Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Erőfitogtatás - Premier League, 21. forduló

2009.01.11. 22:01 pote

Hetek óta vesztett pontok tekintetében fekszünk, és abban is kelünk. Ez alól a huszonegyedik forduló sem volt kivétel. A forduló nagy vesztese egyértelműen a Chelsea, a Liverpool és a Tottenham. Míg a United mellett az Arsenal és a Villa is elégedett lehet az összes eredménnyel. Láttunk egyoldalú rangadót, csapnivaló listavezetőt és bűnrossz meccset is. Lapozás után ezekről, és egy parádés vendégtippelőről.

Kezdjük rögtön a rangadóval, itt még friss az élmény.
Őszintén meglepődtünk a kezdőcsapatokon. Volt egy olyan érzésünk, hogy Fergie aszitte, hogy ligakupa meccs lesz és feltolta az idei B-középpályáját és -védelmét. Nekünk hihetetlen merésznek tűnt, hogy Evans, Fletcher, Giggs, Neville és Park egyszerre volt a pályán a kezdősípszónál. A vendégeknél meg, első blikkre, kicsit túl soknak tűnt a játékszervező a középpályán. Deco, Lampard és Ballack együtt olyan, mint a Natalie Portman - Penelope Cruz - Scarlett Johansson trió egyszerre az ágyunkban. Mindkettő kombinációt elfogadnánk, de az elsőnél rájövünk, hogy csak egy labda van, a másodiknál meg, hogy csak egy szerszámunk. jó-jó, persze vannak megoldások az utóbbi esetre, de mi ebben kicsit konzervatívak vagyunk
Az első félidő, pár szakasztól eltekintve, hazai fölényt hozott, de nagyon kevés helyzetet. Írhatjuk azt is, hogy vesztett pontok tekintetében sokkal többet vártunk. Aztán az utolsó percben, ha nem is teljesen váratlanul, vezetést szerzett a United. Vidic fejese megnyugtatta a hazaiakat.
A második félidőben szinte momentuma sem volt a Chelsea-nek. Scolari behozta Anelkát Drogba mellé, de ennek semmi látszatja nem volt. Van der Sarnak járt volna a munkanélküli segély vasárnap délután. A Vörösök védelme Neville-lel és Evans-szel együtt is tökéletesen muzsikált, Vidicet meg a BBC oldalán a meccs emberének választották.
A Kékek védelme, ezzel szemben, gyermeteg hibákat vétett. Mindhárom gól beadásból született, és a védők próbababáknak álcázták magukat. A másodiknál Ashley Cole kijátszotta magát a válogatott kezdőjéből (Fabio vigyázó szemei ott voltak az OT-on), ahogy átengedte Rooney-nak a lehetőséget a lába között (ezt most tényleg nem úgy értjük). A harmadik meg nekünk, kosárlabdát kedvelőknek volt élmény. Kosárpályákon 100-150 ilyet lát az ember egy meccsen, de itt meglepő volt, ahogy Di Santo az ötös sarkánál lepattan Vidicről, majd Berbatov bevágja. Tudatos volt, tetszett.
Összességében sima, megérdemelt hazai győzelem volt. A londoniaknál csak Drogba bénázásai, luftjai maradtak meg nekünk, s talán csak Bosingwa nyújtott jobb teljesítményt. A hazaiaknál a védelem csillagos ötöst kap, Park megint emberfelettit dolgozott, CR hasznos volt, rossz szavunk nem lehet rá (Belletti belépője ráadásul pirosat ért), a támadók meg betaláltak.
Nem volt az évszázad meccse, de a feszültség érezhető volt. Giggsék jó úton vannak az elkövetkező zsúfolt hetek előtt, míg a Chelsea-nél kongatnánk egy picit a vészharangot.
Man Utd - Chelsea 3-0

A United győzelme különösen úgy értékes, hogy a Pool ismét botlott. Ami elkeserítőbb lehet a szurkolóiknak, hogy botrányosan pocsék játékkal. Akár ki is kaphattak volna, a focihoz hasonló játékot mímelő Stoke-tól. Benitezt nem nagyon értjük, vagy tényleg ő az antikrisztus. Keane kezd belelendülni, decemberben tényleg voltak jó meccsei, és akkor egy ilyen meccsen nem küldi pályára. Torres padon kezdetése, még a meccshiány miatt indokolt volt, de hogy Benayounnal mit akart kezdeni, meg Gerrardot mé' előretolt ékként szerepeltette, azt nagyon nem értjük. A liverpooli kapitány minden labdaérintését fütty kísérte. Nekünk úgy tűnt, fejben még nem dolgozta fel a januári southporti eseményeket. Küldenénk is neki a következő számot:

A Pool támadójátéka impotensebb volt, mint egy csapat eunuch. Semmi elképzelés nem volt az előrejátékban, mintha Rafa úgy küldte volna fel őket a pályára, hogy úgyis meglesz. De nem lett.
A hazaiak meg azt hozták, amit tudnak. Romboltak, és próbáltak minél több bedobást kiharcolni. A meccs legnagyobb hazai lehetősége is Delap bedobásából alakult ki. A vicc az egészben az, hogy hajintása után őmaga lőhetett a felsőlécre. Ez már-már olyan, mint amikor Hagi saját magát indította a 94-es vébén, egy ötvenméteres íveléssel.
Stoke - Liverpool 0-0

A Poolon kívül a Spurs is rendesen égette magát. Redknapp csapata 0-0-ért utazott a JJB-be. A helyezések alapján indokolt is lett volna, de inkább szégyen. Ritkán szurkolunk csapatok ellen, de most nagyon szorítottunk egy Wigan-gólért, mert ez a Tottenham ezt nagyon megérdemelte. Maga a meccs is megyekettő szintű volt, de a vendégek még ezt is űberelték. Tudjuk, még elég korai, de Steve Bruce csapata majdnem biztosan bennmarad ezzel a győzelmével, és nyugodtan játszhat a következő meccseken. A Spurs meg essen ki, ha ilyen a hozzáállásuk. Nagyon mélyen vannak, a ligakupamegmentiaszezonunkat-ot meg már eljátszották tavaly.
Wigan - Tottenham 1-0

Az élboly tagjaiból - a MU-n kívül - a Villa és az Arsenal is örülhetett. Mindketten nehezen hozták a kötelezőt, de sikeresen közelebb lopóztak a dobogóhoz. Bendtner mentette meg a londoniakat, a birminghamieket meg többen is. Nagyon úgy tűnik, hogy mindenki a Aston Villával akarja megtöretni a top4 hegemóniáját. A sporikon kívül, az ellenfelek is segítenek. Ipari mennyiségben gyártják nekik az öngólokat. A második góljuk után kérnénk, hogy a 98-as Nigéria-Spanyolország meccs gólszerzőit javítsák, mert akkor az is Zubizarretáé.  Ettől függetlenül, nagycsapatokra jellemzően hozzák a meccseiket: nincs sziporkázó játék, csak három pont.
Arsenal - Bolton 1-0
Aston Villa - West Brom 2-1

Az Everton is kúszik felfelé. Amióta nincs egészséges támadójuk, sokkal jobban megy nekik. A Hull lufija azonban kezd kipukkadni. Annak ellenére is, hogy az első gól óriási lesállásból született.
A Boró nem tudott nyerni a Sunderland ellen, ahogy a Newcastle sem a West Ham ellen. Ez mind a négy csapatnak rossz, de ez legyen az ő bajuk. Fülöp ismét védett, ennek meg örülünk.
Everton - Hull 2-0
Middlesbrough - Sunderland 1-1
Newcastle - West Ham 2-2


Két meccs elmaradt. Végre egy forduló, amikor a Pompey, a City meg a Rovers sem kapott ki.

A MU erőfitogtatása mellett, a Kommentelők is pazar teljesítménnyel rukkoltak elő. Piff, a csonka forduló ellenére, lemosott minket. Nincs is kedvünk kiszámolni a számszerű végeredményt. aki beírja, azt kimoderáljuk;)
Talán az eddigi legjobb teljesítmény volt, jár az óriási GRATULA. Azonban ez is csak egy pontot ért.
NST - Kommentelők 8-9

Várjuk a következő vállalkozót, reméljük nem Piff lesz az. Egy egyszerű kérdés. Mi történt ennek az akciónak a végén.

A harmadik helyes megfejtő (nst.pl@freemail.hu) lesz a hétvégi kihívónk.
 

329 komment

Címkék: faithless összefoglaló premier league pl mu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr53871801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.11. 22:21:11

wigan - leg'ábbis nékem- rulez...
:)))

c'mon...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.11. 22:33:03

ja, és köszi piff, ha még nem fényeztek szanaszéjjjjjel... a wigan tipped egy üveg naccerű vodkát hozott a konyhámra...
sajnos stirlitz halott...

United82 2009.01.11. 22:33:56

Csak annyit mondok, hogy megint mea culpa Ferginek..az elmúlt 15év alatt nem is tudom hanyadszor, mikor megláttam a kezdőt , azt mondtam magamba, ha szerencsénk van akkor az X meglehet, erre ez lett belőle és Giggsy elképesztő volt középen, persze tudom h most már ott játszik , de max a kiscsapatok ellen, hogy a chelsea ellen Giggsy,Fletcher legyen a kpálya miközben Anderson,Scholes,Carrick a padon ül.....Fergie mégiscsak tud valamit...
a chelsea nagyon gyenge volt, de hát mindenki annyira jó amennyire hagyják, szombaton vezetni fogjuk a tabellát, Benitez meg írhatja a következő listáját (remélem azt is feljegyzte ma h két szabályos gólt nem adtak meg nekünk....már majdnem megsajnáltam CR7-et:...de majd szerdán rúg mérgében 3at a wigannek:))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.11. 22:40:37

kezd érdekes lenni a PL :)
nem merek nagyot álmodni, de a cselszkijt behozhatjuk, és még lehetünk harmadikok... :)

nah, most kell megfogni a hull-t!!! gyerünk!!! és a roma is verhető első meccsnézésre...jobb kedvem lett egy picit az utóbbi időkhöz képest... már csak igazolnunk kéne :)

Hitchiker 2009.01.11. 22:44:18

iszonyú jó cikk :D
könnyesre röhögtem magam

szeme közé, laposan! 2009.01.11. 23:04:33

"...a Vörösök védelme Neville-lel és Evans-szel
együtt is tökéletesen muzsikált". Azt ugye vágod, hogy a "Vörösök" az a 'Pool? A MU a Vörös Ördögök, vagy mi... Bocs.:)

kutyacica 2009.01.11. 23:26:22

@szeme közé, laposan!: ebbol sokX van vita, szerintem azért ez hozzáállás kérdése is, bár pl. a wikipédia is veled értene egyet, mu hivatalos honlapon is rendszeresen lehet Reds-ezéssel találkozni.

amúgy Rooney82, a Fergie-féle kezdőről teljesen ugyanez a véleményem, én sem értettem, most se értem még mindig, de lemostuk a dinamót az a lényeg! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 23:39:30

Sokáig éljen Maxi Jazz és Sister Bliss. Ez ugye a tavalyelőtti Szigetes Faithless koncert - úgy túnik -, akkor engem is ott láthattok az ugrándozó tömegben, ha jót figyeltek. Ennyi mindössze a szakmai hozzáfűzni valóm a hétvégi fordulóhoz!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:39:55

Mondjuk ez a mondat tényleg ütött:

"Benitezt nem nagyon értjük, vagy tényleg ő az antikrisztus."

:-DDD

Azazello007 2009.01.12. 01:50:12

Mondjuk a Villa második góljához a WBA komplett védelme asszisztált; anno a FIFA-sorozatban lehetett így megcsinálni, hogy megindulsz a szélről, és senkitől sem zavartatva beviszed a labdát az ötösig...

@popp: ez nem a Sziget, hanem a V Festival. A Szigetes koncertekről a legritkább esetben készül 'pro-shot', nyilván jogdíjproblémák miatt.

montipájton 2009.01.12. 07:37:09

Benitez forduló előtti hisztije szépen fialt (vagy fiadzott?), eddig sem ő volt a legrokonszenvesebb szemüveges ember a világegyetemben, pedig azok állítólag okosak.
Ha a Liverpool idén is az ilyen Stoke-ok ellen bukja el a bajnokságot, egy harsány röhögést azért megérdemelnek. Ha fáj is.

A Chelsea most tart éppen a "Mourinhóval mégis jobb volt" stádiumban, a Rooney-gólnál talán még Jávorka (ex-MTK) is jobban tette volna a dolgát, mint Cole.

kroos 2009.01.12. 08:00:29

A durva az hogy amiben a chelsea-nek jobbnak kellett volna lenni abban voltak a rosszabbak.Mi értelme van a lampard,deco,ballack,mikel sornak ha 1 darab fletcher-el felálló csapat ellen nem tudnak labdát szerezni?
Ez volt az utobbi 6 év legszarabb chelse-je.
(Bozsik P. panaszkodott a multkor hogy az nb1-ben nem lehet megoldani pénzhiány miatt azt hogy a csapat együtt ebédeljen,hát mostmár a chelse-nél sem...)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.12. 08:12:02

@szeme közé, laposan!:
persze, de talán ezen a meccsen lehet így különbséget tenni.
p.

@popp:
ha mennénk a Roma-Arsenalra, akkor meg van a zene is az útra ;)

Walmer 2009.01.12. 08:49:00

Soha nem értettem, minek kellett Abramovicsnak idehoznia Scolarit.
Mikor nagy dérrel-durral átvette a csapatot, hozott egy Mourinhot, aki csinált a Chelseaból azt, ami. Aztán összeveszett Romannal, aki kirúgta és odavette Grantot, aki állítólag nagy spanja. Na, ezután Grant elvitte a csapatot a BL döntőig, ahol, ha ugye Terry.... aztán az utolsó fordulóig versenyben voltak a PL címért és Liga kupa döntőt is játszottak. Hogy Abramovics miért rúgta ezután ki, azt nem tudom. Hogy miért pont Scolarit hozta, azt pláne nem. Scolarival egy fél idényben kétszer kapott ki a Chelsea otthon, Joséval meg Granttal 3 év alatt egyszer sem. Most meg olyan sima 3-t kaptak a MU-tól, mint a szar. Mikor kapott ki legutóbb a Chelsea hárommal????
A legnagyobb gond szerintem az, hogy ez a mostani csapat pszichésen rohadtul nincs rendben. Régebben átharapták volna egymásért a kapufát, most meg......
Kár értük. Én szerettem azt a droidfutballt.

Walmer 2009.01.12. 08:49:51

Ja, a Spurs essen ki, Owen meg igazoljon jobb csapatba, mert még mindig gecijó.

mann 2009.01.12. 09:37:09

Amennyire tűnt háromesélyesnek a rangadó előzőleg, annyira lett sima a második gól után.

Gary Neville teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Sok MU szurker is már visszavonultatta volna (én is), pláne, azt látva ahogy Rafael bontogatja szárnyait. Azonban a Chelsea elleni hibátlan játéka meggyőzött, hogy most még korai lenne az.

Rio hátproblémái miatt került be Evans vasárnap reggel a kezdőbe. Összesen egy hibája volt a meccsen, akkor Giggstől meg is kapta a magáét. Azonban jól látszik, hogy ebből a védelemből nem lóg ki. Jó döntés volt Fergietől, hogy Piquét elengedte "haza" és Jonny mellett döntött.

Fletcher-Giggs középpálya a meccs előtt nagyon merész húzásnak tűnt, de MU szurkerként is meglepő volt látni, ahogy megfogták a Deco-Lampard-Ballack háromast. Giggs labdaszerzései még mindig élményszámba mennek.

Park szerepeltetése Bosingwaval szemben szintén jó döntés volt, előre játékban szinte semmit nem mutatott a portugál.

Pár napon belül láthattuk a MU két arcát. A Derby elleni üszök teljesítmény után tegnap remek volt a csapat.

Lencse. 2009.01.12. 09:38:20

Ez a Maxi Jazz picit hasonlít Kaloura.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.12. 09:43:23

@Lencse.:
kábé annyira tud is focizni :)

még egy helyes megfejtés hiányzik.
p.

wendriner úr 2009.01.12. 10:12:28

nekem van egy olyan erzesem, hogy a Chelsea osszezuhanasaert nem kizarolag Scolari a felelos.

ad1) ugye a ven skotnak ideny elejen volt egy olyan nyilatkozata, hogy a Chelsea nem ellenfel, mert idosek a jatekosok (ehhez is mekkora arc kell egy 140 ev osszeletkor feletti van der Sar, Neville, Scholes, Giggs negyes mellett...), amin legyintoen mosolyogtak sokan, de az oreg azert tud valamit (a hajmereszto kezdoi is sokszor bejonnek, ugye?)
ad2) masreszt az a moszkvai tizenegyesparbaj meg ott lehet a fejekben,
ad3) no meg az is, hogy paran konstans jol teljesitettek mar 3-4 eve (kozuluk szerintem Lampard eron felul is), es elfaradtak (lelkileg is: Moszkva megint).
ad4) szentul hiszem, hogy a tavaszi Chelsea az meg boven Mourinho volt.
ad5) (C)Ashley Cole&Co lelkivilagat lehet, hogy megviselte a penzugyi valsag is.

ennek ellenere kar lenne leirni oket, nem a tegnapi volt az igazi arcuk. az viszont elgondolkodtato, hogy egy droidvalogatotthoz miert pont Scolarit ultettek oda (bar azert a portugalok is reszben robotfocit jatszottak alatta), illetoleg miert kellett tole latvanyosabb jatekot varni ezzel a garnituraval; ha mar odaultettek, akkor meg miert nem hoztak neki szambamuveszeket Decon kivul is (pl Robinho).

a bajnoksag meg mindig (legalabb) haromeselyes. MU szurkerkent kicsit felek, hogy nincsenek igazabol szepen lejatszott meccseink, amit nagyban Berbatov beepitesenek tudok be (Ce rendesen hatrebb is kerult, a minap volt a bbc-n egy labdaerintes terkep a MU tamadoirol iden es tavaly, ott nagyon szemleletesen be lett ez mutatva). en nem vagyok akkora Berba-fan, szerintem az elmult evekben jatszott jatekba nem illik annyira, Tevezt meg sajnalom. azt viszont nem vitatom, hogy az elobbivel tobb a kombinacios lehetoseg a tamadasokban, csak ez egyelore helyzetekben nem realizalodik annyira.

ami a MU fele billenti talan a merleget az az, hogy az oreg a legjobb a hosszu sorozatok felepiteseben. ha a BL is 30-38 fordulos lenne, nem pedig kuparendszeru, akkor Giggs ott is a legtobb serleggel rendelkezo jatekos lenne.

lonicera 2009.01.12. 11:00:54

Szerintem a legkirályabb arc Berbatov,aki olyan okosan játszik, olyan alázattal és technikával, h az már néha sok is:) ÉS végre vállalt egy lövést 16-on túlról, igaz,akkor már meg volt a meccs. Asszem ez mindent elárul, legjobb ember a csapatban, ami nagy szó,mert a többi se béna.

lonicera 2009.01.12. 11:03:17

Ja, kiegészíteném azzal, hogy a képességei remekek,csak még jobban be kell illeszkednie a csapatba. Szezon végére már iszonyat penge lesz,meglássátok:)

Walmer 2009.01.12. 11:12:04

@wendriner úr: Az, hogy idősek a játékosok, nyilván hülyeség.
A büntetőpárbaj majd akkor lehet a fejekben, ha megint tizenegyeseket kell rúgni és akkor is valszeg inkább Terryében lesz, ha lesz.
Olyan nincs, hogy valaki 4 évig jól játszik, majd elfárad. Illetve van, de azok nem nagy játékosok. A Chelseaben viszont többnyire azok játszanak.
A tavaszi Chelsea biztos murinnyóé, de ha én megyek oda edzősködni a kirúgása után, tuti nincs BL döntő. Komoly szerepe volt Grantnak, hogy megörizte azt a csapatszellemet, amit Josetól kapott és nem akart egy működő játékrendszeren változtatni.
Ashley Colet pedig a szutyok Arsenal drukkerek nevezik Cashleynek. Ők is csak azért, mert ekkora taplók. Az Evertonnál valahogy nem nevezik pénzéhesnek Rooneyt (vagy csak nem kap ennyi publicitást), biztos ő csak SAF 2 szép szeméért ment manchesterbe.
Cole-nak nyilván voltak jobb meccsei is, mint a tegnapi, de attól ő még qrva jó védő.
Scolari felelőssége: Szétrohadt alatta a csapatszellem, szar a csapat, odahozta Decot, Anelka-féle szaremberek játszanak. Még csak az kellene, hogy Robinho is ott legyen. Ilyet még viccből se.

