Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Limerick Madness pt.1.

2009.07.06. 16:37 OJ

A rekkenő hőség - és az így fokozódó drámai sörhiány - olykor kihozza az emberből az őrültet. Jelen esetben a részeg félszeg fűzfapoétát, aki (ön)szórakoztató jelleggel ötsoros szösszenetekbe - ún. limerickekbe - oltotta véleményét, a blog szellemiségéhez illeszkedve a nemzetközi és magyar futball jeles eseményeiről. A limerick angol eredetű versforma, nemegyszer pajzán és játékos, végén csattanó. Rímképlete aabba, a három hosszabb, 8-9 szótagos, ill. a két rövidebb, 5-6 szótagos belső sor ritmikus, lüktető játéka. Mint az köztudott, labdával bánni könnyebb, mint az édes anyanyelvvel, de ha rákap az ember, rájön: limerickben verselni végtelen jópofa dolog, egy csattanós versike meg legalább akkora örömöt ad, mint egy precízen kivitelezett szabadrúgás. A műfaj szexepilje, hogy abszolút nem veszi magát komolyan. Kellemes szórakozást!

 

 
1. A Manchester United hivatalos honlapján bejelentette, Michael Owen kétéves szerződést kötött a „vörös ördögökkel”. Sir Alex Ferguson a klub honlapján úgy kommentálta Owen érkezését, hogy egy világklsszis csatárral erősödtek. A támadó érkezésével eldőlt, Cristiano Ronaldo távozása ellenére is lesz aranylabdás játékosa a következő szezonban a Manchester Unitednek.

 
Láttam egy anfieldi fickót,
Aszitte', viccelt a vén skót,
S meglátta Owent
- mint holmi old mant -
Vörösben lőni egy szép gólt.

 
2. A Bild című napilap hétfői értesülése szerint nemcsak az edzőnek, de a csapat vezetőinek, mindenekelőtt Franz Beckenbauernek is elege van a "Ribéry-showból", csak hát a játékos túl sokat ér ahhoz, hogy ezt nyíltan kimondják. Ezért, miközben a vezetők hivatalosan azt állítják, hogy a francia klasszis nem eladó, titokban arra számítanak, hogy mindenekelőtt a Real Madrid visszautasíthatatlan ajánlatot tesz. A hírek szerint 60-70 millió euró elfogadható lenne, és a Bayernnél arra számítanak: minél inkább szorít az átigazolási idő, a Real annál rugalmasabb lesz. Louis van Gaal pedig az elmúlt hét végén közvetve kijelentette: el tudja képzelni a jövőt a világklasszis francia nélkül is.

 
"Dől a lé, robbantsunk bankot!"
- szól Pérez, csábítva Franckot. -
"Ötvennégy? Az sok...
Negyvenért kaptok
Plusz egy ajándék hollandot!"
 

3. Javier Flórez, a kolumbiai Atlético Júnior középpályása megölt egy szurkolót, aki beszólt neki a bajnoki döntő elvesztéséért. A játékos a helyi beszámolók szerint autójában ült, amikor néhány drukker ostobának nevezte. A futballista nehezen viselte a kritikát, és két lövéssel megölte a 27 éves villanyszerelőt. Flórez néhány órás menekülés után feladta magát a rendőrségen.

 
Kolumbiában, ki bátor,
Övéire szart lapátol...
Pukkanó stukker
- és a bősz drukker
Más ligában drukkol mától
 
 

4. Nagy csatában, egy jól eltalált Kenesei-szabadrúgásgóllal minimális, 1-0-s győzelmet aratott a Szombathelyi Haladás a kazah Irtis Pavlodar ellen a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójában.

 
Semminek legszélén álldogál
Az Irtis otthona, Pavlodar.
Utaztak hiába,
Kenő jól bevágta -
Többet e fos meccsről szólni kár...
 
 

5. A Sport Tv élni kíván az NB I-es közvetítések opciós jogával, és az erről szóló dokumentumot már eljuttatta a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) – értesült az MTI szombaton. Az MTI értesülései szerint a Sport Tv élni kíván az NB I-es közvetítésekre érvényes opciós jogával, így nagy valószínűséggel a következő szezonban is a sporttelevízió közvetíti majd a Soproni Liga mérkőzéseit.

 
A magyar szurkoló szemével
Nézve nem számít a bevétel,
Csak az, hogy gólokról
S kongó lelátókról
Idén is készüljön felvétel!
 
