Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 24. forduló

2009.01.30. 19:17 pote

Még meg sem száradt a tinta az összefoglalón, még el sem érte csúcspontját a Pool-MU vita a kommentek között, máris robog tovább a Premier League. A 24. forduló érdekes meccseket ígér a táblázat elején és végén is. Kiemelkedik a Chelsea vendégjátáka az Anfield Roadon, de ennek a meccsnek akár a United is lehet a nyertese.
Lesz megint Tyne-Wear derby, az Arsenalnak londoni rivális ellen kellene végre valamit mutatnia, a Hullnak vízválasztó meccse következik, a Villának meg egyszerűen egy nehéz.
Tovább után az elkövetkező tíz meccs lehetséges végeredménye, ahogy mi gondoljuk gyógyszerek hatása alatt.

Arsenal - West Ham 1-0
A kelet-londoniak jobb formában vannak, az Arsenal csak keresi önmagát. A nyugalom megteremtéséért iszonyatosan szükséges otthon tartaniuk mindhárom pontot. Az őszi meccsen viszonylag simán nyertek az Ágyúsok, ez most nem így lesz. Kínkeserves kilencven percet várunk, sok szabálytalansággal, kiállítással, korai Nasri találattal, Arshavin leigazolásával.

Aston Villa - Wigan 2-1
Laursen lemondta a válogatottságot, mert csak a Villára akar összpontosítani. Fel is merül bennünk a kérdés, hogy ki fog gólt rúgatni Husztival október 14-én. Ettől függetlenül még sérült, és az eltiltott Ashley Younggal és Reo-Cokerrel együtt nem is fog pályára lépni a Wigan ellen. Ellenben Carew felépült, vagyis máris van konkurense Heskey-nek.
Októberben, a JJB-ben lemosta a Villa mostani ellenfelét, de nekik sem lesz most olyan könnyű dolguk. Kacérkodtunk a döntetlennel is, de mivel a Villát jobb csapatnak tartjuk, mint a Liverpoolt O'Neillt jobb menedzsernek tartjuk, mint Benitezt, így meg kellett húznunk a hazai sikert.

Bolton - Tottenham 0-1
A hazaiaktól Kevin Nolan a Newcastle-höz igazolt a hét második felében. Ez jelzi is a NU erejét.
A Bolton azon kevés csapat közé tartozik, akit a Spurs meg tudott verni két góllal, így idegenben is illene. Egy megpattanó Modric lökettől várjuk, hogy a Sarkantyúsok feljebb kússzanak a tabellán.

Fulham - Portsmouth 1-0
Sajnáljuk a Pompey-t, de nagyon úgy tűnik, hogy az egyik legfényesebb szezonjuk után kapásból következik a leggyengébb. Komoly meglepetés lenne, ha Adams májusban is a Fratton Parkban töltene be menedzseri tisztséget. Azé' mi szurkolunk neki. Mag annak is, hogy Gera Zoli is nyújtson végre maradandót. Tőle várjuk a győztes találatot, egy 80. percben betekert szöglet után.

Hull - West Brom 3-2
Ha nem nyernek a hazaiak, akkor komoly kiesési rangadók várnak rájuk a hátralévő fordulókban. Ennél könnyebb dolguk nem is lehetne, a sereghajtó érkezik hozzájuk. Az Albion egyetlen meccset tudott csak megnyerni vendégként, vagyis nem tartoznak a hívatlan vendég kategóriába. Championship színvonalat és hangulatot várunk, sok rögzített szituációból születő góllal, Halmosi pályára lépésével.

Man Utd - Everton 2-1
Nagy hívei vagyunk a sorozatoknak, de érzésünk szerint Cahill - ha játszik - véget vet a United érintethetetlenségének. Ez lesz az a vereség, amit nagyon az Everton fanatikusok sem fognak siratni.
Ferguson fiai közül többen kezdenek játékkészek lenni, így Fábióra akár már most is számíthat, de a West Ham elleni idegenbeli fellépésre már Rooney, Nani és Evra is esélyes.
Októberben 1-1-es döntetlent játszottak, most is borítékolható a nagy küzdelem. Mindkét csapat elég pozitív lelkiállapotban leledzik, így a tél meccsét várjuk a szombati rangadón.
A mérkőzés eredetileg hétfőre volt kiírva, de Gerrard ikszre mentett az FA kupában egy hete, így az Evertonnak újra pályára kell lépnie, ezért visszapakolták - a MU nagy bánatára - szombatra.

