Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Championshipből a válogatottba

2007.03.23. 05:08 Lichtenstein Lajos

Nyolc év után David Nugent lehet az első olyan angol mezőnyjátékos, akinek a másodosztályból sikerül a válogatottba kerülnie. A Preston North Endben játszó csatárt Steve McClaren azért hívta meg az Izrael és Andorra elleni Eb-selejtezők előtt, mert a charltonos Darren Bent megsérült. (A legutóbbi második vonalból jött futballista Michael Gray volt, aki természetesen Magyarország ellen lépett pályára 1999 áprilisában, egyébként meg épp szerdán adták kölcsön Blackburnből Leedsbe.)

A huszonkettőt másfél hónap múlva betöltő Nugent Liverpool környékén született, Huytonban, ahol Steven Gerrard is. Ő is eljutott a Liverpool futballakadémiájába, de ott azt mondták róla, hogy nem elég jó. A negyedosztályba akkor pottyant Buryhez került 2002-ben, ahol tizenhat évesen be is mutatkozott az első csapatban.

A 2004-05-ös szezonban hívta fel magára igazán a figyelmet és ő a közeli, másodosztályú Preston North Endet választotta 2005 januárjában. (Azt a klubot, ahol kölcsönben, öt meccs erejéig korábban David Beckham is megfordult.) Azóta lőtt harminckét gólt a PNE-ben, de a legutóbbi szezonban a Leeds ellen elbukott a másodosztályú rájátszás elődöntőjében, Nugent viszont az idegenbeli meccsen lőtt egy álomgólt.

Nugent egy éve a legkeresettebb játékosok között van az tigazolási szezonokban, de még egyetlen ajánlatra sem mondott igent sem ő, sem a Preston. Vitte volna már a Portsmouth, klubrekordot jelentő hatmillió fontért a Sheffield Wednesday, a Leeds és a Rangers is.

A legkitartóbb azonban egyértelműen az Everton és nem véletlenül. Nugent ugyanis a Toffeesnak szurkol. Az Independentnek adott interjújában elárulta, hogy amikor a ‘Pool akadémiáján focizott, az utált vörös mez alatt mindig viselte az Everton kékjét. Zseniális.

Ebben a szezonban azonban többször kijelentette, az a legfontosabb neki, hogy a Preston feljusson az első osztályba. A North End – amely utoljára 1959-ben adott a válogatottba játékost, Tom Finney-t – jelenleg három ponttal és egy halasztott meccsel van lemaradva az automatikus feljutást jelentő második helytől. Ha a PNE feljut, a csatár akár hosszabbíthat is.

Az U21-es angol válogatottban is szerepelt Nugent erőszakos csatár, nemcsak a befejezésekben jó, hanem távolról is lő, ha kell, akkor a fél pályát befutja. Ahogyan januárban tette, a Crystal Palace elleni idegenbeli FA-kupa-meccsen. Az a gól a sorozat eddigi egyik legszebbje volt, miután jó ötven métert loholt, hogy betaláljon az akkor még Scott Flinders védte kapuba. Ez lesz az angol foci jövője. A Premiership tele külföldiekkel, a válogatott meg építkezhet a másodosztályra.

3 komment

Címkék: angol válogatott preston north end david nugent

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr8249917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

güell (törölt) 2007.03.23. 13:46:13

tuzseri es budafoki titanokat a magyar valogatottba is!

proba szerencse, hatha izrael es andorra nem szorongat es be lehet kuldeni..

tb 2007.03.23. 14:53:04

Verebes már hívott be a másodosztályból a válogatottba: Lehotát a Dunaújvárosból

geordie 2007.03.23. 17:30:43

Hát, Tóth Balázs, Torghelle, meg egy-két hasonszőrű barátjuk válogatottbéli játékát bármikor, bármelyik nb2es focista megerőltetés nélkül lehozná "meggypiros mezben" (copyright nemzetisport), úgyhogy támogatom az ötletet.
süti beállítások módosítása