Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

EURO 2016 - Vadlovak, digók és Platini

2010.05.27. 18:00 OJ

Kínos, gyanús és rendkívül kanyargós az út, ami a 2012-es EB-re vezet, még mindig újranyílnak az ukrán-polák tandem versenyképességével kapcsolatos dossziék, miközben már a 2016-os rendezés van terítéken. Az utóbbi tíz évben oly divatos közösködést egyszemélyes pályázatok váltották fel, az orosz és az ír mellett a skót-walesi és a norvég-svéd terv is elvérzett a határidő előtt, már csak Franciaország, Olaszország és Törökország van versenyben, hogy megrendezhesse minden idők legnagyobb kontinenstornáját. A franciáké a legösszeszedettebb anyag, az olaszokéért sokan szoríthatnak, az igazi kihívást viszont a törököké rejti. A győztesnek - legyen bárki - öt éve lesz megemészteni a fenti maffiapályázattal kapcsolatban felhalmozott tudást. Nyolccal több csapat, hússzal több meccs - és talán mi is odaérhetünk. Péntek délelőtt még a jelentkezőké a terep egy-egy rövid prezentáció erejéig, utána pedig már csak annyi van hátra, hogy - némi képzavarral élve - a VB döntsön az EB-ről. Döntés ebédidőben.

 

Francia pályázat

Nem vagyunk ismerősek Nyonban és Platinival se szeretkeztünk szekereztünk (még) a Hortobágyon, a lepattanó infodarabkákból mégis azt látjuk, a francia pályázatnak a legnagyobb a támogatottsága - annak ellenére, hogy épp számukra legfrissebb a nagy tornák élménye, az odahaza megnyert vébé még teljesen belátható távolságban van. A franciák az elsők közt jelentkeztek, szinte biztos, hogy évek óta ott lapult a fiókban egy patent program, amit formázás nélkül be is lehet dobni a csámcsogók közé. Az sem titok, hogy mindennel jól állnak, az EB mezőnye gyakorlatilag a jövőhéten beülhetne a készbe. A világbajnokságra emelt Stade de France lenne a torna központi helyszíne, a Vélodrome és a Parc des Princes mellett - a '98-as helyszínek köréből csak Nantes és Montpellier kerülne ki.

Meglévő stadionok lévén többnyire bővítésben gondolkodnak, új létesítményeket csak pár városban terveznek. A lyoniak komplexuma régóta napirenden van, Lille-ben lassan befejező szakaszához ér a projekt, a bordeaux-i Chaban Delmas (korábban Parc Lescure) pedig műemlék jellegű épület, talán a pályázat kimenetelétől függetlenül is korszerűbbre cserélik a közeljövőben.

Biztosító-zsargonnal élve, a minimálisan kockázatvállalóknak való pályázat, amit egyébként épp ez a tulajdonsága tehet a döntéshozók számára vonzóvá, pláne az ukrán-polák kínlódás fényében. Tipp: 39%.

 

Török pályázat

A görögökkel felesben beadott 2008-as, majd a szintén elutasított 2012-es után harmadszor ugranak az anatóliai vadlovak nyergébe a törökök és van is némi realitása annak, ha megint egy rutintalan, ámde ambíciózus jelentkezőre bízzák a feladatot. Törökország így először bizonyíthatná, hogy le tud vezényelni egy világeseményt - ráadásul az első 24 fős EB-t - a csakőketne hangok ellenére. Legalább annyira különleges hangulatú, mint amilyen rizikósnak tűnik már most is a török torna. Mégis sokatmondó, hogy az anyag - tegyük hozzá, a L'Équipe által közzétett füles szerint -  a legutóbbi győztes pályázatéhoz hasonló biztonsági rések, az infrastruktúrát érintő hiányosságok, az egyes helyszíneken jelentkező férőhely-gondok  és a görögöktől esetleg átgyűrűző pénzügyi bizonytalanság ellenére is előkelőbb minősítést kapott, mint az olaszoké.

