Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A - Szezon- és hétvégi jóslatok

2009.08.22. 13:36 _benito

A Németországban zajló felgyorsított NB I. és a zátonyon folyó atlétikabajnokság eddigi történéseitől lezsibbadt aggyal hozzuk az örömhírt: indul a világ legjobb bajnoksága, a Serie A. A bajnoki címért folyó versenyfutás legjobb esetben is kétszereplős lesz, de idén a táblázat első fele nagyon komolyan megráncigálhatja a legjobbakat. Aligha lehet 2010-ben olyan bajnokot avatni, akinek 3-4 veresége van, és ez – az olasz futballban gründolt gazdasági átszervezés mellett – hosszabb távon is segíthet a liga csapatainak versenyképessé tételében. Inter-Juve pofozkodás, erős és motivált rómaiak, régi dicsőségét eséllyel hajhászó Genoa, hullámzó, de tökös Fiorentina, és nagy kérdőjel, a Milan. Idén minden fordulóban izgulhatunk, hogy pályára lép-e az egy szem magyar (az elsőben mindenki a kezdőbe tippeli), a Lazio szurkolóinak nagy örömére visszatértek a komcsik, és persze – ahogy mindig – idén is: forza Chievo!

Kezdjük a legfontosabbal: a bajnokság legnagyobb esélyese idén is az Internazionale. Mourinhónak viszont ki kell találnia valami újat is, mert ha ugyanazzal próbálkozik, amit tavaly csináltak, abból baj lesz, ráadásul idén nem valószínű, hogy beleférne 8-10 fordulónyi csapat- és szisztémakeresgélés. A legfrissebb hírek szerint Sneijder nem kíván a Serie A-ban labdarúgni (dicséretes önkritika), Sztankovics pedig már tavaly is csak azért volt elfogadható megoldás az irányító szerepkörében, mert satnyák voltak az ellenfelek. Idén ez kevés lesz, főleg, ha végre rájönnek az ellenfelek, hogy az egyik csatáruknak vissza kell lépnie a felfele induló Maiconnal. Eto’o és Milito nincsenek hozzászokva, hogy hunyorogniuk kell, olyan messze áll tőlük a legközelebbi csapattárs, és bár mindketten kiváló csatárok, labda nélkül teljesen hiába azok. Erről korábban már értekeztünk, most csak annyit tennénk hozzá, hogy idén talán az is kiderül, milyen edző tulajdonképpen Mourinho.

Ahogy az is idén fog kiderülni, milyen edző Ciro Ferrara. A Juventus látszólag megoldotta legnagyobb gondját, azaz lett egy olyan középpályása, aki a Bundesligában képes volt magas szinten mozgatni egy csapatot, jól passzolt és még jobban lőtt. A nagy kérdés úgy hangzik, képes lesz-e ugyanezt hozni a Serie A-ban, ahol nem négy méterre állnak tőle az egyébként is ügyetlen védők, hanem rászippantják magukat a Diego feliratra, és addig fingatják, míg el nem gurul a gyógyszer, és ki nem állíttatja magát. Ez a veszély a másik oldalról áll Felipe Melóra is, bár mindkét játékossal komolyat erősödött a csapat, amely viszont elmulasztott szélsőhátvédet vásárolni. Mivel a legideálisabb felállás a 4-3-2-1 (vagy 1-2), a szélsőjátékot a hátvédeknek kellene prezentálniuk, más szóval ez lehet a Juve legnagyobb baja idén. Egy kifejezetten szép (3. hely) és egy nagyon csúnya (2. hely) szezon után újabb csillagért indul a Juve, az előjelek alapján nem is esélytelenül.

Igazából nem is akkora kérdőjel a Milan, merthogy elég egyértelműnek látszik, ez bizony nem fog menni. Szegény Leonardótól azt várják, hogy látványos focit játszasson a csapatával, csak játékosokat felejtettek el neki adni hozzá. Látványnak megteszi, hogy Ronaldinho a középpályán százezredszer néz balra és passzol jobbra, csak haszna nem sok van (mihaszna?), így pont ugyanaz a bajuk, mint az Internek: nincs, aki eljuttassa a labdát az egyébként valóban kiváló csatárokhoz. Hogy a Milan nem az Interrel fog tusakodni a helyezésekért, annak meg az az oka, hogy se védelmük, se középpályájuk nincs. Nagyon fáj ezt leírni 2007 BL-győzteséről, de ez egy összegányolt sufnicsapat, amiért Berlusconit eméssze el a pokol tüze (erre amúgy is jó eséllyel indul). Az elnök utasítására az orosz rulett brutál verziójával kísérletezik a Milan (öt golyó) azzal, hogy Ronaldinhóba helyezi minden bizalmát. És persze, hogy nem az elnököt fogják kirúgni, amikor télen 9. lesz a csapat.

A Roma Celladammal folytatott ígéretes tárgyalásai kútba estek, az anyagi fos változatlanul ellepi a város bordó felét, de ha a sérülések elkerülik őket (elsősorban Tottira és a védelemre gondolunk), a farkasok idén is ott lehetnek a dobogó közelében. És ott is lesznek, mert bár Panucci elengedése óriási baklövés volt – különösen, ha Burdisso érkezik a helyére – a Roma kifejezetten erős, komplett csapat, amelynek nagyon nehéz nem azonosulni a játékstílusával. Bajnokesélyesnek nem mondanánk őket, a keret mélysége nem elég egy ilyen hosszú szezonhoz, de ha a rajtot nem baltázzák el úgy, ahogy tavaly, komoly részük lesz a bajnokság izgalmassá tételében. Ha másért nem, hát azért, mert az utóbbi években ők voltak azok, akik a leginkább megfingatták az Intert. Figyeljük Menezt, hátha idén.

Róma másik felében is nagy dolgokra készülnek, és 2009 eddig nem is sikerült rosszul a Laziónak, hiszen Olasz Kupa- és Szuperkupa-győzelemmel léphettek ki az Európa Ligába. A Foggia, Zarate – Rocchi (Pandev) trojkát senki nem fitymálhatja le, Liechsteiner és Kolarov között végre előreléphet Diakité. Rendben van a Lazio, őket feltétlenül a táblázat elejére tippeljük, és ha hajlandóak komolyan venni, akár a nemzetközi hadszíntéren is elérhetnek szép sikereket.

A Genoa már tavaly is rendben volt, és hiába veszítette el két igen fontos játékosát, Thiago Motta helyére megszerezte a tökéletes helyettest, Hosszein Hardzsát (többen Kharja néven fogják felismerni) a Sienától, és csatárgondjaik sem lesznek, hiszen Crespo mellett visszatért Figueroa is, akinek ha van kedve játszani, sokra képes. A Genoa egészen biztosan harcban lesz a BL-helyekért, és nem vennénk rá mérget, hogy nem éri el valamelyiket. Egyszerűen nem találunk hibát a csapatban, még a bravúrkapus (ez nem feltétlenül hízelgő jelző) Rubinho helyét is világbajnokkal tömték be, Amelia a Barberából költözött a Marassiba. Rájuk is áll, amit a Lazióra (és a Romára) mondtunk: az Európa Liga komolyan vétele szép eredményekkel kamatozhat, ugyanakkor a bajnokság rovására is mehet.

Érdekes a Fiorentina helyzete, mert első látásra kövekkel teli hátizsákkal térdelnek a rajtgépbe Usain Bolt mellé. Marchionnit és Zanettit nehéz lenne erősítésnek nevezni, Melo pedig biztosan hiányozni fog, de talán ez a két játékos képes lesz hasznosabb játékra, mint a Juventusban, és a támadószekcióval itt sincs a világon semmi baj. Ami gondot okozhat, az a középpályán pusztító fegyver hiánya, sem Montolivo, sem Zanetti nem az a fajta tank, ami nélkül lehetetlen a Serie A-ban sikert elérni (igaz, passzolni mindketten jobban tudnak, mint a többi csapat hasonló poszton játszó játékosa). Ráadásul ott lesz a sorozatterhelés is, a Sporting ellen 2-2-ről kezdik a visszavágót Firenzében, esélyes a BL, ehhez pedig kicsit vékonynak tűnik a csapat.

A Palermo és a Napoli nem sokat változott, előbbiről annyit érdemes tudni, hogy náluk nevelkedik az egyik legígéretesebb középhátvéd, a dán Kjaer, aki idén robbanthat, utóbbi pedig újra a szokásos nagy tervekkel vág neki a szezonnak. Kicsit furcsa, hogy ha már elhoztak egy csatárt Udinéből, akkor az miért nem a nápolyi születésű Di Natale volt, de azért a Quagliarella-Lavezzi kettős is sokat hozhat nekik, főleg, ha van előttük egy center. A versenytársak erősödése miatt egyiküktől sem várunk lényegesen többet a tavalyinál, de a középmezőny élére jók lehetnek.

A fél csapatát kicserélő Catania szintén a középmezőnybe várható, ahogy a Serie A egyik legjobb csatársorát felvonultató Sampdoria is, ahol a Cassano-Pazzini kettősön áll, vagy bukik a mutatvány sikere. Itt ver majd tanyát a Quagliarellát Corradira cserélő Udinese is, tőlük idén is számítunk néhány meglepő eredményre, amelyeknek a fele nekik fog fájni, a másik meg az ellenfeleknek. A kis csacsik idén is megúszhatják a kiesést (kollektív szívünk idén is a veronai pékekért dobog majd), az Atalanta várhatóan idén is elsősorban otthon gyűjtögeti majd a nyugodt semmittevéshez szükséges pontokat, a Cagliaritól pedig szeretnénk a tavalyi parádézás folytatását látni.

Mascara és az év gólja

A kiesés elleni harcban talán a Parma lesz legkevésbé érintett a feljutók közül, a Bari és a Livorno viszont bicskázásba torkolló harcot folytat majd a Bolognával, és a Sienával. A hátsó traktusban idén is lesz olyan csapat, amely már a télen kiesik, de persze nagyon drukkolunk majd, hogy ez ne a Koman Vladimirrel felálló Bari legyen, és hogy a biztos bennmaradáshoz a magyar U21-es válogatott minél jobb játékkal járuljon hozzá.

Az első fordulóra rendelt blöffjeink (nem beszélhetünk többről)

Genoa-Roma 3-1
Az első fordulóban rögtön rangadó, két európai reprezentáns esik egymásnak a Marassiban. A Roma ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta: sérülés és eltiltás miatt hat alapember nélkül próbálja meg feltartóztatni a Genoát, amelyben szintén módjával küldik csak csatába az új szerzeményeket. A tippünket látszik alátámasztani, hogy a héten mindketten Európa Liga-visszavágót játszanak, és míg a Genoa szinte páholyból (de legalábbis kétgólos előnyről) várja az Odense elleni meccset, addig a Romának az idegenbeli döntetlen után győznie kell hazai pályán a Kassa ellen. A szlovákiai meccset (3-3) követően egyébként De Rossi azt mondta, ha a csapat úgy játszik a Serie A-ban, mint Kassán, alaposan meg lesznek ruházva. Mindkét csapat ott lesz a főtáblán, és az olasz bajnokságban is tényezők lesznek, de ehhez most csak a Genoa vesz jó startot.

Inter-Bari 2-0
Ahol csak megnéztük, mindenhol a kezdőbe jelölték Komant (incl. Gazzetta), akit ezek szerint felváltva fognak masszírozni az Inter lánctalpas középpályájának tagjai. Nem ezen a párharcon dől majd el a meccs, nem számítunk Inter-parádéra, de a hárompontos start azért meglesz.

Juventus-Chievo 1-0
Csak két újonc mutatkozik be a Juventusban, közülük is csak egy lesz olyan, akinek teljesen új lesz a Serie A légköre csíkos mezben. Diego ideálisabb ellenfelet nem is találhatna a bemutatkozásra a Chievónál, és magunk is nagyon kíváncsian várjuk, hol fog játszani a brazil. A Machisio-Poulsen tengely középen biztosít némi esélyt a veronaiaknak is, akik hagyományosan igen bátrak Torinóban.

Siena-Milan 0-1
A Robur hagyományosan szarul startol, és a Milannál pontosan tudják, mennyire rettenetesen fontos az első forduló. Egy Siena ellen talán még Ronaldinho is a közösség hasznos tagja lehet, de ha a hazaiak belelkesednek, a Milan egyből belenézhet egy horogba. Szerintünk nyitásnak nem fog, viszont eláruljuk, a Siena kiesik.

Lazio-Atalanta 3-1
Túlzás lenne parádézásnak nevezni a Lazio Inter elleni pekingi performanszát, de a győzelemhez pont elég volt, így nincs okunk feltételezni, hogy ne részesítenék szigorú elbánásban a bergamóiakat. Az Atalantánál Doni élesben csiszolódhat az új ékkel, Acquafrescával. De ki rúgja majd a büntetőket?

Palermo-Napoli 1-1

A jó start jelen esetben kevésbé fontos, mint a rossz elkerülése, ez pedig nálunk egy döntetlent jelent. Viszont mindkét csapatnál olyan jó csatárok vannak, hogy egy-egy gólt látunk felvillanni a kéthavi semmittevéstől meglehetősen opálos üveggömbben. Nem mintha használatban tévedhetetlen lett volna…

Bologna-Fiorentina 0-0
A 8. fordulóban kettesre adnánk, de most sokkal fontosabb dolga van a Violának annál, semhogy különösebb erőtartalékokat mozgósíthatna holmi kiscsapatok leigázására. Egyébként sem tudjuk, mire számítsunk attól a Bolognától, amely az utolsó utáni pillanatban ugrált ki a krokodilok közül tavaly.

Livorno-Cagliari 1-1
Ki más tartaná magasra a Che Guevara-zászlót, mint a főkomcsi, Lucarelli, aki néhány kellemetlen vendégjátékot követően tér haza, hogy bent tartsa a toszkánokat. A Cagliarit nagyon megkedveltük tavaly, jelentősen nem is változtak, ha a centerposzt lyukát betömik, nincs okunk feltételezni, hogy ne lennének ugyanolyan süti kis csapat.

Catania-Sampdoria 2-1

A szicíliaiak pont az ilyen meccseket szokták simán hozni, a Samp meg elbukni. Delvecchio új-régi csapatában játszik a régi-régi ellen, de nem az ő játéka jelenti majd a különbséget, hanem a Morimoto-Mascara csatársor, amely hazai pályán képes lesz felülmúlni a vendégekét. Veszélyes tipp, a Catania nagyon sokat változott tavaly óta.

Udinese-Parma 3-2
Valahol furcsa nekünk, hogy az Inler-D’Agostino páros még nem kelt el csomagban, és Di Natale is Udinében kezdi meg a szezont, ráadásul megfelelőnek tűnő helyettes érkezett Quagliarella helyére, úgyhogy idén sem lesz könnyű falat senkinek az északi kirándulás. Parma is északon van, de annyira azért mégsem, pedig Panucci duplázik bemutatkozásként.

415 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a szakértelem

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr91330670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calcio_di_rigore 2009.08.22. 14:29:18

Marchisiot megtalálni böszmeség, az egyik legnagyobb érték a csapatban, már most.

A veronai bohócalakulatot már most el kell kezdeni taszigálni a Serie B felé, remélhetőleg a Hellas hamarosan összekapja magát, és rendet tesz a városban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 14:50:49

Hideg fejjel sajnos én is Genoa győzelmet tippelnék. Ugye hátul lyukasak leszünk mint a pálinkásüveg Puhl Sanyi kezében. Juan még lábadozik a konföd kupán elszenvedett sérüléséből - legtöbbször a Selcaoban sérül meg -, és Mexes még az előző szezon végén sárgázta ki magát (mondjuk indulhatna az új idény tabula rasával). És sérült Doni is helyette egy hasonló képességű lepkevadász, bravúrkapus Artur fog védeni. Vucsinicset, Okakát és Perottát viszont tudjuk minőségi játékosokkal pótolni. Ha jók vagyunk elől, akkor lehet 3-3 is, de valószínűbb a hazai siker.

Én úgy tudom, ha nem is nápolyi, de calabriai gyerek a Quagliarella, ráadásul Lavezzi stílusa hasonlít is Di Natalééra. Jó csapat lesz a Napoli, na.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.22. 14:57:18

Kíváncsi vagyok, vajon Fülöp közvetíti-e az Inter Barit, és elélvez-e ha netán gólt rúg a bari?

numerakirály 2009.08.22. 15:03:39

összegányolt sufnicsapat -- 20 éve milan-szurkolóként pont ezek az érzések kavarognak bennem. Ennyire félve rég vártam a szezont, bár a 2007-estől se vártam sokat (elment sheva), aztán egész jó lett. Csak a nagyon optimista énem látja, ahogy R80 és Seedorf tömi gólpasszokkal Huntelaart, és Pato lesz a serie a legnagyobb csillaga. Na egész jól hangzik :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.22. 15:11:46

Hát, pont Marchisióba belerúgni...

Annak örülök, hogy a gólszépség-értékelő világbizottság szerint is Mascaráé lett az év találata.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.08.22. 15:12:23

Nem tudom, miért van az az érzésem, hogy a Parma megint futni fog, remélem, azért nem így lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 15:17:39

@Great Cornholio: Én meg remélem, hogy gólt rúg a Bari ;-).

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.22. 15:22:30

@dino vercotti: marchisio a kedvenc juve-játékosom a mostani keretből. csak azt voltam bátor megjegyezni, hogy poulsennel párban nem feltétlenül a legszerencsésebbek.

a bizottság már tavaly döntött a kérdésben, méghozzá a gól után 22 perccel.

terstyánszky 2009.08.22. 15:27:40

Azért, az egy szem magyar, az kettő.

calcio_di_rigore 2009.08.22. 16:11:09

@_benito: Sokszor említetted tavaly, hogy a Juve az első fordulóban játszott a legjobban- a Poulsen-Marchisio tengellyel.

Amúgy meg szinte biztos vagyok benne, hogy Poulsen nem lesz holnap kezdő.

Titi120 2009.08.22. 16:58:07

Fogja még a Juve - tábor Diego csukáját csókolgatni !

pytho 2009.08.22. 17:19:30

@993bela: Őőőő... ki a másik? Vagy Garicsra gondoltál?

Mr.AT 2009.08.22. 17:56:27

Végre elkezdtél normálisan melózni, _benito, két hónap után ideje volt.

Felipe Melo, Sissoko és Giovinco nélkül játszunk holnap, hiányozni fognak.

A Gazzetta szerint a Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Molinaro - Camoranesi, Marchisio, Poulsen, Diego - Amauri, Del Piero kezdővel nyitunk, gondolom te is erre alapoztad a Poulsen-Marchisio kettősről írtakat.

A felkészülési meccsek alapján szvsz meglepő lenne, ha nem Tiago kezdene Poulsen helyett, bár az is igaz, hogy a portugál lényegesen kevesebbet védekezik, mint a dán.

És nem hiszem, hogy megállunk egy gólnál, nagyon bizonyítani akar mindenki, különböző okok miatt. Tippem 4:1.

