Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 13 - A forduló összefoglalója

2009.12.08. 13:24 Garcia bőrmester

Jó nővel, kutyával, kisgyerekkel minden filmet el lehet adni, hangzik az axióma. A La Liga 13. fordulója meg nem dönti ugyan a fenti alapvetést, de az kétségtelen, hogy egy ötlettelenül tengődő forgatókönyvíró is megdörzsölte volna a szemét a spanyolok által bemutatott hétvégi akciók láttán.
A kiscsávó, aki beteges kisgyerekből vált ünnepelt sztárrá nem szédült meg a magasban és szerényen koronázta meg élete eddigi legfontosabb hetét. Közelről figyelhettünk egy „valódi” érzelmektől sem mentes C. kategóriás akciófilmet, más pályákon pedig vagy a sípmesterek tettek ki magukért, hogy a mostanában szokásos rikító színű öltözeteikben bohóckodva, sárga és piros kártyáikat bőszen emelgetve homályosítsanak el bármely papagájokról szóló természetfilmet vagy pedig az élet maga rendezett úgy, mintha valóban filmet készítene. Persze akadtak átlagos, sőt unalmas csörték is, de hát a filmvilágban sem minden ajándék.

A listavezető, előzetes jóslatunknak megfelelően a Riazorban is nyerni tudott, a gyengének korántsem nevezhető Deportivo La Coruna ellen. Ehhez a jóslathoz, mi is tudjuk, nem kellett látónak lennünk, de a mérkőzés előtt még is ott motoszkálhatott a fejekben az a kósza gondolat, hogy itt akár meglepetés is születhet. Nem született. Az újdonsült aranylabdás lábbal és fejjel is bevette az ellenfél kapuját, majd Ibra mutatta meg immár másodszor, hogy egy oldalról érkező, viszonylag erős passz vagy beadás esetén hogyan kell tartani a lábfejét az ember fiának ahhoz, hogy az nyílegyenesen vágódjon a hálóba. Ez az a mozdulat, amit lehet tanítani, de tökélyre fejleszteni csak rengeteg gyakorlással. Busquets hibájáról, amit a Depor gólja előtt elkövetett, csak annyit, hogy a többi játékosra nem jellemző kapkodás eredményezte. A saját kapu irányába mozogva belecsúsztatni egy előre ívelt labdába, úgy, hogy nem is láthatta, mi van mögötte életveszélyes. Inkább hagyom ilyen helyzetben, mert a szembe helyezkedő védők is inkább arra számítanak, nem pedig egy hirtelen irányt változtató mozdulatra. A gólhoz persze Valdés bakija is kellett, de már korábban el lehetett volna hárítani a veszélyt, ha Sergio nem kapkod. A védekező középpályás posztjára egyébként a Traoré törzs bordeaux-i légiósát szemelte ki a Barca, aki a Touré törzs tagjának távozása esetén töltheti be a keletkező űrt.
Lotina és Guardiola is egyetértett abban, hogy a Depor mindent megtett a pontszerzés érdekében. Nem lehet felróni nekik a vereséget, mert főleg védekezésben egészen jól összeszedték magukat. A döntőnek bizonyuló Messi fejesgól pillanatában Guardado – akit egyébként Pep is megdicsért – sérülés miatt a pályán kívül tartózkodott, így Filipe kénytelen volt Dani Alvest felvenni, és a mögötte üresen maradó területre lépett be Pedro, aki beadta a labdát. Nehéz lehet így, ha az ellenfél ezt az apró lehetőséget is rögvest kihasználja. (Deportivo-Barcelona 1-3)

A BL-ben résztvevő csapatok uralták a szombati játéknapot, így közvetlenül a Barca meccse előtt megnézhettük az igencsak fordulatos Real Madrid-Almeria összecsapást is, amelynek pikantériáját biztosította, hogy a vendégek kispadján az a Hugo Sánchez foglal helyet manapság, aki négy alkalommal volt spanyol gólkirály a királyiak mezében. A real nyári igazolásai közül ezúttal Kaká hiányzott, aki idén már nem is tér vissza. Posztján az a Van der Vaart kapott lehetőséget, aki valószínűleg már maga is kezdi elhinni, hogy nem való ebbe a csapatba. Ő is szerepel azon játékosok listáján, akiktől nem félne megválni a vezetőség, ha megfelelő ajánlat érkezne. Az első félidőben látványosan nem jött be, hogy egyetlen középen játszó csatárral kezdett a Madrid. Higuaint nem nagyon lehetett megjátszani, C. Ronaldo és Granero sokat forgolódott a labdával, mert főleg utóbbi belátta, hogy nincs sok értelme beadásokkal próbálkozni. Az átlövések hiányoztak, mert Van der Vaart eléggé eltűnt a mezőnyben, Xabi Alonso pedig pirloi mélységből próbált szervezni. Aztán Sergio Ramos törte meg a jeget, aki egy szögletet követően maradt elől és C. hajszálpontos beadását fejelte be. Szünet után az Almeria gyorsan fordított, mindkét gólnál feltűnő volt, hogy több védő van, mint támadó, de mégis sikerült. A kiscsapat azonban Kalu Uche állítása szerint ekkor úgy érezte, hogy már megvan a meccs és kevésbé koncentráltak. Acasiete a védelem tengelyében okosan lekészített egy labdát Higuain elé, kaptak egy kamu tizenegyest, amit C. először elhibázott majd Benzema gólra váltotta a kipattanót és végül maga a portugál is betalált 4-2-re alakítva a végeredményt.
Nem mehetünk el szó nélkül az utolsó negyedóra jelenetei mellett, melyben legfényesebben ragyogó csillagunk játszotta a főszerepet. Aki emlékszik Diego Maradona ’94-es Vb-n a görögök elleni gólja után kamerába üvöltő arcára, amit később annak bizonyítására játszottak le sokszor, hogy íme, ilyen az ember, amikor kábítószer és dopping és nők és alkohol a napi betevője, az nem csodálkozhatott C.Ronaldo gólöröme láttán. Íme, ilyen az ember, amikor állandó rivaldafény, természetéből fakadó önimádat, és hihetetlen arrogancia nehezíti az életét. 3.000 felülés naponta? Köszönöm, leülhet, egyes. Kivételes a csávó, amit a labdával csinál az felülmúlhatatlan, de ez a jelenet nem véletlenül keltett megütközést a nézőkben. Annak fényében különösen visszataszító a tavalyi aranylabdás parádéja, hogy a kihagyott tizenegyes után, Benzema gólörömében égre emelt tekintettel osztozott, majd egy utánrúgásért ki is állították, aminek eredménye, hogy nem játszhat a Valencia ellen. (Real Madrid-Almeria 4-2)

