Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Chelsea 2009/2010: Várbörtönök és csatárok

2010.06.02. 08:00 donnelly

Mivel az NST történetében páratlan módon voltunk trógerek angolposztilag, úgy gondoltuk, hogy ezután minimum páratlan módon kell tisztelegnünk a Chelsea csapata és szurkolói előtt is. Megmerítkeztünk a múltban, hogy jobban megérthessük a jelent, majd több szempontból nézve is underground megoldással álltunk elő, ami a világon talán egyedülálló kísérlet a Premier League 2009/2010-es szezonjának összefoglalására.

Képzeld magad Carlo Ancelotti helyébe, és irányítsd csapatodat a bajnoki címhez vezető úton! Nem kell hozzá más, csak egy papírlap, egy ceruza, egy tízoldalú kocka, és egy üveg Jim Beam. A fejezeteket nem sorban kell olvasnod, hanem a megadott instrukciók alapján kell a következő részhez görgetned. Félelmetes fantáziajáték, a döntés a Te kezedben van!

1.
2009. július elseje van. Már egy hónap telt el kinevezésed óta, de most kezdődik meg az igazi munka. A Chelsea ezüstérmesként végzett a legutóbbi bajnokságban Guus Hiddinkkel, Tőled pedig a bajnoki címet várja Bruce Buck - na meg a szurkolók, és a tulaj. Mihez kezdesz? Ha betérsz az első pubba, görgess a 14-esre! Ha leigazolod Ross Turnbullt, és megújítod Hilário szerződését, gurulj a 23-asra! Ha irány az első olasz étterem, menj az 53-asra!

2.
Első megmérettetésként az amerikai torna következik. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0-t dobsz, görgess a 13-asra, bármi más esetén folytasd az 50-esről!

3.
A Sunderland nem jelent akadályt, a Fulham ellen viszont már csak minimális különbségű siker jön össze. A Burnley kihúzza 0-0-val a Bridge-en, de legalább lesz egy kis válogatott szünet, ami alatt rendezni lehet a sorokat. Vezess föl hét bajnoki pontot a karakterlapodra! Anelkát továbbra is mellőzöd? Ha kitartasz korábbi elképzelésed mellett, folytasd a 30-asról, ha reaktiválod Nicolas-t, irány a 42!

4.
Ha Anelkát játszatod, jöhet a 45-ös! Ha nem kell a francia, irány a 11-es!

5.
A Wolves következik otthon, majd az Emirates-be látogattok. Az edzésen látottak alapján kimondottan jó formának örvend a csapatod, nem csak Drogba harap. Essien a tőle megszokott feltartóztathatatlansággal szerel és tör előre, de Joe Cole is jól mozog. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, irány a 22-es! Ha bármi más jön ki, görgess a 49-re!

6.
A decemberi nagyüzemre, az első olyan periódusodra készülsz, melyben nem lesz igazi karácsonyod. Everton és Portsmouth következik a Bridge-en, majd West Ham és Birmingham idegenben. Ha Anelka a keretben van, gurulj a 24-esre! Ha nélküle készülsz ezekre a mérkőzésekre, folytasd a 47-ről!

7.
Szó szót követ, néhány pofon csattan, majd ott terem pár bobby, és előállítanak a yardon. Ez nagyon nem kellett most sem Neked, sem pedig a Chelsea-nek. Jegyezz föl két fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt öt, lapozz a 66-osra. Egyébként irány a 35!

8.
A Sunderland legyűrése után visszaesik a csapat formája, és becsúszik két cikis döntetlen a Birmingham ellen és Burnleyben. Jegyezz föl öt bajnoki pontot, és irány a 98!

9.
Ezzel a nyilatkozatoddal a következő hónapokra elláttad témával a brit bulvársajtót. Sikerült kinyírnod az öltözői hangulatot, és aláásnod a csapat morálját. A közeljövőben ne számíts állásajánlatra komoly csapattól, viszont kiadhatod önéletrajzi könyvedet, szerepelhetsz valóságshowkban, vagyis celebstátuszod a következő évekre garantált. Kalandod itt véget ér.

10.
A finisbe érkezett az előszezon, és az MU-t is sikerült tizenegyesekkel lenyomni a Community Shielden, így feldobva készülnek játékosaid a Hull elleni otthoni szezonnyitóra. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, görgess az 51-esre, ha egyet dobtál, irány a 19. Bármi más esetén gurulj a 83-asra!

11.
Gól nélküli döntetlenre végez csapatod a Liverpoollal. Vezess fel egy bajnoki pontot a karakterlapodra, majd jöjjön a 15!

12.
Hasogató fejfájással ébredsz, de edzést kellene tartanod. Nem ismersz rá a lakásodra, úgy érzed mintha, a Másnaposok című filmet forgatnák a nappalidban. A gyógyszeres fiókban egy doboz kék, és néhány fehér pirulát találsz. Ha a kékből veszel be, menj a 69-re! Ha a fehérre szavazol, folytasd a 93-asról! Ha úgy döntesz, hogy megbirkózol a fejfájással, nyomás az 56-osra!

13.
Kiábrándító játék és kudarc ami az amerikai Chelsea-rajongók szeme előtt zajlott. Ha Anelka a keretben van, gurulj, a 62-re, ha nincs, 85-ről mehetsz tovább!

14.
A délutánodat egy sárga fogú, vörös képű, különösen ronda Chelsea-szurkoló társaságában töltöd. Egy szavát sem érted, de vigyorogsz, és bólogatsz. Néhány tucat pint után kitámolyog a kocsmából, te pedig fellélegzel. A pultnál rendelsz egy cottage pie-t, és mire visszatérsz az asztalodhoz, észreveszed, hogy a tag otthagyta kék-fehér sálát. Ha elteszed, vezesd fel a karakterlapodra. Közben kihozzák a pitédet. Ha majonézzel fogyasztod, görgess a 48-asra, ha inkább a barna mártást választod, irány a 34-es! Ha félrelököd, és egy újabb pintet kérsz, menj a 70-esre!

15.
Két hét PL-szünet után Birminghamben 2-1-es vereséggel folytatjátok a bajnoki küzdelmet. A Villa elleni fiaskót követően megszületik egy "Kék gödör" című félposzt az NST egyik tagjától, de sosem kerül nyilvánosságra. Ha Anelka a csapatban van, vagy reaktiválod, gurulj a 60-asra! Ha nem tartasz rá igényt, menj a 28-ra!

16.
Chelsea szurkolókba botlottál, és kedélyesen elbeszélgetsz velük. Pár perc múlva néhány fotós is megjelenik, és a következő napokban a képek bejárják az internetet meg a bulvársajtót. Húzz le egy fantomgólt a karakterlapodról, majd görgess a 35-re!

17.
Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, görgess a 75-ösre! ha 1-et dobtál, irány a 61! Bármi más esetén, lapozz az 57-esre!

18.
Úgy látszik, csapatodat a kívántnál jobban megnyugtatta nyilatkozatod. Noha sikerült megszerezni a vezetést Adebayor öngóljával, végül 2-1-re a City nyer. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt öt fantomgólod, irány a 66-os, máskülönben gurulj a 6-ra!

19.
Egy sovány iksz jött össze első bajnokidon, ami odahaza a Hull ellen nem nevezhető erődemonstrációnak, de legalább nem estél pofára. Vezess fel egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és irány a 20-as!

20.
Szombat után keddi mérkőzéssel folytatódik a bajnokság, és kemény tizenegy napra számítasz, mert három mérkőzés következik: Sunderland és Fulham idegenben, a Burnley pedig otthon. Ha lehetőséget adsz Anelkának ezeken a meccseken, pörgess az 55-ösre, ha nem játszatod, irány a 3-as!

21.
Eljött az október, és a Mersey-parti vörösök látogatnak a Stamford Bridge-re. Milyen felállást választasz? Ha maradsz a 4-1-2-1-2-nél, csavarj a 45-ösre! Ha inkább 4-3-2-1-re váltasz, irány a 4-es! Ha megpróbálkozol a 4-2-3-1-el, menj a 31-re!

22.
A Wolvest sikerül megszórni, de az Emirates-ben iszonyat balszerencsés módon otthagytok két egységet. Négy bajnoki pontot vezess föl a karakterlapodra, és folytasd a 33-assal!

23.
Mindenki látja elkötelezettségedet és motivációdat, a stáb tagjai vidáman pacsiznak veled a cserekapus posztjának megerősítése után. Görgess a 43-asra.

24.
Nem ez a Chelsea történetének legjobb decembere. Három döntetlen jött össze, a Pompeyt meg nem nagy dicsőség leverni. Anelka, Drogba és Lampard szerzett 2-2 gólt ezeken a meccseken. Jegyezz föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra, és irány a 99-es!

25.
Kicsit elkapkodtad a döntést, hiszen a decemberi menetelés utolsó meccse előtt váltottál szisztémát. A csapat szenvedve tudja csak otthon tartani az egyik bajnoki pontot, ezt vezesd föl a karakterlapodra! Irány a 36!

26.
A kupaszünet után, január közepén folytatódik a bajnoki menetelés, méghozzá a Sunderland vendégeskedésével. Ha új hadrendben készíted föl játékosaidat, szkrollolj az 54-esre! Ha maradsz a 4-1-2-1-2-nél, folytasd a 8-asról!

27.
Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, lapozz a 41-esre! ha bármi más jön ki, irány az 57!

28.
Lassan az egész stáb, és a játékosok is kezdenek furcsán nézni rád. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt ebből öt, lapozz a 66-ra, máskülönben irány a 60-as!

29.
A sajtónak azt nyilatkozod, hogy Terry finoman szólva nem viselkedett példamutatóan, négyszemközt azonban meg tudod beszélni vele a dolgot, és eléred, hogy semmilyen körülmények között ne befolyásolja teljesítményét a soron következő bajnokin. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0, vagy 1 az eredmény, menj a 68-ra! Ha bármi mást dobtál, görgess a 96-oshoz!

30.
A válogatott mérkőzések miatt kicsit ki tudsz bújni a figyelem középpontjából, nyugodtan dolgozol, és lazítani is van időd. Miután a FIFA a transzferbotrányt követően másfél évre kizárja a Chelsea-t az átigazolási piacról, néhány Londonban vendégeskedő cimboráddal elmentek iszogatni, kikapcsolni. Embertelenül becsűrsz, és nem emlékszel hogyan jutottál haza. Tekerj a 12-esre!

31.
Ez a fosós taktika még ez ellen a Liverpool ellen is kevésnek bizonyul, és Kuyt sípcsonttal három méterről eltört lövése kifog Hilárión. Rangadót vesztettél hazai pályán, ráadásul két ruha egymás után, ez nem tetszik se a tulajnak, se a szurkolóknak. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt belőle öt, csavarj a 66-osra, egyébként meg lapozz az 15-ösre!

32.
Mikel a mérkőzés legnagyobb részében jól fogja Gerát, de rögzített szituációkat követően a magyar fiú megszerzi a vezetést, aztán Zamorának még kioszt egy gólpasszt is. Óriási mákkal sikerül azonban kiegyenlíteni (Drogba, Smalling öngól), és egy pontot otthon tartani. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és irány a 36-os!

33.
Manchesteri túra következik, Mancini Cityje az ellenfél. Alapvonalszippantó Hapci Benő a hétközi kupabotlást követően a jobb formában lévő, és teljesebb kerettel készülő Chelsea 2-1-es sikerét jósolja, azzal a kitétellel, hogy a hazaiak hiányzói miatt sokkal simább is lehet a meccs. Mit teszel? Ha a meccs előtti taktikai megbeszélés végén megmutatod AHB posztját a csapatnak, görgess az 52-esre! Ha megpróbálod levenni a terhet játékosaid válláról, és azt nyilatkozod, hogy nem Ti vagytok a meccs esélyesei, szkrollolj a 18-asra! Ha nem kommentálod a cikket, lapozz a 82-esre!

34.
Miután jóllakottan hazaértél, és kipihented magadat, másnap frissen ébredsz, és örömmel indulsz el új munkahelyedre. Eléd tolják a doksikat Ross Turnbull leigazolásáról és Hilário szerződéshosszabbításáról, Te pedig örömmel kanyarítod oda aláírásodat. Görgess a 23-asra.

35.
A naptári év utolsó meccsén az első "tavaszi" forduló, és a Fulham következik. Gera Zoli egész jó formát mutat az utóbbi időben. Ha állítasz rá külön őrzőt, pörgess az 58-asra! Ha maradsz a 4-1-2-1-2-nél, irány a 91-es! Ha úgy gondolod, hogy itt az idő 4-3-2-1-re váltani, nyomás a 25-re!

36.
Itt az új év, Afrikai Nemzetek Kupája, és FA kupa. Ha Anelka a keretben van, görgess a 26-osra, ha nincs, tekerj a 94-esre.

37.
Az Arsenalt sikerül legyőzni a Stamford Bridge-en, de Sturridge és Kalou betlizik a Goodison Parkban. Anelka és Malouda visszatér Wolverhamptonban, de kiesnek a ritmusból, és csak egy gól nélküli döntetlen jön össze a farkasok otthonában. Vezess föl négy bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 84-esről!

38.
Steve Gerrardék meglepetésedre nekiesnek a Chelsea-nek, és az első negyedórában kétgólos vezetésre tesznek szert. A sokkból nem sikerül felráznod csapatodat, vesztesként távoztok az Anfieldről. Folytasd a 103-asról!

39.
Április első meccsére készülsz, amely az Old Traffordon lesz, és amely minden bizonnyal döntő befolyással bír majd a bajnokság végkimenetelét illetően. A mérkőzést az a Mike Dean fogja vezetni, aki hatalmas ökörségeket fújt az elmúlt fordulóban a Burnley-Blackburn rangadón. Mit teszel? Ha hangod adsz fenntartásaidnak, miszerint szégyen, hogy ilyen komoly mérkőzést ilyen gyenge játékvezetőnek adnak, lapozz a 101-esre! Ha megértésedet fejezed ki az FA iránt, amiért hibáit követően mégis Deant kérték fel a mérkőzés levezetésére, pörgess a 64-esre! Ha nem kommentálod a bíróküldést, menj a 80-asra!

40.
A Tottenham ellen folytatódik a bajnokság, és 3-0-val haza is külditek őket, utána viszont 3-1-es zakó Wiganben és Ceh kiállítása. Még szerencse, hogy megvan Hilario, mert a Liverpool következik. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 21-essel!

41.
Anelkának hála, sikerül behúzni a győzelmet, AHB telibe találta, a kommentelők csúnyán alulmaradtak a tippversenyben. Vezess föl 3 bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 6-osról!

42.
A kínos hazai botlás után úgy döntesz, hogy Anelkát visszahívod a keretbe. A francia csatár faarccal jön le a hétfői edzésre, játékosaidról nem tudsz reakciókat leolvasni, de úgy érzed, tekintélyed csorbát szenvedett. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt belőle öt, folytasd a 66-ossal! Máskülönben tekerj a 30-asra!

43.
Találkoztál már a Sturridge-dzsal és Zsirkovval kiegészült teljes kerettel, folyik a munka. Ez a Drogba nevű ork emberevőnek tűnik, jó lesz vigyázni vele, viszont a félszerzet, akit Essiennek hívnak, kedves fickó. Lampard és Terry a csapat vezérei, már az első edzések után jó érzéssel tölt el, hogy velük dolgozhatsz. Anelka egy igazi paraszt, nem mindig csinálja azt, amit a pályaedzők mondanak neki. Mihez kezdesz vele? Ha kiteszed a keretből, görgess a 90-esre. Ha békén hagyod a nyomorultat, irány a 2-es.

44.
Terry gólja három pontot hoz, amit fel is írhatsz a karakterlapodra. Az NST szerkesztőségének több tagja is bajnoki címet jósol a Chelsea-nek. Irány az 5-ös!

45.
2-0-ás győzelem a Pool ellen, vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és igyekezz a 15-re!

46.
Jópofának szánt megjegyzésedet a Mersey partján hadüzenetként konstatálják. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0-t, vagy 1-t dobtál, irány a 38-as! Ha bármi más jött ki, görgess a 77-esre!

47.
A sorozat mind a négy meccse döntetlennel ér véget, kiábrándító december. A VIP-páholyban felhúzzák a szemöldöküket. Jegyezz föl négy bajnoki pontot a karakterlapodra, és egy fantomgólt! Ha összegyűlt öt fantomgólod, lapozz a 66-osra, különben görgess a 99-esre!

48.
Mire hazaérsz, iszonyú hasmenéssel kell megküzdened, a kiszáradás környékez. Másnap délelőtt sem vagy jól, így csak késve érsz be a munkahelyedre. Ha nálad van a kék sál, görgess a 23-asra. Ha nincs ilyesmi a birtokodban, irány a 78-as!

49.
Sikerül megszórni, a Wolvest és az Arsenalt is, Wenger becsületét szinte csak imici védi. vezess föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra, és gurulj a 33-asra!

50.
Az América, az Inter és a Milan lezúzása után önbizalomtól duzzadva tértek vissza a szigetre, Drogba hatékonyságát Csöncsön Messiéhez hasonlítja. Pörgess a 10-esre!

51.
Stephen Hunt ezúttal a Te fejeden helyezett el egy jó mély stoplinyomot, miután góljával a Hull elvitte mind a három pontot a Stamford Bridge-ről. A díszpáholyban felvonták a szemöldöküket, vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra! Folytasd a 20-asról!

52.
Mivel AHB körmondatait nehéz visszaadni afrikai angollal, a legtöbb játékosod szemében nem látod a felismerés szikráját a megbeszélés végén. Összezavart fejjel pályára küldött csapatod 2-1-es vereséget szenved. Vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt belőle öt, lapozz a 66-osra, különben irány a 6-os!

53.
A tészta ugyan nem olyan, mint otthon, de kellemes kis helyet találtál, és a tulaj is vendégül lát néhány üveg finom borra. Miután végeztél az első flaskával, elered az eső. Mi legyen? Ha jöhet a második üveg, irány a 48-as! Ha inkább a csokitortára szavazol: 70-es. Ha elindulsz haza, görgess a 34-esre!

54.
Ha a 4-3-2-1-et gyakoroltatod be a csapattal, pörgess a 76-osra! Ha a 4-2-3-1-re szavazol, irány a 8-as!

55.
Hasítasz a PL-ben, a három meccses akadályt hibátlanul, 8-1-es gólaránnyal veszed, Ballack és Anelka két-két meccsen is betalál. Pöte az angol posztban "hatalmas király"-nak titulál. Vezess föl 9 bajnoki pontot a karakterlapodra, és nyomulj a 30-asra!

56.
Szerencsédre a játékosaid is nyúzottak, föl se tűnik nekik, hogy bemelegítés alatt a pálya szélén rókázol. Egy óra múlva már mindenki jobban van, irány a 40-es!

57.
A meccs 2-1-es City győzelemmel ér véget, Tevezt rondábbnak látod, mint valaha. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt belőle öt, lapozz a 66-osra, egyébként irány a 6-os!

58.
Kit állítasz Gerára? Ha Mikellel akarod őriztetni, gurulj a 32-esre! Ha inkább Zsirkov ügyeljen rá, irány a 88-as!

59.
A Stoke City 7-0-ra történő lelépését követően az utolsó előtti forduló, és a liverpooli kirándulás következik. Sok vörös szimpatizáns úgy spekulál, hogy inkább nyerjen a Chelsea az Anfielden, mert minden jobb a Pool-rémálomnál, a United 19. bajnoki címénél. A sajtótájékoztatón természetesen erről is kérdeznek, mit válaszolsz? Amennyiben azzal ugratod a Pool-szurkolókat, hogy ha a jó focit szeretik, a Chelsea-nek szurkolnak, lapozz a 46-osra! Ha azt hangsúlyozod ki, hogy mindegy hogy áll ki a Liverpool, le fogjátok győzni őket, görgess a 105-ösre! Ha nem ülsz fel az újságírói provokációnak, irány a 92!

60.
A Blackburn (5-0) és a Bolton (4-0) nem jelentenek akadályt, vezess föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra! Itt van viszont már a november eleje, és az MU elleni rangadó. Ha a Bolton ellen szerepelt középpályássorral kezdesz, ugorj a 44-esre! Ha inkább a Blackburn ellen játszó fedezetekre szavazol, menj a 81-re!

61.
Deco megpattanó lövésével sikerül legyűrni a Cityt, vezess föl három pontot a karakterlapodra! Folytasd a 6-osról!

62.
Játékosaidat nem különösebben zavarja, hogy nem ment a játék a tengerentúlon, a visszatérés után ismét jó hangulatúak az edzések, és a csapat szeme előtt csak a bajnoki cím lebeg. Görgess a 10-esre!