Azazello007 2009.01.12. 11:14:16

@Walmer: "Olyan nincs, hogy valaki 4 évig jól játszik, majd elfárad. Illetve van, de azok nem nagy játékosok." - ezt gondold át.

"Anelka-féle szaremberek" - ezt az idei szezon tekintetében szintén.

davidmoyes 2009.01.12. 11:26:08

Lesállás vagy sem, nekem tetszett.. :)
Egy kívánságom maradt:
De jó lenne ha a Villa is kipukkadna, csak néhány fordulóra.
Naaaaaaaaaaaaa!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 11:27:07

@Walmer: Walmer, ez azért utólagos oloskodás. Grant legnagyobb érdeme meg éppen az volt, hogy nem nagyon nyúlt bel Mourinho csapatába.

Wendiner úrndál lesz a pont a Chelseaval kapcsolatban.

kroos 2009.01.12. 11:34:03

@popp: Azért az is egy döntés..nem hiszem hogy edzö nélkül is eljut a chelsea a döntöig,ott meg hogy nem nyert...hát.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 11:36:24

@kroos: éppen azért mondtam , hogy legnagyobb érdeme. És azért ne feledd, hogy ott volt mellette a jóval tapasztaltabb Henk Ten Cate!

wendriner úr 2009.01.12. 11:45:28

Walmer, van kulonbseg egy Arsenal/Chelsea es egy Everton/Man Utd csere kozott... Rooney a fejlodes es a trofeak miatt ment arrebb egy varost, penzt kb ugyanannyit megkapott volna Liverpoolban is.

a negy eves kommentedet at kellene gondolni, gonduljunk csak a kozelmult brazil aranylabdasaira... azt nem mondom, hogy nincs visszaut, de altalaban ugyanabban a csapatban nincs. ezt erzem Lampardnal pl.

a csapatszellem erodalodasa szerintem torvenyszeru olyan karizmatikus lider tavozasa utan, mint Mourinho (ugyanez lesz majd MU-nal is SAF utan). a folyamat nem 2-3 honap alatt szokott egy ilyen kozossegnel vegbemenni, ebben szerintem a tejbetok kinezetu Grant es Scolari felelossege kozos. Drogba mar tavasszal sem volt az igazi pl.

erdekes a velemenyed Grantrol (amit teljesen osztok), mert ugye Jose is mar azert ment lozung szinten, hogy szebb legyen a jatek. Grant nem piszkalt bele a rendszerbe meg fuszallal sem, nemhogy szivlapattal.

Robinho azert nem olyan rossz a PL-ben, szerintem Joe Cole szinten el tudna focizgatni a Chelseaben is, sot...

nekem ugy tunik, hogy a diktator tipusu edzok kepesek hosszu tavon sikereket elerni a profifutball tetejen (Capello, SAF, Wenger is az, barmennyire masnak tunik is), aminek egyszeru az oka: a legkonnyebb dolog a vilagon szep szoval es ervekkel hatni 11 Nobel-dijas tudosra.

mas: Berba es az alazat, hmm... nezzuk meg pl a futomennyiseget (tudom, az csak egy faktor, es Flori is csipore tett kezzel varta a labdakat), nem hiszem, hogy SAF arra kerne, hogy ne eroltesd meg magadat fiam, focizgass ahogy kedved tartja, majd a 10 masik fut helyetted.

kroos 2009.01.12. 11:46:28

@popp: az biztos hogy grant jobban motiválta a játékosokat.
ten kate-ról meg egervási sanyibá iy megmondta hogy nem ért a focihoz-lol

Walmer 2009.01.12. 11:54:50

@popp: egy pöppet túlmisztifikálod ezt a Henk dolgot azt hiszem. A Grantra vonatkozó fejtegetésedet, meg rád való tekintettel nem veszem komolyan. Ugyanis ha neked van igazad, akkor vegyél egy Josét, hagyd dolgozni 2 évig, majd rúgd ki, tedd meg edzőnek a szertárost, aki majd azt mondja, csak úgy, ahogy eddig fiúk. Költséghatékony, annyi szent.

Walmer 2009.01.12. 11:57:44

@Azazello007: Mondj nekem olyat, aki 4 évig jó, majd aztán eltűnik és nagy játékosnak nevezik.
Galascheket és Bácsi Sanyit nem ér.
Anelka: Ha valaki a Boltonnak 2-0 után még rúg egy mesterhármast, az 2ségkívül dícséretes, de rangadókat nem fogsz vele nyerni, mert nyomás alatt meg semmit nem csinál.

Walmer 2009.01.12. 11:58:49

@wendriner úr:
"kozelmult brazil aranylabdasaira"
Kikre gondolsz?

lonicera 2009.01.12. 11:59:38

Az az alázatos játék, hogy sokat fut valaki? Nem tudom, szerintem ez posztonként változik. Rooney vissza szokott rohanni,de ő más kategória:) Ő egy állat. Berbatov szinte mindig passzol, megtartja a labdát és jól helyezkedik. Minek rohanjon? Arra ott van Park,aki 3 ember helyett szakad meg és ettől érzi jól magát:)

Walmer 2009.01.12. 12:00:22

"Robinho azert nem olyan rossz a PL-ben, szerintem Joe Cole szinten el tudna focizgatni a Chelseaben is, sot..."

Robinho focizgatni lehet el tudna, de a Chelseaben több kell.

Walmer 2009.01.12. 12:01:15

Ja, és egy hülye brazil.

neeson 2009.01.12. 12:05:05


Az a vicc, hogy a taktikailag nem sokra tartott Ferguson hihetetlenül elintézte Scolarit, középen Giggsre nem voltak felkészülve, Evra és Park úgy zárták le a széleket, hogy közben támadtak is, ráadásul hihetetlenül gyors játékosok alkották a támadósort, miközben a másik oldalon volt 3 irányító. A kékeknél hiányzott a sebesség és a szélek kihasználása, de ezt a meccs utáni elemzésben is kiemelték.

Scolari kezdettől fogva nem meggyőző, nem is értettem nyáron, hogy miért vette az angol sajtóban is mindenki biztosra, hogy innentől verhetetlen lesz a Chelsea?! Nem hinném, hogy működőképes ez a felállás a szakmai stábban, és hogy idővel jó lesz, azt sem tudom, de nem is érdemes ezen agyalni, mert nem fog időt kapni a kapkodó Abrától.

Az év vicce, hogy Anelka még gólkirályként is valóban olyan gyenge, hogy inkább a depressziós, megbicsaklott Drogba kezdhet helyette.

Asidotus 2009.01.12. 12:07:44

Ezt a Chelsea-t a Juventus elveri a BL-ben.

wendriner úr 2009.01.12. 12:07:47

Ronaldinho pl. volt harom extra eve mondjuk, aztan elfaradt. nem lenne nagy jatekos? Rivaldo mondjuk 4 jo szezon, szerintem extra jatekos volt anno. Kakanak is mintha docogne egy kicsit mostanaban. Ronaldonak is volt mondjuk 3 jo eve, igaz neki ketszer (tudom, megserult, de az is resze ennek).

a MU tamadasai ugy vannak felepitve az esetek donto reszeben, hogy rohanni kell mint az allat, ilyen ertelemben ott ez az alazatos jatek resze (szerintem), valoban passzol Berba mindig, azzal nincs is gond, ezert irtam, hogy az csak egy faktor.

Azazello007 2009.01.12. 12:09:17

@Walmer: nem eltűnik. ELFÁRAD, és kijön neki egy (-két) gyengébb szezon. Éveken keresztül csak a legeslegnagyobbak tudnak egyenletesen jó teljesítményt nyújtani, a Chelsea pedig nem mondhatni, hogy rosszul teljesített volna az utóbbi években, előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a periódusnak.

Abban pedig egyetértünk, hogy Anelkára egy fél guriga taknyot nem lehet rábízni, és a tizenegyesponthoz meg végképp nem állítanám oda soha, de a rúgott góljai idén nagyon nagy szerepet játszottak abban, hogy a Chelsea még versenyben van.

wendriner úr 2009.01.12. 12:11:51

@Walmer: Robinho focizgatni lehet el tudna, de a Chelseaben több kell

Ballack? Deco? ne nevettess.

shinigami 2009.01.12. 12:12:49

@Walmer: azert hulye mert brazil? eheh

btw a spurs termeszetesen nem esik ki es iden is bekerul 1 kupa a vitrinbe (legalabbis remelem)

Walmer 2009.01.12. 12:20:29

@Azazello007:Ok, elfárad. De az mit jelent? lampard elfáradt? Mikor? Idén is teljesen jól nyomja. Ballack nem rosszabb, mint tavaly. Terry sem. Ashley? tavaly is csinált hülyeséget meg játszott jól, idén is. Ki az, aki elfáradt tavalyhoz képest?
Egyáltalán, mi az, hogy elfáradt? Egy idényen keresztül csak pihenget a padon?

Walmer 2009.01.12. 12:21:00

@shinigami: "azert hulye mert brazil? eheh"
Igen

Walmer 2009.01.12. 12:26:56

@wendriner úr: Ronaldinhonak egy igazán jó éve volt. Mondjuk az tényleg jó volt...
Rivaldo 1996-tól 2002-ig nyomta Spanyolországban. Végig meghatározó volt, sőt.
Aztán tulajdonképpen végetért a pályafutása.
Ronaldo:1994 (eindhoven) - 2007 (real) ha éppen nem volt sérült, folyamatosan topon volt.

Woland 2009.01.12. 12:31:13

hú de gyorsan száműzné mindenki a Spurs-t a Championshipbe : )

azt a hülyeséget, hogy öt védővel álltunk volna föl annak tudom be, hogy csak a névsorra néztek rá az illetékes kommentelők. Ledley King valóban védő általában, de sokszor játszott középpályást is annak idején - mint ahogy tegnap is.

Két csatár plusz Modric meg még O'Hara a szélen - aztán ötven perc után jött még Bent és Lennon. Szerintem pöte értékelésével ellentétben nem volt bunkerfoci. Csak szar foci. Nagyon szar.

Erre többféle magyarázat is van. Az egyik az, hogy mi, és a Wigan is, kurva szarul játszottunk, ami vitathatatlan. A másik hogy a Wigan libalegelőjén még a Barcelona sem tudna brillirozni. A talaj mélyebb mint egy-egy elborult Tandori-vers. A harmadik meg hogy a Wigan pályája kurvára kicsi - ezért is van gyakran tömegnyomor, és megyekettes szinvonal.

az hogy a Ligakupa megmenti a szezonunkat még nem biztos hogy úgy lesz - FA-kupa vagy UEFA-kupa is megmentheti még. : ) de ha megnyernénk a ligakupát az is kurvajó lenne - gondolom pöte is jobbszeretné ha nem picsázta volna ki a Brighton a Citeh-t mindjárt az elején - arra a szezonra is ráférne a mentés : )

a vasárnapi Tottenham produkció menthetetlen volt, de a Wigan is annyira érdemelt vereséget mint mi. csak hát két csapat nem veszthet egy meccsen. az meg hogy azt a csapatot akaják itt páran kibaszni a ligából amelyik az utóbbi két évben a szezon meccsét játszotta (WHU-TH 3-4 és TH-Chelsea 4-4) és idén is jó eséllyel a szezon meccsét játszotta az Arse-szal legalábbis vicces.

Walmer 2009.01.12. 12:45:44

@Woland: Én spec. mérgemben írtam, mert kedvelem őket és ilyen játékosállománnyal nem (csak) arra kellene verni, hogy milyen jó meccs volt az Arsenal elleni, hanem arra, hogy igaz, hogy csak 3-at lőttünk a Wigannek, de kicsi a pályájuk, meg a talaj is szar.

wendriner úr 2009.01.12. 12:52:43

pont ez az, a serules is ugyanugy szamit. Rivaldorol nem vitatkozom, de a tobbi pelda ul.

Lampard bizony faradt benyomast kelt mezonyben (golok vannak), Terry: 2 piros lap fel ev alatt meg vagy 8 sarga. mi ez, ha nem faradtsag? korabban nem sok pirosat kapott, most disciplinary pontszamban mar elozi azokat az eveket, amikor bajnokok voltak. ez nem csak nekem tunt fel:(www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/chelsea/3918419/John-Terrys-worsening-disciplinary-record-Football.html?

fasult csapat benyomasat kelti a Chelsea, de nem tavalyhoz kepest, mar 2007 oszen is docogott a gep, de tavaszra osszekaptak magukat. nincs meg a tuz, nem harapnak a jatekosok. es itt k@rva sokat szamit, hogy 28-30 eves, "erett", heti 100-150e fontot kereso jatekosrol van szo, vagy 22-23 eves, ugyanannyit kereso, de a vilagnak meg produkalni akaro jatekosrol van-e szo.

jellemzo volt tegnap is, ahogy Lampard mosolygott Cevel 2, vagy 3 nullnal is, Terry nem orditotta le a vedok fejet a goloknak a szokasos vehemenciajaval (vagy csak en nem lattam).

SAF ilyenkor rugja ki az egyik legjobb jatekosat es hoz fiatalokat.

Lencse. 2009.01.12. 12:53:34

@neeson: "Az a vicc, hogy a taktikailag nem sokra tartott Ferguson hihetetlenül elintézte Scolarit"

Így van, a röhejes, a focit csak ugató Szőr Alkesz már megint mosolyogva tette zsebre a zsetonokat, sokadjára méghozzá. De aki nem akarja, hogy meggyőzék, az ezt sem kell, hogy észrevegye.

wendriner úr 2009.01.12. 12:57:52

- van szo egyszer.

masik: Chelsea verfrissitese elol mostanaban: Anelka & Deco, ket tipikusan "harapo" jatekos. Bosingwa mondjuk baromi jo fogas.

Lencse. 2009.01.12. 12:59:47

A Di Santo cserénél én már azt hittem, hogy véletlenül elkapcsoltam, és már a Comedy Central adása folyik.

Walmer 2009.01.12. 13:01:54

@wendriner úr: Utólagos belemagyarázás
A telegraph pedig terry esetében nem mérvadó. Több olyan cikk is jelent már meg, amiben vele foglalkoztak (jogosan, jogtalanul) negatívan.
Ja és az Arsenal azért megy olyan jól, igye? mert tele van 22-23 éves bizonyítani akaró fiatalokkal.
A Milan is véletlenül nyet BL-t maldini -féle öregemberekkel.
De jó, felőlem lehet fásult, fáradt, öreg a Chelsea is, lampard is, Terry is. Rivaldonak meg 3 jó éve volt, Ronaldonak meg csak kettő. Hidd el én örültem volna a legjobban, ha ez így lett volna.

ZenZo 2009.01.12. 13:08:59

Mindenesetre érdekes rangadó volt, ez tény. Már a meccs előtt volt vagy ezer a pulzusom, így már nem volt nagy cucc, mikor bekaptunk egymás után kettőt (mert az elsőt ugye még elvette Webb), a 2. gólnál, mikor AC (aki cashleyzik, az meg tényleg arsenal fan, érdekes, hogy aki távozik az Arsenalból, abból egyből cashley meg flamoney lesz) lába közt lőtt gólt Rooney, már megpróbáltam begyűrni a távirányítót a tv képernyőjébe, a harmadik gólnál már csak röhögtem kínomban. Reméltem a kezdő sípszó előtt, hogy egy x-re jók leszünk, de - már elnézést a ManU szurkerektől - egy Evans, Neville védősorral nem tud mit kezdeni egy Chelsea, az szégyen. Ötlettelen, szar focinak nehezen nevezhető játékkal simán kikaptunk, és a látottak alapján teljes joggal. 94 percen keresztül egy londoni lövés nem találta el a kaput (vagy csak nem emlékszem? biztosan nem azért, mert olyan sok volt). Drogba lövései (áh, édes istenem...) már-már élményszámba mentek. Visszarúgta a labdát londonba. Jó lövés, bedobás. Az utóbbi hat meccs mérlege Scolarival: 1-4-1. Hát ez meg mi? A kupákban nem vagyunk képesek legyűrni alsóbb ellenfeleket, a Manchestertől kikapunk hárommal (egyébként legutóbb a Boro vert meg így minket a PL-ben 2006 elején.

wendriner úr 2009.01.12. 13:10:49

akkor Ce eseteben semmi sem mervado, mert szinte mindenhol negativan irnak rola? ugyanmar. ezeket a csusztatasaidat persze senki sem mondta, de ha neked igy jobb, am legyen. ha nem lehet azzal egyeterteni, hogy 3-4 jo ev utan torvenyszeru a visszaeses, sot legtobbszor a vegleges formahanyatlas, akkor nincs mit vitatkozni. ennyit bir az emberi szervezet.

Arsenal kicsit mas dolog, ott nem a korral, inkabb a tehetseggel van gond par embernel ebbol a garniturabol. szarbol Wenger sem _mindig_ epit varat.

Azazello007 2009.01.12. 13:21:14

Arsenallal kapcsolatban: ificsapattal nem lehet PL-t nyerni.

kroos 2009.01.12. 13:24:57

@ZenZo: AZ a Middlesbrough-Chelsea 2-1 lett.sheva lötte a golt.

badblood 2009.01.12. 13:31:27

@wendriner úr:
Szerintem Ballackot, meg Deco-t nyugodtan el lehetne adni...
Sőt, meg sem kellett volna őket szerezni...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 13:37:06

@Walmer: Gratula szakikám egy mondatot írtam Grantről, ebben kiemeltem a szerintem legnagyobb érdemét (az tény, hogy Mourinho csapatszerkezetén nem igen változtatott a "gibbon"). Szó sem volt itt fejtegetésről, de még az egy mondatom mögé képzelt interpretációdról sem ;-). Előfordulhat, hogy verebesi pszichológiai érzékel rendelkezik a jó Avram.

ZenZo 2009.01.12. 13:45:27

@kroos: jogos kroos, mert az évet egyel elírtam, szóval a mérkőzés 2005. 02. 11-én volt.

badblood 2009.01.12. 13:48:43

@ZenZo:
Az a nem gyenge, hogy ott van a pályán Lampard, Deco, meg Ballack, és a 94 perc alatt egyszer próbálkozott átlövéssel Lampard... De a nagyobb baj, hogy ez mostanában jellemző. Úgy tűnik Scolari szerint nem lehet gólt szerezni huszon-néhány méterekről. Most még a másik taktikai elem(?) sem működött, hogy Bosingwa beadja, aztán majd lesz valami-ötlettelen szar, focinak nehezen nevezhető...
Drogba talán még lehet régi önmaga, de szerintem csakis egy másik csapatban. Anelka meg... :((

Lencse. 2009.01.12. 13:52:19

@badblood: "Úgy tűnik Scolari szerint nem lehet gólt szerezni huszon-néhány méterekről."

Khmm, van még egy kollegája a big4-on belül (nem, nem O'Neilre gondolok :) ), aki hasonlóan gondolkodik, nála minden, ötösön kívüli lövés egy büntifutást jelent a stadion körül, de neki legalább játékosai is szoktak lenni ehhez a taktikához.

Everred 2009.01.12. 13:59:08

ZenZo, ne hagyd magad, neked van igazad: 2006 februárjában volt az a bizonyos 3-0, amiről meg Kroos beszél, az 2006. augusztusi történet.