A Real következő ellenfele a Valencia, Bilbaoban aratott győzelmével megelőzte a Sevillát és 3 pontra van a második helyezettől. Átvette az andalúzok elhagyott stabilitását és Silva hiányát a középre húzott Pabloval tudják feledtetni. Az első félidő unalma után a 17 éves Muniain szerzett vezetést a hazaiaknak, aki olyan rutinosan rántotta meg David Navarrót a gól előtt, hogy az még egy olyan rutinos játékosnak, mint David Navarro is becsületére válna. Villa egyenlített egy olyan kapáslövéssel, ami örök vita tárgyát képezi a tekintetben, hogy van-e olyan, hogy valaki direkt a földre rúgja le kapásból a labdát, hogy az felpattanjon. Mathieu döntő találata sem volt semmi, telibe talált egy derék magasságban érkező kipattanót, amivel már most többet tett, mint Moretti abban a pár szezonban, amelyben a vakvágány olasz kommandót képviselte a Valenciánál.
Jövő héten Valencia-Real rangadó a Mestallában Silva, Kaká és C. nélkül, tét a pontazonosság illetve a szakadék kiépítése. (Athletic Bilbao-Valencia 1-2)

A Sevillán nemrég úrrá lett román átok tovább fojtogatja Navasékat. Két hazai meccsen 4 pontot buktak zsinórban, amit a Barcelona és a Real körülbelül az egész szezonra tervez összesen. Hab a tortán, hogy Luis Fabiano 2010-ig nem léphet pályára, Most nem szélmalomként csapkodta Diogót, hanem sérülést szenvedett és Kanouté sem teljesen fitt. Perez Burull játékvezető teljesítményét a Marca 1-es osztályzattal illette a lehetséges 10-ből, ami nem Borja kiállításával magyarázható, hanem a pályán eluralkodó őskáosz megteremtésével, amit szorgos ténykedése eredményezett.
A Sevilla hét közben a Rangers ellen próbálhat kozmetikázni eredménysorán, ahol még akkor is esélyesként lép fel, ha a Negredo, Koné csatárkettőssel kell támadnia. (Sevilla-Valladolid 1-1)

Az Atlético Madrid újabb győzelmet aratott, de a feltámadás megünneplésével még mindig várnánk egy számottevő ellenfél legyőzéséig, mert a kiskatalán nagygödörben lévő Espanyol és a gólképtelen Xerez kifektetése konkrétan másodosztályú feladat. A pontok mindenesetre gyülekeznek a matracosok neve mellett. Reyes mester abbéli örömét, hogy Resino távozott, Flores rögtön le is lombozta azzal, hogy egy játékos ne nyilatkozzon rosszakat a volt edzőjéről, mert azt a jelenlegi sem veszi túl jó néven. Szóval zajlik az élet Madrid piros-fehér oldalán is, reméljük, hogy most már futballt is prezentálnak Forlánék. (Xerez-Atético Madrid 0-2)

A Mallorca hét hazai meccséből hetet megnyert az idei szezonban, ami a klub történetében páratlan teljesítmény, már csak a jó mallorcai polgárokat kellene riasztani, hogy addig üssék a vasat, amíg forró, de leginkább látogassanak ki az Ono Estadiba, hogy őszintén írhassuk le: a csapat újabb győzelmével örvendeztette meg közönségét. Ezúttal a kilátástalan Zaragozát küldték haza sima 4-1-gyel. (Mallorca-Zaragoza 4-1)