63.
Az Arsenal és a Wolverhampton meccset 2-0-ra nyeritek, de Liverpoolból pont nélkül távoztok, mert Saha duplájára csak Malouda tud válaszolni. Vezess föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra, és pörgess a 84-esre!

64.
Sir Alex Fergusonnal ellentétben igyekszel csontig benyalni az FA-nek és Mike Deannek. Nem is maradnak el a korrekt és tökös, csapatodnak kedvező ítéletek, de ugyanakkor gólokhoz vezető hibákat is vét a bírói hármas. A 2-2-es döntetlen igazságosnak mondható eredmény, vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 109-esről!

65.
A Blackburn elleni döntetlent leszámítva átgázoltok az ellenfeleken, 17-3-al zárjátok a márciust. Drogba öt gólt lő az első három meccsen (Lampard négyet a Villának), de az Aston Villa ellen nem játszik kisebb sérülése miatt. Vezess föl tíz bajnoki pontot a karakterlapodra, és pörgess a 39-re!

66.
Rossz előérzettel ébredsz kora reggel. Kinézel az ablakon, és a ködben egy fekete Volgát látsz lefékezni a házad előtt. Kalandod itt véget ér...

67.
Már szinte ünnepeltek, amikor jön az utolsó utáni perc, és Scholes fejes gólja. Nem volt jó ötlet a közös meccsnézés, a csapat csalódottsága a pályán is érződik, játékosaid nem tudnak ellenállni az első félidőben lehengerlően támadó hazaiaknak. Lampard a legvégén szépít, de ez mit sem számít. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt ebből öt, lapozz a 66-osra, máskülönben görgess az 59-esre!

68.
Csapatodat megnyugtatja ahogyan kezeled a helyzetet, és magabiztosan, Lampard duplájával 2-0-ás sikerrel tudja le a manchesteri kirándulást. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és szkrollolj a 107-esre!

69.
A bogyó bizony nem véletlenül volt kék. Épp indulnál a cobhami edzőközpontba, amikor rád tör, hogy most mindenképpen a Sohóban kell eltöltened a következő óráidat. Egy paparazzo lekap, amint épp furcsa testtartásban lépsz be - feltételezhetően - egy kupleráj ajtaján. A kép bejárja a világot, és nem tesz jót a botrányból lábadozó csapat imidzsének. A klub részéről nem kommentálják az esetet, de érzed, hogy meg kell húznod magad, és fel kell vezetned egy fantomgólt a karakterlapodra. Ha összegyűlt ebből öt, folytasd a 66-ossal, máskülönben lapozz a 40-esre!

70.
Kisebb macskajajjal ébredsz, de most már mindenképpen be kell menned a Stamford Bridge-re. Ha autóba ülsz, görgess a 78-asra! Ha bízol a londoni tömegközlekedésben, menj a 23-asra!

71.
Néhány Arsenal-szurkoló nem túl magasröptű poénjainak válsz céltáblájává. Nehezen érted a prosztó akcentusukat, de annyit ki tudsz belőle hámozni, hogy a felmenőid valószínűleg állatokkal fajtalankodtak. Ha szóba elegyedsz velük, irány a 7-es! Ha otthagyod őket, görgess a 35-ösre!

72.
Arsenal (H), Everton (A), Wolves (A) a februári program. Nagyon szoros a bajnoki versenyfutás, minden pont számít. Ha mind a három meccsre a Malouda, Anelka, Drogba támadóhármassal állsz ki, lapozz a 63-asra! Ha Sturridge-ot és Kalout is beveted kezdőként, folytasd a 37-esről!

73.
Aztarohadtmicsodajóidőőőővannnn! Nebasszatok, mieza stadionon, egykékkkoroszlánnn??? Hátilyennincsénhazamegyekkkgecóóóóó. Ggggrrgg...vigyéla 56-raaaa.

74.
Csapatod védekezésre kényszerül a kezdeményezőbb hazaiakkal szemben, akik kétgólos előnyre tesznek szert az első félidőben. A végén Lampard csak szépíteni tud, így kisebb meglepetésre pont nélkül távoztok Tottenhamből. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt ebből öt, lapozz a 66-ra, egyébként folytasd az 59-esről!

75.
Nagyon unalmas meccsen sikerül elhozni egy pontot a City of Manchester Stadiumból. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és nyomasd a 6-osról!

76.
A Sunderland 7-2 arányú kiütése után kitart a lendület a Birmingham és a Burnley elleni meccseken is. 12-3-as gólkülönbséggel veszitek ezt a három fellépést, vezess föl 9 bajnoki pontot a karakterlapodra! Folytasd a 98-assal!

77.
A Liverpool sokkal motiváltabb annál, mint amire előzetesen számítottál, és legnagyobb meglepetésedre védelmük nem hoz össze egyetlen gólt sem. Gól nélkül, egy ponttal távoztok Liverpoolból. Az egy bajnoki pontot vezesd föl karakterlapodra, és gurulj a 103-asra!

78.
Mivel elkéstél a két kapus leigazolásáról, odafent szemöldökráncolással reagálnak első napos teljesítményedre. Vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra, és görgess a 43-asra!

79.
Ez a bekezdés kakukktojás. Ha ezeket a sorokat is elolvasod, akkor igazi stréber NST-olvasó vagy, aki álmából felkeltve is habitangot idéz. Szeretünk.

80.
Ahogyan az várható volt, a Merseyside-i Dean össze-vissza fújkál a mérkőzésen, de végül a Te csapatod jön ki kedvezőbben az ámokfutásból, és 2-1-es sikert arat, ami még nagyon sokat számíthat pár hét múlva. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és húzz le egy fantomgólt! Lapozz a 109-esre!

81.
Nagyon rossz meccsen végeztek 0-0-ra a címvédő ellen, de legalább hátul rendben van a csapat. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és lapozz az 5-ösre!

82.
Anelka a keretben van? Ha igen, csavarj az 57-esre! Ha nem, de most visszahívod, irány a 27-es! Ha továbbra is mellőzöd, folytasd a 17-esről!

83.
Drogba duplájának köszönhetően győzelemmel sikerül bemutatkoznod a Premier League-ben, a marcona kinézetű elefántcsontparti szemmel láthatóan jól érzi magát a csapatodban. Vezess föl 3 bajnoki pontot a karakterlapodra, és tekerj a 20-asra!

84.
A Manchester City elleni rangadóra készülsz. A közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott, hogy kapitányod, John Terry az ősszel viszonyt folytatott Vanessa Perroncellel, a volt Chelsea-játékos, jelenleg a Cityben futballozó Wayne Bridge ex-barátnőjével. A sajtótájékoztatón Téged is kérdeznek az újságírók a botrányról, mit válaszolsz? Ha nem kívánod kommentálni az esetet, és arra hivatkozol, hogy ez a játékosok magánügye, gurulj a 96-osra! Ha elmarasztalod Terryt viselkedéséért, pörgess a 29-esre! Ha azt nyilatkozod, hogy Neked is megvolt a csaj, folytasd a 9-esről!

85.
Az eredmények egyelőre nem igazolják a döntéseidet. A szurkolók türelmesek, de a sajtó kezd a képességeiden élcelődni, és az öltözői hangulat sem a legjobb, vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra, majd nyomás a 10-esre!

86.
A Tottenham nagyon elszántan játszik, de a Tieid keményen megvetik lábukat Ceh kapuja előtt, és igazságos döntetlent harcolnak ki. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és görgess az 59-esre!

87.
A WHU és a Blackburn ellen csak két döntetlen jön össze, de a Pompey és a Villa megkapja a magáét, 12-1 a két meccs mérlege, Lampard mesternégyest lő a Villának. Vezess föl nyolc bajnoki pontot a karakterlapodra, és menj a 39-esre!

88.
Zsirkov első PL-meccse nagyon gyengére sikerül, Gera két gólt szerez, és egy gólpasszt oszt ki a ballábas orosz asszisztálása mellett. Nagyon ínségesre sikerült 2009 vége, és nemtetszésüknek odafönt is hangot adnak, vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt belőle öt, lapozz a 66-osra, máskülönben irány a 36-os!

89.
Az óriási lehetőség kapujában görcs áll a lábakba, és Terry utolsó perces öngóljával vereséget szenvedtek. Az egész stadionban döbbenet uralkodik, csöndben várjátok a híreket Manchesterből. Lapozz a 100-asra!

90.
Noha a média egy része arról cikkezik, hogy milyen fasza csávó vagy, és az NST kommentelői is Téged éltetnek, a csapat moráljának nem tesz jót Anelka száműzése. Vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra, majd szkrollolj a 2-esre.

91.
Konzervatív és logikus döntésed szerint nem a két ünnep között kell új játékrendszert begyakorolni. Ez a hűvös pragmatizmus meg is hozza a gyümölcsét, Gera korai gólját a hajrá elején sikerül megválaszolni Drogba találatával, és átvenni a vezetést Smalling öngóljával. Jegyezz föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 36-ossal!

92.
Csapatod kényelmes, 2-0-ás győzelmet arat a Liverpool csapata fölött, akik nem szakadtak meg a győzelemért. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és szkrollolj a 103-asra!

93.
Semmi változást nem észlelsz, mocskosul fáj a búrád, és indulnod kell. Mi legyen? Jöjjön egy a kék bogyóból is? Netán igyunk is rá? Ebben az esetben gurulj a 73-asra! Ha inkább legyűröd a fejfájást, szkroll az 56-ra!

94.
Az afrikai játékosok távollétében korlátozottak a lehetőségeid, szűk a keret, így kénytelen vagy visszafogadni Anelkát. Kulcsjátékosaid és a szakemberek helyeslik a döntésedet, Te mégis kudarcként éled meg a dolgot. Ha négynél kevesebb fantomgól van a karakterlapodon, akkor jegyezz föl egyet! Folytasd a 26-ról!

95.
Megpróbálod csapatod figyelmét kizárólag a meccsetekre irányítani, de majd földhöz vágod a telefonodat mérgedben, amikor azt olvasod, hogy a 94. percben szerzett Scholes-góllal győzött a United. A srácok azonban nem tűnnek a szokásosnál idegesebbnek, nyugodtan futnak ki a White Hart Lane gyepére. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, folytasd a 86-ossal! Ha 1-est dobtál, irány a 108-as! Ha bármi más jön ki, gurulj a 74-esre!

96.
Noha igyekszel a botrányt távol tartani a pályától, Bridge megadja a mérkőzés alaphangját azzal, hogy elutasítja Terry jobbját. A meccs igazi kaszabolásba torkollik, és 4-2-es City győzelemmel ér véget. Folytasd a 107-essel!

97.
A Chelsea történetének legnagyobb bajnoki győzelmével, 8-0-ával zárjátok a szezont. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és ugorj a 100-asra!

98.
Döcögősen indul a február, a Hull otthonában csak egy döntetlen jön össze, aztán szerencsére a FIFA felfüggeszti a klub eltiltását a transzferektől. Vezess fel egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és húzz le egy fantomgólt! Folytasd a 72-vel!

99.
Karácsony után Fulham utcáin sétálgatsz, amikor pár szurkoló felismer. Ha nálad van a kék-fehér sál, lapozz a 71-esre! Ha nincs ilyesmi a karakterlapodon, folytasd a 16-osról!

100.
Vége a szezonnak. Számold össze a karakterlapodon szereplő bajnoki pontjaidat! Ha 85, vagy annál több pontot értél el, gurulj a 110-re! Ha legalább 75 pontod lett, irány a 102! Ha 75 pontnál kevesebbet gyűjtöttél, lapozz a 104-re!

101.
Sir Alex Fergusonnal és Brian Laws-zal egybehangzóan nemtetszésedet fejezed ki, amiért ilyen pocsék teljesítményt követően Dean fújja a PL csúcstalálkozóját. A mérkőzés feszült légkörben zajlik, szinte mindenki kizárólag a játékvezetővel foglalkozik, aki két vitatható büntetőt is befúj a United számára, amivel végül megnyerik a találkozót. A hármas sípszó után kis híján bunyó tör ki a pályán, de végül lecsillapodnak a kedélyek, és a hazaúton alkalmad nyílik leüvölteni a csapat fejét, noha talán pont Te okoztad ezt a káoszt. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Amennyiben összegyűlt öt fantomgólod, lapozz a 66-osra, máskülönben irány a 109-es!

102.
Szépen csillog az ezüst is, gratulálunk hozzá! A Uniteddel szemben nem szégyen alulmaradni, jövőre ismét próbálkozhatsz.

103.
Már csak egy mérkőzés maradt hátra, a Wigan elleni, melyet mindenképpen meg kell nyerned. Itt már nem nagyon tudsz mit mondani játékosaidnak, kiküldöd a legjobb tizenegyet, aztán lesz, ami lesz. A következő kezdővel álltok ki: Ceh - Ivanovic, Terry, Alex, A. Cole - Lampard, Ballack, Malouda - Kalou, Anelka - Drogba. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, görgess a 89-re! Ha 1-et dobtál, irány a 106-os! Ha bármi más jött ki, lapozz a 97-esre!

104.
Bajnokok ligáját érő helyet sikerült kiharcolnod, vagyis a legminimálisabb célt érte el többre hívatottabb csapatod. Görgess a 66-osra!

105.
Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, lapozz a 38-asra! Ha 1-et dobtál, irány a 77es! Ha bármi más jött ki, folytasd a 92-esről!

106.
Korán megszerzitek a vezetést, és kontrolláljátok a mérkőzést, érezhetően többet birtokoljátok a labdát a Wigannél, de csak nem akar megszületni a második gól. Szünet után kicsit feljönnek a vendégek, és egy kontrát követő lesgóllal egyenlítenek. A sporin kívül senki nem érti hogyan lehetett ezt megadni, játékosaid percekig magyaráznak a játékvezetőknek. Te igyekszel ellökdösni mindenkit a bíróktól, és megpróbálod játékosaiddal tudatosítani, hogy nincs veszve semmi, fél óra van még arra, hogy szerezzetek egy gólt. Az ideges, egyre feszültebb légkör azonban nem ad lehetőséget egy akció nyugodt végigjátszására sem, így a lefújás után dühöngve várjátok a híreket Manchesterből. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és görgess a 100-asra!

107.
Márciusban a West Ham (H), a Blackburn (A), a Portsmouth (A) és az Aston Villa (H) következik, majd április elején a talán mindent eldöntő Manchester United elleni fellépés az Old Traffordon. Drogba élete egyik legjobb szezonját futja, gólerős és megállíthatatlan. Ha Drogbával a kezdőben küldöd pályára a csapatot egész márciusban, nyomás a 65-ösre! Ha a meccsek felén pihenteted az elefántcsontpartit, folytasd a 87-essel!

108.
A kezdeményezőleg fellépő Spurs csak helyzetekig jut, de gólig nem, Lampard viszont Scholes-hoz hasonlóan a legvégén eldönti a meccset. Vezess föl 3 bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd az 59-esről!

109.
A Boltonnal csak szökő évente lehet látványos meccset játszani, és a tavalyi 4-3 után most csak egy 1-0-ás győzelem jön össze, de ez is három pont, vezesd is föl a karakterlapodra! Következik a londoni rangadó a Tottenham otthonában, de előtte kora délután a United játszik a City of Manchester Stadiumban. Ha úgy döntesz, hogy együtt nézitek a meccset a csapattal, lapozz a 67-esre! Ha úgy szervezed az egész meccsnapot, hogy minden külső hírforrástól elvágod a csapatot, csavarj a 95-ösre!

110.
Gratulálunk, megnyerted a Premier League-et! José Mourinho óta az első ember vagy, aki bajnoki címre vezette a Chelsea-t! A klub történetében még sosem szerzett ennyi gólt egy szezonban (103), és 1961 óta egy elsőosztályú csapat sem tudta átlépni a százgólos határt. Az angol labdarúgás történetének első csapata a Chelsea lett, amely négy alkalommal lőtt legalább hét gólt egy meccsen egy bajnoki szezon alatt. A +71-es gólkülönbséggel is 31 éves angol rekord dőlt meg, Didier Drogba pedig gólkirály lett. Még egyszer gratulálunk!

432 komment

Címkék: játék chelsea d angol több mint foci premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr542049785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.06.02. 08:11:45

asztapaszta!
ehhez idő kell, majd otthon :-)

zyndar 2010.06.02. 08:16:31

ÓRIÁSI!! :)
Megjött a ködben a Volga xD

McLucas 2010.06.02. 08:42:44

fantomgól:))))
már megint egy év posztja...

r_magpie 2010.06.02. 08:50:18

nagy ötlet, tökjó megvalósítás, gratula, ez nagyon tetszett:)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.06.02. 09:06:07

na, fekete volga....

Váháháháháháhhháá

EZ a legnagyobb poszt, mióta feltalálták az internetes világhálót, srácok, elmebeteg állatok vagytok, gratulálok. :-DDDDDDD

koda 2010.06.02. 09:16:15

:D:D:D:D:D

Gyerekeeeek! :D Ha Anelka a kezdőben van :D Én az elején kiraktam volna mint macskát szarni, de akkor nem hoztam volna a bajnokságot.

Mindegy, emelem kalapom az alkotók előtt, és go Blues!

Walmer 2010.06.02. 09:24:35

Azért ezt így összeszerkezteni.... Ian Livingstone és Steve jackson utólag is üdvözletét küldi.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 09:26:36

kalandjátékkockázat:)

ez nagyon durva volt, baszki... :DDDDD

balu11 2010.06.02. 09:32:47

csillagosötös!

irigylem a Chelsea-fanokat, remélem, majd egyszer az Arsenal bajnoki címét is jelentős késéssel ünneplitek meg (bár nemtom, hogyan lehet majd ezt überelni...)

t.o.d. 2010.06.02. 09:39:12

Aztaqrva, donnelly, jót tett a hétvégi mozgás! :-) Ha már hagytuk nyerni az NST-t, ez a minimum! Szenzációs, gratu, otthon végignyomom! Kaland, játék, kockázat! :-) Ollé!

bakító 2010.06.02. 09:41:22

Ez mekkora meló lehetett elkészíteni...
Őszinte elismerésem a szerző(k)nek.

Az egész éves NST ténykedésért pedig le a kalappal az egész stáb előtt. Kéretik ezt a színvonalat tartani a VB ideje alatt is.

t.o.d. 2010.06.02. 09:42:17

@balu11: ha lesz egyszer ilyen poszt a Gunners győzelme okán, abban csak három lehetőség lesz... Persze ideírni nem merem, mert Imi a csékánk. :-)

zsakfos 2010.06.02. 09:51:05

ÁHHH ez mekkora volt:)))
Elért a fekete Volga végzete:)
Egyébként ez saját ötlet volt? mert valami félelmetesen nagy.

Salvatore Bonanno 2010.06.02. 09:51:44

Szinte hallom, ahogy számtalan gépen kattognak az egerek scrollozás közben... :-)

Flankerr 2010.06.02. 09:54:00

@morphine: Ennél jobban én se tudom kifejezni gratulációmat, külön kiemelem az elembeteg részt..:)

Tika_ 2010.06.02. 09:58:07

ez hatalmas!!! (H)(H(H)
a tízoldalú kockáért külön pirospont!!
de tényleg hosszúnak tűnik, ezt otthon kell kiélvezni

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.02. 10:13:06

10-es kocka, Ferenc krt 4x valamennyi...

mickeyknox 2010.06.02. 10:40:27

eszméletlen jó poszt, gratula!

Harald hardrode 2010.06.02. 10:41:20

10-es kocka helyett véletlenszám generátor használata Javaban kocka dolog?:D (Muszáj volt munkahelyen leküldeni...)

vadkutya 2010.06.02. 10:43:39

"A kis Jézus megszületett, örvendjünk!" :)))

Na végre. 10/10

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 11:03:24

@Harald hardrode: "Ha 0-t dobsz, görgess a 13-asra, bármi más esetén folytasd az 50-esről!"

ugye tettél 0-t a generátorodba?:) JAVA-slom:)

Harald hardrode 2010.06.02. 11:06:36

@imici77: Még szép hogy. Szoroztam tízzel, és egész részt vettem. Ilyen apróságok nem fognak ki egy mérnökön....:)
A poszt viszont zseniális!

