Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, #16 - Fél szemük már a pulykán

2009.12.14. 21:41 _benito

A forduló előtt az első 8 helyet elfoglaló csapatok közül egyedül a frenetikus szezon produkáló újonc, a Parma tudott nyerni, a nagyok, közepesek és úgy általában az európai kupákban érdekelt olasz csapatok közül ki kisebbet, ki nagyobbat, ki történelmi méretűt égett. Kicsit fáradni látszik mindenki, sóvárgó szemekkel már a karácsonyi pulyka felbukkanását várja az augusztus óta megállás nélkül heti 2-3 meccset letudó társaság. Az Inter 10 emberel nem tudta megőrizni előnyét Bergamóban (lassan hagyomány lesz, hogy a düledező romhalmazban bántják a Nazionalét), a Milannal kapcsolatban pedig pont valami olyasmire gondoltunk, amit a héten elővezettek, amikor azt mondtuk, nem hiszünk nekik. Lejátszották ugyanakkor a szezon meccsét (helyszín: Cagliari), és a kiesőjelöltek is durván megrázták magukat: nyert például a Lazio. A Juventusról is lesz szó hajtás után, de ezúttal rendhagyó szemszögből.

Érdekes meccs volt az Interé, kicsit a tavalyi szezonra emlékeztetett, mert most is kellett Julio Cesar, hogy ne kapjon gólt a bajnok (Cambiasso ravasz lövésénél például óriásit kellett védenie), csak annyi volt a különbség, hogy most a végén mégis beleszaladtak a késbe: jött a Kamon (TIRibocchi) és bevágta az Atalanta egyenlítését. Hozzá kell tennünk, ekkor már emberhátrányban volt az Inter, a szokásos szabadságáról visszatérő Sneijder – aki egyébként egy ordenáré nagy kapufát is lőtt szabadrúgásból – pihen újabb egy hetet egy se nem durva, se nem jelentős szabálytalanság után megkapott második sárga miatt. Ahogy az lenni szokott, az Internek megvolt a labdája a győzelemhez a végén, de a milánóiak punnyadtsága azt eredményezte, hogy Coppola iszonyú nagyot védve megmentett egy pontot, de így is kiesőhelyre csúsztak (Atalanta-Inter 1-1) A Milan még rosszabbul járt, a Palermo jó alaposan elverte őket hazai pályán. A szeptember vége óta veretlen csapatot parádés kontrajátékkal csinálták ki a szicíliaiak, akik még lőhettek volna néhányat, de nem valószínű, hogy szomorkodnának a 0-2 miatt. A Milannak is volt néhány nagy helyzete, de jellemző módon a legnagyobbat Zambrotta hajrában esett lövésénél kellett védenie Sirigunak. A Milan pont annyit érdemelt, amennyi járt a vasárnapi teljesítményükért (Milan-Palermo 0-2)

Az élet az olyan, hogy kegyetlen. Meg nem is mindig igazságos. A Bariban tulajdonképpen tök simán kikapó Juventusra nagyon sok mindent lehet mondani, ami igaz (a teljesség igénye nélkül: tanácstalan, ízetlen, formátlan, impotens, szerencsétlen), de volt ebben a meccsben valami olyan megfoghatatlan dolog, ami miatt egyszerűen nem tud az ember igazán haragudni a játékosokra. Azt a kétségbeesést, ami néhány arcról minden labdaérintésnél látszott csak még jobban aláhúzta az eufórikus gólöröm, amit Trezeguet gólja után bemutatott a sztárcsapat álcájában vergődő társaság. Hagyjuk a lézerezést, Diego büntetőjének ki kellett maradni, meg volt írva. Viszont a brazilt meg kell védenünk, mert nagyon akart, ez világosan látszott rajta. De ez most ilyen, be kell nyelni. Lesz majd másmilyen is, mondjuk olyan, mint az első néhány fordulóban. Egy sokkal aggasztóbb dologra viszont a gyakorlati meglátások csalhatatlanul szállító heinrich hívta fel a figyelmemet: a kimaradt büntető után egyik köcsög sem ment oda a brazilhoz, hogy legalább megbúbolja. Felipe Melónál viszont a létező legjobb helyen van az Arany Szemetes, vele ugyanaz a bajom, mint Poulsennel: az ilyen mértékben a csapatba hozott suttyóságot csak akkor tudom megbocsátani, ha az a csapat szolgálatába állítva hasznot hoz. (Bari-Juventus 3-1)

A Samp és a Roma nem rossz 0-0-t játszott, itt kapufák, ott nagy védések tették élvezhetővé Cassano első meccsét Totti ellen. Valaki a kommentek között fogalmazta meg jól: Pizzaro hiánya akkor tűnik fel, amikor nincs a pályán, mert a kis füstös képű bizony sokkal jobban passzol, mint De Rossi, az idei Brighit meg hagyjuk is. Ez a két csapat egyébként hajszálra ugyanolyan játékerőt képvisel, még ha ez a nevek alapján furcsának tűnik is (Sampdoria-Roma 0-0) Kíváncsian várjuk, vajon a Laziónál milyen eredményt hoz , hogy a két épkézláb, és jó formában levő szélsőhátvédet feljebb tolták egy sorral. Kicsit olyan ez, mintha a Juve feltolná centerbe Sissokót, mert ő a legjobb játékos, de hát egyelőre nem rossz annyira, mert a Genoa ellen például Kolarov úgy trappolt végig a balszélen, mintha oda született volna, azt meg mindig tudtuk róla, hogy ha megsuhintja a balost, ott kő kövön. A szerbnek még volt egy jó szabadrúgása is, de a Laziónak így is 10 emberre kellett fogyasztania a Genoát ahhoz, hogy nyerjen. (Lazio-Genoa 1-0)

A Chievo Pelliessier kapufát döngető fejesével beijesztett a liverpooli vértől csutakos bakancsokkal érkező Fiorentinának, mégis a Viola szerzett vezetést, méghozzá szerénytelenül nagy góllal. Avramov gyorsan megmutatta, miért második számú kapus (Frey mögött, úgyhogy ettől még lehetne jó kapus is), az első féliórán belül pedig fordított is a Chievo, és már nem is engedte ki a vezetést a kezéből. Győzelmükkel a veronaiak - egyetlen gólocskával - meg is előzték a Fiorentinát a tabellán (Chievo-Fiorentina 2-1) A 16. fordulóban bejelentkezett az első Szezon Meccse-gyanús történet, amit a Cagliariban vizitáló Napoli két gólja vezetett fel. Szűk negyedóra volt hátra, amikor úgy tűnt, hogy a szomszédvárak (na, jó, van köztük majdnem 500 kilométernyi tenger is, ráadásul Palermo közelebb is van) csatája eldőlt, de mivel a Napoli jobbszéle is így gondolta, a szárdok a baloldalon indított csapásokkal szétzilálták a vendégek védelmét, és a 90. percben már ők vezettek. Matri (a második gólt csúsztatta) klubrekordot állított fel, zsinórban hetedik meccsén szerzett gólt, de ennek nem tudott tiszta szívből örülni, mert a Napoli a 96. percben egyenlített. A vendégek már 10 emberrel mentek, mert közben Lavezzinek elborult az agya, és agyonrúgta a labdával Allegrit, a hazaiak edzőjét, akinek az volt a bűne, hogy egy kispad felé kicsorgó labdát elpöckölt a lelátó felé a 90. percben. (Cagliari-Napoli 3-3)

