Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 3. giornata

2009.09.12. 15:00 _benito

Az első két forduló felfokozott izgalmai után jönnek a dolgos hétköznapok a Serie A-ban. A 3. játéknap párosításai közül kiemelkedik a Juventus zsinórban második római vendégjátéka, és kiderül, elég volt-e a két hét az irtózatos pofontól még biztosan kóválygó Milannak, illetve a Romának (mindketten verhető ellenfélhez utaznak), utóbbinál hazatér bemutatkozik Ranieri. Jó meccs lesz a Genoa-Napoli is, és az eddig látottak alapján a Parma sem azért megy Milánóba, hogy kiterüljön az Inter újabb kiadós dorgálásához. A Sampdoria Bergamóban próbálja tovább nyújtani a kiváló rajt biztosította lendületet, és bár ez nekik sikerülni fog, érzésünk szerint kicsit máris szétrázódik a tabella.

Lazio-Juventus 1-2
A rómaiak már öt tétmeccset játszottak idén, ez határozottan előnyt jelent    , ugyanakkor az is látszik, hogy ad nekik a gép: az Inter ellen nem érdemeltek győzelmet a Szuperkupában, mégis nyertek, és két győztes bajnokijukon is inkább ikszes meccsekről beszélhetünk, ráadásul az EL-ben egy (nem sokat számító) vereség is becsúszott a svédek ellen. Ennek ellenére hibátlanul startoltak, ami elmondható a Juventusról is, így egymás ellen mérhetik le, mit is ér az eddig megszerzett 6-6 pont. A Juve közben betömött egy lyukat (már csak egy maradt), jött Grosso, és ha felépül Sissoko – aki egyébként lehet, hogy már felépült, csak most épp a ramadán fingatja rojtosra – akkor már tényleg csak az lesz a kérdés, hogy elöl a két bunyós izompacsirta kezd-e, vagy Diego mellé befér Del Piero - egyúttal 2-1-re módosítva az 1-2-t. A Lazióban Rocchi és Zarate játéka kérdéses (utóbbit az orvosok pályára küldenék, ő inkább csumcsikázna), Cribarié nem kérdéses, mert kiszórták a Chievo ellen. Note: Ennél durvább meccsnull nincs: Rómában 24-24-re állnak, és még a gólarányuk is ugyanannyi (87-87).

Inter-Parma 2-1
Bármilyen furcsa, a bajnok és a feljutott kiscsapat ugyanúgy kezdtek, sőt, a Parma nagyon közel állt ahhoz, hogy 6 ponttal indítson. A Milan módszeres felboncolása és Sneijder érkezése sokat lökött a csapaton, bár a Gazzetta szerint a holland nem kezd, és ha ez tényleg így lesz, meggyűlhet a bajuk a harcias Parmával.

Livorno-Milan 1-1

Ha a Milan játéka attól függ, mennyire védekezik közel Ronaldinhóhoz az ellenfél, akkor ott már elég nagy baj van. A Sienában aratott győzelemre már senki nem emlékszik, aki látta a derbit, ráadásul a kipirult Gattuso pótlása mellett további gond, hogy nincs balhátvéd, irányító és rendes szűrő. Egy darab Pato van, ha ő megrázza magát, egy Livornót meg lehet verni, de a toszkánok eddig nem tűntek pofoznivaló hülyegyereknek.

Genoa-Napoli 2-2
A makulátlanul startoló hazaiak nem a legjobb összeállításukban kezdenek, Crespo, Floccari, Mesto, Harzsa (aka: Kharja) nélkül pedig még a főkretén által irányított, de nagyon kigyúrt Napolit sem lesz könnyű legyűrni. Érdekes, hogy a két csapat ott van a Serie A nyáron legtöbbet költött csapatai között, pedig hány szemeteskocsi kijött volna Quagliarella árából.

Siena-Roma 1-1

Megszerzi ugyan első pontját a Roma, de ebben aztán nem lesz sok öröm. A Robur igen gyakran gázol keresztül a farkasokon, ezúttal ez nem így lesz, mert Ranieri várhatóan már most megkezdi a csapat átszervezését: a 4-4-2 tuti, és a szélen sem virgonc támadók lesznek, hanem Taddei és a bántóan lassú Menez. És senki ne lepődjön meg, ha 1-1-nél a 80. percben Ranieri Tottit Brighire cseréli.

Fiorentina-Cagliari 1-0
A balhátvédként igazolt Vargas helyettesíti Mutut, és ez nem vicc. Szerencsére Jovetics parádésan kezdte a szezont, és ha Gilardino is belelendül, a Cagliari-féléket lezúzza a Viola, ha már a BL-csoporttal megint nem volt szerencséjük. Lassan a szardíniaiak is letudják szokásos hitvány rajtjukat, és megindulnak szokásos helyük, a középmezőny felé, de ezt nem Firenzében kezdik meg.

Atalanta-Sampdoria 0-1
Amíg Acquafresca a szárazföldre visszatérve úgy viselkedik, mint Csapajev (aki nem célzott, csak lőtt), addig hiába osztja a zsugákat Doni. A Samp ellenben bekezdett, és ha sokáig nem is maradnak a táblázat élén, az Atalanta ellen még merhetnek nagyot álmodni.

Palermo-Bari 1-1
Már a Gazzetta is teli szájjal vihog Zengán, a rózsaszín újság azt tanácsolja a rózsaszíneknek, hogy először ne hagyják, hogy fizikálisan és taktikailag is megverjék őket, aztán majd utána lehet a bajnoki címről hablatyolni. Ezt a Bari ellen egyből lehetne is bizonyítani, kár, hogy a déliek két forduló óta bizonyítják, hogy a másodosztály bajnokaként sem csak a Deákig utaznak.