A Villarreal a szezon elején nem nyerte volna meg a Getafe elleni meccset, az egyszer biztos. Emberhátrányban fordítottak 1-2-ről, ráadásul megérdemelten. Mindkét oldalon parádés gólok születtek, és láthattunk egy balbekket ballal és jobbal is gólt szerezni. Capdevila első találatánál azért talán segíthetett volna, ha a Getafe portása nem egy látványos pózt produkál, hanem a labda irányába is mozdul emelkedés közben.
Michel csapata, szezonbeli legrosszabb meccsét produkálta a mester állítása szerint. Önbizalomnak nincsenek híján és a remek rúgótechnikájú Pedro León joggal pályázhat a szezon felfedezettjeinek listájára. (Villarreal-Getafe 3-2)

Az Espanyol hazai pályán négyet kapott attól a Santandertől, amely úgy látszik erre a hétvégére szárította meg puskaporát. Pochettino, kinek csapata Stallone Cliffhanger elején elengedett barátnőjééhez hasonló mélyrepülésbe kezdett, pedig kezdhet tanácsadóhoz fordulni a nyilatkozatai összeállítását illetően, mert négy, sorozatban elszenvedett vereséget követően lehet, hogy kevés lesz „a megérdemelt vereség ellenére jó úton járunk” jellegű mentegetőzés. (Espanyol-Racing 0-4)

A Málaga-Osasuna mérkőzés semmi izgalmat nem tartogatott, de mégis említésre érdemesnek találtatott, hiszen a portugál Duda hetek óta tartó jó formáját azzal tetézte, hogy saját bevallása szerint élete egyik legjobb meccsén az egész forduló legtöbb pontos passzával (120!) szolgálta csapatát. A többiek annyira nem tudtak mit kezdeni ballábas haverjuk remeklésével, hogy az átlagosnál is gyengébben játszottak, sziszifuszi erőlködéssé degradálva a nézőtéri hangszer nevét viselő játékos teljesítményét. Vadócz Krisztián ezúttal sem kapott szerepet az Osasunában, de a kispadon már ott üldögélt a magyar válogatott játékos. (Málaga-Osasuna 1-1)

A Tenerife sok más csapathoz hasonlóan hátrányból fordított a Sporting Gijón ellen, négymeccses nyeretlenségi sorozatot szakítva meg ezzel. A tavalyi másodosztály gólkirálya Nino szerezte csapat győztes gólját, aki idén eddig 3 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. (Tenerife-Sporting Gijón 2-1)

Tabella

Góllövőlista


 

77 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr831583283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.08. 14:48:36

Lerágott csont, de az a játékos, aki ilyen mértékben képtelen lelkileg a csapat érdekére hangolódni, az nem lehet emlékezetesen nagy játékos. Nem értem Ronaldot.

Neil Blender 2009.12.08. 14:56:17

Az a 11es siman befujhato volt, persze a labdahoz is hozzaert Diego de elkaszalta Ronaldot. Nem volt az a klasszikus "mi a tizeneggyes ha nem ez", de szerintem senki nem roja fel a sporinak objektiven ha megadja. Az hogy CR kihagyta a bunteto es gennyesen viselkedett utana az teny, de pont ez az arrogancia es duzzado onbizalom emelte ot oda ahol most tart. Es pont ezert nem felek attol hogy olyan jol lakott sztarra valik mint Dinnye vagy R9.

Amugy apro szosszenet: Pedro Leon jo teljesitmenye, rugotechnikaja, tehetsége csak annak uj felfedezes aki nem kovette eddig a spanyol ligat. Ha nem olyan szerencsetlen hogy a Murciabol a Levantebe megy mar siman egy nagycsapatban jatszana. A murciai idokben a Real Madrid es tobbek kozt ha jol tudom a Barca is szerette volna megszerezni.

A legnagyobb erthetetlenseg volt hogy a Levanteba ment.

rizla 2009.12.08. 14:57:05

én értem, az előző posztban már kitárgyaltuk. ami viszi előre, az épp annyira hátráltatja is néhány dologban.

rizla 2009.12.08. 14:58:09

@rizla: mármint ez esti kornélnak ment

@Neil Blender: "persze a labdahoz is hozzaert Diego de elkaszalta Ronaldot." és ez mióta is 11es?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 15:13:08

Nem először és bizton nem utoljára volt ilyen madeira legszebb embere.
Engem az a 3000 felülés érdekel, óránként 125, három adagban 1000, vagy egyszerre 3000?

Neil Blender 2009.12.08. 15:16:34

@rizla: ne sarkitsunk.

Ha oldalra eluti a labdat es ugy esik ossze CR senki nem szol egy szot sem (en plane mert pro es kontra is kivagyok a biroi tevedesektol). Itt Diego EPPHOGY hozzaert a labdahoz. Ha nem uti el CR-t akkor az a labda tovabbra is megjatszhatpo maradt volna. Nem az volt hogy Ronaldo esni akart mindenaron (kivetelesen).

Sztem boven befujhato 11es volt, hazai palyan meg plane

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.08. 15:19:24

@csizsikpizsik: :) Ezt nem tudom honnan vette Farkas, vagy ezt maga az érintett nyilatkozta?

@rizla: Ilyen tekintetben én is érteni vélem, csak kár.

Másrészt szerintem nem szükséges komoly arrogancia ahhoz, hogy valaki soha ne legyen jóllakott, Zidane esetében sem lehet mondani, hogy ilyen tekintetben rokon lenne a viselkedése Ronaldoval, mégis nem volt meccs, vagy pályafutásának olyan periódusa ahol ne hajtott és akart volna teljes erejéből.

