Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 33. forduló

2007.04.21. 17:42 _benito

Atalanta – Roma 1:2
Azok után, hogy múlt héten a San Siroban mértek elemi erejű csapást a látványosan nyaralni induló Interre, most egy fokkal motiváltabb, de két fokkal gyengébb csapathoz utazik a Roma. Az Atalanta fittyet hányva a Serie A etikettjére nem hajlandó a kiesés ellen küzdeni, sőt, olyan jónak érzik magukat, hogy a csapásmérő szekciót egy Vierivel meggyengítve küldik harcba a farkasok ellen. Az Udinese beelőzése mellett szép célnak tekinthető a 12 góllal házi gólkirály Doni illendő búcsúztatása, az ék lágyék (bocs…) műtétje miatt ugyanis számára ez a szezon utolsó meccse.

Chievo – Livorno 2:1
Ha a csapatod beceneve Repülő Szamarak, téged nem szeret az élet. A Chievo szimpatikus kis együttes, de ha az ilyen meccseket nem nyeri meg, Del Neri csapata jövőre eggyel lejjebb kezdi meg a szezont. Lucarelli bejelentette, hogy távozik a Livornotól, ezért most egy emberként rühellik a saját szurkolói. Ezt ő konkrétan leszarva második a góllövőlistán és jól értesült informátorunk szerint a 63. percben Fiore passzát most is beveri a hosszúba.

Empoli – Torino 2:0
A három meccses gyufasorozatból érkező Torino zuhan, mint a zongora a tizedikről és mivel a Serie A legfaszább nevű játékosa, Elvis Abbruscato is hiányozni fog, sajnos nem szerezhetnek pontot Empoliban. Ezzel pedig annak is nőnek az esélyei, hogy nem tart már sokáig a nagy hedonista lubickolás (ők itt, a Juve eggyel alattuk), hiszen szinte már csak abban lehet bízni, hogy még náluk is lesznek gyengébbek. Az Empolinál már így is a klub aranykorát élik, nem sanszos, hogy az eddig összesen 25 gólt szerző Toro ellen görbülne sírásra a szájuk.

Lazio – Fiorentina 1:1
A forduló rangadója előtt mindkét csapat csalódást keltő eredményeket ért el, ráadásul a tabella alján feszengő ellenfelek ellen. Igazán jó meccset akkor hozna a párosítás, ha a tavalyi szezonjukat nem a bírók masszírozásával töltik a lilák, mert akkor ez a csata a BL helyekről döntene, így viszont ennek csak a bilikékek számára van realitása. Felhívnám minden kedves olvasó figyelmét a Fiorentina középpályására, Riccardo Montolivora, aki nemsokára kicsavarja az azúrkék karmesteri pálcát Pirlo kezéből. Most is gólt lő, méghozzá egy Peruzzi bendőjéről kipattanót segít majd a léc alá valamikor az 50. perc környékén.

Milan – Cagliari 3:0
Hatalmas veszély leselkedne a Milanra, ha nem a Cagliari ellen lépne pályára szombat este. Dida helyett ugyanis Kalac védi majd a kapujukat, róla pedig megoszlanak a vélemények: van aki rossz kapusnak tartja és van, aki a legszarabbnak a Milan történetében. Mivel a Cagliari csak a 87. percben találja majd el először a kaput egy emberes Budel felszabadítást követően, ez most nem okoz majd gondot, Ronaldo és Gilardino még az első félidőben eldöntik a lényegi kérdéseket.

Palermo – Parma 1:1
A Parma megbokrosodása felkavarta a tabella hátulját, ami rá is fért a vérfagyasztó izgalmakat még így sem ígérő szezon fináléjára. Pillanatnyilag kiesők ugyan, de az elmúlt 5 meccsükön 10 pontot szereztek, Budan és Rossi pedig értelmet visz a Guidolin-féle karácsonyfa formációba. Még mielőtt a Parma elé térdelnék és szeretném őket tovább, jegyezzük meg, hogy aktuális ellenfelük tétmeccsen fecnikre szedné őket, micsoda hatalmas mák, hogy a szezon hátralévő részét a rosanerók már az utazási irodák katalógusainak böngészésével töltik. Bresciano és Muslimovic a két gólszerző, ha jól hallottam...

Reggina – Udinese 1:0
Regginában jövőre az összes gyereket Amorosonak, vagy Bianchinak keresztelik, ha bennmaradnak. Ez nem is lehetetlen az ellen az Udinese ellen, ameynél Európában utolsóként ragaszkodnak a 3-5-2 felálláshoz. Tavaly ebben a leosztásban simán nyert a Reggina, pedig emlékeim szerint az előző szezonban az Udinese még a BL-ben is megvillanthatta magát, úgyhogy nyugodtság, meglesz az évszázados bravúr Reggio Calabriában és indulhat az alsó hangon egy hónapig tartó keresztelősorozat.

Sampdoria – Messina 1:0
A Messina a hét közben elkapálta magát a Reggina elleni vereséggel, főleg ha hozzátesszük, hogy az bizony sorrendben az 5. volt nekik. Menetelésüket a kiesés felé sárga és piros lapok özöne szegélyezi (104, illetve 15 darab, természetesen mindkettő rekord. Gratu!), úgyhogy ha valaki ellen muszáj végre nyernie a Sampnak, akkor azok ők. Koman Vladimir természetesen a kezdőben kap helyet és a közönség vastapsa kíséri az öltözőbe két gólpassza és parádés bombagólja után. A gólpasszokat viszont sajnos kihagyja Quagliarella, de mi így sem szomorkodunk.

Siena – Inter 1:1
Ha a Siena katasztrófális hazai mérlegéhez hozzátesszük, hogy az elnökük milánói, már látjuk is magunk előtt, ahogy a holtrészeg Sztankovics az öltözőben abúzálja Materazzit a bajnoki cím feletti féktelen örömében. De nem! Chiesa ugyanis annyira megörül régi fegyvertársának, Crespónak, hogy a hajrában kiegyenlíti csapata hátrányát és máris újabb egy héttel tolódik el az aranyünnep Milánóban. De hogy lesz ott olyan, az biztos, méghozzá jövő héten, amikor a Roma nem bír majd stadionjának másik bérlőjével.

Catania – Ascoli (halasztva)
Május 2.-án pótolják, addig azon vitatkoznak, hogy kinek van joga kitiltani a szurkolókat egy stadionból. Ez valóban fontos, de a már szinte kiesett Ascolinál nyilván senkit nem érdekel.

Szólj hozzá!

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2261704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása