Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 12. - Mentesítő járat

2009.11.07. 15:37 Alapvonalszippantó Hapci Benő

A hétvégén eldőlhet az angol bajnokság. Mu-ha-ha, természetesen erről szó sincs, mindössze eszembe ötlött _benito kolléga többszöri figyelmeztetése, hogy tudniillik figyeljünk oda a posztok nyitómondataira. Ha a bajnoki versenyfutást nem is dönti el a hétvége hiperrangadója, a karácsonyig tartó időszakot azért - így vagy úgy, de - meg fogja határozni; éppúgy, ahogy a Liverpool hétfői meccse azt, hogy fogok-e még focival foglalkozni idén

Töredelmesen be kell ismernem: ez ismét nem a mi hetünk, napnál is világosabb, hogy angol gödörről beszélhetünk enestéileg, csak nem akar feltűnni York látképe. Zötyögjetek velünk fapados mentesítő járatunkon, ne aggódjatok; rövid lesz az út.

 
 
Két kedvenc csapatom találkozóján igazságos pontosztozkodásra számítok.
 
Aston Villa - Bolton: 1-1
 
A Burnley nem az idegenbeli meccsek királya, a Citeh sztárjai kedvükre díbolhatnak majd.
 
Man City - Burnley: 4-1
 
A Pompey az előző fordulóban bizonyította: a térugrás lehetséges; ebben az új dimenzióban viszont kevésbé mozgok otthonosan - tippem félve teszem meg. 
 
Blackburn - Portsmouth: 1-2
 
A forduló meccse is lehet a Tottenham-Sunderland: bár a londoniaknál elég sok a hiányzó, 'Arrynak az Arsenal elleni zakó után varázsolnia kell valamit, és erre képesnek is látjuk őt és csapatát. A Sunderlandnél Cattermole, Cana és Jones fognak hiányozni, nagyon.
 
Tottenham - Sunderland: 3-2
 
Kicsit félve írok már bármit is az ágyusokkal kapcsolatban, de nem tagadhatom meg magam: fázni fognak a fiúk a farkasveremben.
 
Wolves - Arsenal: 1-1
 
Tavaly ilyenkor kicsit másképp voltak kiosztva a szerepek a két másodéves PL-hallgató között, idénre viszont mindenki számára világossá vált Szikszó Fáraójának Hull királyának meztelensége. Ráadásul Geovanni eltiltott, ajj-jaj. 
 
Hull - Stoke: 1-1    
 
Nincs Cole - nincs gól; idézném ide kollégám szellemét (0/10). Tény, CC hiányában nem tűnik túl acélosnak a londoniak támadósora, az Everton pedig csak beatletizál egy dugót.
 
West Ham - Everton: 0-1
 
Az előző forduló-beli nagyijedtséget mindkét csapat egy kicsit langymeleg teljesítménnyel vezeti le érzésünk szerint.
 
Wigan - Fulham: 1-1
 
A hétvége rangadójáról talán részletesebben is szólunk majd holnapig (bár a felelőtlen ígérgetés inkább váltó- és sorstársam kenyere), egyelőre be kell, hogy érjétek egy közhelycsokorral: a Chelsea egyben van, mint Samu nadrágja, míg az MU-ról ez korántsem mondható el; ám egy rangadó épp azért rangadó, satöbbi...
Egy érdekes, ám korántsem random adatot azonban megosztanánk veletek: Didier "Dulifuli" Drogba legutóbbi 42 klub- és válogatott meccsén 36 gólt szerzett. Elsősorban ez a tény vezeti tollunkat az eredmény felrajzolásakor. 
 
Chelsea - Manchester United: 2-1
 
A Liverpool olyan, mint egy durván vízköves Hajdu-bojler: az istennek sem bírja elérni az üzemi hőfokot, és még a gyenge teljesítményt is csak hatalmas veszteségek árán szállítja. Az egyik ilyen veszteség azonban még akár nyereséggé is válhat: végre láthatjuk majd, mire képes egy Carragher nélküli védelem.
 
Liverpool - Birmingham: 2-1   
 
 
Az előző forduló tippcsatájában kollégám bizonyította, hogy sikeresen mentette át tavalyi formáját: szoros vereséget szenvedett vendégtippelőnk ellen (pöte-Slice: 4-10). Gratulálunk.
Az eheti tippversenyt önkényes módon ingyenes terápiás kezelésemmel kapcsolom össze, így ezúttal az tippelhet, aki 16 óráig - tipposzlopa mellett - a legmeggyőzőbb érvet szállítja kommentjében arra, miért számíthatunk mostantól sziporkázó és ellenállhatatlan játékra a Liverpooltól.
 