Middlesbrough - Blackburn 1-0
Annyiszor raktunk az utóbbi időben a Boróra, hogy a tippjeink alapján már biztosan BL helyen tanyáznának. A tippjeinknél csak Tuncayék gyengébbek idén, így már kieső helyen találhatóak. Ezt a meccset meg kell nyerniük.
A vendégeknél még nem játszhat Diouf, így a csapatától sem várunk gólt. Az egyetlen találat Robinson kapitális hibájából fog születni.

Stoke - Man City 1-3
Hosszú idő után nyerhet újra zsinórban két meccset a City, és maradhatnak hihetetlenül elől a tabellán. Santa Cruzt nem sikerült megszerezniük, de van egy érzésünk, hogy még emelni fogják a tétet az esetében.
A hazaiaknál visszatér a házi gólzsák, Fuller. Emiatt jósolunk mást eredményt, mint az őszi.

Liverpool - Chelsea 2-0
Újra szuperrangadó.
Sok kérdést felvet a szerdai összecsapás. Természetesen ezek közül az első, hogy tud-e nyerni valamelyikük? Amennyiben nem, akkor az előző nap pályára lépő MU-Villa duó lehet a forduló nyertese. Ha mindkettőjük nyer, de főleg a United, akkor óriási lesz a nyomás a mérkőző feleken, mert aki pontot veszít vasárnap, az nagyon le fog szakadni.
A hétközi bajnokihoz képest Beniteznek kell több helyen változtatni, ha nem akarja azt, hogy egy liverpooli óvodást is alkalmasabbnak gondoljunk a posztjára. A Wigan ellen így nézett ki a kezdő:
Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Aurelio, Benayoun, Leiva Lucas, Mascherano, Babel, Gerrard, Torres
Van egy olyan tippünk, hogy most Xabi Alonso, Riera és Kuyt is kezdeni fog Benayoun, Lucas és Babel kárára. És az is tutinak vesszük, hogy Gerrardot egygólos előnynél nem hozza le a spanyol mágus.
A vendégeknél most nincs ok a változtatásra, Scolarinak őrültség lenne kihagyni a duplázó Kalout, és Carvalho továbbra is sérült. Vagyis a legvalószínűbb kezdő:
Cech, Bosingwa, Alex, Terry, Ashley Cole, Mikel, Kalou, Ballack, Lampard, Malouda, Anelka
Deco és Drogba játéka esélyes még, akár kezdőként is.

Tippünknél sok mindent figyelembe vettünk, de igazából cáfolni akarjuk azt a tételt, hogy nem vagyok elég tökösek, és minden rangadóra ikszet rakunk. Illetve, nem sok mindent lehet csinálni akkor, amikor Robbie Keane dupláját mutatja az üveggömb.

Newcastle - Sunderland 0-0
Az északi derbitől - Fülöp klínsitjén kívül - semmit sem várunk. Főleg annak tudatában, hogy az a megmagyarázhatatlan dolog esett meg, hogy MICHAEL OWEN MEGSÉRÜLT. Két hónapig megint nem játszhat.

Vendégtippelőnk kroos lesz, vagyis egy vérbeli Bayern drukker. Sok sikert sem itt, sem a Hamburg ellen nem kívánunk neki, de jó szurkolást és jó játékot igen. Mindkét helyen, győzzön a jobb.

Arsenal - West Ham  3-1
Aston Villa - Wigan   3-1
Bolton - Tottenham   2-2
Fulham - Portsmouth 2-1
Hull - West Brom 1-0
Man Utd - Everton 1-1
Middlesbrough - Blackburn 2-1
Stoke - Man City 0-2
Liverpool - Chelsea 1-1
Newcastle - Sunderland 2-2

 

337 komment

Címkék: üveggömb premier league pl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr13912950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani Kalifornia 2009.02.01. 19:17:46

@pepe11: Körülbelül ennyire röhejes az is, hogy a kiállítás döntötte el a meccset...

butatót 2009.02.01. 19:17:58

Bírói hátszél biztosan volt, de azért vegyük már figyelembe, hogy a Chelsea a 70. perc körül rúgott először kapura (az is szar lövés volt). Arról meg nem a bíró tehet. Nekem Scolari teljesen tanácstalannak tűnt, nem először, teszem hozzá.

mujure 2009.02.01. 19:21:08

ahogy így elnézem szegény kroos nem teszi ki az ablakba ezt a hétvégét, se bayern-győzelem, se tipp győzelem, pdeig pötének nem ment mostanság:P

Everred 2009.02.01. 19:24:38

Az biztos, hogy a Chelsea kiállítástól függetlenül sem érdemelt semmit. A Liverpool játékában sem volt ötlet, meg semmi, csak lőttek mindenhonnan, de legalább mentek előre végig, szóval nagyjából megérdemelték, elvégre kábé 20-szor lőttek kapura.

