Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Három dolog a BL mai játéknapja elé

2009.10.21. 19:50 Garcia bőrmester

A nap rangadóján két olyan csapat vált pengét, amely általában is élvezi a média érdeklődését és napi szinten is gyakran ragadnak billentyűzetet az újságírók, hogy beszámoljanak az aktuális hírekről. A két legtöbbszörös BL illetve BEK-győztes, a Real Madrid és az AC Milan ütközik a Bernabeuban, ami minden körülmények között csemegének számít, és nagyon várjuk, hogy mire lesznek képesek a sokat kritizált csapatok. A Manchester Unitedre és a Bayernre is felettébb nehéz kiruccanás vár, míg a többi pályán sima hazai győzelemre számítunk, a Marseille zürichi vendégjátékát leszámítva, amelyen bármi megtörténhet, de leginkább az, hogy a franciák végre eredményt is produkálnak, és célba veszik a továbbjutó helyek egyikét.
Tovább után következik a három dolog, amit leginkább várunk a mai estétől, nyilvánvalóan kizárólag a BL-meccsek szempontjából.
 

Mire ezt a posztot olvassátok, én már nem leszek itt.

Ez nem a posztíró végrendeletéből vett részlet, hanem Edwin van der Saar üzenete a Luzhniki-stadion öltözőjéből. A veterán kapus első idei BL-meccsét vívhatja abban a szépemlékű létesítményben, ahol egy órája még 3 fokot mértek a hőmérők, a meccs kezdetére (18:45) pedig nullát mutatnak. Nem lepődnénk meg, ha a Manchester megszerzett pontjainak száma sem érné el a hármat a mai estén. A United, 2008-as BL-sikerének helyszínén, korántsem teljes létszámban fog megjelenni, többek között Rooney, Giggs, Evra és Fletcher is hiányzik. A Liverpool elleni hétvégi rangadó előtt még az sem menti meg a vörösöket, hogy sorozatban 13 idegenbeli BL-meccsen nem kaptak ki. Nem mintha bármi bajunk lenne a Manchesterrel, de a mai első dolog, amit várunk, a játéknap meglepetése, az oroszok győzelme.

Hozzávetőlegesen 3 évvel ezelőtt az volt a kérdés, hogy melyikük a világ legjobb játékosa, két különböző stílus, két különböző egyéniség. Ma az inkább a kérdés, hogy melyik játékos tud annyit lendíteni a saját csapatán, hogy az megfeleljen az egyébként teljesen különböző elvárásoknak. Kaká egy újjáépülő csapat egyik vezére lehet, míg Ronaldinho egy ütött-kopott alakulaté. Előbbire bőven van esély, míg utóbbira vajmi kevés. Igen, annak ellenére, hogy Ronaldinhot illik alapos okkal kérdőre vonni, hogy miért akkora tróger, hogy nem hajlandó rendesen kiszolgálni a fociszerető közönséget, a mai játéknapon Kaká és Ronaldinho szemben állását várjuk és figyeljük majd árgus szemekkel. A forduló rangadóján Kakán kívül két holland is korábbi csapata ellen lép pályára. Seedorf sikeres, míg Huntelaar rövid és dicstelen időszakot töltött a spanyoloknál.

A harmadik dolog, amire igazán kíváncsiak vagyunk, hogy két topliga bajnokcsapata, a Wolfsburg és a Bordeaux, amelyek egyáltalán nem tartoznak a klasszikus BL-csapatok közé, megőrzi-e az esélyét a 16 közé jutásra. Tekintve, hogy a main kívül még három forduló hátra lesz a csoportküzdelmekből a kérdés elsőre akár feleslegesnek is tűnhet, azonban úgy gondoljuk, hogy jelen pillanatban mégis van értelme. A Wolfsburg második hazai győzelmét arathatja a Besiktas ellen, ezzel megtéve a továbbjutáshoz mindenképpen szükséges lépést. A Bordeaux pedig a Robben és Ribéry játékát nélkülözni kénytelen Bayern legyőzésével már 7 pontnál járhat, ami igencsak biztató a fent említett továbbjutást illetően. Száz szónak is egy a lényeg (idézet a tegnapi Mónika-showból, amit a Loki meccs előtti fröccsözés közben lehetett elcsípni) szurkolunk a német és a francia bajnoknak, hogy söpörjék be a három pontot, és lássuk meg mire lesznek képesek a 16 között élesben.

Tippjeink a mai meccsekre:

CSZKA Moszkva – Manchester United 1-0 (jelenleg 0-0, de előzetesen is ez volt a tipp)
Wolfsburg – Besiktas 5-2
Bordeaux-Bayern 2-1
Juventus – Maccabbi Haifa 2-0
Real Madrid – AC Milan 1-1
Zürich- Marseille 1-2
FC Porto – APOEL 2-1
Chelsea – Atlético Madrid 2-0

 

491 komment

Címkék: beharangozó bl üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr331466136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avenger13 2009.10.22. 00:33:42

nem tudom mi lesz így. a visszavágón valószínűleg nem lesz ribery, és müller, van buyten biztosan nem. Micho talán felépül, Robbennel együtt, ha addig nem rúgják le őket. Ezek után otthon nyerni kell, ami állati nehéz lesz. A bíró meg szar volt, mert olyan normálisan vezetett meccs nem lehet, ahol két bayern játékost kitesznek, és MvB nem kap sárgát se. :|

Idén még egyszer nem játszottunk a legerősebb felállásban, és általában ez Robben és Ribery sérülését is jelenti. Így ez marha nehéz lesz. De remélem történik valami csoda. Egyelőre csak jussunk tovább.