A törököké az egyetlen pályamunka, ahol nem a főváros áll a középpontban, ami az ország földrajzát és futballhagyományait ismerve nem meglepő: Isztambul két, óriási hangulatú stadiont és hatalmas felhajtást hozna a tornának. Ankara természetesen kapna egy tiptop kis stadiont - mint amilyen mondjuk Kayseriben áll -, továbbá Izmir, Bursa, Konya, Eskisehir és az utazási irodák kedvence, Antalya is a helyszínek közt lenne. Némiképp furcsa, hogy a török futball egyik állandó pontjának számító Trabzon csak a tartaléksorban szerepel Adanával és a szíriai határ tőszomszédságában fekvő Urfával.

Titkon arra számítok, hogy Rüstü kapitány fiai ikszelnek a reaktivált Dárdaival büntető magyar válogatottal a torna nyitómeccsén, de egyelőre azzal is megelégszem, ha Kálmi bácsi standupolhat még egy jóízűt a legközelebbi Zuhanyhíradóban. Tipp: 40%.

 

Olasz pályázat

Magyar szurkoló szemével a legtöbb jó szóra és érdeklődésre egy olasz rendezés számíthatna és ha lenne annyi kiszámíthatóság a rendszerben, hogy a majdnem biztos befutóként végül lecsúszó jelölt a következő indulás esetén megkapja a korábban hiányzó bizalmat, az olaszokra tennénk. Noha az idei kandidálásnak van egy szépen kidolgozott előzménye - meg egyébiránt az olaszok birtokában két UEFA-minősítés szerint elit kategóriás stadion van, bár a San Siróval szemben az Olimpico apróbb változtatásokra szorul -, rendesen meg kéne feszülnie a taljánoknak a tökéletes rendezéshez. A bírálók az olasz focit alapjaiban megrázó botránysorozat emlegetése mellett a szokásos infrastruktúra-közlekedés-szálláshelyek háromszögben ássák a pályázatot, ahol mondjuk a törököknél nagyságrendekkel több beruházásra lenne szükség; nem látunk bele, de bizonyára az olasz gazdaság növekedési pályájának is betett a válság.

A további helyszínekről: új arénát épít a Juve, csak épp egy EB kéne hozzá, hogy teltházzal teszteljék. Fogadná még a mezőnyt a 2012-es pályázat városai közül Bari, Firenze, Nápoly, Palermo és Udine is, kiegészülve Parmával, Veronával, Cagliarival és a Genova helyén kakukktojásként belépő, évtizedek óta értékelhető futball nélkül tengődő Cesenával - utóbbi csak azért került be, hogy meglegyen a tucat.

Maldini személye egy hiteles arculatot kölcsönöz a pályázatnak, de ez sem lesz elég. Előbb lesz euró nálunk, mint EB-meccs a Friuliban. Tipp: 21%.

 

A pályázatokról bővebben: ITT.

56 komment

Címkék: francia olasz török több mint foci eb uefa euro2016

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr892035916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spike 2010.05.27. 18:20:00

"Előbb lesz euró nálunk, mint EB-meccs a Friuliban. "
nana :D

jópost. eddig nem is tudtam, hogy kik a pályázók. remélem nem a törökök kapják. és ha már francia v. olasz akkor inkább olasz. közelebb van :P

calciomax 2010.05.27. 18:49:19

Igen a görög pályázat a befutó sztem is, most amúgy is jól állnak már csak egy EB hiányzik nekik. A Bankok meg miért ne hiteleznék ezt is a 100 milliárdhoz képest ez már bakfitty!

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.27. 19:07:07

hahh, a cesena idén osztályozót játszik, csak mondom. illetve még nem biztos, mert az is lehet, hogy csont nélkül feljut :)

azt nem nagyon értem, az olimpicóhoz miért kell hozzányúlni, ha bl-döntőt rendezhettek benne, akkor minimum 5 csillagos az uefánál is, a san siro rendben van (bár annyira nem, mint kívülről gondolná az ember), a többi viszont néma csönd. a téli olimipico túl kicsi helyszínnek.