Szinisa Mihajlovics ennél rosszabbul nem is mutatkozhatott volna be a Catania padján: az elefántok hazai pályán kaptak ki a szintén a mocsárból kifele evickélő Livornótól , és máris az utolsó helyen találták magukat (Catania-Livorno 0-1), a Siena pedig győzelmi sorozatot épít, ami példátlan módon már két meccsből áll. Az Udinese ellen Ghezzal a 91. percben lőtt gólja lett a győztes találat, mert D’Agostino szépített a 93.-ban, de így is elmondható, hogy az udineiek újabb válságot építenek éppen (Siena-Udinese 2-1). A Parmának még egy kihagyott büntető is belefért, így is megverték a Bolognát, mert Amoruso a 87. percben 6 méterről megoldotta, amit 11-ről nem sikerült neki. A Parma ott figyel a negyedik helyen, és ha jön is a hullámvölgy (mert az jön), már biztosan szép szezonja lesz. Nem úgy a Bolognának. (Parma-Bologna 2-1)

Risultati e classifiche, itt meg az összes gól:

185 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr751598460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 22:57:17

@rizla: oleguerről soha nem nyilatkozta senki olyan, akinek le is írják a nyilatkozatát újságok, h a világ legjobbja. na, ezt vicces leírni, meg elmondani, meg gondolom arra fele elhinni is.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.16. 08:08:53

@mocsing: nyugi, van még a tarsolyban :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.16. 09:28:04

@_benito: őszintén remélem, h semmit nem kapsz karácsonyra

Titi120 2009.12.16. 11:12:30

Én minden provokatív avatart elítélek, őszintén. :)

Mr.AT 2009.12.16. 12:35:14

Kicsit keveslem a spanyol ligával, azon belül is a Barcelonával foglalkozó hozzászólások számát itt az olasz poszt kommentjei közt, még alig érik el a 90%ot.

Rino 2009.12.16. 12:49:08

@Mr.AT: bizony, mint tudjuk, ott az ég kékebb, a fű zöldebb, a labda kerekebb... ah! Barcelona! Messi! világbéke!

Tika_ 2009.12.16. 13:25:36

@Mr.AT: @Rino: nézzetek be hozzánk, és meglátjátok, hogy a fiúknak tegnap este fontosabb dolguk volt :))))

rizla 2009.12.16. 14:31:19

@Mr.AT: nem kell emlegetni, és akkor én nem jelenek meg okoskodni. csöncsönnel sajnos nem tudok mit kezdeni.

Törteli Tivadar 2009.12.16. 15:42:06

OFF

Ehhez az index címlapos cikkhez csak gratulálni tudok... "Legalább három gól és 90. percben adott 11-es kellett a bundameccsen
Szokatlanul sok fogadás jött a Macedónia-Kanada meccsre, Goran Pandev bolgár UEFA-bírót eltiltották"

Ez kb olyan, mint mikor Julio Cesar kapus átigazolt a Bolognába...

ON

Törteli Tivadar 2009.12.16. 15:43:43

@golazzo: Már javították is, dícséretes:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.16. 15:50:56

Elvileg amint felgyógyul Berlusconi, elmegy vacsorázni Lotitoval. A romantikán kívül a fő téma Pandev lesz.

giacinto 2009.12.16. 19:45:12

senki ne feledje :)

INTER- livorno ma 21.00 Sportklub

horas 2009.12.16. 20:05:45

@giacinto: Mourinho megint kiszámíthatatlan,mit szólsz a nevezettekhez?
Az alap kezdők miért nem pihennek?
Lucio,Chivu,Stankovic,Cambiasso,Milito
A perem emberek miért nincsenek nevezve?
Córdoba,Materazzi,Mancini,Arnautovic
Miért nincs tele primaverassal a keret?
Én azt hittem az öreg perem emberekből a cserékből és a fiatalokból összeállít egy keretet.
Maicon,Sneijder oké ők mostanában kevesebbet játszottak.De Chivu mi keres itt aki hetek óta teljesen fásúltan játszik...Nem az első amikor nem tudom elképzelni Mou mit miért...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.16. 21:39:56

Ha már nincs EL poszt, akkor ide írom. Az AS Roma végül az első fordulós veresége ellenére is behúzta csoportját, azzal, hogy 3-0 győzött Szófiában a CSSZKA ellen. Grazie Roma!

Totti, Vucsinics, Juan, Sergio kapus és a sérült Mexes nélkül, de mégsem teljesen B csapattal kezdtünk. Kezdett a mostanában gyakran padozó Baptista és Motta, valamint a fiatalok közül Andreolli, Okaka és Cerci. Utóbbi egy szünet előtt és után bezúzott könnyű duplával lerendezte a meccset. Így a vége felé Ranieri be tudott hozni két primaverás srácot.

Egyikük, Scardina gólt is rúgott. Simone Perrotta játszotta el a jóságos mikulás bácsit, ziccerig vitte a zsugát, majd ahelyett, hogy a kapus mellett-fölött beverte volna, gólt rúgatott a az üresen tátongó kapu elé érkező Scardina sráccal. Igazán szép ajándék volt ez egy rutinos világbajnoktól az ifista kölyöknek, aki épp élete első perceit játsza a Roma nagycsapatában. Aztán az egész csapat összeborulva paskolgatta a srác buksifejét. Megható jelenet volt, na!

giacinto 2009.12.16. 21:56:21

@horas: Cordoba, Zanetti és Mátrix még tavalyról eltiltottak, Samuel sérült, vkinek kell lenni a védelemben.

JM sosem volt az a meccset-feladós fajta.

Sneijder pihenhet hétvégén, a Stevanovic gyereket megnézném, ő is elég nagy tehetségnek van elkönyvelve.

giacinto 2009.12.16. 21:56:53

Gratulálok a Romának, kívánom hogy menjenek végig és emeljék magasba az első EL-t!

ericcartmen 2009.12.16. 21:57:00

@popp: Az emlitett hiányzókon kivül még Menez sem utazott el a csapattal, szóval a védelem félig, a támadósor pedig teljesen kicserélődött a megszokotthoz képest.

Amúgy a két gól ellenére szerintem Cerci nagyon gyenge volt, vagyis nekem nagyon nem tetszett a játéka, főleg az első félidőben. Rengeteg fölösleges szabálytalanság és sok pontatlan labda. Ő annyira nem hiányzik, ha máskor nem játszik.
Viszont Guberti hogyhogy nem kapott most sem lehetőséget, azt tényleg nem értem. A végén még el fog igazolni, pedig nekem jó játékos. Ha kezdőként nem is, de rendszeres csereként simán lehetne rá számitani.

horas 2009.12.16. 22:01:53

@giacinto: az eltiltásokról nem tudtam...