Mr.AT 2009.08.22. 17:58:50

Amúgy meg már várom, hogy mikor érkezik az első spanyol/angol/német/bolgár/fehérorosz fanatikus, hogy gurgulázva fröcsögjön az "indul a világ legjobb bajnoksága, a Serie A" bekezdésre... :-)

pytho 2009.08.22. 18:06:36

Tud esetleg az esti meccsre valaki jól működő streamet? Egy hete szórakozik a kábelszolgáltatóm és nem szeretnék erről lemaradni miattuk... :(

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.08.22. 18:53:04

Campaniában (Castellamare di Stabia) született Quagliarella, és mindig emlegette, hogy: Csak a Nápoly, csak a Nápoly!

Szóval, szereti Nápolyt és Nápoly is szereti őt! :))

Talán először nem fogok ellenszurkolni az Internek! :)))

Nem bántani Berlusconit! Csak a jót akarja!...................
a csajok közül

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 19:04:42

@mbemba: és miért nem szurkolsz az Inter ellen?

Rino 2009.08.22. 19:23:44

Mindig ledöbbenek, hogy lehet ezt a középszerű juvét ennyire túlértékelni, aztán rájövök, hogy a szerző nyilván nekik szurkol. kár.
FORZA MILAN

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.08.22. 19:37:26

@popp: Nem egyszemélyes csapat lesznek! A balkáni svéd elment. Úgy rémlett a kommentig a kaszálógép Vieira is. De nem így történt. Múúúúúúúval pedig soha nem volt gondom - úgy igazán.

Eto'o és Milito rokonszenves játékosok.

Persze a jó öreg Materazzi még alakíthat a hozzáállásomon. Bár ez sem igaz! Őrá már haragudni sem lehet. :))

Elsősorban azért nem szerettem őket, mert hülyemód költötték a pénzt. Ez már nincs így!

tjunior 2009.08.22. 19:41:50

@Rino: ez a középszerű Juve tavaly mintha lemosta volna a Milant a pályáról...
ha van túlértékelt csapat akkor az a Ronnie, Pirlo vezete Milan

Feech 2009.08.22. 19:42:29

@Mr.AT: A vicceket nem szabad komolyan venni. :D

Matteo_B 2009.08.22. 19:51:07

Észre vette valaki hogy a lazio képen valaki mobillal fotózik.:DNincs jobb dolga ünneplés közben?Meg különben is mindenki őt fotózza,akkor ő minek...

IronRock 2009.08.22. 20:04:17

Izé, benito, azért szégyelld magad légy szíves, hogy a Siena-t kiesésre tippelted. Masszív és szimpi csapat az (legalábbis nekem), valszeg nem fognak EL-helyezésért küzdeni idén sem, de kiesni nem fognak.
Amúgy most Treze maradt a Juve-ban? Kissé kiestem mostanában az átigazolási körforgásból és nem tudom hogy ki merre és miért. Mellesleg, Diego nem fog beválni. (Én reméltem már a téli átigazolási szezonban is, hogy csak kacsa hogy megveszik, de voltak olyan hülyék...) Miután már mindjárt az első meccsen össze-vissza rugdalják a védők, előbb-utóbb elborul az agya és kiállíttatja magát egy különösen durva és alattomos szabálytalansággal, amiért vagy 10 meccsre elmeszelik és onnantól kezdve neki annyi a Serie A-ban - szét fogják szedni valahányszor pályára lép. Ferrara meg gondolkozhat, mégis kivel helyettesítse... Ha nem is az első meccsen, de az első pár forduló valamelyikén tuti megtörténik. Egyszerűen nem való a Serie A-ba.
Még egy kérdés: Nedved végül hol kötött ki? Ugye nem a Lazio-ban?
A bajnokságot tekintve meg marad a tavalyi sorrend...Inter a bajnok, Juve második és Milan a harmadik, A Genoa-Roma-Fio hármas meg brusztol a negyedik BL-helyért.

Rino 2009.08.22. 20:33:22

@tjunior: no offense, én jókat mosolygok a posztokon... de hát mit lehet tenni, meg lett mondva, 9.leszünk:DD

RolloJuve 2009.08.22. 20:51:48

@pytho:
Siena-drukkerek itt szurkolhatnak:
atdhe.net/8682/watch-siena-vs-ac-milan
angol kommentár

giacinto 2009.08.22. 20:52:46

ügyesen ráillesztetted CSAK a milanra a ZERO TITOLIT!

pedig tudnék más csapatokat is említeni :) no nem a Laziot.

annyit meg most elárulok hogy teljesen másképp fog játszani az Inter- Ibra nélkül.

Közben a Roma-Burdisso házasság uficcsále.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 21:02:43

@giacinto: Holnap már lehet, hogy játszik is, mert se Juan, se Mexes.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 21:06:10

Ezt a Curcit miért nem bírtzuk visszavinni a nyáron a Roma kapujába?

Rino 2009.08.22. 21:50:56

ennyit a látványos fociról.......

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 21:54:14

Nem biztos, hogy olyan rossz lesz ez a Milan. Nesta finom, elegáns megoldásait el is felejtettem már. Ronaldinho két óriási passzt osztott a két Milan gól előtt és Pirlo sem mozog rosszul, a két gólt szerzó Patoról nem is beszélve. Persze még ennek a meccsnek sincs vége és ugyan nem rossz csapat a Siena, de jóval komolyabb kihívások is várnak a Milanra az idén.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.08.22. 22:57:36

Úgy olvasom a hírekben, hogy Dinho végre visszatérőben a valós tudásához. Remélem így is folytatja!

freiwald 2009.08.22. 23:00:46

@popp: Ez még kevés az üdvösséghez, de biztatóbb, mint a warm-up volt, nem beszélve arról, hogy ez a győzelem úgy kellett már, akár koldusnak egy falat kenyér.

freiwald 2009.08.22. 23:02:28

@popp: Továbbá: Nesta-Silva rulez!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 23:15:50

@_Maverick: Szerintem Pato két gólja ellenére is Ronaldinho volt a mezőny legjobbja. A két gól előtt adott egy direkt gólpasszt, meg egy olyat amelyik hokiban szintén aszisztnak számított volna. Emellett volt egy ollózása, amelyik után igencsak nyújtózkodnia kellett Curcinak. Amúgy is sokat volt játékban, jó passzai és remek ritmusváltásai voltak. Ami még föltűnő, hogy nincs már pocak megint ki van szálkásodva, Lehet, hogy bejön a korábbi spekulációm és Leonardo tudja motiválni.

@freiwald: Nagyon elegánsan fociztak Nesta és Thiago Silva, de várjuk még ki hogyan állnak a lábukon egy a Sienánál nagyobb nyomást gyakorló csapat ellen.

freiwald 2009.08.23. 00:22:41

@popp: Persze. Korai lenne még osztani s szorozni, de azért bennük valahogy bízom. Az Inter más tészta lesz ez nem vitás. Ez csak egy gyengécske Siena volt, akit ütni kellett, mert a bajnokság az ilyen falatkák elfogyasztására épül. Szerencsére ez megment. Kiváncsian várom a fennmaradó csapatok csatáit és persze az elkövetkező derbyt. Fura lesz így a második fordulóban két ilyen - papíron - éles meccs mint a Milan - Inter valamint a Roma - Juve.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 00:32:17

@freiwald: Tényleg az Inter elleni már egy elég komoly vizsga lesz. Nekünk meg nagyon meleg az első két forduló Genoa idegenben, Juve otthon. Ha kettőből egyet már örülnék, ha négy pontot hoznánk röpködnék. Azért Forza Roma!

Egyébként nem is értem hogyan lehet ilyen hamar milánói derby, korábban az első öt-hat fordulóba nem is sorsoltak rangadót.

calcio_di_rigore 2009.08.23. 01:03:03

De gyenge meccs volt. Nem sokszor látok Sienát, de ez semmire sem elég az A-ban, tavaly az Inter elleni elcsalt meccsükön összehasonlíthatatlanul jobbak voltak. Legalábbis gyorsabbak, pontosabbak, lelkesebbek.
Most meg leállnak állófocizni a Milannal, magukra húzzák őket, ahelyett, hogy letámadnák, szétfutnák őket {mert rugós fociban (de jó is volt az) Ronaldinho sokkal többet tud náluk, ennyi azért még megmaradt neki}. Érthetetlen.

freiwald 2009.08.23. 01:27:15

A sorsolást egy elősorsolás előzte meg, mely megszabta, mely csapatok játszanak biztosan hazai pályán az első fordulón belül , de több megkötés nem volt. A vicc az, hogy akár konzervnyitó is lehetett volna a derby, de a végén - ha jól tudom erre sem volt még példa - mint az már ismert a másik fordulóra jutott a Madonnina. Ez sem nevezhető éppen kései derbynek.

A csapatodnak ugyan össze kell állnia és fel kell vennie a ritmust, ám szwrintem még félig ülve is jók vagytok a BL-re. Meg aztán a sors fintora... Ma pl. ezért a Milanért - a toszkán melegben aratott gyözelem ellenére - sem adnának sokan akár csak egy fillért is. Aztán persze lehet meglepnek mindenkit. Túlságosan gömbölyű a labda, ahhoz, hogy az erőviszonyokat érintő prognózisokat kész tényként kezeljük. Szerintem az igazi mérleget féltávnál lehet megvonni. Már csak azért is, mert a realitások mezején pl. konkrétan a Milan az elmúlt időszakokban a vízválasztóhoz érve rendre kiszált a mézesbödönért folyó harcokból. Nagy volt az űr az Inter mögött. Itt az idő, hogy valaki megszorongassa a torkukat, mert uncsi a szakadék, s a talján futballnak sem tesz vmi jót, ha már beharangózáskor ennyire egyértelmű a calcio egésze.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 01:50:21

@freiwald: Azért mi tavalyelőtt odaraktuk a kést az Inter torkához. De most erősödött a derékhad, például a Napoli, a Lazio és a Palermo, aztán a Genoa és a Fio idén sem lesz rossz, az Udinesétől meg továbbra is minden kitelik. Ha ezek a csapatok egyformán kellemetlenkednek az összes nagynak, akkor izgalmas lehet a bajnokság.

North15 2009.08.23. 02:10:30

A Nesta-Silva párossal nem lesz nagy gond, ez látszott korábban is. Csak a baj, hogy nem két emberből áll a csapat védekezése. A szélsőhátvéd poszt nagyon lyukas. Zambrotta és sajnos Janku is leáldozóban van egy ideje, a cserék meg...
Valamint imádkozom Abbiati mihamarabbi visszatéréséért, mert Storari sem valami biztos pont.

Ronaldinho nagy visszatértét meg felesleges minden jobb játéka után felhozni. Sohasem lesz olyan, mint a Barcában volt, ez egyértelmű. Azt a lendületet már sosem nyeri vissza. De igazából nem is kell Neki, és nem az a cél. Akarjon focizni és osztogasson ilyen passzokat, valamint üsse fejbe Pirlot, ha az be mer állni a labda mögé bármilyen pontrúgásnál. Ennyi bőven elég Tőle.

Ez a Milan összességében még így is bőven jó egy 3. helyre. De most még nehéz nyilatkozni a végéről, hiszen itt egy meccsen minden meglepetés nékül bárki megverhet bárkit.

smartdrive 2009.08.23. 03:33:26

@freiwald: "Már csak azért is, mert a realitások mezején pl. konkrétan a Milan az elmúlt időszakokban a vízválasztóhoz érve rendre kiszált a mézesbödönért folyó harcokból."

három metafora egy mondatban már súlyos, kétoldali modorosságot jelent

drani 2009.08.23. 10:33:28

Nem volt azért annyira meggyőző a Milan, hogy megnyugodjanak a szurkereik. A Sienának nem lett volna szabad gólt rúgnia. Nesta mellett megint beadtak egy labdát, amiből gólpassz is lehetett volna, ha jön vki középen. Kettejük közül Thiago Silva volt ma jobb, de remélem visszaszerzi régi formáját a Világ Második Legelegánsabb Védője is.

chisslord 2009.08.23. 12:01:51

@IronRock: Hmm... imádom ezeket a "Diego nem válik majd be a Seria A-ban, mert szétrugdalják a védők" véleményeket... Mikor felmerült a neve a Juvéval kapcsolatban nekem is voltak hasonló félelmeim, de miután gyakorlatilag egyedül verte ki az Udineset az UEFA kupából, és a Milan eltángálásában sem kis szerepet vállalt, szvsz butaság erről beszélni. Akármikor játszott olasz csapat ellen, nem hogy megállítani, lelassítani se nagyon tudták.

Mivel nem egy idegbetek valaki, attól nem kell tartani, hogy kiállíttatja magát, max attól, h megsérül. Viszont nagyon jó felépítésű gyerek, nem túl sérülékeny alkat, komoly kihagyásra kevés a sansz szerintem. Ha meg netán mégis, ott van Giovinco.

Olasz védők ide vagy oda, ott sz*pat mindenkit a gyerek, ahol kedve van. Diego Show lesz idén Olaszhonban, meglássátok. Jövő ilyenkorra már szobra lesz Torinóban, én meg megyek zarándokútra :D

freiwald 2009.08.23. 13:22:53

@popp: Inkább az Inter tette oda a nyakát (látszólag) - azért persze tetszett.

@smartdrive: Biztosan miattad. De azért valahogy csak megemészted. :) Tisztábban: most erre mit kén a költőnek reagálnia? Mea culpa-mea culpa-mea culpa.

Calogero 2009.08.23. 14:10:59

Diegótól én is parádét várok idén, mint ahogy Meneztől, Patótól és 'Dinhótól is, nem is beszélve az idén remélhetőleg újra virágzó Tottitól. A Napoli, Palermo, Lazio, Genoa, Samp, Udinese hatostól meg olyan lehet idén a bajnokság, hogy évekig emlegetjük majd

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 14:15:01

@Calogero: Ja Cassanot ki is hagytad ;-) meg Lavezzit és Quagliarellát, Di Natalét és Donit, Maccaronét és Mascarát.

Calogero 2009.08.23. 15:51:55

@popp: ja meg Zaratét, Pazzinit, Pastorét, Huntelaart, Amaurit, Pellissiert, Cacerest, Thiago Silvát, Giovincót, Foggiát :-)

Vul-Kahn 2009.08.23. 16:14:44

@popp: @Calogero: meg Burdissot, Poulsent, Molinarot, Grygerat, Zebinat, Kaladzét, Loriat, Marchionnit, Simone Inzaghit, Corradit ... ... :-)

Hispan07 2009.08.23. 16:21:20

Siena - Milan

+ nyertünk, 3 pont
+ Nesta és Silva nem rossz és ha összeszoknak, még jók is lesznek
+ Pato, Pato és Pato.
- tudom, adott pár passzot meg egyszer futott kicsit, de akkor is: Dinnye egy óriásballaszt. a Siena ellen még pont belefér, más ellen nem fog
- Dinnye egy ballaszt, de nincs helyette más igazi támadó kp a keretben, csak az öreg Klárensz. nem vagyok boldog..
- szélsővédők. botrány.
- nincs egy igazán jó kapusunk, Abbiati is csak derék iparos
- Boriska.. én mindig bízok benne, meg drukkolok, de be kell látnom, felesleges. de majd talán a Hunti, ő Pató Pállal jó páros lehet

összegezve: én dacosan, ámde vacogva várom ezt az évet. aztán kitudja, hátha korán írták/írtam le a csapatot

értelmetlen_nevű 2009.08.23. 16:22:54

@chisslord: inkább a hozzáállásával van baj. Az milyen már, hogy valaki 24 évesen elmegy levezetni Olaszországba. Tipikus brazil mentalitás.
: )

értelmetlen_nevű 2009.08.23. 16:24:04

@Hispan07: Szerintem Abbiati tavaly több mint korrekt volt. Nem ő a gyenge pont.

Hispan07 2009.08.23. 16:30:37

@értelmetlen_nevű: igen, teljesen korrekt volt. de nem egy Buffon vagy Julio Cesar szintű topkapus

értelmetlen_nevű 2009.08.23. 16:33:05

@Hispan07: Konktétan Buffonnál sokkal jobb szezont produkált. De értem mire gondolsz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 16:50:39

@Hispan07: Szerintem enélkül a ballaszt nélkül nem nyertetek volna tegnap. Ahogy látom le is fogyott.. A jövőhéten az Inter ellen meg kiderül milyen formában van igazából. Drukkolok a srácnak!

Mr.AT 2009.08.23. 17:59:44

Nos, hölgyek, urak és Great Cornholio, kezdődik a szezon. :-)

Az egyetlen valamirevaló riválisunk kezd ma a Barival 2 perc múlva, őszintén remélem, hogy a valós tudásukat nyújtják és kapnak egy hármast... :-)

daneeka 2009.08.23. 18:05:20

@Mr.AT: Mátrixé az első szabálytalanság :D

Mr.AT 2009.08.23. 18:14:04

@daneeka: "Szokás szerint nagyítóval kell keresni az olasz játékosokat az Inter csapatában (...) hopp, Marco Materazzié az első szabálytalanság." :-)

Mr.AT 2009.08.23. 18:31:41

Muntari meggyőző teljesítmény után hagyja el a 23. percben a pályát, muhahaha. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 18:36:54

Ahogy nézem valami olyasmit próbál Maicon az Interben, mint Srna a Sahtarban, jobbhátvédből irányít.

daneeka 2009.08.23. 18:41:12

@popp: Mint Bodnár a Debrecenben? :)

Mr.AT 2009.08.23. 18:45:44

@popp: Nagyjából. Hihetetlenül féloldalas az Inter, nagyjából az a játék, hogy Maicon fellohol, felpasszolják rá, aztán mindenki beszállingózik a 16osra és lesz ami lesz.

Rino 2009.08.23. 19:02:21

No aztán hajrá chievo, a döntetlen nem elég!!

Matteo_B 2009.08.23. 19:15:48

Most kezdődött el a szezon...:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:19:30

@daneeka: a gólgyártás. Bocs, a 11esek a Milan specialitásai.

értelmetlen_nevű 2009.08.23. 19:21:13

@Great Cornholio: azért abban egyetértünk, hogy ez finoman szólva véleményes volt?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:22:42

@értelmetlen_nevű: NEm. Totál egyélrtelmű 11es. Miután lendületből talpon baszták Militot, a min, hogy szabálytalan. Nem beszélve, a gólba tartó Lucio fejesről, ami kezezés után szöglet lett. Úgyhogy igen, kezdődik...

értelmetlen_nevű 2009.08.23. 19:25:45

@Great Cornholio: Nem mondom, hogy nem lehetett megadni, de ezt szerintem 10-ből 6-szor továbbengedik. Egyébként nyilván megérdemelt a vezetés, de ez nem volt egyértelmű eset.

daneeka 2009.08.23. 19:25:46

@Great Cornholio: Neked tényleg üldözési mániád van. :)

Mr.AT 2009.08.23. 19:26:34

@Great Cornholio: Szánalmas vagy. Egy teljesen tiszta ajándék tizenegyes után érdemesebb lenne csendben maradni (pont neked), és nem itt huhogni.