Ribery meg sérült, és van gaal mondta neki, hogy nincs értelme két hetenként játszania 60 percet, így amíg nem teljesen egészséges nem játszik. Ez sajnos úgy néz ki a tavaszt jelenti. Remélem akkor még lesz értelme. Kár ebbe mindenféle összeesküvés elméleteket gyártani. Ribery ha már nem mehetett el, játszani akar.

rizla 2009.10.22. 00:34:53

@Mr.AT: csöncsönnek az arcpirító vereséget sincs joga elszenvedni, mert biztos most is tök szomorú volt a real madrid veresége miatt.

_alerob 2009.10.22. 00:41:21

Buffon a világ legjobb kapusa, mindenki mondhat akármit..

+ Kurva életbe, hogy mindenki sérül lefele mindig. Del Pieroval a gólstatisztika is máshogy mutatna.

ÉS, egyébként aki megmagyarázza, hogy giovinco miért koptatja a padot, az kap egy óriási piros pontot.

Mr.AT 2009.10.22. 00:48:41

@_alerob: Giovinco-nak eddig nem volt helye. Eddig 4-3-1-2t játszottunk, itt irányítónak egyedül fizikálisan nem állt meg. Kétszer kapott így esélyt, mindkét meccsen megették az olasz védelmek.

A mostani 4-2-3-1ben a három kis kreatív örökmozgó közt nem rajta van az összes felelősség, nem az ő nyakán lóg az összes védő, így jobban volt helye húzogatni. Ez a titka a jövőnknek, ki kell használni, hogy van 3 ilyen technikás játékosunk.

_X_ 2009.10.22. 00:54:14

@rizla: de lehet ott is sérült lenne...

Tika_ 2009.10.22. 00:59:18

@_benito: mivan????? Ja, ironizálsz, csak elsőre nem értem? :|
Az MU szurkerek _sokkal_ kulturáltabbak (pl. @Csöncsön: @Glory:)
(ezzel szemben pl. ez @sporttárs: egy ordas nagy bunkóság volt)

Vul-Kahn 2009.10.22. 00:59:22

@popp: A Bayern szerintem ki fog esni. Na jó, ha verjük a Bordeauxt otthon, akkor talán a 2. hely meglesz, de ha nem, akkor már tuti lefőtt. A Wolfsburgnak most két idegenbeli meccs jön, vagy mind2-n x-elni kell, v legalább az egyiket megnyerni, különben már lehet nem lesz elég a tartalékos MU otthoni legyőzése az utolsó körben (amiben szintén biztosabb voltam néhány hete, mint most). A Stuttgartnak meg még annyi esélyt se adok, mint a 2 másiknak, most jön a Sanchez Pizjuan, ott tuti a bukó, aztán az Ibrox, ahol az lesz a tét, h elveszti-e mind3 hazai meccsét a világ egyik leginkább "csak hazai pályás" csapata (nem bírom elképzelni, hogy így lesz). Eközben a Sevilla simán dönthet úgy, hogy elmegy kikapni Romániába, akkor meg baszhatja a Fauefbé, még a 3. hely is elúszhat, ha Glasgowban kikapnak.
Jó lenne, ha legalább mindegyik állva maradna a tavaszra a Brémával meg HSV-al együtt (a Herthát én már leírtam), aztán vmelyik 2 ebből az 5ből csinálna egy német házi-EL-döntőt, amit úgyis pont Németországban, Hamburgban rendeznek...

Fú, így utólag visszaolvasva ez elég letargikusra sikerült. A német erények mellett a német optimizmus is kihalófélben, úgy tűnik :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 01:05:57

@Vul-Kahn: Szóval Hamburgban lesz az idei harmadik római városi derby ;-).

Az is tuti, hogy Robben és Ribery nem sok jóra számíthat a Bayern.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 01:07:25

@popp: Mármint Robben és Ribery nélkül.

rizla 2009.10.22. 01:07:58

@_X_: lehet. de lehet venni más szélsőt is. persze nem ezt gondolom a központi problémának a madridnál.

Vul-Kahn 2009.10.22. 01:22:50

@popp: A 2. mondatodból egy "nélkül" szócska hiányzik, úgy teljesen helytálló. Schweini ma is kiábrándító volt, ő csak akkor tud jól játszani, ha Ribery ott van mellette, v inkább még akkor se. Müller meg rendkívül tehetséges, de kurvára nem középpályás, sőt nem is előkészítő csatár, hanem befejező. Igaz, hogy egyátllagos befejező csatárnál sokkal technikásabb, gyors is, tűrhetően passzol, meg minden, de nem az ő posztja az irányító, ezt látni kéne Gaal von Lajosnak is. Tymoschtschuk nagy csalódás nekem, vele is csak többen vagyunk a pályán, de előrébb nem. Azt hittem, védekezésben átjátszhatatlan lesz, és az előrejátékot is érdemben tudja majd segíteni, hát egyikből sem látni mégcsak nyomokat se. van Bommel és Ottl kreativitását pedig azt hiszem nem kell magyaráznom. Szóval a Bayernnek egyetlenegy játéka lehet ha Ribery és Robben, de legalább az egyik, nyomja a szélen, jön a sok becenterezés, amit az aktuális csatár bepofoz vhogy, vagy a két szélső maga fejezi be az akciót. Kész, ennyi.