én is a törökökre teszek.
jó magasról.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.27. 19:50:46

hajrá törökök! egész különleges torna lenne, az tuti. infrastruktúrában annyit meg élből hoznak, mint az olaszok.

egyébként hogy értendő a minden idők legnagyobb tornája? a 2016-os újra 16 csapatos lesz? vagy csak a szerző fránsziás grándőrrel fogalmaz? :)

raja ram 2010.05.27. 19:53:12

Teljesen mindegy, hol lesz az EB, mi nem leszünk ott. Ez a 24 csapat még kevés, fel kellene emelni 48-ra kellene emelni a résztvevő országok számát. Hol a magyar sportdiplomácia?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.27. 20:04:13

Nekem hiányzik a kandidálók közül egy Putyin lábára vígan vizelő büszke magyar rasztafári puli.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.27. 20:10:58

@raja ram: van ilyen, ráadásul nem is 48-as, hanem 53as.

úgy hívják, eb-selejtező.

FFeri 2010.05.27. 20:48:07

Azt nem értem, miért nem merül fel soha az ilyeneknél Spain? Brenabeu, Camp Nou, Mestella, stb., hihetetlen éghajlat, lenyűgöző infrakstuktúra (minden tekintetben)

giacinto 2010.05.27. 21:09:46

ez vmi elirás a törököknél a 40 %? nyugodtan vedd le sztem 0-ra. elképzelhetetlen számomra, hogy ennyi cirkusz után (ukrán, délafrika stb) megint egy 3. világbeli országgal riogassák európát

Genoa mi a faszért maradt ki? a legszebb stadion, kikötőváros, gazdasági-közlekedési központ stb.

Pontosan mikor döntenek? holnap?

Asidotus 2010.05.27. 21:19:25

azt olvastam, hogy az UEFA a köv. BL-szezonban ott is be fogja vezetni a gólvonalnál álló asszisztenseket.
Hát, nem tudom, olyan nagyon nem váltak be.
Az a baj velük, hogy az egyik leggyakoribb és egyben nagyon komoly hibaforrást, a lest nem szűrik ki. És nem szűrik ki a mezőnyben lévő durva szabálytalanságokat sem. Nem sokat láttam az EL-ból, de nem tűnt úgy, hogy pontosabban ítélték volna meg a 11-esgyanús eseteket sem.
Akkor már inkább egy 2. számú játékvezető a pályán, aki úgy helyezkedne, hogy a bíró és ő közte legyen az akció, hogy a szabálytalanságokat két szögből láthassák.

Mourinho már nem a király 2010.05.27. 21:21:19

Ennyire uborkaszezon van?
Amugy Platini gátlástalan egy csávó, ez a franciáké.
(lásd még a kézilabdás továbbjutást, meg a francia-francia sorsolást a BL-ben, véletlenek sorozata)

madbalee 2010.05.27. 21:49:46

@Anthony (kick-ass): nem uborkaszezon, vihar előtti csend.

BillyMack 2010.05.27. 21:57:06

@Anthony (kick-ass): Henry kezezése, azt is Platini rendelte;)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.05.27. 21:57:11

@giacinto: Nehogy meglepődjünk aztán. @Anthony (kick-ass): Uborkához még nincs elég meleg.

drani 2010.05.27. 21:59:40

Én a törököknek drukkolok!
Al-tin-top!

Komlósy Cs 2010.05.27. 23:14:16

Szerintem az olaszoké lesz, azt is megmondom hogy miért: 1) ők a legesélytelenebbek, ez pedig az uefa inverz koefficiens-számítási rendszere miatt aranyat ér. 2) csipkebokorvessző 3) tudják azt svájci rezidencián is, hogy ha nem lépnek mihamarabb, akkor az olasz foci szép lassan elsorvad a szotyiba. Balhék, szőrme, csökkenő érdeklődés, egyre súlytalanabb klubcsapatok (most hagyjuk az Intert, annyira olasz, mint amennyire az Arsenal angol... :)) eccetera. Ahogy a világbajnokság teljesen fellendítette a német labdarúgást, úgy adhat egy új lendületet az olasz focinak egy eb - a talján sportdiplomácia (khmm) majd elintézi..