Udinese-Catania 3-0
A szicíliaiak beragadtak a rajtnál, és bár az Udinese sem indított mindent elsöprő offenzívát, a Catania ellen a mezőny nyomába eredhetnek. Ha már hat válogatott játékos is lesz a kezdőjükben, szerintünk ezt meg is teszik.

Bologna-Chievo 0-0
A hazaiak két ikszel, a vendégek két gyufával kezdtek, de a veronaiak egyik meccsükön sem játszottak alárendelt szerepet (hogy ne mondjuk, pechje volt a csapatnak), a Bologna viszont pont az, ami tavaly volt: ráhajtanak a Bari húszéves döntetlenrekordjára, úgyhogy nekik megint izgalmas lesz a vége.

153 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr141376942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calcio_di_rigore 2009.09.13. 16:02:25

@_benito: Egyértelmű lökés volt, nem kell szítani a feszkót, bármennyire is szeretnéd.

@Hispan07: 3 forduló alatt kaptatok 5 pontot, legyen most ennyi elég neked.

_romanista 2009.09.13. 16:05:58

@Matteo_B: Vucinicet be kell hozni, egyet értek.

calcio_di_rigore 2009.09.13. 16:57:16

Jé, nyert a Roma. Mi lesz így? Végük van!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.13. 16:57:31

@calcio_di_rigore: vehehe, vazze, a liftben nem fordulok meg, ha ekkorát lök rajtam valaki.

calcio_di_rigore 2009.09.13. 17:00:55

@_benito: tökmindegy mert les is volt.

Matteo_B 2009.09.13. 17:18:53

Jó ez a Roma győzelem,el lehet indulni szépen felfelé!

BruceWayne 2009.09.13. 17:29:06

hú milyet oktatott az Inter XDD

ericcartmen 2009.09.13. 17:29:47

@Matteo_B: Ahhoz az kell, hogy Ranieri rájöjjön, hogy hülye volt, és ne ezzel a kezdővel kezdjünk.

ericcartmen 2009.09.13. 17:30:25

@Nerazzurri: pedig csak egy fél délutánt készültek a meccsre :)

_romanista 2009.09.13. 17:33:06

Riise a megmentő. boldog vagyok.

montipájton 2009.09.13. 17:33:10

@_benito: Erősebb a keret, jó igazolások - de akkor miért vette mindenki két forduló után alapnak, hogy (az edzőként még semmit nem bizonyító) Ferrara miatt jobb máris a Juve, mint a Ranieri-féle csapat volt? Nem-e van-e kissé túlértékelve a csávó, csak mert játékosként is húdefaszagyerek volt?
(Véber Gyuri, ugye, az eklatáns magyar párhuzam.)) )

Ja, a meg nem adott gólnál én is tűnődtem, hogy ez csak hiba vagy már az új Calciopoli? )))

calcio_di_rigore 2009.09.13. 17:39:11

@montipájton: ez már az új calciopoli, annak minden velejárójával együtt.
remélem ez tudod mit jelent.:)

(ja meg 5 év folyamatos bírói és játékvezetői szop@tás után még érezzük is magunkat rosszul, ha nem adnak meg ellenünk egy szabálytalan gólt.
na hogyne, szarjatok sünt)

montipájton 2009.09.13. 18:05:57

@calcio_di_rigore: Ja, bocs, akkor én tudtam rosszul, hogy vettétek a bírókat és nem szoptatok miattuk.
De akkor miért volt a kizárás? Kisteleki intézte el azt is? )))

(Hamar eljutunk oda, hogy szegény Juve semmit nem csinált, ez azért ugye nem baj, ha bökné a szememet? Már csak az igazságérzet miatt is, tudod, a gusztustalanul maguknak mindent megengedő nagycsapatok, ilyesmi. Ez persze semmit nem jelent a jelenlegi keretre nézve, pusztán történelmi tényekről beszélünk.)

calcio_di_rigore 2009.09.13. 18:12:59

@montipájton: kibeszéltük mi már ezt itt, amúgy sincs kedvem most a Te szinteden vitatkozni.

Remélem nem baj.

montipájton 2009.09.13. 18:19:03

@calcio_di_rigore: Dehogyis, én pont ugyanígy vagyok veled. ))) (Az stílusjegy, hogy ha valaki szembe megy a véleményeddel, egyből "ezen a szinten"-ezel, vagy csak hirtelen felindulásból sikerült? )) )

calcio_di_rigore 2009.09.13. 18:30:55

@montipájton: Nem biztos, hogy az értelmi képességeiddel is baj van, de a fogalmatlanságod a calciopoliról ennyiből is kitűnt. Lejátszottam már ezeket a "meccseket" hasonló figurákkal, köszi, de nincs többre szükségem. Aki akar, az úgyis utána tud már nézni a tényeknek (nem volt ez eleinte így).

Ha ez nálad stílusjegy, ám legyen, mert felindulva nem vagyok még véletlenül sem a köpködésedtől.:)

rexford 2009.09.13. 18:36:29

@montipájton: "Ja, bocs, akkor én tudtam rosszul, hogy vettétek a bírókat és nem szoptatok miattuk."

Kit? Mikor? Hol? Hány euróért? Hány kiló tésztáért? Hány szerelmes éjszakáért?

Én szívesen vitatkozom veled. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.13. 18:40:34

@montipájton: na, miért volt a kizárás? csak hogy megtudják szegény itteni tudatlanok is.

ericcartmen 2009.09.13. 18:42:08

@calcio_di_rigore: Szerintem az "5 év folyamatos bírói és játékvezetői

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.13. 18:42:38

@montipájton: a szurkoló már csak ilyen, neked magyarázzam? :)

ferrara öt bajnokin öt győzelem, egy kapott gól, szerintem ez nem annyira szar, hogy ne lehessen három szűk év után reménykedni.

Asidotus 2009.09.13. 18:54:35

Hajjaj, Ranieri nyert a Romával, Popp és társai most bajban vannak :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.13. 18:55:25

@calcio_di_rigore: Egyértelmű lökés...ugyan már,legyünk komolyak.De nem is értem,miért kell neked magyaráznod a Juventus győzelmét?A következő hetek eldöntik úgyis,mennyit ért.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 19:02:24

@Nerazzurri: :DD
@ericcartmen: Azt is a kocsmában töltötték, úgy szóltak nekik, hogy gyertek már kezdődik a meccs. :DD

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.09.13. 19:06:55

@montipájton: csak annyi, h tavaly rendszeresen ráfaragtunk, mikor nem tudtuk/akartuk lezárni a meccseket, Ranierinek ugye az 1-0 volt az istene.

Tegnap meg egyértelmű volt a helyzet, a vezetés után is folyamatosan ment előre a Juve, és ez lehet az alapvető különbség a vén beszari, meg Ferrara között.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 19:08:55

@heinrich: Ezt a különbséget akkor is pozitívumként értékeld, ha majd 1-0 nál megy előre a Juve de a 90. percben nem treze hanem az ellenfél lövi a gólt. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.09.13. 19:17:54

@Great Cornholio: egy év töketlenkedés után így lesz, hidd el.

Mr.AT 2009.09.13. 19:25:36

Szép jó estét.
Simán nyertünk tegnap, ez jó. Diego megsérült, ez qrvára nem jó. Már megint kezdődik szép lassan a tavalyi trend, sorra sérül meg mindenki.

Jelenleg sérült ugye Sissoko, Del Piero, Salihamidzic, Zebina, Grygera és most már Diego is.

Akik Ferrarával kapcsolatban negatív véleményeket fogalmaznak meg, azoknak csendben jelezném, hogy az egyik legszerényebb emberről beszélnek, aki olasz focicsapat kispadján valaha ült, aki emellett zseni.
Az eddigi 5 olasz bajnokiján összesen 1 gólt kapott a csapat, a De Rossi féle trükkös szabadrúgásgólt, s ennyi. Szervezettebbek vagyunk mint valaha.

A Milannal meg nem tudom mi lesz, de nagy bajban lesznek, ha ott valaki nem tesz csodát.

Mr.AT 2009.09.13. 19:30:49

@Great Cornholio: Nem lehetne, hogy EGYSZER az életben valami kis humormorzsát próbálj csempészni a kis alattomos, kisstílű rosszmájuskodásodba? Csak egy minimális stílust, vagy eleganciát, pls, bármit, amivel ki lehet csikarni egy leheletnyi szájszélmosolyt az olvasókból.

Az se baj, ha annyira fussa csak, hogy belinkeled a Maksa híradó website-ját, csak valamit vár, végre, egyszer az életben.

Piiii 2009.09.13. 19:39:10

na ilyen egy IGAZI ROMANISTA, akinek mindene a ROMA. De Rossi a kiszenvedett kínkeserves 89. percben lőtt Riise szabadgóllal nyert meccs után megkönnyezte a győzelmet a többiek vállán.kiváncsi vagyok a zsoldos zlatantól mikor látnánk ilyet.jah bocs, soha. meg nem sok embertől látnánk ilyen érzelmeket....

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.09.13. 19:46:24

feloff

ha mar ilyen szepen beindult az olasz szajkarate, miert is nem akartok szombaton a nem tul egyseges olasz szurkolokbol allo fcpadania soraiban kirugdosni magatokbol a duhotoket?

valoszinuleg barmelyik ellenfel beszarna a magas motivaltsagot latvan (ezek vert ittak, bazzeg!), ahogy mr at osszeverekszik nerazzurival a taktikai reszleteklet illetoen (a rohadtmorattikizarattaacsalojuvet temakorben) ket perccel a meccs elott. ugyanekkor valamelyik lazios kollega popp fejen ugralva azt uvolti, hogy "monddhogyszeretedaranierit!", a hatterben ket milanos ronaldihno mezben viszkivel melegit, mig a kezdo otos olasz szimulacios gyakorlatokat vegez vonalbanmegbotlas valamint hozzam ertek - mentot, papot! jeligere.

hat en ilyenrol almodom, jelentkezzetek!

on

balotellibol mekkora jatekos lehet, ha megjon az esze...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 19:47:41

@Mr.AT: alattomos, kisstílű rosszmájuskodásodba

ez a te specialitásod.

Amúgy csak egy finom irónia volt az irányba, hogy az azt megelőző 20 Juve drukker kommenten keresztül, le lett ócsárolva a Lazio, és a Juveval már megnyerették egyesek a blt, vb-t, meg a bolygóközi intergalaktikus kupát. Persze tőled nem várom el hogy megértsd ezeket, mert számodra teljesen természetes, hogy a Juve meg is fogja nyerni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 19:49:12

@Great Cornholio: Ja kihagytam, hogy tudom, hogy ez számodra felfoghatatlan, de valakit tud zavarni, a hihetetlen gőgösség, a nagy arc, és a kivagyiság ami egyesekből árad.

Mr.AT 2009.09.13. 19:50:54

@Pályaelhagyó autóversenyző: Az nem verekedés lenne, hanem verés. Dojon kívül ritkán konfrontálódom fizikálisan, de ha mégis, az nem szokott sokáig tartani.

Balotellinek akkor jön majd meg az esze, ha átültetik az agyát. Nagy játékos még lehet ettől, CR9-et sem az eszéért szeretik.

Mr.AT 2009.09.13. 19:52:34

@Great Cornholio: Qrvára finom irónia az, hogy "megyek és én is rárántok egyet". Hány éves vagy, 14?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 19:55:22

@Mr.AT: Ezt azért írtam, mert van akik azt írték, nem idézek, hogy a Juve nem is készült a meccsre, és így is lealázták a Laziot, meg edzőmeccs, lefocizták, stb. Annyira el volt magával az illető, hogy gondolom ezután "ráránt", mert annyira ráizgult a győzelemre. Amellett, hogy nem vagyok Lazio drukker, zavar, hogy így lenéznek másokat.

Remélem vetted Nera, oktatott az Inter kommentjét? Az volt a válasz a megelőző kommentekre.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 19:56:36

@Great Cornholio: Az irónia hogy oktatott az Inter, pedig igencsak nyögött a betömörülő Parma mellett --> irónia hogy egyenrtangó Lazio a kapott gólig vs juve oktatott. Érted?

Mr.AT 2009.09.13. 19:59:08

@Great Cornholio: Köszönjük népünk nagy szellemi vezére, hogy a helyes irányba tereled gyarló gondolatainkat, s élen jársz a szerénység, visszafogottság és alázat terén vett példamutatásban. Ha lesz időnk, majd figyelünk is rád.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 20:02:06

@Mr.AT: Gondoltam ó szövegértés nagymestere, hogy ennyit fogsz fel belőle. Azért magyaráztam meg a kommentemet, mert a mai nap első hozzászólásoddal már belém kötöttél. Mikor megmagyarázom, miért írtam már megint támadsz.
Ezek szerint v nem akarod v nem tudod megérteni amit a másik mondd. Majd elmélkedem rajta.

Mr.AT 2009.09.13. 20:13:44

@Great Cornholio: (Sóóóóóhaaaaaj) Mikor olvasom itt emberek veled való társalgását, mindig az a meggyőződésszerű érzésem van, hogy ilyen lehet autistákkal is beszélgetni. Rém fárasztó és teljesen kilátástalan.

Figyelj, lassan mondom, hogy megértsd. LESZ*ROM, hogy mit miért írsz. Nem kívánom megérteni, hogy mi motivál ebben, ugyanis a végeredmény annyira silány és minőségtelen, hogy teljesen felesleges a gyökereit kutatni. Ez a kutyasz*r esete az utcán - ha belelépsz, nem az kezd érdekelni, hogy vajon mit is evett a kutya előző nap.

Viszont büdösnek büdös, és zavaró. Pont, mint az ilyen infantilis, közönséges és primitív megjegyzéseid, minthogy "megyek és én is rárántok egyet". Ez úgy konkrétan elkezdi zavarni az embert, annyira gusztustalan.

Nem az a gond, hogy neked az feldolgozhatatlan lelki sokk, hogy más emberek örülnek a csapatuk sikerének. A baj az, hogy ilyen primitív vulgaritás szintjén vagy csak képes reagálni rá.
Ha már felnőni nem tudsz gyorsabban, legalább próbálj meg ellesni ezt-azt, pls.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.13. 20:13:54

Ez valami egészen elképesztő,itt az összes Juve szurkoló teljesen el van szállva,csak nem tudom mitől.Ha nektek egy olyan meccs hozsannákra okot adó siker,amit szerencsésebben,jobban kihasználva a helyzeteket,de egyáltalán nem mezőnyfölényben nyertek meg,akkor eléggé sanyarú elvárásaitok vannak a csapatotokkal szemben.

Hispan07 2009.09.13. 20:17:55

A Juventus nyert és oktatott.

Az Inter nyert és oktatott.

A Roma nyert - Ranieri úgytűnik oktatott.

De azért legyen itt egy jó hír Milánó piros-fekete feléből is: úgy tűnik, Fester és Leó rájöttek végre arra, amire már minden furballbarát és Milan szurkoló, jelesül hogy a Ronáldinnye néven elhíresült egykori futballista már alkalmatlan a bulizáson kívül bármi egyébre, így vélhetően kiteszik a kezdőből. Hállelúja! Milyen kár hogy a távozó Káká után integetve azt mondták, sebaj, ezt a szezont majd erre a vigyorgó faszra alapozzuk.

Édes Istenem, kérlek adj erőt és kitartást, hogy elviseljük ezt a szezont valahogy mi szegény, az utóbbi időben oly gyakran vert Milan szurkerek...
(bár legalább a Fradi megverte az MTK-t, ez ma erőt ad elviselni az élet mocsarát)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 20:21:01

@Mr.AT: LOOOOOOOOOOOL

Csodálkozom, hogy számodra ez gusztustalan, holott te dicsekedtél poppnak hatalmas férfiúi szerszámodról. FAIL

Rexfort fel tudta fogni poénnak, szóval a hiba benned van.

Amúgy elég értelmesen leírtad, hogy mit gondol rólad mindenki itt a fórumon, még a Juve drukker társaid is. Csak egyet nem értek, miért rám vetíted ki ezt?