 

6. A holland Feyenoord labdarúgócsapata 3.5 millió euróért szerződtette a Roda JC elefántcsontparti támadóját, Sekou Cissét. A rotterdamiak a Twente, az Ajax, a PSV, a Fiorentina és a Villarreal elől „orozták el” a támadót. A villámgyors csatár 133 bajnokin 25 gólt lőtt a Roda színeiben, míg az elefántcsontparti válogatottban eddig hét meccsen öt gól a mérlege.

 
Rodától jött az új kormányos,
Góljait tekintve furmányos.
"Miért pont a Feyenoord?
Őrült vagy, behemót?"
"Nem, csak egy igyekvő ormányos!"

 
7. Bobby Davison nem tart igényt Keith Gillespie-re. A Ferencváros csapatánál vasárnap edzett utoljára az egykoron Manchesterben is futballozó északír válogatott játékos.

 

 
"Északír, láttál már brazil kört?"
"No training! - gurítsunk még egy sört!
Mesélek Owenről
Vagy éppen Shearerről
Úgyse rúgjuk együtt már a bőrt..."
 
 

8. Komoly visszhangot váltott ki a Sandefjordban futballozó Espen Nystuen csapattársa gólját ünneplő cselekedete. A muszlim Admir Rascic éppen imádkozva borult a földre a találatot követően, amikor a kolléga mögé lépett, és félreérthetetlen mozdulatokkal szexuális aktust imitált. Nystuen később elnézést kért a helyi muszlim közösségtől, és azokat a pletykákat is cáfolta, melyek szexuális beállítottságát firtatták.

 
Micsoda perverz egy gólöröm!
Térdeim kedvedért megtöröm
Alkalmi doggystyle,
Aztán ne molesztálj
Nődnek is jusson majd kis öröm...
 

84 komment

Címkék: több mint foci limerickmadness

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr681230113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kroos 2009.07.06. 16:54:58

az Nb1 közvetitési jogait a Fradi 1 millird forintra tornászta fel.
Gratulálok.

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.07.06. 17:08:09

@kroos: Gratulálj csak, most már eladható a bajnokság, ennyiért is megveszik a jogokat, mert kb. egy nagyságrenddel több ember fogja megnézni a (Fradi nélkül) tetves-ótvaros NBI aktuális fordulóját. Te kifejezett FTC-gyűlölő vagy, vagy torzelméjű lokálpatrióta? Mert hogy objektív futballszurkoló nem lehetsz (ha van ilyen egyáltalán), ez lerí a beteg hozzászólásodból.

A poszt természetesen fenomenális, gratula OJ!

montipájton 2009.07.06. 17:14:06

A limerick remek dolog, én is írtam már párat, ha nem is futballtémában. Ami késik, nem múlik. ))

Az NDK-ban, sok évvel ezelőtt
Kiképeztek sok dopping-kezelőt,
kiket nem zavart, ha sok volt a tabletta
s az atlétának fodros ki hab lett a
száján, s az úszónak újabb keze nőtt...

montipájton 2009.07.06. 17:17:28

Volt egy elnök, neve Perez,
ki örült ha, sok sztárt szerez,
hollandoknak lapát,
Madridba vitte Kakát,
S hörgött Platini: kell ez?!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.06. 17:30:36

A Nemzeti Sportban George F. Hemingway is megszólal számomra megdöbbentő módon. "Aki az igazságot mondja azzal nincs baj, de aki azért ül a mikrofon mögé, hogy ócsárolja, aljas hazug módon becsmérelje a futballt, ezzel rontsa a mi üzletünket, azt nem tűrjük."

Egy Hemingway, aki nem is ír,
inkább kedvenc csapatáért sír.
Most aztán megmondta,
üzletét ne rontsa,
az se, ki kútjába dobni bír.

kroos 2009.07.06. 17:56:10

@Greg House: ,,objektív futballszurkoló"-lol
Kurvára hiányzik.
a Fradi kizárása óta reflektorfényben úszik. Mert hogy őket jogtalanul zárták ki. Ezt talán még sok ellendrukkerük is elismeri. Ám az is jogtalan volt hogy olyan dologért 6 pont levonást kapnak (amit később a bajnokság alakulása miatt visszakapnak) amiért máshol nem úsznák meg ennyivel, meg mi sem, mert mai napig emlékszünk, ahogy Szentest lerúgják hátulról, ahogy Jovic leüti Bernáthot…és a repülő pedig húzza maga után hogy bajnok a Ferencváros….Szeiler meg olyan képet vág mint Duka ellentengernagy a Futbólia című film végén. Na de megéltünk mi már sok hasonlót.
És ahogy Bocsák anno megirta ,,hány 11-est kell adni a fradinak hogy bajnok legyen?
Ezt a vasas elleni meccset nem elemezném biztosan sokan emlékeznek rá.És folytathatnám még a sort.
Mert ez a fradi sokmindenkinek nem hiáynzik, és nem azért mert ezek az emberek ,betegek".

