Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Sokat megélt kurtizánok - BL nyolcaddöntők, vol. II.

2009.02.26. 12:02 heinrich

Lépéselőnyben az angol jégkorongfutball az olaszos párbajtőrvívás ellenében. A spanyol kupacsapatok felett viszont egyenesen égett szag terjeng, pedig Benitez sem a régi már, egy nyomorúságos döntetlent sem tudott összehozni, a Villarrealnak meg huszonhárom löket is kevés, szégyenszemre Pires apónak kellett bevetnie rozzant csontjait Egyetlen csapatként a Bayern tudott továbbmenni, a zseléhuszárok igazán szólhattak volna, hogy a pályaválasztói jogtól kezdve az egész miskulanciát feladják ahogy van, ők ebből nem kérnek. Maximálisan rácáfoltak a csapatok arra a - már-már dogmának látszó - tézisre, hogy az odavágókkon szinte semmi nem dől el soha, igazából le sem kellene játszani őket. Az európai értelemben vett játék szó most annyira nem fontos.

Benitezről jól tudjuk, mi sokféle és súlyos bűnökig alacsonyodott le ez idáig. Azt is tudtuk, hogy Juande Ramos – ha angol földre téved – nem excellál hadvezérként, mint az már Londonban is kitetszett, de hogy egy országnyi szemforgató pápistával a háta mögött se tudjon ellenállni az Antikrisztus világának és a nyomában járó Hamisprófétáknak, az azért meglepő. A kígyó magva termékeny táptalajra hullott a Bernabeuban, a Real Madrid pedig szánni való futballal büntette naiv híveit.

Nem nagyon megy ez a tudatos csapatépítés dolog Madridban, az egyetlen állandóságot a középszer jelenti, hiszen Marcelo-Gago-Diarra ugyanarra képes - azaz nemképes - mint egy Drenthe-Sneijder-van der Vaart változat, hatékonyságuk Kuyt ballábával vetekszik. Ha egy disznó orrába aranykarikát teszünk, az még nem lesz királyi falat.

Csapnivaló meccs volt, Robben, Ramos meg Alonso és Benayoun ugyan néha bepróbálkoztak a focival, de azért minden öt percben volt két jelenet, amit szégyelltünk volna a Dések ellen nyolcadikban. A Real olyan volt, mint a Liverpool szokott: nem tudtak mit kezdeni a labdával, pedig az többnyire náluk volt, a Pool meg miután rájött, hogy itt nincs mitől tartani, igazából tartalékolt az Anfieldre. Gerrard – és a lehető legkevesebb cécó – nélkül hajtották félre az útjukba akadt csenevész egyedeket és még a meccset is sikerült behúzni, bár fogadni mernénk, Rafa istenigazából 1-1-et szeretett volna játszani, de a Real még ehhez is kevés volt. Otthon stabilan gyenge a Pool, csak nehogy megzavarja őket az előny. (Real Madrid – Livercool 0-1)

Hasonló arányban tromfolt a Chelsea is, ami nagy durranás, mert mintha csak tegnap lett volna, hogy az olaszok focizni tanítgatták őket, most meg azon imádkoznak, hogy valahogy meglegyen a továbbjutás. Nessun maggior dolore che ricordarsi del tempo felice nella miseria – nincs nagyobb fájdalom, mint boldog korunkra emlékezni a szerencsétlenség közepette, mikor még edzőnk is az ellenfélnél garázdálkodott. A Chelsea húsz percre volt hitelesítve, ennyi elég is volt, hogy kihasználjanak egyet az erre az időszakra időzített három Legrottaglie-baki közül, aztán visszavonulót fújtak.

Egy Sanyi bomba utórezgése megébresztette a Juvét is, és mint nehézkes köd, áthömpölygött az ellen térfelére, de komoly áttörésre nem futotta. A második félidőben viszont meglepően konstruktív játékkal jelentkezett a Juve, és bár a már unalomig ismert hibák most is jelentkeztek, nem lett volna érdemtelen az egyenlítés, a Chelsea színtelen-szagtalan biomasszájából egyedül Cech volt dicsérhető. Ha helyzetkihasználásban tudnak javulni talján feleink, akkor Torinóban ránk köszönthet a hosszabbítás. Mindenki szégyellje magát, akinél többet futott Nedved – azaz mindenki szégyellje magát, mert Pavel futotta a mezőnyben a legtöbbet. (Chelsea – Juventus 1-0)

Amolyan torszülött-formának tűnt ez a Sporting – satnya, aszott és kórságos futballt produkáltak, egy közepes erőbedobással játszó Bayern gyakorlatilag elpusztította őket. Ezzel a mentalitással nem is értem mire számítottak, egy tisztességes Bundesliga csapat 0-2-nél csettint, hogy most kezdődik igazán a meccs, ezek meg lementek kutyába már az elején, pont úgy, mint azt az Arsenal-Portón már láttuk. A portugálok hajmeresztően gyenge összjáték mellett, ordas, tátongó lyukakat hagytak a védelemben – végül is csak az ellenfél három legveszélyesebb emberére nem sikerült figyelni - az öt szőrméért maguk mentek a vásárba, a Bayernnek meg sem kellett izzadni. Természetesen Ribéry vitte a prímet a bajoroknál, aki előbb agyérgörcsöt kapott Luca riasztóan gyenge összjátékától, majd első dühében félpályáról beszaladt a kapuba és felbőrözte Tiago kapust – egyedül a jobbján feltűnő Tonitól riadt meg kicsit. Negyed órával később Klose beszerkesztett egy lesgólt, ettől pedig teljesen paff lett a Sporting, és egy sokat látott kurtizán egykedvűségével tűrték, hogy a Bayern kedvét töltse rajtuk. (Sporting – Bayern 0-5)

A spanyol csapatok mundérját a Villarreal menthette volna, de Galinovic kivédte a szemüket. A Panathinaikos nem árult zsákbamacskát, és öt védővel a kezdőben jelezte, nekik bizony eszük ágában sincs ma este futballozni. Rossi, Ibagaza és Llorente még így is versenyben kerültek helyzetbe, de rendszerint rossz megoldást választottak, máskor Galinovic védett bravúrral, túlkombinálták, beleléptek a védők, a kapufa mellett csorgott ki, egyszóval a töketlenkedés teljes tárházát felvonultatták – cserébe Karagounis súvasztott nekik egy középtávolit. Nem sokkal később ugyan összejött az egyenlítés egy elég suta, de teljesen jogos tizenegyesből (Rossi simán begurította), de ez az eredmény a görögök álmainak netovábbja, a Villarreal pedig teljesen hiábavalóan borította rá a pályát a vendégekre. Képességeik alapján nem mérhető össze a két csapat, így aztán a visszavágón is hasonló meccsre számítunk ádázul védekező görögökkel, és kínkeserves spanyol továbbjutással. (Villarreal – Panathinaikos 1-1)

307 komment

Címkék: beszámoló összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr57967386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itáliainagysándor 2009.02.26. 12:13:27

Így a futómennyiségről jutott eszembe, nem tudja valaki véletlenül, hogy hol lehet ilyen statisztikákat megnézni a meccsekre levezetve?

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2009.02.26. 12:18:55

uefa.com-on már meccs közben is vannak ilyen statok, bár lehet csak csapat összesítve...

Itáliainagysándor 2009.02.26. 12:30:50

Ott csak játékosokra láttam lebontva, meccsenkénti gólátlag, lövésátlag, sárga, piros stb. Futómennyiséget még nem sikerült találnom, de azért köszi.

kroos 2009.02.26. 12:37:21

,,egy tisztességes Bundesliga csapat 0-2-nél csettint, hogy most kezdődik igazán a meccs,"

pl a Ksc.Nem szabad ellenük 2-0ra vezetni mert akkor kikapsz.Ez halál komoly.

sörbarát 2009.02.26. 12:40:14

@Grinya: jah a match centerben, amit a meccseknél lehet használni. De azt nem lehet valahogy a meccsek után is behozni?

Mr.AT 2009.02.26. 12:41:18

Ahogy a másik posztban is leírtam részletesen kifejtve, a Chelsea hálás lehet a sorsnak, hogy kihúzta 1:0al.

Alex bombája, Amauri fejese, Marchionni átlövése, Nedved távoli kapáslövése, vagy akár az, mikor Marchisio csak centikkel késett le az ötösön egy mélységi átadást, mind magában hordozta az egyenlítést - pech, hogy végül egyik sem lett gól.

Nem játszottunk rosszul, és az egyik pontra mindenképp rászolgáltunk volna - nyilván 1:0ról így nehezebb lesz, de semmiképp sem MI.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 12:53:59

A lényeg, hogy a Bayern meccset levéve nem dőlt el semmi, így óriási visszavágókra számíthatunk.

effberg 2009.02.26. 12:54:03

Előzetesen sokmindenki lesajnált a Bayernt ( nem teljesen alaptalanul ). Ha összegészében nézzük a csapatot tényleg elmaradnak a bőrgatyások, viszont mindenkinek el kell ismerni, hogy jelenpillanatban miénk az egyik legerősebb (ha nem a legerősebb) bal oldal. (Lahm+Ribery) Ha a formát nézzük, akkor ilyen jó széle csak a barcanak van a jobbik felén.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 12:56:02

@Itáliainagysándor: @sorbarat: www1.uefa.com/live/competitions/ucl/matchday=7/day=2/match=-1/index.html

A meccsekre kattintva a Stats fülön belül az utolsó a Distance covered opció, most is bejön.

effberg 2009.02.26. 12:58:19

Köszi Donelly: Mondjuk vicces hogy Schweini szélső létére ilyen mocsok keveset fut ( viszont klose 10KMre nem rossz)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 13:04:22

@effberg: Mondjuk engem egy olyan jobban érdekelne, hogy a sprintjei milyen sebességűek és hosszúak, mennyi idő telik el két sprint között, valamint, hogy 1 illetve 5 méteren hogyan teljesítenek, stb, mert ez a statisztika parasztvakításnál nem használható sokkal többre véleményem szerint.

Asidotus 2009.02.26. 13:04:45

Vajon még hányszor kell a nyolcaddöntőben kiesnie a Real Madridnak, hogy valami drasztikus történjen náluk? Remélem Liverpoolban játszani fog Szalai Ádám is, mert ennyit töketlenkedni nem biztos, hogy sikerülne neki, mint a nagynevű csatároknak.
Nem igazán néztem a Juve-meccset (apám nagy Real-os), de az alapján mérges vagyok, hogy nem sikerült gólt rúgni. És akkor a Chelsea felpörgette volna a játékot.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 13:12:58

egy ilyen praktikus kérdésem volna a szerzők felé, ami persze a bajnoki összefoglalók kapcsán is felmerül bennem néha: úgy kell ezeket az összefoglalókat olvasnunk, hogy heinrich a délelőtt folyamán végignézte a másik 3 meccset, esetleg már tegnap este szimultán követte őket, vagy egyszerűen csak zseniálisan adja el, hogy látta valamennyit, holott?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 13:27:40

persze tudom, hogy a bábszínházban sem szerencsés a paraván mögé leselkedni, szóval ha illúzióromboló lenne a válasz, akkor hagyjuk a témát. :)

avenger13 2009.02.26. 13:27:43

@donnelly: igazad van. ezek a statisztikák beleszámolják azt is, hogy sétálnak, ezért van klosenak és toninak ennyi métere. rensing 4192 m-t futott haha. Szóval ez semmit sem jelent. ahogy schweinire nézve se. igazából a bayern nem véletlenül a bal oldaon vezeti a támadásai nagy részét ő is felmegy velük, de nincs annyi dolga. Meg lell-el és oddoval szélen összejátszani? ráadásul az ő oldalán van MvB míg a másikon Zé. szóval ilyen szempontból felborul a pálya. A bayern egyik oldalon támad a másikon védekezik. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 13:27:53

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nézte a szimultán közvetítést, aztán elolvasta az összefoglalókat, aztán megnézte a videó-highlightsokat, beszélt a meccseket egyesével néző szerző-pajtásaival, kialakította a véleményét majd a DVD rekordert még be sem vetve, máris megszületett a poszt. Kb így :)

avenger13 2009.02.26. 13:30:08

egyébként jó volt a sporting, és egyáltalán nem volt ekkora a különbség a két csapat között, csak feladták kettőnél. gyenge védelem. Igazából ebből is látszik, hogy mi történt volna mondjuk a panával, ha ők is támadó focit akarnak játszani és nem 5 védővel kezdenek. és ezért nem támad senki nagyon az első meccsen, mert ha esik két gól egyik oldalon, akkor annyira ki kell támadni, hogy bele lehet szaladni egy ilyen pofonba.

heinrich

kár, hogy lell teljesítményét nem méltattad jobban. bejött fejberúgta luciót és le kellett cserélni. köszönjük lell. mit keresel ebben a csapatban???

