Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

José Mourinho vs Louis van Gaal

2010.05.22. 19:35 heinrich

I. NST Grudge match. Megkötés nélküli küzdelem, bíráskodás, értékelés, szabályok nélkül. A küzdelem egy vagy mindkét fél harcképtelenné válásával, a megadási szándék egyértelmű jelzésével vagy a halál beálltával ér csak véget. Az ártatlan bámészkodók elpusztításáért plusz pont nem adható, de ezen elemek mellőzése ellentétes az esemény szellemiségével. Önpusztítás a megalázó vereség elkerülése érdekében nem megengedett. Tovább után szakértő kommentátorok bevonásával közvetítjük az eseményeket.

HBI: Köszöntöm az NST olvasóit, ím elérkezett az este, amire egész Európa, sőt nem túlzás azt állítani, az egész világ várt.

A kék-fekete sarokban, karcsúsított Borrelli öltönyben José Mourinho, ellenfele a piros-kék sarokban a 650 dolláros Jimmy Dix bőrgatyában feszítő Louis van Gaal.

Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de nincs kétségem afelől, hogy a hüllőfejű hollandnak még laposabb lesz az orra az est végére, ha lesz neki egyáltalán.

FR: Sokkoló butaságokat állít tanulatlan kollégám. Aki szagolt már puskaport életében, annak szikrányi kételye sem lehet afelől, hogy itt ma este csak van Gaal nyerhet. A nyeszlett portugál szánni való szurkapiszkáit gond nélkül elnyeli majd a holland roppant tömege. Senkinek ne legyenek kétségei, a nyers erő önmagában el fogja dönteni az összecsapást. Egyébként ezt már a taxis is megmondta, aki a mérlegelése helyszínére fuvarozott.

HBI: Súlyos tévedésben vagy, pajti.  A csávó képes a hüvelykujjával ölni, anatómiai ismereteinek tárháza pedig végtelen. Ráadásul, ha nem jönnek be a kombinációi az elején, veszettül be fog pörögni.

FR: Ugyan, orkbeszéd. Nem mondom, Mourinho tényleg atlétikusan mozog, de nem képes átütő erőt vinni az ütéseibe. Hasztalan próbálkozásai miatt csakhamar elkészül majd erejével, és mentálisan nem tartom elég erősnek ahhoz, hogy a holtpontot átvészelje. Lógó kezekkel nem lehet meccset nyerni. A van Gaal-féle ipari présgép szorítása ellen nincs viszont nincs ellenszer.

HBI: Vagy csak te nem ismered. Én viszont biztos vagyok benne, hogy a portugál felkészült erre az eshetőségre is. Taktikailag nincs rajta fogás, keni vájsz az ürge.

FR: Elfelejted, hogy a holland boszorkánykonyha legendás. Nem látom okát, hogy vGaal miért ne aljasodna le a legpusztítóbb pszichoaktív szerek bevetéséig. A mérlegelésen is szteroidokat rágcsált, és ha igazak Szántó Öcsi bácsi fülesei, akkor a ringsarokba is egy üveg rush van bekészítve a szalmiákszesz helyett. Lehet óvni, öcsipuding.

I. menet

MG: Ahogy arra számítani lehetett, Mourinho lép fel támadólag. Körbetáncolja ellenfelét, többször is ráijeszt, ott árnyékol vGaal orra alatt, de szerintem ez csak demózás, próbálja kibillenteni egyensúlyában a behemótot. vGaal rezzenéstelen arcáról semmit sem tudok leolvasni, Néma Kígyó a kínzócölöpön.