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.02. 11:10:34

@zsakfos : Jaja, biztos napszúrást kaptam szombaton:)

bidzsibj 2010.06.02. 11:15:38

Nagyon jo a poszt!
Remelem jovore mikor az MU nyer lesz megint valami ilyesmi!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.02. 11:16:15

Széééép!

És köszönöm az említést! (Félreértés ne essék, még nem játszottam végig, csak van egy olyan speciális érzékelő az agyamban, amelyik automatikusan kiszűri, ha egy képernyőn megjelenik a Messi szó.)

:-)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.02. 11:39:51

Hát ez simán benne van eddig a minden idők legjobb három posztjában! Kalapemelés, meg minden - ezt összerakni..

Nem értik a munkahelyen, miért vigyorgok, mint a tejbetök fél órája...:):):)

Köszönöm nagyon:)

vadkutya 2010.06.02. 11:45:22

@donnelly: Csak megkaptad a feladatot... ;)

rowi 2010.06.02. 11:50:15

faszom...a MU elleni első meccsig jól haladtam, de aztán jött a Volga...restart

egyébként meg kapjátok be, hogy dolgozzak így??? elkopik a scroll...

Zseniális

itt se értik mit röhögök percenként...

nordsee 2010.06.02. 11:54:48

@donnelly: Tökk-é-le-tess! És ugyanakkor félelmetes: mekkora merítés lehet ott még...
Könyörgöm ez csak egy blogbejegyzés!! :))) Mi lenne, ha nekiállnál írni...

England win The Ashes! 2010.06.02. 12:04:10

@anonim222 [semleges néző]:

... vagy Lajos utca, a számot én sem tudom, szemben van azzal az antikváriummal, ami az Argóban is szerepelt.
:D

kolgét 2010.06.02. 12:14:17

Ma éjszaka megint nem aludtál...

casaubon 2010.06.02. 12:16:54

gratula már az ötletért is, a kivitelezés meg remek.

és 86 ponttal zártam :D

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.02. 13:12:22

@Dr Jozef Vengloš: Deltavision.hu, szerepjátékkellékek. még 18-as oktaéder, vagy mi is van. Ferenc krt. 21. a pontos cím, asszem. az ötletet meg le kéne védetni :)

danesdzsu2 2010.06.02. 13:51:17

Habitang kolléga tényleg linkesíthetné, mondjuk az a tag-ek használatával....

danesdzsu2 2010.06.02. 13:55:04

@Harald hardrode: "Bárki, aki aritmetikai módszerekkel akar előállítani egy véletlenszámot, a bűn állapotában leledzik."
Neumann

;)

benke_x · http://benkebusto.blogspot.com/ 2010.06.02. 14:02:56

iphonerol eleg kuzdelmes volt vegigmenetelni :D 6-7 eve, 14 eves koromba haverral nyuttuk ezeket a lapozgatos fantasykat, hamar meguntuk azota van eletem :D

remek poszt! Koszonjuk!

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.02. 14:12:22

@anonim222 [semleges néző]: az oktaéder nyolcoldalú "kocka" (:) ), de kapható ott is, meg Silverlandben is. (BTW: Silverland: 1036 Budapest, Lajos u. 40.)
A tízoldaló amúgy pentagonal trapezohedron, becenevén dekaéder asszem - decahedron :)

ChelseaFC 2010.06.02. 14:22:00

Hát ez valami hatalmas. Köszönöm!!!

szeme közé, laposan! 2010.06.02. 14:27:31

A Barcás hasonló játék egy kicsit egyszerűbb lenne: Messi megint 3-at vágott, nyertél 4-0-ra, lépj a következő pontra... innentől kopi-pészt.:)

szeme közé, laposan! 2010.06.02. 14:29:04

Ja, és nem szép dolog munkaidőben ilyen posztot kitenni!:)

danesdzsu2 2010.06.02. 14:30:29

@szeme közé, laposan!: Kivéve az Arsenal ellen, akkor 4-et rúg:)

ChelseaFC 2010.06.02. 14:31:18

@szeme közé, laposan!: sajnos igazad van... De legalább baromi izgalmas volt a PL elejétől a végéig

krysal 2010.06.02. 14:31:50

Gyermekkorom utolsó nyarán lapozgattam ennyit, azt hiszem, az Elátkozott Házat kockáztam végig akkor.

Nagyon nagy a poszt, mély meghajlás, /salute!

balu11 2010.06.02. 14:35:13

@donnelly: nem is gondoltam volna rólad, hogy egy másik indexes blogban is írogatsz, amelynek színnvonala, hát... hogy is mondjam... elmarad az NST-től:

subba.blog.hu/2010/06/02/kaland_jatek_kockazat_5

legalábbis nagyon fura az egyező időzítés... :)

(mielőtt megkapnám, hogy én mit kerestem arrafele: index címlap)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 14:37:10

@danesdzsu2: wazzz, ez geci volt... :) Veletek akkor játszik a barca, ha bekapcsolod a playstationt. :)

crouchy 2010.06.02. 14:39:41

Gyerkek ez kurva jó!!!!!!!!

horas 2010.06.02. 14:42:18

Hát nemtudom,nagy ötlet az biztos meg óriási gürc,de mivel nem vagyok Chelsea-s nem igazán kötött le kb a 20.ik pontig jutottam el...
Meg nekem ez ebben a formában nagyon sok...

England win The Ashes! 2010.06.02. 14:51:09

@Harald hardrode: az az! Jó bolt az is, ha még működik.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 15:11:27

@danesdzsu2: az idei győzelmetek előtt kb a kvarcjáték feltalálásakor nyertetek ellenünk... :)

Bedinger · http://teamusa.blog.hu 2010.06.02. 15:26:04

@balu11: Lehet, a subba is olvas NST-t, mert az a poszt kb. 30 mp. alatt készült el...:)

Brukk 2010.06.02. 15:32:12

Azért Carloról szerintem csak felsőfokon szabad beszélni. A mostani edzők közül az egyik legjobb.
És mondjuk az idény összegzéséből hiányzik az is, hogy azt sem sokan mondhatják el, hogy a PL-cím mellett a kupát is megnyerték.
Maga a játék eszméletlen jó, meg kéne csinálni!!

krai 2010.06.02. 15:41:31

én ott buktam el mikor a terry botrányról volt szó és azt válaszoltam volna hogy nekem is megvolt :D

raja ram 2010.06.02. 15:48:42

Ha valami jó a XXI. században, az a web 2.0, mert nélküle soha nem találkoznánk ilyen fantasztikus írásokkal. Olvashatnánk a sok baromságot, amit hivatalos papírral rendelkező újságírók írnának. Külön öröm, hogy az egyik kedvenc csapatomról született ilyen írás, melynek mostani játéka az egyik legkedvencebb csapatoméra emlékeztet: MILAN - Rijkard/Gullit/van Basten CHELSEA - Terry/Lampard/Drogba

danesdzsu2 2010.06.02. 16:05:05

@imici77: Szombaton még nem érdekeltek téged a régi dolgok. De ha már igen, akkor:

2008, január 22. Tottenham : Arsenal 5:1

;)

danesdzsu2 2010.06.02. 16:06:52

@raja ram: web 2.0??? Mutass nekem ebben olyat, ami 20 éve ne lett volna megvalósítható.

Kövi 2010.06.02. 16:37:14

@paráznabillegető: jaja!
Jelentem: stréber vagyok. Szeretnek.

Szbzsolt 2010.06.02. 16:53:33

Hát ez nagyon komoly. :DDDD

Althedokan 2010.06.02. 17:04:50

na ezzel aztán el lehet játszadozni....P:P:P Pedig nem vagyok egy Chelsea fan, mondhatni inkább rühellem őket. Nagyon jó poszt, és itt aztán lehet bolyongani az események között. Köszönöm

Lezuzius 2010.06.02. 17:08:24

@peter135: Viccesek ezek ott barcaland-ben: £29.3 million

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.02. 17:14:07

@danesdzsu2:

Nap kommentje díj. :-))

@Lezuzius:

David Villa jobb (de legalábbis semmi esetre sem rosszabb) játékos, mint Fabregas, és ő 40-be került.

raja ram 2010.06.02. 17:26:45

@danesdzsu2:

Na most lehet, hogy én vagyok hülye, de 20 éve még nem nagyon voltak blogok (vagy voltak? csak én nem tudok róla?)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.02. 17:34:29

@Csöncsön:
meg sem merem kérdezni, hogy ezt mire alapozod.

balu11 2010.06.02. 17:38:19

@Csöncsön: esküszöm, nem szúrnák sokak szemét a kommentjeid, ha az elejére-végére odabiggyesztenél egy "szerintem"-et - világos, hogy e nélkül is csupán a te véleményed, de nem lenne ilyen "isteni kinyilatkoztatás" jellege... (lehet, hogy csak az engem zavar, ez esetben bocs)

Szerintem Fabregas jobb játékos, mint David Villa. Sokoldalúbb, vezéregyéniség, nem "csak" gólokkal képes eldönteni meccseket, ha nem megy neki, akkor sem észrevehetetlen, akkor is értékelhető, és komoly teljesítményt ad le, plusz 6 évvel fiatalabb, mégis szinte ugyannannyira rutinos. Kb ezek miatt gondolom én így.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.06.02. 17:50:52

Bár már többen megtették, de én is gratulálok, ez egyszerűen gyönyörű. Kb 12 éves korom óta (akkor játszottam utoljára KJK-t) nem izgultam ennyire. Ha most ezért kirugnak, akkor is megérte! :)

danesdzsu2 2010.06.02. 17:54:40

@raja ram:

1.mik a blogok ismérvei? Ha a lénye az, hogy blognak hívják őket, akkor nem. Egyéb esetben viszont voltak.

2.donnelly remek írásáről volt szó, ehhez pedig még csak net sem kell:)

raja ram 2010.06.02. 17:55:55

A Chelsea már majdnem eléri az 1988-as Milan színvonalát. Talán volt ahhoz is valami köze?

danesdzsu2 2010.06.02. 17:59:48

@imici77: jellemző, amint kapsz eredményt, egyből új, lehetetlen feltételt szabsz. "Bajnokság"-ból egy eredményt se tudok,a Tottenham nem szokott mindenféle idézőjeles "bajnokság"-okban indulni....

;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.02. 18:47:26

@peter135: @balu11:

Villa a saját posztján a világ öt legjobbjának egyike, sőt lehet, hogy a legjobb. Fabregas szerintem nem fér be az ötbe saját posztján (még), de ha igen, akkor is ugye "egy szinten vannak".

"ha nem megy neki, akkor sem észrevehetetlen, akkor is értékelhető, és komoly teljesítményt ad le"

Ugyanez igaz Villára is. Amikor nem lő gólt (ilyen ritkán fordul elő), akkor is csapata és a mezőny egyik legjobbja, állandó gólveszélyt jelent.

Éppen azzal jobb, mint Fabregas, hogy már beérkezett, pályája zenitjén áll, csúcson levő világklasszis. Ha ő 40 millióba került, akkor többet Fabregas sem érhet.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.02. 19:00:52

@Csöncsön:
Én már abban sem hiszek alapvetően, hogy két különböző poszton játszó játékos közül megmondjuk, hogy melyik a jobb.

Ha már úgy nézzük, hogy a saját posztján benne vannak-e a legjobb ötben, akkor Fabregas ott van. Ez viszont erősen szubjektív.

Viszont ha képes ugyanarra mint Villa (tehát: "ha nem megy neki, akkor sem észrevehetetlen, akkor is értékelhető, és komoly teljesítményt ad le")
és nála sokkal fiatalabb is, akkor nem értem, hogy miért érne Villa többet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.02. 19:08:10

@peter135:

Nyilván nehéz összehasonlítani, de az árképzéskor valamennyire muszáj. Villa éppen a rutinjából adódóan többször képes nagyon fontos meccseket eldönteni, mint Fabregas (Eb, vb, BL, fontos bajnokik, rengeteg példa van erre, voltak mccsei, amikor pl. a Barcát meg a Realt szinte egyedül verte meg). Szóval nem értem, miért kell kiakadni azon, hogy ha Villa 40 volt, akkor Fabregas se legyen több.

Asidotus 2010.06.02. 19:33:05

Na, nekem 72 pontom lett :(
EZ nagyon ott van :)

lószerafin 2010.06.02. 19:50:35

Kinézel az ablakon, és a ködben egy fekete Volgát látsz lefékezni a házad előtt. Kalandod itt véget ér...

Ezt csak úgy élheted túl ha játszatod Anelkát? :O
szar. :D

Csörszike 2010.06.02. 19:50:58

Donellynek jár a háromszoros hurrá!
óriási lett, gratula!
ezt a típusú kalandjátékkockázatot sokkal nehezebb olt játszani, mert nem tudtam mind a 20 ujjamat betenni a döntést igénylő lapok közé:)
mondjuk nálam anelka mindig jáccott, ezért elsőre behúztam a bajnoki címet (mondjuk a peroncell megvoltnál énis hibáztam, de hálistennek emlékeztem az előző pont számára...).
egyébként nekem TÉNYLEG megvolt a kiskurva:)
a cselszkij meg idén bombajól focizott, leszámítva az inter elleni párharcot. de ezt az intert idén nem lehetett megverni...majd jövőre, mert terrynek, lampnak meg drogbának jár a bl.

villa-fabregas vita: csöncsönnel kell egyetértsek, nálam sincs szignifikáns különbség a kettő között, de 40 millió meg biztos nincs. fabregast a médiahájp miatt taksálják többre, nomeg az életkora miatt (bár a rutin miatt jelenleg szvsz talán pont ezért jobb villa), a játékospiacon az árak kalkulációjánál a fiatalok többet érnek, mert van még bennük potenciál (ez alatt azt szokták érteni, h elméletileg és laboratóriumi körülmények között még 20-30%kal növekedni fog papíron a teljesítményük 22 és 27 év között - cesc jelenleg 22, és 27re mondják, h az ideális focistakor).

balu11-nek pedig valszeg igaza van a stílus tekintetében, de általában énis kinyilatkozatatok, mint túl "PC"-zek:) csak valszeg balunak külön fáj, h kedvenc premiershipben jáccó csapata megint kezdheti majd a 16 éves afrikaiakkal újjáépíteni a csapatot, amit már cselszkij szimpatizánsként is unok, el tudom képzelni, milyen szar lehet ars.fanként:))))

lószerafin 2010.06.02. 19:53:42

Zseniális cucc egyébként. Kár h összevertek az arsenal szurkerek.

Csörszike 2010.06.02. 19:57:37

@Csörszike: ja, még annyit, h a feltételezés, miszerint ha egy focista -esetünkben fabregas 22 évesen ondjuk 100as focista, 27-8 évesen meg 130as lesz, kurvára nem biztos, csak a játékosügynökök ezzel tesznek szert extra nyereségre, és ebben hasznukra van a édiasztárolás. mert a médiának ugye mindig az kell, h vki minél jobb, fiatalabb, szegényebb, gazdagabb, magasabb, kövérebb, különlegesebb legyen...
ugyanakkor nem egy focistát tudunk, aki kurvára nem 27 évesen focizott a legjobban, hanem monnyuk 22, és utána már csak lefelé ment. elsőre ittvan mondjuk ronaldo (nemnem, there is only ONE ronaldo...). vagy g.best. raul. és nyilván mindenki tudná folytatni. szal ez a "fiatal ÉS gecijó, ergo a "gecijó" árat beszorozzuk kettővel" - típusú érvelés fals, és a menedzserek találták ki.

Ryan O'Brien 2010.06.02. 19:58:21

Ilyet kitalálni és megcsinálni csak egy olyan elme tud, mint donelly. Egy zseni. Ezt az elmét okosan kell, okos dolgokra használni. Sok sikert D!

montipájton 2010.06.02. 19:59:58

Nincs mese, Csöncsön BÁRMILYEN posztot képes szétoffolni egy kis spanyolsztárolás kedvéért.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.02. 20:05:46

@montipájton: Hiszen ezért is szeretjük őt, érezzük át a rajongását. :)

balu11 2010.06.02. 20:07:27

@Csörszike: senki nem mondta, hogy 40-el többet ért, azt mondta csöncsön, hogy ha villa 40, akkor fabregas kevesebb (gyakorlatilag annak, h 40 nincs is jelentősége, a lényeg, hogy kevesebb, vagy több)

média-hype-al kapcsolatban nem látom, hogy fabregas jobban lenne hypeolva, mint Villa... talán kicsit, de ennek nem hiszem, h lenne jelentős érték-befolyásoló szerepe...

nem azért occsóbb az idősebb, mert a fiatalabb még lesz jobb biztosan (ill. nem főként ezért), hanem mert egy 23+4 éves játékost még el lehet adni 4 év múlva kb. annyiért, amennyiért vették, de egy 27+4 évest (különösen csatárt) már szinte biztosan csak kevesebbért...

egyébként pedig az itt sokak által elismert (köztük én, és pl. ha jól tudom, csörszike...) transfermarkt.de szerint 55-45 "ide", ami jelentős különbség

((most nemtom eldönteni, hogy off-olunk-e... végül is ez egy PL szezonzáró poszt alapvetően... mondjuk, tudok a beszélni kalandjátékkockázat-ról, nyomtam magam is, nem keveset :)))

raja ram 2010.06.02. 20:21:07

@Csöncsön:

Villa megvétele abból a szempontból is zseniális, hogy eggyel csökkent azok száma, akik a Barcelonának gólt rúgnak.Így a spanyol bajnokság 3. helyezettje 47 ponttal lesz lemaradva a másodiktól. Már előre izgulok, ki lesz az első kettő.

Csörszike 2010.06.02. 20:27:34

@balu11: persze, transfermarkt.de nálm is biblikus. azonban kicsit elbeszélünk egymás mellett, valszeg mert nem élőszóban kommunikálunk.
szóval szvsz a transfermarkt által is kalkulált értékben a focista "játékos" értékén felül még számolja a média- és marketing lehetőségeket, potenciált is. (pl. beckham értéke monnyuk amikor a csúcson volt: 25 millió mint játékos, 25 millió mint "marketingtermék". ettől még a tranfermarkt és a futballpiac szerint 50 milliót ért). fabregas ilyen értelemben érhet szerintem többet. fiatal, emósképű, nikereklámban már szerepelt "sztáralkat". villa ezzel szemben "csak" focista. zaragozában meg valenciában játszott, természetes, organikus pályaívvel, sőt talán túl sokáig volt mindkét helyen. nem 16 évesként robbant be, és nem a kultikus multikulti-mindig max 20évesekkel felálló arsenalban, ami a premiership, és ezzel a futballvilág kirakatában egy igen népszerű és kelendő termék, ráadásul az összes tököm nemlétező 3.világbeli országokban is, mint togo meg thaiföld. villa meg tipikusan antihero, kicsit diegomilitos. pl ezzel a hercehurcával is növekszik fabregas ára. mi volt villával kb 2 hete? egy minuszos hír, amit csak a focibuzik vettek, és elkönyvelték normálisként, mert ugye a valencia szarban van, a barca meg tele van pénzzel - mint pap...vel, h egyik kedves közös barátunkat idézzem:) - és csatár kellett nekik henry helyére.
sztem a barcának meg kurvára nincs szüksége most egy 80 milliós fabregasra, ha nem ülnek föl a barcelonai vezetők a média által gerjesztett közhangulatnak, akkor hagyják a picsába, és majd megveszik 3 év múlva, amikor majd télleg szükség is lesz rá, mondjuk 35 misiért. szakmailag ugyanis nem indokolt cesc a barcába addig, amíg van xavi. fabregas majd őt lesz hivatott helyettesíteni, de xavi jelenleg eggyel még jobb, most van a csúcson.

Csörszike 2010.06.02. 20:28:23

@raja ram: kiváló meglátás, és tömény izgalom a köv. 10 évre a spanyol ligában:)

értelmetlen_nevű 2010.06.02. 20:33:14

Szerintem ha Villa 40m, akkor Fabregas minimum 55m. Hülye lenne az Arsenal 50m alatt megválni tőle.

Fabregas nagyszerű játékos, és az egyik legfontosabb poszton játszik. Gólveszélyes, tömi a csapattársakat gólpasszokkal, és a védekezésbe is besegít. Szerintem benne van a top 5-ben a posztján, de ha figyelembe vesszük, hogy Lampard és Xavi már öregecske, akkor simán a legértékesebb irányító. Egyedül az a tény csökkenti az árát, hogy nyilvánvalóan a Barcelonába akar visszatérni, így nem adottak az igazi "verseny" feltételei. A City már simán kipengette volna a 60 milliót.