Az 1. mondatodhoz meg csak annyit, hogy előbb lesz Rapid-Austria, vagy Sparta-Slavia városi derby az EL-döntőben, mint Roma-Lazio. :-)

Vul-Kahn 2009.10.22. 01:25:19

@popp: bocs, ezt még nem láttam, mikor az előzőt írtam.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.10.22. 01:26:26

@Csöncsön: "Te kevesebbet olvasod az NST-t, mint én,"

Hát ha látatlanba ilyen jól ismersz énengem, akkor azon már meg sem lepődök, hogy azt is egy paranoid skizofréniás magabiztosságával szúrod ki, hogy néven általad nevezett bloghuligánok mikor gondolják komolyan a bajnokságok komparatív boncolgatását és - ad absurdum... - mikor JÁTSZANAK RÁ pont eme magatartásuk alapján becsontosodott prekoncepcióidra. Aki rühelli a pofádat, vagy amit képviselsz vele, mint szart (vagy éppen hogy egy kicsivel kevésbé), az hadd örüljön kedvére, ha pozitív az íkúja, úgyis tudja, hogy a La Ligát - sajnos, vagy nem sajnos - nem egy októberi kedd meg egy rákövetkező szerda minősíti. Hadd örüljön, hadd kacagjon! Tudniillik: mindenkinek máskor, máshol és máshogy van rá lehetősége. Például van egy csávó, aki minden Premier League-es harangozásba vegyít egy kevéskét a deklaráltan provokatív, szupertriviálisan sarkított és önkielégítő fricskáiból, de a nevét bazmeg, azt nemtom, mer szinte mindig ledobom az ékszíjat a fasságaitól... mindegy, inkább fogalmazok píszí személytelenséggel és adaptívabban: van, akinek majd szépen lefő a kávéja, másoknak elmegy a hajójuk, valakik gödröt ásnak, lesznek, akik betemetik azokat, akiknek meg igazán dob a gép, azok megcsinálnak valakiket. Te valszeg a később kacagók táborát fogod megint erősíteni, de mostanság túl sokat kacagtál túl sokáig ahhoz, hogy egy kicsit, tényleg, csak egy pindurkát magadon is tudj. Vagy egyszerűen gyárilag vagy ilyen...

Valószínű, hogy Iniesta félnyugalmi vádlikerületét jobban vágod, de engedtessék meg nekem a rámutatás szemérmetes gesztusa: ez itt és most (a Kazany Case valamint mágikus kivetülései) a veszett fejsze nyele. Nyeld má' le... Tőlem ugyan öklendezhetsz még pár sort. Ha megindul a flém, akkor abba aztán bármit belemagyarázhatsz.

Ja, meg a szmájlik. (Tisztára feledékeny vagyok!) Legyen mondjuk egy ilyen ideologikusan hahotázó, meg, nem is tudom... igen, meg egy fricskásan kacsintós! Az egyiket Didának küldeném, de te mondod meg, melyikőtök kapja melyiket.

.m.

andree 2009.10.22. 01:31:40

A Juve most játszotta azt, amit ettől a kerettől várhat az ember. Nagyon jó ez a taktika, csak sajnos nincs nagyon háttérország mögé. A Gio-Diego-Camo sorból valaki kiesik, akkor csak kényszermegoldások maradnak. Amúgy az ellenfél baromi alattomosan játszott. A kis buzi aki páros lábbal a levegőben úszva lerúgta Melo-t, és majdnem "Eduardo-s" sikerrel talpalta le lendületből a labdát elrúgó Giorgio-t láthatóan erre ment, és néhány társához hasonlóan az első 2 "szerelési" kísérlete után le lehetett volna zavarni. Megértem hogy egy kis csapatnak harapni kell a nagy ellen, de ez picit sok volt már. Az viszont vicces volt, hogy Melo félnyomorékon is majdnem neki indult elharapni a kis köcsög torkát.(Aki asszem még sárgát sem kapott a produkciója után)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 01:36:42

@rizla: Olyan nagy probléma nincs a Realnál. A bajnokságban egyetlen pont a hátrányuk és a mai vereségük ellenére is simán áll a továbbjutások. A Milannak sokkal fontosabb volt ez a mai meccs a Zürich elleni hazai zakó miatt. Ettől még - bár nem szeretném, ha bekövetkezne - simán nyerhet a Real Milánóban. Persze nem műkodik gördülékenyen az a csapat, de ennek ellenkezőjére egy ilyen jövés-menés után józanul, de még kissé kapatosan sem lehetett számítani. Vannak nagy csapatok akiknek sokkal inkább főhet a feje a Bl miatt, mint a Realnak. Az Inter, a Bayern, vagy a 'Pool boldogan cserélne velük, hogy az Atleticoról már ne is beszéljek. De még a Juvénél vagy Barcánál is jobban állnak féltávnál.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 01:43:22

@Vul-Kahn: Csak egy kérdés Tyimoscsuk nevét miért németesen írod?