Matteo_B 2009.12.16. 22:24:23

@popp: Nem volt jó meccs,de az ilyen pillanatokért (is) érdemes nézni a focit.El lehet képzelni ,hogy milyen felemelő érzés lehet 17 évesen gólt lőni egy nemzetközi kupában.Perrotta pedig egyszerűen...emberi.Nekem még szimpatikusabb lett mint eddig volt(pedig így is kedveltem.)Főleg hogy néha mennyire feltünő a hiánya,annak ellenére hogy nem mindig látványos ahogyan játszik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.16. 22:41:25

@ericcartmen: Valóban nem volt Menez sem. Szerintem egyébként vasárnapra tartogatja Gubertit Rany, legalábbis remélem, annál is inkább, mert valszeg a Parma ellen sem lesz Vucsinics.

ericcartmen 2009.12.16. 22:48:26

@Matteo_B: Perrotta tényleg jól játszik mostanában, hasznos tagja a csapatban.

ericcartmen 2009.12.16. 22:51:34

@popp: Menez vasárnap nem volt, Guberti mégis 3 percet kapott. Tuti 4 középpályás kezd elől a Totti-Menez párossal.
Amúgy ha folyamatosan játszana Guberti megérteném ezt a Ranieri vasárnapra tartogatja dolgot, akkor lehetne pihentetésre fogni, de igy semmi értelme

Piiii 2009.12.16. 23:16:35

@ericcartmen: Menez vasárnap is meg most is eltiltott volt.korábban túl sokszor gurult el nála a gyógyszer...:) de Gubertit én sem értem, hogy teljesen mellőzi... De azért szép volt. most jöhet a 32 között remélhetőleg egy lazább ellenfél!

giacinto 2009.12.17. 09:33:19

van vmi szabály a sorsolásnál, csoportelsők 2.-at vagy BL 3.-at kapnak?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 09:42:33

@giacinto: Valószínűleg lesz valamiféle kiemelés, mert Roma mindenképp csoportot akart nyerni. Holnap a sorsoláson mindenképpen kiderül.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 09:50:54

Most a Juventus is beszállt a Pandevért folyó harcba. December 21-én lesz a következő meghallgatás a bíróságon a Pandev-Lazio afférban, és könnyen meglehet, hogy az újévben már egyoldalúan felmondhatja a macedón szerződését, így ingyen igazolható lesz. Ebben az esetben a Juventus is kivetné rá a hálóját.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 10:08:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az vicces volna, ha annyira kiakadna a kékekere és Lotitora Pandev, hogy egyenesen a Romába jönne, akár kevesebb pénzért is ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 10:13:52

@popp: Az valami lenne, hogy szép magyaros legyek, már annyi klub felmerült vele kapcsolatban, hogy semmi sem lepne meg. Szerencsére a Lazio drukkereire nincs kiakadva, sőt, többször is nyilatkozta, hogy miattuk is sajnálja az egészet, a Curva Nord is sokszor emlékezik meg róla, vagy énekli a nevét. A pláne az lesz, ha komolyan ingyen távozhat. Megérdemelné, csak hatalmasat szívna vele a klub. Lotito inkompetenciájának újabb bizonyítéka.

giacinto 2009.12.17. 10:44:02

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Sztem némi elismerés járna Lotitonak a pénzügyi helyzet rendbetételéért, ami nem kis feladat volt. Gondolom tudsz adatokat mekkora adóssággal vette át a klubot (2004-ben?)

Továbbá az sem kis dolog, hogy próbálja letörni a játékosuralmat és az elszabaduló fizukat ami Olaszo-ban megy.

Ha milliókkal többet költött volna a csapatra akkor sem nagyon jutott volna feljebb a 7-8. helynél. Ha ez egy később megtérülő stabilizációs folyamat lesz, még származik belőle előny rendesen.

Mondjuk Pandevet és Ledesmát el kellett volna adnia nyáron, pénzügyileg is sokkal jobban jártatok volna, ez tény.

giacinto 2009.12.17. 10:45:48

Úgy értem ha megadta volna a fizetésemeléseket Pandevéknek (meg utána az összes többi kuncsorgónak) akkor klasszisokkal jobban focizna a Lazio? kétlem...

Nálunk is itt lenne az ideje hogy a brutális fizetésű semmirekellőktől megszabaduljunk...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 10:57:18

@giacinto: Ha visszaolvasol, ebben a posztban is, és már korábban is leírtam, hogy Lotito egyetlen pozitívuma, ami nagyon jelentős is, az az, hogy rendbe tette a klub adósságállományát. Ez tagadhatatlan, és ügyesen is csinálta.
Az viszont érthetetlen, hogy elvétve vannak jó igazolások, az átigazolási piacon nem egy transzfer azért bukott be, mert ezen a szinten jelentéktelen, 100-200 ezer eurót nem volt képes még adni, amúgy éppen ezért hal most be a Rever üzlet is a Gremioval.
De gondolj csak Cruz példájára: 1,8 millió eurót fog keresni ebben az 1 évben, úgy, hogy gyakorlatilag 1 jó meccse volt mióta a Lazio játékosa. Örültem persze hogy sikerült ingyen leigazolni, de a 0 felé konvergál a hasznossága. Na most, ha ezt az 1,8 millió eurót csak felezve odaadta volna a klub Ledesmának és Pandevnek, akkor semmi probléma nem lett volna, és ugyanott lenne pénzügyileg az egyesület, ahol most van, viszont lenne egy remek középpályása, és csatára. Az ilyen agyamentségeket nem értem, és akkor még nem is beszéltünk Stendardo, Firmani, Manfredini esetéről, ami semmi más, csak undorító gengszterkedés, hogy megmutatjuk, ki az úr a háznál, ha nem tetszik a viselkedésed.

zsakfos 2009.12.17. 11:15:16

Hú Sneijder szép nagy gólt rúgott tegnap. Amúgy hihetetlen Militóék miket képeseek kihagyni.
Érdekes, hogy ha a holland játszott idén még nem kapott ki az Inter.
Sneijderrel 10 győzelem 4 dönteteln
Sneijder nélkül 4 győzelem 2 döntetlen 4 vereség

horas 2009.12.17. 11:16:43

@giacinto: Jókat,mondasz.Okosabban kéne báni a pénzzel,most nem arra gondolok,hogy egy-egy igazolás nem jött be,de Suazo majdnem annyit keres mint Sneijder,Vieira csúcsgázsival alig játszik,én sokkalom Eto'o és Mou fizetését is,Mancini,Quaresma is óriási pocsékolás.Lhetne ezt okosabban is sokkal több pénz lenne a kasszában.
Szóval Vieira-tól Suazo-tól is megtudtak volna szabadúlni már egy-párszor,de inkább itt padoznak nálnuk kb 7-8 m euróért,fele ennyi fizetésből sokkal jobb játékosokat lehetne -nem csak- helyettük tartani.

rexford 2009.12.17. 11:26:34

El nem tudom képzelni, hogy Pandevre miért vannak így rázizzenve.

Mr.AT 2009.12.17. 11:27:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Üdv a Földön, Mr.Kötöttsál. Az, hogy megmutatjuk, ki az úr a háznál, az nem gengszterkedés, hanem az élet rendje. Aki fizet, az fütyül.