Aztán az is lehet, hogy az olasz gazdaság összecsuklik mint egy kertiszék, aztán jöhetnek a franciák. (Hasonló események következhetnek be mint Görögországban, csak épp az olaszoknak "kicsivel" többe kerülne a pelenkacsere - túl sok épen maradt malacpersely meg már nincs.) Na ezt még sokáig lehetne folytatni, szóval abbahagyom.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.27. 23:29:10

@Nűnű: Ez a gólaszisztens csak terelés. Azt érzik, hogy a közvéleménynek kell valami, de a videóbírót nagyon nem akarják.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.28. 00:26:13

Hogy lesz ez 24 csapattal? Háromfős csoportok két továbbjutóval vagy mi? Valaki kisegítene?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.28. 03:15:11

Szerintem úgy mint régen a vébén. A hat darab négyes csoportból az első kettő és a négy legjobb harmadik jut a tizenhatba, onnantól egyenes kiesés.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.05.28. 06:15:58

@Komlósy Cs: szerintem is, főleg az egyes pont tetszett :-)

Asidotus 2010.05.28. 07:21:05

@popp: igazából a videóbírót én sem akarom. Ne álljanak meg, ne azt nézegessék. Légyen elég számú, megfelelő játékvezető a pályán, és ítéljenek ők, ott, azon melegében.
Videobíró lesnél hogy működne? A partjelző mindet elengedné, mert mondván, ha les, akkor a videós beinti. Mert ha ő lefújja, és mégsem les, azt a video nem tudja korrigálni, nem rendelhetnek vissza mindenkit.
Úgy általában az lenne a meccs, hogy mindent elengednének, legfeljebb utólag leállítanák, és jöhetne a szabadrúgás, 11-es.
Mert éppen pont a gólvonal környékére pattanó labdákból van a legkevesebb, amivel egyesek érvelni szoktak.

Shikaka 2010.05.28. 07:51:00

Én a törököket szeretném.

Nagyon jó hangulata lenne az biztos!

Shikaka 2010.05.28. 07:53:28

@fecó, a barca rajongó: Szerintem nem merülhet fel, ha nem pályáznak :)

most ugye volt ír, velszi-skót, török, olasz, francia, norvég-svéd és orosz pályázat, spanyol nem.

'hihetetlen' éghajlat: ezzel vitatkoznék, nem fehér embernek való, amit ott nyáron megy. 10 és 15 óra közt nem lehet kimenni az árnyékból, mert 40 fok van. Borzasztó.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.05.28. 08:45:52

nem tudom mit görcsöl az uefa, hogy még bíró, meg videóbíró.
rég rájöhetett volna, hogy csupán az ismétléseket kellene megszüntetni a közvetítésekben.
megszűnne a hőzöngés,
pontosan annyi lehetőséget kapna az okoskodó néző a dolgok eldöntésére, mint a bíró.

de legalább a lassított/kikockázott ismétléseket el lehetne hagyni. én igazából nem is értem, miért lett ennek ekkora szerepe a sportban

Lohengrin 2010.05.28. 08:55:25

@Nűnű: A videjóbirót nem szószerint kel érteni. Egy lesfigyelő rendszer outputja lehetne egy V-chip a spori ánuszába ami enyhe áramütéssel jelzi, hogy helyzet van.
Mondjuk kínos lenne, ha elromlik a kütyü és menetközben cserélni kell.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.28. 08:56:01

szerintem meg nyugodtan meg kéne duplázni a partjelzők számát. így térfelenként két-két csóka szaladgálna a szélen, annak már elégnek kell lennie a bíró mellé.
ilyenkor optimális esetben hárman látnának mindent, a bíró szava dönt.

Lohengrin 2010.05.28. 09:05:20

@Lohengrin: kel+l
A témához pedig annyit, hogy a török szúrkolókat egy életre megutáltam a legutobbi VB-n amikor folyamatosan fütyülték az épp aktuális ellent. Nagyjából olyan fogalmaik lehetnek a fair-play-ről mint Véreskezű Görény Pancho mexikói bandavezérnek a szexuális előjátékról.

ih bín ájn bájener 2010.05.28. 09:21:30

Sőt bírósorfal kéne a pályára és minden játékos kapna egy bírót. A bírók ha nem értenek egyet akkor bírói ülést kezdeményeznek a pályán, addig áll a játék. Ez azért is jó lenne, mert 100 bírót nehezebb megkenni, mint 3-at. Sőt ez munkahely teremtésre is jó egész Európában.
A gól bírókat 2 érzékelővel ki lehetne váltani (egy kapuba, egy a labdában), a lesre is lehetne hasonló megoldás és akkor még videó bíró se kéne. Szerintem mindenkinek leesett már, hogy a helyzetet nem igazán akarják megoldani, inkább csak tologatják.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.28. 10:49:37