Sz*rt se csinált ma egész nap az Inter, egymást múlják alul a kedvenceid (ez alighanem Mourinhonak is feltűnt, lásd a cseréket), erre megszánja őket a bíró. Szégyen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:28:55

@daneeka: :) A hangok is azt mondják. :)
Az alattad levőnek meg annyit hogy remélem kiegyenlít a Bari és "még egy ajándék kamutizenegyessel" nyerünk. Csak hátha meghal szívrohamban végre és lesz kellemes fórumunk. :)

értelmetlen_nevű 2009.08.23. 19:30:33

@Mr.AT: detudtam bazzeg, detudtam. tényleg elkezdődött a szezon.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:32:18

@értelmetlen_nevű: Én örömmel nézem, ahogy hörögve fröcsög tehetetlen dühében. :) Csak egy popcorn kéne még.

daneeka 2009.08.23. 19:33:05

@Great Cornholio: A Milánnal kapcsolatban meg egyetértek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 19:33:08

Ez a Tóth Csaba megmaradhatott volna a Championshipnél, nem nagyon vágja az olasz focit.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:35:07

Na megvan ygerekek, mindjárt jön a kövi tizi. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 19:36:06

Kutuzov marsall :-D! @Great Cornholio: Az egyenlítés már megvan ;-).

Mr.AT 2009.08.23. 19:36:25

ENNYI! Na, megmutatták nektek a fiatal olasz kölykök, hogy hogy kell gólt rúgni. Nem kérni kell a bírótól, hanem meg kell csinálni.

Helyetekre kerültök idén, hehe. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:36:55

@popp: Na de most tényleg egy igazán kamutizi kéne, hogy kétség se férjen hozzá. :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 19:37:17

Tök mindegy mi lesz ma, de szerintem ez a Bari nem fog kiesni.

értelmetlen_nevű 2009.08.23. 19:39:30

@Mr.AT: Vitali Kutuzov, belorusz, 29 éves.

chisslord 2009.08.23. 19:40:24

@Mr.AT: Azért várjuk meg ezzekkel a véleményekkel a meccs végét :D

Én speckó élvezettel nézem, ahogy játszik az Inter. Meg remélem a Bárányok nem hallgatnak.

Go Bari go!

Mr.AT 2009.08.23. 19:41:36

@dino vercotti: Jó kis csapat ez a Bari, nem kétség, látszik rajtuk Conte munkája. Mondjuk az majd csak egy valamirevaló tartással és tudással rendelkező csapat ellen derül ki, hogy mire lesz ez elég, mert ez a mai ellenfél ez hulla gyenge, itt nem nehéz színezni a játékot. :-)

Mr.AT 2009.08.23. 19:42:21

Na közben majdnem ott az 1:2. Mekkora poén lenne már, ha a "nagy Inter" otthon égne rögtön kezdéskor egy újonc ellen... :-)

s4tch 2009.08.23. 19:43:15

"A Palermo és a Napoli nem sokat változott"

A Palermo mercatóját nem nagyon követtem, a Napoli viszont elég rendesen bevásárolt, 6 játékost vettek bő 47 millióért, ebből négyet egyértelműen a kezdőbe.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.23. 19:44:20

@dino vercotti: kellemes meglepetés, tényleg kulturáltan teszik-veszik, de azért ebben benne van, hogy nagyon csikorog még az inter is.

régen vártam így szezonkezdetet, nagggyon kíváncsi vagyok a juvéra.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 19:45:42

@Great Cornholio: Hát rá is vagytok szorulva egy kamutizire ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 19:45:42

@Great Cornholio: Hát rá is vagytok szorulva egy kamutizire ;-).

s4tch 2009.08.23. 19:46:19

A Palermónál az alábbi mozgások voltak:
www.transfermarkt.de/de/verein/458/us-palermo/transfers/uebersicht.html

El lehet dönteni, mennyit változtak.

chisslord 2009.08.23. 19:47:26

@Mr.AT: egy meccs nem meccs. Most szarok mint atom, de egyrészt villan egyet valamelyik kékfekete, azt bevernek kettőt egymás után.

Eddig mindenesetre Copa America All Stars - Italia : 1-1 :D

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 19:48:49

@_benito: elég sok meccsüket láttam a B ligában is, gyanús volt, hogy tudnak valamit, de azért nem az volt a mérce. Én egy olyasmi szereplést várok tőlük, mint amilyen a Napolié volt az első évben. Szerintem szélsőségesek, kiszámíthatatlanok lesznek.

chisslord 2009.08.23. 19:49:15

Kiváncsi leszek mit nyilatkozik majd a meccs után az Inter rendkívül szimpatikus edzője.

Mr.AT 2009.08.23. 19:49:31

Zene füleimnek, ahogy Milánóban zeng a füttyszó az Internek... :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:49:43

@popp: Nem ezt a meccset be kell áldozni, azért, hogy Mourinho észrevegye kiket nem kellene játszatnia többet. Kis áldozat most a jövőbeni jobb teljesítményért. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 19:50:24

És ezalatt a ballal adok be mert csak jobbal tudok lőni queresmara gondolok.

Mr.AT 2009.08.23. 19:53:18

Na, már majdnem teljes a klasszikus interes favágó különítmény sárga lap kollekciója, Materazzi, Vieira és Sztankovics megvan, már csak Balotelli hiányzik. :-)

Kár, hogy Muntarit már 23 perc után levitte Mourinho... :-)

Matteo_B 2009.08.23. 19:54:03

Közben az eredményt látva beszart a san siro digitális reklámtáblája,össze-vissza villogott.

Mr.AT 2009.08.23. 19:54:12

Rivaaas... ázze, mit hagyott ki, ajtó, ablak, szemben a kapuval... :-)

Hálát adhattok a sorsnak és a bírónak, hogy egyáltalán 1 pontot megtarthattok. :-)

daneeka 2009.08.23. 19:55:38

Ami lejött, hogy nagyon hiányzik egy Hleb vagy egy Sneijder ebből az Interből. Ha Morattinak van egy kis esze, akkor vesz valakit a hátralévő 1 hétben. Nem lesz olcsó.

Mr.AT 2009.08.23. 19:56:59

@daneeka: Vagy vesz egy normális labdarúgóklubot, ezek helyett. :-)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 19:57:21

Bergomi: "döntetlen lett ugyan, de a Bari győzelmet érdemelt volna."

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 19:59:49

Nagyot játszott a Bari. Kár, hogy csak a kapott gól után bátorodtak föl. Mindenesetre a Milan meggyőzőbb volt egy héttel a Madonnina előtt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 20:01:15

Most pedig jöhet a forduló érdemi része, azaz a Genoa-Roma.

daneeka 2009.08.23. 20:02:14

Valakinek van sport2 streamje?

BK 2009.08.23. 20:05:36

Quaresma tud vajon beadni ballal? meg belsővel? mert vmi portugál válogatott meccsről nekem úgy rémlik, hogy jobb oldalról is jobb külsővel pörgeti be. amúgy szép amit csinál néha, de furcsa, hogy legalább kettőből egyszer miért nem a könnyebb módot választja. viszont amikor a labdát megtolja, az meg kettőből egyszer túl hosszú és szerelik.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 20:09:40

"Rosszul játszottunk, 1-0 után volt több lehetőségünk, hogy eldöntsük a meccset, de nem sikerült. Nem azért nem győztünk, mert nem volt irányítónk, enélkül is vannak olyan játékosaink, akikkel meg lehetett volna nyerni a meccset. Nem tartalékoltunk a Milan ellen, majd csak holnaptól gondolunk a derbyre. A Bari nagyon jól, motiváltan játszott."

Na, Mourinho nyilatkozata, szinkrontolmácsolva. Még mindig beszél.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 20:09:59

@BK: Viszont jól tud "szivart szívni" ezért játszhat a csapatban. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 20:11:26

@dino vercotti: Észrevette, hogy kell irányító a csapatba? Akkor tényleg special one :)) De remélem a kijelöltje nem portugál lesz. :))

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 20:15:23

@Great Cornholio: mondjuk a védelem lassúságán nem segít egy irányító. Ott lehetnek még gondok a jövőben.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 20:17:33

@dino vercotti: A védelemnek nem a lassúsága a baja, hanem hogy néha birkaszellem van, és senki se tudja, hogy hogyan került oda és mit csinál ott. Meg két lóbaszót egymás mellett játszani is kockázatos.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 20:17:51

Mourinho most azt mondja, hogy még van egy hét a mercatóból, hátha jön egy irányító, de ha nem, akkor sem omlik össze a világ

patyi222 2009.08.23. 20:25:21

Barca szurkolóként leültem megnézni az Intert, kiváncsi voltam hogy Eto már az első bajnokin megmutatja e hogy miért kellett még cirka 40 milliót ráfizetni Ibráért.Megtette.Samuel egy nagyon jó atléta de sajna nem világklasszis...Sztem tökéletes keveréke Usian Bolt-nak és Ferenczi Pistának(értem ezalatt hogy nem túl technikás, de azért megrúgdossa a góljait, és néha kijön neki a lépés), de semmi több.A Barca meccseken is sokszor felhúzta az embert azzal hogy ha lőtt 2 gólt akkor is kihagyott 4 ziccert, átlag minden 3.zicceréből sikerült gólt szereznie.2 dologra tökéletes:jó atlétikai tulajdonságai miatt könnyen kerül helyzetbe, de csak ha rendesen kiszolgálják(mint a barcában), vagy egy kiscsapatban tökéletesen lehetne vele kontrázni...
De hogy az Interben mihez kezd??? ahol jelenleg a kiszolgálás teljes hiánya áll fennt(mivel nem tud fejelni ezért Maicon beadásaival se tud mit kezdeni), valamint a gyorsaságát sem tudja annyira kamatoztatni mint spanyolban vagy akár az angoloknál ,és ha gyorsan rájönnek hogy ipari mennyiségben szúrja el a ziccereket akkor kemény idők köszönthetnek rá, és vele együtt az interre is...

Milito viszont jó igazolásnak tűnik, nagyon jól mozgott, ha kap egy értelmes támadó középpályást maga mögé akkor nagyon beindulhat.
És itt a legnagyobb gond mert ezzel a középpályával(úgy hogy nem Ibra van elől) szinte lehetetlen támadni(még úgy is hogy Cambiasso hatalmas játékos de hátulról nem tudja megváltani a világot)...

Quaresma megaLOL....
Rajta csak röhögni tudok.Emlékszem mikor jött a Barcába és az Amerikai túrán bemutatkozott jó kis játékosnak tűnt...(ott is ment az előtte Rivaldotól látott ma is bemutatott beadás, meg flegmázott is ezerrel, csak az benne a vicc hogy azóta sem fejlődött túl sokat, pedig az már nem most volt:D)

A 11esről annyit hogy én nem adtam volna meg és nem azt kell nézni hogy mi történt hanem azt hogy fordított esetben a Bari megkapta volna?a fenét:)

Mindenesetre nem lennék túl optimista, mivel ha a Barinak csatára van nem Kutuzov-ja akkor megnyerték volna a meccset...

chisslord 2009.08.23. 20:28:27

@patyi222: a komment minden szava gyöngyszem

Hispan07 2009.08.23. 20:37:04

fura kimondani, de ahogy az Inter meccset néztem, az az érzésem támadt, hogy az Interből annak a bárgyú tök Dinnyének a passzai hiányoztak... (ennek ellenére fenntartom: egy ballaszt)

chisslord 2009.08.23. 20:43:42

@Hispan07: szerintem úgy általában a kreativitás hiányzik milánó kékebbik feléből. De ha vesznek is egy irányítot, mire összeáll a játék sok pont elúszik...

Törteli Tivadar 2009.08.23. 20:46:17

Mióta várok már erre a meccsre:)

Hispan07 2009.08.23. 20:53:00

vki felrakna egy Juventus felállást? köszi

Mr.AT 2009.08.23. 20:57:18

@Hispan07: Buffon - Grygera, Chiellini, Cannavaro, Salihamidzic - Marchisio, Tiago, Poulsen - Diego - Amauri, Iaquinta.

Del Piero ma délelőtti átmozgató edzésen megsérült, nincs, Felipe Melo még tavalyról el van tiltva, Sissoko és Giovinco meg sérült.

Mr.AT 2009.08.23. 20:59:09

Góóóól! Iaquinta!

Hispan07 2009.08.23. 20:59:09

@daneeka: @Mr.AT: köszi. csak live score-on követem, uh közvetítsetek kérlek :)

Titi120 2009.08.23. 21:00:12

Diego gólpassz.

Egyébként meg aprítják rendesen, 12 perc 3 elszenvedett szabálytalanság.

Mr.AT 2009.08.23. 21:00:22

@Hispan07: Diego kb. 30 méterről betekerte a 16osra, Iaquinta meg gyönyörű fejessel átívelte a hosszúba. 1:0, 12. perc.

Mr.AT 2009.08.23. 21:14:52

@Hispan07: 26. perc, hajszálon múlt a 2:0, Amauri ment el egy szép csellel bal oldalon, a 16os széléről pontosan adott be, Iaquinta fejelt az ötösről, Sorrentino hatalmasat védett.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 21:16:40

@Hispan07: Majdnem meglett az egyenlítés, a Chievo csatár továbbcsúsztatta a labdát, amit a társ kapásból épp a kapu mellé lőtt, a biztonság kedvéért a partjelző tévesen lest jelzett.

Mr.AT 2009.08.23. 21:21:21

Nem azért, hogy szerénykedjek, de qrva yok vagyunk. Ferrara igen jól összerakta ezt a csapatot. Motiváltak, tudják a dolgukat, működnek a kombinációk, az összjátékok, kisegítik egymást, ha kell.

Mintha a fiatal Lippi csapatát látnám 10-12 évvel ezelőtt.

BruceWayne 2009.08.23. 21:24:59

hú hát jó szar meccs volt a délutáni, ez a játék igen kevés volt, sőt, rendesen fájt, bár ha Eto'o beveri a ziccerét sima lett volna..... na mindegy, az előző két szezon is döntetlennel kezdődött plusz csak ideér még valami irányító féle, szóval miszter a.té. nyogodtan visszateheti a brét a gatyóba mielőtt elalálna, bár szerintem ezen az önmagának közvetítésnek is az lesz a vége.

Mr.AT 2009.08.23. 21:28:26

@Nerazzurri: Jó helyen van az a szátokban. :-) Nézzetek focit, most van mit, Milánóban csak akkor lesz rá alkalmatok, mikor mi megyünk a 3 pontért. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 21:29:56

@Mr.AT: Mint tavaly, oszt volt sírás rívás, Muntari csodagólja után :))))

nalazo 2009.08.23. 21:30:44

Üdvözlet mindenkinek az idei olasz bajnokságban! (Illetve mindenkinek azért nem!)
Vajon ez a poszt most is az ügyeletes megmondó emberek fölös energiájának a levezetőhelye lesz, akik már egyetlen meccsből is meg tudják jósolni nagyokosan a bajnokság kimenetelét, egyetlen vitás esetből megállapítják egy csapat vagy csapatok csalássorozatát és nevetségesen dühösködnek, ha ellenvéleménnyel találkoznak?
Idén már csak nem?!
Ne legyünk politikusok!

Mr.AT 2009.08.23. 21:31:38

@Great Cornholio: Új szelek járnak idén, vége az ingyenebédes világotoknak. :-) Ideje lesz elkezdenetek EL-meccseket nézni, hogy idejében hozzászokjatok a légkörhöz. :-)

nalazo 2009.08.23. 21:33:01

@Nerazzurri: Ma színtelenek, szagtalanok, íztelenek voltunk. Mourinho rugdossa meg csak őket!

nalazo 2009.08.23. 21:34:37

@értelmetlen_nevű: Igazazd van, csak futó idealizmus volt.

BruceWayne 2009.08.23. 21:35:52

@nalazo: igen nalazzo, mr. nagyarc at one man showja, látom be részeg is....

amúgy ezért a maiért a csapatnak tényleg járna egy botozás, főleg a középpályának, bár a 2. félidőben már volt "valami"

Mr.AT 2009.08.23. 21:39:30

@Nerazzurri: Ja, volt "valami", Quaresma húzogatott 30 méterre a kaputól, hogy aztán taccsra rúgja a labdát. :-)

Ha nem igazoltok valami épkézláb, játékképes embert erre a teljesen fogalmatlan középpályára, hamarosan sokkal nagyobb gondjaitok is lesznek. Cambiasso még 2 hónapig sérült, nem mintha amúgy ő az előrejátékáról lenne híres.

BruceWayne 2009.08.23. 21:41:36

van még rá egy hét, meglátjuk majd.

calcio_di_rigore 2009.08.23. 21:43:56

Várom már a Camo-Melo-Sissoko középpályát, bár most ez a Tiago-Poulsen-Marchisio sem rossz. Pörögnek a srácok rendesen.

s4tch 2009.08.23. 21:47:26

@calcio_di_rigore: Azért engem nem nyugtat meg a védekezés, megint volt 2 olyan kontrája a Chievónak, amiből tavasszal 2 gól született volna. Poulsen viszont meglepően kulturált, hasonlít egy igazi futballistára.

daneeka 2009.08.23. 21:49:09

@s4tch: Én Tiagón csodálkozom. Nem erre emlékszem tavalyról.

chisslord 2009.08.23. 21:49:28

@Mr.AT: Kedves szurkolótársam, tisztelettel megkérnélek rá, hogy ehez hasonló hozzászólásokkal ne romboljad a rólunk, Juve drukkerekről felvázolható képet.

Elhiszem hogy rendkívül izgatott és feldobott vagy a szezonkezdet okán, akárcsak mi itt mindannyian, de rajtad kívül szerintem senki nem tervezi alfelének más szájába pergetését...

Nem akarom osztani az észt, de lehet itten kultúráltan is hozzászólni. Néhány kommented mellet bizony még a legelvetemültebb interes beírás is szolíd kislányos böffentésnek sejlik.

Ne dobjuk el a kalapácsot már a szezon elején... Főleg most, hogy lehet a "Juventus" és az "nézhető játék" gondolatokat egy mondatba helyezni. Inkább ennek örülj!

Egyébként Peace és Forza Juve!

s4tch 2009.08.23. 21:49:54

...és nem kellett hozzá egy forduló, máris van fél csapatnyi sérültje a Juvénak. Óriási.

Mr.AT 2009.08.23. 21:52:11

@chisslord: Egyem a galamb lelkedet, olvasd el az előzményét.

s4tch 2009.08.23. 21:52:35

@daneeka: Tiago az előszezonban kifejezetten biztató formát mutatott. Ranieri 4-4-2-je nem tetszett neki (egy jó meccse volt az öreg keze alatt, a Chelsea elleni visszavágó), ebben a formációban jobban megtalálta magát, már egyáltalán nem akként a koloncként tekintek rá, mint az elmúlt két bajnoki évadban.

Mr.AT 2009.08.23. 21:55:07

@s4tch: Tiago nem tud védekezni, illetve mondjuk úgy, nem akar, sokkal inkább művészlélek, semmint szorgos iparos. Ferraránál kicsit előrébb játszik a 3 középpályás közt, osztogathat hosszú labdákat, lövöldözhet, húzogathat, természetes, hogy villog.

