Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 17 - A forduló összefoglalója

2010.01.12. 18:44 Garcia bőrmester

A mostoha időjárás ellenére a spanyolok nem rettentek meg a La Liga folytatásától, és a hó mellett gólok is estek bőven. Több csapat bánhatja azonban, hogy pályára kellett lépni a zord időjárásban is, ugyanis sok sérülés történt, igaz némelyiket nem az időjárás számlájára írhatjuk. Európa számára is feltűnt egy újabb gyorsléptű tálentum  bohócmezben, akiért sorra jelentkeznek az élcsapatok, de az édesapjával folytatott tárgyalások még csak kezdeti stádiumban vannak. Spanyolország szerte parádéztak az argentin csatárok és ahol a jó szereplés elmaradt eddig, ott nagyreményű igazolások próbálnak megmenteni csehül álló csapatokat

A listát továbbra is a Barcelona vezeti, ami egy előzetesen nehezebbnek hitt győzelemnek köszönhető. A Tenerife elleni meccs első harminc-harmincöt percében a hazaiak meglepetést okoztak, háromszor is ziccerbe kerültek, de Victor Valdes remekelt és így nem tudták kihasználni adódó lehetőségeiket. A kiváló formában futballozó Bojan, Iniesta, Messi triónak köszönhetően pedig a katalánok végül több mint sima győzelmet arattak. Messi góljaiban az volt a szenzációs, hogy szemmel láthatóan zsigerből választotta a lehető legjobb megoldásokat, ami jó néhány játékos és gól esetében előfordul, csak nála többször. Bojan bejelentkezett a több pályán töltött percért, míg Iniesta, Messihez hasonlóan azzal állt elő, amit a legjobban tud: egy szempillantás alatt felmérni, hogy merre lehet üres területre fordulni a labdával és az így nyert időt és teret kihasználva támadásba dobni a többieket. A hazaiaknak nincs okuk bánkódni, jelezték, hogy mire képesek saját környezetükben, csak a mostani Barca ellen ez ennyire volt elég. Guardiola és a Barca előtt két Sevilla elleni meccs áll, amelyeken kíváncsian várjuk azon dilemma megfejtését, hogy kockáztatja-e az újabb vereséget, azáltal, hogy pihentet játékosokat a legjobbak közül vagy némiképp engedve a szurkolói nyomásnak, a legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát. (Tenerife-Barcelona 0-5 Messi 3, Puyol, Luna öngól)

A Real Madrid, várakozásainkkal ellentétben, nem hogy botlott volna a Mallorca ellen, hanem Pellegrini állítása szerint is az egyik legösszeszedettebb játékkal rukkolt ki az egész szezon során. Nem kérdéses, hogy jelen pillanatban Higuain a legjobb formában lévő játékosuk, aki egy izomsérülésnek „köszönhetően” kb. 3 hétre kidőlt, miután pazar góllal és gólpasszal járult hozzá a hétvégi győzelemhez. A Madrid játékát most tényleg élmény volt nézni. Kiválóan járatták a labdát és sokszor helyzetbe is tudtak kerülni, míg a Mallorca tényleg nem nagyon lépte át érdemben a félpályát. Van der Vaart és Xabi Alonso is sérülést szenvedett, de azért van a viszonylag bő keret, hogy a párhuzamosan jövő sérülések, eltiltások idején valaki mindig beléphessen a csapatba. Kaká és Guti visszatérése is örömmel tölthette el a madridistákat, mert míg az előbbi ugyan rontott el gólhelyzeteket, de aktív volt és lendületes, addig az utóbbi néhány remek passzal vétette észre magát. A Mallorca részéről Gregorio Manzano 185. mérkőzésén vezette csapatát, amivel holtversenyben vezeti ezt a rangsort. A Mallorca teljesítményére nyilván kihatással volt, hogy a héten másodszor repültek Madridba, a Rayo elleni kupameccset követően erre a bajnokira. Eddigi harminc pontjukból összesen hatot szereztek idegenben, ami gyalázatos mérleg, és még ezzel együtt is kiválóan állnak.  A mérkőzés krónikájához egy szomorú esemény is hozzá tartozik, ugyanis egy szurkoló szívroham következtében életét vesztette a lelátón. (Real Madrid-Mallorca 2-0 Higuain, Granero)

A dobogós Valencia is parádés gólokkal szerzett három pontot a Xerez ellen, akiknek ellenállását Unai Emery is megdicsérte. A rossz időjárás következtében itt is többen szereztek kisebb-nagyobb sérüléseket, de ez a mérkőzés inkább Silva visszatéréséről és Chori Dominguez bemutatkozásáról szólt. Silva Villa passzát váltotta gólra, míg Dominguez nem alkotott semmi igazán maradandót, de biztosan felnő majd a feladathoz és nem okoz neki gondot egy jól játszó Valenciában megmutatni mostmár hétről-hétre, hogy miért is figyeltek fel rá a szakértők. A sajtóban sok dicséretet kapott Joaquín is, aki mostanában kezd visszanyerni valamit abból a lendületből, ami a Betisben jellemezte és ismét megnyílhat előtte akár a válogatott kapuja is, amin azért jó sok jobbszélső dörömböl egyszerre. Érdemes megjegyezni, hogy a Valencia kezdőcsapatában nyolc spanyol játékos volt, ami egyrészt anyagi helyzetüknek köszönhető, másrészt viszont ritkaság számba megy az európai porondért harcoló csapatok körében. (Xerez-Valencia 1-3 Carlos Calvo illetve Mata, Silva, Marchena)

Szinte észrevétlenül kúszott fel a lista negyedik helyére a Depor, amelynek legnagyobb előnye a kiszámíthatóság lett. Akit kell, megvernek, aki ellen tisztes ellenállást kell kifejteni, az ellen azt teszik meg. Csapatszinten nem nagyon botlanak és egyénileg is csak olyan esetben, mint Nekounam kiállításánál, aki konkrétan becsúszva összerúgta az egyedül kitörő Guardado bokáját. A mexikóit le is kellett cserélni, térdsérülése okán, és emiatt legalább 6 hét kihagyásra kényszerül, nagyon fontos bajnoki és kupameccsek előtt. Talán az ő kiválása lehet a legnagyobb veszteség a keret tagjait tekintve, mert az elmúlt hetekben imponálóan futballozott és posztja miatt is nehezen pótolható egyetlen játékos által. (Depor-Osasuna 1-0 Juan Rodriguez)