Cashley: nem azért hívják annak, mert eligazolt, hanem az önéletrajzában leírtak miatt. Felfedi ugyanis ez az ügyes fiú (Rooney gólja, ahahahaha), hogy amikor meghallotta, hogy az Arsenal 60 ezer helyett "csak" 55 ezer fontot hajlandó adni neki, akkora sokkot kapott, hogy kishíján lecsúszott az útról az autójával.

Fergie szezon eleji kommentjének meg története van. Minden szakértő közölte, hogy a Chelsea megállíthatatlan lesz, és simán nyeri a bajnokságot, ez volt az általános vélemény. Erre mondta Ferguson, hogy a Chelsea tele van harmincon felüli játékosokkal, és ő nem tartja valószínűnek, hogy a csapat látványos fejlődésre lenne képes előző szezonbeli önmagához képest, ami, szerintem, teljesen logikus és igaz. És azóta tudjuk, hogy valójában inkább visszafejlődött a csapat.

ZenZo 2009.01.12. 14:00:57

@badblood: Ballackot miért nem? Fantasztikus játékos, aki jól érkezik a második hullámban, jól lő távolról, és még jól is fejel. (Chelsea esetében fontos: biztos lábbal lövi a büntetőt!) Ingyen volt. Ezt kihagyni? Csak meg kell tanulni Lamparddal játszatni. Vagy helyette. Mind1. Sokan elfelejtenek neki sokmindent, holott tavasszal igazi vezére volt a chelseanek, Lampard édesanyja halálának idején. Hogy mást ne mondjak, egymaga elverte a Manchestert, még úgy is, hogy Carvalho lövetett egyet Rooneyval.

Deco: igen, ő érdekes kérdés. Lényegében hiányposztra érkezett, a kreatív játék jegyében, tehát érthető az érkezése. Más kérdés, hogy sosem csíptem, ha már a Barcaból igazoltunk, akkor inkább Xavit kellett volna elcsábítani, más kérdés, hogy lehet ugyanaz lett volna az eredmény vele is. Egyenként mindhárom játékos klasszis, igen, talán még Deco is, de hárman megfojtják egymás játékát. Leszűkítik egymás területét, lényegében egymáson taposnak. Ráadásnak itt fontos, hogy egyik sem fiatal, mert nem gyors egyik sem. Egyszerűen lassú, statikus a középpályánk. Egyszem szélsővel meg semmire sem megyünk, aka Joe Cole. Szerencsétlen JC hetek óta nem képes értékelhetőt nyújtani. De mind1, ő sem a gyorsaságáról volt híres soha, pláne nem vonalszélső, mert inkább befelé cselez ő is, mint az alapvonalat veszi célba. Rengetegen vagyunk középen. És lassúak. Az egyetlen lendületes játékosunk Kalou, akire Scolari pikkel (más okom nincs rá, miért nem játszatja), igaz helyzetkihasználásban van még hova fejlődnie, de annyit bármikor lehoz, mint tegnap Drogba vagy Anelka. Egy-az-egyben pedig a legjobb a keretben. Remélem Essien lassan felépül, már hetek óta keményen edz, végre lesz egy tank a jobb oldalra, Joe-t átdobjuk a balra, a három belső középpályásból egyet kiteszünk, elöl pedig Drogba-Kalou, és variációs lehetőségnek még ott a két szerencsétlen fatökű francia, akikre csak azért írok ilyen kevés jelzőt, mert bármennyire is olyanok, amilyenek, az idei szezonunkban vastagon benne vannak, és hogy egyáltalán még ott tudunk lenni az elején.

kroos 2009.01.12. 14:03:18

@ZenZo: én tényleg láttam játszani azt a ballackot akiröl te beszélsz...de nem chelsea mezben.

drosiii 2009.01.12. 14:06:33

lehet hogy a bayern es a chelsea is jol jarna egy ribery / ballack+deco cserevel :D

kroos 2009.01.12. 14:09:44

ja nekünk ugy is mindegy mi?miért nem inkább egy ribery/beletti cserét ajánltok?

Walmer 2009.01.12. 14:09:48

@popp: ok popp, csak az a baj, hogy ezt már egy másik kommentelőnek (kroos) is magyaráznod kellett. De no probs, értem én mit akarsz mondani.

kroos 2009.01.12. 14:10:49

@Walmer: engem ne evgyél bele,én mindent megmagyaráztatok poppal...addig amig nem jön rá hogy nincs igaza...igy lett popp bayern drukker:)

drosiii 2009.01.12. 14:14:03

kross@ írsz megint faszságokat

Walmer 2009.01.12. 14:16:49

@ZenZo: szerintem Deco egy óriási baklövés. Csak azért jöhetett, mert Scolari szerelme. kalou meg szimplán hulladék. Én személy szerint Anelkát is kivágnám, mint a taknyot. legyen csak elöl Drogba, akit a támadóközéppályások segítenek. Teljesen működne. Persze az olyanokat, mint Malouda, meg Mikel el kellene felejteni egy életre.
És hát pszichésen kellene megint helyreállni, mert az nem állapot, hogy a BL-ben korábban vadállat Chelseanek birkóznia kell egy Kolozsvárral.

2009.01.12. 14:18:29

Imádom olvasni a kommenteket, ritkán szólok közbe, de most nekem is véleményt kell nyilvánítanom, főként Chelsea-ügyben:

Ugye itt volt José Mourinho, akit én személy szerint nem bírok elviselni, nagyobb az arca, mint a tudása. Igen ám, de az arcával egyetemben ott van az iszonyatos mákja is, a robotfocit sem lehet mindig győzelemre vezetni, de ő megtette. Taktikailag nulla, állítom, nem láttam még meccs közben stratégiát váltani (ja bocs most a Cagliari ellen igen, 5 csatárral támadt a hülye, majdnem ki is kaptak), de volt valami a mentalitásában, ami átragadt a játékosokra, és ezzel nyerték a meccseket. Ugyanezt teszi most az Interrel is, a fejekben nagyon rendet tud tenni, ezért respekt neki.

Elment a Chelseaből, jott a Steven Seagal arcú Grant, aki tényleg nem nyúlt hozzá a csapathoz. Fél évig az előző mentalitás még benne volt a játékosokban, azzal húzták ki a BL-döntőig. Grant mellett ott volt a tényleg energikus, taktikához annyira nem konyíto Ten Cate, aki az erőnlétet fenntartotta a csapatnál. A hadrend változatlan volt, játékosok változatlanok.

Majd jött a feketeleves Scolarival. Én ezt az embert nem értem, mitől lenne ő jó edző. Több éve, talán évtizedek óta is csak válogatottnál dolgozik, az pedig teljesen más munka, mint egy csapat edzőjének lenni. Nincs ott a napi kapcsolat, elég ha egy-két hétig edzegetek a játékosokkal, formába hozom őket. Ehhez ért is, tudja, hogy mi kell egy meccs-dömpingtől fáradt játékosnak ahhoz, hogy meglegyen a dinamika a válogatott fellépésén. De könyörgöm, egy csapatnál nem ez kell csak. Mentalitáson változtatni nem tud, nem tudja megtanultatni velük, hogyan kell nyerni (lásd Portugália), erőnlétet nem tud adni nekik, mert soha nem dolgozott klubnál. Szarul választott pályaedzőt, szarul rakta össze a csapatát (Anelka, Deco). Miért van az, hogy állandóan sérültek a játékosok? Ez a Real Madridnál is megtörtént, ott ki is baszták az olasz erőnléti edzőt, mert rájöttek, hogy nem ért hozzá. Itt ezért Scolari felel, aki szintén nem tud olyan edzéseket vezetni, amely az állóképességet, frisseséget ötvözné. Nem ért ehhez és kész. Emellett pedig kis agresszív személyiség, aki nem tudja elviselni, hogy nem nyerhet, ami még több gőgöt és görcsösséget vált ki belőle. Ez igaz volt Mourinhora is, de ő a játékosokba oltotta ezt át, Scolari ellenben magában tartja, és bomlasztja a csapategységet.

Szerintem a Chelsea csődje egyértelműem Scolari csődje, keresni kell egy új menedzsert és kész.

Walmer 2009.01.12. 14:19:02

@wendriner úr: Te C. Ronaldo kapcsán kevered az NST kommentelőit az angol médiával

kroos 2009.01.12. 14:22:05

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=216434

mielött alexet méltatnánk..tavaly ezt már megcsinálta a roma..nem igaz POPP???????

Walmer 2009.01.12. 14:23:29

@Szigo: A Scolaris elemzéssel maximálisan egyet kell értsek. Mourinhoval viszont nem. Azt a rendszert, amiben a Chelsea játszott/játszik ő csinálta meg és szerezte meg hozzá a megfelelő játékosokat is. Valóban nagymestere a pszichés felkészítésnek, de nyert ő UEFA-t a Portóval, meg BL-t is. valamit csak konyít a foci szakmai részéhez is.

ZenZo 2009.01.12. 14:24:09

@Everred: na mostmár tényleg jogos :) szóval a mérkőzés a 2005-2006-os szezonban, 2006. Febr. 11-én volt. Csak meg lesz...

AC-t meg Cashleyzték már az átigazolási pletyka időszakban is (sőt, már korábbban, a táppingáp idején is felröppent). Egyébként én nem bánom, mutasson valaki egy futballistát ezekben a csapatokban, akinek nem számít a pénz. AC-t meg mindenki úgy hívja, ahogy akarja, sosem volt személyes kedvencem, nem azért, mert pénzéhes, még csak azért sem, mert gúnár volt, hanem mert alattomos, nagypofájú g*ci. Utálom az ilyen játékosokat, akik többet szövegelnek, mint fociznak, mégha tényleg kiváló védőről is van szó. Bridge, aki miatta távozott, sokkal szimpatikusabb, szerethetőbb játékos.

SAF meg mintha feltalálta volna a spanyol viaszt. Valahogy senki nem lovagolt ezen a megnyilvánuláson, mikor a Chelsea sorra intézte el ellenfeleit 4-5 nullákkal. Ilyet azért nem láttunk korábban, az utóbbi 4 évben nyilván összesen háromszor. Ez azért fejlődés nem? A csapat viszont tényleg visszafejlődött, de nem tudásban, hanem egyszerűen hozzáállásban. Ilyen lélektelen játékot, amit az utóbbi időben mutatnak nem kell csodálkozni.

Egyébként feltűnő, hogy mióta vannak ezek a csúf eredmények. Mióta a csapattal régóta együtt dolgozó másodedző, Steve Clarke engedett Zola hívó szavának, s elment WestHambe. Scolari jó esélyel nem érteti meg magát a játékosokkal. Azóta szinte szét van esve a gárda. Ami remekül működött JM-mel és Clarke-kal, az most nem működik a portugálokkal. Clarke hatalmas munkát végzett nálunk, és főleg az volt fontos, hogy ismerte a játékosokat, és tudott velük bánni. Grant alatt is fontos volt, hiszen az ork is Scolari cipőjében gázolt. Sosem felejtem el, egyik meccsen nagyon kiszírta az operatőr, mikor Grant áll karbatett kézzel a hosszabbítás előtt, mellette a csapat összekapaszkodva, és Clarke meg Terry spannolja őket....

luis garcia 2009.01.12. 14:25:25

na végre Benítez kimondja azokat a dolgokat, amiket már rég ki kellett volna mondani Fergusonnal és Gillel kapcsolatban..

Jo_Jo 2009.01.12. 14:30:33

Kicsit úgy érzem, hogy az idei bajnokság nem a játékosokon, hanem az edzőkön fog eldőlni. A csapatok között nüansznyi a különbség, senki se tűnik ki bajnokságot érő játékkal (talán az őszi liverpool, de ez még kevés). De az edző között Fergie-t hoznám ki győztesnek.
Sztem a Chelsea-nek nem a játékosállományával van gond, az még most is bivalyerős. Én inkább Scolari-t okolnám a gyenge szereplésért, úgy érzem még nem vette át a PL mentalitását, stílusát. Legutóbbi nyilatkozatában is képes volt azt mondani, hogy a 2. gól érvénytelen volt, mert Rooney szabálytalan volt Cole-al szemben (LOL!) Ma meg azt olvasom, hogy agyba-főbe dícséri C. Ronaldo-t, nem tom mit vár ettől, mert ha C. eligazol akkor csakis Madrid az útirány, és emelett a csapategységre is biztos jó hatással lehet...
A Liverpoolról elég annyit írni, hogy a dobogó legtetején állnak, eddig teljesen megérdemelten. Ezért sem értem, hogy Rafa mi a frásznak kezd másokkal foglalkozni, csak a saját csapatára kéne koncentráljon. Fergie csúnyán csőbe húzta egyetlen egy nyilatkozattal, és most meg Rafa felelőtlenül nyilatkozik össze-vissza. Nem szabadna bedőlnie ilyeneknek, inkább a kisebb hullámvölgyben levő csapatával kéne foglalkoznia. Én ebben látom a különbséget Fergie és Benitez között, az öreg már nem egy mentális hadviselést folytatott és ezekből általában győztesen került ki (kivéve Wengert és Murinho-t).
Tehát ha vmi eldönheti az idei bajnokságot, az az lehet, hogy Fergie tudja hogyan kell bajnokságot nyerni, és minden eszközt bevet, hogy elérje célját.

luis garcia 2009.01.12. 14:37:26

@Jo_Jo: mivel húzta csőbe Benítezt? a szokásos lejárató kampányát csinálta Ferguson, ezúttal az aktuális rivális, a Pool ellen. Erre reagálva Benítez végre túllépett a szokásos sablonválaszokon, és a manure sötét ügyeit piszkálta meg kicsit. Az viszont tény, hogy a manurektől mondhat akárki akármit, akkor is bolondulni fognak a vén alkeszbe, az FA pedig nyilvánvalóan Benítezt fogja elmarasztalni ezügyben.

ZenZo 2009.01.12. 14:46:41

Egy kicsit elmentünk scolari irányába, tény, hogy a felelőssége nehezen vitatható sokmindenben, de a tegnapi 3-0-ért az egész csapat fizetését megvonnám a pics*ba. Lehet, hogy Scolari nem ért a PL-hez, nem ért a kerethez, de kötve hiszem, hogy úgy küldte volna ki tegnap a fiúkat, hogy menjetek, azt játszatok szarul. Hagyjuk, had rúgjanak gólt, Drogbának meg nehogy labdát adjatok, te meg fiam ha véletlenül kapsz egyet, akkor rúgd ki a stadionból. Egyszerűen semmi nem volt a játékunkban, pedig a keret nagyrésze még mindig az, aki JM alatt is játszott. Kollektív felelősség a vereségért. De ha ez a pofon sem elég ahhoz, hogy ráncba szedjék magukat a srácok, akkor tényleg le kell tenni idén a trófeákról.

Everred 2009.01.12. 14:47:23

Benítez előbb hülyeségeket beszél, aztán 0-0-nál csak kettőt cserél és a 20 milliós csatárát a padon hagyja... ez bizony nem sok jót jelez, valami nagyon rátelepedett a kicsi lelkére.

Pláne idegtépő lehetett neki nézni, ahogy a Unitedtől a bíró elvesz két szabályos gólt, nem ad meg egy tizenegyest, ámde mégis 3-0 a vége... nagyjából mindent, amit a sajtáján mondott, sikerült megcáfolni 90 perc alatt.

Everred 2009.01.12. 14:51:12

@luis garcia: Ferguson előbb panaszkodott egy kicsit a sorsolásra (ami tényleg nagyon kemény volt ősszel), és mindenki tudja, hogy szeret ilyen dolgokon nyafogni. Benítez is sírt már amiatt, hogy sokszor kell játszaniuk ebédidőben, van ilyen.

Majd Fergie nem sokkal később, egy újságírói kérdésre, azt válaszolta, hogy a Liverpool játékosainak nincs tapasztalatuk abban, milyen egy bajnoki versenyfutás és talán idegesek lesznek, ahogy a célegyeneshez közelítünk. Na, Benítez erre kattant be és kezdett hülyeségeket beszélni, ami tekintve, hogy mennyi támogatást kapott idén a bíróktól, elég vérlázító, bár elsősorban vicces.

spigo 2009.01.12. 14:51:36

nah regeltem, csak hogy vegre ugathassak en is :)

MU szurkeszkent (csak hogy az elejen tisztazzuk) mondom, hogy eskuszom hianyzik Jose!
A Chelsea nem az a Chelsea, es meg SAF sem tud egy jot odamondogatni, mert hat Benitez meg nagyon gyenge ebben (is?)

(boccs az ekezetlensegert)

Jo_Jo 2009.01.12. 14:55:26

@luis garcia: persze, a MU-val mindig kívételeznek, az ünnepi meccseken el volt tiltva Ferguson egy kirohánásért (hozzáteszem jogosan), meg Evra-t is 7 hónappal az eset után tiltották el egy olyan ügyért amiben fizikai kontaktus nem történt, ugyanezért Taylor Eduardo lábának eltörésekor ugyanúgy 4 meccset kapott ha jól emlékszem...
Annyiban igazat adok, hogy talán Fergie egy kicsit többet engedhet meg magának, de őt is elmeszelték már nem egyszer. A csőbe húzást pedig úgy értettem, hogy elvonta a figyelmét a saját csapatáról, nem ilyen ügyekkel kellene foglalkozzon sztem.

Walmer 2009.01.12. 14:57:53

@ZenZo: Én megértem, hogy Ashley nem a szíved csücske. Én nagyon tudtam utálni az Arsenal (akkor még) szakállas kis feka ballbekkjét, aki nemegyszer a csapat egyedüli angoljaként minden egyes az ő oldalán veztett támadást megakadályozott. lehet, hogy nagypofájú, de rohadtul tud. Mikor egy portugál-angol előtt nagypofájúan úgy nyilatkozott egy újságírónak, hogy ő majd a meccs elején párszor felrúgja Cét, aztán nem fickándozik annyit, bevallom kicsit megijedtem, de olyan szinten vette le a pályáról azt a kis faszt, hogy hihetetlen.
Szóval lehet (sőt biztos) hogy egy kis geci, de ha kellene egy balhátvéd a csapatomba, leigazolnám.

spigo 2009.01.12. 15:00:13

@Walmer: Ezt adom. ACole qrva jo balbekk. Ronaldo tgenap is akkor tudott elni mikor atraktak balra

Lencse. 2009.01.12. 15:03:08

Cole kibaszott jó focista, de az nem semmi alázás volt, amit Roony csinált vele tegnap, azt hiszem, az összes Arsenal-szurkoló sok ilyen pillanatot kíván neki. :)

luis garcia 2009.01.12. 15:13:48

@Everred: Ferguson évek óta szidja az ellenfelet, a bírót, mindenkit. a palettájába tartozik a cristianot védő undorító médiakampány, a bírók (Riley, Styles, Benett) pofátlan megvesztegetése, és természetesen az angol média Lfc iránti elfogultságát is rendszeresen kihasználja.

luis garcia 2009.01.12. 15:18:25

@Everred: ha a manure kapna egy évben annyi bírói támogatást, mint idén a Liverpool, szegény Ferguson már rég lemondott volna. Az meg hogy hülyeségeket beszélne Benítez: nyilván alapos indokkal indította el ezt a hadjáratot Ferguson ellen, és nem csak puffogtatja a szavakat. valakinek ki kellett mondani, hogy ami az elmúlt 15 évben a manure javára történik, az gyalázat. Hiába ők a PL pénzügyi húzócsapata, ilyen mértékű elfogultságot nem szabad engedni.
Az viszont igaz, hogy ezeket nem Beníteznek kellett volna kimondania, hanem mondjuk Parrynek, de még jobb lett volna, ha a Lfc neve kimarad ebből az egészből.

mann 2009.01.12. 15:20:18

Rafa(ct) tényei már megint, még mindig... :D
SAF-ot két meccsre és 10ezer fontra büntették mert szövegelt a bíróknak. Rajta kívűl még két edzőt szankcionáltak az utóbbi időben, az egyik 5, a másik 1 ezer font volt, meccseltiltás nélkül. Ez nem úgy néz ki, mintha kivételeznének vele.
Evra négy meccset, lábtörő Taylor meg három meccset kapott, én úgy emlékszem.