szemeteske 2009.07.06. 18:08:22

Állítólag a Digi TV ajánlata csak kamu. Azért dobták be, hogy több pénzt tudjanak kiszedni a Sport1-től. Úgy néz ki be is jött.

nordsee 2009.07.06. 18:10:53

Eklektikus posztográfia,
Betűpornográfia,
A több csak kevesebb
S a szemem nedvesebb,
Ó szent tipográfia!

Vaader 2009.07.06. 19:46:51

@szemeteske: Nem hiszem, hogy kamu ajánlat lett volna, és azt sem, hogy egyedül a Fradi miatt ugrott volna meg ennyire az ár. A Digi új csatornát akar, és ezzel átrendezni a hazai sportcsatornák és tulajdonosaik közti erőviszonyokat.
Egyébként meg egy új márka vagy cég felépítéséhez mindig mélyebben a zsebbe kell nyúlni, nem elég a már piacon lévőkkel egyenlő feltételeket nyújtani, ez bármilyen területen igaz.

szferi 2009.07.06. 20:49:10

lesz még lejjebb is?

mujure 2009.07.06. 21:17:10

Van egy csapat, a neve Fradi
Kroos-és még sokak-szerint egy kaki
Nem kellene az enbéegybe?
Tán mert sokat csaltak benne...
Bezzeg eddig mekkorák voltak a meccsek hangulatai!!

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.07.06. 21:37:34

Jól mondja mujure, kbszt szart nem ér ez az NBI Fradi nélül. Vele se túl sokat, de nélküle szóra sem érdemes.
@kroos: mint lokista az eltorzultabb agyú formából, nem is várható tőled több. Nyilván elég lenne neked az is, ha csak a taktaharkányt meg a tápiószecsőt kéne levernie a csapatodnak és máris bajnokká koronáznák. Mégis mi lett volna megfelelő büntetés szerinted? Megszüntetni a Ferencvárost? Felszántani a IX. kerületet és sóval bevetni? Vagy még párat agyon is kellett volna lövetni közűlük?
Nevetséges vagy, apám. Nevetséges, ahogy ugrálsz itt irigykedve, kisebbrendűségi komplexusokkal küzdve, mert ezt a gonosz, szar szemét szarházi Ferencvárost még mindig szeretik, és még mindig foglalkoznak velük. Képzeld, többen veszik meg a népsportot, ha Lipcsei van a címlapján, mint amikor Rudolf...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.06. 22:02:11

Debreceniként mondom, hogy régóta vártam ennyire bajnokságot és ennek nagyrészt a Fradi az oka. Sokkal ladhatóbb nem lesz, de érdekesebb mindenképp. Viszont a velük járó bohózatba hajló médiaérdeklődés egy vicc, még elhiszik magukról, hogy éremesélyesek. :)

Vul-Kahn 2009.07.06. 22:09:41

Hagytuk elmenni Zét,
most majd szophatjuk a brét...
van Bommel lesz majd középen:S
Miért nem volt Hoenessék tökében
elég vér????

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.06. 22:10:47

OJ nagyon nagy vagy. elképesztő jót röhögtem, főleg az elsőn.

loki, ute, fradi ez lesz a vége, de úgy hogy a lilák oda-vissza szopnak...:)

fran7 2009.07.06. 22:21:11

@Greg House: Nem csak a bunkó stílust kellene eltanulni nickname-adódtól, hanem az igazság iránti vágyat. Kroos, ahogy olvasom ezt a blogot egy olyan csapat drukkere, amelyik a Fradihoz hasonlóan képes magáról elhinni, hogy ők fujják a passzát szelet is, de szerintem egyetlen bayern drukker sem kívánta soha a Schalke, Dortmund, Bremen Gladbach eltörlését és negligálását, mint itthon a fradisták. Azt mondod sokkal többen veszik a sportot, ha Lipcsei van a címlapon, ha tudnád, hogy hány ember épp ezért nem veszi meg soha többet ugyanezt az újságot, mert őket nem a Fradi hírek érdeklik minmum 4 oldalban és a saját csapatukról nem olvashatnak csak ha valami hatalmas vereséget szenvednek és akkor is csak kárörvendésből. S nekem, mint Vasas drukkernek nem hiányoznak azok a meccsek, ahol annyi tizenegyest adnak a Fradinak, amennyit nem szégyellnek, meg hogy a Fradi meccs előtt eltiltsák a csapatom négy kulcsjátékosát. S legyen egy olyan csapat, akinek minden szabad, aki az ellenfelet terorrizálja és úgy rugdalja fel az ellenfeleit, mint ahogy a fradisták szokták, kérdezd erről Kellert és a többieket. Nekem nem a Fradival van bajom, de az a mentalitás, amit ti hoztok a bohócligában arra sehol nincs szükség. Mint mikor az első NB2-es évben megkérdeztétek a Makót, hogy nektek túl messze van nem lehetne valahol közelebb a meccs.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.06. 22:32:44