_X_ 2009.10.22. 01:53:37

@rizla: Az a gond, h Madrid is máshogy játszott volna, ha CR ott van...

Már szinte csodának számít, ha egy csapat legerősebb felállásban tud játszani és kb az dönt, hogy kinél dőlnek ki előbb a kulcsjátékosok... pl. Madridban CR, Bayernben Robben+Riberyvel is máshogy alakult volna a mérkőzés ebben szinte 100%ig biztos vagyok.

És kb Bayern abban bízhat, hogy Maccabi tovább farigcsálja a Juve játékosait, mert R+R nélkül ekkor lehet csak esélyük...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.22. 02:10:52

@Vul-Kahn: Azt te sem gondolhatod komolyan, amit a városi derbiről szóló mondatodban írtál. :)

montipájton 2009.10.22. 07:15:43

@rizla: Az a baj, hogy elvileg lehetne igazad, mégsem bírom elképzelni, hogy Robbennel nyert volna a Real. Egyszerűen azért, mert nem.

montipájton 2009.10.22. 07:20:29

Amúgy meg semmi rendkívüli nem történt, a Milan Marseille után megint igazolta, hogy lehet bármilyen szar formában, egyszerűen még mindig van benne annyi potenciál, hogy egy gyengén játszó ellenfelet bárhol legyőzzön. A Real meg azt, hogy nagyon messze van attól, amit a nyári bevásárlás után elképzeltek.
Már maga az, hogy Drenthének kell gólt lőnie egy ilyen állományból...))

Mindettől függetlenül ez a meccs semmiben sem vethető össze a Barcelona vereségével, azért a forduló magasan legnagyobb cikije mégiscsak az volt. (De ez csak a fordulóra vonatkozik, a katalánoknak kevesebb gondjuk lesz a csoportban, mint a Realnak, ha így folytatja.)

Patót meg már rég be kellett volna raknia Dungának - Robinho helyett - a brazil kezdőbe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 07:40:26

@rizla:

?

Nincs joga? (Ezt a vitát tavaly már lefolytattuk. Szerintem mindenkinek joga van annak szurkolni, akinek akar.)

@Tika_:

A "törzsrealosok" (halareaal, krysal, Neil Blender stb.) szerintem teljesen kulturáltak itt. Akin én mindig kiakadok, az luqe...

@montipájton:

A Barca blamázsa cikibb, de a Realé elgondolkodtatóbb. Azt sugallja ugyanis, hogy valamelyest komoly csapatot nem is TUD ütni a Madrid a BL-ben...

kroos 2009.10.22. 08:04:40

@Csöncsön: Még rájuk kell költeni 4-5 billiot és jók lesznek :)

rexford 2009.10.22. 08:15:38

@Parraghramma.: A hónap írása, az igazságtartalmától függetlenül. (Tiszta-e volt a fejed?) :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.22. 08:28:10

@kroos: az sem tenne rosszat, ha minden második bajnokin a szart is kivernék belőlük vagy legalább vért kéne hugyozniuk minden lőtt gólért. Perez helyében a Valladolidnak fizettem volna, hogy a védőik álljanak kurva közel Raúlhoz és mondjuk ne engedjék Marcelot keresztbe labdát vezetni, Hátha izzadósabb lett volna a hétvégi bajnoki.
Két dolog nagyon jót tenne: négy-öt vereség a következő tíz meccsen és ha Ronaldo csak januárban csatlakozna. Alázatos pincsikutyaként csaholna addigra a soha nem látott teheteségű keret.

kroos 2009.10.22. 08:36:59

@pancho_sanza:Egyetértek.
Bár csöncsön szerint a Valladolidot nehezebb megverni mint Vab Dammot a kickboxer 2-ben de ne álltassa magát senki.Ebböl a Milanból mindenki bohócot csinál aki ,,arra jár" erre ök meg a Bernabeuben pocsékolják meg a Madridot...(mint tavaly a Juve),
erre képes lett volna a tavalyi csapat is, ezért kár volt annyit költeni.

kroos 2009.10.22. 08:38:56

@kroos: (most akkor had gondoljam már azt hogy a reál itályában 6-7 hely környékén lenne)

montipájton 2009.10.22. 08:39:54

@pancho_sanza: Négy-öt vereség után magad írnál újabb hat hasábos cikket arról, mi a szar és miért Madridban.
Persze, úgy működik általában a dolog ekkora kluboknál, hogy szeretik a tanulságos vereségeket. ))
Másrészt azzal mennyivel lennének beljebb, ha idén már januárra buknak minden esélyt, hogy nyerjenek valamit?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 08:53:50

@rexford:

Ne dicsérgesd; a modoros költőkkel rosszat tesz, ha legyezgetik hiúságukat.