Mr.AT 2009.09.13. 20:22:11

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Qrvára nincs elszállva senki. Én a magam részéről örülök neki, hogy végre van tartása és stílusa a csapatnak, helyükre kerültek játékosok és be lettek tömve eddig tátongó lyukak a keretben.

Örülünk és bizakodunk, ennyi, erre pedig az eredmények fel is jogosítanak minket.

Senki nem mondta, hogy a Juve bármit is megnyer majd. Esély van rá, hogy nyerjen, aztán majd meglátjuk, mit ad a gép. Ha pl. megint belehúzunk egy tavalyi sérüléshullámba, ami kinéz, a jelenlegi helyzet ismeretében, akkor megint nem nyerünk semmit, mert megint a B csapat vergődik majd, 14 sérült hiányában.

Rómában kétszer egymás után meg a világon egy csapat sem nyer könnyen, pláne gyakran, így engedtessék meg nekünk, hogy az 1:3 és a 0:2 után kicsit rózsaszínben lássuk a jövőt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 20:23:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Isten hozott a Juve.blog.hu-n :)))

Látod AT, A Lazio boy újfiú itt és mégis mit lát meg először. :DD

********irónia********* (számodra, mocskos alattomoskodás. :DDDDD )

Mr.AT 2009.09.13. 20:23:43

@Great Cornholio: Kisbarátom, ha így folytatod, téged a nagyon közeli jövőben úgy tarkón b*sz majd valaki az életben, hogy azt is elfelejted, fiú vagy-e vagy lány. Érdemes lenne megtanulnod vigyázni magadra.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.13. 20:26:01

@Mr.AT: Egy szavam se volt arra,hogy ti örültök,örüljetek is,nyert a Juve.Azt viszont nevetségesnek tartottam,hogy ezt a meccset többen úgy állitották be,mint egy teljesen simán,minden erőkifejtés nélkül megnyert,tükörsima meccset,mert aki ezt állítja,az vagy nem látta a meccset,vagy hazudik,esetleg végzetesen nélkülözi a racionalitás csíráját is.Sérüléshullámról pedig hidd el,nem csak ti félhettek,a Lazionak ez örök keresztje.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 20:26:13

@Mr.AT: Vigyázz nehogy agyvérzést kapj. Nem mondta nagymamád, hogy lassan járj tovább élsz. :)

Hispan07 2009.09.13. 20:26:42

@Mr.AT: a világért sem akarok itt hangulatot szítani, korábban már leírtam, mi a véleményem a dologról, de nézd már meg mit írt c_d_r tegnap a meccs után, és azután mondd, hogy nincs itt senki elszállva.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 20:27:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ne próbáld neki megmagyarázni, hogy milyen hozzászólások voltak a post elején mert nem fogja megérteni, és utána le fog anyázni. Látod azt sem érti én mit írok. :))

Mr.AT 2009.09.13. 20:28:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én konkrétan az első félidőről le is maradtam, s személy szerint egy szót sem írtam arról, hogy oktatás vagy lelépés lett volna.

Jellemzően tízévente egyszer nyerünk Rómában, a Lazio nekünk amúgyis gyakori mumus, így kellemes meglepetés a 0:2. Örülünk, ennyi. No offense.

_romanista 2009.09.13. 20:30:05

@Piiii: pont ezért lehet nagyon szeretni a ROMA-t.
jövő héten ROMA - FIO, vasáarnap 20:45.
forza magica!

Mr.AT 2009.09.13. 20:30:19

@Hispan07: Nem tisztem megvédeni itt senkit, meg nem is hiszem, hogy szükség van erre, de nyilván ÖRÜLT, hogy nyertünk. Amúgy megnéztem a teljes összefoglalót, s tényleg viszonylag korrektül tükrözi a végeredmény a meccset.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.13. 20:31:36

@Mr.AT: Ez egy korrekt vélemény,nincs is ezzel gond,gratulálok nektek.Calcio_di_rigore posztja volt főleg bicskanyitogató.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.13. 20:32:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem posztja,hozzászólása,mindegy.A korrekt eredmény 1-2 lett volna,de ez igazán lényegtelen.

Hispan07 2009.09.13. 20:33:20

@Mr.AT: a Juventus abszolút jogosan nyert és teljesen érthető, ha örültök neki, ezzel szerintem senkinek nincs semmi gondja. De olyanokat leírni, hogy a Juventus simán oktatott, meg hogy a fiúk fél délután készüléssel rámoltak kettőt a két hétig ezen a meccsen görcsölő Lazionak... nem korrekt, na.

rexford 2009.09.13. 20:37:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Látom, elkapott téged is az interisták lelkesedése. :)
Én szerintem semmi sértőt vagy megalázót nem mondtam azzal (vagy legalábbis nem állt szándékomban), hogy a Juve oktatott. Azt is mondhattam volna, hogy tanárian játszott. Hozzátettem, hogy az első félidőt csak hellyel-közzel láttam. A másodikat viszont láttam: a Juve kurva jól védekezett, helyzetei voltak, és a végén elég simán nyert, ahogy a végeredmény is mutatja.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.13. 20:42:53

@rexford: Máshogy látjuk kicsit,de ez is egy ésszerű vélemény,még egyszer mondom,nem is a tartalmával volt gondom egyes hozzászólásoknak,hanem a stílusukkal, ld. c_d_r.

Mr.AT 2009.09.13. 20:43:55

@Hispan07: Hát nézd, tényszerűségében végülis igaz a dolog. Felipe Melo konkrétan Rómába jött haza repgéppel, de a csapatban amúgyis összesen több, mint 10 játékos lépett pályára válogatott meccseken, gyakorlatilag másfél napot tudtak készülni a meccsre.

