Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 12. forduló

2007.11.09. 16:07 _benito

Ugye mindenkinek megvan, ahogy a Laziót kifütyülik a saját szurkolói, miután az utolsó fordulóban kiverik az Inter kezéből a bajnoki trófeát? És a tavalyi 4-3? Na, hát akkor abban állapodjunk is meg, hogy ez lesz a forduló rangadója és ne csak azok üljenek le megnézni, akik egyik, vagy másik csapatnak szurkolnak, hanem azok is, akik a játékra kíváncsiak. Ismét lesz a hátsó traktus reprezentánsainak egymás elleni meccse, ezúttal Sienában, sőt, ha szigorúak vagyunk, akkor ide sorolhatjuk a Toro Catania elleni meccsét is. Borzasztó nehéz tippelnünk a Palermo-Napolira is, hiszen megvalljuk, fogalmunk sincs, éppen merre tart a két erősen hullámzóan teljesítő csapattal a libikóka, ugyanez már szinte szokás szerint elmondható az Udineséről is, melyet most nagy bátorságról bizonyságot téve jól megveretünk a lilákkal. Kíváncsian várjuk a Milant és a Sampdoriát, kicsit sajnáljuk a Cagliarit és nagyon a Regginát.

Atalanta – Milan 1-2
A vendégjátékosok nagyot szusszannak a buszon, ahogy elhagyják a Milánó határát jelző táblát. A Lombard-derbi első fejezete ugyanis idén Bergamóban íródik, ez pedig azt jelenti, hogy akár gólokat is szerezhet a Milan, de bizonyám! A hírek szerint Maldini és Cafú padozik, a két szélsőhátvéd így Bonera és Serginho lehet, a többit meg úgyis fújja mindenki fejből. A hazaiak viszont nem különösebben vidáman cihelődnek a hétvégi meccsre, Zampagna és De Ascentis eltiltott, a komplett középpálya sérült, ami a döntetlenre kárhoztatott Orobicinél nem sok jót jelent. Ráadásul hiába állnak egész pofás helyen, otthon a 4. forduló óta nem tudtak győzni (akkor a Lazio vérzett el a Stadio Azzuri d’Italiában), ez a rossz sorozat pedig folytatódni fog. A Milan ugyanis tudja, hogy egy fontos dolga lesz, mégpedig Doni semlegesítése, amire Gattuso és Nesta intenzív Quake és Mortal Combat játszmákkal melegít informátorunk szerint. Meg is lesz ez, még úgy is, hogy Ronnie talán megint nem, pedig már az edzéseken intenzív munkát végez. Túrja az orrát.

Fiorentina – Udinese 3-2
A lilák négy meccse nem kaptak gólt, masszív védelmükre építve tehát továbbra is veretlenek és őrzik helyüket a táblázat elején. Egyelőre két pontra az Intertől a második helyen posztolnak, és eltökélt szándékuk, hogy ezt még két fordulóig így is tartják, mert akkor pont az éllovas vizitál majd náluk és egy esetleges sikerrel akár a táblázat élére is ugorhatnának. Ehhez azonban addig nem szabad botlani, a hazai siker elmulasztása pedig egy ilyen kiélezett csatában már botlásnak számít, még akkor is, ha történetesen hétvégi ellenfelük például Milánóból is elhozott egy pontot (ugye, Julio?). Az Udinese ráadásul aljas módon nem volt hajlandó 1-0-ra nyerni a múlt héten, most ezért bosszúból jól megveretjük őket Firenzében. A lilákról még annyit, hogy sajnos egyelőre nem látjuk őket bajnokesélyesnek, hiába zseniális az edzőjük, szinte tökéletes a védelmük és tehetségesek a fiataljaik, ez egy nagyon hosszú szezon, ők pedig rövidek.

Parma – Juventus 1-3
Ranieri tavaly izzadságszagú menekülést követően megmentette a Parma seggét a kieséstől, amiért várhatóan taps fogadja majd a Tardiniben, ahova idén már másodszor tér vissza új csapatával. A Coppa Italia keretében lejátszott meccs 3-1-es vendéggyőzelmet hozott, pont olyat, amilyet most fognak aratni, csak ezzel most jó nagy levegőhöz is jutnak majd, hiszen lepattintják magukról a nyakukba lihegő Udinesét. Del Piero ma 33 éves, ajándékot is visz magával Parmába, amit a kapu rövid felső sarkába helyez majd, ám ekkor ez már csak neki lesz fontos, mert addigra Camoranesi és Trezegoal eldönti a meccset, Corradi találata pedig még a pármai szurkolókat sem hozza igazából lázba. Hiába futkos a hideg és markolja a Juve-szurkolók torkát jeges rémület, amikor a Grygera-Legrottaglie-Chiellini-Molinaro bunkósor elfoglalja a helyét Buffon előtt, ez most nem az a meccs, amikor ez számítani fog.