@pancho_sanza: @kroos:

Gólokig, helyzetekig ugyanolyan simán eljutott a Milan ellen is a Real, mint a Valladolid ellen, sőt. Én inkább mentális gyengeséget látok. A Valladolid ellen elhiszik, hogy tízből tízszer nyerni tudnak, a Milan ellen meg még akkor se hiszik el, ha hatvan percen át pályán sincs az ellenfél.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 08:57:59

@montipájton: Ciki, blama, szégyen - persze! Egy-egy vereség mindig becsúszhat. Ettül szép a fodball - hogy Puhl Sanyi régen idézett klasszikusát kapjam elő a sifonérból. Az orosz bajnok meg nem egy lebecsülendő ellenfél senki számára.

Magamban csak makarenkói szurkolóknak hívom a pancho-féléket, Nem is értem ezt a az "Az lenne jó, ha négyszer-ötször orrba vágnának minket." hozzállást. Az ellenrukkereknek kéjes örömöt okozna, az tuti.

@kroos: Az is lehet, hogy ez a Milan éppen most játszik Münchhausen barót, a legutóbbi két meccs például ezt is mutathatja, bár lehet, hogy csak egy utolsó fellángolás.

Ez a Real még nincs kész, de annyira nagy szarban sincsenek. Kár kongatni a vészharangokat, vagy kérörvendőn mutogatni.

Azért a fociszurkolókból szerencsére nem veszett még ki a hajlam, hogy egy negyed szezonból vagy egy-egy meccsből végletes következtetéseket vonjanak le. Persze az is mázli, hogy a foci nem ennyire egyszerű.

Walmer 2009.10.22. 08:58:03

@kroos: A Kickboxer 2-ben nem van damme játszott tudtommal. Ő az egyben nyomta "Tompóval". És ha Csöncsön, a spanyol futball felkent és koronázott szakértője, azt mondja, hogy a valladolid durvább, mint a Milan, akkor az úgy van bazmeg.

kroos 2009.10.22. 09:01:23

@Walmer: télnyleg bazz Szasa Mitchell.......

Walmer 2009.10.22. 09:03:39

@popp: a Realos eszmefuttatásod akár igaz is lehet, de az azért mindenképpen elgondolkodtató, hogy a Real az utóbbi monfjuk 4 évben nem tudott legyőzni egy normális csapatot.

kroos 2009.10.22. 09:11:44

@Walmer: dehogynem az valladolid az neked smafu?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 09:13:51

@kroos: Nem a Don "The Dragon" Wilson.

@Walmer: Nem is játszott normális csapattal. Vagy normális csapatok nemcsak Angliában vannak?

Walmer 2009.10.22. 09:43:09

@popp: a Milan normális csapat. le is szoptak tőle.
tavaly is lebuzizta őket mindenki, aki számít. meg tavalyelőtt is. meg azelőtt is.

Everred 2009.10.22. 09:46:30

@Walmer: jajjojanvagymár. Tavalyelőtt oda-vissza verték mindenidőklegjobblegcsodálatosabbutolérhetetlen csapatát. Bizony!

Mourinho már nem a király 2009.10.22. 09:58:58

@kroos: jah ezt én mondtam hogy bárki megcsinálja a Milant aki arra jár, és ez kb. így is van.
És amit te mondasz az is igaz és jogos. EZ tényleg pénzkidobás volt az ablakon. Nagy 0 a csapat, jelentem. CR nélkül is nyerni kéne, maradt ott még vagy 150 millió a pályán nélküle is.
Továbbra is Pellegrinit tartom a bűnösnek.

kroos 2009.10.22. 10:00:14

@Anthony - awkward silence: E ennyi pénzt és nem jut csatár a pasra.-LOL

kroos 2009.10.22. 10:01:12

@kroos: (Elköltenek ennyi pénzt és nem jut csatár a padra)-LOL

UI, Ezért nem pellegrini a hibás.-ha nincs kit becserélni......

Mourinho már nem a király 2009.10.22. 10:24:00

@kroos: ez bullshit, egy csatár is elég. Egyrészt. Másrészt nem csatárgond volt itt, a középpálya volt ritka szar.

krysal 2009.10.22. 11:10:18

@_benito: lelked rajta, ha ilyet le mersz írni:) Tika azóta is ezen röhög szerintem-.- (amúgy köszi, bár csak általánosságban hiszem, hogy igaz, nem feltétlenül veszem magamra)

@Csöncsön: te viszont névszerűsítesz, vigyázz, a végén a te kommentjeid is kimaradnak a fent nevezettnél:)

