Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 14. forduló - a király visszatér

2007.12.03. 17:30 pancho_sanza

A hétvége legnagyobb futballeseményén kiderült, hogy a spanyol válogatott a jövő évi Európa bajnokság D jelű csoportjának küzdelmeiben vehet részt. A továbbjutásra mindenképpen esélyes Aragones csapata, de ráérünk még a kontinenstorna esélyeivel és körítésével foglalkozni, mert addig még rengeteg bajnoki mérkőzést kell lejátszaniuk a játékosoknak. Nézzük gyorsan mi is történt hétvégén a sorsolási ceremónián túl. A katalán derbi eldöntetlen maradt, ami azt jelenti, hogy az Espanyol személyében nincs új uralkodója a katalán fővárosnak. Andalúziában viszont más városba került a trón, ugyanis az Alméria legyőzte a Sevillát, míg a már edző nélküli Betis a reménytelenség legalsó szintjére került. A Deportivo is hasznos tapasztalatok birtokába került a kiesőzónába történő megérkezéssel, de mindez semmi a Valencia kínjaihoz képest: az erejét lassan visszanyerő baszk herceg szabadrúgása ejtette az első sebet a kasztíliaiakon, amelyet további kettő követett. De minden más eltörpül a régen várt eseményhez képest: szombaton este a király visszatért. Esett 25 gól és már a Villarreal sem bírja a Madrid tempóját. Tovább után részletek.

Barcelonával kezdjük, mert a hétvége legnagyobb eseménye ott történt. Természetesen nem a nagy katalán tüntetésre gondolunk, mert nekünk csak a világ legszebb sportjával, a focival és a hozzá kapcsolódó dolgokkal kell foglalkoznunk, így a városi rangadó is teljes mértékben lekötötte figyelmünket, bár meglepetést nem tudott okozni. Pedig szeretnénk már egyszer látni Gudjohnsent elől verekedni, mert ennek így semmi értelme nincs, hogy szegény izlandi félidőnként egyszer művel futballistához méltó jelenetet: amikor véletlenül a kapu elé kerül. Ráadásul ez duplán fáj, ha azt látjuk, hogy Bojan vagy Messi milyen gyámoltalanul próbálkozik centerben. Persze megint eltakarta a valós képet Iniesta korai gólja, ami az Espanyol védelem hatalmas hibájának köszönhető: nem vették elég komolyan Messit, aki szépen adhatott középre, a ziccer meg nem maradt ki. Ráadásul a védőknek kábé egy félidőre volt szükségük, hogy a kis argentin ritmusát felvegyék és ez annyira megzavarta Nyilasi Tibi bácsit és a szurkolókat, hogy aki a félidőben kapcsolódott be, az már arra gondolhatott, hogy Messi 4 góljával vezet a Barca. Aztán kijött az Espanyol a második félidőre és elkezdett támadgatni. Az új helyzetre mindkét edző cserével reagált, de míg Coro eredményesnek bizonyult, addig Ronaldinho helyzetkihagyásban élte ki magát, így maradt az 1-1, bár Rijkaard még lehozta Gudjohnsent is, így Valverde edző végleg megkönnyebbülten gyújthatott rá, mert Ezquerro annyira nem félelemetes, mint az izlandi. (Espanyol – Barcelona 1-1)

Így történt, hogy újra négy ponttal vezet a Real Madrid, s ez nagyon is rendben van így, mert nagyjából a tizedik perc környékére el is dőltek a lényeges kérdések. Innentől már két gól kellett volna a vendég Racing pontszerzéséhez, amiről a híres mozifilm jutott eszünkbe. Mission: Impossible. A Racingnak két gól eléréséhez körülbelül három mérkőzésre van szüksége, a mérkőzésből meg már csak 80 perc volt hátra. Persze ez a z összecsapás nem erről szólt, hanem Raúlról, aki kettővel növelte bajnoki találatainak számát, így nyolc góljával utolérte Messit és Luis Fabianot a góllövőlista tetején. A harmadik percben egy kiugrás után, míg a hatvankilencedikben szabadrúgásból (!) talált be. Közte még volt egy öngól. Persze nem is a madridiak védelméről lenne szó, ha nem kaptak volna ők is egyet: Munitis büntette volt csapatát. Ettől függetlenül a király visszatérőben van. (Real Madrid – Racing 3-1)