Roma – Cagliari 3-0
Bár a 4-2-3-1 megmarad, személyi változások lesznek a Romában, hiszen ha nem is az egész meccsre, de ha nem jön a gól, egy félidőre biztosan beszáll majd előre Totti is, Juan pedig pihen egyet Ferrarit szóhoz engedve a meglepően instabil főváros védelem tengelyében. Ez a pihenés inkább Mexesre férne rá, aki a meccsek jelentős részében kiválóan játszik, de 4-5 percekre elgurul a gyógyszere és olyankor egy Plókaival súlyosbított Bánfira emlékeztet. Egyébként sem sikerült jól a Sporting elleni meccs (a siker nem párosult meggyőző játékkal), ráadásul az Empoliban elszenvedett tasli égő nyomot hagyott a játékosok pofikáján, melyet most az Olimpicóba halvány reményekkel érkező Cagliari szív meg – várhatóan nem kicsit. Nekik ugyanis idén megint lesznek kiesési gondjaik, nem jönnek az eredmények, most pedig a Roma után a Milannal lesznek kénytelenek játszani, ráadásul otthon, ami tovább rontja a helyzetet. Ez pedig azt jelenti, hogy szegény szardíniaiak már a forduló után kiesőhelyre csúsznak…

Inter – Lazio 2-1
Még egy edző, aki volt csapata ellen vezeti csatába az övéit, de valamiért nem gondoljuk, hogy az Illés Béla-effektus megnyilatkozásának lennénk szemtanúi. A két csapat szurkolói remek viszonyt ápolnak egymással, de amíg ilyen szoros az eleje, szó sem lehet róla, hogy felebaráti szeretetből meglökjék a kékek szekerét egy ajándék pontocskával. Pedig ennek most lenne esélye, hiszen az Inter középpályájának mára egyetlen egészséges tagja maradt (Cambiassót nedves bambusszal is püfölhetnék bemelegítésnek, akkor is ott lenne és futna, és futna, és futna…), Sztankovics és Vieira után ugyanis Nedved elrendezett öreg harcostársának egy két hónapos pauzát, Figo lábtörése pedig nagyon rosszkor jött. Ennek ellenére az Inter nyerő szériát fut, a Juve ellen például egyértelműen elvesztettek két pontot, nem szereztek egyet, a védelem duzzad a magabiztosságtól, Dacourt-ot pedig olyan régen láttuk már, hogy szinte hiányzott is. Ahogy már korábban is írtuk, az meg tök mindegy, ki kezd Ibra mellett, hogy sok helye lesz játszani, az egészen biztos. A Laziónál természetesen újabb sérültek vannak, most Zauri dőlt ki pár hétre, viszont legalább 2010-ig magukhoz kötötték a héten a fiatal hátvédet, De Silvestrit. Viszont sajnos ez minden, aminek örülni lehet, mert ha már Ballotta sem, akkor ki?!  

Palermo – Napoli 2-2
Ez is rangadó ám, nem is a rosszabb fajtából. A Palermo ugyan képes volt pontot rabolni az Intertől, ami dicséretes eredmény, ám árnyalja a képet, hogy 5 legutóbbi meccsükön öt döntetlen született. Ez pedig természetesen újabb ultimátum rikoltozására sarkallta Zamparini elnököt, aki közölte Colantuono edzővel, hogy ha nem verik meg a Napolit, kereshet magának új állást. Mivel az egyetlen épkézláb támadó, Amauri eltiltott (Miccoli egész évben sérülésekkel küzd), fő is a feje rendesen a hazai mesternek, bár reményt adhat neki, hogy az elmúlt fordulóban a Napoli otthon csak vért izzadva mentett meg egy pontot a Reggina ellen. A fiatalokra épülő nápolyiak egyébként is hullámzanak rendesen, de ha kijön a lépés (mint Romában vagy Udinében), könnyen Colantuonóra rogyaszthatják az eget.

Siena – Livorno 3-1
Reméljük, olvasóink megbocsátják, hogy erről a toszkán-rangadóról nem készül külön post. A vendégek egy idegenbeli győzelem után egy a táblázat első felében tanyázó csapattól rabolt ponttal érkeznek a szomszédba és nagyon bíznak benne, hogy három meccsesre tudják nyújtani példátlan veretlenségi szériájukat, hiszen a következő körben a Samp ellen otthon akár el is mozdulhatnának a veszélyes zónából. Pechjükre a Siena is hasonló cipőben jár, bár jelen pillanatban a 16. helyen állnak, ugyanannyi pontjuk van, mint a legjobb kieső Empolinak. Ők sem panaszkodhatnak a formájukra, hiszen legutóbbi három meccsükön pontot szereztek és a Juvétól kölcsönkapott De Cegle vezérletével hasítanak a bennmaradás felé. Big Mac seggig érő homlokáról kétszer is jó irányba pattan a labda, csak jajj, tizenegyest ne lőjön már többet idén!

