Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 15. giornata

2008.12.06. 14:15 _benito

A Bayern-Hoffenheim árnyékában cihelődik az olasz élvonal a 15. fordulóra. A forduló rangadója a Lazio-Inter, de újra örülhetünk (?) derbinek is, ezúttal Genovában feszül egymásnak a Blucerchiati Doria és a Rossoblu Griffone, de szinte minden mérkőzésen lehetnek izgalmas fejlemények, illetve szezonon átívelő tanulságok levonása, vagy korábbiak cáfolata. A nagyokra kellemes felhozó meccsek várnak, talán nem csak minket érdekel viszont a Torino-Fiorentina, vagy az Atalanta-Udinese, és feltettük a kocsit, házat, nyaralót a Reggina és a Bologna 1-1-ére. Hajtás után felidézzük 2002 tavaszát, és megpróbáljuk eltalálni, hogy ki, kit, mennyire.

Lazio-Inter 2-2
Mintha csak Palermóban lennénk, Delio Rossi alatt rezeg a kispad, mert a derbi óta nagyon rosszul teljesít a csapat. Feledésbe merült a start utáni Új Világoskék Aranykor ígérete, és már a fejét követelik szerencsétlen jóembernek. Mourinhót is sokan látnák szívesebben az ajtón kívül, de azért az első helyen álló csapat edzőjét elég nehéz érvekkel megtámadni (ez nem a Real Madrid, Olaszországban elég csúnyán nyerni).
Tudjuk, hogy a szurkolók szeretik egymást, de azt is tudjuk, hogy ez a pályán mennyire nem jelent sokat. A Lazio még arra is képes volt, hogy az utolsó fordulóban rácsapjon az Inter kinyújtott kezére, és hogy még jobban fájjon, a Juventus tenyerébe söpörje a csecsebecsét. Ki ne emlékezne, hogy a Laziót 2002-ben saját szurkolói füttykoncertje kísérte az öltözőbe, és ugye nem is csak azt sajnálták ennyire, hogy nem az Inter győzött 13 év után először.
Azt mondhatnánk, egyiküknek sem megy igazán, de ugye ott feszül a nagy különbség, hogy az Inter így is nyer, és nyer, a Laziót pedig jó, ha nem megrakják, hanem kihúzza egy döntetlennel újabban. Nem tudjuk, kinek a feladata lesz majd Zarate megállítása, de ha ő jól végzi a dolgát, és a középpályások kicsinálják Ledesmát, akkor igazából nincs miért tartani a Laziótól. Más kérdés, hogy az Inter is igen ritkán hoz le meccset kapott gól nélkül, és nekik is ugyanúgy megvannak azok a játékosaik, akiktől nagyon függenek. Ha Ibrahimovic és mondjuk Maicon egyszerre fognak ki rossz napot, még csúnya fingatás is kijöhet a római meccsből, mert, ne tagadjuk, ez is benne van azért a Lazióban.
Állapítsuk meg, hogy a Cordoba-Samuel kettőssel összeállt a legerősebb milánói belsővédő-páros, a középpályán pedig úgy látszik, Mourinho ezt véli a legerősebbnek: Zanetti-Muntari, Sztankovics, Cambiasso. De legalábbis a legeredményesebbnek. És van is benne valami. Ettől persze még nem könnyű ezt letuszkolni a szurkolók torkán, durrognak is rendesen, de Mourinho egyik kezével lekussolja őket, a másikkal pedig felmutat a táblára.
A Lazio a táblázat élmezőnyének tagja, mely már összefolyni látszik a középmezőny elejével (ott van a nyakukon a Catania és az Atalanta is), így nekik igazán fontos lenne lerázni magukról a koloncot, ehhez pedig most már teljesíteni is kellene. Az Inter elleni győzelemmel visszatérhetne a derbi előtt látott Lazio is, amely viszont tényleg esélyes volt akár a közvetlen élmezőny közelébe férkőzni.

Sampdoria-Genoa 1-1
Arról, hogy mit jelent Genovában a derbi, olvassuk el szakavatott, ám régen látott kollégánk véleményét, aki rendszeres látogatója a Marassinak. A Samp a gyengébb csapat idén, gyalázatos startjuk után már ugyan feljebb tartanak, de nem ott, ahol szeretnének, és az UEFA-kupa is lefőni látszik. Eközben a Genoa a Marassiban (igaz, nem így) kiválóan teljesít, és ha kivágja végre a csapatából Palladinót, még eredményesebb lesz, mint most. Idegenben talán nem nyer a Genoa, pedig tényleg jobbak idén.

Lecce-Juventus 1-2
Még jó, hogy Camoranesi visszatért, és majdnem tíz egész percig teljes értékű játékosnak számított, most a padozás gondolatába már beletörődött Machionni visszafoglalja a jobbszélt. A Juventus négyet rúgott az elmúlt fordulóban, messzemenő következtetésekre kizárólag egy hasonló arányú győzelem után ragadtatnánk magunkat. A Lecce játékosai aláírták a meccs előtt, hogy 1-1 lesz.

Milan-Catania 2-1
Most kell keménynek lenni Milánóban, mert az addig rendben van, hogy az UEFA-kupát bevallottan leszarják, de ha eközben a bajnokságban is a Palermo elleni teljesítményét nyújtja a csapat, akkor könnyen rászakadhat az ég a Milanra. Jövő héten Torino felé veszik az irányt, nem ártana előtte egy kis nyugtató. A Catania nem fogja könnyen adni a bőrét.

Napoli-Siena 2-1
A vendégek azok, akik legutóbbi két meccsüket megnyerték, és a hazaiak azok, akik egy pontot szereztek az elmúlt hármon. Ez persze nem jelent semmit, a Siena nem egy nagy durranás igazából, a Napoli félgőzzel is legyűrik őket, otthon meg egyébként is ritkán játszanak félgőzzel.

Atalanta-Udinese 2-1
Négyet bukott zsinórban a nemrég még vezető Udinese, ráadásul ez egyébként sem biztos, hogy nekik állna. Az Atalanta kivéreztetett már komolyabb vadat is idén, mint a szárnyaszegett Bianconeri, amely ugyan az UEFA-kupában becsülettel hasít, de a két tökutolsó elleni hazai vereség nagyot sebzett az idei Serie A-terveken.

Chievo-Roma 1-2
De lehet fordítva is, bár az most meglepő lenne. Vucsinics, Aquilani és Pizzaro hiányozni fog, kicsit vékonynak tűnik mindig a Roma elöl, ha Menez kezd, azt már nem is mondjuk, hogy megint Riise lesz a balbunkó. A veronaiak megszámlálhatatlan vereség után Udinében győztek, ami dicséretes, de még nem őszinte a mosolyuk.

Cagliari-Palermo 2-1
A Serie A Hajógyári-sziget-Margit-sziget – rangadójára az újabban hazai pályán mindenkit eltángáló Cagliari készül nagyobb elánnal, bár a Palermo Milan elleni produkciója már igen meggyőzőre sikeredett – ezzel várhatóan az év végéig nem vált edzőt a Palermo. 

Torino-Fiorentina 2-1

Az a hír járja, De Biasi megy is, ha a Toro nem veri meg a Fiorentinát, sőt, már azt is tudják, hogy Donadoni, vagy Novellino veheti át a helyét. A feladat messze nem teljesíthetetlen, a Viola otthon sem mindig hozza magát, idegenben meg kifejezetten számítani lehet egy méretes firenzei pofára esésre. Valaki szabadítsa ki Rosinát!

Reggina-Bologna 1-1
Micsoda meglepetés. Bár a Regginára nem jellemző a döntetlen, egyenes, büszke emberekhez nem illik a remi, ők vagy kikapnak, vagy nyernek. A Bolognának is jó lenne már nyernie egyet, mert ezekkel az egy pontokkal sehova nem jutnak. Bennmaradási rangadó, ugyebár.

367 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr71807687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2008.12.06. 14:26:25

10 meccsből 7 darab 2-1 (vagy 1-2) -t furcsának találnék.

WallyB 2008.12.06. 15:06:26

Nem baj az! Benito megint nem tippel Inter győzelmet, de ezt már tudjuk mindannyian mit jelent...

joka- 2008.12.06. 15:23:48

"Más kérdés, hogy az Inter is igen ritkán hoz le meccset kapott gól nélkül" 14 bajnokibol hatszor...

joka- 2008.12.06. 15:25:10

Elneztem, otszor. Ettol fuggetlenul ez is messze van az "igen ritkan"-tol.

Matrix23 2008.12.06. 15:30:29

ráadásul Maicon és Ibra se fogott ki vmi jó napot Napoli ellen, ennek ellenére 2-1-re nyertünk, az hogy 2 gólt kapunk elég merész, bár sztem nem nyerünk most, x-et tippelek, 1-1 lesz, amugy ha eddig bejött volna az Inter meccsekre a tippjeid _benito, akkor első 5-ben nem lennénk sztem :-)

Hispan07 2008.12.06. 15:34:50

Torino, Palermo, Portsmouth, Lazio - a teljesítmény sorozatosan gyalázat volt. meglátjuk mi lesz holnap, mindenesetre egyre erőteljesebben gyülekeznek a vihar felhők a Milan felett: tegnap Kaká kiverte a hisztit, hogy nem teccik a taktika (nincs egyedül vele...), elől meg csak az ukrán bevethető...

Erre kóborló liverpoolosokhoz: Agger milyen csóka? mert egyre többször kerül elő a neve, mint új kp bekk.

Matrix23 2008.12.06. 15:35:29

joka-
14 meccsből eddig 7-et hoztunk le gól nélkül a bajnokságban...

Matrix23 2008.12.06. 15:36:14

Agger nem rossz védő, Senderos,Kaladze kettősnél klasszisokkal jobb.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.06. 16:07:03

19-ből 11-szer nem sikerült összesen.
egyébként az inter meccseit nem rossz százalékkal találom el, mármint azt, hogy mi fog történni, az eredményt nem feltétlenül. :)

Hispan07 2008.12.06. 16:41:11

A Senderos-Kaladze kettősnél nem kunszt jobbank lenni...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.06. 16:50:41

Szerintem most simán nyer a Roma! Menez kezdőbeli játékára viszont nem sokat raknék. Nem jött jól a kis franciána mert elvileg szélső. Szóval sezrintem a Bestia lép előre Totti mellé és Taddei, De Rossi, Brighi; Perrotta rombusszal kezdünk a középpályán.

A Lazio meg a Milan legyőzésén felbuzdulva jó lesz egy ikszre az Inter ellen is. Mindenesetre izgalmasabb történetek ezek napfényben csillogó azúrkék tenger partjainál, mint egy Bayern-Hoff a baromfiudvarban ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.06. 16:52:13

Mármint a szerkezetváltás nem jött jól a kis franciának.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.06. 18:17:01

Költői hozzászólást intéznék _benito-hoz. Úgy örülnék, ha legalább egy olyan postot olvasnék tőled, amikor nem rúgsz bele az Interbe. :)) De akkor élnék a gyanúperrel, hogy nem te írod a cikkeket. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.06. 19:07:55

GC
az olyan tilos,
az azt jelenté, h valaki feltörte a blogot :))

_alerob 2008.12.06. 19:09:19

Most ne a Lazio ellen várjatok Inter győzelem tippet :) vigasztaljon titeket az, hogy szerintem _benito az Inter - Juvén 1-0t tippelt volna, csak a szíve miatt lett 1-1 tipp :) habár ez csak az én feltételezésem.

giacinto 2008.12.06. 19:27:01

Sorrendben Lecce, Roma, Genoa, Fiorentina, Udinese, Palermo, Juventus. Ők nem lőttek gólt a ritkán "cleen sheet"-elő Internek. (+Pana, Anorthoszis) Aióta felépült SAMUEL király, azóta 4 meccsen 1 gólt kaptunk.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.06. 19:27:14

Pöte: Ezt valahogy sejtettem. :)
Nem lehet, hogy Benito, ilyen véletlen generátorral írja a cikkeket? Megír egy normál cikket ráereszti a generátort, ami elhelyez változatos Inter szivató megjegyzéseket. :))

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.06. 19:31:18

GC,
egyszerűen nem értelek.
Miért gondolod, h nekünk ehhez bármi generátorra lenne szükségünk:!
;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.06. 19:44:04

Hát azért a kreatívkodás sem egy könnyű munka. Meg sokkal gyorsabb a cikkírás vele. :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.06. 20:11:39

Hál' istennek totál baromságnak bizonyult a Menezzel kapcsolatos fejtegetésem. Kezdett és meg is szerezte a győztes gólját a Romának!

1-0 lett, de lehetett volna több is, ha Chievo kapusa, Sorrentino nem védi ki a szemünket. Ha öt nagy bravúrja nem volt, akkor egy sem. Az utolsó öt percben meg Brighi kiállítása miatt kellett aggódni, de Totti zseniálisan fagyasztotta a pakkott ekkor. A lényeg, hogy folytatódott a győzelmi sorozatunk!

halareaal 2008.12.06. 21:01:02

úristen Ibrahimovic mit csinált.

calcio_di_rigore 2008.12.06. 21:25:25

Céronaldóra mondtátok a múltkor, hogy egyszer valaki kőkeményen oda fog pakolni neki... nos, meglepődnék ha ezt a féreg Muntarit egyszer valaki nem baszná állcsúcson csak úgy visszakézből...
Mondjuk az a szerencséje, hogy az ő értelmi szintjét még a focisták között sem nehéz meghaladni, így aztán egyelőre nem nagyon értik a srácot...

Titi120 2008.12.06. 21:35:01

Valóban, Muntarihoz hasonló ellenszenves játékos ritka, mint Cé Ronaldotól a szerény gólöröm.

sepsta75 2008.12.06. 21:39:35

VAZZ,MÉG a végén kiegyenlít a Villareal!!!!!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.06. 21:40:36

Agger nagyon jó védő, de amivel igazán kiemelkedik a belső védők közül, az a megszerzett labdák tanári megjátszása és a remek balja. Az egyetlen negatívum vele kapcsolatban az a sérülései illetve az időről időre felröppenő drogos-piázós pletykák, de ezeknek meg ugye nem muszáj hinni. :) Egyébként pedig úgysem adjuk, tehát tárgytalan. :)))

sepsta75 2008.12.06. 21:42:39

BOCS,nem ide akartam!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.06. 21:47:32

hát az Inter szopatni jár Rómába az idén, de most nem bánom annyira, mint legutóbb

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.06. 21:52:00

Bár ma spori is elég gáláns a milánóikkal szemben, khm!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.06. 22:27:47

Popp, hát ja, ha már 5 lest jogtalanul visszafújt, egyet már el kell engedni. :) Igazából nem oszt nem szoroz. Úgyis megkapjuk Kroostól, meg benitotól az összefoglalóba. :)

Gabez 2008.12.06. 22:29:31

Hű, de sima volt. Már-már olyan az Inter, mint a nagy menetelés idején, két éve. Vagy tavaly ősszel.