Nem is az a felháborító, hogy Lampardot leküldte Riley, hanem az, hogy Gerrard miként maradhatott a pályán. Egy sárga a legelején, egy sárga a nyújtott lábas belépőért, egy sárga a műesésért - már Graham Poll is leküldte volna a harmadiknál. Ehelyett csak egyet kapott meg.

mann 2009.02.01. 19:25:35

@pepe11: Carrick véleményes tizije a tizenhatoson kívűl? Ez megér egy LOL-t

Ferguson 2009.02.01. 19:26:09

reggiebush, nyugi, jó a saints és reggie bush is :) De a manutd még jobb :D

bag 2009.02.01. 19:26:11

ismétlem nem a kiállítás döntött.

a játék összképe hihetetlen unalmas darálás volt, néhány helyzettel és Cech meg Alex bravúrral.

de ez nem pontozásos sportág és hát nálunk villant egy klasszis.
valszeg kiállítás nélkül is villant volna.
de ez már a fagyott lőtéri kutyát sem érdekli.
nyertünk, magyarázkodni most nem nekünk kell végre!

butatót 2009.02.01. 19:32:27

Cech nélkül bizony cifrább lett volna.

20LEGEND 2009.02.01. 19:32:33

@capor_: Nem kizárólag ezért, de döntő faktor volt...meg az is, hogy ti ugyanzokra a szabálytalanságokra max egy ejnyebejnyét kaptatok. :)

bag 2009.02.01. 19:40:28

pote:

ahogy a legelején írtam bejött.
a próféta szólt belőled apám!
egy sört megér nekem :)

Henke 2009.02.01. 19:42:24

hál istennek jó eredmény született :) a chelseatől jobban félek a bajnokságban, mint a pooltól :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.01. 19:42:27

@bag:
nincs jobb, mint egy potyasör,
de most inkább legyen tea ;)

rizla 2009.02.01. 19:43:29

MENNYIRE LÚZER MÁR A CHELSEA. megdöbbentem ezen a kettő-nullán, most már illett volna mutatniuk valamit, de nem.

wilco 2009.02.01. 19:51:10

@Everred: neked van igazad, és nekünk se rossz az eredmény, legalább erősödött Rafa poziciója a vörösöknél ;)

BruceWayne 2009.02.01. 19:51:22

lófing volt ez sajna

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.01. 19:52:26

Nekem csak kicsi észrevételem van. Ahogy ellenünk az Emiratesben, úgy most is a pudli száméra volt következetlen a spori. Gerrardnak is kijárt volna a piros.

Ferguson 2009.02.01. 19:56:30

Ki nyerte a tippversenyt?

bag 2009.02.01. 19:58:23

nera: csak nem nézted te is???
egy világ omlana össze bennem :)

wilco 2009.02.01. 20:07:37

még annyit hgoy nagyon bizom benne hogy Bosingwa kap vagy öt meccs eltiltást.

crouchy 2009.02.01. 20:10:09

jahát igen, szóval Rileyt még fel tudom valamennyire menteni, mert pont szar szögben állt, dehát az a partjelző az elképesztő!!!!!

crouchy 2009.02.01. 20:13:29

Bosingwat eliltani 4-5 meccsre, Lampardot meg 0-ra.

wilco 2009.02.01. 20:13:32

@crouchy:
ez borzasztó partjelző egyébként, emlékszem egyszer vagy 5 leshelyzetet elnézett nekünk zsinórban...
egyébként a hozzáállásotok miatt megérdemeltétek a mai győzelmet, de ugyanúgy mi is a tegnapit... és ott még a 11-es is jogos volt ;)

crouchy 2009.02.01. 20:14:58

jaj de jó, kihasználom ezt az alkalmi peace-hangulatot és lelépek.:) Jóéjszakát!

zotya72-ből 2009.02.01. 20:16:14

piros ide vagy oda megérdemelték a győzelmet a vörösök. ettől függetlenül a mu esélyesebb a bajnokságra.
fergusonn: te kis ovis, másolgasd a kommentjeited még vagy 10 fórumra, és utasítgasd a fél világot továbbra is, én már csak provokátornak hívlak ezentúl...jóccakát..megyek aludni egy-két órát, superbowl party lesz éjszaka kolbászsütögetésessörivással...

Everred 2009.02.01. 20:34:51

@rizla: ja, én is arra számítottam, hogy a Chelsea most odateszi magát és legalább tőből leharapják Torres lábát, vagy valami, ehhez képest csak eloszlottak a pályán, mint a kékre festett fing.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.01. 20:47:25

Ahogy ígértem: a Racing-Barca nem volt az év meccse (de Messi zsenialitása csak megfordította!), úgyhogy bátran kapcsolgattam, és a következőket láttam.

