Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Erőfitogtatás - Premier League, 21. forduló

2009.01.11. 22:01 pote

Hetek óta vesztett pontok tekintetében fekszünk, és abban is kelünk. Ez alól a huszonegyedik forduló sem volt kivétel. A forduló nagy vesztese egyértelműen a Chelsea, a Liverpool és a Tottenham. Míg a United mellett az Arsenal és a Villa is elégedett lehet az összes eredménnyel. Láttunk egyoldalú rangadót, csapnivaló listavezetőt és bűnrossz meccset is. Lapozás után ezekről, és egy parádés vendégtippelőről.

Kezdjük rögtön a rangadóval, itt még friss az élmény.
Őszintén meglepődtünk a kezdőcsapatokon. Volt egy olyan érzésünk, hogy Fergie aszitte, hogy ligakupa meccs lesz és feltolta az idei B-középpályáját és -védelmét. Nekünk hihetetlen merésznek tűnt, hogy Evans, Fletcher, Giggs, Neville és Park egyszerre volt a pályán a kezdősípszónál. A vendégeknél meg, első blikkre, kicsit túl soknak tűnt a játékszervező a középpályán. Deco, Lampard és Ballack együtt olyan, mint a Natalie Portman - Penelope Cruz - Scarlett Johansson trió egyszerre az ágyunkban. Mindkettő kombinációt elfogadnánk, de az elsőnél rájövünk, hogy csak egy labda van, a másodiknál meg, hogy csak egy szerszámunk. jó-jó, persze vannak megoldások az utóbbi esetre, de mi ebben kicsit konzervatívak vagyunk
Az első félidő, pár szakasztól eltekintve, hazai fölényt hozott, de nagyon kevés helyzetet. Írhatjuk azt is, hogy vesztett pontok tekintetében sokkal többet vártunk. Aztán az utolsó percben, ha nem is teljesen váratlanul, vezetést szerzett a United. Vidic fejese megnyugtatta a hazaiakat.
A második félidőben szinte momentuma sem volt a Chelsea-nek. Scolari behozta Anelkát Drogba mellé, de ennek semmi látszatja nem volt. Van der Sarnak járt volna a munkanélküli segély vasárnap délután. A Vörösök védelme Neville-lel és Evans-szel együtt is tökéletesen muzsikált, Vidicet meg a BBC oldalán a meccs emberének választották.
A Kékek védelme, ezzel szemben, gyermeteg hibákat vétett. Mindhárom gól beadásból született, és a védők próbababáknak álcázták magukat. A másodiknál Ashley Cole kijátszotta magát a válogatott kezdőjéből (Fabio vigyázó szemei ott voltak az OT-on), ahogy átengedte Rooney-nak a lehetőséget a lába között (ezt most tényleg nem úgy értjük). A harmadik meg nekünk, kosárlabdát kedvelőknek volt élmény. Kosárpályákon 100-150 ilyet lát az ember egy meccsen, de itt meglepő volt, ahogy Di Santo az ötös sarkánál lepattan Vidicről, majd Berbatov bevágja. Tudatos volt, tetszett.
Összességében sima, megérdemelt hazai győzelem volt. A londoniaknál csak Drogba bénázásai, luftjai maradtak meg nekünk, s talán csak Bosingwa nyújtott jobb teljesítményt. A hazaiaknál a védelem csillagos ötöst kap, Park megint emberfelettit dolgozott, CR hasznos volt, rossz szavunk nem lehet rá (Belletti belépője ráadásul pirosat ért), a támadók meg betaláltak.
Nem volt az évszázad meccse, de a feszültség érezhető volt. Giggsék jó úton vannak az elkövetkező zsúfolt hetek előtt, míg a Chelsea-nél kongatnánk egy picit a vészharangot.
Man Utd - Chelsea 3-0

A United győzelme különösen úgy értékes, hogy a Pool ismét botlott. Ami elkeserítőbb lehet a szurkolóiknak, hogy botrányosan pocsék játékkal. Akár ki is kaphattak volna, a focihoz hasonló játékot mímelő Stoke-tól. Benitezt nem nagyon értjük, vagy tényleg ő az antikrisztus. Keane kezd belelendülni, decemberben tényleg voltak jó meccsei, és akkor egy ilyen meccsen nem küldi pályára. Torres padon kezdetése, még a meccshiány miatt indokolt volt, de hogy Benayounnal mit akart kezdeni, meg Gerrardot mé' előretolt ékként szerepeltette, azt nagyon nem értjük. A liverpooli kapitány minden labdaérintését fütty kísérte. Nekünk úgy tűnt, fejben még nem dolgozta fel a januári southporti eseményeket. Küldenénk is neki a következő számot:

A Pool támadójátéka impotensebb volt, mint egy csapat eunuch. Semmi elképzelés nem volt az előrejátékban, mintha Rafa úgy küldte volna fel őket a pályára, hogy úgyis meglesz. De nem lett.
A hazaiak meg azt hozták, amit tudnak. Romboltak, és próbáltak minél több bedobást kiharcolni. A meccs legnagyobb hazai lehetősége is Delap bedobásából alakult ki. A vicc az egészben az, hogy hajintása után őmaga lőhetett a felsőlécre. Ez már-már olyan, mint amikor Hagi saját magát indította a 94-es vébén, egy ötvenméteres íveléssel.
Stoke - Liverpool 0-0

A Poolon kívül a Spurs is rendesen égette magát. Redknapp csapata 0-0-ért utazott a JJB-be. A helyezések alapján indokolt is lett volna, de inkább szégyen. Ritkán szurkolunk csapatok ellen, de most nagyon szorítottunk egy Wigan-gólért, mert ez a Tottenham ezt nagyon megérdemelte. Maga a meccs is megyekettő szintű volt, de a vendégek még ezt is űberelték. Tudjuk, még elég korai, de Steve Bruce csapata majdnem biztosan bennmarad ezzel a győzelmével, és nyugodtan játszhat a következő meccseken. A Spurs meg essen ki, ha ilyen a hozzáállásuk. Nagyon mélyen vannak, a ligakupamegmentiaszezonunkat-ot meg már eljátszották tavaly.
Wigan - Tottenham 1-0

Az élboly tagjaiból - a MU-n kívül - a Villa és az Arsenal is örülhetett. Mindketten nehezen hozták a kötelezőt, de sikeresen közelebb lopóztak a dobogóhoz. Bendtner mentette meg a londoniakat, a birminghamieket meg többen is. Nagyon úgy tűnik, hogy mindenki a Aston Villával akarja megtöretni a top4 hegemóniáját. A sporikon kívül, az ellenfelek is segítenek. Ipari mennyiségben gyártják nekik az öngólokat. A második góljuk után kérnénk, hogy a 98-as Nigéria-Spanyolország meccs gólszerzőit javítsák, mert akkor az is Zubizarretáé.  Ettől függetlenül, nagycsapatokra jellemzően hozzák a meccseiket: nincs sziporkázó játék, csak három pont.
Arsenal - Bolton 1-0
Aston Villa - West Brom 2-1