A meccsről annyit, hogy érthetetlen. Habkönnyűnek kellett (illett?) volna lennie. A Real önmagát verte meg a fogalmatlan játékával, és azzal, hogy képtelenek felpörögni egy BL meccsre. Mindazonáltal a Milannak ismét jár a gratuláció, újabban (ez mondjuk két meccs, de akkor is) németebbek a németnél. A legsúlyosabb hiba viszont nem a szélsőjáték hiánya, de még csak nem is Raul szerepeltetése (az megvan, hogy egymaga többet tett a meccsen, mint a 150millás garnitúra?) - motiválatlanság, és félsz. Szinte sikít róluk, hogy szarnak a BL meccseken, mint egy átok, úgy ül rajtuk. Egyrészt: ezt a Milant egy magára valamit is adó csapat már az első félidőben rommá pofozza (nem csak a Barca, sokan vannak még - és ezúton is elnézést a Milanosoktól), mi ehelyett ajándékért ajándékot adunk. Az is jellemző, hogy az a Pirlo, aki (valaki ezt írta előttem, és tökéletes hasonlat) két éve nem találta így el a labdát, most bezzeg ellenünk igen. Raul gólvonalról kivágott labdáját 10ből 9szer becumizza az ellen, most bezzeg (értsd: BL meccs) nincs bent. Ráadásnak olyan tohonyán, teszetoszán, hovatovább elképzelés nélkül szaladgáltunk fel-alá, hogy a siralmas ehhez még dicsérő jelző. Hatalmas motivációs javulásra van szükség, ha a nagyotmondó álmodozásoknak csak a 10%-át is teljesíteni akarják.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 11:16:28

@Walmer: @kroos: @Anthony - awkward silence: Még csak október van, úgyhogy csak azt tudom mondani, én még várnék a végső ítélettel.

Mourinho már nem a király 2009.10.22. 11:27:46

@krysal: Raul gólvonalról kivágott labdáját 10ből 9szer becumizza az ellen,
- az már előtte les volt

Tika_ 2009.10.22. 11:39:43

@Boodler: muhaha, ez jó volt (B)

(OFF
@Csöncsön: luqe az abszolút mélypont, ezt adom, de a halareal és krysal kapcsán nem értek egyet

Nem akarom mentegetni a Kazany meccsen a csapatot, de aki látta, tudhatja, nem volt szerencséjük. Előferdül az ilyesmi.)

zsakfos 2009.10.22. 11:52:00

@_alerob:
Szerintem meg van der Sar a legjobb.
Lehet, hogy nem véd olyan látványosan mint Buffon vagy Casillas,de elképesztő nyugalmat és magabiztosságot áraszt( védőként biztos azt szeretném hogy ő legyen mögöttem a pályán) és bár lehet hogy csak az én memóriám szelektív, de nem nagyon emlékszem, hogy nagy potyákat kapott volna fontos meccseken.( egyet összehoztak F.de Boerral a 96os BL döntőn a Juve ellen, de azt inkább a védő baszta el sztem).

Everred 2009.10.22. 12:00:08

@zsakfos : Edwin jó kapus, nagyon jó, de túl van már a csúcson, semmiképp sem helyezném Buffon vagy Casillas elé.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.22. 13:38:54

@montipájton: Hát már nem tudok mit mondani, a bajnoki sikerekből mindig azt olvassák ki, hogy kibaszott nagy játékosok és kibaszott nagy csapatot alkotnak, aztán amikor kéthavonta nagyon csúnyán földre rángatják őket, akkor kb. két bajnoki után újra BL-t akarnak nyerni és rögtön nagyon tehetségesek lesznek.

A mostani két góljuk olyan volt, ami nagyjából identitást is ad a csapatnak: Dida beejt egy gólt, majd Raúl egy szögletet ível (!) Drenthének lövőre (!!), aki él is a lehetőséggel (!!!).

montipájton 2009.10.22. 17:20:07

@_benito: Így igaz, minden csapat szurkolói viselik a csapat stílusjegyeit. Márpedig a Real úri csapat, úriember szurkolókkal, ezért nem értem, amikor egyesek folyton arrogánsozzák meg agresszívozzák őket.
A Barcelona szurkerekben (az elvakultakban, persze) sokkal jobban megvan a frusztráltság, amit a csapatuk is képvisel bizonyos szinten az örök "elnyomottak" panaszával.

De ha máshogy látja valaki, az sem baj.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.22. 17:26:44

@montipájton: Ejha. Roma meg egy szertetreméltó csapat, szeretetreméltó szurkolókkal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 18:44:19

@montipájton:

További jellemzők: szerénység, alázat, mértéktartás, a nagyravágyás hiánya, ugye. :-)

Szerintem inkább a Real Madrid a tipikusan "sznob klub", és jellegzetesen ilyenek a szurkolói is.

A Barcelona meg a művész klub.

Titi120 2009.10.22. 18:51:59

"Így igaz, minden csapat szurkolói viselik a csapat stílusjegyeit."

Én azért nem feltételezem, hogy bármely olasz csapatnak szurkoló egyén automatikusan adócsaló is volna egyben ... :)

Mr.AT 2009.10.22. 19:03:25

@Csöncsön: "A Barcelona meg a művész klub."

Jesus... amennyiben "művész" = életképtelen, félművelt, álentellektüel szerencsétlen, akkor agree.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.22. 19:08:36

@Csöncsön: Ezt azért visszautasítom legalábbis a magam részéről:) A klubban van valami sznobság, azt elismerem. De én a magam részéről azért lettem Madrid szurkoló, mert mikor elkezdtem focit nézni, kisgyereki rajongással imádtam Robi Carlost, aztán pillanatok alat megkedveltem a csapat többi tagját: Sukerekat, majd igazán a suhanc Raul-Morientes duó varázsolt el! Azóta meg kitartok, bár voltak nehéz idők...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:10:39

@Mr.AT:

?