Ellenfelem debütálása kommentelőként parádésra sikeredett; mr.mr posztapokaliptikus víziójával kiérdemelte a lehetőséget arra, hogy látóként is bizonyítson.
 
Tipposzlopa:
 
Villa - Bolton 2-0
Rovers - Pompey 0-4
City - Burnley 4-0
Spurs - Sunderland 0-2
Wolves - Arsenal 0-2
Hull - Stoke 1-3
WHU - Everton 0-0
Wigan - Fulham 2-1
Chelsea - MU 4-1
Liverpool - Birmingham 0-2
 
 

 

810 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr231507288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

értelmetlen_nevű 2009.11.15. 02:57:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: de van joga :)

Nincs kedvem ezt a vitát folytatni, szerintem teljesen máshogyan állunk a focihoz. Tiszteletben tartom a véleményed.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.15. 02:58:10

@értelmetlen_nevű: "gyűlölöm a digókat...", "szétrúgjuk a majmokat..." "gyökerek mind.... mocskos katanaccsó", "egyszerűen senkik vagytok, olaszok, hejj, hejj... "
Ugye nem kell folytatnom? Ez olyan hangnem, ami védhetetlen, csakúgy, mint a szabálytalanság. De egy szabálytalanság sem ok ilyen megszólalásokra.

vadkutya 2009.11.15. 03:22:30

@értelmetlen_nevű: Nem pénzzel van a baj sztem, van azért miből gazdálkodni, stadionhitel ide vagy oda. Wenger nehéz fejű ebből a szempontból, túlzottan is pedagógus szellem. Pedig, ha még sokáig bukdácsol a Pool, én agitálnám őt Torres irányába, ha megtehetném...

(btw, elnézést attól a Pool szurkolótól, akit ezzel hirtelen haragra gerjesztettem)

értelmetlen_nevű 2009.11.15. 03:35:27

@vadkutya: hát az minőségi üzlet lenne, bár kicsi a realitása szerintem. Védőt is muszáj venni, egy védekező középpályás is jól jönne. Szerintem kizárt dolog, hogy befutott játékost vegyen Wenger. Egyébként az utóbbi 5 évben csak Arshavin és Rosicky nevezhető olyan igazolásnak, aki már a megvétel pillanatában "nagy" játékos volt, de ők sem igazi nagy sztárok.

Lassana Diarra elengedése pedig szerintem Wenger legnagyobb hibája eddig.

vadkutya 2009.11.15. 03:38:52

@értelmetlen_nevű: Hát jah, Arséne nem nagyon vesz kiforrt játékost. De talán Andrei példája majd meggyőzi egyszer...

Viszlat 2009.11.15. 11:30:09

@ZenZo: 3 év az komoly, én kb fél év után már teljesen a régi voltam. Igaz, az első 2-3 hétben minden levegővételnél vigyáznom kellett, amint elfeledkeztem magamról és mondjuk sóhajtottam egy nagyot, jött a büntetés...

@értelmetlen_nevű: ha tényleg a család áll a dolog mögött és nem keserűségből gondolja így, akkor respect neki!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.15. 11:47:53

minimum 2 hónap. rá kell nézni a sorsolásra... köszönjük, olaszország!

Üdv, ymy - Eduardoval is megcsináljuk a bajnokságot!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.11.15. 12:05:35

@imici77: @vadkutya: @peter135: Hát nem tudom srácok, de nem igazán értem, miért vagytok ennyire oda.
- Nincs élő ember, aki 1:1-nél jobb oddsal adta volna a "RvP megsérül a szezon folyamán" tippet. Ez egyszerűen olyan biztos volt mindig is, mint az, hogy a nap felkel.
- Az persze szívás, hogy Robin éppen most volt jó formában, de azért halkan megjegyezném, hogy idén pont attól megy annyira a szekér, mert nem egy-két embertől várjuk a gólokat. Fog látszódni a hiánya, de fogjuk tudni pótolni - legfeljebb 2:1-re hozzuk, amit vele 4-1re hoznánk.

Persze tudom, én vagyok az örök optipista, de azért a csapat játéka eddig engem igazolt. Szóval nyugi.

Ha pedig rajta megy el a szezon (=egy emberes csapat) akkor meg is érdemeljük. De e tétel cáfolatául elég végiggondolni, hogy ki mindenki játszik királyul és gólveszélyesen nálunk, és én máris nyugodtabb vagyok :-)

RvP, gyors javulást, a bajnok és a BL serleget már veled akarjuk emelni!