Hiányzott Canna középről, végül mégsem játszhatott a csapatkapitány Alex, hátul mindkét szélen új debütáns volt a csapatban, ráadásul a meccs közepén elvesztettük Diegot is - nem éppen ideális körülmények, s mégis jók voltunk, én a második félidőt láttam, s nem nagyon hagytunk helyet a Lazionak.

_alerob 2009.09.13. 20:46:47

Szerintem egyáltalán nem volt oktatás, habár a győzelem nem nagyon volt kérdés. A Lazio masszív ellenfél volt, teljes respect az egész csapatnak, hogy még ennyi hiányzóval is így játszottak. Kolarov megindulása óriási volt. A sok rugdosódás sajnos kissé paprikássá tette a meccset, habár ez már olaszhonban megszokott. Caceres jó nagy gólt lőtt, és végre Trez is betalált. És külön nagy örül, mindkét gólnál Buffon is előre rohant, a kispadról mindenki beszaladt és kicsattant az örömtől.

A Juve egy igazi csapattá vált, aminek az alapjait Ranieri rakta le, de befejezni NEM TUDTA. Ferrara még edzőként szinte semmit nem tett le, de aki juventus szurkoló, az már a kinevezése pillanatában érezte, hogy jó kezekben van a csapat. Ferrarát mindenki tiszteli, felnéznek rá, tud motiválni, ismeri az egész juventust, és játékosként is a legnagyobbak között volt.

Diego 2 hétre kidőlt, habár örülök egyrészt, hogy nem hónapokra, másrészt Giovinco tökéletes helyettese volt. Eszméletlen a srác, mint Marchisio. És ha már csak arra gondolok, hogy Sissokoval és Del Pieroval erősebb is lehet ez a csapat, egy szavam sincs.

/Aki a Calciopolit felhozza, annak egy órási gratuláció, vörösrózsa és egy bonbon jár..egyébként kicsit utánna lehet nézni mi is történt, szerintem néhány ember kicsit elgondolkozik/

_alerob 2009.09.13. 20:47:47

*öröm... még jó, hogy tudok irni

BruceWayne 2009.09.13. 20:55:14

@Hispan07: hát jövő héten kiderül hogy bejön-e az olasz humorista (egyébként nagy valószínűséggel viccnek szánt jóslata), aki azt mondta a szezon előtt hogy:
"megvolt a serie a 2009/2010-es szezonjának sorsolása, Leonardot a negyedik forduló után rúgják ki"

Titi120 2009.09.13. 20:59:10

Nyugi srácok, Van Gaal két A4 -es "kockás" lapból helyre teszi ezt a csapatot, egy harmadikat meg majd odaad Ferrarának könnyeinek törölgetésére. :))

BruceWayne 2009.09.13. 21:01:18

@Titi120: én meg remélem a két csapat majd jól összerugdossa egymást (Robbent és Diegot kivéve)

egyébként azt tudja e valaki hogy az Inter-Barcát min lehetne megnézni?(csak streamen?)

Hispan07 2009.09.13. 21:03:19

@Mr.AT: ha még igaz is és megfelel a tényeknek, ilyet egyszerűen sportszerű, kulturált ember nem ír le, nem mond ki. a sport alapja az ellenfél tisztelete. itt nagyon sokan elvárják, hogy tiszteljék őket, a csapatukat és a véleményüket - utána meg jön egy nekik éppen pozitív eredmény, és durván lenéznek, lekicsinyelnek mindenki mást.

az idézett komment nem arra utalt, hogy tényszerűen alig volt idő készülni a meccsre, hanem arra, hogy a Laziot a Juve félgőzzel is simán oktatta, a sportszárat beküldve a meccsre. ennyi és ez volt a gond, nem más

BruceWayne 2009.09.13. 21:03:29

na meg is van, Digisport:

20:15
Labdarúgás, Bajnokok Ligája, csoportkör: Liverpool – Debrecen
élő

22:45
Bajnokok Ligája-összefoglaló II.
élő

23:15
Labdarúgás, Bajnokok Ligája, csoportkör: Internazionale – Barcelona
felvételről

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.13. 21:04:59

@Nerazzurri: Streamen se fogod megnézni, sztem magyarországon kívül a világon mindenhol azt fogják adni, plusz a neten is azt nézik szóval, minden szerver le fog halni.

Hispan07 2009.09.13. 21:06:09

@Nerazzurri: szerintem nem Leonardo itt a ludas, szarból nem lehet várat építeni. Az egész csapatból 4-5 ember tartanék meg, a többi elfásult, kiégett, levitézlett hulladék. <sóhaj, egy korty sör>

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.13. 21:06:44

mrAT és great cornholio egy napos büntetést kapott a kommentek igen alacsony szintre posvasztása miatt. UFF!

BruceWayne 2009.09.13. 21:09:59

@Hispan07: persze, de egy tapasztalt edző se ártana, nem értem hogy van az hogy exjátékosok csak úgy leülhetek a padra mindenféle végzettség nélkül....

persze a főidióta a vezetőség, mindenki látja mik a problémák is hol, de ők nem csinálnak semmit, most is már Beckham visszahozatalán gondolkodnak, mintha ott lenne a legtöbb probléma.... meg ez a sóherség is, mintha nem is kaptak volna pénzt Kakáért. na de hát ők tudják

-GC- 2009.09.13. 21:11:02

@_benito: Őszintém mondom köszönöm Benito, igazad, ezután nem is fogok holnapig kommentelni.

De azért a későbbiekben is légy következetes.