Az Everton is kúszik felfelé. Amióta nincs egészséges támadójuk, sokkal jobban megy nekik. A Hull lufija azonban kezd kipukkadni. Annak ellenére is, hogy az első gól óriási lesállásból született.
A Boró nem tudott nyerni a Sunderland ellen, ahogy a Newcastle sem a West Ham ellen. Ez mind a négy csapatnak rossz, de ez legyen az ő bajuk. Fülöp ismét védett, ennek meg örülünk.
Everton - Hull 2-0
Middlesbrough - Sunderland 1-1
Newcastle - West Ham 2-2


Két meccs elmaradt. Végre egy forduló, amikor a Pompey, a City meg a Rovers sem kapott ki.

A MU erőfitogtatása mellett, a Kommentelők is pazar teljesítménnyel rukkoltak elő. Piff, a csonka forduló ellenére, lemosott minket. Nincs is kedvünk kiszámolni a számszerű végeredményt. aki beírja, azt kimoderáljuk;)
Talán az eddigi legjobb teljesítmény volt, jár az óriási GRATULA. Azonban ez is csak egy pontot ért.
NST - Kommentelők 8-9

Várjuk a következő vállalkozót, reméljük nem Piff lesz az. Egy egyszerű kérdés. Mi történt ennek az akciónak a végén.

A harmadik helyes megfejtő (nst.pl@freemail.hu) lesz a hétvégi kihívónk.
 

329 komment

Címkék: faithless összefoglaló premier league pl mu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr53871801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adamfark 2009.01.13. 20:22:09

@reggie_bush:
A bedobást azért úgy kell elvégezni, mert az van a szabálykönyvben. Lehet fanyalogni a szaltós megoldás ellen, de ha egyszer szabályos....
A nevedből adódóan meg feltételezem, hogy nézed az NFL-t. Ott mely játékok a legelismertebbek? Pontosan a trükkösek!
De vegyük csak a kézilabdát: A trükkös időn túli szabaddobással mit kezdjünk. (amikor a felsorakozott védőfal előtt betömörülnek a támadó játékosok, és nem lehet tudni, hogy ki fogja eldobni a labdát)
Gyakorlatilag a legurított szabadrúgást is be lehetne tiltani! Mér' nem az rúgja a kapura, aki elvégzi a szabadrúgást?
A cselzi is úgy járt volna, mint az egyszeri magyar focista: Túl korán jött a gól....

danesdzsu2 2009.01.13. 20:24:16

@Adamfark:

:D

Nos, igazad lenne akkor, ha a labda egy egyenesen mozgott volna. De mivel nem így történt (egy kis kört írt le), így nem kellett megállnia sem. (Gyk: nem csak úgy fordíthatod meg az autó haladási irányát, hogy megállsz, és rükvercbe kapcsolsz, hanem úgy is, hogy szépen megfordulsz, anélkül, hogy egy másodpercre is leállnál)

Jók a példáid, de egyik kudarca esetén sem lehetett előadni, hogy hát én nem is úgy gondoltam, milyen szemét ez az alak, hogy nem hagyta elvégezni a szögletet, tessék neki lapot adni bíró bácsi. Mindegyik esetben nyilvánvaló volt, mikor került játékba a labda.

Ha ezt elfogadják, akkor minden alkalommal szabálytalan bedobást kell fújni, amikor leteszik a labdát, hogy mégis egy másik játékos dobja be, stb. Egészében véve az NFL-es "fair catch" szabályra emlékeztt, ha ott elkezd integetni egy játékos, akkor ne vigye már tovább a labdát.....

Pety91 2009.01.13. 20:37:50

Most komolyan minek vitatkozni azon, hogy most szabályos volt vagy sem?!
Lényeg az MU-nak, hogy gól lett az ismétlésből, tehát a bírók nem vettek el tőlük gólt, kétlem hogy a középkezdés után 1 percen belül még egyet fejelt volna Vidic...
A Chelseanél meg egyszerűen összeomlott a csapatszellem, a játékuk szinte néha championship szintű csapatra emlékeztetett.
Remélem a Wigan keményebb dió lesz az MU-nak, a jelenlegi Chelsea-nél biztosan!
Go Reds! YNWA!

Adamfark 2009.01.13. 20:42:23

azért rossz példa a bedobás kérdés, mert gyakorlatilag abban az esetben nem kerül játékba a labda. Amíg meg nincs játékban a labda, addig akár dekázgathat is a labdával.
A szögletnél egyedül annak kell teljesülni, hogy a labdának a szöglet körön belülről kell elindulnia, és lábbal kell elindítani álló helyzetből.
A bedobásnál:
• arccal a játéktér felé kell fordulnia
• mindkét lábának egy részével érintenie kell vagy az oldalvonalat,
vagy a játéktéren kívül a talajt
• mindkét kezét használnia kell
• a labdát hátulról a feje felett előrehozva kell bedobnia.

Így ha valaki leejti a labdát a másiknak, akkor gyakorlatilag egyik fenti pontnak sem felel meg. Ergo nem bedobást végez el. Ha nem bedob, akkor nem is lehet szabálytalan bedobás.
OK-OK nyakatekert, de csak így tudom ezt az anomáliát magyarázni... ;)

Adamfark 2009.01.13. 20:46:12

@Pety91:
YNWA!
Ja! Ez csak természetes!
You Never Win Anithing! :D
(Nem az enyém az érdem!)

Adamfark 2009.01.13. 20:48:04

@Pety91:
Különben meg időből és bitből is van elég! Hát vitázunk! De semmi komoly!

crouchy 2009.01.13. 21:07:12

itt sok olyan ember van, akiről kiderült h egész nap gép előtt kell ülnie. Két kérdésem lenne
1, mit kell ehhez elvégezni
2. meg lehet e élni belőle

előre is köszi bárkinek aki esetleg válaszol

Dani Kalifornia 2009.01.13. 21:08:21

@Adamfark: Az NFL-ben is csak azután lehet trükközni, hogy a labda játékban van. Annál is inkább egyértelműnek kell lennie, hogy mikor indul a játék (és ezzel kapcsolatban nem is trükközhetnek), mertr addig nem is mozdulhatnak a line of scrimmage-en.