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.15. 12:06:20

@imici77:

Ja, amúgy milyen durva már hogy Dudut össze akarják boronálni a Poollal. :)
Épp eszű ember nem igazol oda, Eddiet pedig nem úgy ismertem meg mint aki ilyen nagy hibát elkövetne.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.15. 12:24:50

@morphine: nem csak az a baj, hogy megsérült, hanem ahogy, és amikor...

ez nem egyemberes csapatot jelent. egyszerűen így megsérülni, nem épp a legjobb. egy barátságos meccsen.... ha a mu ellen alárúgnak, akkor ok. de ez így nem.

tavaly a mu rotált úgy, ahogy a sérülések hozták nekik, most mi.

Amúgy meg azzal nem kötelező számolni,hogy mindenképp lesérül 2-3 hónapra és pont, amikor nagyon sok meccset játszunk majd: nézd meg a sorsolást.

sztem behúzzuk a PL-t Eduardoval, hacsak nem sérül le Ő is... de akkor majd jön Watt :)

Üdv, ymy - dehogy megy Dudu a pudliba, minek menne?

vadkutya 2009.11.15. 12:35:26

@morphine: Azon túl,h egyetértek azzal, amit írsz, egy dolgot ne felejtsünk el: függetlenül attól,h jelenleg éppen mennyi gólerős játékosunk van, egy aktív, formában lévő, jó csatár kell előre. RVP eleve sztem nagyon hasznosan focizik, sokat mozog, persze, idén valójában mindenki.

@imici77: Az a baj,h idén én még nem láttam Dudut olyan igazán jól játszani. Igen gyakran dekoncentrált és mintha önbizalomhiányban szenvedne, mert elmaradnak a góljai. De majd meglátjuk...

ZenZo 2009.11.15. 12:38:09

Félreértés ne tessék, legalább egyenlítődnek az erőviszonyok. Azt szerintem egy épelméjű angolfutball-értő ember sem gondolhatta, hogy RvP kihúz egy szezont teljes egészében (ezek a hollandok már csak ilyenek, lásd Robben ugye). Sajnálom őt, de nekünk sem lesz könnyebb Bosingwa, AC és Lampard nélkül, s jelenleg a talán kategória Drogba és Terry. Meglátjuk, van még idő.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.15. 12:41:27

@ZenZo: ok, akkor ezután majd szurkolunk 1-1 lábtörésnek, hogy kiegyenlített legyen a szezon, Eduardo miatt... jesszusom... ez igazán frappáns volt, ZenZo...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.15. 12:43:15

@vadkutya: elmaradnak a góljai, egyelőre...de helyzetbe kell kerülni, és idén is megteszi... majd jönnek a gólok, nagyon jó kis csatár... mondjuk ha megsérül, akkor jön Walcott :) és visszaállunk a 4-5-1-re :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.15. 13:29:25

@imici77: Én bízom Duduban. Majd most kezdi el lövöldözni a gólokat, mikor szükség van rá.

ZenZo 2009.11.15. 14:20:11

@imici77: úgy látszik, kedves kolléga még mindig a tegnapi felidnultságában van, s elkerülte a figyelmét a "Félreértés ne tessék" (ami ugye kicsi, ámde annál hülyébb szóvicc, ennek ellenére utal arra, hogy nem jó hírként írom, mert ilyet senkinek se kívánok, sőt) és a "Sajnálom őt" fordulatok az egész hétsoros monológban... ha sértő voltam, ám elnézést, de azért olvasd el még egyszer, szerintem semmi bántó nem volt benne, ha mégis, akkor sem szándékosan. Písz

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.15. 16:51:54

@imici77:
Arsenal magazinra hol lehet előfizetni? Lehet bepróbálkozok vele egy negyed évre..

ZenZo 2009.11.15. 18:24:52

Ugyan tudom, színház az egész világ, s sokan talán ebben is csak az álszentséget látják, de azért jó látni, hogy mégiscsak 1 ember ő is:

www.skysports.com/story/0,19528,11668_5696345,00.html

Didier Drogba admits he is embarrassed by his behaviour after Barcelona knocked Chelsea out of last season's UEFA Champions League.

"I don't always worry about what people think," said Drogba.

"On this occasion it was really important to come out and apologise because of the kids watching the game.

"My son was watching with his friends from school and I was embarrassed by my behaviour.

"The good thing is Isaac came to me and said, 'It's not right what you did, dad, you should have had more penalties, but it's not right to do that to referees'

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.15. 21:16:10

@peter135: nem tudom, de megnézem az újságot és megírom:)

én venni szoktam, mert néha a posta lenyeli, s akkor ugyanott vagy, ahol a part szakad...

Üdv, ymy - Watt-ot most fogjuk a cilinderből előhúzni...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.15. 21:23:51

@imici77: Köszi.