Neil Blender 2009.12.08. 15:23:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mas mentalitas, mas hatter, mas szemelyiseg. Zizou nem 17 evesen lett sztar, nem Madeirarol egy szegenyteleprol szarmazik stb.

Ronaldo ilyen teren hasonlo a Favellakbol jovo brazilokra, akik eljutnak a csucsra (a csucs jatekosonkent valtozik) aztan nem tudnak mit kezdeni a sztarsaggal a sok loveval es ellustulnak, nem tudnak mar porogni (Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo stb).

Ilyen szempontbol Kaka is kivetel. Mindenfele sztarallurtol mentes, jo csaladbol szarmazik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.08. 15:26:19

@Neil Blender: Ez igaz, hogy más háttér, bár Zidane esetében sem lehet éppen azt mondani, hogy jó körülmények között élt volna. De azzal egyetértek, hogy hasonló az általad említett brazilokhoz.
Egyébként én úgy tudtam, hogy ha nem is volt tehetős Ronaldo családja, de azért szegénynek sem volt mondható. Tévedtem?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 15:26:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Aszem az AS-ben én láttam fősorként, de bevallom nem olvastam el. Most már bánom, sose fogom megtudni a titkát :))))))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 15:28:32

@Neil Blender: Ja, Zidanet az Etonből válogatták be a focisuliba és a családi kastélyt langmelegét cserélte fel a pályák szép zöldjére...

halareaal 2009.12.08. 15:36:34

igazából kicsit túlzásnak érzem mind3 dolog miatt elmarasztalni Cét, sztem "csak" az nem volt vállalható, ahogy odarúgott a védőnek a meccs végén, biztos vezetés tudatában, úgy h már ráadásul meglőtte a gólját, a gólörömmel meg kiadhatta volna a frusztráltságát is.
Benzema góljánál először énis csak néztem, h mivan, komolyan nem örül vagy csak játsza az agyát, de később lenyilatkozta, amit kb mindenki tud, h maximalista meg minden, de azért örült a gólnak. Ha azt nézzük, h csak a szerencsén múlt, h pont Benzema elé pattant, és h egyáltalán a bíró megadta, mert amugy nagyon szarul rúgta, még jó is lehet ha így áll hozzá, ugyanis ezen elmehetett volna a győzelem. egyébként ettől függetlenül én amondó vok, h Kakának v Higuainnak kéne rúgni a büntetőket, nem neki.
Valenciában nehéz lesz Cé és Kaká nélkül, még velük is az lenne. viszont azzal a meccsel le is tudjuk a szezon összes idegenbeli rangadóját, szal ha most nem szakadunk le, jók lesznek a kilátások sztem tavaszra.

Neil Blender 2009.12.08. 15:38:49

@csizsikpizsik: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egy szoval sem mondtam azt hogy Zidanenak konnyu gyerekkora volt es azt sem allitottam hogy Ronaldo csak es kizarolag azert olyan amilyen mert szegenysegbol jott. Van aki emberi nagysagbol is jelesre vizsgazik (pl. Ze Robertot tartom ilyen szempontbolnagyra), van aki megmarad olyan szinten mint CR. Bar ugye Zizounak is voltak stiklijei.

A nagy szamok torvenye alapjan az mar korabban bebizonyosodott es tenykent kezelheto hogy a brazilok ill. a merhetetlen szegenysegbol jovo jatekosok a fent emlitett okok miatt sokszor nem tudnak olyan ivu palyat befutni mint kellene. En ilyen szempontbol nagyon kivancsi leszek erre a Balotelli gyerekre is akir szerintem koroket ver CR-re arroganciaban, jatektudasban meg nagyon messze van.

Neil Blender 2009.12.08. 15:46:58

@halareaal: Nezd ez egy olyan dolog hogy van egy csapat... CR megteheti hogy nem megy unnepelni, bar nem szep dolog. nekem is volt mar olyan mikor kurvara golt akartam ragasztani kihagytam, de a kipattanot a csapattars begyotorte. De en nem tudtam maradektalanul orulni pedig ez csak egy kispalyas bajnoksag volt nem a PD, illetve kb olyan szinten vagyok CR-hez kepest hogy ha csak a bal szemoldokevel erne labdaba is megverne egy az egyben.

En Graneroval rugatnam ha nincs Kaka, asszem a Getafeban o volt a tizilovo.

A valencia elleni meccs sztem sima zako, de ne legyen igazam. Egyetlen pozitivum hogy Lass jatszhat, viszont ha Pablo, Joaquin jo napot fog ki akkor 2-3szor biztos meg tudjak jatszani Villat aki siman beverhet 1-2-t es akkor meg Mata-t nem is emlitettem.

De azt termeszetesen tovabbra is tartom hogy nem ez az ev a Real eve, egy szuk Barca elsosegnek es Real masodik helynek ill. egy BL elodontonek nagyon orulnek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 15:56:39

@Neil Blender: Megteheti hogy nem megy ünnepelni? Hát nem tudom, mi egy ilyennek a béna kispályás focink után még vizet sem adnánk, nemhogy kaját-piát.
A csapat arról szól hogy MI nyerünk, nem pedig arról hogy ÉN nyerek. Erre a tenisz egyes való aszem. Meg a sakk...