A Sevilla meg padlón. Nem is fogjuk földbe tiporni őket, mert eléggé bántó lehet ez az eredmény önmagában is. Az látszott, hogy győzni jöttek és ha egy csapat el tudja velünk hitetni, hogy minden meccsén nyerésre játszik, annak még azt is megbocsátjuk, ha gyakran vereséget szenved. Viszont nem mehetünk el szó nélkül Daniel Alves két sárgalapja mellett. Egyszerűen nem értjük miként tud a csapattársai szemébe nézni annak tudatában, hogy az elmúlt két meccsén kiállítatta magát, ezzel szerintünk pont hat pontot véve el a csapattól, pedig kiegyenlített mérkőzés volt és néha egyáltalán nem vettük észre az eltérést a játékosok számában, de a túlerő végül győzött a holtfáradt és lelkileg is megtört sevillaiak felett. Beharangozónkban azt írtuk, hogy Andalúzia királyát nem Almeriának hívják, s továbbra is tartjuk véleményünket, mert lehet, hogy alulöltözött a tartomány ura, de a rongyok alól néha felvillannak a nemesi tulajdonságok. (Almería – Sevilla 1-0) A sevillaiaknak legalább az európai kupában vigasztalódhatnak, de a Valenciának ez a kiskapu is bezárul lassan, mert ehhez Londonban kellene nyerniük, amire körülbelül annyi esélyük van, mint „sajtburgerzabáló” rendszergazdának a Mount Everesten oxigénmaszk nélkül. Ráadásul e mérkőzés kapcsán csalódnunk kellett a Schalkéban és a német klubfutballban, mert eléggé ciki dolog, hogy nekik nem sikerült kihasználniuk az egyórányi emberelőnyt a Mestallában, amikor az Athletic háromszor sem kegyelmezett Valancia büszkeségeinek. A hétvége legnagyobb és teljesen megérdemelt maflását a hazaiak gyűjtötték be. Mi meg örültünk, mert nagyjából akkora fejlődést vártunk Yeste visszatértétől, mint amekkorát most kaptunk: egy szabadrúgásgól és az edzéseken való részvételével egyenes arányban növekvő lövőerő. Llorentének sikerült az ötösön kívülről betalálni. Kétszer! Igaz, hogy csak pár araszon múlott a dolog (5 méter 10 centi), de a futball istenébe való hitet és a sima bennmaradás reményét elültette a baszk szívekben. (Valencia – Athletic 0-3) A hétvége veszteseinek listáján a második helyre a Deportivo került, akinek már régen megjósoltuk, hogy előbb-utóbb ide kerül. Nagyon küzdelmes és rengeteg lehetőséggel tarkított mérkőzés volt, annak ellenére, hogy a hatvanadik percre a szabálytalanságok száma utolérte a kapuralövésekét. De ezt sem bánjuk nagyon, mert az Osasuna végül beteljesítette a szubkontrát egy elég érdekes szabadrúgásgóllal. A Depor mögött meg már csak a Betis és a Levante áll, ami enyhén szólva ciki. (Deportivo – Osasuna 1-2)

Ha megemlítettük őket, akkor velük folytatjuk: a sevillai zöld-fehér klub a bronzérmes pozícióba verekedte magát, de szurkolóik legnagyobb bánatára ez a verseny a lúzerségért folyt, így talán nem véletlen, hogy Hector Cúper már az álláskereső honlapokat olvasgatja: véget ért az ő regnálása a Betis kispadján. Persze ez tökéletesen érthető is, mert gólképtelennek maradni az Atlético védelme ellen, nagyon gáz. Reméljük, mindenkinek megvan az a pillanat, amikor Leó Francó az egyik védőjét csókolgatta, mert normális támadók elleni meccseken ilyet nem nagyon fogunk látni. Mindenesetre 14 forduló után kézzelfogható a madridi piros-fehér álom: negyedik hely, bajnokok Ligája. (Betis – Atlético 0-2)