@Vul-Kahn:
Helyes limerick-styleban ez így hangzik:

Hagytuk elmenni a csodás Zét,
Meg is szophatjuk így ám a brét,
Van Bommel középre...
Hoenessék tökébe
Pumpáljon valaki némi vért!

Ha már itt vagyunk ugye. :)

Vul-Kahn 2009.07.06. 22:36:08

@OJ: Hát ja, így tényleg jobb, de azért valljuk be, nem szarból kellett várat építened...:DDD

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.06. 22:39:05

@Vul-Kahn:
Megvolt a vaj + a kenyér, én hoztam a kést.

Pig_Bodine 2009.07.06. 22:47:04

Most hogy nincsenek meccsek, nem bírtam ki, hogy hosszú lörkölés után ne tegyem hozzá a magamét ehhez a magasröptű eszmecseréhez, mindjárt lerántva a leplet a magam elfogultságáról is.
Fordításkritikusok előnyben:

We signed a new striker from Scouseland,
Who didn’t cost even a thousand.
I hope he will drop
Goals in front of the Kop,
Then party with Rooney and Brown and...

Van egy új csatárunk, Miska,
Ára meg fillérre nyista.
Hogyha majd odaszórt
A Kopnak öt-hat gólt,
A pudliknál nyílhat a bicska.

Vul-Kahn 2009.07.06. 22:54:31

Még mindig a keretben Lell,
ez bizony nagyon rossz jell.
A srác nem nagyágyú,
sőt inkább falábú,
MINDENKÉPP mennie kell!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.06. 22:54:44

(Amúgy én úgy tudom a szabályt, hogy a szótagszám és a ritmus is viszonylag kötött, előbbi 9/9/6/6/9, utóbbiban javallt az anapesztus. Persze ember nincs, aki mereven ragaszkodna hozzá.)

(No, egy rögtönzés:)

Akármit mondtok is Messire,
Viszi ő sokra még, s messzire,
Jövőre vébé lesz,
Vébének végén lesz
Gólkirály, s Kroosnak így hisztije.

;-)

t.o.d. 2009.07.06. 22:56:03

@Greg House: már bocs, de szerintem mi fog változni azzal, ha a Fradi visszatér? Azon kívül, hogy már nem a Jászapáti elleni idegenbeli meccs rendőri biztosítása lesz a legnagyobb kérdés?

1 milliárd a bohócligára? Bruhaha. Szerintem ez a betegség. Remélem, a sporttévések olvasnak nst-t.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.06. 22:59:55

@Csöncsön:
Grat, ez igen szép.
Próbálgattam háromféle verziót is, ahogy épp feküdt a dolog.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.06. 23:03:25

aszittem várni kell Messire
nameg Csöncsön rímeire
helyette ideteszem
a kedvenc kommentemet
JUVEEEEE

Vul-Kahn 2009.07.06. 23:04:58

@Vul-Kahn: Módosítanám az előző versemet, mert a 3. ás 4. sorban nem voltam kellően szigorú, szóval:

Még mindig a keretben Lell,
ez bizony nagyon rossz jell.
Nemhogy nem nagyágyú
Igazi falábú,
MIndenképp mennie kell!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.06. 23:14:28

@OJ:

Köszi. A kimeríthetetlen Real Madrid-témához még egyet:

A Real, hajazva Francóra,
Lecsapott Cére és Franckóra,
Hiába mégis, ó,
Jön majd a Clásicó,
S hat-kettőt mutat a nagy óra.

Vul-Kahn 2009.07.06. 23:15:24

Podolski elment a Kölnbe,
ez így csöbörből vödörbe.
Ó, drága Lukács,
nem lesz majd csudás,
a pályádat leíró görbe...