A sorsolásról.
SAF azért szólt miatta, mert idén finoman fogalmazva is előnytelen volt a MU számára. Az ősszel volt 10 nem bajnoki, vagy hazai kupa meccs (6 BL és 4 válogatott mérkőzés). Ezek után a MU 9-szer idegenben, egyszer otthon játszott, míg a Pool 2-szer idegenben és 8-szor otthon. Hasonlóan rosszul jött ki ebből az Arsenal is, ezért történhetett meg, hogy Arzén is Fergienek adott igazat.

@kroos: "mielött alexet méltatnánk.."
Senki nem tulajdonította ezt a szögletvariációt Fergusonnak. Ellenben Giggs és Park szerepeltetése az ő jó döntése volt ;)

poolfanati 2009.01.12. 15:23:48

eurosport team of the week-ben a fél csapat mu-s:D a flops of the week ben a fél csapat chelsea-s:D

Everred 2009.01.12. 15:26:34

Tényeket szeretnék, kedves luis, mert a bírók pofátlan megvesztegetése kicsit kevés. Pl. Riley volt az, aki tavaly Middlesbroughban nem adott meg egy egyértelmű tizenegyest a Unitednek és Rooneyt ziccerben lesen állította meg, tévesen. Styles volt az, aki Blackburnben HÁROM tizenegyest felejtett el megadni. Bennett ugyan helyes döntést hozott azzal, hogy leküldte Mascheranót az Old Traffordon, már az ötödik percben hibázott, amikor Carragher szabálytalanságáért nem adott tizenegyest.

Az angol média LFC-imádatát nem szereti Fergie, ez tény.

További tény: Ferguson idén és tavaly is kapott touchline bant, azaz meccseket kellett kihagynia. Idén más menedzser nem kapott ilyen büntetést. További tény: Benítez éles hangon bírálta Styles a tavalyi, Chelsea elleni meccs után. Mi történt? Megbüntették? Nem. Keith Hackett bocsánatot kért tőle, Stylest lefokozták és az Everton elleni derbire a Liverpool házibírót kapott Clattenburg személyében. Azóta sem kért bocsánatot az Evertontól a meccs gusztustalan elcsalásáért.

Aztán. Patrice Evra négymeccses eltiltása - nevetséges. Vagy Webb tegnapi teljesítménye - két szabályos gólt vett el, nem adott meg egy tizenegyest. Vagy beszéljünk megint a Liverpoolról és Antonio Valencia (Wigan) kiállításáról, úgy, hogy az első sárgája nevetséges és rossz döntés volt?

Vagy beszéljünk arról, hogy amikor egy évekkel ezelőtti Amsterdam Tournamenten Gerrardot és Mellort kiállították, nem kaptak eltiltást. Amikor ugyanazon a tornán 2006-ban Scholes és Rooney pirosat kapott, az FA jóvoltából három meccses eltiltást kaptak mindketten. Szintén az FA: Rio Ferdinand nyolchónapos eltiltást kapott azért, amiért pár hónappal korábban Christian Negouai 2000 fontos büntetést.

Még mindig az FA: Roy Keane leszolgálta az eltiltását, miután lerúgta Alf-Inge Haalandot. Az önéletrajzában elismerte, szándékosan tette, mire az FA újabb adag eltiltással sújtotta. Gary Neville büntetést kapott, mert ünnepelni merészelt egy gólt a Liverpool ellen.

Mi lenne, ha nem kivételezne velünk az FA? Bele sem merek gondolni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.12. 15:32:18

nem akarok kivülállóként nagyon beleröfögni,
de kezd értelmetlen lenni a vita.
kinek? mikor? mennyit csaltak?
mindenki fog találni valamit, amibe makacsul kapaszkodik.

mondhatni, tipikus MU-Chelsea volt,
ami után egymásnak ugranak a Pool és MU drukkerek :))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.12. 15:33:57

közben megvan a heti kihívónk.

a megfejtés: kapufát fejelt Anelka

corporal clegg 2009.01.12. 15:34:28

@Everred: Keane-t pont annyira kellett volna eltiltani, amennyire Haalandot hátráltatta sérülése a játéktól: egy életre.

"Vagy Webb tegnapi teljesítménye - két szabályos gólt vett el, nem adott meg egy tizenegyest." - He??? Jó, hogy nem négyet!

Mellesleg az utóbbi egy-két évben feltűnően kedvezőbben állnak a Liverpoolhoz a játékvezetők, de azt se felejtsük el, hogy előtte egy jó évtizedig ez pont fordítva volt.
Elkezdhetnék sorolni hasonló apróságokat, mint Te, pl. Mascherano leigazolása idején időhúzó-buzerancia az FA részéről, Mark Gonzalez nem kapta meg a munkavállalási engedélyét csak ki tudja hanyadik próbálkozásra - tehát ugyanúgy végezhetünk tendenciózusan végzett "tényfelsorolást", hogy kinek nagyobbak a sérelmei, mi is találnánk eleget, tehát ez nem bizonyít semmit.

Adamfark 2009.01.12. 15:35:53

@luis garcia: Vazze! Elgurult a xanax?
Ferguson szimplán nyomott egy "mind game"-et, amit a dagadt szemüveges tesitanár (hamár Fergie az alkesz) alaposan bekajolt. Jegyzetelt, erölködött, és összehozott egy fecnit, amit "tök spontán módon" előkapott a zsebéből a sajtótájékoztatón.
Amatőr módon saját állításainak mond ellent:
"But I have seen some facts. On November 1, they played Hull and Mr Ferguson had a two-match touchline ban and a £10,000 fine after confronting Mike Dean, the referee, for improper conduct."
aztán meg:
"He was not punished. He is the only manager in the league that cannot be punished for these things."
mindezt 1 nyilatkozaton belül...
Ha csak azt az 1 órácskát - amíg a fecnit írta - nem a csapatával foglalkozott Benitez, már megérte, mert csak döntetlent csinált a Pool.
A további vádaskodásokat meg elvágta Fergie ennyivel:
"Hopefully he will reflect and understand what he said was ridiculous."
"I think he was an angry man and I think he was disturbed for some reason, that's all I've got to say about it."
Az ügy lezárva (már Fergie részéről), és szerintem Benitez is elkezdheti végiggondolni, hogy mekkora majmot csinált magából...

Everred 2009.01.12. 15:43:14

@agressivgullfisk: Mascherano leigazolásának örülhettek, elvégre egy "európai" szezonon belül már a harmadik csapata volt a Liverpool (Corinthians, West Ham), így a FIFA külön engedélyével léphetett pályára. Tévez leigazolása sokkal bonyolultabb volt a Unitednek... És a lista annyit bizonyít, hogy nehéz fenntartani azt az állítást, miszerint az FA és a játékvezetői kizárólag a Manchester United érdekeit nézik.

És bizony, két szabályos gólt vett el. Ad1: a trükkös szöglet. Teljesen szabályos volt. Ad2: Ronaldo les miatt meg nem adott gólja, noha nem volt lesen. Megint sajnos a tipikus Liverpool-drukker hozzáállást mutatjátok: ami nem illik bele az elméletbe, arról nem vesztek tudomást.

Alf-Inge Haaland a saját honlapján elismerte, hogy a másik lába miatt kellett visszavonulnia, egész pontosan egy, Roy Keane-től totál független térdsérülés miatt.

Jo_Jo 2009.01.12. 15:43:36

@*Fata*: tényleg elég gáz, hogy vannak ilyen emberek, de nem szabad azért általánosítani. A világon bárhol találhatnánk ilyeneket, Spanyolországban rasszisták vannak, Olaszországban az utcán háborúznak stb.

A "ki csal többet-vitához" meg annyit, hogy nincs sok értelme, mert tömérdeknyi esetet fel lehet sorolni és egyébként se lehet már a tényeket megváltoztatni.

luis garcia 2009.01.12. 15:45:50

@Adamfark: hozzászólásodat sajnos forrás híján nem tudom még csak értékelni sem.

luis garcia 2009.01.12. 15:47:41

@Everred: nem fogom elkezdeni felsorolni a tényeket, nem hiszem, hogy bármit is változtatna a felfogásodon :)

Everred 2009.01.12. 15:48:30

Looooool, luis bácsi, most túltettél magadon. Forrás híján, beszarok... egyébként az Adamfark által idézettek Benítez szájából hangzottak el, a teljes átirat megtekinthető bármely jelentősebb angol honlapon (Sky, BBC, Times, Guardian), válassz egyet.

Everred 2009.01.12. 15:49:47

Jól van, luis, pont erre számítottam. Érvek, tények nincsenek, csak hangoztatod a baromságokat.

Mint Benítez, teljesen. A hasonlóság megdöbbentő :-)

luis garcia 2009.01.12. 15:57:12

@Everred: akkor hadd hívjam fel valamire a figyelmeteket: a pontos szöveg így hangzik :
"During the Respect campaign - and this is a fact - Mr Ferguson was charged by the FA for improper conduct after comments made about Martin Atkinson and Keith Hackett.

"He was not punished. He is the only manager in the league that cannot be punished for these things."

tehát ez nem a Hull elleni meccs. ott a bíró Dean volt, és Fergie meg is kapta a pályára rohanásért és a bíróval veszekedésért a büntetését. ritka alkalom, nemigaz?
jah igen, és ez is az általad emlegetett sky sports forrásból származik.

Everred 2009.01.12. 16:04:21

Jajjistenem.

Ez IS benne van az eredeti szövegben. De az elején meg ez van:

"But I have seen some facts. On November 1, they played Hull and Mr Ferguson had a two-match touchline ban and a £10,000 fine after confronting Mike Dean, the referee, for improper conduct.

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/liverpool/7820798.stm

Adamfark 2009.01.12. 16:13:33

@agressivgullfisk: A mukavállalásinak vannak konkrét kritériumai ha ezeknek nem felel meg a játékos, akkor max töbszöri fellebbezés után lehet esélye...
Mascherano esetében pedig a tulajdonlással voltak gondok, ha jól sejtem. Ugyan ez a szitu volt Teveznél is. Ezért került a Unitedbe Tevez kölcsön...
Ronaldo egyik szabályos gólja már egyszer be volt linkelve, de a gyengébbek kedvéért még egyszer:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=216434
A szögletnél (mint ahogy a bedobásnál sem) nem kell a bíró sípjára várni....
A másik eset meg a "lesgólja"...
Kérdés?

ZenZo 2009.01.12. 16:14:04

@Walmer:
"szerintem Deco egy óriási baklövés. Csak azért jöhetett, mert Scolari szerelme. kalou meg szimplán hulladék. Én személy szerint Anelkát is kivágnám, mint a taknyot. legyen csak elöl Drogba, akit a támadóközéppályások segítenek. Teljesen működne. Persze az olyanokat, mint Malouda, meg Mikel el kellene felejteni egy életre.
És hát pszichésen kellene megint helyreállni, mert az nem állapot, hogy a BL-ben korábban vadállat Chelseanek birkóznia kell egy Kolozsvárral."

Ne is mond, életem első Chelsea meccse volt a Kolozsvár elleni BL találkozó, hát, az élmény megfizethetetlen, a játék felejthető...
Mikel és Kalou esetében messzemenőkig nem értünk egyet. Decoban és a két franciában ellenben igen.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.12. 16:17:21

glory,
a szmájli ellenére kivettem a kommentedet.

a férfi nemiszerv különböző megfelelőit kérjük mellőzzétek (mégha Pool-MU vita is van), és azt is ami abból szokott kilövelni.
...és nem sárga

Everred 2009.01.12. 16:19:48

Ez a videó hatalmas :D

Glory 2009.01.12. 16:20:07

szabadsag van kiveve hogy ott lehessek a mu-pool-on. istenem csak sikeruljon jegyet venni. esely van ugy erzem. ha a mu hozza a kov 5-6 meccset akkor nagyon kemenyen fenyegetik a pool elsosoeget. tegnap pedig pedig volt 2 meg nem adott gol tehat ez a 3-0 nem is realis. csak mostmar jatszanak igy egeszen juniusig minden meccsen. az meg amugy hogy elfogult vagyok nem erdekel. mindenki az!! en a mu fele popp a lazio fele :D, woland az arsenal fele:D, pote pedig testverem a manu-ban :D

Strigo 2009.01.12. 16:21:51

A tegnapi meccsen a Unitedben öt saját nevelésű játékos játszott (Neville, Evans, Fletcher, Giggs, O'Shea), és ez volt az egyik ok, hogy csapatként sikerült felülmúlni a Chelsea szupersztárokból álló zsoldos brigádját. Lehet, hogy egyénileg alulmaradnak egy összehasonlításban, de a küzdeni tudás ezt pótolja, amint az látszott is tegnap.

Rafa nyilatkozatairól meg annyit, hogy tegnap Carragher is kiröhögte a Sky Sports stúdióban, mikor "Rafa's facts" szóbakerült.

lonicera 2009.01.12. 16:29:07

Szerintem azért volt ez a Rafa kirohanás,mert fél a MU-tól. Lehet,h első a csapata, de ez rövid időn beül változhat,ha összeszedi magát a MU. Szépet játszottak a tselzivel, de még korai lenne azt mondani, hogy ezek után így lesz minden meccsen. Meg a cselzit se kéne temetni, lehet még jó a játékuk, ha magukhoz tértek. Ezért szeretem a PL-t:) Változatos

Az meg vicc, h bírói támogatás ennek meg annak.. Néha benéznek dolgokat a játékvezetők, aztán összeesküvés elméleteket gyártanak az elvakult drukkerek...

Everred 2009.01.12. 16:44:46

Hát pedig ez most a legfrissebb Man United-pletyka, nem az index találta ki. Én is valószínűtlennek tartom, hogy így lesz, mondjuk.

lonicera 2009.01.12. 16:46:28

bár az esélyes, hogy Tevez távoz:) ik

ZenZo 2009.01.12. 16:46:32

Kicsit fölöslegesnek érzem a két gólon lovagolni, amit nem adtak meg egy 3-0-ás eredmény után, főleg, hogy ha megadják az első szögletgólt, akkor azt nem követi egyből másik, tehát a kettő az csak egy, de lényegtelen. Ha nektek ez így jó, ám legyen.

Strigo, nehezen várható el egy csapattól, hogy saját játékosokkal álljon fel, ha pár éve még alig foglalkoztak utánpótlás-neveléssel. Most már azért odafigyelnek, de már a Chelsea academy is kihozott pár tehetséget, mégha nem is Chelsea szintűt, de pl. ott van a Pompey NST által nem Big4 válogatottba beválogatott Glen Johnson. Szépen lassan beérnek az első játékosok is, akikkel már komolyan lehetne számolni Chelsea szinten, de sajnos amíg ilyen eredménykényszer van a klub esetében, Scolari nem fog a fiatalokhoz nyúlni, tegnap is DiSantot küldte pályára, aki nem saját nevelés, tavaly vettük. De ott van pl. egy Mancienne, akit már Capello is beválogatott - talán ő lehet a következő Terry. Reméljük egyszer utol tudjuk érni más csapatok (és nem kizárólag nagy csapatok) utánpótlás-nevelését, de ehhez idő kell. Most elkészült az új edzőkozpont, a Cobham, lehet dolgozni.

wendriner úr 2009.01.12. 16:50:47

Tevez jatekjoga nem a MU-nal van, nem tudjak eladni es abbol megvenni a Benzemat, erre ertettem.

Everred 2009.01.12. 16:52:33

ZenZo, ugye elhiszed, hogy csak Benítez meg az okos liverpoolos kollégák miatt hoztam fel a két gólt? Az első azért lényeges, mert 0-0-ás állásnál vette el Webb, amikor még nem tudhatta, hogy rögtön utána Vidic is gólt fejel. Hozzáteszem, én nem gondolom, hogy direkt vezette rosszul a meccset, hogy kibasszon a Uniteddel, de sokkal többet beszélnének most róla, ha nem 3-0 a vége.

Glen Johnson pedig a West Ham Academy neveltje, ahogy Joe Cole és Frank Lampard is.

Ronal-d'oh! 2009.01.12. 17:04:13

Az lett volna a csúnya, hogyha Ronaldo még pirosat is kap a lesgóljánál. Webb gondolom nem akart komplett idiótát csinálni a Benitezből. :))

Lencse. 2009.01.12. 17:59:41

@pote: Akkor csak hogy tisztázzuk: hugyagyú köcsögnek ezek szerint bármikor szólíthatom a vitapartnert? :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.12. 18:02:18

már amikor elküldtem, láttam a kiskapukat :))

retroflexus 2009.01.12. 18:03:41

Igaza volt az Öregnek, amikor a bajnokság előtt kiöregedő csapatnak nevezte a Chelsea-t. Ez a Deco, Ballack irányító páros már kevés ide, többen kiégni látszanak az elmúlt évek hajtása után. Nincs frissítve a csapat, nem látszik az, hogy új csapat épülne. Anelka, Bosingwa, Deco csak a lyukak ideiglenes betömésére jó, de rájuk már nem lehet alapozni.

pepe11 2009.01.12. 18:17:20

Lehet vitatkozni, hogy kinek kedveztek többször a játékvezetők, úgyse lehet igazságot tenni. De Benitez nem csak erről beszélt...

Benitez: "You can see every single week how they put (referees) under pressure, we know this. We have seen it before. We have seen players sent off at Old Trafford and we do not see our opponents sent off."

FACT : Opposition players sent off at Old Trafford in the league this season - none. Stoke's Andy Wilkinson is the only player to be sent off against United in the Premier League this season. Opposition players sent off against Liverpool this season - five, including Nemanja Vidic of Manchester United.

forrás: www.eurosport.yahoo.com/football/early-doors/article/115807/

Zolte 2009.01.12. 18:30:56

A Chelseanél az eredmény számított meg a név sokáig, aztán sz*rtak az úgynevezett focira. A helyzet ma sem túl rózsás... Ki ez a Di Santo gyerek? Hallottam már róla, de ebbe a cselzibe ilyenek jöhetnek már? Ez most elitklub vagy kék reklámemberkék egyesülete? Egynémely játékos szinte már szégyeníti a csapatot... Abramovics jobban tenné, ha szépen elküldene minden labdához értő játékost, aztán jöhetne Cavalieri, Míchel Salgado, Gyepes Gabi, Tököli, Vanczák Vili meg a többiek. Akkor legalább küzdőszellem lenne, mert a helyüket nem állnák meg másban...
A Pool meg... Benítez mindig ezeket a meccseket nem bírja behúzni... inkább egy vereség, mint két döntetlen, mert ha a vereség mellett van 3 győzelem, és valami kis motivációt is ad a kudarc, akkor többre mennek, mint ezekkel a lécrezgetésekkel. Rafa bácsi meg... Rotáljon, de ne rosáljon... A "junájtid" nem rossz, de idén kicsit hullámzóak...mondjuk SAF megmostanság a végjáték mestere...Ha 75 perces meccsek lennének, ugyancsak bukott volna párat... Az Arsenal meg egy jól működő utánpótlás akadémia, de semmi több... A City meg annyira sikeres a PL-ben, mint egy kőfaragóból lett balettáncos... Valaki itt emlegette a Milant... Oké, hogy Maldiniék BL-t nyertek infúzióval meg nyugdíjszelvénnyel a nadrágzsebükben, de lassan a rugósfocihoz hasonlítanak, mert futni már nehezen megy, inkább csak forognak meg hajolgatnak, aztán ha úgy alakul a tehetetlenség törvénye besegít a rúgásnál...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.01.12. 18:43:48

Kicsit értetlenül nézem ezt az ellenhype-ot, ami napok alatt kialakult a Chelsea és Scolari körül. Az nem kérdéses, hogy a csapat most válságban van, de továbbra is ott vannak a mezőny élén és ha magabiztosan hozzák a kicsik elleni meccseket (ahogy eddig is), akkor simán beleszólhatnak a bajnokságba, a BL-ben pedig hozták a kötelezőt. Egyébként is, minden csapat kerül hullámvölgybe, Scolari dolga, hogy valamit kitaláljon. Ha kap rá időt.

spigo 2009.01.12. 18:45:14

A SkySports szokot csinalni olyat, hogy studioba ultett egy-egy szurkolot a rangadok soran es ok is kozvetitenek.

