Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Aki legyőzte Al Caponét

2010.04.29. 00:33 _benito

Aki kétszer egymás után úgy el tudja bizonytalanítani a Barcelonát, hogy a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során, annak a BL-döntőben a helye. Aki 90 percet lehoz úgy a Barcelona ellen, hogy a hat trófeát birtokló csúcsklubnak hazai pályán gyakorlatilag nincs kidolgozott helyzete, az nem antifutballt játszik, hanem olyan területvédekezést mutat be, ami egy kaukázusi juhásznak is becsületére válna. Aki 60 percen át emberhátrányban játszva is képes a fentieket megvalósítani egy idegenbeli BL-elődöntőben, az meg lehet, hogy a világ legjobb csapata. De az biztos, hogy a világ legjobb edzője irányítja. Van min vitatkozni a Barca-Inter meccs után, ezt meghagyjuk a kommentelőknek, hajtás után inkább azt próbáljuk alátámasztani, hogy a kiesés miatt még nem lett kevesebb a Barcelona, ellenben az olasz futball úgy született újjá, hogy az olaszoknak semmi közük nincs hozzá.

Nagy taktikai elemzésbe kizárólag az első 28 percet illetően lenne érdemes belemenni, hiszen Motta kiállítása után egy új meccs kezdődött. Az látszott, hogy Guardiola sem számított huszáros Inter-rohamokra, mert három védővel kezdett, a széleket Dani Alvessel és Keitával zárta le, de amennyit az olaszok előre akartak menni, akár beállhatott volna ő maga is. Mourinho ugyanazt akarta csinálni, mint Milánóban, csak Pandev sérülése miatt Chivunak kellett felvennie Alvest, azaz annyival volt védekezőbb a taktikája, hogy nem egy csatár játszott balszélsőt, hanem egy hátvéd. Ja, és Guardiola újra megcsinálta azt a hülyeséget, amit Milánóban: Messi középen kezdett.

Az Inter még azon sem változtatott, ahogy Milánóban megszállta saját kapuja előterét. Kicsit még mélyebben védekeztek, de ugyanúgy vették fel a közeledő támadókat, mint otthon, és ugyanúgy adták kézről-kézre Messit és Xavit, hogy ha esetleg valakinek irgalmatlanul fel kell rúgnia valamelyiküket, akkor megosztozhassanak a lapokon is. Mert azokon meg kell osztozni! Ha ezt nem tudod, és mellé még akkora ökör is vagy, mint Thiago Motta, akkor iszonyatos hátrányba hozod a saját csapatodat.

A Barca nem tökölt, azonnal torkon ragadta az Intert (80 százalékos labdabirtoklásnál a bokszban döntő fölényt hirdetnek), de saját játékából pont annyit tudott játszani, hogy rengeteg apró passzal haladt a vonal felé. Mármint az oldalvonal felé, mert előre egy tapodtat sem jutott. Senkinek ne legyen kétsége: a mérkőzés hasonlóan alakult volna akkor is, ha Motta a pályán marad. Mourinho tudta, amit ép ésszel nem gondolhatott komolyan senki: a csapata képes hiba nélkül végigbekkelni egy meccset, még a Barcelona ellen is.

A kiállítás csak annyit változtatott az Inter felfogásán, hogy már eszükbe sem jutott a másik kapu felé szagolni, míg korábban Eto’o, vagy Milito el-elnyargalt egypár előrevágott labda után – nyilván tök feleslegesen. 10 emberrel viszont Mourinhónak nem volt más választása, ha tovább akart jutni, meg kellett gyilkolnia a Barcelonát. A portugál pedig nem szemérmes: Eto’o ment szépen balhátvédnek, Milito üldözte a labdás embert, a többiek meg tették, amit egyébként is tettek volna. És persze ott volt Cambiasso, aki az első meccsen is elképesztőt nyújtott, most viszont kinőtt még két lába, és a meglévő négy mellé másik két tüdőt is növesztett, egyszerűen nincsenek rá szavak, mekkorát játszott.

Az antifutball vád csak akkor állna meg, ha egyenlő létszámban maradnak a pályán a csapatok, így szót sem érdemes vesztegetni rájuk – különösen úgy, hogy végül eredményes is lett. Mivel tudjuk, hogy ugyanezt csinálta volna 11 játékossal is, átfogalmazhatjuk célfutballá Mourinho taktikáját, és feltehetjük magunknak a kérdés: vajon mi a francot kellett volna csinálnia? Kockáztatni? Ugyan, minek? Amikor tökéletesen működött, amit kitalált, és a világon semmi jele nem volt annak, hogy a Barcelona bármi meglepőt tudna húzni. Mourinho nem is cserélt a kiállítás után, csak a fáradó embereket hozta le: Sneijdert is csak a 66. percben, és csak a 80. után kezdte el hússal feltölteni a 16-os felületét.

Visszakanyarodva a múlt héthez, újra ott tartunk, hogy Mourinho nagyon sokat tanult a Serie A-ban. Ez a hihetetlenül precíz, végtelenül fegyelmezett védekezés az egyetlen, amivel ki lehet fogni a lovakat egy olyan csapat szekere elől, ami vércseként csap le a szabadon hagyott területekre, és a levegős passzsávokra. Az Inter egyiket sem tette meg. 94 percen keresztül. 10 emberrel. Lehetne itt arról is beszélni, hogy hiba volt Ibrahimoviccsal kezdeni centerben, és még nagyobb Messit ugyanúgy behúzni mögé, ahogy Milánóban, de nincs értelme, mert valószínűleg a Barca nem tudta volna úgy variálni a csapatát, hogy azzal zavarba hozza az Intert.

Jöhet a tavalyi mantra: a Barcelonának egy játéka van. Azzal jó eséllyel bárkit lever, úgyhogy nincs rászorulva, hogy másik legyen neki. Aztán van az úgy, hogy jön valaki, aki képes arra, hogy ezt tönkretegye, és akkor vagy jön Iniesta a lefújás előtt 2 perccel, vagy nem jön, és Jose Mourinho tébolyult dervisként rohangál a Camp Nou gyepszőnyegén a lefújás után. Az Inter egy olasz csapat, és nagyon olasz, hiába nincs benne egy szál macskazabáló sem. Ha ehhez hozzávesszük Mourinho zsenialitását, és mindent, ami a portugált övező jelenség része, már nem is olyan meglepő, hogy kiejtette a világ legjobb csapatát. Mert a Barcelona annak ellenére a világ legjobb csapata, hogy jött valaki, aki elverte, mint a kétfenekű dobot.

Muszáj véleményt formálnunk a vitás esetekről, de mielőtt ezt megtennénk, csak annyit, hogy döntően egyik sem befolyásolta a végeredményt, úgyhogy itt érdemesebb is lezárni az egészet.

1.    Motta egy hülye, Busquets meg egy köcsög. A sárga adható volt a kalimpálásért, és mivel már volt egy neki, a piros sem vitatható. Viszont az is igaz, hogy nem szólt volna senki egy szót sem, ha egy ilyen meccsen a bíró továbbot int emiatt a gyermekded legyintés miatt.
2.    Piqué gólja szerintem nem volt les, a hosszún valaki eléggé belógott. Persze pont annyira nehéz megítélni, mint Milito milánói gólját. De most tényleg, a világ két legdurvábban fasza stadionjában nincs normálisan elhelyezett leskamera?
3.    A kezezést le kellett fújni, mert jogosulatlan előnyt szerzett vele a Barcelona: hiába nem nyúlt a labda felé, a kezével szelídítette meg a labdát, ha csak mellbe lövik, a holdra pattan róla, és nincs miről beszélni.

Hát akkor Inter-Bayern. Holy-moly.

645 komment · 1 trackback

Címkék: barcelona videó összefoglaló bl inter

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr581960869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: FC Barcelona 2010.05.10. 18:56:17

A katalán csodacsapatot sokan és sokszor a világ legjobbjának kiáltották ki, de a BL elődöntőjében megérdemelten búcsúztatta őket a tíz emberrel is tökéletesen játszó Inter.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Everred 2010.04.29. 00:56:51

Mourinho zseniálisat alkotott az első meccsen.

Most viszont csak megcsinálta ugyanazt, amit tavaly Hiddink, tavalyelőtt SAF is gond nélkül lehozott Barcelonában. Ez a meccs nem annyira az övé, mint inkább a tökéletesen koncentráló játékosoké.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.29. 01:09:42

ugy tunik, en leszek itt az elso...

az antifocizo inter vad akkor allna meg, ha mindket meccsen ugyanaz tortent volna, de az elso meccsen megvertuk a barcat.

a masodik meccsen pedig bebizonyitottuk azt, amit en mar korabban is bizonygattam: az inter a vilag (na jo, egyik) legjobban vedekezo csapata, es ez alatt nem a negy vedot kell erteni, hanem ugy az egesz gardat. en nagyon szivesen megneztem volna azt a meccset, ahol pandev megis kezd, szerintem akkor lottunk volna golt is, igy varhato volt, hogy nem lesz sok lehetosegunk, sneijdernek ma nem sok eselye volt villantani valamit, max egy tangat. (de azt xavi hordja - vagy inkabb az az uj gyerek, na az forro anyag)

amit mindenkepp be kell vallani, ma furdoskurv@ uzemmodban mindket csapat odatette magat, nekem ez nem tetszett.

a barcanak kabe annyi dolga van, hogy kielemezze, miert nem volt szinte egyetlen helyzete sem, mert interistakent verhetem en itt a mellem, hogy milyen allati jol vedekeztunk, de inkabb az latszott, hogy a barca elkepzeles nelkul nyom, de nagyon.

a tovabbjutasnak nyilvan orulok, de sajnalom, hogy a keretunk tamado reszlegenek szukossege miatt esely sem volt egy szep meccsre. azert jovore inkabb csak a dontoben talalkozzunk, jo?

Domingo 2010.04.29. 01:10:24

Hiába hőbörgök magamban amiatt, hogy mekkora parasztság volt már az, hogy a felező átlépésének gondolata sem merült fel Mourinhóék fejében, de ki hibáztatja érte őket? A kapu elé parkolt busz ellen nincs ellenszer, kockáztatni meg felesleges. Attól viszont tartok, hogy minden támadóbb szellemű csapatot így akarnak kinyírni. Focit meg nem azért nézek, hogy hétről-hétre a fotelbe hányjak.

Mindenesetre grat az Internek! Ja és ha már ott vannak, nyerjék is meg légyszi.

Domingo 2010.04.29. 01:14:17

@Rico1: Attól viszont tartok, hogy minden támadóbb szellemű csapatot így akarnak kinyírni a jövőben.

Utólag megjegyezném, hogy itt nem konkrétan az Interre gondoltam, hanem úgy általánosságban mindenkire. Nem kéne, hogy tendencia váljon ebből.

horas 2010.04.29. 01:16:37

"Az olasz futball úgy született újjá, hogy az olaszoknak semmi közük nincs hozzá. "
Mourinho tudta, amit ép ésszel nem gondolhatott komolyan senki: a csapata képes hiba nélkül végigbekkelni egy meccset, még a Barcelona ellen is.Mourinho nagyon sokat tanult a Serie A-ban. Ez a hihetetlenül precíz, végtelenül fegyelmezett védekezés az egyetlen, amivel ki lehet fogni a lovakat egy olyan csapat szekere elől, ami vércseként csap le a szabadon hagyott területekre, és a levegős passzsávokra. Az Inter egyiket sem tette meg. 94 percen keresztül. 10 emberrel. Lehetne itt arról is beszélni, hogy hiba volt Ibrahimoviccsal kezdeni centerben, és még nagyobb Messit ugyanúgy behúzni mögé, ahogy Milánóban, de nincs értelme, mert valószínűleg a Barca nem tudta volna úgy variálni a csapatát, hogy azzal zavarba hozza az Intert. "

Imádlak.

Amúgy a háttérben lezajlott egy személyes tragédia is,mivel sokkal tartozik a klubnak én megemlítem.:Zlatan Ibrahimovic.
Amit pofáztam évek óta,hogy Ibra egy lelkis alkat a BL-egyszerűen összenyomja,és ez történt idén is.
Bántottam sokat mert dolgozott bennem a gyarló esendő halandó,de nem lehet nem észrevenni,hogy Ibrahimovic-nak mennyire nem megy a BL-ben és ezen nem változtat,hogy kijátszik mögötte,ez bebizonyosodott,de igazából idén játszhatott volna Torres vagy Rooney is a Barca-ban a posztján ő is lelett volna szedve ahogy Drogba is lelett.

Ibra az Inter-ben is elpuskázta az összes helyzetét,a Stuttgart ellen is elöször elrontotta a ziccert majd vissza pattant elé,majd az Arsenal ellen is egy zsák helyzetet hagyott ki,de már akkor is sejteni lehetett,hogy Ibra a kiélezett szituációkban nem fog eldönteni semmit.
Egy élelmesebb posztíró amúgy össze zörrenthetne majd valamikor róla valamit mert szerintem több mit érdekes téma.

dzolutan 2010.04.29. 01:20:13

@Rico1: neked a két nap alatt nem sikerült okosat írni, de kitartás.
Benito, mit is ígértél erre a döntőre, vakra iszod magad? :D

Domingo 2010.04.29. 01:23:43

@dzolutan: Azt gondoltam, hogy nem leszek népszerű a van gaalos avatarú emberek között, de hát vállalom, mert van újra németfoci, meg kettesével pirít a bayern. off off

horas 2010.04.29. 01:23:55

@Rico1: Amúgy ha az Inter 10 emberrel játsza végig a meccset ugyanúgy minta Chelsea ellen ahajrához közeledve bevartak volna egyet kontrából.
Amúgy kicsit disszonáns ez az antifoci meg ezek a dumák...
Ki hány gólt rúgott?
Azért tegyük már tisztába a dolgokat.

Barca-nak kicsit lekéne adni a labdaimádatból,mert ez a sport sosem erről szólt lényegében,valljuk be.

thomasmore 2010.04.29. 01:25:18

Bizony-bizony Forza Inter!!!

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.29. 01:25:20

Guardiolának a Milánói gól mintáját kellett volna követni, szélről betörni, egy labdát sem felemelni, de ő túlságosan bízott Ibrában.

A kezezésben nem vagyok biztos, durván ki kellene kockázni - nem mintha megérdemelték volna.

A Barca 89%-os passzolási mutatója egyértelmű kritikája a játékuknak, ilyen nincs, ha legalább minimális kockázatot felvállal az ember.

Csak azt sajnálom, hogy nem a döntőben találkoztak, mert nagyon megnéztem volna a párharc egymeccses változatát.

Az Inter maximálisan megérdemli a döntőt.

horas 2010.04.29. 01:28:59

Ha túlozni akarunk az Inter és a hozzá hasonló csapatok játszák a labda nélküli anitfocit a Barca meg a labdás antifocit.

rizla 2010.04.29. 01:36:05

kurva jó, írtam egy gecihosszú kommentet, erre egyszercsak önkényesen eltünteti a firefox. szóval újra:

az első bekezdéssel vitatkoznom kell. az intert nem emiatt a meccs miatt kell ünnepelni, hanem az előző miatt, ugyanis az tette lehetővé, hogy ma ezt játsszák, annak az egyenes következménye, folyománya volt, nem a semmiből kapcsolták ki a barcát. ez az 1-0s vereség lószarra sem lett volna elég, ha akkor nem jutnak túl a nehezén. így csak be kellett fejezni a melót, gyakorlatilag teljesen feladva a támadásokat.

a piroslappal kapcsolatosan egyezik a véleményünk: motta hülye volt. lehet, hogy ez a kis arcpaskolás nem volt piroslap értékűen durva, de ahogy a sopcastolt csatornán az angol szakértők is mondták, a mai modern labdarúgásban egy játékosnak tudnia kell, hogy egy ilyenért lazán kiszórhatják, szóval feleslegesen nem kéne hátranyúlkálni arcmagasságban. eleve az övé volt a labda, a pozíció, nem volt értelme ennek, ráadásul már volt sárgája. ez akkor is így van, ha busquets a lehető legszarabb reklám a barcának a faszságaival.

"Mourinho tudta, amit ép ésszel nem gondolhatott komolyan senki: a csapata képes hiba nélkül végigbekkelni egy meccset, még a Barcelona ellen is."

én mondjuk komolyan gondoltam ezt. aztán tévedtem, mert egy gólt csak sikerült lőni (lesről?), de nyilvánvaló volt, hogy az inter, ez az ISZONYATOSAN OLASZ (irónia nélkül) csapat képes erre, hogy ne bukjon el egy két gólos előnyt.

"Az antifutball vád csak akkor állna meg, ha egyenlő létszámban maradnak a pályán a csapatok, így szót sem érdemes vesztegetni rájuk – különösen úgy, hogy végül eredményes is lett. "

ezért nem érdemelt tavaly döntőbejutást a chelsea, az idei interrel szemben. ők emberelőnyben még visszább álltak, az inter viszont egyáltalán nem volt beszari, a két meccsen összességében nem a 0-0t célozták meg, sőt. a camp nouba meg két gólos előnnyel ki menne úgy, hogy kockáztat? tökéletesen érthető volt az egész, ettől fostam előzetesen is.

"Az Inter egy olasz csapat, és nagyon olasz, hiába nincs benne egy szál macskazabáló sem."

és ezt még el sem olvastam, amikor a fentieket leírtam, lol. ugyanarra gondolunk.

Domingo 2010.04.29. 01:37:50

@horas: Nem akarok én antifocit kiálva ujjal mutogatni az Interre. Eszem ágában sincs, mivel idén már többször megmutatták, hogy mire képesek. Szimplán csalódott vagyok, mert többet vártam annak ellenére, hogy Mourinho döntése logikus volt, pláne a kiállítás után. Legalább egy-két kontrát, na. Persze utólag már hiába panaszkodom, mivel az Internek lett igaza.

rizla 2010.04.29. 01:53:47

@Pályaelhagyó autóversenyző: "az inter a vilag (na jo, egyik) legjobban vedekezo csapata, es ez alatt nem a negy vedot kell erteni, hanem ugy az egesz gardat."

ez így van. nem egyszerűen a játékosok képességeiről van szó, inkább a mentalitásukról. lucio számomra megdöbbentő, veteránként, korosodva is brutális, vérprofi, tökéletes koncentrációval. cambiasso ugyanez, csak a középpályán. messit azért ilyen könnyen nem sokan szerelték idén egy meccsen többször is. zanetti személyében az internek megvan a saját puyolja. ha ez a két figura nem lesz ott a vb-n, épeszű, jóízlésű, és semleges fociszerető egyszerűen nem drukkolhat az argentinoknak.

mourinho remekül igazolt, mert olyan arcokat keresett, akiknek étvágyuk is van, adott esetben 30 körül is, ambícióik, nem csak képességeik. nagy kár, hogy a meccs előtti/közbeni/utáni majomkodása miatt mégsem tudom nem rühellni. de persze ez a célja, nyilván, de egyszerűen nem elegáns.

"a barcanak kabe annyi dolga van, hogy kielemezze, miert nem volt szinte egyetlen helyzete sem"

volt helyzete, gólt is lőtt. más kérdés, hogy ennyi nem volt elég. de ahogy írod: a világ legjobban védekező csapata feladva a támadások lehetőségét is, beállt védekezni. olyan a mai foci, hogy ha a legjobb védekező alakulat találkozik a legjobb támadóval, és az előbbi nem is akar támadni, akkor leginkább ez sül ki a dologból.
az első meccset kellett kielemezni. hogy egy minden emberével védekező, szuper formában lévő, kiváló koncentrációjú, BL-re nagyon éhes intert nem sikerült két góllal legyőzni, az szerintem nem ciki, az nem újság.

rizla 2010.04.29. 01:57:06

@Rico1: "Attól viszont tartok, hogy minden támadóbb szellemű csapatot így akarnak kinyírni. "

ettől felesleges tartani. ez egy kétmeccses párharc volt, most azért játszották ezt, mert az első meccsen lehetővé tették. aki mindkét meccsen nulla nullára hajt, az úgy jár, mint tavaly a chelsea, megbünteti a futballisten.

rizla 2010.04.29. 02:00:55

@horas: "Barca-nak kicsit lekéne adni a labdaimádatból,mert ez a sport sosem erről szólt lényegében,valljuk be. "

azért csak nyertek vele 6 kupát, ha csak az elmúlt két évet nézzük. bajnokságban 87 pont és még hátra van egy rakás meccs, BL-ben elődöntő, 1 gólon múlt a továbbjutás. most nem kell kitalálni, hogy mi a gond a barca játékával, mert tökéletes játék nincsen, minden stílusnak vannak árnyoldalai és sebezhető pontjai. attól, hogy ez most kijött, még felesleges azon agyalni, hogy mit kéne változtatni. pláne, hogy guardiolát igazán nem lehet azzal vádolni, hogy nem próbálkozik folyamatosan újítani, meg finomhangolni, a saját stílusán belül nem kiszámítható a barcelona.

rizla 2010.04.29. 02:01:47

@heinrich: "de ő túlságosan bízott Ibrában."

azért csak lehozta 60 perc után, írjuk a javára.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.29. 02:04:50

@rizla: ok, így csak 150 perccel volt tovább a pályán, mint kellett volna :)

Na jó, az olasz meccs első hatvan perce védhető ebben a kérdésben, a többi nem.

rizla 2010.04.29. 02:24:39

@heinrich: lecserélte idegenben is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.29. 02:29:48

@rizla: ja, a kommentem első fele ütötte a másodikat, sebaj, a mondanivalóm sztem érthető.

mbm 2010.04.29. 02:54:28

@rizla: "mourinho remekül igazolt, mert olyan arcokat keresett, akiknek étvágyuk is van, adott esetben 30 körül is, ambícióik, nem csak képességeik."

Szerintem már forgatják is a Mourinho's eleven című filmet, ahol George Clooney-san begyűjti a megfelelő embereket, hogy ellopják a BL trófeát :D
Amúgy Lucioval abszolút egyetértek, Bayern-szurkolóként nagyon fájdalmas nézni, hogy mekkorát játszik, ez sokkal rosszabb, mint a Gomezre kidobott 30 millió :(

"aki mindkét meccsen nulla nullára hajt, az úgy jár, mint tavaly a chelsea, megbünteti a futballisten."

Na, így is kevesen hívják Övrebo-t :)

rizla 2010.04.29. 03:50:22

@mbm: pont azért baromság övreböre kenni, mert ha hiddink nem áll be bekkelni 1-0s vezetésnél egy emberhátrányban játszó csapat ellen, akkor nem kell mindenféle kétesen tizenegyesgyanús helyzet miatt hisztizni. az interben volt mersz bevinni a halálos találatokat, amikor volt rá lehetősége, aztán amikor kellett, csak akkor "gyilkolták" a focit. ezzel szemben a chelsea kizárólag a nulla nullára játszott.
egyébként ideje lenne túllendülni ezen, ugye már akkor is ott volt abidal piroslapja, aztán idén egy vitatható tizi az arsenal ellen, lesgól az intertől, de a válasz mindig övrebö, úgy tűnik most már akármilyen szarul lehet fújni a barcának miatta.

Woland 2010.04.29. 04:31:45

az Inter megverte a leendo angol bajnokot (Chelsea), a jelenlegi es leendo spanyol bajnokot (Barca) a dontoben pedig a leendo nemet bajnok var rajuk nem tul vermes eselyekkel. meg a vegen kiderul, hogy nem is olyan rossz ez a Serie A. : )

a buszparkolas tenyleg borzaszto hatekony vedekezesi forma. a PL-t nezve annyit tudok, hogy egy Birmingham City ellen is vert kell izzadni az angol topcsapatoknak, hogy egyetlen sovanyka golt begyomoszoljenek amikor azok buszt hasznalnak. ha pedig a vilag egyik legjobb csapata folyamodik ehhez a taktikahoz akkor gyakorlatilag lehetetlen egynel tobb golt szerezni ellenuk.

persze az Inter otthon elore elintezte, hogy ne lehessen ezert kritizalni. en sem teszem. megerdemelten jutottak dontobe ez nem is lehet kerdes.

Zanettit es Cambiassot muszaj lenne hogy kivigye Maradona a VB-re, hihetetlenul masszivak. (en Militot is szazszor elobb vennem szamitasba mint Palermot.)

a BL-dontoben valszeg nem fogok szurkolni egyik csapatnak sem kulonosebben. barmelyikuk is gyoz szokatlan lesz - Inter 40+ eve nyert utoljara talan, a Bayern-t meg annyian lesajnaltak mar az egesz Bundasligaval egyutt, hogy annak is lehetne orulni, ha Olicek nyernenek.

andree 2010.04.29. 04:34:24

Most értem haza meccsnézésből. Soha többet nem írok ilyet, de: Respect Inter, grat murinnyó. Ennél jobban nem lehet játszani ez ellen a Barca ellen. Ívelgetett a Barca otthon 10 ember ellen. Ennyi. Ha húgom nem lenne Bayern szurkoló, akkor még azt is leírnám, hogy akkor nyerjék meg most már bazze.

shinigami 2010.04.29. 05:27:45

@Woland:
cambiasso a vilag egyik legjobb vkp-ja, csunya lenne otthon hagyni, bar maradonaban kinezem...

@rizla:
ja lesgol az intertol, ellenben a barca golja is EROSEN lesgyanus volt ezen a meccsen
a kiallitas is velemenyes szerintem (szvsz ezt angliaban nem fujjak le de lapot tuti nem er, meg talan mashol sem)
osszegezve egy barcas ismeros szerint: 'ha kb 60 perc alatt emberelonyben nem tudunk gult rugni egy CSAK vedekezo csapatnak az szegyen'

2 meccs alapjan megerdemelte az inter, sajnos ez egy olyan szezon amint tipikusan a bayern szokott nyerni (bar meg igy is jobb mintha a barca nyerne a real stadionjaban)

shinigami 2010.04.29. 05:28:54

@shinigami:
btw elnezest reszeg vagyok

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 06:40:49

szerintem számított valami ilyesmire a barca. ennyire durván azé nem kellett volna, bár a mérkőzést a görög tragédiák hangulata lengte be.

1. Dzsozsé könyörtelenül leparkolta azt a buszt. nem hittem volna, hogy meg meri tenni. szvsz ezt tolták volna végig (az első félidőt nem láttam).
2. a barca tudatosan az inter fárasztására játszott, az uccsó 10-15 percig. akkor ugrottak neki az internek, amikor a cserék bejötték, és még nem vették fel a meccset. rúgtak is egy gólt, (lesről, kb). onnantól meleg volt a pite, mert volt több becsúszó szerelési kisérlet a 16-oson belül, aminél inter-szurkeszek biztos az arcuk elé kapták az ülőpárnájukat...
3. taktikailag erre az időre váltott a barca, mert a labdabiztos, jól passzolók a fal előtt, legalább 4-5-en meg a falban kóricáltak, beleértve a védőket is. az internek nem maradt már ereje kontrára, pedig ekkor Valdez már a felezőnél állt, és csak néhány apró termetű tkp-n kellett volna keresztül szaladni. amít nem hittem volna, a Barcelona meg a 2:0-t akarta megjátszani (az utolsó 20 percben rúgott gólokkal), amire rásegített az Inter elképzelése a meccsről.

kiütötték egymást, gyak nézhetetlen lett a mérkőzés. (a kiállítással együtt, persze). Ibrának meg az volt a dolga, hogy a sűrűjében birkozzon a belső védőkkel. ilyenből nehéz szépet alkotni. de nem érdemes szidni miatta.

sporttárs 2010.04.29. 07:22:02

Az van, amit írt itt valaki: Barcelonában a Manchester, a Chelsea és most az Inter is lehozta a számára kedvező eredményt bekkeléssel. Ha ez azt üzeni, hogy a világ legjobb csapatának nincs gondja a világ többi legjobb csapat ellen a góllövéssel, akkor no comment.
Azt, hogy a spanyol bajnokságban mennyi gólt szerez és hány meccset nyer a Barca, nem veszem komoly érvnek, ez alapján a Real Madrid is a világ legjobb csapata, csak éppen nyolcba nem fér a BL-ben öt éve.

Zolte 2010.04.29. 07:26:21

Piqué védő létére meglőtte a Barca-Inter párharc legszebb gólját. Legalább is számomra. Nem megyek bele, hogy les volt e, mert nem számít. Szép volt, a labdaátvétel meg a lefordulás igen pofásra sikerült. Azért a középső bekkektől ez nem elvárás és nem is megszokott. :)
Egyetértek _benitoval, ez a Barca attól még ugyanaz maradt, mint eddig. Eddig is elpicsázott majdnem minden csapatot, ezután is meg fogják tenni. A tavalyi nagy menetelés egyik fő okának azt tartom, hogy meglepték az egész világot, az azelőtti év agóniája után igencsak kikupálódott a csapatuk. Real szurkoló lévén is megbecsülöm Guardiolát és csapatát, mert egyrészt megint oda-vissza elküldték a Madridot gombát szedni (ez a Madrid is olyan, mint anno volt... kártyavár, ahol egy-két lap tartja meg az egészet... most is lehet akármilyen jó CR és Higany, a védekező csapattest nincs velük összhangban... ők meg ketten nem a labdaszerzésükről és a komoly védőmunkájukról híresek).
José pedig megcsinálta azt, amit kellett. Minek vagánykodjon az, akinek erősebb lap van a kezében?:) Remélem a Real leigazolja a nyáron. Jó lenne a Realnak, jönne egy két lábon járó rettenet (aki talán csapatjátékosokat is venne... meg hátha összerak egy jól működő védelmet és belső kp-t). De, az is igaz, hogy drukkolok most kivételesen az Internek. Nyerjék meg a BL-t, José ára meg menjen minél magasabbra. Megérdemli, hogy megkopassza a Madridot.:D

bakító 2010.04.29. 07:28:41

Jó és szellemes összefoglalása a meccsnek a poszt. Az kétségtelen, hogy a mai meccsen megtanultam becsülni a tökéletesen védekező csapatot, mert ez is egyfajta művészet. A ráadás, hogy az egy szem agyhalott Mottán kívül, egyáltalán nem volt sportszerűtlen az Inter, pedig a Busquets vezette művészgárda most is mindent megtett a játékvezetés manipulálására.
És akkor itt jön a másik nagy fordulata (legalábbis számomra) a mérkőzésnek: megtanultam nem szeretni a Barcát. Nem az Inter masszív védekezése jelenti a fő veszélyt a focira, hanem az olyan gátlástalan manipulátorok mint Busquets. Bár az ő fetrengése tényleg szánalmas, azt látni kell, hogy sajnos a Barcánál nagyon elharapózott ez a mentalitás. Rengeteg apró fetrengés irreálissá tudja tenni a védekező csapat játékát, de tegnap este az Inter ezt is túlélte, miközben 80.000 ember próbálta belefújolni őket a gyepbe. Ez tényleg férfi munka volt.

A "pojáca" portugál pedig tényleg korunk egyik legnagyobb edzője. A tavaly még lúzerként lesajnált Interből egy ilyen masszív gárdát kovácsolt, és a tavaly szintén szánalommal emlegetett Lucióból, egy hibátlanul teljesítő védőt csinált. Ha az esélyeknek megfelelően nyerni fog a döntőben az Inter, akkor ő garantáltan távozni fog úgy, hogy Carrarában már megrendelték a márványtömböt amiből a szobra fog készülni.

rizla 2010.04.29. 07:32:30

@sporttárs: "Ha ez azt üzeni, hogy a világ legjobb csapatának nincs gondja a világ többi legjobb csapat ellen a góllövéssel, akkor no comment."

mintha lett volna azóta még egy meccs a manchester ellen, de lehet rosszul emlékszem.. az inter meg már kapott kettőt a camp nouban a csoportmeccsek során.
nagyon szelektív a memóriád.

montipájton 2010.04.29. 07:33:48

@rizla: A Chelsea-összevetéssel vitatkoznék: ne felejtsük el, hogy fordított volt a leosztás! Ők először megcsinálták a Camp Nouban, amit tegnap az Inter (tökéletes bekkeléssel lehozták a meccset), a visszavágón pedig az 5. percben vezettek. Abban a szituban szerintem Mourinho sem tett volna mást, mint Hiddink: kockáztatás nélkül visszaállt volna.
És a Barcának akkor sem volt az égvilágon semmivel sem több esélye áttörni, kapura se lőttek!, egyszerűen akkor adott nekik a gép egyet a végén, hatalmas mákkal (plusz Övrebő faszságai).

Ezért értek egyet Benitoval ebben a sorban: "aztán vagy jön Iniesta vagy nem", nem szó szerint idézem - ha a végén Bojan gólja előtt nem fúj a bíró, most mindenki arról beszél, milyen hülye volt Mourinho, hogy azt hitte, ki tudják bekkelni.

A futball ilyen.

montipájton 2010.04.29. 07:38:19

@Woland: aztán nehogy a három leendő bajnokból egyik se legyen az. ))))

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2010.04.29. 07:38:50

@shinigami: fél 6-kor???
Amúgy semmi probléma, elnézzük :)

rizla 2010.04.29. 07:41:18

@montipájton: "a visszavágón pedig az 5. percben vezettek."

na igen, de nem ám azért, amiért az inter hármat lőtt milánóban. nem álltak ki semmivel sem támadóbb felfogásban, mint a camp nouban, essien elé még csak nem is csapattárstól került a labda, semmiféle helyzet nem volt. aztán persze voltak ziccereik kontrából, mert a barcelona kénytelen volt kinyílni, aztán még emberhátrányba is került. ezek után még jobban visszaállt hiddink. ez összehasonlíthatatlan azzal, amit az inter csinált hazai pályán, 3 csatár+sneijder, a barca pedig VEZETETT, tehát egyáltalán nem csak a kontra ment egy fejvesztve rohanó ellenfél ellen.

"És a Barcának akkor sem volt az égvilágon semmivel sem több esélye áttörni, kapura se lőttek!"

:( de lőttek. más kérdés, hogy nem találták el. hihetetlen, hogy százhuszonhatodszorra kell ezt leírni.

"egyszerűen akkor adott nekik a gép egyet a végén, hatalmas mákkal"

és essiennek milyet adott a gép? iniesta legalább tisztességes lekészítést kapott a lövéshez baszki.

"ha a végén Bojan gólja előtt nem fúj a bíró, most mindenki arról beszél, milyen hülye volt Mourinho, hogy azt hitte, ki tudják bekkelni."

de fújt a bíró. és ha jogosan (megmondom őszintén, streames fos minőség alapján nem szeretnék ítélkezni efelett), akkor ugye tourénak a kezére is szüksége volt, hogy bojan elé tegye a labdát, tehát.. a másik, hogy itt az inter volt emberhátrányban! annyira azért nem lett volna hülyézve mourinho, mert 10 emberrel az egyetlen logikus lépést választja, de nem bírja ki egy barcelona ellen.

montipájton 2010.04.29. 07:44:03

@rizla: Abban egyetértünk, hogy a markáns különbséget a párharcban az első meccs jelentette a tavalyi Chelsea-ellenihez képest, azért érdemli meg elsőrsorban az Inter a továbbjutást.

Hanem arra azért nagyon kíváncsi vagyok, a döntőben is meg meri-e lépni azt a taktikát Mourinho. Nem hiszem.

rizla 2010.04.29. 07:44:43

@bakító: "Bár az ő fetrengése tényleg szánalmas, azt látni kell, hogy sajnos a Barcánál nagyon elharapózott ez a mentalitás."

te, én eddig az összes meccset láttam a szezonban az elejétől a végéig, és szerintem nem harapózott el. legalábbis a többi csapathoz képest nem. de biztosan vak vagyok, és te látod jobban azzal a vélhetően 5-6 meccsel, amit idén a barcától láttál.

rizla 2010.04.29. 07:48:48

@montipájton: hát én meg azt nem tartom valószínűnek, hogy leparkolja a buszt. azt fogja játszani az inter, amiben jó, ezt a sneijderre épülő támadó izét (feltéve, hogy a holland játszani fog). a bayern megfelelő súlycsoportú ellenfél, hogy ezt megtehessék. persze olyan darálás nem lesz, mint milánóban, mégiscsak egy BL-döntő.
amúgy valami sugallat hatására azt mondom, hogy a bayern nyer tizikkel, de csak hogy mind láthassuk, hogy mourinho milyen fejet vág majd. bár addigra már fel fogják küldeni a lelátóra.

dylan73 2010.04.29. 07:52:19

Ez ott ment el a Barcának, amikor Bojan mellé tudta fejelni 2m-ről. Ha az bemegy, megcsinálja a Barca. De nem ment be...

bakító 2010.04.29. 07:52:50

@rizla: Valóban nem láttam sokkal több meccset, de meglehetősen valószínűtlennek tartom, hogy pont kifogtam azokat. Azt sem tudom megítélni, hogy ez a spanyol bajnokságban mennyire általános mentalitás, és ott kilóg e Barca a mezőnyből, mindenesetre más ország futballkultúrájában ez meglehetősen visszatetsző.

váév építők (törölt) 2010.04.29. 07:54:46

ez a mostani inter kezd emlékeztetni a 90-es évek juventusára.....hogy utáltuk nézni: kiboszott hatékony volt, de inkább beszélgettem volna zuzu petals-al, minthogy juve-meccseket nézek.

rizla 2010.04.29. 07:56:57

@bakító: kapásból angliában az élcsapatok játékosai közül az utóbbi években: ronaldo, gerrard, drogba. ezek kapásból nem lehetnek kevésbé gusztustalan arcok busquets-nél. persze ott van még alves, aki könnyen borul, meg hisztizik, ettől még a csapat általános játékfelfogása baromi messze van ettől. hogy messi múltkor egyszer feldobta magát, az kb minden, csak nem reprezentatív, a három főtörpe, ő, iniesta és xavi akkor is cipelik tovább a labdát általában, amikor már hárman lógnak a hátukon.