A Sevilla mostanra végérvényesen elveszítette a kapcsolatot a közvetlen élmezőnnyel, és jó kupacsapatként koncentrálhat a BL-re és a kupára, amellett, hogy a negyedik helyet azért érdemes lenne továbbra is célkeresztben tartaniuk. Ez a meccs a Racing fiatal tehetségéről Sergió Canalesről szólt, aki két igazán pimasz gólt szerzett és már magában ezen tettével kiemelkedik az újoncok közül. Természetesen, aminek fel kell ilyenkor röppenni, az fel is röppent, a Real Madrid és a Chelsea is állítólag jelezte érdeklődését a fiatalember iránt. Miguel Angel Portugal szerint jobbat tenne neki, ha maradna még egy-két évet, de a szülei lehet, hogy máshogy gondolják. Nem volt nehéz megjósolni, de a Sevillának tényleg nem alakul jól a január, zsinórban negyedik bajnokijukat nem nyerték meg az oroszlánbarlangtól igen távol álló Ramón Sanchez Pizjuan stadionban. (Sevilla-Racing 1-2 Romaric illetve Canales 2)

A hetedik helyen álló, és elmúlt hat bajnokijából ötöt megnyerő Getafe, attól a Sporting Gijóntól szenvedett vereséget, amely hazai pályán még csak egyszer kapott ki, és a Birmingham Citybe igazoló Michel hagyta űrt megfelelően töltötte be más játékosokkal. Manuel Preciado azt emelte ki, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok, mint Diego Camacho bizonyították, hogy helyük van a csapatban és hozzá tudnak tenni a sikeres szereplés érdekében. A Getafe természetesen továbbra is versenyben maradt az európai pozíciókért. (Sporting Gijón-Getafe 1-0 Diego Castro)

A Málaga annak ellenére tanyázik még mindig a kieső zónában, hogy a bajnokság kilencedik fordulója óta nem szenvedtek vereséget. Megint döntetlenre végeztek, ezúttal az Athletic Bilbao ellen, akiknél ismét legjobb gólszerzőjük Fernando Llorrente volt eredményes, ezúttal egy jogos tizenegyesből. (Málaga-Bilbao 1-1 Weligton illetve Fernando Llorente)

A Villarreal már majdnem kupás helyen lehetne, ha behúzza az előzetesen kötelezőnek vélt, Almería elleni hazai meccsét, ami zsinórban a hatodik hazai siker lett volna. Úgy látszik annyira hozzászokták idén az alsóházhoz, hogy merő nosztalgiából ragaszkodnak eddigi sorstársaikhoz. Vendég oldalon ilyenkor illik megjegyezni, hogy jót tett az edzőváltás és látszott a lelkesedés az új mester hatására. Igazából a Villarreal volt rosszabb, mint vártuk, de azért le a kalappal az Almería előtt, hogy kicsit összeszedte magát. (Villarreal-Almería 1-1 Nilmar illetve Corona)

A Valladolid vesztére, végre villantott valamit, vesszőfutásának véget vetendő az Atlético Madrid is, melyben Agüero 50. bajnoki góljával tért vissza. Hamarosan a Chelsea játékosa lehet a 21 éves argentin, azzal, hogy az Atlético rögtön vissza is venné kölcsönbe, a szerződés alapján. Van még annyi hátra a bajnokságból, hogy felérjenek ők is az európai kvalifikációt jelentő helyek egyikére, de azért ennyitől még nem hisszük el nekik, hogy rendbe jöttek. Quique szerint jól reagált a csapata a hét közbeni dorgálásra, és kiemelte a 20 éves Alvaro Dominguez remek helytállását a középhátvéd posztján, ahol eddig mindenki, aki pályára lépett, többet ártott, mint használt. A matracosok közben megszerezték Tiagót a Juvéból, akit semmire nem tartunk, de azért ne vegyük el a lehetőséget tőle, hogy bebizonyítsa, épp a spanyol bajnokság az igazi terepe. Ígéretesebbnek tűnik a 19 éves, 2-szeres argentin válogatott Eduardo Salvio, a szélen és középen egyaránt bevethető támadó, érkezése, akiért 10 millió eurót fizettek a Lanúsnak. (Valladolid-Atlético Madrid 0-4 Jurado, Forlán, Reyes, Agüero)

Az Espanyol-Zaragoza derbi egy hatalmas kapushibáról marad emlékezetes, amit a zaragozai Carrizzo követett el, már az elején nehéz helyzetbe hozva, egyébként sem tündöklő csapatát. Az Espanyol a győzelme ellenére is stabilan a kiesés ellen küzdők között maradt, a Zaragoza pedig ismét kezdhet rettegni a másodosztály, elfeledni szándékozott rémétől. Erősítendő fásult keretét a Zaragoza kölcsönbe megszerezte a chilei válogatott csatárt Humberto Suazót a mexikói Monterreytől, akit később akár meg is vásárolhat, ha beválik. Az Espanyol szintén támadót kapott kölcsön a Bolognától, Pablo Osvaldo személyében. (Ilyenkor vetődik fel a kérdés az emberben, hogy vajon Szalai Ádám mennyire jó játékos valójában, vagy nem ez a gond, csak egyszerűen jobban bíznak egy-egy elég rizikós, de tapasztaltabb csatárban?) (Espanyol-Zaragoza 2-1 Verdú, Fernando Márques illetve Arizmendi)

Táblázat és góllövőlista
 

214 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr931667224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neil Blender 2010.01.14. 16:49:24

@rizla: en is erzekelem (ugy is mondhatnam hogy mindenki aki nem Barcas erzekeli) azt a dolgot hogy a Barca-fanok (akinek nem inge...) ugy alakitjak a velemenyt ahogy eppen a csapat jatszik vagy amilyen eredmenyt eler csak van aki szova teszi van aki nem.

Pl. nem nyertetek Pamplonaban, Csoncson jott az irani valogatottakkal meg a tobbivel (ezen meg mindig rohognom kell), ha epp a januart egy buktaval meg egy X-szel kezdtetek amire az volt a valasz hogy legalabb all a csapat a kupaban meg nem ugy mint a Real, B csapat, legkevesbe fontos sorozat stb.

A masik oldalrol ugyanez a helyzet, csak pont forditva.