A bedobást azért mondtam, mert egyértelműen látja mindenki, hogy a bedobó játékos elvégzi a bedobást.
Egyébként tényleg problémás az egész, mert ugye van, amikor sípszóra indul a szöglet, van amikor meg nem, de az én problémám továbbra is az, hogy semelyik játékban sem úgy verik át az ellenfelet, hogy az ne tudja, hogy már játszunk.

Kézilabda: az időn túli szabaddobást csak rálőni lehet, de abból nagyon ritkán van gól, és ott ugye a hetesnél is lehet ijeszteni, tehát az egy másik műfaj.

Strigo 2009.01.13. 21:15:57

Én azért kíváncsi lennék, mit gondolt a partjelző, mikor Giggs megindult a labdával. Na meg hogy miért emelte fel a zászlót.

halareaal 2009.01.13. 21:24:21

hát, ha télleg csak azoknak a feltételeknek kell teljesülinie bedobásnál, akkor simán meg lehet csinálni úgy is. odaállsz elvégzed a bedobó mozdulatot csak épp nem dobod el a labdát, hanem magad elé ejted. aztán elkocogsz onnan, mintha misem történt volna. és játékban van a labda. lehet, hogy jobban beválna mint Delap bedobás kombinációja.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.01.13. 21:33:33

halareaal: na, ha ezt a bedobásos trükköt -észrevétlenül- meg tudja csinálni bármelyik csapat, akkor meg is érdemlik, hogy rúgjanak egy gólt :p

Lencse. 2009.01.13. 21:35:58

Az egy picit feltűnőbb lenne, mint Rooney mozdulata. :D

Születtek különben egész jó hozzászólások, amik elgondolkodtattak. (Puhl Sanyi megszólalt már az ügyben? :D)

lonicera 2009.01.13. 21:39:45

@crouchy:

1.betegnek kell lenni
2. nem, hacsak nemadtad el valamelyik szervedet:)

Azazello007 2009.01.13. 21:58:55

@crouchy: egy idő után kurva szar dolog tud ám lenni, hidd el.

galyika 2009.01.13. 22:31:43

Mindig olvasom a blogot, és ritkán szoktam írni, most mégis megteszem. Senki ne vegye magára de annyi hülyeség lett itt összehordva a szöglettel kapcsolatban, hogy az abban kitalált szabályokból lehetne kb doktorit írni.. Én csak linkelek és idézek, méghozzá a hivatalos FIFA szabályzatból. 50. oldalon van a lényeg.
www.fifa.com/mm/document/affederation/federation/81/42/36/lotg_en.pdf

Procedure
• The ball must be placed inside the corner arc nearest to the point
where the ball crossed the goal line
• The corner fl agpost must not be moved
• Opponents must remain at least 9.15 m (10 yds) from the corner
arc until the ball is in play
• The ball must be kicked by a player of the attacking team
• The ball is in play when it is kicked and moves
• The kicker must not play the ball again until it has touched another
player

galyika 2009.01.13. 22:59:19

Közben észrevettem hogy valaki korábban belinkelte a magyar verziót. Egyébként ezt böngészgetve annyi ismeretlen szabályt találtam, hogy el se hiszem. Például ha szabadrúgást a saját kapudba rúgsz akkor szöglettel jön az ellenfél.

halareaal 2009.01.13. 23:29:06

sztem simán sikerülhet, csak hiteles alakítás kell hozzá:P

Kövi 2009.01.14. 02:20:34

Az ember minden nap tanul valamit, legyen az hasznos (a lencsét nem kell beáztatni, ha kuktában főzöd) vagy látszólag haszontalan (mindig legyen rajtad alsó, főleg ha vasalsz), de hogy ennyit vitatkozni...?
A legjobb kérdés Crouchyé volt, csatlakozom.
Azért arra nagyon kiváncsi lennék, hogy ha az ún. sportszerűtlenségen felháborodott sporttársak mit írnának, ha a saját csapatuk mutat valami hasonló kombinciót. Nagyon nem bírom Drogbát vagy Inzaghit, de nem kezdek sportszerűtlenséget kiabálni, amikor a csúcsformában lévő Didier fizikai erejét kihasználva szerez labdát/gólt, vagy ha az öreg Pipponak a huszadik lesét már benézi a partjelző (tudom: lerágott csont).
De mindegy is, nem múlt ezen semmi; "Hajrá, ManUtd!"

kroos 2009.01.14. 07:46:14

"úgy hozzuk játékba a labdát, hogy az ellenfél ne tudja
akkor a szabik amiknél nem várnak sipszót és gól?

Dani Kalifornia 2009.01.14. 08:19:58

@kroos: Ott elvileg a spori jelez két kézzel, hogy "tessék", de amúgy az is egy kiskapu, egy problémás rész a játékban.

@Kövi: Hát ez tök homály, amit írsz. A testi erő kihasználását ne mossuk már egybe azzal, hogy csak az egyik csapat tud róla, hogy megy a meccs...
Megfordítom azt, amit írsz: Ha a Chelsea csinálta volna ugyanezt, nyilván Te is azon a véleményen volnál, hogy sportszerűtlenség történt.
(Én egyébként nem vagyok Chelsea szurkesz.)

kroos 2009.01.14. 08:20:57

állást kellene foglalnia a fifának...már a romai eset után kellett volna....

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.14. 08:25:38

minek?
kb ugyanaz az eset, mint amikor lepasszolják a tizenegyest.
azt is lehet, ez is megtéveszti az ellenfelet, mégis csak szökőévente alkalmazzák.

a spori hibázott, eltiltani egy életre ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 08:35:11

wazzzz, pöte...

most jönnek megint az arsenalt szapuló egyének a legurított tizi miatt... szeretném ezt megköszönni előre is Neked :)

Amúgy érdekes volt olvasni, h a 2 vörös + orosz szurkerek osszák az észt szakadatlanul, majd belecsempészik az ágyúsokat "okosan", mintha bmi közünk lenne hozzá... :)))
Pedig csak a szabálykönyvet kell elővenni (vagy felhívni puhlsanyeszt) :)

elspanyolosodott/elolaszosodott ez a poszt, sajnos... de már van új olasz, hátha vándorlás lesz oda, látva a tegnapi inter "alázást" :)

kösz, még egyszer :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.14. 09:39:52

nekem csak eszembe jutott az a megoldás is, nem is gondoltam a Gunnersra.
de szívesen :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 09:51:53

fogadunk h 1 órán belül megjön a link a kihagyott tizinkről? :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.14. 09:56:50

legyen!
egy órán keresztül mindent kimoderálok :))
p.