Váltsunk pozitívra, lássuk kik oldották meg jól a házi feladatot. Első helyen az a Valladolid, amelyik a várakozásoknak megfelelően, két szép torpedótalálattal elsüllyesztette a sárga tengeralattjárót. A mérkőzés teljesen egyértelmű volt, de mindkét fél elégedett lehet valami miatt: vereségük ellenére a vendégek harmadik helyen tanyáznak, míg a hazaiak végre a kiesés réme nélkül, nyugodt lelkiismerettel játszhatnak és talán nem kizárólag a BL helyes pozíciókban álló csapatok ellen parádéznak. (Valladolid – Villarreal 2-0) Az eminensek között második helyre futott be a Getafe.  A madridi kiscsapat győzelmével kárpótolta szurkolóit a csütörtöki UEFA-kupa kudarcért, bár a Levante nem várt ellenállást fejtett ki, így is jelezve, hogy bármikor készen áll a Betis és a Deportivo megelőzésére. Sajnos azonban a mérkőzések nem 89. percig tartanak, így nem sikerült a vezetés, majd később a döntetlen megtartására irányuló vendéghadművelet. A hazaiak így hosszú idő után újra a táblázat első felében tanyázhatnak. (Getafe – Levante 2-1) Egyébként a Zaragozával holtversenyben, amely kijátszotta egyetlen valamirevaló ütőkártyáját rögtön a mérkőzés elején, hiszen a Huelva Milito fóbiája egy kiugrás után tovább erősödött, de szerencséjükre ez nem súlyként nehezedett rájuk, hanem extramotivációként a mérkőzés megnyerésére sarkallta őket, aminek roppant módon örülünk, mert szeretjük, amikor a tettek beszélnek és nem a mezek kiküldésétől várnak nagy eredményeket a csapatok. Ennek ismeretében a Recreativo nem érdemtelenül állhatott fel a stréberek dobogójának harmadik fokára.(Recreativo – Zaragoza 2-1) A versenyben indult még az a Murcia is, amelyik kézzel-lábbal tiltakozik a kiesés ellen és volt akkora szerencséje, hogy a labda egyszer addig pattogott a szigetlakók kapuja előtt, amíg végül a felső sarokban kötött ki. Webo egy fejessel egalizált, de hogy nem változott az eredmény az kizárólag a bírónak köszönhető, aki határozottan nem adott meg egy büntetőt. Esetleg egy sárgát a csatárnak a szabálytalanság eljátszásáért, de ezt eldönteni nem akarjuk, mert szegény sípos embernek elég lehet az is, hogy most mindkét szurkolótábor elsőszámú ellensége lett, s ha sok Fekete Pákó ült volna a nézőtéren, biztosan mindenki felismeri a rigmust: „hule kocog”! (Mallorca – Murcia 1-1)

29 komment

Címkék: videó spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr68250904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der Beste 2007.12.03. 20:30:12

Nem is tudom, melyiknek örülök jobban:a négy pont előnynek, vagy Raul újabb 2 góljának.
Ronaldo egy zseni, van Nistelrooy egy vérbeli csatár, de Raul az Raul.
Hajrá Madrid!

AndrásPéter7 2007.12.03. 20:37:41

Nem.ez a barca nem is a barca!tökéletlenül,minden elképzelés nélkül játszanak!Ronaldinho pedig egy vicc!ha belegondolok hogy egy éve még mi volt körülötte!komolyan megérett a klubbváltásra!
Na nem mintha ez nem vonatkozna Rijkaardra!
Ez a csapat idén se nyer semmit!

d3vnull 2007.12.03. 20:40:27

Ezt az elsőzést nagyon szépen megkérlek (meg akinek még eszébe jutott) felejtsd el itt! Köszönöm!

qwasd 2007.12.03. 21:04:57

AndrásPéter: Érdekes, hogy ezt pont most mondod, mikor végre idegenben is elkezdtünk valami futballnak nevezhetőt művelni..

