Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 20. forduló

2008.01.19. 16:30 pancho_sanza

Kifutnak a második félidőre a csapatok, megkezdődik a tavaszi szezon. A sors fintora, hogy minderre januárban kerül sor. Azonban változik a világ és a hagyományos értelemben vett téli felkészülésre már nincs idő. Talán ennek is köszönhető, hogy néhány csapat gyengébb formát fut és ez végül egy éles vitához vezetett az előző forduló értékelésekor. Pedig az egy szimpla forduló volt a mostanihoz képest, amelynek keretében a La Liga négy legnagyobb rivalizálásából kettőre kerül sor. Lesz kasztíliai rangadó a Valencia és a Villarreal főszereplésével. Azonban a Valencia mostani formáját figyelembe véve, ezt a mérkőzést a madridi derbi háttérbe szorítja. Ha a harmadik helyezett csapat fogadja a listavezetőt, már akkor is dörzsölgetjük a tenyerünket, most viszont ez a két gárda az Atlético és a Real Madrid, így nem csoda, hogy az összes többi mérkőzés másodlagossá silányul. Pedig olyan ínyencségek is szerepelnek az étlapon, mint az Espanyol valladolidi és a Racing barcelonai vendégjátéka. De nem mehetünk el szó nélkül a Sevilla fővárosi látogatása mellet sem. Hogy miért? Tovább után részletek:

Villarreal – Valencia 2-1
Kasztíliai rangadó. Túlélésért küzdő Valencia, a Bajnokok Ligájáért harcoló Villarreal. Hazai esélyek, vendég remények. Az első fordulóban háromgólos vendéggyőzelem született, így most itt lenne az alkalom a visszavágásra. De csak lenne.

Zaragoza – Murcia 3-0
Az edzőváltás kellett? Nagy valószínűséggel igen. Október óta nem nyert a Zaragoza és ez odáig vezetett, hogy Victor Fernandez helyét Ander Garitano foglalta el, így neki kell bosszút állni az őszi vereségért.

Betis – Recreativo 1-1
A négy andalúz csapatnak köszönhetően elég gyakran játszanak helyi rangadókat azon a vidéken. A mostanra rendelt párharc keretében a Betis legnagyobb tiszteletünk és bánatunk közepette még egy ponttal távolodik a Levantétől.

Valladolid – Espanyol 2-2
Megszakadta méltán híres sorozat, az Espanyol elszenvedte harmadik vereségét a bajnokságban. Ráadásul nem túl jó előjel számukra, hogy fordított felállásban is mindhárom pont a Valaldolidé lett. Szoros mérkőzés, háromesély.

Levante – Mallorca 0-2
A Real Madrid ellen bíztató teljesítményt mutatott a Levante, de veerség lett a vége. A Real Madrid ellen bíztató teljesítményt nyújtott a Mallorca, s végül kettős győzelemmel ütötte ki nagynevű riválisát a kupából. Ennek megfelelően a vendégek most is esélyesebbnek tűnnek.

Barcelona – Racing 2-0
Eto’o már javában készül Egyiptom ellen, míg Barcelonában hagyott csapattársai nélküle próbálják feltörni a santanderi védelmet. Ősszel nem sikerült, így megesett az a szégyen, hogy gólnélküli mérkőzéssel kezdődött a szezon. Szurkolunk a katalánoknak, hogy tömjék ki a Racing kapuját, mert piszkosul nem szeretjük a bunkerfocit, amelyre most van némi kilátás.

Osasuna – Athletic 1-0
A Betis addig erőlködött, míg sikerült maga helyett az Osasunát száműznie a büntetőpadra, így a hazai nézők és játékosok most a kiesés szelének egyáltalán nem bársonyos érintését érzik az arcukon. S ez minden csapatra jó hatással volt eddig. Természetesen a Deportivo és a Levante kivételével.

Getafe – Sevilla 3-3
Magabiztos andalúz győzelem születetett tavasszal ősszel, de ez számít most legkevésbé. Az a mérkőzés másról marad emlékezetes. Azt gondoljuk fölösleges bármit is írni, mert ez valószínűleg nagy teher lesz mindkét fél számára, hogy az egymás elleni mérkőzésükön történt az, aminek soha nem szabadna bekövetkeznie.

Almería – Deportivo 2-0
Ponotasn háromgólos győzelemmel távozott az Almería La Corunából, amiről – akkor még – azt gondoltuk, hogy meglepetés. Aztán kiderült, hogy annyira nem is az. Egy héttel ezelőtt az Espanyol térdelt itt le a nagyobb tudás előtt, így nagyon meglepő lenne a vendégek pontszerzése.

Atlético - Real Madrid 1-1
El Derbi madrileño. Nagyon régen fordult elő, hogy a két csapat ilyen közel egymáshoz fordult rá a tavaszi szezonra, így a fővárosi riválisok mostani párharcát hatalmas várakozás előzi meg. Különösen hazai oldalról, mert a Vicente Calderonban már nagyon régen sikerült térdre kényszeríteniük a királyi gárdát. Ebben a felállásban majdnem 10 évvel ezelőtt született az utolsó hazai győzelem, így a hazai szurkolók nem véletlenül vannak kiéhezve egy alapos blancóverésre. Az előjelek alapján most erre minden lehetőség meg is van, mert a vendégek egy kupakudarc nyomasztó emlékével buszoznak át a város másik végébe, míg az Atlético játékosait egy szoros és izgalmas mérkőzésen kiharcolt továbbjutás hozta még közelebb egymáshoz.

 

44 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21303403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komiké 2008.01.19. 17:15:35

Ez a Kasztíliai rangadó kifejezés földrajzilag hogyisvan?

Trek · http://rapidreszeg.blog.hu 2008.01.19. 17:59:05

Én azért bízom egy Real Madrid győzelemben egy jó meccsen. Egyébként jó írás, látom most kerültél bármiféle kemény kritikát:).
A forduló után megbeszéljük:)

argentin#21 2008.01.19. 18:03:18

valahogy ugy van,h Kasztilia (sp.:Castellon, Valenciai tartomanynak is nevezik) Spanyolo. keleti partjan levo tartomany(provincia), itt fekszik Vanelcia es Villarreal (Vila-real) varoskaja. ha megsem igy van, bocs.

mujure 2008.01.19. 18:08:28

az a bizonyos meccs ősszel volt, nem tavasszal. nyilván elírás, azért szólok. amúgy meg remélem, hogy nem lesz igazad, és kiszenvedi a real a győzelmet, de ha úgy játszanak, mint két hete folyamatosan, akkor bizony a vereség is benne van. jó meccs lesz, nagyon!!

bahrdew 2008.01.19. 18:26:47

Elkúrtam, mert mindkét madridi óriást szeretem (esküszöm, a Laziót sosem fogom megszeretni, AMEN). Nyilván eredményről nem nyilatkozom, de nagyon nagy meccset várok. Hajrá Racing.

luqe 2008.01.19. 21:31:34

Én viszont sajnos szar meccs szagot érzek. Szvsz lesz valami balhé, valamelyik atleticos biztos uszítani fogja a játékosokat. Szerintem olyan 20% esély van az atletico győzelmére, 30-35% a Realéra a maradék döntetlen. S ha tényleg döntetlenszagú lesz a meccs akkor tuti jön a bunyó. De ne legyen így.

rexter 2008.01.19. 21:50:34

ja ide keleltt volna irnom, szoval grat getafe sevilla tipphez, majdnem ! :D
fogadtam magamban a Madrid derbit X-re teszitek, és persze arra tettétek, de az biztos nem lesz!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.01.19. 23:53:26

Sziasztok!

Egy fogadas miatt beleneztem a Villareal-Valencia meccsbe. "Kasztíliai rangadó." Lehet, hogy a rangadot is at kellett volna huzni?:) A Valencia megerdemelte volna, hogy kapjon egy 10-est...
Pires pedig...Hmmm...kar, hogy elment az Agyusaimtol, a fiataloknak tanitha nehany trukkot a labdarugas tantargybol...:)

Szep es golgazdag vasarnapot!

