Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 5. forduló - Duró Józsi elégedetten bólogat

2007.09.18. 09:53 heinrich

Továbbra is őrzi vezető helyét a hétvégén flegmázó Bayern, egyelőre kiscsapatok trónolnak a dobogón, születőben egy új stuttgarti triumvirátus (Elber, Bobic, Balakov után szabadon), az alsóházban meg megy a szokásos tipródás, nem várt vendégként a Brémával kiegészülve. Továbbra is jól megy viszont a magyarok sora, akik jó játékkal emelkedtek ki az egyébként meglehetősen lapos fordulóból.

Borussia Dortmund – Werder Bremen 3-0

Blitzkrieg. Így foglalhatjuk össze a forduló nyitómeccsét, ahol a sárga-feketék 30 perc alatt átgyalogoltak a Bréma védelmi vonalán, nagyban köszönhetően a felépült Dédének, aki kétszer mutatta be, mi is az a nagykereszt, Petric pedig villantott valamit abból, hogyan lett ő anno svájci gólkirály. Tinga még a mérkőzés elején rácsimpaszkodott Diegóra, akit végül Schaaf könyörületből (talán már a BL-meccsre is gondolva) lehívott a pályáról még mielőtt kiállítják, amivel egyébként nem hivatalosan fel is adta a meccset. A derbi végén azért alaposan megrugdosták egymást a játékosok, egyik-másik brutális belépőnél valószínűleg még Duró Józsi (nem kis név ezen a fronton) is elismerően bólogatott, végül csak Andreasen kapott pirosat. Nem csak a mostani vereség, hanem az eddig mutatott cudar játék mondatja velünk, idén kissé hamisan nyomják a brémai muzsikusok. Mondhatnánk nyekeregnek.

Bayern München – FC Schalke 04 1-1

A várt paprikás hangulatú derbi és a jó játék is elmaradt, nem véletlen, hogy magunk mindig is utáltuk a délutáni meccseket. Úgy tűnt, a Schalkénak esze ágában sincs nyerni, aztán majdnem sikerült. A terv annyi volt, hogy Jones és Rafinha (vagy aki épp arra jár) kalodába teszi Riberyt, aztán a többit majd meglátjuk. Eleinte nem nagyon akart működni a dolog, a München futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, de Lüke Tóni képtelen volt eltalálni a kaput. Addig-addig szórakoztak, míg cserébe Rakitic kilőtte a hosszút, mindenki döntse el, benne volt-e Kahn. Úgy tűnt Zé Roberto még a gondolattól is irtózik, hogy labdába kell érnie, nem is nagyon tette, Schweinsteiger új frizkójánál pedig már csak a játéka volt elborzasztóbb. A Bayern amolyan mátyáskirályosan támadott is, meg nem is, végül a jó öreg Klose, aki talán még Klausz Lacinál is jobban fejel egy gondolattal, bebólintotta a Neuer által bravúrral hárított Toni csúsztatást. Tegyük még hozzá, hogy nem megérdemelt szabadrúgásból gólt szerezni ősi román szokás, ez pedig annak tipikus esete. Zárszóként kénytelenek vagyunk magunkbók kipréselni: egyik csapat sem érdemelt győzelmet, és Hitzfeld is feleslegesen tüntet az UEFA ellen.

VfB Stuttgart – Energie Cottbus 3-0

Nem hisszük, hogy Sander mester, miközben szezon előtt fejvakarva próbálta kitalálni, legényei hol szedik össze a bennmaradáshoz szükséges negyven pontot, bazírozott volna a Gottlieb-Daimler-Stadionra (ami szerényen a Mercedesstraße 87 alatt található), és nem is lett másképp. Erről a frissen visszatérő Cacau-Gomez-Ewerthon tröszt gondoskodott, utóbbi első gólját szerezve a hazai csapatban. Szünetig tartotta magát a Cottbus, de a második félidőben már nem volt kecmec. Cacau egy formás támadás végén fejjel köszönt be, később az egyik vendégvédő, Baumgart unta meg a stuttgartiak töketlenkedését, és remek labdát tálalt Ewerthon elé, Gomez gólja pedig már csak hab volt a tortán.

Bayer Leverkusen – VfL Bochum 2-0

A beharangozott másnaposságnak nyoma sem volt a Bochumon, sőt, ők kezdték jobban a meccset, Bechmann kétszer is gólt szerezhetett volna. Később a hazaiak átvették az irányítást, de Lastuvkának nem kellett különösebb bravúrt bemutatni. Talán maradt is volna a gól nélküli unalom, ha Pfertzel nem rúgja ki Schneidert nemes egyszerűséggel a partvonalon - egy második sárgáért cserébe. Az öreg harcos aztán felfújta az arcát, és két gólpasszal (bár nem a klasszikus fajtából) vezette győzelemre a Bayert, akik idén még gólt sem kaptak az Arenában.