A Ronaldinho témában pedig -sajnos- egyet kell hogy értsek..

Vaader 2007.12.03. 21:50:04

Hát igen... RAUL az RAUL. Kíváncsi lennék most azok véleményére akik pár hónapja már kitették volna a cserepadról is :) Meg szintén kíváncsi lennék az Aragones véleményére is.

nasteey 2007.12.03. 21:58:24

Sztem is elég jól játszottunk, ahhoz képest, hogy vmi fóbiánk van idegenben. Első félidő a miénk volt (ekkor kellett volna mégegyet lőni [Xavi :'(], és kb. meg is van a meccs), a második elején úgy beszorítottak, hogy rossz volt nézni, már vártam, hogy mikor kapjuk végre a gólt. Utánna viszont felpörögtünk, de nem jött össze. Ha nem lenne ilyen pocsék idegen-formánk, senkinek nem tűnt volna fel ez a meccs, és nem konganának a harangok. Viszont a valóság, hogy ismét 4 pont. Lassan jön Deco és Samu, 23-án fordulunk! :)

gibson 2007.12.03. 22:54:49

én is meglepődtem, amikor raul odaállt szabadot rúgni... na mondom, itt a vég, nincs egy normális szabadrúgáslövőnk sem, szánalom (pedig raul nagy kedvencem, csak még nem nagyon láttam tőle ilyesmit), erre belőtte.
sneijderrel viszont mi történt, 3 jó meccs után szépen visszaesett, már szabadot sem rúg? robben most sem csinált semmit. baptista a középpályán meg egy vicc. de legalább nyertünk, ez a lényeg végülis :)

rizla 2007.12.03. 23:14:31

"Kíváncsi lennék most azok véleményére akik pár hónapja már kitették volna a cserepadról is :) Meg szintén kíváncsi lennék az Aragones véleményére is."

- belőtt egy ziccert. WOW
- belőtt egy szabadrúgást: nice job, de ahhoz csak oda kell állni. formánkívüli játékos is lőhet jól szabadot (lásd ronaldinho)
- aragones véleménye: nem elképzelhetetlen, hogy raúl visszatér a válogatottba.

gibson 2007.12.03. 23:44:31

rizla, az idézett sor nem a mostani meccsről szólt, hanem raul utóbbi pár hónapban mutatott formájáról, aminek köszönhetően utólérte a góllövőlistán az utóbbi időben (többek közt itt az nst-n is) agyonajnározott messit, és kezd újra magára találni. nyilván sosem lesz már olyan a formája, mint 23-24 évesen, ahogy ronaldo sem fog már soha lefogyni, maldini sem lesz már jsoha obb formában, stb., de azért mi, raul-szimpatizánsok most örülünk a fejünknek.

belőtt egy ziccert. WOW - ronaldinho hány ziccert hagyott ki az utóbbi időben? henry? gilardino? gudjohnsen? saviola? higuain? sorolhatnám napestig. nem pont attól jó egy csatár/támadójátékos, hogy belövi a ziccereket?
a szabadrúsáshoz meg csak oda kell állni. nyilván. ezért lövi minden focista egyformán jól a szabadokat. nem is értem, néha miért hagynak ki egyet-egyet. idióták, pedig csak oda kéne állni...

playoff szakáll 2007.12.03. 23:59:56

Kíváncsi volnék, a jelenleg kieső csapatok a másodosztályban jobbak lennének-e, mint egy középcsapat.
Azért haragszom a Betisre, mert Joaquín távozása környékén lettek kurva szarok, és azóta még szarabbak. Tehát jó, hogy eljött, mert nélküle is fos az egész.
Pedig annak idején nagyon oda voltam értük, de ilyen teljesítményt nem lehet tisztelni.

rizla 2007.12.04. 00:28:41

gibson: többet ne címezz nekem kommentet, nem fogom elolvasni.