vamosatti 2009.02.26. 13:34:26

hát sajnos a real télleg nem európai szintű, és kizárt hogy az anfielden tovább tudnának lépni, ez van, ellenben ha a liverpool képviseli azt a szintet akkor inkább ne is jussanak el odáig. szörnyű meccs volt. inkább nézek gyenge madridot egy évig mint liverpoolt akár egy hétig is...ez már vmi tök más sport

Calogero 2009.02.26. 13:35:54

Azért az vicces, hogy a 8 meccs alatt mindössze két olasz szerzett gólt, na azok sem talján klub színeiben.. De azért a helyzet jobbnak tűnik, mint az egy évvel ezelőtti angol-olasz derbyk után, már csak be kéne fejezniük a rettegést Itália fiainak, a túlmisztifikált angolok ellen

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 13:36:56

@avenger13: Szerintem csak nyertetek vele, mert Van Milángyilkos Buyten jött be helyette;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 13:38:29

@avenger13: "Igazából ebből is látszik, hogy mi történt volna mondjuk a panával, ha ők is támadó focit akarnak játszani és nem 5 védővel kezdenek. és ezért nem támad senki nagyon az első meccsen, mert ha esik két gól egyik oldalon, akkor annyira ki kell támadni, hogy bele lehet szaladni egy ilyen pofonba." - ez pontosan így van.

avenger13 2009.02.26. 13:41:15

@donnelly: ja igen. egyébként van 4 belső védőnk, és folyamatosan ez a kettő játszik, és bénázhatnak akármennyit is nem játszhat senki, se breno se van buyten. pedig micho-ra ráférne néha egy kis pihenés, hogy átgondolja ezeket a mellészaladok a labdának típusú megmozdulásait. :)

@popp: csak nem egyetértünk? :)

horas 2009.02.26. 13:42:41

Amúgy sztem Diarra óriási vétel volt,és Marcelo is jobban él a középpályán mint eddig bárki más,ők ketten biztatóak ami a tudatos csapat építést illeti.Szegény Real Raúl miatt fognak még kínlódni eleget...lehet,hogy Numancia szintű csapatok ellen villog de az az igazság szerintem,hogy nincs ő már ezen szinten.

effberg 2009.02.26. 13:45:51

Altintop egyszerűen nem lehet ennyire rossz edzésen hogy Lellnek és Oddonak játszania kelljen... Valyon MarkVanBunko hány mecset kap Timoscsuk mellet?! ( szerintem kb Baumgartner F1jaival megegyező számút )

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 13:48:07

@effberg: Hát én Amit Atintoptól láttam (muhaha, de rossz) mostanában az szánalmas volt, valóban nem ezt szoktuk meg tőle. Én a kebabárust is előbb tenném be a kezdőbe.

effberg 2009.02.26. 13:49:13

Index: "Ilyen játékkal a Bayern a BL esélyese" LOL

effberg 2009.02.26. 13:51:05

Viszont egy bizonyos Bundeslia szint felett ha be kell tenni valamit a közösbe a győzelemért, Altintop esélyesebb hogy valami váratlant huz... Lell max azzal járul hozzá hogy a legmókásabb teljesítményt nyujtó játékost lerugdossa.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 13:53:55

@donnelly: Amit Altintoptól - muhaha, de jó :)

sörbarát 2009.02.26. 13:58:16

@donnelly: köszönöm, pont ez kellett, ezer hála :). És ezt hol találtad meg? Mármint én összevissza kattintgattam azt sehol sem akart elöjönni :)

avenger13 2009.02.26. 13:59:31

@donnelly: és lellt betennéd? láttad mit művelt a hertha ellen? elég szokatlan bajnokin a hátvéd csere a bajoroknál, de őt mindig le kell szedni. olyan rondán elnéz mindent. egyszerűen szar. altintop ennél csak jobb lehet.

effberg 2009.02.26. 14:01:31

@avenger13: agree...viszont velük kell beérni. A szélsőhátvéd európában hiányportéka ( főleg Hönesszi összegekben mérve )

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 14:02:33

@heinrich: @donnelly:

köszönöm az őszinte és kimerítő válaszokat, valahogy így képzeltem. :)

sörbarát 2009.02.26. 14:03:04

@avenger13: jah Lellben bízom, hogy ha ily hatékonyan darálja tovább társait, akkor visszavágón Bayern ifi csapatnak kell kiállnia Sportyi ellen és akkor van még esélyük :).

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 14:03:55

@avenger13: Zérobertót balbekkbe, Lahmot jobbra, Borowskit a kezdőbe?;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 14:04:37

egyébként a legújabb kedvenc statisztikám: tavaly a kieséses szakaszban az angol csapatok 14 meccsen 3 gólt kaptak nem-angol csapatoktól. így tervezgessék az olasz-fanok a Nagy Visszavágásokat.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 14:05:25

@sorbarat: Az uefa.com-on a fenti MATCHCENTRE sávban ugye a ma esti meccsek vannak kint, de ott apró betűkkel ki lehet választani a két BL-játéknapot is, és utána kell rákattintani, akkor jön elő.

Tika_ 2009.02.26. 14:06:27

donelly, tényleg no offense, de ezt most csak én nem értem:
"Maximálisan rácáfoltak a csapatok arra a - már-már dogmának látszó - tézisre, hogy az odavágókkon szinte semmi nem dől el soha, igazából le sem kellene játszani őket."

Ha maximálisan, akkor gondolom legalább 3-4 meccsen (a tegnapi 4-ből).
Ha ez irónia, akkor 3-4 meccsen gyilkolták a focit; ez így van, de nem jobban, mint kedden.
Ha komoly, akkor hol az a 3-4 párharc, amit érdemes volt nézni és/vagy eldőlt?

avenger13, ez marha jó:
"A bayern egyik oldalon támad a másikon védekezik. :)"
lol és repect

Tika_ 2009.02.26. 14:07:54

izé, heinrich-nek szól, nem donelly-nek, bocs. jobb, ha visszatérek a munkához...

avenger13 2009.02.26. 14:11:53

@donnelly: na azt nagyon nem kéne. de sajnos mindig ez a módszer. lahm baloldalt altintop jobb hátul. az az eredeti posztja csak hitzfeld csnált belőle középpályást. a törököknél még mindig ezt nyomja.

avenger13 2009.02.26. 14:14:46

@sorbarat: azért nagy reményeket ne táplálj. szerintem a sporting szart se fog csinálni, ahogy a bayern se a müncheni visszavágón. legalábbis meglepődnék. otthon a második gól után annyira feladták, hogy meglepődnék, hogy ha megpróbálkoznának bármivel is.

igazából szerintem 0-0, 1-1 vagy valami hasonló képzelhető el a visszavágón, vagy nyer a sporting egy két góllal.

kroos 2009.02.26. 14:22:40

szép ez meg jó de ha a következö körben kikapunk az arsenaltól 4-0ra akkor ezt a sportingos eredményt feldughatjuk magunknak.

avenger13 2009.02.26. 14:28:31

@kroos: ez teljesen igaz. de ahogy rummenigge is nyilatkozta, ha benn vagyunk a legjobb 8 között, akkor már teljesítettük a bl elvárásokat. persze jó lenne még tovább jutni, de szerintem már ez is jó eredmény, és te sem ezt vártad a köln után. össze kell szedni magunkat, és csak így tovább.

brassmonkey24 2009.02.26. 14:37:46

hát igen,jó naiv voltam,ez a madrid egy lófika ez van,egész bandát el kell küldeni ahogy van

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.26. 14:46:21

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
én előre megírom az összefoglalókat, már pénteken.
(a tippjáték csak parasztvakítás ;)

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.26. 14:49:54

@effberg:

" Index: "Ilyen játékkal a Bayern a BL esélyese" LOL "

jesszus isten...ki a fociszagértő az indexnél? ekkora marhaságot!... Még a szurkoló-elvtársaim sem mondannának ilyet..:D

Van bumi, a jobb oldali ballaszt Schweinsteiger, és az acélos védelem a garancia, hogy messzire elkerüljük a döntőt.

kroos 2009.02.26. 14:50:57

@Basti: akkor a te nicked az Deisler-töl jön?

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.26. 14:57:14

@kroos: stimmt :)

Amúgy ez a Bastian is a kedvencem, csak be kell látni, a jobb szélen használhatatalan, mert lassú mint egy nyergesvontató... ezért is kerülget rendszeresen az agyérgörcs azoktól a edzőktől akik ott játszatják.... de mondjuk egy Bommelt berak a csapatba, azon már nem tudok meglepeődni

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.26. 15:02:10

@pote: a héten ki az ellenfeled? választottál egy werder szúrkert vagy uram bocsá egy laziosat? :)

kroos 2009.02.26. 15:05:42

@Basti: szerintem Klinsi tornaedzö mint Scolari.
Én most az Allofs schaaf kettös elcsábitását se bánnám...vagy rangnick...vagy én...

davidmoyes 2009.02.26. 15:06:29

Heinrich: A fehérek és a vörösök csak engem akartak büntetni. Amint kikapcsoltam a tévét rögtön gólt rúgott a Pool, gyanítom utána meg is élénkült a játék.
Úgyhogy, bocs srácok, többet ígérem nem nézek BL meccset.
A BL amúgy is olyan, mint a Vállalkozói szféra Estélye..

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 15:10:20

"A BL amúgy is olyan, mint a Vállalkozói szféra Estélye.. "

ez talán a legfaszább hasonlat eddig :D

kroos 2009.02.26. 15:12:01

vagy atatürk....vagy süsü....vagy Mc hammer...

FYM13 2009.02.26. 15:23:11

@horas: de tegnap legalábbis le kellet volna cserélni...

avenger13 2009.02.26. 15:24:33

@Basti: ugyan már. persze, hogy nem látta a meccset. :) az 5-0 nagyon szép, de egy nem jön ez mindig össze. :)

basti tényleg nem való a jobb szélre. sajnos. kiváncsi vagyok, hogy beteszik e középre ha távozik MvB, és Zé is. Persze nem, de reménykedni lehet. :)

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.02.26. 15:30:38

egyrészt nagyon nagy sajnálatomra az olasz és spanyol csapatok teljesen impotensnek bizonyultak az első meccseken.

másrészt az az antifoci amit néhány csapat a pályára tett (ideértve néhányat a fentiek közül is), az igen elkeserítő.

GOJOO 2009.02.26. 15:38:15

A BL-t nem feltétlen a legjobb csapat nyeri szerintem, úgy mint a VB-t, EB-t sem. Rengeteg szerencse is kell, meg egy-egy meccsen bármi lehet. Nem feltétlen jön ki a különbség a csapatok között (lsd. Zalaegerszeg-Man. Unt. 1-0). Szóval azért szerintem nem biztos, hogy olyan szar a Real Madrid nemzetközi szinten, ráadásul azért csak ők lettek bajnokok az uccsó 2 évben.

Strigo 2009.02.26. 15:59:37

"Rafa istenigazából 1-1-et szeretett volna játszani"

Szerintem meg 0-0-át, az első perctől kezdve húzták az időt. Vicces volt, mikor a 45. percben egy szögletrúgásnál addig tököltek, míg a bíró inkább lefújta.

shearer86 2009.02.26. 16:20:01

@GOJOO: nyílván nem egy meccs alapján ítél az ember. A Realról azért jelenthető ki hogy, hogy semmit nem ér nemzetközi szinten, mert 4-5 éve standard program a "királyiaknál" (istenem, mekkora eufémizmus) a februári, márciusi kupabúcsú, általában egy sokkal gyengébb keretű, bajnokságban botladozó csapat ellen. És így annyit ér a két bajnoki címűk, mint a .........

daneeka 2009.02.26. 16:56:19

A mezőnyben legtöbbet futó Pavel az idény végén visszavonul:

goal.com/en/news/10/italy/2009/02/26/1128191/juventus-star-pavel-nedved-to-quit-football

Ez azt hiszem hivatalos...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 16:57:11

@GOJOO: A Real Madrid oda-vissza kikapott a Romától tavaly , amikor kiesett a BL-ből. A Real Madrid oda-vissza kikapott a Mallorcától,amikor kiesett a spanyol kupából. A Real Madrid oda-vissza kikapott volna egy Real Unionnál erősebb csapat ellen a kupában. Szerencsére a negyedosztályú ellenfelet elcsípték hazai pályán, hogy lehessen valamibe kapaszkodni.
A Real Madrid valószínűleg kettős vereséggel esik ki idén is a BL-ből. Higuaín és Gago semmivel nem lesz jobb játékos attól, hogy kétszer nyert bajnokságot. Sőt jobb lenne kisebb arc (lásd a mostani nyilatkozatokat) és nagyobb alázat.