Mr.AT 2009.12.17. 11:28:41

@rexford: Olcsó, s nem is kell különösebben győzködni, hogy eljöjjön. Ugyanakkor nem rossz játékos, még ha nem is világklasszis. Elférni mindenhol elfér.

rexford 2009.12.17. 11:32:01

@Mr.AT: Miért, 10 millió euróért adják? Annál többet nem ér ugyanis.

Mr.AT 2009.12.17. 11:41:35

@rexford: Hát, ha belegondolsz, hogy mondjuk mi 9 Mio EUR-t adtunk Almironért, 10 Mio EUR-t Poulsenért, vagy épp 13 Mio EUR-t Tiagoért, akkor azért relativizálható ez az összeg... :-)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.12.17. 11:45:10

azert ne tulozzunk, vieira 5 vagy 5,5 misit tesz zsebre. amikor igazoltuk, akkor ez realis is volt. az mas teszta, hogy gyakran serult es serules utan lassan jon formaba. a sokszor el tudtuk volna adni kitetel meg egeszen egyszeruen nem igaz, mivel nem akar elmenni es a fizujat se nagyon vallalna at senki.

raadasul ha a szent tehen helyett jatszana a kozeppalyan (zanetti), akkor egy atlagos idenyben kapnank mondjuk 3-al tobb golt es lonenk legalabb 7-8-al tobbet. (ha mar nem tudunk leszokni errol az istenverte defenziv fosrol, amit foci cimszo alatt eloadunk)

ehelyett ucsorog a padon magas fizetessel es az osszes szurkolo rajta akarja elverni a port

eto'o es a 11 misi, az a sok...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 12:04:45

@Mr.AT: Kérlek akkor mond el nekem, mi volt Stendardo, Firmani, és Manfredini akkora bűne, hogy előbbi kettő hónapokig, utóbbi pedig most sem játszhat? Tényleg érdekelne, hogy mivel vétettek szerinted az élet rendje ellen.

@rexford: Azért érdeklődik ennyi klub iránta, mert komoly esély van rá, hogy ingyen igazolható lesz. Mindezek mellett, technikás, jó játékos, gólerős és ügyesen készít elő.

@horas: Igazad van abban amit írsz, de ha megnézed a gondolatmenetemet arról, hogy Cruz mennyit keres annak függvényében, hogy Ledesma és Pandev nem kaphatott fizetésemelést, nos lehet rajta furcsálkodni.

balu11 2009.12.17. 12:14:52

tudom, nso, de azért mégis:
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/serie-a-a-korabbi-inter-jatekos-alvaro-recoba-visszaterhet-olaszorszagba-2010552

én örülnék, ha újra szem előtt lenne, bírom az ilyen stílusú playmakereket - persze nem tudni, milyen formában, erőnlétben van (meg hogy nem kacsa-e az egész :))

ericcartmen 2009.12.17. 12:20:46

@popp: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Hát szerintem a Sud és a Nord is eléggé kiakadna, nem lenne senkinek sem jó. Ez nem Milánó, hogy összevissza cserélgesse a játékosait a két klub.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 12:23:50

@ericcartmen: Semmi esély nincs erre, csak már valóban annyi klub kereste meg Pandevet, vagy legalábbis felmerült vele kapcsolatban, hogy ez sem lenne meglepő. (Túlzással persze.)

rexford 2009.12.17. 12:28:43

@Mr.AT: Annak idején ugyanazt mondtuk rájuk, hogy "nem rossz játékosok", mint most Pandevre, sőt. Márpedig DP posztjára legkésőbb jövő őszig egy világklasszisra vagy egy erősen potenciális világklasszisra van szükség. Giovinco sajnos úgy tűnik nem az, ráadásul most éppen el akarják cserélni Kolarovra (1/2 + Moli).

Mr.AT 2009.12.17. 12:42:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem az a lényeg, hogy mit tettek/mondtak vagy mit nem.
A tulajdonos azért tulajdonos, mert övé a bolt, s benne minden, ennek megfelelően az van, amit ő mond. Akinek ez nem tetszik, az ne vállaljon szerződéses kötelezettséget nála.
Ez az élet minden területén így működik, csak persze mindenhol vannak nyegle balf*szok meg pénzéhes konspirátorok, akik aztán személyes sértésnek tekintik, ha rájuk szólnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 12:48:03

@Mr.AT: Nem értelek. Éppen ez a lényeg, hogy semmi olyat nem tettek, amiben a szerződésben foglaltakat megsértették volna. A klub pedig talán már igazán ne szóljon bele abban, hogy megtörli-e a lábát ha sáros a cipője, és hogy mos-e kezet ebéd előtt.
Elég szomorú lenne, ha egy klubnak az elnöke beleszólhatna a játékosai életébe azon kívül, amiben egyébként kötelező, mert a teljesítményük rovására megy ha bizonyos dolgokat cselekszenek. Te, nem tudom miért, ex catedra elfogadod, hogy biztos azért bünteti őket a klub, mert megérdemlik, máshogy nem is lehet. Engem viszont tényleg érdekel, biztos tudod róluk amit én nem, mivel adtak alapot az ilyen büntetésre? Amin karrierek mehetnek tönkre?

Mr.AT 2009.12.17. 13:09:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nyilván nem tudjuk, mert nem publikus a dolog, és nagyon kevés info is szivárgott ki erről.

De ettől függetlenül pl. egy labdarúgó szerződése sokkal speciálisabb, mint egy sima munkavállalói szerződés, hisz a focista életének kvázi minden része (táplálkozása, szórakozási szokásai, stb.) kihat a fizikális állapotára és így a teljesítményére, és ennek megfelelően ezzel kapcsolatban is számtalan dolgot rögzítenek itt. (Ezért is kapnak amúgy olyan pénzeket, amilyeneket, kvázi kompenzációként.)

S ha egyszer a klub elnöke azt mondja, hogy srácok, ez márpedig nincs így jól, s ehelyett csináljátok ezt másképp, akkor az nem javaslat, hanem utasítás, amit kis barátainknak kutya kötelessége betartani.
Kétlem, hogy arra vonatkozó dolog lett volna, hogy megtörlik-e a sáros cipőjüket, mert nyilván az elnök sem ellensége saját magának, márpedig mind a csapat játékerejében, mind a játékosok potenciális forgalmi értékében komoly veszteséget jelenthet egy ilyen retorzió. Ha ennek ellenére mégis meglépte ezt, nyilván megvolt az oka rá - s még egyszer mondom, látatlanban is neki van igaza, mert övé a placc, és ő szabja meg a játékszabályokat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 13:19:27

@Mr.AT: Biztos vagy abban, hogy valóban józan fejjel gondolkodik az, aki azért nem játszatja egy játékosát, mert a klub nem egy taxi ami le lehet csak inteni, az ő elmondása szerint? Magyarán, Ledesma mellőzésére az az oka, hogy csak akkor akart maradni a Lazionál, és egyébként elfogadni a kisebb juttatású szerződését, mikor biztossá vált, hogy nem tud eligazolni. Szerinted egy üzletembernek, aki nem ellensége a saját üzletének, nem kéne játszatnia? Ebből a szempontból lényeges az hogy miért maradt? Nem, az a lényeg, hogy elfogadja az új, kedvezőtlenebb szerződését, és játszani akar. De ez a megoldás a klubnak azért is rossz, mert gyengébb eredményeket fog elérni, és hosszútávon pedig csökken az adott labdarúgó értéke.
Változatlanul nem tudom elképzelni, hogy az említett labdarúgók mi olyat tettek, ami okot adott a mellőzésükre, és jól mutatja miről szólt ez az egész, hogy amikor égett a ház, kettejüket reaktiválták. Mindegyikük játszani szeretne, a klub szempontjából, a sikerek szempontjából csak ez a lényeg.