@Nűnű: @Lohengrin: Lohengrinnél a pont. Én a videóbíró kifejezést az egyszerűség kedvéért használom és mikor videóbíróról beszélek természetesen a modern technikai lehetőségek alkalmazására gondolok. Egy magyar rallysta, Maruzsi László is kifejlesztett egy szoftvert amelyet a leseket jelezné. A partjelző zászlaja putyogna leshelyzatnél.

Amúgy a konkrét videóbírót sem kéne korlátlanul használni, más sportágakban is kitalálták már a Challange intézményét. Sőt nagyon vitatott eseteknél, amilyen Henry kezezése is volt, amúgy is vagy két percig áll a játék, addig simán visszanézhető az eset.

@pattopo: Sőt minek az a rohadt sok kamera, bőven megfelelne a harmincas évek technikája és a burleszk filmekre emlékeztető képek, Tényleg szarjunk bele a technikai fejlődésbe. Egyáltalán közvetíteni is tiszta hülyeség.

Calogero 2010.05.28. 10:52:27

@Komlósy Cs: az olasz foci úgy elsorvadt, hogy az aktuális VB és BL címvédő is olasz, a nézőszám meg úgy esik, hogy 17 éve nem volt ilyen magasságokban..
Ettől függetlenül van benne némi igazság, remélem bejönnek a számításaid :)

extra-introvertált 2010.05.28. 12:09:31

@giacinto: Nem holnap, ma.

@fecó, a barca rajongó: Valszeg azért, mert a spanyolok a portugálokkal közösen jelentkeztek a 2018-as és 2022-es vébé valamelyikének rendezésére. Ezekről egyébként decemberben dönt a FIFA.

en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup

Komlósy Cs 2010.05.28. 12:31:25

@Calogero: oké, kicsit végletesen fogalmaztam, igaz. Ugyanakkor emlékezzünk meg egy Juventusról, ami már csak nevében az, illetve egy Milánról, amelyik idén még így is túlteljesített, jövőre viszont már ott is végbemehet az, ami idén a Juvénál, konkrétan.. tudjuk miről van szó. Az Internek most kijött a lépés, de összességében a BL-t -az elmúlt időszakban- az angolok uralták + egy Barca, ez vitán felüli, míg az Inter csak otthon volt "divízión felüli" és Mourinho távozása után elképzelhető, hogy ez sem tart már sokáig. A Roma egy Panathinaikos ellen esett ki az EL-ben, a Juve egy Fulham ellen, a Milan azonnal elvérzett a csoportkör után. Ebben látom a sorvadást, meg abban az apró eseményben, ami nápolyban folyt/folyik. Még egy pár telefonbeszélgetés a nyilvánosság elé kerül, aztán nem lesz más lehetőség mint az Intertől is elvenni a bajnoki cím(eket) és végül (miután kiderült hogy a fél liga bennevolt) kinevezni győztesnek a Campobasso csapatát a Seria A utóbbi 5 kiírásában... vagy a Virtus Lanciano-t.

Komlósy Cs 2010.05.28. 12:34:55

@Komlósy Cs:
Kész szerencse hogy most nem voltam annyira végletes, mint előző alkalommal :D

rowi 2010.05.28. 13:06:43

flansziák...és végre egy ceremónia amit nem húztak...13.00kor elkezdték, óra 5 perckor nyílt a boríték

capor_ 2010.05.28. 13:30:12

Azért jellemző, hogy a franciák kizárólag franciául beszéltek a bemutató alatt.... Mondjuk a törökökét nem láttam sajnos.

RiverRat 2010.05.28. 13:34:04

Az olasz-török kettősnek szorítottam, de az üzlet az üzlet:) Csigazabálók, Monsieur Platini!