Ranierinek annyi esze sem volt a játékhoz, hogy ezt észrevegye, és a 4-4-2ben középen játszatta, át is játszottak minket számtalanszor.

chisslord 2009.08.23. 21:55:44

@Mr.AT: tudomtudom.. de akkor is. Te vagy a Juvés, neked kell okosabbnak lenni. Hiszen szegény emberek az internek szurkolnak...

Közben Criscito alápakolt a Romának :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 21:57:23

@Mr.AT: Arra én is kíváncsi lennék, mi volt az előzmény?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.23. 21:57:34

@nalazo: üdv neked is, és szívemből szólsz.

ugyanakkor nagyon jó nézni a juvét, de még a jégen tartom a pezsgőt, 45 perc után nehéz megmondani, mi vár ránk.

az biztos, hogy a chievo emberül odaáll, nem lesz gond idén sem. csak yepest tudnám feledni.

Mr.AT 2009.08.23. 22:00:26

Eriberto úgy kb. 5x-re rúg bele egy korrektet Diego-ba, de aztán bűnbánóan mindig integet, és megússza a sárgát. Érdekes.

Cannavaro mekkorát mentett időközben. Qrva yol játszik.

s4tch 2009.08.23. 22:01:21

@Mr.AT: Ranierinek csak annyi esze volt a játékhoz, hogy hozott egy harmadik helyet és egy igen tisztes BL-szereplést. Sissoko sérülése és a BL-kiesés betette neki a kaput, elveszítette a keret feletti kontrollt, de másfél szezonon át talán többet is hozott, mint amire a keret képesnek tűnt. Én nem bántanám az öreget, akármilyen divat is őt mocskolni.

chisslord 2009.08.23. 22:01:30

bazzeg poulsen talált egy négylevelű lóherét...

chisslord 2009.08.23. 22:02:03

egyenlőre kicsit az öltözőben maradtunk

Mr.AT 2009.08.23. 22:04:16

@chisslord: Amauri kapufája azért nem volt csúnya... :-) Ha Diego még egy kicsit bátrabb lesz, igen nagyot szólhat idén.

halareaal 2009.08.23. 22:06:49

Milito nagyon jó igazolása volt az Internek. egyébként sztem a mai Interből Quaresma egyáltalán nem lógott ki, sőt ő legalább csinált vmit. mondjuk azis igaz, még Dani Alvesnél is hülyébben ad be.

Mr.AT 2009.08.23. 22:06:56

@s4tch: Nem volt idevaló, nem a "mi vérünk". Az edzőnek egy alapszintű szaktudáson túl a tanári-pszichológia személyisége a döntő, ahogy megtalálja a kapcsolatot a keret minden egyes tagjával, s azok szerepét a komplett csapatban.

Ebben zseniális Lippi, s ebben hasonlít annyira Ferrara Lippihez. Nem véletlen, hogy az ificsapat után rögtön megkapta a felnőttcsapatot kvázi "noname" edzői múlttal - neki az ereiben is fekete-fehér vér folyik.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 22:06:58

Most nézem, hogy megint nem Fülöp közvetít. Biztató hírek. :)

Törteli Tivadar 2009.08.23. 22:07:26

de ceglie nem volt jobb tavaly??

chisslord 2009.08.23. 22:07:42

@Mr.AT: igen, meghallottak a srácok :D kicsit belassultunk, kell hogy pontosabb legyen a játék.

De Ceglie, meg Grygi a hegyi ember rugdalják a molinarokat alaposan...

chisslord 2009.08.23. 22:09:01

@chisslord: de ceglie balbunkónak alkalmatlan szegény... egy sorral előrébb rendben van a srác

ulver 2009.08.23. 22:10:20

már vezet is a Roma, így kell ezt (Taddei, Totti)

Mr.AT 2009.08.23. 22:10:27

@chisslord: :-)) Igen, Grygera jelenleg az egyetlen gyenge pontunk. Védekezni egész tűrhetően tud, de beadás helyett jobb, ha hazaad. Rá kijátszani a háromszögeket felesleges.

daneeka 2009.08.23. 22:10:45

@golazzo: A Milan ellen 4-2 alkalmával sokkal jobb volt. De akkor előrébb játszott, Nedved helyén.

Törteli Tivadar 2009.08.23. 22:12:12

@daneeka: hát azt tudjuk, hogy nem balhátvéd igazából, de most még a beadás se nagyon megy neki

ulver 2009.08.23. 22:14:28

2-2, szuper lenne, ha idén nem kapna a Roma 60 gól felett...:-(

chisslord 2009.08.23. 22:14:39

mintha kicsit kikocogták volna magukat a srácok. kedvenc zsebbrazilunkkal az élen...

Mr.AT 2009.08.23. 22:15:13

Cannvarot mintha kicserélték volna. Magabiztos, irányítja a csapatot, pattannak le róla a csatárok, s vagy 3x mentett olyan pontosan, mintha számítógép húzta volna a lábát. Teljesen újjászületett ahhoz képest, amit az előző szezonokban Madridban mutatott.

Mr.AT 2009.08.23. 22:16:38

Bazz, Luciano mikor kap lapot? :-) Ha fejszével feldarabol valakit? :-)

daneeka 2009.08.23. 22:18:36

@Mr.AT: Azért ezt még korai kijelenteni. Ma nagyon meggyőző mindenesetre.

Mr.AT 2009.08.23. 22:21:57

Ferrara hozza be a fiatalokat az általa jól ismert ificsapatból. Marrone, aki most jött be Tiago helyére, 19 éves, korosztályos válogatott.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.23. 22:22:51

azért az nem lesz baj, ha a juve nem fingik ki 60 perc után. marchisiónak már lépni sincs ereje, de tiago is gyenge, és diego is jobban mutatna már a padon.

s4tch 2009.08.23. 22:26:19

@Mr.AT: Ez remekül hangzik, de 1. Capello sem egy nagy lélekbúvár, sem egy született juventino, mégis nyert vele 2 bajnoki címet a csapat 2. Ranieri bő másfél szezonon keresztül jó pszichológus volt, aztán pikk-pakk megszűnt a tudománya? - ez minimum parajelenség.

Sebaj, felőlem úgy utálod Ranierit, ahogy akarod, még ideológiát is gyárthatsz mellé.

Mr.AT 2009.08.23. 22:27:01

Yepes milyen aranyosan nézegetett megszeppenten, miután kézzel mentett a 16oson belül... :-)

s4tch 2009.08.23. 22:27:32

@_benito: Nagyon hiányzik Sissibaba.

chisslord 2009.08.23. 22:28:08

@_benito: szívemből szólsz... nem tudom mennyit nyomtak edzésen a srácok a héten, de a látottak alapján egy kéthetes bentlekásos kardiofitness foglalkozásra előjegyeztetném őket.

nalazo 2009.08.23. 22:28:29

A Genoa-Roma meccset ennél sokkal jobb lett volna nézni.

Mr.AT 2009.08.23. 22:29:53

@s4tch: Capello alatt ott volt az akkor világ talán legerősebb kerete, s ezzel együtt is felettébb nyögvenyelősen húztuk be azokat a bajnoki címeket. Ezentúl pedig Capellonak van kisugárzása, kicsit olyan a személyisége, mint Mourinhonak. Nem az a "gyere, üljünk le, beszéljük meg", hanem a "mindenkinek a qrva anyját" stílusú a faszi, ezzel együtt pedig nagyon érti a szakmáját.

Ranieri meg sohasem volt jó. Nem utálom, és nem állítom, hogy semmihez sem ért - szimplán csak középszerű, márpedig a Juve nem az. Ezért nem volt idevaló.

ulver 2009.08.23. 22:30:23

A Roma védelme nem sokat javult Burdisso érkezésével. A "szokásos" 3 kapott gól, lóni még csak kettót sikerült, tehát csatárgondok vannak

Mr.AT 2009.08.23. 22:31:03

@nalazo: Érdekes, az Inter meccset nagyon jó volt nézni délután, különösen Kutuzov gólja után.

nalazo 2009.08.23. 22:34:20

Kihagytam a mondatból, kedves többi posztoló, hogy a színvonalra gondoltam.

nalazo 2009.08.23. 22:37:13

Nincs, most sem azt használom.

Mr.AT 2009.08.23. 22:38:23

Canna mindenhol ott van, elképesztő. Ha nem látom, nem hiszem el.

nalazo 2009.08.23. 22:40:38

Köszönjük. Ez varázslatos volt ...

ulver 2009.08.23. 22:41:29

Nem volt túl meggyőző a Juve, idény eleji forma. Persze, ez a Romara is fokozottan igaz (máris megvan a legtöbb kapott gól). A Genoa jó csapat.

chisslord 2009.08.23. 22:42:38

nah megvan... azért ez a második félidő finoman szólva is fingszagú volt. A csacsiknál cseppet élesebb csapat csúnyán megcsinálhatott volna minket.

A Roma ellen ez nem lesz elég jövő héten... főleg úgy hogy a vereség okán motiválva lesznek rendesen.

Mr.AT 2009.08.23. 22:43:28

Nem. Ez egy győzelem volt, oly fogalom, ami ritka madár lesz idén Milánó kék-fekete felében.

Az amúgy nem semmi, hogy a nyáron teljesen felforgatott Genoa megverte a Romát.

Matteo_B 2009.08.23. 22:46:25

Bele se merek gondolni mi lesz így a Juve ellen.Annyi pozitív hogy ott már játszik majd Mexes,szóval sanszos a Burdisso-Mexes védőpáros.

Vul-Kahn 2009.08.23. 22:47:08

Nem is tudtam, h a Sporttv közvetíti a német ötödosztályt... Ja, hogy ez egy olasz elsőosztályű meccs volt a talán legfőbb bajnokesélyessel? Hmm...

Mr.AT 2009.08.23. 22:47:21

@chisslord: Elfogytunk kicsit erőnlétben, az meg csak kondi kérdése, nyilván a lábakban van még a felkészülés. Poulsen nem mozgott rosszul ma, de azért Felipe Melo más szint lesz jövő héten.

Ha meg Sissoko végre felépül, nem nagyon lesz olyan, hogy le tudnak passzolni minket középpályán.

3 pont kellett a nyitányon, s ez simán megvan, csináltunk egy rakat helyzetet, amikkel már korábban is lezárhattuk volna a meccset, s kiderült, hogy egyben van a csapat, látszik, hogy merre megyünk.

chisslord 2009.08.23. 22:47:39

az első fordulóban nincs egy gólnál nagyobb difi sehol... jó lesz ez a szezon. Genoa szerintem megy a BLbe, watch out!

Mr.AT 2009.08.23. 22:48:29

@Vul-Kahn: Öiizé, te vagy az a srác, aki annak a csapatnak drukkol, aki 3 meccsen sem gyűjtött annyi bajnoki pontot, mint a Juve ma este? :-) Köszi.

Vul-Kahn 2009.08.23. 22:50:51

És ez hogy jön az olasz bajnokság színvonalához? Szívesen

chisslord 2009.08.23. 22:51:36

@Mr.AT: Egyet értek, nagy gáz nincs. De azért Sissoko nagyon kell. Tíz felé osztották, amit egyébként neki jutna futásból, és ki is purcant mindenki. Kis túlzással még Buffon is :D

Az mondjuk látszott a végén, hogy nagyon tartunk a kontráktól... ilyen kondi mellett dicséretes, hogy nem szaladgált előre mindenki. Gondolom Ciro megmondta, hogy aki ki van purcanva, az tábort ver a tizenhatosunkon. Jövő héten meg kifussa a belét edzésen, hogy a Roma ellen meg se kottyanjon a kilencven perc erősprint.

Mr.AT 2009.08.23. 22:53:41

@Vul-Kahn: Sehogy, csak olyan jól esik látni: "14. Bayern München 3 - 2 1 3:4 2" :-)

Kitartás, ha így folytatódik, ripsz-ropsz lesz alkalmad a citált német ötödosztályt nézni. :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.23. 22:54:18

@Mr.AT: neked írom, de írhatnám mindenkinek: ne üljünk már fel minden provokációnak.

egy mosoly mindennél többet ér, és a legrövidebb út két ember között, ráadásul ingyen tibet, és viva la figa.

@Vul-Kahn: táska bepakolva? holnap isi

Titi120 2009.08.23. 22:55:01

@Vul-Kahn:
Ne szopass, ez tényleg nem Alemannia Aachen - Tus Koblenz volt ?!
Akkor valamit félrenézhettem a tévéműsorban. :o)

Vul-Kahn 2009.08.23. 22:57:35

@_benito: "ne üljünk már fel minden provokációnak. "

"táska bepakolva? holnap isi"

Jó, akkor nem ülök fel, csupán gratulálok a stílusodhoz, oké?

chisslord 2009.08.23. 23:01:41

@Vul-Kahn: Nekem tetszett :D

Az olasz foci nem balett és népitánc, konstans kézi önörömszerzéssel, sokkal inkább a csocsó és a háromökrös, ekés földmunka keveréke. Mi ezt szeretjuk. Aki nem ezt, az nézze az operabált vagy a spanyol bajnokságot.

Mr.AT 2009.08.23. 23:03:52

@_benito: No para, aranyos. :-) Én amúgy remekül szórakozom, különösen pikáns olyan csapat drukkerét fikázódni hallani, ahol

1. Louis van Gaal az edző (muhaha)
2. 30 Mio EUR-t adnak Gomezért (muhahaha)
3. majd ezek után magukat bajnokesélyesnek titulálva 3 forduló után 2 ponttal kullognak a táblázat alján (muhahahahaha)

@Vul-Kahn: A német bajnokság színvonalához csak egy dátumot idéznék: 2009.04.08.
Tudod, ez az a dátum, mikor a Bayern (az überalles dojcse Rekordmeister) találkozott egy jegyzett európai csapattal, aztán gyorsan vételezett is 4 gólt egy félidő alatt. :-)

calcio_di_rigore 2009.08.23. 23:05:06

Na most vagy elbasztak valamit az erőnléti edzők, vagy megfogadták a tanácsomat, hogy a Chievo ellen félgőzzel is nyerünk, a Roma ellen kell 100%-osnak lenni. Remélem az utóbbi.:)

Az egyébként egy teljesen más meccs lesz, igazából akkor derül ki, hogy hol is tartunk most, egyelőre nem tudom eldönteni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.23. 23:06:23

Poppnak üzenném, hogy mindkettőnk tippje bejött. Te tippeltél Bari gólt, én pedig annál több genoa gólt. :))

Vul-Kahn 2009.08.23. 23:09:11

@chisslord: Én szeretem az olasz bajnokságot nézni, 100szor jobban, mint pl a spanyolt, és elhiheted, nem azért vagyok németfan, mert "balettre és népitáncra" vágyom.
Ez a meccs viszont bűngyenge volt, az iram 0, eladott labda háromszámjegyű, stb, stb, szerintem ezt nem érdemes vitatni.. Ezt próbáltam egy vicces(nek szánt) mondattal bekommentelni, mire kaptam egy teljesen off replikát mr at-től, majd egy több mint bunkó beszólást benitotol.
Na mind1, nem akarom én túllihegni, maradjunk annyiban, h nem véletlenül szoktam csak elvétve az olasz topikokba kommentelni, noha közel annyi olasz meccset nézek meg, mint németet (általában fordulónként 2-t)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 23:09:53

@Vul-Kahn: Nézted volna a Genoa-Romát, olyan meccset nem igen látsz a bundiba, ráadásul a Marassi sokkal szebb is, mint az ultramodern német stadionok. Kikaptunk, de nem érdemeltünk vereséget, a gólokat nyilván mindenki megnézi majd, azokat nem ecsetelném, a második rómait kivéve. Annál Totti úgy tette bele a sarkát Guberti tizennyolc méteres lövésébe, mint Puskás Bozsik szabadrúgásába a 6:3 alkalmával.

Az első félidő sem volt rossz, többet volt a labda Genoánál, de mi veszélyeztettünk többet. Tottit, Gubertit és Menezt már ekkor is annyit rugdosták, mint a másodikban nem is igen értem, hogy játszhatta végig a Genoa tizenegy emberrel a meccset. A második félidő aztán tényleg eszeveszettre sikeredett, csak a klasszikusokra jellemző fordulatokkal, pazar technikai megoldásokkal, óriási irammal és öt góllal. 1-0-ról fordítottunk, de végül ők nyertek 3-2-re. Kikaptunk, de a mutatott játék alapján a Juve ellen sem leszünk esélytelenek. A vereség ellenére azt mondom, nem lesz rossz szezon ez a Romának.

Na kicsit meg is nyugodtam! Forza Roma!

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 23:12:12

Di Natale belőtte az év gólját - tizenegyesből.

Le is zárható az ezzel kapcsolatos versengés.

Vul-Kahn 2009.08.23. 23:12:25

@Mr.AT: Nagyot fogsz majd nézni 2010 szeptemberében, amikor 4 német csapatot fogsz látni a BL-ben, és csak 3 olaszt :-) (A smiley amúgy felesleges, mert így lesz, csak gondoltam béke van, úgyh kitettem.)

Mr.AT 2009.08.23. 23:12:30

@Vul-Kahn: Hát ha az iram szerinted 0 volt, miközben kb. percenként volt hol az egyik, hol a másik kapu előtt gólveszély, akkor nem tudom, nálad mit jelent az iram, talán Usain Bolt-ot személyesen.

A meccs izgalmas volt, fikázni max. a Juvét lehet, de őket meg nem érdemes - az első félidőt megpörgették, a másikban meg hozták a kötelezőt, s ezzel a három pontot.

Mr.AT 2009.08.23. 23:13:51

@Vul-Kahn: Van egyáltalán 4 német csapat? Gondolkodnom kellene, hogy mondjak annyit, sorry...muhahaha... :-)

touristique 2009.08.23. 23:15:24

Az Inter úgy néz ki nem heverte ki azt a tavalyi rossz szokását, hogy elalszik pár percre a könnyűnek látszó hazai meccseken. Mondjuk a Juventus is aludt, kb. 45 percet, de Cannavaro fegyelmezett játéka jól jött nekik.

A szájkarate meg elkezdődött, örvendetes, pláne, hogy van aki már 1 forduló után a scudettót ünnepli. Na most ha mindenáron egy fordulóból akarunk kiindulni akkor a Genoa lesz a bajnok. Jóccakát.

Titi120 2009.08.23. 23:16:51

Aki meg focit akar látni (mivel lemaradt a délutáni Wolfsburg - Hambirgról) kapcsoljon a Barca - meccsre.

Már most nagy élmény a Xavi - Henry - Ibra - Messi tengelyt nézni.

Vul-Kahn 2009.08.23. 23:17:37

@popp: "Nézted volna a Genoa-Romát, olyan meccset nem igen látsz a bundiba, ráadásul a Marassi sokkal szebb is, mint az ultramodern német stadionok."

Javaslom a mai Wolfsburg-Hamburg és mondjuk a dortmundi Westfalenstadion megtekintését :-)
Amúgy biztos jó volt a Genoa-Roma is, én is sajnálom, h nem azt adták.

Mr.AT 2009.08.23. 23:20:21

@Titi120: Egyetértek. Ibra főnyeremény lesz nekik Spanyolországban, ahol a védelmek ájtatatos nővérkék a Serie A-hoz képest. Nem nagyon tudnak ma sem mit csinálni vele, a gólnál is zseniálisan pördített.