Neil Blender 2010.01.14. 16:54:37

Ez a Barca korszakos, nem elismerni meg hulyeseg. ennyi

rizla 2010.01.14. 17:06:48

@Neil Blender: de ilyen nincs, hogy akinek nem inge. kiáll a politikus az emberek elé, és azt mondja MINDEN CIGÁNY LOP, majd hozzáteszi: akinek nem inge.. te mit gondolnál?
barca-fanok így meg úgy, hát bazmeg, én is annak tartom magamat, és nekem is el kell olvasnom ezeket a hozzászólásokat, mivel részt óhajtok venni a párbeszédben (bár ugye sporttárs úgy is részt szeret venni, hogy nem olvassa el őket, minek az :DDDDDDD).

"A masik oldalrol ugyanez a helyzet, csak pont forditva. "

igen, csak van egy nagy különbség a két oldal között. a "barca-fanok" érthetően fülig szerelmesek a csapatukba most, rajonganak, nekik ez örömöt, szórakozást jelent. de hogy valakinek miért kell minden egyes barca-meccs után azt hangoztatnia, hogy ezért és ezért nem korszakos ez a csapat, ésatöbbi, ráadásul attól függetlenül csinálni ezt, hogy most akkor volt-e őt irritáló túlrajongó hozzászólás, vagy sem (mert akkor ugye reagáljon arra bazmeg), abban én kevesebb értelmet látok valahogy. de persze csinálja csak sporttárs, az én kedvemet, és véleményemet nem befolyásolja, csak éppen annyira irritáló, mint azok, akik őt zavarják. és ha valaki arról papol, hogy őt zavarja valami, miközben ő sem különb a deákné vásznánál, az nekem nagybetűs arrogancia.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.14. 17:07:00

@rizla: elég legyen a civódásból, gyerekek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.14. 17:10:33

@Tika_:

Messinek a kapufája mellett volt még legalább két szenzációs megmozdulása: a távoli lövése az első félidőben, illetve amikor betört egy csellel a 16-oson belülre, és éles szögből kapura lőtt. Mindkétszer hatalmasat védett Palop, aki egyébként is a mezőny egyik legjobbja volt.

Összességében viszont egyetértek: a továbbjutás azon ment el, hogy Pep egy vegyes csapatot állított ki az odavágóra.

@montipájton:

Tényleg szinte mindegy volt. Ha nem Palop véd, még akkor is meglett volna a továbbjutás, ha mindkét teljesen szabályos Sevilla-gólt megadják. Emberfeletti bravúrjai voltak, egyszer még Ibra is megtapsolta őt.

@Neil Blender:

Azóta, remélem, megváltozott a véleményed az Osasuna könnyen verhetőségéről. :-) Tegnap különben pont az egyik iránijuk lőtte tovább őket a nyolc közé.

rizla 2010.01.14. 17:12:39

@Neil Blender: én nem gondolom korszakosnak. szerintem olyan jellegű "korszakos csapat" már nem is létezhet, mint annak idején az ajax, vagy a milan. sokkal durvább lett azóta a foci, kiélezettebb.
mindenesetre erről többnyire az utókor dönt. de nem véletlenül nem nyert még senki két BL-t zsinórban, vagy nem véletlenül nem kapott még senki két aranylabdát zsinórban.

Neil Blender 2010.01.14. 17:15:37

@rizla: A pelda szerintem erosen eroltetett. Termeszetesen altalanositottam, mivel kell hiszen nem egy ember hobortja ugy degradalni/felfokozni egy sorozatot ahogy a Barca epp all, de ha te nem csinalod ezt (es amennyire olvaslak nem szoktad) akkor ne vedd magadra.Te mint Barca fan magadenak erezted Csoncson velemenyet emlitett velemenyet? na ugye.

Az meg hogy egyeneken fennakadsz hulyeseg. Csinald azt mint en meg Tika. Kolcsonosen ignoraljuk egymast es mukodik.

Neil Blender 2010.01.14. 17:17:32

@Csöncsön: Akkor sem allitottam hogy konnyu ott nyerni, az erved volt az ami kacagasra kesztetett

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.14. 17:19:40

@Neil Blender:

Mármint az az érvem késztetett kacagásra, hogy az Osasunának elég jó (válogatott szintű) játékosai vannak?

Neil Blender 2010.01.14. 17:19:53

@rizla: ez ertelmezes kerdese. Szerintem ha egy csapat az osszes sorozatot megnyeri amin elindul fuggetlen hogy 1 merkozeses kupa vagy sem, es igazabol megszoritani sem tudjak (kiv. Chelsea) tovabba megnyeri azt mar nem hulyeseg korszakosnak nevezni.

rizla 2010.01.14. 17:20:52

@Neil Blender: a példa erőltetett, valójában nem veszem magamra, amit sporttárs ír, csak nagyon, NAGYON unalmas, hogy folyton tömve van minden spanyol poszt alatti kommentsor ezzel. hogy ő jön, és elmagyarázza, mert hogy ő majd felnyitja a szemeket. nem idegesít jobban, mint a túl elfogult barca-fanok, csak őket jobban megértem, mert a rajongás egy elég egyszerű, majdhogynem gyermeki dolog. sporttárs viszont olyan, mint egy zsörtölődő kisnyugdíjas vénember, akit idegesít, hogy a gyerekek a háza előtt szaladgálnak, és hangoskodnak.

"Az meg hogy egyeneken fennakadsz hulyeseg. Csinald azt mint en meg Tika. Kolcsonosen ignoraljuk egymast es mukodik."

nem akadok fenn, valójában sporttárs érdekében cselekszem, mivel mindenkinek alapvető joga az önreflexió, és ebben segítenünk kell egymásnak. ezért aztán nem is ignorálhatom : DDDDDDDD

Neil Blender 2010.01.14. 17:22:29

@Csöncsön: ne legyel mar ertetlen pls. Igen az kesztetett evetesre. Milyen valogatott erted...