"de meglehetősen valószínűtlennek tartom, hogy pont kifogtam azokat"

hát pedig nagyobb esélyed van egy hisztizős, a sportszerűség határait erősen feszegető megoldásokkal próbálkozó barcára egy BL kieséses szakaszában, mint akárhol máshol. ami gondolom számodra is logikusan hangzik.

mickeyknox 2010.04.29. 08:01:38

gratuláció az internek, a két meccs alapján az inter volt a jobb, remélem, megnyerik a döntőt a bayern ellen, de durván.

nem tetszett a barca játéka (igen, a fetrengés sem), nem volt benne semmi átütő erő, semmi betörés, távoli lövés... megérdemelték.

a mourinho istenítés most biztos az egekig fog érni, de én tartom, hogy ez nem edzői teljesítmény, hogyaszongya: ne lépd át a felezőt, a labdát rúgd el a vérbe, samukám, nem is tudod, milyen jó balhátvéd vagy valójában. látta tavaly a chelsea, tavalyelőtt a manchester elleni barca meccset. az első meccsen meg a saját chelseajét másolta. maximális respect az inter játékosoknak, hogy bírták tüdővel és koncentrációval.

mégy egyszer grat, és vigyék haza madridből a trófeát!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.29. 08:02:42

Amúgy grat a posztért, minden szava igaz.

halihalo 2010.04.29. 08:05:11

"hogy a meccs előtti/közbeni/utáni majomkodása miatt mégsem tudom nem rühellni. de persze ez a célja, nyilván, de egyszerűen nem elegáns"

Lehet, nem egyre gondolunk, de leírom: sosem gondoltam, és most sem, hogy ha valakit, vagy egy csapatot ekkora nyomás alá helyeznek, akkor szó nélkül kellene tűrnie a megalázást, akár nyílt csalást. Kissé álszentnek gondolom azt, hogy a játékos, az edző csak tűrje, ha vele szemben ellenségesek, meg csalnak, mert ő sportember, ő azt nem teheti szóvá, a bíró meg a másik csapat viszont megteheti ugyanazt. Tegnap már írtam: iskolapéldája ennek, hogy Drogbát tiltották el, Övrebő meg vígan tovább vezetett meccseket utána. (Itt nem arról van szó, hogy megérdemelte-e tavaly a barca a továbbjutást, hanem arról, hogy nem egyformák a mércék a "hivatalos közegek" és a játékosok felé.)
Szóval úgy hiszem, hogy egy ilyen továbbjutás után, vagy ilyen ítéletek után hadd örüljön, vagy éppen hadd dühöngjön már az edző. Ennél sokkal egyszerűbb gondolkodásra vall, ha valaki az ünneplőkre rányitja a stadion öntözőrendszerét...

rizla 2010.04.29. 08:07:33

@mickeyknox: volt távoli lövés, csak reménytelen volt mind. még gondoltam is rá, hogy nesztek bazmeg, megkaptátok az átlövéseiteket, erre jók, semmire.

"én tartom, hogy ez nem edzői teljesítmény, hogyaszongya: ne lépd át a felezőt, a labdát rúgd el a vérbe"

ez 180 percből csak 90re volt igaz.

"látta tavaly a chelsea, tavalyelőtt a manchester elleni barca meccset"

úristen, tényleg sporttárstól kell átvenni a baromságot?

bakító 2010.04.29. 08:09:27

@rizla: Ronaldo egy külön műfaj az kétségtelen, de az akkori MU azért nem volt ilyen, tehát nem általános mentalitás. Ugyanez igaz a Drogbára és a Chelsere, valamint Gerradra és a Liverpoolra.
Busquets egy karikírozott mintaállata annak miért nem tudtam sosem megkedvelni a latin csapatokat, de: Akár az Arsenal elleni két meccset, akár az Inter elleni két meccset nézem jellemző, hogy a fizikai párbajokban jó eséllyel alulmaradó "törpék" elterülnek mint a nagyalföld, ezzel megakadályozva, hogy a labdavesztésből veszélyes kontra alakuljon ki. Az is kell hozzá, hogy a bírók 10-ből 8 esetben megeszik ezeket a trükköket, ezzel kivégezve a Barca ellenfeleinek egyetlen reális taktikáját. Ez borzasztóan irritáló számomra.

rizla 2010.04.29. 08:13:08

@halihalo: nyílt csalást. persze. innentől kezdve olvashatatlan a kommented sajnos. én gyakorlatilag soha nem bírózom, múltkor sem tettem, de ki ne találd már, hogy a párharc során a barcának csaltak. és nem a reklamálásról, meg dührohamokról beszélek, guardiolát is küldték már fel a lelátóra, nem is egyszer. hanem pl arról, hogy guardiola magyaráz ibrának az oldalvonalnál, mourinho meg egyszer csak ott terem, ráteszi a kezét pep vállára, és elkezd beszélni. és ez még a piros lap előtt volt.

"iskolapéldája ennek, hogy Drogbát tiltották el, Övrebő meg vígan tovább vezetett meccseket utána."

ez valóban baromság egyébként, egyetértek. de a játékosokat és az edzőt válasszuk külön. utóbbitól jóval többet várok viselkedés terén.

"egy ilyen továbbjutás után, vagy ilyen ítéletek után hadd örüljön, vagy éppen hadd dühöngjön már az edző."

lásd fent: nem a dühöngésről beszélek.

"Ennél sokkal egyszerűbb gondolkodásra vall, ha valaki az ünneplőkre rányitja a stadion öntözőrendszerét..."

guardiola biztosan személyesen adta parancsba, hogy ázzanak a szemétládák! messi tekerte a csapot, busquets pedig tartotta a tömlőt. egyébként ez valóban nem szimpatikus, de hogy mi áll a dolog hátterében, azt nem tudom. mivan, ha például tényleg akkor indul be az automata öntözőrendszer?

Dean 2010.04.29. 08:13:22

Mindkét meccset Guardiolán buktuk el.
Ezen a másodikon úgy kellett volna kezdeni, ahogy az utolsó 10 percet nyomtuk.
...dehát azért nem kezdtünk úgy, mert hátha az inter rúg egyet kontrából. Vagyis nem volt meg bennünk a kellő önbizalom, hogy jobb csapat vagyunk, mint az inter. Az első 20 percben kellett volna kettőt rúgni, aztán lehetett volna nyílt sisakkal vizsgálgatni, hogy ki mire megy. Ez az "ej, ráérünk mi arra még" hozzáállás az első 80 percben megb*szott minket. Szembetűnő volt ahogy a 80. perc tájékán ráébredtünk, hogy vazze, még mindig be kéne rúgni azt a 2 gólt.
Egyébként meg a taktikai hibák ezen felül: Messi középen, Ibra oldalt, Busquets egyáltalán, túl kevés kockáztatás. Jeffren? Bojan? Pedro? Mi a lótúrót akart Guardiola három 40 kilós nyeszlett kis tinivel egy ilyen inter-védelem ellen?
Ja, és a köztudott: egyféle játékunk van csak. A kiállítás után 352-t kellett volna játszani úgy hogy Ibra ÉS Henry a tizenegyes ponthoz van kötözve egy-egy 3 méteres lánccal. Akkor talán lett volna értelme azoknak a beívelgetéseknek, amik így teljesen feleslegesek voltak és amúgyis eleddig szinte ismeretlenek voltak a barca játékában.

Dean 2010.04.29. 08:15:55

(A vaktában beívelgetésekre gondoltam, nem az olyan precíz emelésekre, mint a tavalyi BL-döntős Messi fejes.)

rizla 2010.04.29. 08:16:01

@bakító: "Ronaldo egy külön műfaj az kétségtelen, de az akkori MU azért nem volt ilyen, tehát nem általános mentalitás. Ugyanez igaz a Drogbára és a Chelsere, valamint Gerradra és a Liverpoolra. "

ja, de busquetsre és a barcára nem igaz gondolom. érvek?

"Akár az Arsenal elleni két meccset, akár az Inter elleni két meccset nézem jellemző, hogy a fizikai párbajokban jó eséllyel alulmaradó "törpék" elterülnek mint a nagyalföld"

istenem, hát épp azért terülnek el könnyedén, mert törpék szerencsétlenek. és az nem lehet, hogy tényleg nem tudnak továbbmenni? vagy hogy esetleg xavi meg messi tényleg ennyire ördögi a labdával, hogy a legtöbbször a felrúgáson kívül nincs más opció? mert én kínosan figyelek minden replaynél, hogy na most vajon színészkedés volt-e, ki tudok-e ábrándulni a hobbitokból, de általában megnyugszom, hogy nem.

"Az is kell hozzá, hogy a bírók 10-ből 8 esetben megeszik ezeket a trükköket, ezzel kivégezve a Barca ellenfeleinek egyetlen reális taktikáját."

tehát aki törpe, ne essen el SOHA. ha mégis, ne fújják be nekik. világos, az fair lesz.

rizla 2010.04.29. 08:17:21

@Dean: "A kiállítás után 352-t kellett volna játszani úgy hogy Ibra ÉS Henry a tizenegyes ponthoz van kötözve egy-egy 3 méteres lánccal."

az ilyen hozzászólásokat bírom a legjobban. 352-t KELLETT VOLNA játszani! egyértelmű!

rizla 2010.04.29. 08:20:43

fordított esetben: miért henry-t hozta be guardiola?? a francia az egész idényben nem csinál semmit, öreg, sérült, kiégett. ott van bojan, aki alig játszik, pedig sokkal jobb, és folyton gólt lő, ha beáll! miért nem őt??? és ott van még egy jeffren is, aki elég mozgékony és gyors ahhoz, hogy megbontsa az inter védelmét, a múltkor is lőtt egy gólt, erre a padon rohad.

de a beívelésekkel kapcsolatosan adom amit mondasz. fogtam a fejem. eleve nem értem, hogy miért gondolja minden csapat azt (nem csak a barcelona), hogy az utolsó 5 percben hátrányban legyen minden mindegy alapon ívelgetés, mert hátha bejön, miközben SOHA nem jön be. a vak labdákat a legkönnyebb kivágni. tényleg, szinte soha nem láttam még, hogy ez a taktika vezetett volna valamire.

rowi 2010.04.29. 08:21:05

az első 28 percben nem láttam a Barcaban semmit. kb pont ugyanannyira, mint anno a Chelseaben a Bridge-en, és ha nincs kiállítás, akkor sztem a kettős győzelem is benne lett volna ugyanúgy...így viszont 60 perc emberhátránnyal sztem ez nem is annyira Mourinho érdeme (legalábbis ez a meccs), hanem azé a 14 emberé aki játszott. és ez innentől szerintem közelebb van a hősieshez, mint a tökéletes csapatszintű védekezéshez...

de legalább jó lesz a döntő

halihalo 2010.04.29. 08:25:49

@rizla: Lehet, hogy olvashatatlan, ez van. Általában beszéltem a jelenségről, nem erről a konkrét meccsről, vagy bármelyik másról (kivéve az egy példát).
Azt sem mondtam, hogy ő nyitotta meg a csapot, sőt, azt sem, hogy tudott róla. De megtörtént, és kicsi az esélye, hogy magától.
Bocs, ez már csak a vizuális beállítottságom miatt van, de amikor azt írtad "mi van, ha például tényleg akkor indul be az automata öntözőrendszer? " akkor elképzeltem, hogy összeül a nou camp gondnoka meg a gyepmester, és megegyeznek, hogy 10:45-re már lerendezi a csapat az intert, mindenki hazamegy, szóval beállíthatják az időzítőt akkorra.. :))) De ez egy mellékszál.

mickeyknox 2010.04.29. 08:26:40

@rizla: a második meccsre vonatkozott a "ne lépd át a felezővonalat", a másik meg nem tudom, miért baromság, de legyen.

mourinho is the one, az orákulum is megmondta.

rizla 2010.04.29. 08:32:37

@halihalo: "összeül a nou camp gondnoka meg a gyepmester, és megegyeznek, hogy 10:45-re már lerendezi a csapat az intert, mindenki hazamegy, szóval beállíthatják az időzítőt akkorra.. :)))"

hát vicces, de nem tudom, miért ne? nekem ez reálisabb, mint hogy az fc barcelona így bünteti az internazionale játékosait, ugyanmár. de legyen egy köztes teória a győztes: a gondnok egyben fanatikus drukker is, és ez az ő magánakciója volt.

@mickeyknox: "a második meccsre vonatkozott a "ne lépd át a felezővonalat"

tudom, de a párharc két meccsből áll. mourinho nem azért nagy edző, mert most bunkerfocit nyomatott a hozzávaló játékosokkal, hanem mert elérte azt, hogy nagyon kényelmesen megtehesse ezt.

Dean 2010.04.29. 08:38:00

Busquets ennek a barcának a szégyene. Egyrészt az állandó színészkedésével eléri, hogy az egész csapatot megbélyegezzék, holott a többiek az esetek 90%-ában tényleg inkább tovább rohannak akkor is ha agyonlőtték őket. Másrészt egyszerűen nem barca-szintű játékos. Bármit amit tud, Touré és Keita is tudja, csak jobban.
Elhiszem, hogy Busquetsnek már az apukája is barca-játékos volt, meg hogy a B csapatnál Guardiola szívéhez nőtt, de ebben a barcában neki MAXIMUM a vésztartalék szerepe kéne, hogy jusson. Amíg Touré és/vagy Keita bevethető, Busquetsnek sosem szabadna kezdenie.

Dean 2010.04.29. 08:43:50

Rizla, bakter, te aztán be vagy pörögve.
A komment lényege az volt, hogy mivel úgyis csak 3 klasszikus védőnk volt a pályán, ténylegesen támadóbban kellett volna játszani.
Egyértelmű volt, hogy az Inter nem fog támadni, a kiállítás után már kontrázni se nagyon, szóval bármely edző akinek legalább egy centiliter vér van a pucájában lecserélt volna egy védőt egy csatárra. Guardiola lecserélt egy védőt egy másikra. Szerintem rajta ment el a meccs, és ehhez tartom is magam még ha gúnyolódsz is.
Ha behozza Henry-t és mégsem sikerül, akkor legalább azt lehetett volna mondani, hogy mindent megtett de mégsem sikerült, ez van. Így azt _kell_ mondani, hogy 80 percig nyugdíjaskodtunk, és csak az utolsó 10 percben tettünk meg mindent, ami taktikailag egy -cenzúra- húzás volt.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2010.04.29. 08:44:22

A labdarugas vege ez a bayern-inter donto, biztosan nem fog nezocsucsot hozni... Az inter tovabbjutasarol annyit, h. ugy lejtett nekik a palya mint otthon: kovetkezesen csaltak nekik a birok mind a ket meccsen! A kezezesnel a kez nem kereste a labdat, ergo tovabb kellett volna engedni a tamadast. Szanalom...

Sath 2010.04.29. 08:52:46

KIB@SZottul szeretem ezt a blogot. Ismét jó cikk, köszi!

Ezt a párharcot az Inter megnyerte már az első meccsen, főleg, úgy, hogy tegnap bebizonyította, hogy hiba nélkül (1 hibával) le tud hozni védekezésben egy meccset 10 emberrel is a Barca ellen.

Én azért vagyok szomorú, mert úgy érzem a Barcelona milánóban a gyorsan talált gól útán elkényelmesedett, és az Inter átrohant rajta. Ott ha okosabbak, precízebbek és jobban futnak/küzdenek, akkor az egy sima x meccs kellett volna legyen...De legalábbis 3-2. Ha pedig 3-2, akkor a Mouri nem játszahatta volna ezt a játékot, mert azt senki sem hiszi el, hogy kapott gól nélkül ki lehet bírni 90 percen keresztül 2%-os labdabirtoklással.

"1. Motta egy hülye, Busquets meg egy köcsög. A sárga adható volt a kalimpálásért, és mivel már volt egy neki, a piros sem vitatható. Viszont az is igaz, hogy nem szólt volna senki egy szót sem, ha egy ilyen meccsen a bíró továbbot int emiatt a gyermekded legyintés miatt.
2. Piqué gólja szerintem nem volt les, a hosszún valaki eléggé belógott. Persze pont annyira nehéz megítélni, mint Milito milánói gólját. De most tényleg, a világ két legdurvábban fasza stadionjában nincs normálisan elhelyezett leskamera?
3. A kezezést le kellett fújni, mert jogosulatlan előnyt szerzett vele a Barcelona: hiába nem nyúlt a labda felé, a kezével szelídítette meg a labdát, ha csak mellbe lövik, a holdra pattan róla, és nincs miről beszélni."

Mind a három pontban egyetértek a véleményeddel.

mickeyknox 2010.04.29. 08:53:43

@rizla: erre írtam, hogy a chelsea-nél (nem a tavalyi) bevált taktikát nyomatta az első meccsen, most meg bunker.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 08:55:17

Büdös szar meccs volt. És nem csak az Inter miatt. Az elején a Barca úgy focizGATott, mint mi szoktunk a haverokkal. Mintha nem is két gólt kellet volna rúgniuk, hanem a döntetlen is elég lett volna. A vége persze izgi lett de végül maradt az első meccsen kiharcolt továbbjutás.

A kiállításról
Motta hülye volt, vagy szerencsétlen. A lényeg, hogy nyugodt szívvel meg lehetett adni a sárgát. Viszont azon a tényen nem változtat, hogy Busquets egy köcsög. Aki nem hiszi annak itt a bizonyíték:
lh6.ggpht.com/_lLfdTzGM9y4/S9iQ-DM9ZzI/AAAAAAAACIw/Y3dHGNiIt-Y/a095b62ba601cdf2e9b5ff3d0e9c8069_biscuitsshakey.gif

@Rico1: "Attól viszont tartok, hogy szellemű csapatot így akarnak kinyírni. " Ettől ne félj. Gondolj csak a Chelsea elleni, vagy az elődöntő első meccsére. Zsozsé nagy spíler, nagyon tudja keverni a kártyát.

Inter védekezése:
Ezt kellett tennie, már nem volt más választása. A buszt nagyon odatették a kapu elé, és a busz mögé JC-t biztonsági őrnek. Azért durva volt, hogy az Inter mezőnyjátékosai elfértek néha egy 5 méteres sávban:) Egyértelműen HŐSIES játék.

Kezezés
@heinrich: A kezezés biztos volt. Nem azt kell nézni, hogy hozzáér-e a kezéhez, hanem azt, hogy a felpattanó labda "hasmagasságban" valamitől visszapattan lefelé, pedig a felsőteste nem olyan szögben állt, hogy arról lehessen. Bár van aki szerint annyira kockás a hasa, hogy annak az éléről pattant vissza :)

Barca felállásáról
Szegény Guardiola biztos napig álmatlanul fetrengett, hogy mi legyen a felállás? Megint támadni fog az Inter, vagy durván beáll bekkelni? Mi legyen a taktika? A szellemi párharcot nem Ő vesztette el, hanem Mourinho nyerte meg.

mickeyknox 2010.04.29. 09:01:29

"A szellemi párharcot nem Ő vesztette el, hanem Mourinho nyerte meg. "

kurva nagy szellemi kapacitás kell ahhoz, hogy rájöjj: 2 gólos hazai siker után + emberhátrányban 9 emberrel kell védekezni idegenben. géniusz.

horas 2010.04.29. 09:02:14

@rizla: Ezt adom.De a tavalyi 6 címhez is kellett,egy rendhagyó meccs,meg szerintem 10-10 ellen ez a meccs korábban véget ért volna.

Szerintem meg igen is ellehet gondolkodni,hogy lehet nagyon látványos meg mennyire zseniális ennyit birtokolni a labdát,de nézzük a tényeket:

Barca - Inter 1-0
86%-14% (labdabirtoklás)
11-1 (kapuralövés)
9-2 (Szöglet)

Inter-Barca 3-1
28%-72% (labdabirtoklás)
4-6 (kapuralövés)
2-4 (szöglet)

összesen
labdab.: 79%-21%
kapural.:16-5
szöglet.:13-4

Most lehet védeni a Barca-t meg így meg úgy,de hogy negyed annyi labdabirtoklásból hatékonyabb az ellenfél,az semmi másnak nem lehet a kritikája csak a játékrendszernek.

(a 6 címmel meg ne dobálozzunk annyira mert tavaly sem érdemelt továbbjutást a Barca)

Zseniális a Barca,de hát idén az Inter tavaly meg a Chelsea labdanélkül győzte le őket,ez azért több mint elgondolkodtató szerintem.

Sath 2010.04.29. 09:06:06

@Bajnok: "Szegény Guardiola biztos napig álmatlanul fetrengett, hogy mi legyen a felállás? Megint támadni fog az Inter, vagy durván beáll bekkelni? Mi legyen a taktika? A szellemi párharcot nem Ő vesztette el, hanem Mourinho nyerte meg."

Úgy érzem tegnap elkerülte valami a figyelmedet, a posztban is benne van:"Az látszott, hogy Guardiola sem számított huszáros Inter-rohamokra, mert három védővel kezdett, "

Ha valamiért álmatlanul fetrenghetett, az az, hogy képest lesz e a csapata a csodára, vagy nem.

Nem tudom ki emlékszik rajtam kívül, de még a kiállítás előtt, volt a Xavinak egy olyan labdaátvétele (ami önmagában csoda volt), amivel nagyon becsapta az őt fogó embert, aztán rávezette az akkor kisebb falra, és jött a szokásos mélységi passz Alvesnek, vagy aki éppen ott volt, de az Interesek azt is éppen elcsípték.

Szerintem ott lehetett volna a lehetősége a Barca csodának, de legalábbis egy jó meccsnek.... Ez kb a 20dik percben volt, ha az bemegy, változtatnia kell a Mourinak, és Messiék és lehet hogy belelendülnek.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 09:07:48

@mickeyknox: Én nem csak a második meccsről beszélek, hanem a párharcról. A pályán, és azon kívül is.

Az első meccs előtt mindenki azt gondolta, hogy az Inter beáll védekezni. De meglepte a csapat a Barcát.

A második meccs előtt éppen ezért nem lehetett tudni, hogy mire készüljön Pep. A meccs elejlén láthatólag tanácstalan volt a Barca. Tehát több mint 120 percnyi taktikai csatát Zsozé nyert.
A kiállítás után jön az a rész amit Te mondasz.

Vul-Kahn 2010.04.29. 09:08:08

Nem vág szorosan a profilomba, hogy egy olasz csapat teljesítményét méltassam, de amit az Inter művelt a párharc során, arra nincs elég pozitív jelző. Mindkét meccsen azt játszották amit kell, és úgy, ahogy kell.

Grat az Internek, találkozunk Madridban!

Papp Sanyi 2010.04.29. 09:08:46

Inter-Bayern döntő... Te jó ég! Én is ezt tudom mondani. Attól tartok vmit ki fog találni Van Gaal és még a végén megnyerik. Az nagyon nagyon rossz lenne :S

rizla 2010.04.29. 09:09:42

@Dean: "Busquets ennek a barcának a szégyene. Egyrészt az állandó színészkedésével eléri, hogy az egész csapatot megbélyegezzék, holott a többiek az esetek 90%-ában tényleg inkább tovább rohannak akkor is ha agyonlőtték őket. Másrészt egyszerűen nem barca-szintű játékos. "

az első fele igaz, a második nem. mármint hogy nem barca-szintű játékos. vannak hülye kihagyásai, amik veszélyes hibákhoz vezetnek, de a fiatal kora ellenére nagyon magas színvonalon játszik egy nehéz, sok rutint megkövetelő poszton. 21 évesen nem sok jó védekező középpályás rohangál a futballpályákon. nyilván del bosque sem véletlenül válogatja be mindig. ne értékeld alá.

Sath 2010.04.29. 09:09:47

@horas: Az Inter legyőzte és megérdemelte. Főleg azért mert hatékonyabb volt. Ugyanakkor az, hogy ennyi kapuralövésből a Barca csak 2 gólt rúgott a meccsen, az bizony mák is.

Az chelsea viszont sok mindent érdemelt tavaly, de továbbjutást nem.

rizla 2010.04.29. 09:10:54

@Dean: ennél azért bonyolultabb egy ilyen meccs. attól, hogy több támadó vagy csatár van a pályán, még nem automatikusan támadóbb egy csapat. de mivel nem vagyok edző, és te sem, így ez eléggé vakon történő vita.

badblood 2010.04.29. 09:11:42

Nem akarom Mourinho, és csapata érdemeit elvitatni, de ha jól tévedek, már a Junkies is "megmondta" anno, hogy minden bajnok legyőzhető :))

horas 2010.04.29. 09:11:47

@bakító: "Ha az esélyeknek megfelelően nyerni fog a döntőben az Inter, akkor ő garantáltan távozni fog úgy, hogy Carrarában már megrendelték a márványtömböt amiből a szobra fog készülni."

Abban biztos is lehetsz,és én is követelném azt a mell szobrot!Ha behúzza az Inter a BL-t,akkor úgy érzem,el is kell engedni.Az Inter-t szereti,de olaszországot gyülőli és viszont.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 09:12:09

a bibi ott volt, hogy a barca ezt a meccset trükkösen 2:0-ra akarta hozni. nem jött össze, de nagyon kevés hibádzott. az elemzés jó, de egy ilyen rész teljesen hibádzik belőle, a barca labdajáratása azt a célt szolgálta, hogy az inter rohangáljon a labdás ember felé zárásra. csak ez nem szép játék, és unalmas is. a célját elérte, mert az inter lefáradt, mint a duracell nyuszi ellenfelei... csak azt a két gólt nem sikerült szabályos körülmények között összekaparni :).

optimálisat húzott Guardiola is elő a tarsolyából, csak azok a fránya nüanszok.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 09:12:25

@Sath: Jár a pont. Tényleg elkerülte a figyelmemet, de mentségemre szóljon az első 3 percről lemaradtam (így az összeállításokról is) és abszolút nem a Barca foglalkoztatott :)

@horas: Labdabirtoklási arány is durva, meg a passzok száma is. A pontos számra nem emlékszem de kb. 456 - 49 volt az arány.

horas 2010.04.29. 09:12:56

@Sath: Tudod mi a mák?
Egy piros a 30.ik percben....

tchabi 2010.04.29. 09:15:19

mindössze annyi történt, hogy a barca játékosai nem akarnak még 1 BL döntőt is a Vb előtt. Hiszen az minden éveben van, World Cup viszont csak 4 évente.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 09:16:48

@Sath: Az nem az Inter "mákja" volt, hanem a Barca szegénységi bizonyítványa.

rizla 2010.04.29. 09:17:21

@horas: "Ezt adom.De a tavalyi 6 címhez is kellett,egy rendhagyó meccs"

ugyan mikor nem kell 6 címhez legalább egy rendhagyó meccs? ja várj, még soha nem is nyert senki 6 címet egy naptári évben.. felesleges messzemenő következtetéseket levonni ebből a meccsből, nem a barcelona stílusa bukott meg, egyszerűen csak a másik csapat jobb volt, amelyik tudja ennek a stílusnak az ellenszerét. megesik az ilyen a legjobb 4 között. rijkaard idejében is szajkózta mindenki, hogy hú de kiismerték a 4-3-3at, pedig egyszerűen csak rijkaard volt leragadva egy bizonyos játéknál. guardiolára ez már cseppet sem igaz. a stílus, a koncepció évtizedek óta változatlan a barcelonánál. mutass egy olyan csapatot, amelyik azért nyert több címet 20 év alatt, mint a barca, mert változtatott a filozófiáján. nincs ilyen csapat.

"Szerintem meg igen is ellehet gondolkodni,hogy lehet nagyon látványos meg mennyire zseniális ennyit birtokolni a labdát,de nézzük a tényeket"

ismerem a tényeket. soha nem állította senki, hogy ez a stílus 100%-os garancia a sikerre. olyan stílus nincs.

"Most lehet védeni a Barca-t meg így meg úgy,de hogy negyed annyi labdabirtoklásból hatékonyabb az ellenfél,az semmi másnak nem lehet a kritikája csak a játékrendszernek."

te egyetlen kurva meccsel példálózol. érezd már, hogy statisztikailag mennyire igazoltan hülyeség, amit mondasz. a labdabirtoklás nem minden, tudjuk, ők is tudják. és? az MU elleni BL-döntőben pl visszább állt a barcelona, volt példa olyanra is, látod.

"Zseniális a Barca,de hát idén az Inter tavaly meg a Chelsea labdanélkül győzte le őket,ez azért több mint elgondolkodtató szerintem. "

úristen, le lehet győzni a barcelonát! de ez miért ekkora reveláció neked? heinrich dícsérő cikke sajnos jobban sikerült legutóbb, mint kellett volna.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.29. 09:17:22

én csak annyit tennék hozzá: muhahahahahahaaaaaa

rizla megint kurvaokos vagy, de azért maradt csak a macifasza, hát szopizzad:D

tavaly a chelsea is szétfocizott titeket, csak a spori elfelejtette, hogy van olyan fogalom a fociban, hogy tizenegyes...

duran6 2010.04.29. 09:17:53

Na ezek miatt a dolgok miatt (is) van tele az ember csúnyája a barcával (a Valdés videó meg külön tanulságos)...
www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/jose-mourinho-a-barcelona-felt-tolunk-2026668/

Azazello007 2010.04.29. 09:18:43

Én csak arra lennék kíváncsi, mit mondott Mourinho Guardiolának és Ibrának.

rizla 2010.04.29. 09:20:14

@anonim222 [semleges néző]: ez a legrealistább álláspont mind közül.

saska80 2010.04.29. 09:20:42

Számomra tegnap az egyik legmegdöbbentőbb az volt, ahogyan Mourinho beszaladt a pályára. Az arcát, a gesztusait figyeltem. Ahogy a feszültség kiszaladt belőle, a fanatizmus, az alázat. Le a kalappal!

rizla 2010.04.29. 09:20:48

@eric: nem láttunk a clasico után, összeszámoltad már xavi előrepasszait?

Calogero 2010.04.29. 09:22:13

Benito mindent leírt, amit erről a meccsről lehet. Tudom, hogy beteges, de én tegnap láttam eddig csapattól életem legdurvább játékát, hihetetlen, amit az Inter játszott, Joséra pedig tényleg nincsenek szavak..!
Grande Inter!

r_magpie 2010.04.29. 09:22:36

Lucióval kapcsolatban megjegyezném, hogy az Interben még nem láttam tőle olyat, mint a két német csapatában számtalanszor, hogy egy általa bután elpasszolt labda után eszeveszetten rohan vissza az ellenfél térfeléről, mert beindítottak a helyére. Tudja, hol a helye, mi a feladata, kihajtja a belét, hogy azt megoldja, és pont. Mint majdnem mindenki az Internél.

rizla 2010.04.29. 09:23:27

@duran6: a petárdák miatt maximum katalóniát utálhatod. nem mintha ez általános lenne. de tök jó, hogy most hirtelen mindenki önigazolásra lelhet a barca-gyűlöletében, komolyan, nem sajnálom tőletek.

r_magpie 2010.04.29. 09:24:04

@tchabi: ilyen gondolkodással biztosan könnyebb elviselned az életet:))

horas 2010.04.29. 09:24:41

@Niterider: "A labdarugas vege ez a bayern-inter donto, biztosan nem fog nezocsucsot hozni... Az inter tovabbjutasarol annyit, h. ugy lejtett nekik a palya mint otthon: kovetkezesen csaltak nekik a birok mind a ket meccsen! A kezezesnel a kez nem kereste a labdat, ergo tovabb kellett volna engedni a tamadast. Szanalom"

Jó az avatarod!Jól szinkronban lehetaa szellemi teljesítő képeségeddel.

Touré kezéhez ért a labda amivel befolyásolta a labda mozgását,nem volt szándékos mozdulat,de mivel ebből kifolyólag,ennek egyenes és közvetlen következménye egy meccset befolyásoló szituáció kialakúlása lett a bíró joggal bírálta felül az itélet mert elöszőr tovább engedte az akciót.

Piqué gólja kb akkora les volt mint Milito-é.Ez is kikpiálva...mi van még....?
Jaaaa,Alves vs Sneijder talán adható volt a tizi,de nem volt egyértelmű mai napig nincs perdöntő felvétel.És ha tizegyes lett volna,ott volt cserébe több mint egy óra jogatlan emberelőny hazai pályán.

A Bayern-nek a Fiorentina elleni első meccs ami játévezetés szempontjából erős,de a többi meccsüket hol szerencsével,hol magabiztosan de hozták,nyílván lehetet volna nehezebb sorsolásuk,de erről nem tehetnek.

Walmer 2010.04.29. 09:25:01

Sajnos még mindig annyira fájlalom, hogy Ronnie O'Sullivan kiesett tegnap egy szarul játszó Mark Selby ellen, hogy még kárörvendeni sincs kedvem.

Rizla, te szerintem fejezd be ezt a vagdalkozást, mert kezdesz nevetségessé válni. Végy példát csöncsön és Tika barátaidról. Ők azóta darócba öltözvén mezítelen lábbal, fejükre tonzúrát nyiratván talán már el is indultak egy katalán kolostorba, hogy a világ hívságait hátuk mögött hagyva elmélkedjenek a dicsőség mulandóságáról és a korszakos futballcsapatokról.

rizla 2010.04.29. 09:26:14

@Walmer: vagdalkozás? hol vagdalkozom, idéznéd?

Sath 2010.04.29. 09:26:49

@horas: @Bajnok: "Ugyanakkor az, hogy ennyi kapuralövésből a Barca csak 2 gólt rúgott a meccsen, az bizony mák is."

Jó lenne, ha figyelmesen elolvasnátok, amit írtam. mák IS. Természetesen nem mákkal jutott tovább az Inter, de a döntő pillanatokban a Barca béna volt magához képest, mind2 meccsen. E miatt érdemeltek kiesést.

Akin szerint pedig tavaly a chelsea "lefocizta" a Barcát az vagy chelsea szurkoló (és akkor elfogult és megértem) vagy véleményem szerint ostoba.

Ha a chelsea azzal fogalkozott volna, hogy rúgjon még egy gólt a Barcának londonban a 4 zicceréből, ahelyett hogy 11est reklamál, akkor tovább mentek volna megérdemelten.

Ezzel nem azt mondom, hogy Ovrebo nem fújta szét a meccset a Barcának, csak azt, hogy nem azon múlott, hanem egy idegenben rúgott gólon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.29. 09:27:04

@r_magpie: lúcio a bayernben, meg a kusenben is inkább a bundás meccseken rohangált előre, ha BL-ben védekezni kellett, maradt a seggén. pláne magath alatt.

szerintem mindig is alulbecsült kphátvéd volt, kurvajól csinálja.

mickeyknox 2010.04.29. 09:27:28

@Bajnok: a második meccsen a kiállítás előtt is csak a védekezésről szólt az inter játéka.

az első meccs előtt miért kellett volna azt gondolni, hogy egy inter szintű csapat beáll védekezni?

mourinho egyetlen váratlan húzása idén az volt, hogy a STAMFORDON NEM ÁLLT BE védekezni, és az be is jött neki szépen, azért járt a gratuláció. viszont ezen a két barca elleni meccsen olyan váratlan dolgokat nem húzott elő a kalapból.

az inter JÁTÉKOSOK előtt viszont le a kalappal.

horas 2010.04.29. 09:27:51

@Azazello007: Azaz,azt már írni akartam,én is láthatóan,Guardiola-nak és Ibrahimovic-nak is elég rosszúl eset és megprobáltak nem reagálni rá...
Az télleg hatalmas szitú volt!!!!

rizla 2010.04.29. 09:28:41

@horas: nem tudom, szerintem azért megtapsolni tán mégsem kellene.