Neil Blender 2009.12.08. 15:59:25

@csizsikpizsik: aha, es a vilag fekete feher, a foci pedig pusztan sport es semmi tobb.

Vannak az egyenloek es vannak az egyenlobbek. Ez mindig is igy volt es mindig is igy lesz.

Megteheti? Igen. Szimpatikus? Korantsem.

Ennyi

mook 2009.12.08. 16:01:55

Bocs, off lesz, de az NST futtathatná egy kicsit a Puskás-awardot. Itt lehet szavazni a gólokra:
www.fifa.com/classicfootball/awards/puskasaward/index.html

Ja, és van Barca-gól is, hogy mégse legyen totál off.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 16:05:00

@Neil Blender: Puszta sport? Nincs puszta sport, (a foci pláne nem az!) és tök természetes hogy nyerni akarsz. De ha egy kurva csapatsportot űzöl kellenek a többiek. Ha te vagy a legnagyobb sztár akkor is.

hakapesz imi 2009.12.08. 16:06:00

@Neil Blender: persze, hogy megteheti, mindent megtehet. Akár a gatyáját letolva a farkát pörgetve repülhet ki a Bernabeuból egyenest az Úr jobbjára, de azért nem lenne szabad minden féle taplóságot megengednie magának. És akkor az elegáns fehér mez, meg az évezredes tradíciókkal járó feltétlen úriemberi magatartásbeli elvárásokról nem is szóltam... Szerintem is inkább sakkoznia kellene, tahó campero.
Abban viszont egyetértünk, hogy Valenciában kutyakemény lesz akár egyetlen pontocskát is akasztani. És nem az, hogy a Barcának sem sikerült, akkor a Reál biztos kudarcra van ítélve, de ha a Barcának nem sikerült győznie, akkor a Reálnak le kell mennie a négy-kéz-lábra a döntetlenért. Meglátjuk, mire képes a Valencia.

Neil Blender 2009.12.08. 16:09:28

@csizsikpizsik: Nyilvanvalo

De ahogy korabban annyi sok sztar, CR is inkabb "hasznalja" a tobbieket. Elhiszem hogy orul Benzema goljanak, es azt is hogy mindenki lenyilatkozza hogy milyen jo fej. Biztos igy van. Amugy is szerintem tullihegjuk ezt az egeszet.

Sztem ma az OM ellen mar sokkal felszabadultabb lesz, a sajat golorome azert szerintem mindent elmondott. Nem kis gat szakadt at (ismet). Viszont a rugdosodasnal tenyleg tajparaszt volt, gyakorlatilag 10%ot levett a csapat eselyeibol Valenciaban.

Neil Blender 2009.12.08. 16:13:12

@hakapesz imi: Megteheti. Igen. Az hogy nem uriemberi azt sztem senki nem vitatta.

Azert ez a "Barcanak nem sikerult akkor a Realnak eselye nincs" dolog azert mosolyogtato, az utobbi idokben a Real rendre elpicsazta a Valenciat idegenben es otthon is ugy, hogy a magic Barcanak nem sikerult. Es azert abban megegyezunk hogy a Barca remek iden is, de azert nem a tavalyi mean machine.

Nem mi vagyunk a meccs eselyesei szvsz, de azert nem is irnam le a csapatot. Meg Kaka es CR nelkul is vannak boven nyero emberek a csapatban, akik ha jo napot fognak ki akkor barmi lehetseges.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 16:13:31

@Neil Blender: Túllihegjük? Ember ne már, hol voltál tavaly amikor még cérinya angolba nyomta és idejártak a glorimencsesztersöralexazisten kommentelótársaink oltani minket miről mit kell gondolni, mekkora májer cé és hogy az a fingás a kispadon még egy aranylabdát fog hozni 2009ben? :)))

rizla 2009.12.08. 16:14:03

@mook: grafite góljának kell nyernie, ez teljesen egyértelmű. ugyanakkor hiányzik legalább két messi gól.

www.youtube.com/watch?v=soagOpzX8pU

az egyik ez.

Hispan07 2009.12.08. 16:18:56

Nem tom, ki hogy van vele - én utálom ezt a Cé-t.

páduaiszentantal84 2009.12.08. 16:19:04

szerintem xabi alonsonak kellene rúgnia a tiziket (lsd. argentínok 11es végrehajtás)
nekem vm olyasmi dereng a cikkből h a 3e felülést kb. több mint egy óra alatt csinálja meg tv-zés közben..(ez gondolom nem a klasszik térdérintéses, hanem a hasprés lehet, amúgy fizikai képtelenség volna..)
csak tudnám mit lát pellegrini is marceloban...

páduaiszentantal84 2009.12.08. 16:19:57

@Hispan07: megfordítanám, jelentkezzen aki szereti cr9-et?:)

rizla 2009.12.08. 16:21:38

@páduaiszentantal84: "csak tudnám mit lát pellegrini is marceloban..."

játszassa inkább drenthét? vagy honnan szüljön épkézláb ballábas szélsőt?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 16:22:47

@Hispan07: Mondj egy embert aki szereti. Vérrokkon, eltartott k...va nem ér :))))

Neil Blender 2009.12.08. 16:24:04

@páduaiszentantal84: Marcelonal van jobb a keretben? Egyelore nincs. Amugy meg piszok fiatal meg mindig a srac en nem aggodom miatta. Baloldali kozeppalyaskent elmegy, nem mondom hogy nem cserelnem le mondjuk Vargasra de jelenleg boven befer a csapatba.