Persze Villa is nagyon jó, de ő már nem igen lesz ennél jobb. Fabregasban viszont óriási potenciál van, én azt hittem, hogy ez lesz az ő éve, de a sérülések és Wenger faszsága miatt nem jött össze neki. (meg persze volt egy csomó óriási teljesítmény, Rooney, Drogba, Messi, Milito...)

raja ram 2010.06.02. 20:34:59

@Csörszike:

a spanyol bajnokság lesz a következő 10 év legizgalmasabb bajnoksága. bárki nyerhet, hétről-hétre vérre menő küzdelmeket fogunk látni, gyenge idegzetűeknek nem ajánlott.

ddrum77 2010.06.02. 20:36:35

66. A fekete Volgában maga Abramovics vár, marcona tekintetű testőreivel és választás elé állít: Vagy cementbe kötött lábbal végzed a londoni kikötők nem túl sekély vizében, vagy az újonnan vásárolt hobbicsapatának edzője leszel Szibériában. Egy nap gondolkodási időt kapsz, és közlik veled, ha megpróbálsz eltűnni, előkerítenek, és automatikusan a 0-ás pont érvényes. Ha az első lehetőséget és a "meghalni emelt fővel" opciót választod, menj a 0. pontra, ha a másodikat, akkor irány a Ru. 1. pont. Amikor kiszállsz a kocsiból ízzadva, megcsörren a mobilod, és Galliani hív... Felveszed?

daneeka 2010.06.02. 20:42:05

@danesdzsu2: Bocsáss meg, hogy belekontárkodok, de 20 éve még nem létezett HTML, meg www. Egy 10-12 évvel viszont kiegyezek én is ;)

Duzsi8 2010.06.02. 21:23:14

Felforr a vérem, mikor a Fabregas téma előkerül, mert annyira igazságtalan az egész, hogy a katalán vérű játékosért még nekünk kell könyörögni, majd nem jelképes, hanem majdnem hogy átigazolási csúcsot fizetni, közben a Barca nevelte ki, adta meg neki azt az alapot, ami nélkül sosem fejlődött volna ekkora játékossá.

Szerencsére Cesc már nem először fejtette ki azt, hogy 1 csapat létezik számára, mégpedig a Barcelona, ide akar igazolni, amint lehet. Akiben Barca vér csörgedezik, azt sosem fogja magához láncolni egy olyan angol csapat, ami annyira "nemzeti", hogy 1 szem angol játékosuk nincs, vagy éppen 1-2 lótúró szintű a felnőttcsapatban.

Az Arsenal végtelenül hálás lehet a sorsnak, hogy kvázi ingyen a kezükbe pottyant lehetőségként Cesc megszerzése, és tudhatták már akkor is, hogy Cesc nem fogja ott húzni évtizedekig. És nem azért, mert továbbigazol a Chelsea-be vagy a MU-ba (bár pályafutása jobban alakult volna eredmények terén, ha ezeknél van, nem az Arsenal-ban), hanem mert haza fog térni.
Ez így is alakult, elég szomorú lenne Cesc ha a VB után London-ban kéne lehúznia még 1 évet, persze van akkora profi, hogy leszegett fejjel is 100%-ot nyújtana, ahogy tette ezt idén is, aztán a jutalma a nagy semmi lett.
Ebből a szempontból csúcspont volt az Arsenal-Barca BL párharc, ahol Messi üzent is a visszavágón Cesc-nek a 4 góljával.

Végül pedig a szokásos körök, hogy Fabregas a Barca-ban nem lett volna akkora játékos, mint az Arsenal-ban lett. Tény, hogy nem lett rosszabb, sokat tanult, tapasztalt az angol bajnokságban. De hogy az ilyen tehetség a Barca-ban is megtalálta volna az utat felfelé, az egészen biztos. Ahogy Piqué-ből is világklasszis védő lett, Messi-t nem kell méltatni, nos Fabregas is ebből a generációból való.

A legbántóbb hogy a saját nevelésű játékosért, aki az alapokat itt kapta meg, ami nélkül lehet, hogy valahol mosogatna éppenséggel Cesc, most ezért a tehetségért még nekünk kell óriási összeget leperkálni. Éppenséggel az Arsenal utalhatta volna a lovét évről évre, a "lerablás" miatt is.

Wenger pedig ne erre felé nézelődjön szét, hanem londoni grundokon keresgéljen angol tehetségeket, máshonnan egészen könnyű ellopkodni őket. Nyisson akadémiát a Holdon, és az ottani tehetségeket vigye az Arsenal-hoz. Bár akkor sem fog semmit nyerni már.

És remélem a Barca is tanul belőle, hogy a kincseket nem engedjük el csak úgy, hogy a szerződésbe ne foglalnánk bele valamilyen visszavásárlási árat, mint nevelőegyesület.
Elvileg létezik már valamilyen jogszabály, hogy a 21 vagy 23 éve aluli játékosért később a nevelőcsapat igényelhet valamennyi pénzt, persze ez Cesc-re valamiért nem vonatkozik nyilván. Akkor még lehet nem volt ilyen szabály.

Bocs a fél-offért, de ezt a Cesc témát nem tudom lenyelni. Ahogy az Arsenal viselkedését sem.

Duzsi8 2010.06.02. 21:28:01

Ami pedig a konkrét árat illeti, remélem Cesc közbe fog lépni, és megkéri az Arsenal vezetőit, hogy fogják vissza magukat. Olvastam olyat is, hogy Chigirinszki-t adnánk kölcsönbe 1 évre + pénzt, na ez még vállalhatóbb lenne.

Jól meg kell gondolni az Arsenal-os transzfereket, az utóbbi 1-2 alapján, mert Henry-ban is 1 jó év volt, aztán használhatatlan lett, Hleb meg no comment kategória volt, pedig az Arsenal-ban sokszor villogott, aztán a Barca-ban két egyenes passz nem sikerült neki. Mondjuk ők nem katalánok voltak.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.02. 21:35:18

@Duzsi8:
"Ami pedig a konkrét árat illeti, remélem Cesc közbe fog lépni, és megkéri az Arsenal vezetőit, hogy fogják vissza magukat."

Az Arsenal nem egy jótékonysági szervezet. Ha Fabregasnak maradnia kell, akkor majd törölgetheti a könnyeit a heti 110 ezer fontos fizetésével.

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2010.06.02. 21:41:33

Hát sajnos egyelőre úgy áll a helyzet. hogy Fabregas nem megy sehová, az Arsenal közleményt adott ki, hogy nem eladó, számítanak rá, stb...

CaBeL 2010.06.02. 21:52:43

Kicsit idős már Fabregas az Arsenalba, szal most kell eladni.

A POSZT pedig zseniális, engem elvitt a volga, de azért sem játszatom anelkát :D

Lezuzius 2010.06.02. 21:59:00

@Duzsi8: a kis katalan kacsojaval Fabregas 2015ig irt ala az Arsenalhoz. Felnott ember, tudja mit csinal. Ha kap erte az Arsenal normalis ajanlatot eldja, ha nem nem.
Minden Barca evfolyam minden egyes jatekosaert igy sajog a szived?
Chigirinszki volt 25milla, egy otodik szamu kozephatved, Fabregas siman meger 3szor ennyit.

Ronal-d'oh! 2010.06.02. 22:10:50

@Duzsi8: Fabregas sehová se akarna eligazolni, ha az Arsenal néha nyerne is valamit, csak már a töke tele van azzal, hogy 5 éve semmi. Akárhogy csavarod, Wenger csinált belőle sztárt, nem a Barcelona, és megértem, hogy nem akarja elengedni az utolsó nagy klasszisát.

nagyon halott 2010.06.02. 22:23:21

@Duzsi8: ezért a két kommentért kár volt regelni.

bakító 2010.06.02. 22:36:49

Ha a Barcelona TÉNYLEG meg akarja szerezni Fabregast, akkor normális árat kínál. 30 M eurós ajánlattal csak annyit értek el, hogy az Arsenalnál automatikusan foglaltra rakják a hívásukat.

Tudjuk be ezt az egész hajcihőt a Barca elnökválasztási kampányába. Elég szomorú, hogy egy 23 éves játékos kontójára akar népszerűséget hajhászni egy-két senkiházi. Ez sem az Arsenal szégyene...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 22:55:23

közben j.cole közelít hozzánk... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 22:56:56

@vadkutya: hálás vagy Te is a sorsnak, baszki, mi? :) Jövő csüt este sörözés jorky után.... mi a kifogásod a Lurdy ellen? :)

vadkutya 2010.06.02. 22:57:36

Benitez-t meg kirúgták...

vadkutya 2010.06.02. 22:59:47

@imici77: Mindenképp, bár látatlanba nem ígérek semmit, de beszéljünk még róla privátban.

Miért is kéne hálásnak lennem?

vadkutya 2010.06.02. 23:02:25

@imici77: Ó, igen, hálát adok katalán-bának és katalán-nének,h anno ezt így összehozták, ezt mindig el szoktam mondani... :)

Ronal-d'oh! 2010.06.02. 23:06:08

@vadkutya: ha jól értettem, akkor pénzt ajánlanak Beniteznek azért, hogy ne még nagyobb pénzt kelljen fizetni, mert kirúgják? :D

vadkutya 2010.06.02. 23:13:26

@Ronal-d'oh!: Vmi olyasmi, mást nagyon nem is tudnak csinálni, Benitez ugye nem rég hosszabbított, én 3 milliót olvastam...

Domingo 2010.06.02. 23:33:40

@Duzsi8: Feltételezem a történet elejét úgy álmodtad meg a kicsi elbaszott világodban, hogy Wenger behajtott a Barca edzőközpontjába az 55-ös Citroen 2CV-vel, majd a kis Cescet betuszkolta két marcona legionnaire közé a hátsó ülésre...

Annyira kár volt ilyen hosszú kommentet írnod, ha csak kapitális marhaságokra futotta.

Domingo 2010.06.02. 23:35:14

Donnelly posztja egyébként zseniális, minden tiszteletem érte. Lesz mivel szórakozni, ha hazaérek.

raja ram 2010.06.02. 23:51:39

A Cesc témához egy összeesküvés elmélet: lehet, hogy a spanyolok azért nyertek életükben előszőr valamit 2008-ban, mert a csapat nagy része Angliában focizott?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.02. 23:54:53

@Ronal-d'oh!: @vadkutya: Ezt hívják úgy, hogy mutual termination avagy közös megegyezésre történő szerződésbontás - csak ezt Magyarországon úgy értelmezik, hogy "kirúgják", ami egyébként nem áll messze az igazságtól ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 23:57:18

@donnelly: Ti (bnőd) is készítettetek fotókat a kupán, azokat megosztod velem, mert a fehérruháslányén csak Ti (nst csapat) voltatok... thx

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.02. 23:57:58

@imici77: ?-eket tegyél be a mondatba tetszőleges helyre:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.03. 00:03:41

@imici77: Feltöltöm, aztán adok linket. A fehérruháslány becsületes neve egyébként soccergirl :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.03. 00:06:00

@donnelly: az igazi nevét is tudom, tavaly mintha a juvét emlegette volna, aztán talált egy gyűrűt, idén meg rohant az esküvőre... :)

Deák Attila 2010.06.03. 00:36:08

Sziasztok!

Régóta olvasom a blogot, nagyon ott van! Most rávettem magam, hogy végre regisztráljak is, mivel már nagyon unom az egyéb oldalakat (nem reklámozok!:D), és az idióta embereket!

Szóval mégegyszer hello mindenkinek, rólam annyit hogy elvitt a volga, dehát Istenem, meg kellett húzni a csajt!:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.03. 00:41:45

@Deák Attila: Üdv Magyarország legkulturáltabb online futballközösségében, és riszpekt a beköszönésért!:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.03. 00:43:26

@imici77: en.fotoalbum.eu/donnellynst/a479944

A második oldalon van rólad egy igazi sztárfotó :)

Deák Attila 2010.06.03. 00:54:08

Ha nem bánjátok, rögtön hozzá is szólnék a Fabregas témához, mert sok dolog érdekelne vele kapcsolatban!

Transfermarkt.de szerint 55 millió euro. Nem tudom, nem értek hozzá, hogyan és miként határozzák meg az árát, de a Barcelona 29 millió fontos ajánlata akkor egy vicc. Azt viszont tudom, hogy akkor nem kapják meg 55 millióért, és jól is teszi az Arsenal, ha legalább egy 125%-os ajánlatig fel sem veszik a telefont, ami ugye 68,75 millió euró, ha hozzávesszük, hogy Fabregas még csak kétszer tizenegy éves, meg csapatkapítány is, az mindjárt 70 millió!

Amúgy Madrid drukker vagyok (lehet fújolni:D), de szoktam olvasgatni az Eurobarcát is (sosem kommentelek - nem szép dolog - madridistán is van egy két bunkó Barcás - mind1), és értetlenkedik a sok Barca drukker, hogy ennyit és ennyit kér az Arsenal (legutóbb 80 millió fontról szólt a fáma - az azért durva), holott elrabolták tőlük!

Hát, akkor kellett volna vigyázni rá, mikor még csak 16 éves volt! Erre mindig megkapom, hogy rosszindulatú vagyok, mert Spanyolországban nem kaphat profi szerződést bizonyos korig, ezért ment Angliába! És Messi, kérdem én? Ő szinte ott született, mégis kivárta a profi szerződést, nem ment Angliába. Szerintem sántit a Barcelona dolog, pofára estek, nem hitték volna, hogy Fabregas ilyen tehetséges lesz, most meg kaparnak ezerrel, hogy visszaszerezzék!

Nem akarom megbántani az Arsenal szurkolókat, (nem vagyok semmelyik klub ellendrukkere sem, a focit szerettem ugyanis) de szerintem a csapatkapitányuk pofátlan! Meghosszabítja a szerződését, majdnem kétszer akkora fizetést kap, aztán meg hisztizik a Barcelonáért? Vagy lehet, hogy az eredeti összeg négyszeresét akarja, gondolta: - Itt hosszabítok, kérem a dupláját, aztán körbenyalom a Barcát, nekik ugye még rá is kell ígérni, akkor az mennyi is lesz összesen!

Inkább becsülné meg magát és kapitányhoz méltó viselkedést tanusítana. Örülhetne, hogy Wenger számít rá és támogatja, ő csinálta belőle azt, aki lett, ezt ne felejtse el. Ha van benne gerinc, akkor most már töltse ki a szerződését, ill. utolsó előtti évben menjen el, hogy kapjon a klubja érte pénzt!

Remélem nem sértettem meg sem Barca, sem Arsenal drukkert a kommentemmel!

Deák Attila 2010.06.03. 01:01:29

Amúgy az oldalra véletlenül találtam rá, kb. egy negyedéve, azóta minden nap megnézem van-e új írás, szíporkázóak ugyanis, a bl-esek vmi fantasztikusak voltak, a Realosak meg sajnos igazak!:D Ez a Chelsea-s is nagyon tetszik, de valahogy mindig kirúgnak!:D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.03. 07:22:15

@Deák Attila: "ő csinálta belőle azt, aki lett, ezt ne felejtse el." - ezért még a pokolban bűnhődni fogsz, figyeld csak meg! :)

amúgy üdv, ismét egy normális Madridista :)

@donnelly: kösssssz, tv, internet... mi kell még? 20 éve nem lehettem volna ekkor sztár :) pedig voltam :)

danesdzsu2 2010.06.03. 07:42:58

@daneeka: 10-12 év???? Én régebb óta használom:)
Pont 20 éves.

Donnelly alkotása egyébként remek, csak még mindig nem tudtam végigjátszani:(

danesdzsu2 2010.06.03. 07:52:52

@imici77: Miért erőszakoskodtok az ifjú tehetségekkel? Ha nem akar nálatok játszani, hát nem akar, nem tudjátok ezt elfogadni?

(szemforgatószmájli)

montipájton 2010.06.03. 08:07:03

@Duzsi8: A legbántóbb hogy a saját nevelésű játékosért, aki az alapokat itt kapta meg, ami nélkül lehet, hogy valahol mosogatna éppenséggel Cesc, most ezért a tehetségért még nekünk kell óriási összeget leperkálni. Éppenséggel az Arsenal utalhatta volna a lovét évről évre, a "lerablás" miatt is.

Bántás nélkül, de ez egy súlyos baromság. Akkor a világon minden olyan játékos, akit egyszer eladtak, ingyen mehetne vissza ugyanabba a klubba, csak mert onnan jött.Tetszettek volna megtartani, felnevelni, nem sírni. Fabregas nyilván sokat köszönhet a Barcának, de a karrierjét illetően még többet az Arsenalnak: belefektettek sokmilliót, fizették, játszatták, "fejlesztették", miért adnák ingyen vissza? Viccnek is rossz.

De mit keres ez a téma ebben a remek angol-fantasy posztban???

undertow 2010.06.03. 08:36:45

fantasztikus poszt, köszönjük. már szinte nincs is pofám egy szakmaibb elemzést is kérni :D

undertow 2010.06.03. 08:44:35

@danesdzsu2:
nem egészen. 93-94-95 környékén születtek. a htmlről az első nyilvános draft 91ben jött ki, és 95ben készült el a html 2.0 ami az első hivatalos specifikáció volt.
a www 93ban lett szabadon elérhető és 93ban jelent meg az első böngésző(mosaic) ami már nem tisztán szövegalapú volt, a képeket is kezelte.

danesdzsu2 2010.06.03. 09:19:00

@undertow: Tehát egész jó a 20 év:) Amúgy bármelyik hypertext protokoll megfelel a poszt közléséhez. Web2?:)

balu11 2010.06.03. 09:23:29

tényleg nehéz eldönteni, hogy ennél a posztnál mi számít OFF-nak

a Fabregas vs. Villa értékvita
v.
a Shamutanti dombok végigjátszásának lehetséges megoldásai

Viszont abban szinte biztos vagyok, hogy abból _semmi_ jó nem fog kijönni, ha megint elkezdjük a "fészekrabló-Wenger, Spanyol'ban később lehet csak szerződés, ezt használta ki a pedo-> de akkor mi van Messivel-> OK, de ő katalán, meg egyébként is-> de Londonban lett játékos-> lóf_szt, a Zakadémián, nem fizetünk sokat mert eleve a miénk-> nem érjük be kevéssel mert a kapitányunk, ->....... ->...........[fektetett nyolcas]" vitát. Ráadásul méltatlan is lenne a kiváló poszthoz.

Sztem.

Deák Attila 2010.06.03. 09:29:24

@imici77: :D Oké megbeszéltük!:D Amúgy nem az a jó kifejezés, hogy végre egy normális madridista, hanem, hogy végre egy normális blog/fórum, ahol következésképpen normálisak is az emberek! Azt hittem, a foci blog/fórum az őrültek melegágya, de ez nem, mégegyszer hype a készítőknek!

Lebowski Őtökisége 2010.06.03. 09:42:39

ú a 9. pont rajtam is kifogott, pedig lehet, hogy poénból tényleg odalöktem volna az éhes médiamajmoknak hogy a premier league összes focistafelesége megvolt.

@donnelly: itt csak a vuvuzela-anglia van? :) a világ további legjobb meccseiről nem készült dokumentáció? [gondolok itt drámai közeli felvételekre a tizirúgó arcokról lol, BRONZMECCSről :), nst-hondurasról...]

Köszönöm a posztot btw! bár utoljára a murinnyó-korszakban követtem igazán a csapatot, amióta a hajcsár leugrott a szekérről, nekem úgy tűnik, csak a szemellenző miatt látják még mindig a helyes irányt. Vajon ki lesz az az edző, aki a saját képére teremti újra a Bluest?

amíg skrolloztam, ugráltam, gurítottam, egy kicsit tényleg beleéltem magam a vén digó helyébe, izgi volt :D mert az olyan részletkérdések, mint hogy hova megyek először (olasz étterem, kocsma), kurva közel hozták a fílinget.

szal annak ellenére nagyon élveztem, hogy nem áll hozzám közel a cselzi.

Deák Attila 2010.06.03. 09:48:04

@Lebowski Őtökisége: Jó, akkor nem egyedül estem áldozatul a focistafeleségnek!:D Mondtam magamban: Ez gyors karrier volt Attila fiam!:D

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.03. 09:50:24

@Lebowski Őtökisége: Nekem csak ezek vannak, más forrásból lehet, h előkerül még 1-2 érdekes felvétel :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.03. 10:07:06

@danesdzsu2: lefordítom csak Neked: "ENNYIÉRT NEM ELADÓ"... miért írt alá 2015-ig? most jön, h kényszerítve volt, ismét.