A Chelsea a szó szoros értelmében nem csinált semmit, azon kívül, hogy megpróbálta blokkolni a Pool akcióit. A piros lapos esetet nem láttam, de szerintem nem oszt, nem szoroz, akár jogos volt, akár nem, mert már az első félidőben fölbillent a pálya.

A Liverpoolt lehet szeretni, mert végig hajtott, és mert VAN EGY TORRESE, aki a meccs végén gyönyörű koronát tett föl a kilencven percre a duplájával.

Pont a legjobbkor hozta vissza az esélyt a bajnoki címre a Liverpool.

Vagy MU, vagy Pool.

Ha a két csapat emblematikus figuráira tekintünk, azaz Cére és Torresre, nem kétséges, hogy a távolból figyelő focinéző melyik csapat sikerének örülne jobban a legvégén...

Everred 2009.02.01. 20:53:07

Ja, ha viszont emblematikus figurának Giggset meg Gerrardot tekintjük - és bizony ez is igencsak megindokolható -, akkor szintén nem kérdés, melyikük a szimpatikusabb, csak épp ellenkező előjellel :-)

wilco 2009.02.01. 20:54:23

@Everred:
elképesztő csalódás idén a chelsea, semmi kreativitás, dinamizmus, de még az a küzdés sincs meg bennük mint ami eddig jellemző volt rájuk. gyakorlatilag a csapat felét el lehet adni, akkor lenne jövőre megint jó csapat ott.
a pool bajnoki cime szerintem egy Robbie Keane-n múlik idén, vagyis azon a pénzen amit ha értelmesen költött volna el Benitez. jó csapat, erős keret és sziv ami viszi őket előre, és Benitez sem annyira rossz mint amennyit kap mostanában. mondom, egy klasszis fog hiányozni a végén...

doktor.dikhed 2009.02.01. 20:55:33

" értelmetlen_nevű 2009.02.01. 19:01:57
A kiállítások általában nem sokat osztanak-szoroznak. Gyakran előfordul, hogy egy csapat már eleve 9-10 emberrel áll ki, mert a létszám teljesen mindegy. "

Nyilván most láttál először focimeccset :) Egy ember kiesése nem mindig jelent lényegi hátrányt. Ezt játékosként és nézőként is tapasztaltam. Valamint, ha jól megnézed, a Chelsea játékának képe szinte semmit sem változott a kiállítás után.

Dani Kalifornia 2009.02.01. 20:56:04

@Everred: Viszont ha Carraghert és Ferdinandot vesszük, az sem kérdés:)))

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 20:56:45

@wilco:

nem szívesen védem Benítezt mostanában, de ha valami egyértelműen kiderült ebben a pár balhés hétben, az az, hogy ő nem akarta leigazolni Keane-t.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.02.01. 20:58:06

@doktor.dikhed: Szerintem itt arra gondolt, hogy a Chelsea szokott 9 emberrel felállni, ha Kalouda és Malou van a szélen;)

Everred 2009.02.01. 21:00:38

@doktor.dikhed: viszont eggyel kevesebb ember rohangál folyamatosan a labdák után, jóval fárasztóbb, és jóval nagyobb a valószínűsége, hogy becsúszik egy hiba. Nem meglepő, hogy épp Alex maradt le Torresről, aki addig minden lövés, fejes, beadás elé oda tudta dobni magát valahogy.

Everred 2009.02.01. 21:04:44

@reggie_bush: na de Rio nem emblematikus figura, csak egy kulcsember. Milyen jó is az, ha az ember szabadon csűrheti-csavarhatja a fogalmi definíció kérdéseit :-)

Különben is, Ferdinandet kedvelem, Carraghert meg nem, és ez mindent eldöntő, végső érv.

wilco 2009.02.01. 21:05:43

@stoplissal hátbarúgásnál nincs piros, ezt használta ki:
nem tudom hogy volt, nekem úgy rémlik Benitez is akarta őt, igaz Barryt még jobban. Robbie Keanet én is jó vételnek tartottam egyébként, Benitez is vastagon benne van abban hogy nem teljesit úgy ahogy az üveggömb mondja.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 21:20:20

"Benitez is vastagon benne van abban hogy nem teljesit úgy ahogy az üveggömb mondja."

ez hétszentség, de akkora kavarás megy a klubnál, hogy innen mi nem fogjuk tudni kibogozni a felelősségi szálakat.