Calogero 2010.05.28. 13:47:40

@Komlósy Cs: hát ez nézőpont kérdése. akkor én már inkább úgy fogalmaznék, hogy nem az Intertől kéne elvenni, hanem a Juvénak visszaadni, hiszen ha mindenki ezt csinálta, akkor hol a jogosulatlan előnyszerzés? :) egyszerűen így működnek a dolgok, el kell fogadni és kész.
Egyébként meg anélkül, hogy mentegetni próbálnám a menthetetlent, Olaszországban legalább van következménye a felszínre került gyanús ügyeknek, az utóbbi években nem egy bundabotrány rázta meg Európa legkülönbözőbb bajnokságait, plusz bőven akadtak egyéb (igen jelentősnek tűnő) botrányok Angliában, Németországban és Spanyolországban is, mégis mindenhol úgy tűnik, hogy az eltusolás mellett döntöttek..
Bár vicces ezzel azt sugallni, hogy Olaszország lenne a tisztesség és becsület őshazája, de azért ez szerintem legalább felvetne néhány kérdést

rowi 2010.05.28. 13:48:31

inkább biztonságnak hívnám...24 csapat, 8cal több mint eddig és a lengyel-ukrán balfaszkodás után...én is a franciákat választottam volna, hiába nem a kedvenc népem

Komlósy Cs 2010.05.28. 14:13:46

Mivel a pályázóknak le kell tenni egy szép kis mappát a garanciákkal, avagy szépen levezetve megindokolni, hogy miért is alkalmasak a rendezésre, ésszerűnek tartanám, ha bevetnék az a szabályt is, hogy a döntés után az FIFA/UEFA döntnökeinek kell egy közel hasonló méretű dokumentumot letennie a nyilvánosság elé (egy jó 100-200 oldalas cuccot), amiben részletesen MEGINDOKOLJÁK, hogy miért az a döntés született ami, és a hoppon maradókkal pontosan mi volt a baj. Főleg a Lengyel-Ukrán döntés után olvastam volna el szívesen egy ilyet, izzadtak volna rendesen hogy valami hihető lírát összehozzanak....
Btw, ez csak szerintem lenne így korrekt? (Feleslegesen neválaszoljatok rá azzal, hogy naiv gondolat, mert tudom, de azért mégis.. érdekes dolgok jöhetnének ki belőle..)

Komlósy Cs 2010.05.28. 14:18:29

Mondjuk nem azért, mert olyan nehéz lett volna megindokolni, hogy Magyarország miért nem. Viszont egy fokkal már nehezebb lett volna, hogy a "Polony-Ukráín" miért igen... A "büdösúristenitneki". ;)

ih bín ájn bájener 2010.05.28. 14:20:59

Én csak azt nem értem, hogy mi a ráknak kellett 24 csapatosra bővíteni az EB-t? Kinek van kedve olyan csoda számba menő meccseket nézni, mint például Lettország-Skócia, vagy Norvégia-Belgium? Semmi értelme, még nekünk se jó! Mekkora pofára esés lenne, ha már azzal se tudnánk magunkat áltatni, hogy talán Európa legjobb 24 csapata között ott vagyunk? Minek felhígítani egy színvonalas világeseményt? Tudom én pénz, de akkor már inkább hívják meg minden EB-re Brazíliát és Argentinát! :D

ih bín ájn bájener 2010.05.28. 14:31:29

@Komlósy Cs: Jaj nagyon egyszerű, soroljam? Mert szarul focizunk, szar válogatott, évek óta gyenge válogatott teljesítmény, szar bajnokság, kevés néző,
színvonaltalan meccsek, gyenge nemzetközi szereplések, gyenge hazai szövetség, szar stadionok. Mert Horvátországgal együtt nincs akkora piacunk és gazdaságunk, mint Lengyelországnak. Mert az elmúlt 20 évben körübelül semmit nem tudtunk normálisan megszervezni. Sorolhatnám még, a lényeg az, hogy attól még hogy elhitették velünk, hogy olyan kibaszott jók voltunk még nem jelentette, azt hogy mások is így gondolták.