Deák Attila 2010.06.03. 10:12:47

@imici77: Elképzelem Arsene Wengert szmokingban, kárpitos székben ülve, kezében macskát cirogatva, ahogy azt mondja Fabregasnak: - Vagy az aláírásod kerül a papírra, vagy az agyvelőd! - Csak ilyen lazán, Don Corleone után szabadon!:D

danesdzsu2 2010.06.03. 10:35:28

@imici77: nem elég, hogy Wenger összefogdossa a fiatalokat, ki-tudja-miféle-bűnös-célból, még erőszakkal ott is tartja őket. Vajh miféle praktikákat vethetett be azért aláírásért...

Igazán nem támogathatod ezt. Egy katalánnak Katalóniában a helye, tévedésből került az Arsenalba.

raja ram 2010.06.03. 10:38:52

Fabregas tényleg megaoff ebben a topicban, de mint tendencia megér egy pár mondatot. Ez a fajta koncentráció (mely nem sokat használ a Barcelonának, de nagy kárt okoz az Arsenalnak) legyengíti a nemzeti bajnokságokat és iszonyatosan erős "kispadokat" hoz létre, kinek használ? Ha a Real és a Barca "kispadja" indulhatott volna a bajnokságban, hányadikak lettek volna?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.03. 10:43:44

@danesdzsu2: biztos erőszakkal tartja ott... viccelszbolondozol...

henrynek és ibrának és messinek is katalóniában a helyük. meg villának. hlebnek is.

vadkutya 2010.06.03. 10:44:46

Napalmot Katalóniára! Csatlakozz...

danesdzsu2 2010.06.03. 10:57:14

@imici77: Az más. Ők nem katalánok. És szegény Fabregas szeretne menni, csak a gonosz Arsenalosok nem engedik. Hát ilyen világot élünk? Kénytelen felhúzni azt a mezt, amit lassan talán már gyűlöl? Hát te tudsz nyugodt szívvel egy ilyen csapatnak drukkolni? Amelyik modernkori rabszolgatartóként viselkedik? Hol marad az ember méltósága?

(Páran azt kérdezik, hogy mit keres egy Arsenal játékos egy angol topikban. Árulkodó lesz, ha nem kéritek ki magatoknak:) )

vadkutya 2010.06.03. 11:08:01

@danesdzsu2: Tévúton jársz egy picit. Amit most Fabregas csinál az a pofátlanság netovábbja (nyilván ebben nagy szerepet játszik a spanyol "újságírás"). Mi az anyja picsájának hosszabbított akkor? Az a gondolat,h haza akar menni, idén fogalmazódott meg először a fejében? Nem hiszem, ergo minek veri most a nyálát?

S az sem igaz,h az Arsenal-osok "nem engedik". Tény,h számolnak vele, talán nem véletlen,h ennyi pénzt és energiát fektettek a fejlődésébe. Magyarul lehet menni, 2015ig szól a szerződés, fizessék ki, aztán free tibet.

Le is szarom, tőlem aztán mehet, unom már...

szferi 2010.06.03. 11:13:23

Úristen, mit baszakodtok ezen ennyit!
Fabregas és wenger meghoszabbította a szerződést, így mindketten több pénz csikarnak majd ki a barcából. a barca meg tett egy kezdő, alacsony ajánlatot, hogy legyen alap az alkudozáshoz. szerintem nem bonyolult az ügy.

raja ram 2010.06.03. 11:15:13

@vadkutya: .....fizessék ki, aztán free tibet.

:)
Mekkora poén! Ennél már csak az lenne nagyobb, ha Arzén a hátralévő 4 évre elküldené Fabregast az FC Lhassába kölcsönjátékosként.

vadkutya 2010.06.03. 11:20:45

@szferi: Azt azért Te sem gondolod komolyan,h Wenger azért hosszabbított Fabregas-sal,h majd jó pénzért eladja...

danesdzsu2 2010.06.03. 11:22:24

@vadkutya: Pofátlanság? Mikor ő csak haza szeretne menni? Ami nem csoda, már kiöregedett a közismerten fiatalokhoz vonzódó menedzseretek mellől. Az a szerződés pedig... biztos vagyok benne, hogy a bíróság előtt megbukna, amikor Fabregas kitálal. Csak sejthetem, milyen gusztustalanságokat kellett bevetni ezért...
De, még ha szabályos is az a szerződés vegyétek tudomásul, egy szabad katalánt nem tarthattok rabláncon egy ifjúkori botlásért, tévedésért.

Ps: Gond lesz az iróniaérzékelőtőkkel:)

black_duck 2010.06.03. 11:24:17

„Az egész világ tudja, hogy Cesc a Barcelonában akar futballozni, és azt is tudja mindenki, hogy mi is azt akarjuk, hogy nálunk folytassa, de van egy harmadik fél is, akinek köze van az ügyhöz, és ez az Arsenal. Június elsején megkezdődött az átigazolási időszak. Eddig csak nem hivatalos érdeklődésről lehetett szó, de most már konkrét, hivatalos ajánlatokat kell tenni. Éppen ezért tegnap hivatalos, komoly, írott ajánlatot tettünk az Arsenalnak" – mondta Joan Oliver.

A Barca már döntött, Fabregas is döntött, és fejet fog hajtani az Arsenal is hamarosan. A kapott pénzből Wenger meg nyisson egy árvaházat, ahol majd ő összeszedi a 7-8 éveseket, és ő felneveli őket , majd beépíti azokat. Nem pedig innen-onnan ellopja a tehetségeket. Pffajj Wenger.

vadkutya 2010.06.03. 11:26:53

@danesdzsu2: Egy szabad katalánt...rabláncon... :DD

black_duck 2010.06.03. 11:28:42

@danesdzsu2: elég lenne csak Pires-t és Ljungberg-et megkérdezni, hogy miért ábrándultak ki Wenger-ből

ez az ember egy ZS-kategóriás diktátor, egy lopótök...

szferi 2010.06.03. 11:28:56

@vadkutya: nem emlékszem utoljára mikor fordult elő, hogy egy arsenal játékos nem volt eladó. nyilvánvaló, hogy fabregast előbb-utóbb elviszi a barca, várta volna meg wenger, míg lejár a szerződés és ingyen elmehet?! ezek csak pozíciós játékok, ahogy a barca komolytalan ajánlata is az.

raja ram 2010.06.03. 11:29:50

Muss Bayern um Superstar Arjen Robben zittern? Laut der spanischen Zeitung „El Mundo Deportivo“ will der FC Barcelona den Holländer unbedingt verpflichten! (Sportbild-ma)

szferi 2010.06.03. 11:29:50

@szferi: nyilvánvaló, hogy megy fabregas, csak az összeg kérdéses.

szferi 2010.06.03. 11:31:11

szarakodik a blogmotor.

Mérgező Hulladék 2010.06.03. 11:33:43

Még azért hiányolom Fabregas hősi katalán jellemvonásainak ábrázolásából az autentikus 'culé' és 'la masia' kifejezéseket. Ezek nélkül egyszerűen nem tudom élvezni a Fabregas-vitát :)

Lebowski Őtökisége 2010.06.03. 11:34:15

@raja ram: de tényleg amennyire jó ez a CHELSEA POSZT (csak hangsúlyozom, hogy hol vagyunk), annyira voltak képesek elpofozni a témát a már nagyon unalmas Barcelona - Arsene Wenger-filozófia-rabszolgatartás-akármi topik felé.

de tényleg, a barcásoknak akkora az arcuk, hogy akárhova benéznek, csak magukról tudnak beszélni :D

MENJEN WENGER A BARCÁBA és akkor lezárul a vita. kezdek is intézkedni bazzeg :)

[vagy pedig hozzuk gyorsan szóba Javi Martinez dilemmáját, hogy vajon maradjon-e Bilbaóban, vagy igazoljon a Barcába/MU-ba (ugyanis ezek tényleg le akarják igazolni)]

szferi 2010.06.03. 11:35:11

A liverpool 3 millió fontot kínált fel beníteznek, ha elhagyja a klubot... fuck.

vadkutya 2010.06.03. 11:36:36

@Mérgező Hulladék: Szép is lesz, mikor Pérez bemondja a 60 millát, Arséne meg az okét... :)

ZenZo 2010.06.03. 11:48:57

Bocs, melózok ezerrel, nincs idő visszaolvasgatni a hsz-eket, hatalmas atomkirály poszt, erre megérte várni :)

tegnap este nekifogtam vagy 3x, de sosem győztem :)

no, thx még 1x, béke mindenkibe

vadkutya 2010.06.03. 12:03:22

@Neil Blender: Hasonlóan érzek. Az lenne az új évezred legnagyobb futball-poénja... :)

Tika_ 2010.06.03. 12:44:51

OFF
@balu11: Ezzel mondjuk többtucat másik kommentelőre igaz, és igazabb lett volna :), miért pont Csöncsönünket találtad meg vele?
@raja ram: Egyetértek, hogy korlátozni kéne a koncentrációt, de városi legenda, hogy léteznek topcsapatok, ahol minden posztra van 2 topkategóriás focista. Ha meggondolod, kevéssé is lehetséges :), és annyit nem ér meg.
@imici77: @vadkutya: Azt mondtátok, hogy nem mondtok semmit?? Ejnye, fiúk…
@Lebowski Őtökisége: Figyu, ha nem ismered a blog kommentelőit, akkor ne írj ilyeneket, mert csak magadra locsolod a benzint ;). Ha kicsit utánaszámolnál, láthatnád, hogy 0 Barcás pörög a témán, az érintettek közül csak az Arsenal szurkolók csócsálják. Meg mások persze. Aztán a végkövetkeztetés, hogy "de tényleg, a barcásoknak akkora az arcuk, hogy akárhova benéznek, csak magukról tudnak beszélni". Bravúros, de köszönjük nem kérjük.

ON
Végignyomtam, de a pontokat számolgatta a fene :). Az igazság az, hogy mi a csatákat is csak kb. az első 2 könyvnél számoltuk, utána már csak mindig továbbmentünk, hogy megnyerve. Pedig a szerepjátékban nagyon szeretem a harcot, de az a „harcrendszer”, ami a Rakéta könyvekben volt, nem volt szórakoztató, szerintem ezért lett elhagyva.
A Volgát nekem nem sikerült előhozni, úh majd elolvasom hagyományos módon :).
balu11, a Kaland Játék Varázslatokban azt bírtam, hogy kapcsolódtak egymáshoz. Bár van egy haverom, aki hosszabb szerepjáték szünetben a KJK-okat is úgy nyomta, mint rpg-t, vitte tovább a cuccait a köv. kalandra :).

rizla 2010.06.03. 12:47:13

zseniális ötlet, de szerintem láthatatlanná kéne tenni a szövegeket, hogy csak kijelölés után működjenek, mert így elspoilerkedtem magam :(

füligjimmy77 2010.06.03. 12:47:51

öööö, elolvastam, nem értem. Tízoldalú dobókocka, lépjek a mittoménhova??? He??

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.03. 12:54:49

@raja ram:

Ez nem összeesküvés-elmélet, hanem egyszerű tájékozatlanság és butaság. Az Eb-győztes spanyol keretben összfix egy, azaz EGYETLENEGY (érted? EGY) alapember játszott a Premier Leauge-ben*. Mindenki más a Valenciában, Villarrealban és más hasonló csapatokban (plusz a Realban és a Barcában is persze).

*Fernando Torres

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.03. 12:56:27

@raja ram:

Ja, és persze az sem igaz, hogy először nyertek valamit, hiszen '64 után ez a második Eb-címük volt. Ezzel Németország mögött az Eb-k második legeredményesebb futballnemzetévé léptek elő.

raja ram 2010.06.03. 13:09:41

@Csöncsön:

Igazad van. Hogy felejthettem ezt el. Ott ültem a TV előtt és az egész ország sík ideg volt, mert az első meccsen kikaptunk a spanyoloktól, pedig jobbak voltunk. Senki nem értette, miért nem játszott Varga Zoli. A dánok ellen betették a csapatba, le is zúztuk őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.03. 13:14:23

@raja ram:

Mészöly mondta arról a meccsről, hogy a végén, miután a spanyolok megszerezték a vezetést, vagy húsz percig egyszerűen nem volt játék: Amancio levitte a szögletzászlóhoz, és nem lehetett kihozni onnan a labdát. (Az Atlético-Fulham EL-döntő utolsó hat percében eszembe jutott ugyanez.) Akárhogy is volt, attól a spanyol válogatottól (pláne idegenben) nem volt szégyen kikapni; bár most játszanánk egy ilyen EB-elődöntőt...

raja ram 2010.06.03. 13:20:21

@Csöncsön:
Akkor ezt nem így éreztük. Szégyen volt kikapni, idegenben is. Senki nem értette, miért nem játszik Varga, aki a világ legjobb játékosa volt (Dózsa drukker voltam).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.03. 13:26:41

@raja ram:

A magyar közvélemény sosem a reális értékítéleteiről volt híres. Ha megnézzük például az aranylabda-szavazásokat, a klubok nemzetközi szerepléseit stb., szóval a többé-kevésbé objektív mutatókat, akkor (így utólag már pontosan) látszik, hogy azon a meccsen nem Magyarország volt az esélyes. Idegenben meg pláne nem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.03. 13:34:55

@rizla: De pont ettől van meg a lapozgatós fíling:)
Amúgy majd ha mocskosul ráérek, lehet, hogy megcsinálom önálló blogként, linkekkel a linkeknek;)

raja ram 2010.06.03. 13:40:42

@Csöncsön:

Nem lehet összehasonlítani a mai helyzettel. Nem volt 500 sportcsatorna, internet. Láttuk a magyar válogatott meccseit, a magyar csapatok kupameccseit és a BEK, KEK, UEFA kupa döntőt, 1966-tól a VB-t. Persze, hogy nem volt reális képünk a világ labdarúgásáról - de 1970-ig Magyarország bárkivel szemben esélyesként lépett pályára, bárhol a világon.

rizla 2010.06.03. 13:43:11

@donnelly: ez mondjuk igaz, én csak párszor vettem a kezembe olyan könyvet, aztán amikor eluntam, előrelapozgattam, de mindig valami halál unalmas sztori volt, szóval a haláljelenetet kerestem. de egy Legyél Carlo Ancelotti az más, izgulni akarok.
de amúgy nem kell link szerintem, csak változtasd fehérré a kezdőszövegen kívül az összes számozás utáni részt. na?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.03. 13:47:53

@rizla: Ha már lecsengett a dolog, akkor lehet, hogy megcsinálom:)

lexx 2010.06.03. 13:48:05

@donnelly:
AHHHHHH! rajta, tamogatom. Ha en is mocskosul raerek talan lefodithatjuk angolra is.ramfer a gyakorlas. Ba nem ertem miert a d10-et hasznalod a klasszik 2d6 helyett.

rowi 2010.06.03. 14:12:11

@ZenZo:
Amálkát játszatni kell...mese nincs...egyébként jogos. ősszel és télen nagyon ment neki

Tika_ 2010.06.03. 14:15:17

@imici77: még 3 átigazolás után is így utálod szegényt? ;)

Pig_Bodine 2010.06.03. 15:58:01

102
Éljen a kontrafaktuális történetírás!
Nagyon jó ötlet, kiválóan megírt poszt. Gratulálok.

undertow 2010.06.03. 16:26:41

@ZenZo: :D
a reggeli kávé mellett végigtoltam. néha memorizálni kellett az előző számot, hogy minél több lehetőséget végig tudjak olvasni, de egyébként nem olyan vészes.

undertow 2010.06.03. 17:16:32

@váév építők:
szomorú vagyok, olyan szépen kiiktatta a poolt a bajnoki versenyfutásból.
na mindegy, remélem souness lesz az utódja.

Pig_Bodine 2010.06.03. 17:32:03

Volt egy spanyol, Rafa a neve;
Bajnokságra sansz nem volt vele:
Hogyha rajtam múlna,
Még harminc év múlva
is ő lenne a Pool menedzsere.

(Tudom, ez nem az a topik...)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.03. 17:51:40

azért a 2 Bl döntőt és a FA kupát ne feledjük.. a tavalyi pontszámmal meg idén bajnokok lettünk volna... 2004 előtt 20 évig még a BL is álom volt, nemhogy a bajnokság... igenis sokat köszönhetünk Rafa-nak, ha ez az utolsó szezon szarul is sikerült...

poolfanati 2010.06.03. 17:55:50

rafa távozott!!!
posztot azonnal!!!

köszönjük neki a BL-t de az utóbbi év(ek) már csak kínlódás volt.

de basszus hogy fogjuk így megtartain gerrardot és torrest? maschára már nem is merek gondolni, ő kijelentette hogy menni akar. de örülök hogy reinával nemrég hosszabítottunk szerződést.

poolfanati 2010.06.03. 17:57:07

donnelly: te egy jós vagy! nemrég egy posztban megköszönted rafa munkáját, szépen el is húzott.

(talán ha egy liverpooli gödör cikket csináltál volna ősszel akkor most bajnokok lennénk:D)

crouchy 2010.06.03. 18:04:08

és akkor most ugye Torres meg Reina nem mennek vele...?

Everred 2010.06.03. 18:13:14

@YNWA: "a tavalyi pontszámmal meg idén bajnokok lettünk volna..."

Nem, a Chelsea nyert volna jobb gólkülönbséggel.

vadkutya 2010.06.03. 18:13:17

@Tika_: A téma kihagyhatatlan. Olyan ez, mint Chelsea-Barca elődöntő, ill. h kié a nagyobb hülyeség... :)

crouchy 2010.06.03. 18:23:36

vécén ülve hallom, kirúgták Benitezt
Nem akarom rögtön, elhinni benn itt ezt
ha megy el a Rafa
az csak über kafa
hisz a robotfoci Istenében hitt ez.

(direkt ilyen:D)

bag 2010.06.03. 19:20:34

@poolfanati: Mindenkinek!
Egy nagyklub nagyformátumú egyénisége távozott!

Megérdemel egy nagyívű nekrológot!

Várjunk a szerkesztőkre vagy megírjam én???

vadkutya 2010.06.03. 19:34:32

@bag: Mivel Donelly kollégának nem esik nehezére Pool posztot írni, sztem már készülődik vmi a tollából...

bag 2010.06.03. 19:46:13

@vadkutya: Addig is nálam a "worst case" vezió lép életbe.

Hoznak egy Rafához és Hiddinkhez képest másod -harmadvonalbeli edzőt -O'Neil is az!-
a játékosok menekülnek a süllyedő hajóról, ismeretlenekkkel pótolják a megszűnő első csapatot, óriási harc lesz a 40 pontért és a bentmaradásért...:(((

bag 2010.06.03. 19:54:23

@donnelly: Rajtad a világ / népes Pool tábor szeme... jöjjön az objektív poszt klubunk egyik meghatározó manageréről!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.03. 20:05:35

@undertow:

Mondjuk az ilyen szövegeken mindig mosolygok. Mintha Benítez érkezése előtt sorra nyerte volna a bajnokságokat a Liverpool... Összességében tekintve a hat évet mindenképpen sikeredző távozik: 1 BL-győzelem, 1 BL-döntő, 1 FA-kupa győzelem, több bajnoki érem. De ami ennél fontosabb: a meghatározó európai csapatok közé tért vissza Rafával a Liverpool, amely állandóan a legnagyobbakra is veszélyt jelentett. 2004 előtt Heysel után ez ugye nem így volt...

poolfanati 2010.06.03. 20:21:57

@Csöncsön: ez mind szép és jó, de a PL győzelem valahol kimaradt...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.03. 20:26:49

@poolfanati:

Igen, ez lehet az egyetlen hiányérzet vele kapcsolatban. Amit még kifelejtettem: aratott néhány olyan emlékezetes, történelmi győzelmet a Pool Rafával, amelyre még sokáig emlékezni fognak a szurkolók:

Pool-Milan 3-3
Barca-Pool 1-2
Pool-Besiktas 8-0
Pool-Real 4-0
MU-Pool 1-4

stb.

undertow 2010.06.03. 20:34:35

@Csöncsön:
én bajnoki próbálkozásain mosolyogtam, egy jó kis fachtozás mindig felvirító.
össze lehet hasonlítani houllier trófeáival, a bl lóg ki ahhoz meg afganisztán éves máktermése kellett. a bajnoksághoz tavaly az se volt elég. wenger a lassan megszálottságba forduló mániáival együtt messze jobban érzi az angol bajnokság játékát, mint a spanyol pincér bármikor is.
remélem viszi az inter, le lehet majd mérni hogy tud-e annyit azzal a csapattal, mint josé. szerintem claudio romája előrébb végezne :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.03. 20:41:31

@undertow:

A lényeg az, hogy Houllier Liverpoolja nem volt veszélyes Európa élcsapataira, Benítezé meg nagyon is, még akkor is, amikor a legkevesebben gondoltak rá.