@_Maverick:

Szerintem összefér a sznobsággal a nagyság szeretete, sőt... :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:12:32

Közben OFF

Megdőlt egy sztereotípiám a Lazio-Villarreal EL-meccsen.

Eddig azt hittem, brazil játékos 100-ból 100-szor gólra vált egy az egyes "kapusra viszem a labdát" szituációt. Nilmar rámcáfolt.

ON

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.22. 19:12:46

@Csöncsön: Én úgy értettem, hogy nem ezért választottam ezt a klubbot. És szerintem sokan vannak ezzel így. Én a 3 BL trófea előtt szerettem meg a játékukat, ahogy sok fiatal most a Barca zseniális játékát. (És ez érthető is.) Utána pedig egyszerűen nem váltok klubbot divatból:)

Titi120 2009.10.22. 19:13:39

@Mr.AT:
Van egy olyan bizonyíthatatlan kényszerképzetem, hogy a legtöbb bölcsész Barca - drukker. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:16:47

@Titi120:

A közgázosok meg mind bayernesek. :-D

Mr.AT 2009.10.22. 19:17:19

@Titi120: PONT ugyanez fordult meg bennem is.

Az olcsó, rossz minőségű, de bokáig érő fonott sál, a kockás pamuting, alatta Che Guaverás pólóval, egy véletlenszerűen hónalja alá csapott Baudelaire vagy Verlaine verseskötettel (ami látványosan ki se lett nyitva egyszer sem, csak a dizájn miatt kell), és az ápolatlan, hosszú haj szerintem kéz a kézben járnak ezzel a társasággal. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:18:58

Közben a spanyol tökutolsó látványosan lefocizza az olasz középcsapatot az Olimpicoban. Egy tiszta tizi is elmaradt.

Titi120 2009.10.22. 19:19:32

@Csöncsön:
Ne menjünk ebbe bele, mert az lesz a vége, hogy a gazdasági válságról is Uli papa tehet. :D

Hispan07 2009.10.22. 19:21:22

@Mr.AT: @Titi120: jól mondjátok mindketten, de szerintem leginkább a metroszexuális yuppiek kedvence :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:22:28

És egyszer átjön a félpályán a Lazio, és gólt lő... Kezdem érteni, miért szerepel ilyen gyengén a sárga tengeralattjáró...

Hispan07 2009.10.22. 19:23:29

@Csöncsön: jah, ez egy megalázó 0-0 eddig a Laziora nézve, szégyellhetik magukat a sasok, de durván :)

mondjuk kéne is a spanyoloknak némi sikerélmény, eddig a héten csak análban volt részük :)

Hispan07 2009.10.22. 19:24:21

@Hispan07: na mire leírom... javítom: megalázó 1-0 a Lazionak, látványosan tanácstalan volt Zarate is :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:29:20

Nekem eddig ebből a Lazio-Rreal meccsből az a tanulság, hogy nem kell kirúgni Valverdét, mert a sárga tengeralattjárónak van játéka. Egyszerűen most minden kifele pattan. Van ilyen.

Mr.AT 2009.10.22. 19:30:02

@Hispan07: Igazságtalan vagy. Igazán tudhatnád már őfelsége, Csöncsön atyaúristen úr tanításaiból, hogy spanyolhonban SZÉPSÉGRE játsszák a focit, csak nálunk, digólandben dívik ez a durva pragmatizmus. Kit érdekel az eredmény, mikor közben SPANYOL FOCISTÁKAT is nézhetsz játszani? :-)

Mr.AT 2009.10.22. 19:30:52

@Csöncsön: Nem hiszem, hogy ebből bármi is irigylésreméltó, sőt. Tipikus gyengeelméjű mentalitás az, hogy irigykedésnek nézed, ha kiröhögnek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:33:17

@Mr.AT:

Tipikus gyengeelméjű mentalitás az, ha kiröhögsz másokat.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.22. 19:34:01

@Titi120: henrich kollégával együtt, akivel egy alkalmazott pszicholingvisztika szemináriumtól datálódik a barátságunk, ezennel cáfolunk. :)

szerintem a legtöbb portás bayern-szurkoló, a bkv-ellenőrök meg mind interisták.

Hispan07 2009.10.22. 19:34:15

@Mr.AT: hát, végül is a játék a fontos, nem a győzelem ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:39:20

Kíváncsi leszek Kornélunk véleményére. Szerintem fölényben van a Villarreal, és érződik, hogy jobb csapat.