Komlósy Cs 2010.05.28. 14:32:12

@ih bín ájn bájener:
Ha őket nem is, Bahrein-t mindenképp

ih bín ájn bájener 2010.05.28. 14:36:21

@Komlósy Cs: Szarok a pénzre, focizni tudjanak! :D

Komlósy Cs 2010.05.28. 14:42:56

@ih bín ájn bájener:
Ácsi! Az eggyel alattalévőt is olvasd el. Az hogy nagy piac nem indok. Lengyelország focija mind válogatott mind klubszinten kb egy lépéssel van előttünk, nem többel. Ukrajna már előrébb jár, de ott meg az infrastruktúra az, ami miatt ugrik az egész.. Nem véletlenül hisztizik állandóan az uefa, hogy elveszi tőlük. Nem állítom hogy mi meg tudnánk rendezni (sőt, marhára nem), de hogy alapjáraton (segítség nélkül) ők se, az is biztos...

ih bín ájn bájener 2010.05.28. 14:55:36

Miért nálunk hol van az infrastruktúra? Hol vannak a stadionok? Horvátország detto, ott még a vasút is szarabb. A lengyelek az utóbbi világeseményeken ott voltak, leszámítva a 2004-es Eb-t és mostani Vb-t. Ha már olyannak akarom adni, aki kelet-európai, akkor egyértelmű, hogy ők a favoritok.
A gazdaság, meg a piac hogy a picsába ne számítana?

RiverRat 2010.05.28. 14:59:38

@Komlósy Cs: Egyszerű. Adtak nekünk x xxx xxx összeget, plusz ingyen fogyasztható luxuscikkeket (konzumhölgyeket!), plusz nyaralás Tahitin, Dubajban, kenyai szafari (hasonló helyek), esetleg x márkájú órát... /ha komolyan lenne ilyen, találnának szakembereket, akik ezt több száz oldalon megfogalmaznák/

Iustizmord 2010.05.28. 16:14:18

@giacinto: cserélhetnéd az avatarod, tudod, elment a bácsi messze, messze, dicsőséget keresve :o)

Mourinho már nem a király 2010.05.28. 16:19:48

@BillyMack: no tessék, a flansziák, most mondjam azt, hogy én előre szóltam?
(nem azt kellett előre lássa hogy kezezni fog, hanem a bírók tudták hogyan kell kezelni a helyzetet, ilyen egyszerű)

így történt vagy sem, de ez egy újabb "bizonyíték" a teóriámhoz.

danesdzsu2 2010.05.28. 16:24:15

@Iustizmord: Még nincs meg, hogy kire kell cserélnie:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.28. 19:26:07

@fecó, a barca rajongó:

Fölmerül. Úgy tudom, hogy a következő (Brazília utáni) vébére pályáznak a spanyolok is Portugáliával együtt, és nem is rossz eséllyel.

Bilbaoban két év múlva elkészül az Új San Mamés (54.000-es befogadóképességgel), és ha az új Mestalla is elkészülne, az már alapból azt jelentené, hogy van 7 (!) 5 csillagos stadion, vagyis olyan, ahol BL-döntőt is rendezni lehet. (A Camp Noun és a Bernabeun kívül a barcelonai és sevillai Olímpico és a Vicente Calderón.) És akkor mondjuk az Espanyol vagy a Murcia pályája sem rossz stadion...

Asidotus 2010.05.28. 20:06:19

@Csöncsön:
életem első nagy focieseménye, amit figyelemmel kísértem az az 1982-es, spanyolországi focivébé volt, még utolsó éves óvódásként. Emlékszem, akkor még Spanyolországban 1 órával mögöttünk voltak, így sok meccs kutya késő ért véget.
Na, ott lettem olasz drukker, és mivel az akkori olasz válogatott fele, kiegészülve több sztárral is (Platini, Boniek), a Juventus focistája volt/lett, azóta tart a szimpátiám a Zebrák iránt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.28. 20:14:56

@Nűnű:

Ha már említed a '82-es vébét: hát talán az is visszariasztotta eddig a spanyolokat a pályázástól, hogy egészen példátlan módon leégtek akkor, és valószínűleg minden idők legrosszabb eredményét produkálták vb-rendezőként.

Ha megnyerné a spanyol-portugál pályázat a rendezést, valószínűleg megint lennének nagyon késői meccsek, mert Portugália még mindig nem közép-európai időzóna... :-)
süti beállítások módosítása