Ha mondjuk a Barca csak dontetlent jatszana mondjuk a Honveddal, mert jatszik/ott benne egy mozambiki valogatott akkor ez magyarazat lenne?

rizla 2010.01.14. 17:23:54

egyébként kicsit azért is bosszantó ez a nagyotmondás (mindkét részről, tehát a túl elfogult barca-rajongók részéről is), mert már nem lehet normálisan, nyugiban értékelni egy meccset sem. oké, sosem lehetett, mert mindig óriási elvárások vannak, meg vágyálmok, de ez már tényleg túlzás. nem tudok nyugiban beleolvasni a kommentekbe, mert "valaki" vagy kibaszott gunyoros, hogy haha, EZ LENNE A VILÁG LEGJOBB CSAPATA? vagy "valaki" kibaszottul nyálas, hogy MESSINEK MÁR A FINGJA IS A FUTBALL CSÚCSA.
és bazmeg, már a haverom BLOGJÁT sem tudom olvasni nyugiban egy barca-meccs után, mert ott is azt látom, hogy SPORTTÁRS, SPORTTÁRS, SPORTTÁRS, aki a barcán élcelődik.

rizla 2010.01.14. 17:29:33

@rizla: nem véletlenül szoktam amúgy csöncsönnek is beszólni, amikor túlzásba viszi, mert akkor jön a baj csőstül, magával rántja sporttárst is, aki máris belekezd a kárörvendő élcelődésébe. nyugdíjas-otthon, komolyan mondom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.14. 17:38:31

@Neil Blender:

A transfermarkt.de Nekounamot 8.000.000, Masoudot 4.000.000 euróra taksálja.

Összehasonlításképpen a négy legjobb magyar játékos értéke náluk:

Dzsudzsák: 8.500.000 euró
Juhász: 6.000.000 euró
Huszti: 5.000.000 euró
Gera: 4.000.000 euró

Nyilván nem ők az atyaúristen, de nagyjából jelzi, hogy a két iráni egyáltalán nem rossz játékos. A Honvéd (vagy akármelyik magyar csapat) két kezét összetenné ilyen futballistákért. Szerintem te kicsit alábecsülöd őket csak azért, mert irániak.

gotanfun 2010.01.14. 18:04:59

@montipájton: Sevilla=big knockers. :-) Hidd el, szívesen elcserélném a kupában szerzett érdemünket egy jobb bajnoki szereplésért. A lejtmenet viszont folytatódni fog, amiben az is benne lesz, hogy a BL-ben (ha továbbjutunk a kis moszkvai csapat ellen, amire nem vennék mérget) megbaszunk még egy nagyhalat. Így megfelel? ;-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.14. 19:05:17

@gotanfun: "a BL-ben (ha továbbjutunk a kis moszkvai csapat ellen, amire nem vennék mérget) megbaszunk még egy nagyhalat. Így megfelel?"

Nekem tökéletesen. :-)

krysal 2010.01.14. 19:46:56

@_benito: ez mélyütés volt, és pont tőled:D

sporttárs 2010.01.14. 19:53:04

@rizla: Asszem görcsös szmájlizásban nem én vagyok a menő kettőnk közül. Egyszerűen nem tudsz nyugodtan a Barcáról írni, pedig nem a világ közepe szerintem.

Ha pedig szerinted csak egy "képzelt" tömeg az, amelyik Messi egyetlen sarkazástól ejakulál és Guardioát csupán picit helyezi Isten fölé, akkor nincs miről beszélnünk. Nekem speciel épp ezekkel a brutál araánytévesztésekkel van bajom. (Te azért nem vagy hülye a focihoz, volt már pár nagy csapat, a közelmúltban is, ilyen túlzó hípe-ra én ne emlékszem, te igen?. Trófeák ide vagy oda. Több csapat is megnyerte a saját bajnokságát meg a BL-t - és ez számít, tőlem el lehet ájulni akármitől, akkor is -, de egy MU esetében ha mást nem, azt mindenki odaírja, hogy Ronaldo egy köcsög. A Barcában meg szép, okos, rendes és jó emberek a szívükkel szolgálják a világ boldogságát.
Hát én meg nyilván egy cinikus fasz vagyok - ne kell bólogatni :) - de azt mondom: kit érdekel? Azon kívül, hogy nem is igaz.)

De te is mások helyett pattogsz, írtam, ne vedd magadra.

montipájton 2010.01.14. 19:53:40

@rizla: Én meg nem tudok tőled lassan olyan kommentet olvasni, amiben ne sportárssal/Csöncsönnel foglalkoznál, na ezt hívom én túlreagálásnak, bárhogy is hangsúlyozod, hogy pont az ilyesmitől kapsz hülyét.))

Kinek a pap, kinek a papné, ennyi, mi a gond ezzel?

sporttárs 2010.01.14. 19:55:29

Egyébként azt nyilatkozta a Sevilla edzője: "Kicsit tartottunk a Barcától, mert a világ legjobb csapata..." - ez aranyos. :)

montipájton 2010.01.14. 19:55:55

@Csöncsön: Én örülnék, ha a Sevilla bejutna a nyolc vagy a négy közé a Bl-ben, kell már a változatosság a csúcson is.

sporttárs 2010.01.14. 19:58:22

@rizla: Felnyitom a szemeket??? Ja, pont úgy néz ki. Szolgálatot teszek a Barcának, hatásomra még etökéltebbek a rajongók.

Szerintem totál félreértesz, de mindegy, ettől szép egy fórum.

montipájton 2010.01.14. 19:58:30

@sporttárs: Igen, a "Barca-fílingben" engem is a nem sporttámájú belemagyarázások és ideológiák zavarnak legjobban, ettől még lassan tényleg jegelhetnéd a témát, mert eléggé élvezhetetlen ez a vita, akármelyikőtök riposztozik.

rizla 2010.01.14. 20:00:44

@sporttárs: "Asszem görcsös szmájlizásban nem én vagyok a menő kettőnk közül."

="vagy te". ötletes replika volt.

"Egyszerűen nem tudsz nyugodtan a Barcáról írni, pedig nem a világ közepe szerintem."

de tudok. szerintem ezzel az nst olvasóközönsége olyan 90%-ban egyet is ért. olvasd vissza a BARCÁRÓL írt hozzászólásaimat. hogy VELED kapcsolatban nem tudok nyugodt lenni, az más kérdés.

"Ha pedig szerinted csak egy "képzelt" tömeg az, amelyik Messi egyetlen sarkazástól ejakulál és Guardioát csupán picit helyezi Isten fölé, akkor nincs miről beszélnünk."

1 vagy 2 ember még nem tömeg. 2ig csak el tudsz számolni.

a többire nincs mit írnom, már elmondtam, amit gondolok. ha nem veszed észre magad, az a te bajod. nem vettem magamra, amit írtál, fogd már fel. nem érdekel a véleményed a megvakult, megsüketült barca-rajongókról, ismerek eleget.