CR-t en birom, persze a jatekat es nem az embert.

@csizsikpizsik: nem tudom merre jartam mikor a glorykuldottseg itt jart.

@rizla: nem nyerhet meg mindent Messi ;) Amugy egyetertunk Grafite golja a legszebb, talan Bangourae kozeliti meg.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.08. 16:24:30

@páduaiszentantal84: Egy óra? Hasprés? 3000?Hmmm, nekem azért az se menne, de a holnapi edzésen tudom mit fogok kipróbálni...

Neil Blender 2009.12.08. 16:27:02

@csizsikpizsik: hat nem is vagy egy CR baszki =)

rizla 2009.12.08. 16:27:02

@Neil Blender: nem azt mondtam, hogy nyerje messi, nyerje grafite, ha más kapja, botrány. csak kicsit olyan túl korrektnek tűnik nekem az összeállítás, legyen benne mindenféle gól, mindenféle bajnokságból, stb. iniesta gólja pl egy rettenetesen jól eltalált lövés, de nem vagyok biztos benne, hogy egy ennyire szűk listán helye van. ez ugye a gólok esztétikai értékéről szól, az eszmei más lapra tartozik.

Garcia bőrmester 2009.12.08. 16:29:55

@rizla: a Puskás-díj kritériumai

1. Aesthetics (a subjective criterion – long-range shots, team moves, acrobatic goals etc)
2. The importance of the match (an objective criterion – in descending order: national teams, continental tournaments, domestic first divisions)
3. The absence of luck or an opposition mistake as a factor making the goal possible
4. Fair Play: the player must not have conducted himself poorly during the game or, for example, have been found guilty of doping
5. The date: goals scored between July 2008 and July 2009

Neil Blender 2009.12.08. 16:35:51

@rizla: persze ertettem hogy mit akartal mondani, csak huztalak.

Nekem is Iniesta golja volt a kakukktojas. Borzalmasan fontos gol volt (talan a legfontosabb tavaly) de azert nem volt egy uberhatalmas loket, vagy oriasi helyzetfelismeres (top10es ertelemben).

Amugy en a nagy bombak helyett pont az ilyen Grafite, vagy az altalad belinkelt Messi fele golokat szeretem. Nem veletlen hogy nalam a 2 legnagyobb gol az Ibra-fele Ajaxos, ill a Bergkamp vs. Newcastle elleni.

rizla 2009.12.08. 16:39:06

@Garcia bőrmester: értem. szerintem az egyediség faktor kaphatna kicsit nagyobb hangsúlyt. őszintén szólva én azokat sem értem akik mindenféle szabadrúgást raknak a top 10es gólok közé a BL-ben, meg ilyenek. persze kurva szép, de sok hihetetlen, vagy különleges megoldást már nem fogunk látni szabadból.

rizla 2009.12.08. 16:41:32

www.youtube.com/watch?v=e8eLSpDa_1E

grafite zseniális gólja egy rettenetesen idétlen kommentátorral : DDDDD

MAti 2009.12.08. 16:48:25

Ibra igazán nagy mozdulata kimaradt az összefoglalóból...
De az a Messinek lekészített labda ott a 16-oson belül, az valami olyan finomság volt, amilyet ritkán látni. Lőtt passzt, egy érintésből, két védő között, pont jókor, pont jó helyre, pont megfelelő lassúsággal.. szóval az volt a 10 pontos. :)

Tika_ 2009.12.08. 16:50:01

@Neil Blender: akkor ne exponáld úgy magad, mert még kinevetnek... ;) Nem véletlen, hogy a spanyol posztban született meg a "gloryk" gyűjtés :)) (bár az már tavasszal volt)
1 hónap múlva tuti ki fogom keresni a tavalyi Patkány-méltató írásokat, hogy összehasonlítsam az idei örömködéssel. Nekem úgy tűnik, hogy tavaly C-ről több született.

Garcia bőrmester 2009.12.08. 16:50:18

@Neil Blender: igazad van abban, hogy Pedro León nem idén villant először, de talán mégis idén nyújt olyan teljesítményt, ami elég stabil és a csapatán is sokat lendít
ilyen szempontból szerintem akár Pablo Hernandez vagy Jesus Navas is lehet az őszi szezon felfedezettje, mert mindenki látta, hogy jók, de most robbantottak egy erős csapatban

halareaal 2009.12.08. 17:05:44

@Neil Blender: azért sztem a la liga második hely, illetve h ne legyen közte sok, inkább minimális elvárás. talán 2004ben volt utoljára, h nem voltunk az első 2ben. a BL más tészta, ott alapból már én is elégedett lennék egy elődöntővel (mondjuk nem mindegy milyen sorsolás mellett persze), de azért így mégis kicsit más, h a Bernabeuban lesz a döntő.