Én venni nem tudom, nincs a közelemben olyan hely, ahol kapható. Pestre meg csak nem megyek fel minden hónapban.

értelmetlen_nevű 2009.11.15. 21:35:09

@imici77: egy Wenger veszett el benned hallod :) Watt 18 éves vazzeg...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.15. 21:39:19

@értelmetlen_nevű: Láttunk már ennél durvábbat is.
Fabregas ennyi idősen már alapember volt :)

Szerintem Wattnak még nem jött el az ideje. Ügyes, hajtós fiú. 30 meccsen láttam kb, és a 2009-es éve nagyon jól sikerült eddig, de még kevés.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.15. 21:50:37

@peter135: küldöm havonta Neked Pestről :)

@értelmetlen_nevű: 18? és? majd Wenger ír egy mailt a Szüleinek, ahogy Jacknek is megtette, hogy csütörtökön nem megy suliba, mert szerdán BL-ben játszik! :)

@peter135: ki lesz Eduardo cseréje?

@peter135: 30 meccsen Watt-ot? ha egyszer odakerülsz az Arsenalhoz, akkor szerzel nekem éves bérletet? :)

Üdv, ymy - sunderlandban sztem eldől van-e alternatíva

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.16. 13:09:21

@imici77: Az nagyon nagy szivesség lenne, még egy kicsit rá is fizetnék hogy legyen mit félretenni sörre :)

City elleni meccsen már lesz Vela, addig 2 bajnoki és egy BL, ami már csak bohóckodás.
A BL-ben lehet hogy játszik Watt, a bajnokikon meg talán nem is ültetünk a padra csatárt. Ha Duduval lesz valami, akkor Arsha bemegy középre végső esetben.

Hát kb 30 meccsen. Az előző szezon elejétől nézem a tartalékbajnokikat is, azokon amikor játszott láttam. U18 kupán is, pár régebbi meccs összefoglalójában, barátságos meccseken.
Tavaly több hetes gólínséget követően szerezte meg a tarcsik első gólját a Sp*rs ellen. Talán 2,5 hónapig nem tudtak gólt lőni.(Összesen 14 gólt lőttek, idén ezt a határt már átlépték).
Egymaga lőtt idén 4-et.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.16. 14:45:57

@peter135: a novemberi szám kell? akkor a héten elintézem :)

Üdv, ymy - széles határidővel dolgozom :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.16. 14:49:04

@imici77: A novemberi még nem, majd decembertől.
Majd küld utánvétellel, a postaköltséget természetesen állom...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.16. 18:41:30

Randall - We can win the Reserve League

Majd ha eltakarodtál Marky.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.16. 21:36:21

@peter135: miért utálod ennyire? már többet láttad, mint én, ezért kérdem...

ZenZo 2009.11.17. 00:33:12

Ha már így benne vagyunk, Essien is: www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~1876736,00.html

Érdemes külön figyelmet fordítani erre a részre:
'The special message from Mr. Abramovich really touched my heart. I wasn't expecting it at all and I was pleasantly surprised and delighted. His story is similar to mine as we both emerged from humble backgrounds and are trying to help our people. Thank you so much Big Boss Man.'

Woland 2009.11.17. 01:24:27

@ZenZo:

Abrapapat azert kar belekeverni, Essien meg Drogba jo gyerekek a vak is latja. Ha Abra annyira akarna segiteni az oroszokat akkor nem focimilliomosokra koltene az orosz gazdasagbol kilopott milliardjait, meg nem az angoloknak adozna a kastelyai utan.

Engem nem irrital jobban mint a tobbi ujorosz oligarcha, ha o nincs akkor lett volna helyette mas, de nehogy mar barkinek is eszebe jusson filantropkent tekinteni a csavora. Az az egy szerencseje hogy nem volt annyira vakmero/bator/bolond mint Hodorkovszkij.

undertow 2009.11.17. 08:25:55

@Woland:
kb 1mrd eurót költött csukcsföldre amíg a kormányzója volt, szemmel láthatóan javítva a tartomány életszínvonalát(pl 2000-2006 között az ötszörösére nőtt az átlagkereset) és még mindig támogatja az orosz sportot, pl hiddinket ugye ő fizeti.
persze azon lehet vitatkozni hogy ez mennyire saját elhatározás és mennyi politikai nyomás eredménye, de az egész biztos nem igaz, nem segítette az oroszokat.

undertow 2009.11.17. 08:26:57

nem igaz, HOGY nem
(pedig már volt egy kávé, nehezen indul ma a motor :)