Kövi 2009.01.14. 10:12:16

@reggie_bush: Lehet, hogy nem voltam elég érthető, pont azt mondtam, hogy fordított esetben (ha a kékek vágnak ilyen gólt) nem szólnék egy szót sem (természetesen a szabálykönyv fentebb idézett részeinek átolvasása után).
Amúgy én sem vagyok Chelsea szurkesz, de szerintem ez kiderült :-)

Kövi 2009.01.14. 10:42:25

"felhívni puhlsanyeszt" :D

Azazello007 2009.01.14. 10:48:59

@kroos: a FIFA az általam ismert legfafejűbb, legtöketlenebb testület, úgyhogy ők inkább ne keveredjenek ebbe bele.

Tényleg, írhatnátok a dél-afrikai VB problémájáról is vmikor.

Dani Kalifornia 2009.01.14. 10:54:00

@imici77: Az a tizi szabályos volt, és nem is olyan elszigetelt jelenség, Cruyffék is csinálták...

www.youtube.com/watch?v=_Gi98iEziKQ

halareaal 2009.01.14. 14:50:00

az az Arsenal 11es tök más volt. akik itt sportszerűtlenséget hirdetnek, úgy nézem azért teszik, merth az ellenfél nem tudta, h már játékban van a labda. Pires passzát azért ki lehetett szúrni, az simán egy poénos csel volt, amit ráadásul el is basztak, és amire reagálni tudott az ellenfél. arról nem beszélve, h asszem akkor az a meccs már eldőlt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.14. 17:25:32

@crouchy:

Kevés munka végezhető el számítógép nélkül. És ha már az ember előtt van, csak rákattint a netre. És ha rákattint a netre, csak rákattint az NST-re is. És ha rákattint az NST-re, és nem látja a spanyol posztot, akkor...

... akkor az történik, amit imici77 írt: elspanyolosodik a Premier League poszt.

kavics30 2009.01.14. 17:37:57

Imici én nem láttam túl sok ágyus szapulást (vagy csak az utolsó 100 kommentet olvastam el?)
az a tizi az úgy, ahogy rendben volt. pontosabban úgy volt rendben, hogy kimaradt. annak volt ugyanis egy kis alázás szaga. ennél a szögletnél, 0-0-nál én nem éreztem semmi ilyet.
nem értem az értetlenkedőket egyébként. szerintem a szöglet teljesen szabályosan lett elvégezve. hogy az ellenfél nem gondolta, hogy már elvégezték? hét kérem figyelni kell. hogy értsétek, hogy mire gondolok én is egy kézilabdás esetet hoznéék fel. ha szabaddobást kap egy csapat, és a támadó, akinél van a labda a 9esen kívül teszi le a földre, mert nem ő akarja elvégezni, akkor azt az ellenfél felveheti, mert elvégzetnek minősül a szabaddobás. ha a 9sen belül, akkor még nem végezték el. ennyi. a szöglet szabályosan úgy végzendő el, hogy a kiskörön belül, álló helyzetben a labda, vki pedig erőhatást gyakorol rá és kimozdul a kiskörből. pont innentől az játékban van.
sportszerűtlen-e? szerintem nem. mennyivel sportszerűbb vagy sem a szabadrugás elvégzése idejekorán, ha nem kell megvárni a sípszót? szabály az szabály. jelezte a bíró, hogy kell sípszó? nem, akkor mehet a szabad.
kézilabdában a középkezdéskor a kispadról beugró ember elviszi a még "szendergőn" passzolgatók közül a labdát? és van erre még számtalan példa.

egyetlen igazán jogosnak tűnő kérdés a számomra, hogyha az ellenfél elvitte volna a labdát, akkor a MU játékosok reklamáltak-e volna?! ezt nem tudjuk, de ha igen, akkor a bírónak kellett volna állást foglalnia, hogy elvégzésre került-e a szöglet.

Dani Kalifornia 2009.01.14. 18:40:45

@kavics30: Ezek a kézis példák nem relevánsak, mivel szabály van rá.

Egyébként amellett, hogy sportszerűtlen volt a szöglet, szabálytalan is volt, hiszen a fentebbi érvelés szerint akkor állt a labda, amikor Rooney visszafelé indította el - vagyis egy pillanat tört részének megfelelő időre, ami az emberi szem számára érzékelhetetlen.

Sportszerűtlennek meg azért sportszerűtlen, mert a szabályok ilyen jellegű feszegetése pont olyan, mintha egy PC-s játékban a bugokat kihasználva haladnánk előre: az eredmény ugyanaz, de az érzés, a lényeg teljesen más.

Minden esetre, ha ilyen "genyó" irányba mozdul el a futball, akkor csak NFL-t fogok nézni:)

sAp 2009.01.14. 18:59:28

különben nem értem reggie bush értetlenkedését,NFL-ben ugyanígy előfordulnak hasonló esetek (és ennél nagyobb gyakorisággal), például amikor 4. kísérletnél a támadó csapat a partvonalnál machinál azzal hogy a speciális csapatot vagy a hagyományosat küldi-e fel; vagy devin hester 109 yardos tavalyi missedFGreturnTDje is úgy esett,hogy kvázi megjátszotta hogy faircatchet fog csinálni,aztán megindult mint állat,így a chicago játékosainak könnyű volt lezúzni a bambuló védőket. és ezek a példák csak amik hirtelen eszembe jutnak,szóval túlzás arról beszélni,hogy a fociban így nflben meg úgy.

az nflben ráadásul ezeket spec sztem senki nem tekinti sportszerűtlennek,hanem épp hogy fifikásnak. fociban nyilván más a helyzet,pölö a gyorsan elvégzett szabadrúgások nekem sem tetszenek, de ez is egy kiskapu gyakorlatilag, egy eddig ki nem használt (sunyi) lehetőség, nyilván amint még egyszer megcsinálja vki kis ráfigyeléssel simán elkerülhetőek lesznek. addig meg vesszen a bambája!:)

Dani Kalifornia 2009.01.14. 20:48:14

@sAp: Az a különbség, hogy az NFL tisztán stratégiai játék, az európai foci viszont nem az. És Te sem érted: az NFL-ben nem történik olyan, hogy csak az egyik csapat vágja, hogy megy a játék...
(Mellesleg ott akkor is megy a meccs, amikor a játék éppen áll...)

Szóval nem lehet összehasonlítani a két játékot, más filozófia húzódik meg mögötte - az egyik egy tisztán mesterséges, kreált stratégiai játék, míg az európai labdarúgás egy természetes és improvizatív alapokon nyugvó sport.

kavics30 2009.01.14. 20:49:33

@reggie_bush: miért nem relevánsak? mert van rá szabály? arra is van szabály, hogy hogy kell elvégezni a szögletet nem? akkor nem értelek...
az, hogy szerinted szabálytalan volt a rooney féle szöglet...lelked rá, én nem így láttam.
de hogy sportszerűtlen lett volna...a trükk és a sportszerűtlenség között ezek szerinte nagyon vékony a határ. nekem mindig azt mondták az edzőim: amíg a bíró nem fúj, addig kell menni. azaz mindig koncentrálni kell! egy trükkös szögletnél is pont úgy, mint egy mezőnybeli szabadrúgás gyors elvégzésénél.
ebből kitalálhatod, hogy szerintem nem volt sportszerűtlen.

papercut 2009.01.14. 20:51:31

Halljátok feleim. Ma az Mu nem szerez 1 pontnál többet a Wigan ellen!

sAp 2009.01.14. 21:04:07

azért jól kezdik...

sAp 2009.01.14. 21:26:03

@reggie_bush: ezt adom,de szerintem tisztán,kreált stratégiai játék az a sakk,ott tényleg nem tudsz trükközni,de a foci és az amerikaifoci sztem a kettő között mozog. improvizatív elemek vannak bőven az nflben,ez az ami néha különösen érdekessé tudja tenni.ugyanígy a fociban is van catenaccio ami nem az improvizativitásról,manapság amúgy is tért hódít a "célfoci";sztem ez az ami inkább kiölheti a szépséget a fociból,nem ezek a kétségtelenül sunyi trükkök.

amúgy meg az nflben is van ilyen,pl amikor a támadó csapat kihasználja h a védők még cserélnek és épp 12en vannak a pályán,a támadók csinálnak egy gyors spike playt az ellen meg megkapja a büntit érte (5yd és 1st down sztem)-(a támadóknak eszükben sincs támadni ilyenkor,csak simán az irányító földhözvágja a labdát. és én ezt sem tekintem sportszerűtlennek,csak kihasználják a szabályok adta lehetőséget.

giacinto 2009.01.14. 22:13:04

Nem nagyon nézek angol focit, de látom hogy ez a Kádár gyerek odaülhet a NU padára, van esély rá hogy játszani is fog?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 22:33:46

és azt vki esetleg, h a hull A vagy B csapattal nyomja?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.01.14. 22:47:36

nah, ezért lesz bajnok a mu, 1-0-ra hozzák a meccseiket (még nincs vége, de...), ahogy tavaly is... őszintén mondva, meg is érdemlik.

mann 2009.01.14. 23:12:17

Az első perc után nem gondoltam volna, hogy csak egy lesz a vége. Ráadásul Rooney hét perc után megsérült.
A lényeg a három pont és a hétvégén akár élre is állhat a MU.

Strigo 2009.01.14. 23:21:06

Vidic nagyon keményen tolja ebben a szezonban, leginkább neki köszönhető a zsinórban kilenc, kapott gól nélkül lehozott meccs.

mann 2009.01.14. 23:27:28

És mellette Evans is jól nyomja, mikor Riot kell pótolnia. Az utóbbi két meccsen összesen három apróbb hibája volt, ami azért elég jó ahhoz képest, hogy alig múlt 20.

Lencse. 2009.01.14. 23:30:02

Nem volt rossz a Wigan, de Vidic a Pásztor tesók magabiztosságával einstandolta a lasztikat.

Kövi 2009.01.15. 00:36:57

A legkevesebb energiával megszerezni a három pontot - ennyit láttunk ma. Nem volt se kimondottan unalmas, se nagyon izgalmas. Semleges szurker nem most kedvelte meg a PL-t.

Henke 2009.01.15. 04:45:24

idén volt már spanyol poszt? és elhiszem hogy baromi idegesítő tud lenni kedves angol foci hívő sporttársaim, hogy ideszemetelünk, elnézést érte.
Kedves Nou San Trafford! ha ennyire nem megy a Realnak -jajj, bocsi, panchot akartam írni:P - legalább egy annyit rakjatok már fel légyszi az oldalra, hogy "Spanyol poszt- hétvégi csörte". Nem kell beírni semmit, kb fél perc megcsinálni, majd mi megoldjuk akkor. És akkor átmegyünk oda a dühöngőbe halareallal, meg Csöncsönnel dühöngeni :) Igényes, szép blog ez, ne haggyátok már ennyire fakulni a nívóját :( már únja az ember, hogy vasárnap este felnéz és egy olasz/angol/maláj foci virít a képébe :(:( Spanyol meg sose.
Még azért nem hagytam itt a területet a francba, mert tényleg jók a cikkek. És várja az ember... nem tudom hányan, de jópáran már biztos elpártoltak más oldalakra. Na mindegy, így hajnalra. Csak csináljatok már valamit...

ZenZo 2009.01.15. 09:57:25

A ManU ismét nyert 1-0-ra (meccset nem láttam), pedig nagyon szurkoltam a Wigannek egy x erejéig.

Tegnap FA forduló volt, Southend-Chelsea. Vegyes érzésekkel vártam, lévén a mérkőzés előtt (és az első 20 perc után is) simán benne volt, hogy kikapunk 1-0-ra, vagy győzünk hattal. Érdekesen indult, mert a nagy köd miatt a meccs előtt 15-20 perccel a bíró lefújta a meccset, de aztán Angliában a köd sem állhat a foci útjába: az eredeti kezdésre tökéletesen felszállt :)
Aztán jött ismét a fekete leves: a harmadosztályú Southend első szögletéből gólt fejelt, fertály óra után 1-0. Ismét ki kell emelni, hogy Scolari zónás védekezése semmire nem jó, a védők jó két-három lépésre állnak a támadóktól, akik így lendületből fejelhetnek, a védőknek meg esélyük sincs, (mondjuk Alex fel sem ugrott), s mivel a kapufához (ez nem is tudom, milyen divat most) nem állítunk embert, a kapufához lefejelt labdát Cech nem védhette. Aztán még szerencsétlenkedett a félidő végéig a Chelsea, egyrészt Cech bravúr kellett, hogy ne legyen kettő, másrészt mivel a hazaiak első embere a saját térfél közepénél nem ment előrébb, tömör védelem ellen meg nem tudnak gólt lőni, de a félidő hosszabbításában Ballack kihasználta a védelem első hibáját, s lélektanilag a legjobbkor egyenlített. Aztán a második félidőre a hazaiak elfáradtak, a Chelsea pedig Kalou vezényletével bedarálta őket. A kisebbik elefánt előbb vágott egyet, majd adott két asszisztot, a vége 4-1, eredmény alapján meggyőző, mutatott játék alapján nem annyira. Néhol szép játék, 4 gól. A folytatáshoz tökéletes ellenfél a soron következő Stoke. Csak az a fránya védekezés. Már előre aggódom a Delap bedobások miatt...

neeson 2009.01.15. 10:11:14

Elképesztő mennyit fejlődött a Wigan az elmúlt 1-2 év folyamán!

kroos 2009.01.15. 10:13:22

Nekem a Jewel-féle wigan is tetszett...szerintem ez se jobb annál..vannak olyan kilátástalan meccseik,,,,..mégis hogy állnak...ugyanez a fulhem is.

neeson 2009.01.15. 10:27:42

A Jewell-csapat egy kiscsapat volt jó meccsekkel, ez a mostani meg már inkább középcsapat:) Mezőnyjátékban szépen kijön ez.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 10:28:18

@sAp: és @kavics30:

A labdajátékok között az amerikai foci szélsőségesen stratégiai játék, és ebből következik, hogy akkor is folynak az események, amikor áll a játék, és ezért sem jó a spike-os példa, mert akkor is folyamatban van a meccs, bármikor elkezdhetik a játékot.