Ez a Zarate srác kicsit visszavehetne az arcból, bármilyen ügyes is, ha olyanok ellen focizik, mint Zanetti és Cambiasso...no mindegy, majd csak benő a fejelágya. :P

A meccs hőse Samuel, de azért Ibra is jókat művelt. Lehetett volna ez 6 is...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.06. 22:37:27

CDR tetszik, hogy Muntarit fikázod, mikor ti meg rendelkeztek egy Sissokoval, meg Poulsennel. :)

Gabez 2008.12.06. 22:41:20

GC: hagyd, a jelentéktelen hsz-eket figyelmen kívül kell hagyni, tudod, megmondták mások is. ;)

Na holnap a Lecce 90 perc bekkelés után 1-0ra nyer egy megpattanó lövéssel. ;)

calcio_di_rigore 2008.12.06. 23:12:16

Sissoko és Poulsen nem arcoskodik minden meccsen
-nem pofozkodik minden meccsen
-nem ugat minden meccsen annak akit felrúg
-nem könyököl szándékosan minden meccsen
-nem pattog minden meccsen mint egy fontoskodó hülyegyerek.
-nem utálom a csapatukat mint a szart:)

calcio_di_rigore 2008.12.06. 23:14:17

Egyébként a Juve kevesebb gólt kapott idén tétmeccsen mint az Inter, pedig volt amikor a sérülések miatt Knezevic adogatta a gólpasszokat az ellennek.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.06. 23:14:24

Háát, ha Sissoko kanadai születésű lenne egyértelműen tudnám mi az eredeti szakmája. :PP

joka- 2008.12.07. 08:42:37

calcio_di_rigore: Ugyanugy 13-at kapott a Juve.

touristique 2008.12.07. 09:08:36

Miért baj az, hogy Muntari "ugat"? Inkább így intézze el a problémáit mint köpködéssel. Tegnap az a hülyegyerek Foggia belerúgott egyet a földön ülve, mikor már a bíró fújt, hogy kezezett, erre Muntari meg Cambiasso elkezdték békíteni, pedig annak a baromnak kijárt volna egy pofon.

giacinto 2008.12.07. 09:16:59

Tükörsima meccs volt, és még inkább az lehetett volna ha ennek a derék sporinak normálisabb partjelzői vannak. 3-4 méterrel hátrébb induló támadókat állítottak meg lesen. Ibra fejesgólja előtt igaz hogy lesen állt, de tulajdonképpen semmiféle előnyt nem szerzett vel, utána ugyanis visszafelé mozgott és simán volt védője.

5 ponttal többünk van már mint tavaly :P

giacinto 2008.12.07. 09:17:53

Nálunk meg Burdisso osztotta a gólpasszokat az ellennek, na.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.07. 09:36:08

ezt nagyon tudja játszani az inter, ha tavaszig tart a meccs, akkor sem rúg gólt a lazio. ledesma kétszer került képernyőre, akkor is félig mindig kitakarta valaki :)

muntari hasznos, de gusztustalan egy figura, az biztos.

giacinto 2008.12.07. 09:58:03

Signing of the season.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.07. 10:12:27

no contest.

de csak az anyai szem látja szépnek. :)

kroos 2008.12.07. 10:13:33

kicsit off.
1990-ig egyetlen idegenlégios védett Olaszországban.(magyar volt).
Ehhez képest tavaly és most,j.cesar,frey.doni,handanovic,dida/kalac,muslera/carizzo,Rubinho.
ez miért van?
(90-ben tafarel jött)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.07. 10:34:13

toni, ez egy nagyon jó kérdés!

van egy buffon, és mögötte a második legjobb már amelia, és de sanctis??? én sem értem a dolgot, és ez nem off, hanem posztot kellene írni róla (mint annyi más dologról is).

akik még védtek tavaly, meg előtte (peruzzi, ballotta, toldo, fontana), már padoznak, vagy azt sem teszik.

egyébként imho castellazzi a legjobb olasz kapus buffon mögött.

Mourinho már nem a király 2008.12.07. 10:35:49

Huhh, Ibra hétről hétre olyanokat csinál, hogy az csuda. Nálam ő a legjobb játékos jelenleg.

giacinto 2008.12.07. 10:36:37

pedig talán itáliában nevelték ki az elmúlt időkben a legjobb kapusokat, de valami megtört X év óta.
Toldo, Peruzzi, Pagliuca, Zenga, Zoff stb klasszis kapusok voltak, manapság ilyenekről nem igen beszélhetünk.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.07. 10:39:32

igen, és ha buffon visszavonul (még azért sokára), valamelyikükből első számú kapus lesz. ha azt nézzük, hogy a történelmi égéstől már svájcban is buffon mentette meg az olasz válogatott seggét (mutu büntetője), akkor ez elég rossz hír.

na, mi jut mindenkinek eszébe pagliucáról? :D
(vagy csak nekem?)

giacinto 2008.12.07. 10:43:10

mire buffon visszavonul, addigra előtörhet néhány fiatal srác, bár a tendencia nem ezt utatja. a Bresciában ott van pl. Viviano, évről-évre cikkeznek róla hogy ideviszik-odaviszik komolyabb csapatok, de még mindig ott van.

kroos 2008.12.07. 10:51:27

természetesen a csók a kapufára.

kroos 2008.12.07. 10:52:30

egyébként a második számu kapusok se olaszok rendszerint.tehát eleve kevés olasz kapus van.Az én kedvencen innen,coppola.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 10:53:13

nekem az jut eszembe Pagliucáról, h Buffont akarja vinni a City :D,

ami már magában komikus, de ha jobban belegondol az ember, szánalmas is.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.07. 10:53:56

nekem is a puszi,
de Benitónak biztos vmi brutál nagy lepke Inter-mezben.

kroos 2008.12.07. 10:57:14

Mondjuk azon a vb-n volt kapuskérdés.Védett Bucchi és Marchegani is.De legalább voltak alternativák.

kroos 2008.12.07. 11:14:04

benito.
szerintem minden nagy kapus ürt hagy maga után.Ez törvényszerü.Nézd csak meg pl,Kahn,Schmeihel,Shilton..stb.
Amugy az egyetlen kapus-légios 90-ig az Boldizsár Géza volt.Azt hiszem kispest nevelés.

Gabez 2008.12.07. 12:00:14

" _benito · www.nst.blog.hu 2008.12.07. 10:12:27
no contest.

de csak az anyai szem látja szépnek. :) "

Ez rád is igaz, nem igaz ;)

Gabez 2008.12.07. 12:07:28

Tegnap olyan jó volt az Inter, hogy már Zanetti se tud szerény maradni :P

“We were superb, as it is never easy to run away with a win from this ground,” Javier Zanetti grinned on Inter Channel.

“[Walter] Samuel’s quick-fire goal obviously helped us a great deal, but I reckon we again showed our marvellous character.”

Marvellous, mi? ;)

zsakfos 2008.12.07. 13:00:14

Az viszont fura, hogy a braziloknak -akiknek mindig a kapus poszt volt a kritikus posztjuk-most mennyi jó kapusuk van : Julio César, Doni, Renan, Gomes.Mellettük talán a spanyolok vannak még ilyen jól eresztve: Casillas, Reina, Palop, Valdes.
A portugálok meg az angolok viszont komoly bajban vannak ilyen téren,ezért nem lesz egyikük se világbajnok 2010-ben:)

kroos 2008.12.07. 13:03:34

A németek se állnak jobban csak azt hiszik.Adler Neuer Rensing ékben nem látom hogy világklasszisok lesznek.
Vagy a franciák akiknek ven jó kapusuk csak épp nem hivják be.P

calcio_di_rigore 2008.12.07. 13:12:14

joka, ha a BL-selejtezőt is ideszámítjuk akkor igen, azt viszont nem játszott az Inter, így nem összemérhető a dolog. (meg az már csak félig-meddig volt tétmeccs)

vallatas 2008.12.07. 13:14:10

Szegény Hoffenheim, igy kikapni :(
Inter meg már szinte bajnok, egyszerüen akárhogy állnak fel mindig győznek...
Milan idén se nyer semmit :(((
Ancelotti elmehetne a csapattól már, nem tud megújjúlni!

_alerob 2008.12.07. 14:15:35

"Inter meg már szinte bajnok" HAHAHAHAHAHAHAHA

neeson 2008.12.07. 14:57:27

Szerinted ki az aki megszoríthatja őket?

Lacóka 2008.12.07. 15:32:26

Ronaldinho mért nem játszik? Eltiltották? Nem az volt, h az csak a kupára vonatkozik?

Romanista 2008.12.07. 15:52:00

ha gúny volt akkor: a Napolin nem gyúnyolodni mert öt Napoli indulhatna egy Inter-Milan-Juve pénzből.

ha nem gúny volt akkor elnézést és kalapemelés.

Menez pedig lesz még nagy mókamester a Roma szurkolóknak.

Romanista 2008.12.07. 15:59:57

Mascara meg mér nem lett sztár az még megérne egy misét.

Mr.AT 2008.12.07. 16:17:33

Villant Atom Anti, ahogy kell... :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.07. 16:25:29

"Amugy az egyetlen kapus-légios 90-ig az Boldizsár Géza volt."

na és Pepe Szendrei?

ericcartmen 2008.12.07. 16:49:44

Hát az bizony 11es lett volna a Catanianak....

BruceWayne 2008.12.07. 17:00:54

bayern uccsó perc, juve uccsó perc... álmodni se lehetne szörnyűbbet.

Gabez 2008.12.07. 17:19:45

Romanista: nem volt gúny, sőt! Én nagyon várom őket az Inter mögé, a 2. helyre. Szimpatikus csapat, jó játékkal, forza Napoli!
Ezért az ősz meccse a San Siroban volt, a múlt hét végén...;) Meg is látszott a gólokon.

Gabez 2008.12.07. 17:24:04

Szendrei Spanyolországban volt, nem?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.07. 17:25:22

Jah, Andalúziában díszpolgár...

halareaal 2008.12.07. 17:25:59

Nera sztem még a MUt is ide lehet venni, Fülöp miatt legalább.

_alerob 2008.12.07. 17:43:56

A bajnokság fele se ment le, és már az Inter a bajnok? .. azért ilyet hülyeség kijelenteni. Ha azt mondod, ők a legesélyesebbek, akkor azt mondom ok.
Giovinco nagyon nyomja, simán ki kell, hogy szorítsa Nedvedet. Amúgy Ranieri azt mondta komolyan veszik majd nagyon ezt a meccset, erre nem látszódott az elején ennek a nyoma sem.

giacinto 2008.12.07. 17:44:40

"Szerinted ki az aki megszoríthatja őket? "

Ha ezt a játékot még picit fejlesztjük, és valamelyik 2. csatár elérne egy normális szintet, nem sokan.

Összességében 4 csapatatot érzek veszélyesnek, persze egyiksem Olaszo-ban lakik. MU, Chelsea, Pool, Barca. Ellenük azt mondom 50-50 lenne egy továbbjutás.

kroos 2008.12.07. 17:45:39

A seria-ban nem védett 90-ig légios kapus.!!!

kroos 2008.12.07. 17:51:29

Kaka-nak kifejezetten jót tett hogy nem játszik Dinho.Szinte e régi fényében csillogott,osztogatott,megiramodott,lövöldözött.
Ha milan drukker lennék tuti annak örülnék ha a drogos kikerülne a csapatból.

kroos 2008.12.07. 17:52:52

90-ben tafarel Parmai szerzödése törte meg a jeget.
Egyébként J.Cesar ide Doni oda,nekem az öreg a tafarel marad a kedvenc brazil kapusom.

Klárensz 2008.12.07. 18:03:12

kroos

Ki drogos a Milanban? Lemaradtam valamiről?

BruceWayne 2008.12.07. 18:28:25

na azért Ronnie csak nem egy kólagép

daneeka 2008.12.07. 18:34:12

"Összességében 4 csapatatot érzek veszélyesnek, persze egyiksem Olaszo-ban lakik. MU, Chelsea, Pool, Barca. Ellenük azt mondom 50-50 lenne egy továbbjutás."
És a Panathinaikos? :P

Itáliainagysándor 2008.12.07. 18:46:56

Nerazzurri:

Miért pont "kólagép" Dinho?

Hispan07 2008.12.07. 19:08:59

na ez engem is érdekelne: mitől drogos a Dinnye?

amúgy látszik mi a baj a Milannal: Kaká egyedül kell hogy játsszon ezen a poszton, hiába jó minden várakozáson felül a Dinnye. így szereti, így megy neki - ezt kérte...

amúgy pedig ma a pöcspapucs Várhidinek is igaza volt egy dologban: hátulról nagyon hiányzik Pirlo - még mikor formán kívül is van, olyan agya és technikája max Seedorfnak van, de neki meg ugye nem az a posztja.

emellett: - az ukrán egy kalap szar, 4 ziccer ment el rajta. - Patonak be kell érnie, de nagy isten lesz. baromira érzi a labdát, néha úgy ment el mint Kaká. csak türelem kell neki és sok lehetőség. - a védelem egy tragédia. nem tom a mai Kala-kezes 11-es volt-e (én megadtam volna), de ez így rémes szar, hogy bármikor bakiznak egy kritikusat.

amúgy messze még a vége, aki látott már karón varjút, az láthatja még az intert bukni is, bár most tényleg megy nekik

Romanista 2008.12.07. 19:17:33

csak kipróbálnám Ronaldinhot mint csatárt Kaká előtt. na de hát - és bocs - de sokkal krva vagyányabb vagyok mint carló. de legalábbis nincs berlusconi kötele a nyakamba.

rizla 2008.12.07. 19:29:54

azért kokós, mert van rá pénze, de nyilván nem hernyós.

Romanista 2008.12.07. 19:49:07

höhö, a kokóhoz csak itt kell ám annyi pénz hogy legendás legyen ettől. szerintem nem feltétlen "drogos", csak sok jó új barátja lett amior berontott.

WallyB 2008.12.07. 20:36:05

Ejnye Daneeka, számold már ki: 2-0 Athénban ide, otthon 0-1 oda, az még akkor is 2-1 ide...
Kicsit túlzás lenne már most kikiáltani az Intert bajnoknak, bár tény, hogy jól nyomják a srácok a BAJNOKSÁGBAN. A BL-ben meg tavasszal kell jól szerepelni. Tavaly ősszel hiába volt jó a csapat a 'Pool oda-vissza elkente a szánkat...
De mi a bajotok Muntarival? Jaaaa, gólokat lő, gólpasszokat ad... értem. :P

WallyB 2008.12.07. 20:41:29

"és feltettük a kocsit, házat, nyaralót a Reggina és a Bologna 1-1-ére."
Bocs Benito... deee 2-2 lett...

giacinto 2008.12.07. 20:56:00

Túl szánalmas volt a csoport, pláne 3 kör után szinte biztos volt a továbbjutás, azt gondolták a fiúk hogy kimennek a pályára és félgőzzel is legyőzik a Panát. Nem így lett, de most érezni azt a fiúkon, hogy amikor majd nagyon kell akkor menni fog. Eddig általában az volt hogy a csoportkörben akartak jobban. A pool eredményt hagyjuk már, 100 perc emberelőnyben, megpattanó gólokkal, sérülésekkel bárki megverhet bárkit.

giacinto 2008.12.07. 20:58:24

félOFF: A River kiesett az argentin elsőosztályból...

Hispan07 2008.12.07. 21:02:08

félOFF: Mi van?? azt meg hogy? írd már le pár mondatban kérlek, nem követem az argentín cuccokat, de ez "érdekesnek" hangzik...

giacinto 2008.12.07. 21:38:19

Jah nem, én is csak vmi félinfo-t kaptam, mert elvileg kieső helyen állnak és onnan már nem mozdulhatnak el, de argentinában vmi 3 éves átlag alapján esnek ki a csapatok, az meg nem hiszem hogy a Rivernek szarabb lenne mint sok másnak.

Törteli Tivadar 2008.12.07. 21:43:44

Tavaly nem a River nyert?

halareaal 2008.12.07. 23:27:05

"félOFF: A River kiesett az argentin elsőosztályból..."

na látszik, hogy elment Higuain:)

kroos 2008.12.08. 08:07:30

Romanistával értek egyet.Én is elöre tolnám Dinhot,és szabadkezet adnék Kaka-nak,föleg hogy csatárposzton amugy is van gond a Milannal.
A ,,kokos, ért meg elnézést kérek,csak poén lett volna.
Az elsö milan-os góljainál ugy örült mint aki tol valamit,teljesen szétcsuszott az arca.Mégegyszer bocs.