A bajnokságban pedig jottányit sem múlta alul Houllier eredményeit, sőt...

Amit tényleg nem érzett (mondom ezt nagyon messziről, a részleteket nem ismerve), az a menedzserkedés, olyan keretet állított össze, amelyből még Capello sem tudott volna bajnoki győztest összegyúrni. Egyszer majdnem összejött, és akkor játék alapján nagyon meg is érdemelték volna, de végül a rutin és a MU győzött.

bag 2010.06.03. 20:46:48

@Csöncsön: Az öszes hibája ellenére, nagy formátumú manager volt nálunk, le a kalappal.

Nem állom meg leírom:

Pool-Arsenal 4-2 (BL 2008) :)) pezsgőket nyertem !

Jose Chelseajét kétszer verte ki a BL elődöntőben!

Feledhetetlen a MU elleni 4-1.

az árnyoldal R Kín és lúzer társai, köztük az olasz 20 millás hulladék...

De Isztambul feledhetetlen minden Pool vénával megáldott / megvert drukker stámára.

Köszönjük Rafa!

Sok sikert Rafa!

danesdzsu2 2010.06.03. 21:08:11

@Csöncsön: Tudom hogy gondoltad, de ezen muszáj röhögnöm:

"... aratott néhány olyan emlékezetes, történelmi győzelmet a Pool Rafával, amelyre még sokáig emlékezni fognak a szurkolók:

Pool-Milan 3-3"

bag 2010.06.03. 21:13:00

@danesdzsu2: igen, a futballtörténelem egyik legnagyoob győzelme volt! -persze tudjuk döntetlen lett - de a felállás 0-3 -ról és utána a GYŐZELEM a miénk!

poolfanati 2010.06.03. 21:32:51

@bag: nincs meg véletlen neked az a meccs eredeti magyar kommentárral? az ilyen ismétlések és összefoglalók olyan uncsik, szeretném mégegyszer átélni az élményt:D
ha valakinek megvan eredeti magyar kommentárral a 2005-ös BL döntő kérem szóljon!

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.03. 23:05:46

@undertow: amikre a képek utalnak teljesen igaz...

mi itt vitázunk, hogy jó-e hogy elküldték Rafát, de amíg a háttér rohad, addig kb teljesen mind1...

jenkik haza!!

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.03. 23:31:45

@bag: @vadkutya: A két másik hasonszőrű kolléga (AHB és habitang) már lecsapott a témára, én mivel már megköszöntem az eddigi munkáját, egyelőre várok...

macca17 2010.06.03. 23:40:30

@Csöncsön: a bajnokságot illetően nem nagyon van igazad, mert Rafa: 1db 5. és 7.hely, 1 db 4. hely, 2 db 3. hely, 1db 2. hely. Houllier: 1. db 7. és 5. hely, 2 db 4. hely, 1 db 3. és 2. hely. vagyis rafa egy 3. helyet ért el, míg Houllier egy 4-et. az összes többi uaz.
és persze isztambult meg a fa-kupát nem lehet soha elfelejteni. de a tényekhez hozzá tartozik. houllier is nyert annyi kupát, mint rafa.

bag 2010.06.04. 05:37:18

@poolfanati: Természetesen megvan, de csak VHS, ha érdekel vhogy megoldjuk a másolást DVD-re.

Stiel 2010.06.04. 07:42:36

Nagyon nagy a poszt, köszi!

undertow 2010.06.04. 08:12:38

@YNWA:
értem én, hogy a két farok tulaj ellen akarnak tiltakozni, de ezzel 300 millió amerikai arcába sikerült belelépni. elég fasz húzás. már persze ha nem iráni befektetők figyelmét akarják felkelteni...

badblood 2010.06.04. 08:34:28

Ká nagy tisztelet eme posztért! :)) Köszi! :))

BLUE'S RULES! :))

chrisred 2010.06.04. 08:37:05

@undertow: Mindjárt elsírom magam. Az a 300 millió amerikai meg szarra-húgyra felvett jelzáloghiteleik hány ember életét tették taccsra világszerte, ha az utóbbi pár évet vesszük? És mielőtt azzal jönnél, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, a két farok pontosan ezzel a módszerrel szerezte meg magának a Liverpoolt.

seahawks 2010.06.04. 09:45:55

szavazást kit szeretnének az nst olvasók utódnak!
de várhidi ne legyen a jelöltek között...

balu11 2010.06.04. 09:59:36

@seahawks: Sami Hyypiä - egy éve is bejött egy európai nagy klubnál, hogy korábbi legendás védőt neveztek ki edzőnek :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.04. 10:04:42

@chrisred: Most ők tettek be a világgazdaságnak, de ők is húzták fel eddig, ezt nagyon gyorsan el tetszett felejteni.

undertow 2010.06.04. 11:19:40

@chrisred:
tehát az amerikai nép kollektíven bűnös a liverpool kicsinálásában? szánalom a köbön. az usák pool drukkerek (és hidd el akad, nem is olyan nagyon kevés) biztos szívesen látják ezeket a képeket.
mondjuk a hezbollahtól még begyűjthettek egy gratulációt...

horas 2010.06.04. 11:37:13

Az összes idióta átigazolási húzása ellenére Benítez nagy edző.
Ebben bízom,hogy az Inter-nél majd nem kap teljesen szabad kezet és müködni fog a dolog.
Azért ha úgy nézzük lényegében a peremembereket nem tudta kellő minőségben hozni.
Kuyt,Mascherano,Alonso,Torres,Benayoun,Aurelio,Reina,Agger
mind mind az ő szerzeményei telitalálatok egytől egyig.
Az ő érkezésével reális esély lesz Torres érkezsésére.Imádom Milito-t de ha a Real elakarja vinni elkell engedni ha van esély Torres megszerzésésre.Másra nagyon nincs szüksége az Inter-nek ha esetleg hozni akar valamit,Agger jöhet mert úgy is kell majd egy fiatalabb középhátvéd,Mascherano-ra semmi szükség pedig őt írják a legigazán az Inter-rel kapcsolatban,min 3 alternatívája van a csapatnak arra a posztra ahol ő játszik.

Alakúlnak a feltételek a fantazmagóriámhoz,hogy a Benítez-fél Inter kiejti a Mourinho-féle Real-t jövőre a 16 között!
:)

seahawks 2010.06.04. 11:47:49

@horas: Torrest nem adjuk...
de amilyen sérülékeny, olaszországban amúgy is hamar tönkremenne...

horas 2010.06.04. 12:18:32

@seahawks: Ez egy téveszme szerintem.
Torres nem sérülékeny. 26 éves a válogatott meccseivel együtt kb 400 meccsnél jár,ez nem sérülékenységre utal.
Amúgy tudom egyszer nyiatkozott,hogyha angliában marad akkor maradandó sérülései lesznek.Ez sokkal inkább az iramra és a tempóra vonatkozik.Bár a franc tudja.
Ronaldo-n kívül nem nagyon emlékszem oylanra akit szérúgtak volna Olaszországban,de őt nagy valószinüséggel máshol és szétrúgták volna.Arról nem beszélve azóta eltelt 10 év.
Aquilani a Premier Legaue-ben ugyanúgy tök sérülékeny,ahogy Robben is a Bundesliga-ban.Szal szerintem az iylen tipiusú találgatásoknak sok értelme nincs.

Mi szól Torres maradása mellett?
Európa Liga?Benítez távozása?Anyagi gondokkal küzdő csapat?Kétséges bármilyen szintű Kupa megnyerése?
Torres miért maradna?
A kapu mögött énelkő 13 ezer kocsma töltelék és a "You'll Never Walk Alone" miatt?Mert más érv nagyon nem szól most a Liverpool mellett egy olyan klasszis játékos és klasszis igényekkel bíró játékos számára mint Torres.
Bocs ha kicsit lekezelő a beszéd.Semmi rosszindulat nincs benne.

balu11 2010.06.04. 12:30:47

@horas:

"Ronaldo-n kívül nem nagyon emlékszem oylanra akit szérúgtak volna Olaszországban" - van Basten

egyébként nagyjából egyetértek, nincs nagyon erős érv Torres maradása mellett - annyit azért még várjunk meg, hogy ki lesz az új edző...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.04. 12:40:21

@balu11: Amúgy Ronalkdo egy UEFA kupa meccsen sérült meg, ha jól emlékszem. Vannak olyan kaliberű játékosok, akiket egy pályafutáson keresztpül rugdosnak játszanak akárhol, ez nem bajnokság függő. Sajnos Van Basten eleve sérülékeny volt, olvastam olyan róla, hogy már csodálatos mozgáskultúrájában is benne volt a sérülés lehetősége. magyarán elhasználta bokáit.

horas 2010.06.04. 13:05:18

@balu11: Benítez szinte fix,hogy jön.
De megkell értenie,hogy Mascherano-ra nincs szüksége a csapatnak.Arra a posztra ott van Cambiasso.Mariga megbízható csere potenciális nagy formátumú játékos.Ideiglenesen megtudja oldani azt a posztot,Motta,Stankovic,Zanetti,de ha angyon akarom még talán Chivu is.Egy telített poszt,nincs plus 30 milla még egy teljesen felelsleges emberre.Kuyt jöhet,de inkább cserének,mondjuk Quaresma helyett keretben símán elfér.És én a Torres-Milito váltádnak is szukrolok akár mennyiew bírom Milito-t.Mascherano helyet inkább hozza Agger-t.Rá lenne szükség.

balu11 2010.06.04. 13:11:21

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/benitez-harom-jatekost-vinne-magaval-2031266/

ha Pool drukker lennék, erre a cikkre úgy reagálnék, hogy "na, az b_szna be!"

@horas: nagyjából egyetértek, annyival, hogy remélem, hogy Kuyt nem megy el cserének az Interbe. Argentín Javier már van a keretben, tényleg nem kell több, Torresre meg igazán kíváncsi vagyok. Valahogy hibának érezném, ha az Interbe menne... Nem tudom pontosan megindokolni, hogy miért - talán borítékolható, hogy az idei után a következő nem az Inter szezonja lesz, ráadásul Josenak is kellett egy szezon, hogy megszokja a Serie A-t, jó eséllyel Beniteznek sem fog elsőre összejönni a nagy dobás...

seahawks 2010.06.04. 14:21:09

@horas: tudod szívesen lennék a 13 ezer kocsmatöltelék egyike...inkább mint a 60 millió balkáni macskazabáló fetrengős, szinészkedős maffiózó nyálgépek hazájának polgára.
Torresről csak álmodhattok, ugyanis ti jópár évig idén nyertetek utoljára komoly trófeát. ezért sem megy hozzátok.
Bocs ha kicsit lekezelő a beszéd.Semmi rosszindulat nincs benne.

horas 2010.06.04. 14:34:41

@seahawks: Semmi bajom nincs a liverpooli keménymaggal nem tartom magam semmivel sem különbnek bármelyikőjüknél is,de nem lennék a helyükben sem.Ahogy azonos csapatszimpátiát leszámítva az Inter vagy bármelyik olasz csapat keménymagjával sem képviselek semmilyen szinten közös platformot.
Nem tartom magamat semmivel sem különbnek és ezáltal nem is hinném,hogy bármilyen szinten nyom Torres döntésébe az én és másik 10 ezer hasonszörű senki gondolatai,érzelmei,vágyai.

Ennyire nem kell megsértődni.A múlttal lehet mocskolódni,de nézzünk előre.Abban nem túl erős a Liverpool.Benítez távozásával pedig szinte csak kulcsemberek fognak távozni akár mennyire is fáj.És akármennyire bedobtad a keményet nagy sansz van rá,hogy köztük Torres is.

@balu11: Abszolút benne van.Kerek amit írsz.

nadivereb 2010.06.04. 14:35:19

@vadkutya: Látta valaki, hogy mi történt konkrétan? Mert azért egy karsérülés talán annyira nem súlyos (ha el nem tört)... Szegény Elefántcsontpart, ennyire nem lehetnek pechesek.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.04. 14:39:33

az volt már, hogy a Barca azé nem akar többet fizetni Fabregasért, mert Fabregas kivásárolhatja magát annyiért a szerződéséből? valaki tud erről többet? lehet, hogy valami álhír...

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.04. 15:00:55

@undertow: a zászlóégetés amúgy tényleg durva, most belegondoltam, ha magyar tulaj lenne és magyar zászlókat égetnének én kiakadnék.. de azért meglehet érteni mégis...

mindenki tudja, h kikkel van bajuk, nem kollektíve az egész amerikai néppel... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 15:09:14

az amcsiknál a zászló nagyon kényes kérdés, jobb vele vigyázni és nem égetni...

ez olyan, mint mintha a halászlébe tésztát tenne az orrom előtt... :) vagy a pálinkát a hűtőből venné elő :)

bag 2010.06.04. 15:12:07

@balu11: Csak ha viszi a 20 millás olasz hulladékot is meg N'Gogt, Degent, és Lucast...

Neil Blender 2010.06.04. 15:21:40

@imici77: baszki, halaszle (alapleves is) fel centi vastag gyufatesztaval az igazi. Sot mifelenk nehany helyen meg tejfolt is raknak bele...

Palinka huto kombo mondjuk tenyleg ut... :)

ON

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.04. 15:22:43

@imici77: ez a halászlébe tészta-nem tészta háború tényleg van? egy bajai ismerősöm komolyan fontolgatta, hogy megszakítja velem a kapcsolatot, amikor nem tettem tésztát a halászlevébe. azt mondta, azt a hülye szegediek nem teszik bele, pedig sok tésztával az igazi.

bag 2010.06.04. 15:27:36

@mocsing: ez tényleg fontos itt nálunk -szerintem több mint bűn, hiba bele tenni- de ez most lényegtelen!

talán térjünk vissza a fősodorba:
Mi lesz veled Pool?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.04. 15:27:44

@Lezuzius: kösz. én valami bizonytalanabb változatot olvastam.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.04. 15:28:36

@imici77: @Neil Blender: Én a hűtőben tartom a hp-t a bourbon mellett.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 15:29:17

@mocsing: eleve a szegedi halászlé az passzírozva van, több órán át főzzük, míg a bajai meg 45 perc alatt kész, odacsapva... ezek után még tesznek bele tésztát...van a háború, de nem oly vészes, mindkét városban lehet kapni a másik városét, csak nem illik kérni, mert a szakács beleköp a levesbe :)

@Neil Blender: tésztát utána egyél, túrósan, ne a levesbe :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 15:30:12

@donnelly: meg skót focit nézel... vedd ki a hűtőből és akkor meg tudod mondani, h milyen gyümölcsből készült a hp... komolyan.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.04. 15:31:22

@imici77: Nagyanyáméról nem feltétlenül tudod megmondani. Viszont bővelkedik az alkoholban, és az a lényeg.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.04. 15:38:03

@donnelly: de úgy lenne illata (amitől persze én rosszul lennék).

páduaiszentantal84 2010.06.04. 15:42:58

@nadivereb: állítólag singcsonttörése van, ami ez a csont (képen ulna néven szerepel): upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/5/55/Kez.jpg
ergo szopoalarc.hu szerintem:(

vadkutya 2010.06.04. 15:45:01

@Neil Blender: +1, így-így, gyufatészta...

@imici77: A pálinkáról akkor tudod megmondani,h milyen gyümölcsből készült (sőt,h egyáltalán gyümölcsből készült-e),h ha miután lehúztad, vársz 3 percet és megszagolod a poharat. Ha a csak a gyümölcs illatát érzed, akkor valódi párlat.

Persze, aki hűtőbe teszi, annak olymind1, nézzen skót futballt. :))

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.04. 15:45:04

@anonim222 [semleges néző]: Az illata nem érdekel. A lényeg, hogy gyilkolja az agysejteket meg a bacikat.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 15:45:21

@donnelly: Mi magyarok valamilyen oknál fogva minden röviditalt előszeretettel lehűtünk. Ez a pálinkánál nem jó! Első és legfontosabb "szabály", hogy a pálinkát tedd jó messze a hűtőtől. Kb. 18-20 fokosan, vagyis „szobahőmérsékleten" az igazi, így adja ki ugyanis a gyümölcs ízét, finom aromáját. Hidegen csak az alkohol illata érvényesül, vagyis „bezáródnak", míg ha túl melegen fogyasztod, akkor pedig gyorsan eltűnnek az illatok.

internet.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.04. 15:46:32

@imici77: "Hidegen csak az alkohol illata érvényesül" - oh yeah!

Amúgy leginkább nyáron tartom hűtőben, mert melegen fos.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 15:46:43

@vadkutya: a halászlé után meg sült krumplit eszel, mi? :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 15:48:01

@donnelly: igyál vodkát helyette, azt lehet hidegen is :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.04. 15:48:57

ja, én néha a szegedibe is rakok gyufatésztát (halászlé, nem pálinka).

vadkutya 2010.06.04. 15:49:57

@imici77: Most mit csináljak, Pakson (míg ott éltem), nekem anyám így adta, s ahhoz meg túl jó volt,h problémázzak... :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.04. 15:50:18

halászlé csak tésztával!!!!

és utána még simán jöhet egy túrós csusza is, nincs azzal gond :D

vadkutya 2010.06.04. 15:56:55

@YNWA: Nono, halászlé után párlat jön, s aztán minden más... :)

Neil Blender 2010.06.04. 16:04:35

@vadkutya: Pakson jo halaszcsarda van, bar sztem a baracsi a No.1... :)

Palinka meg tenyleg gaz a hutobol, bar van meleg palinkabol is negativ elmenyem mikor a kerti sutes alkalmaval a hp kicsit kozel kerult a tuzhoz. Nagy mutatvanyt csinaltam, poenbol tepsifogo kesztyuvel toltommel a palinkat, ami sikerult is, viszont a kesztyű miatt nem ereztem a tenyleges hofokot. Nos maradjunk annyiban hogy leegette a nyelocsovemet a feles es nem azert mert a palesz lett volna tul meleg.. :D

Neil Blender 2010.06.04. 16:05:19

@Neil Blender: termesztesen azert mert a palesz kibba meleg volt eroset akartam irni... :)

vadkutya 2010.06.04. 16:07:30

@Neil Blender: Nekem mondod, én ott tinédzserként még dolgoztam is, nyári meló keretében, vmikor az előző évezredben. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 16:11:14

@vadkutya: én 1 hónapot lenyomtam pálinkafőzdében 19 évesen. (magas labda)

reggel 6kor találkozó, 1 deci feles le, majd "jóreggelt" köszöntés és kezdődhetett a munka...

vadkutya 2010.06.04. 16:14:30

@imici77: Legalább az étvágyatokkal nem volt akkor gond. Páleszre mocskosul jókat lehet zabálni, kellően megnyitja a gyomorszájat. Enni amúgy is csudajó, naonjó. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 16:22:09

@vadkutya: az utolsó nap megettünk 4en 20kg dinnyét... :)

Neil Blender 2010.06.04. 16:24:14

@vadkutya: akkor biztos talalkoztunk relative sokat voltam ott az elmult 10 evben :)

vadkutya 2010.06.04. 16:29:55

@Neil Blender: Hát, nem tudom, de ha Te voltál az, aki rendszeresen a tányér aljára ragasztotta a rágóját, jobb ha tudod, az egyik levesedben vmi olyan volt, amitől egy nagymama is teherbe esne... :DDD

De ez csak helyzetkomikum, én nem jártam arra az elmúlt 10 évben...

Neil Blender 2010.06.04. 16:33:15

@vadkutya: :D:D:D

nem en csak a fikat pockoltem szanaszejjel... :)

asszem kegyetlenul szet lett offolva ez a topic

Titi120 2010.06.04. 16:41:32

@Neil Blender:
Először életemben olvastam el egy angol poszt kommentjeit. Megfogott a halászlé tésztával vagy tészta nélkül, illetve a pálinka hűtve vagy "hűtlenül" témakörök körbejárása. :)

vadkutya 2010.06.04. 16:45:46

@Titi120: Látod, beszélgetnétek inkább Ti is vmi jó bajor kolbászról + sörről, máris benéznék hozzátok... :)

Titi120 2010.06.04. 16:51:24

@vadkutya:
Á, az az NST szakmai részlege, oda az ilyen témák nem férnek el. :D

bag 2010.06.04. 16:53:31

Elismerve Drogba nagyságát, de ismerve szenzációs szimuláló és színészi képességeit egy dolog biztos.