Itt az a probléma - és ezért nem relevánsak a példák, amiket hoztatok - hogy egyik sportágból sem tudunk olyat mondani, ahol arra megy ki a trükk, hogy az ellenfél ne vegye észre, hogy megy a meccs.
(Képzeljetek el egy boxmeccset, amikor az egyik fél úgy csinál, mintha még igazgatná a fogvédőjét, aztán gyorsan kiüti az ellenfelet:))

Amiket Ti felhoztatok, azok a szituációk az ellenfél rendezetlenségére apelláló gyors megoldások, nem pedig olyanok, amikor az ellenfélnek fogalma sincs arról, hogy sietni kéne, mert azt sem tudják, hogy "Játszunk, ba'meg!".:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 10:37:33

@reggie_bush:
ez sem jó példa, sztem.
szöglet jön, játékban van a labda, nem kell sípszó. Valaki (Rooney) odament a szöglethez, aztán eljött, közben belepiszkált a labdába. Nabumm, nem vették észre.
Figyelni kell, vazz!
mozgott a labda? nem
kell beleegyezés az ellentől a szöglet elvégzéséhez? nem
értem, h min vitatkozunk napok óta? nem

szerintem sokkal nagyobb csoda, h a megismételt szögletből gól született.
nálam CR-é a gól ;)

kroos 2009.01.15. 10:51:29

@neeson: abban a csapatban viszont sidwelek,chimbondák,bullardok,bainesek voltak.

neeson 2009.01.15. 10:55:07

@kroos: Jó csapat volt az, de attól függetlenül újonc. A mostani csapat masszívabb. Régen a MU egymás után többször 4-0-ra verte a Wigant, mostmár ez nem fordulhatna elő.

kroos 2009.01.15. 10:57:21

Wigant kap azért 4-eket..legfeljebb nem a mu-tól.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 11:03:59

@pote: portugál és dél-amerikai bajnokságokban lehet, hogy ez a csibészség határain belül van, de az én európai gyomromnak ez sok - már a Rómánál az volt..:s

Ez a játék nem erről szól.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 11:16:49

@reggie_bush:
de vegyük már észre, ha a Te európai gyomrodnak, ezt az elmúlt 10 vagy kitudja hány évben 2x kellett megemésztened.

úgy írtok páran erről, mintha a United meg a Róma egyfolytában csalná a focit.
pont ellenkezőleg, az utóbbi időben közszájon forog, h a két leginkább támadószellemű csapat az olaszoknál és az angoloknál.

pont minket zavar, h egy angol egy velszível, meg két olasz megtalált egy kiskaput. Ami nem is kiskapu, csak nem sablonos megoldás.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 11:49:31

@pote: Nem a MU meg a Roma, hanem az aljasság...

Dani Kalifornia 2009.01.15. 11:55:12

És még 1x leírom, mert erre még senki nem válaszolt:
Nem láttam még egyetlen sportágban sem olyat, hogy csak az egyik csapat tudja, hogy megy a játék, úgy hogy a másik azt tudatosan idézte elő.

A sport szó eredeti jelentése nem véletlenül a bajvívás, párviadal, nem pedig hátba szúrás, orgyilkosság.

Vagy amennyiben ez már nem sport, hanem üzlet, akkor nem is labdarúgás, csak showbiz.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:01:10

@reggie_bush:
megy a játék.
figyelmetlen a védekező csapat!

R. Giggs-szel és De Rossival kapcsolatban meg szeretném, ha visszavonnád az "aljasság" jelzőt.

Nem vagyok MU fan, nagyon nem, de ez tetszett.
kben parttalan vita...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:07:15

@reggie_bush:
ha már voltál BL vagy PL meccsen, akkor tudhatod, h ez hihetetlenül naív kérdés volt:
"Vagy amennyiben ez már nem sport, hanem üzlet, akkor nem is labdarúgás, csak showbiz."
(már ha kérdésnek gondoltad.)

ez már csak tőlünk, szurkolóktól (gumi, koca, mindegy:) függ, h ezt hogyan éljük meg.
én próbálom sokszor magamat is becsapni, mert úgy élvezhetőbb, romantikusabb.
p.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:07:50

@pote: Biztos, hogy nem vonom vissza, én szeretem Giggsy-t, de SAF bárkit képes elrontani. De Rossi meg olasz...

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:08:59

@pote: Nem kérdés volt, megállapítás.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:14:44

@reggie_bush:
"SAF bárkit képes elrontani." ezt sosem értettem, de nem akarok újabb vitát indítani.

de bárkiből képes a maximumot kihozni.
Habi megerősítene kapásból, hogy CR addig lesz átlag feletti játékos, amíg Fergie alatt van. G.jó pedagógus, kevés ilyen van.
(talán még Urbán Flóri ;)

drosiii 2009.01.15. 12:18:12

@reggie_bush: Ha 18 év alatt nem "rontotta" el, ezután sem fogja. Giggs pedig híres a kiskapuiról. Pl a gyorsan elvégzett szabadok. Asszem a Nice ellen így jutott tovább két éve a Mu.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:19:36

@pote: "de bárkiből képes a maximumot kihozni."
Ez egyértelmű, csak hát ez azzal is jár, hogy az ember elhagyja az olyan felesleges dolgokat, mint "sportszerűség", "fair play", "tisztelet", stb. és a sötét oldal felé fordul...

kroos 2009.01.15. 12:19:46

@pote: tényleg ne inditsnk vitát...alan smith kedvéért meg föleg ne.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:20:27

És most ugrott be, amikor Giggs kifejelte a kapus kezéből a labdát - az is egy hasonló szitu.

kroos 2009.01.15. 12:20:36

@drosiii: ,,a Nice ellen így jutott tovább két éve a Mu."
az más tészta volt...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.01.15. 12:21:43

@kroos:
Alan Smith,
ő már egyszer ki volt vesézve, tényleg hagyjuk :)

Dani Kalifornia 2009.01.15. 12:23:51

Egyébként most meg észrevettem, hogy több Chelsea játékos figyelte mi történik, de ebből a Rooney-mozdulatsorból egyszerűen nem volt világos, hogy elvégezte a szögletet - még a partjelzőnek se, és ez nem is csoda.