@montipájton: istenem, te már megint sporttárs farvizén evezel be? ti ikertesók vagytok amúgy, jól sejtem? : DDDDDDDD

krysal 2010.01.14. 20:01:06

@montipájton: le ne állítsd őket, én nagyon jókat tudok nevetgélni munka közben.

rizla 2010.01.14. 20:07:32

@sporttárs: dehogyis értelek félre. te erkölcsi kötelességednek érzed, hogy "javíts az arányokon", amik szerinted elnagyoltak. én csak jelzem, hogy szerintem ez irritáló. akár csak neked az elvakult barcások. én legalább tényleg annak címzem, akiről tudom, nem csak nyomom a levegőbe a rizsát.
pl benito most is beírta, hogy szerinte korszakos csapat a barcelona. miért nem válaszolsz NEKI? vitatkozz VELE.

@montipájton: "engem is a nem sporttámájú belemagyarázások és ideológiák zavarnak legjobban"

múltkor, amikor a barcelona filozófiájáról írtam, azt mondtad, érthető volt. és az speciel sporttémájú.

montipájton 2010.01.14. 20:10:17

@rizla: Igen, az rendben volt. De én most nem a sportszakmai filozófiára gondoltam és nem is rád konkrétan.

rizla 2010.01.14. 20:12:47

@montipájton: kire? nevezzük meg.
én tudom, hogy nem rám gondoltok, de ha így is lenne, csak nevetni tudnék rajta.

montipájton 2010.01.14. 20:38:26

@rizla: Azokra, akik a klubbal kapcsolatban állandóan "történelmi" sérelmekre hivatkoznak és pl. a Real bármikori csapatába a Franco-rezsimet kezdik belemagyarázni, akár egy les megítélése kapcsán is. Rühellem a fekete-fehér beállításokat, még ha szurkolóilag nem is meglepő az ilyesmi. Hozzáteszem, pl. a Fradival kapcsolatban ugyanúgy idegesít az ilyesmi, mint a Barcával, de mondhatnék példákat még.

És még valamit rühellek: ha alapvetően megsértve a blogkultúra íratlan szabályait, vmelyik kommentelő civil személyére kezd valaki célozgatni csak úgy piszkálódásból. Még akkor is, ha téved, vagy hülyeségeket gondol.))

rizla 2010.01.14. 20:42:49

@montipájton: oké. és ITT kik ilyenek? mutass rá. mert ha az indexre írnád a barca topicba ezt a franco-s dumát, ott ülne (mondjuk az meg nem véletlenül barca topic).

van sok minden, amit én is rühellek, de ezt sajnos nem írhatom le ide az általad említett okokból. ha adsz egy e-mail címet, örömmel elárulom, hogy mire gondolok.

sporttárs 2010.01.14. 21:06:13

@rizla: Ha nem érdekel a véleményem, nyugodtan ignorálj, mint Tika.

De mindegy a dolog, mert objektív okokból - amik nem ehhez a "vitához" köthetők - eljött az ideje, hogy megszüntessem itteni ténykedésemet, ezen túl is elolvasok azért minden poszot az nst-n, mert nagyon bírom. Meg persze a jó kommenteket is, főleg a sportriporterekről. :)

rizla 2010.01.14. 21:07:52

@sporttárs: komolyan érdekelnének azok az objektív okok.
továbbra is várom a mail-címet, bár persze nem kötelező, csak ez elég szánalmas így.

sporttárs 2010.01.14. 21:10:27

@rizla: Ja, igen, és megtisztelő volt nyugtalanítani téged. :)

sporttárs 2010.01.14. 21:13:36

@rizla: Hé, nem is tőlem kértél!
Azért küldtem.

Neil Blender 2010.01.15. 10:23:12

@sporttárs: @montipájton: Azt hiszem ez mar egy szerelem kezdete sracok!

Aztan gumi legyen =)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 11:03:38

Nem akarok én itt a helyi Szonda Ipsos lenni, de komolyan, mindenféle pejoratív mellékzönge nélkül érdekel, hogy az itteni Barca szurkolók mióta azok, és Messit kivéve a halmazból, kit tartanak a Barca legjobb játékosának? Ha nem probléma, komoly érdeklődéssel várom a válaszotok, köszönöm!

sundin 2010.01.15. 11:18:44

@Neil Blender:
This the beginning of a beautifl frendship. Így szebb :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Fontos ez?

sundin 2010.01.15. 11:19:27

@sundin:
jáj, az 'is' lemaradt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 11:24:36

@sundin: Személy szerint érdekel, igen, megint mondom, semmi rosszindulat nincs emögött, egyszerűen kíváncsi természet vagyok, örülnék ha megosztanátok velem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.15. 11:28:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kutassuk a közvéleményt, ez az!
Én Barcásnak születtem, nálunk csak Barca-szurkoló élheti meg (meg Újpest, de abból hamar ábrándultam). akár az első szülinapot is :)
És ki a legjobb? Nagyfater szerint Kubala, Fater szerint Cruyff, szerintem Xavi.

sundin 2010.01.15. 11:30:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nem hiszem, hogy itt ennek jó vége lesz, izomszag fog terjengeni. De ahogy érzed.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 11:35:38

@csizsikpizsik: Nagyon köszönöm! Sejtem amúgy, hogy Xavi és Iniesta lesz talán a két legtöbbet megnevezett.

@sundin: Nem tudom, nem látok abban kivetnivalót, ha egy spanyol posztban érdeklődöm ilyen iránt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.15. 11:40:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Xavi régi, egyetlen és nagy szerelmem. Vicces volt hogy az EB-n lett "felfedezve"

Neil Blender 2010.01.15. 13:02:04

@csizsikpizsik: azert ez igy nem teljesen igaz. A spanyol foci nezok, kedvelok regota tisztaban lehettek XAvi, Ini stb kepessegeivel, csak jellemukbol fakadolag ok nem vilagsztarok, nincs korulottuk akkora hype.

Ugyanez igaz volt Raulra is fenykoraban...

chevyfan 2010.01.15. 13:02:23

Üdv!