(amugy j.cesar egyszer lenyilatkozta hogy ö Dinho és ronaldo egyszer együtt téptek.Nem tudom mi igaz ebböl.Ha megtalálom az interjut belinkelem.)

kroos 2008.12.08. 08:08:42

Akkor kiesett a river?Ha vége az aperturának akkor igen.

giacinto 2008.12.08. 09:45:00

Igen ,az Aperturának most lesz vége, Rivernek már csak 1 meccse van és legjobb esetben is márcsak 19.lehet (20ból). De wikipedián is azt irják hogy 3 éves átlag alapján esnek ki a csapatok az argentin bajnokságból, de igen idióta egy rendszer ez ha tényleg igy van. Ez alapján tuti nem fognak kiesni, ha tényleg igy van.

Roeder 2008.12.08. 09:55:54

ahogy giacinto mondja.valami átlagszámolás alapján lehet kiesni,és ebben elég jól áll a river.köszönhetően annak,hogy ők nyerték az előző clausurát.ezt részben igazságtalannak tartom a kiscsapatokkal szemben,viszont azért örülök,hogy egy ilyen nagy csapat mint a river nem fog a másodosztályban bohóckodni...

giacinto 2008.12.08. 10:10:30

nemcsak hogy igazságtalan, de eléggé követhetetlen is. gyakorlatilag a bajnoki tabella szart sem ér, illetve mindössze annyit hogy ki az első, mert az bajnok, a többi meg számolgathat 3 éves átlagot. meg eleve pl. egy feljutó csapatnak hogy számolnak 3 éves átlagot??? vicc.

Roeder 2008.12.08. 10:25:03

hát a feljutó csapatnak nem számolnak hároméves átlagot.ott csak az azévi pontjaik számát osztják el a meccsek számával és így jön ki az átlag.ez szerintem is baromság...
logikusabb lenne ha egyszerűen az apertura és a clausura eredményeiből számolnák ki,hogy az összesített táblázaton ki a kieső.
mondjuk már eleve azt sem értem,hogy minek külön apertura meg clausura.így egy bajnoki cím értéke is csökken,mert elég fél szezonon keresztül jól játszani,a következő félévet meg gyakorlatilag le is szarhatják,mert az átlag alapján kiesni már nem tudnak,de elmondhatják,hogy nyertek egy bajnoki címet.pont mint ahogy a river esetében jelenleg

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 10:30:13

Úgy látom lenne igény dél-amerikai posztokra, brazilra és argentínra mindenképp!

Roeder 2008.12.08. 10:42:17

ez nem rossz ötlet,vagy legalább egy-egy összefoglaló poszt a bajnokságok kezdetén és végén.ha már izlandi,norvég és svéd szokott lenni :D
ja és ne felejtsük a copa libertadorest!

giacinto 2008.12.08. 10:42:26

popp, nagyobb igény lenne rá mint a skót meg északi "foci"-ra. az tényleg beletartozik a világ legjobb focijába.

kroos 2008.12.08. 11:02:31

Én imádom az argentin focit,az összefoglalot mindig meg is nézem.És az oösszes argentini imádom NST.:P

calcio_di_rigore 2008.12.08. 11:16:33

Ez a 3 éves átlag legalább akkora faszság, mintha valaki megkapná a 3. helyre a bajnoki címet.

nalazo 2008.12.08. 11:39:53

Azért egy csapatnak néha jót tesz a másodosztály, főleg, ha jogosan kerül oda.

Romanista 2008.12.08. 11:41:43

na,témánál vagyunk.

nalazo 2008.12.08. 11:59:24

A River Plate-re gondoltam.

giacinto 2008.12.08. 12:04:05

megint ki kezdi... (nem kell telefonálgatni) témát sztem zárjuk is le

Count Adyn 2008.12.08. 12:09:07

Mivel ott a jogosan szó, senki nem vette magára xD

Roeder 2008.12.08. 12:14:12

hihetetlen,hogy bármilyen témától el tudtok jutni a budabotrányig pillanatok alatt :D

kroos 2008.12.08. 12:15:42

a Clausurat szerintem nem a river nyerte hanem a san lorenzo vagy valami ilyesmi,nem?

Roeder 2008.12.08. 12:23:35

de a river nyerte a 2008-as clausurát.az aperturát pedig a lanús.

kroos 2008.12.08. 12:29:33

bocsánat jogos.A Lanus ugrott be valamiért.Amugy Simeone a river edzöje? Ekkorát bukott?

Roeder 2008.12.08. 12:34:00

akkorát bukott,hogy már ki is rúgták.
sajnálom szerencsétlent,mert jó játékos volt.
mondjuk érdekes,hogy egyik szezonban bajnokságot nyer a csapattal,fél év múlva meg tök utolsók.furcsa...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 12:34:19

"Én imádom az argentin focit,az összefoglalot mindig meg is nézem.És az oösszes argentini imádom"

Akkor is, kroos, ha az Interben vagy a Real Madridban játszanak?

_alerob 2008.12.08. 12:46:42

Buffon - Knezevic, Andrade, Zabina - Saliham, Tiago, Poulsen, Camoranesi - Del Piero - Trezeguet, Iaquinta

szép kis csapatot lehet összeállítani a Juve sérültjeiből :) (és még Zanetti nem igazánvolt bevethető)

kroos 2008.12.08. 12:47:41

Igen.Valahogy az argentinok e legkompexebb futbalisták,és megitélésüket tekintve pedig messze pl. a brazilok alatt vannak.
De hogy példákat is irjak,zanetti,gago,heinze,cruz.
Nincs velük baj,ha nem 50 millioért veszik öket és öket hibáztatják aztán ha rosszul megy a csapatnak.(mert ha már ennyibe kerülnek..) ez leginkább gagora és higanyra igaz.
De én többet vártam pl,crespo-tol,kily-töl,almeydaitol.De ez hosszu történet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.08. 12:58:11

(Egyébiránt én is az argentin focit szeretem a legjobban.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 12:59:47

A vébéken én is az argentínoknak drukkolok leginkább, de az olaszok győzelme esetén sem vagyok éppen szomorú.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:09:09

Ehhehh, +1 gaucho mániás jelentkezik! ;)

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:14:16

Egyébként ezt a dél-amerikai foci legyen/nelegyen-kérdést már kiveséztük, épp jómagam dobtam be a bűzbombát a lányöltözőbe. Viszont ennek egyik folyományaképp ugye az nst kijelentette, hogy "kifejezetten erénynek tartják azt, hogy ez a blog nem foglalkozik a dél-amerikai focival"...szerintem ezután nincs is miről beszélni... Nemde?
Nem értem őket, de megértettem. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 13:21:03

Emlékszem Oyle, akkor donnelly állt ki nagy garral a skót felföldi és skandináviai fanyűvés mellett, a míves dél-amerikai focival szemben - szerintem amit az nst-nek tulajdonítasz az az ő magánvéleménye, legalábbis remélem ;-).

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:23:16

Khmm, hát akkor és ott nemcsak donnelly nyilvánult meg, hanem más nst-s úr is belekommentelt a beszélgetésbe. Egyáltalán nem határolta el magát, ill. a blogot ettől a kijelentéstől, így innentől fogva én ezt a kijelentést az nst-nek tulajdonítom.

Romanista 2008.12.08. 13:36:12

hamár argentinok akkor muszáj vagyok megjegyezni hogy Maradona mezem a mosásban épp.
asszem ezzel én el is mondtam a véleményen a legyen/nelegyen (karácsonyi ajándékképp legalább) poszt róluk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 13:43:50

Az argentin bábok a futball műbraziljai, akik a portugál fröcssöntő műhelyek mélyéről kerülnek elő olasz vámpapírokkal.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 13:48:13

ez persze csak személyes álláspont :)

giacinto 2008.12.08. 13:51:17

ezek a dél-amerikai klubok európai mércével szánalmas összegből gazdálkodva simán partiban vannak az évvégi KLUB-VB-ken (vagy hivjuk akárhogy) az agyonsztárolt európai BL-győztesekkel, és kb 50-50%-ban meg is verik őket?

egyébként most ki nyert e aLibertadorest? Boca? ők fognak játszani a MU-val japánban?

giacinto 2008.12.08. 13:54:05

A Liga de Quito nyerte a 2008-as Libertadorest, szóval ők játszahtnak majd a MU-val. A Boca tavaly nyert.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 13:57:12

Na heinrichből is előbújt a Hegyi Iván! Szerintem meg épp az argentínok emelték egy szinttel följebb a dél-amerikai focit a hetvenesek végén a nyolvcvanasok elején, azzal, hogy Menotti taktikát adott a gauchoknak. Aztán érkezett minden idők legnagyobb focizsenije, a Pelét elhomályosító isteni Diego. Erre viszont már a braziloknak is lépniük kellett, jött az eurobrasil, majd a kilencvenes évek végére újabb zsenikkel és valódi brazilos színekkel megtöltött 2002-es csapat. Most viszont a kis Maradonák színrelépésvel (Messi, Agüero, Tevez) ismét az argentínok ideje jött el. A legszebb az egészben pedig épp az, hogy az igazi Maradona vezetésével fognak révbe érni ezek a fiúk. Ámen!

Dr Zoidberg 2008.12.08. 14:01:07

Giacinto, én is ugyanezzel példálóztam a legutóbb, hasztalan...

Poppom, legyen igazad!

montipájton 2008.12.08. 14:03:33

Kit érdekel a taktika. A braziloknál a látvány érdekel, nem a felállás. Maradonát meg lehet Peléhez hasonlítani, de elfogultság kérdése, kinek melyik volt nagyobb.

82-ben amúgy Brazília fényévvel volt jobb a Maradonával felálló argentinoknál. De az olaszok nyertek.

kroos 2008.12.08. 14:05:12

popp az eurobrasil elött azért volt még valami.
pl a világ (argentin szurkeszként) valaha volt legjobb középpályássora-zico-socrates-falcao-cerezo.Majd 86-ban is a legjobb focit játszo csapatként estek ki,a vb legjobb meccsén.
Aztán jött az eurobrazil,5 védövel(jorginho-r.roca-r-gomes+branco+mögöttük egy sepregetó Galvao,+még középen dunga+aelmao szürt.Na ez az eurobrazil akinek ezekután az edzöjét nem alkalmazták többet braziliában..:P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 14:11:10

monti, igen tudom a nyolcvankettes és a nyolcvanhatos brazilok, de épp e vébék tapasztalatai miatt kellett lépniük, mert kiderült, hogy a '70-es joga bonitoval már nem lehet nyerni. Ekkor jött Lazaroni és Parreira, meg hét védekező játékos a kezdőbe, az úgynevezett eurobrasil, amellyel második próbálkozásra már vébét tudtak nyerni, mondjuk egy szuper Romario segítségével. Aztán a kilencvenesek végére megjöttek az új giga klasszisok is, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Kaka akik már rendszerben is tudtak/tudnak varázsolni.

kroos 2008.12.08. 14:15:32

(kiegészités az eurobrazil-hoz,a két csatát careca és muller volt,bebeto és amár akkor is sztár romário helyett)

kroos 2008.12.08. 15:02:11

braziliábol meg a Vasco esett ki...

Romanista 2008.12.08. 15:34:06

popp, fentebb volt egy felsorolás amiből igen csúnyán kihagytad Lavezzit, aki szerintem korszakos egyéniség lesz a köv VB-n.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 15:40:46

Romanista, a kis Maradonák közül? - valóban, ráadásul ő Nápolyban is játszik!

FYM13 2008.12.08. 16:10:57

még egy gaucho fan jelentkezik

Hispan07 2008.12.08. 16:18:50

Az argentin támadó részleg mindig jó - a középpálya, de főleg a védelem és a kapus már sokkal kevésbé. Ez és a állandó ideggyengeség az oka, hogy évek óta mindig sztárolják őket, nagy esélyesnek vannak kikiáltva - aztán a sima csoport továbbjutás után az első arra járó nagyobb csapattól kapnak egy tockost és mehetnek is haza. (Természetesen utóbbi a felnőtt versenyekre vonatkozik, utánpótlásban királyok)

Lavezzi, Agüero, Messi, Tevez, Zarate, Higany meg a többiek pedig remek srácok - csak törpike mind, emlékezhetünk, h 2006-ban (tom, hogy sokan még nem voltak ott aki meg igen, az fiatalka volt) a hozzájuk képest inkább tisztes iparos, de fizikálisan sokkal Németország ellen sem volt már elég az erő.

kroos 2008.12.08. 16:22:32

Nekem a 98-as csapat volt a kedvencem.
roa-
chamot-ayala-sensini


zanetti-almeyda-veron-simeone
ortega-batistuta-c.lopez.
Itt megvolt mindne ami kell és iszonyat offenzivbe nyomták,mindig jó meccseket játszottak.
Ami nekem ortega v. batigol az még nem aguero vagy tevez.Messi annál inkább:)

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:26:45

Uhh, igen, nekem is az a csapat volt a nonplusultra eddig. És még abban is Ortega és a kis Piojo kiemelt kedvencem volt. De szépen játszott az a csapat.

daneeka 2008.12.08. 16:31:32

Gallardo is nagy reménység volt egy időben, én bírtam a játékát, csak kár, hogy eltűnt ő is a süllyesztőben.
Sok "Maradona-utódnak" ez a sorsa.

Romanista 2008.12.08. 16:40:25

hát az tuti hogy az eltűnt Maradona utódok többen vannak mint akik megmaradtak egy magasabb Európai szinten.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 16:52:42

kroos kihagytad a kapust, Carlos Roát, aki a Mallorcának is segített KEK-döntőbe jutni.

Oyle, Piojo nekem is nagy kedvencem volt... - míg a Lazioba nem igazolt ;-).

Egyébként azért Batistuta-szerű magasabb csatárnak ott van Diego Milito a kis zsenik közé. Aztán Walter Samuel szerintem a világ egyik legjobb középhátvédje jelenpillanatban de Gabi Milito se rossz, szélső hátvédnek még mindig jó az öreg traktor, meg Heinze. A védekező középpályások közül meg Cambiasso és Maschereano is ott van a világ legjobbjai között, Lucho Gonzalez pedig szélsőként és belső támadó középpályásként is megállja a helyét, de még sorolhatnám a játékosokat. A kapus poszt, ami valóban ingatag, ott sem Abbondanzieri, sem Leo Franco nem túl meggyőző nekem.

Hispán07, azért egy hazai csapat ellen tizenegyesekkel elbukott vébé-negyeddöntő nem olyan nagy cink, főleg hogy a hosszabbításban csak az argentinok akartak gólt rúgni, mert németeknek ott volt a jó ki számítógépes tizi-adatbázis. Ráadásul Pekermant legszívesebben lefejeztem volna, amikor hosszabbításban azt látom, hogy a cserelehetőségek kihasználása után a kispadon héderezik Messi és Tevez.

Szerencsére aztán az olaszok igazságot tettek az elődöntőben.

daneeka 2008.12.08. 16:55:41

Aimar, Cavenaghi, Saviola
A CM-ben mondjuk istenek voltak. :)

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:58:18

Popp:

1. Kabbe (ezt a Lazios duma miatt:))
2. Naigen, azt már sosem tudjuk meg, Pekerman hogyan is képzelte el azt a szitut ott. Infarktusközeli élmény volt nekem. (Azt a meccset egyébként együtt láttuk és éltük túl a Szociálban, nem?)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.12.08. 18:47:13

Kiosztották az egyik legmegbecsültebb egyéni díjat, az "Il Bidone D'Oro" nevűt, amelyet minden évben a legvacakabb focista kap meg Olaszországban. Tapsoljuk meg felállva Quaresmát, a több tízmillió eurós csodát, aki - ha így folytatja - hamarosan visszakulloghat Portugáliába és stabil kezdő lehet a Vitoria Setubalban.

kroos 2008.12.08. 19:09:05

Egyszer már ezt a barcanal eljátszotta....

giacinto 2008.12.08. 19:12:52

Innen szép felállni. Egyébként nevetséges hogy ő kapta, ha a 2008-as naptári évről van szó.