Udv, ymy

Dean 2008.01.20. 00:26:01

Érdekes eremények...
A Villa-Vale pontosan ugyanannyi lett, mint ősszel :)
A Getafe-Sevilla tipp majdnem tökéletes lett (3-2). Csak az utolsó 5 percet láttam a meccsből, de abba belefért 2 gól... Nem semmi.

szmrmszrzt 2008.01.20. 00:31:18

luqe:
"valamelyik atleticos biztos uszítani fogja a játékosokat"
ezt egyedül guti mariconról tudnám elképzelni, de ő a madrid játékosa, ráadásul valószínűleg nem is kezd.

Keelhaul 2008.01.20. 01:51:24

Elnézést, megint kötekedni fogok, de Levante tartomány, azaz Comunidad de Valencia Aragónia, Kasztília-La Mancha, Murcia tartomány és Katalónia között fekszik. Valencia nem Kasztília, az Madrid, (bár már külön egység, de hagyományosan az) Ciudad Real, Toledo, Albacete.

Remélem tisztáztuk.

Pl. a Real Madrid Castilla név (gyk Real Madrid B) Kasztília nevét viseli.

Fontos, mert a Kasztília - Katalónia versengés megnyilvánulása ugye a klasszikus is. Ráadásul Valenciában egy katalánhoz közel eső nyelvet beszélnek a castellano mellett.

luqe 2008.01.20. 11:44:19

szmrmszrzt: guti általában a saját számlájára szokott kötekedni, nem hangulatkeltés céljából. ő ilyen. egyébként kezdő lesz, ha már itt tartunk.

szmrmszrzt 2008.01.20. 12:11:40

luqe: a bírónál visítozás az nem a hangulatkeltés kategória?
egyébként pontosan mit értettél a játékosok uszítása alatt?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.01.20. 12:17:44

tuti tipp: a levante és a barca is egyel nyer, sevilla kikap, sőt a real is, a bilbao meg 3-0ra nyer idegenben.

Keelhaul 2008.01.20. 13:08:16

kedves szeméremszőrzet (nem tudom, honnan volt ilyen ismerős) : nem az annak számít, hogy guti ilyen. De kedvenc csapatodban is van azért pár hisztis arc. Majd a rangadó előtt légy szíves írj az URM topikba is.

Guti pedig 99% h kezdő lesz, már csak Raúlt kéne kitenni a csapatból.

szmrmszrzt 2008.01.20. 13:24:55

kedves keelhaul: már írtam.

Aradebil 2008.01.20. 13:44:26

majd Reyes felrúg valakit,oszt ott lesz a hangulat.remélem nem játszik

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.01.20. 15:27:47

keresem a kapcsolódási pontot, ami a következő!három napja megvertük a legjobb futball bajnokság válogatott kézilabdázóit és ma a fehéroroszokkal játszunk igen fontos meccset!
TUDTOK OLYAN LINKET ADNI AHONNAN NÉZNI LEHET A MECCSET???

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.01.20. 16:45:18

köszi aradebil, de közben elintéztem, hogy ne kelljen melóba menni, így megnézem a sport1en.
és visszasírom gulyás lászlót!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.01.20. 21:16:32

minden idok leggyengebb spanyol bajnoksaga eldolt.

luqe 2008.01.20. 22:36:10

szmrmszrzt, attól hogy guti a bírónak óbégat, az ellenfél játékosai még nem gurulnak be. Attól csak a spori lesz kicsit zizis. Uszítás alatt azt értem, mikor az ellenfél játékosait szekálod.

Amúgy szerencsére nem volt balhé, de a védelem megint nem tudott végig ugyanabban a felállásban játszani :( Az első kapufa többek között ennek köszönhető, Pepe ott belül takarított volna.

halareaal 2008.01.20. 23:14:24

hát igazából lehet nincs igazam, de ha én (nagy ritkán) atletico meccsre kapcsolok, ott mindig rugdosódás megy. mind1 ki az ellenfél, és ettől még jó és parázs meccseket játszanak, de h nem ők nyerik a fair play díjat, az biztos.

fatan 2008.01.21. 11:06:31

"...már csak Raúlt kéne kitenni a csapatból."