ApukadHUN 2007.12.04. 07:31:44

a Világ legnagyobb istene, Messi ugyanúgy 8 gólnál jár, mint Raúl, ráadásul egyikük 3-szor is büntetőből volt eredményes
Úgy gondolom, adjuk meg a kellő tiszteletet

Ja és mielőtt bárki felvetné, hogy Messi az nem csatár az gondoljon bele, hogy Raúl mit játszott Zamorano, Suker és Mijatovics, Anelka, Moriantes, Ronaldo, és Nistelrooy mellet/mögött...

Majd szóljatok, ha Messi eléri Raúl góljainak a felét és a harmadik BL döntőjét játszotta végig

szabika 2007.12.04. 07:49:25

Messi-t nem kell magyarázni.... Ugyanúgy, ahogy Mahler-t, Gauguin-t és Kafka-t sem kell.....

Sath 2007.12.04. 08:25:12

"Ja és mielőtt bárki felvetné, hogy Messi az nem csatár az gondoljon bele, hogy Raúl mit játszott Zamorano, Suker és Mijatovics, Anelka, Moriantes, Ronaldo, és Nistelrooy mellet/mögött..."

Nem leszek népszerű de sztem Raút pontosan ezek a játékosok tették azzá akit most ajnároztok...

mickeyknox 2007.12.04. 08:26:22

nem vagyok real-fan, de sosem értettem, miért kell fikkantani raul blancot. az rendben van, hogy nem játszik valami látványosan, de azért már 195 gólt rúgott a real színeiben a bajnokságban, meg 58-at a BL-ben... nyert 3 BL-t (két döntőben gólt is rúgott), meg 6 bajnokságot...
gudjohnsen: direkt figyeltem, mit csinál, kész katasztrófa, 5-ből 1 passza ha jó, elveszti a labdát, simán leszerelik... a chelsea-ben kicsit harcosabban játszott. pedig most megkapta a lehetőséget a sérülések miatt. el kéne adni a télen, bár nem tudom ki venné meg, már szerepelt a BL-ben :-))

Sath 2007.12.04. 08:46:59

Én nem bántom a Raúl, nagyon jó játékos, de inkább olyan biztos lábú csatár, mint Inzaghi kb, nem tartom túl különleges játékosnak.

Az hogy hány BL döntőben csinált mit, ahhoz pedig annyit, hogy ott szerintem döntő szerepe volt abban hogy jókor játszott a Realban...(Zidane,Figo,Zamorano, Suker...meg még jó néhányan)

Gudjonsen: Nem csak ő katasztrófa, Rijkaard is. Miért állítja be? Mi az oka? Egész egyszerűen amióta most újra játszik még nem volt egy jó passza, a BL meccsen konkrétan volt 2 lövése is 16oson belülről, kapuval szemben, védő nincs elötte. Mindkettőt azóta is keresik a labdaszedők. ÉS amikor behozza Ronaldinho-t nem az ő helyére hozza be, nem hanem a Krikic helyére...Majd megjön a magyarázat is néhány perc múlva, bejön Ezquerro az izlandi helyett aki konkrétan a labdába sem ér. És egyébként sem cserélnék be a Vác-Újbuda FC-be sem... Ha hagyja hogy a védők összekakáják magukat a Messi, Krikic, Ronaldinho, Iniesta 4esen akkor sztem be

Sath 2007.12.04. 08:49:04

lövünk még egy gólt. Ez valamiért lemaradt...És bocs a helyesírási hibákért is. Siettem.

Vaader 2007.12.04. 10:18:33

gibson, köszi, hogy helyettem válaszoltál, én sem írhattam volna szebben.

the real 2007.12.04. 10:42:52

Szerintem meg Raúl világklasszis (Zamoranónál és Sukernél egy szinttel feljebb van - persze az én "besorolásom" alapján), de legalábbis az volt 10 éven át. Engem inkább az lep meg, hogy ismét formába lendült, mert mostanában nem nagyon fordult elő, hogy egy játékos, aki nagyon fiatalon került a csúcsra és sokáig ott is maradt, még egy évtized után is nagyot alkosson (nem sikerült Kluivertnek, talán Ronaldónak sem). Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz például C.Ronaldóból, Messiből vagy Rooney-ból 30 éves korukra.