GOJOO 2009.02.26. 17:00:38

@shearer86: Igen ez a világ egyik legnagyobb klubjától nem valami szép teljesítmény, de csak azt mondom hogy a 2 spanyol bajnoki cím bizonyíték arra, hogy nemzetközi sikereket is képes lenne elérni a csapat. Vitathatatlan ugyanis, hogy a spanyol a világ (egyik) legerősebb bajnoksága, és amely csapat megnyeri az a világ egyik legjobb csapata.

halareaal 2009.02.26. 17:00:57

@shearer86:

azért ez túlzás. mármint hogy sokkal gyengébb keretű csapatokkal találkoznának. spec a Pool 2. most Angliában a Roma meg 2. volt tavaly a serie aban. pillanatnyai forma nemtom mennyire játszik bele, a Real Madrid ellen mindenki kurvára felszívja magát. ezért kellett volna, hogy ne egy nagycsapatot kapjunk, láthatóan a csapat nem bírja a nyomást. azért a párharc még nem dőlt el, sőt igazából nincs sokkal kevesebb esélyünk, mint (a Barcát kivéve) a spanyol és olasz csapatoknak.

halareaal 2009.02.26. 17:02:26

@pancho_sanza:

aham a kupában pont ugyanez történt/történik. LOL

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.26. 17:03:47

@imici77:
ha a jobboldali szavazásból arra gondolsz, h a Milannak szurkolok, akkor el kell h keserítselek.

de a Róma igazi szerelem! remélem jegyem is lesz a visszavágóra, nemcsak a várost fogom megint csodálni ;)

GOJOO 2009.02.26. 17:15:30

@pancho_sanza: Pont ezt mondom, hogy a kupában, BL-ben ahol egy-egy meccs dönt, ott simán kieshet bármilyen erős csapat. A kiesés nem bizonyíték arra hogy a csapat szar. Ahogy a megnyerése sem bizonyíték arra, hogy a csapat a legjobb (lsd. Porto BL győzelme). A bajnokságban viszont 30-40 meccsből azért elég jól lehet látni mennyire eredményes a csapat.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 17:45:40

Engem őszintén szólva megtévesztettek a Madrid eredményei és az összefoglalók amiket láttam, azt gondoltam, hogy Ramos tényleg csapatot csinált belőlük. Ehhez képest döbbenetes volt, hogy teljesen elképzelés nélkül játszottak, és főleg egyáltalán nem emlékeztettek csapatra. Pedig az első félórában meg lehetett volna fogni a Liverpoolt, eléggé dekoncentráltak/ijedtek voltak, de aztán a Madrid megnyugtatta őket.

seahawks 2009.02.26. 17:49:36

azért ez a cikk elégg ócsárolja az angolokat ahoz képest, hogy mind a 4 továbbmegy ....

bag 2009.02.26. 18:22:05

Szerintem megérdemelten nyertünk.
Nekem tetszett a meccs. Imponáló magabizossággal játszottak a fiúk Gerrard nélkül is.
Alonso lövése gólt érdemelt volna.
De végül csak összejött a gól s nyertünk .
Hajrá Pool!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 18:34:37

@bag: Szurkolóként sokkal megnyugtatóbb úgy nézni a meccset, hogy látod, hátul teljes a biztonság, az ellenfélnek esélye sincs gólt szerezni. Szív- és érrendszeri panaszokkal védekező csapatokat érdemes nézni.
;)

rexford 2009.02.26. 18:37:47

Camoranesi: bordatörés, több hetes kiesés. Itt a nagy lehetőség Marchionninak, hogy a nyáron eladja magát.

_alerob 2009.02.26. 18:44:36

@seahawks: Szerintem még korán van az ilyen kijelentésekhez, én állítom, hogy leglább kettő kiesik.

Eddig hasított a Real, most szidja őket mindenki. Kezdek összezavarodni. Aztán ne jöjjön senki, hogy ő az utóbbi 7-8 meccs alapján nem is dicsérte őket. A Liverpool ugyanolyan szar volt, mint eddig, de a Real még töketlenebb. Ennyi.

A Chelsea nem érdemelt semmilyen győzelmet, de ha már a Juve nem bírt berúgni egyet sem, akkor nem lehet mit tenni. Egyébként nem féltem a Juvét, Ilyen játékkal Torinoban ezt simán be kell húzni.

Bayern: Le a kalappal! ;)

_alerob 2009.02.26. 18:47:57

@rexford: Ez az, szegény fickó, szerintem ennyi sérülés után most valahol egy idegklinikán kezelik, mert, hogy ki van bukva, az ezer %.

Azazello007 2009.02.26. 18:48:11

OFF: Sampdoria, hehe...

mkmax 2009.02.26. 18:58:17

Kicsit más a szemszög, de ugyanaz a téma:

Bajnokok Ligája: 4 játékos, 332 perc játék, 1 gól
celeste.blog.hu/

Lencse. 2009.02.26. 19:30:38

Nem tudok elmenni a Real játékosok rettenetes technikai hibái mellett, a középpályások úgy rugdosták ki az oldalvonalon a lasztikat, meg úgy íveltek messze a kapu mögé, mint egy alsóházi bohócligás derbin. Én aztán mindig ellendrukker voltam, de azért ha a Real Madrid nevet hallom, nekem az a Zidane-Figo-Morientes féle csapat jut eszembe, akik nemhogy a pályán, de a tizenhatoson belül passzolgattak olyan magabiztosan, hogy az ellenfél labdaszerző középpályása és kapusa kvázi ugyanaz az ember volt, másnak esélye sem jutott. (mindjárt jön Pancho, és kijavít, hogy valójában az is egy kutyaütő brigád volt) Ez így elég méltatlan.

Ezt talán még nem írták le: a Real az utolsó 5 hazai BL-meccséből hármat úgy bukott el, hogy gólt sem rúgott. Ezt a produkciót a Celtic vagy a Fenerbache sem teszi ki az ablakba.

Henke 2009.02.26. 19:51:05

Gratulálok! Mind a négy BL cikk nagyon jól sikerült! Ez sem kivétel! :) köszönjük

bag 2009.02.26. 20:00:15

így van, szerintem tavalyhoz képest sokat javult.
csak így tovább srácok.
jók a posztok!

BruceWayne 2009.02.26. 20:28:27

az előző post nem döntött kommentrekordot? :-)

annyira monndjuk nem ástam bele magam, mivel a 3 olasz csapat 0 gólt lőtt a négy angolból meg 3 is nyert, ezért gondolom a PL-buzik azóta folyamatosan hegyezték a cerkát, na mindegy, az eddigi felhozatal nem volt valami nagy szám amúgy se, a tegnapi real meccs főleg, én biztos voltam benne hogy a real nem fog kikapni, meg hogy ők jutnak tovább, bár így utólag megnézve (mivel a meccs nagy részét átbóbiskoltam) a már már Interi középpályájuk (1védő+2 védekező kp) nem sok jót sejtetett.

az Inter meccsről meg inkább ideírok:
ahhoz képest hogy mindenki hangoztatta, mekkora hendikepp az Internek hogy nem játszik Vidic meg Wes Brown(HA-HA), ennek ellenére a stabil Samuel-Cordoba helyetti (részben kényszerű) Rivas-Chivu kettőssel kezdeni gyakorlatilag ajándékkal ért fel a MU számára :-) csoda hogy nem kaptunk gólt.
másrészt egy Zanetti-Cambiasso-Stankovic fémjelezte kp-sorban abszolút felesleges Muntari szerepeltetése, ez már sokadjára jött ki megint, mert semmit olyat nem tesz hozzá a játékhoz amit előbbi 3 ne tudna jobban, így csak elvesz egy helyet egy támadó szellemű kp elől aki normálisan helyzetbe hozhatná a csatárokat, és akkor nem csak ívelgetésekből Maicon felfutásaiból vagy Zanetti szlalomozásaiból lennének helyzeteink...mert így hogy a 2 nagydarab csatár ott kolbászol elől normális támogatás nélkül, megint nem lett semmi, mert nincs aki helyzetbe hozza őket, a felbaszott labdákkal meg nem tudnak 5 ember gyűrűjében mit kezdeni....
és nagyrészt azért mer Ibrahimovic mellett Adrianot szerepeltetni most már végképp értelmetlen. Az egy dolog hogy ugyanolyan nagy darab mint Ibra, csak hát a szélen nem bír megverni senkit egy az egyben, ha mégis akkor a szögletzászlóig kínlódja le magát ahonnan már épp hogy csak be lehet erőszakolni. cselezni elfelejtett, centerbe eltöri a labdát vagy elbénázza, a kaput meg ritkán találja el távolról, viszont mulya nagyon....sokkal Inkább egy Balotelli típusú csatár akivel többre menne Ibra is. hát kb ennyi, meg hogy nem tudom mi volt José célja, a 0-0? mert akkor ahhoz elég sokat bízott Julio Cesarra :-D

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 20:50:57

@Nerazzurri: Ha minden igaz, heinrich őszi bundás-összefoglalója a rekorder:)))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 20:51:00

nincs UEFA-kupa poszt, de ez a stuttgarti krokodil mekkora király már?! :D

BruceWayne 2009.02.26. 20:59:07

@donnelly: arra nem emlékszem, de az tuti gyorsabban ugrott meg :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 21:03:30

már nem emlékszem melyik kolléga akart mindenáron piros lapra fogadni a BL-meccseken, mindenesetre figyelmébe ajánlanám a Stuttgart-Zenitet.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.26. 21:07:39

@pote: a "forza r***" beszólásod után a PL posztban fel sem merült bennem, h a milannak szurkolsz... :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 21:12:04

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: a krokodilról lemaradtam, mi történt? Osorio meg elhitte, hogy ő Ronaldinho, a kapuban meg Seaman áll :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 21:19:00

@heinrich: jópofa volt, ahogy lekezelt a bírókkal, és másodpercekkel a kezdőrúgás előtt is fontosságának teljes tudatában tett-vett a kezdőkörben. :D
igazság szerint engem általában lenyűgöznek a maszkotok, persze a legnagyobb király Billy the Badger a Fulhamnél. :)

madbalee 2009.02.26. 21:24:01

Ez a Bordeaux 3-3 Galatasaray nem lehet egyszerű meccs

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 21:33:02

Nézi valaki a Milan meccsét? Kettő-kopasz a rossonerinek!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 21:35:58

@madbalee: 4:3 lett a vége, igazán maradhattam volna azon a meccsen... ez a Stuttgart-Zenit úgy is csak most lesz igazán érdekes, ahogy a svábok beleszaladnak a késbe a bekapott gól után.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 21:39:22

Nem tud valaki egy működő streamet a Milan meccsről?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 21:45:47

felipe melo megy a köcsögválogatottba, ez már offici.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 21:47:14

Hát sport klubon ezt benézték, szerintük a Werder vezet. Na már javított is aközvetítő tag.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 21:56:20

Csöncsön figyelmébe ajánlanám, ahogy az ibér labdaművészeket egy héten belül másodszor intézik el arcpirító antifocival a favágó skandinávok.

Stiel 2009.02.26. 21:59:18

A Depor tényleg ennyire kutyaütő?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 22:02:56

@popp: nem péló ez, hanem egy fasz. látta valaki, mit csinált? és idén már legalább három hasonlót láttam tőle.

ja, és vezet a fio :)

Stiel 2009.02.26. 22:05:26

Közben Halmosi gólt lőtt...

Titi120 2009.02.26. 22:05:50

Az megvan, hogy tegnap a Bayern több gólt szerzett, mint a többi 7 csapat összesen ? :)

Egyébként elszomorító a statisztikai tény, hogy kemény 2-es gólátlag jött össze a 8 meccsen, ha a Bayern gáláját kivesszük, akkor 1.57 ...

58 percenként 1 gól ... Elszomorító.

Everred 2009.02.26. 22:06:00

@Stiel: én is épp ezt akartam kérdezni, hogy ők ennyire szarok, vagy a tarcsit játszatták, mint a Villa meg a Spurs?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 22:16:10

@_benito: és kuvva jó meccs. Pelo tényleg egy állat!

Everred 2009.02.26. 22:25:27

úgy fest, el tudja baszni a Milan

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.26. 22:26:24

azt nem látom hány perc van hátra, de a zenitnek sem lesz egyszerű

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 22:26:24

ez a Gebhart már Csehországban is elég jó spielernek tűnt...

LOL @ Milan

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 22:26:35

A Zenit ölég nagy csalódás, még akkor is, ha szemmel láthatólag nem nagyon izgatja őket a meccs (nem, Szabit sem). Most meg kaptak még egy óvodás gólt is a tetejébe.

GOJOO 2009.02.26. 22:26:54

Emberhátrányban van a Milan vagy mi mer labdához se jutnak

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.26. 22:27:51

biztos rájöttek, hogy inkább a bronzra koncentrálnak :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 22:28:41

Nyihaha, viszont a Bréma az Inter után a Milant is oktatja :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.26. 22:31:24

heinrich, a milan-brémán eléggé ül a 0-2 és a bundesligacsapatok kapcsolatáról szóló megjegyzésed a posztban

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.02.26. 22:32:31

kövezzetek meg, de az szép pillanat amikor lehmann és boulahrouz (vagy hogy kell írni) egymás után néz a kamerába szomorúan

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 22:32:53

@heinrich: hát, viszont ahogy ennél a gólnál alázták a pszichopata lémant, az minden pénzt megért.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 22:37:45

'csába! Ez a Fiko csak Serie a-ban tud gólt lőni végén. Amennyi helyzetet kihagytak a Bl-ben és az UEFA-ban, amivel nnemzetközi kupát lehetne nyerni.