Mr.AT 2009.10.22. 19:41:07

@Csöncsön: Nyilván az Atletico-ról is érződött tegnap, hogy jobb csapat. Ugyan a tények útban vannak kicsit, de hát annál rosszabb a tényeknek.

rexford 2009.10.22. 19:42:45

@Csöncsön: Én a tétékásokat is bayernesnek nézem, esetleg interesnek. :)

Mr.AT 2009.10.22. 19:44:18

@Titi120: Ja igen, ezt @Csöncsön: lefelejtettem: kiemelten fontos az úton útszélen látványosan hangoztatott szocio-egalitárius, turbóliberális, hiper-elfogadó hippis attitűd. :-)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.22. 19:44:19

@rexford: Ezt kategorikusan cáfolom: a hétfői analízis előadás szünete nem is szólhatott másról annak idején, mint hogy "na de mit csinált Zidane???? Hogy a fenébe nem nyertünk megint??" :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:44:47

Ráadásul alattomosok és durvák is a rómaiak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:50:52

@mocsing:

Én inkább úgy látom (AT úrból kiindulva), hogy náci, de nyitott vagyok a cáfolatokra. :-)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.22. 19:52:22

@Csöncsön: Sissoko-t imádják, kizárom a nácit!:)

Mr.AT 2009.10.22. 19:54:15

@mocsing: Milyen szofisztikált, kiművelt, eredeti, finoman intellektuális gondolat. Az ember nem is gondolná, hogy te mondtad. :-)

Titi120 2009.10.22. 19:56:25

@_benito:
"alkalmazott pszicholingvisztika" ?

Szopatsz gibbon, nincs is ilyen ! :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.22. 19:56:41

@_Maverick:

Ez a "nekem is van zsidó barátom" analógiája, nem?
:-)

Összegzés az első félidőről: sokat támadott a Villarreal, és ráerőltette akaratát a Laziora. Az elején kihagyott Nilmar egy ziccert, majd a bíró egy kiállítás, tizi kombót, aztán elment egyszer a Lazio, és 1-0. Utána még nagyobb lett a Rreal mezőnyfölénye, több jó lövés, helyzet, temérdek szöglet, míg a túloldalon egy-egy kontra. Aztán egy szép akció végén fejesből egyenlítés. Az olaszok elég durvák, csoda, hogy eddig nem történt sérülés. Nyerhető meccs a Sárga Tengeralattjárónak.

Mr.AT 2009.10.22. 19:57:55

@_Maverick: Mondjuk a laziosok is imádják Dabot és Diakitét, úgyhogy ez még nem jelent semmit. :-)

Mr.AT 2009.10.22. 20:01:00

@Csöncsön: Összegzés a fenti összegzésről: ugyan senki le se sz*rja, hogy mit csinál a Villareal, de mivel tegnap fél Európa rommá sz*patta az általam (naponta háromszor Barcelona felé hajlongva) az egekig magasztalt Primera Division állítólagos élcsapatait, most frusztrált görcsösséggel csimpaszkodom bármibe, amire hivatkozva aztán verhetem a mellem, hogy "lám-lám, mégis". :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.22. 20:03:14

@mocsing: frappáns. mondjuk egy portástól...

gabenito 2009.10.22. 20:05:42

@Mr.AT: mint magánember, az a véleményem, hogy náld elrémisztőbb példája a cbertvitatkozásrafaszverőnek nincs. hihetetlen élet lehet a tiéd!
most bőven eljutottam a szintedre, szóval most te fogsz jönni a "ezzel magadról állítottál ki bizonyítványt" című, meg a rémgyenge repetatív de cinikusnak szánt megjegyzésekkel
moderáljátok, bannoljatok nyugodtan de ennek ki kellett jönnie. ahol feltűnik nem lehet kommenteket olvasni agyfasz nélkül

Mr.AT 2009.10.22. 20:09:59

@gabenito: Barátom, nagyon sokat kell még látnod, tanulnod, és legfőképp elérned ahhoz, hogy valaha is megközelítsd majd a "szintemet", as you said. Először is válassz magadnak egy normális labdarúgócsapatot, akinek szurkolhatsz, mert így firenzeiként látványosan szunnyad benned egy jelentékenyen elfojtott frusztrációs agresszió. Jobbulást! :-)

rexford 2009.10.22. 20:10:40

@_Maverick: Egyetemista koromban én kénytelen voltam azt mondani, hogy "Láttad, mit csinált Zidane?! Má' unom, hogy folyton nyerünk." :)

rexford 2009.10.22. 20:14:12

A nácikról és a portásokról jut eszembe off Az éjszakai portás c. film.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.22. 20:14:42

@rexford: hja, pancho meg megtámadott azzal, hogy zidane a realban lett nagy játékos :)

@mocsing: van amelyik. te pont nem. :)

Tika_ 2009.10.23. 12:01:14

@montipájton: @Titi120: @Csöncsön: @Mr.AT: jézusom, ennyi válogatott baromságot... (már bocs, srácok)

@_Maverick: világos gondolatmenet. Logikusan az is hozzátartozik, hogy az ember időnként megvizsgálja, hogy még azt képviseli-e a klub, amit megszeretett, hogy ne csak megszokásból rajongjon valamiért, ami tulajdonképp már nincs is... No offense, egyáltalán nem Margitra kihegyezve, és nemtom az RM változott-e (bár szomorúnak tartom, ha 10 éve is ilyen volt), csak elméleti síkon, hogy részben azért kapcsolódjak a fejtegetéshez...
(engem pl. tegnap szíven ütött a Barca-honlapon, hogy csak akkor szavazhatok a legjobb játékosra, ha true fan vagyok (=fizetek nekik 70 eurót egy évre). ez súlyos negatívum, ezt a pénzhajhászást nem vártam tőlük)
süti beállítások módosítása