Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 22. forduló

2008.02.02. 16:00 pancho_sanza

Kialakult a legjobb négy mezőnye a spanyol kupában. A Barcelona a Valencia, míg a Getafe a Racing Santender ellen próbálja elérni, hogy a tavalyi elődöntőikhez hasonló, izgalmas és színvonalas párharcban dönthessék el a kupa sorsát. Ez azért is fontos, mert mindössze olvasóink csekély hányada érzi úgy, hogy a bajnokságban nem a Real Madrid nyer. Mi sem gondoljuk ezt, viszont bízunk benne, talán most méltó ellenfélre akad a listavezető Almeríában. A Barcelona az Osasunán veri le az őt ért sérelmeket, miközben az Atlético és a Villarreal a hétközi kudarcokért kárpótolja szurkolóit a fordulóban, amely egy sor izgalmasnak ígérkező találkozó reményével kecsegtet minket. Esni fog 31 gól és megtudjuk Mali három ékköve miként tette túl magát az Afrika kupából történő kiesésükön.

Barcelona – Osasuna 3-0
Szegény pamplonaiak tartják most a hátukat a baszkok által - katalánok kárára - elkövetett bűnökért. Miután Bilbaóban keményen arcba rúgták a Barcelona csapatát és hátrányuk olyan nagyra nőtt, hogy már a drukkereik nagyobb része sem bízik a bajnoki elsőségben, most az Osasuna játékosaira hárul az a nem kellemes feladat, hogy a feldühített oroszlán ketrecébe lépjenek. Minden bizonnyal nem feltartott kézzel szemlélődnek a vendégek, de nagyon meglepő lenne, ha a hazaiak két egymást követő hétvégén is pontot veszítenének. A kupavezér Henry és a formába lendülő Messi találataival sima hazai lesz. Ráadásul már ott lebeghet a barcelonai szemek előtt, hogy nemsokára Sevillába és Zaragozába kell menni, ahonnan némiképpen bonyolultabb lesz pontot rabolni. Ezért kell most hármat szerezni.

Recreativo – Sevilla 1-3
Bár a Sevilla a leggyengébb idegenbeli teljesítmények egyikének nem büszke tulajdonosa, most mégis (mint már oly sokszor) a győzelmükre fogadunk. Egyszer csak kell nyerniük a komplett mezőny gyengélkedésének köszönhetően kupaszagot fogó vendégeknek. Visszajött Ghánából Keita és Kanouté, Luis Fabiano hozza idei formáját, Daniel Alves is jobban koncentrál a védekezésre, Jesus Navas (krónikus honvágynak nevezik a betegségét) is jobban fickándozik majd, hiszen ez az "idegen" Andalúzia határain belül van.

Almería - Real Madrid 1-1
Egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből a királyi gárda, de mindenképpen pontokat kell veszítenie a tavasz folyamán, mert az nem lehet, hogy hibátlan teljesítménnyel meneteljenek május végéig. Ugyanakkor, ha a sorsolásukra pillantunk, akkor ez lesz az egyik legkeményebb mérkőzésük. A riválisok számára talán nem is a kilenc pont feldolgozása okozza a legnagyobb nehézséget, hanem az, hogy a listavezető rendelkezik a legjobb sorsolással az év hátralevő részében. Ezért aztán ez kemény meccs lesz, amelyre jósolhatnánk vendéggyőzelmet is, de a mostanában irigylésre méltó eredménysort produkáló Almería megmenti a mezőny becsületét.

Betis – Deportivo 1-1
Nagyon kell az a pont. Két hónappal ezelőtt még a hazaiaknak is kellett volna. Azonban azóta nemes egyszerűséggel feltámadtak, mintha bosszantani akarnának minket, mert bár semmi bajunk nincs a sevillai zöld-fehérekkel, szerettük volna őket egy kicsit a másodosztály mezőnyében látni. Most viszont úgy gondoljuk, hogy helyük van a La Ligában, így a kérdés mindössze annyi, hogy a vendégeknek van-e. Ez az egy pont lenne a válasz.

Zaragoza – Athletic 3-1
Ennyivel jobb a hazai csapat. Szerencséjük is van, mert most nem lesz a pályán Tchité, hogy a hajrában egyenlítsen. Ráadásul nem bíznak semmit a véletlenre, így már kétgólos előnnyel fordulnak majd a hajrára. A vendégek is találkoztak a hét közben a kongóival, s az ő emlékeik még kellemetlenebbek lehetnek, mert míg a Zaragozától csak két pontot vett el, tőlük a kupa elődöntőjének lehetőséget. A szomorúság és a fáradtság kombinációja nem lesz elég egy Militóék ellen, akármennyire is imponáló volt a Barcelona elleni pontszerzés.
 