Nagyon jó meccs volt gratula az Ajaxnak!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 22:38:59

szopóban Milan is, az Udinese menti az olaszok becsületét. Ez fekete napja az olasz focinak így is.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 22:41:31

nem sok hiányzott hozzá, hogy az UEFA kupában se maradjon talján versenyző a pályán a tavaszra, ám végül az Udinese nem akadt fenn (terpeszállásban) az acélos Poznan.

micz 2009.02.26. 22:42:01

a Sansiroban 2:0-ról.. szavam sincs..

Titi120 2009.02.26. 22:44:22

@popp:
De 2 német viszont maradt ! ;)
Nem beszélve, hogy a BL következő körében is lesz 1, ugye.

shearer86 2009.02.26. 22:44:36

@popp: ne búsulj. Azért a világverő poznani alakulatot sikerült elütni a továbbjutástól egy 90. percben lőtt góllal. ez is vmi :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 22:44:38

az udinese a 90. percben szerzett góllal megmentette az olaszok becsületét :D

2009.02.26. 22:45:37

De hát Werder Bremen...

"egy tisztességes Bundesliga csapat 0-2-nél csettint, hogy most kezdődik igazán a meccs"

Heinrich úr, a ma esti történések után a weser-parti bagázs nem-e méltó a tisztességes jelzőre?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.26. 22:49:13

Itt azért látszott, hogy Huszti nem tévedett nagyot a Zenittel, 2x5 perc foci is elég volt, a Stuttgartnak sanszot sem adtak. Amúgy bűn volt a meccs, egyedül Lehmann zrínyizése az üde folt.

Werdernak jár a repsect, ez azért nagy cucc, még ha a szérieások majd meg is magyarázzák az 'olasz csapatok magasról tesznek az UEFA-ra' mantrával.

shearer86 2009.02.26. 22:50:22

Tetszik ez a játéknap: Milan-móka, aalborgi fiesta és még az a szutymó spurs is kiesik:) Man City-Aalborg döntőt :D

calcio_di_rigore 2009.02.26. 22:50:29

Ez még úgy is gáz, hogy telibeszarják az Uefa-kupát.

spigo 2009.02.26. 22:51:16

azert azt is emlitsuk meg, hogy az angolok kozul meg csak az arabok mentek tovabb

igaz a Villanak is meg a Spursnek is fontosabb dolga van otthon

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 22:51:30

@heinrich: Pedig a Milannak ez óriási égés. Mindjárt jön is hispán és verbálisan meg szabadítja "röfipofi" Ancelottit a faszától.

Lojzi_ 2009.02.26. 22:53:01

Ha Heinrich a tételét megtette a bwin-en is nagyobb összeggel akkor a jövő keddi Bundes post karibi IP címről lesz fellőve szerintem.

Viszont jó lesz a hétvégi Werder-Bayern. Két felszállóágban lévő csapat.
Bár a Werder még nem nyert tavasszal, nekem nincs jó előérzetem. (A DFB pokalban a Dortmundot megverték idegenben, na. Azonkívül azért volt hat tétmeccsük.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 22:55:22

@Lojzi_: Akkor mostmár kapják el a Bayernt is.

Lojzi_ 2009.02.26. 22:59:11

Egy hétre egy bravúr.
Na jó, nálunk mehet a 2.... :o))))

Stiel 2009.02.26. 22:59:28

@calcio_di_rigore: hát őőő... telibeszartuk az Uefa-kupát. ;)

Asszem most már mindegy. Marad kb annyi, hogy a bajnokságban elcsípni BL-helyet, aztán jövőre lesz valami.

giacinto 2009.02.26. 23:01:49

@_benito: anélkül is továbbmentek volna Pasquale-ék.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.26. 23:02:01

@Titi120: Majd a Zenit kitakarítja őket is, egy éven belül a harmadik német csapatot ejetették ki, Huszti is odaigazolt. Egyre jobban bírom őket ;-).

Lencse. 2009.02.26. 23:02:46

@Stiel: Addigra talán összeér a keret. :D

Stiel 2009.02.26. 23:09:52

Na ja :D

Vagy mégis inkább veszünk nyáron egy komplett védelmet.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.26. 23:18:08

hoppálá, a táncos ukrán lábak Valenciában! :D

ha Csöncsön nem ad hamarosan életjelet, kénytelen leszek a legrosszabbra gondolni. :(

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.26. 23:29:55

@giacinto: ja, már közben látom, hogy 2-2 volt az első, nem 1-1

@calcio_di_rigore: és a kezdő alapján még csak telibe sem szarták.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.02.26. 23:32:21

tudtok néhány ujjat kölcsönadni? most számolom, hány ukrán maradt élve. lassan ukrán-efa lesz a kupa neve, ha így haladnak. meg van két orosz is.
(és a nyolcból is legalább két szovjet lesz, ha az udine belehúz, akkor három :))

Lojzi_ 2009.02.26. 23:48:52

Akkor tehát így nézünk ki:
Werder - St Etienne
CSKA - Shakhtar
Udinese - Zenit
Paris St Germain - Braga
Dynamo Kiev - Metalist
Manchester City v Aalborg
Marseille - Ajax
Hamburg - Galatasaray

avenger13 2009.02.27. 00:41:06

érdekes volt az uefa forduló is, itt legalább páran már játszottak is. az angolok, az olaszok és a spanyolok szépen leégették magukat.

remélem a hétvégi werder-bayernen visszaadjuk a kölcsönt az őszi gyalázatért a weser partiaknak. onnantól megvan az elvesztett önbizalom, és mehet minden szépen előre. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 01:19:14

@Lojzi_: oppáré, ukrán párharc a tizenhat között, jelzem spanyol-olasz helyett.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 01:24:55

Ez a mai csillaghullás viszont megér egy posztot szerintem.

kroos 2009.02.27. 07:39:32

a telibeszaráson a villa járt az élen..elhelyezték az uefa kupát o'neilék az biztos....
szerintem a St Etienne nyeri a sorozatot,felhivnám a figyelmet Mirallas és Gomis-ra.

kroos 2009.02.27. 07:52:25

Egy gondolat még bL-röl.
Az angolok mindig is igy játszottak,mindig is igy nyertek.(Kivéve a 60-as évek mu-ját ahol 3 aranylabdás játszott egyszerre).
Nézzétek csak meg hogy nyert anno a Forest,a Pool,és a megkoronázás képp a fogalmatlan Villa.
Az a 6 év volt a Bek sötét középkora.

kroos 2009.02.27. 07:55:49

(bármi fogadok hogy a madrid idegenben 3-0 ra megveri a Pool-t és továbbmegy.)

calciomax 2009.02.27. 08:00:43

Azt hittem idén a milan már nem tud meglepni semmivel.......tévedtem.

kroos 2009.02.27. 08:13:00

Tegnap játszott Dida és Senderos is.Ezekután mi a meglepö?

Gabez 2009.02.27. 08:16:04

A Milan sztem még a BL helyet is el fogja bukni. Viszont megveszik majd Panuccit és eladják Kakát. Jó üzlet, a kp-án sokan vannak, védő meg nincs.

Ki lesz az új edző?

kroos 2009.02.27. 08:22:05

@Gabez: AZ én tippjeim erre,Luxemburgo,grant,scolari,rejkard.

Amugy egy kis eszük lenne már rég Baresi vagy jövöre Maldini lenne az edzö.

Walmer 2009.02.27. 08:34:36

@kroos: Te nem vagy magadnál kroos.
Az volt az aranykor.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.02.27. 08:42:50

Emlékszem még mikor az Inter kikapott a Werdertől, mindenki, hogy szidta őket, hogy egy gyenge német középcsapattól szívni. és nocsak nocsak.

A fio-t sajnáltam, az ajax nem tett semmit, találtak megint egy gólt. Így legalább a Marseille előtt nyílt az út.

kroos 2009.02.27. 08:43:54

@Walmer: Mások szerint a ,,kick and run" aranykora.

Walmer 2009.02.27. 08:54:29

@kroos: Senki nem tiltota meg, hogy a labdaművészek leverjék ezeket a favágókat.
Mint ahogy az sem volt előírás, hogy a Bayern kikapjon a Villától;-)

kroos 2009.02.27. 08:55:34

@Walmer: Ebben teljesen igazad van,és ezzel nincs is semmi baj.
Én csak azt nem értem hogy mindenki ugy akad ki mindtha ujkeletü dolgoról lenne szó.

capor_ 2009.02.27. 08:56:03

@kroos: Én fiatal vagyok, ezért nem láttam ezt az érát játszani, de a nevek alapján nehéz elhinni azt amit mondasz.
Nekem egyébként az antifoci netovábbja az a milan-juve döntő volt 2003ban..

kroos 2009.02.27. 08:59:41

@capor_: szinte csak angol játszott akkor ezekben a csapatokban...mégis érdekes hogy a 74 és a 78-as Vb-re kijutni se sikerült nekik...

kroos 2009.02.27. 09:03:58

és nevek alapján a 2003-as döntö,Sheva,Rui costa,Pirlo,seedorf,del piero,davids...

United82 2009.02.27. 09:05:54

én csak egyet nem értek...
Ha az olaszok játszanak 1-0ákat akkor az a védekezés művészete, ha a spanyolok nyernek 1-0ára akkor az a támadófoci győzelme ha az angolok akkor az meg az antifoci....vicces....

Amúgy meg kroos ott van 1999, a United olyan meccseket játszott a sorozatban hogy 2-2,3-3,5-1,6-2,1-1,3-3,2-0,1-1,1-1,3-2,2-1 ez is az antifoci mintapéldája...

Lojzi_ 2009.02.27. 09:23:42

Nem érted Rooney82.

Jó focit játszik a MU.
Csak nézni szar. Már annak, akinek nem nedvesedik meg a bugyija egy zselés portugáltól.

Engem az dühít a legjobban, hogy ezekkel a keretekkel látványos támadójátékot is lehetne játszani. De az a hülye, aki ezeket végignézi.
Emlékszem mit agonizáltunk itt pár emberrel tavaly, a BL döntő alatt. Itt cseteltünk a fórumon és kapartuk az arcunkat unalmunkban. Idén velük ugyanitt, ahogy nézem.

Egy országból származó csapatok BL döntői közül egyedül a Real-Valencia volt nézhető, de az sem vetekszik hangulatában a többi döntővel. Ezek semmivel sem jobbak, mint egy kihelyezett bajnoki. Sőt annyival rosszabbak, hogy még az a varázs sincs meg, amit a csapatok szurkolói a saját stadionokban teremtenek a nagy rivális érkezésekor.

United82 2009.02.27. 09:25:46

az uefa kupa meg vicces..
törik magukat a csapatok h nemzetközi kupában induljanak, erre kiállítják a tarcsicsapatukat a meccseken, mert a bajnokság fontosabb(lásd Villa,Fio) vagy éppen egy kupadöntő ahol megint kivívhatjék a nemezetközi kupaszereplést:)(spurs)

Walmer 2009.02.27. 09:29:06

@Lojzi_: látványos támadójátékot az 1970-es brazil válogatott játszott utoljára.
klubszinten meg az 1960-as évek első felének Benficája.

@kroos:meg az a rengeteg skót, walesi. Úristen milyen csapattal mentek ki a skótok a '78-as vébére és úristen, hogy leégtek.

United82 2009.02.27. 09:30:06

@Lojzi_:
évekig látványos focit nyomtunk a BL-ben, emlékezz vissza és a vége mindig szopás lett és azok nyertek akik óvatosabban , taktikusan játszottak, most mi is taktikusabban játszunk, 20meccs óta ki se kaptunk a BL-ben....

De mondom nekem ezzel semmi bajom, nekem azzal van a bajom hogyha egy olasz csapat nyomja így , illetve nyomta évekig akkor az a védekezés művészete meg hasonlók, most hogy az angolok (pontosíok..angol csapatok:)) a királyok most meg ez nézhetetlen antifoci...