Holnap ugyanekkor. :)

Hispan07 2009.09.13. 21:15:55

@Nerazzurri: én valahol támogatom, ha egy klub megbecsüli az embereit, de tény, új csapatot kéne építeni, és ahhoz egy tapasztaltabb edző kéne.

a vezetőség meg... egyszerűen nem értem. ugyanezek az emberek a világ legjobb klubjává tették a Milant - az utóbbi 2-3 évben meg csak gányolnak. miért..? rejtély. ha Magyarországon lenne mindez, állami cuccal, adott lenne a válasz: lerohaszt, kibelez, elad. de egy olasz milliárdos miniszterelnök magánklubjánál... érthetetlen.

nalazo 2009.09.13. 21:22:10

Már megint a trágyahalom szokásos építgetése.
1. Valaki, aki már nem tud mit kitalálni, bedobja a calciopoli-t, ami olyan unalmas, hogy ölni lehet vele.
2. Az aktuális győzelem után néhányan már piramist építenének az edző tisztelétére.
3. A frankót megmondó hastáncosnő testi inzultussal fenyegeti meg azokat, akik nem értenek vele egyet.

calcio_di_rigore 2009.09.13. 21:50:02

Mi nem tetszett srácok?

Nézzük miket állítottam:

1, a Lazio 2 hétig együtt készülhetett.
2, a Juvénak kb. fél napja volt, mivel szinte a teljes csapat válogatott meccseken járt, csütörtökön átmozgató edzés, pénteken már utaztak Rómába, volt olyan játékos aki csak ott tudott csatlakozni.
3, a Lazio ellen idegenben ehhez képest 2-0-ra nyerünk, ami még normális felkészülésnél sem sokszor jön össze. Tehát simább volt mint gondoltuk/gondoltam.

Lehet cáfolni, melyik pont nem igaz.

nalazo 2009.09.13. 21:52:54

@calcio_di_rigore: Nincs semmi gond, vihar egy pohár vízben. A Lazionak szurkoltunk, de jól nyomta a Juve.

sporttárs 2009.09.13. 21:59:34

Milyen sok értelme van olasz posztot írni. Tényleg.

ericcartmen 2009.09.13. 22:04:12

@-GC-: Legközelebb ne reagálj bármit is ír, már régen kiderült, hogy nem érdemes

ericcartmen 2009.09.13. 22:06:41

@calcio_di_rigore: nem kell válogatott játékosokat igazolni, és akkor nincs ilyen probléma

_alerob 2009.09.13. 22:19:27

Di natale gólkirály lesz?

Törteli Tivadar 2009.09.13. 22:23:00

Fasza, hogy a meccsről senki sem beszél:)

raoul_duke 2009.09.13. 23:26:14

@Hispan07: a vezetők elszálltak maguktól, szerintem ennyi az egész.
Annyi jó döntést hoztak korábban (ne gyertek nekem Lentinivel :)), hogy az egyik legsikeresebb klubbá vált a Milan, viszont az utóbbi 4-5 évben szinte semmi előre mutató változás nem történt (ok, Pato). Egy darabig még saját lendületétől működött az egész (pl. a 2007-es csapat szerintem nagyon jó volt), de tavalyra már nem sok maradt (azóta 1 évvel öregebbek lettek a játékosok, mínusz egy Ancelotti).

Berlusconiék saját tévedhetetlenségükben való hite eredménye a Milan mostani állapota. Ezen az állapoton nem fog változtatni Beckham vagy L.Fabiano vagy tudom is én kinek a leigazolása, sem Jankulovski, Kaladze, stb. kirúgása.
Ha 10-15 évvel fiatalabbak lennének, azt gondolom lenne esély arra, hogy egy nagy pofon (kiesés a BL-ből az első körben plusz 8. hely a bajnokságban) még felrázná őket és képesek lennének új csapatot építeni, de Berlusconi 73, Galliani 65 éves. Át kellene adniuk valakinek a klub vezetését.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.14. 09:04:15

@Nűnű: Annál nagyobb bajom sohase legyen, hogy nyer a csapatom. Egyébként összekeversz valakivel. Egy másik blogban már leírtam, hogy bár sohasem rejtettem véka alá Spalletti iránti rajongásomat, most Ranieri a drága Roma edzéje, így neki kell drukkolni.

Sőt úgy érzem, hogy a posztot nagyszámban kommentelő Spirito Juve-örs, a zebráknál töltött időszak miatt kissé alábecsüli R. edzői képességeit. Ranieri kihozta abból a Juvéból, ami benne volt. Az a keret, amely most Ferrara rendelkezésére áll fényévekkel erősebb, mint Ranierié volt.

Bunyom 2009.09.14. 20:57:01

Sziasztok!

Kicsit OFF, kicsit mégsem, de ajánlom figyelmetekbe:
olaszforum.blog.hu/2009/09/14/jatszunk_piros_feher_zoldeset_a_bl_ben

Mr.AT 2009.09.14. 21:06:12

@popp: Szerény kérdés: mit nyert eddig Ranieri?