Mr.AT 2009.12.17. 13:49:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Egy üzletembernek néha erőt kell demonstrálnia, adott esetben a konkrét üzletmenet logikáival szembe menve is, hogy világossá tegye az erőviszonyokat. Az interperszonális viszonyoknak rengeteg összetevője van, ezt nem lehet ilyen feketén vagy fehéren mérni.

Én is rúgtam már ki nem egy embert, aki szakmailag amúgy jó volt, csak épp emberileg nem volt alkalmas, vagy a többiek közé nem tudott beilleszkedni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 15:01:58

@Mr.AT: Nanana Mr. Keménykalap, hányingerem van az efféle mentalitástól, hogy az üzletember bármit megtehet a cégében, amit akar, csak a cég vélt vagy valós érdeke lehet a szempont. Lófaszt! Épp ezért létezik jogrendszer és szerencse, hogy az üzletember alkalmazottai nem a rabszolgái, nem verheti őket korbáccsal tetszés szerint, bár szerintem egyik másik ezt is megtenné. Szóval a munkavállalóknak vannak alapjogai és a szerződésben is rögzítettek. A közkeletű megfogalmazással ellentétben, nem a játékos a klub tulajdona, hanem annak munkaválalói és játékjoga. A Pandev-ügy éppen a bíróság előtt van, még az is lehet, hogy Lotitot, mint munkaadót el fogják ítélni.

@Pályaelhagyó autóversenyző: Azért vicces, hogy Vieira többet keres, mint Totti.

@giacinto: Hiába, mindig lesz egy aktuális Berlusconi, Abramovics vagy Perez, aki időről, időre úgyis fölveri az árakat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 15:07:05

@ericcartmen: Ez jogos, nálam Szinisa Mihajlovics is leszerepelt, mikor aláírt Cragnottinak. Viszont a Sud farkas múltja miatt sem fújt rá, sőt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 15:38:24

@Mr.AT: Én értem a te álláspontod, csak egyetérteni nem tudok vele. Szerintem is @popp: mondja jól: még ha sikeres is lehet, ilyen mentalitással nem szabad élni. A legjobb bizonyítéka ennek éppen az, hogy könnyen lehet, Lotito ezen döntése miatt lesz ingyen igazolható Pandev. Márpedig akkor ez illegális cselekedet volt.

Mr.AT 2009.12.17. 15:38:52

@popp: Hányingered lehet tőle, de ez az erősebb kutya b*szik elve. Amúgy pedig pont az ilyen szakszervezeti logikára hajazó tökéletesen életképtelen gondolkodásmód vezetett oda, hogy pl. az USA autógyárai kvázi versenyképtelenné váltak és termékeikkel a kanyarban sincsenek a szektoriális konkurenciákhoz képest.

A tulajdonos (és/vagy a management) azért vezeti a céget, mert tudja mit akar elérni, merre akar menni - s mindezért a saját vagyonát fekteti be és kockáztatja. Nyilvánvaló, hogy az ő szava dönt, és ő határozza meg, kinek van és kinek nincs helye a szervezetben. Ha netán rossz irányt választ, majd a piac megbünteti érti, mert nyilván elúszik a pénze, de addig is övé a döntés joga.

Amúgy pedig jellemzően két csoport szokott ez ellen ágálni: az egyik, akinek fogalma sincs az egészről, soha nem dolgozott még sehol, 2 forintot nem fektetett be sehova, hanem valahol, valakinek (=anyu, apu, férj, feleség, egyetemi tanszék, stb.) a nyakán élősködve lógatja a lábát, s próbálja megszakérteni, hogy az ő kis idealista elméletei mentén hogy kellene működni a világnak, a másik meg az, aki dolgozik valahol, valamely szervezet hierarchiájának jellemzően a legalján, mert full alkalmatlan és egyben lusta bármit is tenni azért, hogy feljebb jusson, s nagy világfájdalmában mindenkit okol azért, hogy őt "hogy kizsákmányolják" (=saját elképzelései szerint nem fizetik meg eléggé, aminek persze köze nincs piaci realitásokhoz), csak épp magába nem néz.

Mr.AT 2009.12.17. 15:45:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: HA a bíróság Pandevnek ad igazat (ami még korántsem biztos), akkor is mi történik? A tulajdonos elveszti a játékos tulajdonjogát (ergo a piaci értéket, amit az átigazolásáért kérhetett volna), a játékos meg mehet, amerre lát. Ennyi.

Rossz döntés, negatív piaci következmény. Erről beszéltem. De ez sem kérdőjelezheti meg az elnök jogát arra, hogy eldöntse, mi történik.

Amúgy pedig erősen kérdéses, hogy mi történt a Lazio-nál zajló dolgok hátterében, tekintve, hogy van jogász bőven a hajón, kétlem, hogy itt Lotitoék lesznek azok, akik ad.1. olyan döntést hoztak volna, amely saját maguk ellen szólna, ad.2. ezért a döntésért buknának.

Mr.AT 2009.12.17. 15:47:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "még ha sikeres is lehet, ilyen mentalitással nem szabad élni"

Pont ezt mondták Leninék is, ékesen bizonyította a történelem, hogy mennyire életképes a dolog.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 16:20:11

@Mr.AT: Mindentől függetlenül, ha valami jogi kiskapuval sikerül is bebizonyítani, hogy Lotitoéknak van igaza, ez akkor sem helyes. Lehet, hogy igazolható jogilag, de helyesnek nem helyes. Ugyanígy vélekednél akkor is, ha Del Piero nem játszhatna egy elnöki döntés folyományaként?
Kevés dolog áll tőlem távolabb, mint a lenini eszme, de a totálisan vad kapitalista nézetről bebizonyosodott, hogy nem életképes. Egyébként pontosan az termelte ki a későbbi borzalmak magvait.
Nem lehet mindennek a fokmérője csak és kizárólag az, hogy sikeres vagy sem. De ezzel már messzire kanyarodtunk.

Mr.AT 2009.12.17. 16:37:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Fene se tudja. Én személy szerint nem tudom, hogy pontosan mi hangzott el és mi nem, mert nem voltam ott (ahogy gyanítom senki más sem az itt kommentelők közül), de az biztos, hogy nem egy szimpla szerződéshosszabbítás miatti taktikázás van csak a háttérben.

És igen, ugyanígy vélekednék akkor is, ha a saját csapatomról lenne szó - sőt, akkor alighanem még karakteresebben fogalmaznék. A munkavállaló az munkavállaló, hát vállalja is azt, amit aláírt.