a Valencia meccs meg nagyon nehéz lesz, de azért az egy kicsit túlzás sztem h a Valencia az esélyes. A védelmüket pl simán áttörhetjük a 2 sztár nélkül is, amúgy pedig annyira koncentráltan kell végig játszani, mint a Barca ellen, ha még Casillas is hozzáteszi a magáét, akkor csak nem lesz gond. persze azis benne van, h olyan meccs lesz, mint a Sevilla ellen, amikor az ellenfél kb csúcsformában volt és azzal nem tudtunk mit kezdeni. igaz ha jól emlékszem ott Lass nem játszott, vagy nem volt kezdő, ami azért sokat számít.

rizla 2009.12.08. 17:46:51

@halareaal: azért a clasicon kaká és CR jelenléte elég fontos volt, előbbihez fűződött szinte az összes veszélyes utolsó passz, utóbbi meg dolgoztatta dani alvest rendesen.

nasteey 2009.12.08. 17:48:10

"Perez Burull játékvezető teljesítményét a Marca 1-es osztályzattal illette a lehetséges 10-ből"

Ez az a bíró, aki tavaly a Real - Osasunán(?) két szabályos 11-es helyett két sárgát osztott ki műesésért ugyanannak a játékosnak? :D

páduaiszentantal84 2009.12.08. 18:10:42

@rizla: tényleg hiányposzt a balközépp., de több lehetőséget adnék Drenthének valóban, aki egyetértek nem egy akkora 'wasistdas', de kevésbé tűnik szertelennek, labda elszórónak
@Neil Blender: bal kp.-nak jóindulattal ha elmegy, de eredeti balbunkó posztján a sevilla meccs után (xxl-es szopóálarc jesus navastól majd egész meccsen) max rémálmaimban

kifejezetten jót tesz a madridnak h nincs guti

rizla 2009.12.08. 18:17:45

@páduaiszentantal84: "de kevésbé tűnik szertelennek, labda elszórónak"

és közben kétszer olyan bénának is tűnik, mint az alapvetően azért tehetséges marcelo. drenthe kb esik-kel.

zsakfos 2009.12.08. 18:27:00

Hány meccses eltiltást kapott Cé?
Nem igazán értem Pellegrinit a Marcelo-Drenthe kérdésben. A brazil hetek óta formán kívül van, de nem tudod olyan szarul játszani, hogy pados legyen. A holland 2 hete a csapata legjobbja volt, kurvára odatette magát. A meccset követő BL meccsre nem nevezte a chílei,majd a múlt heti és a most hétvégi bajnokin játszott kb. negyed órát.

Syztem 2009.12.08. 18:27:36

Lehet egyébként utálni Ronaldot, csakhogy az is nyilvánvaló, hogy benne van jelenleg abban az 5-8 focistában, akik miatt nézzük a focit. Ebben a nagy cirkuszban ő bizony egy főattrakció, és mi azért vesszük meg a jegyet, hogy lássuk őt.

CaBeL 2009.12.08. 18:32:59

Nálam is Grafite-é a díj ezek közül. Zseniális és elegáns.

statez 2009.12.08. 18:45:24

@Neil Blender: Maradjunk annyiban, hogy felénk ezt úgy mondják, hogy seggfej. Maradona 2. Az is az maradt egyébként, hiába öregedett meg, még mindig bohócot csinál magából, mint most a selejtezők folyamán, az sem zavarja, hogy már nem játékos, hanem edző, akitől mégis elvár az ember némi önmérsékletet és méltóságot. Ronaldónak van annyi mentsége, hogy ő a pályán csinálja azt, amit Maradona a pályán kívül...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.08. 19:02:39

Nekem isten igazából nem fog hiányozni Cé a Valencia ellen, nem aggódok. Nélküle is nyertünk meccset, és egyelőre nem tesz hozzá annyit, amennyit kéne. Mellesleg pedig - kövezzetek meg érte - én teljesen nyugodt vagyok, ha Granero osztja a zsugát. Piszok tehetséges a srác és nagyon jó meglátásai vannak. Csak a hátára nem az van írva, hogy Kaka, Cé, Totti, Xavi vagy bármi hasonló, így kissé nehezebb bizonyítania Perez csapatában sajnos... Ahogy Higuain hátán sem Benzema feszít, és szegénynek élete végéig újra és újra bizonyítania kell majd minden egyes meccsen...

Shopping 2009.12.08. 19:06:53

11-es az, amit befújnak.
Ezen nincs mit beszélni.

Hülyén szokott viselkedni. Na és?

Ti is szoktatok hülyén viselkedni, nem?

rizla 2009.12.08. 19:07:46

új zsenit tisztelhetünk köreinkben, üdv shopping!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.08. 19:11:37

Na, ma is VdV kezd valami misztikus okból Granero helyett:S

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.12.08. 19:21:56

ronaldo elindult a leejtőn ahogy szokás az ilyen egekbe magasztalt hipersztároknál 1-2 év után... szörnyű lehet ez a kiégés :)

gamtab (törölt) 2009.12.08. 19:24:37

CRonaldo miért hagyja ki állandóan a 11eseket?Inkább azt kéne gyakorolni a felülés helyett....