StretfordEnd 2009.01.15. 12:29:51

Nem a Nice, hanem a Lille volt az ellenfél.

Mellesleg olyan gólt nem egy nagy játékos szerzett már Giggsy-n kívül is; Messi, Henry...stb.

Adamfark 2009.01.15. 12:31:22

@reggie_bush:
Na bammeg, veled is csak többen vagyunk!
Állítsd már oda Rooneyt meg Giggs a kivégzőosztag elé, mert meg merte ezt csinálni! Szerintem is, már régen érik nekik egy hágai bíróság, meg a háborús bűnössé való nyilvánitás.
"Hátba szúrás, orgyilkosság"?
Mivan???
A bíró nem azért veszi a szájába a sípot, mert jóneki! (by Hofi)
Onnantól meccs van. Szögletnél nem áll a meccs.
De tessék, itt van neked egy példa, és a fociból:
Ha valaki a nézőtérről belesípol a játékba, a védők meg megállnak. A csatár tovább viszi a labdát, és teljesen jogos, és szabályos gólt fog szerezni. A védők nem tudnak róla, hogy megy a meccs, mégis ment....
Másik példa: Az F1-ben Safety Car után a vezető helyen lévő versenyző az utolsó kanyarnál (a célegyenes előtt) hirtelen lassít. Még nem folyik az éles verseny. A mögötte levő nem előzheti meg. Neki nagyobbat kell fékeznie. Ergo a célegyenesben ezzel akár 3-4 autónyi előnyt is össze lehet szedni. Pedig a verseny csak a rajtvonalon indul újra...
Kell még, vagy ezzel elszórakozol egy ideig?

United82 2009.01.15. 13:08:27

tegnapi meccsre (united-wigan 1-0) visszatéve.
9.-ik bajnoki meccs óta nem kapott gólt a csapat és mindezt úgy h mindig más összeállításban szerepelt és csak Vidic játszotta végig mind a 9meccset és utána Oshea volt a legtöbbször játszó (7meccs), míg Rio csak 4 meccsen volt ott.
Nem gondoltam volna hogy a Rooney,Ronaldo,Tevez,Berbatov csatársor helyett a védelmünk hozza le a meccseket, és tartja életben a bajnoki reményeket, olyannyira hogy tképpen a spiccen vagyunk.
A támadójátékunk nagyon akadozik, de egy-egy gól csak beakad, de amit a Vidic vezérelte védelem csinál az elképesztő. Eddig nekem Vidic az év embere a Unitednél (védekezésen felül még 5 gólt is szerzett eddig)

Dani Kalifornia 2009.01.15. 13:24:44

@Adamfark: Amennyiben a nézőtérre Tevez ül és sípol, akkor lenne némi értelme ennek a példának, egyébként semmi.
F-1: abban a körben a vezető kocsi diktálja a tempót, a célvonaltól lehet megelőzni, kivéve ha hibázik az első helyen álló pilóta. Szintén abszolút irreleváns és értelmetlen példa.

Nevetséges, hogy a mondataimnak az egyik felére válaszolsz, de végig egyszer sem olvasnád őket. Vagy csak nem érted mi a problémám, mint ahogyan az etimológiai gondolatmenet lényegét sem fogtad föl.

danesdzsu2 2009.01.15. 13:25:59

pote: én, úgyis, mint vfc drukker, nem fogadhatom el ezt trükközésnek. Ez annyira trükközés, mint amikor anno a békeidőkben a fradi kapott egy szabadrúgást ellenünk a 16 vonaláról. Egy veszprémi jó gyerek módjára odaállt 30 centire a labda elé, hogy addig ne végezhessék el a szabadrúgást, amíg a kapus rendezgeti a sorfalat. Erre a bíró elküldte onnan, majd amint elépett a veszprémi oldalra, a márnememlékszem melyik fradi játékos azonnal nekifutott, és belőtte. A kapus kb. semmit sem látott az egészből.

Ez teljesen szabályos gól volt, csak szerintem ilyet nem kéne megengedni, mert unfair. Ez a szöglet is ilyesmi, attól eltekintve, hogy nem volt szabályos se, mert Rooney jól láthatóan nem a megfelelő helyről kezdte meg a "szögletrúgást".

kavics30 2009.01.15. 14:47:10

@danesdzsu2: a példád jó, mert a veszprémi gyerek azért állt oda, hogy a "trükkös" szabadrúgást ne lehessen bedobni. ellépett, mehet a lövés. ha a rúgó csapat szól, hogy kéri a játékosokat eltávolítani a labdától, akkor a bíró sípszavát meg kell várni. a szöglet ugyanez a szitu. szerintem pote jól írta. a labda játékban volt. nem kellett külön engedély az elvégzéshez.

Strigo 2009.01.15. 15:56:20

@reggie_bush: "Nevetséges, hogy a mondataimnak az egyik felére válaszolsz, de végig egyszer sem olvasnád őket"

Bár ez nem nekem szólt, de szerintem meg te vagy nevetséges, hogy napok óta ezen a szögleten rágódsz. Van egy olyan mondás, hogy ha mindenki hülyének néz, gondolkodj el rajta, hogy tényleg az vagy-e.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 16:42:00

@Strigo: Én eddig nem sértettem meg senkit, de nyilvánvaló volt, hogy egy agyatlan MÚ szurkoló kezd el először sértegetni, még ha burkolt formában is teszi.

Biztos szar, hogy akár senkiházi gazembereknek is tűnhet a csapatod kicsit szélsőségesen nézve, de ettől még nem kell lehülyézni valakit, aki (mellesleg nem egyedül, ez is csúsztatás, elolvashatnád az összes kommentet, mielőtt beleugatsz) más véleményen van.

Lencse. 2009.01.15. 16:56:57

@reggie_bush: technikailag nem neked ment válaszként, de leírtam, hogy elgondolkodtattál: talán jó döntés volt a jv-től, hogy érvénytelenítette a gólt.