Amúgy pedig a totálisan vad kapitalista nézet igenis életképes, sőt - hogy mást ne mondjak, a világban uralkodó összes létforma "totálisan vad kapitalista" módon él. Versenyeznek, ahol az erős győz, a gyenge meg elhullik.
Azt már csakis a liberalizmus alapjain elburjánzó egalitárius téveszméknek köszönhetjük, hogy ma erre a tiszta logikára ráépítünk minden bullshitet, a bűnözők élethez való jogától az államigazgatási redisztribúcióig, a szociális járulékfizetéstől a nyugdíjrendszerig.

Az emberiség legsikeresebb rendszerei mind totálisan vad kapitalizmuson nyugodtak, egyedül ezek teremtik meg ugyanis azt a lépés- és cselekvéskényszert, amely az ember alapvető lustaság- és semmittevésvágyával felveheti a versenyt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 16:41:52

@Mr.AT: Vitaalapnak az első bekezdésedet tekintem, mert a vulgárpszichológiai megjegyzésed merő feltételezések.

Egyszer a történelemben már megszívta a tőke, hogy csak a profitot figyelte és baszott a társadalomra. Egyrészt a társadalmi felháborodásból születő és szépen elordasodó vagy eleve ordas eszmék miatt később elveszítették jelentős piacokat. És ebből jött a túlkínálat, amelyből az első gazdasági világválság, és abból ki is nőtt Hitler. Le is égett a világ.

1945 után óvatosabbá vált a tőke belement a munkavállalói jogok szélesítésébe, mert befosott a a terjedő szovjet világtól, amely szóban munkáshatalomként definiálta magát, de csak annyit ért el ebből a szempontból, hogy a nyugati munkásság körülményei jelentősen javultak kialakult a jóléti társadalom és ilyen körülmények között is meg volt a vállalatok nyeresége, úgyhogy mellette a munkaválaló is szépen gyarpodhatott.

A kommunista rendszerek bukása után viszont, ismét a profit került előtérbe és elkezdték szépen lebontani a jóléti rendszereket, háttérbe szorítani a szakszervezeteket. A cégek elkezdtek egyre keletebbre költözni az olcsób munkaerőéet, így a magasabb profitért. A fogyasztás érdekében fosni kezdték a bankok hiteleket, ami miatt beszoptunk egy újabb nagy válságot. Ráadásul nem sikerül belátni, hogyha a potenciális fogyasztókat eladósítják, akkor nem lesz kinek eladni a terméket.

Ráadásul a diktartórikus Kína, amelyik méginkább baszik a tásrsadalomra fölülről hajtotta végre a kapitalizlást. Ők aztán tényleg hugyoznak a munakvállalói jogokra, ezért is tűnik számodra életképtelennek ebben a pillanatban az USA autógyártás, ahol a tradicionális szakszervezetek még tartják magukat.

Az életképességről meg annyit, hogy a profit maximalizálás mámorában az sem szempont, hogy közben elpusztítjuk az élőhelyünket.
Fú de jelentős off volt, on.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 16:54:20

@popp: Ezzel szóról-szóra egyetértek.

@Mr.AT: Azért a szociális állam eszméje ezt a nézetet már meghaladta, nagy szerencséje mindenkinek, hogy nem csak a verseny az, ami számít. Az persze igaz, hogy ami ma sok helyen, így Magyarországon is uralkodik, az a totális csőd, és alapvető változásokra megérett a helyzet, de veszélyes az amit mondasz. Pontosan az ilyen eszmeiség vezetett el oda, amit popp hosszan és részletesen leírt. Ettől függetlenül, én el nem tudom képzelni, hogy ha nem a szerződés meghosszabbításának mikéntje volt az egész helyzet kirobbantója, akkor vajon mi más lehetett. Nem hiszem hogy Pandev valami helyrehozhatatlan bűnt követett volna el.

Gabez 2009.12.17. 17:08:41

Ahogy szokták volt mondani, ennyi helyzettel bajnokságot lehet nyerni.

www.youtube.com/watch?v=zJX93rGjeBA

Mr.AT 2009.12.17. 17:30:51

@popp: Röviden tudok csak reagálni, mert mennem kell.

1. A tőke mindig profitmaximalizálásra hajt. Ezt elkerülhetetlen, gyakorlatilag állandónak tekinthető jelenség, ami az emberi pszichére vezethető vissza. Ezen vitatkozni, ezt megkérdőjelezni, megváltoztatására törekedni felesleges.

2. A túlkínálat problematikája egy bizonyos ipari fejlettség mellett szintén állandóan fennáll. Egyszerűen sokkal gyorsabban vagyunk képesek mindent termelni, mint ahogy azt elfogyasztjuk, és ez a limitált mennyiségű ásványi nyersanyagok kivételével gyakorlatilag mindenre igaz, csak energia és így pénz kérdése az egész.

3. Mivel folyamatosan fejlődik az ipar, a felvevő népesség pedig messze nem nő ilyen arányban (szerencsére), a kettő közötti rés folyamatosan tágul - ami nyilván egyenesen vetíti előre azt, hogy előbb-utóbb a termelő ipar egyes szereplői nem tudják majd értékesíteni a termékeiket, mert nem lesz kinek.

4. Ha ez egyszerre több szereplőnél következik be, egyszerre több szektorban, azt hívjuk világválságnak. Ez a gőzszelep leeresztése. Néhány eszkimó kihullik, majd a megmaradók újraoszthatják a válság elmúltával az ő fókaadagjukat is. (A gőzszelep leeresztésének másik módja a háború, amikor vagy piacokat rabolunk, vagy a riválisokat ütjük ki, vagy egyszerűen csak piacot teremtünk a saját hadiiparunknak a hadianyagok felhasználásával.)

Ha mindezeket az evidens törvényszerűségeket elfogadjuk alapnak, láthatjuk, hogy ezek iránya a történelem során MINDIG egyirányú volt, mindig ugyanoda tartott.
Ez SOHA nem fog megváltozni, tekintve, hogy a hátterében a legalapvetőbb és legmeghatározóbb emberi jellemvonás, valamennyi cselekvésünk legmeghatározóbb mélypszichés motívuma, az emberi önzés áll - ami a gazdaságban azon pici logikán manifesztálódva jelenik meg, hogy a 100 forintodra egy év után szívesebben kapsz vissza 110et, mint 102őt. És ezzel mindenki így van, és ez mindig is így lesz.

Ezen az, hogy van-e szakszervezet, vagy társadalmi szociális redisztribúció, mit sem változtat. Mindössze a profit mértékét mérsékli kényelmetlen plusz kiadásként, de csak addig, amígy a világ nem globálisan működik - mert onnantól, hogy a világban nem heterogén, mindenhol egységes teherként jelennek ezek a kellemetlen pluszkiadások meg (márpedig nyilván nem), a tőkét rögtön oda fektetik majd be, ahol ezen pluszkiadás nem, vagy csak kisebb mértékben jelentkezik.

A tisztelt adószedő állam meg szépen tönkremegy a p*csába, hogy finom legyek és nőies. Ezt kell ezért látni valamennyi társadalmi irányító csoportnak - a saját társadalmát csak az teszi életképessé és egyben túlélővé, ha ezeket a plusz terheket minimalizálja, erős saját gazdasági szereplőket teremtve ezzel, akik aztán a törvényszerűen bekövetkező "gőzleeresztések" során is képesek túlélni, megmaradni, s így eltartani a népességet, amelyen léteznek.