Ferguson 2009.02.01. 21:27:24

zotya72, ne személyeskedj légyszi. Amúgy tiszteletben tartom a véleményed maximálisan és nem írom rád, h kis ovis v nagy fasz vagy, mert nem gondolom, h az vagy. A komment másolgatás meg valóban xar tulajdonság, de nem akartam sokat gépelni, ezért csak másoltam. Egyébként nem szokásom. Üdv neked és PEACE

doktor.dikhed 2009.02.01. 21:31:07

Everred: persze, kevesebb játékosuk volt a pályán, de a meccs elejétől fogva látszott, hogy a Chelsea itt nem fog gólt lőni, a Liverpool meg valószínűleg begyötör egyet. Lampard, bármennyire is kedvelem, nem tett hozzá semmit a meccshez. Nem tudhatjuk, mi lett volna, de szerintem ez nem a kiállításon múlt.

Bosingwa meg megérdemelne egy nagyon hosszú eltiltást. Egy kiszolgáltatott helyzetben lévő játékosnak a hátába talpalni stoplissal... Ha rajtam múlna, azt mondanám neki, hogy majd egy év múlva újra játszhatsz, addig tanuld meg, hogy kell emberhez méltóan viselkedni...

Everred 2009.02.01. 21:38:57

Azért mondtam is, hogy a Chelsea lófaszt nem érdemelt, mert nem volt a pályán egy percig sem.

De egyenlő létszámnál több esélyük lett volna kihúzni 0-0-val, pláne, ha Gerrard is megkapja a pirosat, amit a három sárgalapos megmozdulása alapján meg kellett volna kapnia. Nem érdemelték volna meg, mert így nem lehet játszani egy rangadón, de ha Riley és partjelzői rendesen végzik a dolgukat, akkor lett volna esélye a Chelsea-nek, így meg nem volt.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 21:38:59

Akár a következő heti kvízkérdés is lehetne; mi a közös az alábbi játékosokban:

Vidic, Cahill, Zabaleta, Valencia, Lampard

BruceWayne 2009.02.01. 22:03:34

@bag: "nera: csak nem nézted te is???"
néztem, de minek, sajna a Chelsea-Arsenal a MU-Chelsea és Pool-Chelsea is annyira fosh volt a kékek szempontjából hogy azt nehéz leírni.... de hát ez van, GO BLUES!

BruceWayne 2009.02.01. 22:07:41

"a Liverpool meg valószínűleg begyötör egyet."

hát ezt nem lehet tudni mi lett volna a kiállítás nélkül. ment a nyomás de ha 10 ember ellen 89. percbe sikerült gólt lőni csak akkor nyilván 11-el nagyobb esély lett volna a 0-0ra a Chelseanek függetlenül attól hogy mennyire gyengén játszottak....

Everred 2009.02.01. 22:09:40

Ja, megvan, mi a közös. Csak Vidicnél nem rémlett, hogy miért is kapta a második sárgáját, illetve hogy... de hagyjuk. Hogy más is találgathasson, inkább nem lövöm le a poént :-) talán annyit mondanék, hogy a kulcs az, hogy ki a közös.

Strigo 2009.02.01. 22:12:10

Akkor Csabi Alonzó. Beveheted a sorba Scholest is, ő két éve próbált meg egy jobbhorgot lendületből, de sajnos nem talált :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 22:16:59

@Everred: @Strigo:

Bingó mindkettőtöknél, de mivel Strogo volt a 2. helyes megfejtő, ezért ő tippelhet ellenem a jövő héten. :D

Valóban, _ebben az idényben_ mindössze ezt az 5 játékost állították ki Xabi Alonsoról.

Strigo 2009.02.01. 22:20:31

Ő egyébként az a Keane-típusú középpályás, akire szüksége van egy csapatnak, ha bajnokságot akar nyerni. Rafa kevés jó igazolásának egyike.

Más: Maloudát látta már valaki jól játszani?

Everred 2009.02.01. 22:22:41

Strigo: Igen, a Lyonban.

Alonso valóban kiváló, de nem Keane-típusú, őt nyugodtan nevezhetjük a liverpooli Carricknek :-)

wilco 2009.02.01. 22:23:15

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
Xabi ha ezen kivül mást nem is csinált volna többet tett már a poolért idén mint Robbie Keane...:)
@Strigo:
tényleg nagy igazolás volt, viszont Rafa elmeháborodottságát igazolván majdnem el is adta a nyáron...:)

BruceWayne 2009.02.01. 22:24:08

@Strigo: első Chelseas meccse volt asszem egy Charity Shield ahol gólt is lőtt a mu-nak, nem?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 22:27:01

Carrán, Gerrardon és Hyypián kívül a komplett keret Benítez-igazolás, azért talán akad köztük épkézláb játékos, nem?