Sobrijóska 2010.04.29. 09:28:56

Senki ne feledkezzen meg arról, hogy bármilyen tökéletesen védekezett az Inter, a Barca fel tudta a végére törni, a zseniális Piqué gól, és a meg nem adott gól - ami szerintem szabályos volt, testhez szorított kézhez pattant a labda.

horas 2010.04.29. 09:34:12

@rizla: Elfogult vagy.
Reagáltál,de nem válaszóltál.
Egy meccs,nem egy meccs,mivel annak az egy meccsnek köszönhetően lett sanzsa a Barca-nak a 6 címre,szerintem nem túl ildomos le "csak egy meccs"-ezni a szitut.

Ennyi erővel az MU-nak is csak egy meccs kellett volna az első BL-címvédéshez.....ami simét törtnelmi lett volna.

Hagyjuk.

rizla 2010.04.29. 09:35:12

@horas: "Ennyi erővel az MU-nak is csak egy meccs kellett volna az első BL-címvédéshez.....ami simét törtnelmi lett volna."

így van. és azért, mert nem sikerült nekik, ki kell találni, hogy alapvetően hibás elveken alapul a játékuk?

horas 2010.04.29. 09:35:33

@rizla: Én sem,támogatom az ilyesmit...felírjuk Busquets-nek...

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 09:37:05

@Sath: Elolvastam figyelmesen. Viszont tartom az álláspontomat, ami nem teljesen mond ellent a tiednek, de más szemszögből nézem.
Nem szerencse volt, hanem a Barcasok hibáztak az utolsó nüanszokban.
Ezen a szinten pl. két kiosztott kötény már nem mák, hanem igenis tudatos. Ha meg nem jön össze, akkor nem balszerencse, hanem hiba.

Sath 2010.04.29. 09:37:16

@Sobrijóska: A szemem könybe lámad, de komolyan, ha arra gondolok, hogy Pique miket hagyott ki milanoban...

Pedig tegnap is megmutatta hogy tud ő ilyet elég "gizdán" megoldani is. Csak milanoban az sem semi sikerült, ahogy semmi sem. Tegnap pl Messi mit gondolt, amikor az Ibra (egyetlen jó megmozdulásaként) visszasarkazta neki a labdát lövőre, ő meg lövés helyett elkezdte vezetgetni még, az 5ösön. Na akkor is sírni tudtam volna.

horas 2010.04.29. 09:37:58

@rizla: Én nem azt mondtam,hogy azokon alapul,hanem,hogy van benne az is.
Részben igaz az MU-ra ők megprobáltak előnyt szerezni,pedig lehet,hogy egy hasonló bunkerrel eredményesebbek lettek volna.
Hagyjuk,neked és nekem is van igazságom a többi elég szubjektív.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.04.29. 09:43:10

Szerintem a két meccs alapján jobb volt Inter, bár nekem szimpatikusabb a Barca.

A pápa elolvassa ezt a posztot és boldoggá akarja avatni Zsozét.

Sath 2010.04.29. 09:43:44

@Bajnok: Nem mondunk ellent igazából egymásnak, szóval nagyon mélyen ebbe nem akarok belemenni, de teljesen egyértelmű hogy Barcások hibája. Csak éppen ez a csapat kicsit több mint másfél éve döntő helyzetben nem hibázott.

Az, hogy most hibáztak, többször is, az csak az Inter szempontjából mák egy kicsit, mert volt pár olyan szitu, ahol már nem inter játékoson múlott, hogy nincs gól. (pl a milanoi pique helyzetek, vagy bojan fejesen, ami 4 méterről bizonyult megoldhatatlan feladatnak)

Illetve arra gondoltam még, hogy oké hogy hatékony fasza csapat volt az inter milanoban, hogy 4/3at berúgott. De ez a Barca szintén nem kapott 3 gólt nagyon rég, és most követtek el olyan védelmi hibákat, amit 1,5 éve egyszer sem. Ez természetesen részben az inter dícsérete, mert ők kényszerítették hibára őket, részben meg kellett az is hogy Barca 3szor hagyja üresen az egyik szélet, ahonnan lett a gól.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 09:43:57

@mickeyknox: Szimplán azért, mert a Barca ellen MINDENKI beáll védekezni. És bár tisztelem a Chelseat, de nem említhető egynapon a Barcelona támadógépezetével.

horas 2010.04.29. 09:46:31

Mourinho-ra annyival kitérnék,hogy nem elég az,hogy emberhátránbyan kibekkelte ezt a csapat,de hogy a négy figyelmezetett játékos Samuel,Zanetti,Maicon és Eto'o közül egy sem sárgúlt be,bármelyikőjük hiányzása óriási érvágás lett vona és ezt is sikerült összehozni.

Mourinho is the speciel one!

Sath 2010.04.29. 09:49:13

Még egy dolog, ami halálra idegesít:

Guradiolának egy játéka van, a Barcának egy játéka van. És ha az nem működik, akkor tehetetlenek. Mégis mi az áporodott lónemiszervet lehet csinálni egy ilyen védekező képességű csapat ellen, ha az összes játékosa hiba nélkül a saját 16os vonalának 16 méteres körzetében hiba nélkül védekezik???

Erre nincs ellenszer, ha valaki szerint van, várom a megfejtéseket...

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 09:50:27

@Sath: Csak elérted, hogy kimondjam: Igazad van :)
Amit leírsz az már tényleg beletartozik a szerencse kategóriába. Főleg ha hozzávesszük, hogy az első meccsen akár érvényteleníthette volna Milito gólját a bíró.

HosCincer 2010.04.29. 09:51:53

bocs az OFF-ért de azt valaki megtudná mondani, hogy az olasz-nénet (BL indulási helyek) külön párharc most hogy áll?

Mérgező Hulladék 2010.04.29. 09:54:05

Volt már a koefficiens? :)
Ha jól számolom, az olaszok negyedik BL-helye csak akkor marad meg a 2011-12-es szezonra, ha ma kikap a Hamburg és a döntőben a Bayern is. Már egyetlen döntetlen (akár úgy is, hogy utána tizenegyesekkel buknak) is elég a németeknek.
Mondjuk nyilván nem ez a fő motivátor BL-döntőben, EL-elődöntőben.

horas 2010.04.29. 09:57:42

Amúgy ha idén nyáron nem lenne BL-nagy gondban lehetnének az aranylabda-t kiosztók.Semmi szenzáció,sehol a celebségbe átnyuló sztárok....
Ha a Bayern nyerné a döntők akkor Robben
ha az Inter nem is tudom....
Sneijder?Én odaadnám Zanetti-nek mintegy életműdíjjá avanzsálódott aranylabdát...

Sath 2010.04.29. 09:58:09

@Bajnok: Király :D köszi.

Amúgy Te milyen szurkoló vagy?

@horas: Mourinho is A special one. :)
Ennyire módosítanám, közte van a legjobb 3 edzőnek a világon legalább, de ami miatt nekem érdekes lesz a döntő, hogy mit kezd a mestere ellen? :)

Te gondolom nem így vagy ezzel ( haha ) de én remélem hogy az ellenszenves, pöffedt arcú gonosz holland megmutatja neki :)

bacity · http://kacat.blog.hu 2010.04.29. 10:01:59

itt jegyzem meg, hogy a "világ mostani legjobb csapatának" évek óta egy ellenfele van: AS ROMA

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 10:03:02

@Sath: Inter (és persze Vidi, de ez most nem releváns). De nem divatból. már lassan 10 éve szorítok értük, függetlenül attól, hogy kutyául játszanak vagy úgy mint múlt héten.

Amúgy a Van Gaal - Mourinho összecsapás érdekes lesz.

rizla 2010.04.29. 10:03:41

@horas: mármint ha nem lenne VB úgy érted. a klubszezon valóban nem lesz döntő, mert akiknek reális esélyük volt az egyértelmű kiemelkedésre nemzetközi szinten (messi és rooney), azoknak nem jött össze. a bayern és az inter játékosai felejtősek, egyiknek sincs egyértelmű frontembere, vagy első számú sztárja, talán robben a bayernnél. sneijder nagyszerű, de ő kb olyasmi, mint xavi. mindenki tudja, hogy a legfontosabb láncszem (kivéve ericet), de aranylabdára sansztalan.

Endoscope 2010.04.29. 10:06:01

A tegnapi meccs után már csak annyit kívánok, hogy heinrich szavai váljanak valóra.

("Lehet boncolgatni, hogy vajon az ő karrierjének hol a csúcsa, de minden tényezőt összegezve csak oda tudok kilyukadni, hogy teljes forradalom a Real Madridnál, minden szakmai és döntéshozói hatalom az ő kezében, hogy ami Johan Cruyff Barcelonában, az egy napon Jose ’Special-fucking-One’ Mourinho legyen Madridban.")

Eto'o szó nélkül balhátvéd és esetenként követő emberfogó??? Nem tudom mit tud ez a csávó, de valamit nagyon. :)

horas 2010.04.29. 10:06:33

@Sath: :) Angolból kuka vagyok...:)
Van Gaal-t nagyra tartom,nemtudom,ahogy az Inter legyőzte a Barca-t,úgy legyőzheti a Bayern az Inter-t is.

Igazából,szerintem egy mocskos gusztustalan nézhetelenül nagy taktikai harc lesz majd a meccs.
Az Inter sokkal masszívabbnak,szervezettebbnek tűnik sokkal nehezebb ágon jutottak be és a nehezebb ágon is magabiztosabban.Emellett játékos állományban erősebb is az Inter.Ezek szólnak az Inter mellett.

A Bayern mellett pedig a "német" faktor.
Meglátjuk.

Az Inter-t idén már eltemettük párszor,most is mindenki arról beszél,mint a Chelsea és a Barca meccsek elött is,hogy a Bayern azért nyeri majd meg emrt esélyesebb az Inter.Van Gaal nagy edző,de Moruinho legalább annyira minden hájjal megkent.

Most nem elfogúltan,de a Bayern-nek a német "faktoron" kívül személyes meglátásom szerint nem sok esélye van.

Sath 2010.04.29. 10:08:16

@Bajnok: Én sem divatbarcásnak tartom magam.

Mikor az egyetlen eddigi igazi Ronaldo végigvezette a félpályán a labdát, és 4-5 védőt elfektetve begurította azt a csoda gólt barca mezben, azóta vagyok Barcás.

A magyar foci sosem kötött le igazán... csak szorítani a gerának, régen a királynak a BL-ben, vagy most a lokinak a BL-ben, de itthon nincs kedvenc csapatom.

micz 2010.04.29. 10:11:04

„Nehéz meccs lett volna tizenegy emberrel is, tíz a tizenegy ellen pedig történelmi tett. Életem leggyönyörűbb veresége volt ez, bár azt hiszem, a nulla nullát megérdemeltük volna. (!!!) Júlio César csodálatos volt, az emberhátrány pedig nem nagyon látszódott. Nyertem már BL-t a Portóval, de ez még annál is jobb volt. Akkor három nullára vezettünk, egy óra után megvolt a meccs. Kár, hogy nem tudtam beszállni játszani…"

no comment

Everred 2010.04.29. 10:12:18

A vicces a dologban az, hogy annyian használjátok itt ezt a híres-neves "leparkolta a buszt" kifejezést. De vajon tudjátok-é, hogy az kinek a találmánya?

micz 2010.04.29. 10:13:52

@Everred: ...úgy érted az autóbusz?

Laciii 2010.04.29. 10:14:21

"3. A kezezést le kellett fújni, mert jogosulatlan előnyt szerzett vele a Barcelona: hiába nem nyúlt a labda felé, a kezével szelídítette meg a labdát, ha csak mellbe lövik, a holdra pattan róla, és nincs miről beszélni."
1. hasba lőtték, onnan előre hajolva lefele megy a labda
2. ennyi erővel a védőről bepattanó gól se érjen, mert jogosulatlan előny

A kommenteket, meg a törpék feldobják magukat baromságig tudtam olvasni, az ilyen vegyen már egy szemüveget, én azt nem értem, hogy Messi, Xavi vagy akár Bojan hogy tud sokszor egyáltalán állva maradni olyanokat kapnak, aztán amikor min. +20 kilóval felkenik őket akkor meg tényleg nagyot szállnak, de ez nem színészkedés hanem fizika.

Boodler 2010.04.29. 10:14:48

@Everred:
Liverpool - Chelsea után (BL) mondta Mourinho, nem? :)

Nézegettem tv adók műsorát, sehol nem találtam, hogy valahol ismételnék a meccset. :/

jazs 2010.04.29. 10:14:56

Azon már nem lepődöm meg, hogy Guardiola nagyon nagyvonalúan azt hiszi, hogy ők csak akkor érdemelnek győzelmet, ha a játék minden elemében felülmúlják az ellenfelüket, de hogy ezt már rajta kívül is szinte mindenki így gondolja azon igen.

Ez a párharc is azon ment el, hogy a Milanoi 1:0-ás vezetés után még inkább gólt akar rúgni.
Mert ugye G. nem tudna aludni, ha véletlenül úgy nyernének meg egy meccset idegenben, hogy az első félidő közepe után nem támadott a csapata. Ha nem fociról lenne szó, azt mondanám, hogy pazarolja az erőforrásait, míg a portugál meg tökéletesen használ fel mindent, ami a rendelkezésére áll. G-nek meg kell tanulnia, hogy 1 gól is eldönthet mindent(tavaly már leeshetett volna neki a Chelsea ellen) és néha kompromisszumot kell kötni és nem lehet az ellenfél edzőjének olyan fórt adni, hogy arra bizton számíthat, történjék bármi, nem vagyunk hajlandóak eltérni a taktikánktól semennyivel. Ez olyan, mintha egy háborúban az egyik tábornok kidolgozik egy briliáns taktikát, majd az ellenfél rendelkezésére adja és szerződésbe foglalja, hogy akkor fog attól eltérni, ha éppen az adott szituációban egy győztesnek kinéző csatánál az egyetlen kockázatot pont a taktika tartása jelenti. Ezt G. baxta el, nem M. nyerte meg.M-nek csak annyi szerepe volt, hogy azzal, hogy így megszervezte a védekezést, adott maguknak egy esélyt. Ami szinte el is szált az első gól után Milánóban, aztán csak sikerült őket visszahozni a meccsbe bekapni még kettőt. 3:1 után egyértelmű volt, hogy a Barca szinte biztosan kiesett. Láttunk már az internél sokkal gyengébb csapatokat is hatékonyan védekezni a katalánok ellen. Az meg egy vicc, hogy a tényeket nézve még így is a Barca kellett volna továbbjusson. Senki ne mondjon olyanokat, hogy az első meccs képe, stb. mert azon ugye volt egy lesgól, egy másikat meg szabálytalanság előzött meg. De ha azt meg is adjuk, akkor is 2:2. és idegenben rúgott góllal... Ha ehhez hozzávesszük a "kezezős" gólt, akkor már 2:3. Guardiola tavaly sem volt a helyzet magaslatán a hasonló stílusú csapatok ellen, ezért ő nem érdemelt továbbjutást, az már más kérdés, hogy a csapata igen. Ez a lovagias hozzáállása hogy mindig őszintén elmondja mit fog csinálni most még a szimpatikus vesztes szerepéhez sem elég, mert amit tesz az nem szimpatikus, hanem hülyeség. A kulcsjátékosok többségének gyenge formája csak hab volt a tortán. Fene tudja, ha nincs az a vulkán, akkor még ezt is elbírta volna a csapat.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 10:15:17

@Sath: "az egyetlen eddigi igazi Ronaldo" :D:D Na ezen hangosan felröhögtem :)
Állítólag már kisbaba koromban is a pálya környékére vittek levegőzni, így ez adott volt :) Ultra nem lettem, de azért szurkolok nekik.

@Everred: Csak nem Arigo Sacchi?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.04.29. 10:15:19

Mourinho nem szégyellt tanulni a Livornótól, a Sienától. Amit tőlük tanult a csapat azzal nyertek tegnap. Az igazi bajnokok (nálam) az ilyen játékosok, nem a zsenik.

@mocsing: Lucio. És Juan ugyanez!

Kicsit Inter-szurkoló lettem! :)

Sath 2010.04.29. 10:15:52

@horas: Az angol szövegben csak annyit módosítottam, hogy nem ő A legnagyobb, hanem "csak" az EGYIK legnagyobb.

De ez persze szubjektív, hiszen nálam TOP 3ban van Guardiola :).

Amúgy érdemes megnézni, hogy mit tudott kihozni a Guardiola ebből a csapatból, aki mindent megnyert tavaly, ahhoz képest a Barcához, akivel Rijkaard 'csak' BL-t és Ligát nyert'. A következő szezonban széthullotak nulla motivációjuk volt, szarul játszottak. Pedig a keret nem volt éppen gyengébb...

Persze most egy hatalmas feladat lesz felkelni a padlóról és megpróbálni megnyerni a bajnokságot, hogy legalább a Madrid, ha már megúszta, hogy a Bernabeuban ünnepljen a Barca BL címvédést, akkor legalább a Ligát ne adjuk oda nekik mellé grátiszba...

Bayern-Inter:

Nem várok gusztustalan meccset. Hacsak a Mouri nem 11esekre megy az elejétől, aminél ő azért okosabb. szerintem is csak a német faktor hajta a Bayernt + egy Robben. De egyik sem elhanyagolandó tényező, SŐT!!!! :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 10:16:05

Csak úgy halkan:
Azon morfondírozom hogy eddig bármit tett Pep meg a csapata az volt a mantra: nem találkoztak komoly elleféllel, a csapat a kutyámmal is 15 kupát nyert volna, nem is kellett oda edző, ment minden magától.
Most meg véresre van szopva José f..a, mert a Barcát kirakta a BL-ből. Ha Pep nem jó edző, nem volt teljesítmény amihez a nevét adta akkor most José miért zseni?
(mielőtt jönne az anyádatcunami: valszeg tényleg zseni és hatalmas ahogy felvezeti a madridba való igazolását), ahogy majd kiállhat a világ elé, ENNYIRE akarnak!)

HosCincer 2010.04.29. 10:16:22

@horas: a döntőben valóban az internek áll a zászló,de 22-én majd meglátjuk

az valószínű, hogy nem lessz egy néző csalogató meccs.

horas 2010.04.29. 10:17:11

Lehet,hogy mellékes,de abból szempontból is nagyszerű ez a BL-döntőbe be jutás,hogy egy estelges vereség ellenére is a BL-legjobb játékosai között sok Inter-es lesz és mivel sok elég kivételes képességű de hányatattot sorsú jtáékosa a csapatnak ez nekik is egy valamilyen szintű révbe érés lesz gondolok itt Julio Cesar,Maicon,Samuel,Lucio,Zanetti,Cambiasso...akiket nyugadtan sorolhatunk a posztján legjobbjai közé,de a klub csapatuk sikeretlensége végett esélyük sem volt egy egyéni címre iylesmi....

Everred 2010.04.29. 10:18:05

@Boodler: Mourinho volt, biz, csak épp egy Tottenham elleni bajnoki után.

"They brought the bus and they left the bus in front of the goal. I would have been frustrated if I had been a supporter who paid £50 to watch this game because Spurs came to defend. There was only one team looking to win, they only came not to concede - it's not fair for the football we played."

José, José... hypocrisy, úgy hívják ezt Angliában :-) Persze lehet, hogy azóta jellemfejlődött.

krysal 2010.04.29. 10:19:59

Elnézve a meccset, máig nem értem, egyetértve _benitoval, Pep miért erőltette Messit középen? Kihíváskeresésből? Nem lett volna egyszerűbb szélről, lendületből vezetnie kapura a labdát, mint középen rácsattanni a szirtfokokra? Ez szerintem egyértelműen Pep hibája, és alapvetően befolyásolta a párharc végkimenetelét.

Mindazonáltal csak gratulálni tudok mindkét csapatnak mindkét "előadásért", az ilyenekért érdemes nézni a focit.

(Tegnap nem szóltam bele, de nem értettem ezt az antibarca hurráéljen hangulatot. Most se. Ha keserű a szőlő, nem a jobbon kell elverni.)

horas 2010.04.29. 10:21:20

@HosCincer: Én is ezt mondom meglátjuk.
Nem akarok nagyképűnek tűnni,de a tények ezt mondatják velem,de kurvára a hajára kenheti majd az Inter ha nem sikerül.

A Lyon elleni Bayern már komolynak mondható,és a németes mentalitás is nagyban közre játszott,hogy idáig jutottak,semmiféleképpen nem becsülöm le őket,de a Barca és Chelsea nem szűkös kiejtése szerintem azért adhat okot némi önbizalomra.

Az biztos,hogy nagyon megváltoztatja majd az Inter játékát is,hogy nincs visszavágó...

rizla 2010.04.29. 10:21:38

@csizsikpizsik: mourinho jelenleg valószínűleg jobb edző, mint guardiola, sokoldalúbb, rutinosabb, bölcsebb, de sosem fog meginogni a hitem abban, hogy a barca számára nincs jobb edző pepnél. persze biztos eljönnek majd a zsebkendős idők.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 10:21:51

@csizsikpizsik: az elméleted az elején hibázik. A "mantrából" indulsz ki, hogy az igaz. Pedig fszság. Pep igenis nagy edző. Pont előtted írta meg @Sath: a frankót.

Sath 2010.04.29. 10:22:24

@jazs: nem tudok egyetérteni ezzel. Pont az volt a baj, hogy milanoban túl könnyen jött az a gól, a játékosok hitték el hogy hupsz, ez is ilyen egyszerű lenne? Jó, akkor meg is van a meccs.

Igen is uralni kellett volna a labdát, és a meccset, és türelmesen benyomni egy 2dikat, és akkor, ahogy történt londoban is, kapálozhattak volna, ahogy akarnak de onnan nem jönnek vissza.

Egyrészt a fenti, másrész egy Barcával nem lehet beállni védekezni, ugyanis bénák benne. Puyol és Piqué jó védők. Több jó védekező képességű játékost Abidal sérülése miatt jelenleg nem találsz a keretben. Toure tavaly még az volt, idén nem tudom mi lett vele, valószínű ugyanaz a rejtélyes kór kapta el, mint Alvest és Ibrát a szezon 2dik felére...

Stiel 2010.04.29. 10:24:50

@Laciii: az ilyen az kéz, tényleg előnyt szerzett vele. Klasszikus példa a 2000-es EB-n a francia-portugál meccs:

www.youtube.com/watch?v=FzBZshTTEHk

Dobálásban Busquets mellett Alves jeleskedik, akiket te írtál, tényleg nem igazán. Az említett két jómadarat viszont meg kéne nevelni. Alves ráadásul mostanság játékban is gyenge.

duran6 2010.04.29. 10:25:12

@Everred: vajon kire kukucskál a kis hamis... :DDD
(a barcában nincsenek színészek...)

rizla 2010.04.29. 10:25:50

@Everred: jó, biztos, hogy ő is tudja, hogy összevissza beszél, ez a karaktere része. és azért más egy bajnokin nulla nullára játszani, és más egy kétmeccses párharc második meccsén két gólos előny birtokában.
a top álszent hiddink, dél-koreával kikéri magának a csalást, de a stamford bridge-i kiesés után már felháborodva veri az asztalt.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 10:25:55

""Figo köszönetet mondhat nekem, most már nem ő a leggyűlöltebb ember Barcelonában." :)

rizla 2010.04.29. 10:26:50

@Sath: "egy Barcával nem lehet beállni védekezni, ugyanis bénák benne."

huh??

"Több jó védekező képességű játékost Abidal sérülése miatt jelenleg nem találsz a keretben."

ehhh???

Sath 2010.04.29. 10:27:15

@krysal: Messi nem játszott középen.

Én meg ezt nem értem, honnan veszitek??
Ibra volt középen, majd pedig Bojan, Messi meg ott volt, ahol akart, volt hogy középen tűnt fel, volt hogy jobbról cselezett befele, stb. (Cesar elképesztő védésénél pl)

rizla 2010.04.29. 10:27:43

@Bajnok: azért ahhoz pofa kellett, hogy elcipelje júdást provokálni. stílusos egy szemétláda, az biztos.

Eastbay1 2010.04.29. 10:27:47

@csizsikpizsik: Pep jó edző (lesz talán), Mourinho meg már bizonyított szerintem. De Pepnek ez a második éve edzőként (a tarcsis bohóckodás nem ér), szóval én hiszem hogy elvárható tőle ennyi tapasztalattal, hogy legyőzze Mourinhot (és még sok másik edzőt sem).

SPU 2010.04.29. 10:28:11

A szerencsésebb csapat jutott tovább, a jobb kiesett. Ez nem ritka, hisz a labda kerek,az antifoci pedig örök.

Van, aki azt mondja, éppen ezért szereti a futballt. Hogy tudniillik. nem lehet megmondani a reális erőviszonyok alapján, ki nyer. Speciel én épp ezért utálom sokszor. Mindig meg is fogadom ilyen alkalmakkor, hogy nem nézek több focit. Aztán persze mégis.

De azért bakker. Ennek a Barcelonának nyernie kellett volna. A világfutball szempontjából tragikus, hogy - mint legtöbbször -megint egy geci bekkelő ment tovább. Mert mindig a támadó focinak kell nyernie, ez morálisan így van rendjén. Nekem egy Rehhageles görög csapat ne nyerjen EB-t, amikor ott vannak a csehek is. Egy hazai pályán játszó német nehogy már már kiejtse az akkor legszebb focit játszó Argentínát. Egy kontrázós olasznak nincs joga kivernie egy nyolcvankettes brazil csapatot, talán a legjobbat, nem a legjobb brazilt, a legjobbat, amelyet valaha láttam, és amelyik ráadásul megtette azt a fair play szívességet, hogy kapus nélkül utazott ki a vébére. Egy robotfocis, hollandedzős, bíróilag durván támogatott ferdeszemű alakulat nehogy már kiejtse a nála lényegesen jobb európaiakat. Satöbbi. Ilyenkor mindig megrendül a hitem a világegyetem értelmében. Az ilyen van Gaalok, Mourinhók, Hiddinkek, Rehhagelek meg a hozzájuk hasonló mágnestáblás taktikusok húzzanak el a vérbe, ne tegyék tönkre a kedvenc játékomat.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 10:28:43

@rizla: Nekem sem, ezért fájlalom hogy még annyit sem kapott soha "legalább nem rontotta el"

@Bajnok: Világos hogy f..ság. Pontosan ezért írtam, ha nem jó José mitől olyan jó hogy pofán sikerült rúgnia?

rizla 2010.04.29. 10:29:27

@Eastbay1: "Pep jó edző (lesz talán)"

: DDDDDDDDDDD

hihetetlen irányokba képes fordítani az emberek realitásérzékét egyetlen meccs.

krysal 2010.04.29. 10:29:50

@Sath: érdekes mód nem csak nekem tűnt fel. Ha neked ez az úm. "klasszikus szélről játéka" Messinek, megeszem a mezed. Nem azt mondtam, centert (előbb Ibra, majd Bojan volt ténylegesen előtte), de az általános pozíciója, helyezkedése középre illesztette. Vagy mit gondolsz, Cambiasso hogy a rákba' találkozott vele annyit?

Neil Blender 2010.04.29. 10:29:56

Persze ertheto, elfogult vagyok de nagyon szoritottam az Internek hogy a Barca ne a Bernabeuban legyen a tortenelem elso BL duplazoja. Titokban persze abban is remenykedem hogy Mourinho nyerje meg a BL-t, az Olasz Kupat, es a bajnoksagot igy "jollakva" Olaszorszagban tegye at a szekhelyet madridba HA Pellegrininek harangoztak a nyaron.

Tokeletes celfocit jatszott az Inter, minden tiszteletet megerdemelnek, de borzasztoan kivancsi lennek menynire laktak jol mar most es mennyire fogjak a Bayernt lenezni. Mert az biztos hogy az a csapat aki kiejti a Barcelonat, biztosan egy picit elhiszi hogy egy lankadt bajor kolbasz mar nem lehet akadaly. Sztem ez lesz Mourinho legnehezebb feladata a donto elott. Ezeket a "teveszmeket" eloszlatni.

Sath 2010.04.29. 10:30:19

@rizla:
Lehet hogy nem értesz vele egyet, de ez a véleményem Dr. Bubo, hiába huhogsz :)

De mikor azt írom, hogy "bénák benne", természetesen arra gondolok, hogy magukhoz képest.

Eastbay1 2010.04.29. 10:30:24

@SPU: Elég "érdekes" elméleteid vannak.

krysal 2010.04.29. 10:31:03

@rizla: mondjuk ezen én könnyesre röhögtem magam:P Nem volt szép tőle, inkább nevezném vérgecinek, de ha iróniáról és cinizmusról van szó, lassan Vonneguti magasságokban jár José...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.29. 10:31:42

@SPU: Közlöm veled, hogy nyert a Barcelona, a focit játszó csapat nyert. :)

Szép is lenne a hosszú bekezdésed, akkor mindenki meggazdagodhatna sportfogadásból tippmixből. :)

rizla 2010.04.29. 10:33:14

@SPU: "A világfutball szempontjából tragikus, hogy - mint legtöbbször -megint egy geci bekkelő ment tovább. Mert mindig a támadó focinak kell nyernie, ez morálisan így van rendjén."

az inter egy meccsen bekkelt, mert ez volt a lehető legoptimálisabb megoldás a számára. pláne 10 emberrel. az hülyeség, hogy mindig a támadó focinak kell nyernie, ugyan miért?

"Nekem egy Rehhageles görög csapat ne nyerjen EB-t, amikor ott vannak a csehek is."

mourinho tőlem megdögölhet, de a nevében kérem ki magamnak ezt a párhuzamot baszki. a görögök olyan isteni, kibaszott mákkal bírtak azon az EB-n, hogy összehasonlíthatatlan az interrel. a csehek olyan ziccereket hagytak ki sorban, amilyenből a barcának nem volt egy sem (és így is lőtt két gólt).

"Egy hazai pályán játszó német nehogy már már kiejtse az akkor legszebb focit játszó Argentínát. Egy kontrázós olasznak nincs joga kivernie egy nyolcvankettes brazil csapatot"

te amúgy a való életben is ilyen vagy? mármint a szép lányokat csak szép fiúk dughassanak, meg ilyenek?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 10:34:06

@rizla: Inkább beteg, nagyon beteg, de hogy azt így adja elő az valami zseniális (fogadok Luis ott fog mellette kotlani Madridban)

montipájton 2010.04.29. 10:34:21

@SPU: az első meccsen éppen a támadófoci nyert, emlékszel? A Barca a két meccsen periódusokban sem tudott olyan dominánsan agresszív előrejátékot mutatni, mint az Inter a San Siróban 70 percig.
A visszavágó már szükségszerű volt ezek után. És nem volt megtiltva ott sem a katalánoknak, hogy hatékonyabbak legyenek. Illetve de, az Inter által.
Ragozgatod akárhogy, ezúttal Mourinho nyert, ami nem jelenti azt, hogy akár jövőre nem lehet fordtítva egy ugyanilyen párosításban.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.04.29. 10:34:42

@Artsuhtaraz: A pápa elolvassa ezt a posztot és boldoggá akarja avatni Zsozét.

az kizárt, a pápa bevallottan Bayern szurker és jó bajorhoz híven búzasört iszik, igaz stuttgartit :) :) (folyekonykenyer.blog.hu/2009/12/18/a_vatikan_hivatalos_sore) ...

bidzsibj 2010.04.29. 10:35:20

Sziasztok!

Az Inter tokelyre fejlesztette azt amit az MU jatszott a Barca ellen mert mi csak egy golra voltunk jok.
Azert egy sovany gratulalast megerdemel az Inter.
Jo hogy nem duplazhat egy csapat sem a BL-ben.
Egyik csapatot sem szeretem!
A dontot nem fogom nezni!
Hajra MU!

rizla 2010.04.29. 10:35:23

@Neil Blender: "menynire laktak jol mar most es mennyire fogjak a Bayernt lenezni. "

semennyire. az inter a legéhesebb erre a BL-re. nyerhet a bayern, de nem ezért fog, ha fog. mourinhonál pláne nehéz elképzelni, hogy lazulás legyen, meg egyébként is: BL-döntő baszki.

Gabez 2010.04.29. 10:35:46

Azt hiszem, Bozsi jól összefoglalta a lényeget ezzel a linkkel tegnap.

lh6.ggpht.com/_lLfdTzGM9y4/S9iQ-DM9ZzI/AAAAAAAACIw/Y3dHGNiIt-Y/a095b62ba601cdf2e9b5ff3d0e9c8069_biscuitsshakey.gif

Sweini, Demichelis és Van Bommel jobbak, mint Messi, Pique és Xavi?

2010.04.29. 10:38:12

"a Barcelonának egy játéka van. Azzal jó eséllyel bárkit lever, úgyhogy nincs rászorulva, hogy másik legyen neki. Aztán van az úgy, hogy jön valaki, aki képes arra, hogy ezt tönkretegye, "

a 180percből 30-at ha játszottuk a saját játékunkat, akkor slőttünk 1 gólt egy lesgólt és fejeltünk egy oltári nagy ziccert mellé
a 180-ból 130-at pályán töltött a svéd torony és ha ő ott van akkor minden van csak nem a saját játékunk
az első meccset kegyetlen eltolta Pep, mert ha ott a 2.-ban behoz legalább 1 csatárt....
de már az elsőből kiindulva is kezdhettek volna a kicsik és akkor...
mindegy
ez van

2010.04.29. 10:39:25

@Blaugrana: mármint 1 meg nem adott gólt*

Sath 2010.04.29. 10:40:08

@krysal: Szerintem úgy találkozott vele annyit, hogy ő volt az egyik legfőbb interes szűrő ember, a 6 fős védősor előtt.

Emiatt ha Messi szeretett volna középre menni, passzolni vagy lőni (ott a kapu merre másfele kellett volna neki menni, passzolni, lőni?? ), kénytelen volt vele (is, de többségében vele) találkozni.

De mindig ugyanígy játszik a messi (ugyanígy= alves jobb szélen + 1 center középen, és mögöttük jobb felől egy vonalban Xavival indul Messi is), akkor is mikor 4 mester 3as rúgott és isten volt minden médiában, és akkor is mikor nem ment neki annyira.

1 meccsen volt eddig klasszikus center, amire hirtelen emlékszem, a valencia elleni 1félidő. Szar is volt az úgy, Pep becserélte az Henryt, és vissza került a szokásos helyére...

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 10:41:12

@rizla: "te amúgy a való életben is ilyen vagy? mármint a szép lányokat csak szép fiúk dughassanak, meg ilyenek?"
Hát ez kurva nagy szöveg :) :) :) :)

neeskens 2010.04.29. 10:43:23

A vitás kérdésekben egyetértek a posztíróval. Kiállítás túl erős volt, A gól nem volt les. A kezezés kezezés volt.

Amúgy az én olvasatomba ez inkább hősies védekezés volt, mint undorító catenaccio. Abszolút megérdemli az Inter a továbbjutást.
Úgy érzem az is beigazolódni látszik, hogy a földöntúli Messi ellen is van recept. Persze nem az Arsenalnak, mint ahogy egyértelmű lett mindenki számára, hogy mit jelent Iniesta , illetve a hiánya a Barcanak.

Ja és Guardiola jó edző, csak Mourinho jobb.

Eastbay1 2010.04.29. 10:43:39

@rizla: Jó, akkor legyen NAGY edző a kedvedért, de két évvel a háta mögött nálam még akkor sem top edző, ha nyert már bajnokságot és BL-t. Azért sokaknak igaza van abban, hogy nagyjából egy játékuk van, igaz azzal a 99%-ban jók.
Mindegy, ha Pep jövőre kitalál egy működőképes Plan B-t, akkor azt mondom, hogy tényleg jó edző.
Pókeres hasonlattal élve, Pep olyan mint aki első évében nyer egy Sunday Milliont meg összehoz egy Triple Crownt, de mégsem lehet rá mondani, hogy világklasszis játékos.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 10:44:44

@krysal: ezt a nagy antibarca felzúdulást én sem értettem, mondjuk én a barcaellenességet sem, úgyhogy nem is próbáltam mélyre ásni miatta :)

@Sath:www.uefa.com/uefachampionsleague/matches/season=2010/live/index.html?matchday=12&day=2

a hőtérkép segít eldönteni a vitát.