Mr.AT 2009.08.23. 23:21:15

@Vul-Kahn: A dortmundi Westfalenstadiont amúgy megtekintette a közelmúltban egy másik európai csapat, gyorsan rúgott 5 gólt, kiosztott pár autogramot, aztán haza is ment. :-)

Vul-Kahn 2009.08.23. 23:26:48

@Mr.AT: Igen, néztem is azt a meccset a Levszki-Lokival párhuzamosan, és pontosan úgy volt, ahogy írod. Előtte 4 nappal a Hamburg is 4et vágott nekik egyébként...

pietro10 2009.08.23. 23:28:14

@Mr.AT: A mi stadionunk lesz az igazi még két idény és ott ünnepeljük majd az addiga megszerzett 2 scudetott meg egy bl-t. :)

Vul-Kahn 2009.08.23. 23:30:22

@Mr.AT: Na, látod, meg is van az a 4 német csapat, még ha segítettem is egy kicsit: Wolfsburg, Hamburg, Dortmund, meg úgy tűnik, h a Bayernről is hallottál már...:)

Itáliainagysándor 2009.08.23. 23:31:59

Végre elkezdődött a szezon. Elég gyatra meccsek formát mutatott az Inter, de attól nem kell félni, hogy ott lesznek a végén.
A Roma sehol nem lesz idén sem, csak gyengültek a mercato alatt. A Milan-t sem tartom esélyesnek annak ellenére, hogy tegnap nyertek, bár Nesta visszatérésének örülök, ráadásul klasszis teljesítménnyel rukkolt elő.
Ma a Juvén nagyon lehetett érezni a bizonyítási kényszert. A srácoknak még kell egy kis idő, hogy megszokják egymást, Canna viszont szenzációs volt, nem is gondoltam volna, hogy még tud focizni :). Diego visz egy kis szépséget a játékba, csak ha ennél tudnánk eredményesebbek lenni negyed ennyi szépséggel, azt hiszem egy Juvés sem panaszkodna.
Kezdésnek nem rossz, figyelembe véve a többi csapat formáját.

Mr.AT 2009.08.23. 23:35:38

@Vul-Kahn: A nevek eddig is ismerősek voltak, de meg nem mondtam volna, hogy focicsapatokról van szó... ahogy a Bayern játékosok futkároztak pl. tavasszal a Barca stadionjában a spanyolok nyomában, reményt vesztve, olyan kis megfáradt bányász benyomást keltettek. :-) De hát ezek szerint próbáltak ők focizni is, csak nem ment.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 23:36:44

@Mr.AT: A nápolyi vér folyik Ferrara ereiben, de ez ne zavarjon. Amúgy csatlakozom azokhoz, akik azt várják, hogy a kultúrált hangnem miatt kicsit visszafogod magad.

Titi120 2009.08.23. 23:38:41

@Mr.AT:
Azért azt gondolom te is észrevetted, hogy az esti Juve - meccsen a focit pont egy Bundesligából érkező játékos játszotta. ;)

pietro10 2009.08.23. 23:41:39

@Titi120: azért az túlzás h csak diego játszott jól az első félidőben egyébként meg a bundesligát nézni jó. mind az otthoni mind pedig az európai meccseiket csak éppen uttóbiakon a sok gólt mindig cask kapják.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.23. 23:41:44

@Titi120: Mondjuk azt sem sokan értették, mit keresett ott ;-).

Titi120 2009.08.23. 23:48:00

@pietro10:
"mind az otthoni mind pedig az európai meccseiket csak éppen uttóbiakon a sok gólt mindig cask kapják. "

Lásd: Bayern - Sporting 12-1 ! :))

pietro10 2009.08.23. 23:54:06

@Titi120: kivétel erősíti a szabályt :)
de viccet félre téve én szeretem a bundesligát és nem is tartom "annyira" rossznak, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a serie a fényévekkel erősebb.

calcio_di_rigore 2009.08.23. 23:56:10

@popp: Nem az a lényeg honnan származik, hanem hogy pontosan tudja, hogy a Juve teljesen más közeg mint bármi más.
A győztes mentalitás benne van az ereiben, és az nem nápolyi, hanem fekete-fehér.

Ez az ami Ranieriből hiányzott, fogalma sem volt róla, hogy milyen csapatnál van, ezt egy Chelsea vagy egy Valencia nem fogja megtanítani neki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.24. 00:06:21

@calcio_di_rigore: Persze a híres Spirito Juve, mi
? Győzni Is Nápolyban tanult meg Maradona és Careca mellett, hogy egy kilenc éve semmit nem nyerő Juvébe igazoljon. A nagy áhítatban azért a tényeket sem kéne figyelmen kívül hagyni.

pietro10 2009.08.24. 00:12:51

@popp: nézd te római farkas elhiszem h elkeseredett vagy h megint kikaptatok de ettol még nem kell fűbe fába belekötni.
Nem szégyen belátni h Ferrara a Juvéban lett nagy játékos ez a napnál is világosabb.

calcio_di_rigore 2009.08.24. 00:13:03

@popp: Hasonlítsd össze mit és mennyit nyert a Juvéval, és mennyit a Nápollyal.
Egyébként nem arról van szó, hogy a Juve mindig nyer, hanem hogy ott mindig a győzelem az elvárás. Ha ki sem mondják, ha nincs is rá realitás, ha 9 éve nem nyernek semmit, akkor is.

Persze ezt Roma-szurkolóként ne is próbáld megérteni.

pietro10 2009.08.24. 00:15:15

A híres Spirito Juve pedig nem csak hangzatos szófordulat: nézd csak meg mekkora nevek maradtak velünk a serie b-ben is. Ez mutatja meg egy játékos nagyságát nem pedig pl. az, hogy 100 milláért megveszi a real.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.24. 00:34:07

@pietro10: @calcio_di_rigore: Persze, nem örülök a vereségnek. Főleg látva, hogy nem játszottunk rosszul és nem érdemeltük meg. De amit itt lerendeztek egy Chievo elleni 1-0 után... Korai még a bajnoki címet ünnepelni. Nehogy azt higyjétek, hogy könnyen adjuk magunkat az Olimpicoban.

De vissza Cirohoz, az csak nektek egyértelmű, hogy a Juvében lett nagy játékos. A Juve egy kész bajnokot vett, mert egy olyanra volt szüksége. Bizony a Maradona-féle Napolinak is kétszeres bajnok, UEFA-kupa győztes kulcsembere volt, onnan lett válogatott. Mondhatnám úgy is, hogy a ti pátoszotokat átvegyem , hogy nem a Juve tanította meg őt nyerni, ha nem többek között ő tanította meg újra nyerni a Juvét.

Ennekellenére abban valószínűleg igazatok van, hogy jobban ismeri a klubot, mint Ranieri és valószínűleg jobban is azonosul szellemiségével. Mindazonáltal mondom még egyszer, hogy még nem nyert semmit edzőként a Juvéval, csak egy Chievo elleni meccset szűk 1-0-ra. Korai még az örömmámor.

Hogy Roma-szurkolóként mit tudok megérteni., azt bízd rám ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.24. 00:34:07

@pietro10: @calcio_di_rigore: Persze, nem örülök a vereségnek. Főleg látva, hogy nem játszottunk rosszul és nem érdemeltük meg. De amit itt lerendeztek egy Chievo elleni 1-0 után... Korai még a bajnoki címet ünnepelni. Nehogy azt higyjétek, hogy könnyen adjuk magunkat az Olimpicoban.

De vissza Cirohoz, az csak nektek egyértelmű, hogy a Juvében lett nagy játékos. A Juve egy kész bajnokot vett, mert egy olyanra volt szüksége. Bizony a Maradona-féle Napolinak is kétszeres bajnok, UEFA-kupa győztes kulcsembere volt, onnan lett válogatott. Mondhatnám úgy is, hogy a ti pátoszotokat átvegyem , hogy nem a Juve tanította meg őt nyerni, ha nem többek között ő tanította meg újra nyerni a Juvét.

Ennekellenére abban valószínűleg igazatok van, hogy jobban ismeri a klubot, mint Ranieri és valószínűleg jobban is azonosul szellemiségével. Mindazonáltal mondom még egyszer, hogy még nem nyert semmit edzőként a Juvéval, csak egy Chievo elleni meccset szűk 1-0-ra. Korai még az örömmámor.

Hogy Roma-szurkolóként mit tudok megérteni., azt bízd rám ;-).

calcio_di_rigore 2009.08.24. 00:53:38

@popp: Az 1-0 teljesen független ettől, Ciroban akkor is megvan ez a mentalitás, ha 4 forduló után kirúgják, mondjuk szakmai okok miatt, vagy ha Spalletti meglepő 4-2-3-1-ét nem tudja lereagálni.:)
Győztes típus, de még nem biztos, hogy jó edző.

_alerob 2009.08.24. 01:40:12

@calcio_di_rigore: ez, hogy jó edző nem most derül ki. Az, hogy már egy új stratégiát hozott, Molinarot a padra vágta és meri a fiatalokat játszatni, ez már ELŐRELÉPÉS.

A Juve első félidőben mutatott produkciója magáért beszél, és ebben nem csak Diego vett részt, habár Diego óriási igazolás volt. És azt tegyük hozzá, látványos és hatékony focit játszott a Juve gyakorlatilag a csereközéppályával. A második félidőben elengedték magukat, tény, nem lehetnek rá büszkék.

@popp: Már ne haragudj, tényleg nem szítani akarom itt a dolgokat, de mintha tavaly is fordulók többsége után ez lett volna a téma, hogy a Roma nem érdemelt vereséget meg mittomén. De tényleg ne haragudj. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.24. 01:58:22

@calcio_di_rigore: És persze a győztes típus csak juventino lehet. Miért fáj elismerni, hogy máshol lett kiváló focista? Azzal nem lesz kevesebb, amit a Juventusért tett.
@_alerob: Láttad a meccset?

Egyébként nem haragszom, de jókora túlzás az is, hogy a fordulók többségében volt téma, hogy a Roma nem érdemelt vereséget, mert akkor kiestünk volna. Tizenegy meccset vesztettünk el a harmincnyolcból.

Jövőhéten újra beszélgetünk ;-).

calcio_di_rigore 2009.08.24. 02:15:51

@popp: Ki mondta, hogy csak juventino lehet? Lehúzott egy csomó évet a Juvéban nyertes csapatokban, ismeri az elvárásokat, ismeri és szereti a klubot, érti a mentalitást. Ennyit állítunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.24. 02:51:20

@calcio_di_rigore: Ez az utolsó állítás rendben is van.

Na de innen indultunk: '"neki az ereiben is fekete-fehér vér folyik." - jeleztem, hogy nápolyi az a vér.

"Hasonlítsd össze mit és mennyit nyert a Juvéval, és mennyit a Nápollyal." - hol szerezte első címeit?

"Nem szégyen belátni h Ferrara a Juvéban lett nagy játékos ez a napnál is világosabb." :-D.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 10:55:24

@popp: Nem értem, hogy ezek a tények miért piszkálják egy romanista csőrét?

Majd hétvégén meglátjuk mire megy a Roma, az igazolásokat figyelembe véve nem is érdemes álmodozni a 10-helynél jobbra.

Ferrarara visszatérve, tavaly elég sok meccset néztek végig Lippivel közösen, nyilván azért mert nem juve szurkoló...

tb 2009.08.24. 11:09:53

idén ezek az időpontok lesznek? vasárnap 18:00 kor a rangadó, a többi meg 20:45kor?
szívás, nekem legalábbis

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.24. 11:48:01

@tb: csak a 3. fordulóig, utána visszaállnak az eredeti időpontok. az espn közvetítései miatt van, asszem, de majd valamelyik jobban informált kolléga kijavít, ha nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.24. 11:51:13

@Itáliainagysándor: Nem is írtam sehol, hogy nem szereti a Juvét, de a nyilatkozatai alapján a Napolit éppen annyira. Olvastam tőle nyilatkozatot, miszerint egyszer mindenképpen leakar ülni a Napoli kispadjára is.

Nem mindig a mercato királya bajnokság királya is. De te tavaly is kieső helyre vártad a Romát, úgyh érdemes komolyan venni a jóslatidat ;-).

Engem csak a gőgötök zavar, meg az, hogy már az árigazolási időszak után bajnoki címet ünnepeltek. Szívből remélem, hogy annál nagyobb lesz a pofáraesés ;-).

@tb: Csak az augusztusi első két fordulóban, gondolom a nyári meleg miatt. A második forduló után visszaál a szokásos rend. Két meccs szombaton, egy vasárnap este, a többi délután háromkor.

giacinto 2009.08.24. 12:06:07

sajnos nem olvasom végig a 6023312312 kommentet, de vki nagyon túlpörögte ezt a nyitófordulót....

nem baj, majd jó nagyot csalódik májusban, megint.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 12:07:38

@popp: Én soha nem mondtam, hogy kiesik a Roma, szóval nagyon rossz a memóriád.

Csak örülni tudok, hogy ilyen optimistán várod a bajnokság további fejleményeit, bár nyilván igazad van és nem mindig a mercato királya a bajnokság végső győztese, de ha a realitást nézzük és nem az elfogultságot, mint a te esetedben akkor észre lehet venni a csapatok jelenlegi keretkülönbségeit, és sajnos lehet ezen vitázni hajnalig, de 9 csapat szerintem biztosan a Roma előtt jár, a Juve előtt csak 1.

Az sem elhanyagolható, ha egy csapatnak vannak céljai az idény során. A Romának mik a céljai? De most őszintén, nem tudom, hogy azzal a kerettel milyen célok kitűzése lehet a realitás.

ericcartmen 2009.08.24. 12:28:03

@Itáliainagysándor: Azért én kiváncsi lennék arra a 9 csapatra, várom a felsorolást

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.24. 12:30:07

@popp: Ferrarának respekt azért, amit tett a Juvéban, még az is lehet, hogy nagy edző lesz belőle, de mindig is nápolyi (nem a csokis kekszre gondolok) marad. Dialektus, viselkedésmód: ezek mindig megmaradnak.
Egyébként már akkor az egyik legjobb olasz védő volt, amikor Lippi magával vitte a Juvéba. Az ő távozásával tűnt el Nápolyból a 80-as évek aranycsapatának utolsó oszlopa. A válogatottal meg nem volt szerencséje. Kezdetben rendben ment minden, de aztán a Milan-korszak Sacchi válogatási elveiben is tükröződött egy ideig, később meg azok a fránya sérülések...

Egyszer azt nyilatkozta, hogy amikor van ideje és megteheti, azonnal utazik haza Nápolyba, de Torinóval is szerencséje van, mert sok ott a déli bevándorló, úgyhogy soha nem érezte magát egyedül.

nasteey 2009.08.24. 12:30:39

Miután tökéletesen informálódtam a német-olasz foci párhuzamáról és a bajnokesélyesekről, legfőbbképpen az érdekelne, hogy Eto'o-nak mennyire ízlik az olasz foci. :) Lőtt egy gólt büntetőből, és az origo szerint üres kapura is kihagyott egy helyzetet. Ezen kívül mennyire volt aktív?

Itáliainagysándor 2009.08.24. 12:32:23

@ericcartmen: Inter, Juve, Lazio, Genoa, Napoli, Palermo, Sampdoria, Fiorentina, Milan

Ez az én álláspontom ;)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.08.24. 12:38:47

@Itáliainagysándor: "Az sem elhanyagolható, ha egy csapatnak vannak céljai az idény során. A Romának mik a céljai?"

Igazán nem szoktam belepofázni az olasz dolgokba, leginkább mert semmi közöm hozzá, de ez egy nagyon izgalmas kérdés - pláne egy olyan időszakban lévő csaptnál, mint a roma.

_KingJack_ 2009.08.24. 12:53:40

@Itáliainagysándor: a Sampdoria a Napoli és a Palermo semmiképpen nem áll a Roma előtt. Maximum egyszinten vele.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 13:03:54

@_KingJack_: Szerintem meg ennek a 3 csapatnak minden posztra van 2 közel azonos szintű játékosa, ami enged némi rotációt is alkalmazni. A Romának 2 éve nincs erre lehetősége. Szóval előrébb vannak.

Csak egy példa: Tottinak ki az alternatívája, ha esetleg lesérülne? De a csapatból szinte bármelyik kezdőt felhozhattam volna. Tavaly is pont ez volt a probléma, amit meg sem próbáltak kiküszöbölni.

Ez a keret karcsú ahhoz, hogy beférjen akár az első 10-be is, de ez az én véleményem.

Vagy mondj ellenpéldát, mert itt edig csak én voltam hajlandó érvelni a mondandóm mellett.

Hajrá.

_KingJack_ 2009.08.24. 13:10:16

@Itáliainagysándor: Az, hogy a van két azonos képességű játékosuk egy posztra, nem jelenti azt, hogy jobbak a Románál, csak azt, hogy kiegyensúlyozottabbak. Akkor lehet, hogy a Felsőpakony SE meg jobb, mint a MU , mert a nekik 3 azonos képességű játékosuk van egy posztra. Más kérdés, hogy azonosan szarok. A Romának jobbak a kezdőjátékosai mint az általad említett 3-asnak, de a keretük nem annira kiegyensúlyozott. Ergo nálam egyszinten vannak, hiszen a Plaermo, Napoli, Samp hármas akkor előzhet, ha a Románál sérülés van.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 13:17:01

@_KingJack_: "Ergo nálam egyszinten vannak, hiszen a Plaermo, Napoli, Samp hármas akkor előzhet, ha a Románál sérülés van."

Ügyes vagy, elmondtad a mondandóm egyik felét

Ergo pont ezért fogják megelőzni, mert biztosra vehetőek a sérülések. ;)

_KingJack_ 2009.08.24. 13:20:41

@Itáliainagysándor: azért az, hogy a Roma nem kerül be az első 10-be, az barokkos túlzás. Annyi sérülés nem lesz, mert tavaly sem volt, és idén sem hiszem, hogy lenne. Ráadásul azért ne feledd, hogy a kispadon sem akárki ül, hanem Spalletti. És ez szerintem nem mindegy. Egy gyengébb edzővel lehet, hogy kevesebb jönne ki a keretből.

ericcartmen 2009.08.24. 13:34:05

@Itáliainagysándor: Az elmúlt években is ekkora volt a keret, mégsem lett 10ik a Roma. Ok, most erosodtek a rivalisok, de attól nincsenek feltétlenül előttünk. A tavalyi brutálszar szezonban a rengeteg sérülttel is simán meglett a 6ik hely, az meglesz idén is. Amúgy a Ganoat és a Fiot se sorolnám feltétlenül a Roma elé, max egyszinten vele, hogy ki végez előrébb, azt majd formahanyatlások a sérülések döntik el.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 13:43:19

@_KingJack_: Tavaly nem volt sok sérülés?????????
Ember te valami óriási tévedésben vagy!!!!!!!

@ericcartmen: Sima 6.-hely, azóta csak gyengültek.
Ráadásul már az első forduló után hátrányban vannak az általad említett csapatokkal szemben. ;)

Persze ez még csak az első forduló volt, lesz ez még rosszabb is, nem kell megijedni.