Woland 2009.11.17. 09:18:28

@undertow:

a BBC szerint Putyin megszabott egy korlatot hogy Abra mennyi dellat vihet ki Oroszorszagbol, es az egymilliard euro amit Csukcsfoldre koltott alighanem ebbe a kategoriaba tartozott, tehat Angliabol hasznalhatatlan penz volt. (Persze ettol meg kolthette volna extra yachtokra meg palotakra Oroszorszag-szerte. de mi a fasznak, ha sosincs ott.)

egyebirant 2005-ben nem akart ujra indulni a kormanyzosagert merthogy 'tul draga' meg hogy ugysem tolt semmennyi idot Csukcsfoldon, de Putyin megvaltoztatta a torvenyt es igy valasztasok kiirasa nelkul ujra kinevezhette kormanyzonak. szoval mondjuk ugy sanszos hogy nem onkentes alapon jotekonykodott Csukcsfoldon hanem Putyin megmondta neki hogy ha nem akar Hodorkovszkij cellatarsa lenni akkor a Foderacio egy tartomanyat tessek finanszirozni.

de mondom nekem nem ellenszenvesebb mint barmelyik masik orosz oligarcha. csak a szememben nem is jobb, es foleg nem egy nemeslelku filantrop. : )

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.17. 13:42:33

@imici77: Mert egy haszontalan senki. Emberhátrány ha a pályán van, és aztán tényleg hátrányba kerülünk mert valami életveszélyes és bunkó páros lábas becsúszásai vannak. Egy tahó a pályán. Fejj.

ZenZo 2009.11.17. 13:54:56

@Woland: nem akartam hőst csinálni belőle, nekem persze az marad, aki megmentette a klubot, szereti a focit, a csapatot (nem sok tulaj nézi meg élőben a reserve meccseket).

Az meg, hogy milyen pénzből és kiket támogat? Csucskföld és egyéb, igazából - bár ez innen nagyon off - nekem mind1, hogy Abra vagy a vöröskereszt, vagy a nato és az ensz utalja a pénzeket ezekre a területekre. Az eredmény ugyanaz.

Tika_ 2009.11.17. 14:11:47

@ZenZo: valóban álszentség. Ne próbálj már ennyire naívnak tűnni: nyomott egy PR-nyilatkozatot, ennyi. Ettől még jópárszor alaposan féregkedett a pályán.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.17. 16:17:18

Eboue - I'd love to be the new Eddie Murphy
'I always say that after football I dreamed to be an actor'

minél hamarabb! :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.17. 17:28:01

@imici77:
Egyébként Sead Hajrovic U17-es világbajnok lett.

váév építők (törölt) 2009.11.17. 17:46:04

@vadkutya: ezért egy pool-szuirkesz sem fog rád haragudni, ui. tudjuk, hogy sokmindenki jelentett ki már sokmindent, amit később meghazutolt, de Torres van annyira egyenes, hogy riválishoz nem igazol angliában és a Real-hoz sem menne soha a múltja miatt. Ha el akar menni, hogy sikeresebb legyen, elmegy majd pl a barcába, azzal úgyis jók a pool kapcsolatai, a legutóbbi bl meccseken a sszurkolók is összeborultak.

bréking:Andrey Arshavin has risked the wrath of Gunners by labelling Liverpool fans the best in the world.
The Arsenal striker claims Russian fans should learn how to support their team better by taking lessons from Kopites.
He said: "Our fans need to learn from the English football supporters, and in particular from Liverpool fans."
Told that Chelsea star Yuri Zhirkov was awestruck by Manchester United fans after CSKA Moscow's trip to Old Trafford, Arshavin added: "It's only because he hasn't played against Liverpool yet."

ZenZo 2009.11.17. 18:29:25

@Tika_: sosem vitattam, hogy nem ő a fair play bajnoka. De sokan még ennyire sem képesek. Ne akarj már ennyire mindenben csak álszentséget látni...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.17. 19:10:19

Gibbs off injured in England Under-21 match

fasza

calcio_di_rigore 2009.11.17. 21:03:09

@értelmetlen_nevű: agyonrúgja= teljesen tiszta szerelés volt. Biztos az olaszok tehetnek róla, hogy porcelánból van a holland.

értelmetlen_nevű 2009.11.17. 21:07:42

@calcio_di_rigore: igen, chiellini többek között a labdát is eltalálta. továbra is tartom, hogy egy barátságos meccsen primitív dolog hátulról így odacsúszni. RvP tényleg viszonylag sérülékeny, de ez egy elefánt lábát is kettétörte volna.