Nem mellesleg kedden az első félidőben olyan "antifocit" nyomott a United Milánóban hogy 11kapuralövése volt és az Inter szurkolók döbbent csöndben nézték a meccset mert a térfélen nem jöttek át és nem hittek a szemüknek...

capor_ 2009.02.27. 09:38:07

@kroos:
Most megnéztem, és pl a '84-es döntőben csak négy angol játszott a liverpoolban... Tehát nem tudom hogy jön ide a válogatott

Hispan07 2009.02.27. 09:38:46

@popp: Ilyen teljesítmény után már balhézni sincs kedvem :/

Szégyen, röhej, vicc. Nem szarta a Milan telibe az UEFA kupát - egyszerűen jelenleg csak ennyire telibeszartan ócska teljesítményre képes ez a csapat. Fásult, kiöregedett, megkopott - és ez igaz az egyes játékosra, a taktikára, az edzőre, és a klub vezetésre is, hogy hagyta idáig fajulni a dolgokat. Ha lehet ilyet mondani, két éve a lehető legrosszabbkor nyertük meg a BL-t - ha az nincs, ma már egy szép, de mindenképp szebb új Milant nézhetnénk. Ehelyett ott tartok, hogy Pato-t leszámítva a tegnapi egész kezdőt elzavarnám a picsába - max Ambro, Pippo és Pirlo maradhatna a padra, de csak mert régi szerelmek.

A Milannak teljes megújulás, teljes keretátalakítás kell - és ez igaz az egész olasz focira. Mert aki ma kajánkodik a Milanon (mindig gáz más nyomorán kéjelegni, de sajnos joggal teszi), az nyugodtan ízlelgesse a gondolatot: 2009.02.27-én pénteken nagyon úgy fest, a BL visszavágók után az Udinese lesz az egyetlen olasz csapat - és rá is férne mindenkire a teljes pofára zúgás, hogy esetleg végre változzon valami, de mégse legyen igazam, mert az angol drukkereknek már így is túl nagy az arca.

kroos 2009.02.27. 09:45:00

@Walmer: mondjuk a hollandokat megcsapták...Gemmil gólja...

kroos 2009.02.27. 09:45:38

@capor_: de 82 és 86 ban kint is voltak.Nem erre gondoltam.

capor_ 2009.02.27. 09:46:58

@Lojzi_:

Bár egyszer látnám azt a híres spanyol támadófocit...
Jah és nem Betis, Numancia meg mittudoménmik ellen... (jó persze ez túlzás, mert láttam ilyen meccseket, de semmivel sem többet mint a többi nemzettől)
Hidd el, ha itt kikapott volna a Liverpool akkor két hét múlva durván nekiestek volna a Madridnak.. Na de most a Madridon a sor, kiváncsi vagyok mi lesz.

Walmer 2009.02.27. 09:47:49

@Hispan07: Nagyon korrekt, teljesen egyetértek.
Csak annyit tennék még hozzá angol oldalról, hogy egy kicsit elszomorító, hogy a Villa egy egyenes kieséses UEFA meccsre a B csapatát küldi ki.
Sajnos olyan óriási a különbség az UEFA és a BL presztizse/premizálása között, hogy a nyugati bajnokságok klubjait a kisebbik európai kupa vajmi kevéssé érdekli.
Ezen azért szerintem valahogy változtatni kellene.

shinigami 2009.02.27. 09:48:55

tavaly is jot rohogtem amikor a legfobb uefa eselyesnek kikialtott bayern kiesett es most is h a milan bucsuzott
btw a villanak es a spursnek szvsz erthetoen fontosabb a bajnoksag, igaz mas mas okbol es ugye a spursnek ott van meg a kupadonto bar nemsok esleyet latok arra (spurs drukkerkent) h megverjuk a MU-t :(

Walmer 2009.02.27. 09:49:16

@kroos: hát ez az, a későbbi döntőseket. így gondolom duplán fájt nekik a kiesés, hogy látszott, sokkal többre hivatott volt az a csapat.

kroos 2009.02.27. 09:52:29

@Walmer: vagy a bek-et helyeztük el valahol...

gergo a kolyokkutya 2009.02.27. 10:04:51

@popp: arra is kiterhetnetek hogy miert van az, hogy raulnek az eredmenyre aztan ha gaz van akkor erdekes modon lehet tizenket percet jatszani a meccs vegen. miert nem lehet meg legalabb husz percet hajtani 2-0 utan es nyerni meg tobb gollal? agyrem, az edzonek nem szabadna ezt megengednie. bar aki ilyen kerettel egy csatarral jatszik, az inkabb huzzon el csillezni valami kinai szenbanyaba.

Lojzi_ 2009.02.27. 10:21:40

A Milan ha vezetést szerez, akkor magában kipipálja a meccset és beáll hátra.
Lőhetnének még kettő-négy-hat gólt, de meg sem próbálkoznak vele. Maximum kontrából növelik az előnyt,. de minden kontrájukon is messziről látszik, hogy ők inkább a hármas-sípszót szeretnék.
Ebből következik, hogy amikor ezt beszopják, akkor jóval nagyobb a katarzis.

Ez legalább a negyedik olyan Milan bukás, ami ebből jön: Deportivo egyenes kiesés 4:1 után 0:4, csoportkör utolsó meccsén Galatasaray 2:3, 4. hely a csoportban, Liverpool ellen döntőben 3:0-ról bukás, és a tegnapi.
A fentiekben az a közös, hogy a Milan mindannyiszor úgy hagyhatta el a pályát, hogy nem tett meg mindent a győzelemért. Ennél szörnyűbb, demralizálóbb érzés pedig sem edzőnek, sem szurkolónak, sem játékosnak nem kell.

Persze 10-ből csak 1x szívják meg ezt a mentalítást, 9x meg bejön, de a stílusból következik, hogy a Milan általában, ha kiesik, azt nem emelt fővel teszi.

kroos 2009.02.27. 10:25:35

@Lojzi_: erröl nekem a 92 veretlen milan jut aszembe ahol ez viszont bejött.
a meccsek közel felén csak 1 gólt löttek.

en.wikipedia.org/wiki/Serie_A_1991-92

Azazello007 2009.02.27. 10:28:33

@Hispan07: és valóban igaz az egész olasz focira is. Nem látom a minőségi utánpótlást, nem látom a bombaerős olasz válogatottat, nem látom a koncepciót. Bevallom, a digók nem állnak közel a szívemhez, de a világfutball szempontjából nagyon szomorú lenne, ha ez a tendencia folytatódna.

dzolutan 2009.02.27. 10:32:57

Aztán ahhoz, hogy mindenkit a béel vagy bajnokság érdekel nyugaton, hozzájön az hogy a keleti blokk bajnokságai a kutyát nem érdeklik, így ők az uefa-kupán keresztül kénytelenek betörni Európa szívébe. És teszik ezt nem eredménytelenül. Teljesen jól érezném magam ha a zenit duplázna Szabival a soraiban.

daneeka 2009.02.27. 10:35:46

@Lojzi_: Szép meglátás, teljesen egyetértek.
Annyit tennék hozzá, hogy ez a mentalitás Ancelotti kedvence. A Juventussal is ezt csinálta 99-ben a BL-elődöntőben, 2-0 (Pippo :D) után beállt bekkelni, és naná hogy megszívta az akkori MU ellen.

Lojzi_ 2009.02.27. 10:37:17

A MU-ra visszatérve.
Nem attól lesz szép, vagy nem szép a MU focija, hogy az Inter ellen konkrétan mennyi helyzetük van.
Ha 6:0-ra nyernek, akkor is nézhetetlen ez a foci, mert vegytiszta, kilúgozott, undorító robotfoci. Mindegyik játékos arra van beállítva, hogy mindig 0-ra játszon. Azért, hogy ne kapjanak gólt mindent feláldoznak, nem vállalnak semmilyen kockázatot sem, csak akkor vállalnak cselt, ha van mödgöttük valaki, csak akkor megy fel a védő, ha az ellenfél csatárai is visszamentek védekezni, stb.

A játék persze nagyon profi; amit akarnak, azt kiválóan meg is valósítják, rendkívül gyorsak és olyan játékosaik vannak, akik ha adódik egy-egy helyzet, akkor azt biztosan kihasználják. Ez mind szép, ezzel sok trófeát lehet nyerni, csak éppen nézni nem érdemes. Ettől lesz a foci játékból üzleti vállalkozás, minőségbiztosítással és kockázatelemzéssel.

És akárki akármit mond már évek óta nem játszik látványos támadójátékot a MU.

Ez persze a többi angol klubra is igaz, talán az Arsenalra legkevésbé.

A sokfelvonásos, cselekmény nélküli drámákat, ami az elmúlt pár évben a Pool és a Dinamo London "játszott" egymással azt az amerikaiak helyében végtelenített szalagon játszanám a guantanamoi foglyoknak. Előbb megtörnének, mint egyszerű körömletépkedés, meg alvásmegvonás hatására.

Lojzi_ 2009.02.27. 10:56:53

Mondjuk mára ez is teljesen nemzetközi lett.
A Bayernben (és általában a németekben) mindig azt szerettem és becsültem, hogy sose adják fel, sosem állnak le és akkor is leszegett fejjel mennek előre, ha már senki ms nem lát esélyt. Lehetne erre tucatnyi példát hozni, de ezeket mindenki ismeri, nem kezdem el sorolni.
A lényeg az, hogy szerintem ma egyetlen olyan játékosa van a Bayernnek, aki maradéktalanul rendelkezik a fenti erényekkel, az pedig történetesen olasz.
És hozza is a mentalítása a német-jellegű utolsó pillanatban nyerünk eredményeket (Getafe, Hoffenheim, tavalyi DFB pokal döntő, stb.)

Még azt akartam írni, hogy '99-et én elég nagy tragédiának éltem meg, de akkor is utólag visszagondolva a bajorok mindent megtettek a győzelemért, Scholl kapufát emelt és Jancker felső lécet ollózott. Nekünk semmi nem jött össze, az ellenfélnek meg minden. So ist das Leben, such is life, szelávi.
Egy Milan szurkesznek nincs ilyen kapaszkodója 2005-höz. Ők egyszerűen nem akartak 4.-et vágni a teljesen padlón lévő Poolnak.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.27. 10:59:13

hehehehe :)))))))))))

Keblemre piza!!

spigo 2009.02.27. 11:03:37

@Lojzi_: mondjuk azt megnezem, mikor mondja azt barmelyik edzo a jatekosanak, hogy nyugodtan cselezz fiam, nam baj, ha nincs hatul biztositva, vagy te vagy az utolos ember es harom golt kapunk emiatt, de legalabb megprobaltal bedobni egy szep cselt...

neeson 2009.02.27. 11:06:07

@Lojzi_: Nézd, a MU 1999-ben tudott egyedül nyerni a támadó focival BL-t. Egészen 2007-ig támadó felfogásban játszott a csapat, és nem jött be: fájdalmas búcsúk, mindig emelt fővel. Ezek után nem tudom milyen jogon lehet számon kérni, hogy miért nem támadnak idegenben is.

Megint más, hogy a bajnokságban támadó focit játszik a csapat (ősszel egyszerűen rossz forma miatt nem jöttek a gólok), BL-ben hazai pályán az egy szem Barca-meccset kivéve, ahol már az elején sikerült gólt szerezni, legyőzi, sokszor egyszerűen lemossa a csapat az aktuális ellenfelet, legyen az Pool, Roma, Chelsea, Milan, akárki.

Robotfocinak nevezni a United játékát hihetetlen csúsztatás, annyi, hogy idegenben soha nem nyílnak ki. Nem tudom, hogy mennyit szoktad nézni őket, de a csatárok-támadók tudásával csak a Barca vetekedhet, és ha működik a BL-idegenbeli masszív játék, akkor minek változtatnának vissza arra, ami nem működik?

neeson 2009.02.27. 11:07:58

Igen és ha a United robotfoci, akkor a Chelsea, Inter, Milan, Juventus, Liverpool mi?:) Kb egy támadóbb mentalitású nagyágyú van Európában, a Barca, de nem vagyok biztos benne, hogy sokra mennek vele.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 11:09:51

@Lojzi_: "A lényeg az, hogy szerintem ma egyetlen olyan játékosa van a Bayernnek, aki maradéktalanul rendelkezik a fenti erényekkel, az pedig történetesen olasz."

nekem ez csúsztatásnak tűnik, hogy egy Luca később adja fel, mint egy Lahm, mert a csapat első számú gólvágójaként ő rúgta azt a három bizonyos gólt.

ha ebben a csapatban keresni kell valakit, akiről az egész futballtársadalom valamennyi eleme (giccs) példát vehetne mentalitás című szemináriumon, akkor az Zé.

capor_ 2009.02.27. 11:15:19

@Lojzi_:

Hát ez nagyon szar volt....
Mondj már egy olyan élcsapatot, aki nem azért megy ki a pályára, hogy nyerjen? De ha már itt tartunk leírhatnád, hogy az általad szeretett csapatok milyen focit játszanak? Érmefeldobással döntik el taktikát meg alkalomadtán lehozzák a kapust is plusz egy támadóért?