_alerob 2009.08.24. 13:43:28

A Roma elég erős, sosem volt a legütősebb keretük de mindig ott voltak. Nem mondanám, hogy bajnokesélyes, de reális elvárás az európai kupaszereplés mindenképp. Izgalmas lesz, mivel most nagyon erősödött minden csapat.

@popp: Nem láttam a meccset, tavaly is ez volt így év vége felé főleg, hogy mindig hiányzott valami (legtöbbször szerencse).Nem tehetnek a játékosok és a szurkolók róla, hogy nincs pénz, meg h nincs szerencse, de legtöbbször a töketlenkedésüknek volt ez köszönhető. Egyébként a Roma az egyik legjobban összeszedett csapat, de szerintem motivációban meg szerencsében hátul vannak. De tényleg nem bántásból mondtam.


Egyébként Benito, tavaly a Juve meccsei nem voltak látványosak (finom voltam), ma meg többet láttunk, mint egész évben tavaly. Amit első félidőben mutattak, pozitív csalódás. Egyedül a szélein voltak gyengék.. Brazzo kiválása lesújtó volt.

Del Pieroval, Camoranesivel, Sissokoval, Felipe Meloval azért ez még csak javulni fog.

_KingJack_ 2009.08.24. 13:47:05

@Itáliainagysándor: rengeteg volt a sérülés ez tény, de annyi azért mégsem , hogy elveszítsék a 6. helyet. Arra értettem ezt, hogy a tavalyinál több idén sem lesz. Viszont az tény hogy rosszul fogalmaztam.

daneeka 2009.08.24. 13:57:30

@_KingJack_: Kevesebb lesz a sérülés, mert Aquilani már nincs. :)

giacinto 2009.08.24. 14:02:43

@Vul-Kahn: sohasem értettem hogy mi alapján kapnának a németek 4 BL-helyet? az utóbbi időben mit értek el az oalszokhoz képest?
az UEFÁ-nál mindig az utolsó 5 évet nézik. tehát jelen állás szerint a 2004-2009 volt teritéken.

mivel értek el többet a németek ezalatt? merthogy a milan nyert BL-t, döntős is volt, a németkenél még elődöntő sem ezen időszak alatt...
nem egyszer volt már hogy a BL-selejtezőben is kipottyant egy német, aztán a csoportból is, a Bayern meg max 1 kört ment.

Erre kell verni a nyálat a németeknek?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.08.24. 14:09:48

@giacinto: anélkül hogy tudnám a pontos választ a kérdésedre, az okfejtésedben van egy nemkicsi baki: nem vetted figyelembe az ufea kupát. e versengés névadója viszont figyeli azt is. És akkor már válaszoltam is :-D

giacinto 2009.08.24. 14:10:34

@Mr.AT: "Ez egy győzelem volt, oly fogalom, ami ritka madár lesz idén Milánó kék-fekete felében."

látom megint előkerült az a bizonyos szer, amit nyáron találtál. több komolyságot...

giacinto 2009.08.24. 14:12:15

@morphine: ja végülis tök fer hogy tavaly a németektől indult 6, az olaszoktól meg 3 az uefa-kupában.

egyébként akkor miért a BL-ben kapnak több helyet a németek, ha az EL-ben ilyen überfaszák? nevetséges dolog sztem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.24. 14:13:03

@giacinto: Hagyd rá most örül, mert megvertek egy kiesőjelöltet. De még abból gondjuk lehet, hogy az új epo készítmény csak a 60. percig bírja. :)

giacinto 2009.08.24. 14:13:25

@_benito: "Aligha lehet 2010-ben olyan bajnokot avatni, akinek 3-4 veresége van, és ez hosszabb távon is segíthet a liga csapatainak versenyképessé tételében."

Tehát az a jó bajnokság ahol a bajnokot 8-10 csapat megruházza és a végén 70 ponttal bajnokságot lehet nyerni?

Törteli Tivadar 2009.08.24. 14:17:35

@daneeka: Nem tudom hogy sikerült nekem lemaradni erről a hírről, hogy aquilani már liverpoolban van...:S

daneeka 2009.08.24. 14:22:48

@golazzo: A Diego, Ronaldo, Ibra körüli hype elterelte róla a figyelmet.

daneeka 2009.08.24. 14:23:55

@Great Cornholio: Igazából 75 percig jó, csak a hülye orvosok elfelejtették, hogy félidő is van. :)

tb 2009.08.24. 14:28:29

@_benito: @popp: kösz, akkor azért ez megnyugtató számomra, a vasárnap 6 nem lett volna ideális meccs nézés szempontjából egyéb elfoglaltság miatt...

Vul-Kahn 2009.08.24. 14:31:39

@giacinto: www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5-Jahres-Wertung.htm

Itt láthatod, hogy a németek csak 3,214 ponttal vannak lemaradva az olaszoktól, ha viszont a 2005/2006os idény eredményei kiesnek, akkor az olaszok 4,920 pontot buknak a németekkel szemben. Így ha ebben az idényben nem szerepelnek legalább 1,706 ponttal jobban, mint a németek, akkor elvesztik a 4. BL helyüket a BuLi javára.
Tavaly pedig azért láthattál 6 német csapatot az UEFA-kupában, mert a Schalke kiesett a BL-selejtezőben, a Hertha az uefa-fair play ranglista alapján indulhatott, az akkor még létező Intertoto-kupát pedig megnyerte a Stuttgart.
Egyébként az Intertotot az olasz induló, a Napoli is megnyerte, így nem 3, hanem 4 olasz csapat volt tavaly az UEFA-ban (Napoli, Milan, Sampdoria, Udinese)

Vul-Kahn 2009.08.24. 14:36:44

@giacinto: @Vul-Kahn: de ha idén még meg is tartják a digók, utána a 2006/2007es eredmények esnek ki, ezzel újabb 2,428 pontot buknak a németekkel szemben, amit már szinte kizárt, h a köv. 1-2 évben ellensúlyozni tudnak.
Hogy mi alapján számolják a pontokat, az a jobb felső sarokban található "Regeln Punktevergabe" fülre kattintva olvasható.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.24. 14:37:46

@Itáliainagysándor: Dehogynem beszéltél kiesésről, előjöttél ezzel a gyenge rajt után. Nézzük az általad említett gyengülést. Aquilani távozása tavalyhoz képest nem az, mert nem is játszott. Panuccit szerintem megfelelően sikerült pótolni.

Most nézzük akkor a keretet. A kapus poszt az necces: Doni, Artur, Frasca. Jobhátvédben viszont a ligában is kevés az erősebb csapat: Motta, Cicinho és Cassetti. A középső posztra Juan és Mexes mellett, ott van Burdisso (aki Panuccinál már jobb szerintem) és Diamutene helyett az utánpótlás válogatott Andreolli. Balhátvédben Riise jó megoldás és Cassetti használható a cseréjének. A három középpályás posztra ott van De Rossi, Brighi, Pizarro, Perotta, Faty de használható itt Taddei és Baptista is. A szélsőkből sem állunk olyan rosszul: Menez, Guberti, az utánpótlás válogatott Cerci, Taddei, de Vucsinics és Cicinho is használható támadó szélsőként. Csatárként meg Totti mellett szóba jöhet Baptista, Vucsinics és Okaka.

Nem kérdés, hogy elfogult vagyok, de ezzel a kerettel szerintem oda lehet érni az első hatba, sőt a négybe is. Az meg biztos, hogy kilenc jobb nincs nála a Serie A-ban.

Na akkor ezt emésztgesd!

_alerob 2009.08.24. 14:47:21

A németek és a 4 Bl hely .. csak a napoli vagy a lazio verne 3-4et a bayernnek. de ezen felesleges vitázni. baromság az egész

daneeka 2009.08.24. 14:50:36

@Vul-Kahn: Ebből a táblázatból nekem az jön át, hogy a nagy németek csak az elmúlt 2 idényben szereztek több pontot, mint az olaszok. Olyan messzemenő következtetéseket nem vonnék le a dologból, de kizártnak tartom hogy idén is az Udinese maradjon a legtovább versenyben az európai kupákban. (Főleg hogy nem is indulnak)
Btw elfogadom a véleményedet, hogy szerinted a németek idén előznek, de azért az olaszdrukkerek pofánröhögésével várd meg legalább a márciust, pls!

És ha már így szóba jött az Intertoto-kupa, a Juve legutóbbi európai kupagyőzelme 10 éve volt, mégpedig pont a jónevű Intertoto. :)

csirko pasek 2009.08.24. 15:00:43

@Vul-Kahn: addig, míg 2005/06 kiesik, lemegy az idei, meg a következő szezon, vagyis a számított évek csaknem feléről még nem tudjuk, hogy mi fog történni. ezen kívül idén a 2004/05-ös eredmények nélkül is 2,8 pont a különbség a serie a javára www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2010.html
vagyis a bundás csapatainak ebben az idényben sokkal jobban kellene küldeniük, mint az olaszoknak, ha 4 csapatot akarnak a bl-be küldeni a 2011/12-es szeonban

Vul-Kahn 2009.08.24. 15:03:13

@daneeka: Nem hiszem, h pofánröhögtem volna bárkit is, olvasd el a kommentjeimet még1x.

@_alerob: Tavaly az olasz és német csapatok 12szer találkoztak, a mérleg: 4 német győzelem, 7 döntetlen, 1 olasz siker. Ebbe becsúszott például egy Bayern-Fiorentina 3-0 is (Firenzében 1-1 lett), de nyilván a lazio v a napoli is 4et verne ennek a Bayernnek.

Egyébként én aláírom azt, h pl. tavaly a balszerencsés sorsolásnak volt nagyrészt köszönhető az olaszok korai búcsúja, kaphatta volna a Bayern is a Chelseat, meg a Juve is a Sportingot, és akkor lehet h teljesen másképp alakulnak a dolgok. De úgy érzem, ti még a múltban éltek. Jelenleg azon kéne izgulnotok, h nehogy beelőzzék a digóitokat a németek, ti meg (_benito, egész pontosan) még mindig ezt a "világ legerősebb bajnoksága" szarságot nyomjátok, és "felgyorsított nb1"-nek, meg "bohócligának" nevezitek a német bajnokságot. Kicsit vissza kéne venni a mellényből, és nagyobb tiszteletet megadni a Bundesligának, még ha nem is szeretitek.

daneeka 2009.08.24. 15:17:19

@Vul-Kahn: Okay, nem röhögtél senkit pofán, csak német ötödosztályhoz hasonlítottad a Juve-Chievót. (nem akarok belemenni, de volt "szerencsém" a Bayern-Bréma 2. félidejéhez...)
Mindenesetre második blikkre ez a táblázat már nem szimplán érdekes, hanem egészen vicces. Vigyük szépen tovább a 4 BL-csapatos gondolatmenetet. 2012-ben az ukrán lesz Európa legerősebb bajnoksága?

sporttárs 2009.08.24. 15:23:29

Én az önmarcangolós kommenteket szeretem, félek, Benitóról ebben a szezonban le kell szoknom, mrt nem ekézni, hanem fényezni fogja a Juvét, az meg dögunalom. Ráadásul már beszólogatásokkal kezdi, ha valaki finoman jelzi, hogy ez az első meccs, hát, na mindegy.

Biztos nagyon jó volt, ja, ja, mikor felriadtam a bóbiskolásból, éppen ismételtek egy helyzetet, Ferrara meg az új Guardiola.
De egy Hali-Vidiért nem adnám. 4-3 és az egyik edző tökön rúgja a másikat. Köcsög digóknál ez sose lesz.

A Bayernt meg ne bántsátok, kiscsapatokkal nem elegáns.

Vul-Kahn 2009.08.24. 15:40:58

@daneeka: "'német ötödosztályhoz hasonlítottad a Juve-Chievót."

túlzó volt, elismerem. egyébként is viccnek szántam természetesen, ha nem ment át, sorry. de h borzalmas volt a színvonal, főleg a második 45 perc, azt sztem te is elismered, a Bayern-Bréma 2. félidejénél legalábbis klasszisokkal gyengébb.
a második bekezdéshez: az ukrán bajnokság azért kapott olyan sok pontot tavaly, mert a relatíve kevés indulójuk közül is volt egy uefa-kupa győztesük, egy elődöntősük, meg egy 16 közötti kiesőjük, ráadásul nagyszerű mérleggel szerepeltek (értsd: a csoportban is több pontot szereztek, mint a továbbjutáshoz szükséges, ill. az oda-visszavágós párharcokban is általában győzelem-győzelemmel, v győzelem-döntetlennel jutottak tovább, ez pedig nagyon fontos).Ilyen erős szereplést nyilván nem nagyon fognak tudni felmutatni a köv. években, így max. az 5- 6. helyig jöhetnek előre reálisan.
Egyébként az előző évekhez képest változott a pontok kiosztásának struktúrája, most már 4 bónuszpont jár egy BL-főtábláért (eddig csak 3 járt) és most már a BL-ben 16ba jutás is ér 1 bónuszpontot, ez eddig csak a 8ba jutásért járt (meg utána a 4be, ill. döntőbe jutásért, természetesen) Ez kedvezhet az olaszoknak, akik a BL-ben általában jobban szerepelnek, mint a németek. Egy biztos: szoros küzdelem lesz, bár ha most csütörtökön kiesik a Hertha, az a németek számára nagy érvágás lesz.

Mr.AT 2009.08.24. 15:54:11

@popp: Ferrara zsinórban a 3. tétmeccsét nyerte meg a Juvéval most, kis barátom, csak hogy pontosak legyünk, s ezen a 3 olasz bajnokin még csak gólt sem kapott a Juventus.

Amúgy meg senki nem vont le messzemenő következtetéseket, pusztán kijelentettük azt a napnál is világosabb tényt, hogy a csapat jelentősen megerősödött nyáron és ez nem kis mértékben a vezetőedző személyének is köszönhető.

Kicsit lazábban, ember.

Mr.AT 2009.08.24. 15:58:36

@nasteey: Eto'o tegnap szürke volt, mint az albán szamár, néha 10 percekre teljesen eltűnt. A papíron lényegesen kisebb név Milito sokkal jobban csipkedte magát, de ő sem csillogott.

Nyilván majd 5-10-20 meccs után érdemes tartós következtetéseket levonni, de a tegnapi meccs egyelőre fényesen bizonyította, amiről nyáron beszélgettünk: míg Ibra zsenialitásánál fogva egymaga képes volt támadásokat vezetni és kezdeményezni, Eto'o és Milito már elvárja a kiszolgálást, jelenleg pedig nincs olyan a keretben, aki meccseken át kiszolgálja őket.

Maicon hiába nagy játékos, egy egész bajnoki szezont nem lehet arra alapozni, hogy majd ő felrohangál, és minden meccsen 3x gólpasszt érően ad be.

Mr.AT 2009.08.24. 16:05:07

@popp: A Roma akkor számít esélyesnek a legjobb 4be kerülésre, ha a Juan-Mexes-De Rossi-Totti négyes végig tudja játszani a teljes szezont. Ez a négy valamirevaló ember van ugyanis a csapatban, a többiek középszerűek, akiknél a liga középcsapataiban is bőven akadnak jobb játékosok.

Ezzel szemben én klasszikus ingadozó bravúrcsapatnak nézem őket, akik jobb napjaikon simán megvernek bárkit (az is belefér, hogy hétvégén rögtön minket), de aztán ki is kapnak simán otthon vmi noname kiscsapattól 3 góllal.

Legalább 4-5 igazi klasszis igazolásra lenne szükség ahhoz, hogy európai mércével nézve is nagycsapatnak lehessen nevezni a Romát - hogy a mostani középszer töltse fel a feltűnően rövid, és jelenleg inkább csak ifistákból álló padot.

Ha megnézed, a Juve tavaly rendszeresen 8-9, néha 14(!) sérülttel nyomta végig a szezont, s így lett második - sokáig harcban a bajnoki címért. Ez mutatja igazán a csapat és a keret erősségét, nem az, hogy néha képes 5 gólt rúgni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.24. 16:09:24

@Mr.AT: "Ibra főnyeremény lesz nekik Spanyolországban, ahol a védelmek ájtatatos nővérkék a Serie A-hoz képest."

Én inkább azt látom, hogy Ibra végre kap majd rendes, hozzá méltó kiszolgálást.

Szerinted válogatott meccseken, pl. Málta meg Albánia ellen miért nem szórja meg magát? Mert a máltaiak is kőkemény, olaszos védekezést mutatnak be, szemben a spanyol nővérkékkel? Vagy inkább azért, mert nincsen megfelelő svéd támadó középpálya?

Néztem tegnap este a Barcát: csikorgott még a gépezet, főleg az első félidőben, de ha ez a csapat összeszokik, még a tavalyinál is jobb lesz, és még látványosabb focit mutat majd. A tegnapi első gól, Xavi-indításostul, Ibra-sarkazásostul, Messi-ballal cselestül és jobbal elpörgetésestül olyasmi volt, amit jelenleg a világ egyik csapata sem tud megalkotni.

ON

Mr.AT 2009.08.24. 16:12:34

@Csöncsön: Azért azt ne kérjük már számon rajta, hogy "miért nem szórja meg minden meccsen magát". Van amikor megy az embernek, van, amikor nem.

Az mondjuk nem kérdés, hogy klasszisokkal más kiszolgálásban lesz része Barcelonában, mint volt Milánóban, nyilván ő sem véletlenül váltott. Hosszú távon qrvára nyomasztó lehet, hogy éveken át, minden egyes hétvégén csak az a játék, hogy mindenki neked adja a labdát, és reménykedik, hogy te majd valahogy megoldod egyedül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.24. 16:21:26

@Mr.AT:

Kb. két csatár van jelenleg a világon, aki Ibrához mérhető, vele nagyjából egy szinten van: Villa és Rooney.

Nézd meg a válogatottbéli mérlegüket:

Villa: 50/31
Rooney: 52/24
Ibra: 56/21

Pregnánsan mutatja meg a középpályák közti különbségeket szerintem.

(De ha azt mondom, kinőtte az Intert, jön Great Cornholio, és megsértődik.) :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.24. 16:36:07

@dino vercotti:

Drogba (mint Eto'o és Torres) szerintem egy hangyányival elmarad az említett háromtól. A válogatott mérlege persze lenyűgöző, dehát Elefántcsontpart tipikus ellenfelei sem ugyanazok, mint az európai/dél-amerikai válogatottakéi...

_alerob 2009.08.24. 16:40:45

@Vul-Kahn: Tavaly megérdemelten is nyertek. De aki azon vitázik, hogy a német bajnokság jobb, vagy jobb lesz a közel jövőben mint az olasz, annak csak gratulálni tudok. ( Remélem a Wolfsburg dupláz.)

_alerob 2009.08.24. 16:41:44

Messi nem csatár véletlenül?