Sorry én is az offért.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 17:54:21

@Mr.AT: Persze, hogy profit maximalizálásra hajt a tőke, de szerintem hosszútávon önmagával baszik ki, ha nem mérlegel társadalmi szempontokat. Az államnak is dolga, hogy a tőke profit maximalizását bizonyos társadalmi szükségletek mentén gátolja, ezért szed például társasági adót vagy próbálkozik a kamatadóval.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.17. 18:36:03

OFF

@Mr.AT: "a 100 forintodra egy év után szívesebben kapsz vissza 110et, mint 102őt."

Ez egyáltalán nem biztos. Szerintem az emberek túlnyomó többsége szívesebben kap vissza 102-t, ha az önmérsékletért cserébe egyéb előnyei (pl. biztonság, stabilitás, tervezhetőség) származnak belőle.

A buta közgazdászok és vállalatvezetők kifelejtik számításaikból az emberi tényezőt (a munkaerő értékét, melynek jelentőségére legmarkánsabban Marx világított rá).

ON

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.17. 18:38:10

Mellesleg nem tudom miért beszél mindenki világválságról? Ez Amerika válság és az amerika talpnyalói válság van.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 18:41:46

@Great Cornholio: Ami a világ elég nagyrészét jelenti. Közben De Rossi sokadszor tett hűségesküt a mágikus AS Roma mellett, jelezve AT úrnak, hogy nem minden a pénz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.17. 18:45:45

@popp: Viszont akinek nyersanyagkincsei vannak ill rabszolgái azokat nem. Ja és Ibra is minden csapatának hűségesküt tett. :DDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 18:51:05

@Great Cornholio: De Rossi is, csak neki egy klubja volt összesen, szülővárosának nagy csapata. Kötöszködsz itt, pedig ha De Rossi a fazon, akkor Ibra a faszom. Te pedig ezeket kevered össze.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.17. 19:18:59

@popp: Úgy látom nem érted az iróniát, akkor inkább hagylak fortyogni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.17. 19:58:58

@Great Cornholio: Értem én de nem szeretem ;-). Eszembe sem jutott fortyogni egyébként, csak visszaoltani.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 09:16:25

@popp: Azért ha majd eljutsz az Olimpicoba, szerintem inkább írd fel magadnak, nem lenne egészséges összekeverni. ;)

Giovinco ügynöke azt mondta, hogy védence nem akarja és nem fogja elhagyni a Juventust, be akarja magát verekedni a kezdőbe, csak ez a célja. Puszta fantáziának tartja az átigazolási híreszteléseket.

Mr.AT 2009.12.18. 11:06:50

@popp: Senki nem mondta, hogy minden a pénz. Magánemberi szinten a pénz csak egy eszköz, nem egy cél, még ha embertársaink nagy része nem is így gondolja.
Ha viszont egy üzleti vállalkozás üzletmenetéről beszélünk, ott természetesen a pénz, azon belül is a profit az elsődleges. A suszter a kaptafával kell hogy foglalkozzon, ez evidens.

Mr.AT 2009.12.18. 11:10:30

Délutáni Béla kollégának pedig (viszonozva múltkori kedves gesztusát) ezúton szeretnék gratulálni a még a Debrecen által is lemosott Levszki elleni tegnapi fényes teljesítményhez! :-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 11:28:37

@Mr.AT: Köszönöm, a tegnap esti meccs egy már senkit nem érdeklő mérkőzésen elért minimális vereség volt, úgy, hogy a mérkőzés végén a csapat fele Primavera legényekből állt, akiknek élete álma teljesült ezzel, és a vereségre később sem ők, sem más nem fog emlékezni. Ezzel szemben egy a legjobbjait harcba küldő, ki-ki meccsen komoly és emlékezetes vereséget szenvedő Juventus valóban jó hivatkozási alap. :) Bár az a "gesztus" sem volt minden előzmény nélküli.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.18. 11:32:24

@Mr.AT: és a krisztusi szeretet? így karácsony előtt?

Mr.AT 2009.12.18. 11:34:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tényleg nem gáz, hogy miután olasz EL-csapatként egy nevesincs osztrák csapattól kikaptatok oda-vissza, most még otthon is sikerült vételezni egy 0ást a világverő bolgár alakulattól. :-)

Ha meg a Primaverások ennyire képesek, akkor el kell küldeni őket péknek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 11:39:37

@Mr.AT: Arról a nevesincs osztrák csapatról beszélsz, amelyik az EL-ben egyedüliként pontveszteség nélkül lett csoportelső, többek között oda-vissza megcsapva a Villarrealt is? Ugyan már.
Mellesleg, kíváncsi vagyok hány 17-18 éves lett volna többre képes, a nagy csapat tagjaival teljesen összeszokatlanul, úgy hogy ilyen felállásban még soha nem szerepeltek, 0 rutinnal. Ha neked ez kevés, drukkolt a Barcelonának. Bár megint mondom, mint juventino, érdekes, hogy a nemzetközi sikertelenségen élcelődsz. De komolyan, szükség van erre? Elég kiábrándító volt a Lazio szereplése, nincs ebben vita. A Juventus teljesítménye a maga kategóriájában nem kevésbé.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.18. 13:03:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mint szegény Déry János, aki élete utolsó hónapjaiban egy stábbal kimentek a Fradi pály elé és nekiállt Újpest éreklyéket árusítani. Talán a kamer4a miatt a fizikai erőszak elmaradt, de az anyázás nem.ű

A Lazioddal kapcsolatban most kíméletlenül fogok fogalmazni. Az, hogy a Salzburg száz százalékkal lett csoportgyőztes kuffára Villarrealt és a Laziot minősíti. Szerintem szinte akárki ellen simán kizúgnak az osztrákok a harminckettő közül. Igenis szégyen az olasz focira nézve a Lazio szereplése.. Vazeg, négy meccsből három vereséget nyaltatok be nemzetközi szinten kis csapatoktól. És ezt a Levszki meccset sem mentegegtném, az UEFA Koeficiens miatt nem szabadott volna elvesztenetek. Agyon kellett volna őket verni, nem pedig tizenéves kölykökknek szaloncukorkákat osztogatni így karácsony előtt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 13:10:30

@popp: De, pontosan azt kellett tenni ezen a meccsen, amit Ballardini tett, ezek a srácok ezt megérdemelték, nem is kicsit. Az utóbbi hónapok kevés jó döntését hozta meg ezzel. Az pedig, hogy ez miként befolyásolja az olasz csapatok európai kupákban való indulását, mint ahogy már kiderülhetett, nem nagyon érdekel.
A Lazio ilyetén teljesítményére senki sem fog emlékezni, de példának okáért a Roma manchesteri szereplésére, vagy a Juventus égésére a bajorok ellen sokan, sokáig, ha már az olasz foci szégyenénél tartunk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 13:13:25

@popp: Persze gondolom, ha te edző lennél, és a csapatod rangadóra készül vasárnap, a héten pedig egy semmit sem jelentő nemzetközi meccs van, akkor nyilván a legjobbakat szerepelteted azon, hadd sérüljenek le és fáradjanak el, mit számít, igaz?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 13:26:32

De kár ezen vajúdnunk. Máshogy gondolkodunk. Kíváncsi leszek a Roma teljesítményére az EL-ben, nem kívánok nekik rosszat.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.18. 13:28:24

Legalább látom Anelkát a Meazzaban játszani, bár megvallom nem így képzeltem. :))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.18. 14:16:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nyilván nem, de azért a legjobb felállás és a féltucat primeverás játszattása között, azrért akad egy-két árnyalat. A Levszki elleni hazai vereség óriási blama, ahogy a Roma Kolozsvár elleni zakójawis az volt, de mi azért csak továbbjutottunk akkor is.