Egy kis osszefoglalo: www.skysports.com/video/clips/0,23791,12602_4781143,00.html

Szerintem qrva vicces! :))
Foleg a Chelsea szurkolo a masodik gol utan, eloszor majdnem sir, aztan majdnem felboritja a studiot

spigo 2009.01.12. 18:46:32

Egyebkent ez a Santos gyerek Ronaldinho rokona? Vagy csak ua volt a postas. Tok ugyanolyan feje van :)

ZenZo 2009.01.12. 19:53:49

@Everred: tisztasor. Elismerem fordított esetben én is biztosan ezen lovagolnék. Nem annyira, mint itt páran, én sem lovaglok azon, hogy az éjszaka közepén kizavarták a teljes londoni bagázst tűzriadó miatt :)

Glen Johnson valóban a Westhamnél is nevelkedett, de hát akkor már kezdjük ott, hogy a Leicesternél kezdett. A lényeg, hogy fiatalon került a Chelseahez, mégsem becsültük meg. Na jó, ki számít saját nevelésnek?

@Zolte: DiSanto? Egy tehetséges argentin fiatal. Mert? Ki az az Anderson, Nani, Pato? Róluk ki hallott, mielőtt oda kerültek, ahová? Balotelli? Dos Santos, Krkic? Száz és száz új fiatal tűnik fel a világ futballjában nap mint nap, egyre inkább ez a tendencia, tizenéves fiatalokat dobnak a mély vízbe. DiSantoból még nem dőlt el, ki vagy mi lesz. Vagy él azzal, ami most van a Chelseanél (alig akad épkézláb csatár, aki focizni is tud, akar is, formában van, miegymás), vagy az ő karrierje is bukta, és egy újabb fiatal megy máshová. Van, akinek akár szerencséje is lehet (Lassana Diarra), van, aki ellesz kisebb csapatokban akár a PL-ben, vagy irány a Championship.

crouchy 2009.01.12. 20:45:09

ugyanazt írtam a kommentemben a poolról mint ti. Ez fantasztikus élmény! Nem beszélek mindig hülyeségeket! YEAAAH
AMúgy még anyit h ez a forduló ébresztett rá h Rooney mellet Giggs sem normális. Az a szögletes dolog mi volt?:)

crouchy 2009.01.12. 20:59:48

@Parraghramma.: ilyeneket nekem ne írj mert nem értem:)

Zolte 2009.01.12. 21:12:13

@ZenZo: Tehetséges argentín fiatal. Oké. Csak az nem értem, miért a chelseabe ment... Jó, ez most lehet nagy hülyeség, de pár kivételtől eltekintve nem valami célállomás a PL az argentínoknak...Meg tudom érteni... Szerintem hamarabb érvényesül egy izmos, kitartó, kevésbé sérülékeny afrikai, aki mondjuk megfelelően tud játszani a posztján... Hajrá! Ne legyen igazam! Di Santonak tényleg teljes szívemből sok sikert kívánok, csak van egy olyan érzésem, hogy nem odavaló... Amúgy meg ne akadj fenn csak az ő nevén, simán elküldeném onnan Paulo Ferreirát, Obi Mikelt meg Maloudát Kalouval karöltve... Cole bácsival nincs különösebb bajom, de a hisztit utálom a fociban...

lonicera 2009.01.12. 21:16:42

CR megint kapott egy elismerést, asszem mostmár nem fog tovább nőni az arca:) Remélem, normális lesz egy idő után.

mann 2009.01.12. 21:19:28

"...én sem lovaglok azon, hogy az éjszaka közepén kizavarták a teljes londoni bagázst tűzriadó miatt "

Ne tedd ZenZo, a beszámolók szerint Maradona volt a bűnös :)

halareaal 2009.01.12. 23:35:49

azt azért megjegyezném, hogy Malouda igazából kurva jó játékos, csak a Chelsea nem jött be neki (nincs egyedül azért). mielőtt szétszedték őket, Abidallal a világ egyik legjobb (de inkább a legjobb) baloldalát alkották a Lyonban és a francia válogatottban. mondjuk sztem Malouda még így is van olyan jó a Chelseaben, mint mondjuk Ballack. jah, és azis biztos, h egy az egyben sokkal jobb a tehetségtelen botlábú Kalounál ;)

kroos 2009.01.13. 08:13:55

eggyetértek wengerrel..ok hogy a legjobb bajnokság de a legunalmasabb is..

www.focitipp.hu/?content=hirek&id=4754

danesdzsu2 2009.01.13. 08:32:23

@kroos: "@ZenZo: én tényleg láttam játszani azt a ballackot akiröl te beszélsz...de nem chelsea mezben."

Jó csapat volt az a Leverkusen, ez tény.

Secnir 2009.01.13. 08:48:10

@crouchy:
az a szögletes dolog egy szabálytalanság volt. Rooney nem végezte el a pontrúgást, mindössze ennyi, ezért rendelték vissza. csodálkozom, hogy pont Angliában nem ismerik a szabályokat, és pont az MU vezetősége nincs ezzel tisztában. de ez egy másik poszt....

kroos 2009.01.13. 08:54:18

,a játék szellemiségévelnem fért össze ahogy elvégezte"

Secnir 2009.01.13. 08:58:29

nem a szellemiségével. nézd meg a videót.
gurította a labdát, majd a játéktéren állva (a labda nem állt meg) talppal visszahúzta.
1. a labda nem állt
2. a labda nem a kijelölt sarokzászló körüli területben állt.
az áttolom és visszahúzom az nem felel meg az egy helyben állás követelményeinek. teljesen jól döntött a partjelző. ráadásul a játékteret nem hagyta el Rooney, jelezve, hogy még nem végzik el a szögletet.
olyan mint a bedobásnál, ha pattogtatja a labdát, majd egy kézzel eldobja maga mellé, az nem bedobás, hanem jelzi, hogy más fogja elvégezni.

Adamfark 2009.01.13. 09:04:52

@Secnir: Lehet, hogy érdemes olvasni az NST-t, de ha csak ezt olvasod, akkor az beszűküléssel jár.
Egyik sem Biblia vagy a Korán de azért itt van 2 link azok közül az online médiák közül, akik foglalkoztak a dologgal:
sportgeza.hu/futball/2009/01/13/elrontotta_a_szoglettrukkot_a_vaksi_biro/
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=216434
Az NSO cikkében jobb minőségű a video...

Adamfark 2009.01.13. 09:07:53

@Secnir: Kapsz még 30 percet, hogy kikockázd a videót! Utánna nagyon csúnyán ki leszel röhögve! :D

danesdzsu2 2009.01.13. 09:12:28

Adamfark: ez, ha szabályos is (nem vagyok róla meggyőződve), akkor is nemtelen megoldás, méltó követője a Roy Keane-i hagyományoknak.

Secnir 2009.01.13. 09:12:43

adamfark
nem végezte el, ez tisztán látszik. odagurította, majd visszagurította. ez nem rúgás, pláne, hogy közben a lábát nem emelte el róla. jól ítélt.

Lencse. 2009.01.13. 09:13:23

Vicces, hogy mindenki nyavajog az elüzletiesedő (dőltbetű) foci miatt, egy ilyen csibészes grundfocis húzáson meg felháborodnak. :D

Secnir 2009.01.13. 09:15:44

ráadásul a videón nagyon jól látszik, hogy a bíró az egyik játékossal beszélget a 'szöglet' elvégzése alatt, és amikor először mennek oda reklamálni, mutatja a sípot, hogy 'barátom, ez még nem szült, hogy kezdhetitek'

danesdzsu2 2009.01.13. 09:25:45

@Lencse.: Nálunk a grundon rühellték azokat, akik színészkedtek. Akár szabálytalanságot játszottak el, akár pontrúgásnál csináltak úgy, hogy elvégezték is, meg nem is.

Lencse. 2009.01.13. 09:34:30

Eleinte még azon is vitatkoztak, hogy a támadó csapat játékosai beállhatnak-e a sorfalba szabadrúgásnál.

Adamfark 2009.01.13. 09:36:30

egy kis olvasnivaló:
www.mlsz.hu/anyagok/szabalyzat/Szk06_magyar.pdf
Javaslom az 52. oldaltól, ott tárgyalják a szögletrúgás szabályait.

A 79. oldalon meg leírják, hogy mikor kell a bírónak sípolni. Segítek: A szögletnél - külön kiemelik - nem kell! Mivel nem is állította meg előtte a játékot a bíró.

United82 2009.01.13. 10:01:14

amúgy tök8 ezen vitatkozni, mert a megismételt szögletből gól lett:)-és ez a lényeg.
De mindenképp érdekes eset volt és jó ilyet is látni, lám-lám a "gépies" angolok is tudnak fifikázni.
Érdekes mikor a Roma csinálta ezt 1-2éve akkor mindenki dícsőítette őket h micsoda fifika, most meg "nemtelen" megoldás....
De hát ez van bármit csinál a United szidni kell, de ez van ,ha valaki a Anglia,Európa és a Világ legjobb csapata:)

kroos 2009.01.13. 10:03:21

ÉN MEG PONT azt érzem hogy amikor a roma csinálta akkor leszarta mindenki és nem készültek külön cikkek a különbözö oldalakon...

danesdzsu2 2009.01.13. 10:06:33

@Rooney82: Gondolom tudsz idézni dicsérő szavakat ugyanazoktól a Roma esetét illetően, mint akik szerint most nemtelen.

Ha mégsem, akkor hiba van az összeesküvéselméletedben:)

Lencse. 2009.01.13. 10:08:38

@Rooney82: Igen, a Chelsea akkora lúzer volt, hogy az egésznek annyi eredménye lett, hogy Vidic előnyhöz jutott az aranycipőért folyó versenyben a csapattársával szemben. :)

drosiii 2009.01.13. 10:37:54

azért az elég kemény, hogy a MUnak 3 hónap alatt (nov-dec-jan) 24 tétmeccset kell játszani. Nem tudom melyik csapat bírná ezt a menetelést.. (átlagban kevesebb mint 4 naponta játszanak.)

corporal clegg 2009.01.13. 11:12:38

@Everred: A "munkavállalás konkrét kritériumai"? Igen ám, amit nagyon szubjektív módon bírálnak el, és tele van kiskapuval meg precedens értékű döntéssel - amúgy ezt az én fassságom volt felhozni, mert az ha jól tudom, a Home Office-hoz tartozik, nem pedig az FA-hez.:)

Az első gólról meg annyit, hogy ha a varacskosdisznó szól a partjelző elvtársnak, hogy elvégezte a szögletet, akkor szabályos a gól - ettől eltekintve még így is aljas és sportszerűtlen megoldás, ami már tényleg a szabály adta kereteket feszegeti. Elhiszem, hogy "csak a győzelem számít", meg ilyenek, de a fair playről a győzelem érdekében általában a latin országokban szoktak megfeledkezni, nem pedig az északiak...:(

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.01.13. 11:19:28

@Secnir: te honnan az anyukámból szívogatod ezeket a "kritériumokat"?


A játékteret elhagyós fantazmagóriákon túl egyébiránt sikerült a partjelző szerepét is szarva közt módon betippelni. Pont ő volt, aki bealudta a dolgot, és csak pislázott, hogy ekszkjúzmi lédíz end dzsentlömenz, bát vatafakk?!? Akkor kezdett lengetni amikor megereszkedett az egyik húszpennyje, mer szegényem azt a minimális figyelmet se bírta abszolválni, amire ilyen helyzetekben a munkaköri leírása kötelezi. Pl. hogy ha és amennyiben valóban van diszkurzíve pofáznivalója Webbnek két csulával arrább, akkor statikus igénybevételnek teszi ki az alkarját, és legyűr vele kerek egy zászlónyi tömegre ható kerek egy gét.

Webb reakciója sem a paragrafusok messzemenő elsajátításáról tanúskodik, de érthető, hogy a mérkőzés jelentőségére - nem mellesleg az ilyen "játékteret elhagyós" kollektív vélelmekre - tekintettel a segédje mellé állt, és bőszen mutogatott a kis hangszerére.


("Elrúgást" egyébként a láb akármelyik részével lehet eszközölni, és az a labda, ami zérus fordulókörrel vesz be 180fokos kanyart, az törvényszerűen rendelkezik álló stádiummal is, szal az előzetes mozdulatlanságot feltételező "elmozdulás" mögé is kanyarítható pipa. A Rooney által (amúgy szerintem nem a legtámadhatatlanabbul) prezentált metódus nem újdonság, csak csupán a tárgyilagos, velős szabályalkotás során felmerülő kiskapuk nyitogatása.)


Blabla, bla.


---

Senki se nem kérdezte azt se, hogy mennyire féltem a Deco-Ballack-Lampard vérmes hármastól, egy velük szemező, náluk sejthetően fizikálisan és kooperatíve is véznább Fletcher-Giggs vonulattól. Pedig de. És eléggé jó volt tévedni! A három tenort egymást kioltani így még nem láttam.

Hozzátartozik még a mondandómhoz, hogy az elmúlt pár mérkőzés alapján leírni a Dinamót dőreség. Scolarinak ez valóban nagy luftja volt, a gárdája meg látványosan szűkölködik a mentális kraftban, de lesz ez még így se: igen-igen lazán megemberelhetik magukat, oszt csókolom.


.m.

spigo 2009.01.13. 11:20:21

@agressivgullfisk: szerintem meg ez a szoglet pont ua a kategoria, mint amikor meg allitja a kapus a sorfalat de nem kell megvarni a sipszot es az urs kapuba berugjak a lasztit. Vagy amikor (nem tudom mar milyen kapus) amikor a csatar egy az egyben vitte ra a labdat eljatszott, mintha lefujtak miatt les miatt es a csatar elhitte es megallt. A kapus felvette a labda es ment tovabb a meccs. Ezekert a csibeszsegekert (is) lehet nagyon szeretni ezt a jatekot.

Nem mondom, lehet, rohadt ideges lennek, ha sajat csapatom ellene csinalnanak ilyet, de semlegeskent szerintem zsenialis mindegyik

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.01.13. 11:26:33

@Parraghramma.: dzsentlömenZ - MUHAHA! Igen, bazze, nekem is leesett az irregularitás. Mencségemre szójjon, ez egy elég kivételes kivétel, beszédben szinte alig hallani!

Azazello007 2009.01.13. 12:03:47

@spigo: így van, az ilyen kis trükkök miatt (is) olyan a foci, amilyen. Már többször elmondtam, de újra megteszem: ha csak és kizárólag politikailag korrekt, tökéletes sportemberek rohangálnának a pályákon, rohadtul unatkoznánk.

spigo 2009.01.13. 12:08:10

@Azazello007: meg az NST kommentek is tok unalmasak lennenek ;))

Lencse. 2009.01.13. 12:16:43

Sándor Csikar is úgy tett, mintha középreadná a lasztit, erre aljas módon a kapuba somta. CSALÓ GECI!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.01.13. 12:33:11

Én azt javaslom csak úgy lehessen szabályos gólt lőni, ha a támadó fél előre bejelent minden biciklicselt és lövés előtt megjegyzi a kapusnak, hova lövi a labdát (ha hazudik, érvénytelen a találat). Így lenne igazán szép a foci, hisz a legjobb képességű csapat nyer.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.01.13. 12:41:42

@JClayton: ha petícióig viszed az ügyet, az én szignómra számíthatsz!


.m.

Egyébként szerintem a csel intézménye, úgy ahogy van, cakkumpakk, eléggé etikátlan...

wendriner úr 2009.01.13. 12:51:48

Parra Bakos-fixalt, filmbuzi es MU szurker?

Everred 2009.01.13. 12:58:52

@agressivgullfisk: miért kellett volna szólnia? Giggs sem szólt a partjelzőnek, amikor az érvényes góllal végződő szögletet beívelte, hogy most nem csak gyakorol, hanem ez már valóban a szöglet. Egyetlen szabály sem mondja ki, hogy a partjelzőt értesíteni kell. Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha a túloldalon végzik el a szögletet. Akkor ki szól?

Én is aláírom JClayton petícióját!

Everred 2009.01.13. 13:03:49

Kicsit olyan ez, mint mikor Nani az FA Kupában a fején táncoltatta a labdát az Arsenal ellen és úgy hozta ki egy nehéz szituból, mire a hentesek begyalulták a gyepbe, Arséne Wenger meg arra panaszkodott, hogy micsoda tiszteletlenséget követett el a fiú.

Ha valaki a Manchester United játékosa, iszonyú erkölcsi normáknak kell megfelelnie. Tőlük tényleg még a csel is etikátlannak minősül...

drosiii 2009.01.13. 13:05:24

@Everred: "Tőlük tényleg még a csel is etikátlannak minősül... "

Főleg amit Ronaldo csinált tavaly az Arsenal ellen tavasszal. ;))

mann 2009.01.13. 13:11:14

A petíció jó ötlet, benne lehetne még a kötény is, mivel az megalázó az ellenfélre nézve, nem is beszélve az esernyőről. :D

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.01.13. 13:14:11

Lehet, h én láttam rosszul, de az egyik ismétlésnél úgy tűnt, a labda kb 2 méterre volt a szögletzászlótól mikor Giggs beívelte és ezért nem adták meg. Megerősítés/cáfolat valakitől?

pepe11 2009.01.13. 13:15:15

A lövőcsel pedig az ellenfél előnyszerzés céljából elkövetett előre megfontolt aljas és szándékos megtévesztése.
Én 2-től 5-évig büntetném. :)

wendriner úr 2009.01.13. 13:17:55

jaja, Gallas ugyanazt csinálta Nanival, mint most Cével Belletti.

shinigami 2009.01.13. 13:19:36

@spigo:
ezt meg elkepzelni is nehez
marmint h az nst kommentelok polkorrektek lennenek.. eleg csak 1 spanyol poszt es maris mindenki a realt szidja az eredmenytol fuggetlenul ha kell ha nem

@heinrich:
es? rooney 'elvegezte'
les nem volt, a kis szoglet meg nem szabalytalan

off: spanyol poszt varhato a heten?

Azazello007 2009.01.13. 13:20:38

@heinrich: akkorra Rooney már elvégezte a szögletet.

@pepe11: de be lehetne váltani egy gólt két lövőcselre, viszont a bíró által megalázónak ítélt cselsorozat esetén üres kapura rúghatna az ellenfél a félpályáról.

spigo 2009.01.13. 13:22:04

@shinigami: fuj kocsog real!!! ;)

(ha mar felhoztad)

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.01.13. 13:25:22

@wendriner úr: neked nincsen a felmenőid között Kálámbó, vagy Derikk?

Everred 2009.01.13. 13:30:07

Ha már itt tartunk, az öreg schönbrunni ragadozó kommentje még valami miatt érdekes: most láthattuk, mi van akkor, ha Ronaldo megpróbál talpon maradni, mikor belerúgnak. Akkor bizony belerúgnak mégegyszer, sokkal brutálisabban...

mann 2009.01.13. 13:31:14

"üres kapura rúghatna az ellenfél a félpályáról. "
Igen, de a labda a gólvonal előtt nem érhetné a földet, vagyis begurítani nem ér :)

drosiii 2009.01.13. 13:37:32

@mann: de csak begurítani ér, mert ha félpályáról beemeli az is megalázó

mann 2009.01.13. 13:46:28

@drosiii: :D
Az egyenlőség jegyében pedig mindig igazítsák a kapuk magasságát az éppen benne álló kapushoz.

kroos 2009.01.13. 13:54:33

@mann: az egyenlöség nevében senki se (még a reál se) akarja megváltoztatni utólag a szabályokat.

drosiii 2009.01.13. 14:11:17

@kroos: mondjuk én bevezettetnék egy fizetési sapkát...

mann 2009.01.13. 14:19:41

@kroos: jogos, a szmájli meg lemaradt. :)

kroos 2009.01.13. 14:20:09

én ezt már évek óta szajkózom...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.13. 14:32:51

@kroos:

"eggyetértek wengerrel..ok hogy a legjobb bajnokság de a legunalmasabb is..

www.focitipp.hu/?content=hirek&id=4754 "

Amíg nem lesz spanyol poszt, bosszúból a többit próbálom meg szétoffolni.