Dean 2007.12.04. 11:21:05

Szerintem Raul karrierje akkor tört meg, mikor egy átmeneti formahanyatlás idején befejező csatárból (mert ő klasszikusan az volt, a kapus seggében ólálkodó középcsatár) hátrébb hozták a középpályára. "Mostanában nem nagyon lő gólt, de a csapatból nem lehet kihagyni... Hozzuk hátrébb." Ez tette be neki a kaput, és mostanában kezdi csak kiheverni. 2-3 szezonja ráment szerencsétlennek erre a baromságra.
Gudjohnsennel pontosan ugyanez a helyzet. Ő egy _csatár_, aki a középpályán _esetlen_. Tök fölösleges odatenni, sőt, káros. Lehet, hogy mint Raul, 3 szezon középpályáskodás után "beállna" arra a posztra, de a Barcában a középpálya az egyetlen igazi erősség (nyilván Messi-t is odaértve), ott pont nincs szükség egy madárijesztőre.
Ahogy én is megírtam hónapokkal ezelőtt, és nagy örömömre az NST stáb is így látja :), Gudjohnsennek egyetlen jó szerepe lehetne ebben a csapatban, amiben viszont akár istenné is válhatna: hogy teret csinál a tehetséges játékosoknak az ellenfél kapujánál. Erős, magas, ijesztő csatár, nem különösebben gólveszélyes, de ha a 11-es pontra ragadna, legalább 2 hátvédet halálra idegesíthetne.

Dean 2007.12.04. 11:22:01

Rijkaard szerintem pontosan ugyanazért sz*r, amiért a csapat: ő maga sem bírja az idegi terhelést és az elvárások nagy lelki nyomását. Össze-vissza kapkod, sz*rul cserél, következetlen, erőtlen (az öltözőben is). Kicsúszott a kezéből az irányítás.
Vagy valami brazil mentalitású edző kéne a Barcába, aki motiválná az embereket, és beizzítaná végre ezt a világválogatottat, vagy pedig egy Mourinho-féle gigász, gólem, kőszobor, aki minden f*szságot benyel a csapat HELYETT, és a seggében több a taktikai érzék, mint Rijkaardban.

gabor.toldi 2007.12.04. 11:49:34

Sosem értettem hogy merülhet fel egyaltalán az ötlet, hogy Raúl Gonzalez ne lenne világklasszis játékos. Azt mondjátok jó helyen volt jó időben, és más játékosok tették naggyá. Pont abban az időben volt ő a Kapitányok Kapitánya, egy olyan csapatban futott ki a gyepre kapitányként ahol mellette játszott az angol, a francia és a portugál válogatott csapatkapitánya.
Amikor egészséges volt, soha egyik edző sem vonta kétségbe a tudását és a tehetségét, kezdő volt mindenki alatt, még akkor is ha nem ment neki a játék. És ez szerintem sokat jelent, tisztelem a tudásotokat, de ha egy Luxemburgo-Caro-Capello-Schuster négyes (szándékosan csak azokat soroltam akik alatt nem ment neki mindíg a csúcsforma) minden meccsen bizalmat, sőt kapitányi karszallagot szavaz neki.... az nem kihagyható tény.

A játék iránti alázatával nálam örökre kivívta a 'kedvenc' jelzőt, de ez persze szubjektív.

krysal 2007.12.04. 13:33:04

Kedves Pancho_!

Köszönet a címért, újra a szívembe loptad magad, és ahogy látom, sikerült egy újabb vitaalapot megnyitni:)

Raúl. A Real Madrid kapitánya, többszörös gólkirály, spanyol válogatott rekorder... a sort bőven folytathatnánk. De természetesen felesleges, meg túl sok újat én sem tudnék írni.

Viszont: Raul Gonzáles Blanco a Real Madrid történelmi alakja. Kár azon vitatkozni, ki a világsztár (és miért).