Jaj ne keverd már a dolgokat. A rutintalan Roma a bl nyolc között egy olyan 2-1-re nyert meccs - amely a helyzetek alapján lehetett volna úgy 5-1 is. - szaladt bele egy óriási fpofonba. Egy hamar kapott gól után azonnal akartunk egyenlíteni és átszaladtak rajtunk. De még egyszer mondom a Bl legjobb nyolc csapata között. Szerintem sokkal nagyobb szégyen, hogy egy teljesen érdektelen meccsen már a a fejét sem kapta föl az ember egy Levszki elleni vereség után.

A Roma EL-sorsolása meg legalábbis reményt fakasztó.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.18. 23:04:52

@popp: Semmit sem keverek. Arról beszéltünk, hogy mi az olasz futball szégyene. A Roma manchesteri szereplése mindenképpen az, amire még évek múltán is emlékezni fogunk, hiába magyarázod. Kiábrándítóan rossz volt a Lazio EL teljesítménye, de az a feledés homályába fog veszni. Az a 7-1 viszont sok-sok évig fog még kellemetlen pillanatokat okozni a romanistáknak. Szóval, ha az olasz futball szégyenéről beszélünk, akkor a Roma szimpatizánsok inkább ne mondjanak semmit. De mondom, nem kívánok én rosszat a Romanak az EL-ben, kíváncsi vagyok a teljesítményükre.

BruceWayne 2009.12.18. 23:23:31

@Great Cornholio: "Legalább látom Anelkát a Meazzaban játszani, bár megvallom nem így képzeltem."

:D

bár én már a a PSG-vel játszani láttam ott (tv-be)

jó lenne mondjuk kimenni az Inter-Chelseare. bár egy unalmasan küzdelmes 0-0 garantált

Mr.AT 2009.12.18. 23:37:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért a rövidlátó elfogultságnak is legyenek már határai... A Lazio világraszóló lebőgésére azért nem figyel fel senki, mert a Lazio két kategóriányira van az említésre méltó csapatok táborától is, mostanában csak az nem gyalázza meg kedvére, aki nem akarja... Egy noname kiscsapat lett, amelynek belátható időn belül az is sikernek számít majd, ha az olasz bajnoki táblázat első felében szerepelhet. Ne hasonlítgasd már a Romához vagy a Juventushoz magatokat... Ezeknek a csapatoknak 1-1 gyenge meccsük volt, amely eredményezett egy valóban kritizálható eredményt, míg nektek évek óta egy érdemi villanásotok sincs. Totally different kind of story.

Mr.AT 2009.12.18. 23:40:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az olasz csapatok UEFA-együtthatójához való zéró hozzájárulásotok pedig igenis jobban tenne, ha aggasztana, mert pont a te csapatod az, akinek az 5 éves terve lehet az, hogy vmi olasz kupás vigaszágon, netán bajnoki 7. helyezettként valahogy beszenvedje magát újból az EL-be, s ha a pontok miatt az olaszok induló helyeket vesztenek, akkor pont a te csapatod lesz az, amelyik elesik ettől a lehetőségtől.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.19. 00:02:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem annak tükrében, hogy az utóbbi években talán a Roma az egyetlen olasz csapat amelyik minden évben hozza tőle elvárható szintet a nemzetközi kupákban, kicsit méltánytalan mindig azt a manchesteri meccset az orrunk alá dörgölni.

Pace!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 09:03:06

@popp: Méltánytalan, igen, éppen ezért nem értem miért kell századszorra is belerúgni a Lazio teljesítményébe, pláne neked, mikor legalább mi ketten szimbolizáltuk, hogy nem minden laziale és romanista ugrik egymásnak. Én nem illettem egy rossz szóval sem a Roma szereplését, a bajnokság elején sem.

@Mr.AT: Te beszélsz arról, hogy egy csapatot ki és mikor aláz meg? :D Amúgy meg vagy nem olvastad el, amit neked írtam, vagy nem értetted meg, én nem tudom melyik az igaz, de fárasztó már. Pontosan kitértem arra, mennyire más kategória a Lazio és a Juventus, és a maga kategóriájában mekkorát égett a Juve is. De örömmel tölt el, hogy ennyit foglalkozol Lazio tartomány első számú csapatával! Most inkább szurkolj azért, hogy végre pontot szerezzen a csapatod, és ha lehet, hagyjuk már békén egymást, erre sem kell reagálnod.
Tényleg, most hogy megint átolvastam a két kommented, látom, nem egy hülyeséget írtál még. Nyomasztó lehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.19. 11:29:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Bíztam egy római derbyben, Hamburgban ;-) és az olasz klubfutball sorsát szívemen viselve, nem tetszett, hogy Ballardini mennyire demonstratívan föladott egy meccset, te meg meg azzal jössz mennyire nagyszerű volt kölyökarcú primaverásokat látni a Lazio kezdőjében.

Kicsit talán túlreagáltam.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 11:33:15

@popp: Eltér a véleményünk, nekem ez szimpatikus volt, mikor már minden mindegy. Nincs harag.
Inkább azt kérdem, Panucci mesterhármas, és döntetlen, kiegyezel vele? ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.19. 12:06:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Panuccit nagyon szerettem és ma is leborulok pályafutása előtt, főleg a római éveit értékelem, de haragszhom rá és nem azért, mert elment.

Tavaly januárban Nápolyban nem volt hajlandó leülni a kispadra, cserben hagyta a csapatot. Ilyet profi zsoldos sem csinálhat, nem hogy a csk-helyettes, aki ráadásul úton-útfélen klub szeretetét hangsúlyozza.

Ezekután hisztizni kezdett menedzserén keresztül, hogy őt nem becsülik meg a Románál és télen biztos elmegy. A Roma erre árulni kezdte és nem is nevezte a bl-be. Persze senki sem volt hajlandó teljesíteni Panu irreális követeléseit, amelyek miatt Romában is elakadt a hosszabbítási tárgyalás. Megszereztük a helyére Mottát aztán mégis maradt, de a hisztije miatt a bl-ben nem játszathattuk. Pedig elég sok sérült védőnk volt akkoriban és rutinja biztos, hogy jól jött volna az Arsenal ellen még a tiziknél is.

Ennek fényében már nem olyan érthetetlen, hogy Lippi miért nem hívja a válogatottba, bár azért jobban kijárt volna neki a vébé aranyérem, mint mondjuk Zaccardonak.

Szóval nem kívánok Panucci gólt, csak Roma győzelmet. Vissza is kérdeznék iziben. Mit szólnál egy tisztes vereséghez Sztankovics góljával ;-)?
süti beállítások módosítása