Romanista 2008.12.08. 19:28:43

kinek adtad volna giacinto?
mer szerintem eddig ő simán kaphatja; nagy durranás,nagy pénz aztán sehun sincs. rabonázgat magányosan a Xboxon.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.08. 19:29:42

Kroos, hadd vegyem már kicsit hasznodat. :))

erre a kérdésre kellen a válasz.
2002 -ben új német kupát kellett készíteni. Mi történt az eredetivel?

thx.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 19:29:48

Oyle, Simon Tománál néztem, a Bundesliga kommentelő mocsing, argentín gyűlölő bátyjának jótékony baszogatása közepette.

dino, én az áruló Mancininek adtam volna.

Romanista 2008.12.08. 19:31:44

közbe meg de biasi ki, novellino be. (vissza)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 19:32:57

@GC

A Schalkét győzelemre vezető Rudi Assauer a féktelen ünneplés pillanataiban leejtette a csecsebecsét, melyet aztán saját költségén pofoztatott helyre.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 19:33:03

kroos, bocs mégsem hagytad ki Roát.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 19:36:28

Roamnista, úgy látszik az jó öreg Zamparini divatot csinált az előző edzők visszadobásával.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 19:50:21

Roamnista = Romanista, természetesen!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.08. 19:58:18

thx heinrich. :)
Mehettem volna a német részre, de nem vagyok odavalósi, majd ha a lautern feljut találkozunk. :P

giacinto 2008.12.08. 21:56:00

Sevcsenkonak, aranylabdásként gyakorlatilag nulla a teljesítménye kb 3 éve. De ha Adriano kapja sem szólok egy szót sem. Egyébként gLoria is a listán van, ő a 7. lett.

Pirlo is megérdemelné, de Mancini is. Neki nem lehet kifogás hogy új bajnokságba, ismeretlen kultúrába érkezett. Kb ugynazt nyújtja mint Quaresma.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 22:16:07

Loria kétségtelenül óriási húzás volt Pradééktől :( ! Főleg, hogy Ferrari helyett jött, aki azért amellett, hogy fiatalabb, még klaszisokkal jöbb védő is!

Romanista 2008.12.08. 22:51:25

gLoriának én külön listát nyitnék. rettegek amikor meglátom az oldalvonal mellett állva, játékra jelentkezni és imádkozok hogy inkább ne csináljon semmit, de sajnos küzd.

kroos 2008.12.09. 07:45:35

GC:
A Tökfej Rudi szivarozás közben elejtette de szerintem nem cserélték ki a kupát hanem csak renováltatta.
amugy én és mancininek adtam volna azt a dijat.

kroos 2008.12.09. 08:56:51

romanista popp,drága barátaim enm kell ez a szinjáték hisz tudjuk hogy ugyanazon személy vagytok,2 nickröl:)

Romanista 2008.12.09. 09:09:18

kroos, nem kell ez a barátkozás nekünk/nekem?/ hisz tudjuk hogy te egy szöveg generáló software bétája vagy :D

Gnyoka 2008.12.09. 09:23:16

Loriáról messziről látszik, hogy boxoló, hát engem aztán nem ver át!!!
Amúgy meg nem csoda, ha nem ért titeket néha az ember lyánya. Merugye egyfelől lyány, másfelől meg itt szöveg generáló miegymások beszélgetnek egymáshoz!

Mr.AT 2008.12.09. 09:51:14

Azért Quaresmá-nál jobb választás az Aranyszemetes díjra nem nagyon lehetne idén. :-) Még Inter-drukker barátaim is tátott szájjal röhögnek, ha szóba kerül a társalgás során... ugyebár 24,6 Mio EUR-ért, plusz Peléért vették (ő kb. 3-4 Mio EUR-t ért akkor), tehát elmondható, hogy lényegesen többe került, mint Ibrahimovic két évvel korábban. :-)))

De mondjuk meg is érte az árát, én pl. már láttam labdába érni. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 10:46:56


"De mondjuk meg is érte az árát, én pl. már láttam labdába érni." - én is, kizárólag sarokkal :-D!

kroos 2008.12.09. 11:23:23

szerintem nem kapott elég esélyt.hány meccset játszott?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.09. 13:17:27

A bajnokságban hétszer volt kezdő. Szerintem ez nem kevés. 15. forduló volt most.
Bocsesz srácok, de én még nem írnám le a fickót! Határozottan ellenszenves számomra, de ettől függetlenül :)) még lehet valaki a Serie A-ban is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.09. 13:18:37

A bajnokságban hétszer volt kezdő. Szerintem ez nem kevés. 15. forduló volt most.
Bocsesz srácok, de én még nem írnám le a fickót! Határozottan ellenszenves számomra, de ettől függetlenül :)) még lehet valaki a Serie A-ban is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 14:21:16

Queresma az elvileg 4-3-3 valójában 4-5-1 -es sziszémához igazolták, a szisztéma befuccsolt. Mivel a csapat is elég harmatos volt azzal a falállással, ő is az lett. Az uj rendszerben még nem próbáltatott ki.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 14:45:48

"még lehet valaki a Serie A-ban is." - ráadásul totál baromság egy ilyen a-legszarabb-igazolás díjat odaítélni decemberben. Azért júniusig még akárki megtáltosodhat, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb játékosnak idő kell míg beleszokik az új csapatába, hát még egy a könnyed portugál bajnokságból érkezett cselgépnek a sokkal szigorúbb Serie A-ban.

Count Adyn 2008.12.09. 16:20:00

Ezekkel a portugálokkal csak baj van:)

daneeka 2008.12.09. 16:44:42

Poulsen is kaphatta volna.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.12.09. 17:18:56

Poulsen sérülés miatt maradt ki a csapatból, akik összefüggést látnak a Juve jó szereplése és Poulsen kiesése között, azok szerintem tévednek. Halk megjegyzés, hogy most számoltam egy gyors átlagot Poulsen eddigi juvés meccseiből (a Gazzetta volt a mintavétel alapja), 6.11 jött ki. Ez, meg a mutatott játéka sem teszi érdemessé a díjra.

Hispan07 2008.12.09. 18:50:15

Gattuso térdszalagszakadás miatt úgy tűnik, h min. 6 hónapra kidőlt... ájzzzzs :S

kroos 2008.12.09. 19:15:47

de végig játszotta a meccset nem????????????

kroos 2008.12.09. 19:19:08

off a river-es délamerikai témához
a Vasco most esett ki az elsö osztályból és most jutott fel a Corintias akik azelött a legtöbbet költötték.
Örült bajnokság az...

giacinto 2008.12.09. 19:28:41

akkor ennyi volt a milan szezonja, ha jók lesznek 3. helyre becsúszhatnak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.09. 19:37:16

Hihetetlen, de Gattuso végignyomta. A Milan-honlap statja szerint még lett volna lehetőség cserére is, de ő végig ott volt.
Érdekes, hogy nem szakadásről írnak, mégis azt írják vége az idénynek.

Hispan07 2008.12.09. 20:35:27

giacinto, azért az tán kissé túlzás, hogy Gattuso jelentené a Milant.

de tény, érzékeny veszteség. viszont így lesz helye Beckhamnek :/

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 20:40:07

Flamini és Ambrosini is áthidalhatja Rhino hiányát!

giacinto 2008.12.09. 20:43:16

ha jól tudom Gattuso idén 3 meccset hagyott ki: Bologna, Genoa, Palermo. Mi is lett ezek végeredménye?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.09. 20:53:22

Szerintem majdnem ugyanazt tudjrsa Ambrosini, kevésbé látványosan, de néha ügyesebben. Itt a lehetőség neki!!
Persze Gattuso a n.1.!!!!!

Hispan07 2008.12.09. 20:54:14

ilyen szintű demagógiát még egy interestől se várnék.

egyébként tökéletesen igazad van, Galliani f10-ra hívta össze a sajtótájékoztatót, ahol bejelenti a Milan megszűnését. pff

giacinto 2008.12.09. 21:01:18

majd az eredmények megmutatják/megmutatták már/ fura hogy épp a milanosok nem látják elengedhetetlen játékosnak. Ambrosini vagy Flamini fele annyit nem fut, és fele annyira sem fanatikus.

giacinto 2008.12.09. 21:03:38

Közben Rosenberg meguszott egy pirosat...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 21:35:42

A Roma meg küszködik a Bordeux-szal. többet birtokolják a franciák, de mivagyun a veszélyesebbek. Viszont csak kéne rúgni egy gólt, hogy menyugodjak!

WallyB 2008.12.09. 21:43:41

Ehh... nincs BL-poszt? Akkor, remélem ide lehet.
Bréma-Inter-t sztrímelek, közben sport2-n NFL..
Ami feltűnt:
Adriano, Cambiasso, Maicon és J. Cesar a pályán vannak...
Kvarezsma és főleg Mancini nem tűnt fel, hogy a pályán lennének...
Ezek után sajnálom, hogy Moratti nem jótékonyságra adta az a sokmillió eurót...
Fákk... vezet a Saktar Barcelonában? De jó, hogy nem tettem rá pénzt...
Mivel közben NFL-t nézek, nem tűnt fel, hogy Muntari tényleg egy iszonyat nagy paraszt.... az a könyökös... az NFL-ben büntetik, ő megúszta.
A Werder csatára, bizonyos Rosenberg, tartok tőle, hogy sérülten hagyja el a pályát, hacsak le nem kapja az edzője... Materazzival ilyet csinálni...
BL off, Serie A on,
Gattusot sajnálom, meg a Milant is... így nem lesz túl izgi a bajnokság, mert szerintem őt nem tudják pótolni. A Milant gondoltam potenciális riválisnak, a Juve egyelőre túl sokat kap Fortunától, azt előbb-utóbb vissza szokta venni a hölgy.

WallyB 2008.12.09. 21:48:22

Kezdek megnyugodni... Zlatan melegít...

WallyB 2008.12.09. 21:50:35

Rosenberg mégiscsak megúszta... szünteben Matrix helyett Maxwell, Bulikirály helyett Zlatan.

Mr.AT 2008.12.09. 22:14:54

WallyB 2008.12.09. 21:43:41

"a Juve egyelőre túl sokat kap Fortunától"

Itt konkrétan arra gondolsz, hogy a stabil kezdőcsapatának 50%-a sérült az egész szezonban, s lassan nincs olyan játékosa, aki ne esett volna ki hosszabb-rövidebb időre? Hát ennél nagyobb szerencsét el sem tudnék képzelni, tényleg... Szerencse kapcsán inkább a kék-fekete isteneid háza táján kellene nézelődni.

WallyB 2008.12.09. 22:14:55

Az jó... Roma megérdemli, drukkolok, hogy össze is jöjjön nektek! Mi, szerintem, nem sok vizet zavarunk. Vezet a Werder 1-0-ra, pedig eddig J. Cesar volt a mezőny legjobbja... most semmit nem tehetett... asszem megint kezdhetünk koncentrálni a bajnokságra, meg a kupára, mert BL-t ilyen játékkal annyi esélyünk van nyerni, mint 3 lábú sündisznónak átkelni az autópályán élve... támadójátékunkra a rakás sz@r még enyhe kifejezés...
Nah, Muntari megkapta első sárgáját egészen a 70. percben... a bíró legalább velünk van.

Mr.AT 2008.12.09. 22:16:23

Amúgy meg nem tudok nem teli szájjal röhögni ezen a szánalmas Interen, aki tovább égetve magát ebben a nevetséges csoportban megint vesztésre áll, ezúttal a Bundesligában rendszeresen hülyére vert Bremen otthonában... grat, csak így tovább. Itt a világverő Inter, akinek csak a Barca lenne a méltó ellenfele, ahogy valamelyik atomfizikus írta. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:17:02

Mr.AT 2008.12.09. 22:16:23

Ha már a Juve nem volt.

WallyB 2008.12.09. 22:23:02

Mr. AT!
Tavaly, amikor az Inter kapott a sérüléshullámból, akkor is megkaptuk, most, hogy a Juve nyúlt bele, megint mi vagyunk a hunyók?... egyébként nem arra gondoltam, amit írtál, hanem arra, amiről az nst-n is volt külön írás. A Juve annak ellenére tud nyerni, hogy nem játszik jól. Saját drukkerei tanácstalannak tűnnek... Csakúgy, mint mi idén tavasszal. Hogy miért nem játszik jól a csapatod, az egy másik kérdés. De tud nyerni... én azt akartam írni, bántás nélkül, hogy ha ez tényleg nagy részben mák, akkor benne van, hogy előbb-utóbb megfordul és rossz játékkal nem nyertek majd. (A Milan ellen egy 3-3 pont jó lenne hétvégén). Soha nem vitattam, hogy a sikerhez a tudáson kívül szerencse is kell, az Internek az utóbbi időben mákból is kijutott, de előtte sok évig meg nem... ennyi. A BL-ben most épp a Werder veri a szánk szélét, és náluk a mák, nálunk meg nulla a köbön.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 22:24:29

Közben a Capitano is betalált: Roma-Bordeux 2-0!

WallyB 2008.12.09. 22:25:10

Mr. AT!
Pedig megtehetnéd, csak nehogy majd mi is holnap...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:25:42

Wally. én meg akkor röhögtem teli szájjal, mikor muntari belebotlott a labdába, meg mikor utána AT itt fröcsögtette a nyálát napokig. :)))

WallyB 2008.12.09. 22:26:36

Ehh... mégiscsak fenn kellett volna hagyni Materazzit... Rosenberg 0-2... szégyen.

WallyB 2008.12.09. 22:27:55

Arról lemaradtam GC! De ezt a szenvedést most sajnos látom... rokkan bagoly az erdőtűzben... szerintem kapura se lőttünk ma...

Mr.AT 2008.12.09. 22:29:34

2:0. No comment. Inkább ezzel foglalkozz, GC.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:29:39

Tökmindegy, aki bl-t akar nyerni, annak mindenkit meg kell verni. Plusz kezdhetjük a kieséses rendszert otthon. az jobb mint idegenben. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:30:11

Tyűha AT, most hjól beszóltál. El kell bujdosnom, már csak a Juve elleni könnyed győzelem tart életben. :)

WallyB 2008.12.09. 22:30:23

Mr. AT!
Hogy van az, hogy a Juve helyzetig is alig jutott ellenünk, ezek a vakhangya németek meg levernek, mint vak a poharat? Erre kíváncsi lennék, de most komolyan.

WallyB 2008.12.09. 22:32:09

"Tökmindegy, aki bl-t akar nyerni, annak mindenkit meg kell verni. Plusz kezdhetjük a kieséses rendszert otthon. az jobb mint idegenben. :)"

Azért egy most formában levő Barca ellen ennek a mai Internek sajnos tökmindegy... még jó, hogy februárban lesz a folytatás.

Mr.AT 2008.12.09. 22:32:44

GC, jah, a világ legnagyobb potyájával kiszenvedett 1:0-ra gondolsz, a sérülésektől tizedelt Juve C2 ellen, kb. 20 év után, miután rendszeresen oda-vissza bucira vertünk titeket? Ezt aztán tényleg kitehetitek az ablakba, lehet pöffeszkedni bátran! :-)

WallyB 2008.12.09. 22:33:06

Zlatan... 2-1... még így is karcsú...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:34:02

Wally, nézz már kik játszottak, a fele se kezdő, de valamikor be kell építeni őket az új szisztémába, pölö kverezsmát. Majd játszunk a lyonnal v a Portoval. :)

giacinto 2008.12.09. 22:34:28

motiváció megspékelve egy kis 4-3-3mal egyenlő vereség. nem nehéz dolog ez.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:34:59

Mr.AT 2008.12.09. 22:32:44
Hát én könnyed győzelemnek láttam, egy megalázó góllal. Az utóbbi 20 évnek is megvolt az eredménye, csak feljutottatok. :)

Mr.AT 2008.12.09. 22:35:29

WallyB, nem elegáns dolog döglött oroszlánba rúgni, úgyhogy nem is teszem, de Zlatan nélkül (akit bagóért tőlünk vettetek) ez az Inter gyenge középcsapat lenne. BL-győztes meg aztán végképp nem lesz, bár olasz drukkerként még akár örülnék is neki (bár nyilván nem egy Inter-Juve döntő után).