Bár nem barcás vagyok, de leírom, csak úgy a jövő nemzedékének:-)

95-ben láttam először madrid meccset (BL, a fradi ellen). Az a fiatal srác már akkor megfogott (valami Raúl nevű), azóta nem tudtam még kiábrándulni belőle (a csapatból néha igen, de csak pár 10 percre:-))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.15. 13:37:22

@Neil Blender: Na, azért Raul körül volt hype a kezdetektől fogva, nem is kicsi. Xavi nevét meg az EB után kezdték leirogatni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 13:42:07

@csizsikpizsik: Tényleg érdekes egyébként, hogy addig Spanyolországon kívül nem nagyon ismerték, de azóta bőven kárpótolva van ezért, joggal.

sundin 2010.01.15. 13:54:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Csak azért írtam azt, amit, mert volt "szerencsém" végigkövetni néhány ilyen jellegű, magas röptű vitát. Szerintem mindenkinek a magán ügye, egyébként is, messziről jött ember azt mond, amit akar.

sundin 2010.01.15. 13:58:48

@csizsikpizsik:
Nem véletlenül. Raúl fiatal korában már a csúcson volt, Xavi harmincas éveinek elejére lesz (lett) az. Nem tudom melyik jobb, talán utóbbi, mert akik Raúlt nem látták játszani 8-10 éve, azok most a leghálátlanabbak vele szemben, míg arra senki nem emlékszik, hogy akkoriban Xavi többnyire a padot koptatta, csak arra, hogy a mindent vivő Barca és spanyol válogatott agya.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 14:01:44

@sundin: Ennyi erővel minek vagyunk itt és beszélünk bármiről? Hisz ez egy foci blog, miről beszéljünk, ha nem a fociról, és a csapatokról, valamint a hozzájuk kötődő érzéseinkről?

páduaiszentantal84 2010.01.15. 14:10:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: bár nem ez volt a kérdés, de faterom madridnak szurkolt külföldi csapatok közül, úgyh én is madrid szurkoló lettem, meg a kölköm is az lesz, v addig ütöm amíg észhez nem tér:)
amúgy ahogy tele van a barca hype szurkolókkal (mindamellett a barcának meg van volt már ronaldinho előtt is az igencsak nagy,hű szurkolóbázisa), ugyanúgy előbújtak cr meg kaká igazolásánál is a rejtett madridisták, de ez minden csúcson lévő, menőnek számító csapatnál így van bármelyik sportot megnézed akár. (hol vannak a hatalmas jordanen nevelkedett bulls szurkolók, v focinál maradva honnan bújtak elő a citeh szurkolók - mj. az "ilyeneket" kedvelik legjobban a futballfaktoros arcok:-) )

chevyfan 2010.01.15. 14:12:04

Raúl valóban hihetetlen gólvágó és eszes játékos volt már 15 éve is.Semmi balhé, semmi pletyka. Számomra érthetetlen, hogy 32 évesen mi lett vele.
Rúgott gólok:
94-95: 10
95-96: 26
96-97: 22
97-98: 15
98-99: 29
99-00: 29
00-01: 32
01-02: 29
02-03: 25
03-04: 20
04-05: 13
05-06: 7
06-07: 12
07-08: 23
08-09: 24
09-10: 5

Valamiért nem fekszik neki a mai játék (stílus, iram?)

páduaiszentantal84 2010.01.15. 14:12:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: off: záratéről lehagyták tegnap a passz gombot?:) (no offence)

sundin 2010.01.15. 14:14:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Erre én is gondoltam, miközben megfogalmaztam a mondani valómat. Én úgy vagyok vele, hogy szeretem megosztani, megvitatni másokkal magát a játékot és az ahhoz kapcsolódó dolgokat, de az érzések már nálam a magánszférába tartoznak, amire nem szoktam kíváncsi lenni. Persze attól még le lehet ide írni. :) Mások vagyunk, na.

chevyfan 2010.01.15. 14:14:30

@páduaiszentantal84: mi lenne a rosszabb? A fiad buzi vagy barcás:-)?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 14:15:29

@páduaiszentantal84: Köszönöm, mondjuk az tény, hogy Real esetében sem kell félni a divatdrukkerektől, mondjuk a Serie A kedvelői között annyira nincsenek ilyen szurkolók.

@chevyfan: Ronaldo érkezése tette őt taccsra anno, mármint az igazié.

páduaiszentantal84 2010.01.15. 14:16:38

@chevyfan: eleinte vele is voltak még nagyon fiatalon kisebb stiklik, párosával törte a kocsijait, meg cserélgette a nőit (utóbbi inkább respect), de miután megházasodott nyugodott le igazán. amúgy nincsen vele semmi, elfáradt fizikailag, felemésztette a másfél évtizednyi versenysport, pellegrini meg nem tekint rá kihagyhatatlan szent tehénnek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 14:17:15

@sundin: Oké, én értelek, mindig is kíváncsi természet voltam. :)

@páduaiszentantal84: Körülbelül az első sejtosztódás során veszhetett el ez a képessége. :)

páduaiszentantal84 2010.01.15. 14:24:56

@chevyfan: ööööööö, ha a bernabeuban tavasszal duplázik a barca akkor azt mondom h buzi:) harmadik opció nincs?:)
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: hát én bevallom h szánalmas szarként Lazio divatszurker voltam 2000-ben. még firenzében osztálykiránduláson újítottam is egy delmonte.s mezt, elég ellenségesen néztek rám az eladok a fio otthonában:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 14:30:35

@páduaiszentantal84: A Lazio esetében ez bocsánatos bűn. :) Hasonló mez és relikvia vásárlási élményem nekem is Firenzében, de lásd milyen bátor voltam, Livornóban is. :) 2000-ben aki a szép és eredményes focit szerette nézni, az csupán 1-2 csapat közül választhatott, ezek egyike volt a Lazio.

halareaal 2010.01.15. 14:41:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ronaldo érkezése Morientest tette taccsra. bár elhomályosította Rault, ő lépett elő a legjobb gólvágóvá, arra azért nem ad magyarázatot h Raul 30 éves kora óta mért játszik úgy, mintha öregebb lenne 5-6 évvel. főleg h Ronaldonak 2-3 jó szezonja volt itt max. Raul robbanékonysága nagyon megkopott, ha a fiatalkori kondíciója, fizikális képességei birtokában lenne, most is a világ legjobbja közt lehetne.

sztem egyszerűen túl korán kezdte, nem lehet azon a poszton 17 éves korától a legmagasabb színvonalon lejátszani 1,5-2 évtizedet, úgy h közben a csapatba kerülésért sokszor a világ legjobbjaival harcolt, végig hatalmas nyomással Real játékosként, illetve csapatkapitányént. másrészt pedig megint a nyakára hoztak mindenkit, egy gyengébb, kevésbé dinamikus csapatnak nagy erőssége lehetne még most is, 2 éve még házi gólkirály volt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.15. 14:44:22

@sundin: A padot koptatta...ja vazzeg, 2007ben tanult járni, azért ért be mostanra...