Annyira szeretem az ilyen meccs előtti szakértéseket... még szerencse, hogy El Capitán válaszolt a kritikára... :)

Egy dolog viszont tény. Salgadonak a Castillában sem lenne helye. Az Atletico jobb szárnya gyakorlatilag játékban sem volt. Aguirre is rájött még a meccs közben, hogy a Real jobbhátvédként egy Aranyos Imre-szintű játékost vonultat fel. Fejpárbajt egyet se nyert, ezenkívül jobbra-balra forgatták; néznem is fájt. Ha van egy csepp önkritikája Michelnek, akkor szépen visszavonul... de legalábbis innen el. :)

No és persze, hogy a Real a legelső és legutolsó embere nélkül jelen pillanatban nem sok vizet zavarna. Add uram a sérülésmentes idényt Ikernek és Ruudnak!

Üdv.: fatan

krysal 2008.01.21. 11:43:10

Muhaha. Káprázatos. Ha a madrid jól játszik - kikap. Ha felejthető, brusztolós meccsbe megy bele - magabiztosan nyer. Casillas földre szállt félisten, gyerekek, hahó, Raul már 9 gólos (Henry, Eto'o etc hánynál is jár?), Nistelrooy kotorééék, de a futballt gólra játszák, a kihagyott helyzetek pedig megbosszulják önmaguk. Azt hiszem elég igaz klisét soroltam most fel egy szusszra, jöjjék az összefoglaló, és majd...

Uff:)

nasteey 2008.01.21. 12:14:50

"Raul válaszolt a kritikákra..." :) Azért abból a helyzetből még én is válaszoltam volna. Ott az egyedüli, akit meg kell dícsérni az Robinho.

Eto'o nem kis ideig volt sérült, ennek ellenére sztem 6 gólos. Raul meg végig egészséges és kezdő, mégis csak 9 gólos? :o

Henry meg nem sokkal jobb, mint ősszel, csak most nem kapufákat lő, hanem gólokat. És azt könnyebben megjegyzik az emberek.

Az Égiek meg RM-drukkerek.

krysal 2008.01.21. 12:20:47

nasteey, ha láttad a kupameccsünket, beláthatod, vannak sokan (Saviola, Higuain, etc, etc), aki még ezt is kihagyta volna... Bár tőled nem várom, hogy elismerd A KAPITÁNYT:) Eto'o-dologban megkövetlek, a sérülése jóóócskán hátráltatta, de Henry-nak (akit posztján a világ egyik legjobbjának tartok) nincs mentség...

Az égieknek köszönjük (ezúttal), míg az elmúlt szerdán meg a Mallorcával voltak. De Láttad Henry mákját? Ennyi erővel lehetnek Barca-drukkerek is... Szóval ne ess azért túlzásokba:)

fatan 2008.01.21. 12:41:01

"Azért abból a helyzetből még én is válaszoltam volna."

Hidd el én lennék az egyik legbüszkébb, ha gránátvörös-kék mezben, 40.000 fanatikus Atletico szurkoló előtt az 1. percben értekesítenél egy ziccert. :)

Kétségtelen, hogy Eto'o klasszisokkal gólérzékenyebb (és technikásabb) csatár, mint a Kapitány. Az viszont vitathatatlan tény, hogy Raúl ugyanígy klasszisokkal nagyobb sportember. Az elért eredménysorokat meg nem is merném egymás mellé tenni.

Azt kellene megérteni, hogy vannak játékosok akiket a magamfajta (futball)szurkoló nem csak és kizárólag a lőtt gólok (egyébként Raúl esetében ez sem kevés az elmúlt 13 évben) vagy a bemutatott sarkazások/biciklicselek számából ítél meg.