WallyB 2008.12.09. 22:35:30

Azért a 20 év, oda-vissza kicsit elrugaszkodott a valóságtól...
Nehezen hihető, hogy a Pana nyeri a csoportot, Inter 2. és Bréma UEFA... szegény ciprusiak...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:35:35

Amúgy meg a streamem még 1-0-nál járt. :)

giacinto 2008.12.09. 22:36:16

ne menjünk bele de 8-9 alapember kezdett a juvéban. rendszeresen oda-vissza bucira? na persze.

poolfanati 2008.12.09. 22:37:27

8 ponntal így továbbjutni...

giacinto 2008.12.09. 22:38:06

sok következtetést ne vonjunk le ebből a fordulóból, a világ legjobb csapata is kiszopott otthon egy félelmetes ellenféltől ma este.

poolfanati 2008.12.09. 22:40:35

én meg nem akarok az interrel...
egyértelmű hogy fortuna mellettetek van:D

WallyB 2008.12.09. 22:40:43

Döglött oroszlán? Ez erős... Nem lehet, hogy kehes zebrát evett? Tudom ez is erős...
Zlatan? Minden csapatba kell egy húzóember. Ti hol lennétek Amauri 8 bajnoki gólja nékül? Az meg, hogy Zlatan miért jött az Interbe egy másik történet...

Mr.AT 2008.12.09. 22:43:12

GC, csak egy jótanács, bár nyilván nem rajtad múlik: Quaresmát az átadólistába építsétek be, még lehetőleg januárban. Tényleg. Függetlenül attól, hogy szívből rühellem az Intert, olasz drukkerként minden olasz csapatnak drukkolok a nemzetközi kupákban, s nincs jobb annál, mikor az angol/spanyol/stb. drukkerektől azt hallgatja az ember, hogy az Olaszországban 3 éve egyeduralkodó Intert (ami persze szintén megérne egy misét, de most nem ez a lényeg) rendszeresen elveri valami outsider kiscsapat.

Moratti helyében úgy üvöltenék ma este Mourinho-val és a játékosokkal is, hogy mindegyik hozzákopaszodna Maiconhoz. Ettől a kerettől a 8 pont, és a gólkülönbséggel kimákolt továbbjutás, pláne ebből a csoportból szimplán szégyen, és ezt nem a Juve-drukker mondatja velem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:44:04

tutira veszem, hogy a Chelsea kapja a Pana-t. Az Internek, a bayern Lyon, Porto kellene, már ha holnap hajlandó nyerni a Porto. :)

WallyB 2008.12.09. 22:44:08

JUVENTUS: Manninger – Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Marchionni, (Camonaresi, 70.) Tiago (Marchisio, 4.), Sissoko, Nedved – Amauri, (Iaquinta, 77.) Del Piero.

Így álltatok ki az Inter ellen. Mitől C2 csapat is ez, Mr. AT?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:45:45

Kösz AT én is ebben gondolkodnék, jótanácsként először nézd már át azt a tabellát még egyszer, a gólkülönbséges részt, ami a pontkülönbség és az egymás elleni eredmény után jön. :)

WallyB 2008.12.09. 22:45:50

'Moratti helyében úgy üvöltenék ma este Mourinho-val és a játékosokkal is, hogy mindegyik hozzákopaszodna Maiconhoz. "
Ezzel viszont egyetértek. De 1 ponttal megelőztük a harmadikat, szóval nem gólkülönbségen múlik. Ha fikázol, akkor már pontosan légyszíves... :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:46:17

WallyB 2008.12.09. 22:44:08

Mert nem volt benne Ibrahimovic, meg Vieira. :)

giacinto 2008.12.09. 22:46:21

gólkülönbséggel kimákol továbbjutás? te nagyon el vagy tévedve. a 8 pont tényleg szégyen, a fiúk lehagytak egy egyest az elejéről.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:48:34

Rájöttem miért lettek másodikok. :) Eddig mindig kiscsapat ellen estek ki, Valencia, Villareal Liverpool. , de most szinte biztos, hogy valami erős csapat ellen akarnak kiesni. És egy szép meccsel búcsúzni. :PP

Mr.AT 2008.12.09. 22:50:48

Remek, tényleg, egy ponttal jobbak vagytok a Bundesligából lassan kieső Bremennél és kettővel a ciprusiaknál, 6 meccs után, meg mintegy mellékesen kettővel rosszabbak a világverő görögöknél.

Ez csak szerintem objektíve gáz a regnáló olasz bajnoktól?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:50:59

Az első gól az JC potyázása, volt. Hogy lehet középre ütni egy közepes erősségű lövést?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:52:25

AT, sztem, az anorthoszisz erősebb mint a kőkemény BATE Boriszov. :) No meg nem is beszéltünk a kiesni készülő Real madridról, és a ziccerhibázókirály zenitről. :)

giacinto 2008.12.09. 22:52:31

...vagy egy erőset kiverni hogy befogják az ilyen okostojások pofáját.

A játék szar volt, ami nem csoda a 4-3-3 miatt de a helyzetek igy is megvoltak, nem rúgtuk be őket, pl Adri, RQ, Mancini ziccerben átvenne elpattan tőle. Utóbbi értékelhetetlen teljesítményt nyújtott egyébként.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.12.09. 22:52:38

gratulálok az Internek, szerintem ezzel összehozták a tavalyi nyolcaddöntő újrajátszását.
Mourinho, sírni fogsz, gecó! :D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:54:36

Ja én is attól félek, mint láthattuk a Liverpoolnak még mindig nagy a bírói hátszele. Szóval sírni fogunk gecó :)

BruceWayne 2008.12.09. 22:54:50

ez valami taktika volt? jó hogy a Chelseat így elkerüljük (roma juve és valszeg real kilőve, talán a bayern is, meg ha a porto megverné az arsenalt akkor az is, de hát az nem túl valószínű), de így meg ott van a Barca és a MU (na meg a pool)

nem értem én ezt

BruceWayne 2008.12.09. 22:56:06

bedobás: most szeptember óta jó a pool, törvényszerű hogy így a tavaszt basszák el, na de amúgy se szereti senki a BL-ben az ismétlődő párharcokat....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 22:57:33

Amúgy mikor lesz a 8ad söntő sorsolása?

WallyB 2008.12.09. 22:58:14

Nem is ez a gáz, hanem az, hogy a Sahtar 9 ponttal csak UEFÁ-s. Persze a lónak a verseny napján kell jól futnia, majd meglátjuk mit tudunk tavasszal... mikor sorsolnak?

Mr.AT 2008.12.09. 23:00:12

Ha jól emlékszem, ez az a Julio Cesar, akit mikor legutóbb kritizálni mertem, hogy nem Inter-szintű kapus, minden kék-fekete szurkesz nekem támadt, hogy így meg úgy a legjobbak közé tartozik?

Én pontosan látom a Juve hibáit és gyengeségeit is, s ezeket el is ismerem, ahogy tettem azt mindig. (Nekünk sem Poulsenekből meg Zebinákból kellene építkeznünk, pl.) Pusztán attól áll fel a szőr a hátamon, mikor az Inter épp legyőzi aktuális olasz ellenfelét egy kifejezetten szoros 2:1-el (mert javítsatok ki, de a hétvégi 0:3-at leszámítva nem gyakran láttunk gólfesztivált az Intertől), akkor rögtön jön a "világverők vagyunk" meg a "csak a Barca a méltó ellenfél" szöveg.

Látni kell, hogy Zlatan mellett nincs még egy hasonló, vagy akár megközelítőleg hasonló színvonalú csatár, nincs igazi klasszis támadó középpályás és (kedvenc gumicicám) kapusposzton is ráférne a váltás a csapatra. Ez egy erős csapat, erős kerettel, de Zlatanon kívül igazi kiugró klasszis nélkül - így pedig nagyon nehéz lesz az igazi nagyágyúk ellen. Mást ne mondjak, a Juve legyőzése is csak egy roppant szerencsés talált góllal jött össze, s szerintem egyetlen Inter-drukker sem úgy kelt fel az elől a meccs elől sem, hogy "na igen, ez az a játék, amit szeretnék látni". Mindez ma is, múltkor is, azelőtt is kijött. Ezt a mai Brémát egy igazi Internek meg kellene rágni, kiköpni, dekázni vele, majd kirúgni a stadionból, nem simán kikapni tőle úgy, hogy a szépítés is nehezen jön össze (mit ád az ég, megint Zlatan távoli egyéni villanásának köszönhetően, még véletlenül sem kijátszott akció végén).

WallyB 2008.12.09. 23:02:19

Ehh... 12. hó 19-én 12.00-kor CET.

giacinto 2008.12.09. 23:03:35

Inter lassan 3 éve veri tönkre Itáliát, az hogy őket fikázod még durvább megitélés a többi csapatra nézve.

BruceWayne 2008.12.09. 23:07:00

off:

visszaolvasva az utóbbi 2 óra termését mr. at jó eséllyel pályázik az nst tréfamestere büszke címre, komolyan öcsém, ilyen képtelen dumákkal amiket ma is megeresztettél nagy sikereket érhetnél akár a Budapest tv-n is, mondjuk el vagy maradva eléggé (Ibra transzfer féle baromság meg ilyenek, ilyen égés olyan égés, brada szerinted a serie a-t nem a calciopolitók óta nézi szarba minden semleges és primera/pl rajongó?), na mindegy ugass csak, szombattól már a kutyát nem fogja érdekelni ez a mai meccs, főleg nem majd tavasszal, amikor bármi lehet(mert általában mindig így van hogy akkor már tökre nem számít semmit az őszi csopotkörbeli forma)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:07:56

Olasz drukker feleim ahelyett, hogy egymást basztatjuk örüljünk tiszta szívből az AS Roma csoportelsőségének.

Ma nagyon okosan játszottunk! Az első félidőben megszálltuk a térfelünket, a franciák meg nem mertek túlságosan kinyílni. Ezért nem alakult ki valami nagy játék, de így is mi voltunk veszélyesebbek. A második félidőben aztán nekünk estek a franciák, de csak helyeztecskékig jutottak. Viszont labda jobbára náluk volt, mert a középpályán kapkodtunk és pontatlanok voltunk.

Aztán a hatvanegyedik percben színre vittük a kolozsvári első gólunkat. Baptista löbbölt az ellen térfelének első harmadából, Perrotta utána nyargalt
az alapvonal előtt utolérte betette középre az ötösön belül ólálkodó Brighinek, aki egy hátvéd szorításban berúgta.

Ez megfogta franciákat, akik nem nagyon tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel. A hetvenkilencedik percben aztán bevittük a végső találatot. Menez szerzett egy zsugát az ellenfél térfelének közepén az egyik védőtől, így kettő az egyben vezették rá egy másik védőre Tottival. A kis francia - akit egyébként nem tudtak szabályos eszközökkel tartani, nagyon jó ütemben tette át a Capitanonak, aki tizenhatos jobboldalból úgy tizenkét méterről jobb külsővel elrúgta a vetődő kapus keze mellett.

Grazie Capitano, Grazie Roma!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 23:08:03

AT. kihagytuk 3 ziccert, és a bíró visszafújt még 3at les gyanánt jogtalanul. A gól mindenképp gól. Idézz már egyetlen Inter drukkertől, mikor állította, hogy világverők vagyunk. Inkább csak reagálunk az irigyekre és a támadásokra. Tudtommal A Juve drukkerek élik meg a vereséget drámaként. Még külön poszt is volt róla. :)

kicsit gondolkodj AT, mert ez csak irigységnek látszik a részedről.

Mr.AT 2008.12.09. 23:08:35

giacinto, a "3 éve veri tönkre Itáliát" finom túlzás annak fényében, hogy idén először van versenyképesen a mezőnyben az örökös olasz bajnokcsapat - tudod, az, aki amíg az asztal mellett el nem meszelték, 20 évig nem engedte bajnoki címet nyerni a kék-feketéket. Vagy most a Lecce és a Parma elleni dicsőséges mérkőzéseket citálod?

Ellenfelek nélkül nem nehéz elsőnek lenni. Én Juve-drukkerként is tisztelem az Intert - ennek a két csapatnak maximum még a Milan lehet az ellenfele, hármukon kívül bárki más csak kivételes adottságok révén lenne szabad, hogy dobogóra férjen. S én messze nem látom azt az utcahossz fölényt az Inter részéről, amiről beszélsz.
Többek közt pont ezért írom, amit írok ma is - ha az inter 5:0-al küldené haza a Juventust, ma meg 3:0al jött volna Brémából, én lennék az első, aki fejet hajtanék. Ez előtt viszont nem lehet, remélem te is belátod.

horas 2008.12.09. 23:09:04

Kit érdekel!Hadd jöjjön a Barca,a Manchester,a Pool,bárki...Tavaly elsők lettek akkor is a Poolba futtottak bele...ezzel kár számolgatni.Kezdetnek jöjjön egy hihetetlenül félelmetes Barcelona!nem kell beszarni senkitől...Pep Guardiola elött van még új a nap alatt...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 23:09:09

Popp, várj, hoznom kell egy vödröt a Monitor alá mielőtt nekikezdek olvasni a kommentedet. :)

Mr.AT 2008.12.09. 23:10:26

Nerazzuri, kicsit több tiszteletet. Én sem személyeskedem, neked sem ajánlom. Vitatkozz, írd meg a véleményed, de a személyes megszólításokat, kommenteket tartsd meg magadnak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.09. 23:11:00

Mr.AT 2008.12.09. 23:08:35
Ellenfelek nélkül nem nehéz elsőnek lenni.

Tehát van képed azt állítani, hogy a Juve nem ellenfél? :PPP

BruceWayne 2008.12.09. 23:11:43

bazmeg miszter áté,komolyan mondom nem lennék ilyen elfoglalt csokorba gyűjteném a termésed és publikálnám, nagyon kész vagy.....

Mr.AT 2008.12.09. 23:15:28

GC, tekintve, hogy a Juve 2 éve nem volt a Serie A tagja, s giacinto írása szerint az Inter "3 éve veri tönkre Itáliát", igen, "van képem azt állítani", hogy a Juve a 3 év során nem volt mindig ellenfél. S ez aligha személyes vélemény, mint inkább tény.

A tavaly frissen feljutott, semmiből építkező Juvét meg a Juve-drukkerek maguk sem remélték bajnokesélyesnek - mert nem is lehetett. Az csakis a többi csapat erős kritikája, hogy így is összejött a bronzérem.

Mr.AT 2008.12.09. 23:16:10

Nerazzurri, írsz érdemleges dolgot is, vagy csak erre a semmibe menő személyeskedésre futja?

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:27:14

Minden eredménytől eltekintve, és nem nézve semmilyen szurkolói hovatartozást, sajnos azt kell mondanom (bár egyiket sem szeretem), de a Roma mentette ma meg az olasz foci hírnevét, az Inter valami olyan rossz teljesítményt mutatott az elmúlt 2 bl-meccsén amit botránynak ítélek meg, és nem azért mert nem játszott jól (a bl-ben nem biztos, hogy a "tönkreverés" a szép győzelem), hanem azért mert NEM érdemelték meg a továbbjutást.
Ezt akármelyik Interfanatikusnak be kéne látnia. Néztem a meccset elejétől a végéig... Bár ne tettem volna... Szégyen volt szégyen....