Woland 2009.11.17. 21:46:01

@értelmetlen_nevű: @calcio_di_rigore:

www.youtube.com/watch?v=5OB1-VXC33E

oszinten nem latok bajt ezzel a szerelessel, nagyon szerencsetlen volt van (lesz) Persie, ennyi. a holland is azt mondta hogy teljesen oke szereles volt. minden meccsen van ilyen es nagyon ritkan van belole serules.

az meg hulyeseg hogy Chellini-nek hagyni kellett volna hogy van Persie golt lojon. Lippinek meg mondta volna meccs utan, hogy de hat o csak biztosra akart menni hogy a csatarnak nem lesz semmi baja, merhogy ez csak egy hulye baratsagos meccs.

ha tortent volna szabalytalansag akkor mas lenne a helyzet, dehat nem volt semmi.

jobbulast a porcelanlabunak, az Arse-ban igy is ott van meg Arshavin, Eduardo meg Vermaelen golfelelosnek, a hollandusoknak jobban hianyozna de csak januarig kell pihennie.

mondjuk az hogy a hirek szerint egy szerb csodadoktorral akarja kezeltetni magat mar ad nemi okot az aggodalomra...

man city 2009.11.17. 21:48:28

most akkor RVP nem lehet ott a Liga-kupa meccsen ?:D

a fene vigye el ezt a Chiellinit:D

na de addig van egy Pool-Man City remek kis 6-7 gólos meccs szombat kora délután, 3-3 vagy 3-4

Torres-en kívül ki 100%, hogy még nem lehet a Pool-ban ?
mert sajna Gerrard-ot meg Johnson összeszerelik addigra vélhetően
Maskerano-nak nincs vmi eltiltása?

értelmetlen_nevű 2009.11.17. 22:11:25

@Woland: jó, hát egy spurs drukker nem fog könnyeket hullatni RvP-ért :)

valószínűleg szabályos szerelés volt, csak tét nélküli meccsen szerintem felesleges ennyire keménykedni. meg szar ez a sok "barátságos" meccs, így is túl van terhelve mindenki, a PL-ben pláne. nincs szerencséje az arsenalnak, azt meg kell hagyni. mondjuk mostanában az MU-t kivéve minden topcsapatot durván pusztítanak a sérülések.

Woland 2009.11.17. 22:43:26

@értelmetlen_nevű:

nem azert mondtam mert Spurs-drukker vagyok. : )

a baratsagos meccsek meg sajna a szukseges rossz kategoriaba tartoznak, nem lehet csak eles meccseket jatszani.

a seruleseket tekintve pedig szerintem iden eddig egyaltalan nem volt balszerencses az Arse. kulcsjatekosuk nem is volt serult tobb mint tiz fordulon at! Ferike, Arsha, RvP - a harom legfontosabb tamadofelfogasu jatekos, Vermaelen, Gallas - a ket alap kozepso vedo, Song az alap VKP mind-mind egyfolytaban bevethetoek voltak.

csak peldakent: nalunk Modrics (a mi Ferikenk) tobb mint a fele meccsen hianyzott eddig es meg mindig nem edzhet. Lennon, a masik fo veszelyforrasunk majd egy honapja nem jatszik es ma eltorte az egyik ujjat edzesen. King, Woody, Dawson es Bassong (tehat mind a negy kozephatved) is volt mar serult iden, volt hogy csak Bassong volt egeszseges. Cudicini majusig kidolt tehat nincs adekvat cserekapusunk. Palaciost a hundurasi junta rabolta el egy meccsunkrol. Defoe eltiltva volt harom nagyon fontos meccsen. Jenast, Huttont, Bale-t meg Dos Santost inkabb nem is reszletezem.

szerintem ez a balszerencse, na meg az ami a Poolt es az Evertont, talan a Sunderlandet kiseri serulesek tekinteteben.

Persze Keane meg, aki igazan leserulhetne mar egy-ket hetre, sosem volt meg ilyen egeszseges : )

az Arse-nak RvP az elso komoly serultje. Clichy-nek egy PL-meccset kell kihagynia ugye? Sagna volt meg talan egy-ket meccsen serult, vagy csak kepzelodom? soval szerintem eddig serulesek teren nem volt balszerencses.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 00:03:08

szegény sp?rs... oh, a sok sérült...ohohoh

ZenZo 2009.11.18. 02:04:26

@értelmetlen_nevű: nem hittem, hogy lesz ilyen a közeljövőben, s bármilyen szinten is védelmembe veszem a ManU-t, de azért ők sem kivételek. Amilyen védelemmel ellenünk is felálltak, hát simán vernünk kellett volna hat gólt. Sokáig nem volt vdS, ami meg is látszott, Rio, Vidics, Park, stb.