@rizla: ebben meg én értek egyet, mi sem bizonyítja jobban, mint a rijkaard-guardiola közti hipertérugrás.

SPU 2010.04.29. 10:45:06

Én arra emlékszem, hogy az Inter hazai pályán, miután erőteljes bírói segédlettel, nagy mázlival, és mindenekelőtt azért, mert a támadni akaró csapat szelőssé váló védelmét ugye szét lehet kontrázni, megszerezte az edzője által szükségesnek vélt mértékű előnyt, beállt 11 emberrel védekezni. Milánóban, saját stadionban. Gratulálok. Ha valakinek ez tetszik, az más sportágat szeret, mint én. Vagy Inter-drukker. :)

krysal 2010.04.29. 10:48:01

@Sath: cimbora, senki nem állította, hogy csatárt játszott. A középpálya közepén, valahogy így:

Ibra

<--- Messi --->

Természetesen kihúzodott mindkét szélre, de ha alapvetően szélről játszik befelé, nagyobb lendülettel érkezik, és nem, nem lohol állandóan a tangáját markolva Cambiasso. (Hacsak rá nem állítja José, de akkor nyílik egy kiadós lyuk középen.)

johevi 2010.04.29. 10:48:30

Bayern - Inter BL döntő... Szokom a gondolatot... Kétségtelen, mindkettő megérdemli, de ez az a párosítás, ami egy semleges drukkert a legkevésbé érdekel... Nincs kinek drukkolni... Arról fog szólni a BL döntő, hogy 90 percen keresztül mindkét csapat 11 játékossal a saját gólvonalán fog állni, a labda meg másfél órát érintetlenül fog állni a kezdőkörben...

Eastbay1 2010.04.29. 10:48:51

@rizla: "te amúgy a való életben is ilyen vagy? mármint a szép lányokat csak szép fiúk dughassanak, meg ilyenek?"
Ebben némi fajvédő elméletet vélek felfedezni:D

drani 2010.04.29. 10:49:24

én ugyan nem láttam a meccset, csak az összefoglalót, de abból azért nem tűnt simának az inter továbbjutása, mint ahogy azt a poszt is meg a kommentek sugallják. Sőt kurva neccesnek tűnt. Szerintem csak be kellett volna rúgni a barcának a helyzeteit.

vargasanyigól 2010.04.29. 10:51:08

Azt láttátok, hogy végén RÁKAPCSOLTÁK A LOCSOLÓT a a szurkolóik előtt a pályán ünneplő Interesekre?
Úgy látszott, hogy csak a pálya azon részén ment a
locsoló.... nem egy nagy klubhoz méltó dolog....

A Barcelona mint klub játsza a niceguyt de egy kicsinyes nagyképű banda valójában.

Eastbay1 2010.04.29. 10:51:11

@SPU: Szerintem jelentkezz Morattinál, hogy tudnád ezt te jobban is csinálni mint Mourinho.

Lezuzius 2010.04.29. 10:51:43

Ez mekkora, kukucskal, hogy megvan-e a piros :)

i39.tinypic.com/2wfqtrd.gif

Sath 2010.04.29. 10:51:57

@_benito: @krysal: De most esküszöm nem értem, szerintetek a hőtérkép alapján ez nem az a hely, ahol Messi mindig is játszani szokott?

Eastbay1 2010.04.29. 10:52:05

@johevi: Jó meccs lesz ez, ne aggódj.

horas 2010.04.29. 10:52:10

@SPU: Amúgy meg 10-10 ellen talám még megis nyerte volna a meccset az Inter.A Barcelona ha azt hiszi az a lényeg,hogy mennyire ügyes a labával és milyen jól tarják járatják azt,ez estben ők is tévedésben vannak sportág ügyileg....

neeskens 2010.04.29. 10:52:11

@SPU: Én nem tudom te milyen sportágat szeretsz.

A foci az hősies védekezésről, tökéletesen megtervezett taktikáról is szól. Nemcsak a joga bonito van.

A milánói bírói segédletet a tegnapi kiállítás után emlegetni vicces.

krysal 2010.04.29. 10:52:51

@_benito: barcaszeretettel engem a legkevésbé sem lehet vádolni, de nekem túlzó volt. biztos kicsapódott a frusztráció. viszont úgy vagyok vele, ha nem a Real Madrid nyer (pláne, ha nem nyerhet, ott sincs), akkor győzzön a jobb.

Ez esetben ez az Inter volt végül, de azon felül picsogni...

horas 2010.04.29. 10:53:09

@SPU: 0-1 nél milyen támadó és szétkontrázható csapatról beszélsz édesapa?

casaubon 2010.04.29. 10:55:04

szerintem azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy a Barcelonában több játékos hetek óta rossz formában van. és most nem csak Ibrahimovicra vagy pláne Henry-ra gondolok, de ott van Alves, aki meg se közelíti azt, ahogy tavaly játszott. de a nagy szériája óta Messi is leült, és Xavi is tulajdonképp csak a Madrid ellen hozta magát. Iniesta meg nagyon hiányzik, ő viszont túl sérülékeny.
simán el tudom képzelni, hogy a fáradtságtól (nem elsősorban fizikai, hanem mentális) játszanak kicsit gyengébben a tavalyinál. több mint 50 tétmeccset játszottak idén, tavaly meg 70-nél (!) is többet. viszont mi lesz akkor a VB-n? vagy a következő szezonban?

Svenmester 2010.04.29. 10:55:07

Ha 0-0 maradt volna sem csalódtam volna a meccsben, öröm volt nézni mennyire szervezetten játszik az Inter még 10 emberrel is, mondjuk Cordobával majdnem elcserélte magát Mourinho

krysal 2010.04.29. 10:55:28

@Sath: nem? Sokszor jól bevált húzás (ellenünk pl.), de nem oda pottyantotta le E.T. a cangájáról.

mickeyknox 2010.04.29. 10:56:37

@drani: ez általában a megoldás mindenre :)

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 10:57:05

@johevi: Az a Juve-Milan volt.
Láttad már idén játszani a Bayernt BL-ben? Úgy játszanak, hogy már nem tudom őket utálni.
Az Intert pedig ne a tegnapi alapján ítéld meg. Az utóbbi időben általában jól játszik a csapat.

@drani:
Én láttam a meccset, és így is necces volt. A dícséret a HŐSIES játéknak szól

Sath 2010.04.29. 10:57:20

@vargasanyigól: Jaj, dehogy, tök jó idő volt, biztos megizzadtak és a locsolóval csak fel akarták őket frissíteni :D

"A Barcelona mint klub játsza a niceguyt de egy kicsinyes nagyképű banda valójában."

Ha te valóban ezt gondolod, akkor vagy buta vagy, vagy a barcelona valamivel nagyon megbántott. Tudod ki a nagyképű: Mourinho, Cecil Ronaldo, Sergio Ramos, Totti, a Barcából pedig max Ibra.

De most komolyan, szerinted Xavi, Iniesta, Messi, Pique, Guardiola, Puyol nagyképű?????????!!!!!!!!

johevi 2010.04.29. 10:57:21

A barca Milánóban baszta el, ahol akart focizni, és 1:0 után sem állt le. Pedig ha arra ráül max minimum csak X lesz, otthon továbbjut. A taktika fényes győzelme, a futball csúfos bukása volt tegnap.

Svenmester 2010.04.29. 10:58:01

No Övrebö, No BL trophy :D:D:D

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.04.29. 10:59:01

@SPU: Van, aki azt mondja, éppen ezért szereti a futballt. Hogy tudniillik. nem lehet megmondani a reális erőviszonyok alapján, ki nyer. Speciel én épp ezért utálom sokszor. Mindig meg is fogadom ilyen alkalmakkor, hogy nem nézek több focit. Aztán persze mégis. ... Az ilyen van Gaalok, Mourinhók, Hiddinkek, Rehhagelek meg a hozzájuk hasonló mágnestáblás taktikusok húzzanak el a vérbe, ne tegyék tönkre a kedvenc játékomat.

no ezért a hozzászólásért már megérte végigolvasni az egészet..., csak gratulálni tudok, komoly kedvenc játékod lehet,
akkor a legjobb lenne egyetlen meccset sem lejátszani, egyszerűen beírjuk a mindenki által tudottan szeb foct játszó, nagyobb nevekkel felálló és esélyesebb csapatot, legalább a játékosok is mehetnek kocsmázni futkározás helyett, meg nekünk sem kell izgulnn hogy mi lesz a vége...

kívánnám ha lehetne, hogy az elkövetkező 20 évben minden meccset amit nézel az nyerjen meg aki a reális erőviszonyok alapján megérdemelné, valószínű nem sokáig motiválna a meccsnézés... (bár nem tudom hogy mi az hogy reális erőviszony, hisz az épp a pályán 90 perc alatt döl majd el)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 11:00:24

@Svenmester: Na mi az, eddig kellett várni az első överbözésre??

johevi 2010.04.29. 11:00:28

@Bajnok:
Istenem, ha korábban valaki azt mondja, hogy a Bayernnek fogok egyszer drukkolni... Olicnak, a bajorok Torghelléjének..

Sath 2010.04.29. 11:02:02

@krysal: ezt a kommentedet sajnos viszont szó szerint nem értem :D de komolyan, légyszi fogalmazd át, mert mintha kínai lenne :D

Boodler 2010.04.29. 11:02:04

@Adriano87:
Ez a locsolás nagyon kemény.

horas 2010.04.29. 11:03:22

@Svenmester: Szerintem te Muntari-ra gondolsz bár őket igen nehéz összekeverni,én fogtam a fejem mikor beállt a benszülött...ki ragadt be a gólnál?
Sulley

drani 2010.04.29. 11:04:10

@mickeyknox: arra értettem, hogy megvoltak a helyzetei, máskor ennyi is elég nekik.

Adriano87 2010.04.29. 11:04:38

Inter ebben a szezonban szépen játszik.Pandev megsérült a bemelegítésnél és helyette Chivunak kellett játszani.Motta kiállítása vicces volt ilyenért nem szabad sárgát adni.emberhátrányban csak ezt tudta játszani az Inter.

Deeo 2010.04.29. 11:04:48

Tegnapi recept:
Végy tíz mezőnyjátékost!
1 barom legyen köztük, ezért állítassa ki magát élete egyik legnagyobb meccsén a mérkőzés első harmadában.
A maradék 9 embert szegezd a 16-os vonalára. egymás mellett sorba.
Ne kapj 2nél több gólt, ezáltal juss be a BL-fináléba
Végül kapd be..
És ennyi.

krysal 2010.04.29. 11:05:30

@Sath: "De most esküszöm nem értem, szerintetek a hőtérkép alapján ez nem az a hely, ahol Messi mindig is játszani szokott? "

Nem. Pep elég sokszor húzza meg az utóbbi időben, hogy Messi középen keverget, de nem ez az igazán jó poszt neki, pláne nem az Inter ellen. IGEN, kihúzódik így is szélre, ahogy egy csatár is a szélen tudja találni magát, de NEM onnan indul eleve. Mit nem lehet ezen megérteni?

dzolutan 2010.04.29. 11:07:17

Motta helyében(neki már úgyis mindegy alapon) belemostam volna a pitsám az öntözőbe. :D
Két triplázásra esélyes csapat a döntőben, mester és tanítványa, Európa mentálisan legerősebb csapatai, kurvajó döntő lesz.

Adriano87 2010.04.29. 11:08:35

nekem egyáltalán nem tetszik a Barca focija lehet hogy bennem van a hiba.85%ban náluk volt a labda de nem volt helyzetük.nem is nézek spanyol focit.régebben jobb volt a spanyol bajnokság.Valencia,Deportivo meghatározó volt a Bl-ben.

curgan 2010.04.29. 11:09:51

Bravo szép írás! Csak helyeselni tudok.

Forza Roma!

horas 2010.04.29. 11:09:52

@Adriano87: Amúgy mikor 10 emberrel maradt az Inter Cambiasso-t leszámítva nem maradt középpályás a csapatban.
maicon lucio samuel zanetti
milito chivu cambiasso eto'o
..........sneijder

így nézett ki a dolog...

Amúgy az Inter és a Bayern abból szempontból is kiugró idén,hogy :
Szerezz egy jó edzőt,majd hagyd dolgozni.
Ez főleg a Real-nak szól...
(Wenger pedig MÁR vagy nem jó edző vagy nemtudom....)

mickeyknox 2010.04.29. 11:09:56

@drani: ez igaz, voltak helyzeteik, 1 gólt lőttek is, de általában sokkal több helyzetük szokott lenni, amiből 2-3 gólt is lőhetnek. Ekkora labdabirtoklási fölény mellett az a pár helyzet kutyafitty, ha lett volna bennük átütő erő, és az inter nem ennyire fergetegesen fókuszált (és nem azt írom hogy jól focizott), akkor henger lett volna.

SPU 2010.04.29. 11:10:04

Mennyi Inter-drukker! :)

Na, nem akartam ám én bántani az Intert, csak annak a véleményemnek merészeltem hangot adni, hogy nem a jobb csapat jutott tovább.

A jobb csapat alapvetően az, amelyik jobban erőlteti a góllövést. Nem az, amelyik effektíve több gólt lő. (Nekem. Szerintem.) A Barca és az Inter közt van egy-két klasszis különbség. Nem az Inter javára, bocsi fiuk. Ez azonban nem feltétlenül elég ahhoz, vagy csak szerencsés esetben elég ahhoz, hogy a pályán is a Barca nyerjen. Szerencse pedig most nem volt, az ehasználásra került tavaly a Chelseanél. Olyan ez, mint a régi hadászati szakkönyvekben. A támadónak kb. háromszoros ember- és anyagfölényt kell kialakítania, hogy át tudja törni a az ellenség jól kiépített védvonalait. Na, háromszor nem jobb a Barca az Internél. Így járt a foci. Talán majd jövőre. :)

Stiel 2010.04.29. 11:10:29

@Adriano87: amit írsz, az max erre a meccsre igaz, az elmúlt két évben jópár sokgólos meccset játszottak, szóval ez így ilyen utólagos takarózás max. Inkább írd azt, hogy nem szereted a Barcát, örülsz, hogy tegnap kikapott és kész. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 11:11:52

@Adriano87: a videjó hatalmas volt a locsolással. 4-5 meccses stadionzárást kérek az Uefától... :) amúgy az is látszik, hogy Valdez nem akarja bántani Murinnyót. röpködött ott minden. Materazzitól meg meg lehet venni a meccslabdát, az élelmes üzletember lecsapott rá. :))

tonchyka 2010.04.29. 11:14:23

Én is azt gondolom,hogy a tegnapi mérkőzés a mesterek ütközete volt.És győzött a jobbik!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 11:15:27

Mennyi Inter-drukker :)))
Lesz itt még több is ha nyernek (és miért ne nyernének, José csillaga jól áll)

Adriano87 2010.04.29. 11:15:52

@Stiel:
én nem utálom a Barcát.továbbra is ők a legjobbak a világon(labdabirtoklásban).:))

rizla 2010.04.29. 11:15:54

@Eastbay1: "Mindegy, ha Pep jövőre kitalál egy működőképes Plan B-t, akkor azt mondom, hogy tényleg jó edző."

istenem, hogyne. benito mondjuk azt mondta idény előtt, hogy majd idén derül ki milyen jó edző. de mégsem, majd jövőre. aztán ha jövőre megint sokat nyer, akkor majd azután. szerintem térjünk vissza erre úgy 20 év múlva, és kérdés letudva.

"Pókeres hasonlattal élve, Pep olyan mint aki első évében nyer egy Sunday Milliont meg összehoz egy Triple Crownt, de mégsem lehet rá mondani, hogy világklasszis játékos. "

eléggé sántít a hasonlat, a pókernél egyénibb sportág ugyanis nincs is. guardiola mellett viszont van egy 20 fős keret. bonyolultabb ez ennél. az lehet, hogy vannak nála jobb edzők, de erősen kétlem, hogy valaha bármelyik is képes lett volna a triplára, vagy a hat kupára. ahhoz több kell, mint jó edzőség, ahhoz ilyen szimbólumnak, vezérnek kell lenni. pepnél jobban senki sem érti ezt a klubot, kb ennyi.

horas 2010.04.29. 11:17:23

@SPU: Duma.
Ahogy már írtam,ha az Inter teljes létszámban amrad a hajrához közeledve vertek volna egyet kontrából aztán csoki.

Egyetlen dolog amiben jobb a Barca az Inter-nél az a labdabirtoklás.Több mint háromszor annyit rúgott kapura a Barca mint az Inter a kér meccs alatt,eggyel kevesebb gólt szereztek.Akkor ki támad jobban meg ki-é a zseniális támadó foci?Tehát az Inter sokkal jobban védekezik és sokkal hatékonyabban támad.A labdaára meg rávehetik a brét a katalánok,ennyi.

rizla 2010.04.29. 11:17:54

@johevi: "Arról fog szólni a BL döntő, hogy 90 percen keresztül mindkét csapat 11 játékossal a saját gólvonalán fog állni, a labda meg másfél órát érintetlenül fog állni a kezdőkörben... "

dehogyis, miért szólna erről? még az is lehet, hogy nagyobb meccs lesz mint az univerzum legnagyobbjaként beharangozott barca-manu

nalazo 2010.04.29. 11:18:02

Leütöttük fejét a katalán hidrának,
Az égig nőtt hirtelen a vörös-kék bánat.
A müncheni gatyát is illik kiporolni,
Minedenki üvöltse: Forza Nerazzurri!

rizla 2010.04.29. 11:19:29

@vargasanyigól: "A Barcelona mint klub játsza a niceguyt de egy kicsinyes nagyképű banda valójában."

igen, hú apám, most lebuktak. ebből a locsolásból nagyobb legenda lesz, mint övreböböl, látom előre. ezt fogjuk hallgatni 5 év múlva is. "kikaptunk a barcától, de mi legalább nem locsoltuk őket pofán, amikor ünnepeltek a pályánkon"

avenger13 2010.04.29. 11:20:01

@Artsuhtaraz: a pápa német, max. van gaalt avatja boldoggá, ulival együtt. :D

@Everred: nem mourinho találta ki. nem tudom ki volt az, de Sagnol nyilatkozta: Ein Madrider Journalist hat mal nach einem Spiel von uns gesagt: Bayern hat seinen Bus vor dem Tor geparkt. Ich denke, das hat es gut getroffen. Ezt a 2001es bayernről írták. forrás:www.fcbayern.telekom.de/de/aktuell/news/2010/23118.php?fcb_sid=07532d558747287f6fd3406fc2614f26

_norbee (törölt) · http://www.liverpoolfc.tv/ 2010.04.29. 11:21:11

@nalazo: Te nagyon ott vagy, viszont kijavitanam a "nerazzurri" szot vmi Bayernesre, csak nem jut eszembe semmi. :))

rizla 2010.04.29. 11:21:14

@horas: nem hiszi azt a barca, te hiszed azt, hogy azt hiszi, vagy szeretnéd hinni, hogy elénk tárhasd a megfejtésedet, miszerint a labdabirtoklás nem minden. egyszer megnézném, ahogy pep kommentel ide, és türelmesen válaszolgat a felvetésekre.

Stiel 2010.04.29. 11:22:15

@Adriano87: utálni és nem szeretni két különböző dolog. Ééés én sem arról mantráltam, hogy világ legjobb csapata stb., csak arra a hülyeségedre kívántam felhívni a figyelmed, hogy az elmúlt egy hét két meccse miatt nem nézel spanyol focit (hónapok óta? évek óta? évtizedek óta?).

Csupán őszinteséget kérek. :)

horas 2010.04.29. 11:22:46

@SPU: Szerencse...
Milito-Piqué gólja megszólalásig hasonlít.
Alves vs Sneijder elmaradt büntetőért (ami nem is feltétlen volt az) cserébe ott volt több mint egy óra emberelőnyben hazai pályán.
Mit akarsz még,gól előny nem kell?

Egy iylen szintű védekezés amit az Inter bemutatott legalább oylan finoman hangolt csapatmunka mint a Barca lélegzet elállító támadásai.Egyszerűen ostobaságokat írkálsz.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 11:23:33

@rizla: sajnos hiába könyörgök neki, mindig visszautasít.

horas 2010.04.29. 11:24:38

@rizla: Én nem tudom ki mit hisz.SPU kommentjére reagáltam.Kicsit kezd görcsössé válni ez labdabitoklás mizéria...

avenger13 2010.04.29. 11:25:08

@SPU: téged nem igazán értelek. idén a bayern kifejezetten támadó focit játszik. nézni is kéne a meccseket. 4-0-s összesítéssel jutottunk a döntőbe. az inter meg vágott 3at a barcának otthon. jobban védekeznek. emlékszel te a tavalyi 0-0 1-1-re? ehhez képest gólzáporos meccseket nézhettél. tudom, hogy szar, hogy kiesett a barca, de a focit gólra játsszák, a szépségverseny az egy másik játék.

rizla 2010.04.29. 11:25:10

@casaubon: "de a nagy szériája óta Messi is leült, és Xavi is tulajdonképp csak a Madrid ellen hozta magát."

ezen túl sokat nem kell gondolkodni, 2010-ben alig volt meccs, ahol ez a két ember ne játszott volna 90 percet. ezt nem lehet egyenletes intenzitással végigcsinálni, főleg, ha nincsenek partnerek. ibra továbbra is idegen test, henry-ról lemondhatunk (és mibe, hogy ha nincs az arsenalos picsogása, és bűnszar teljesítménye az emiratesben, akkor pep még bízna benne? teljesen jogos, hogy nem bízik, lojalitás mindenek felett), pedro még éretlen, iniesta kidőlt. túl sok.

"simán el tudom képzelni, hogy a fáradtságtól (nem elsősorban fizikai, hanem mentális) játszanak kicsit gyengébben a tavalyinál. több mint 50 tétmeccset játszottak idén, tavaly meg 70-nél (!) is többet. viszont mi lesz akkor a VB-n? vagy a következő szezonban? "

pontosan így van. megmondom mi lesz a vb-n: messi égni fog, legalábbis maradona biztos, hogy nem fog rá frissítőleg hatni, xavi fásult lesz, viszont iniesta legalább viszonylag kipihent lehet, ami a spanyoloknak nem fog rosszul jönni.

SPU 2010.04.29. 11:26:16

Bakker horas, nem azt magyarázom már ki tudja mióta, hogy kontrából nem ér gólt rúgni?! Úriember olyanat nem tesz. Ha már 11 manyussal védekezünk, akkor nem gilt lekontrázni labdaszerzéskor 5-6 emberrel azt a hátul maradt három védőt. Hol van itt a fair play? Ez nem gentlemanlike. Szépen addig kell passzolgatni keresztbe, míg a svéd bosnyák is visszaér a saját tizenhatosra (erre kurva sokat kell várni, elismerem), na akkor aztán lehet próbálkozni, felállt védelemmel szemben, sok sikert hozzá. :)

rowi 2010.04.29. 11:27:31

remélem más még nem linkelte be:

uk.eurosport.yahoo.com/football/early-doors/article/242106/

a végén a videó az érdekes

rizla 2010.04.29. 11:27:35

@csizsikpizsik: ugyan, ne pont erre a kommentre ugorj, ez pl vicces, legalább nem a mélyen gyökeredző óvodai frusztrációkat érezni ki belőle, mint kb hetven másikban.

rizla 2010.04.29. 11:29:00

@Deeo: "1 barom legyen köztük, ezért állítassa ki magát élete egyik legnagyobb meccsén a mérkőzés első harmadában. "

azt amúgy vágjátok, hogy motta barca-nevelés, ugye? ő volt a tégla, sajnos ez sem jött be.

horas 2010.04.29. 11:29:03

@SPU: NEm teljesen értem amiről írsz.
1-0 vezetett a Barca Milánóban miről beszélsz?
Úgy kaptak háromgólt,hogy nem is igazán támadtak....3-1 kezdtek el...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 11:29:25

@anonim222 [semleges néző]:

Ez egy nagyon figyelemreméltó gondolat.

Az utolsó tíz percben meg lehetett volna csinálni a továbbjutást, az Inter akkor már a köldökén vette a levegőt, és meg lett akkor már bontva az a védelem rendesen.

Az a vicc, hogy még a gól is összejött, és ha Tourénak három centivel arrébb van a keze, most megint minden ellendrukker korszakos Barca-mákról beszélne. Pedig tényleg könnyen lehet, hogy tudatos taktika volt ez...

rizla 2010.04.29. 11:29:40

@krysal: ez egy nagyon jó poszt neki, sőt, mi több, kiváló. az inter ellen nem bizonyult jó megoldásnak, de nem pláne.

horas 2010.04.29. 11:34:51

@anonim222 [semleges néző]:
Guardiola remek húzásait mennyire igazíthatta ahhoz,hogy az első félórában valakit kiszórnak az ellenfélből?

rizla 2010.04.29. 11:35:19

egyébként a valdes vs mourinho esethez: szerintem csak olyan bírálja a szituációt, aki érti, hogy mit mondott valdes josénak, és miért. sajnos én nem tudok szájról olvasni spanyolul. mindenesetre nekem eléggé úgy tűnt, hogy mourinho nem a saját szurkolóikhoz rohant, hanem arcolt a camp nou közönségének, ami lássuk be, szintén teljesen rá jellemzően felesleges volt, és cseppet sem elegáns.

Sath 2010.04.29. 11:35:48

@krysal: abban nem értünk csak egyet, hogy ugyaninnen vágott 4et az arsenalnak, illetve ennél inkább jobbról nem tud indulni, mert az alves helye.... de mind1. hagyjuk ezt a témát. sztem, nincs benne több :)

horas 2010.04.29. 11:37:12

A Barcelona szurkolók megérdemlik.
Amúgy azt nem tudom,hogy Valdes mit mondott de az láttad,hogy Mourinho hova rohant....

horas 2010.04.29. 11:38:47

pontosítok:
Azt NEMTUDOD Valdes mit mondott de Mourinho nagyon úgytünt hogy faszkalap....

rizla 2010.04.29. 11:39:08

@horas: "a barcelona szurkolók megérdemlik" ??!?! miért, hogy bántak a szurkolók az interrel? vagy rájöttél, hogy ők nyitották ki a csapokat? várj csak, a csap az csak ezután volt. akkor most mi ez? én pl nem láttam guardiolát a stamford bridge-en majomkodni a döntőbe jutás után.

krysal 2010.04.29. 11:39:45

@rizla: nem azt mondtam, hogy rossz poszt neki (ellenünk pl. tökéletesen bevált), de nem tagadhatod, hogy pl. a tegnapi meccsen, de az odavágón is jobban jött volna, ha lendületből vezetheti rá a védőfalra. Ha másért nem is, sokkal több védőt von el, középen lyuk keletkezik, ahova Xavi játszi könnyedséggel tömhet zsugát, másrészt több szabit kierőszakolhattak volna. (nem beszélve Messi eredendő gyorsaságáról, labdaérzékenységéről) Viszont ezzel a "tökéletes helyről" annyit értek el, hogy koloncnak oda lett vetve Cambiassonak, aki kiherélte. Illett volna ezt lereagálnia Pepnek szerintem.

rizla 2010.04.29. 11:40:35

@horas: nem, én csak abból indulok ki, hogy ok nélkül nem rohan oda valdes, és próbálja visszahúzni mourinho-t, aki nem is az egyik sarokszektorhoz rohan (ahol valószínűbb az inter szurkolók jelenléte), hanem csak áll a pálya közepén, és mutogat.
nektek az ok, amiért odarohant valdes egyértelmű: mert hülye bunkó pöcs. az fel sem merül bennetek, hogy esetleg mourinho váltja ki ezt. miért is merülne, nem jellemző rá, lol.

avenger13 2010.04.29. 11:41:40

@horas: lúció nem játszhat a döntőben? ha ez így van, akkor ki fog játszani helyette? Chivu? Motta helyett ha jól tdom stankovic

rizla 2010.04.29. 11:42:18

@krysal: valószínűleg igazad van, de ettől még nem az új posztjával van a baj általában, nagyon okos, jó újítás ez peptől, és számtalanszor kifizetődött már.

Adriano87 2010.04.29. 11:42:49

@Stiel:

évek óta nem nézek spanyol focit.Barca meccset nem szoktam nézni,nem tetszik a játékuk.spanyol bajnokság színvonala nem olyan mint 10 éve.DEpor,Valencia állandó Bl szereplő volt és eléggé meghatározó csapatok voltak.

avenger13 2010.04.29. 11:43:16

@rizla: josé segg volt, hogy mutogatott a barca tábornak, valdes meg hülye, meg természetesen baromi frusztrált. kár volt az egészért, persze szerintem is josé provokálta ki belőle. (tottit ezért megbüntették csak így zárójelben jegyzem meg :D )

Adriano87 2010.04.29. 11:44:14

@avenger13:

csak motta nem fog játszani a döntőbe.

krysal 2010.04.29. 11:44:54

@rizla: nem mondtam, hogy a posztnak volt gondja. Én Peptől vártam, hogy észbe kapjon, hogy jól láthatóan most nem jön be.

rizla 2010.04.29. 11:46:10

@krysal: "Pep elég sokszor húzza meg az utóbbi időben, hogy Messi középen keverget, de nem ez az igazán jó poszt neki"

SPU 2010.04.29. 11:48:02

Na, előástam a tavaly őszi (nyár végi) Milan-Inter meccs utáni hozzászólásmat, lehet örülni a t. Inter-drukkereknek, de utálom, hogy igazam lett:

SPU 2009.09.01 09:58:10
Némi riadtsággal szemléltem a zseniális Intert. Sajnos nagyon úgy tűnik, ezek szét fogják szedni kedvenc csapatomat, a Barcelonát. Méghozzá valszeg mindkét meccsen.

Az Internek van edzője, a Barcának meg nincs, következőleg az Inter tud különféle taktikákat bevetni, akár meccs közben is váltogatni, a Barca meg csak egyet tud, ami a 70 százalék környéki labdabirtoklásról szól. Szó se róla, imádom ezt a stílust, de egy jól szervezett védelemmel, kontrára kihegyezett csapattal szemben ez nem műx. Nota bene, már a Chelsea is megverte a Barcát tavasszal, persze antifocival, szvsz mindkét meccsen, csak a szerencse meg a bíró segített na ja, ott is volt 1 zseniális edző... Ehhez képest a döntőben meg 2 db edző nélküli, elég hasonló fefogásban játszó csapat találkozott, a szebben játszó nyert. Guardiola meg Ferguson, istenem, két imádni való balfax.

Na de csak szerencsére meg Messire nem lehet hosszú távon bazírozni, kinéz itt két méretes zakó a csoportkörben, sajna. Nelegyenigazam.

Ibrahimovic. Mit fog ez az ember csinálni a Barcában? Ő 1 tipikusan olyan csatár, akinek kurva sok hely kell a meginduláshoz, azaz egy- vagy kétcsatáros, kontrára építő csapatokba való. A sűrűben nem él meg, túl esetlen. Talán fejelni jó lesz.(?) Oké, Etót el kellett adni, mert tök motiválatlan volt, rossz volt nézni a szezon vége felé, kedvetlensége abból is látszik, hogy csak harminc gólt lőtt, nem hatvanat. :) Na de pont ezt a langaléta skandináv bosnyákot? Plusz negyvenért? Költői kérdés: hülyék-e ezek?

Spinesi 2010.04.29. 11:49:28

@rizla: Mindenhol azt írják, h az inter-drukkerek elé rohant. Nyilván bele lehet kötni, hogy minek ünnepel ilyen látványosan, tudva, hogy mivel a stadion 98%-a nem neki drukkol, így felbaszhatják az agyukat Mourinho magánszámán. Biztos volt mögötte ilyen szándék is, de sokkal inkább az sztem, hogy kiszakadt belőle a feszültség, és ezt a tőle megszokott módon adta el.

Elég szomorú egy nap ez amúgy, h az inter ajnározását kell olvasni.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 11:50:08

@avenger13: jose az inter-tábornak mutogatott, valdeZ meg alapra egy faszfej (mondjuk jose is, de most pont nem ő volt a nagyobb)

Boodler 2010.04.29. 11:50:26

@vargasanyigól:
"Azt láttátok, hogy végén RÁKAPCSOLTÁK A LOCSOLÓT a a szurkolóik előtt a pályán ünneplő Interesekre?
Úgy látszott, hogy csak a pálya azon részén ment a
locsoló.... nem egy nagy klubhoz méltó dolog....
"

Ne felejtsd el, hogy ők több mint egy klub.
;)

krysal 2010.04.29. 11:51:05

@rizla: ezek szerint nem voltam egyértelmű, kifejezetten erre a két összecsapásra gondoltam. Mea maxima culpa.

horas 2010.04.29. 11:51:30

@rizla:
Valószinüleg azért nem majomkodott Guardiol mert egy részt nem volt bőr a képén hozzá,meg sokkal kisebb dogot vitt véghez mint tegnap Mourinho.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 11:52:10

@rizla: szerintem az inter ellen pont ezzel lőtte lábon magát a barca. ráadásul kétszer egymás után... egyszerűen nem is értem, a világon semmi értelme nem volt bevinni a lekvár közepébe, amikor a szélen a 37 éves zanettivel állt volna szemben...

rizla 2010.04.29. 11:52:21

@SPU: "de utálom, hogy igazam lett"

fasza, hogy te már szeptemberben tudtad, hogy kivel fog elődöntőzni a barcelona. jöhetnek a lottószámok.

amúgy ugyanezért tartottam az intert a legnehezebb ellenfélnek én is, teljesen megalapozott volt a véleményed, de ez a "nincs edzője" annyira röhejes faszság, hogy inkább nem is mondok rá semmit.

horas 2010.04.29. 11:52:26

@avenger13: Miért nem játszhat Lucio?
Igen,Motta helyett valószinű Stankovic játszik majd.

horas 2010.04.29. 11:54:35

@_benito: Ez is túlzás,amikor egy az egyben voltak Zanetti rendre megnyerte a párharcot Messi-vel szemben.
A lényeg az az volt,hogy Messi nem tudta lendületből vezetni a labdát senkire...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 11:54:55

@horas:

Mint _benito is írja (igen helyesen) 11 a 11 ellen nagy valószínűséggel ugyanilyen lett volna játék képe. Továbbá az is benne van, hogy szándékosan provokálták Mottát is; az ilyen dolgok simán részei a taktikai fölkészítésnek.

Lehet, hogy tényleg vértudatos fárasztásról volt szó az első 75 percben. Emlékszem, tavaly a Chelsea védekezése is teljesen szétesett az utolsó tíz percre a Camp Nouban, most ugyanezt láttam az Internél.

Svenmester 2010.04.29. 11:55:56

@horas: jah mondjuk Muntari is kemény, de a gólnál Pique Cordobát fektette el.

horas 2010.04.29. 11:56:20

A BArca szurkolókra meg majd visszatérünke gy pár hét múlva ha esetleg eluszik abajnki cím és megejelennek a zsebkendők....

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.29. 11:56:24

az egyetlen ember, az egyetlen balhátvéd, aki a jobbszélső Messit levenné a pályáról, az Contento, de ez sajnos nem fog kiderülni :)

Spinesi 2010.04.29. 11:56:27

@rizla: Sztem csak azt tudta, h kivel van egy csoportban a barca. :)))

rizla 2010.04.29. 11:56:40

@_benito: talán iniestát akarta így pótolni, passz. vagy túlságosan bízott benne, de messi nem a ronaldinho-féle zseni, nem lehet köré felhúzni akármilyen csapatot, hanem egy halálos fegyver, amit tudni kell használni.
ami nagyon szomorú volt, hogy a meccs utolsó 20 percében, amikor az inter már tényleg belefáradt a felesleges labdakergetésbe, és kezdett működni a játék, messi távolabb volt a kaputól még piqué-nél is, egyszerűen esélye nem volt egy lövésre, csak ha végigcselezte magát 2-3 emberen. amit egyébként elvétve meg is tett (vagy inkább mondjuk úgy, hogy átcipelte a labdát 2-3 emberen), csak erre már senki sem fog emlékezni, mert hiába tört előre, egyszerűen nulla terület szabadult fel előtte, teljesen használhatatlanok voltak így a cselei. pont így fog rábaszni maradona is, ott játssza ezt messi.

rizla 2010.04.29. 11:57:19

@Spinesi: hát a csoportmeccsek kapcsán nem lett igaza, az inter 1 pontra és nulla rúgott gólra volt jó.

neeskens 2010.04.29. 11:57:22

Ööö van itt néhány érdekes kommentelő :).