Szóval szerintem is hihetetlen, mennyi unalmas 0-0 van a Premier League-ben. Aztán amikor valaki ezt kritizálni meri, elkezdik dicsőíteni a védelmeket.

Pedig hogy is van ez?

Hát úgy van, hogy ha egy csapat védekezik (értsd: beássa magát a kapuja elé, ellencsapásokban bízva), akkor a másik is védekezni fog, nehogy ellencsapják. A jobbiknak kellene kezdeményeznie, hogy az ördögi körből kilépjünk.

A legjobb példa a Villarreal. A Primera Divisiónban 4-4-es és 3-3-as rangadókat játszik, az Aalborgot a BL-ben 6-3-ra verte stb. De a MU elleni két meccse 0-0 lett. Vagyis nem arról van szó, hogy NEM TUD védekezni. Nagyrészt inkább a játékfelfogástól függ, hogy milyen meccseket látunk.

kroos 2009.01.13. 14:37:10

Nem is csak erröl van szó..én amultkor megnéztem a blackburn-man city ami 2-2 lett szóval volt gol...de mégis szar volt a meccs..kevés helyzettel..és tényleg minden négyzetcenti le volt védekezve....szoval nekem ennyit nem ér 90 perc,de nekik nyilván igen.

danesdzsu2 2009.01.13. 14:47:19

@Lencse.:
"Sándor Csikar is úgy tett, mintha középreadná a lasztit, erre aljas módon a kapuba somta. CSALÓ GECI!"

:D

Mekkora sírdogálás lenne abból, ha ezentúl mondjuk minden MU pontrúgásnál, amikor lábbal igazítanak a labdán, a bíró lefújná, mert másodszor ért labdához, és minden bedobásnál, amit odaadnak másik játékosnak, kezezést fújna....

Egyébként heinrichnek igaza volt, kivülről kezdte a szögletet "rúgó".

corporal clegg 2009.01.13. 14:53:25

@Everred: Ha ilyen módon feszegetjük a szabályokat, akkor igenis kell szólni, mint ahogy szabadrúgásnál is szól a lövő játékos, ha nem kéri a 10 yardot.

Amúgy Rooney feje akkora, hogy nem fér be a kiskapukon, ezért nem jött be a dolog;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.13. 15:13:01

@kroos:

Én meg azt mondom, hogy ez a "nekik ér annyit 90 perc" egy tévedésen alapul. Nem biztos, hogy rosszabb a nyíltsisakos meccs a kiscsapatnak. Lehet, hogy kétszer kikap, de ha egyszer véletlenül nyer, máris jobban jár, mint két vértkiizzadott döntetlennel.

(Szerintem különben a támadó szellemű foci miatt olyan hektikus a spanyol bajnokság.)

lonicera 2009.01.13. 15:32:10

szögletes vitához ennyi:

sportgeza.hu/futball/2009/01/13/elrontotta_a_szoglettrukkot_a_vaksi_biro/

asszem,így már indokolt is a dolog:
szabályos volt és kész, amúgy meg tök felesleges ezen vitázni, nem ezen múlt

danesdzsu2 2009.01.13. 16:22:36

@lonicera:
Ugyan mitől vagy te abban biztos, hogy szabályos volt?:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.13. 16:34:53

@lonicera:

Mondjuk sohasem volt a szívem csücske SAF (bár érdemeit sohasem vitattam). Ezek után sem lett az.

corporal clegg 2009.01.13. 16:37:31

Amúgy felesleges vitatkozni azon, hogy szabályos volt-e, az is szabályos, amikor sérülés után nem adja vissza az egyik csapat a labdát, hanem inkább gólt rúg. Szabályos, csak éppen nem kívánatos, pláne nem egy olyan bajnokságban, mint a PL, ahol hagyománya van a fair play-nek.

Lencse. 2009.01.13. 16:45:54

@Csöncsön: Aha, és a Barcelonát eddig hány kiscsapat verte meg idén a nyíltsisakos taktikával?

lonicera 2009.01.13. 16:58:11

inkább olvassátok el a cikket mégegyszer, meg nézzétek a videót, ha nem világos a dolog még ez után sem.
szabályos volt, az, h nem figyelt sem a bíró sem a cselzi,az nem a MU hibája. Ez ugyanaz, mikor szabadrúgásnál nem várnak a bamba kapusra és gólt rúgnak.
Persze össze lehet itt mosni a dolgokat, ilyenekkel h " az is szabályos, amikor sérülés után nem adja vissza az egyik csapat a labdát, hanem inkább gólt rúg." /Ezt a mondatot mondjuk nem is értem, kinek kell vissza adni a labdát? :)/

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.13. 17:00:39

@Lencse.:

A Barcelonát eddig hány csapat verte meg idén, akármilyen taktikával?
:-)

lonicera 2009.01.13. 17:01:14

Meg én tényleg nem értem,mér kell ezen lovagolni?
3-0 és csokólom

drosiii 2009.01.13. 17:18:27

@Csöncsön: na idén játszott 2 meccset a barca..
(amúgy meg Shaktar, Numancia) ennek ellenére nem biztos, hogy több trófeát nyer mint a MU. és akkor mindenki leszarja majd, hányszor kapott ki...

rizla 2009.01.13. 17:21:25

ja shaktar (?!), numancia, nem is jó ez a barca, egy nagy lufi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.13. 17:23:02

@drosiii:

Arról volt szó, hogy a Barcát sem azért nem verték meg, mert túl nyílt játékkal léptek föl ellene, hanem azért, mert bivalyerős.

De például a Getafe elég nyílt játékkal lépett föl (az első percekben) a Camp Nouban, és el is ért egy döntetlent.

(A Sahtar elleni meccsre nem ér hivatkozni. Annak a mérkőzésnek a komolyságáról szó szerint mindent elmond, hogy összesen 20.000 néző tekintette meg a helyszínen...)

Tuti-tata 2009.01.13. 17:24:58

Scolari pakolhat!Nem igazán muzsikál vele a cselzí!Grant többet elért velük névtelenként!Csak a BL döntő miatt kellett mennie!
Scolarival a negyeddöntőig nem jutnak!

Lencse. 2009.01.13. 17:30:34

@agressivgullfisk: Ez az érvelés valóságos logikai Irapuato, ha kéred, szívesen kifejtem.

halareaal 2009.01.13. 17:31:19

jah, akár megadják, akár nem, ugyanúgy megy tovább a meccs, mivel a szögletből ígyis-úgyis gól lett. bár ha jobban belegondolok, ez így nagy mentáis pluszt adott a MUnak, a Chelseat meg padlóra küldte, szal Webb jót tett a MUval:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.13. 17:40:47

@halareaal:

Arról nem is beszélve, hogy két gólt akkor se érhettek volna el egyetlen szögletből, ha varázsolnak.

Lehet, hogy én vagyok nagyon rosszindulatú, de szerintem ilyenre még Cé sem képes. :-)

badblood 2009.01.13. 17:47:52

@Tuti-tata:
Szerintem megvárják amíg kiseik a Chelsea a BL-ből. Tekintve általános produkciójkat a Juve elleni meccsek után után várható Scolari menesztése...
Merthogy nem lesz tovább a kékeknek a BL a százbiztos...
Egyébként aki többet elért velük, az nem Grant volt, hanem GrantTenCate, de szerintem sokkal inkább Henk Ten Cate, de talán még némi Mourinho is vegyült a dologba :))

kroos 2009.01.13. 17:53:02

Kevin Davis a legdrágább angol aki nem játszott a válogatottban

kroos 2009.01.13. 17:59:20

(ez pote jövöheti kérdése és a válasz is egyben)

wendriner úr 2009.01.13. 18:04:33

pedig milyen jól tolta anno a Championship Manager 2-ben...

wendriner úr 2009.01.13. 18:07:12

Kevin Davies ugye a rendes neve, meg utánanézve a válasz inkább a Dean Richards lenne, 600k-val többe került Hoddle-nak.

balu11 2009.01.13. 18:16:27

a cseles szöglet témához: sztem teljesen szabályos volt, viszont talán nem feltétlenül kell annyira basztatni a partjelzőt (bocs asszisztenst), mert neki egy szöglet előtt azért kell 1-2 dologra figyelnie - nem védeni akarom, csak ez sztem még ilyen szinten is érthető és elkövethető hiba

ez a trükk egyébként egyáltalán nem sportszerűtlen, nem hasonlítható a nem-adom-vissza-a-labdát esethez (sokkal inkább a gyorsan elvégzett szabadrúgásokhoz ld. Frank de Boer vs. Lama 2000es EB)

az meg, hogy szólni kellett volna előtte - semmilyen szabály nem mondja ezt ki (ahogyan azt pl. igen, h kérni kell a 10 yardot), viszont célszerű - jómagam pl. egyszer a megyeegyben csináltam hasonlót (csak szabadrúgásból), szóltam előtte a sporinak (persze nem egyből előtte, hanem kb. a meccs elején, h figyeljen erre, mert be fogjuk dobni a trükköt) - be is jött, gól, 1-0, győzelem

ebből persze csak az következik, hogy okosabb vagyok Rooneynál, az nem, h jobb focista :)

Lencse. 2009.01.13. 18:28:32

"ebből persze csak az következik, hogy okosabb vagyok Rooneynál" - Erre azért ne legyél olyan nagyon büszke, bármelyik halastó iszapjában találhatunk olyan lényeket, akik ezt szintén elmondhatják magukról. :)

Lencse. 2009.01.13. 18:44:36

Levonnám a konklúziót, balu11 hiánypótlóan józan kommentje után:

- A Chelsea balfasz volt.
- Giggsék megpróbálkoztak egy trükkel, nem jött be. Logikusan hangzik, hogy a sporival egyeztetni kellett volna.
- A bírö hibázott, mert nem adott meg egy szabályos gólt, de én még őt sem ítélem el olyan nagyon.

Mocskos csalókat, sportszerűtlen tahókat, a fair play megcsúfolását én nem láttam. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.13. 18:50:00

Engem csak az bánt az esetben, hogy egy MU-nak nem illik okosnak lennie. Egyszerűen nem illik hozzájuk. Sérti a szépérzékemet a MU és a csalafintaság fogalmainak összehozása.

Szóval csak ízlésbéli kifogásom van az eset kapcsán. :-)

corporal clegg 2009.01.13. 18:53:36

Akkor szájbarágósan, retardált kollégáink kedvéért:
amikor megsérül egy játékos, és a spori nem állítja meg a labdát, az egyik csapat ki szokta rúgni, hogy ilyenkor ápolni lehessen. Ez után a bedobáskor a labdát birtokló csapat vissza szokta azt adni (nem láttunk még ilyet, pedig az NST-n kommentelünk?, cö-cö), nem pedig megtartani azt, és támadást vezetni, mert az súlyos sportszerűségnek számít.
(Más kérdés, hogy Angliában már orvosolták ezt a problémát.)

Hasonló sportszerűtlenség, hogy úgy végzünk el egy szögletet, hogy senki ne lássa azt, hogy elvégeztük. Ez már Rómában is vérlázító volt, kb. a portugál tizenegyeskiharcoló-próbálkozásokkal egyenértékű.

kroos 2009.01.13. 18:59:48

Dean Richards jaj mekkora lol-volt...

danesdzsu2 2009.01.13. 19:08:49

@lonicera: Ne higyj a cikknek, nézd meg a videót. Rooney a negyedkör területén kintről kezdte meg a "rugómozdulatot", majd anélkül, hogy felemelte volna a lábát, visszahúzta a labdát. De nem értem, miért lovagolsz ezen ennyit. 3:0. és kész.

Sportszerűtlennek pedig azért tartom, mert ha vmelyik cselszkis odafut, és elviszi a labdát, akkor Rooney és Cé ugyanilyen vehemenciával reklamált volna a bírónál.

Adamfark 2009.01.13. 19:21:42

Mindenkinek aki szereti, és annak aki nem....
www.youtube.com/watch?v=KKDErlZf7ss

Lencse. 2009.01.13. 19:34:34

@danesdzsu2: Na, az kimondottan nemrocknroll lett volna,, de nem történt meg, ne baszogassuk már szegényeket ezért is. :)

Adamfark 2009.01.13. 19:37:44

@danesdzsu2:
Kedves kolléga!
Akkor egy kis fizika:
Ha egy labdát egyenesen előre vezetsz majd a szöglet körén belül megfordítod a mozgását, úgy hogy az ellenkező irányba haladjon tovább, akkor az azt jelenti, hogy volt olyan pillanat, amikor a labda állt. A videókból tisztán látszik, hogy - mivel készültek erre a dologra - Rooney odafigyel rá, hogy a labda tisztán belül legyen a szöglet köré húzott vonalon. A labda kb. fél méterrel elhagyta a szöglet "körét". Ezalatt figyelt rá, hogy nehogy még egyszer hozzáérjen. (mer' akkor az szabálytalan!)
Nem véletlenül linkeltem be a szabálykönyvet, ami mellesleg ugyan ebben a formában - csak természetsen angolul - fenn van a FIFA honlapján is. Érdemes lenne elolvasni!
Sehol nincsen az leírva, hogy a játékosnak el kell e hagyni a játékteret ahhoz, hogy berúgja a labdát. Gyakorlatilag azt is megtehette volna, hogy háttal béáll a labda és a szögletzászló közé, majd sarokkal elvégzi a szögletet. Talppal miért ne lehetett volna?
Ld. még: Totti híres sarokkal ellőtt móka 11-ese. Az sincs sehol sem leírva, hogy úgy ne lehetne. Vagy a híres elcseszett Arsenal 11-es. Ott is érvényes lett volna, ha sikerül berúgniuk (nekik nem sikerült). Gyk.: Legurított 11-es volt....

Adamfark 2009.01.13. 19:41:52

@danesdzsu2:
Bocs ez kimaradt, de ez is a szabálykönyvből adódik: Ha egy cselzis elveszi a labdát csak úgy tehette volna szabályosan, ha 9 méternél messzebb állt, amikor a labda elhagyja a szöglet "körét".
Ha meg összejön neki? Na bumm! Eddig a Unitedtől annyi elcseszett kisszöglet variációt láthattunk, hogy eggyel több, vagy kevesebb, nem mindegy? Végre láttam a csapattol 2 olyan begyakorolt figurát, amire azt mondhatom, hogy: Hííííínye!

Dani Kalifornia 2009.01.13. 19:59:41

Itt az a probléma, hogy a sport természetével ellentétes, hogy "úgy hozzuk játékba a labdát, hogy az ellenfél ne tudja: már játszunk."
Amikor már játékban van a labda, akkor oké, "mindent lehet", de a bedobást is félreérthetetlen mozdulatsorral kell elvégezni, mert az ellenfélnek is tudnia kell, hogy már játékban van a labda.
Ezt nem a szabálykönyvből kell magyarázni, hanem a játék filozófiájából, abból a szóból, hogy "sport".

Nincs még egy játék, ahol ilyennel próbálkoznának, és sajnálatos, hogy ez pont a fair play hazájában történt. (Pl. a "szemétségükről" hírhedt baseball dobók is egy emlékeztető mozdulatsorral jelzik, hogy indul a játék...)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.13. 20:15:18

az odáig biztos, h ez nem volt szimpi, az is biztos, hogy a szimpátiát nem kéne keverni azzal, hogy szabályos volt-e, de arra a felvetésre még senki nem reagált, hogy ha ez szabályos volt, akkor ezután minden szituban, amikor leejti (a pályán belülre) a labdát a bedobáshoz készülő spíler, mindig ellentaccsot kell-e ítélni.

Adamfark 2009.01.13. 20:22:09

@reggie_bush:
A bedobást azért úgy kell elvégezni, mert az van a szabálykönyvben. Lehet fanyalogni a szaltós megoldás ellen, de ha egyszer szabályos....
A nevedből adódóan meg feltételezem, hogy nézed az NFL-t. Ott mely játékok a legelismertebbek? Pontosan a trükkösek!
De vegyük csak a kézilabdát: A trükkös időn túli szabaddobással mit kezdjünk. (amikor a felsorakozott védőfal előtt betömörülnek a támadó játékosok, és nem lehet tudni, hogy ki fogja eldobni a labdát)
Gyakorlatilag a legurított szabadrúgást is be lehetne tiltani! Mér' nem az rúgja a kapura, aki elvégzi a szabadrúgást?
A cselzi is úgy járt volna, mint az egyszeri magyar focista: Túl korán jött a gól....

danesdzsu2 2009.01.13. 20:24:16

@Adamfark:

:D

Nos, igazad lenne akkor, ha a labda egy egyenesen mozgott volna. De mivel nem így történt (egy kis kört írt le), így nem kellett megállnia sem. (Gyk: nem csak úgy fordíthatod meg az autó haladási irányát, hogy megállsz, és rükvercbe kapcsolsz, hanem úgy is, hogy szépen megfordulsz, anélkül, hogy egy másodpercre is leállnál)

Jók a példáid, de egyik kudarca esetén sem lehetett előadni, hogy hát én nem is úgy gondoltam, milyen szemét ez az alak, hogy nem hagyta elvégezni a szögletet, tessék neki lapot adni bíró bácsi. Mindegyik esetben nyilvánvaló volt, mikor került játékba a labda.

Ha ezt elfogadják, akkor minden alkalommal szabálytalan bedobást kell fújni, amikor leteszik a labdát, hogy mégis egy másik játékos dobja be, stb. Egészében véve az NFL-es "fair catch" szabályra emlékeztt, ha ott elkezd integetni egy játékos, akkor ne vigye már tovább a labdát.....

Pety91 2009.01.13. 20:37:50

Most komolyan minek vitatkozni azon, hogy most szabályos volt vagy sem?!
Lényeg az MU-nak, hogy gól lett az ismétlésből, tehát a bírók nem vettek el tőlük gólt, kétlem hogy a középkezdés után 1 percen belül még egyet fejelt volna Vidic...
A Chelseanél meg egyszerűen összeomlott a csapatszellem, a játékuk szinte néha championship szintű csapatra emlékeztetett.
Remélem a Wigan keményebb dió lesz az MU-nak, a jelenlegi Chelsea-nél biztosan!
Go Reds! YNWA!

Adamfark 2009.01.13. 20:42:23

azért rossz példa a bedobás kérdés, mert gyakorlatilag abban az esetben nem kerül játékba a labda. Amíg meg nincs játékban a labda, addig akár dekázgathat is a labdával.
A szögletnél egyedül annak kell teljesülni, hogy a labdának a szöglet körön belülről kell elindulnia, és lábbal kell elindítani álló helyzetből.
A bedobásnál:
• arccal a játéktér felé kell fordulnia
• mindkét lábának egy részével érintenie kell vagy az oldalvonalat,
vagy a játéktéren kívül a talajt
• mindkét kezét használnia kell
• a labdát hátulról a feje felett előrehozva kell bedobnia.

Így ha valaki leejti a labdát a másiknak, akkor gyakorlatilag egyik fenti pontnak sem felel meg. Ergo nem bedobást végez el. Ha nem bedob, akkor nem is lehet szabálytalan bedobás.
OK-OK nyakatekert, de csak így tudom ezt az anomáliát magyarázni... ;)

Adamfark 2009.01.13. 20:46:12

@Pety91:
YNWA!
Ja! Ez csak természetes!
You Never Win Anithing! :D
(Nem az enyém az érdem!)