Igazából azt kell mondjam eddig(!) még összességében mi jártunk a legjobban a sérülések terén. Más kérdés, hogy most megkaptuk kamatostól. A Lampard-Terry-Bosingwa-AC-Drogba sorba tegnap beállt Ballack is. És a mi Aquillanink, Zsirkov, a 18M-ás balos még csak másfél meccsig volt egészséges nálunk, miközben az orosz válogatottban minden meccsen kezdőként játszott. És a sorból az Arsenal ellen Terrynek és Drogbának van esélye felépülni, meg esetleg Ballackról, akiről még nincsenek hírek.

Tika_ 2009.11.18. 11:00:55

@Woland: ezen @peter135: a videón én is azt láttam, hogy Chiellini a labdát rúgta el

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 11:08:23

Meg kell mondanom, ezen én sem látom szabálytalanságot, ahogy fentebb írta egy kolléga, nehezen mondhatta volna azt Chiellini a meccs után Lippinek, hogy mester, ez barátságos meccs, inkább rúgjon egy gólt, mint hogy szereljem. Arról nem tehet a védő, hogy RvP üvegcsontú, ez egy kemény sport. Ezért meg pláne felesleges volt imici kifakadása, illetve annak a modortalansága.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 11:26:34

soha nem állítottam, hogy szabálytalan volt.

Tika_ 2009.11.18. 11:42:02

@imici77: akkor talán még inkább illene elnézést kérni a mocskocs digózásért...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 11:47:46

@Tika_: persze... feltétlenül... a véleményem nem változott meg...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 11:51:09

@imici77: Nem értelek, nem történt szabálytalanság, ezt te is belátod, sőt már a kezdetek kezdetén is tudtad, ergo nem történt semmi több egy kemény, meccsenként, pláne Angliában tucatszor előforduló szerelésnél, akkor csak úgy dafke, érzésből mocskos digók?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 12:19:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egy barátságos meccsen sikerült egy hat hetes sérülést okozni. sztem ez független attól h szabályos volt-e vagy sem. Hátulról becsúszás, a védő szerencséje, h a labdát találta el. De láthattuk a következményét. 6 hét.

azért ez több, mint egy kemény szerelés.

kb olyan mintha egy bemutató/felkészülési box meccsen szabályos keretek között mondjuk összeszed vki egy bordasérülést... meccs volt, lehet nagyot ütni... lehet.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 12:58:43

@imici77: Magad mondtad, hogy szabályos. Szerinted Chiellini úgy csúszott be, hogy na most 6 hétre partvonalon kívülre teszlek? Ezentúl akkor minden szabályos, vétlen sérülést okozó embernek canossát kell járnia? Egy szerencsétlen baleset volt, ami miatt maga a sértett sem volt mérges, sőt ő is azt mondta, 1 meccsen sok ilyen szerelés van, szerencsétlenek voltak a körülmények. Ezek után mi a kérdés?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 13:20:31

@szferi: Pont most ültem le ráadásul a gép elé, most látom csak milyen igazad volt a másik posztban!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 13:20:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nincs kérdés. a véleményem továbbra is az, hogy köszönjük szépen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 13:24:25

@imici77: Remélem máskor is ilyen megalapozottan és érvekkel alátámasztottan szitkozódsz.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 13:28:02

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: már leírtam, nálam nem perdöntő, h szabályos volt-e a szerelés... lásd fenti kommentem... innentől kezdve egy lábtörésért kiosztott 3 meccses eltiltás után mindenki fogja be a száját, mert a büntetést megkapta az illető a szabályok szerint...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 13:32:53

@imici77: Gondolhatod, hogy nem az ilyen szerelésekre céloztam. De az tarthatatlan lenne, hogy ha felmerül annak a lehetősége, hogy a becsúszó védő a támadó játékos testi épségét bármilyen kis mértékben is veszélyezteti, ott fújni kell, mert bekövetkezhet szabálytalanság. Máshogy pedig hogy lehetne az ilyenek ellen védekezni? Tudomásul kell venni, hogy az ilyen sérülések benne vannak a játékban, főleg egy ilyen sérülékeny játékosnál. Persze lehet mocskos digózni, és behelyettesíteni szabadon bármilyen nemzet fiát, de attól ez még egy teljesen normális, nap mint nap előforduló mozzanat, amiben mindkét fél vétlen, és a balszerencse áldozata lett RvP.

szferi 2009.11.18. 13:34:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: de a véleményét mindenki kimondhatja, nem? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 13:37:42

@szferi: Persze, csak a vélemény abból táplálkozik, hogy valami okán gondolod azt, amit. Amikor pedig ezerszer kiderül, hogy nincs objektív, ésszerű okod, hanem azért az a véleményed, mert csak, az már egy más kategória.

szferi 2009.11.18. 14:09:11

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nyilván csak a te saját, különbejáratú véleményednek van objektív, ésszerű magyarázata. Amikor meg mindenki mást gondol, az nagyon érdekes, nem is érted hogyan lehetséges.