"nyugodtan nevezhetjük a liverpooli Carricknek "

ú, ez fájt. ez nagyon fájt.

Strigo 2009.02.01. 22:27:04

@Nerazzurri: na de jól ott sem játszott :)

Everred 2009.02.01. 22:27:43

Ja, bal külsővel eltekerte a hosszúba, nem volt csúnya gól.

Everred 2009.02.01. 22:29:30

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: lehet Carricket nem szeretni (bár nem tom, mi bajod lehet vele), de attól még klasszis. A stílusuk meg hasonló. Deep-lying playmakernek hívják ilyet az angolok, Pirlo is efféle.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 22:31:57

"Rafa elmeháborodottságát igazolván majdnem el is adta a nyáron"

Alonso tavalyi szezonja nagyon gyenge volt, plusz ő volt az egyetlen nélkülözhetőnek tűnő 15m+ értékű játékos a keretben (a másik 4: Gerrard, Torres, Reina, Masch), új játékost igazolni meg csak eladásból lehetett volna. A nyáron én sem lettem volna feltétlenül az eladása ellen, utólag persze könnyen okos az ember.

wilco 2009.02.01. 22:35:29

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
igen, úgy volt hogy ha jön Barry, akkor megy Xabi. tényleg nem volt a spanyolnak jó idénye, de kétszer akkora játékosnak tartom mint Barryt...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 22:48:21

@Everred: semmi bajom Carrick-kel, sőt, egyszerűen korlátozottabb tudású játékosnak tartom Alonsónál (természetesen Roy Keane-nél is, ha ezt mondani kell egyáltalán). De pozíciót tekintve igazad lehet.

Lencse. 2009.02.01. 22:51:19

Izgi meccs volt, a Pool nagyon megérdemelte, Torres főleg, de Rafa nekem most sem bizonyított: az igazi tökös húzás az lett volna, ha rögtön a piros után jön Benayoun és Babel. A piros szerintem is túl szigorú volt, de nagyon nem tudom elítélni érte Rileyt, ne felejtsük el, hogy mi lelassítva, többször elemezhettünk. Lampard 80 centi magasan, nyújtott lábbal, három méterről végzett berepülést, épp elég brutálisnak nézett ki.

Lencse. 2009.02.01. 22:53:03

"stoplissal hátbarúgásnál nincs piros, ezt használta ki"

Ezen beszartam. :D

Everred 2009.02.01. 22:56:36

Én ezzel nem értek egyet, és ebben szerepe lehet annak is, hogy mióta idejött, nyertünk két bajnokságot és egy BL-t úgy, hogy mindvégig alapember volt :-)

Nehéz őt észrevenni, de a passzjátéka, a helyezkedése, a játékintelligenciája elsőrangú, és ha bátrabban vállalná el a lövéseket, akkor gólerősebb is lehetne, mert a rúgótechnikája is egész jó.

Everred 2009.02.01. 22:57:46

Itt persze Carrickről van szó, ha valakit esetleg megzavar a közbeeső két poszt.

Strigo 2009.02.01. 22:58:54

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: "semmi bajom Carrick-kel, sőt, egyszerűen korlátozottabb tudású játékosnak tartom Alonsónál"

Ez most valami vicc? Idén úgy játszik, hogy Xavi és Pirlo együtt elbújhatnak mögötte. Bokából, vagy kapásból ad negyven-ötvenméteres hajszálpontos indításokat, emellett megoldja a védekező feladatait, és még helyzetbe is kerül. Ha nem lenne Vidic, eddig ő lenne a szezon játékosa.

Lencse. 2009.02.01. 23:00:05

Carrick fasza játékos természetesen. Alex többek közt épp ebben príma, jó embereket szerez, és pontosan arra használja őket, amire valók. (pl.Rooneyt jobbvédőben :DD)

Lencse. 2009.02.01. 23:01:34

@Strigo: "Xavi és Pirlo együtt elbújhatnak mögötte" ezzel a pár leütéssel sikerült úgy 50-100 kommentnyi szarpofozást generálnod, gratulálok. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 23:01:50

@Everred:

értékelem Carricket, de szerintem Alonso mindent tud, amit ő, de pluszban 60 méterről eltalálja a bal herédet, ha úgy tartja kedve, ebben nem sokan veszik fel vele a versenyt. abban meg igazad lehet, hogy Carrick zsenije esetleg észrevétlen marad, de ugye az ember nehezen veszi le a szemét a snájdig portugál fiúról.

értelmetlen_nevű 2009.02.01. 23:02:04

@Strigo: Pirlo jogos, de azért Xavi elég erős túlzás. Egyébként el kell ismernem hogy Carrick tényleg jó mostanában, é sosem gondoltam hogy egszer focista lesz belőle.