Viszont csak nekem tűnik fel, hogy Iniesta nélkül a Barca nem az igazi?

avenger13 2010.04.29. 11:58:11

@horas: félreinformáltak, ezért kérdeztem rá. köszönöm a válaszokat.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 11:58:18

@rizla: " miért, hogy bántak a szurkolók az interrel?"
A hajnali háromig tartó szálloda előtti petárfdázásra gondolhatunk, esetleg arra, hogy Barca szurkolók megtámadták Zsozét. (persze erről nem írt A nemzetisport.
Talán ezért...

SPU 2010.04.29. 11:59:22

rizla, a csoportkör két meccsére gondoltam, akkor még. Guardiolát pedig nagyon is szeretem. Szimpatikus, aranyos zöldfülű. De azért kitalálhatna legalább még egy taktikát, könyörgöm. Csak egyet. Plíz.

rizla 2010.04.29. 11:59:52

@Spinesi: "Mindenhol azt írják, h az inter-drukkerek elé rohant."

rendben, elfogadom, de provokatív volt eléggé, most tényleg ezért kéne valdest baszogatni?

neeskens 2010.04.29. 12:00:40

Azt egyébként nem tudom, hogy a tegnapi Inter védekezést milyen taktikai húzásokkal lehetett volna megbontani. Ahogy Guardiola sem tudta megoldani. Mégegyszer aláhúzva , hogy Iniesta nélkül.

rizla 2010.04.29. 12:00:54

@Bajnok: oké, ez magas labda volt, mea culpa. mindenesetre tartom, hogy nem valdesen kell elverni a port, nem ő petárdázott.
egyébként tévedsz, pont, hogy írt róla a nemzeti sport jó hosszan, én legalábbis ott olvastam erről.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 12:01:26

@horas: semennyire. ugyanígy szétfutotta magát az inter az első meccsen. akkor labdával sprinteltek, most a barca játékosok után szaladgáltak. ez amolyan spanyolos matador stílus. először kiprepized a bikát, hogy jó fáradt legyen, alig álljon a lábán (bóhocok, pikások, stb...), aztán jön a matador, és ledöfi.
néha, persze, a bika nyer :).
(mondom én.) a kiállítás erre rásegített persze.

rizla 2010.04.29. 12:01:37

@neeskens: 1-0ra nyert a barcelona. ezzel a meccsel semmi gond sem lett volna, ha nem két gólt kellett volna lőni.

neeskens 2010.04.29. 12:02:52

@SPU: "Szimpatikus, aranyos zöldfülű. De azért kitalálhatna legalább még egy taktikát, könyörgöm. Csak egyet."
Hűha, ez azért meredek. Kíváncsi vagyok, hány edzői feladatot oldottál meg életedben.

szferi 2010.04.29. 12:03:22

@SPU:

"Mert mindig a támadó focinak kell nyernie, ez morálisan így van rendjén (...) Az ilyen van Gaalok, Mourinhók, Hiddinkek, Rehhagelek meg a hozzájuk hasonló mágnestáblás taktikusok húzzanak el a vérbe, ne tegyék tönkre a kedvenc játékomat."

"Ibrahimovic (...) túl esetlen. Talán fejelni jó lesz.(?)"

ezeken azért nagyot röhögtem

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 12:04:07

@rizla: Valdes ment oda hozzá, nem fordítva, így magának kereste a bajt.
Én is Mea Culpa. Amikor olvastam a goal.com-on, rákerestem magyarul, de az nso-n nem találtam. Azóta meg nem néztem.

Spinesi 2010.04.29. 12:04:39

@rizla: Mondom, biztos volt benne Mourinhót ismerve olyan is, h "na kisköcsögök, megcsináltam, ezt kapjátok ki (vagy inkább be)."

De ha az 5000 olasz drukker fenn ül a kakasülőn, és Mourinho velük akar örülni, ahogy minden nyilatkozatában megemlítette, h milyen sokat jelentett a drukkerek jelenléte, akkor mit tegyen, változzon át Pókemberré? :))

Valdés érthetően frusztrált volt, de sztem kicsit erős volt, h nekiment Mourinhónak, aki kivételesen tleg nem akart köcsögösködni, csak (a kelleténél talán látványosabban) örülni.

és ezt abszolút semlegesként írom, mert a barcáért nem rajongok, az inter viszont utálom.

neeskens 2010.04.29. 12:04:40

@rizla: Én is így látom. Sőt, igazából szerintem a kétszer 90 percből, csak 30-40benjátszott gyengén a Barca.

szferi 2010.04.29. 12:05:04

@SPU: "Szimpatikus, aranyos zöldfülű. De azért kitalálhatna legalább még egy taktikát, könyörgöm. Csak egyet."
de minek, hogy aztán elküldhesd a picsába mágnestáblástul? :)

SPU 2010.04.29. 12:06:01

@neeskens:

Én jó magyar ember vagyok. És ennyi elég. Mert minden jó magyar ember élből ért a focihoz. Tudhatnád. :) Hol van hozzánk képest egy murinyó...

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.29. 12:07:59

Amúgy az megvan, hogy az utolsó szögletet hogyan balf-kodta el a Barca?
94. perc, talán utolsó lehetőség, feljött Valdes is fejelni, erre kisszöglet.

avenger13 2010.04.29. 12:08:42

a koefficiens harcban mennyit ér a döntő? tehát teszem azt, ha megnyered, azért jár bónuszpont?

ha nem, akkor (számításaim szerint) egyetlen esetben előzhetnek vissza az olaszok, ha ma a hambrug egy vereséggel búcsúzik, és inter győzelem születik a döntőn. ha kapnak érte bónuszpontot, akkor akkor is előznek asszem, ha hamburg egy döntetlennel kiesik, és megnyerik a döntőt.

avenger13 2010.04.29. 12:10:07

@Bajnok: mert lett volna értelme beívelni? max annyi, hogy sokan vannak hátha bepattan valakiről. a barca nem tipikusan a pontrúgásból beívelem és így szerzek gólt csapat. az a schalke. :D

rizla 2010.04.29. 12:10:58

@Spinesi: "akkor mit tegyen, változzon át Pókemberré?"

naná bazmeg, hát ő a special one. amúgy az oké, hogy valdes túlreagálta, dehát frusztrált volt, és gondolom rühelli mourinho-t, mint a szart, mint mindenki, aki nem a játékosa (itt érdemes megemlíteni azt az eto'o nyilatkozatot, amit joséról tett még 2006-ban, sajnos most nem találom szó szerint, de valami olyasmi volt, hogy "lehet, hogy jó edző, de szar ember" : DDDDD változnak az idők). lényeg a lényeg, nem hinném, hogy valdes lenne az ideális példa arra, hogy miért rossz, rinyálós vesztes a barca.

Tika_ 2010.04.29. 12:12:26

@SPU: ííííííííííí, vazze, nem szarral gurítsz! :leborul:
ez durva volt, ember!
odakented őket, hogy csak nyekkentek! letaglóztad, szétütötted, vége.
le is zárhatjuk; így nekimenni a vb-nek, nagyjából esélytelen, kár is belekezdeni
Apám, ez a hozzászólás többet ért, mint a 2010-es év össze nst-s BL posztja!!
nem mondom, hogy minden szavával egyetértek, de így meglátni!
jesus, fogom a fejem, mint egy szlalomozós Messi-gólnál!

t.o.d. 2010.04.29. 12:13:59

@SPU: na, azért SAF-ot "imádnivaló balfax"-nak nevezni... Nos, nekem erős. Pláne Peppel egy kalapban... Ettől persze örülök, hogy igazad lett, de szerintem a SAF-os dolog objektíve nettó hülyeség.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 12:14:30

@krysal: az első meccsen motta emberfogással követte messit, azért nem tudott semmit se csinálni. tök mindegy volt, hol állt. megírta a poszt is anno.

krysal 2010.04.29. 12:16:22

@anonim222 [semleges néző]: de odahaza nem. Ráadásnak rásegített erre Pep is, hogy nem húzta szélre, hisz (még a poszt is megírta) nem elég, hogy fogta a kezecskéjét Motta, még ott cirkált a közelben Cambiasso is, biztos ami biztos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 12:17:40

@anonim222 [semleges néző]: "ez amolyan spanyolos matador stílus. először kiprepized a bikát, hogy jó fáradt legyen, alig álljon a lábán (bóhocok, pikások, stb...), aztán jön a matador, és ledöfi.
néha, persze, a bika nyer :)."

Az a vicc, hogy tényleg. :-D Minden spanyol csapat a labdabirtoklásra és az ellenfél futtatására helyezi a hangsúlyt. (Évek óta az a helyzet a BL-ben példának okáért, hogy a Barca után a Real a "leglabdabirtoklóbb" csapat.)

De majd figyeljük a VB-meccseket is. :-)

avenger13 2010.04.29. 12:19:02

a másik érdekes kérdés, ha az inter nyeri a döntőt, akkor jövőre mindenképpen első kalapos lesz, mert előzi a milant. egyébként ha rendes játékidőben x lesz, akkor nem tudom kit sorolnak előbbre, mert tökugyanannyi pontja lesz a milan-inter kettősnek. aztán az is megtörténhet, hogy a liverpool/sevilla nem kap el bl-t érő helyet, és akkor mindkét milánói csapat első kalapos lesz.

TickTickTickBoom 2010.04.29. 12:19:02

@avenger13:

no bonus:)
ha ma X-re kihozza 90 perc alatt legalább a HSV, függetlenül attól, hogy utána esetleg kiesik, akkor az Inter révén az olaszok már nem előzhetne vissza

ugye csak a 0-0 esetében van ez, mert ha ma este 1-1, 2-2 lenne, azzal már a HSV menne tovább, na mondjuk nagy kérdőjel a gyors edzőcsere itt a végén, hogy mit ér majd

de ha kikap a HSV, majd a döntőben nyer extrák nélkül az Inter, akkor visszajönnek

ugye nagyon kellett ehhez az, hogy az Inter vereséggel menjen tovább, míg a Bayern kettős győzelemmel

SPU 2010.04.29. 12:19:43

@szferi:

Hát igen, ez már morális dilemma: szabad-e az alapjában többet támadó, azaz jobb, azaz erkölcsileg toronymagas fölényben játszó csapatnak a pályán ténylegesen elérhető eredmény optimalizálása érdekében alkalmanként kicsit védekező(bb) focit játszania. Egy abszolutista morálfilozófia szempontjából: semmiképp, mindig csak támadni kell, még ha ez meddő is. Egy utilitárius etika alapján viszont azt mondhatnók, hogy nagy néha egy kis védekezés a csapat részéről, egy kevés gondolkodás az edzőéről megengedhető, mert ilyenkor a csapat nagyobb eséllyel juthat tovább, és a szép focit szerető ember tovább gyönyörködhet a játékban.

Azért én inkább abszolutista volnék, ezért aszondom, igazad lehet, Guardiola pont ilyen egytaktikás süsünek jó, amilyen. Hiszen éppen ezért szeretem, legfeljebb sose nyernek még egyszer beket - a mágnestáblások meg monnyanak le! :)

duran6 2010.04.29. 12:20:53

SPU, te nem vagy ép...

avenger13 2010.04.29. 12:21:56

@_benito: ok

@TickTickTickBoom: izgalmas lesz ennek a vége, már csak a koeff-ek miatt is. nem mintha egyébként nem lenne az.

TickTickTickBoom 2010.04.29. 12:23:02

na egy kis olaj a tűzre:D

Továbbra is tart a Barcelona klasszisa, Lionel Messi „José Mourinho-fóbiája", a labdarúgó Bajnokok Ligája góllövőlistáját vezető argentin támadó továbbra sem tudott olyan meccsen gólt szerezni, amelyen a portugál tréner csapata volt az ellenfél.

Messi és Mourinho eddig hét alkalommal találkozott ellenfélként, és a dél-amerikai futballista rendre találat nélkül zárta ezeket a találkozókat.

szferi 2010.04.29. 12:23:08

@SPU: maradonát a barcába!!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 12:23:41

@horas: Keversz minket valakikkel, mi minden vereség/döntetlen/telihold után nem rúgunk ki edzőt, pláne olyat nem mint Pep.
Nem lesz ott zsepilobogtatás. Mindenki tudta, hatot nem fogunk hozni újra, sőt benne volt a pakliban, hogy semmit sem. Na és?
Jövőre jobban igazolunk és újrapróba (vagy reménykedünk egy bundabotrányban és a Realtól kapunk pár bajnoki címet utólag, grátisz)

krysal 2010.04.29. 12:25:41

@csizsikpizsik: az utolsó bekezdésedet ugye viccnek szántad? :P

avenger13 2010.04.29. 12:26:09

az meg van mindenkinek, hogy Olic ha rúg egy gólt a bl döntőn, ő lesz (igaz megosztva messivel) a bl idei gólkirálya?

még, hogy ő a bajorok torghelle sanyija... LOL

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 12:27:40

@TickTickTickBoom:

Azért Del Hornot kiállt egyszer róla, gyakorlatilag eldöntve egy párharcot.

rizla 2010.04.29. 12:30:30

@SPU: szerintem írnod kéne egy posztot az nst-re arról, hogy te hogyan fogod fel a futball nevű játékot, érdekes lehetne.

fransancisco 2010.04.29. 12:32:46

@TickTickTickBoom:
"Messi és Mourinho eddig hét alkalommal találkozott ellenfélként, és a dél-amerikai futballista rendre találat nélkül zárta ezeket a találkozókat."
Messi mondjon le!!!

rizla 2010.04.29. 12:36:28

@Csöncsön: konkrétan a meccs legjobbja volt. 18 évesen. a stamford bridge-en. persze akkor még nem rá kellett 3 embert akasztani, hanem ronaldinhora, messi jól szét is szopatta a jobboldalt, robben azóta is csúszik. ez van, de nem kell aggódni, lesz még mourinho-verés bőven.

rowi 2010.04.29. 12:40:20

nekem a további 4 európai kupameccsre a következő igényeim lennének
1. Fulham jusson tovább, pont nem érdekel, hogy hogyan
2. a Pool játsszon hosszabítást, de ha simán nyer az se baj
3. az EL-döntőben Fulham rulez
4. legyen jó meccs a BL döntő, abból a 2ből nemtok választani, de tán inkább Mourinhoék

Paradoxon88 2010.04.29. 12:41:09

Murinho fenomenális. Nincsenek szavak. Mondom ezt Barca fan ként.

A cikkhez csak annyit: 3. pont (kezezés): tök mind1, hogy előnyt szerzett-e vele. Abszolút irreleváns kérdés. Kézzel SZABÁLYOS GÓL érhető el. Csak az számít, hogy - a játékvezető szerint - szándékos volt-e a kezezés. Szerintem szándékosnak minősíthető, így jogos, hogy lefújta. De, mondom, HA NEM szándékos, még gólt is elérhet vele (pedig azzal, igen nagy előnyt szerez valaki :)

Mr.AT 2010.04.29. 12:43:55

@bakító: Ez a hozzászólás és amúgy a poszt is tökéletesen tükrözi a véleményem, respect.

Busquets-ről még annyit, hogy ha feleannyira koncentrálna a játékra, mint a színészkedés minden lehetséges pillanatának megragadására, akkor most lehet, hogy a Barcát éltetné itt mindenki.
Én tényleg szeretem a szép focit, és bár nem kedvelem a Barcát, egyszerűen szemet gyönyörködtetően tudnak játszani - de ez a Dani Alves meg Busquets által kétpercenként eljátszott kínhalál egyszerűen elveszi a kedvem tőlük.

rizla 2010.04.29. 12:45:10

@Paradoxon88: "De, mondom, HA NEM szándékos, még gólt is elérhet vele"

hogy? most viccelsz ugye? tehát szerinted mondjuk egy 11es ponton egyensúlyozó csatár kezére is lehet célozni a labdával, hogy majd bepattanjon róla?
mondjuk ibrahimovic már szerzett kézzel öngólt, felugrott a sorfal tagjaként, eltalálta a kezét a labda, és arról pattant be, vicces volt.

duran6 2010.04.29. 12:51:31

"Lebuktál, Busquets, te sunyi kis csaló!"

(hát nem gyönyörű szalagcím...?) :DD
sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2010/04/29/lebuktal_busquets_te_sunyi_kis_csalo/

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 12:52:44

@Paradoxon88: @rizla:

Szerintem se szabálytalan minden kezezés. (Puhlra hivatkozhatom, aki minden itteni kommentelőnél jobban ért ehhez a témához: szabálytalan az, ha mozdul a kéz a labda felé.) Igazságtalan is lenne. 11-esek tucatját lehetne meccsenként kiharcolni azzal a taktikával, hogy rárúgjuk a védő kezére a labdát.

90%, hogy szabályos gólt vettek el tegnap a Barcelonától. De ezen túl kell lendülni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.29. 12:53:16

@rizla: Adriano is szerzett 2 szabályos gólt kézzel, hőbörögtek is itt emberek az olasz posztban. :)

doktor.dikhed 2010.04.29. 12:53:52

Motta mozdulata tipikus tapló olasz szokás. Persze máshol is használják, de az olaszoknál látom rendszeresen, hogy ha megkapja valaki a labdát, azonnal csap hátrafelé. Én örülök, hogy büntetik végre, persze érdekes, hogy pont egy ilyen fontos meccsen kezdik el...

Az meg elég gáz, hogy két olyan csapat van a döntőben, akiket általában szenvedés 90 percen keresztül nézni.

fransancisco 2010.04.29. 13:02:53

@rizla:
már rég meg szerettem volna kérdezni, ugye te minden hozzászólásra válaszolsz? egyébként nem kötelezö, figyeld csak a többieket vagy nyugodtan fordulj NST moderátorodhoz,

rizla 2010.04.29. 13:06:00

@fransancisco: "ugye te minden hozzászólásra válaszolsz?"

nem.

"figyeld csak a többieket vagy nyugodtan fordulj NST moderátorodhoz, "

?!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.29. 13:10:59

gratulalok az internek,azt a taktikat jatszottak,amivel meg lehet fogni a barcat.

szezon vegehez kozeledve most mar leszogezhetjuk: az ibra-eto'o csere+80 millio oriasi bakloves vt. egyszeruen nem a barcaba valo csatar. annyi golt ezen a poszton bojan is rugott vna. miatta kell messinek behuzodni,nincs szelsojatekunk,raadasul xavi labdaihoz is mozgasban kell lenni,nem acsorogni a 16oson belul. vt 1-2 jo meccse,de ilyen szinten ez keves. ibra takarodj!!! mindent elmond,h pl. egyetlen epkezlab fejese nem vt,mig a nala 1 fejjel alacsonyabb bojan fejjel is veszelyeztetett (sztem szabalyos gol vt,de lehet,ezt csak az elfogultsagom mondatja velem.) samuval termeszetesen meg lett vna a tovabbjutas. ibra a mi berbatovunk.

ket meccs alapjan ket osszeallitasi problema pecsetelte meg a sorsunkat. sajnos abidal nem jatszhatott vegig az elso meccsen,es amikor beallt,mar 3 golt kaptunk az o oldalarol. a masik meg iniesta hianya. pont az o kreativitasa hianyzott iszonyatosan tegnap,nelkule teljesen kiszamithato vt a tamadojatekunk.

motta idiota,de ezt mar akkor is tudtuk,amikor barcelonaban jatszott.
donto minimalisan sem erdekel,de azert hajra bayern

rizla 2010.04.29. 13:14:27

@ferenck: nem feltétlenül kenném iniesta hiányára, igazság szerint nem sokkal volt kreatívabb a játék vele, amíg volt. természetesen jelent egy minőségbeli ugrást a jelenléte (még durvább labdabirtoklás, még több lecselezett ember), de pl az utolsó(nak szánt) passzai rendre nem találják meg a támadókat a 16osnál idén. a sérülése ennél közvetettebb mód hatott ki a meccsre: rotáció gyakorlatilag nulla, xavi sosem pihenhetett.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.29. 13:15:38

a szabalykonyv alapjan valoban csak a szandekos kezezes buntetendo (ugyanis a definicio igy kezdodik: "a labda kezese azt a szandekos cselekedet jelzi,..." ), de a jatekvezetoi gyakorlatnak nagyjabol megfelelt a tegnapi itelet. (maganvelemenyem szerint hibas dontes volt, de szerintem a szineszkedo jatekosoknak is jarna a sarga - az eljatszott buntetokert ugyanugy, mint a tulreagalt faultokert, utesekert. csak akkor lehet, hogy 3-3 kiallitas alatt nem allt volna meg a meccs, szoval nehez dolog ez. )

ugyhogy igen, lehet kezzel szabalyos golt szerzni, arra kivancsi vagyok, hogy a cikkirok az elonyt szerzett reszt honnan szedtek, mert az altalam ismert szabalykonyvben ilyen nincs

beszeltem aktiv jv-vel ma, o azt mondta, hogy a video alapjan motta nala nem kapott volna masodik sargat, de eloben ugye mas a dolog.

Lebowski Őtökisége 2010.04.29. 13:15:41

nagyon jó a poszt, mourinhó egy sötét isten, stb, stb.

az inter védelme EGYSZER SEM HIBÁZOTT, hiszen lesgyanús volt a gól, rögtön két védő ekézte fel a rövidebb-nedvesebb campnou-i füvet, viszont ekkor becsúszott egy KAPUSHIBA: Julio Cesar nemtom miafaszért de teljesen feleslegesen leutánozta Piqué perdülését, de basszameg: BL-elődöntő második meccsén, amikor egy barcás betör ziccerbe, a kapus NEM FORDÍTHAT HÁTAT A GÓLA TÖRŐ EMBERNEK.
www.youtube.com/watch?v=50fRqi2iodg

szerintem JC-hez képest ez óriási baki, szerencséjére ezen a gólon semmi nem múlt.

nekem ASR-címer dobog a szívem helyén, így nagyon fura, hogy pont ilyeneket írok, de muszáj: az inter annyira fegyelmezett, szellemi, racionálsi focit játszik, hogy szinte mentális orgazmust okoz ez a BL-menetelés, ami a bayern ellen csúcsosodik ki majd a legjobban. Mourinhót mindig is bírtam, mert egyszerűen tényleg legtöbbször két lépéssel mindenki előtt jár gondolatban.

na és persze ez is vicces, hogy az olasz foci becsületét egy olasz stílusra megtervezett külföldi csapat menti meg. ezért köszönet jár nekik.

remélem a scudettót azért most már beáldozzák basszameg.

kzgy 2010.04.29. 13:16:54

@Csöncsön: Ma reggel direkt megnéztem a FIFA honlapján a hivatalos játékszabályt. Egyértelmű a szöveg, szabadrúgás akkor jár, ha a játékos "deliberately handles" a labdát. Vagyis ha szándékosan kezezett. A bíró pedig azért van, hogy eldöntse.

Egyébként visszanézve az esetet, szerintem le kellett fújni, mert az egész testtartás arra irányult, hogy mindegy, hogy honnan, de a labda ne pattanjon messzire.

TickTickTickBoom 2010.04.29. 13:25:46

ez a kukucska a spanyol (katalán) sráctól óriási:DD

elképzelem ahogy a Barca utánpótlásban, az edző leküldi a kis 10-12 éveseket a földre, kezeket az arcra, és sípszóra kukucs, közben pörgés a földön:DD

Tika_ 2010.04.29. 13:27:54

Megint nagyon szar, mellébeszélős poszt, már bocs, benito (megint: nem feltétlen tőled, hanem, mint BL-meccsösszefoglaló).
Vitatkozni tényleg nem érdemes, főleg a poszttal nem, de néhány gyöngyszemet muszáj kiemelni:
- „vajon mi a francot kellett volna csinálnia? Kockáztatni? Ugyan, minek?” (a Bunkónak milyen taktikát kellett volna választania a 2. félidőre)
Ízlelgessük kicsit ezt a tovamutató gondolatot; gondoljunk a klubok éves bevételeire, a mezeladásokra, a poszterekre, a vicces sportszer reklámokra, a nézettségi adatokra.
- Mi ez a cím? A Barca nem olasz csapat, és a spanyol csapatok élén nem csak keresztapák vannak, vagy: mégis??? A 2 évvel ezelőtti bajnokság rettenet úgy született, hogy eladtunk meccseket?? @csizsikpizsik: Mit tudok??!
- A múltkor egy kommentelő arról írt, hogy Puskás (!) sosem úgy játszott, ahogy valaki neki nem tetsző játékos. Te ezt most felülmúltad, boázz, ez epic, ide, figyeljünk:

„a címvédő jobban hajaz a Schalkéra, mint bármikor története során”

(a kevésbé éleseszűek kedvéért: a Barcelona egy több mint százéves klub)

SPU 2010.04.29. 13:28:22

@rizla:

Nem az az érdekes, én miért így fogom fel. Hanem az: mások miért nem?

A foci tudniillik etikai-esztétikai kérdés. Minden más szempont ehhez képest másodlagos.

...

Mondok én nektek valamit, gyerekek. Nyolcvanekettő őszén rosseb tudja melyik európai kupában fogadta a Liverpool a Widzew (jól írom?) Lodzt. Az első meccset Lengyelben elbukták kettő nyuszira. Innen kellett jönni. Akkor még az angol foci angol foci volt, azaz javarészt írek és skótok által játszott robotfutball. Neki is állt rendesen a Pool, nyomott mint állat, polákok beszorulva a saját tizenhatosra, angolok (értsd: írek és skótok) meg szépen ívelgettek a szélekről befele egy walesinek, mert más taktikai elemet nem ismertek, ill. egy beállt védelemmel szemben nem tudtak játszani. A lengyelek meg rendre kifejelték a labdákat, és jöttek az okosan megjátszott kontrák, egy bizonyos Smolarek, jó név volt ez akkor, a VB után, rúgott is kettőt. 0-4-re állt a Pool. Hanem a vörösök csak jöttek és ívelgettek középre, mintha meg lett volna írva, ha hátrakerült a labda, futott ki a kapuból a kis Grobelaar, passzolta is már előre, indult a következő támadás, ki a szélre, be középre, kb. mint amikor a tenger hullámai tajtékot szórnak a hullámtörőn. Semmi esélyük nem volt megfordítani az állást, de mentek előre szakadatlan. Időnként a kommentátor hangja eltűnt, hiba volt a vonalban, csak a stadionban lévő emberek (telt ház) szélzúgás-szerű moraja, éneklése, ordítása hallatszott elemi erővel. Amikor a kamera egyszer-egyszer megmutatta a közönséget, szorosan egymás mellett álló (ülőhely nemigen volt még) szurkolók tömegét láthatta az ember, akik egymás vállának dőlve ütemesen jobbra-balra imbolyogva énekeltek, aligha józanul...

A vége: a meccset a Liverpool nyerte 3-2-re. A közönség tombolva ünnepelte a kiesett csapatát.

A lengyelek egy-két fordulóval később kiestek, teljesen érdektelen, ki emlékszik ma már rájuk? Viszont arra az estére és arra a Liverpoolra máig emlékszem.

Na, ez a foci. Ha valakinek lejön, mit akarok mondani, oké, ha nem, ne erőltessük, mert nem egy dologról beszélünk

És különben is (némi parafrázissal): a foci túlságosan komoly dolog ahhoz, hogy a játékosokra meg az edzőkre bízhatnánk. :)

zsakfos 2010.04.29. 13:31:58

@Lebowski Őtökisége:
J. Cezar elment a lövőcselre, és háttal fordult vissza. Valahogy gyorsan a kapu felé kellett fordulnia, ha a másik irányba fordul akkor az még lassabb, de valamilyen formában a hátát kellett mutatnia, ha a kapu felé akart igyekezni. Nem tudom, hogy csinálhatta volna másképp, az a helyzet a lövőcselnél dőlt el.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.29. 13:32:22

@kzgy: ezert hulyeseg konkret szituaciokon rugozni, a jv egy szogbol latja az esemenyeket (plusz a 2 segitseg a partvonalon), es egy pillanat alatt kell donteni a szabalyok (amik gyakran csak iranymutatasok) es a 1x ev rutin segitsegevel.

az inkabb vitakepes tema, hogy milyen stilusban erdemes levezetni egy adott meccset, de amig a jv nem szandekosan csal (ld. korea), addig felesleges fesztivalozni 1-1 lesen, bunteton, kezezesen.

Orvenyhivo 2010.04.29. 13:33:34

Gratulálok az Internek, kiharcolták maguknak a döntőt. (A Barcának drukkoltam, de ez van: a két meccs alapján az ellenfél volt a jobb.)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 13:34:21

@SPU: "A foci tudniillik etikai-esztétikai kérdés. Minden más szempont ehhez képest másodlagos."

amíg nem teszed hozzá, hogy szerintem, addig ez a mondat csak egy hangzatos lózung.

én például helyből nem értek egyet vele, azaz szerintem nem igaz.

fransancisco 2010.04.29. 13:45:50

@SPU:
na látod, ez benne a szép, te nem felejted a Liverpoolt, de szerintem a Lództ is megjegyezted eléggé, meg Smolareket, a foci az, amit a mellékelt ábra szerint a Lódz játszhatott (hisz továbbjutott)

szferi 2010.04.29. 13:51:53

@fransancisco: FOCInak azt nevezzük, amit tegnap az inter játszott (hisz továbbjutott)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.29. 13:52:57

@_benito: pedig en mar alig varom, hogy etikus angolkisasszonyokba oltott latin bombazok legyenek a kepernyon, mert etika nelkul nezhetnek mondjuk noi iszapbirkozast, vagy esztetika nelkul valamilyen eszaki fair-play csapatot, de igy egyben meg nem sikerult.

igy maradt az inter, mondjuk esztetika vonalon max. a mezeket tudnam ertekelni, meg meccsenkent mondjuk 6 percnyi jatekot, etikai vonalon meg eddig erosek voltunk, hiszen moggi a csunyagonoszcsalobacsi, mi meg a grallovagok vagyunk, csak neha elirnak ezt-azt a bevallasokban meg az utlevelekben, de ez mindenkivel megeshet... :)

azert jo lenne odaig eljutni, hogy interistakent csak vonogassam a vallam, ha kiesik a csapat a bl elodontoben vagy elbukja a bajnoksagot, ahogy a mu es barca-szurkolo haverjaim teszik, mondvan, nem lehet minden evben nyerni. attol meg a nagycsapat nagycsapat marad.

szferi 2010.04.29. 13:53:02

@SPU: bizonyos szempontból igazad van, de valószínűleg a lodz szurkolói ugyanolyan boldogok voltak, rájuk tehát nem érvényes az esztétikai kitétel.

Tika_ 2010.04.29. 13:54:32

Szóval ez most valami hihhhetetlenül kurva szar volt. Borzasztó. Az egész kétmeccses párharc is, de a tegnapi produkció különösen. Támadás a retinák és a jó ízlés ellen. Ezt a 180 percet + körítés tényleg csak elfelejteni érdemes, mert szinte minden benne volt, ami a nemzetközi klubfutballban rossz:
- buszozás
- a hiszti, amit a média ebből gyúrt
- az első meccsen 2 lassan, pontatlanul, türelmetlenül játszó, egymás hibáiból élő csapat, 2 potyagóllal
- egy unott világlegjobbklubja, arcozva. Sath meglátása szerintem nagyon jó, hogy az első gól nagyon nem tett jót a Barcának. Úgy jártak, mint az MU, elhitték, hogy sima lesz. Még tovább lassítottak – pedig addig se szaggatták az istrángot.
- a Bunkó műsora
- egy sz*r bíró (illetve „játékvezetői hármas”), amelyik megadott 2 szabálytalan gólt (és megállította nem lesen Militot)
- Balottelli műsora
- a második meccsen viszont az Inter mindent alulmúlt. Azt hittem, hogy az első meccsnél meg a tavalyi Chelse-Barca-nál szarabb már nem jöhet, de utóbbi lüktető és helyzetekkel tarkított meccs volt a tegnapihoz képest. Az Inter tegnap olaszabb volt az olaszoknál és görögebb a görögöknél. Az UEFA-nak konkrétan 1 millió svájci frankra kéne büntetnie ezt az antifutballt, ezt az egész meccses kézilabda védekezést.
- egy olyan ötlettelenül focizó Barca, amilyet az UEFA-nak 0,5 millióra kéne büntetnie. Azt a játékost, aki beível a közismerten jól fejelő Lució mellé a 170 centis Bojannak és 169 centis Pedronak vagy Messinek, el kéne tanácsolni a focitól. Meg azt az edzőt, aki ezt kitalálta. Azoknak a játékosoknak pedig, akik 25 méterről a kaput nem találják el 3, kör futás Katalónia körül, nyomában feldühödött Chelsea szurkolókkal.
- egy szerencsétlen bíró, aki németebb volt a németeknél és svájcibb a svájciaknál. Amúgy is olyan széttördelt meccs lett volna, mint az amerikai foci, de ő még fokozta. Az 55. perc környékén volt 10 perc, ami úgy telt, hogy: fetrengés, reklamálás, labda ballisztikus pályára állítása, fetrengés, ápolás, reklamálás, hiszti, töszörgés, csere, szabálytalanság, reklamálás, rájátszás, lefújás, rendrakás.
- a totál kamu kiállítás, ami sima sárga Busquets-nek, és nagyon szigorú, ha sárga Mottának. Ezzel sikerült a maradék esélyt is legyilkolni, hogy valami focit lássunk. Nem tudom, hogy az Internek rosszul jött-e a kiállítás, ezt döntsék el azok, akiket érdekel az Inter, azt tudom, hogy a Barcának hátrány volt.
- egy megadott lesgól, és egy meg nem adott szabálytalan gól
+ amennyiben a digis kommentár nem volt fos, akkor egyenként száradjon le az összes ujja annak a digisnek, aki felelős azért, hogy nem lehetett nézni a streamjüket

Nézzük a pozitívumokat:
- a 2 lelkesítő videó
- SPU kommentje
- ja, senki nem sérült meg. Na, ennyit tettek hozzá a pályára lépők + edzőik a szórakozásomhoz. Jó, ne legyek igazságtalan, végül is az egyik videókban szerepel 6 játékos, a másikat meg csak belőlük vágták össze.
Ennél azért sokkal többet várok el egy BL-elődöntőtől.

Hú, de jó, hogy nem mentünk ki megnézni!

fransancisco 2010.04.29. 13:55:22

Smolarek csunyagonoszcsalobacsi??

Keelhaul 2010.04.29. 13:55:51

Jó meccs vót, és a legjobb, hogy az egész világ tudja, hogy

1.) messi nem szent

2.) busquets egy kis köcsög.

szferi 2010.04.29. 13:55:52

@szferi: vagy az etikai, vagy egyik sem - a meccs képétől függően

neeskens 2010.04.29. 13:58:50

""A foci tudniillik etikai-esztétikai kérdés. Minden más szempont ehhez képest másodlagos."

A foci nem esztétikai kérdés. A műugrás, a műkorcsolya az.

Nick Hornby írja a Focilázban valahol, hogy a talán a Stoke edzője nyilatkozta, hogy ha a szurkolók szórakozni akarnak menjenek a cirkuszba. Rohadtul igaza van.

Szeretem én is a Joga Bonitot, de még jobban a zseniális taktikai húzásokat, meg a drámát, a feszültséget, az önfeláldozást.Tegnap mindet megkaptam.

2010.04.29. 14:05:49

bár én is azt hittem, de köze nincs a kezéhez:
www.youtube.com/watch?v=x0AOm6B05QU

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 14:06:26

@Tika_: Nem értem mit nyavalyog mindenki hogy szar volt a stream. Nekem úgy jött a digi mint a parancsolat, semmi akadás, semmi probléma.
Aszem ezzel én húztam a rövidebbet, mert MINDENT láttam.

@Keelhaul: Sergio nem kisköcsög hanem gigaköcsög, mi ezt már egy éve mondjuk, nincs olyan barcás aki szét nem ütné a fejét bármivel, lapozzunk.

rizla 2010.04.29. 14:09:44

@Tika_: bocs, elő kellett keresnem walmer kommentjét:

"Rizla, te szerintem fejezd be ezt a vagdalkozást, mert kezdesz nevetségessé válni. Végy példát csöncsön és Tika barátaidról. Ők azóta darócba öltözvén mezítelen lábbal, fejükre tonzúrát nyiratván talán már el is indultak egy katalán kolostorba, hogy a világ hívságait hátuk mögött hagyva elmélkedjenek a dicsőség mulandóságáról és a korszakos futballcsapatokról."