Most vége elszánja magát Mourinho, egy gyors beugrással megsorozza ellenfelét. vGaal márványsajtos puttonyán harmonikáznak a hurkák, de visszakézből olyat ver a portugál cserpákjára, hogy annak menten könnybe lábad a szeme. Szemmel láthatóan meglepte a tohonya zsíragy lendülete, és az Armani sála is rátekeredett a szemére. Nehéz pillanatokat kell majd átélnie.

vGaal orrcimpái kitágulnak, püffedt fején kidagadnak az erek, amint előre lódul. Látszik, hamar dűlőre szeretné vinni a dolgot, egyébként tényleg ez a legjobb esélye. A sarokba szorított Mourinhónak jár a szeme, mint a sublótfiók, rémülten tekintget jobbra-balra. De mi ez? Szerintem kitalált valamit, mert váratlanul törvénytelen mosoly költözik fonnyadt képére, és kígyóként veti magát előre. Dobja magát, törzse hátrafeszül és térden csúszva átsiklik a holland oszlopszerű lábai között, majd irtózatos tököst visz be. Bomba, baby!

vGaal fennakadt szemekkel mereng a semmibe, egy tűnődő vonás jelent meg szája sarkában, ami most repedésként fut végig a füle felé. 

Eközben Mourinho a nézőket hergeli, és becsmérlő gesztusokat tesz a holland sajtósok felé. Szerintem nagy hibát követ el, ha lebecsüli ellenfelét, de ő tudja. Ezt a térdencsúszós trükköt egyébként már Manchesterben is eladta egyszer, akkor Sir Alex nem tudott belőle felállni.  

Eközben a holland óriás továbbra is tehetetlenül, rogyadozó térdekkel áll a szorítóban, olyan arcot vág, mint aki fejben próbál deriválni egy n-dimenzós, nemszinguláris mátrixot. Helyzetét nyugodtan nevezhetjük kettős brékhátránynak, nem tudom, hogy lehet innen visszajönni.

Most Mourinho végre észhez tér, fürge cerkófként röppen a holland hátára, és belső kézélével többször is megsorozza vGaal nyakát, majd fojtást alkalmaz. A behemót tüdejéből hangos hördüléssel szakad ki a levegő, és forogni kezd saját tengelye körül. Egyre gyorsabban szedi a lábát, úgy tűnik, az életösztön felülkerekedik benne. Most már inkább csak csimpaszkodik, mint fojtogat a kis portugál, és ebben a pillanatban vGaal lerázza magáról, mint a diót, majd jobb külső csőddel a ring sarkába bombázza.

Közben megszólal a gong, de a vérre szomjazó tömeg pillanatok alatt meglincseli emberünk.

vGaal most óvatosabban indul előre, egyik kezével még mindig sajgó tökeit szorongatva. Mourinho öblítésre használja fel az időt, majd ujjbegyei közt vészjósló tekintettel elmorzsol néhány vércseppet. Hirtelen robbant, megnyúlik a levegőben, mint egy agárkutya, és több jó egyenes ütést visz be. Tolódásos védekezéssel vGaal egyszerűen nem képes lekövetni a portugál ördöngös támadásait, számtalan ütést szed be, José a legváratlanabb szögekből is elindítja horgait, kőkemény egyeneseket indít vállból, de ebben a pillanatban vGaal egy  középhatótávolságú pofonnal elcsendesíti. 

Úgy látom, itt az első szusszanó ideje, dögkeselyűként keringenek egymás körül. A holland acsarog, de nem mer indulni, Mourinho pedig szemmel láthatóan kerüli a belharcot. Úgy érzem, vGaalnak meg kell újulni, mert tíz perc múlva a saját verítékében fog tocsogni, ha ez így megy tovább.

Közben újabb váratlan fejlemény. A holland a kötelek közé hátrál, és amorf tömegével óriási csúzlivá alakítja a ring oldalát. Morinho észleli a veszélyt, és még épp idejébe lép félre az emberi ágyúgolyó elől, de az elzúgó testtől így is huzatot kap, a csíkszem pedig nem tesz jót a mozgáskoordinációnak.

Ajjaj, szerintem a holland kezd begőzölni, dühösen fújtatva kapaszkodik vissza a zsűriasztal romjai közül.