Neil Blender 2010.01.15. 14:46:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Egyetertek, Ronaldo erkezese 2 jatekosnak is fontos merfoldko volt a karrierjeben. Raulnak es Morientesnek. En pont ezert sosem birtam igazan megszeretni Ronnie-t attol fuggetlenul hogy elismerem a zsenijet, de szetkurta azt a duot akikert rajongtam es az kettejuk teljesitmenyet kozosen o egyedul nem tudta tulszarnyalni. A csapat nem lett elorebb vele, sot.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 14:47:37

@halareaal: Nagyon kedvelem Raúlt, és nem jó így látni, szívesen figyelném még pár évig egy gyengébb csapatban, de róla nem tudom elképzelni, hogy valaha is váltana, körülbelül annyi rá az esély, mintha 2 éve Maldini elment volna az utolsó évére a Milanból. Annak a pletykának van valami igazságtartalma, hogy a szezon végén befejezi?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 14:50:32

@Neil Blender: Nem tagadom, én is jobban örültem volna ha marad Olaszországban. :) Különben az igaz, hogy Morientes és Raúl a legszimpatikusabb csatárok közé tartozott/tartozik nekem, efelől nézve tényleg nagy kár. Emlékszem, mikor egy tavasz erejéig komoly Monaco szimpatizáns is lettem, akkor ott is remek dolgokat csinált, persze ott igazán Prso volt a kedvenc. :)

Neil Blender 2010.01.15. 14:52:58

@halareaal: azert ez nem ott kezdodott hogy Raul 30 eves lett es hipp hopp leromlott. Ronaldo erkezesevel gyakorlatilag amolyan arnyekeket jatszattak vele, majd meghatrebb kerult, jatszott balszelen is stb.

Nem mellesleg folyamatosan a tamadasok kozeppontjaban volt mikor nem ment a csapatnak. Csodas karrier az ove de a szurkolok eleg mostohan bantak vele, kulonosen az "ujak". De valahogy mondjuk nem tudom elkepzelni hogy Xavit, Tottit, Gerrardot stb is annyit basztassak egy egy rosszabb meccs utan mint tettek azt Raullal.

Azzal azert egyetertek hogy 17 eves kora ota itt van, rengeteg vilagsztarral jatszott egyutt a legmagasabb szinten, ezt nem lehet 14-16 evig folyamatosan olyan szinten nyomni mint 10 eve. Rohadt kivancsi leszek Messire, Higuainra, Rooneyra es az osszes fiatalom sztarra lett focistakra mi lesz veluk 5-10 ev mulva.

chevyfan 2010.01.15. 14:53:18

Ronaldo 2002-ben ment a Madridhoz, Raúlnak 2005 volt gyenge éve. Csak nem emlékszem, hogy volt -e valami különösebb oka (valaki segítsen).

Neil Blender 2010.01.15. 14:55:15

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Magikus csatarkettos voltak palyan es palyan kivul is a legjobb baratok, kivaloan megertettek egymast.

Raul rengeteg Monaco meccsen volt anno, Mor miatt, tobbek kozott a 8-3as meccsen is ott csucsult a lelaton.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 15:00:59

@Neil Blender: Nem tudtam hogy személyesen is ilyen jóban voltak, öröm ezt hallani a mai fociban.

luqe 2010.01.15. 15:22:05

Raúl olyan poszton játszik (vagyis most nem játszik) ahol egy apró sebességcsökkenés is óriásit jelent. Ha középpályásként játszana, sokkal kevésbé lógna ki a csapatból. Persze itt hangsúly a "kevésbén", hisz nem egy Xabi Alonso, Kaká de még csak nem is egy jobb napot kifogó Guti. Xavi meg középpályás, ott ez máshogy működik. Előretolt góllövő csatárként ő se lenne a barcelona szurkolók kedvence. Tudom, tudom hogy középpályás volt világ életében, de talán az analógiát érteni.

Zidane erre az iskolapélda. Fiatalon szórta a gólokat is, mikor idősebb lett lelassult, már nem fektette ötösével a védőket, mégis ugyanolyan hasznos (ha nem hasznosabb) része tudott maradni a csapatnak pályafutása azon szakaszában is. Mert egy középpályás tud "arculatot" váltani, egy góllövő csatár kis jegyzetfüzetében viszont csak egy fejezet van...

luqe 2010.01.15. 15:23:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Morientes a Real szurkolótáborával is jóban van, akárhányszor, akármilyen mezben lépett pályára a Bernabeuban, vastaps köszöntötte.

mickeyknox 2010.01.15. 15:29:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: na, prsot én is nagyon bírtam :D

de aztán kiderült róla, hogy tipikusan az a játékos. aki 1 jó meccsnek köszönhetően (4 gól a depornak azon a fantasztikus 8-3-as meccsen) túlhypolnak, pedig valójában annak a tizedét sem érdemli.

tudja valaki, miért szedték szét azt a monacot, btw?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 15:33:38

@luqe: Ezt tudom, szép dolog, rá is szolgált. Egyébként ül amit mondasz, egy védő vagy középpályás a gyorsasága megkopását tudja ellensúlyozni nem egy egy dologgal, de egy csatárnál létfontosságú.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 15:39:02

@mickeyknox: Volt 1 kimagaslóan jó éve, és pár átlagosnál valamivel jobb, a Rangersben szerettek, okkal. Én nagyon kedveltem, abban a bizonyos BL évben, amit már sokszor kifejtettem, nekem az utóbbi 10 év legjobb, legizgalmasabb BL idény volt, remekül játszott és maga a Monaco is kiváló csapatot alkotott. A szokásos: a nagy klubok minden jobb embert elkapkodtak, érthetően nem tudtak ezzel versenyezni a franciák. Más kérdés, hogy igazán nagy karriert egyik akkori remek játékos sem futott be: Giuly, Rothen, Prso, egyikük sem ért el hasonló sikereket sem.