Egyszerűen arról van szó, hogy ő nem Ronaldo vagy Figo, akik pénzért kb. az anyjukat is eladnák. Nem tehetek róla, de nekem az is fontos szempont, hogy ki milyen (sport)ember. Raúlról nem találsz videót, amiben az ellenfelet pocskondiázó rigmusokat énekel és nem látsz tőle olyan megmozdulásokat, mint Riijkaardtól, Roy Keanetől, Cantonától, Van Bommeltől vagy akár Van Nistelrooytól. Nem szerepel a bulvárhírekben. Klubhű sportember, aki méltó a világ egyik legnagyobb klubjának csapatkapitányi szalagjára. És az ilyen embereket akkor is szeretjük, tiszteljük, elismerjük, ha nem mindig csillognak. És akkor is, ha más klubban kergetik a bőrt (lsd. Puyol, Del Piero, Maldini, Giggs stb.).

Evvan... :)

krysal 2008.01.21. 12:54:53

Kedves Fatan!

Ennél szebben én magam sem írhattam volna le:) Max respect az ilyen játékosoknak! Grande Raúl, Grande Puyol, Grande Giggs, Maldini, Del Piero, és a többiek!

mickeyknox 2008.01.21. 12:59:39

aranyos imre.... jáháááááá.... egyből felvillant előttem a képe. köszönöm, fatan, szereztél nekem 1 vidám percet :-)

nasteey 2008.01.21. 15:08:11

wait a minute...:)

Nekem semmi bajom nincs a Kapitányottokkal, sőt, a legszimpatikusabb Real Madrid játékos (Casival holtversenyben). Nem is akartam lebecsülni, csupán nekem azzal volt kifogásom, hogy fatan szerint válaszolt a kritikákra. Sztem meg semmivel sem volt jobb, mint máskor. Arról nem esett szó, hogy Robinho földig alázta Pablot (?) és betett egy olyan labdát, ami az ilyen szinten játszó játékosoknak rutinmunka. Tehát semmi olyan extra dolog, amivel ténylegesen válaszolt volna a kritikákra.

ad2, Henry: Kezd olyan lenni, mint nálatok Ruud. A holland hogyan kezdett tavaly? Ősszel lőtt vagy 6-7 gólt, aztán szépen ő is belejött. Hernynál is ugyan ez a helyzet.. ill. annyiban nem, hogy Henry többet játszik szélen, azért neki nehezebb gólt lőni... cserébe viszont több asszissztja van. (bár még mindig tartom, hogy nem sokkal jobb, mint ősszel, csak akkor sok kapufája volt).

Aztán itt az Eto'o - Raúl párhuzamba nem mennék bele, egyetértek, egyébként meg nem csak a gólokról volt szó. :)

Henry gólja tényleg mák volt, de azért a ti meccsetek tegnap olyan volt, amin igencsak felmegy a Barcadrukkerekben a pumpa. (pölö én nem nagyon emlékszem olyanra, hogy az ellenfél láthatóan jobb volt, mint mi, ennek ellenére behúztuk a meccset... talán tavaly a 'Pool ellen idegenben.)

gorilla vs bear 2008.01.21. 16:56:12

majdnem biztos vagyok benne, hogy RvN-nak több asszisztja van, mint Henrynak, sőt elől van az assziszt listán, de nem találtam meg sehol. Ha valaki talál ilyet, belinkelhetné.

pegyike 2008.01.21. 17:40:35

Henry ha belejön jobb lessz mint valaha az Arsenalban es ha teljesen felepul Messi bajnok lessz a Baca.

szferi 2008.01.21. 17:42:21

és ha a real holnap kilép a ligából, akkor tényleg bajnok lesz a barca.

pegyike 2008.01.21. 17:56:23

a realt meg nem erte el a visszaesesi hullam de a szezon vege meg nagyon messze van

krysal 2008.01.21. 17:58:31

Nasteey!

...azért annyit megjegyeznék, hogy ez a különbség a két klubb között jelenleg. Nagyon jól összefoglaltad: "én nem nagyon emlékszem olyanra, hogy az ellenfél láthatóan jobb volt, mint mi, ennek ellenére behúztuk a meccset..."