Megint a csúzlis figurát próbálja eladni. Mourinho meggörnyed, mint a kocsmai késelők és hipnotikusan hullámzó testcselek sorozatával bűvöli hollandot, akinek máris kezd párásodni a tekintete. Hopp! Néhány dobozos Heineken süvít át a ringen, a szorítósegédek tudták, mi a dolguk, és a találatok végre kizökkentik a hústornyot. Mourinho jobbra-balra szökdécsel, próbálja kitalálni, melyik irányba térjen ki, közben szakavatott mozdulatokkal felvázol egy vélelmezett ballisztikus röppályát. Wlchsk-tssss!

Ki látott már ilyet?! Az aprólékos precizitás lett a veszte, kihagyta a számításból, hogy vGaal nyílegyenes becsapódást tervez, rookie mistake, de jellemző a zsenikre. vGaal egyszerűen átrohant rajta, beledöngölte a kövezetbe, és most felkapaszkodik a kötelekre, hogy végleg kilapítsa a gilisztaként tekergő portugált.

Ekkor azonban Morinho legendás parasztvakító villanásainak egyike tölti be a termet, a hollandon dermedt kábaság lesz úrrá egy pillanatra. Most én sem látom tisztán, mi történik, de mintha vGaal egy hatalmas trombitát pörgetve törne előre. Meggyújtja, majd egy homlokrepesztő slukk után hatalmas füstfelhőbe burkolja ellenfelét, hogy úrrá legyen helyzeti előnyén. Az alacsony vérnyomás és magas pulzusszám együttesen komoly veszélyeket rejt magában, nem beszélve a gondolkodás, a problémamegoldó készség, a felfogóképesség, valamint a rövid távú memória gyengüléséről, szerintem erre apellál.

Mourinho testét köhögés rázza, viszont alantas eszközöknek ő sincs híján. Hanyag mozdulattal egy sétapálcába rejtett üveggömböt ránt elő háromnegyedes zakójából, és végső szorultságában megidézi Rafa Benitezt, a futball Antikrisztusát, a holland iskola antagonistáját.

Pusztító robbanás söpör végig a térségen, ahogy anyag és antianyag találkozik. Félő, hogy a felszabaduló gamma-sugárzás a portugált is elviszi, de úgy tűnik, rinocéroszbőr van az arcán, mindent kibír.


Veszteséglista:

1 Van Gaal (erőszakos halál)

1 Rafael Benitez (kataklizma)
112.417 fizető néző (robbanás)
23.411 kint potyázó (gammapaprikás)
38km2 magasépítésű városrész
356 rendőrjárőr
1300 katonai személy
124 biztosító harci jármű 
17 Madrid City busz
1 C. Ronaldo szobortalapzat
 

10 komment

Címkék: h mourinho vegyes izé van gaal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr712023438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2010.05.22. 19:43:01

első :)

lassan indulás, az otthonnézőknek jó anyázást!

FORZA INTER!!!!

Árpádka 2010.05.22. 19:54:28

A piros sarokban :
Bayern München: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber – Van Bommel, Schweinsteiger – Robben, Hamit Altintop – Müller, Olic.
És akik ma kékek lesznek:D
Internazionale: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – Zanetti, Cambiasso – Sneijder – Eto’o, D. Milito, Pandev.

lószerafin 2010.05.22. 21:35:52

Ez milyen szar gól volt már? :s

Minarik Ede bácsi 2010.05.22. 21:50:43

Nem lehetne, hogy csak rendes emberek vállalhassanak futballedzői tevékenységet?

danesdzsu2 2010.05.22. 22:05:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én Salma Hayekkel akarok ma este dugni.

(Mondjuk nekem jobbak az esélyeim, mint neked:) )

marvin__42 2010.05.22. 23:34:22

Az egész írás szürreális volt, de nagyon jó :-)

Beyonder 2010.05.23. 09:41:35

Ezt csak most olvastam el, de nagyon tetszett. Grat!
süti beállítások módosítása