BruceWayne 2008.12.09. 23:30:49

at,bocs, de nincs mit reagálni a hülyeségeidre és túlzásaidra, teljesen felesleges, olyan rövid az élet hogy épeszű ember nem kezdi el megmagyarázni miért orbitális baromság amiket ma itt összehordtál, másrészt látszik ez magyarázat nélkül is. na de azért csak össszegyüjtöttem párat:
"stabil kezdőcsapatának 50%-a sérült az egész szezonban"
"Bundesligában rendszeresen hülyére vert Bremen otthonában"
"a világ legnagyobb potyájával kiszenvedett 1:0-ra gondolsz, a sérülésektől tizedelt Juve C2 ellen, kb. 20 év után"
"Zlatan nélkül (akit bagóért tőlünk vettetek) ez az Inter gyenge középcsapat lenne."
"rendszeresen elveri valami outsider kiscsapat."
"kapusposzton is ráférne a váltás a csapatra.
"Ez egy erős csapat, erős kerettel, de Zlatanon kívül igazi kiugró klasszis nélkül"
"aki amíg az asztal mellett el nem meszelték, 20 évig nem engedte bajnoki címet nyerni a kék-feketéket."

ez a mai termésed, most a többiek szerint is őszintén: ehhez kell hozzáfűzni bármit is? na további jó szájkaratét mindenkinek

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:34:13

Azért az hihetetlen, hogy még harminc fölött is Francesco Totti és Ale Del Piero a két legjobb olasz zsugás ( az utóbbi két év gólkirályai, (az egyik még -na melyik? - aranycipős is) és nem azért, mert a többiek olyan gyengék!

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:35:48

Nerazzurri:
Ezt a "szájkarate" dumát Dopeman László használta, ne sértsd meg vele, hogy a szádra, ja bocsánat, az újjpercedre veszed.:D:D:D:D

Amúgy szerinted, de most tedd a szívecskédre a piciny kacsódat, megérdemeltétek a továbbjutást?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:37:39

"Ezt a "szájkarate" dumát Dopeman László használta" - meg rajta kívül még két millióan, körülbelül egy húszéves szleng szöveg ez!

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:38:52

Igen popp, javaslom az irónia kifejezésnek nézz utána, ha valós komolyságot véltél a mondatomban felfedezni;)

BruceWayne 2008.12.09. 23:41:10

megérdemelni mást szoktak, de a 4. forduló lefújása után kb. el is dőlt hogy továbbjut a csapat, a hogy ennyire félvállról vették az utolsó 2 meccset és ezzel ugrott a csoport első helye nem tudom minek az oka, de egyrészt ha jól látom ma is egy Cambiasso-Muntari-Burdisso kp-val állt ki a csapat, ami nem igazán vehető komolyan, másrészt meg a kizárólag a csoportkör 2. felében értékelhetőt nyújtó Pana vagy az első győzelmét most arató werder annyira megérdemelte volna?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:43:56

sándor, ja hogy! Az a baj, hogy metakommunikáció vagy szmájlik nélkül nehéz kiszűrni az iróniát ! Lehetnél akár a Pityinger nagy tisztelője is. Ezekszerint nem vagy.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 23:46:43

"2. felében értékelhetőt nyújtó Pana vagy az első győzelmét most arató werder annyira megérdemelte volna?" - hasonlítsd már össze a kereteket, az Internek játszva kellett volna nyernie a csoportot. Mondjuk én örülök, hogy az olasz csapat azért továbbjutott, a német meg kizúgott.

Itáliainagysándor 2008.12.09. 23:48:05

És az utolsó 2 meccsén kikapó inter?
Na mind1, csak kíváncsi voltam, hogy egy fanatikus is képes-e jónak látni a bl-csoportban az utolsó 2 meccsén kúszni-mászni kénytelen csapatát.

Ezek szerint igen.

(amúgy nem kellett volna felhoznod sem a Pana sem a Bréma meccseit mert nem érdekel;), én az interről kérdeztem)

horas 2008.12.09. 23:51:17

Szégyen,szégyen...megtörtént túl vagyunk rajta.Van ilyen is...De hol van még február vége!?Addig még sok minden történik ám...Egyszer már eltemettük ITT a Barcelonát is...Most mindenkit velük riogatnak ...Most temessük az Inter-t...Márciusban meg majd megint mindenki jól megmondja,hogy mi miért volt.

+(Eltemetve már 1x a Juve meg a Roma is ...)

BruceWayne 2008.12.09. 23:53:13

hát az nyilvánvaló hogy (bár nem láttam) nem ezt vártam a 2 meccstől, és alap dolog lett volna a csoportelsőség, tehát nem látom jónak a történteket, de ennyi fasságot akkor se kéne összehordani ami itt ment, belekeverve a serie a-t is.
egyébként ez volt az állás 4 forduló után
Inter 8pont
Pana 4pont
werder 3pont
tehát megérdemelten jutott tovább a csapat

Mr.AT 2008.12.10. 00:00:34

Nerazzuri, lehet, hogy felétek az elegendő egy vitás kérdés eldöntéséhez, hogy te fennhangon kijelented, a másik álláspontja "hülyeség" és "orbitális baromság", de civilizált emberek között ez bizony édeskevés. Közvetlenül egy kis jómodor után némi vitakultúra is rádférne, ha már másokhoz is hozzászólsz itt a fórumon.

Szemben veled én megtisztellek azzal, hogy érdemben is reagálok az általad felhozott tételekre:

1. Igen, képzeld, a Juve kezdőcsapatából időtlen idők óta hiányzik Buffon, Trezeguet, Jorge Andrade, C.Zanetti és Zebina, hosszú ideig sérült/sérült volt Camoranesi, Poulsen, Marchionni és Marchisio, valamint pár hétig szinte mindenki más. Ez tény, kétlem, hogy bármi értelme lenne vitatni.

2. A Werder Bremen jelenleg 10. a Bundesligában, amit egyetlen hozzáértő sem sorol a 3 elitbajnokság (angol, spanyol, olasz) közé. Legutóbb épp a nem épp BL-esélyes Karsruhe otthonából távozott 0 ponttal, aligha megelégedve.

3. Muntari góljára a Juve elleni 1:0 alkalmával alighanem sem ő, sem az eltört lövéssel gyakorlatilag gólpasszt adó Zlatan nem lesz büszke. A svéd teljesen egyértelműen kapura akart lőni, de nem találta el azt, Muntarit meg gyakorlatilag lábon találta mindez, még irányítani sem tudta a labdát. Ha akarnák se tudnák megcsinálni még egyszer ugyanezt.

4. Az Inter meccsek legnagyobb részét Zlatan vitathatatlan zsenialitása dönti el, akár góllal, akár gólpasszal. Kíváncsi leszek, ha ő egyszer hosszabb ideig nem lesz a pályán, mire lesz képes az Inter. Az, hogy tőlünk vettétek, piaci érték alatt, megint nem vitatéma: a.) ha a Juvét nem zárják ki, a büdös életben nem engedi el Zlatant pont az Interhez (bár akkor alighanem nem is ment volna) b.) ahogy tegnap is írtam, közel 4 Mio EUR-al kevesebbet fizettetek érte, mint Quaresma-ért, akivel szerintem még te magad sem sorolod egy szintre.

5. Az Inter kikapott mind a Panathinaikosztól, mind a Werdertől. Szerintem még a görög/német drukkerek sem tartják a csapatukat BL-esélyesnek.

6. A mai első gólban is vastagon benne volt Julio Cesar. Bár ez az egy dolog nyilván szubjektív, de ha te Inter drukkerként a létező legjobb megoldásnak tartod JC-t a kaputokban, hát kedves egészségedre - Juve-drukkerként mindez csak jól jön nekem. Ha nálunk védene, én a pokolba kívánnám, pláne Pagliuca vagy Toldo öröksége után.

7. Nevezz meg még egy olyan játékost, aki igazi világklasszis a mai Interből, azaz beférne mondjuk egy World All Star csapatba, Zlatanon kívül. J.Zanetti pár éve talán, de ma már nem, s esetleg Cambiasso, bár az ő posztján több nála lényegesen jobb játékos is játszik. Ennyi. A többiek jó márkanevek, elismert focisták, de egyikből sem lesz soha aranylabdás, bármi is történjen, nyerjen akár 3 BL-t az Inter most zsinórban.

8. Az Inter a calciopoli-t megelőző időszakban utoljára 1989-ben lett bajnok, az azóta eltelt időszakban a Juve pedig 7x, igaz, ebből kettőt töröltek. A Milan és a Juve uralta ezt a 20 évet, három kiugró csapattól (a Maradona-féle Napoli, a Vialli,Mancini-féle Sampdoria és a Nesta,Nedved-féle Lazio) eltekintve.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 00:07:42

(óhhh a kommentem 3/4-e nem került postolásra:D)
Na ennyiből leszűrhető az irónia:D
Viszont senki nem temette az intert (sőt, vérző kutya nagyot harap), de szerintem ennek a sorsolásnál lesz hátulütője és ebben látom Mourinho féle szürrealitást, mivel eltaktikázta... Később vissza lesz még sírva az a csoportelsőség én úgy érzem....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 00:09:52

Mr.AT, azért az rosszul esik, hogy kihagytad a Cafu, Aldair, Tommasi, Totti, Batistuta-féle Romát, nyertek egy bajnokságot és éppenhogy elbuktak kettőt az újévezred elején. És az új Inter érában sem vagyunk rosszak.

BruceWayne 2008.12.10. 00:24:12

akkor tessék.
1. egyrészt andrade-t hogy lehet még mindig stabil kezdőnek tekinteni? marchionni és marchiscio se hinném hogy azok, ezenkívül meg poulsen se az a nagy húzónév. ennek ellenére mikor tavaly az Internél gyakorlatilag 3-4 középső védő volt folyamatosan sérült egyszerre akkor ment a duma hogy ilyeneknek nem kéne számítania. akkor most te se takarózz ezzel.

2. ezt a werdert az Inter mindkétszer megelőzte önerőből a saját csoportjában, de ha jól emlékszem ti csak egy évszázad potyája szintű kabaré ajándék Wiese góllal tudtátok lenyomni őket, erre is nagyon büszkék lehettek.

3. tök egyértelmű Inter győzelem, sehol nem volt kb a juve (bár azért ez mr.at-s túlzás), valszeg kapura szánt keresztbe lőtt passzból, és? gól volt, beszoptátok, mi a kérdés? ezen kívül is az Interé volt az a meccs.

4. tipikus "mi volt előbb?" dolog, azért került ide mert titeket kizártak a csalások miatt, amikkel például az Inter előtt is szereztetek bajnoki címet (csalással), azok nélkül nyílván több esélye lett volna bajnokságot nyerni az Internek, sőt tuti nyertek is volna, de hát ugye szó szerint ti uraltátok a ligát (és ez kapcsolódik a 8.hoz is)

5. olyan outsiderek mint a pool, aki vagy 2 évvel előte a juvét simán kiverte, vagy az a villareal (aki mondjuk valamelyest outsider volt), amelyi abban a kiírásban előrébb jutott a juvénél is...???

6. JC utóbbi kb 2 évben nyújtott teljesítményét még az ellendrukkerek is elismerik, rengeteg bravúros védése van, ziccerben is, jó reflexekkel, nem így indult de megbízható klasszis kapus lett belőle, nem kérdés, buffonon túl is van élet ha nem tűnne fel.

7. Samuel védőteljesítménye tavaly és idén nem kellene hogy magyarázatra szoruljon, Cordoba védőmunkája is a serie a egyik legjobbjává teszi, mint ahogy Maicon is világklasszis, világklasszis szinten játszva hosszú ideje, valamint - idei gyengébb formája ellenére - Cambiasso is, befejező csatárok posztján pedig Cruz is, de várom hogy sorold a juve klasszisait, és hogy mennyit érne a csapatod dp nélkül, a real rvn nélkül (látjuk), bayern ribery nélkül (láttuk), mu minusz c.roni (láttuk), milan minusz Káka, valencia minusz david villa... ezek után azzal jönni hogy Inter játéka egy emberre épül? hát kb minden nagycsapat játékát meghatározza egy húzóember, szóval ez hülye duma.

remélem most örülsz

rexford 2008.12.10. 00:33:35

Én azt kívánom, hogy az Internek ennél csak nagyobb baja legyen.

rexford 2008.12.10. 00:38:40

"azok nélkül nyílván több esélye lett volna bajnokságot nyerni az Internek, sőt tuti nyertek is volna,"

Na, ez az, ami nem tuti.

Mr.AT 2008.12.10. 00:56:30

1. Azt írtam, a kezdőcsapat 50%-a rendszeresen sérült, erre jöttek a konkrétumok, amelyekkel nehéz vitatkozni - ilyen sérüléshullám még Olaszországban is páratlan. Jorge Andrade a portugál válogatott csapatkapitányaként érkezett előző évben, 11 Mio EUR-ért, s amíg meg nem sérült, rendszeres kezdő volt az egyik belső védő posztján. Az, hogy ilyen kivételes szerencsétlenség révén gyakorlatilag már nem is számíthatunk rá, még nem jelenti azt, hogy nem a keret része. (Jelenleg is kap fizetést.)
Továbbá én soha egy szóval nem írtam olyat, hogy egy csapatnak adott játékosa nem hiányozna. A legutolsó, tarcsiból felhozott ifijátékos is hiányzik, ha nem játszhat, mert csökkenti a variációs lehetőségeket. Mások hülyeségével ne engem akarj szembesíteni.

2. Ja, hogy egy 3 évvel ezelőtti csapatot hasonlítgatsz a maihoz, ez eleve felettébb korrekt. (Megjegyezném, hogy akkor Micoud, Borowski, Klose és Frings játszottak ott, nem a mai bohóctársulat.) És hiába próbálsz takarózni azzal, hogy a Juve x évvel ezelőtt ki ellen milyen eredményt ért el, egy ennyi pénzből összerakott, sztárcsapat Internek ma nem lenne szabad görög és német kiscsapatoktól kikapnia. Ennyit írtam, és ezzel rajtad kívül szemmel láthatóan senki nem is vitatkozik.

3. "Tök egyértelmű Inter győzelem". Ezt szerintem magad sem gondoltad komolyan. Tudod, mi a tök egyértelmű? A Magyarország-Jugoszlávia 1:7, ahol 10 perc sem kellett a 0:3-hoz, na az a tök egyértelmű. Itt az Internek tudatos és végigvitt támadása egy sem volt, a Juventus (amúgy általam is fennhangon kritizált) hibáinak köszönhette a 3 gólhelyzetét, s végül egy szerencsés góllal nyert a mérkőzés harmadik harmadában, ahogy azt sportszerűen Mourinho is elismerte. (Nyilván te jobban ismered az Intert, mint a saját edzője.)

4. A calciopoli megítélésébe én nem akartam belemenni, nyilván esély sincs rá, hogy te elvakult Inter-drukkerként akár csak megértsd, én mivel nem értettem egyet itt (a Juve egyoldalúan súlyos büntetésével, s mások kvázi érintetlenül hagyásával) - a lényeg az, amit írtam: Ibrahimovic piaci ár alatt jutott hozzátok, szerencsés körülmények révén. Ennyi. Ezzel felettébb nehéz vitatkozni.

5. Outsidereken, ahogy írtam is, az említett Panathinaikoszt és a mostani Werder Brement értettem, akik megverték az Intert. Pont. Itt nem hőzöngeni kéne, hogy hogy s mint, hanem csendben elismerni, hogy bőven van min javítani még oly hőn imádott klubodon is.

6. Ha neked tetszik JC, szeresd. Reflexvédésekről és bravúrokról pedig írhatsz, de hogy MEGBÍZHATÓ lenne... :-) Kérdezd már meg a mai első brémai gólról egy olyan ismerősöd, aki kicsit jobban konyít a focihoz, mint te, talán bővül egy kicsit a látóköröd. Két éve erről beszélek: ha Inter-drukker lennék, kb. szűkölnék egy értelmes kapusért, Frey-ért, Handanovic-ért, stb.