Strigo 2009.02.01. 23:03:47

Ne értsetek már mindent szó szerint, épp azért említettem ezt a két játékost, mert ők a szint.

Everred 2009.02.01. 23:07:05

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: abban Carrick is elég jó, csak nem lő a félpályán túlról gólt, az tényleg Alonso felségterülete.

Ha már 60 méterről való hereeltalálásnál tartunk: Fergie mesélte most egy interjúban, hogy milyen vidám az élet a United edzésein. Nemrég, amikor Gary Neville vizelni ment, Scholes kábé 50-60 méterről, a pálya túlsó oldaláról fejbelőtte egy labdával, mire Gary körbekergette a pályán :-)

Xavi meg óriási focista, tök fölösleges arról vitatkozni, hogy kinél jobb vagy rosszabb. Pirlo már nem a régi.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.01. 23:08:31

amúgy természetesen elfogadom a véleményeteket Carrickről, ti nyilván többet látjátok játszani.

wilco 2009.02.01. 23:11:20

Carrick az a játékos akit nem akkor veszel észre ha a pályán van, hanem akkor ha nincs ott... a Spurs mélyrepülése elég jól összeköthető az ő eladásával, illetve a United szárnyalása is az érkeztével. elképesztően fontos alkotóeleme a csapatnak.

essien 2009.02.01. 23:18:43

@Yamamoto Isoroku:
antiszemita nem egyenlő antirasszista /amire te gondoltál/
bosingwa meg próbálkozhatna inkább a K1-ben,"this kind of man"a focitól inkább tartsa távol magát

Strigo 2009.02.01. 23:19:25

Ebben a szezonban szerintem a Chelseanek legalább annyira van pechje, mint a Unitednek és a Poolnak szerencséje. Nyilván a küzdeni akarás, meg az elszántság is kevésbé van jelen, mint a másik két csapatnál, de sokszor nagyon szerencsétlenek idén. Na meg nem szabad elfelejteni, hogy egész szezonban Mikelnek kell játszania Essien helyén.

Glory 2009.02.01. 23:26:08

@Everred: latom everred te is rakattantal a republik of mancuniara. helyes :))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.01. 23:29:57

@Strigo: "Ha nem lenne Vidic, eddig ő lenne a szezon játékosa. "

alacsony igényszint.

Adamfark 2009.02.01. 23:35:50

szerintem Carrick képességeiről mindent elmond a gólpassza, amit Berbatovnak adott az FA kupában 2-1re megnyert meccsen:
www.youtube.com/watch?v=7jTNGthBBW0
A teljes videó is rendben van, de a lényeg 5:15-től látható...

Még egy idézet:
"I only answered the question: do you wish Robbie Keane was still at the club and I said yes," he told BBC Radio 5 Live.

"I wish Michael Carrick was still at the club, but he is not - it is hypothetical and it's not going to happen unfortunately

Szerintem ki lehet találni, hogy kitől származik. (gy.k.: szeretve tisztelt Rafa :)) )

Adamfark 2009.02.01. 23:37:38

@_benito:
Ezt azért bízd már egy United drukkerre.... ;)

macca17 2009.02.01. 23:48:07

@Adamfark: redknapp mondta, nem rafa, vagy nem értem, mire vonatkozik a szeretve tisztelt rafa :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.02.01. 23:53:13

@Adamfark: jogos, csak a xavis összehasonlításra abszurd (groteszk? amorf?) mivoltára gondoltam rámutatni :)

wilco 2009.02.01. 23:55:35

@macca17: igy van, ezt Redknapp mondta.

Adamfark 2009.02.02. 00:03:35

@macca17:
Csak megnéztem, hogy fel van e még valaki.... :)))
Természetesen ezt egy olyan cikkből szedtem ki, ahol Benitez nyilatkozott, csak annyira megörültem, hogy végre egy másik PL edző is nyilvánosan hangot ad Carrick iránti tiszteletének, hogy simán benéztem.... Tehát most én is beletartozom a gyk.-ba... (reggie! kezdheted a köpkdést! x) )
Azért szerintem Harrytől sem olyan nagy alázás, ha ilyet nyilatkozna rólad... Különben meg Rafa szeretve tisztelt nem? ;)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.02. 00:05:06

@_benito:
kéne mi a Juvéba!:)

nézi valaki a szuperbólt? nem vok rajongó, de pont elmegy most...