@csizsikpizsik: "Nekem úgy jött a digi mint a parancsolat, semmi akadás, semmi probléma." az lehet, de ha véletlenül lebasz a net, akkor baszhatod az egészet, utána ugyanis nem hajlandó visszaengedni a streamhez, mert szerver telítettség 100%. kurva rossz vicc ez az egész.

rizla 2010.04.29. 14:12:37

@Tika_: "Nézzük a pozitívumokat:
- a 2 lelkesítő videó
- SPU kommentje"

hahaheheehashdhaviyxopbixbo

"Na, ennyit tettek hozzá a pályára lépők + edzőik a szórakozásomhoz"

aki szórakozni akar, menjen cirkuszba. halál komolyan mondom.

szferi 2010.04.29. 14:13:03

@rizla: "kurva rossz vicc ez az egész"

itt a megoldás:

www.digikabel.hu/Muholdas-TV

:)))

rizla 2010.04.29. 14:17:00

@szferi: veszek egy ilyen radart, és felkúrom annak a seggébe, aki miatt egy digi lenyomhat gyakorlatilag minden hálózattal fogható csatornákat a BL-közvetítésekért zajló versenyben. ez a digi olyan, mint a manchester city, felvásárolják magukat a térképre, hurrá.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 14:18:12

@rizla: Világos, csak aki látta és nem a szopjamegabarca-egyház hívője az nem volt szerencsés.

Egyébként megvan az mindenkinek hogy tavaly a döntő után bekárogta Ferguson hogy a szuperkupák/stb. után túl sok meccsel a hátunk mögött idén szopóág lesz?

Tika_ 2010.04.29. 14:22:25

@rizla: bocs, rég nem olvasom Walmer kommentjeit :). Kivételesen valami értelmeset írt? Nehéz elhinni, de ha igen, akkor valaki légyszi foglalja össze. köszönöm előre is.
ja, ja, cirkuszba :). Ezt inkább magam döntöm el. Egyébként voltam a japán dobosokon is - kiba jó volt!!!! :P

egyébként, jogos, az előbb nem hivatkoztam, pedig kiemelésre méltó: @SPU:

@_benito: ööö, és ezt így hogy?

szferi 2010.04.29. 14:23:01

@rizla: hát igen, jobb lenne ha az m1 csak focit adna, de különben a kábeles szolgáltatók között magasan a digin láthatsz a legtöbb focit, és az olcsóbbak közé tartozik. (upc árainak konkrétan a fele, én arról váltottam)

Ez volt a reklám helye :)

Hál'Istennek a pool meccset sem kell sztrímelnem ma :). Erről jut eszembe, azért jó hogy lesz egy élvezhető meccs is a héten :)

rizla 2010.04.29. 14:23:49

@csizsikpizsik: fergusonnak ehhez nem kellett egy különösebben nagy jóstehetség, de ha nem ilyen szűk a keret (szűkebb, mint tavaly, NONSZENSZ), akkor nem lett volna igaza.

takibacsi 2010.04.29. 14:23:52

a post végén a 3. pontot azért illene kijavítani, egyértelműen hasba lőtték, vagy inkább sunnyogjuk el, mert így bukik az egész bekezdés meg a "nem befolyásolta" koncepció?

www.youtube.com/watch?v=x0AOm6B05QU

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 14:30:32

@rizla: orf1 megvan? azon ment. valamelyik upc-s minicsomagot kell megrendelni.

rizla 2010.04.29. 14:31:21

@takibacsi: jó, ebből kb 100%-ig egyértelmű, hogy köze nincs a kezéhez. most erre mit lehet mondani? undorító barca, övrebö, az.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 14:31:45

@rizla: Ugyan már, csak elég volt megnézni a MU-meccseket és levághatta mi lesz. Bővebb kerettel sem alakult volna ez nagyon máshogy.

rizla 2010.04.29. 14:34:03

@csizsikpizsik: biztos véletlenül mondta azt guardiola nyár előtt, hogy bővebb keretet akar. amit aztán nem kapott meg.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 14:34:52

@csizsikpizsik: Megint más, hogy tényleg kurvára igazolnunk kell(ene) a nyáron. És nem olyan fasza kis ügyleteket lebonyolítani mint amilyen csiribiri, ibrahim, meg helb volt.

Mourinho már nem a király 2010.04.29. 14:35:44

@rizla: hát hogy lehet, nincs ott a sok saját nevelés? bármikor bevethetően? :DDD

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 14:37:04

@Anthony (kick-ass): Biztos azért mert Wenger bácsi megint az ovink körül járkált két zacskó fruttival :D

essien 2010.04.29. 14:37:06

azért a "busquets - motta- melyikünk a nagyobb görény" c. párharcban még mindig motta áll jobban.
felidézve a márciusi stamford bridge-i alakításait:
www.youtube.com/watch?v=NtecpX8mUXQ&feature=related
ill
www.youtube.com/watch?v=PdR0OIWmXr0&feature=related
azon a márciusi estén motta absolute főgörény volt

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.29. 14:37:27

@rizla: miért nem bővült a keret, ha Pep tudta, h szűk? kitől nem kapott? pénzt nem kapott? ez Pep felelőssége?

ps: a digit meg hagyjad, csomó helyen tudod nézni, hiába vannak elveid, azzal nem mész sokra ebben az esetben. 2 éve folyamatosan nézni lehet a neten a meccseket, meg tudod oldani, még a nyelvet is ki tudod választani. a piac határozza meg ezeket a dolgokat, igazodj hozzá.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 14:40:19

@takibacsi: @rizla: na ne már, simán lekezelte. ebből az tuti nem derült ki, hogy szabályos volt. inkább szabálytalan.

rizla 2010.04.29. 14:42:49

@imici77: nyilvánvalóan pep hibája is.

@Anthony (kick-ass): pedro szerinted micsoda? jó játékos, de szerinted tényleg ő lenne idén a barcelona alap balszélső támadója, ha henry nem mocsokszar? egyébként nem értem, hogy a felnőttekkel edző thiagot és jonathant miért hanyagolja ennyire pep, amikor már elkezdte bedobálni őket a mélyvízbe.

rizla 2010.04.29. 14:45:13

@anonim222 [semleges néző]: te ne már, de most tényleg. nézd már meg. térlátás. hol ér hozzá a kezéhez? eddig HD minőségben nem láttam, azért nem akartam mondani semmit, de ez annyira kristálytisztán HAS, hogy felesleges is magyarázni. még az inter játékosok sem reklamálnak, meg semmi, szerinted miért?

Boodler 2010.04.29. 14:46:02

@imici77:
Ha egy (bármely) csapatnál van pénz és az edző nem vesz játékost az mindig Wenger hibája.
:)

rizla 2010.04.29. 14:48:33

bocs, ketten reklamálnak.

rizla 2010.04.29. 14:49:17

@Boodler: az arsenal-féle üldözöttség érzés még egy barca-inter meccsnél is felbukkan? még ha ironikus köntösben is, de vicces.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 14:51:49

@rizla: Guardiola megkapta akiket akart (Ibra, Csirginszkij, Maxwell), elküldte, akiket nem akart (Hleb, Eto'o). Felépült neki Milito.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 14:51:55

@rizla: lefelé csap mindkét kezével ahogy odaszökken, tehát egyértelműen mozog a karja, amikor találkozik a labdával. a labda felé. a bíró már rég lefújta, amikor Bojan elrúgja a labdát, ott állt 5 m-re az esettől. ezen nem érdemes szvsz.

kisgans (törölt) 2010.04.29. 14:55:20

Riberyn kívül lesz még eltiltottja a bajoroknak a döntőben?

Mr.AT 2010.04.29. 14:55:29

A cikk címe egyébként Oliver Kapo-ról, volt Juventus játékosról szól, aki házasságkötésekor jól választott, és az imitátor helyett az igazi feleségét vette el, így legyőzte az ál Kapo-nét.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 14:56:49

Csöncsön, hol vagy?
Ha kiesik az Atlético este, akkor hányadik lesz a spanyol bajnokság koefficiens szerint? Van rá esély, hoy dobogóra férünk?

smartdrive 2010.04.29. 14:57:34

"Mourinho tudta, amit ép ésszel nem gondolhatott komolyan senki: a csapata képes hiba nélkül végigbekkelni egy meccset, még a Barcelona ellen is."

ööö, ismered az eredményt?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.29. 14:58:40

@Mr.AT: és ilyen elmék kezelik a pénzünket, bazzeg :)

takibacsi 2010.04.29. 15:02:40

@anonim222 [semleges néző]:
tudom h igazából itt arról van szó, hogy volt egy (köz)vélemény, amit megbuktat a videó, és védeni kell a mundért, de ez már kezd sok lenni... te is látod h hasbarúgták, hagyjuk már ezeket a baromságokat :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 15:04:22

@pancho_sanza: Nyugi, jövőre jön nektek José, Wayne meg Superman és a bajnokság hipersebességgel az első helyen landol.
Az egyébként a világ röheje, hogy az Atleti az Eu kupa elődöntőjében van. Mármint hogy ez az Atleti.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 15:05:51

@csizsikpizsik: csak jeleztem, hogy a keret szerintem az edző elképzelései szerint változott és bővebb is lett.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 15:06:43

@takibacsi: megnéztem 3x a videjódat, a bal alkarjáról pattan el a labda. inkább pörög. nem hinném, hogy szándékos, de érte a kezét. azért ment Boján elé.

rizla 2010.04.29. 15:07:28

@anonim222 [semleges néző]: "lefelé csap mindkét kezével ahogy odaszökken, tehát egyértelműen mozog a karja, amikor találkozik a labdával."

hát persze hogy mozog a karja, melyik játékosnak nem mozog AKÁRMILYEN MOZGÁS KÖZBEN? ettől még nem ér hozzá kézzel.

"a labda felé."

na itt tévedsz kurva nagyot. a labda a hasára pattan, onnan pedig lefele tart, akárcsak a karjai a levegőből lefele a törzse felé. nagyjából egyszerre történik a két mozgás, a labdáé és a karoké, ezért tűnhet úgy oldalról, hogy beleért, de a visszajátszáson jól látszik, hogy a labda jóval mélyebben van, mint a karja, egész pontosan a két karja KÖZÖTT. a labda mozgása is tökéletesen egyenletes, egyáltalán nem módosul a pályája. érzéki csalódás a kezezés. hogy a bíró ott állt 5 méterre, az önmagában nem jelent semmit, száz meg száz eset van, amit replay-jel, vagy simán tv-ről könnyebb jobban megítélni, de ez evidencia, ezért akarnak sokan videobírót.

rizla 2010.04.29. 15:08:56

@pancho_sanza: guardiola bővebb keretet akart a tavalyinál, ehhez képest szűkebb lett. persze, hogy nyár végén már azt mondta, hogy elég ennyi játékos, szerinted milyen morális hatással bírt volna, ha kijelenti, hogy ez így kevés lesz fiúk? pláne, hogy mennyi pénzt költöttek el. elbaszták az átigazolási szezont, egyértelmű.

rizla 2010.04.29. 15:10:21

@pancho_sanza: "az edző elképzelései szerint változott"

ebből nem következik sem az, hogy mindenben az elképzelései szerint változott, sem pedig az, hogy ez automatikusan jót jelent.

"és bővebb is lett. "

dehogy lett bővebb. több lett a középhátvéd. te sem gondolhatod komolyan, hogy ettől lesz bővebb egy keret.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 15:16:07

@pancho_sanza: Nem lett bővebb a keret, amennyit hoztak annyit küldtek el. Ráadásul menet közben jöttek a pofáraesések, te jó ég, ez csak szántani tud és ugratni nem, ez kehes lett, ez lesértült, stb...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.04.29. 15:17:10

Sajnos nincs időm mindent végigolvasni a kommentekben, de teljesen le vagyok nyűgözve a párharctól. Ez évek múlva is oktatott óriási klasszikus lesz! Ezt nem a Real drukker mondatja velem, szóval semmi kárörvendés nincs benne, sokkal inkább a Mourinho rajongó, ami már a kezdetektől meg van bennem.

Aktív csapatsportolóként egy bunkerre és kontrára berendezkedett csapat támadójaként teljesen el voltam ámulva azon, amit az Inter bemutatott. Cambiasso istenné vált végképp a szememben, de Mourinho is megelőzte Istent a legendás nyilatkozata óta:)

“If I wanted to have an easy job... I would have stayed at Porto - beautiful blue chair, the Uefa Champions League trophy, God, and after God, me.”

Sokak számára talán antifutball, vagy nevetséges produkció, gusztustalan hozzáállás, de tapasztalatból mondom, hogy ezt néha nehezebb, és több gyakorlást igényel hibátlanul megtenni, mint szépen támadni. Az első meccsen mindent egy lapra tett fel az Inter, és noha tudták, hogy a végére csúszni-mászni fognak, bevállalták azt a játékot, most pedig végképp heroikussá vált a továbbjutás. Megjegyezném, hogy a taktika szempontjából kulcsjátékos elvesztése után nem kellett cserélniük! Döbbenetesen hatékony gépezet.

Aki szerint pedig könnyű megtenni, próbálja ki egyszer hobbi csapatával akár a grundon ezt a védekezősdit. Respect Special One!

rizla 2010.04.29. 15:17:46

@anonim222 [semleges néző]: de azt amúgy csak látod, hogy bojan felé csak akkor megy a labda, amikor már a lábán van, és odapasszolja, ugye?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 15:18:05

hát, elég sajátos testfelépítése van Yayának, hogyha a felfelé mozgó labda a hasáról lefelé pattan.

Mr.AT 2010.04.29. 15:20:04

@anonim222 [semleges néző]: Azt konkrétan úgy hívják, hogy sörhas. :-)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 15:20:13

@csizsikpizsik: Nem feltétlenül vagyok eredménycentrikus, sőt kifejezetten nem tudok örülni annak, ahogyan például az Atlético vagy a Valencia menetelt az EL-ben.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 15:20:36

@anonim222 [semleges néző]: billiárdban tudnak a profik ilyet lökni, asszem. hogy a golyó elindul visszafelé.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:21:13

@pancho_sanza:

Itt lehet böngészgetni:
www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/ccoef2010.html

Egy dologra hívnám föl a figyelmet: egyedül a spanyoloknál szerzett hat csapat is (!) tíz pont fölött. Azzal szokták támadni a Ligát (részben persze joggal), hogy nem elég kiegyensúlyozott, két csapat iszonyatosan kiemelkedik; de a nemzetközi szereplés ennek ellenkezőjét mutatja.
Öt éves távlatban egyébként semmi veszélyben nincs a második hely, sőt ha az Atleti ma kiverné a Poolt, még közeledni is lehetne a PL-hez.

@takibacsi:

Ebből az következik, hogy ha a következő 3-4 (40?) évben az Inter kárára téved a játékvezetés, akkor az tök jogos lesz, elegendő lesz elővenni ezt a jelenetet, és egy kicsit deblekerézni. Legalábbis én így értelmezem bizonyos kommentelők állásfoglalásait...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.29. 15:21:24

@rizla: Gondolom, ha nem ér belel a keze, akkor meg mellre vette volna olyan módon, hogy egyből a lába elé pattan a labda?

rizla 2010.04.29. 15:21:30

@anonim222 [semleges néző]: nem sajátos testfelépítés, hanem gravitáció, ez a neve. tudod, rápattan a hasára, onnan meg lehuppan a földre. mellel is így szokták levenni a labdákat. tényleg nem hiszem el, hogy nem látod, olyan nincs. most lett új a gépem, még nincs rajta photoshop, de esküszöm csinálok neked egy 30 képkockára szétvágott verziót.

rizla 2010.04.29. 15:23:00

@pancho_sanza: mivel ezt nagyjából hatszázszor megcsinálta már messi, hidd el, hogy lehetséges.

anselmo.uw.hu/gutshot.JPG

Svenmester 2010.04.29. 15:23:01

@rizla: Ezt most ugye nem mondtad komolyan

idiotapocs 2010.04.29. 15:24:28

@rizla: amúgy most a ténytől függetlenül hogy kezezés volt vagy nem, ezt ugye te sem gondoltad komolyan hogy itt és most ezt így kifejted. ez már tényleg getalife kategória

"érzéki csalódás a kezezés"

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 15:25:00

Na, Xavi játéka már kétséges szombatra...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:25:23

@anonim222 [semleges néző]:

Na igen, ha nem szándékos, akkor szabályos. Így szól a szabály.

Teljesen tiszta gólt vettek el a Barcától. Ennyit az övrebőzőknek.

rizla 2010.04.29. 15:25:34

@Svenmester: totál komolyan mondom, sőt, javítanám magam, szó nincs arról, hogy a keze a labdával együtt mozogna. a bal keze szorosan az oldalához szorítva, behajlítva, az alkarjához hozzá sem érhet a labda, világosan látszik, hogy annál beljebb van.

www.youtube.com/watch?v=x0AOm6B05QU

csak a replayt nézzétek. felesleges ilyeneken szőrözni, de nekem lövésem sincs róla, hogy ti mit láttok kezezésnek. illetve nehezen tudom elhinni, hogy nem érzékelitek a teret. talán ideje lenne imax 3d közvetítéseket csinálni.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 15:26:12

@rizla: látom, amit látok. Yaya bal alkarját, ami, úgy látszik, a hasa része?

idiotapocs 2010.04.29. 15:26:21

@rizla: az előbb mondod hogy hasbarúgták, aztán meg azt mondod hogy levette volna. Persze Messi, a Beretta golyót is levenné mellkassal nyilván.b@zzeg

GGG77 2010.04.29. 15:26:53

Az a baj, hogy nem csak a Barca szurkolók, hanem a játékosok is elhitték, hogy legyőzhetetlenek. Jól mutatja ezt Valdez paraszt reakciója is a meccs után. Valszeg Jót tett a Barcanak, hogy jött vki és letörte kicsit a szarvukat...

stécé 2010.04.29. 15:27:06

Nem tudom, mikor lesz címvédés a BL-ben, de valami azt súgja, hogy a duplázó csapat edzője Mourinho lesz.

rizla 2010.04.29. 15:28:15

@idiotapocs: nem tudok elképzelni más magyarázatot az érzéki csalódásnál, esetleg a részleges vakságot. egyetlen pillanat van, amikor a labda egy vonalban van a bal karjával, aminek a mozgása nem változik, viszont az jól látható, hogy a törzsét befordítja lassan balra.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 15:29:45

@Csöncsön: há de mozog, a labda felé. sőt, ha nem lenne ott, nem arra menne a labda, hanem orrba verné, mondjuk. mind1. érdekes kis polémia. mindenesetre takibá videója feltünteti a bírót is, az eset közelében.

a blogmotor meg össze-vissza kavarja a kommenteket, (késve jelennek meg, pontosabban).

rizla 2010.04.29. 15:31:33

@anonim222 [semleges néző]: anselmo.uw.hu/gutshot.JPG

a bal alkarja hozzánk közelebb esik, a labda beljebb van.
egyébként hogy lehet, hogy pont a vele közvetlenül szemközt álló védő egyáltalán nem reklamál?

Svenmester 2010.04.29. 15:31:52

@rizla: Nem zárom ki, hogy igazad van, de amit én látok a videóból az, hogy amikor a hasához teszi a kezét a kézfejéről pattan le a labda, a hasáról nem pattanhatott le, ez tuti fix

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:34:40

@anonim222 [semleges néző]:

Beidézték itt néhányan a szabálykönyvet: csak a szándékos kezezés szabálytalan. HA EGYÁLTALÁN HOZZÁÉRT A KEZÉHEZ A LABDA (erről én sem vagyok meggyőződve, pedig láttam néhány lassítást, többek közt olyat is, amelyik szemből mutatja az esetet), AKKOR SEM NEVEZHETŐ SZÁNDÉKOSNAK.

Teljesen szabályos gólt vettek el a Barcelonától.

rizla 2010.04.29. 15:35:40

@anonim222 [semleges néző]: a bíró pontosan olyan szögben áll, hogy ezt kezezésnek lehessen nézni.

várj, lerajzoltam neked, mert nincs életem:

anselmo.uw.hu/ture.JPG

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.29. 15:37:15

@rizla: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

mekkora hülye vagy, baszki :)

szferi 2010.04.29. 15:38:04

@Csöncsön: szándékosan kezezni nem csak úgy lehet, hogy belecsapsz egy kurvanagyot a labdába. ha tested előtt van - mint ebben az esetben - elég egy egészen finom mozdulat, hogy segítsen megfékezni és a jó irányba terelni a labdát.

rizla 2010.04.29. 15:38:07

@Svenmester: miért nem pattanhatott le? nem olyan erős labda az, touré pedig lassan balról jobbra kezd fordulni "átvétel" közben (oldalról a kapu felé fordítja a bal oldalát). a kezéről nem csoroghatott le, de az is valószerűtlen, hogy egyáltalán hozzáért, mivel nagyjából a teste közepébe jön a játékszer, a bal karja meg végig fel van emelve, eleve kicsit alá jön.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:38:45

Egyébként hogy a viharba ne pattanhatna LEFELÉ a hasáról a labda, amikor a képen is jól láthatóan ELŐREhajol?!?

Itt mindenki elvesztette a józan értelmét?...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.29. 15:39:27

henry kezezése egy egyszerű ujjgyakorlat volt ehhez képest.

idiotapocs 2010.04.29. 15:39:32

@rizla: hogy elhidd hogy pártatlan vagyok, elárulom hogy amondó vagyok hogy kezezés volt, de nem szándékos, szabályos gól volt. A rajz meg úgy szar ahogy van, az alkarja befele néz, a labda felé :D

szferi 2010.04.29. 15:40:37

@Csöncsön: persze, mindenki hülye rajtad kívül, te vagy az emberiség egyetlen reménye ;)

rizla 2010.04.29. 15:41:08

@idiotapocs: a rajz azért tűnik szarnak, mert nem 1 percig, hanem 10 percig kellett volna rajzolnom, hogy megértsd, hogy ha szemből nézed, akkor a két karja pontosan merőleges a te nézőpontodra. tehát nem azt ábrázolja, hogy széttárja, ez nyilván hülyeség, csak azt, hogy ELŐREFELE áll.

Laciii 2010.04.29. 15:42:57

Nem ért hozzá kézzel, aki sörhasú és csak a TVben látott focit az ne szóljon már be.
Ahhoz, hogy ez a labda fölfele menjen egy ELŐREHAJOLÓ emberen ahhoz át kellett volna lőni a mellkasát, olyat meg még RobiKaresz se tud.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:43:24

@szferi:

Egyszerűen nem bírom fölfogni, hogy miért ne pattanhatna egy embernek a hasáról lefelé egy labda. Miért, hova kéne pattannia? Fölfelé?...

rizla 2010.04.29. 15:43:59

na, közkívánatra FELÜLNÉZETBŐL

anselmo.uw.hu/turefelul.JPG

nordsee 2010.04.29. 15:45:13

@Csöncsön: Nem tudom számít-e, de a barcások tiltakozása sem volt tele meggyőződéssel.

neeskens 2010.04.29. 15:46:00

Victor Valdes mi a faszt képzel magáról?

rizla 2010.04.29. 15:46:10

@idiotapocs: te, amúgy mi a faszért nézne a karja BEFELE??????? de most tényleg. simogatja magát, vagy mi? vagy a szívére akarja tenni a kezét? tényleg nem értem hogy ebben mi a logika. pont az az érzéki csalódás, ha valaki úgy látja, hogy a labda felé mozog a kész, tehát a testéhez képest befelé. miért mozogna arra? eddig azt hittem arról akartok meggyőzni, hogy a bal karjáról csorog lefele, de az is képtelenség, ha a keze BEFELE áll.
kezd kicsit megártani ez a téma azt hiszem: DDD

szferi 2010.04.29. 15:46:44

@Csöncsön: persze, lefelé. de csak akkor mehetsz tutira, ha a labda becsapódási helye felett ott a kezed is :), ráadásul így irányíthatod is valamennyire.

ha nekem nem hiszel, kérdezd meg keitát.

rizla 2010.04.29. 15:47:30

@nordsee: talán mert 2 perc volt hátra a meccsből, és 1 gólos hátrányt máshogy kell ledolgozni, mint felesleges reklamálással. ilyen döntést még az életben nem vontak vissza, pofázás miatt biztos nem.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 15:47:54

elég szarul megy a HD lejátszás (az én gépemen), de azon azt látom, amit svenmester mond. leszállok a témáról.
@Svenmester:

szferi 2010.04.29. 15:48:11

@szferi: tourét. hasonlítanak, hiába.

rizla 2010.04.29. 15:49:18

@anonim222 [semleges néző]: de miért tenné a hasához a kezét? :((( és ha a kézfejéről lefelé pattan, akkor a hasáról hogy a francba ne pattanhatna lefelé?
de ok, hagyjuk. majd jelezd, ha jól fog menni a HD lejátszás, aztán nézd meg újra.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:49:42

Az a lényeg, hogy egy irtózatos csalással ejtették ki a Barcelonát. Gondolom, Platini intézte el. Az UEFA valamiért be akarta tolni az Intert a döntőbe. Ha meghallom a "foci" és a "csalás" szavakat, ez a párharc fog róla eszembe jutni. Deblekerét meg azt a másik csaló portugált örökre el kéne tiltani, az Interre most már örökre rajta fog ragadni, hogy csalással jutottak BL-döntőbe. Rohadt mázlista csaló bagázs, remélem, jövőre megkapják a maguk büntetését, ez lesz a minimum.

Csak hogy összefoglaljam az összes logikus következtetést, mely az esetből levonható. :-)

takibacsi 2010.04.29. 15:50:03

@rizla:
attól függetlenül h a képrejtvényeken én is beszarok a röhögéstől, sztem felesleges vesződni, aki kezezést AKAR belelátni a videóba, annak tökmindegy

szferi 2010.04.29. 15:53:35

@Csöncsön: az igazság az, hogy az undorító csapatod tavaly egy gusztustalan, ordenáré csalás eredményeként nyert bl-t. most egy egyértelmű kezezés tagadásával próbálod igazolni, hogy veletek megtörtént ugyanez. szánalmas vagy.

Laciii 2010.04.29. 15:54:44

@szferi: téged még az életbe nem rúgtak hasba egy labdával?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:54:54

@szferi:

Látom, túl sok érzéked nincs az iróniához. :-)

rizla 2010.04.29. 15:55:09

@szferi: szerintem csöncsön most humorizálni próbált. legalábbis remélem.

Mr.AT 2010.04.29. 15:56:20

@Csöncsön: Azért finoman szólva is erős summary ez attól, akinek a csapata gusztustalan szimulálás révén kapott egy ajándék emberelőnyt, meg egy ajándék lesgólt.

kisgans (törölt) 2010.04.29. 15:56:53

Jézusom, nem unjátok még a kezezés témát? :)

Inkább abban segítsetek már, hogy lesz-e a Bayernnek eltiltottja Riberyn kívül. :)

rizla 2010.04.29. 15:57:19

te csöncsön, a kedvemért ne ironizálj a jövőben, ok?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 15:58:11

Amúgy, akinek rizla kitűnő képrejtvényes szemléltetései kevesek volnának, tessen megnézni az avatarképemet. Don Quijote kb. olyan testtartással mozog a szélmalom felé, ahogyan Touré az Inter kapuja felé. Képzeljük el, hogy (nincs ott a ló, és) hasba lövik egy labdával.

Kérdés: merre pattan a labda? Fölfelé vagy lefelé?

Laciii 2010.04.29. 15:58:54

Annak aki szerint nem lehet irányítani a labdát kéz nélkül:
www.youtube.com/watch?v=6oU0vvyBAjo

Mr.AT 2010.04.29. 16:00:01

@Csöncsön: Semerre, mert fennakad a lándzsáján, amit rohamozás közben mindig szigorúan maga elé szegez.

nordsee 2010.04.29. 16:00:34

@rizla: "1 gólos hátrányt máshogy kell ledolgozni"
A Busquets-esetre több energiát pazaroltak, mint erre az afférra, vagy hogy mást ne mondjak egyáltalán a kapuratörésre.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 16:01:00

@Mr.AT:

Pont olyan erős, mint azoktól, akiknek csapata kapott egy teljesen jogtalan kiállítást, és akik ellen nem fújtak be két vitathatatlan 11-est. :-)

rizla 2010.04.29. 16:01:52

@Laciii: itt az a lényeg, hogy a közvetlenül lefele pattanást kell alátámasztani. messi amikor legtöbbször átveszi mellel, akkor valóban fölfelé pattan, mert aláhomorít, touré viszont épp ellenkezőleg, inkább föléhajol. a mellezős gól lényegtelen.

rizla 2010.04.29. 16:02:29

@nordsee: a busquets eset a kibaszott 30. percben történt, ez a "kezezés" meg a 92.-ben. érezd a különbséget.

neeskens 2010.04.29. 16:03:08

öööööööö.

Egy 65 perces emberelőny után kissé fura egy 95. percben történt véleményes eseten ennyit pörögni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 16:04:14

@Laciii:

Ebben az a furcsa, hogy miért nem kapu fölé emelte azt a labdát a melléről.

Laciii 2010.04.29. 16:04:23

Itt van, HD-ben teljes képernyőn tessék megnézni:
www.youtube.com/watch?v=x0AOm6B05QU

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 16:04:55

@Csöncsön: Kihagytad hogy ezért nem nézel évek óta olasz focit, és mostantól fél évig sirás nélkül labdára sem tudsz pillantani :)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 16:05:42

@neeskens:

92. perces. Jobb csapatok ilyenkor harcolják ki a BL-döntőbe jutást. ;-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 16:06:30

@csizsikpizsik:

Örülök, hogy ezek szerint mégis volt, aki azonnal vágta, hogy irónia. Köszi. :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 16:11:59

@Csöncsön: Sajnos az a baj, hogy az irónia itten egy csomó embernek magaslabda...

rizla 2010.04.29. 16:22:10

@csizsikpizsik: ott kb vége is a szezonnak.

Lebowski Őtökisége 2010.04.29. 16:23:34

@Laciii: mivel véletlenül félreolvastam, eszembejutott egy teljesen kompromisszumos terminológia arra az esetre, ha valaki a mellkasa közelében mozgatja a kezét, teljesen függetlenül attól, hogy kezezik-e: "CHEAST GOAL", ami a chest és a cheat egészséges keverékéből jön.

ha mostantól mindkét tábor (kezezés-hadtest és mellel-vette-le-népfront) ezt a szót használja a fent hosszan tárgyalt esetre, BÉKE LESZ :D

igen, a barcától szerintem is elvették a CHEAST GOAL-jukat.

rizla 2010.04.29. 16:27:12

@Lebowski Őtökisége: "ha valaki a mellkasa közelében mozgatja a kezét"

én még nem nagyon láttam olyan játékost, aki ne a mellkasa közelében mozgatná a kezét. ja de, benzema pl a feje fölé emelte a clasicon, hogy elkapja. persze bizonyára tourénak gyorsan hátra kellett volna dugnia mindkét kezét, hogy a kezezés gyanúja se merülhessen fel.

Tika_ 2010.04.29. 16:31:37

@_Maverick: pont szombaton próbáltam, nagyon könnyű. simán 6-0-ra elmentünk az erősebb csapat ellen. pedig gyak. nem futottam
@csizsikpizsik: ha már így rajzolgatunk, akkor ebben meg nekem legyen szabad segítenem; így pontos:
Sajnos az a baj, hogy az irónia itten egy csomó embernek magas...

Lebowski Őtökisége 2010.04.29. 16:32:17

@rizla: ilyen pihent délután tényleg elég általánosan fogalmazok :D pedig csak a vitába szállást elkerülendő (hogy most befelé-kifelé tartotta a kezét, hogyan mozgott, hozzáért-e a labdához) akartam valahogy pártatlanul lefedni a szitut :)

halihalo 2010.04.29. 16:36:00

@Bajnok: Ezt már tegnap valaki kifejtette: a passzok száma azért ilyen magas, mer 4-5 méteres alibipasszok voltak. Na jó, nevezzük biztonságinak. Alig volt hosszú és jó indítás, átadás.
Arról is volt már szó korábban, hogy amíg nem pontozásra játsszák a focit, amiben mondjuk egy része a pontoknak abból jön, kinél mennyi ideig van a labda, már része meg abból, hányat passzol, a többi meg mondjuk szimpátia alapján, mint a műkorcsolyában,vagy tornában, addig ezek a számok semmit nem érnek, legfeljebb a vesztes lelkiismeretének a megnyugtatására jók, hogy én megtettem mindent, de az a fránya, csúnya ellenfél nem hagyott szépen játszani, pedig én tudnék/tudok, ha hagynak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 16:39:28

@Tika_: Ja, magaslabda amit nem tud levenni...miért, mit írtam?
És abszolút védekezni tényleg könnyebb, kipróbált. Csak koncentráció és összhang, minimális befektetés, maximális hozam.

rizla 2010.04.29. 16:39:47

@halihalo: ezek a számok azt érik, hogy az ellenfélnek nincs esélye győzni. ha az első meccsen is ilyen statisztikát produkál a barcelona, nincsen semmi gond, mert 1 kapuralövésből még a special one csapatai sem tudnak 3 gólt lőni.

szferi 2010.04.29. 17:03:54

csöncsön: az iróniád mögött ott lapul a tehetetlen felháborodásod és sértettséged, örülök hogy gyakorolsz egy kis öniróniát, de ez nem változtat azon, hogy komolyan gondolod amit írtál.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.29. 17:21:06

Szerintem egyébként a poszt címadása nem teljesen helyes: ha valaki a fociban Al C szerepét játsza az éppen hogy a minden lében kanál Murinnyó.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 17:28:54

@morphine: Esküszöm mióta olvastam a posztot ez égett a kezemben, de nem mertem leírni mint címeres barcás :)
Egyébként azt csodáltam hogy nem "Egy az Isten" címet adta benito...no majd a BL-döntő után...

halihalo 2010.04.29. 17:49:21

@johevi: Ennyire nem nézted az előző pár hét meccseit???

halihalo 2010.04.29. 17:50:53

@rizla: Ez igaz, de ott nem is volt ilyen arány, másrészt, meg akkor hol marad a "szép" foci? :))

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 17:58:58

@morphine: most ott lesz a másik is, a két kanálból :) a döntőben.
www.youtube.com/watch?v=W8cSrw_cSVQ

Jose meg vG... melyik melyik? :)

halihalo 2010.04.29. 18:06:16

Hú, azért ez a vége eléggé monokulturális lett...

United82 2010.04.29. 18:08:13

Nem olvastam végig az összes kommentet, így most a tegnapi meccsről csak annyit 3év alatt a Barca 3 elődöntőt vívott. Sorrendben United,Chelsea,Inter. Mind a 3 párharcban 176%os labdabirtoklást produkáltak, kézilabdás módjára adogattak az ellenfél 16osa előtt, az ellenfél pedig lekontrázta őket. Az a csapat amelyik a legkevésbé akart kontrázni ill akit a bíró a legjobban hátráltatott kiesett, a másik kettő meg továbbjutott. Ez azért érdekes hogy a Barcelona 2 különböző edzővel, 3 különböző évben ugyanazzal a taktikával (csak kicsit módosítva) vívja az elődöntőit és csak egyszer egy 93.percben eltalált bombával tudott nyerni.
No de amiről írni akartam valójában. A két döntősről ill edzőiről.

Mindkettő csapata vezeti a bajnokságot (0 ill 1 pontal)
Mindkettő csapata kupadöntőt játszik hazájában
És egymással vívják a BL döntőt.

Akár az is megtörténhet a döntőig hogy mind a két csapat a TRIPLÁZÁSÉRT megy...ez azért elképesztő....(lehet fanyalogni, de végülis ha mindkettő a triplázásért fog menni akkor elmondhatjuk hogy valóban a legjobb csapatok vannak a döntőben....)

Van Gaal és Mourinho azonkívül hogy ugye dolgoztak együtt a barcánál nagyon sok hasonlóságot mutat.

1. Hazájuk sztárcsapataival (Ajax ill Porto) mindent megnyertek mind otthon mind külföldön.
2. Ezután elmentek egy top ország elitklubjához (Barca ill Chelsea) ahol a hazájuk bajnokságában egyeduralkodók voltak, de a nemzetközi siker nem jött össze.
(Eztuán Van Gaal a válogatottal bukott, ezért előről kellett kezdenie és végül egy holland középcsapattal bajnokságot nyert (Aalkmar)
3. Újra egy top bajnokság sztárcsapatához menve (Bayern ill Inter) a trpilázásra hajtanak.