7. Az, hogy valaki ellátja a posztjával járó feladatot, nem jelenti azt, hogy rögtön világklasszis. Maicon még 3 olyan évet produkál, mint most, megbízhatóan, folyamatosan, gólokkal, látványos szerelésekkel, akkor kiforrhatja magát - jelenleg ő is egy feltörekvő fiatal. Cruz-nál úgy lendületből mondok 20 jobb befejező csatárt, ő amióta az Internél van, gyakorlatilag maga a megtestesült cserecsatár, egyik edzője sem számított rá hosszabb időn keresztül stabil kezdőként.
A csapatom pl. ADP nélkül nyert hétvégén, ha már a tényeknél tartunk, de ez most nem is fontos. A Real pl. sokkal kevésbé függ RvN-től, mint az Inter Zlatantól, ahogy ez elmondható a Milanra és Kakára is.
Ez aztán nekem fáj a legkevésbé, de a helyzet az, hogy ha Zlatannak nem megy, nem megy az Internek, mert rajta kívül nincs senki, akiben benne van a kreatív potenciál. Mourinho "új Intere" az inkább 8-2-es 4-4-2-vel pontosan ennek a beismerése: mucsajröcsögei 'b@szdelőre, aztán majd Zlatan megoldja remélhetőleg.

kroos 2008.12.10. 08:16:17

az aranykukához csak annyit hogy vieri lett a 2. adriano a 3.,ez utobbi nyerte tavaly:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 08:47:12

És Vieri ennek örömére egyből vágott is egyet a hétvégén.

giacinto 2008.12.10. 09:36:18

Az agyonsztárolt calciopoli előtti juve Vieirástól, Ibahimovicostól sem volt képes még 4 közé jutni sem a BL-ben.
Valóban sok hülyeséget beszél ez az AT, de egy igazságot bemondott tegnap:

"20 évig nem engedte bajnoki címet nyerni a kék-feketéket." de ne kezdjük el megint.

giacinto 2008.12.10. 09:37:02

és valóban, anno a werdert egy puma-féle potyával tudta kiütni a 16 között...

giacinto 2008.12.10. 09:43:17

február-márciusig akkora formingadozások lehetnek, kulcsemberek sérülése, bírói hibák, hogy bárki kiüthet bárkit. szóval ne temessünk még senki, és ne is adjuk még oda a kupát senkinek.

Mr.AT 2008.12.10. 10:15:13

giacinto, illene valamivel alá is támasztani ezt a "valóban sok hülyeséget beszél ez az AT" részt, mert ez így önmagában megint csak Nerazzuri szintje.

S nekem azért az meglehetősen furcsa, hogy az Inter immár sorozatos kínos veresége után is a 2005ös Juventus-szal vagy elfoglalva...

Hispan07 2008.12.10. 10:41:01

Sztem az eddig látottak alapján mindegyik csapat drukkere nyugodtan és szerényen befoghatná a száját, ahelyett, hogy más csapatokat gyaláz és tart szégyenletesnek.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 10:49:47

És rendre felmerül a kérdés, vajon miért nem nyert az inter 20 évig bajnokságot?:D:D:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 11:01:49

Mr. AT, túlpörgeted magad. Az Inter drukkereknek azért annyira nincs okuk búslakodni, hat ponttal mennek a bajnokságban és a legutóbbi két cinkes vereség ellenére továbbjutottak a Bl-ben.

Az meg különvvicces, hogy állandóan elfogultságot vetsz a szemükre. Mégis milyen legyen egy szurkoló? Arról már nem is beszélve, hogy bagoly mondja...

Itáliainagysándor 2008.12.10. 11:23:01

popp: Azért valamilyen szinten a puszta tényeket el kéne tudni szelektálni az elfogultságtól, mert ha valaki arra is kifogást keres, hogy miért nem játszott úgy a csapata ahogy és azt sem látja, ha a csapata kritikán alul teljesít, az nem elfogultság kategória, inkább tudatlanságnak nevezném...

Mert ha más csapatokkal szemben tudtok kritikát alkotni akkor illendő lenne a saját csapatotok gyengéit is elismerni és nem fellengzősen, a másik szurkolót meg lenézni, aki esetleg nem interes, vagy juvés vagy a te esetedben romás.

A calcopoli minden olasz postban megtalálható és sosem juve szurkoló hozza fel, ez meg szégyenteljes viselkedés...

Mr.AT 2008.12.10. 12:10:41

popp, túlpörgetésről szó sincs, én ide szórakozni és levezetni járok, épp elég pörgős a saját életem. Pusztán nehezen tűröm, ha valaki bármely hozzászólásra annyit bír kinyögni, hogy ez "fasság" (by Nerazzuri, ez személyes kedvencem azóta is), anélkül, hogy bármivel alátámasztaná.

Én is drukkolok egy csapatnak, de ettől még látom objektíven annak a hibáit, s ha arra kerül a sor, ezeket fel is rovom nekik. Attól, hogy valaki szurkoló, még nem szükségszerűen szemellenzős - ezt felismerhetné az imént vitába keveredett két Inter-drukker úriember is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 12:30:48

"de ettől még látom objektíven annak a hibáit" -ezzel azért ne álltasd magad. Lehet, hogy észreveszel hibákat, de nyilván csak szubjektíven!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 12:56:18

Ngay sándor és AT, azt azért remélem megfigyeltétek, hogy ti Juve drukkerek j9öttök ide kárörvendeni, hogy megint szop az Inter, meg olaszhon szégyenei. nektek ez teljesen jogos kijelentésnek szánjátok, de ugye nem tűnik fel hogy ez sért egyeseket. De a szemetekben, - az egész vita úgy kezdődött, hogy visszaütött kategória. :)

Amúgy meg sértődöttség, irigykedés, és az ebből fakadó sértések visszavágásaként kezdődik a calciopolizás. Pl, 20 éve nem nyertetek semmit. Erre mit lehet válaszolni. meg a Ingyé kaptátok Ibrát, kezdetű bigottságra. Azért nem ártana kicsit mélyen nektek is magatokba néznetek.

De várom a te szemszögetekből, hogy mi az ami téged bánt az Interesekben? ITT.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 12:57:27

A helyesírási és fogalmazási hibákért elnézést kérek, csak baromi gyorsan gépelek, de csak 5 ujjal. :)

Mr.AT 2008.12.10. 12:58:56

Hát, a Juventusnak ezer helyről elhangzott kritikája, hogy
1. Chiellini mellett nincs hasonló képességű belső védője, a szerencsére önmagára találó Legrottaglie játszik most itt, szerintem kb. a képességei határán - s már előre félek, mi lesz hétvégén a Milan ellen, ahol ugye Legro lapok miatt nem játszhat.
2. Gyengék a balhátvédjei (Molinaro & Zebina).
3. Még mindig Nedved-függő a támadásépítése (főként Ranieri hülyesége, pláne Giovinco jelenlétében).
4. Sissoko mellett nincs hasonlóan jó belső középpályása - C.Zanetti már öreg és lassú (bár ezen ugye megoszlanak a vélemények Juve-oldalon is, én ezzel értek egyet), Poulsen nem Juve-szintű, Marchisio meg még fiatal és tapasztalatlan.
S a sor tetszőlegesen folytatható.

Ezeket én is ezerszer leírtam, magam is fennhangon kritizáltam, stb. Attól, hogy a saját szubjektumom szemszögéből látom, önmagában még lehet objektív - márpedig ha edzők, játékosok és szurkolók is ezt mondják, tucatszám egybehangzóan, az alighanem tekinthető objektívnek.

Mr.AT 2008.12.10. 13:04:56

GC, van különbség aközött, hogy heccelsz másokat, s nyilván látványosan örömködsz a rivális szerencsétlenkedésén, tényszerűségek és focihoz kapcsolódó témák felvetése révén, és aközött, hogy két sorban beírod, hogy "ez fasság", vagy "orbitális baromság"-nak titulálsz indok és magyarázat nélkül egy ellenvéleményt. :-)

Nekem azzal semmi bajom nincs, ha valaki más csapatnak drukkol, ahogy azzal sem, ha másként ítél meg egy eseményt/játékost/csapatot - elvégre ezért fórum a fórum, és ezért nem karanténba zárva rázogatjuk saját csapatunk más drukkereinek a kezét. Bajom a primitívséggel és az alá nem támasztott gőgös kinyilatkoztatásokkal van, pláne, ha ez személyeskedésbe megy át, a témától már teljesen eltávolodva. Ennyi. Nem alszom álmatlanul emiatt sem, csak felhívom a figyelmét az illetőnek, hogy ezzel csak magát járatja le.

giacinto 2008.12.10. 13:07:41

attól hogy nem irom tele a fórumot az inter hibáival még mi is látjuk őket. de a te mocskolódásaidra még mentség sincs, juve sem olyan húdejó a BL-ben, hogy itt "olaszo. szégyenei" meg ilyen szövegeket megeresszél.

Szerinted attól hogy az Inter most szarul szerepelt a csoportban, milyen jelentősége van a februári meccsekre? sztem rohadtul semmi. ugyanúgy ki lehet esni bárki ellen, ha 18 ponttal nyered a csoportot, és semmivel nincs kevesebb esélyünk, mint a többi 15 csapatnak a továbbiakban.

Vagy forditva, szted attól hogy 2-szer megvertétek a madridot, több esélyetek van februárban és már alapból döntőt fogtok játszani?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.10. 13:08:27

Itáliainagysándor
,,A calcopoli minden olasz postban megtalálható és sosem juve szurkoló hozza fel, ez meg szégyenteljes viselkedés... "
Ezt nem tudom megérteni. Ők csaltak elsősorban (vannak a második sorban is szépen!!!!), ezt felhozni miért lenne szégyenteljes? Súlyos tényező volt éveken át.
Hogy lehetne nem számolni vele, mikor megtörtént!!
Nem provokálni akarlak, csak nem értem!
Hozzáteszem, hogy, ha nagycsapatokról van szó eddig is a Juvének szurkoltam, és Juvenének fogok szurkolni ezután is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 13:10:32

Mr.AT 2008.12.09. 22:16:23

Valahogy ezt nem igazán tudom megérteni pl, mi vezetett ehhez a kommenthez. Derítsük ki az okát. :)

Mr.AT 2008.12.10. 13:25:54

giacinto, javaslom, olvasd át mégegyszer az általam írt hozzászólásokat, mert lassan kezd az az érzésem lenni, szövegértelmezési gondjaid vannak - de legalábbi falra hányt borsó bármi, amit neked ír az ember.

Megpróbálom elmagyarázni még egyszer, kicsit tagoltabban:

1. A kutya nem állítja, hogy a jelenlegi Juve jobb a jelenlegi Internél - én sem, Juve-drukkerként, mégpedig azért nem, mert nem így van. Hogy miért nem így van, az megérne egy misét (mi újjáépítkezni kényszerültünk, ti meg készen vagytok), de most nem ez a lényeg. Keret alapján a milánóiak erősebbek - még.

2. A kutya nem beszélt arról, hogy a Juve mit fog elérni tavasszal a BL-ben. Én pont a fent tagolt hibák fényében, s a realitások talaján maradva úgy látom, hogy a 16 csapat közt legalább 8 erősebb játékerőt képvisel a Juvénál, tehát irdatlan nagy mák és roppant szerencsés sorsolás kell már a legjobb 4-hez is. Nyilván, mint minden drukker, én is reménykedem egy minél jobb eredményben, de reálisan nézve az erőviszonyokat erre nincs nagy esély.

3. A kutya nem írta azt, hogy "kész-passz az Intert a következő 5 évre le lehet húzni a klotyón". Az Inter játékoskeret alapján Európa 5 legerősebb klubja közt van - pont ezért érthetetlen és nehezen megmagyarázható az a szereplés, amit produkáltak a csoportkörben, közepesnél is gyengébb ellenfelek ellen.

4. S igen, képzeld, kivételesen nem a káröröm, hanem az olaszdrukker mondatja velem, hogy az egész olasz labdarúgásra nézve gáz ez a teljesítmény - tekintve, hogy az utóbbi 3 év olasz bajnoka kapott három gólt egy ciprusi csapattól, kapott ki otthon egy görög csapattól, stb. Minden focidrukker ismeri a tényt, hogy jelenleg az Inter sajnos egyeduralkodó Olaszországban - mit gondol hát a többi csapatról, ha a messze legerősebb mindössze ennyire képes? (Senki nem azzal van elfoglalva, hogy a Roma és a Juve is lényegesen több pontot szerzett, mint az Inter, hanem azzal, hogy ez mekkora égés már.)

5. Ha te is látod a csapatod hibáit, alkalmasint, az objektívségre törekedve néha megoszthatnád ezt velünk is, mert más csapatok drukkereinek meg pont ez a múlt heti "ide nekünk a Barcát" mentalitás és fölényes magabiztosság csípi a szemét - pláne ilyen eredmények után.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:09:25

GC: Mivel kárörvendtem? A kész tényeket közöltem veletek kapcsolatban, és íme az utóbbi pár postban előjött a calcopoli és ismételten nem egy juvés hozta fel, sajnálni tudlak csak, ha a saját hülyeségeddel igazolod azt amit előtted levezettem;) Amúgy nem gond a fogalmazási hibád, nem mindenkinek lehet meg a 8-általánosa, kétlem, hogy a gépelés gyorsaságából eredne a fogalmazási hiányosságod:D

Giacinto: Mint ahogy írtam is, de tőled el sem várom a kötekedés elkerülését mert nem vagy értelmes vitapartner jelen esetben;)
Azt is írtam, ha olyan jól megfigyeled, nem biztos, hogy most kell szépen játszani egyik csapatnak sem, sőt nem biztos, hogy a szép játék a nyerő... Olvasd végig figyelmesen és kerüld a személyeskedést, mert én is ezt tettem, eddig;)

Amúgy Mourinho nyilatkozata amit a meccs után tett kicsit kifakasztotta belőlem az alvó oroszlánt...
Állítólag azért lettek másodikok a csoportban, hogy végre normális ellenfelet kapjon az inter.

Ez a viccen túli kategória, ha elismered, ha nem...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 14:22:13

"A kész tényeket közöltem veletek kapcsolatban" - itáliai, ezekről kész tényekről szerintem értesültek első kézből, szóval azzal, hogy itt is közzé tetted, kárörvendtél egy jót, akárhogy tagadod ;-). Az viszont szerencse, hogy a Romával kapcsolatos nagy éveleji meglátásoddal kapcsolatban, mostanában kussolsz. A Roma sikerének kész tényével csak szőrmentén foglalkoztál, de a szopó széria alatt a rólunk szóló kész tényeket is kéjesen közölted ;-), saját magadat tömjénezve közben.

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:27:44

Popp: Ez addig tartható a romának ameddig nem lesznek újabb sérültek, csak figyelj...
Nem kell a nagy arc mert a bajnokságban már a 13.ok vagytok...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:34:17

Itáliainagysándor 2008.12.10. 11:23:01
A calcopoli minden olasz postban megtalálható és sosem juve szurkoló hozza fel, ez meg szégyenteljes viselkedés...

Tehát itt is te hozod fel, először pedig szó sincs róla, tehát magadat hazudtolod meg.
Az megjegyzést tettél az iskolai végzettségemre ill. kitértél rá személyeskedés, de ha ennyire kíváncsi vagy, igen van 8 általánosom, meg érettségém, sőt évek óta diplomám is.