Mellesleg én meg attól vagyok rosszul, amikor az Xedik brazilinho játékos nyomja a cseleket, 10ből 4 sikerül ebből a 4ből 1 azaz egynek volt is értelme. Aztán a kocsmába jönnek az arcok, hogy láttam-e milyen kurva jól játszottak és mégsem nyertek??!! Wow cselek meg izé, akkor menjetek le a grundra
Taktikai fegyelem, csapatjáték és a váratlan de értelmes megoldások teszik ezt a játékot széppé. Nem az amikor nyom kettő cselt a középpályán aztán hátraadja a saját térfelére miközben támadni kéne.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.02.27. 11:20:54

@neeson:

Akkor nyilván Gerrardot, Del Pierót, Ibrahimovicsot látod itt:

www.metacafe.com/watch/1357630/robot_soccer_match/

Asidotus 2009.02.27. 11:37:30

@Lojzi_:
Az utolsó utáni pillanatig hajtás az angolokra is jellemző, míg a latin népekre meg nagyon nem.
Nem tudom, hogy az UEFA milyen alapon osztja a pénzeket a szezon után, mikor súlyos milliókat kapnak a klubok, de szerintem be kellene vezetni, hogy azt gólok után kapnák, és mondjuk a nyolcad- és negyeddöntők duplán, az elődöntő triplán a döntő meg 4-szeresen számítson. Mást ne vegyen figyelembe az UEFA.
És be kellene vezetni, hogy 0:0-ra nem jár pont. Aki nem rúg gólt, az mit akar? Sőt lehetne, hogy az 1:0-ra is csak 2 pont.
Meg be kellene vezetni, hogy a 80. perc után nincs csere, csak akkor mikor jön a 2*15 perc, és akkor is csak játékidőn kívül.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.27. 11:39:50

@mocsing: hejj..azok szép idők! Mikor még Kahn és Effe együttes erővel harapta le annak a fejét, aki nem hajtott a 94. percig...na igen

most meg... a leggyengébb a csk, és dugig vagyunk öntörvényű sztárokkal, illetve önjelölt sztárokkal

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.02.27. 11:41:28

kroos: "(bármi fogadok hogy a madrid idegenben 3-0 ra megveri a Pool-t és továbbmegy.)"
Tartom!
Részemről 12 pohár Guinesst, vagy Kilkennyt teszek fel, Becketts-es aranyáron számítva, vagy ennek megfelelő pénzt, hogy NEM MEGY tovább a Real.
Nos?

United82 2009.02.27. 11:41:56

Szerintem az Idegenben lőtt gólok intézményének megszüntetése lehetne az egyik megoldás hogy a kieséses rendszerben támadóbb legyen a játék. Mert így tényleg arról szólnak még a hazai csapatnál is , h gólt ne kapjunk.

Walmer 2009.02.27. 11:46:31

@Rooney82: ha megszüntetik az idegenben lőtt gólok szabályát, hogy döntik el? Tizenegyesek? Akkor meg arra játszanának, meg azt is szidják épp elegen. Újrajátszás? Ugyan már. Hol? Semleges pályán? Túl sűrá ehhez a versenynaptár és én láttam BEK-ben újrajátszott meccset, mikor az angol bajnok Leeds játszott a német bajnok Vfb ellen Barcelonában. nem egy szar párosítás, nem volt kis tét. Tudjátok mennyien voltak kinnt? 8ezren...a Nou Campban.

capor_ 2009.02.27. 11:48:09

@Vészmadár:

Becketts nagyon jó hely meccset nézni :) Mondjuk bevezethetnék angol mintára, hogy nem lehet dohányozni...

United82 2009.02.27. 11:51:05

@Walmer:
Nem tudom, az okosok majd kitalálnak valamit:)
De arra jó lenne h ne a "csak ne kapjunk gólt" dologra menjen mindenki.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.02.27. 11:54:15

Capor - bizony! Bár már annak is örültem volna, ha nem éttermizálják...

kroos 2009.02.27. 11:54:18

antifociban a tavalyi rangers a cadillac...hazaipályán szögletböl hazaadás....

Walmer 2009.02.27. 11:58:00

@kroos: Jajj, kroos. szerdán Real Madrid, hazai pályán 50 méterről hazaadás. Ne tudjak feleklni a gép elől, he nem így volt.

kroos 2009.02.27. 12:00:05

@Walmer: tudom.
Megérzés.Én jobban szeretném hogy kiessen a reál mint bárki a világon hidd el.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.02.27. 12:07:49

@kroos:

biztos vagy te ebben?
én spec úgy szeretem, ha mi kenjük ki a galaktikus bohócok száját. Ez már-már hagyomány.. :)

kroos 2009.02.27. 12:16:24

@Basti: Én a mu.-t szeretném.
Vagy huz a szürke vagy beledöglik.
Vagy ahogy a Nec edzöje mondta
,,inkább egy rolls-rolyce üssön el mint egy fiat 500-as."

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 12:40:29

@Walmer: kroos-szal értek egyet. A hatvanas-hertvenes években nem véletlenül hívták a játékukat erőfocinak. És ez mintha ma is így lenne, a bl-ben mindenképpen, erre próbáltam fölhívni a figyelmet, mikor az angol csapatok fizkai fölényét hangsúlyoztam. Még mielőtt nekem ugrotok ez közel sem azt jelenti, hogy akkor vagy most nem találhattunk volna technikás fgocistákat az angol csapatokban.

Lojzi_ 2009.02.27. 12:50:04

@Spigo:
Természetesen nem mondja egyik edző sem. De nem is minden edző küldi ki úgy a csapatát, hogy az egyetlen feladat nem kapni gólt. (2:0-nál és 3:0-nál sem.)

@Neeson:
Te magad ismerted el, hogy azért nem játszik támadó focit a MU, mert azzal 2007-ig semmit sem ért el. Innentől kezdve kár ecsetelni, hogy a Barca után a második legtámadóbb csapat mert hülyeség.
Amiről Te beszélsz az az eredményesség, ami gólokban és trófeákban mérhető. Ebben meg nem második a MU jelenleg, hanem egyenesen első.
Amiről én beszélek az meg a játszott futball, amiben a MU nem érdekelt. A Barca viszont igen. A MU talán nem is tudja mi az. Ajánlom a múlt heti Stuttgart-Hoff találkozót.
Ott aztán senki nem őrizte meg érintetlenül a hálóját, trófeát sem nyert senki és vélhetőleg senki nem is fog a szezon végén sem. Csak az 50.000 néző a helyszínen, meg az a pár tízmillió TV-néző élvezett el a mérkőzésen, mert csudijó volt végignézni.

Persze a MU mindkettőt megverné 3:0-ra dögunalmas meccsen, effelől kétségünk se legyen.

@capor_:
Részben fent. Én is a jó csapatjátékot többre értékelem az egyéni cselezgetésnél és flik-flakkoknál, ezért szeretem inkább a BuLi-t mint a latin ligákat, de a jó csapatjáték önmagában nem elég.
Arra kell, hogy irányuljon, hogy elől annyit préselünk be, amennyit csak lehet és nem arra, hogy minden területet hibátlanul lezárjunk hátul. Persze ezek mindegyike fontos elem, a nagy kérdés, hogy hol van benne az egyensúly.
Ha az egyik a túlhangsúlyozott, akkor jön az eredményes és ronda futball, ha a másik, akkor jön a szép halál.
Jómagam sosem szűnök meg szurkolni azoknak a csapatoknak, akik inkább lazábbak hátul, de elől futószalagon szállítják az akciókat. (Nem hatot egy meccsen, mint szerdán a MU, hanem 30-at.)
Őket segíteném olyan szabálymódosításokkal, mint például nagyobb kapu-szabvánnyal, kevesebb mezőnyjátékossal stb. Hogy ne érje meg védekezőfutballt játszani.

spigo 2009.02.27. 12:53:25

@Lojzi_: A Stuttgart - Hoff talalkozo bajnoksag volt. Ez meg BL ahol egy hiba es kiestel

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 12:56:04

@kroos: Na de ezt akkor meg is teheték nyugodtan, mert a Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini négyes a világlegjobbja volt, ahogy az eéőttük szűrő Rijkaard-Albertini kettős is. A mai védelemből Paolo Maldininek csak a neve ugyanaz.

kroos 2009.02.27. 12:57:33

@popp: Igen.Épp ezért irtam Lojzinak mint ellenpélda.

spigo 2009.02.27. 12:59:02

@Lojzi_: "Persze a MU mindkettőt megverné 3:0-ra dögunalmas meccsen, effelől kétségünk se legyen."

Es tudod miert lenne dogunalmas? Mert mindket csapat (stut, Hoff) beallna vedekezni a MU ellen

Lojzi_ 2009.02.27. 13:02:21

@kroos: A Rangerset kevésbé utálom emiatt mert nekik - valljuk be - erre volt elég a keret.
Ha támadni kezdenek, akkor nem a döntő nem jött volna össze, hanem a csoportkörös továbbjutás sem.
A kérdés másik oldala, hogy ki épített erre alkalmas keretet és szándékosan tette-e.

@Mocsing:
Én spec. Tonit érzem a leglelkesebbnek. Lahmot láttam már hasonló szituban is ebben igazad van, ha jobban belegondolok, de Zé általában nem szokott feltűnni, hogy a végjátékban a kispadról megfordítana vesztett meccseket.
Mondjuk, amikor nem marad a végére a döntés, akkor ő is vállalt néhány fontos gól és assistot de kérdem én mennyivel jobb nekünk, he nem Toni az egyetlen igazi német a csapatban, hanem Zé Roberto is?

Lojzi_ 2009.02.27. 13:09:46

@spigo:
Persze. Hiszen a MU játéka erre kényszerít. De ez a MU hibája, nem a fenti csapatoké. És persze nem nyerhetnek ebben a műfajban, ahogy Fekete Lacit én is csak sakkban tudnám megverni, kőgolyó cipelésben valószínűleg esélyem sem lenne.

Végkövetkeztetés: a MU ellen azoknak a csapatoknak a meccseit sem érdemes megtekinteni, akiket egyébként máskor szívesen megnéznél. Lásd MU-Barca 2008.

neeson 2009.02.27. 13:13:45

@Lojzi_: azt mondtam, hogy idegenben BL-ben nem támadnak mint otthon vagy a bajnokságban, úgyhogy nem tudom ezzel mit ismertem el vagy hogy miről beszélsz pl.

Ne haragudj, de azt mondod, hogy a MU-nak köze nincs a szép focihoz, 2 fantasztikus játékkal megnyert bajnokság után, meg ugye ott volt a 2006/07-es BL, viszont való igaz a nou campban nem támadtunk (bezzeg a nagy barca az old traffordon megmutatta aztán!), san siroban meg nem támadtunk ki ÉSZ NÉLKÜL, valóban, nem is értem miért, de gondolom a Barca szambázott volna. Most ilyenekre mit lehet reagálni?

United82 2009.02.27. 13:21:46

@neeson:
hagyjad neeson, a sapka esete..
ha sikeres a csapat akkor mindenki szidja...ha sok gólt lő azért, ha keveset azért, ha sokat védekezik azért, ha keveset azért...
az eredmények önmagukért beszélnek és az is hogy mi lőjük általában a legtöbb gólt a bajnokságban és a BL-ben is.
Való igaz a tavalyi kieséses szakaszban nem támadtuk halálra magunkat, azelőtti évben meg igen és nem nyertünk vele semmit, ennyi...

United82 2009.02.27. 13:25:28

A másik meg, ha a United ellen egy csapat kitámad akkor gyorsan kap 2-3-4gólt mert a Barca mellett a legjobb támadórészleggel rendelkezünk...
Nemcsak azért lesznek a meccseink nullára lehozva mert a védelmünk tényleg qva jó idén, hanem azért is mert egyszerűen nem mernek támadni az ellenfelek mert ha kinyílnak akkor Rooney,Ronaldo és a többiek előtt ott van annyi terület hogy rúgnak 3-4gólt..erről van egy nagyon jó elemzés a Guardianban...2-3hete jelent meg mindenféle adattal alátámasztva...
Ha egy Hoffenheim nylít támadófocit felvállalna a United ellen kb 6-1re vernénk őket, ha beállnak védekezni akkor 1-0 vagy 2-0...nyílván egy edző nem akarja h 6-1re kikapjanak...

United82 2009.02.27. 13:29:33

És egy olyan csapatot nem támadófelfogásúnak mondani akik szinte minden meccsükön 60%os labdabirtoklást dolgoz ki, a meccsenkénti 20-25kapuralövés átlagban megvan (nyílván a rangadókon nem), és általában a legtöbb gólt rúgják a bajnokságban,( vagy akár a BL-ben pl 2007) akkor nem tudom milyen csapatot illet a támadófelfogás...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 13:34:55

@Lojzi_: Az olaszok focifilozófiája a jól megszervezett védekezésre épül, de méltánytalan őket a tavalyi Rangershez hasonlítani. Mert skótok egyetlen célja az volt a tavalyi UEFA kupában, hogy 0-0-lal eljussanak tizenegyesekig. Jó, behozták Nacho Novot a 85. percben, de őt is csak alibiből.