2 elképesztő edző.
Le a kalappal előttük.

Der Beste 2010.04.29. 18:29:28

@Rooney82: Ezt én sem tudtam volna jobban összefoglalni. Az, hogy Van Gaal remek edző, már akkor tudtam, mikor megszorongatták a Fradit a Bl-ben.

(Nehezen fogom tudni megbocsátani kedvenc Real Madridom-nak, hogy ismételt korai kiesésük miatt 2x90 percig az általam nagyon nem kedvelt Internek "kellett" szorítanom.)

rizla 2010.04.29. 18:35:24

@Rooney82: "Ez azért érdekes hogy a Barcelona 2 különböző edzővel, 3 különböző évben ugyanazzal a taktikával (csak kicsit módosítva) vívja az elődöntőit és csak egyszer egy 93.percben eltalált bombával tudott nyerni."

na megjött a főokos. az véletlenül sem lehet, hogy ennyire kibaszott erős csapat az MU (amelyik akkor a világ legjobb csapata volt, a barca pedig messze messze maga alatt), a chelsea (amelyik évek óta mindig az egyik a világ három legjobbjából), és az inter (amelyik idén teljesen rákattant a BL-re, egy zseniális edző vezeti őket, és azért így is egy gólon múlt)? muszáj levonni a hülyébbnél hülyébb következtetéseket? nevetséges, komolyan mondom.

rizla 2010.04.29. 18:36:52

egyébként szerinted ciki 3 év alatt 2 elődöntő és egy döntő? tényleg "elgondolkodtató" lenne a játékstílusra nézve, hogy "csak" ennyi?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.29. 18:39:11

Benito: nem olvastam el a posztot, nem érdekel a BL (ezért elnézést, jövőre mondjuk néznem "kell"), hogyan kerültünk a kontextusba?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.29. 18:39:17

Milyen szépen is mutat a címlapon a színészgyerek kifelé pillogása... Mekkora egy patkány, te jó ég! Remélem tömény fütty fogja fogadni Barcelonán kívül ezentúl.

United82 2010.04.29. 18:49:40

@rizla:
Ki mondta hogy ciki a 3év alatti 2 elődöntő és 1 döntő (ennél jobb csak a United volt a 2007-2009es periódusban amikor is egy elődöntő, 2 döntő). Ki mondta hogy ez ciki? Csupán azt mondtam hogy a Barca ezalatt a 3 elődöntő alatt játszott 6 meccset (0-0,0-1,0-0,1-1,1-3,1-0-sorrednben) és mind a 6 meccsen ugyanaz zajlott a pályán. A barca ötlettelenül adogat és nem tud mit kezdeni a betömörülő védelem ellen, az ellenfél pedig kivédekezi őket és kontrázgathat. Nem cikinek mondtam ezt csupán rávilágítottam arra hogy 3 év alatt 2 különböző edzővel is a BArca ebből a 6 meccsből 1et tudott megnyerni azt is 62percnyi emberelőny után és a 3ból egyszer jutott csak tovább azt is 93.perces góllal. Egy szóval se mondtam hogy ez ciki, csupán annyit hogy mind a 3 csapat (amelynek a védelmei valószínüleg az adott év legjobb védelmeik voltak vagy legalábbis a top2-3) ugyanazzal a tatktikával ugyanúgy kiiktatta a csodás barca játékot és mindegyik meccsen csak erőlködtek a katalánok, és hogy ez nekem szembetűnő hogy 3 év alatt tulajdonképpen semmi épkézláb dolog nem történt arra az esetre nézve ha egy csapat nem hagyja a barcát játszani.

zsakfos 2010.04.29. 18:55:04

@Rooney82:
Ezt még hozzátenném a Mourinho-van Gaal párhuzamhoz.
"A holland fokozatosan egyre nagyobb feladatokat bízott rá: kikérte a véleményét az ellenfelekkel, mérkőzésekkel kapcsolatban, és a második évében volt, hogy barátságos mérkőzéseken egyedül irányíthatta a csapatot. Van Gaal nagyon elégedettt volt vele, de ő volt az egyetlen a Barcelonánál, aki felismerte, hogy a tolmácsból kiváló szakember lehet."
sportgeza.hu/futball/2010/04/28/mourinho/
Ezek után nem meglepő, hogy nagyon jó a viszonyuk és Mourinho van Gaalt tartja a világ legjobb edzőjének.
Az biztos, hogy elképesztő pikáns lesz kettőjük csatája a BL dőntőben.

United82 2010.04.29. 18:55:36

Ami pedig a sok vitát szüli hogy melyik bajnokság a jobb meg kevésbé jobb, meg hogy ki áraz be kit, azt hiszem ezután az idény után, vagy az elmúlt 2 év alapján(lásd döntők..tavaly spanyol-angol, idán olasz-német) nyugodtan mondhatjuk a top bajnokságok között lehet, vannak eltérések és egyszer az egyik egyszer a másik van toppon mondjuk 4-5éves időszakot figyelembe véve, de a topcsapatok szinte ugyanolyan erősek , csak kicsi dolgok döntenek hogy adott évben éppen melyik a jobb(motiváltság, egy jó erősítés, egy jó edző...szerencse..és így tovább)
Ezt alátámasztva..
2005-Liverpool(angol)
2006-Barcelona(spanyol)
2007-Milan(olasz)
2008-United(angol)
2009-Barcelona(spanyol)
2010-?(ha a sorrend helyes, akkor most az Inter jön, 2011ben a Chelsea, 2012ben meg a Real...persze a Bayern belerondíthat:))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 18:55:45

@Rekordvizemeister: Hát szar a Barca, zseni José, a játékosai hősök, nem antifoci volt hanem a 300 legszebb diadalmas csatajelenete. Kb...

zsakfos 2010.04.29. 18:56:43

@Rooney82:
Tökéletesen egyetértek.

pannonpuma77 2010.04.29. 18:57:46

1. Busquets miért köcsög? Én még nem láttam olyan focistát akit ha arconcsapnak nem kezd el fetrengeni.
2. Úgy látom kedves _benito nem látta az odavágót mert akkor emlékezne, hogy Milito lesgólja egyértelmű volt. Milito pont az 5-ös vonalán volt, Piqué pedig 1 méterrel hátrébb. Felesleges lett volna egy leskamera mert így is teljesen egyértelmű szitu volt.
3. És úgy látom ezt a meccset sem látta, mert akkor látta volna, hogy nem mellbe hanem hasba rúgták Tourét. Hasról meg nehezen pattan a holdra lebda.

zsakfos 2010.04.29. 18:57:52

@Rooney82: a 18.49-es hozzászólásodra vonatkozóan.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 19:01:24

@pannonpuma77: Azért ami Sergié az adjuk meg Serginek: egy köcsög. De kb. minden csapatban van egy ilyen, túl van lihegve a dolog (egyébként lesértült, ez kimaradt nekem tegnap)

rowi 2010.04.29. 19:06:01

@Rooney82:
a próféta szóljon belőled Vörös kommenttársam:)

a 18.49eshez meg a vége sztem nem így igaz, (vagyishogy "ha egy csapat nem hagyja a barcát játszani. ") hanem úgy, hogy ha vki odaadja a Barcanak azzal a felkiáltással, hogy "nesztek itt a labda, játsszatok, mi nem akarunk"

rizla 2010.04.29. 19:17:46

@Rooney82: ez a barca játékának az ellenszere, ennyi. ha ez nem lenne, akkor folyton nyernének. komolyan nem nagyon értem, hogy ezen mi a nagy felfedezés horasnak, vagy neked. amit írsz, az úgy van, tények, csak nincs benne semmi "szembetűnő", vagy "elgondolkodtató", eddig is nyilvánvaló volt. a barcelona ellen ezt kell csinálni. azért az inter megmutatta az odavágón, hogy lehet máshogy is, de ahhoz sok mindennek klappolnia kell.

Messi88 2010.04.29. 19:19:19

Azt azért lassan le kéne szűrni Barcelonában, hogy Pep nem képes igazolni ( és/vagy Txiki sem).
Az összes többi területen teljesen meg vagyok vele elégedve( motiváltság, taktika, fiatalok beépítése...stb.), de ez vhogy nem megy neki. Csiga, Ibra, Keita, Maxvell...mind mind csak epizodisták, ahhoz képest, hogy mennyibe kerültek. Alves és Pique az akiket konkrétan jó igazolásnak neveznék, ebből is utóbbi saját nevelés volt. Egyszerűen ezt felül kellene vizsgálni. A legnagyobb baklövés Ibra megszerzése volt, ez ennyi idő után talán kijelenthető. Egyszerűen nem illik a gépezetbe, nekünk egy igazi befejező kell oda, nem ő. Nem tudom, lehet hogy érdemes lenne esetleg Txikit eltávolítani, az nem járja, hogy ilyen melléfogások sorozatát produkáljuk, ahhoz ez a saját nevelésű mag túl jó. Remélem hogy nyáron okosabban igazolunk, és a pad is sokkal mélyebb lesz, mert az nem járja hogy Messi és Xavi pl az egész tavaszt végig kell, hogy játsza.

rizla 2010.04.29. 19:20:56

@Rooney82: azért szerintem egyértelmű, hogy a PL a legjobb bajnokság. attól, hogy a BL-t folyamatosan mások nyerik, még valószínűleg így van. inkább azt nézzük, hogy az adott ország indulói meddig jutottak az adott évben. a 4 angolból 3 hagyományosan elmenetelt az elődöntőig az utóbbi időben, ez brutális. idén megtört a hagyomány, na bumm. az olaszoknak 1 nemzetközi elit szintű csapatuk van, a spanyoloknak 2, de ebből az egyik folyton betlizik, a németeknek 1. az angoloknak meg kapásból van 4 akárkire veszélyes klubjuk általában.

rizla 2010.04.29. 19:21:35

@Messi88: "Nem tudom, lehet hogy érdemes lenne esetleg Txikit eltávolítani" nyáron elmegy.

rizla 2010.04.29. 19:24:07

@pannonpuma77: "Busquets miért köcsög? Én még nem láttam olyan focistát akit ha arconcsapnak nem kezd el fetrengeni."

busquetsnek minden meccsen van egy hasonló akciója, és mert a barcában egyáltalán nem ez a jellemző, ezért kilóg.

"Felesleges lett volna egy leskamera mert így is teljesen egyértelmű szitu volt."

azért az már régóta feltűnő, hogy a camp nouban soha nem kap az ember normális képet a leshelyzetekről, mintha tényleg nem lenne vonalban kamera. máshol még egy sárga csíkot is ki bírnak baszni, itt meg semmi.

United82 2010.04.29. 19:25:38

@rizla:
Persze, ezért is írtam hogy ha 4-5éves periódusokat vizsgálunk akkor ott találunk eltéréseket és lehet mondani hogy ez vagy az a bajnokság (most éppen a PL az elmúlt pár évet nézve) jobb vagy kevésbé jobb (a rosszat nem használom mert akkor mi marad a magyarra?:)),

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 19:26:27

@Rooney82:

A Barcelona történetét végigkíséri egy ún. "elődöntő-átok". Nagyon gyakori, hogy itt bukik el a csapat BL-t, Király Kupát és más sorozatokat. Érdekes megfigyelni az utóbbi időszak Barcelona-elődöntőit: kivétel nélkül mindig ezek voltak a legszenvedősebb meccsek, még akkor is, amikor aztán a döntő nagyon sima lett.

Csak fejből:

BL:

2005/2006: Milan 0-0, 1-0
2007/2008: MU 0-0, 0-1
2008/2009: Chelsea 0-0, 1-1
2009/2010: Inter 1-0, 1-3

Copa del Rey:

2007/2008: Valencia 1-1, 2-3
2008/2009: Mallorca 2-0, 1-1 (idegenben már 0-1 és emberhátrány volt...)

Szóval ennek a Barcánál történelmi hagyományai vannak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 19:30:09

@Messi88: Azért ne jelentsük ki, hogy Pep nem tud igazolni, eddig egyszer tehette. Belenyúlt, jól van, de egy az egyből nem statisztika, ez most nem sikerült.
Egyébként még az is benne van a pakliban, hogy Pep is megy, úgy tudom a szerződésében szerepel ha az új elnök nem tetszik mehet isten hírével.

Keelhaul 2010.04.29. 19:31:51

@pannonpuma77: Busquets azért köcsög mert

1.) úgy viselkedik mint egy köcsög

2.) úgy néz ki, mint egy köcsög

3.) úgy focizik, mint egy köcsög

tehát per definitionem köcsög.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 19:34:23

@Keelhaul: Hát egy reálostól pont ilyen szakszerű köcsögmeghatározást vártam el :)))

rizla 2010.04.29. 19:36:01

@csizsikpizsik: "Pep is megy, úgy tudom a szerződésében szerepel ha az új elnök nem tetszik mehet isten hírével. "

pepet akarja mindegyik jelölt edzőnek. erősen kétlem, hogy önszántából elmenne.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 19:39:11

@rizla: A sport.es-en nagyon fújták hetekig van jelölt akivel nem jön ki, (nevet ne kérdezz, nem emlékszem) állítólag ezért van egérút a szerződésben.

giacinto 2010.04.29. 19:53:21

én biztos 10 perc után lerúgnám a TV-t, ha a csapatom igy játszana egy fontos meccsen 10 ember ellen. amikor 2 gólt kell rúgni. és vannak akiknek ez bejön. ez a durva.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 19:57:40

@giacinto:

Miért lenne durva? Szerintem tök normális, hogy egy szurkoló az utolsó pillanatig bízik a csapatában. Engem pont inkább az olyan típusú szurkolók idegesítenek, akik már fütyülnek, ha húsz perc után nem vezet 5-0-ra a csapatuk.

Tika_ 2010.04.29. 20:02:15

egyébként Valdes mi rosszat tett tegnap, amiért kritizálták a blogon egyesek?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 20:03:26

@Tika_: Összebarátkozott Dzsozéval alaposan a lefújás után.

halihalo 2010.04.29. 20:03:40

@rizla: "az angoloknak meg kapásból van 4 akárkire veszélyes klubjuk általában. "
Azt hiszem jövőre a Manchester City (valószínűleg ők lesznek a negyedikek) még erősíthet ezen. Szerintem jobbak lesznek jóval, mint idén a Pool.

Tika_ 2010.04.29. 20:06:23

@csizsikpizsik: ne már! ez bűn, bazzeg? lassan már amiatt is beszól valaki, mert egy Barca-játékos pályára mert lépni??

10Messi4ever 2010.04.29. 20:11:56

Na akkor a Touré-kezezéshez: ha teljesen félreteszem azt, hogy Barça-drukker vagyok, akkor is azt mondom, hogy Yaya nem szabálytalankodott.

Ugyanis:

1. Azt sem látom tisztán, hogy egyáltalán hozzáért volna a kezéhez, bár a pattanási irányból az következik, hogy beleért kissé kézzel.

2. Maga elé volt szorítva.

3. Azért szorította maga elé, hogy a menteni próbáló Inter-játékos ne tudja rárúgni a lengedező kezére, ami után újabb egy percet tökölődött volna Júlio César. Tehát nem kezezni akart, hanem pont hogy el akarta kerülni azt az én meglátásom szerint.

A gól tehát szabályos volt... Na de túl kell rajta lépni, a mindenható UEFA döntésén nem lehet változtatni.

Visca el Barça!

GGG77 2010.04.29. 20:18:05

A nevem melletti Milan címer helyén lehetne Real is. Mégsem volt nehéz döntés, az Internek szurkoltam tegnap.

FORZA (BAYERN) MILAN! :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.04.29. 20:19:58

@csizsikpizsik: jaértem, szal ez bújtatott hízelgés volt... hmm.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 20:22:36

@Tika_: Én ha tegnap Valdes vagyok már sitten ülök, a szart kivertem volna abból a mutogató arrogáns disznóból. Akkor is ha örökre eltiltanak mindentől.
Ma viszont földig hajolok Dzsozé előtt, ennyi embert így felb...ni, ekkora manipulátort, ekkora stratégát! Elhibázta hogy a focival molyol, ha a politikával kezd foglalkozni Európa már rég portugálul beszélne és lengetnénk a képét, világhatalmat neki! Egy zseni na...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 20:27:08

@Rekordvizemeister: Mármint a Barcának hogy nem a Herthához hasonlították őket...

ih bín ájn bájener 2010.04.29. 20:28:00

Már rég óta követem a blogot, de most jutottam el odáig, hogy bele is ugatok.
Lehet, hogy már is megutál az összes barcás, de nekem többször újranézve hd minőségben is kéznek tűnt. A szemléletes rajzok ellenére is úgy érzem soha nem fog így mozogni a labda kézi rásegítés nélkül. Mondjuk elég szar, hogy ez az egy kamerakép van a 21. században egy bl elődöntőn...
De ha nem volt kéz, akkor is ilyen a foci és néha ti is szívhattok. Ezt van.

2010.04.29. 20:36:33

egy kicsit feldobni a hangulatot:

img59.imageshack.us/img59/1237/yayahandorwhat.gif

kepfeltoltes.hu/090508/3_www.kepfeltoltes.hu_.gif

a kettő közül melyik is a szabálytalan? melyik játékos figyeli a labdát, és kinek a keze keresi azt? melyiken befolyásolta a kéz a labda mozgásirányát? melyiket fújta le a bíró?
viszont mivel a barca szurkolóknak mostanában sosincs igaza, ezért ez mind csak költői kérdés volt

halihalo 2010.04.29. 20:36:53

@csizsikpizsik: Egyébként mi baja volt V-nek Joséval?
Az interesekhez ment integetni, mert azon a részén voltak a lelátónak. Azért ezt az ellenfél kapusa, vagy bárkije, már ne akarja megakadályozni, bármennyire is szomorú, hogy kiesett a megszokott nyerő szerepéből.

szferi 2010.04.29. 20:38:36

@Blaugrana: mindhárman, egyértelmű.

Messi88 2010.04.29. 20:38:54

@csizsikpizsik: miért egyszer? kétszer :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 20:43:26

@halihalo: Nézz utána, nem ott kezdte a mutogatást, tudta jól mit csinál, basszuk fel a tömeget, mutassuk meg mire vittük - ellenük.
De Valdes gyógyszere meg elgurult, ahogy szerintem minden játékos, szurkoló gyógyszere szintén (pl laptoppal ordítottam, megagáz:) A két hetes szarkavarás kifizetődött, földig José előtt hogy így ki tudja forgatni magából az embereket. Ha a felét tudnám király lennék már.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 20:45:14

@Messi88: Az első nem ér, akkor gyütt, ott nem hiszem hogy papírt kapott és tollat, hogy írd a kívánságlistát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 20:47:06

@Blaugrana:

Hát igen, no comment.

Köszönet a képekért.

montipájton 2010.04.29. 20:49:19

@Csöncsön: Nyafi, nyafi, nyafi. Tavaly Överbő eseteiről elfelejtettél nocomment képeket berakni.)))

Még fél nap és eljutunk oda, hogy 6-0-ra kellett volna nyernie a Barcának. Közröhej. Sírjatok.

halihalo 2010.04.29. 20:51:38

@csizsikpizsik: Itt az elejétől látható, a kispadtól tett egy félkört, és odaszaladt. Csak azon a térfélen volt. De biztos van másik felvételed, amin hergeli a közönséget. Kíváncsian várom még kb. 14 percig, aztán meccset fogok nézni.

ih bín ájn bájener 2010.04.29. 20:52:06

@anonim222 [semleges néző]: Szerintem még akkor is lennének kétkedők, és vita...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 20:52:38

@montipájton:

Blaugrana egyik képénél pont Övrebö bíráskodott, ha nem tűnt volna föl...

montipájton 2010.04.29. 20:53:14

Valdes meg egy egyszerű tapló volt. Mourinho szépen felcukkolta. De az is lehet, hogy csak képernyőre akart kerülni végre 90 perc után.)))

montipájton 2010.04.29. 20:55:15

@Csöncsön: Ja. És a Chelsea kárára elkövetett baromságait épp most készülsz felrakni, gondolom. Hagyjuk már ezt, olyan nagyon gyerekes.
Nem a bírón múlt, ezt kellene elismerni. Jobb volt az Inter és kész. Mindegy.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 20:58:14

@Messi88: oké, legyen. Akkor a statisztika: egy sikerült, egy nem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 20:58:25

@montipájton:

Nem a barcások kezdtek bírózni. De ha már bírózunk, legyünk korrektek. Itt is, ott is történtek komoly hibák, tévedések.

montipájton 2010.04.29. 21:01:52

@Csöncsön: Világos. Ezért írtam, hogy nem a bírón múlt. 10 ember ellen 60 percen át egyetlen gólhelyzet, ezért felesleges bírózni. Az első meccsről nem beszélve, ott még egyértelműbb volt a kép.

Nem rosszabb csapat a Barca és lesz még Mourinho vesztes a Camp Nouban, így van megírva a sorsa.))) De most az ő csapata volt a jobb. Egyértelműen.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.29. 21:04:05

@Csöncsön: nem tőletek vettek el egy gólt? azzal továbbment volna a csapat, asszem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.29. 21:06:14

@montipájton:

Az első meccsen ment el a továbbjutás. Ott kellett volna elérni legalább egy 2-1-et vagy 3-2-t. Egy tíz/tizenegy emberrel védekező Inter ellen már csoda kellett volna. Ez (idén) nem jött be. Tavaly elköltötte a Barcelona az idei csodaadagját is.

Nem a bírón múlt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.29. 21:24:15

Szerintem lépjünk tűl már a témán, mindenki kiélvezkedett a Barca kárára (főleg én), már le kéne szállni rizláékról, 50% taktika 50% szerencsénk volt kész.

WallyB 2010.04.29. 21:39:05

Ennyi kommentet akkor sem tudnék elolvasni, ha lenne rá időm... az volt már, hogy José milyen szinten égette meg Balotellit? Melegített a hülyegyerek vagy 40 percig, hogy aztán NE álljon be... :D
José-t lehet szeretni (általában csak azok szeretik, akiknek a kedvenceit edzi) és lehet utálni, de tényleg el kell ismerni: zseni. A katalán színtársulatról nem szeretnék írni, gondolom mostanra már kiveséztétek rendesen...arról van-e valahol videó, hogy csodagyerek, Messi hányszor csúszott, rúgott, könyökölt oda, amikor a labda már ott sem volt? Jah... erről biztos nem készül összeállítás. A végén a locsolós rész meg egyszerűen Tirpákiába való "akció" volt - van, hogy nem ad a gép, attól még nem kell parasztnak lenni... a két meccs alapján a Barca nem érdemelt döntőt, az INTER meg igen. (Nemcsak) szerintem.

WallyB 2010.04.29. 21:45:11

@Great Cornholio: nem úgy gondoltam... :) De most komolyan, nem volt gusztustalan?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 21:46:48

Azért abba van valami vajszínű árnyalat hogy az Inter/José/interisták lobogtatja/lobogtatják a sportelkölcsi kódexet :DDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.29. 21:54:00

@WallyB: Nem íroka témáról többet, eléggé elengedtem magam a meccs alatt. :D

clfo 2010.04.29. 21:56:52

Azzal még mindig nem tudok semmit se kezdeni, hogy OK az Interre még a Hajdú B. is azt mondta szeptemberben, hogy BL-t fog nyerni, de a BAYERN hogy eljut idáig... pofám leszakad. Megérdemli mindkettő persze, ez nem kérdés.

Egyiket se kedvelem, de ez most baromi jó döntő lesz úgy érzem :>

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 21:59:43

@WallyB: Egyet? Az hogy sikerült? Minden nyelvterületen kb. 13245768 db ilyen linket kellett volna találnod...mi az, a keresődön túl szigorú szűrőd van?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.29. 22:02:30

Egyébként ezen a hülyeköcsögsergin való lovaglást megérteném ha valaki valaha védte volna. Olvasni vissza a spanyol bejegyzések kommentjeit, az összes Barcás az első percétől kezdve agyon tudná rúgni, kb. Marioval vetekszik a népszerűséget illetően. Szerintem még az anyja is csak azért szereti mert munkaköri kötelessége...

Tika_ 2010.04.30. 00:52:55

@Great Cornholio: szóval ha olvastam volna, már baromnak neveztelek volna, és ignore-listára tettelek volna :))))))
@halihalo: ha már végignézted a meccset... : a Bunkó a Barca-szurkolóknak mutogatott. Remélem eltiltják a f*szba
@csizsikpizsik: ne csúsztassunk, kolléga. Balottelliről még az ellenfél is elismeri, hogy hatalmas tehetség ("szakmailag"), nagyon nagy játékos lehet belőle, de egy igazi féreg. Ellenben Busquetssel kezdettől fogva az volt a Barcások baja, hogy "szakmailag" gyengébb, mint Touré, mégis ő játszik, haveri alapon. A patkánykodása csak másodlagos, de sajnos ahogy egyre többet játszik, egyre többet fetreng, lassan már durvábban tolja, mint Alves. Szóval azt, hogy igazán utálják, folyamatosan harcolta ki magának az idényben, először csak egy kis balf*sz volt.

oldelvis 2010.04.30. 01:46:46

az inter azt csinalta amit kellett, grat nekik hajra a dontoben, a biraskodas szvsz nagyon szar volt mind2 meccsen,de nem ezen mult. piquet csatarnak!
ibrat annyira nem szapulnam amugy, iden tenyleg kilog, de elso eve es ez vhol normalis. biztos nem viccbol vettek meg, szamitanak a jatekara nyilvan. iden meg nem jott ossze, de jovore nagyon kivancsi leszek. sztem egyertelmu javulas varhato. en bizom pepben, nem egy hulyegyerek.

halihalo 2010.04.30. 07:28:44

@Tika_:
ha már végignéztem a meccset...
ha már ilyen veretes stílusban írsz...
ha már mutogatott volna a barca szurkolóknak, akkor teljesen igaza lett volna...
ha már...
de nem tette...
arról meg nem ő tehet, hogy az érzékeny lelkük nem volt felkészülve a kiesésre...így aztán mindenbe belelátnak valamit, ami nincs ott.
mert úgy gondolták, nekik az jár...hát, nem feltétlenül jár. Sőt!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.30. 07:29:30

@Blaugrana: Költői válaszom, a 2. képen a Barca játékos izomból rárúgja fél méterről ballack kezére a labdát, amitől a keze hátra mozdul, a lassítás miatt úgy tűnik, mintha visszaütné. Ez a vétlen kezezés. tehát szabályos volt, az első képen pedig A barca játékos keze mozdul a labdára, egyesek mondhatnák, hogy a hasát védi de a kézmozdulat eredményként a labda felgyorsulva érkezik a lába elé, tehát szabálytalan.

@Tika_: Ne tegyél ignore listára, mert jövőre kinek címzem a csaló Bayern kezdetű kommentjeimet? :D

rizla 2010.04.30. 08:27:43

@ih bín ájn bájener: "A szemléletes rajzok ellenére is úgy érzem soha nem fog így mozogni a labda kézi rásegítés nélkül."

blaugrana gifjét nézd: img59.imageshack.us/img59/1237/yayahandorwhat.gif

touré törzse balról jobbra fordul, azért gurul így a labda.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.30. 08:29:14

@WallyB: ha a barca ment volna kettovel legkesobb a 75-80-ik percig, akkor bement volna mario, mert golt kellett volna rugni.

igy viszont a kisebb kockazatot valasztotta jose, es majdnem meg is szivtuk. talan en kedvelem leginkabb az egesz forumon ezt a hulyegyereket, de aznap en se vittem volna be, annyira szarul (=sehogy + benne van a lapveszely) vedekezik.

rizla 2010.04.30. 08:30:45

@montipájton: nyilván öngól ballack kezezéséről berakni egy képet. ahogy nyilván hülyeség erre az esetre fogni a kiesést. csak miután annyian gusztustalanozták a barcát, meg a többi, szerintem nem árt pár dolgot rögzíteni. pl hogy a gól szabályos volt, ráadásul bojan befejezése szenzációs volt, el sem tudom képzelni, hogy mit jelenthetett volna neki, ha ő lőheti be a döntőbe a csapatot. szomorú. ettől függetlenül tartom amit a meccs után írtam, az inter megérdemelte. csak ez így.. hát.

rizla 2010.04.30. 08:33:50

@montipájton: "Nem a bírón múlt, ezt kellene elismerni. Jobb volt az Inter és kész. Mindegy. "

ez így van. csak épp ideje lenne abbahagyni az övrebözést. törlesztett már eleget érte a barca.

ih bín ájn bájener 2010.04.30. 09:05:38

@rizla: OK, igen tényleg úgy mozog a törzse, de a melle és a labda között ott a keze, legalábbis a képen nagyon úgy tünik, hiába a rossz szög.

rizla 2010.04.30. 09:17:29

@ih bín ájn bájener: a helyzet az, hogy szerintem az ég világon semmi értelme sincs a kezét a labda felé mozgatnia, mert ha hozzá is érne a labdához, akkor is csak éppenhogy (mindössze egy tized másodpercig vannak egy vonalban), és eleve olyan a játékos mozgása, hogy anélkül is ez tűnik a labda természetes mozgásának, hogy befolyásolná vagy rásegítene (eleve nem tudom hogy tudna rásegíteni így, mert a labda nem jobbra megy /a labda szemszögéből jobbra/, ahol a bal karja van, tehát nincs miért visszasegíteni középre). ugyanakkor érthető, hogy miért tűnik kezezésnek, nyilván a bíró szemszögből, aki gyakorlatilag teljesen oldalról nézte végig (még csak nem is oldalról ÉS felülről, mint mi), ez nagyon becsapós volt.

fransancisco 2010.04.30. 09:46:35

@rizla:
"az inter megérdemelte."
pont.
itt van a vége a mondatnak,
az ilyen kifejezéseknek meg "csak ez így.. hát" semmi értelme

rizla 2010.04.30. 10:15:32

@fransancisco: ott a pont, mi a problémád? amilyen szaráradat itt ment a barcelonáról, a csaló busquetsről, meg a többiről, amellett, hogy a legtöbb barcelona drukker készségesen elismeri, hogy az inter volt a jobb, annyi igazán belefér, hogy kicsit pofozzunk ezen a "hősies inter a gonosz, hisztis, csalós, bírós barca ellen" világképen, nem?

Laciii 2010.04.30. 10:34:05

@ih bín ájn bájener: hogy lenne már ott, oldalt volt a keze. Nem hiszem el, hogy itt senki se focizik és még senki hasáról nem pattant le a labda anélkül, hogy hozzáért volna kézzel.
Ahogy combbal maga előtt tartotta tartotta és lepasszolta utána az meg zseniális volt, ahogy Bojan gólja is, és emiatt megérdemelték volna a továbbjutást a 60 percnyi labdatologatás után is.

montipájton 2010.04.30. 10:47:30

Pancho!

nem akarsz előjönni egy poszttal a "mit keresnek ezek egy Realban" Robbenről meg Sneijderről? Mintha lett volna halvány szerepük a szar kis csapataik BL-döntőbe jutásában, nem? Ilyenkor illenék egy mondatot pazarolni arra, hogy talán nem az ő képességeikkel volt baj Madridban sem.

De ha nem, hát nem.))

montipájton 2010.04.30. 10:50:08

@Tika_: Hülye vagy teljesen, az Inter szurkolók felé ment ünnepelni, biztos beszéltél vele, onnan tudod az ellenkezőjét. Az elfogultságodat már ember nem veszi komolyan, de ilyen légbőlkapott baromságokat még neked se kellene nyomnod, nem elegáns.)))

horas 2010.04.30. 10:54:18

@montipájton: Igen,teljesen jogos.De van egy Ríbéry cikk is folyamataban Mocsing-tól,ha jól rémlik,és titkon Benito-tól várok egyet Ibrahimovic-ról is.

Amúgy télleg fasza lenne egy Real-os cikk az "Eltékozolt fiúk" címmel.Most már egy jó páran vannak.De a leglátványosabbak a hollandusok.Most már csak az hiányzik,hogy Robinho fusson be majd nagy karriert mondjuk a Barca-ban.

montipájton 2010.04.30. 11:00:27

@horas: Nem az zavart Pancho hozzáállásában, hogy a Realt ekézte, mert joggal tette - de ő, amúgy hegyiivánosan a "kik ezek már" oldaláról közelített kb. minden, Kaká és C. Ronaldo alatti új igazoláshoz. Aztán most kiderül, egy működő csapatban, normális edzőknél klasszisjátékosként cipelik a csapatukat.
Ezért lenne fair, ha Pancho nem várná meg az újabb jelentkezésével Higuain következő kihagyott ziccerét.
Hozzáteszem, azt és akkor ír, amit és amikor akar.

rizla 2010.04.30. 11:02:07

@horas: sneijdert egyébként jogosan küldték el, NAGYON szar volt a madridban. csak pancho néha keveri a szezont a fazonnal, szerinte nem a madrid tesz szarrá játékosokat, hanem a szar játékosok teszik szarrá a madridot

horas 2010.04.30. 11:05:46

@montipájton: Amúgy kezdik,sőt talán már át is vették,és ha belegondolunk nagyon nagy a hasonlóság a kilencvenes évek vége és 2000-es évek elején létező Inter-hez,a játékostemető poziciót az Inter-től,náluk volt az,hogy a legnagyobb klasszisoknak rekedt meg a karriejük vagy tüntek el örökre.Ahogy az Inter-be kerültek az adott játékos elmaradtak a címek ugye,és a játékos is egyre ahaloványabb teljesítményt nyújtott,aztán vagy eltünt a súllyesztőben Djorkaeff,Veron... vagy egy átigazolással újjászületett új csapatában Seedorf,Cannavaro...mindkét esetre bőven van példa természetesen.

A Real-nak most ugyan ez van,az ide érkező überklasszisok visszaesnek,a megtépázott nivójú játékosok pedig Európa meghatározó játékosaivá válnak.

Állandóság.Az Inter-nél is ez volt a fő gond sokáig,mindent egyből akartak.

horas 2010.04.30. 11:09:25

@rizla: Az a Madrid úgy volt szar ahogy volt.Hasonló helyzet volt mint a Milan-nal idén kis csapatokat legyűrogették volt is valami nagyon komoly szériájuk.Aztán jött a 2-6-os El Classico majd a 4-0-ás Anfield meccs.

Pedig a Real idei keretével símán!!!,BL-t lehetett volna nyerni nézd meg az Inter keretét,de a Bayern meg aztán valami hihetlenül megalázó oktatás intézett a Real felé idén.

rizla 2010.04.30. 11:18:30

@horas: "A Real-nak most ugyan ez van,az ide érkező überklasszisok visszaesnek"

azért ez eléggé leegyszerűsítő mondat. sneijder pl az ajaxból ment oda, elég fiatalon (és még mindig nincs 26), ugyan miféle bizonyíték volt rá, hogy "überklasszis"? hozzáteszem, 1 interes szezon sem bizonyítja még, mert az első éve madridban is jó volt. majd meglátjuk. ettől még panchora minden jellemző, csak a játékosokról alkotott árnyalt kép nem.

zsakfos 2010.04.30. 11:19:49

@rizla:
Mondjuk ennél árnyaltabb a kép szerintem. Első szezonjában 9gól+6 assziszt volt a statja a bajnokságban, és volt egy pár igen jó meccse a Realban. A második szezonja mondjuk tényleg szar volt, bár sokat volt sérült is. Nem találta a helyét, zűrök voltak a magánéletében. Nem való volt oda, nagyon jól járt ő is, meg az Inter is, hogy "elküldték".