Válaszolok is: egy kupát a Fiorentinával, és egy másikat a Valenciával (most az ilyen egymeccses szuperkupákat hagyjuk).
Írd és mondd, 1987 óta, azaz 22 év óta edző. Nem az a győztes típus, na.

giacinto 2009.09.14. 21:42:10

@raoul_duke:

"Egy darabig még saját lendületétől működött az egész (pl. a 2007-es csapat szerintem nagyon jó volt)"

Sztem az a BL-cím csak ártott nekik. Akkor elhitték Gallianiék hogy minden a legnagyobb rendben van, nincsen semmi gond, tök jók vagyunk, miközben már akkor is a 4. helyért kellett kaparni a bajnokságban...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.14. 21:57:39

@Mr.AT: Tudom, hogy te csak trófeáéban mérsz, de attól még, hogy abból keveset nyert még lehet jó edző. Igazságtalanság átsiklani attól az aprócska tény fölött, hogy igazán top-giga csapatok közül csak a Juvénél dolgozott, ráadásul pont abban a két évben, amikor irreális lett volna Bl-trófeát vagy Scudettot várni a zebráktól.

Ezzel szemben viszont a huszonkét éves pályafutása alatt dolgozott mindhárom topligában és csak az Atletinél, illetve a második valenciai korszakában bukott igazán méreteset.

A többi csapatánál megállta a helyét, sőt. Ne felejtsük, hogy a Nápolyt és a másodosztályból fölhozott Fiot is nemzetközi kupáig vitte, ő rakta le a Cúper-féle Valencia alapjait, majd Bl-elődöntőbe vitt egy a mostaninál jóval gyengább Chelsea-t.

Ami kissé aggaszt, hogy nemigen bízik a fiatalokban, pedig nálunk ott van Menez, Guberti és Cerci is.

Persze furcsa volt vasárnap, hogy négy év után nem Spalletti ült a padunkon, de ezt is megszokjuk majd.

giacinto 2009.09.14. 21:58:48

egy kisebb összeget mernék tenni a Genoa év végi BL-helyére, amely nem is biztos, hogy a 4. lesz...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.14. 22:00:46

@giacinto: Szerintem meg kifognak pukkadni, de az 5-6. helyre megint odaérhetnek,

giacinto 2009.09.14. 22:35:13

@popp:

+egészen széles keretük van, abból nem lehet baj

+ egy zseniális edző (akit José után szívesen látnék az Inter padján is)

+egy meggyengült milan és Fiorentina az ellenfél a 3. helyért.

A Napoli viszont ultragáz, tele középszer vagy annál is szarabb emberekkel (4-5 helyen nagyjából rendben vannak), és megsúlyosbitva egy kontárral a kispadon.

Matteo_B 2009.09.14. 22:38:16

Reméljük,hogy kipukkadnak.:D

Matteo_B 2009.09.14. 22:41:30

Per pillanat úgy tűnik ,hogy a 3-6-ig helyig a Milan,Fiorentina,Genoa,Roma között bármilyen sorrend kialakulhat szerintem.(Laziot direkt hagytam ki):D

Mr.AT 2009.09.14. 23:15:52

@popp: Erről már beszélgettünk egyszer, én személy szerint úgy gondolom, Ranieri igen alkalmas arra, hogy középszerű keretből jó csapatot csináljon, de nem alkalmas arra, hogy jó keretből győztes csapatot csináljon. Valahogy nincs meg benne a szükséges plusz.

Simán kinézem belőle, hogy behozza BL-helyre a Romát, de azt nem, hogy ha mondjuk a példa kedvéért kapna 300 Mio EUR-t, akkor bajnokcsapatot tudna építeni ugyanebből a csapatból.

Biztos lesznek majd, akik nem értenek egyet, de az akkori Chelsea kerete szerintem erősebb volt a PL akkori mezőnyéhez képest, mint a mostanié a mostani mezőnyhöz képest, ehhez képest ő nem ment velük semmire, még egy árva FA-kupát sem sikerült összehoznia.
(Még mielőtt beindulna a tiltakozás, csak megemlítenék pár nevet akkoriból: Hasselbaink, Bogarde, Desailly, Zola, Panucci, Gronkjaer, Melchiot, Le Saux, Poyet, Di Matteo, Wise, Tore Andre Flo, Gallas, Morris, Leboeuf, Babayaro, vagy épp Lampard és Terry.
Aztán ezekhez az alapokhoz megkapta a 2003-2004es utolsó szezonjában az emlékezetes igazoláscsomagot, másfél hónapon belül érkezett Crespo, Makelele, Veron, Mutu, Geremi, Damien Duff, Joe Cole, Scott Parker, Wayne Bridge, Glen Johnson, Smertin, Ambrosio és a többiek, még felsorolni is húzós.
És az eredmény megint semmi.)

raoul_duke 2009.09.14. 23:34:24

@giacinto: szerintem az nagyon jó csapat volt, de igen az után a győzelem után kellett volna újragondolni és újraépíteni a Milant. Az akkori 4. hely az annyira szerintem nem vészes (ha jól emlékszem akkor kezdődött pl. -8 ponttal a bajnokság) a BL 1. hely mellé, a későbbiek igen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.14. 23:46:33

@Mr.AT: Idénre én kiegyeznék egy Bl helyezésben és egy jó EL szereplésben. Egyébként szerintem a 2004-es Chelseaval is hozta magát második lett a PL-ben. Emlékezhetsz az volt Henry-Bergkamp-féle Arsenal legnagyobb éve, veretlenül nyerték a PL-t. Abban az évben nem lehetett megállítani az ágyúsokat csak a Bl-ben, ahol épp Ranieri Chelseaje állta útjukat. A Monaco elleni kiesés volt talán az a momentum, ami alátámaszthatja a teóriádat, miszerint Ranieri esélyes csapattal nem tud odaérni. Szerintem talán ez az egyetlen reális lehetősége volt az igazán nagy győzelemre a huszonkét év alatt.

Na de végre átlépte a Rubicon és Rómában a serege.
süti beállítások módosítása