Az a baj, hogy a megjegyzéseidből süt, hogy gyűlölöd a Manchestert, és ezzel a koncepcióval álltál neki megítélni mindent. Kicsit visszás, hoyg ebből a helyzetből félted annyira a fair playt, meg a játék szellemét, meg a többi maszlagot. Orgyilkosság bazze. :D

Ez olyan, mintha leírnám rólad, hogy szar a blogod, idétlen a frizurád, büdös a szád, és ráadásul még adót is csalsz, csak éppen azt az apróságot hallgatnám el, hogy mondjuk ugyanarra nőre hajtunk, szóval a véleményem kissé elfogult. (félre ne értsd, nem ismerlek, ezek csak példák)

Lencse. 2009.01.15. 16:59:56

@danesdzsu2: szerintem itt a bíró volt hülye, ha nem kell kimérni a kilencet, akkor lehet közel állni a lasztihoz, ha meg kiméri, akkor csak sípszóra lehet elrúgni. Teljesen logikus is különben: ha nem állította meg a játékot, az azt jelenti, hogy megy a játék, és ebben az esetben a bíró csak ne pofázzon bele, hogy hova helyezkedik egy focista. Szerintem.

spigo 2009.01.15. 18:36:48

@Lencse.: ha nem keri a 9 metert akkor nem kell sipszo, de a vedo jatekos nem akadalyozhatja a szabadrugas elvegzeset, ezert szoktak par meterrel hatrebb rendelni. Ha meg gyorsan akarjak elvegezni a szabadot es kb 20 centire all a vedo es beleer a labdaba az sarga.

Dani Kalifornia 2009.01.15. 18:58:07

@Lencse.: "Az a baj, hogy a megjegyzéseidből süt, hogy gyűlölöd a Manchestert, és ezzel a koncepcióval álltál neki megítélni mindent. Kicsit visszás, hoyg ebből a helyzetből félted annyira a fair playt, meg a játék szellemét, meg a többi maszlagot. Orgyilkosság bazze. :D"

Ez, meg a többi része is arról árulkodik, hogy nem feltétlenül érted miről beszélek, a nyelvészeti gondolatmenetet meg egyáltalán nem:(

Dani Kalifornia 2009.01.15. 19:30:45

Mellesleg annyi az egész, hogy számomra ez most állásfoglalás a JÁTÉK mellett, ezért ragaszkodom ennyire a véleményemhez. Szerintem ez egy olyan pont, ahol végleg rossz irányba mehet el az egész.

:(

Strigo 2009.01.15. 20:17:34

A Bolton ellen maradt egy egészséges csatár, Berbatov. Egy komplett védelem sérült (Brown, Ferdinand, Evans, Evra). Van két bevethető jobbhátvéd (Rafael, Neville), Vidic, meg a joker O'Shea. A kezdőcsapatot nehezebb eltalálni, mint az idei három kiesőt.

drosiii 2009.01.15. 20:30:44

@Strigo: Hát Neville már játszott középhátvédet emlékeim szerint. Szóval ha Evans nem játszhat, akkor valószínűleg ez a védelem lesz: Rafael - Neville,Vidic - O'Shea
előtte talán egy ehhez hasonló középpálya fog felállni: Park - Fletcher,Scholes/Carrick - Giggs/Nani (???)
elöl pedig akkor Ronaldo és Berbatov.

crouchy 2009.01.15. 20:31:28

ekkora faszt mint ez a Rooney... Elrontja a mecccset egy perc alatt aztán öt perc után elmegy. Köcsög exEvertonos-Manchesteri:)

drosiii 2009.01.15. 20:33:15

@kroos: azt leszámítva, hogy valóban a Lille ellen játszott (mea culpa), miért más tészta egy gyorsan elvégzett szabadrúgás? ha jól emlékszem, akkor a Lille vmi bírósághoz is fordult..

Kövi 2009.01.15. 20:51:51

@reggie_bush: ez is egy gondolatmenet, de azért lásd be, van ennél nagyobb veszély is.
Sőt: tegyük fel, hogy mostantól minden második szögletnél alkalmazzák ezt a trükköt. Erősen kétlem, hogy az edzők ne találnának ki valamit erre a figurára is (vicces elképzelni pl. Puyolt, ahogy tizedszerre is megeszi a trükköt). Így tkp. valahol a technikai fejlődést is elősegítettük.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.01.15. 21:07:00

@Adamfark: "Ha valaki a nézőtérről belesípol a játékba, a védők meg megállnak. A csatár tovább viszi a labdát, és teljesen jogos, és szabályos gólt fog szerezni. A védők nem tudnak róla, hogy megy a meccs, mégis ment...."

Nem egészen, mert ha a bíró úgy ítéli meg, hogy a nézőtéri sípszó befolyásolta a játékot (mert megtévesztette a védőt), akkor játékvezetői labdát fog ítélni.

1-2 dolog erről a szögletről, röviden, mert látom unja már mindenki. Én is ellentétesnek tartom ezt a trükköt a játék szellemével, pedig én csípem a nem ortodox megoldásokat. Mondjuk lehet, hogy befolyásol az elfogultságom és ha Torres meg Gerrard mutatta volna be, akkor mást gondolnék.

Viszont szerintem felháborodni az ítéleten azért nem kellene, hiszen ha egyszer az a cél, hogy MINDENKIT megtévesszenek ezzel a trükkel, akkor nem feltétlenül jogos a játékvezetőktől sem elvárni, hogy kapásból átlássák a helyzetet.
Amúgy abba szerintem még bele lehetne kötni, hogy Rooney nem rúgta, hanem "húzta" a labdát (azaz nem egyszeri érintés volt), de ennek sincs sok jelentősége persze.

Oarbeaskoa 2009.01.15. 23:25:09

A képrejtvényre térve: Hart szemtanúja lesz ahogy a rendőr kolléga labdát szerez a társainak az esti sörözés előtti focinak nevezett kocogáshoz

kroos 2009.01.16. 08:04:23

@drosiii: a gáz az hogy giggs kérte a 9 métert és a biro tisztán jelezte hogy sipszó lesz.

danesdzsu2 2009.01.16. 10:39:28

@kavics30:
@Lencse.:
Mint írtam, teljesen szabályos gól volt. Viszont nem örülnék neki, ha az ilyenek elszaporodnának. A játékos tisztában volt vele, hogy sárgát kaphat, de akkor tessék rá is rúgni a labdát, amíg ez nem történik meg, teljesen szabadon állhasson ott.

kroos 2009.01.16. 11:50:42

nyilván ez senkit sem érdekel mert a Mu ezzel vivta ki a továbbjutást mint ahogy Bölöniékne se adtak meg 2 11-est...mert hogy jobb látni a Bl-ben egy pool-t meg egy Mu-t mint egy lille-t,vagy brugest.

spigo 2009.01.16. 12:12:37

@kroos: ez az elso meccsen tortent es a visszavagon is egy-nullra nyert a MU
süti beállítások módosítása