Abban viszont egyetértek, hogy bizonyos társak tették őt naggyá: így megy ez, minden csapatban, minden játékossal. Valakitől kapni kell a passzt, valakivel össze kell játszani (hadd ne magyarázzam, jó?). Az igazán nagy játékost az mutatja meg, hogy megkapja azt a passzt, és ki is használja, és nem is csak elvétve... (pölö Dirk Kuyt, pedig csapat az van körülötte...)

Én is rég óta sajnálkozva nézem az eredménytelenségét, de az az alázat, amivel a csapat iránt van, az a küzdőszellem, ami jellemzi eredményezte azt, hogy most -ha csak néha is, mert valljuk be, volt idén is gyenge meccse...-de azt a királyt láthatjuk viszont, akit oly nagyon hiányoltunk más sokan.

És higyjétek el, ha R10 is eljut egyszer ide, majdnem ennyire fogok neki örülni. Az ilyen játékosok nélkül nem ugyanaz ez az egész...

Siempre Raul!

luqe 2007.12.04. 13:44:11

A ziccert kicsit elaprózták a hozzászóló kollegák, azért nem gyengén vette át, s semmivel sem csúnyábban fejezte be az akciót. Technikai tudásban messze az első harmadban jár a Real játékosai között, ez nem volt másképp a Zidane-Figo-Ronaldo korszakban sem. Küzdeni tudásban, alázatosságban pedig össze nem hasonlítható senkivel. Nem fapados játékos, nem tudom miért tartják így róla. Nincs annyira túlajnározva, mint egy-két másik játékos (nem mondok neveket), pedig semmivel sem alábbvaló.

Baptistáról meg annyit mondanék, hogy Sneijdernek ő adta a gólpasszt, az első gólnál pedig az ő ritmusváltása, majd RvN-hez passza alapozta meg a gólt (aztán a holland továbbpöckölte Raúlnak aki beverte).

playoff szakáll 2007.12.04. 14:14:34

De jó dolog is lehet egyeseknek, hogy a felszínt kapargatják, basszameg.

nasteey 2007.12.04. 17:29:29

-Majd Messit össze lehet hasonlítani Raullal, amikor mindketten visszavonultak, és visszanézni az elért dolgaikat. Addig felesleges is hasonlítgatni, Messi előtt még sokkal több van, mint mögötte.
-Mondjuk attól félek egy kicsit, hogy akik fiatalon berobbanak, hamar sztárokká válnák, azok 26-7 éves korukra kiégnek (Rooney, Ronaldo, Messi, etc.)
-Sneijder: vmi ilyesmit éreztem, amikor a Realhoz igazolt. Ha jól megy a csapatnak, nagyon jól fog játszani, de egyébként képes beleszürkülni a mezőnyben sokáig. A szezon elején volt 3 nagyon jó meccs, azt hittem mellényúltam, de azóta nem mutat vmi sokat.

MAti 2007.12.05. 17:11:43

Raúl egyike azoknak a játékosoknak, akik mellett kár védőbeszédet tartani. Aki nem látja, az akkor sem fogja, ha oldalakon keresztül mondják neki.

Nem véletlenül volt alapember a Realban _mindig_. Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham, van Nistelrooy vagy akárki játszott is ott még rajta kívül.
Ő nem lett annyira ismert "sztár", mert sokkal alázatosabb, szerényebb. Mert ha nem ment a játék, nem nyilatkozott szaftosakat, hanem baromi keményen dolgozott, mert ország-világnak éli az életét, nem látod a feleségét is hetente az újságokban, nem a divatlapok kedvence, mert még mindig ugyanazon nő jeggyűrűjének szól a csók egy-egy gól után...
És emellett félholtra küzdötte magát sokszor, ha nem ment a játék - számomra ő éri a legtöbbet a Madrid elmúlt 10 évének játékosai közül.

MAti 2007.12.05. 17:12:35

A fiatalon befutás, fiatalon kiégés majdhogynem törvényszerű jelenség valóban.

Sokszor beszélgettünk már róla - egyetlen kivétel jut eszembe: Seedorf.
süti beállítások módosítása