"pancho néha keveri a szezont a fazonnal, szerinte nem a madrid tesz szarrá játékosokat, hanem a szar játékosok teszik szarrá a madridot " ez tökéletes megfogalmazás, bár panchon kívül sokan vannak még akik így gondolkoznak és nem is csak a Reallal kapcsolatban.

zsakfos 2010.04.30. 11:47:20

@rizla:
Ha az überklasszis alatt a Messi, Xavi, C. Ronaldo, Kaka vonulatot értjük,akkor így van Sneijdernek is kell még 2-3jó szezon, egy jó világverseny.
Csak érdekesség és ha a posztot nézzük: Xavi 26évesen nyert először BL-t, Zidane 26évesen nyert vb-t. Sneijderben meg van a tehetség kérdés mit tud kihozni magából, mondjuk ehhez az is kell majd, hogy elkerüljék a sérülések,ami nála mindig rizikófaktor.

sporttárs 2010.04.30. 11:47:23

@montipájton: Tikával azt kell tenni, amit ő tesz azokkal, akik nem lihegnek Barca-bódulattól: nem kell olvasni a hsz-eit. :))

(Én sem teszem, úgyhogy sajna nem tudom, Mourinho kapcsán kitért-e az éjszakai petárdázáokira, Eto'o adócsalásos baszogatására, az öntözőberendezésre, ezekre a sportemberekhez méltó próbálkozásokra? :) )

sporttárs 2010.04.30. 11:49:02

Schneijder nem játszott így a Realban, nyilván ebben a csapat, edző is hibás volt, de azért szerintem kevesen hitték volna, hogy Milánóban nyerőemberré növi ki magát. Részemről respekt, akárcsak Robbennek, igazából csak arra leszek kiváncsi, a hollandok a vb-n ilyen állománnyal hogy fognak leégni? Mert a végén mindig leégnek. :)

rizla 2010.04.30. 12:15:03

@zsakfos : abszolút megvan a potenciál sneijderben, csak az az állítás nem egyértelmű, hogy madridban elvesznek az überklasszisok, legalábbis ha már sneijdert hozzuk fel példaként, akkor ez mindenképp téves, ugyanis nem tudni, hogy máshol nem veszett-e volna el, mint első európai topcsapatában.

rizla 2010.04.30. 12:16:02

@sporttárs: "Schneijder" ez amúgy valami (zsidózós?) poén így írni, vagy tényleg pont te nem tudod hogy hívják?

ih bín ájn bájener 2010.04.30. 12:28:28

@Laciii: Én így láttam képen. Te meg úgy. Van ilyen.
Nekem is van ilyen meggyőződésem, például hogy Ribéry nem érdemelt piros lapot és eltiltást a Lisandroval történő ütközés után, lehet én is tévedek. Továbbra is az a véleményem, hogy kéz volt.

krysal 2010.04.30. 13:01:09

Az megvan, hogy Laporta elég gyorsan reagált az Ibrás felvetéseitekre?

horas 2010.04.30. 13:36:35

@rizla: Én Kaká-ra,C-re gondoltam.Bár utobbira annyira nem érvényes.Sneijder nem volt überklasszis mikor odament,ahogy mos sem,az.
De Pirlo sem volt az Inter-ben az,a Milan-nál annál inkább,nem egyből természetesen.
Szerintem van párhuzam a két csapat között 1998-2005 Inter meg a 2004
-napjaink Real-ja között.Az tól-tólig kicsit hézagos,de a szerintem érthető,hogy mire gondolok.

horas 2010.04.30. 13:37:42

@krysal: Ezt bővebben!Ha kérhetem.

horas 2010.04.30. 13:44:11

@rizla: A lényeg annyi,hogy az állandó és átláthatalan játékos mozgás az állandóság,a csapat alapvető stabilitásának,egy bizonyos játékrendszer megszilárdulásának hiánya ami annak idején jellemezte az Inter-t most szinte hajszál pontosan ugyanazokat a tüneteket produkálja a Real Madrid-nál is.Erre probáltam célozni.

Az odakerülő klasszisok nem tudnak úgy szerepelni,az alapvetően tehetséges,minőségi játékosok onnan elkerülve feljavúlnak.Most Sneijder és Kaká van-e egy szinten ez most részlet kérdés.

fransancisco 2010.04.30. 13:47:52

januári jóslat Alapvonalszippantó Hapci Benőtöl (NST üveggömb, 2010):
"2. A BL-t a Bayern nyeri. A Barcelona az elődöntőben búcsúzik egy botrányos mérkőzéssel, ahol 2 teljesen szabályos góljukat nem adják meg. A Barca-fan kommentelők "példátlan" és "elképesztő" csalásról beszélnek az NST-n, majd kollektív virtuális öngyilkosságot követnek el."

Everred 2010.04.30. 13:49:10

@krysal: konkrétan kiállt, és azt mondta, hogy az nst.blog.hu felvetéseire szeretne reagálni?

Mer akkor erről posztot, gyorsan!

horas 2010.04.30. 14:04:35

Amúgy,annál az omínózus Ibrahimovic-Guardiola-Mourinho párbeszédnél Mou állítólag azt mondta nekik,hogy:

"Normális esetben mi lennénk a bajnokok!"

Nemzeti sport,nemzeti sport.....

Ha valakit érdekel...

montipájton 2010.04.30. 14:48:30

@krysal: David Villát hozzák, erre gondoltál? Kíváncsi vagyok, Ibrával ez esetben mi lesz, állítólag Villa kifejezetten Guardiola kérésére jön, márpedig a svédtől igen messze van az ő stílusa.

Ja, Bojan és Hleb menne cserébe Valenciába (egyelőre a spanyol sajtó írja ezt), utóbbin azért felröhögtem: milyen korrekt ajánlat, odaadunk a világ egyik legjobb csatáráért valakit, akit lapáttal hajítottunk ki a csapatból. )))

krysal 2010.04.30. 15:16:23

@horas: sajnos már dolgom volt, így @montipájton: megelőzött. Lényegében a fent olvasottak a lényeg, 40misi + Bojan/Hleb, és jön Villa. A bajnoksá lezártával lehet hivatalos. Persze lehet kacsa is.

montipájton 2010.04.30. 15:18:22

Hozzáteszem, ha a nemrégiben még a legnagyobb spanyol csatárígéretnek tartott, saját nevelésű Bojant elküldik egy válogatott sztár kedvéért, a Barca is rálép a madridi útra, még ha máshogy is fogják természetesen kommunikálni.

krysal 2010.04.30. 15:18:58

@Everred: képletesen értettem. Két napra rá, hogy véglegesen beégette magát, már megvan a helyettese. És ugye, nem zörög a haraszt...

www.marca.com/2010/04/30/futbol/equipos/barcelona/1272603459.html

krysal 2010.04.30. 15:20:57

@montipájton: ugyanmár. Ez CSAPATépítés, bárki meglássa. A tökéletesen bevált Eto'o + 40milláért érkezett Luxusberbatov helyett jön Villa, mi más lenne?

No, de félre az iróniát, mert még a végén...:)

rizla 2010.04.30. 15:23:47

@montipájton: ha rá nem is lép a madridi útra, de hasonló húzás lenne. remélhetőleg kacsa. a 40+hleb is több, mint korrekt ár egy 28 éves csatárért, akiknél azért sokat számít a kor.
egyébként nem középcsatár posztra jönne, hanem henry helyére, úgyhogy nem ibra helyettese.

krysal 2010.04.30. 15:29:04

@rizla: Henry helyére? Villa a legtipikusabb Eto'o helyettes lehetne, égbekiáltó marhaság lenne belőle szélső támadót csinálni, mikor NEM az a posztja!!

montipájton 2010.04.30. 15:31:15

@rizla: Félreértések elkerülése végett, én nem minősítem negatívan a madridi utat, ha úgy látják jónak, hogy Villa megéri ezt az árat, az ő dolguk. Bojant sajnálnám kicsit, de ilyen az élet, lehet belőle világklasszis még máshol, mondjuk az Arsenalban,))) igazából az a jó kérdés, hogy hol a türelem vele kapcsolatban - talán Messi páratlan zsenialitása túl magasra helyezte a mércét...?

rizla 2010.04.30. 15:36:22

@krysal: henry sem igazi szélső támadó volt tavaly (amikor rengeteg gólt rúgott), inkább szélről induló középcsatár. villa simán alkalmas erre, jó az összjátékokban, mozgékony, okos, jól lő, stb.

@montipájton: bojant nagyon sajnálnám. bár sokáig kardoskodtam a kölcsönadása miatt, az azért más tészta, ráadásul idén kifejezetten jó a kevés játékperchez képest, lövi a gólokat, az internek is hihetetlenül bebaszta, nagyon nagy kár, hogy lefújták.

"igazából az a jó kérdés, hogy hol a türelem vele kapcsolatban - talán Messi páratlan zsenialitása túl magasra helyezte a mércét...?"

van türelem vele kapcsolatban, hogy villáért odaadják, az még csak pletyka. majd ha tényleg így lesz, visszatérünk a kérdésre. egyébként nem csak a türelemről lenne szó, hanem arról, hogy van egy fiatal srác, aki szívét lelkét odaadná a csapatáért, a klubjáért, örömmel padozik is, és azért elég ügyes, óriási benne a potenciál. ha nem is egy messi, de klasszis csatár még lehet. és 0 pénzbe került, miközben a későbbi piaci értéke elérheti a 40-50 milliót. ezek miatt akkor is tékozlás lenne elküldeni, ha villa tényleg érne ennyit. ha 22-24 éves lenne, azt mondanám ér.

montipájton 2010.04.30. 15:42:03

@rizla: Ha pletyka, akkor sem oldódik meg Bojan helyzete, mert Villa mögött ugyanúgy nem fog több lehetőséget kapni, mint idén.
Szóval, a kérdés nem az, hogy hova és mennyiért passzolják el, hanem hogy miért nem őrá építenek, miközben már vagy 3 éve be lett harangozva a jövő katalán világklasszisként. Aztán idén Ibra, jövőre Villa személyében mégis 1-1 trade markot hoznak a posztjára inkább. Már ha igaz.

Messi88 2010.04.30. 15:42:24

@krysal: sztem tuti kacsa. Ibra biztos nem megy sehova, Villa meg uazon a poszton játszik, nem hinném, hogy bal szélsőnek őt hozzuk (esetleg vmi taktikai változtatással oldanák meg?)
Mondjuk csapatépítés ide vagy oda, én nagyon örülnék neki, ha Ibrát elküldenék, és ő tolná a helyén...:) de biztosan kacsa...

krysal 2010.04.30. 15:57:05

@Messi88: Villát nem szívesen látnám Barcelonában, szóval reménykedek, hogy kacsa:) De ahogy elküldték Eto'o-t (nekem az indokok máig mondvacsináltak), ugyanúgy megtehetik Zlatannal is, akinek azért fele annyi kötődése nincs a gárdához. @rizla: szerint alkalmas lenne a posztra. Hát, nem tudom, nekem ő a jéghegy csúcsa lehetne, tökéletesen passzolna arra a szerepre, amit Ibra képtelen betölteni.

...és egymás közt, és jobban örülnék, ha Silvával kart karba öltve jönnének a nyáron. (Aztán sikítozva röhögnék, ha kiszorítaná Őt is Higany:P) Persze ez nem reális, nem is lenne hely ennyi támadónak, csak személyében nagy kedvencemet tisztelem. (Raul után lemaradva, persze)

rizla 2010.04.30. 16:07:53

@montipájton: "akkor sem oldódik meg Bojan helyzete, mert Villa mögött ugyanúgy nem fog több lehetőséget kapni, mint idén."

ismétlem, villa henry posztjára jönne. bojan leginkább középcsatár. láthatod, attól, hogy henry keveset játszik, bojan még nem kap több szerepet. az átigazolási szezon pedig nem arról szól, hogy bojan hogyan tudna többet játszani.. kölcsönadáskor. vagy ha klasszissá érik. egyelőre még nem az.

"hanem hogy miért nem őrá építenek, miközben már vagy 3 éve be lett harangozva a jövő katalán világklasszisként"

azért, mert közben kiderült, hogy egyelőre nem lehet rá alapozni. legalábbis a baloldalra nem jó (ez már kiderült), elsőszámú középcsatár pedig van. az kit érdekel, hogy hogyan lett beharangozva? a média harangoz, a klub meg építgeti a csapatot, mindenki csinálja a maga dolgát.

@Messi88: "nem hinném, hogy bal szélsőnek őt hozzuk (esetleg vmi taktikai változtatással oldanák meg?)"

csókoltatlak titeket, henry sem balszélső volt tavaly..

@krysal: "De ahogy elküldték Eto'o-t (nekem az indokok máig mondvacsináltak), ugyanúgy megtehetik Zlatannal is"

uramisten... ember, eto'o már 5 éve ott volt, zlatan friss igazolás. eto'o az utolsó centig behozta az árát, legendaként távozhatott, és oda mehetett, ahova akart. egyébként pedig hosszabbítani akartak vele, csak nem az ő feltételei szerint, nem akartak neki magasabb fizetést adni. az interben talán láthatod, hogy miért nem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 16:42:07

Variációk:

1. A legjobb természetesen az lenne, ha Silva&Villa maradnának Valenciában, és a Valencia ismét Európa-szerte rettegett nagy csapattá válna.

2. A legeslegrosszabb az lenne, ha S&V a Madridba igazolnának.

3. Minden egyéb megoldás a kettő között van.

4. Természetesen a legjobb köztes megoldás az lenne, ha Villa (vagy Silva) a Barcába igazolna. Bele is illene (mindkettő) a Barca kombinatív, rövidpasszos játékába.

horas 2010.04.30. 17:15:32

@rizla: Mindenesetre lehet inkább megkellett volna adni Eto'o-nak a fizetés emelést.
Nem hiszem,hogy Ibrahimovic ennél jobb lesz.Illetve miért változna a játéka?
Későn érkezett?Ez eléggé kifogás jellegű.
Meglátjuk én nem nagyon hiszem.

horas 2010.04.30. 17:16:29

Egyébként most 17.30-tól Barca-Inter sportkulbon ha valki szar stream látta és magakarja nézni kén yelmesen teljes egészében a meccet.

Messi88 2010.04.30. 17:19:26

@rizla: igen, értem hogy Henry helyén, viszont akkor meg Pepnek újra el kell felejtenie Messit középen, a csatár mögött...Henry tavaly azért IS volt jobb, mert a Messi-Alves vezette jobboldal rengeteg figyelmet és energiát oda összpontosított az ellenfél részéről, több területet nyitva ezzel Henry előtt...

krysal 2010.04.30. 17:23:45

@rizla: az uramisten részhez csak annyit, hogy az első évben annyi "jött át", hogy tökéletesen felesleges csere volt. azzal takarózni meg, hogy nem az Ő feltételei szerint, pedig akartak... Ha annyira akarják, aláírják a szerződését. Minden más csak duma.

krysal 2010.04.30. 17:34:51

@Great Cornholio: megvallom emberesen, nem saját, valami itteni szurkolótárs fejéből pattant ki, de annyira jóóóóóóó, hogy magamévá tettem:P

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.30. 17:43:28

Bojan túl apró középcsatárnak. ránézésre. (ez az ő személyes pechje). Villa se az a klasszikus erőcsatár. Henry mikor indult középről? tán az Arzenálban utoljára, amikor Pires volt balon... ha jól rémlik. a Barcában az első 3 ember futtatása az új figura?

Szergő 2010.04.30. 18:48:11

@rizla: "eto'o az utolsó centig behozta az árát, legendaként távozhatott, és oda mehetett, ahova akart. egyébként pedig hosszabbítani akartak vele, csak nem az ő feltételei szerint, nem akartak neki magasabb fizetést adni. az interben talán láthatod, hogy miért nem."

azért ez egy eléggé egyoldalú megközelítés nem?gyanúsan kapóra jött a Barcának hogy pont az Interbe akart menni,sőt tulajdonképpen mázlijuk volt mert így fel lehetett ajánlani cserealapnak...
Ahogy én látom eléggé meg lett alázva a kameruni,és az is azért elég erőltetett h jó döntés volt a csere merthogy Eto'o láthatóan gyengébb Olaszországban.

Szerintem a katalánoknál nem sokan vannak akik jó döntésnek tartják Ibra leigazolását,de én inkább azt nem értem h a tavalyi év után miért nem tett meg a Barcelona mindet azért hogy Eto'o náluk maradjon.Tökéletesen illett a játékrendbe,márpedig a tökéletesnél Ibra sem lehet jobb

Adriano87 2010.04.30. 21:05:58

@horas:
Realnak nincs védelme.

Adriano87 2010.04.30. 21:10:12

@zsakfos :

1998 as francia válogatott tökéletes csapat volt.mostani holland válogatott nem fog vb-t nyerni.

Adriano87 2010.04.30. 21:12:17

@fransancisco:

Interből kiállítanak jogtalanul egy játékos ezt nem sikerült megjósolnia.

sporttárs 2010.04.30. 21:15:35

@rizla: Utolsó bekezdésedhez: akkor talán időnként az a nagyon kézzel fogható "filozófia" is le van szarva? Mert mintha Krkics pont beleillene, Villa meg egy Real-szintű pénzköltéssel megvett idegen világsztár.

Mondjuk szerintem nem új dolog ez, csak ugye szokás nagyon büszkének lenni erre a filozófia-dologra.

Villa remek igazolás, nyilván, bárkinek az lenne, nem kell hozzá szakértelem meg ügyes játékosmegfigyelők, pénz kell hozzá, kurva sok.

Krkicset én nagyon sajnálnám, ha nem valósíthatná meg tehetsége alapján nem is elrugaszkodott álmait ott, ahol nyilván akarta.

Mr.AT 2010.04.30. 21:17:02

@anonim222 [semleges néző]: Nekem kívülről nagyon úgy tűnik, hogy Villa a már-kiöregedett-Henry/még-tapasztalatlan-Pedro posztra érkezik, lyukat betöltendő.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 21:21:28

6 körül olvastam a luxusberbatovot először, de még mindig röhögök, ha eszembe jut

Messi88 2010.04.30. 21:29:03

@sporttárs:
a filozófia nincs leszarva, a csapat gerince saját nevelés, ehhez minden évben jön 1-2 új fiatal (ebben az évben éppen Pedro lett beépítve, tavaly Busquets...stb.) Az hogy ehhez az összeszokott maghoz kiket és mennyiért veszünk, az a pénzügyi helyzettől függ. Jelenleg jól állunk, ennyi, ez nem összekeverendő a Madrid "csapatépítésével", hiába is próbálod összemosni. Egyébként meg azt Te sem várhatod el, hogy minden felhozott tehetséget beépítsen a Barca, ez gyakorlatilag lehetetlen.(lásd Giovanni dos Santos) Nem mindenki van éppen jókor jó helyen, ennyi. Bojannak a jekenlegi rendszerben nincs igazi posztja, középcsatárnak erőtlen, a szélre meg szintén gyenge. Sztem egy 2 csatáros felállás jobban feküdne neki.
Mindettől függetlenül nagyon meglepődnék, ha eladnánk, sztem kacsa az egész.

Adriano87 2010.04.30. 21:35:34

szerintem Villa helyett Silvat kellene leigazolni a Barcelonának.méltó utódja lehetne Henrynak.Villa csak akkor fog jönni ha Ibra távozik.

Vincent Vega78 2010.04.30. 21:37:45

Könyörgöm emberek, az Inter 2 gólos előnnyel utazott Barcelonába ( a harmadik les volt, ez tény )
és ezek után még ezen szinvonalas oldalon is azt kell olvasnom, hogy Mo mekkora istenkirályzseni volt , mert 25 méterre felfalazott a saját kapuja előtt? Ha 2-1-gyel fordulnak, vajon akkor is meghúzta volna ezt a "zseniális" lépést?
Én elismerem a célfocit az eredmények ismeretében, de ha Yaya gólját megadják, akkor vajon mit írtak volna az újságok? Hogy Mo elment Barcelonába elbújni a kapu mögé mind a tizenakárhány fős keretével? Hagyjuk már ezt!
Átkozottul szerencséje volt mindkét meccsen, ugyanúgy ahogy a Barcának is tavaly Londonban! Ennyi!
Méghogy zseni...pfff

Adriano87 2010.04.30. 21:47:34

azt sem szabad elfelejteni hogy Mottát jogtalanul kiállították.szerinted kiállítás után mit kellet volna játszania az Internek? 11 emberrel is ezt játszotta volna az Inter de lett volna néhány helyzete amiből egyet kihasznált volna. Inter megérdemelten jutott tovább.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.30. 21:49:52

@Mr.AT: nagyon realos lenne... 30-40 milláért egy-két évre valakit. ha Pedro szerdán 1x fél méterrel beljebb belsőz, nem erről beszélnénk.
@Vincent Vega78: a meccs szvsz szar volt, de izgalmas. M. pedig egy marslakó, hogy ezt meg merte húzni. paraszthajszál híja volt, hogy nem jött össze. mindez persze már a múlt.

értelmetlen_nevű 2010.04.30. 21:52:58

@Vincent Vega78:
Szerintem itt az ellenfélen van a hangsúly. Ez ellen a Barcelona ellen akárhogyan továbbjutni csak zseniális edzővel lehet. És éppen ezért Hiddink is zseniális edző, csak nem volt szerencséje.
Abban viszont egyetértek, hogy pont ez a meccs nem az ő zsenialitásáról szólt, emberhátrányban 100 edzőből 99 ezt a játékot játszotta volna a Barcelona ellen. Ettől függetlenül nem lehet elvitatni tőle, hogy egy nemzetközi szinten nevetséges Interből "nagycsapatot" csinált.

értelmetlen_nevű 2010.04.30. 21:56:47

@anonim222 [semleges néző]:
Meg merte húzni? Kb. ez volt az egyetlen esély az Inter továbbjutására. Ez nem bátorság, hanem Motta kiállításának az egyenes következménye. Persze ez semmit sem von le a köcsög edzői nagyságából.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.30. 21:59:37

@értelmetlen_nevű: ezt már átrágtuk két nap alatt. legközelebb a döntőben szidjuk, vagy dicsérjük, érdeme szerint.

Vincent Vega78 2010.04.30. 21:59:45

@anonim222 [semleges néző]:
A meg merte húzni nálam inkább kétségbeesett nincs más esélyem döntés volt az én meglátásom szerint, mert 11 emberrel sem mertek ( akartak ) átjönni a félpályán és ezzel asszem válaszoltam Adriano87-nek is.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.30. 23:48:20

@Vincent Vega78: az inter kerete szuk, ha a tamadni kepes jatekosokat nezzuk. balotelli remek alakitasa utan az elmult 4 honapban hasznalt taktikat csak akkor tudtuk volna jatszani, ha pandev nem serul le (es sneijder se volt szazas)

az elmult 2 eves tevekenysege alapjan en se sorolom joset a hihetetlen taktikai zsenik koze, de szerencsere kenyszeru korulmenyek miatt ratalalt a cambiasso,sneijder,xy (motta vagy sztanko) - milito, pandev, eto'o felallasra (es kozben zanetti elment balbekknek, amit szep lassan ki is tanult), ami fenyevekkel tamadobb es eredmenyesebb, mint a korabbi par evben barmi.(3vkp - sztankovics-2 csatar)

a szerdai felallasnal eleve viszajott egy ev elejei formacio, ha nincs serules, akkor bizony megprobaltunk volna golt loni(ahogy londonban is eldontottuk a meccset), igy ez szinte remenytelen volt. a kiallitas utan meg eleve csengettek, csak akkor tamadtunk volna, ha a barca 75 percen belul bevagja a kettot, akkor bejott volna a mindenki-kedvence, es valamennyit mentunk volna elore is. (2:0 utan az se baj, ha golt kapunk, ha sikerul rugni, mert akkor jon a hosszabbitas)

ugyhogy mindaz, ami tortent, kenyszeruseg volt. (es mak is) de egy legyintessel elintezni, hogy "bealltak bunkerfocizni, oszt' kesz!" azt a tenyt, hogy a barcanak 50 perc emberelonybol egyetlen igazi helyzete se volt, minimum mokas. (messi lovese sztem meg a kiallitas elott volt)

ez a barca kozepesen ihletett formaban, emberelonyben gyakorlatilag minden csapatot lemeszarolna, szerdan ez megsem tortent meg.

en eletemben nem lattam ennyire hatekony vedekezest (kiemelve pl. eto'o teljesitmenyet), ennyire tisztan. es ebben azert szerepe van a portugalnak es segitoinek.

amugy szerintem mar minden elhangzott errol a meccsrol, szoval lapozzunk.

rizla 2010.05.01. 00:47:32

@sporttárs: "Mert mintha Krkics pont beleillene, Villa meg egy Real-szintű pénzköltéssel megvett idegen világsztár."

mit örülsz máris? még az ég világon semmi hivatalos infó nincs, ráadásul egy madridi lap állt elő a dologgal. de te MÁR vered a nyálad. nem igaz, hogy nem érzed, hogy mennyire ciki vagy.
egyébként villa minden, csak nem idegen, xaviékkal a világ legjobb válogatottját alkotják. de már elmondtam, amit gondolok: csalódás lenne odaadni bojant érte.

"Mondjuk szerintem nem új dolog ez, csak ugye szokás nagyon büszkének lenni erre a filozófia-dologra."

és a nyálverés folytatódik :DDDDDD a "filozófia" lényege nem az, hogy tilos világsztárt igazolni, nem tudom, hogy ezt honnan húztad elő.

"Krkicset én nagyon sajnálnám, ha nem valósíthatná meg tehetsége alapján nem is elrugaszkodott álmait ott, ahol nyilván akarta. "

egyetértek, én is nagyon sajnálnám. viszont a tehetsége mértéke egyelőre nem egyértelmű.

rizla 2010.05.01. 00:54:40

@Szergő: "Ahogy én látom eléggé meg lett alázva a kameruni"

hú de kurvára meg lett alázva! ugyan miért? hogy? mert nem kapta meg a nagyobb fizetést, amit akart? mert a hosszabbítást felajánlották neki, csak mondom. emelt fővel, büszkén távozhatott. most meg BL-döntőt játszhat az interrel. miért is kéne agyonsajnálni?

"és az is azért elég erőltetett h jó döntés volt a csere merthogy Eto'o láthatóan gyengébb Olaszországban."

miért lenne erőltetett? ennél kevésbé erőltetett érvet nem tudok mondani neked.

"Szerintem a katalánoknál nem sokan vannak akik jó döntésnek tartják Ibra leigazolását"

és? a kettő nem ugyanaz. attól, hogy ibra helyett valószínűleg lehetett volna megfelelőbbet találni, még nem biztos, hogy eto'o elküldése a probléma. én személy szerint torresnek örültem volna a helyére. vagy villának.

"azt nem értem h a tavalyi év után miért nem tett meg a Barcelona mindet azért hogy Eto'o náluk maradjon.Tökéletesen illett a játékrendbe,márpedig a tökéletesnél Ibra sem lehet jobb "

lehet, hogy ezt belülről jobban látni. az lehet, hogy ibra melléfogás, ettől még eto'o elküldésének lehetett alapja. ezt nem kötik az orrunkra, ez van. én nem eto'o távozását sajnálnom (bár azt is), hanem azt, hogy a helyére érkezett ember egyszerűen nem érzi azt, nem hozza azt. ettől még ez nem garancia arra, hogy eto'o hozta volna, nagyon nem. két külön dolog.

rizla 2010.05.01. 00:59:22

@értelmetlen_nevű: "És éppen ezért Hiddink is zseniális edző, csak nem volt szerencséje. "

hiddink zseniális edző, de nem a barca elleni meccsek miatt. mourinho ugyanis nyert 3-1re, nyílt meccsen verte meg a barcelonát. hiddink nem is akarta megverni, ő egyszerűen csak a 11esekre játszott. oké, hogy a védekezést megszervezte, de összehasonlíthatatlan mourinhoval a barca elleni párharcokat tekintve. és jól el is baszta, amikor a barca már csak 10 emberrel játszott londonban. ja, és tovább sem jutott.

"pont ez a meccs nem az ő zsenialitásáról szólt"

ez nem, de az egész párharc nagyon mourinhoról szólt. a taktika az egyik, a játékosai fanatizálása, koncentrációja a másik. ez mind edzői érdem.

rizla 2010.05.01. 01:00:42

@Vincent Vega78: miért akartak volna átmenni a félpályán? 2 gólos előnnyel? minek kockáztatott volna? az inter a camp nouban befejezte a melót, és ennyi, a lehető legjobb megoldást választották.

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 01:07:55

@rizla:
A visszavágón simán nyerhetett volna a Chelsea két-három góllal. Az Inter elleni visszavágón pedig senki nem szólhat egy szót sem, ha megadják Krkic gólját (és/vagy nem adják meg Milito gólját), és akkor kb. ugyanott tartunk. Arról nem is beszélve, hogy Hiddink pár hónappal azelőtt vette át a Chelseat, minden körülmény adott már volt.

Fentebb is írtam, hogy én is nagy edzőnek tartom a portugált, csak nem értem, hogy miért pont állítják be a 9 emberrel védekezést úgy, mint valami rettentő bátor húzást. Fasza csapatot csinált az Interből, elismerem.

Én egyre inkább úgy érzem, hogy hamarosan a Realnál köt ki (ha megnyerik a BL-t, akkor már jövőre), legalábbis a mutogatós, Valdeses, öntözőrendszeres, nyilatkozatháborús történetek eléggé ebbe az irányba mutatnak (és Pereznek is ez a következő logikus lépés, ha előre akarn lépni)

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 01:11:45

@értelmetlen_nevű:
A második bekezdésben: -"pont"

A Hiddink vs. Mourinho témához még annyit fűznék hozzá, hogy szerintem a tavalyi Barca erősebb volt.

rizla 2010.05.01. 01:36:59

@értelmetlen_nevű: mondom, nekem a 3-1 volt a bátor. a chelsea pedig azért rúghatott volna 2-3 gólt otthon, mert talált egy gólt, aztán kedvére kontrázhatott. olyan támadó szellemben eszükben sem volt kiállni, mint az inter milánóban, akik ráadásul HÁTRÁNYBÓL jöttek vissza.
persze a tavalyi barca erősebb volt, az internek volt szerencséje is bőven, kijött nekik a lépés. felesleges túlmisztifikálni emiatt mourinho-t, de kiverték a chelsea-t is kettős győzelemmel, nagyon tudatos játékkal, majd ezután a barcelonát.

madridba csak akkor fog menni, ha perez kinyalja a seggét is, tehát éppen ellenkezőleg fog viselkedni vele, mint az eddigi edzőivel. végülis erre lehet esély, ha kibassza valdano-t, és mourinho kezébe adja a teljes irányítást. és ha most megint BL-győztes lesz josé, akkor olyan reputációja lesz, hogy talán még perez is hajlandó ilyen lépésekre.
viszont nagyon vicces lesz majd, amikor összebalhéznak, aztán mourinho repül.

horas 2010.05.01. 10:03:16

@értelmetlen_nevű:
Szerintem kicsit feleslges ez mi let volna ha,témakörben játszadozni...
Most te említed,hogy ha nem adják meg Milito gólját,meg ha meg adják Bojan-ét akkor....
ez már kapásból 2 dolog...
Azt viszont nem írod,hogy mivan ha nem állítják ki Motta-t...
Ha már belementünk akkor én meg azt írom,hogy ha Motta-t nem állítják ki,akkor az Inter pöcköl egy gólt a hajrához közeledve mint a Chelsea ellen.....

Van értelme?
Nincs.

A Chelsea és az Inter is megölte a Barca játékát,legyőzték őket,sajnos azt kell,hogy mondjam a bírón múlt mind két esetben mennyire.
Részemről levan zárva ez a téma.

@rizla: Amúgy ez a Mourinho és Real Madrid projekt sem ennyire egyértelmű,elöszőr is Mourinho sosem fog annyira szabad kezet kapni a Real-nál mint az Inter-nél kapott,a másik meg az,hogy Mourinho első évében igen csak befürdőtt a Quaresma/Mancini bulival ez a Real-nál nem fért volna bele.Mourinho utána is totálisan élvezte a bizalmat,a jelenlegi csapat felét tavaly nyáron igazolták le.

horas 2010.05.01. 10:13:38

@értelmetlen_nevű: Azért mert Valdes-oda ment Mourinho-hoz,mert túlzásnak érezte vagy csak egyszerűen félreérthette Mourinho mozdulatait és az,hogy egy paraszt bekapcsolta az öntözőrendszert én ebbe nem látom azt,hogy ez azért történt mert Mourinho a Real-al koketál...sőt konkrétan hülyeség.
Nyilatkozat háborúról meg annyit,hogy Mourinho kivel nem harcol verbálisan?

Van sansz arra,hogy a Real-nál köt ki,de elöszőr is nagyon komoly ára lesz,másik meg az,hogy ahhoz megkell nyernie az Inter-nek a BL-t.Ha Moratti elengedi Mou-t biztos vagyok benne,hogy legalább annyira jól fog járni az üzlettel az Inter mint az Ibrahimovic-balhéval.

horas 2010.05.01. 10:24:26

@rizla: Amúgy semmi rosszindulat,de én úgy gondolom,hog ez az Eto'o-Ibrahimovic csere teljesen értelmetlen volt,vagyis nem volt rá semmi ok.
Egyrészt Laporta-t idegesítette,hogy a Real mindenkit megszerezz akit csak akar,ő is akart egyet villantani a piacon,erőtdemonstrálni,(hogy ők is képesek bárkit megszerezni),mind pénzzel mind névvel,ezért is jött Ibrahimovic,persze ehhez kellett Guardiola és Eto'o valószinüleg személyes ellentéte mert a játéka ezt az váltást abszolút nem indokolta.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.01. 11:54:21

@horas:

A Chelsea pontosan annyira győzte le a Barcelonát, amennyire a Barcelona az Intert. Ezzel, azt hiszem, el is varrhatjuk ezt a szálat.

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 12:20:20

@horas:
"A Chelsea és az Inter is megölte a Barca játékát,legyőzték őket,sajnos azt kell,hogy mondjam a bírón múlt mind két esetben mennyire." - Én is ugyanezt írtam.

Tika_ 2010.05.01. 12:24:37

Végigolvastam a kommenteket – tényleg kár volt… Reagálni sem érdemes. (Nálam duran6 és eric már a múltkor kiírták magukat. Viszont ezt a sporttárs gyereket nem akarjátok végre elzavarni innen??! Nem olvasom, de még a reagok is felidegesítenek, hogy mennyire fájdalmasan sötét és/vagy rosszindulatú. Vagy legalább legyen egy szavazás: nekem ezer forintot simán megér, hogy újra nekifusson az általános 3. osztálynak.) horas, téged sokkal értelmesebbnek gondoltalak :(.
Azért, hogy tápláljam a személyemmel kapcsolatos sztereotípiákat...:
@Vincent Vega78: „Átkozottul szerencséje volt mindkét meccsen, ugyanúgy ahogy a Barcának is tavaly Londonban! Ennyi!
Méghogy zseni...pfff” +1
Ebben a posztban és kommentjeiben 29-szerepel a zseni és zseniális kifejezés. Így az idény végére már nincs is olyan nagycsapat, ahol legalább egy játékost, vagy ha nem, hát az edzőt, ne minősítették volna a blogon zseninek. Einsteinék elbújhatnak emellett, vazz. Ez azért fantasztikus, mert, ha a Bunkó mondjuk 20 év múlva visszavonul, hát minimum valami hiperűrugrást talál föl, és még életemben utazhatok valami eldorádó bolygóra :))))).
És kezd tv2-södni a blog… Ott is minden hétre jut gigasztár meg megafilm. Az nem zavarja őket, hogy mindegyiket egy kézen meglehetni számolni - az egész történelemben. Ha meg szavaztatnák, nem mindenki, de még pszichológia mindenki (90%) sem jönne össze.

Azért az elég szánalmas, hogy tavaly a Barcelona vitatható körülmények között továbbment, most vitatható körülmények között kiesett, és mindkétszer arról jön össze 900+ komment, hogy a többség a Barcát szapulja.
Kicsit elegem van már ebből. Jó is lesz, hogy jön a vb, és egész idény alatt ellenségek kerülnek majd egy oldalra itt a blogon :)))))).

@halihalo: reménytelen vagy. Most látom, hogy Chelsea-drukker vagy, a hsz-eidből meg süt, hogy még mindig a tavalyi meccsen rágódsz. A jó hír, hogy ez egy szabad fórum, úh nyugodtan Övrebózzál kicsit.

horas 2010.05.01. 12:38:12

@Tika_: Most egyet értünk vagy sem,én úgy érzem a Barca tavaly főleg és idén is összeségében kapott előnyt a bírótól.Semmi bajom a Barca-val,ők erről nem tehetnek,de ha egyszer megtörtént akkor hadd írjam már le.

Amúgy minden elhangzott már télleg eljött a váltás ideje.Sok sikert a Barca-nak a bajnokságban,egyértleműen jobbak mint a Real és megérdemlik a bajnoki címet.

horas 2010.05.01. 12:41:57

@Tika_: Meg még annyit,hogy ezzel a 900 kommenttel csak azt támasztod alá,hogy igen is történténtek olyanok amik nem szoktak.
süti beállítások módosítása