Adamfark 2009.01.13. 20:48:04

@Pety91:
Különben meg időből és bitből is van elég! Hát vitázunk! De semmi komoly!

crouchy 2009.01.13. 21:07:12

itt sok olyan ember van, akiről kiderült h egész nap gép előtt kell ülnie. Két kérdésem lenne
1, mit kell ehhez elvégezni
2. meg lehet e élni belőle

előre is köszi bárkinek aki esetleg válaszol

Dani Kalifornia 2009.01.13. 21:08:21

@Adamfark: Az NFL-ben is csak azután lehet trükközni, hogy a labda játékban van. Annál is inkább egyértelműnek kell lennie, hogy mikor indul a játék (és ezzel kapcsolatban nem is trükközhetnek), mertr addig nem is mozdulhatnak a line of scrimmage-en.

A bedobást azért mondtam, mert egyértelműen látja mindenki, hogy a bedobó játékos elvégzi a bedobást.
Egyébként tényleg problémás az egész, mert ugye van, amikor sípszóra indul a szöglet, van amikor meg nem, de az én problémám továbbra is az, hogy semelyik játékban sem úgy verik át az ellenfelet, hogy az ne tudja, hogy már játszunk.

Kézilabda: az időn túli szabaddobást csak rálőni lehet, de abból nagyon ritkán van gól, és ott ugye a hetesnél is lehet ijeszteni, tehát az egy másik műfaj.

Strigo 2009.01.13. 21:15:57

Én azért kíváncsi lennék, mit gondolt a partjelző, mikor Giggs megindult a labdával. Na meg hogy miért emelte fel a zászlót.

halareaal 2009.01.13. 21:24:21

hát, ha télleg csak azoknak a feltételeknek kell teljesülinie bedobásnál, akkor simán meg lehet csinálni úgy is. odaállsz elvégzed a bedobó mozdulatot csak épp nem dobod el a labdát, hanem magad elé ejted. aztán elkocogsz onnan, mintha misem történt volna. és játékban van a labda. lehet, hogy jobban beválna mint Delap bedobás kombinációja.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.01.13. 21:33:33

halareaal: na, ha ezt a bedobásos trükköt -észrevétlenül- meg tudja csinálni bármelyik csapat, akkor meg is érdemlik, hogy rúgjanak egy gólt :p

Lencse. 2009.01.13. 21:35:58

Az egy picit feltűnőbb lenne, mint Rooney mozdulata. :D

Születtek különben egész jó hozzászólások, amik elgondolkodtattak. (Puhl Sanyi megszólalt már az ügyben? :D)

lonicera 2009.01.13. 21:39:45

@crouchy:

1.betegnek kell lenni
2. nem, hacsak nemadtad el valamelyik szervedet:)

Azazello007 2009.01.13. 21:58:55

@crouchy: egy idő után kurva szar dolog tud ám lenni, hidd el.

galyika 2009.01.13. 22:31:43

Mindig olvasom a blogot, és ritkán szoktam írni, most mégis megteszem. Senki ne vegye magára de annyi hülyeség lett itt összehordva a szöglettel kapcsolatban, hogy az abban kitalált szabályokból lehetne kb doktorit írni.. Én csak linkelek és idézek, méghozzá a hivatalos FIFA szabályzatból. 50. oldalon van a lényeg.
www.fifa.com/mm/document/affederation/federation/81/42/36/lotg_en.pdf

Procedure
• The ball must be placed inside the corner arc nearest to the point
where the ball crossed the goal line
• The corner fl agpost must not be moved
• Opponents must remain at least 9.15 m (10 yds) from the corner
arc until the ball is in play
• The ball must be kicked by a player of the attacking team
• The ball is in play when it is kicked and moves
• The kicker must not play the ball again until it has touched another
player

galyika 2009.01.13. 22:59:19

Közben észrevettem hogy valaki korábban belinkelte a magyar verziót. Egyébként ezt böngészgetve annyi ismeretlen szabályt találtam, hogy el se hiszem. Például ha szabadrúgást a saját kapudba rúgsz akkor szöglettel jön az ellenfél.

halareaal 2009.01.13. 23:29:06

sztem simán sikerülhet, csak hiteles alakítás kell hozzá:P

Kövi 2009.01.14. 02:20:34

Az ember minden nap tanul valamit, legyen az hasznos (a lencsét nem kell beáztatni, ha kuktában főzöd) vagy látszólag haszontalan (mindig legyen rajtad alsó, főleg ha vasalsz), de hogy ennyit vitatkozni...?
A legjobb kérdés Crouchyé volt, csatlakozom.
Azért arra nagyon kiváncsi lennék, hogy ha az ún. sportszerűtlenségen felháborodott sporttársak mit írnának, ha a saját csapatuk mutat valami hasonló kombinciót. Nagyon nem bírom Drogbát vagy Inzaghit, de nem kezdek sportszerűtlenséget kiabálni, amikor a csúcsformában lévő Didier fizikai erejét kihasználva szerez labdát/gólt, vagy ha az öreg Pipponak a huszadik lesét már benézi a partjelző (tudom: lerágott csont).
De mindegy is, nem múlt ezen semmi; "Hajrá, ManUtd!"

kroos 2009.01.14. 07:46:14

"úgy hozzuk játékba a labdát, hogy az ellenfél ne tudja
akkor a szabik amiknél nem várnak sipszót és gól?

Dani Kalifornia 2009.01.14. 08:19:58

@kroos: Ott elvileg a spori jelez két kézzel, hogy "tessék", de amúgy az is egy kiskapu, egy problémás rész a játékban.

@Kövi: Hát ez tök homály, amit írsz. A testi erő kihasználását ne mossuk már egybe azzal, hogy csak az egyik csapat tud róla, hogy megy a meccs...
Megfordítom azt, amit írsz: Ha a Chelsea csinálta volna ugyanezt, nyilván Te is azon a véleményen volnál, hogy sportszerűtlenség történt.
(Én egyébként nem vagyok Chelsea szurkesz.)

kroos 2009.01.14. 08:20:57

állást kellene foglalnia a fifának...már a romai eset után kellett volna....

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.14. 08:25:38

minek?
kb ugyanaz az eset, mint amikor lepasszolják a tizenegyest.
azt is lehet, ez is megtéveszti az ellenfelet, mégis csak szökőévente alkalmazzák.

a spori hibázott, eltiltani egy életre ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 08:35:11

wazzzz, pöte...

most jönnek megint az arsenalt szapuló egyének a legurított tizi miatt... szeretném ezt megköszönni előre is Neked :)

Amúgy érdekes volt olvasni, h a 2 vörös + orosz szurkerek osszák az észt szakadatlanul, majd belecsempészik az ágyúsokat "okosan", mintha bmi közünk lenne hozzá... :)))
Pedig csak a szabálykönyvet kell elővenni (vagy felhívni puhlsanyeszt) :)

elspanyolosodott/elolaszosodott ez a poszt, sajnos... de már van új olasz, hátha vándorlás lesz oda, látva a tegnapi inter "alázást" :)

kösz, még egyszer :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.14. 09:39:52

nekem csak eszembe jutott az a megoldás is, nem is gondoltam a Gunnersra.
de szívesen :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 09:51:53

fogadunk h 1 órán belül megjön a link a kihagyott tizinkről? :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.14. 09:56:50

legyen!
egy órán keresztül mindent kimoderálok :))
p.

Kövi 2009.01.14. 10:12:16

@reggie_bush: Lehet, hogy nem voltam elég érthető, pont azt mondtam, hogy fordított esetben (ha a kékek vágnak ilyen gólt) nem szólnék egy szót sem (természetesen a szabálykönyv fentebb idézett részeinek átolvasása után).
Amúgy én sem vagyok Chelsea szurkesz, de szerintem ez kiderült :-)

Kövi 2009.01.14. 10:42:25

"felhívni puhlsanyeszt" :D

Azazello007 2009.01.14. 10:48:59

@kroos: a FIFA az általam ismert legfafejűbb, legtöketlenebb testület, úgyhogy ők inkább ne keveredjenek ebbe bele.

Tényleg, írhatnátok a dél-afrikai VB problémájáról is vmikor.

Dani Kalifornia 2009.01.14. 10:54:00

@imici77: Az a tizi szabályos volt, és nem is olyan elszigetelt jelenség, Cruyffék is csinálták...

www.youtube.com/watch?v=_Gi98iEziKQ

halareaal 2009.01.14. 14:50:00

az az Arsenal 11es tök más volt. akik itt sportszerűtlenséget hirdetnek, úgy nézem azért teszik, merth az ellenfél nem tudta, h már játékban van a labda. Pires passzát azért ki lehetett szúrni, az simán egy poénos csel volt, amit ráadásul el is basztak, és amire reagálni tudott az ellenfél. arról nem beszélve, h asszem akkor az a meccs már eldőlt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.14. 17:25:32

@crouchy:

Kevés munka végezhető el számítógép nélkül. És ha már az ember előtt van, csak rákattint a netre. És ha rákattint a netre, csak rákattint az NST-re is. És ha rákattint az NST-re, és nem látja a spanyol posztot, akkor...

... akkor az történik, amit imici77 írt: elspanyolosodik a Premier League poszt.

kavics30 2009.01.14. 17:37:57

Imici én nem láttam túl sok ágyus szapulást (vagy csak az utolsó 100 kommentet olvastam el?)
az a tizi az úgy, ahogy rendben volt. pontosabban úgy volt rendben, hogy kimaradt. annak volt ugyanis egy kis alázás szaga. ennél a szögletnél, 0-0-nál én nem éreztem semmi ilyet.
nem értem az értetlenkedőket egyébként. szerintem a szöglet teljesen szabályosan lett elvégezve. hogy az ellenfél nem gondolta, hogy már elvégezték? hét kérem figyelni kell. hogy értsétek, hogy mire gondolok én is egy kézilabdás esetet hoznéék fel. ha szabaddobást kap egy csapat, és a támadó, akinél van a labda a 9esen kívül teszi le a földre, mert nem ő akarja elvégezni, akkor azt az ellenfél felveheti, mert elvégzetnek minősül a szabaddobás. ha a 9sen belül, akkor még nem végezték el. ennyi. a szöglet szabályosan úgy végzendő el, hogy a kiskörön belül, álló helyzetben a labda, vki pedig erőhatást gyakorol rá és kimozdul a kiskörből. pont innentől az játékban van.
sportszerűtlen-e? szerintem nem. mennyivel sportszerűbb vagy sem a szabadrugás elvégzése idejekorán, ha nem kell megvárni a sípszót? szabály az szabály. jelezte a bíró, hogy kell sípszó? nem, akkor mehet a szabad.
kézilabdában a középkezdéskor a kispadról beugró ember elviszi a még "szendergőn" passzolgatók közül a labdát? és van erre még számtalan példa.

egyetlen igazán jogosnak tűnő kérdés a számomra, hogyha az ellenfél elvitte volna a labdát, akkor a MU játékosok reklamáltak-e volna?! ezt nem tudjuk, de ha igen, akkor a bírónak kellett volna állást foglalnia, hogy elvégzésre került-e a szöglet.

Dani Kalifornia 2009.01.14. 18:40:45

@kavics30: Ezek a kézis példák nem relevánsak, mivel szabály van rá.

Egyébként amellett, hogy sportszerűtlen volt a szöglet, szabálytalan is volt, hiszen a fentebbi érvelés szerint akkor állt a labda, amikor Rooney visszafelé indította el - vagyis egy pillanat tört részének megfelelő időre, ami az emberi szem számára érzékelhetetlen.

Sportszerűtlennek meg azért sportszerűtlen, mert a szabályok ilyen jellegű feszegetése pont olyan, mintha egy PC-s játékban a bugokat kihasználva haladnánk előre: az eredmény ugyanaz, de az érzés, a lényeg teljesen más.

Minden esetre, ha ilyen "genyó" irányba mozdul el a futball, akkor csak NFL-t fogok nézni:)

sAp 2009.01.14. 18:59:28

különben nem értem reggie bush értetlenkedését,NFL-ben ugyanígy előfordulnak hasonló esetek (és ennél nagyobb gyakorisággal), például amikor 4. kísérletnél a támadó csapat a partvonalnál machinál azzal hogy a speciális csapatot vagy a hagyományosat küldi-e fel; vagy devin hester 109 yardos tavalyi missedFGreturnTDje is úgy esett,hogy kvázi megjátszotta hogy faircatchet fog csinálni,aztán megindult mint állat,így a chicago játékosainak könnyű volt lezúzni a bambuló védőket. és ezek a példák csak amik hirtelen eszembe jutnak,szóval túlzás arról beszélni,hogy a fociban így nflben meg úgy.

az nflben ráadásul ezeket spec sztem senki nem tekinti sportszerűtlennek,hanem épp hogy fifikásnak. fociban nyilván más a helyzet,pölö a gyorsan elvégzett szabadrúgások nekem sem tetszenek, de ez is egy kiskapu gyakorlatilag, egy eddig ki nem használt (sunyi) lehetőség, nyilván amint még egyszer megcsinálja vki kis ráfigyeléssel simán elkerülhetőek lesznek. addig meg vesszen a bambája!:)

Dani Kalifornia 2009.01.14. 20:48:14

@sAp: Az a különbség, hogy az NFL tisztán stratégiai játék, az európai foci viszont nem az. És Te sem érted: az NFL-ben nem történik olyan, hogy csak az egyik csapat vágja, hogy megy a játék...
(Mellesleg ott akkor is megy a meccs, amikor a játék éppen áll...)

Szóval nem lehet összehasonlítani a két játékot, más filozófia húzódik meg mögötte - az egyik egy tisztán mesterséges, kreált stratégiai játék, míg az európai labdarúgás egy természetes és improvizatív alapokon nyugvó sport.

kavics30 2009.01.14. 20:49:33

@reggie_bush: miért nem relevánsak? mert van rá szabály? arra is van szabály, hogy hogy kell elvégezni a szögletet nem? akkor nem értelek...
az, hogy szerinted szabálytalan volt a rooney féle szöglet...lelked rá, én nem így láttam.
de hogy sportszerűtlen lett volna...a trükk és a sportszerűtlenség között ezek szerinte nagyon vékony a határ. nekem mindig azt mondták az edzőim: amíg a bíró nem fúj, addig kell menni. azaz mindig koncentrálni kell! egy trükkös szögletnél is pont úgy, mint egy mezőnybeli szabadrúgás gyors elvégzésénél.
ebből kitalálhatod, hogy szerintem nem volt sportszerűtlen.

papercut 2009.01.14. 20:51:31

Halljátok feleim. Ma az Mu nem szerez 1 pontnál többet a Wigan ellen!

sAp 2009.01.14. 21:04:07

azért jól kezdik...

sAp 2009.01.14. 21:26:03

@reggie_bush: ezt adom,de szerintem tisztán,kreált stratégiai játék az a sakk,ott tényleg nem tudsz trükközni,de a foci és az amerikaifoci sztem a kettő között mozog. improvizatív elemek vannak bőven az nflben,ez az ami néha különösen érdekessé tudja tenni.ugyanígy a fociban is van catenaccio ami nem az improvizativitásról,manapság amúgy is tért hódít a "célfoci";sztem ez az ami inkább kiölheti a szépséget a fociból,nem ezek a kétségtelenül sunyi trükkök.

amúgy meg az nflben is van ilyen,pl amikor a támadó csapat kihasználja h a védők még cserélnek és épp 12en vannak a pályán,a támadók csinálnak egy gyors spike playt az ellen meg megkapja a büntit érte (5yd és 1st down sztem)-(a támadóknak eszükben sincs támadni ilyenkor,csak simán az irányító földhözvágja a labdát. és én ezt sem tekintem sportszerűtlennek,csak kihasználják a szabályok adta lehetőséget.

giacinto 2009.01.14. 22:13:04

Nem nagyon nézek angol focit, de látom hogy ez a Kádár gyerek odaülhet a NU padára, van esély rá hogy játszani is fog?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 22:33:46

és azt vki esetleg, h a hull A vagy B csapattal nyomja?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 22:47:36

nah, ezért lesz bajnok a mu, 1-0-ra hozzák a meccseiket (még nincs vége, de...), ahogy tavaly is... őszintén mondva, meg is érdemlik.

mann 2009.01.14. 23:12:17

Az első perc után nem gondoltam volna, hogy csak egy lesz a vége. Ráadásul Rooney hét perc után megsérült.
A lényeg a három pont és a hétvégén akár élre is állhat a MU.

Strigo 2009.01.14. 23:21:06

Vidic nagyon keményen tolja ebben a szezonban, leginkább neki köszönhető a zsinórban kilenc, kapott gól nélkül lehozott meccs.

mann 2009.01.14. 23:27:28

És mellette Evans is jól nyomja, mikor Riot kell pótolnia. Az utóbbi két meccsen összesen három apróbb hibája volt, ami azért elég jó ahhoz képest, hogy alig múlt 20.

Lencse. 2009.01.14. 23:30:02

Nem volt rossz a Wigan, de Vidic a Pásztor tesók magabiztosságával einstandolta a lasztikat.

Kövi 2009.01.15. 00:36:57

A legkevesebb energiával megszerezni a három pontot - ennyit láttunk ma. Nem volt se kimondottan unalmas, se nagyon izgalmas. Semleges szurker nem most kedvelte meg a PL-t.

Henke 2009.01.15. 04:45:24

idén volt már spanyol poszt? és elhiszem hogy baromi idegesítő tud lenni kedves angol foci hívő sporttársaim, hogy ideszemetelünk, elnézést érte.
Kedves Nou San Trafford! ha ennyire nem megy a Realnak -jajj, bocsi, panchot akartam írni:P - legalább egy annyit rakjatok már fel légyszi az oldalra, hogy "Spanyol poszt- hétvégi csörte". Nem kell beírni semmit, kb fél perc megcsinálni, majd mi megoldjuk akkor. És akkor átmegyünk oda a dühöngőbe halareallal, meg Csöncsönnel dühöngeni :) Igényes, szép blog ez, ne haggyátok már ennyire fakulni a nívóját :( már únja az ember, hogy vasárnap este felnéz és egy olasz/angol/maláj foci virít a képébe :(:( Spanyol meg sose.
Még azért nem hagytam itt a területet a francba, mert tényleg jók a cikkek. És várja az ember... nem tudom hányan, de jópáran már biztos elpártoltak más oldalakra. Na mindegy, így hajnalra. Csak csináljatok már valamit...

ZenZo 2009.01.15. 09:57:25

A ManU ismét nyert 1-0-ra (meccset nem láttam), pedig nagyon szurkoltam a Wigannek egy x erejéig.

Tegnap FA forduló volt, Southend-Chelsea. Vegyes érzésekkel vártam, lévén a mérkőzés előtt (és az első 20 perc után is) simán benne volt, hogy kikapunk 1-0-ra, vagy győzünk hattal. Érdekesen indult, mert a nagy köd miatt a meccs előtt 15-20 perccel a bíró lefújta a meccset, de aztán Angliában a köd sem állhat a foci útjába: az eredeti kezdésre tökéletesen felszállt :)
Aztán jött ismét a fekete leves: a harmadosztályú Southend első szögletéből gólt fejelt, fertály óra után 1-0. Ismét ki kell emelni, hogy Scolari zónás védekezése semmire nem jó, a védők jó két-három lépésre állnak a támadóktól, akik így lendületből fejelhetnek, a védőknek meg esélyük sincs, (mondjuk Alex fel sem ugrott), s mivel a kapufához (ez nem is tudom, milyen divat most) nem állítunk embert, a kapufához lefejelt labdát Cech nem védhette. Aztán még szerencsétlenkedett a félidő végéig a Chelsea, egyrészt Cech bravúr kellett, hogy ne legyen kettő, másrészt mivel a hazaiak első embere a saját térfél közepénél nem ment előrébb, tömör védelem ellen meg nem tudnak gólt lőni, de a félidő hosszabbításában Ballack kihasználta a védelem első hibáját, s lélektanilag a legjobbkor egyenlített. Aztán a második félidőre a hazaiak elfáradtak, a Chelsea pedig Kalou vezényletével bedarálta őket. A kisebbik elefánt előbb vágott egyet, majd adott két asszisztot, a vége 4-1, eredmény alapján meggyőző, mutatott játék alapján nem annyira. Néhol szép játék, 4 gól. A folytatáshoz tökéletes ellenfél a soron következő Stoke. Csak az a fránya védekezés. Már előre aggódom a Delap bedobások miatt...

neeson 2009.01.15. 10:11:14

Elképesztő mennyit fejlődött a Wigan az elmúlt 1-2 év folyamán!

kroos 2009.01.15. 10:13:22

Nekem a Jewel-féle wigan is tetszett...szerintem ez se jobb annál..vannak olyan kilátástalan meccseik,,,,..mégis hogy állnak...ugyanez a fulhem is.

neeson 2009.01.15. 10:27:42

A Jewell-csapat egy kiscsapat volt jó meccsekkel, ez a mostani meg már inkább középcsapat:) Mezőnyjátékban szépen kijön ez.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 10:28:18

@sAp: és @kavics30:

A labdajátékok között az amerikai foci szélsőségesen stratégiai játék, és ebből következik, hogy akkor is folynak az események, amikor áll a játék, és ezért sem jó a spike-os példa, mert akkor is folyamatban van a meccs, bármikor elkezdhetik a játékot.