Adamfark 2009.02.02. 00:06:58

@_benito:
szerintem Carrick teljesítménye miatt is megéri az Evrton elleni meccset megnézni/letölteni.
Nem játszhatott annyira szarul, ha a Sky-on 10-est kapott, úgy, hogy még gólt sem rúgott, és összehozott egy "kamutizit"! ;)

Ferguson 2009.02.02. 00:10:56

pote, a kérdés nem kérdés. A Super Bowl-t nem lehet nem nézni :) GO CARDS!

drosiii 2009.02.02. 00:11:06

hogy én is hozzászóljak érdemben ehhez a meccshez/fordulóhoz:
- természetesen nem volt jogos Lampard piros lapja, de a Pool megérdemelte a győzelmet. Ugyanakkor leszögezném azt, hogy aki tegnap fikázta a MU-t az 1-0ás győzelme miatt, és ma örült a Pool sikerének az mélyen nézzen magába - mutatott játékra értem
- ezzel talán jobban is járt a MU, mert a Pool bukni fog elég sok pontot a kiscsapatokon, míg a Chelsea ezeket hozza.
- az első 8ból a a két éllovast leszámítva nem tudtak nyerni a csapatok. De AV odaérhet szerintem a végén a dobogóra (MU,Chelsea,AV,Pool sorrendben).
- Carrick a MU egyik legfontosabb embere, hihetetlen mennyire jól irányít.

eyeofodin85 2009.02.02. 00:24:54

Ilyen magas szinten már szinte minden számít, így a szerencse faktornak is kiemelkedő szerepe van. Nincs olyan, hogy abszolút mákos meg szerencsétlen csapat sem, hosszú távon ezek kiegyenlíthetődnek.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.02. 00:30:54

azért tudnak az amik sót csinálni, nem igaz? meg a jogászaik is tökösebbek, nagyon keményen lépnek fel a streamekkel szemben, nincs könnyű dolga az embernek.

wilco 2009.02.02. 02:18:37

az independent pletyije szerint Keane megy vissza londonba, kölcsönbe pedig akarják helyette Balotellit és Saviolát. kiváncsi vagyok mi lesz, holnap 6ig van még idő igazolni. mindenesetre annál hogy Keane szórakoztatja a VIP vendégeket a páholyban még ez is sokkal jobb megoldás a pool szemszögéből. és Robbie Keane ára se felfelé mozog, szóval szabadulni tőle, minél előbb. a nyáron meg nem lepődnék meg ha Aguerora mozdulnának rá majd.

kroos 2009.02.02. 08:41:44

Drogbának nincs kedve játszani...miért nem haggya abba akkor?
Bosingwás eset jól tükrözi a játékvezetést ami a világon van mostanában (osasuna-reál,hambourg-bayern,összes seri a meccs)
Gerradnak ajánlom Messi golját amikor belerugtak egyet de ö továbbment és gólt rugott.

zotya72-ből 2009.02.02. 09:27:43

@Ferguson: igazad van nem kell személyeskedni, de nem gondolod, hogy egy kicsit gyerekes és idegesítő , ha valaki megjelenik egy fórumon, ami kifejezetten a tegnapi meccsről szól, és elkezdi fikázni mindkét csapatot (főleg a pirosakat) és ez nem először történik, idelinkelhetem az egész szezon majdnem összes fordulóját.

Ferguson 2009.02.02. 14:10:33

@zotya72-ből: jaja, igazad van, amit a hsz bemásolásról írtál, azért elnézést természetesen. Az a baj velem és ezt vállalom, h először sokszor idegből hszelek és olyankor durva, provokáló dolgok is kicsúsznak a számon. Ezen próbálok javítani, amúgy nem hiszem, h rossz fórumpartner lennék, hiszen nem csak fikázok, sőőőt. De ha ismersz más fórumról, akkor ezt magad is tudod. Üdv neked és PEACE :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.02. 14:14:55

Gulácsi szezon végéig a Hereford Unitedba került kölcsönbe, ami nagyon jó hír.
Viszont a HOLNAPI meccsükön már kezdő lesz, ami kicsit durva...

rizla 2009.02.02. 14:20:54

gulácsi az új cech

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.02. 14:25:24

@rizla: a (nem magyar) Liverpool szurkolók is hozzá hasonlítják. :)

szferi 2009.02.02. 14:44:48

Cech 19 évesen a Sparta kapuját védte a BL-ben, és azóta is megdöntetlen rekordot állított fel a cseh ligában, már ami a kapott gól nélkül lejátszott perceket illeti. de nem akartam ünneprontó lenni :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.02. 14:56:02

@szferi: jó, akkor erre térjünk vissza majd amikor Gulácsi 19 lesz. :)
amúgy a holnapi Carlisle-Hereford meccs a havazás miatt elmarad, úgyhogy egy kézfogásnál tovább juthat a védelemmel az első meccse előtt.
süti beállítások módosítása