Vul-Kahn 2009.08.24. 17:21:31

@_alerob: Én egy pillanatig nem vitáztam azon, h a német bajnokság jobb, mint az olasz. Csak az ilyen fölényeskedő "a napoli is 4et rúgna a bayernnek" meg "felgyorsított nb1" faszságokra reagáltam.
A német bajnokság attól még nem lesz jobb, mint az olasz, h elveszi tőlük a 4. BL-helyet. Ennek egyrészt anyagi okai vannak, másrészt sok játékos számára vonzóbb az a kultúra, nyelv (az angol meg a spanyol is), mint a német.
Az élcsapatok tekintetében egyébként tény, h jobban állnak az olaszok, de én egy Schalke, Leverkusen, Dortmund, Hoffenheim 4est erősebbnek érzek, mint egy Napoli, Udinese, Sampdoria, Palermot (azért ezeket a csapatokat írom, mert ők azok, akik pont lecsúsztak a nemzetközi kupaindulásról). Kiesés ellen küzdő csapatok tekintetében hasonló a véleményem. Ha a tied nem, a te dolgod, meddő vita ez.
Amúgy tőlem simán duplázhat a Wolfsburg (bármelyik két sorozatra is gondolsz, gondolom az egyik a BL:)))mert én elsősorban a német futballért szurkolok, és csak másodsorban a Bayernnek (a magyar csapatokat kivéve, természetesen). Ezenkívül megrögzött anti-olasz és azon belül is anti-juve fan vagyok, lehet, h ez eddig nem derült ki... :-)
Na remélem lezárhatjuk ezt a teljesen parttalan vitát, mert éppen egy pokerversenyben vagyok benne, és szeretnék odakoncentrálni. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.24. 17:22:33

@giacinto: ha belegondolsz, pontosan ezt jelenti. az inter valóban gyengült, de sokkal kevésbé, mint amennyire hozzáerősödtek a többiek. tavaly legyintettél egy inter-genoára, vagy lazióra, idén meg van 5-6 olyan csapat, amelyik tök simán képes lehet megborítani bárkit.

és idén szerintem erősebbek lesznek európában is az olaszok, tavaly szarul jött ki, hogy az el-csapatok vagy leszarták, vagy egy kifutott szezon miatt indulhattak csak, de idén a roma, a lazio és a genoa ezt nem teheti meg.

a bl-ben sok függ a sorsolástól, ha nem szaladnak bele nagyon, sokkal versenyképesebbek lehetnek. persze egy forduló alapján (sok kommentelővel ellentétben) én még nem tudom, mire számítsak. :)

@sporttárs: tele a tököm az önmarcangolással, volt belőle elég :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.24. 17:23:09

@Csöncsön: Nem sértődöm meg. :)
Tegnap véletlenül átkapcsoltam a Barca meccsre, pont a tizenegyest megelőző 3 percet láttam,
1, még véletlenül sem passzoltak Ibranal a 3 támadás alatt, a tizenegyes után mindenki pacsizott mindenkivel kivéve Ibrát. Jó érzés lehet neki, hogy egyszemélyes istenből egy lett senki lett a tömegben (értsd jó értelemben.) Sztem meg fogja bánni főleg ha netán idén nem nyer a Barca bl-t.

daneeka 2009.08.24. 17:27:55

@Vul-Kahn: Okay, ez egy idény volt az 5-ből. Van rá egy söröm, hogy idén az EL-csoportjaikból sem jutnak tovább a csapataik.

Vul-Kahn 2009.08.24. 17:35:03

@daneeka: Igen, én is azt írtam, h nem valószínű, h ilyen pazar szereplésre még akár 1x is képesek lesznek a köv. 4-5 évben.
De azért a Shakhtarból gondolom csak kinézed, h tovább bír jutni egy EL-csoportból... Én még a Metalist Kharkivból is...

pietro10 2009.08.24. 17:57:20

@_benito: abszolút egyet értek az el-es megjegyzéseddel kapcsolatban a romának a bl hely lehetséges megszerzésén kívűl csak az EL lesz az a kiírás ahol labdábarúghat. A genoára pedig ez sokszorosan igaz mert sztem nem fognak olyan szépen szerepelni mint tavaly.

A BL-ről meg csak annyit hogy szerintem a sorsolástól függetlenül is sokkal nagyobb eséllyel indulnak az olaszok. Legalább is a Juve biztos.

pietro10 2009.08.24. 18:04:33

@Great Cornholio: Ibra jól tette h eligazolt mert az inter színeiben soha nem nyerhetett volna bl-t. És több scudettot sem valószínűleg. Ugyhogy nem hiszem h megbánta h eligazolt.

s4tch 2009.08.24. 18:08:09

@Great Cornholio: Nem pacsiztak vele? Biztos telesírja az interes pizsijét, szegény gyerek.

daneeka 2009.08.24. 18:11:11

@Vul-Kahn: Shakhtar? Kiestek a bl-ből a Temesvár ellen. Nem láttam a meccset, de az eredmény nem túl meggyőző.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.24. 18:16:33

@Great Cornholio: én is néztem, és pont az ellenkezőjét láttam, nagyon sokat volt ibránál a labda, főleg xavi kereste őt sokszor.

ha pedig xavi keresi, akkor neki jó. amúgy adott egy gólpasszt messinek, és majdnem még egyet (nagyot mentett a védő).

nem láttam végig a meccset, csak bele-belenéztem.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 18:26:55

@popp: Nagyon szépen levezetted azt amire céloztam. Ezzel a kerettel sírás lesz a végén, de szerintem egy 6. hely, ha mázlitok van beleférhet, de pusztán a mázlira alapozni lehetetlen, így a 6.-helyet is annak tartom.

Ez lenne a Roma idei célkitűzése? Egy 6.-hely?

@Great Cornholio: Szerintem Ibra egyik legjobb döntése volt, hogy eligazolt a Barcába, az interisták sokáig fogják siratni, főleg, ha nem jönnek az eredmények.

nasteey 2009.08.24. 18:31:04

@Great Cornholio: Szerintem egyáltalán nem ilyen tragikus a helyzet. Az igaz, hogy most nem ő "a" sztár, de nem is baj ez. Meccs előtt Henry magyarázott neki, mit merre hogyan kéne, első gól után együtt ünnepeltek. Alig van itt Ibra egy hónapja, lesz ez még jobb is. Pályán kívül és belül is.

Ja, és kösz Mr.AT-nak az Eto'o jelentést.
Tegnap gólt lőtt, az Inter nem nyert, ö'ömbódottság van. :D

pietro10 2009.08.24. 18:36:21

Henry-nak is lassan indult be a szekér a barcában és egy meccs alapján nem igen kéne leírni ibrát.Személy szerint utálom őt (el is árlt minket) de kétség kívűl nagy tehetség és annak ellenére hogy a serie a jobban passzol a stílusához attól még meg fogja állni a helyét a barcában is.

Magnetico 2009.08.24. 18:50:42

sztem is könnyen lehet egy német-olasz csere,ha nem is most, majd jövőre,amikor megint egy 5 ponttal jobb szezonja megy ki az olaszoknak

persze ehhez kell az,hogy idén se legyen lényegesen rosszabb a német front az olasznál
ha esetleg lényegesen jobb lesz(ez se esélyes),akkor már most megfordul

de pl az elmúlt 3 szezonban 1-2 pontnyi volt a különbség, vagy ide vagy oda

most kéne kb. 3-4 pont(tehát jobb "különbség",mint elmúlt 3 évben bármikor),ez se könnyű, de már elég lenne, persze vagy EL-bravúr kell a németektől,vagy a BL-ben nyeregetni a meccseket

persze az olaszok is viríthatnak az EL-ben idén,BL-ben én nem bíznék bennük:)
(Inter 2. kalap miatt még ki is eshet a csoportból:D)

de ha kb. úgy lesz,mint tavaly,akkor jövőre már az olaszoknak kell kaparnia ,mert "játék nélkül" előznek a németek:)

patyi222 2009.08.24. 19:05:21

@Great Cornholio: Ibra a lehető legjobb döntést hozta azzal hogy a barcába igazolt...(egy ilyen kaliberű játékosnak meg kell mutatnia hogy mit tud játszani akkor ha nincs a seggében 3 védő folyamatosan)
Azért nem keresték annyit a labdával mert még nagyon nem érezte hogy mit akarnak a többiek, és össze vissza helyezkedett:D(főleg az első félidőben)
Időbe fog telni neki mire eljut oda ahol Eto volt(hogy érezze mikor milyen ütemben kell elindulnia), de az tény hogy az összjátékban már ezen a meccsen többet tett mint Eto egy fél szezonban...
Bár Ibra az Ibra...(a képességeiből kiindulva, meg a tegnapi meccsen látott alázatot folytatva akár 1-2 hónap alatt is sikerülhet a beszokás)
Valamint vele is pacsiztak a többiek csak nem az első 2 képen hanem utána lehetett látni...
Szerintem nem fogja zavarni hogy nem ő a no1(bár ha elkezd úgy játszani ahogy tud akkor megkapja a dicsfényt rendesen), tegnap is teljesen meg volt szeppenve, ilyet nem láttam tőle szinte soha...
Amíg tart majd a parádé addig nem jön elő belőle a kőbunkó, márpedig ha összecsiszolódnak akkor...
Mutasd meg Ibra!!:D

halareaal 2009.08.24. 19:06:03

ha a németek kapnának +1 helyet a BLbe, ráadásul az olaszok kárára, az megint csak azt bizonyítaná, mekkora orbitális hülyeség az UEFA pontrendszere. egyedül a Bayern képvisel tartósan BL szintet, régebben a Bréma is odavaló volt, de ők sajnos szétestek. kíváncsi vok a Wolfsburg mire megy, nekik van esélyük jól szerepelni most, de ez még mindig csak 2 csapat. 1xüen a Bayernen kívül nem életképesek a BLben hosszútávon, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Stuttgart bajnokként való kiesése annak idején a csoportkörből.

értelmetlen_nevű 2009.08.24. 19:38:12

@halareaal: Azért ez megváltozhat. Nem hinném hogy a következő pár évben, de 10 éven belül. A klubok helyzete stabil, a Wolfsburg, a Schalke, a Dortmund megtörheti a Bayern hegemóniát. Szerintem is kár jósolgatni, de azért az látszik, hogy a Bundesliga felszálló ágban van. A PL sokkal előrébb van, de a Serie A szerintem simán utolérhető.

ericcartmen 2009.08.24. 19:39:14

@Itáliainagysándor: ehh, ha ennyire utálod a Romát, kár is veled vitatkozni.
De azért felteszem megint a kérdést, mert nem válaszoltál: mitől lenne gyengébb ez a keret, mint a tavalyi volt?

ericcartmen 2009.08.24. 19:39:59

@ericcartmen: Ja, az idei cél nyilván egy bl helyezés elcsípése, illetve minél meszebb jutni az el-ben

Hispan07 2009.08.24. 19:51:09

a Milan 9. lesz, a Roma 10-be se fér be? jól ki lettek osztva a szerepek, nem mondom. azért a két csapat még beleszólhat? ;)

ericcartmen 2009.08.24. 19:53:27

@Hispan07: kihagytad, hogy a juve simán lesz bajnok...

Hispan07 2009.08.24. 20:03:47

@ericcartmen: jajj, hogy felejthettem ki :)

de kárpótlásul, a jó öreg Cafú megmondja a tutit:
”Ez az igazság éve mind Ronaldinho, mind Pato számára. Minden csak rajtuk áll. Az is, hogy ott lesznek-e a dél-afrikai világbajnokságon. Azt javaslom nekik, hogy teljesítsenek jól, és tegyék le névjegyüket a Milannál. (...)"

Hinnye baszki, ennél még én se adhatnék jobb tanácsot: tessék jól teljesíteni, fiúk :)
(most nem tom - a fordító csűrte el, vagy az öregnek zápult meg az agya..?)

Tika_ 2009.08.24. 20:11:53

OFF
@Mr.AT: muhaha, ez nagy volt. Rohadt szemét, de jó :D

@dino vercotti: ezen azért jót röhögtem. Ja, pár éve, amikor még Henry is.

@Csöncsön: Szerintem egyébként Torres inkább, mint Rooney.

@patyi222: tök egyetértek veled, amit Ibra tegnapi játékáról írtál

@Great Cornholio: és azt láttad, hogy Valdes-zel egyik gólnál sem pacsiztak?? (pedig 3. számú csk) Kiba nagy széthúzás lehet ám ezek között!

halareaal 2009.08.24. 21:23:04

@értelmetlen_nevű: utolérhető sztem is. de majd akkor osszanak plusz helyeket a BLben, ha már utolérték, illetve megelőzték a több hellyel rendelkező bajnokságokat. amúgy az igaz, h a Bayern hegemóniája megtörhet, vagy talán már meg is tört, de nem elsősorban azért, mert olyan nagyon erős (értsd, angol top4el, spanyol és olasz nagycsapatokkal is konkurálni tudó) csapatok vennék át a helyét, hanem inkább azért mert a bajorok gyengélkednek.

Itáliainagysándor 2009.08.24. 21:35:39

@ericcartmen: Elment popp félistene, de te legalább 2 kérdésemre nem válaszoltál, ha már kötekszel.

És nem utálom a Romát csak nem tudom, hogy miért is jobbak a Genoánál pl? Amikor szerintem a Genoának azért erősebb kerete van és nem csak papíron.

Vagy mi a célja a Romának, a Fio és Genoa megelőzése? Vagy egyáltalán mi a reális cél? Ha már lusta vagy válaszolni.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.24. 21:35:58

@Tika_: örülök, hogy remek napot szereztem neked, te kis langyos.

halareaal 2009.08.24. 21:39:34

@Itáliainagysándor: a Genoának hogy lenne már erősebb kerete mint a Romának??:D messze nincsenek olyan focistáik, mint De Rossi, Totti, Juan vagy akár Vucinic. nemistom ki a legnagyobb név náluk, mindenesetre a tavalyi év toronymagas legjobb Genoa játékosa, Milito eligazolt.

ericcartmen 2009.08.24. 21:44:59

@Itáliainagysándor: melyik két kérdésre nem válaszoltam? A Roma (szerintem) idei célját a 19:39-kor írt hozzászólásomban írtam. Másra nem emlékzem, ha még lenne ilyen tedd fel megint.

Aqulilani valóban elment, de ő az elmúlt két szezonban kis túlzással 10+ meccsen lépett pályára, nem akkora érvágás.

Lehet, hogy nem utálod a Romát, de miért jobb a Genoa pl? Kezdőcsapatban biztosan nem. Tudom, tegnap ők nyertek, de ha jól számolom 6 sérült van a Románál, ebből 3 kezdett volna + Mexes is, aki eltiltott volt. Ha elkerülik a sérülések a csapatot, szerintem reális lesz a BL-ért küzdés

giacinto 2009.08.24. 22:15:17

ez az UEFA-pontrendszer akkora baromság hogy hihetetlen. egy kalap alá veszi az EL-t és a BL-t, holott a kettőnek kb semmi köze egymáshoz. a németek vmivel jobban mennek az UEFA-ban és ezért járjon nekik a plusz BL (!!)-hely ahol viszont SOKKAL gyengébben szerepelnek az olaszoknál. vicc.

és ezt a fajta kettősséget és igazságtalanságot a német fanok is érezhetik.

mondok egy durva példát: holnaptól a Soproni Ligában szerzett pontokat is beszámitják az UEFA-rangsorba gí a magyar csapatoknak egyre több BL-helye lesz majd.... vicc.

pietro10 2009.08.24. 23:20:48

Nem kell aggódni mert idén az olaszok mind európában mind otthon jobban fogják rúgni a bőrt ugyh marad a 4 bl hely nekünk bár abból a szempontból nem bánnám ha csak 3 lenne jövőre mert akk az inter a 4 helyével nem megy a bl-be. :D

Mr.AT 2009.08.25. 10:00:33

@Hispan07: Nem teljesen hülye azért az öreg, egyrészt brazil, s nyilván a brazil válogatottnak is nagy szüksége lehet arra, hogy Pato és Ronaldinho is formába lendüljön, másrészt meg ex-milanos, s hát lássuk be, kb. azon áll vagy bukik idén minden a Milannál, hogy a két brazil hogy teljesít. Ha nekik nem megy majd, nem lesz, aki sorozatban hozza a meccseket helyettük, szvsz.

Ez egy politikus lelkesítő szöveg volt, érezzék a honfitársak a támogatást. :-)

Mr.AT 2009.08.25. 10:07:26

@halareaal: Ez meg nyilván azzal magyarázható, hogy míg a Serie A-ban három klasszikus történelmi nagycsapat van, akik minden évben, mindentől függetlenül mindig bajnokesélyesek, de legalábbis az első négybe stabilan várhatóak (ez nyilván a Juve-Inter-Milan hármas), addig a Bundesligában egyedül a Bayern ilyen.

Rajtuk kívül kvázi "időszakos nagycsapatok" vannak csak - ha megnézitek, a Stuttgarttól a Herthán, a Schalkén,a Dortmundon, a Hamburgon vagy akár a Leverkusenen át egészen idén a Wolfsburgig gyakorlatilag az egész első osztály megfordult az elmúlt 5-10 évben a BL-ben, a bajorokat leszámítva gyakorlatilag komoly eredmény nélkül (bajorok alatt értve a Bayernt és az egyszer döntőig jutó Leverkusent).

Alkalmanként összeáll egy-egy ütőképes társaság valamelyik nagyvárosban, amelyik 2-3 évig hozza az eredményeket, aztán szétszélednek és lesüllyednek, és jön egy másik csapat, másik városból.

Nincs tartósan európai mércével mérve is top-elit színvonal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.25. 10:59:12

@Mr.AT: "bajorok alatt értve a... Leverkusent"

:-DDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 11:02:38

@Mr.AT: Megítélés kérdése ki a középszerű játékos. Szerintem Motta, Cicinho, Riise, Pizarro, Brighi, Menez, Vucsinics, semmiképpen sem az, de talán Baptista sem. A Bariból hozott fiatal Gubertit én sem ismerem még annyira, de elég jól mozog.

@Itáliainagysándor: Pedig bugyog belőled a Roma iránti ellenszenv. Egyáltalán nem jobb a Genoa kerete. Miért kérdezed meg mi a Roma célja, amikor úgyi tudod? Természetesen a kiesés elkerülése.

Mr.AT 2009.08.25. 11:15:28

@popp: Hát bocs, de európai szinten mért klasszisnak azért nehezen lehetne nevezni Mottát, Pizarrot, vagy épp Menezt. :-) Ezek a nevek igen jól csengenének mondjuk egy Atalantában vagy Bolognában, de topliga (szerinted) top4 várományos csapatánál igenis középszerűnek számítanak - bármennyire is mást mondat veled a szurkolói elfogultság.

Pont ezért írtam, amit írtam - nem ilyen játékosok kellene, hogy kulcspozíciókban játsszanak (pláne tartósan) ahhoz, hogy érdemi eredményt érjetek el.

ericcartmen 2009.08.25. 11:33:52

@Mr.AT: Ennyire erővel a juvéban sincs sokkal európai szinten mért klasszis. Talán Chiellini, Sissoko, Diego, Amauri. Többi vagy még vagy már nem.

Mr.AT 2009.08.25. 11:50:28

@ericcartmen: Muhahaha, ezt szerintem te is csak viccnek szántad. (Szerinted Buffon pl. nem európai szinten mért klasszis? Nyihahahahaha...)