Először olvasd át és értelmezd mit akarok írni, nem hiszem, hogy vitaindítókat írtam le, csak nem bírsz a Juvés véreddel úgy látom. (

_alerob 2008.12.10. 14:36:30

Kit érdekel hogy a keret papiron erősebb e vagy sem? A 2002/2003as Juve kereténél is sok csapat kerete jobb volt. És majdnem BL-t nyertek, és akkoriban a játékra sem lehetett panasz. Aki úgy ítél meg egy csapatot, hogy ilyen játékosokból áll, meg olyanból azt csak sajnálni tudom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:36:54

Nem hajlandó a blog 2x ra sem beírni a kommentbe.

(

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 14:36:58

Sanyi, most is van sérültünk: Aquilani plusz Pizarro, Vucsinics és Panucci is bajlódott kisebb nyavalyával mostanában.

Inkább azt mondanám, hogy akkor lesz baj, ha a Juan, De Rossi, Totti hármasból sérül valaki. Bár talán Menez ha beleerősödik a csapatba, akkor a Capitanot is kitudja váltani majd egyszer.

Egyébként nem tizenharmadik hely most a lényeg, hanem az hogy belátható távolságra, hét pontra vagyunk Bl helytől, a dobogótól meg tízre, ennél az Interen is többet hoztunk tavaly tavasszal, ráadásul jobbára Totti nélkül. Úgyhogy bizakodom, mint ahogy akkor is bizakodtam, mikor szarul ment.

_alerob 2008.12.10. 14:40:15

"csak nem bírsz a Juvés véreddel úgy látom."
ne haragudj ez másokat is "sért"

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 14:41:26

GC, az a hétnél több, de a tíznél valóban kevesebb! :-)

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:42:12

GC: Te már megint a hülyeségekkel jössz, és vissza lesz vezetve minden a juvéra, ahogy szoktad:D
Ajánlom figyelmedbe a kommentek eddigi alakulását mert egy olyan dologba kapcsolódtál be amihez értelmi szinten nem tudsz pluszt adni(csak a szokásos ugye).
Popp: Tottira gondoltam;)

Na off mert ennek semmi értelme, megy a vagdalkozás értelmetlen tényekkel.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:42:41

igen alerob, arra akartam 3x írni, hogy ez vitaindító, és egy smiley, csak mint látszik 3x nem vitte át.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 14:44:49

Sanyi én kapcsolódok bele? :)) te érkeztél meg ma délután oda amit mi már tegnap este elkezdtünk, és te folytatod most délutántól. :) Úgy látom neked én v az Inter a fóbiád. :)

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:51:47

Tegnap esti kommenteket ajánlom figyelmedbe még egyszer;) Bocsánat, hogy megzavartam a baráti diskurzusotokat, a haverokkal jókat röhögünk rajtad meg Nerazurrin:D:D:D:D Téyleg, holvan a "mezemet eladom mert nem megy az internek"?

Na off, mert felhúzom magam rajtad, és a szürreális idiotizmusodon, és nem tenne jót a személyednek;):D
csocsi

Mr.AT 2008.12.10. 14:58:06

_alerob, ahogy azt egy nálunk sokkal tapasztaltabb és lényegesen többet látott edző mondta ugyebár: a futballban a siker egyharmad részt a játékosok alapképességein (=játékoskeret), egyharmad részt a kialakított és működő/nem működő játékon (=edző munkája, mutatott formák), és egyharmad részt a szerencsén múlik. Mindhárom rész pont ugyanolyan fontos, ha egyik hiányzik, a siker is elmarad.

Ennek fényében nem értem, mi a bajod a játékoskeretről szóló résszel. Nyilvánvaló, hogy ha a riválisoknál kategóriákkal rosszabb egy csapat, a legjobb taktikával és a legjobb sorsolással sem fog tudni sorozatosan kiugró eredményt elérni.

Vica versa pedig mondhatjuk, hogy amit bele lehet tenni egy csapatba materiálisan (ez a keret, az első harmad), azt az Inter beletette - az erős keret adott. Innentől a pillanatnyi formák, a taktika és az edző, valamint a szerencse kérdése, hogy mi lesz.

A Juvénál pedig nem hiszem, hogy a 2003-as keretnél oly sok csapat kerete jobb lett volna. Hasonlóak, kicsit jobbak voltak, de nagyságrenddel jobbak nem nagyon. Ott volt egy zseniális edző, egy nagyon jó pillanatnyi forma (Alex újra a csúcson, Davids, Nedved, Thuram, stb.) és nyilván szerencse is - ami pont a döntőben pártolt el. Ennyi.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 15:11:27

Itáliainagysándor 2008.12.10. 14:51:47

Frankó csávó vagy, még szerencse, hogy mindent tudsz. Kroos csak simán utálja az Intert, de te mellé még marhaságokat is írkálsz. Inkább kroossal fogok diskurzust kezdeményezni, mert a te álláspontod szerint, aki nem a te véleményedet osztja az Hülye, és még büszke is vagy rá.
Gratulálok.

ja. és Smiley. --> :)

Mr.AT 2008.12.10. 15:19:11

Great Cornholio 2008.12.10. 15:11:27

Az Inter olyan mint a Bayern, vagy mint Grespik László - nem lehet nem szívből utálni. :-)

kroos 2008.12.10. 15:26:13

Te popp.
Néha leülök fifázgatok egy cseppet.A romával játszottam.3-5-2-öt.
panucci-mexes-juan elöttük szür de rosi+aquliani, bal szél riise,jobb cicinho
elöttük osztogat Riquelme(csak öt vettem),elöl meg totti(free role-al)+vuci.
a perotta-féle ballsztokat meg kivágtam a p-be.Jol müködik,habár riquelmével nem nehéz...:)
Nem gondoltatok még valami ilyesmire?a 3 védös felállás szerintem feküdne nektek.

calcio_di_rigore 2008.12.10. 15:42:10

Napoli, Sampdoria, Milan, Lazio, Roma, Juventus.

Ők bajnokok tudtak lenni 89 után, csak az Intert nem engedték(!!) 20 évig. Ó szegények, micsoda összeesküvés.:(

Az Inter mint Olaszország szégyene? Olasz játékos nélkül? Ne vicceljünk már...

ASRM 2008.12.10. 15:46:35

Kroos, a perrotta-féle ballaszt a Cluj után a Bordeaux ellen is behúzott egy assistot, mindkét meccsen a legfontosabb első gólnál. Lehet, hogy nem a legtechnikásabb játékos a Roma-ban, de valahogy mindig ott van a pályán, ahol a leginkább lennie kell.

calciomax 2008.12.10. 16:15:58

Mr. AT
Kihagytad a Sumahert....
Komoly problémáid vannak szerintem.....

Mr.AT 2008.12.10. 16:20:20

calciomax, komoly problémát csak az ilyen semmibe beböffentett semmik jelentenek, mint az iménti hozzászólásod. :-)

Egy normális, értelmes, fociról érdemben kommunikálni tudó Inter-drukker sincs itt?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 16:47:00

Érdekes csapat, de ez a 3-52 akilencvenes évek végén a 2000-esek elején ment leginkább. Riquelme érdekes gondolat sé lehet, hgoy el is férne, a mostani keretből Pizarro játéka emléztet az övére.

Perrottával kapcsolatban viszont ASRM-mel értek egyet. Nagyon hasznos futógép ő a pálya minden szegletében feltűnik, olyan, mint a jó cserkész ott segít, ahol tud. Plusz még a kényszerítőket is nagyon érzi Tottival, az más kérdés, hogy ha rá jön ki a befejezés, akkor legtöbbször kihagyja. Az se lehet véletlen, hogy olyan edző nagyságoknál, mint Trapattoni és Lippi is kezdő volt a válogatottban, a Romába meg Capello hozta. Ráadásul a Del Neri-féle csoda Chievoban is alapember volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.10. 16:54:03

Mármint ugye kroosnak válaszoltam az elébb!

giacinto 2008.12.10. 17:06:52

Tavasszal már nem Burdissonak kell bohóckodni a kapu előtt, hanem Samuelnek irányítani, aki tavaly is nagyon hiányzott a Pool ellen. Ibra mellé kellene nemzetközileg is elfogadhatóan teljesítő csatár, mert nincs.

Az meg jól jelzi José nyerni akarását, hogy a Mancini-Adriano-Quaresma trióval kezdett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 19:16:18

Mr.AT 2008.12.10. 16:20:20
Én is szívesen cserélnék eszmét egy 80 feletti IQ-jú Juve drukkerrel, csak sajnos _benito ritkán ír kommenteket.

calciomax 2008.12.10. 20:26:30

Mr.AT
Nem arról van szó hogy egyáltaán nem értek veled egyet de nem kel dramatizálni a dolgokat és skatulyázni sem. Nem kell egy lapon emlegetni a Bayernt az Interrel. Nem igaz hogy nincs az Interben Ibrán kivül klasszis játékos mert Cambiasso és Maicon nemhogy kasszisok hanem talán a legjobbak a posztjukon a világon. Azonban nagyjából egyet értek veled a J.Cesar sztoriban. A Júvét viszont teljesen másként látom mint Te de ebbe nem akarok belemenni. Szerintem sokan nagyon sokan olvassák a blogot de csak kevesen irnak, sok a sárdobálás az uncsi calciopoiti stb...
amúgy mint olsz foci fun ezerrel szoritok a Juve sikeréért a BL-ben és persze a Romáért is. Az Internek szurkolok amúgy igen...

Hispan07 2008.12.10. 22:15:21

a tegnapiak fényében most óriási szégyen az olasz focira nézve a Juve..?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.10. 22:22:45

Határozott nem! Hisz ők csoportelsők. :)

calciomax 2008.12.10. 22:48:30

Giovinco kár hogy 1,46 m magas és 43,7 kg amúgy nem rossz a srác.......

kroos 2008.12.11. 18:08:56

Na és hol a posztunk?És hol van Benito?
tudom...tudom...elment plazma tv-t venni....+a kutyával harcol az üveggömbért.

Mr.AT 2008.12.11. 20:04:47

Jaja... _benito, lassan beharangozó kell a következő fordulóhoz, aztán még az összefoglaló sincs sehol... Dicsőitsük már kicsit elfogultan Giovincot, hadd keljen ki magából a kék-fekete ellendrukker had. :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.11. 20:37:36

Srácok, engem az ilyesmin nem szokott lenyűgözni, de ez... döbbenet! A Lech Poznan szurkerek tudnak ilyet:

it.video.yahoo.com/watch/4096124/11051638

BruceWayne 2008.12.11. 21:55:26

AT: pont miután kihagyott egy 11-est? :-O

BruceWayne 2008.12.11. 22:26:33

mbemba ez komoly, biztos valami spéci fáklya mert baszott erős fénye van és a füstje is nagy, én még csak gyengébbekkel találkoztam. látványosan megcsinálták, bár az alap azért még mindig ez

www.youtube.com/watch?v=n6x7jyFAf7E&feature=related

www.youtube.com/watch?v=z2qFFv8SZtU&feature=related

és egy másik érdekesség:
www.youtube.com/watch?v=xHlHMKy1ANM&feature=related

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.11. 23:16:04

A harmadik bennem Ceausescut idézi, de az első kettő:
Haydi, haydi Türkiye/ Türkiye: en iyi takim dünyada!!!!

Count Adyn 2008.12.12. 14:40:22

Vieri meg perli az Intert mert lehalgatták:DDDD

_alerob 2008.12.12. 16:57:26

"a tegnapiak fényében most óriási szégyen az olasz focira nézve a Juve..?"

Akkor ehhez csak annyit fűznék, a milan tavaly egész évben mekkora szégyen volt olaszországra nézve. Nem mitnha, most sokkal jobbak lennének. A "BOMAIGAZOLÁSOK" röhelyesen szarok. Ronaldinho max kivétel.

BruceWayne 2008.12.12. 17:57:15

hát lehet csak a BL továbbjutást ünnepelték meg :-)
de azért azt nem értem hogy "nem voltak teljesen józanok"....
na most ha előző nap cefréztek akkor max. másnaposak lehettek, az meg hogy edzés előtt ittak volna azért kemény lenne... tréning előtt lecsavarni egy 2dékásat nem túl bevett szokás.... de ha így megy tovább lassan kezdeményezni fogják a klubok a parlamentben hogy 22 óra után brazil labdarúgót tilos legyen szeszesitallal kiszolgálni a az összes szórakozóhelyen

Hispan07 2008.12.12. 18:52:19

tök megértlek _alerob, hogy a nemzetközi sikeresség kapcsán csak a Milanra tudsz asszociálni, de itt a kérdés az volt: hol vannak azok az objektív juvésok szerdán, a BATE elleni hazai 0-0 estéjén, akik addig az Intert szidták teli torokból. ehhez pedig semmi köze a Milan igazolásainak, maximum a te zavarodott elmédben.

Count Adyn 2008.12.12. 19:16:10

Itt vagyok, jelentkezem objektív Juvés-nak:D

12 pont > 8 pont
Csoportelsőség > "Csoportmásodikság"
Bajnokok Ligája > UEFA kupa

Most komolyan azt vártátok hogy majd felszántják a pályát, mikor elég az x a csoportelsőséghez egy Milán elleni derbi előtt?::DD Főleg egy olasz csapat, jó vicc. Egyéb kérdés?:)

Mr.AT 2008.12.12. 20:27:00

Hispan07, csatlakozván Count Adynhoz, objektív Juvésként, hehe, csak annyit tudok mondani, hogy 12 pont, veretlenség, csoportelsőség. :-) Egyéb kérdés?

Vagy savanyú a szőlő onnan lentről az UEFA-kupából nézve? :-)

BruceWayne 2008.12.12. 21:04:09

Hispan: a juve szurkolók nem objektívek szoktak lenni hanem nagyarcok

Matrix23 2008.12.12. 22:50:56

"tréning előtt lecsavarni egy 2dékásat nem túl bevett szokás...."

tévedsz, nálunk ez már bevett szokás.

nalazo 2008.12.12. 22:52:04

ÉS vajon melyik Juve szurkoló szeretné a csoportmásodik Intert a nyolcaddöntőben?

calcio_di_rigore 2008.12.12. 23:07:59

Én az elődöntőben szeretném őket.

Count Adyn 2008.12.12. 23:15:45

Mondjuk úgy hogy több olyan csapat van amit kevésbé szeretnék ellenfélnek kapni az Internél, mint amennyit nem:)

BruceWayne 2008.12.12. 23:51:15

jaj csak az ne legyen hogy olasz-olasz, angol-angol, meg spanyol-spanyol párharc... mindegy hogy csak keveredjenek. egyébként az mennyire komoly hogy:
az utóbbi 5 évből 4-szer is nyolcaddöntős volt a 4 angol, és mind a 4-szer ua. a 4 csapat (Chelsea mu pool arsenal), meg hogy 5 éve 4 spanyol csapat szintén, de ez a 4: real depor celta sociedad :-)

daneeka 2008.12.13. 12:34:37

Tudtommal a 16 között nem játszhatnak azonos ország csapatai.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.12.13. 13:03:24

Szóval, az Inter lehetséges ellenfelei, Bayern, Liverpool, MU, Barca, Porto. Remélem a Portót kapja, hogy 200 kommenten keresztül csak az Inter csalásáról kommenteljen mindenki. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.13. 15:01:44

"Szóval, az Inter lehetséges ellenfelei, Bayern, Liverpool, MU, Barca, Porto."

Ha nem Mourinho lenne az Inter edzője, úgy vélném, egyik ellen se ők lennének az esélyesek. Így viszont a Porto ellen 70, a Bayern ellen 60, a Pool és a MU ellen 50, a Barca ellen 40% esélyt adnék nekik.

@Nerazzurri:

A Real, Depor, Celta, Real Sociedad négyes azt jelzi: egyetlen spanyol kis- vagy középcsapatot sem szabad leírni!

daneeka 2008.12.13. 15:36:56

A Barca vagy a MU kiherélné őket, az tuti.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.13. 15:39:45

Azért ne feledjük: Mourinho szerintem mindent tud (oda-vissza) az angol csapatokról.
süti beállítások módosítása