A Chelsea szezonnyitóján ott lesz, valszeg a VB-n is...

vadkutya 2010.06.04. 16:56:13

@Titi120: Ú, magas labda volt, szép érintés. :)

Apropó bajor élvezeti cikkek: mindenkinek tudom ajánlani - egy kedves ismerősömé -, fapados rendszer, EREDETI bajor sör, és szintén origi bajor kolbász, mindez emberi árakon. Kulináris élmény! :)

bajorsorozo.mtt.hu/index.php?page_id=2442

balu11 2010.06.04. 17:03:02

Didiernek üzenem, hogy az igazán nagyok a brazilokat felkötött karral is verik.

balu11 2010.06.04. 17:14:33

(@balu11: upsz, ezt a 3-4el ez előtti poszthoz gondoltam...)

macca17 2010.06.04. 17:42:38

uk.eurosport.yahoo.com/04062010/58/premier-league-benitez-reaction-end-error.html
grobbelaarral, thompsonnal, venables-szel értek egyet. dalglish kell ide, nem más! sőt, ha jobban megnézem, a legtöbb lap is őt tartja a megoldásnak.
remélhetőleg, leszegy-két hónapon belül új tulaj is, és akkor nekivághatunk a pl meghódításának :)
mert ha nem, akkor nincs pénz megtartani gerrardot, torrest és a többieket

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.06.04. 17:53:50

@macca17: Én is őt szeretném már rég, de utoljára egy egészen más világban volt manager:S
Minden esetre a játék a kisujjában van, lehetne mellé rakni egy asszisztenst...

bag 2010.06.04. 18:02:54

@donnelly: mindegy ki lesz, sajnos nem lesz csapat, ez most az első reakciója a Pool tábornak.
teljes a tanácstalanság, Attól tartok az első csapat kerete hisztérikus gyorsasággal ürül ki.
Azonnal vissza kell rendelni Németh Krisztiánt és erős kapusedzőt tenni Gulácsi mellé , attól tartuk a vártnál gyorsabban lesz szükség rájuk.

poolfanati 2010.06.04. 18:04:36

@macca17: @donnelly: Dalglish egy legenda, aki a csúcson hagyta abba. Mi van ha most nem jön össze neki? És persze nem ő tehetne róla, hanem a romok amiket Rafa hagyott. Szóval ha nem nyernénk vele semmit se akkor egyesek máris ellene fordulnának. Pedig neki nem ez jár.

vadkutya 2010.06.04. 18:05:08

@macca17: Persze,h a legtöbb lap is Dalglish-ról ír, bevett szokás, elment az edző, húzzuk elő a legnagyobb élő, helyi legendát, s legyen ő az edző.

bag 2010.06.04. 18:10:09

@poolfanati: Nem nyernénk semmit???

Jelen helyzetünkben és ami még ránk vár rettenetesen kell majd örülnünk a PL-ben maradásnak 38 ponttal...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 18:10:30

Deal: Philip Roberts, U17

kezdődik :) (ingyé:DDDD)

vadkutya 2010.06.04. 18:12:54

@imici77: HATALMAT WENGERNEK!! :)

poolfanati 2010.06.04. 18:15:47

@bag: sajnos én is rettentően pesszimista vagyok. jövőre a 4. helyért fogunk harcolni. de akkor már augusztustól:(

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 18:17:45

@poolfanati: nyugi, ha nem igazolunk és cesc is elmegy, akkor mi is :) fel a fejjel! :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.04. 18:18:31

@imici77:
Én tudom, hogy jó ezzel viccelődni de minden csapat igazol az ificsapatba.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 18:22:19

@peter135: ha igazolnánk a nagyok közé és nem egy lábas velákat, akkor az ember nem viccelődne ezzel. amúgy rem, a nagy csapatba jön, Bendtner helyett. :)

vadkutya 2010.06.04. 18:27:28

@peter135: Ez valóban így van, Wenger-nél a vicc témája az,h nála ez élvez prioritást...

poolfanati 2010.06.04. 18:28:25

@imici77: jajj hagyjad már! jövőre bendtner tuti hogy be fog érni:D

bag 2010.06.04. 18:36:47

@poolfanati: Bevallom kevés Arsenal meccset nézek, de mintha a mostani BL negyeddöntőbe Bendtner mesterhármasával jutottak volna be. A két szpíker azon élcelődött az elején hogy vajon azért játszik 52-es mezben, mert annyi meccs kell neki gólonként, erre hintett egy laza3-ast...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.04. 18:36:49

@vadkutya:
Az akadémiai igazolásokat nagyon sokszor nem Wenger intézi, hanem Brady. Wengernek csak rá kell bólintania.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.04. 18:46:59

Sőt, a Feyenoordtól megszereztük a Chelsea elől a 16 éves középpályást Kyle Ebecilio. Ne lepődjön meg senki, lesz még pár ilyen igazolás.

chrisred 2010.06.04. 19:29:22

@vadkutya: De ha az ilyen népmesei fordulatoktól eltekintünk, Paul Jewell a realitásoknak megfelelő választás lenne. Van kötődése a klubhoz, az utóbbi években irányított PL csapatokat, és a karrierjében sem tűnne fel annyira rosszul az az elkövetkező Newcastle stílusú pár igen kellemetlen év, ami mondjuk egy sztáredző megszerzését lényegében kizárja.

vadkutya 2010.06.04. 21:27:18

@peter135: Ezt biztos jobban tudod, mint én, vágom,h maximálisan kompetens vagy ebben a témában. Épp ezért kérdezek is rögtön:

Afobe? Mik az előjelek, felhozza Wenger legalább 1-2 ligakupa meccsre?

vadkutya 2010.06.04. 21:38:14

@chrisred: Arról a Jewell-ről beszélünk, aki a 07/08-as szezonban mindössze egy győzelemre volt képes a Derby County-val?

chrisred 2010.06.04. 21:59:17

@vadkutya: Igen, pont róla. Azért írtam, hogy egy Liverpoollal elért pár 10-14. hely (saccra) annyira nem rontana a renoméján, mint mondjuk Hodgson esetében, aki ilyesmit valószínűleg nem vállalna már be.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.04. 22:04:30

@vadkutya:
Afobe egyenlőre abban a szakaszban van, hogy a tartalékba kell rendszeresen kezdőként beférnie. Nagyon jó csatár. Gyors és jó a testfelépítése is, rengeteg gólt lő. Most nyert U17-es EB-t Angliával.
Szerintem Freeman előrébb van most, mint ő de lehet, hogy ott lesz már a padon CC-ben. A debütálás szerintem még várhat egy szezont.
Mindenesetre a saját szintjén nagyon ígéretes a srác de nem tudom ki emlékszik még Arturo Lupolira. Ő Bendtnerrel alkotott félelmetes csatárduót az U18-ban és a tarcsiban. Még eredményesebbek is voltak együtt mint Freeman és Afobe. Játszott is a CC-ben, gólokat is rúgott. Aztán nem játszott eleget és elvitte a Fiorentina. Most talán megint Angliában van valami alacsonyabb osztályú csapatban. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy Afobeból lesz valaki de biztatóak az előjelek.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.04. 22:47:50

tudom gigaOFF, lehet volt is már, de ez mekkora, megkell osztanom veletek.. :D

gálameccs a Bilbaos Etxeberria tiszteletére, 200 gyerek vs. Athletic Bilbao
www.youtube.com/watch?v=Elg-1kSYCKs

:DD

ON

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.04. 22:52:55

@vadkutya: jóhát a párlat egyértelmű, le sem kell írni :P

és pálinka is természetesen nem hűtve, akkor fölösleges azt inni.. :D ha hideg töményet akartok akkor vodka vagy jéger.. kinek mi.. :D

persze ha van jóféle házi pálesz, és nemérdekel az íze (netán nincs is sok neki.. :D) akkor azt minden további nélkül lehet hidegen.. :)

nade abbahagyom télleg az offot, mert kitiltanak :D

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.04. 23:00:10

@imici77:
ehhez a vitához én annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem szeretem a halászlevet.

legyetek kíméletesek.

macca17 2010.06.04. 23:09:22

@donnelly: @vadkutya: @poolfanati: dalglisht én is régóta szeretném, nem is tudom, mikor írtam ide, egy-két éve. szerintem megvan a karizmája, tudása, és képben is lehet, hiszen folyamatosan a csapat körül van. tud mindent, amit a liverpoolról tudni lehet, óriási a tekintélye. a foci lehet, h más lett, de az hogy csapatot kell építeni, amihez megfelelő játékosok kellenek, majd a csaptot minden meccsen motiválni kell, ez nem változott. szóval sztem jó megoldás lenne

vadkutya 2010.06.04. 23:12:38

@chrisred: Sztem egy Jewell-nél vmivel nagyobb kaliberű (teszem azt spanyol) edzőnek több siker néz ki a Pool-nál. Sőt, ha sikerül megtartani a keret erősségeit, akkor én nem vizionálok olyan távoli helyezéseket, mint amiket Te is írtál.

Liverpool-ban a fejekben kell főként rendet tenni, legalábbis én így látom,h ez a fő probléma. Nem akarnak futballozni, ehhez pedig egy komoly karizmájú edző kell...

vadkutya 2010.06.04. 23:15:05

@peter135: Köszönöm a kimerítő választ, Peet.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.04. 23:51:34

@peter135: több órája nem írtam, nem vitatkozom... se pálinkáról, se halászléről, se bendtnerről, se denilsonról, de az u17ről sem szólaltam meg, csak du.

rizla 2010.06.05. 00:17:47

67 pontot sikerült összeszednem, de ilyen hulladék csapattal nem is sikerülhetett volna máshogy

rizla 2010.06.05. 00:31:40

@bakító: "Tudjuk be ezt az egész hajcihőt a Barca elnökválasztási kampányába. Elég szomorú, hogy egy 23 éves játékos kontójára akar népszerűséget hajhászni egy-két senkiházi. Ez sem az Arsenal szégyene..."

most hülyeséget mondtál. fabregast a laporta-banda akarja nagyon, márpedig ők lelécelnek a nyáron. épp ezért adnak bele mindent, hogy meglegyen még cesc a csapatnak.

rizla 2010.06.05. 00:32:30

@imici77: igen. a másik kérdést nem értem.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.05. 06:33:41

@rizla: basszus, óvatosan ezekkel az avatarokkal, majdnem eldobtam a laptopot...

vadkutya 2010.06.05. 10:46:50

@rizla: "de ilyen hulladék csapattal nem is sikerülhetett volna máshogy" Pff... :DD

Mellesleg ezt a szar csapatot a Tiednek mostanában nem sikerült legyűrnie, de ez csak... ;)

rizla 2010.06.05. 18:34:37

@vadkutya: éppenséggel tavaly lettek kiejtve a BL-elődöntőben és ez a legutóbbi meccs :( egyébként mit puffogsz, cselzis-e vagy. szégyen

vadkutya 2010.06.06. 00:19:19

@rizla: Dehogy puffogok, én jót röhögtem rajta, de nem volt túlzottan méltó komment a poszthoz mérve, valljuk be...

rizla 2010.06.06. 03:04:52

@vadkutya: hmmm.. humor? egyébként már dicsértem a posztot jóval fentebb

váév építők (törölt) 2010.06.06. 07:56:20

szerintem is a poolnak nagy tekintéjű edzőt kell igazolnia, akire még torres és gerrard is felnéz és maradás mellett dönt. mert ez a legnagyobb veszély, hogy ők elmennek. na akkor tényleg még évek kérdése, mire csapat lesz belőlük. de ha mindenképp menni akarnak, akkor ne adjuk olcsón őket! ennyit megtehet a klub, hogy elkér 60-70 millió fontot/db.
abból a pénzből már lehet új csapatot építeni.
szerintem Hodgson, Oneill személye nem elég nekik(nekem sem), Dalglisht sajnálnám, ha nem jönne össze neki, túl nagy a tekintéje, nagy kockázatot vállalna.

vadkutya 2010.06.06. 09:58:16

@rizla: Nehéz ember vagy, akárcsak a humorod. De akkor eszküzé...

undertow 2010.06.06. 10:13:18

@rizla:
no, csak nem scolari személyesen? :)

váév építők (törölt) 2010.06.06. 10:18:44

mikor jön már a post-benitez poszt?

horas 2010.06.06. 12:37:10

@váév építők: Én nagyra tartom Benítez-t,de mi szerepelne abban a posztban?
A Liverpool-i karrierjével kapcsoltaban a 2005-ős BL-döntő második félideje az ami kiugró,jó,oké,szép menetléseket mutatott a BL-ben...de nehezen látok egy terjedelmes olvasmányos Benítez-posztot lelki szemeimmel...

rizla 2010.06.06. 12:52:31

@váév építők: benitez már megkapta elégszer, sok újat nem lehetne elmondani az nst hasábjain. legutóbb donelly küldte el a halál faszára, gondolom nem sokat tudna hozzátenni.

@vadkutya: komolyan meglepődtem, hogy te komolyan vetted a hozzászólást. baszki, lapozgatós szerepjáték. szerinted mit számít, hogy milyen csapat a chelsea? ráadásul egy arsenalos nem veszi a lapot, nemár.

rizla 2010.06.06. 12:53:40

@undertow: én próbáltam rövidpasszos focit erőltetni ezekre a falábúakra, de nem értettek a szóból

bag 2010.06.06. 13:09:09

@horas: volt ott sokminden azért.
Látványos nagy győzelmek nagy csapatok ellen és kiábrándító 0-0 ák kiscsapatok ellen, utolsó perces vereségek az elmúlt szezonban.
Fantasztikus játékosok és hatalmas melléfogások. (R. Kín, és 20 millás olasz hulladék ugye)
Eltékozolt milliók és végleg elnyert BL serleg.
Köszönjük Benitez.

vadkutya 2010.06.06. 13:16:13

@rizla: "én jót röhögtem rajta" - Ment is a zrika vissza. De, inkább Fabegas-on vesszünk össze, ne ezen. :)

rizla 2010.06.06. 13:33:23

@vadkutya: szerintem rajta nem tudunk összeveszni, mert mind a két tábor ugyanannyira unja már ezt a szappanoperát. egyébként én csak szegény imicit sajnálom, aki azt mondta még nemrég nekem, hogy fabregas tuti nem megy el még évekig, majd meglátom :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 13:43:26

@váév építők: @horas: @bag: @rizla:

Van most az Indexen egy emlékező írássorozat Benítezről sixx tollából, sajnos nem lehet kommentálni. (Pedig még én is be tudnék szúrni egy-két megjegyzést, aki nem figyeltem túl közelről a munkásságát.)

Mindenképpen kétarcú figura volt a Liverpoolnál; látványos nagy sikerek és nézőbosszantó kudarcok váltakozása (minden téren). Ha legalább egyszer megnyeri a PL-t, most egyértelműen korszakos nagy edzőként emlegetnék.

Az Internél most gyakorlatilag csak bukhat egy edző (ha nem triplázik, jöhet a "bezzeg Mourinho"-zás; ha meg igen, akkor jöhet az "ez Mourinho csapata" szöveg), érdekes helyzet, kíváncsi leszek, mi történik.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.06. 13:50:47

@rizla: azt is mondom, ha menni akar, akkor menjen. (csak fizessék ki az árát)

chrisred 2010.06.06. 13:52:05

@Csöncsön: Na ja, van egy írássorozat a szokásos Sportgéza színvonalon:

"Rafa Benitez úgy költötte a tulajdonosok pénzét mint még senki előtte, nyerni nem tudott semmit."

A tények pedig:

- Idétlen idők óta semmilyen tulajdonos semmilyen formában nem rakott be pénzt a Liverpoolba (hacsak az adósságot nem tekintjük a pénz mínuszos formájának).
- Benítez 220 millió fontot költött játékosokra.
- Benítez 160 millió fontot szerzett játékoseladásból.
- Benítez ideje alatt a klub 120 millió fontot keresett a BL-ben.

A többi egyszerű matematika kérdése.

A "nyerni nem tudott semmit" igaz, ha elfelejtjük a BL, FA kupa, Európai Szuperkupa és Community Shield trófeákat. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 14:08:36

@chrisred: "A "nyerni nem tudott semmit" igaz, ha elfelejtjük a BL, FA kupa, Európai Szuperkupa és Community Shield trófeákat. :)"

Hát igen, egy másik külföldi edző, egy bizonyos francia, azt hiszem örült volna, ha az utóbbi hat évben csupán ennyi trófeát gyűjt be...

(Benítez megítélésekor azt se felejtsük el, hogy ő pont akkor volt a Liverpool edzője, amikor a PL a világ legerősebb bajnokságává vált. A 2004-től 2010-ig tartó időszak az angol bajnokság fénykora volt.)

progvog 2010.06.06. 14:29:05

@chrisred: azt hittem, én leszek az utolsó, aki leáll megvédeni sixxet, de a szövegértelmezéssel megpróbálkozhatunk, a cikksorozat időszakokra bontja fel benítez tevékenységét, a bl győzelem le lett tudva az első cikkben, a második pedig a 2006/07-es idénnyel kezdődik, azóta pedig tényleg ilyesmi a helyzet :)
azért annyira sixx sem figyelmetlen, hogy kifelejtsen egy bl győzelmet

chrisred 2010.06.06. 14:40:47

@progvog: Az idézett mondat az index címlapján látható, semmi nem utal arra, hogy csak erre az időszakra vonatkozik. És ugyan tényleg csak szőrszálhasogatás, de tény, hogy a CS győzelem a 2006-07-es szezon nyitómeccsén született.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 14:51:28

@imici77:

Csak nem ismertél rá valakire a leírásból? ;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.06. 14:57:04

@Csöncsön:
- számolj 10 évvel - ne 6tal, nézd a jelent, és döntsd el, kinek a helyzete jobb MOST.
- a fénykor korábban kezdődött, ha érted mire gondolok, sajna a minden idők leggyengébb spanyol bajnokságában sem tudtátok megismételni azt a teljesítményt - de majd az új igazolásokkal...

így ítéld meg az edzőket.

rizla 2010.06.06. 15:02:15

@imici77: nem akarok beleszólni, de ez a barcás fricska iszonyatosan nevetséges, azért remélem érzed.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 15:05:45

@imici77:

1. Tíz évvel nem lehet számolni, mert Benítez csak 6 évig volt Angliában. Hogy kinek a helyzete jobb most, azt nem tudom megítélni. Egyikben sem látszik túl nagy perspektíva.

2. A PL fénykora Mourinho és Rafa érkezésével kezdődött. Előtte a Chelsea-t a Monaco, a Poolt a Valencia alázta a BL-ben, és a MU is gyengébb volt.