Van kérdés?

krysal 2008.01.21. 18:00:50

Petyi, szerintem viszont nincs igazad. Amit most látsz, az a visszaesési hullám:) Mármint a gyengén játszunk - de nyerünk. És ha a sérültekről van szó, abban mi is elég csehül állunk...

pegyike 2008.01.21. 18:12:39

sajnos most minden pontra szuksegunk van mindegy milyen szarul jatszunk serulesek ide vagy oda...

luqe 2008.01.21. 21:50:54

pegyike, visszaesési hullám nem, de sérülési elég rendesen sújtja a Realt. Pár évvel ezelőtt ebbe már bele is buktak volna (gondoljunk arra, hogy egy salgado-pavon-bravo fémjelezte védelem mit ért volna tegnap)

halareaal 2008.01.21. 23:10:32

"No és persze, hogy a Real a legelső és legutolsó embere nélkül jelen pillanatban nem sok vizet zavarna." ebben tévedsz. 2 ember nem tud pontrekordot felállítani és az összes igazi riválisát megverni a világ 1ik legerősebb bajnokságában. de az könnyen lehet, h mondjuk a barcával most azonos pontszámmal állnánk nélkülük."Kétségtelen, hogy Eto'o klasszisokkal gólérzékenyebb (és technikásabb) csatár, mint a Kapitány." ezt nemis értem mért írtad le, amikor utána már meg is cáfoltad:"Az elért eredménysorokat meg nem is merném egymás mellé tenni" a technikát még aláírom, dególérzékenység? raul a klubjaiban, utánpótlás korban és majdnem biztos vokk benne, h a válogatottban is több gólt rugott etonál. mármint meccsenként. ő a real történelmének 3. legeredményesebb játékosa, a blben meg talán 2. eto ilyen sikereket valóban soha nemfog elérni, ezért az a kétségtelen, h raul a gólérzékenyebb.

Lacóka 2008.01.21. 23:39:06

en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Eto'o#Career_statistics
en.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%BAl_Gonz%C3%A1lez#Statistics

Eto'o totálban: 0,48 gól/meccs
Raúl totálban: 0,44 gól/meccs

Válogatott ahogy látom, nincs benne. (és a Honors Raúl neve mellett 3-4szer annyi mint samué)

halareaal 2008.01.22. 00:01:06

ok, az átlagban nem volt igazam, de azért ha megnézzük, h eszerint raul 281et termelt, míg eto 156ot v mennyit, és raul csak 4 évvel idősebb, akkor ez azért elég durva külnbség. ráadásul válogatottban 44 gól, etonál 24. amugy raulnak a válogatottban, hajszálnyival jobb a meccsenkénti átlaga, lehet ez akár behozhatja azt a 4 századot. (bár ez csak becslés, aki akar számoljon utánna)

halareaal 2008.01.22. 00:02:37

egyébként pedig az utánpótlás ebben nincs benne, és raul rekordját csak nemis annyira rég döntötte meg portillo a realnál.

nasteey 2008.01.22. 00:16:27

Utánpótlásra kíváncsi vagyok, ott Bojan is alkotott. :)

"Amit most látsz, az a visszaesési hullám:) Mármint a gyengén játszunk - de nyerünk."

Ez relatív. Egész évben nem játszottok jól. :) Mármint abban a tekintetben, hogy azért ment el Fabio mester, mert túl deffenzív volt a játéka, nem szórakozott eleget a közönség. Nos, nem hinném, hogy idén minőségibb lenne a játék, szemmel látható lenne a különbség. (jó, most azért nem a 16-osnál védekezik a brigád nagy része). De azért a PR szövegtől mindenki a 00-02-es Realt várta. Ennek ellenére nem sok új van a Real háza táján. És akkor már adódik is a kérdés. Eredményben nem hiszem, hogy többet tud mutatni egy év alatt Schuster, mint az olasz. Ő is menni fog? :D
süti beállítások módosítása