1. FC Nürnberg – Hannover 96 2-2
 
A forduló talán legizgalmasabb meccsén nagyon drukkoltunk Szabiéknak, de úgy látszik német csapatok is képesek kétgólos előnyt elherdálni. A Bundesliga hivatalos oldala azt hazudja, hogy a veterán Tarnat, de mi tudván tudjuk, hogy Huszti remekül betekert szöglete után Hanke gyönyörű fejessel szerzett vezetést, majd egy másik, ezúttal bohózatba illő stukkolással növelte az előnyt. A Vörösök már-már elhitték, hogy zsebben a három pont, és a vele járó söröshordó a hazaútra, de előbb Misimovics ütött be egy kipattanót, aztán egy perccel a vége előtt, az addig is jól játszó Mintal vette be Enke kapuját. Most már gólt és pontot is szereztek otthon, bár minden bizonnyal kellett ehhez Schultz teljességgel ostoba kiállítása is a 83. percben.

Armenia Bielefeld – Hansa Rostock 4-2

Ernst Middendorp csapata folytatta a szárnyalást, a Rostock meg a vesszőfutást, ötből semmi, eddig minden gátat levertek, az elmúlt 16 évben csak a Mainz kezdte ilyen csapnivalóan a szezont, de reménykedésre adhat okot, hogy akkor ők bennmaradtak. Agalit nagy dérrel-dúrral harangoztuk be, erre öngóllal mutatkozott be a mihaszna, a szünetig más nem is történt. Aztán viszont megbokrosodtak a csapatok, gyakorlatilag negyedóra alatt öt gól esett, és az 59. percben Wichniarek kivégezte a vendégeket. A meccs tanulsága: a Copacabana bizony nem a bundásliga, bár az általánosítástól azért tartózkodnánk.

VfL Wolfsburg - Karlsruhe SC 1-2


A nyáron 30 millió €urót eltapsoló hazaiak edzője, Felix Magath, elismerte a vereséget, ugyanakkor türelmet kér és szerinte nem kell bűnbakot keresni, avagy edző önmagának nem farkasa. Ellenben bravó, Hajnal Tamás, ezúttal is gólpasszal vétetted észre magad! A győztes gólt, teljesen valószínűtlen módon, a kék-fehérek balbunkója fejelte, akinek ez volt első gólja a szezonban. Illetve a Karlsruhéban. Akarom mondani életében, mióta profi labdarúgó. Érik a söröm.


Eintracht Frankfurt – Hamburger SV 2-1

Friedhelm Funkel edző ezzel a győzelemmel megszerezte 400. Bundesliga pontját, de ő ezt már csak a lelátóról figyelhette, akkora jelenetet rendezett a Hamburgnak megítélt büntető kapcsán. Volt is némi igaza, tegyük hozzá. Van der Vaart ugyan beimádkozta a tizit, de a Frankfurt-híveknek kár volt aggódni, mert az éppen a HSV-től igazolt Meier másodszor is betalált az egyébként közepeske meccsen dobogóra repítve a sasokat, amit egyébként a liga legjobbjainak mondott szurkolói emígyen ünnepeltek.

MSV Duisburg – Hertha BSC 1-2

A berliniek megszerezték első idegenbeli győzelmüket, no nem mintha különösebben megérdemelték volna. A zebrák több helyzetet alakítottak ki Drobny kapuja előtt, de sem Maicon, sem Ishiaku nem volt képes betalálni. Nem úgy Pantelic, aki ugyan az első három lehetőségét elrontotta (volt, amelyiket öt méterről), de a kutya sem fog rá emlékezni, mert később kétszer is beköszönt, a hazaiak erejéből pedig csak a szépítésre futotta egy Lavric fejessel. Pajánk végigbrusztolta a meccset, beszedett egy sárgát is, de ez az ő posztján szinte már kötelező.

2 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9169121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akron99 2007.09.18. 10:16:21

A pilóta a Baumgartner. A cottbus veterán csatára, aki újabban tényleg jobbhátvédet játszik: Steffen Baumgart.
Henke meg a Hitzfeld samesze, a kétszeres hannoveri gólvágó meg Hanke!

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.09.18. 18:01:01

Valóban, jogos az észrevétel - köszönettel javítjuk.

Mindazonáltal reméljük, ez csak keveset vont le
a poszt élvezeti értékéből.
süti beállítások módosítása