Míg az olasz csapatok úgy védekeznek, hogy az egyik szemük az ellenfél kapuján van és a megszerzett labdákat nem elvagdossák, hanem próbálják megjátszani. Igaz, hogy ez például a Romának ritkán sikerült kedden, de az látszott, hogy ez a céljuk, szemben a szerdai Liverpoollal. Akiket a kúrj bele fiam egy egészségeset taktikai utasítással küldte ki Rafa, majd a Fernando mellre veszi süvítő labdádat.

A szabálymódosítási javaslataiddal sem értek egyet, én azért nem szeretnék hoki és vízilabda eredményeket a fociban. A játék egyik erénye, hogy sokkal nagyobb értéke van egy-egy gólnak, mint az említett sportágakban.

Lojzi_ 2009.02.27. 13:35:53

@neeson:
Jól van, kár begőzölni. Én nem láttam semmiféle fantasztikus játékot sem idén, sem tavaly, csak fantasztikusan eredményeset. Te ettől még láthattad szépnek, mert egy szurkoló azért szurkoló, hogy ne legyen objektív.
Én nem szeretem és nem is utálom a Unitedet, a Poolt és a Dinamo-t sem, így elfogult sem vagyok, csak azt látom, hogy akárhányszor leültem megnézni valamelyikük meccsét a végén kidobott 90 percnek éreztem az életemből.
Még akkor is ha sok gól esett véletlenül, mert JÁTÉK az sosem párosult mellé.

Ha érted, akkor érted, ha nem, akkor kár vitatkozni. Akkor valóban fogd fel úgy, hogy szerintem nem volt a csapatodon sapka.

United82 2009.02.27. 13:38:05

@popp:
lényegében tehát amit már ma írtam..
ha az olaszok bekkelnek akkor az a védekezés művészete , ha más akkor az antifoci....

capor_ 2009.02.27. 13:41:32

@Lojzi_:

Tehát az MU hibája, hogy sokkal erősebb a játéskeret illetve fizikailag is szinte verhetetlenek? Szerintem ez nem hiba... De persze hozzá lehet úgyis állni a meccshez, ahogy azt a Roma tette a 7:1 alkalmával.

Senki sem tiltja meg a csapatoknak, hogy erősebbek és jobbak legyenek az angoloknál, és rájuk erőltessék a támadófocijukat.
Ami egyébként biztos nem menne az angoloknak olyan játékosokkal mint Torres, Drogba, CR, Berbatov, Walcott, Rosicky stb stb......persze csak az a premier league a hibás.

Benitez persze sajnos elég nagy antikrisztus tud lenni, milyen is lenne ha fentről baszogatják rendesen az eredményekért. Viszont pl. a szerdai meccs nem a liverpool miatt volt kevésbé élvezhető.

Lojzi_ 2009.02.27. 13:42:00

@popp:
1. Sehol nem hasonlítottam olaszokat a Rangershez.... Valaki szídta őket én meg azt írtam, hogy arra volt elég a keretük, amit tavaly az UEFA-kipában műveltek...

2. Pedig a támadófutballt csak úgy lehet segíteni, ha csökkented egy gól értékét. A vizilabda szerintem sem lenne jó, de régen azért a fociban is voltak nemzetközi szinten is 8-10 gólt hozó mérkőzések. Az jót tenne ennek a játéknak. Még akkor is, ha ennek a ma oly precíz területlezárós csapatok lennének a kárvallotjai. (Amíg nem állnak át támadóbb játékra, dehát miért ne állnának, ha a totális védekezés nem működik.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 13:45:28

@Rooney82: Értelmezheted így is, de én inkább úgy mondanám, hogy védekezés és védekezés között is van különbség. És csak azt írom, amit láttam, kétségtelenül elfogultan.

spigo 2009.02.27. 13:48:01

@Lojzi_: "Persze. Hiszen a MU játéka erre kényszerít. De ez a MU hibája, nem a fenti csapatoké. "

Naja, ilyen alapon a Barca hibaja volt a ket elodonto tavaly... Marpeig, szvsz, ez orbitalis baromsag, mar ne haragudj.

Lojzi_ 2009.02.27. 13:51:00

@capor_: Nem állítottam, hogy ez hiba. Sőt azt mondtam, hogy eredményesség tekintetében ez verhetetlen.
Csak nem osztom, hogy ez egyben szépet és nézhetőt is jelent.
De, hogy MU szurkolóként is értsd mire gondolok:
Láttad a Milan-Juve 2003-as döntőt?
Na ott is eredményesek voltak a fiúk, csak a saját szurkolóikon kívül nem sok mindenki örült ennek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 13:51:52

@Lojzi_: Szerintem meg nem tennének jót. És kétségtelen, hogy életem egyik legnyagyobb meccs élménye a 'Pool-Alaves UEFA-kupa döntő volt (mellesleg a másnapi Blik címlapján ez állt: Liverpool-Alaves 0-0), de épp attól olyan nagy az az élmény, mert ritkán fordul elő az ilyen. Ha minden meccs olyan lenne, akkor nem nagyon értékelnénk.

"A Rangerset kevésbé utálom emiatt mert nekik - valljuk be - erre volt elég a keret." - ezt nem a Milannal összehasonlítva írtad véletlenül? Ha nem, akkor bocs!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 13:51:58

@Lojzi_:

Elnézést, hogy (már megint) nem áll be a szám. Csak jelezni szeretném, hogy az első betűtől az utolsóig tökéletesen egyetértek!

Lojzi_ 2009.02.27. 13:53:52

@spigo:
A Barca "hibája" az lett volna ha az ő játékukat kényszerítik a MU-ra és 7:6-nál minden nézőnek legényfoltos lett volna a pizsamája.

halareaal 2009.02.27. 13:53:57

"az uefa kupa meg vicces..
törik magukat a csapatok h nemzetközi kupában induljanak, erre kiállítják a tarcsicsapatukat a meccseken,"

nekem is pont ugyanez jutott az eszembe. az angol csapatoknak van elvileg a legjobb keretük, meg legjobb fizikumuk, nehogy már pont egx UEFAra ne tudjanak kiállni. persze amit a spanyolok meg olaszok mveltek azis egy vicc.

Lojzi_ 2009.02.27. 13:56:26

@Csöncsön:
Egy platformon ismét. Emlékszel hogy kinlódtunk itt tavaly a döntő alatt?

parent 2009.02.27. 13:58:55

@Lojzi_: nem, a Barca hibaja az, hogy csak igy lehetett legyozni oket akkor

capor_ 2009.02.27. 13:59:15

@Lojzi_:

Én Liverpool szurkoló vagyok mióta az eszemet tudom:) Azért a MU-t hoztam fel mert sokkal nagyobb játékerőt képvisel. Mint ahogy a Madrid is jóval nagyobb játékerőt képvisel mint a 'Pool..

Bizony láttam azt a döntőt, és korábban fel is hoztam példaként, hogy annál rosszabbat még nem láttam... :)

De szerintem ez meddő vita le is zárhatnánk azzal, hogy vannak olyanok akik azért nézik a focit mert szurkolnak egy csapatnak vagy rajonganak a fociért/foci világáért. És ezek szerint vannak akik a szépséget (ami persze teljesen szubjektív...) és szórakozást keresik benne... Ez te lennél. :D

spigo 2009.02.27. 14:01:26

@parent: fasz kivan a sok nickemmel :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 14:03:54

@Lojzi_:

Ja, ja. :-)

Egyébként ha kiesne a Barca és a Villarreal is, a továbbiakban a negyeddöntőktől kezdve (horribile dictu) a BL-ben a Bayernnek szurkolnék. Meg a Porto-Atlético továbbjutójának...

spigo 2009.02.27. 14:05:03

@capor_: melyik vita nem meddo itt? ;)

spigo 2009.02.27. 14:05:43

@Csöncsön: ugh, te tenyleg nagyon utalod az angolokat :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 14:06:44

@capor_:

Pedig bizonyos értelemben az a 2003-as döntő volt a labdarúgás felülmúlhatatlan csúcsteljesítménye.

Lojzi_ 2009.02.27. 14:07:49

@spigo:
Teljesen igazad van. Itt minden vita meddő.
:o)))))

spigo 2009.02.27. 14:09:18

@Lojzi_: csak egyetertunk valamiben!!! :D

capor_ 2009.02.27. 14:10:05

@halareaal:

Egyetértek, de azért az angolokat meg lehet érteni.
Aston Villa rengeteg év után olyan pozícióba van, hogy bekerülhet a TOP4be, aminek a szurkolók szemében nagyobb dolog lenne mint egy kétes uefa kupa menetelés (mert annyira nem is jók).. A Tottenham pedig az alsó házban küzd, valójában nincs csapat aki ellen biztosra tudnak menni. A keretükkel persze rejtély, hogy miért... Ők egyébként olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy mindenképpen indulnak jövőre az Európa ligában..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 14:12:08

@spigo:

Voltak angol csapatok, melyeket szerettem. A '96-os angol válogatottnak kifejezetten szurkoltam is, és életem egyik legnagyobb fociélménye volt a hosszabbításos EB-elődöntő a németek ellen a Wembley-ben.

De amit újabban az "angol" klubok az európai focival tettek (tök mindegy e tekintetben, hogy ez mennyire Európa hibája, mert nyilván vastagon), az gyalázat.

Semmiféle fájdalmat nem éreznék, ha az "angol" klubokat újabb öt év pihenőre küldenék az európai fociporondról.

rizla 2009.02.27. 14:23:19

@spigo: "Naja, ilyen alapon a Barca hibaja volt a ket elodonto tavaly... Marpeig, szvsz, ez orbitalis baromsag, mar ne haragudj."

a barca hibája is volt, már ha egyáltalán kell ilyesmiről beszélni (ez továbbra sem cirkusz, ugye). mert onnan csak messi volt az, aki tudott valamit, a többiek csak tanácstalanul forgolódtak, hogy akkor most mi is legyen. és nem, ez nem csak az MU brutális védelmének köszönhető, mert ugyanezt a gyászos produkciót végignéztem előtte a stuttgart ellen is, akiket egy 6ossal kellett volna hazaküldeni, ehhez képest eto'o meg henry a saját lábában is elbotlott.
egyébként olyan nagy gond nem volt azokkal a meccsekkel. a unitednek is volt 4-5 ordítóan nagy helyzete (a barca nem jutott el ilyenekig, hiába a jobb statisztika), csak nem lőtték be. vélhetően akkor máshogy alakulnak a meccsek.

az idegenben lőtt gólokat eltörölni hatalmas baromság lenne, hogy egy fenti dologhoz hozzászóljak. akkor lehetne ám csak igazán gyilkolni a játékot (minden évben a liverpool játszana BL-döntőt:D). viszont ha van második meccs, és az elsőn valaki hátránybakerült, akkor muszáj villantania. ha a madrid nem szar pl, és lőnek egy gólt,
most is úgy fest a dolog az első meccsek után, hogy a másodikon már muszáj támadnia több csapatnak is. a barca pl feltrancsírozza a lyont, ha a franciák rossz napot fognak ki, ez borítékolható, a madridnak muszáj nekirontania a liverpoolnak, és vagy lőnek kettőt, vagy kontrából kapnak hármat, a lényeg, hogy fun lesz (vagy ha továbbra is ilyen szarul játszanak, akkor az lesz, mint a barnabeuban, de ne halljak senkit se sírni, hogy az antifoci győzött..). a juventusnak hazai pályán kötelező a gólszerzés, nincs mit tökölni, vagy támadólag állnak fel, vagy kiesnek, és így tovább.

ha van valami, ami miatt nem jó BL-meccset nézni (vagy világversenyt, lásd a VB-t), az nem az úgynevezett antifutball, hanem a játékosok holtfáradtsága. kevesebb meccs kellene.

spigo 2009.02.27. 14:25:05

@capor_: ahhoz meg meg kell nyerniuk a Ligakupat...

@Csöncsön: persze, izlesek es pofonok.

De az angol klubbok kozul en inkabb a Jose fele Chelseat es a Benitez fele Poolt sorolnam abba a kategoriaba, hogy mit tettek az europai focival, mert szvsz az Arsenal es a MU is (a MU tavaly allt at nagyon a celfocira a BLben) leginkabb latvanyos sok golos meccseket vivtak. Csak szart sem ertek vele.

rizla 2009.02.27. 14:25:35

*ha a madrid nem szar pl, és lőnek egy gólt, akkor még a sátán is rákényszerülne a támadójátékra, pláne, hogy az anfielden lesz a meccs. az előny nem fogja zavarni őket amúgy, a barcát is megverték 2-1re színtelen-szagtalan focival, hogy aztán az anfielden totál beszorítsák a katalánokat (más kérdés, hogy az meg 0-1 lett).

ez lemaradt, nem tudom miért.

capor_ 2009.02.27. 14:27:40

hopp most olvastam csak a szabályokat, a Spursnek nyernie kell a Man Utd. ellen ha indulni akar jövőre nemzetközi kupában..