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.07.06. 23:16:00

@fran7: "nem hiányoznak azok a meccsek, ahol annyi tizenegyest adnak a Fradinak, amennyit nem szégyellnek" - kibebaszott nagy csúsztatás. Volt egyszer egy ilyen mérkőzés, ahol egyesek nehezményezték, hogy több tizenegyest is befújtak a Fradi javára. Egy mérkőzés, ismétlem, egyszer volt ilyen. Hány éve is ennek? És azóta megy ez a lemez. Muhaha.

"ha tudnád, hogy hány ember épp ezért nem veszi meg soha többet ugyanezt az újságot, mert őket nem a Fradi hírek érdeklik minmum 4 oldalban" - akkor azt mondom, hogy az átlagnézőszám jóval magasabb lesz, mert a Fradi elleni meccs midnenkinek az év meccse. Akkor is, ha szar a Fradi, ez mindig így volt, és mindig így lesz. Szar lehet ilyen komplexusokkal együtt élni, de ezeken a dolgokon még Kisteleki Feketemágus István sem tud változtatni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.06. 23:25:52

@Greg House: Utsó három meccs, öt -khm- vitatható tizenegyes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.06. 23:25:55

Ha nincsen Fradi, az enbéegy,
Akárhogy nézitek, szennyé megy,
Hús nélkül húslevest,
Fű nélkül fűszerest,
Ti vajon jóízűn ennétek?

badblood 2009.07.06. 23:26:10

Kajakra olyan Frédi-Bénis érzésem van, ahogy olvasom a gyöngyszemeket. xD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.06. 23:29:55

@pote:

Azt hittem, neked a Roma jó,
Hogy lehetsz ily hűtlen Rómeó?
Remélem, Popp koma
Helyretesz, cimbora,
Különben lesz neked kóma, jó? ;-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.06. 23:50:27

@Csöncsön:

nem vagyok hűtlen romanista
látta az Olimpicóban HajdúBé Pista
popp nem jött a Majorkába
ezért vagyok ilyen kába
a vindózom még most sem Vista

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.07.06. 23:56:42

@popp: Hm. Ez a szituáció talán a Liverpool mostani szezonjához hasonlítható, amikor a sporik inkább velük voltak, mint ellenük, de ez nem jelenti azt, hogy minden szezonban nekik csalnak, őket tolják. Vagy igen? Azért jutottak 28 címig, mert mindig velük voltak a sporik?
Emlékszem, tudtam már akkor, hogy ez lesz, hogy évek múltán is ezt fogják felemlegetni a fogódzót kereső kollégák "mer amikor öt tizenegyest befújtak a Fradinak" - ez mérhető ahhoz, hogy jogtalanul kizárták őket? Nem. A kizárás a Loki elleni botrányhoz mérhető, de nem akkor történt, mert az illegitim, hiteltelen, szakmaiatlan, hozzá nem értő, dilettáns, f@sztarisznya futballvezérkar seggarcokból áll, meg gyakorlatilag az egész ország így működik: képtelenek a jó helyzetben meghozni a jó szakmai döntést.

Tehát onnan, hogy "Hurrá, visszatér a Fradi!" odáig jutottunk, hogy "Öt tizeneggyessel tolták őket három meccsen!". Vazz, jók vagytok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.07. 07:20:42

@pote:

Két limerick
(Majorka angyalának szíve fájdalmáról)

ami késik az nem múlik,
rétestésztává sem nyúlik.
viszont a mokkába,
voltam akkor kába,
sőt még másnap, bulin túl is.

Lassan indulok Bésoundra,
a hegyet-völgyet fölszántva.
kraftwerkre jár órám,
ejtve édes rózsám,
ki csalna a Majorkába.

danesdzsu2 2009.07.07. 08:15:04

Hát, amikor még a Bakony Maradonája az NB1-ben kergette a labdát, akkor a Fradi a bírók által legjobban nyomott csapat volt, takonygerincű csapat, takonygerincű szurkolókkal. Azóta nem nézek NB1-et, nem tudom, ez változott-e.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.07. 08:29:32

Megmondtam, hogy könnyen rá lehet kapni. Egy-két kolléga jó eséllyel indulna az I. NST Népnemzeti Limerick Tornán.

füligjimmy77 2009.07.07. 08:39:26

Nagyon jók voltak ezek a versikék, eleinte el se akartam olvasni, de gratulálok. Irigylem mindenki költői vénáját.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.07.07. 09:10:03

na, akkor álljon itt életem első és vélhetően utolsó verse:

Mindent megnyert a Barcelona
Jó húzás volt Pep Guardiola
Gólokat belőttek
Mindenkit legyőztek
Angolok távoztak kullogva

t.o.d. 2009.07.07. 09:25:09

@Greg House: senki nem mondta itt, hogy baj, hogy visszajött a Fradi a bohócba. Az viszont baj, hogy nullánál több ember hiszi, hogy az enbéegy ettől szemernyit is jobb lesz. 15 éve nagyot lökött volna az akkori Fradi a magyar bajnokságon, ha egy évig nem lett volna, de most tökmindegy, h van vagy nincs. Egyedül Jászapáti körzeti megbízottja örül, h nem, kell a helyi romákat a fradistáktól elválasztó vízműves szalag mellett állnia egyedül... :-)

Különben meg ha a Fradi annyira nem érdemelte meg a kizárást (ami azért vitatható), miért kellett 3 évet odalent töltenie? A Juvét is kizárták, négy kivétellel minden ribanc focistája otthagyta, mégis az első évben rommá verte a Serie B-t és visszajutott. Vagy a Firentina pár évvel korábban? Persze mondhatjuk, hogy a Fradi jelenleg nem a Juve, pláne nem a Viola (sic!), de a Serie B se a bohóckettő.

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.07.07. 10:24:40

@t.o.d.: "Különben meg ha a Fradi annyira nem érdemelte meg a kizárást (ami azért vitatható), miért kellett 3 évet odalent töltenie?" A bírósági döntés szerint jogtalan volt a kizárás, ennél többet nehéz hozzátenni, illetve majd pont Kisteleki fog bocsánatot kérni és visszainvitálja a Fradit?:DDD Minden esetre kártérítés megvolt, a keret meg az anyagi káosz közben lecsontosodott annyira, hogy ne tudjanak rögtön visszajutni. Ha mondjuk olyan rendszeresen szerepelt volna a Fradi a BL csoportkörében, mint a Juve, akkor nyilván könnyebben találnak olyan játékosokat, akikkel rögtön visszajutnak;)

@danesdzsu2:
@popp: @fran7: @kroos: Amit itt toltok, az nem más, mint az ún. "kiscsapat-frusztráció". Valószínűleg ilyen képe van a legtöbb kisebb csapat szurkolójának a PL-ben a MU-ról, a Bundásban a Bayernről, a La ligában meg a Realról.

mujure 2009.07.07. 10:36:09

Még mindig vita a Fradika
Pedig nem a "világ legjobb futballja"
Majd lesz idő
Talán mindjárt el is jő
Mikor a futball trónját országunk foglalja.

montipájton 2009.07.07. 11:37:58

@Greg House: Mert a Fradi a "nagycsapat"? Lécci, avass be, mire is. Az elmúlt évek alapján a Debrecen magyar szinten nagycsapat (az se ér sokat, láttuk Ejrópában,) a Fradi-drukkerek meg jobb híján vidékiparasztoznak érvként. Gratula.

(A Fradi a legnépszerűbb magyar csapat, nemcsak a szurkolók, de a sportújságírók nagy része is velük szimpatizál, és úgy 15-20 éve még volt is valami halovány látszatuk Európában. Ezek tények. Azóta eljutottak minden magyar klubcsapat sorsáig, totális elszürkülés, nulla színvonal, Dragóner mint legenda, NB II Keleti-csoport, kétszeri cumival. Ennyi. A közönségből meg ott maradt a nettó hungarista megmondóbrigád.)

Ja, és ha szerinted a lokistáknak meg a töbieknek vannak komplexusaik, akkor miért te habzod vissza újra a témát ebben a teljesen másról szóló rovatban??

Volt egy "nagycsapat", a Fradika,
lecsusszant egyszer a tariba,
s hiába a szemlélet,
a "nagycsapat" a Ceglédet
se verte, ez ám a galiba.

Így ni. Válaszoljunk stílusosan. És ne vegyél mindent komolyan.))

Pig_Bodine 2009.07.07. 12:06:44

Nehéz ezt abbahagyni...

Hommàge a Nou San Trafford

Már lefőtt a kávé, s a gép ad,
S három dolgot üzent az évad:
Csöncsön által adott
köcsögválogatott-
ban nincs Messi, de Cé azér’ tag.

mickeyknox 2009.07.07. 12:12:41

Szegény kis dagi Ronaldo,
Aki volt igazi varázsló.
Elvették mezét,
És istenítik Cét
Ki csak egy gyér trónbitorló…

t.o.d. 2009.07.07. 12:13:44

Állatok vagytok! :-)
Limerick for president! :-)

Greg House · http://mindenkihazudik.blog.hu 2009.07.07. 12:23:03

@montipájton: Az egész úgy kezdődött, hogy felkurrantották az agyukat a srácok, amiért most többe kerülnek a közvetítési jogok + amiért azt találtam mondani, hogy most a nullánál valamivel érdekesebb lesz az NBI.