sundin 2010.01.15. 15:42:55

@csizsikpizsik:
Amikor Raúl fénykorában volt (98-2002), Xavi akkor kezdett beépülni a Barcelonába. Erre értettem a dolgot. Egyébként 2,5 év van köztük és 200 lejátszott bajnoki meccs (egyikőjük sem az a sérülékeny típus).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 15:43:20

@Garcia bőrmester: Ez igaz, rá nem is gondoltam, ő tényleg sikeresen lépett előre. Meg Rothen is a Barca színeiben szép eredményeket ért el, de nem úgy mint Monaco részeként, ahol a csapat lelke volt, azt a Real elleni sarokkal szerzett gólját sosem feledem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.15. 16:14:49

@sundin: Úgy ok. (Egyébként Xavinak volt egy nagyon komoly sérülése 2005 decemberében, még a 2006-os Bl döntőn sem szerepelt)

rizla 2010.01.15. 16:23:46

@Neil Blender: szerintem messiből és rooneyból középpályás lesz 30 éves koruk felett. rooney-n néha most is érezni hogy szívesebben lenne hátrébb.

Tika_ 2010.01.15. 16:27:50

@gotanfun: ez mondjuk részben erősíti a kérdést :). Ha a Sevilla még nehézségektől sújtva is kiejti a Barcát, akkor végképp jobban kéne szerepelnie a bajnokságban :).

@rizla: nem csoda, elég hasonló a mondanivaló ;)
egyébként most néha már a reag kommenteket is ignornálnom kellett volna, mert majdnem azon is felb*sztam magam, hogy a reflexióból kitaláltam, hogy mi volt az eredeti zöldség :))

@Csöncsön: +1, kiegészítve azzal, hogy konkrétan a Realt kiejtő Chelsea legyen ;)

@csizsikpizsik: erre már jó ideje vártak többen itt a blogon, csak többnyire a másik féltől ;):)))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.15. 16:34:27

@Tika_: Bocs, ha Bedének lehet Pep, nekem lehet Xavi a szerelmem. Csak én még nem írtam erről párezer karakteres ömlengést :D

montipájton 2010.01.15. 16:51:22

@páduaiszentantal84: Ez egy jó hozzászólás volt. A siker valóban vonzza az újabb "nagy" szurkolókat, mindenhol így van ez.

Most így hirtelen tök kíváncsi lennék, mekkora hype volt a Barca körül Magyarországon a Cruyff-féle csapat és Ronaldinho közötti években. (Van Gaal, ilyesmi.) Mondjuk sose tudjuk meg, mert akkoriban nem voltak ilyen fórumok.)) (Remélem, világos, hogy nem a tőrőlmetszett "tűzön-vizen át" Barca-drukkerekről beszélek.)

balu11 2010.01.15. 16:57:22

@montipájton: ne dícsérd, mert elbízza magát :)

gotanfun 2010.01.15. 17:42:57

@Tika_: Vagy, bajok vannak a Barcanál, ha egy ilyen töketlen Sevilla képes megfogni. De leginkább a tyúk meg a takony esete forog kockán és ehhez jön még a közönség bíztatása. Szal meglehetősen spanyol volt oda és vissza az egész, kár ezen vitázni. :-) Ahhoz meg, hogy a bajnokságban miért vagyunk ott ahol... hát könyörgöm, bele kell nézni a meccseinkbe!!! Mivel nem nézek magyar adón spanyol bajnokit, csak a Valencias cimboráktól tudom, hogy általuk hogy fényezik a két nagyászt, így elképzelni is rossz mit rakhatnak ránk azok a féleszűek. :-)

rizla 2010.01.15. 18:24:02

@gotanfun: az első meccsen azért a barcelona mindent megtett a kezdőcsapattal, hogy kompenzálja a sevillának a hiányzóit. aztán a második meccs már egy másik sztori: ott a sevillának egyáltalán nem kellett támadnia, nyugodtan játszhattak arra, hogy szétszedik a barca játékát, majd kontráznak. és abban ugye elég jók, a villámgyors jesus navas többször keresztülvágtatott labdaszerzés után a fellazult barca-védelmen.

gotanfun 2010.01.15. 20:06:36

@rizla: Nagyon szimpatikus volt az első meccsen Guardiola húzása. Azért ezt nem sokan teszik meg, pláne, hogy utána simán elismerte a miújságot. Meg vannak ott a kispadon olyan játékosok, akik még egy A csapatot kitehetnének. Mindig minden nem jöhet be. Mi Sevilla szurkolók csak tudjuk. Kikapni úgy egy Malaga ellen, hogy 30:1 a kapuralövések aránya. :-)

gotanfun 2010.01.15. 20:07:52

@gotanfun: ... vagy az a meccset x-re mentettük? Már nem is tudom, annyi van. :-D

halareaal 2010.01.15. 22:24:54

@Neil Blender: arra utaltam, hogy Raul nem elsősorban azért gyengébb már évek óta, mert Ronaldo megérkezett, hanem mert nagyon leromlott fizikailag, és ah írták már mások is, az ő posztjához ill. az ő játékához ennél sokkal több robbanékonyság kell. igaz nem az a futóbolond volt, de azért az látszik h csupán a technikájával és a rutinjával a mai bivaly (tehát nem spanyol kis és középcsapatok) védelmek ellen nem sokra megy. és ne feledjük h egy ideje már elment Ronaldo, de ez (vagy talán inkább az idő múlása) csak még tovább rontott a játékán, pedig annyira nem öreg még.
a másik pedig h Ronaldo első itteni szezonja a 2002-2003as volt, akkoriban Raul még bőven az egyik legjobb támadó volt, a csapat egyik legnagyobb erőssége.

Henke 2010.01.16. 14:40:25

@csizsikpizsik: És ki a legjobb? Nagyfater szerint Kubala, Fater szerint Cruyff, szerintem Xavi.

hát szép család :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.16. 14:55:52

@Henke: De még mindig @csizsikpizsik: van a legjobb helyzetben, ő hétről-hétre láthatja Xavit, a felmenői finoman szólva nem voltak ilyen jó helyzetben.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.16. 16:40:58

@Henke: Kemény és céltudatos ránevelés a titok :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát ja, hetente tv-ben, szezononként háromszor helyszínen, az isten áldja a kábeltvt, netet, fapados repülőt és az érvényes útlevelet :)
süti beállítások módosítása