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 14:31:43

@halareaal: "nekem is pont ugyanez jutott az eszembe. az angol csapatoknak van elvileg a legjobb keretük, meg legjobb fizikumuk, nehogy már pont egx UEFAra ne tudjanak kiállni."

történetesen a Villának nagyon szűk a kerete (más kérdés, hogy ha nem kótyavetyélik el Stiebert, akkor most készülhetnének a Sahtar ellen :p ), részükről valahol érthető, bár az az érzésem, hogy sírás lesz a szezon vége náluk.
a Tottenham meg ugye kupadöntőt játszik a hétvégén, szóval őket is meg lehet érteni.

rizla 2009.02.27. 14:38:53

tényleg, bocsánat. pedig tisztán emlékeztem kuranyi fejére. dehát a schalkét még jobban meg kell alázni:(

rizla 2009.02.27. 14:39:35

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: off, de ugye nem csak én akarom stiebert albánia ellen a keretben látni?

spigo 2009.02.27. 14:48:51

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: off 2 :)

Rick Perry tavozik szezon vegen, ez azt jeleni Benitez marad?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 14:49:45

@rizla: kurvára nem csak te :)

mondjuk az vicces, hogy lassan nem látunk ki a ballábas játékosok tengeréből. de Stieber legalább ténylegesen _tud_ balhátvédet _is_ játszani.

spigo 2009.02.27. 14:50:09

@rizla: off 1

csak az a baj, hogy o is bal oldali kozeppalyas, nem?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 14:50:30

@spigo: már írtam a PL topikban: gyakorlatilag biztosan azt jelenti, igen.

rizla 2009.02.27. 14:52:38

@spigo: az is. meg balbekk is. meg irányító is, asszem. univerzális egyszóval. mindenképpen beraknám balbunkónak, már rendszeresen játszik felnőttbajnokságban, és az eddigi 4 meccséből 2szer is bekerült a forduló válogatottjába. azért ilyen fiatalon ez komoly potenciálra világít rá, valószínűleg nem a bundesliga 2 a végállomás neki. ha sanyi bekerül, akkor neki is be kell kerülnie.
(priskinnek is kötelező a behívó, de ez már tényleg nagyon off)

spigo 2009.02.27. 15:02:21

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: kossz

@rizla: hal balbunkonak is olyan jo akkor siman
priskinnel egyetertek

off end

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 15:12:59

@rizla: és milyen jól emlékeztél, mert Kuranyi évek óta a Schalkében játszik ;-).

rizla 2009.02.27. 15:14:18

igen, ezért mondom, hogy fura, hogy a stuttgart ugrott be.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 15:17:46

Egy megfelelőbb helyre akartam beoffolni, de ha már itt felmerült, akkor megnyugtatok mindenkit: mára virradóra megálmodtam, hogy 2-0 lesz Albániában, Gera lövi a másodikat a 82. percben. De tényleg.

rizla 2009.02.27. 15:20:27

kit érdekel? stieber játszani fog-e, erről mesélj
: DDDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 15:28:00

@heinrich: Jó, de akkor álmodd már meg vébédöntőt is lécci!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 16:29:11

@popp: Ott majd Juhász fejeli a másodikat;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 16:39:54

@donnelly: Ezzel az irreális gondolattal csak eljátszani is kellemes borzongást okoz.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 16:43:17

@popp: Valóban, bár már egy kijutás is többszörös orgazmust eredményezne jó tízmillió magyar felnőttnek - durván a felének közvetlenül, a másik felének pedig közvetett módon;)

montipájton 2009.02.27. 16:43:51

úgy jó, ha az ember nem csak beszél, de mond is valamit, úgyhogy:

1. Az idén is ki fog esni a címvédő a 16 között, és nem 11-esekkel.

2. A Real hajszál híján fogja elbukni a továbbjutást az Anfielden.

3. Egy 2004-es szintű BL-döntőt vizionálok, klasszikus nagycsapatok nélkül.

4. Nagy edzők vannak, de olyan nagy edző nincs, aki bármire garancia lenne, aki szerint Benitez kell a Liverpoolnak ezekhez az eredményekhez, vagy Ferguson a minden idők izéje, annak megjegyzem, tavaly kb. 15 négyzetcentiméternyi csúszós moszkvai gyeptéglán múlott, hogy nem Avram Grantnak hívják a BL-győztes edzőjét.

5. Antikrisztus nincs, antifutball van. Legalábbis, ha a nem-anti- futball kifejezésen azt is értjük, hogy 100 csillió dollár értékű csapat támadójátéka a "kapus kirúgja az ellenfél 16-osáig" elemnél tartalmasabb dolgokból állhat.

(Nem kell mindent komoyan venni belőle, de azért.)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 16:46:39

@montipájton: Szerintem jobb kifejezés híján a Real játéka is antifoci volt, de nevezhetjük afutballnak, infutballnak, vagy diszfutballnak is;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 16:47:33

@donnelly: Nekem van egy elméletem arról, hogy ha lenne egy jó magyar válogatott, amely legalább négy-hat évenként ott lenne egy-egy nagytornán, akkor a politikai szakadék sem volna olyan mély. Ha egy nyolc között búcsúzó csapat érkezne haza mondjuk Dél-Afrikából, akkor tényleg másfél millióan lennénk a Kossuth téren.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 16:48:17

a legbizarrabb focis álmom mostanában az volt, amikor Petr Cech kirúgásából Dzsudzsi a másik kapus felett átemelve alakította 4:2-re az ereményt. napokig nem hagyott nyugodni, hogy mi nem stimmel az álommal, aztán rájöttem: Cech jobbal rúgta ki a labdát. :D

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 16:50:03

@popp: Valóban, mindössze ennyire lenne szükség egy egészséges nemzeti identitáshoz (nempufajkás, nemsumer), és akkor az urak a válogatott mérkőzésen tombolnák ki magukat, nem valamelyik pártvezér beszéde alatt.

Ugyanilyen hasznos lenne, ha a magyarok szeretnének dolgozni, de ez már egy másik történet;)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 16:51:22

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Most kell rátenni még egy lapáttal, és beszerezni egy parabola antennát, amivel J-League-et és MLS-t is tudsz nézni rendszeresen!:)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 16:53:38

@donnelly: ööö, ezt most nem teljesen értem. arra utalsz, hogy ott születnek ilyen gólok, vagy arra, hogy ott fognak majd együtt játszani vmikor 2020 tájékán?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 16:54:45

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Arra utalok, hogy kezd agyadra menni a futball, de erre lehet építeni:)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 16:58:04

@montipájton: Szerintem az antifutball kifejezés értelmetlen, illetve nem azt jelenti amire alkalmazzák. Antifutball például, ha foci meccs helyett, mondjuk a született feleségeket nézzük, mert utáljuk a focit. Egyébként ez a kifejezés mindig előjön, ha valami nem úgy alakul a pályán, mint ahogy Móricka elképzeli, például mindenki antifutballt kiált ha EB-t nyernek a görögök, sokan, ha vébét nyernek az olaszok és minden jóérzésű szurkoló, ha németek nyernek bármit is ;-)!

Undorító futball van, de antifutball - legalábbis pályán belül - nincs.

Üdvözlettel Grétsy László

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 17:03:35

@popp: A görögök phalanxfocit játszottak, az olaszok meg kálcsót (vagyis vmi rögbiszerű förmedvényt;)), a németek racionális focit nyomnak, a brazilok az eredeti értelemben használt célfutballt, és így tovább, de valójában csak Csehországban, Ausztriában és Magyarországon tudják hogyan kell játszani ezt a sportot.

;)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.02.27. 17:22:42

Nyavalya - Torres lesérült, nem is utazik Boróba. I've got a bad feeling about this...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.27. 17:26:38

@donnelly: ÉÁs kine felejtsük a brit-szigeteket, ahol amai napig azon vitatkoznak, hogy a rugbyból lett a foci, vagy a fociból a rugby ;-).

Hiszek egy istenben, hiszek egy hazában, hiszek a dunai iskola feltámadásában ;-)!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 17:28:31

@popp: Azokat azért nem említettem, mert azok egyértelműen rugbyznek;)

Fejlődő Szervezet 2009.02.27. 18:10:16

Szerdán késő este beraktam a RealMadrid-molinót a budiba. Most ott feszít, aztán két hét múlva meglátjuk.

Lencse. 2009.02.27. 18:13:14

@Fejlődő Szervezet: Hú, oda engem ne engedj be, azt hiszem, ha a dolgom végeztével meglátok egy Real címert, nem tudnék ellenállni a kísértésnek. :D

(bocs, nem tudtam kihagyni)

rizla 2009.02.27. 18:23:32

@Fejlődő Szervezet: úgy könnyebb szarni? megértem

rizla 2009.02.27. 18:25:38

@popp: "Nekem van egy elméletem arról, hogy ha lenne egy jó magyar válogatott, amely legalább négy-hat évenként ott lenne egy-egy nagytornán, akkor a politikai szakadék sem volna olyan mély."

vagy ha eleve nem lenne ilyen a magyar ember, akkor nem lenne ilyen a magyar futball sem..

rizla 2009.02.27. 18:27:32

@donnelly: "valójában csak Csehországban, Ausztriában és Magyarországon tudják hogyan kell játszani ezt a sportot."

a magyar foci régen tényleg egyfajta esszenciája volt a futballnak. cseleztek, de nem akrobatáskodtak feleslegesen, mint gyakran a brazilok. taktikusak voltak, de nem gyávák, mint az olaszok. totális futball volt, a támadásra épített, de nem voltak köcsögök, mint a hollandok : DDDDD

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.27. 18:33:06

@rizla: Így van. Egyébként heinrich a téma szakértője, tőle további posztok várhatóak ebben az irányban:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 18:42:10

Még a magyar foci mostani gyászában is föl-fölcsillan valami a régi nagyságból. Hajnal és Huszti játékában például sok minden emlékeztet a régi virtusra.

Fejlődő Szervezet 2009.02.27. 18:43:37

@rizla:
Meg okádni, tudod. Csak eszembe jut a szerda...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 18:46:22

@Csöncsön: most már muszáj megkérdeznem: rokonságban állsz valamiképpen Lakat T. Károllyal? :D

rizla 2009.02.27. 18:47:15

@Csöncsön: én a csapatjátékról beszéltem. hajnalba valóban szorult zsenialitás, de azért ez már nem az a fajta kiemelkedés stílusban.
huszti meg abszolút nem tűnik magyarnak, kifejezetten az európai szabvány szerint készült (vagy annak tűnő) minőségi szélső.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 18:50:31

@rizla:

Nyilván nem az a fajta kiemelkedés. Nem gondolom egyikükről sem, hogy zseni volna. De néha egy-egy mozdulatukban (igazad van: inkább Hajnalnál, de Husztinál is) azt érzem: na, ez olyan "magyaros" volt. Ezt egy német soha nem csinálta volna így.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 18:52:21

@Csöncsön: néha olyan tökéletesen lakattés mondatokat bírsz a _képernyőre vetni_, hogy nem győzök csettintgetni. :)

rizla 2009.02.27. 18:53:48

jó, de én a csapatjátékra gondoltam. és a magyar válogatottban már nincs ilyen.
amúgy gera az, aki nagy futballgéniusz lehetett volna, ha nem erre a magyar földre születik, ebbe a korba. és még így is PL-focista, hogy drogozott, későn figyeltek fel rá, későn ment ki. ez hatalmas dolog.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.27. 18:56:44

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

Elnézést, nem szándékos. :-)

@rizla:

Ebben nincs vita köztünk.

Szerintem Lisztes is nagy játékos lehetett volna. Emlékszem, ahogy 17 évesen szlalomozott a védők között. Sokkal többre volt hivatva, mint ami lett belőle.

rizla 2009.02.27. 19:00:34

hát azért lisztesből lett is valaki, nincs miért lefitymálni a bundesliga-sikereket..

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2009.02.27. 19:03:18

Egzébként itthon fiatalon Dárdai is pengés yseninek indult, aztán Herthánál lett romboló-robotoló.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2009.02.27. 19:05:23

főzdevadász= popp, egy havernál vagyok.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 19:07:31

@rizla: Huszti és a Zenit kapcsán gondolkoztam el azon, hogy mikor játszott utoljára magyar játékos ennyire jó csapatban, és hát talán Lisztes a Werderben, bár őszintén szólva nem sokra emlékszem abból a Werderből.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 19:08:52

@főzdevadász= popp:

egyébként Dárdai apja volt nagy zseni, ha épp volt kedve játszani.

Fejlődő Szervezet 2009.02.27. 19:47:12

Lisztesmolnár a Fradiból távozott anno, be szép idők voltak...

sporttárs 2009.02.28. 09:24:53

Rostás Sándor.

(Mér, a mai Realba beférne.)

:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.01. 22:33:58

@sporttárs: Ez a Rostás neked nagyon beakadt!
süti beállítások módosítása