Titi120 2009.07.07. 13:07:14

Ribery a hisztit mímeli
Uli ezt nagyon nem szereti
Van Gaal feje hatalmas
Hangszála is ordas nagy
Kaiser Franz vajon kedveli ?

Titi120 2009.07.07. 13:10:13

Köszönöm blog.hu !

Ennyire azért szerintem se jó, vegyetek ki kettőt belőle ha gondoljátok.

daneeka 2009.07.07. 13:16:41

@kroos: Láttam én már máshol is balhét, ennél enyhébb büntetéssel.

nils_h 2009.07.07. 13:21:42

@pote: @popp: khm...
remélem fényképezni mentetek (volna)

mickeyknox 2009.07.07. 13:30:52

@Titi120:
Gondolja magában a sebhelyes francia:
Megfekszi a gyomromat a bajor kaja.
Cé jobb mint Steiger,
Nekem MVB nem kell,
Adieu bajor kolbász, éljen a paella!

Vul-Kahn 2009.07.07. 13:53:35

30 Millionen für Mario,
20at lő a BuLi-ban, már jó!
Most mindenki szidja,
aztán majd ordítja:
Hollárié, Hollárió!!!

Titi120 2009.07.07. 13:56:15

Nem Lamerick, de majdnem:

Kinek lelke irtózik a versformától (s joggal)
Lapozzon kis ujjbegyével, s jő egy másik oldal
Itt most kérem a futból a téma
Mondaná Puhl, ha nem volna léha

Tisztázván a körülmények, lássunk hát témánkhoz:
Cé Ronaldo mennybe mén, vagy netalán elkárhoz ?
Jobb -e mint a másik volt, a híres Wesley Sneijder,
Vagy esetleg rajtaveszt, mert dőzsöl a Perezzel ?

Kívülről pont ugyanolyan vaskos vállú teste,
Csak a játékban lel különbséget, ki hosszan kereste
Egyiket a labda már rég nem zavarja
Másikat elvinni fene se akarja

Zselézett hajkorona kontra tarra borotválás
Legyorsulom én Rault is, meglátod még pajtás
Padon közben Pellegrini dolgozik serényen
Hogy a BéeL-ben Ronika rá ne keféljen

Manure való CéeR nem a gaz Reálba
Aki meg szopni vágyik menjen a Romaba
Hanem kinek farkasoktól görcsbe rándul gyomra,
Húzzon a Bayernbe, s kacagjon a gondra.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.07. 14:55:33

@nils_h:
basszus, hidd el, h nincs elfelejtve,
de nagyon ellenkeznek.
ez a legnagyobb saram, ha másnem lesipuskás fotó lesz :)

Vul-Kahn 2009.07.07. 15:55:46

Visszatér az Ibisevic,
üvölt rögtön: ,,Tibi, segíts!"
Tibi alatt Dombit érti,
ő azonban vérig sérti,
hogyasszondja: ,,Te lófejű, nyeríts!"

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.07. 16:30:06

@Vul-Kahn:
Bravúros. Megajánlok egy különdíjat. :)

Vul-Kahn 2009.07.07. 17:12:21

@OJ: Kösz! :)
Hogy egy focis közhellyel éljek, igazán minden tudásomra ( 4 üveg sörre) szükségem volt...:)))

Szamárka 2009.07.07. 20:08:06

Fergie vitte volna az Old Traffordra,
de ő biza ahhoz túl nagy forma,
ha az álma nem a Real
mindenki aranygömbjéhez gratulál
de a szopást választotta Benzema.

sporttárs 2009.07.08. 01:07:41

Nemcsak vásárol ezerével,
Perez szól: legyen ellen-BL!
Érvnek ott a Barca:
Volt ugyan pár harca,
De egy se komoly ellenféllel...

:))

Volt két srác, nyaraltak Aligán,
Gondjuk csak, a sör hány maligán.
De aztán ősszel
Fogadtak bőszen,
S buktak Serie A-n, La Ligán...

freiwald 2009.07.08. 02:43:33

Lőn sok szurkoló az NST-én
Lelki futballtésztáját mind megkeleszté
Ó beh örülnek
Tengelyük körül pördülnek
S a kotyvasztásban a lábas-fej eszét veszté.

freiwald 2009.07.08. 03:10:58

Nem holmi ócsó cuccé'
Rugdos majd Madridban C
Blanco mezen "C" nem tapad
Sok brazilnak szíve hasad
Csak legyen benned vitamin C!

montipájton 2009.07.08. 08:29:15

NST-limerick

Csöncsön és Rizla közt szakadék,
Nem baj, a lényeg, hogy ad a gép...
Popp fényezi Calcio-ját,
Kroos meg Uli hátsóját -
A többin míg csámcsog a maradék...

montipájton 2009.07.08. 08:37:55

Volt egy író, neve Hemingway,
Vízre szállt, ha kellett heringér'
Bokszolt is néha (elég jól),
Névrokona meg elénk tol
Egy klubot, min nem segít pedigré...

kroos 2009.07.08. 08:40:36

Torres meg Ibra könyörög Ulinak
Hadd legyenek tagjai ök is a Bulinak.
De Uli arcán kaján vigyor
inkább elrabolom gomezt
és ha nem most hát mikor?

montipájton 2009.07.08. 08:47:35

Volt egy kapus, úgy hívták, Koszta,
Edzőjére a szívbajt hozta
Csellel, mint Higuita,
"Hülye vagy?!" - sikít a
Mester... (S néha tényleg elbaszta.)

Pig_Bodine 2009.07.08. 09:11:10

Van egy pincér, kövér és spanyol.
Cetlijéből "tényeket" magol.
a PL-serleget
nem emelhette meg,
mert a vén skót mindent letarol.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.07.08. 10:25:22

@pote: Gyúrhatnál még e limericken
Az álmod hozza maga Ricken!
Azóta sem termett sok babér,
Bundáztatok hugyér's szarér'.
Torinó? nincsen isten itten.

mickeyknox 2009.07.08. 10:27:45

Van egy bosnyák, ki svéd lett,
Ibra gólt lő, ennyi a képlet.
Fejjel vagy sarokkal
Betolja izommal;
Interrel BL-t mégsem nyerhet.

Pig_Bodine 2009.07.08. 10:35:48

Volt egy francúz, a neve Eric.
Válaszát még elemezgetik:
"Ha sok sirály bután
száll az uszály után -
hát a lehulló halat lesik."

nordsee 2009.07.08. 10:44:36

Most még nem az új máj kell,
Jött inkább a kicsi Michael,
Jól el lesz ő a padon
A pincér meg a Mersey-side-on
dünnyög: Zsebben már a péel!

Vul-Kahn 2009.07.08. 13:31:48

Drága jó Klaas-Jan Huntelaar
spanyol macával kúrt-e már?
Ha nem, hát nem fog,
mert menni el fog,
hisz a kispaddal jól úgyse jár.

LevyASR 2009.07.08. 16:06:49

Öröm e verseket olvasni
Nem kell rájuk szalag, se masni.
Guruljon már a laszti
No Totti, No party!
Ebben a nagy melegben már kedvem sincs ....
:D

MUfanatic 2009.07.08. 21:36:49

Pénze az van bőven Pereznek
Játékost, mint zoknit, úgy vesznek
CR és Benzema
Előttük meg Kaka
Ribery úgy rinyál: szerezz meg!

nils_h 2009.07.09. 10:18:50

@pote: Jó munkához idő kell, tudom én! :) Nyáron úgyis jobb lányokat fotózni, mint nagy hidegben...

r_magpie 2009.07.09. 11:57:46

St. James' Parkban nagy a csend
Nem tudni mi van, s mi leend
Dilettáns vezetők,
Játékostemetők:
Ott nem lesz má' sose rend?

r_magpie 2009.07.09. 12:04:38

Az a jó az uborkaszezonba
Hogy nem keveredünk túlfűtött liaisonba
A focival, mely
Csak gyötri a lelket,
És végre mienk az egész szomba(t).

Minarik Ede bácsi 2010.06.03. 22:30:16

@Pig_Bodine:

There's no else for some years just Fergie,
And on the other side the Chalsea,
The PL is boring,
Already press a ring!
Winners will move next year to Anifield.

Minarik Ede bácsi 2010.06.04. 07:35:17

@Pig_Bodine:

Régóta nincsen más, csak Fergie,
Na meg még ellene a Chelsea.
Csengetek, hogy ébredj:
Unalmas a PL!
Jövőre csak a Pool nyerheti.

Minarik Ede bácsi 2010.06.04. 07:49:18

@mickeyknox:

Szerintem az utolsó sor helyett:
Eddig csak elbukta a BL-t
süti beállítások módosítása