Reggina – Genoa 0-0
A hazaik remek sormintát készítettek az elmúlt öt fordulóban, amelyben döntetlenek és vereségek váltogatták egymást. Mivel a legutóbbi fordulóban kis híján győzni tudtak a Napoli vendégeként, talán megérdemelnének egy szűk győzelemben manifesztált bizalmat, de a nehéz sorsolása után végre könnyebb ellenfelet kapó Genoát jobb csapatnak tartjuk annál, semhogy kikapjon Reggio Calabriában. Kíváncsian várjuk, mit talált ki Ulivieri, a hazaiak frissen kinevezett mestere, mert az edzésekről elzavarta az újságírókat.

Sampdoria – Empoli 2-0
Mindketten büszkén veregetik saját vállukat múlt heti teljesítményük okán, hiszen a hazaiak Szardínia szigetére mértek döntő csapást, a vendégek pedig kétgólos hátrányból felállva, nagyot küzdve szereztek pontot a nagyképűsködő Roma ellen. A jelenleg a Samp alkalmazásában álló Montella Empoliban kezdte pályafutását, most mégis úgy érezzük, Il Aeroplanino játéka dönt majd a két csapat között. Ha mégsem, akkor a nagyobb játéktudás, a hazai pálya, vagy Miatow kolléga iránt érzett lojalitásunk.

Torino – Catania 2-1
A Torinóba végre visszatérhetett Di Michele, ráadásul a Milan elleni pont nagyon jól jött nekik, így a legutóbb hazai pályán elbukó Catania ellen akár egy újjászületés is kinézhet a bordóknak. A két csapat hajszálra ugyanúgy teljesít az elmúlt időszakban, nem is választja el sok őket egymástól a tabellán sem, így olasz szokásoknak megfelelően döntetlennek kellene születnie, de a fent említett úr visszatérését és Rosina zsenialitását érzésünk szerint a Torino meglovagolja.

9 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr59223623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2007.11.09. 17:52:25

Trezeguet sajnálom. Nagyon nagy játékos, de lőhet akármennyi gólt (most is fog), játszhat akármilyen jól, ez a Domenech akkor sem hívja a válogatottba. Ki érti ezt!?

drani 2007.11.09. 18:15:59

na, most ki mer tenni a milanra?

ktn 2007.11.09. 20:16:32

obj. kritik: de cegle = de ceglie.
szubj. kritik: plókait nem bántani!

Romanista 2007.11.09. 21:49:30

halvány tipp a atalanta-milanra: 85.percben Doni jogos tizenegyest értékesít. talán az udinese is jó lesz az ikszre. (bár ha nem kettő kettő lesz akkor a fiornál az összespont.)
Mexesnek tényleg nagyon hiányzik mostanában egy jó pihi, a Doniról meg volt szó a bl postban; Spalettinek üzenem: Gianluca Curci.
A vb keretbe állítólag Domenech azért nem hívta be- ha jól emlékszem- Giulyt mer skorpió a horoszkópja. lehet Treze azért nem válogatott mert nem illene a Domenech feng-shui elképzelésébe.

Forza Lupi!
Forza Sud!

Gabez 2007.11.10. 11:23:07

benito, nem ismerek rád - az év elején nem győzted a sárba lökdösni az intert, most meg...józanul, objektíven jósolsz! Hát hová tűnt a vérbeli juve szurkoló?? :-)

Sztem a Milan ma nem fog nyerni, az Atalanta nem hagyja kihasználatlanul ezt a nagy sanszot, hogy lenyomják az egyszerfentegyszerlent csapatot. Doni hány éves és miért játszik még mindig az Atalantában??

Gabez 2007.11.11. 14:21:43

Gondolom már tudjtok, hogy elmarad az inter meccs...szegény srác :(((

www.fn.hu/sport/0711/lelottek_egy_lazio_szurkolot_175900.php

Gabez 2007.11.11. 16:20:29

Atalanta - Milan: 11/11/2007
"BERGAMO - In this moment the players of Milan and Atalanta have re-entered the dressing rooms. The game was suspended in the 7th minute. The plexiglass barriers have been partially broken by the Atalanta home fans. It is being discussed whether it's appropriate to continue playing."

Megőrültek az emberek olaszországban!

mickeyknox 2007.11.11. 17:05:31

állítólag az egyik figyelmeztető lövés "tévesztett célt", egy rendőr lőtte le a lazio szurkolót. ezek után lehet, hogy tényleg félbe lesz szakítva a bajnokság, mert a szurkolók most nem fogják szeretni a rendőröket egy darabig....

gibson 2007.11.11. 21:18:54

figyelmeztető lövést nem a levegőbe szoktak leadni? bár a fentről lezuhanó golyó is tud embert ölni, de csodálkoznék, ha itt is erről lett volna szó...
süti beállítások módosítása