Tika_ 2009.12.08. 19:26:50

@rizla: azért szerintem @Syztem: se kispálya ;)

Garcia bőrmester, beállítottatok egy botot, ami minden spanyol posztba beírja ezt a baromságot, ha Cé 5-nél több kommentben kerül elő? :)))

Garcia bőrmester 2009.12.08. 19:41:54

@Tika_: neeeem, arra egyáltalán nem készültünk, hogy ötnél többször előkerül a neve

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2009.12.08. 19:49:28

"Amellett, hogy elismerem Ronaldo futballtudását, lelkülete egy oszló svábbogáréval mutat rokonságot!"

Így kell ezt, igaz-e?

montipájton 2009.12.08. 20:31:28

@rizla: Ott van Dzsudzsák, pont erre a feladatra. ))

rexford 2009.12.08. 21:55:59

Diego helyett miért nem jön Giovinco??

rexford 2009.12.08. 21:56:46

Mellélőttem egy kicsit nagy izgalmamban.:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.08. 22:48:33

Akkor most az Atletico az EL-ben sem indulhat? Mi történik ott Madrid matracos részében?

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.09. 00:10:45

Azért van der Vaart kiosztotta ziccerbe Higanynak és Granerónak is röpke fél óra alatt, volt egy rossz lövése egy jó lábbal, majd sérülés miatt lecserélték. El bírnám viselni hosszabb távon a kezdőben.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.09. 00:18:19

Hisztáno meg elég komoly balfaszságkombót vitt be. Nyilván megfeszült, hogy végre gólt lőjön, de az ilyen rugdosódás őszinte butaságra vall - ovi második osztály. Mondjuk a 3000 felülés az lehet h egyes, de azért respect.

Ma meg speciel k* nagy gólt akasztott...

halareaal 2009.12.09. 01:08:58

@rizla: hát ja de a Valencia nemis olyan erős, mint a Barca. amúgy sztem sem Cé, sem Kaká nem volt túl jó, illetve Kaká amikor beavatkozott jól nyomta, csak 1xüen passzív, megjátszhatatlan volt. Cé meg magához képest nem mutatott semmi extrát sztem, megverte néha talán Alvest, meg egyszer szépen Puyolt is, de tulképp lófaszra se mentünk a játékával, nem úgy mint általában.

rizla 2009.12.09. 02:30:58

@halareaal: kaká volt a madrid legjobbja. passzív, megjátszhatatlan volt, naná, 35%-os labdabirtoklással nehéz dominálnia egy irányítónak. azért 2-3 gólpasszt kiosztott, csak végül nem mentek be.
ronaldonak meg elég a jelenléte, máris több a hely másoknak.

@Beavix: ma egy kurva nagy gólt akasztott. csak az a bajom, hogy MINDIG ugyanígy lövi a szabadot, egy kibaszott robot tényleg. a második gólja meg no comment. a tényleg látványos szabadjain kívül igazából ilyen gábris góljai vannak csak a BL-ben, és ezekkel vezeti a góllövőlistát. ez a beszarás nekem ebben az emberben.

halareaal 2009.12.09. 02:57:43

@rizla: azért nem volt olyan jó, sztem, a 35%os labdabirtoklás pl enek is köszönhető. amugy biztos ez a stat, de én személyszerint kizártnak tartom, h csak ennyit volt a Madridnál a labda a mérkőzés egészét figyelembe véve. emlékszem h az első félidő után kiírták 60-40nek a Barca javára, holott nem volt érezhető komoly fölény, a kommentátor is megjegyezte. persze a spanyol közvetítők meccsenként 1-2 ilyen dolgot mindig elbasznak. amikor végigvitte, majd ziccerbe hozta Cét, az zsneiálsi volt, de ezenkívül igazából nem emlékszem sokmindenre abból amit csinált.

de mindegy, nélkülük is tudni kell hozni a Valencia elleni meccset, elvégre lesznek helyettük mások, bár lévén h idegenben lesz, eléggé háromesélyesnek néz ki.

Scab · http://elclasico.blog.hu 2009.12.09. 12:05:00

Kaka meg Cé nélkül bukó lesz a hétvégi túra

sundin 2009.12.09. 12:27:21

@Garcia bőrmester:
Ha balszélső, akkor Silva. Egyértelműen ő a legjobb a spanyol bajnokságban, és a Real Madridnál általában a legjobbak jönnek szóba mindig.
Guardado nem rossz játékos, főleg Filipével együtt, de szerintem nem hozza azt, amit elvárnának tőle.
Pedro Leon, mint felfedezett? Évek óta tudni róla, hogy tehetséges, többször bizonyított. Navas már befutott, így ha választanom kéne, akkor Pablo Hernandez, annyi módosítással, hogy nem a szezon, hanem az év (naptári) felfedezettje, mert már a tavasszal letette a névjegyét.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.10. 01:23:25

@rizla: Én sem értem. Van rúgótechnikája, csak nem használja. Többek között ez a különbség közte és mondjuk Pirlo között: pirlo bevarrja 20-28-ig bárhonnan - ha épp nincs beszívva (mint ahogy a VB dönő óta sajnos be van)..

Egyébként akinek van Football Manager-addikciója az tudja, hogy van der Vaarttal kell rúgatni (bár mostanában ő se beszámítható).

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.10. 01:24:45

@Scab: speciel mostanában Higany húzza a csapatot, a Primerában mindenképp.
süti beállítások módosítása