3. A spanyol bajnokság (hogy jön ez ide?) valószínűleg a '70-es években volt a leggyengébb. Most olyan, hogy a bajnoki tizedik kiejti és erőnlétben fölülmúlja a Liverpoolt, a negyedik meg négyet lő a skót bajnok otthonában.

progvog 2010.06.06. 15:06:49

@chrisred: ha semmiképp nem akarod megérteni, és mindenképp benítez elleni támadásnak akarod venni, akkor tök feleslegesen magyarázom, de az idézet nem csak úgy ki van dobva a főoldalra, h "HÜLYE BENÍTEZ", hanem a "egy spanyol kaladnja pt. 2." alatt van összegzésként, csak azokra az évekre vonatkozik a mondat, nyilván az amúgy liverpool szurkoló sixx nem fog kegyesen kifeélejteni egy bl győzelmet, tényleg nem lehet túl kifizetődő index újságírónak lenni így :D

ez tényleg csak szőrszálhasogatás, és abból is a rosszabb fajta :D az idény nyitómeccse sokat nem mond el arról, rafa milyen jól költekezett előtte, más kérdés, h adtak érte egy kupát :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 15:20:19

@imici77:

Ha ekkora presztízskérdést csinálsz a dologból, elismerem, hogy Wenger nagy edzőegyéniség, és az Arsenal számára biztosan többet jelent, mint Benítez a Liverpoolnak.

chrisred 2010.06.06. 15:40:34

@progvog: Az meg már a te belemagyarázásod, és abból is a rosszabb fajtából, hogy minek akarom venni. Abból, amit leírtam, kivehető, hogy a tények elleni támadásnak veszem, de ez indexes cikknél szinte alapkövetelmény. :)

progvog 2010.06.06. 15:59:19

@chrisred: nem a tények elleni támadás, hanem az elvárásaid elleni támadás, h egy bl győztesről kiírják a főoldalra, h soha nem nyert semmit, miközben persze a cikkben le van írva, h egyébként nem így van. ami meg az újságírásnál szinte alapkövetelmény :)

csak azt akarják, h rákattintsál, utána meg beszélj róla, és mutogasd az ismerőseidnek, h megint mekkora faszságot írt az index, ami meg is történt, sikeres volt az akció, ne legyünk már naivak
arról mondjuk vitatkozhatnánk, h mennyire etikus ilyet csinálni, de szerencsére ott még nem tart e szempontból az index, mint mondjuk a blikk :D

chrisred 2010.06.06. 16:16:37

@progvog: Ez igaz, és az egész hozzászólásomnak az volt a lényege, hogy azt a cikket kezeljük a maga helyén és értékén.

váév építők (törölt) 2010.06.06. 16:19:10

@Csöncsön: az index sportcikkeit ne emlegessük itt, nem érdemlik meg, annyira felszínesek és elfogultak.

váév építők (törölt) 2010.06.06. 16:22:03

@horas: @progvog: De. Az index már a blikk szintjén van. a lényeg a hangulatkeltés.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 16:49:10

csak egy érdekes ámde igazából már teljesen lényegtelen háttérmorzsa.. :)

"it was a couple of years on, Rafa was still angry that young players like Walcott, Ramsey and Pato had all been approached well before they ended up moving to other big clubs, and that the two British teenagers had even been in his office for transfer talks. But much to Benítez’s chargin, Rick Parry felt there were better players already at the Academy, and refused to sanction a bid of just £1.5m for Ramsey. A manager is judged on his transfer record, but time and time again Benítez wanted a top player (Simao, Alves), but had to make do with a cheap alternative (Pennant, Arbeloa). Sometimes it worked, sometimes it didn’t."
...
tomkinstimes.com/2010/06/conversations-with-a-european-champion/

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 16:49:52

@váév építők: erre pont kár ráfogni. nekem elég tényszerűnek tűnik, és nem is csinál semmi mást, mint adatokat összegez. az elsőt el se olvastam. valamint nincs még vége... szóval: a sportgeza is sokszinű. ez egy szinvonalasabb szösszenet szvsz. olvassa el, aki nem hiszi!

chrisred 2010.06.06. 16:56:44

@anonim222 [semleges néző]: Nem az a baj, hogy nincsenek benne tények, sőt... Ha nem lennének, csak a véleményét írná le, akkor elfogadnám, hogy benne ilyen érzések alakultak ki erről az időszakról. De valóban, adatok ürügyén tévedések tömkelegét halmozza egymásra.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 17:01:21

@chrisred: lehet, akkora szakértő nem vagyok, hogy levegyem a pool napi történéseit pár évre visszamenőleg. amit írtak róluk, nyilvános, az ott van nagyjából. de nem is akarok rajta vitatkozni, ez pont az átlagosnál jobbnak tűnő írás volt a sportgézán.

chrisred 2010.06.06. 17:06:54

@anonim222 [semleges néző]: Valószínűleg pont arra is készült, hogy azok, akik nincsenek képben, ezeket a számokat és kijelentéseket kritika nélkül beszopják.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 17:16:07

@chrisred: és ez miért lenne jó? nincs miért ilyet írni. ha nem vitatkoztak volna róla, és nem ismerném sixx alpári stílusát, amikor gyomlál, meg se néztem volna... a számokkal, és a kijelentésekkel, amit mások mondanak, nem lehet csalni. ráadásul a közepe valaminek... kár buzogni rajta, buzog a Bodva eléggé.

progvog 2010.06.06. 17:16:36

@chrisred: abban azért szerintem egyetértünk, hogy annyira nem volt rossz cikk ez, mint mondjuk a "ez lesz arsene wenger sírjára írva" volt :)
@váév építők:
lehet, de szerintem az, hogy zsindex.hu-ra is bejön az index, meg, h időnként rovatcímnek olyanokat írnak ki, mint a "és ez szerintetek újságírás?" sokkal szellemesebb, mint a blikk, kicsit olyan ez, mint ha lebuziznának valakit, aki erre elkezdené még jobban megjátszani a meleget, ez legalább ironikusan provokatív, nem nanyira olcsó hatásvadászat

chrisred 2010.06.06. 17:43:11

@anonim222 [semleges néző]: Hogyne lehetne kijelentésekkel csalni? Itt van rögtön ez:

"A két fél közötti viszony akkor kezdett elmérgesedni, amikor a BL-döntő után egy elhamarkodott nyilatkozatban Rafa az amerikai tulajdonosokat vádolta a döntő elvesztéséért: "Kértem tőlük, hogy vegyünk legalább egy, de inkább két világklasszist még télen. Azt mondták, most nincs pénz, ez lett belőle. Így nem lehet BL-t nyerni."

Természetesen semmi ilyesmi nem hangzott el. Érdekes is lett volna, hiszen a két amerikai februárban lett tulajdonos, a BL döntőt májusban játszották, még csak átigazolási időszak sem volt, amikor játékost lehetett volna venni. Valójában Benítez arra hívta fel a figyelmet, hogy a Man Utd. egy hét alatt 50 millió fontért vett három játékost, és ha a klub a bajnokságban is versenyben akar lenni, akkor nyáron a riválisokhoz hasonlóan erősíteni kell.

És valóban, akkoriban nagyjából ennyire mérgesedett el a viszony a menedzser és a tulajdonosok között:

www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/gillett-we-ll-back-rafa-plans

"Gillett said: "If Rafa said he wanted to buy 'Snoogy Doogy' we would back him. Rafa's feeling is we need more depth because of the rigours of the schedule to be competitive."

És ez csak egy apró példa a hemzsegő csúsztatások, téves adatok és idézetek közül.

horas 2010.06.06. 17:48:14

Na a Tottenham megakarja szerezni Huntelaar-t és Forlán-t is szóbahozták velük.
Ebben a sorrendben jöhetnek is,remélem megtud erősödni a Spurs és ott tudnak maradni a 4 között,bár a City-vel hosszútávon úgyse tudják tartani a lépést.
Szerintem egy klasszis vagy ahhoz közelítő támadó középpályás kellene még nekik.Talán Diego-ra rá lehetne mozdulni ha elengedi a Juve.
Szurkolok nekik majd a BL-ben szeretem őket alapvetően.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 18:03:49

@chrisred: oké, most már csak a snoogy doogy-t magyarázd meg lécci... valami viccnek tűnik. illetve totális inkompetenciának (amcsi részről). (a netet teljesen zavarosnak találom e kérdésben).

ha jött a két tulaj februárban, kicsit korábban is érkezhettek volna, amit gondolom, jó üzletember módjára gondosan elkerültek, emiatt igazolniuk se kellett. de ez már találgatás, ugye, és én írtam.

horas 2010.06.06. 18:53:14

A Tottenham és a City is vinné Pienaar-t.
Illetve a City-vel szinte mindenki szóba van hozva aki esetleg eligazolható sztárok közül,viszont ettől függetlenül Lucho Gonzalez is szóba került.Az igazi értelmes és posztra történő igazolási pletyka amit a City-vel kapcsoltaban hallok idén,amit ki is lehet vitelezni.

Na Mancio,miután megvetetted a seregnyi védekező középpályásaidat,jó írányba kezdtél kukucskálni?
Igen egy szervező tipusú kreatív ember hiányzik a csapatodból,jól látod...
:)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 19:05:45

@anonim222 [semleges néző]: snoogy doogy egy "poén" volt, amivel azt akarták kifejezni, hogy 100%-ig támogatják Rafa-t akárkit is akar leigazolni. ha Snoogy-t (nyilván nem őt.) akkor őt.

bag 2010.06.06. 19:20:05

Hodgson, Moyes (!!!), Redknapp
a jelöltek között...

Mi véleményetek?

vadkutya 2010.06.06. 19:22:46

@bag: Csakis MOYES, minden szempontból. :)

váév építők (törölt) 2010.06.06. 19:25:26

@progvog: szerintem meg ugyanúgy jópofának gondolják magukat, pedig csak szenzáció hajhászok. az újságírók biztos klikkek után kapják a pénzt...:
hatásos cím, aztán semmi vagy elfogult vélemény. az átlag olvasót nem érdekili az újságírók véleménye. kik ezek, hogy kiváncsi legyek a véleményükre? senkik. vannak szakértők, akikre figyelek, de ők nem adják a nevüket az indexhez(kivéve totalcar).
a legrosszabbak a provokátorok, akik még kommentelni sem engednek a cikkeik után.

váév építők (törölt) 2010.06.06. 19:26:17

@bag: moyes, de úgysem vállalja, mert megölik a kékek.

horas 2010.06.06. 19:35:56

@bag: @vadkutya:
Moyes jó lenne,de azt megnézem,hogy csábítják át...
Eriksson-t ovlastam valahol.
Nemtudom azokat tudom csk felsorolni akiket az Inter-rel hoztak szóba és megütötték a szintet.
Deschamps,Magath,Pellegrini
Capello Hiddink ugye már nem aktuális.

bag 2010.06.06. 19:38:52

@horas: A hírek szerint Dalglish őt támogatja és neki a legalacsonyabb a lelépési díja...

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 22:37:08

Moyes

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ennél sztm azis valószínűbb, hogy Slota követeli Felvidék visszacsatolását Magyarországhoz... :D

vadkutya 2010.06.06. 22:46:02

@horas: "azt megnézem,hogy csábítják át..."

(Nem vagyok népszerű a gondolattal, de Moyes-t én Wenger utódjaként is megjelölném, ha lehetne...)

Ha meg is történne - melynek valószínűségét @YNWA: - kolléga remekül előrevetítette -, az első rangadó után "gázai-övezetté" válna Liverpool belvárosa...

vadkutya 2010.06.06. 22:51:55

@imici77: A(z) "(n)Everton-nál" Te MINDIG felbukkansz! :D

vadkutya 2010.06.06. 22:57:48

@imici77: Haha!!
Sztem még most legyünk kedvesek egymáshoz, mert ez idővel el fog múlni, ha így haladunk. :))

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 23:46:39

amúgy Moyes nagyon nagy edző, szívesen is látnám, de hát sajnos ezt a múltja teljes mértékben, abszolút és teljességgel kizárja. pont.

:)

chrisred 2010.06.07. 08:34:51

Moyes esetében az a legkisebb probléma, hogy az Everton menedzsere. A Ferguson klánhoz tartozik, és legalább akkora meggyőződéssel gyűlöli a Liverpoolt, mint a mestere. Legutóbb a Liverpool új (jelenleg nem létező) stadionja, mint a 2018-as világbajnokság egyik lehetséges helyszínének kiválasztása érdekében tartott rendezvényre az Evertontól meghívott összes híresség elfogadta a meghívást - Moyes kivételével.

intentional grounding · http://budapest-state.blog.hu 2010.06.07. 08:48:49

@chrisred: "A Ferguson klánhoz tartozik, és legalább akkora meggyőződéssel gyűlöli a Liverpoolt, mint a mestere" - annyira tipikus MU ez a magatartás. Liverpoolban meg magasról tojnak arra, hogy mi van Gaycuniában:DDDD

vadkutya 2010.06.07. 11:48:55

Wenger szerint Velának van jövője Észak-Londonban:

www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2010/06/07/1962671/deportivo-la-coruna-interested-in-arsenals-carlos-vela-and

Végülis, egy lábbal kevesen fociznak olyan jól, mint Vela. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 13:45:42

@vadkutya: most veszünk egy 37 éves kapust 2 évre, aztán jön a lengyel, akinek nem lehet kimondani a nevét, vajon ez a koncepció?

Vela meg egy meg nem értett zseni, állítom Denilson többet ér. Ez megint ilyen Wenger-kedvenc lesz, akit addig tolunk, míg a fél világ nem röhög majd rajtunk... én eladnám.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.07. 14:02:45

@imici77:
Jobb lenne leigazolni Hartot. Aztán 3 év múlva úgyis elviszi a Barca a duplájáért. Utána meg jöhet Szczesny.

A Lorient meg Coquelint akarja kölcsönbe. Meg Traore iránt is érdeklődnek. Nem lepődnék meg ha valamelyikük belekerülne a Koscielny üzletbe.

vadkutya 2010.06.07. 15:00:03

@imici77: Sztem jó lesz Schwarzer a következő pár évre, ő egy nagyon jó kapus. 3 millát simán megér. Hart nyilván jobb lenne, mert fiatal...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 15:05:59

@vadkutya: @peter135: ha csak 3 misi, akkor marad pénz még átigazolásra. Csak félek, h az Öreg nem bírja majd ezt a terhelést, s akkor megint jön Almunia vagy Fabianski.

vadkutya 2010.06.07. 15:15:30

@imici77: Bírni fogja, több, mint 10 éve a szigeten játszik.

danesdzsu2 2010.06.07. 15:45:53

@vadkutya: Schwarzer tényleg jó, talán túl jó is nektek.

De még sose volt igazán jó kapusotok, szerintem Schwarzert is megoldja Wenger:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 15:53:46

@danesdzsu2: félálomban is jobb, mint Gomez :) és olcsóbb :) ötödannyi, kb :)

horas 2010.06.07. 16:00:07

@Csöncsön: "Az Internél most gyakorlatilag csak bukhat egy edző (ha nem triplázik, jöhet a "bezzeg Mourinho"-zás; ha meg igen, akkor jöhet az "ez Mourinho csapata" szöveg), érdekes helyzet, kíváncsi leszek, mi történik."

Ezt már ki akartam emelni elöbb is,csak elmaradt valahogy.
Remek meglátás,igen mindenesetre ehhez az Inter-hez sokat nem kell hozzányúlni,plus a motviációt kell megadni Benítez érkezésével erre van sansz.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.07. 17:18:48

felmerült Lippi neve is, ha már pletykák.

jöhet! :D

danesdzsu2 2010.06.07. 17:37:27

@vadkutya: persze, vagy sérülés, vagy erős formahanyatlás. Különben szegény imici esélyei tovább romlanának az Arsenal kapusposztjának megszerzésére:)

@imici77: biztosan. De ki az a Gomez? Az egyértelműnek tőnik, hogy Gomesre nem gondolhattál, mert akkor most gúnyosan kacagnom kéne rajtad:)

vadkutya 2010.06.07. 17:55:14

@danesdzsu2: Nem lesz itt baj Schwarzer-rel, ha tényleg csatlakozik hozzánk. Én nagyon örülnék neki, jobban feldob ez a hír pl, mint mondjuk مروان الشماخ leigazolása...

danesdzsu2 2010.06.07. 18:01:25

@vadkutya: nem lehet, hogy jó legyen. Sose volt jó kapusotok, miért törnétek meg a hagyományt? Meg hát lehet bármilyen jó egy kapus, nem feltétlenül megy neki mindenhol. Nézd meg van der Sar Juvés éveit...:)

danesdzsu2 2010.06.07. 18:03:40

@vadkutya: Ps: inkább vegyetek csatárt, friss, ropogós Keane eladóóó!:)

poolfanati 2010.06.07. 18:05:21

@danesdzsu2: mit szólsz ahhoz hogy lehet hogy redknapp jön hozzánk? azt mondja hogy érdekelné és ha kap időt akkor jönne.

danesdzsu2 2010.06.07. 18:08:35

@poolfanati: Nem örülnék, és szerintem neki se lenne jó. Persze, gondolom, ha kap egy nagyösszegű ajánlatot, hülye lenne nem menni.

danesdzsu2 2010.06.07. 18:09:10

@danesdzsu2: ja, és a Liverpoolnak se ő kell szerintem.

Árpádka 2010.06.07. 18:09:36

news.bbc.co.uk/2/hi/uk/10237268.stm
Ebből se lesz már bevásárlás ( nagyon dühös szmájli)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.07. 18:36:47

én úgytudom, hogy Hodgson az első számú jelölt..

osztán meglátjuk.. :)

horas 2010.06.07. 18:38:31

@YNWA: Ugye Hiddink-et emgkeresték az Inter-től de elzárkozott a dolog, elől viszont olyan pletykák kaptak szárnya,hogy a Liverpool-t talán elvállaná az angol légkört meglehetősen jobban kedveli...
ha már pletykálunk.

vadkutya 2010.06.07. 19:40:52

@Árpádka: Az hagyján,h bevásárlás, de ennek még komoly böjtje lesz a következő években...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 22:42:23

@danesdzsu2: "miért törnétek meg a hagyományt?"

nem fogjuk megtörni, mindig ünnepeljük azt a napot, ahogy az utóbbi istentudja hány évben:)

ps: Ti is megtörtétek, majdnem meglett a dobogó :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.08. 07:16:25

tök mókás dolgok merülnek fel. takarékos arzenálnál az igazolásra szánt 45 misi már tartalmazza az azévi fizukeretet is. Cole emiatt nem megy... állítólag.

danesdzsu2 2010.06.08. 08:22:23

@imici77: Mi vigyáztunk a hagyományra, pedig látványosan el kellett csalnunk az utolsó meccset hozzá, a bénázásaitok miatt. Majdnem lehet nektek is jó kapusotok:)

gezabá (törölt) 2010.06.08. 08:27:47

az arzenálban még a jó kapusok is szarul védenek. ez náluk hagyomány. mint az a izé, St. Totteringham's Day...

Lezuzius 2010.06.08. 12:53:34

@anonim222 [semleges néző]: az Arsenal+Cole hirt nem lehet komolyan venni, Fabregast kiveve SENKI sem keres annyit amennyit o ker. A Chelsea sem akar neki annyit adni, fizuemeles miatt nem irt ala uj szerzodest.

vadkutya 2010.06.08. 12:58:49

@Lezuzius: Pontosan, Cole vmi 120ezer fontot akar / hét, muhaha...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.08. 13:15:25

@Lezuzius: @vadkutya:

Cesc is csak 110-et keres az új szerződésével állítólag.

Egyébként szerintem teljesen fölösleges igazolás lenne Cole. Középpályásunk rengeteg van. Wilsheret és Lasnburyt kéne elkezdeni beépíteni (több nevet nem is mondok mert még ez is álom), nem kórházasokat venni. Bár oda is kell a frissítést. Gibbs és Djourou is biztos megunta egymást a végére.

vadkutya 2010.06.08. 13:18:50

@peter135: Persze, az Arsenal-nál egy csomó szabad ágy van a kórházban, mint mindig. :)

Én sem értem,h Cole miként jöhetett szóba, azon túl,h Wenger a saját anyjának sem fizetne annyit, amennyit ő kér...

Lezuzius 2010.06.08. 13:21:01

@vadkutya: kb olyan szinten merulhetett fel, hogy ingyen igazolhato, tapasztalt, nem rossz jatekos, szoval, aztan gondolom benyogte az all in-t.

vadkutya 2010.06.08. 13:31:58

@Lezuzius: Nem hiszem,h lesz olyan csapat, aki ennyit fizetne neki, max a City.

Ez megy kurva jó interjú egy igaz Gúnárral:
www.goal.com/en-gb/news/article?contentId=1962048

bag 2010.06.08. 19:15:01

Hodgson hozza magával Gerát is szerintetek?
Ha SG elmegy úgysem lesz irányítónk...

vadkutya 2010.06.08. 19:24:10

@peter135: Nofene, lassan, de biztosan megváltunk tőle...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.09. 11:49:27

Joe Cole és Ballack hivatalosan is távozott a Chelsea-ből. (Vagyis még nem, de nem hosszabítják meg lejáró szerződéseiket).

Megszakad a szívem, Joey a kedvenc játékosom volt gyenge formája ellenére is. :(

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.09. 11:57:32

ingyé jöhet cole. bár eggyel már befaragtunk :)

spurs 42+42 2010.06.09. 15:24:11

@vadkutya: most legalább öngólt nem akar lőni

Lezuzius 2010.06.09. 15:33:24

@vadkutya: volt par Wenger bakloves hozza kapcsolodan:
- kapitanysag
- Kolo vs. Gallas
- Gallas favorizalasa Senderossal szemben
- fel oltozo utalta

hirtelen ennyi jut eszembe :)

Mr.AT 2010.06.10. 10:55:54

Joe Cole 3 évre aláírt az Arsenalhoz.

horas 2010.06.10. 11:03:30

@Mr.AT: Ti meg érdeklődtök Gallas iránt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.10. 13:31:27

@Lezuzius: "kapitanysag"

az első félév Wengert igazolta, utána jöttek a bajok...
az idei szezonja Gallasnak egészen jóra sikeredett, alaphangon.
süti beállítások módosítása