Tika_ 2009.11.18. 14:36:26

@szferi: a tiédnek vagy imici77-ének is lehet, csak valamiért nem akarjátok megosztani velünk...

szferi 2009.11.18. 14:40:27

@Tika_: imici kifejtette, én egyetértek vele. bocs, de nem izgat, hogy te nem érted.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 14:51:12

@szferi: Változatlanul nem értem. Szabálytalanság nem történt, a sértett nem mérges, maga is elismerte hogy ilyen bármikor benne van a játékban, szintén a sértett rendkívül sérülékeny. Nem történt SEMMI, csak a balszerencse okán lesérült. Ugyanez megtörténhetett volna vele a hétvégi bajnokin és akkor a zúgna a mocskos xy, igaz? Ha a fentebbiek neked nem objektív tények, akkor nem bennem van a hiba.

Tika_ 2009.11.18. 15:11:11

@szferi: @imici77: indoklása az volt, hogy tétmeccsen legyen csak ilyen ilyen, barátságos meccsen ne, és hogy rosszkor jött a sérülés. Ezek se objektív, se ésszerű magyarázatot nem jelentenek arra, hogy mocskos digózik.
Ha ezzel egyetértesz, és még oda is szólsz, azzal magadat minősíted.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 15:20:19

@Tika_: nem azt mondtam, h ne legyen, hanem, ha van, akkor arról meg van a véleményem. a saját véleményem. az ésszerű magyarázat fogalmán elkezdhetünk vitatkozni, de nem érdemes.

Üdv, ymy - semmi nem történt, a tizenegyes meg az, amit a bíró megad, ha volt szabálytalanság, ha nem...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 15:29:19

@imici77: Szóval te Chiellini helyében, legyen szó barátságos vagy akármilyen meccsről, bizonyítva az edződnek azt, hogy helyed van a csapatban, egy barátságos meccsen hagytad volna gólt lőni, vagy nekiálltál volna azon gondolkodni, vajon hogy tudnám úgy megállítani, hogy véletlenül se boruljon fel?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 15:33:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szóval Te egy barátságos meccsen becsúsztál volna úgy, hogy ha sikerül, akkor okés, ha nem akkor tizi, piros, több hetes sérülés az ellenfélnek?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 15:37:46

@imici77: Szerinted ezt abba a helyzetben, abban a szituációban mérlegeli bárki is? De most komolyan, ennyire biztos, hogy ha RvP-nek becsúsznak, akkor az több hét kihagyás? Hogy bír játszani Angliában?
Mert még egyszer kérdem, te a védő helyében nem csúsztál volna be? Pláne, nem tudom hányadszorra mondom, hogy szabályos volt a becsúszás? Komolyan, egy szabályos szerelésről úgy beszélünk, mint egy kirívó szabálytalanságról.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.18. 15:40:26

@man city: RvP azon a meccsen nem is játszott volna, mert CC. Pubi.

szferi 2009.11.18. 15:42:33

szerintem ilyet csak egy mocskos digó tesz :)

(nem, ne írjatok semmit, csak próbálok új lökést adni az amúgy színvonalas eszmecserének :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.11.18. 15:42:37

@man city:
ilyen a sportszerű, korrekt szurkoló...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.18. 17:43:31

Liverpool v Manchester City

most nézem, hogy akkor a vesztes elköszön a bajnoki aranyért folyó versenyből. hogy mondják arabul, hogy "viszlát"? :) viszlát? :)

nils_h 2009.11.18. 20:40:56

@imici77: sztem a vesztes is el fog köszönni, meg már a Pool is elköszönt :)

szferi 2009.11.19. 08:28:03

@imici77: ti már a szezonkezdet előtt elköszöntetek, mint már évek óta.

szferi 2009.11.19. 09:49:31

@imici77: :)

őszintén, hiába álltok most jól, nem látom az esélyt a bajnoki címre, pedig chelseat nagyon nem szeretem.

szferi 2009.11.19. 09:50:56

@szferi: mármint az arsenal bajnoki címére.

nekünk meg jó lesz az éven a negyedik hely, ha összejön :(

Viszlat 2009.11.19. 13:46:00

Lehet én vagyok totál vak, de sehol nem találok egy árva email címet az NST stábhoz, vagy pote-hez, vagy AHB-hez... segítség! :)

nordsee 2009.11.19. 19:16:58

@Viszlat: Katt Szippogó nevére és ott üzenetküldés menüpont. (Régebben direkt ímélcím volt)
süti beállítások módosítása