Itt az a probléma - és ezért nem relevánsak a példák, amiket hoztatok - hogy egyik sportágból sem tudunk olyat mondani, ahol arra megy ki a trükk, hogy az ellenfél ne vegye észre, hogy megy a meccs.
(Képzeljetek el egy boxmeccset, amikor az egyik fél úgy csinál, mintha még igazgatná a fogvédőjét, aztán gyorsan kiüti az ellenfelet:))

Amiket Ti felhoztatok, azok a szituációk az ellenfél rendezetlenségére apelláló gyors megoldások, nem pedig olyanok, amikor az ellenfélnek fogalma sincs arról, hogy sietni kéne, mert azt sem tudják, hogy "Játszunk, ba'meg!".:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 10:37:33

@reggie_bush:
ez sem jó példa, sztem.
szöglet jön, játékban van a labda, nem kell sípszó. Valaki (Rooney) odament a szöglethez, aztán eljött, közben belepiszkált a labdába. Nabumm, nem vették észre.
Figyelni kell, vazz!
mozgott a labda? nem
kell beleegyezés az ellentől a szöglet elvégzéséhez? nem
értem, h min vitatkozunk napok óta? nem

szerintem sokkal nagyobb csoda, h a megismételt szögletből gól született.
nálam CR-é a gól ;)

kroos 2009.01.15. 10:51:29

@neeson: abban a csapatban viszont sidwelek,chimbondák,bullardok,bainesek voltak.

neeson 2009.01.15. 10:55:07

@kroos: Jó csapat volt az, de attól függetlenül újonc. A mostani csapat masszívabb. Régen a MU egymás után többször 4-0-ra verte a Wigant, mostmár ez nem fordulhatna elő.

kroos 2009.01.15. 10:57:21

Wigant kap azért 4-eket..legfeljebb nem a mu-tól.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 11:03:59

@pote: portugál és dél-amerikai bajnokságokban lehet, hogy ez a csibészség határain belül van, de az én európai gyomromnak ez sok - már a Rómánál az volt..:s

Ez a játék nem erről szól.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 11:16:49

@reggie_bush:
de vegyük már észre, ha a Te európai gyomrodnak, ezt az elmúlt 10 vagy kitudja hány évben 2x kellett megemésztened.

úgy írtok páran erről, mintha a United meg a Róma egyfolytában csalná a focit.
pont ellenkezőleg, az utóbbi időben közszájon forog, h a két leginkább támadószellemű csapat az olaszoknál és az angoloknál.

pont minket zavar, h egy angol egy velszível, meg két olasz megtalált egy kiskaput. Ami nem is kiskapu, csak nem sablonos megoldás.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 11:49:31

@pote: Nem a MU meg a Roma, hanem az aljasság...

Dani Kalifornia 2009.01.15. 11:55:12

És még 1x leírom, mert erre még senki nem válaszolt:
Nem láttam még egyetlen sportágban sem olyat, hogy csak az egyik csapat tudja, hogy megy a játék, úgy hogy a másik azt tudatosan idézte elő.

A sport szó eredeti jelentése nem véletlenül a bajvívás, párviadal, nem pedig hátba szúrás, orgyilkosság.

Vagy amennyiben ez már nem sport, hanem üzlet, akkor nem is labdarúgás, csak showbiz.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:01:10

@reggie_bush:
megy a játék.
figyelmetlen a védekező csapat!

R. Giggs-szel és De Rossival kapcsolatban meg szeretném, ha visszavonnád az "aljasság" jelzőt.

Nem vagyok MU fan, nagyon nem, de ez tetszett.
kben parttalan vita...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:07:15

@reggie_bush:
ha már voltál BL vagy PL meccsen, akkor tudhatod, h ez hihetetlenül naív kérdés volt:
"Vagy amennyiben ez már nem sport, hanem üzlet, akkor nem is labdarúgás, csak showbiz."
(már ha kérdésnek gondoltad.)

ez már csak tőlünk, szurkolóktól (gumi, koca, mindegy:) függ, h ezt hogyan éljük meg.
én próbálom sokszor magamat is becsapni, mert úgy élvezhetőbb, romantikusabb.
p.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:07:50

@pote: Biztos, hogy nem vonom vissza, én szeretem Giggsy-t, de SAF bárkit képes elrontani. De Rossi meg olasz...

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:08:59

@pote: Nem kérdés volt, megállapítás.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:14:44

@reggie_bush:
"SAF bárkit képes elrontani." ezt sosem értettem, de nem akarok újabb vitát indítani.

de bárkiből képes a maximumot kihozni.
Habi megerősítene kapásból, hogy CR addig lesz átlag feletti játékos, amíg Fergie alatt van. G.jó pedagógus, kevés ilyen van.
(talán még Urbán Flóri ;)

drosiii 2009.01.15. 12:18:12

@reggie_bush: Ha 18 év alatt nem "rontotta" el, ezután sem fogja. Giggs pedig híres a kiskapuiról. Pl a gyorsan elvégzett szabadok. Asszem a Nice ellen így jutott tovább két éve a Mu.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:19:36

@pote: "de bárkiből képes a maximumot kihozni."
Ez egyértelmű, csak hát ez azzal is jár, hogy az ember elhagyja az olyan felesleges dolgokat, mint "sportszerűség", "fair play", "tisztelet", stb. és a sötét oldal felé fordul...

kroos 2009.01.15. 12:19:46

@pote: tényleg ne inditsnk vitát...alan smith kedvéért meg föleg ne.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:20:27

És most ugrott be, amikor Giggs kifejelte a kapus kezéből a labdát - az is egy hasonló szitu.

kroos 2009.01.15. 12:20:36

@drosiii: ,,a Nice ellen így jutott tovább két éve a Mu."
az más tészta volt...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:21:43

@kroos:
Alan Smith,
ő már egyszer ki volt vesézve, tényleg hagyjuk :)

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:23:51

Egyébként most meg észrevettem, hogy több Chelsea játékos figyelte mi történik, de ebből a Rooney-mozdulatsorból egyszerűen nem volt világos, hogy elvégezte a szögletet - még a partjelzőnek se, és ez nem is csoda.

StretfordEnd 2009.01.15. 12:29:51

Nem a Nice, hanem a Lille volt az ellenfél.

Mellesleg olyan gólt nem egy nagy játékos szerzett már Giggsy-n kívül is; Messi, Henry...stb.

Adamfark 2009.01.15. 12:31:22

@reggie_bush:
Na bammeg, veled is csak többen vagyunk!
Állítsd már oda Rooneyt meg Giggs a kivégzőosztag elé, mert meg merte ezt csinálni! Szerintem is, már régen érik nekik egy hágai bíróság, meg a háborús bűnössé való nyilvánitás.
"Hátba szúrás, orgyilkosság"?
Mivan???
A bíró nem azért veszi a szájába a sípot, mert jóneki! (by Hofi)
Onnantól meccs van. Szögletnél nem áll a meccs.
De tessék, itt van neked egy példa, és a fociból:
Ha valaki a nézőtérről belesípol a játékba, a védők meg megállnak. A csatár tovább viszi a labdát, és teljesen jogos, és szabályos gólt fog szerezni. A védők nem tudnak róla, hogy megy a meccs, mégis ment....
Másik példa: Az F1-ben Safety Car után a vezető helyen lévő versenyző az utolsó kanyarnál (a célegyenes előtt) hirtelen lassít. Még nem folyik az éles verseny. A mögötte levő nem előzheti meg. Neki nagyobbat kell fékeznie. Ergo a célegyenesben ezzel akár 3-4 autónyi előnyt is össze lehet szedni. Pedig a verseny csak a rajtvonalon indul újra...
Kell még, vagy ezzel elszórakozol egy ideig?

United82 2009.01.15. 13:08:27

tegnapi meccsre (united-wigan 1-0) visszatéve.
9.-ik bajnoki meccs óta nem kapott gólt a csapat és mindezt úgy h mindig más összeállításban szerepelt és csak Vidic játszotta végig mind a 9meccset és utána Oshea volt a legtöbbször játszó (7meccs), míg Rio csak 4 meccsen volt ott.
Nem gondoltam volna hogy a Rooney,Ronaldo,Tevez,Berbatov csatársor helyett a védelmünk hozza le a meccseket, és tartja életben a bajnoki reményeket, olyannyira hogy tképpen a spiccen vagyunk.
A támadójátékunk nagyon akadozik, de egy-egy gól csak beakad, de amit a Vidic vezérelte védelem csinál az elképesztő. Eddig nekem Vidic az év embere a Unitednél (védekezésen felül még 5 gólt is szerzett eddig)

Dani Kalifornia 2009.01.15. 13:24:44

@Adamfark: Amennyiben a nézőtérre Tevez ül és sípol, akkor lenne némi értelme ennek a példának, egyébként semmi.
F-1: abban a körben a vezető kocsi diktálja a tempót, a célvonaltól lehet megelőzni, kivéve ha hibázik az első helyen álló pilóta. Szintén abszolút irreleváns és értelmetlen példa.

Nevetséges, hogy a mondataimnak az egyik felére válaszolsz, de végig egyszer sem olvasnád őket. Vagy csak nem érted mi a problémám, mint ahogyan az etimológiai gondolatmenet lényegét sem fogtad föl.

danesdzsu2 2009.01.15. 13:25:59

pote: én, úgyis, mint vfc drukker, nem fogadhatom el ezt trükközésnek. Ez annyira trükközés, mint amikor anno a békeidőkben a fradi kapott egy szabadrúgást ellenünk a 16 vonaláról. Egy veszprémi jó gyerek módjára odaállt 30 centire a labda elé, hogy addig ne végezhessék el a szabadrúgást, amíg a kapus rendezgeti a sorfalat. Erre a bíró elküldte onnan, majd amint elépett a veszprémi oldalra, a márnememlékszem melyik fradi játékos azonnal nekifutott, és belőtte. A kapus kb. semmit sem látott az egészből.

Ez teljesen szabályos gól volt, csak szerintem ilyet nem kéne megengedni, mert unfair. Ez a szöglet is ilyesmi, attól eltekintve, hogy nem volt szabályos se, mert Rooney jól láthatóan nem a megfelelő helyről kezdte meg a "szögletrúgást".

kavics30 2009.01.15. 14:47:10

@danesdzsu2: a példád jó, mert a veszprémi gyerek azért állt oda, hogy a "trükkös" szabadrúgást ne lehessen bedobni. ellépett, mehet a lövés. ha a rúgó csapat szól, hogy kéri a játékosokat eltávolítani a labdától, akkor a bíró sípszavát meg kell várni. a szöglet ugyanez a szitu. szerintem pote jól írta. a labda játékban volt. nem kellett külön engedély az elvégzéshez.

Strigo 2009.01.15. 15:56:20

@reggie_bush: "Nevetséges, hogy a mondataimnak az egyik felére válaszolsz, de végig egyszer sem olvasnád őket"

Bár ez nem nekem szólt, de szerintem meg te vagy nevetséges, hogy napok óta ezen a szögleten rágódsz. Van egy olyan mondás, hogy ha mindenki hülyének néz, gondolkodj el rajta, hogy tényleg az vagy-e.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 16:42:00

@Strigo: Én eddig nem sértettem meg senkit, de nyilvánvaló volt, hogy egy agyatlan MÚ szurkoló kezd el először sértegetni, még ha burkolt formában is teszi.

Biztos szar, hogy akár senkiházi gazembereknek is tűnhet a csapatod kicsit szélsőségesen nézve, de ettől még nem kell lehülyézni valakit, aki (mellesleg nem egyedül, ez is csúsztatás, elolvashatnád az összes kommentet, mielőtt beleugatsz) más véleményen van.

Lencse. 2009.01.15. 16:56:57

@reggie_bush: technikailag nem neked ment válaszként, de leírtam, hogy elgondolkodtattál: talán jó döntés volt a jv-től, hogy érvénytelenítette a gólt.

Az a baj, hogy a megjegyzéseidből süt, hogy gyűlölöd a Manchestert, és ezzel a koncepcióval álltál neki megítélni mindent. Kicsit visszás, hoyg ebből a helyzetből félted annyira a fair playt, meg a játék szellemét, meg a többi maszlagot. Orgyilkosság bazze. :D

Ez olyan, mintha leírnám rólad, hogy szar a blogod, idétlen a frizurád, büdös a szád, és ráadásul még adót is csalsz, csak éppen azt az apróságot hallgatnám el, hogy mondjuk ugyanarra nőre hajtunk, szóval a véleményem kissé elfogult. (félre ne értsd, nem ismerlek, ezek csak példák)

Lencse. 2009.01.15. 16:59:56

@danesdzsu2: szerintem itt a bíró volt hülye, ha nem kell kimérni a kilencet, akkor lehet közel állni a lasztihoz, ha meg kiméri, akkor csak sípszóra lehet elrúgni. Teljesen logikus is különben: ha nem állította meg a játékot, az azt jelenti, hogy megy a játék, és ebben az esetben a bíró csak ne pofázzon bele, hogy hova helyezkedik egy focista. Szerintem.

spigo 2009.01.15. 18:36:48

@Lencse.: ha nem keri a 9 metert akkor nem kell sipszo, de a vedo jatekos nem akadalyozhatja a szabadrugas elvegzeset, ezert szoktak par meterrel hatrebb rendelni. Ha meg gyorsan akarjak elvegezni a szabadot es kb 20 centire all a vedo es beleer a labdaba az sarga.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 18:58:07

@Lencse.: "Az a baj, hogy a megjegyzéseidből süt, hogy gyűlölöd a Manchestert, és ezzel a koncepcióval álltál neki megítélni mindent. Kicsit visszás, hoyg ebből a helyzetből félted annyira a fair playt, meg a játék szellemét, meg a többi maszlagot. Orgyilkosság bazze. :D"

Ez, meg a többi része is arról árulkodik, hogy nem feltétlenül érted miről beszélek, a nyelvészeti gondolatmenetet meg egyáltalán nem:(

Dani Kalifornia 2009.01.15. 19:30:45

Mellesleg annyi az egész, hogy számomra ez most állásfoglalás a JÁTÉK mellett, ezért ragaszkodom ennyire a véleményemhez. Szerintem ez egy olyan pont, ahol végleg rossz irányba mehet el az egész.

:(

Strigo 2009.01.15. 20:17:34

A Bolton ellen maradt egy egészséges csatár, Berbatov. Egy komplett védelem sérült (Brown, Ferdinand, Evans, Evra). Van két bevethető jobbhátvéd (Rafael, Neville), Vidic, meg a joker O'Shea. A kezdőcsapatot nehezebb eltalálni, mint az idei három kiesőt.

drosiii 2009.01.15. 20:30:44

@Strigo: Hát Neville már játszott középhátvédet emlékeim szerint. Szóval ha Evans nem játszhat, akkor valószínűleg ez a védelem lesz: Rafael - Neville,Vidic - O'Shea
előtte talán egy ehhez hasonló középpálya fog felállni: Park - Fletcher,Scholes/Carrick - Giggs/Nani (???)
elöl pedig akkor Ronaldo és Berbatov.

crouchy 2009.01.15. 20:31:28

ekkora faszt mint ez a Rooney... Elrontja a mecccset egy perc alatt aztán öt perc után elmegy. Köcsög exEvertonos-Manchesteri:)

drosiii 2009.01.15. 20:33:15

@kroos: azt leszámítva, hogy valóban a Lille ellen játszott (mea culpa), miért más tészta egy gyorsan elvégzett szabadrúgás? ha jól emlékszem, akkor a Lille vmi bírósághoz is fordult..

Kövi 2009.01.15. 20:51:51

@reggie_bush: ez is egy gondolatmenet, de azért lásd be, van ennél nagyobb veszély is.
Sőt: tegyük fel, hogy mostantól minden második szögletnél alkalmazzák ezt a trükköt. Erősen kétlem, hogy az edzők ne találnának ki valamit erre a figurára is (vicces elképzelni pl. Puyolt, ahogy tizedszerre is megeszi a trükköt). Így tkp. valahol a technikai fejlődést is elősegítettük.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.15. 21:07:00

@Adamfark: "Ha valaki a nézőtérről belesípol a játékba, a védők meg megállnak. A csatár tovább viszi a labdát, és teljesen jogos, és szabályos gólt fog szerezni. A védők nem tudnak róla, hogy megy a meccs, mégis ment...."

Nem egészen, mert ha a bíró úgy ítéli meg, hogy a nézőtéri sípszó befolyásolta a játékot (mert megtévesztette a védőt), akkor játékvezetői labdát fog ítélni.

1-2 dolog erről a szögletről, röviden, mert látom unja már mindenki. Én is ellentétesnek tartom ezt a trükköt a játék szellemével, pedig én csípem a nem ortodox megoldásokat. Mondjuk lehet, hogy befolyásol az elfogultságom és ha Torres meg Gerrard mutatta volna be, akkor mást gondolnék.

Viszont szerintem felháborodni az ítéleten azért nem kellene, hiszen ha egyszer az a cél, hogy MINDENKIT megtévesszenek ezzel a trükkel, akkor nem feltétlenül jogos a játékvezetőktől sem elvárni, hogy kapásból átlássák a helyzetet.
Amúgy abba szerintem még bele lehetne kötni, hogy Rooney nem rúgta, hanem "húzta" a labdát (azaz nem egyszeri érintés volt), de ennek sincs sok jelentősége persze.

Oarbeaskoa 2009.01.15. 23:25:09

A képrejtvényre térve: Hart szemtanúja lesz ahogy a rendőr kolléga labdát szerez a társainak az esti sörözés előtti focinak nevezett kocogáshoz

kroos 2009.01.16. 08:04:23

@drosiii: a gáz az hogy giggs kérte a 9 métert és a biro tisztán jelezte hogy sipszó lesz.

danesdzsu2 2009.01.16. 10:39:28

@kavics30:
@Lencse.:
Mint írtam, teljesen szabályos gól volt. Viszont nem örülnék neki, ha az ilyenek elszaporodnának. A játékos tisztában volt vele, hogy sárgát kaphat, de akkor tessék rá is rúgni a labdát, amíg ez nem történik meg, teljesen szabadon állhasson ott.

kroos 2009.01.16. 11:50:42

nyilván ez senkit sem érdekel mert a Mu ezzel vivta ki a továbbjutást mint ahogy Bölöniékne se adtak meg 2 11-est...mert hogy jobb látni a Bl-ben egy pool-t meg egy Mu-t mint egy lille-t,vagy brugest.

spigo 2009.01.16. 12:12:37

@kroos: ez az elso meccsen tortent es a visszavagon is egy-nullra nyert a MU
süti beállítások módosítása