Levante – Racing 0-1
Pedig szurkolunk majd a Levante csapatának, hogy újabb győzelmével mutassa felnyújtott középső ujját a mezőny legkevesebb góllal legtöbb pontot gyűjtő csapatának. Különösen most, amikor a hazaiak újabb három pont megszerzésével már látótávolságba kerülnének a bennmaradásért küzdő csapatok mögött.  Azonban van egy rossz hírünk számukra: Tchité az ellenféllel van.

Atlético – Murcia 3-1
Ha  Barcelonának kötelező nyernie, akkor az Atléticora ez halmozottan igaz, mert míg a katalánok továbbmentek a kupában, addig a madridiak kiestek, míg a gránátvörös-kékek mindössze egy döntetlen miatt estek kétségbe, addig a piros-fehérek lassan a pontszerzés érzését is elfelejtik. Így aztán a Murcia a szégyenteljes vereségét követően, ismét az őt megillető helyre kerül: a kiesőzónába.

Getafe - Espanyol 3-2
Elég sok mindent elvesztett az Espanyol az elmúlt időszakban és mi sem tudjuk eldönteni, hogy ezek közül Tamudo, vagy a nehezen felépített imázs a nagyobb. Talán utóbbi, mert míg a támadó (támadó - Tamudo, ez tetszik) két hónap múlva visszatérhet, addig a tisztelet újbóli kivívása sokkal tovább tarthat. Főleg úgy, hogy előbb még egy vereségnek be kell következnie a Getafe ellen, mert a madridiak bár fáradtak lesznek a kupaküzdelem miatt, de ugyanakkor feldobottak is. Talán mindössze egyetlen dolog árnyalja a képet: ők kabalából szerették volna a Barcelonát elődöntőbeli ellenfélnek…

Villarreal – Mallorca 2-1
A kupaforduló két vesztese közül talán a hazaiak a kevésbé csalódottak, hiszen benne volt a pakliban, hogy a Barcelona megalázza őket miközben emberhátrányban kellett játszaniuk, azonban ez nem következett be. A sárga tengeralattjáró jelenleg erősebbnek is tűnik, s talán ezt be is bizonyítja majd a pályán.

Valladolid - Valencia 2-1
A kupatovábbjutás azért elbizonytalanít minket a mérkőzés végkimenetelét illetően, azonban bízunk benne, hogy még egy kicsit lejjebb süllyed a Valencia, mert alapvetően nem az edzőn múlik a vendégcsapat sikere. A taktikában nem látunk különösebb kivetnivalót, a sérülésekről nem Koeman tehet, s a kapott gólokat sem ő szerencsétlenkedi össze. Valladolid pedig pont jó helyszín arra, hogy a játékosok elgondolkodjanak a visszaúton, mint ahogy korábban tették azt többek között a Barcelona, az Espanyol és Real Madrid labdarúgói is.

6 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr92322163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasteey 2008.02.02. 17:15:39

Real meccsre én is ennyit tippelnék. :) Már csak azért is, mert remélem ez a 9 pont kissé magabiztossá tette őket, és így úgy állnak majd hozzá, mint a kupában. Akkor pedig jó lehet egy pontra az Almeria.

VGL 2008.02.02. 19:26:21

A madrid behúzza a meccset, ez nem kérdés, ahogy a Barca is. Kíváncsian várom, hogy az utóbbinak a meccsén Ronaldinho padozik, vagy visszakerül a kezdőbe?

Sath 2008.02.02. 23:40:24

Na, ez egy esély...A Madrid bukott...legalább hozhatnánk rajta 3 pontot. Hajrá Barca!!!

halareaal 2008.02.03. 21:31:51

ebben a fordulóban az összes nagy csapat szar volt, az arsenalt kivéve. akkoris, ha némelyek nyertek (barca, bayern, inter). de azért érdemes megnézni, mit összeszerencsétlenkedett a real, roma, juve, werder, bár alig láttam meccset a hétvégén.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.03. 22:18:12

Bezzeg Ghána és most Elefántcsontpart (vagyis az Espanyol) jó meccseket nyomnak...

gibson 2008.02.04. 00:06:07

pancho, a real múltkori pontvesztését és a mostanit is sikerült megjósolnod - ellentétben jópár hazai és nemzetközi sportújságíróval. még a végén elhiszem, hogy értesz hozzá valamennyit... :)
süti beállítások módosítása