De ha már hasonlítgatjuk a két csapatot, akkor csak egy reprezentatív példa: a Juve négy csatárából (Trezeguet, Amauri, Iaquinta, Del Piero) bármely legalább egy klasszissal jobb, mint a Roma csatárszekciójának (Vucsinics, Okaka Chuka, Menez, Esposito) bármely tagja.

ericcartmen 2009.08.25. 11:59:50

@Mr.AT: Buffont véletlenül hagytam.

Amúgy nem ez a Roma csatárszekciója, Tottit és Baptistát kihagytad.
Ebből Esposito hulladék (nem is játszik), Okaka fiatal, és nem akkora tehetség (tavaly kölcsönben is volt), Menez is fiatal, de tehetséges, belőle még lehet jó játékos.
De Iaquinta és a két éve nem is játszó Trezeguet mitől lenne egy klasszissal jobb Vucinicnél?

ericcartmen 2009.08.25. 12:02:31

@ericcartmen: Ja, és azt senki sem vitatta, hogy a juve kerete jóval erősebb, csupán az "európai szinten mért klasszis" kifejezésbe próbáltam ezzel belekötni.

Matteo_B 2009.08.25. 12:07:02

Ez vicc hogy a Genoa kerete olyan erős mint a Rómáé.Arra megvan az esély hogy a Genoa mégegyszer előrébb végezzen a bajnokságban,de akkor az nem a keret erőssége miatt lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:17:46

@Mr.AT: Motta még az U21-es válogatottban játszott a nyáron és ha láttad volna az Arsenal ellen tudnád milyen tehetséges, simán európai szinten mért klasszis. Menez pedig alig húsz és kábé akkora rehetség, mint a ti Giovincotok.

Fölhoztad a támadókat is, Tottinál szerintem nincs jobb csatárotok, de Vucsinicsnál is csak Amauri és nagy jó indulattal Del Piero jobb ma már.

Ezzel együtt szerintem is jobb a Juve kerete, de a te mércéd alapján az is tele van középszerű játékosokkal.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:20:03

@popp: Mármint még nem európai szinten mért klasszis Motta, de simán azzá válhat.

Mr.AT 2009.08.25. 12:25:54

@ericcartmen: Totti és Baptista is irányító, klasszikus CAM - pont mint Diego és Giovinco. (Megjegyzem, ezen a ponton is jobbak vagyunk a Románál.)

Hogy értsd, hogy csatárszekció kapcsán miről beszéltem: ha a Juve négy csatárjából bármelyik le tudná igazolni a Roma, az rögtön fix kezdő lenne, függetlenül attól, hogy melyikük lenne az. Capiche?

(Azt a részt, hogy a 32szeres olasz válogatott Iaquinta mennyiben jobb Vucinicnél, vicces jellege miatt nem is magyaráznám túl, röviden inkább csak arra utalnék, hogy Iaquinta a szezont gyakorlatilag csereként végigjátszva jutott 12 gólig úgy, hogy eközben Vucsinics a Roma Nr.1.csatáraként 11et lőtt... muhahaha.)

Mr.AT 2009.08.25. 12:33:57

@popp: Motta legfeljebb kb. Marchisio vagy De Ceglie szintjén van, ha már tehetségekről beszélünk.

Trezeguet vagy Iaquinta annyira egyértelműen szorítaná ki a kezdőből Vucsinicset, hogy ő maga sem merne visszakérdezni.

El sem tudom képzelni, ezen a technikailag maximum erős közepes szinten képzett, egyáltalán nem gólérzékeny, középszürke eminenciás szerb srácban mit láttok?
Egybehangzóak azok a vélemények, hogy a Roma a roppant gyenge támadószekció miatt tart ott, ahol - s nem értem, abban a csapatban, ahol anno Batistuta, Delvecchio vagy Montella voltak a csatársor, hogy lehet mérce egy ilyen gyenge közepes játékos.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:45:48

@Mr.AT: Lám lehet arcoskodni ilyen baromi tájékozatlanul is. Totti egyérttelműen csatárt játszik mióta Spaletti az edző, azaz négy éve. Korábban valóban trequartista volt. Az hogy a Capitano színesebben játsza be a posztját, mint más befejező csatárok az már az ő zsenialitásából fakad. Az meg tuti, hogy nem eredménytelenebb az általad istenített Juve csatároknál, ezt bizonyítja a két évvel ezelőtti aranylabda is. Az utóbbi két szezonban meccsek felén egyáltaíán nem is a másik felén meg félsérülten játszva is tíz fölött rúgott.

Szerintem amúgy az a vicces, hogy Iaquinta olasz válogatottságainak a számát hozod föl egy fiatalabb és nem is olasz játékossal szembeni összehasonlításkor.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 12:47:49

@Mr.AT: @popp: Azért azt se felejtse már el senki, hogy kik állnak az említett játékosok mögött. Ugye Vucsinics (az idei kieső Roma tagjai) míg amauri treze mögött (az idei bajnokcsapat tagjai állnak).

SZvsz Vucinicnél technikailag csak adp lehet jobb. Amaurinak izomból kell átmenni a védőkön, v beívelésnél kell fejbe rúgni labdával a biztos gólhoz, ha ezt nem kapja meg nem hatékony. Szemben tavaly rendesen elállt a lélegzetem, hogy Vuc miker csinált. Mondom ilyeneket csak ADPtől láttam a Juveból.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 12:53:28

@Mr.AT: Szerinted.

Egyébként az is egy baromság, hogy Vucsinics a Roma number one csatára, mert az Totti. És ha néha Roma meccset is néznél tudnád, hogy Vucs legalább annyiszor játszik szélsőt, mint csatárt. A tizenegy gólt egyébként kábé húsz-huszonkét meccsen lőtte. Ha meg nem nézel Roma meccseket akkor kérdezd meg a Real vagy a Chelsea szurkolókat milyen játékos Mirko. Arról nem is beszélve, hogy nem szerb, hanem montenegrói.

halareaal 2009.08.25. 12:59:10

@Mr.AT: Baptista egyáltalán nem irányító. hogy Vucinic mennyire képzett tecnikalilag azon lehetne vitatkozni, mindenesetre ha erős közepes, akkor Trezeguet és Iaquinta szimplán gyengék.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 13:00:47

@@Mr.AT: ""Motta legfeljebb kb. Marchisio vagy De Ceglie szintjén van, ha már tehetségekről beszélünk." - és akkor az említett Juve játékosok is középszerűek?

Marchisiot hasonlíthatjuk Mottához, de De Ceglie még nem sokat bizonyított a Juvében, még Molinarot sem sikerült kiszorítíania.

Mr.AT 2009.08.25. 13:05:54

@popp: "Lám lehet arcoskodni ilyen baromi tájékozatlanul is."

Lehet visszavenni a hévből, kisbarátom, nem kell itt az indulatos fröcsögés, csak mert valaki mert szólni egy szót a drágalátos kiskedvenceidre.
Totti MUSZÁJBÓL játszik csatárt, mert a foshíg keretetekben egyetlen épkézláb ember sincs, akit előre lehetne zavarni, hogy ott csináljon valamit - nem pedig azért, mert ő olyan végtelenül zseniális, vagy ájtatatos Teréz anya, aki egyszerre három helyett is dolgozik.

Amúgy ha már a tájékozatlanságnál tartunk, milyen 2 évvel ezelőtti aranylabdáról beszélsz, hm? :-)
Az aktuális aranylabdás C.Ronaldo, a 2007es Kaká, a kettővel ezelőtti meg történetesen pont egy Juve-játékos, Cannavaro.

A nagy Roma-imádatodban azért a vágyálmaidat nem kellene összekeverni a tényekkel.

Mr.AT 2009.08.25. 13:11:01

@halareaal: Nagy kérdés, hogy Baptista mi, ha nem irányító. Mert minden másnak söpörni való hulladék, a csatárok mögött játszva legalább abból tud kamatoztatni valamit, hogy nagy benga disznó.

Nálam talán ő a legnagyobb rejtély a mai labdarúgásban, ennyire alibiteljesítménnyel, általában teljesen kámforrá válva kevés játékos húzta papíron erős csapatoknál. A valós szintje valahol a Nyíregyháza és a Siófok csapatai közt van.

Mr.AT 2009.08.25. 13:15:59

@popp: Az mondjuk tény és való, hogy Mottának lényegesen több lehetősége volt a bizonyításra - vakok közt a félszemű a király, muhahaha. A Juventusban stabil ificsapat tag lenne a végletekig sztárolt játékosod, elárulom.

Más kategóriákról beszélünk.

halareaal 2009.08.25. 13:18:51

@Mr.AT: Baptista eredetileg csatár. sokszor játszik visszavontabb pozicíóban, de minden, csak nem irányító. Madridban próbálták a csatárok mögött játszatni a kpályán, elég szörnyű volt. viszont amikor még a Sevillában játszott, volt egy idénye, amikor teljesen más szintet képviselt, kurvajó csatár volt. a Romában olyan sokat nem láttam, de amikor igen, akkor sem úgy tűnt h ő irányít (nem is tud).

a Tottis vitába csak annyiban szólnék bele, h mind1, h muszájból játszik-e vagy sem, aki aranycipőt nyer (nyilván erre gondolt popp), az nem lehet rossz csatár.

Mr.AT 2009.08.25. 13:24:31

@halareaal: Senki nem mondta, hogy Totti rossz játékos. Kb. 30 hozzászólással feljebb magam írtam azt, hogy Juan, Mexes, De Rossi és Totti igazi klasszis játékosok, a gond csak az, hogy magukban vannak. Bármelyik kiesett, már csak ilyen Loria meg Menez szintű emberek voltak a helyükre, s idén sem változott sokat a helyzet, sőt.

Baptistáról meg annyit zárásként, hogy ő a Roma Quaresmája. Csak kicsit olcsóbb volt anno.

ericcartmen 2009.08.25. 13:25:46

@Mr.AT: Mottat speciel meg akarta venni a juve (vagyis voltak ilyen hirek), és megsúgom, hogy stabil kezdő lenne nálatok, sőt szerintem nemsokára a válogatotban is az lesz.
Szerintem ne formálj véleményt játékosokról, akiket nem láttál még játszani.

Amúgy azt hiszem visszatérek a régi, jó bevált taktikámhoz, és csak atsiklom a kommentjeidet.
Nem sikerült messzebb látnod a juventusnál.

Mr.AT 2009.08.25. 13:32:01

@ericcartmen: Kénytelen vagyok látni őket, egy ligában vannak velünk (még). Pont ez alapján mondom, amit mondtam: érdemben semmire sem lesz elég idén (sem) ez a Roma keret.

"Meg akarták venni"... naná, a nyáron Lipcsei Petit leszámítva kb. mindenkit összeboronáltak a goal.com-szerű megbízhatóságukról híres oldalak a Juventussal. Ez amúgy azért van, you know, mert a Juventus egy nagycsapat, történetesen az olasz rekordbajnok, ahol mindenkinek dicsőség játszania - ezért a pletykalapok szépen le is írják minden kétlábú játékos nevét velük kapcsolatban, hadd nőjön a látogatottság.

Amúgy meg "súgd meg", mi lenne a Juventusnál, te, szakértők szakértője. Van igény rá, muhahahaha. :-)

ericcartmen 2009.08.25. 13:48:21

@Mr.AT: Tartom magam, és inkább nem reagálok

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 14:00:11

@Mr.AT: Nyilván freudi elírás volt. Arra gondoltam, hogy bár az aranylabdát is megérdemelte volna aranycipős lett. Annak, hogy Spalletti nem vesz Trezeguet vagy Inzaghi-szerű ötös környékén kotorászó csatárt az anyagi mellett, szakmai oka is van.

Spalletti kedvenc formációjában a center mellett két támadó szélső játszik és a csatár mögött egy sokat futó az egész pályát bejátszó középpályás Perrotta vagy Brighi helyezkedik az alapfelállásban. Ezért kerülhet Perrotta annyiszor helyzetbe, mert a visszalépő Totti vagy Vucsinics helyére beszalad és kapja is az ütem passzot vagy vissza a kényszerítő passzot. Mondhatni Totti képességeire van kitalálva a poszt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 14:02:06

@Mr.AT: Márha Panucci vak, mert őt szorította ki a jobbhátvéd posztról Cicinho sérülése után.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 14:07:18

@Mr.AT: Attól, hogy, muhaházol a mondatat végén még nem lesz igazad. Grygerát Mottához hasonlítani meg valóban muhaha.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 14:51:16

@ericcartmen: Tudod, ne süllyedj le a szintjére, akkor legyőz a rutinjával.

Mr.AT 2009.08.25. 15:04:58

@Great Cornholio: Pszt! Nem böfögünk az asztalnál! :-)

giacinto 2009.08.25. 15:07:51

Úristen, Inter-szurkolóként bántja a szemem ez a pökhendi, nagyképű, lenéző magatartás ami itt árad egyesekből. Kb mintha a Siófok játékosairól beszélt volna...

innentől kezdve ugrom én is a kommentjeit.

Mr.AT 2009.08.25. 15:08:42

@popp: Idézd már légyszíves azt a hozzászólásom, amiben Grygerát hasonlítom Mottához. :-)

Nagyon durva anyagot nyomsz ma is, látom, teljesen szétcsúsztál így délután 3ra. :-)

giacinto 2009.08.25. 15:08:55

mármint Interesként is bántja a szemem hogy a Romát pocskondiázza, remélem hétvégén jól elkeni kennek a gusztustalan bagázsnak a száját a farkasok.

giacinto 2009.08.25. 15:09:56

mármint Inter-szurkolóként bántja a szemem ahogy a Romáról ír...

reméelm ahétvégén Tottiék kiütik őket egy Vucinic triplával.

Mr.AT 2009.08.25. 15:13:40

@popp: Na ha már végre érdemi reakciót is írtál, pls nevesíts a Roma mai keretéből két igazi klasszis szélsőt, akik az általad írt két szélsős formációban játszanak Totti mellett.

Mert ugye elismertük, hogy Menez kb. 15 éves, és csúnyán beégett amúgyis az első évében, J.Baptista leginkább perecet árulni jó, éknek semmiként (tanult fórumtársam szerint hátrébb sem, ebben amúgy egyetértünk), Vucsinics meg (szted) csatárnak való.

Akkor várom, kik azok a támadó szélsők - pláne ha ugye (mint írtad) Perrotta Totti mögött játszik.

Utána meg várom azt is, amint megmagyarázod, hogy ha idén Spallettinek mondják azt, hogy "barátom, itt van 250 Mio EUR, költsd már el valakire", akkor azt mondja, "nem, köszi, hát kit vehetnénk már Baptista meg Vucsinics helyett?". Muhahaha. :-)

Mr.AT 2009.08.25. 15:18:26

@giacinto: Látom jutott másnak is a cuccból, harmadszorra sem sikerült leírni ezt az egy összetett mondatot, pedig erősen koncentrálva futottál neki. :-)
Ne aggódj, pocskondiázni csak az Intert fogom, a Romával alapvetően semmi baj, ők érdemi kérdésbe idén nem szólnak bele.

Ezennel pedig szentül megfogadom, hogy ha Vucinic triplával kapunk ki a hétvégén, a homlokomra tetováltatom, hogy "A Roma, Vucinic és Julio Baptista a legnagyobb játékosok, én balga, hogy a számra mertem venni őket". :-)

ericcartmen 2009.08.25. 15:21:28

@Mr.AT: "A Juventusban stabil ificsapat tag lenne a végletekig sztárolt játékosod, elárulom."

a muhahaházásod meg egyre jobban idegesít

Mérgező Hulladék 2009.08.25. 15:22:58

@Mr.AT: @halareaal: Baptista állítólag - én mondjuk a Sao Paulóban nem láttam játszani - védekező középpályásként kezdte. Csak Caparros kipróbálta támadóbb szerepben, aztán bevált. Egy időre legalábbis.

Mr.AT 2009.08.25. 15:31:38

@ericcartmen: Nem te vagy az a kiváló ember, aki állítólag ugorja mostantól a kommentjeimet? :-) Jó, mondjuk eddig is a levegőbe beszéltél, ezen sem lepődünk már meg.

Marco Motta a 23 évével a Zebina, Grygera, Salihamidzic hármas mellé érkezne a Juventusba (ha érkezne) - kb. annyi sót enne meg ott, mint te itt a fórumban.

Az pedig, ha ideggyenge vagy, elég offtopic téma. :-)

freiwald 2009.08.25. 15:33:42

@Mr.AT: "El sem tudom képzelni, ezen a technikailag maximum erős közepes szinten képzett, egyáltalán nem gólérzékeny, középszürke eminenciás szerb srácban mit láttok?." -
Egy ekkora arc ferihegynyi területért kiállt.
Egyébiránt a srác meglehetősen hajaz egy másik montenegrói - és korántsem szerb - fickóra, aki "Il Genio" néven kövesedett bele a futbaltörténelmi szakkönyvekbe. Vucinicet a szakma tartja nagyra, s közben fittyet hánynak, holmi "muhaha" szurkolói véleményre. Ma ragazzi, ancora basta per Dio! Farremo pace finalmente a questo foro!

Mr.AT 2009.08.25. 15:34:39

@Mérgező Hulladék: Baptistának soha nem kellett volna eljönnie Sevillából, ha van egy kis racionális önkritikája. Neki a Sevilla és a spanyol bajnokság tökéletes választás volt - a Realból kb. két szinttel lógott ki lefelé (már az akkori Realból is), az olasz bajnokságnál meg egy erős két sebességgel lassabb. Minél hamarabb visszatér Spanyolországba vagy mondjuk Portugáliába, annál jobb lesz neki - itt csak nevetség tárgyává válik tartósan.

Mr.AT 2009.08.25. 15:40:14

@freiwald: Szavicsevics és Vucsinics közt két közös pont van - a nemzetiségük és a sportág, amiben próbálkoznak.
Vucsinics akkor fog a Milanban játszani, ha egy jótékonysági mérkőzésre meghívják Schumacher és Eros Ramazzotti mellé.

ericcartmen 2009.08.25. 15:45:33

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

ericcartmen 2009.08.25. 15:48:31

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

Mr.AT 2009.08.25. 15:48:56

@ericcartmen: Ez a vitába szállás? Remélem nem erőlködtél vele sokat.

ericcartmen 2009.08.25. 15:56:58

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

ericcartmen 2009.08.25. 15:59:00

@Mr.AT: Úgy döntöttem, hogy csak vitába nem szállok veled, valamiért mindenkinél jobbnak gondolod magad. De szerencsére átestem a holtponton, már inkább csak nevetek.

Hogy ki, hol, mennyi sót eszik/enne meg, és a személyeskedést inkább hagyjuk, nem veszed észre magad.

És ez volt a témában az utolsó kommentem

ericcartmen 2009.08.25. 16:02:12

Bocs, nem tudom miért küldte el ennyiszer.

Nautoljára (de csak mert nem sikerült rendesen elolvasni): "vitába NEM szállok veled"

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 16:04:46

@Mr.AT: "Amúgy meg "súgd meg", mi lenne a Juventusnál, te, szakértők szakértője. Van igény rá, muhahahaha. :-)" - ez a szellemeskedő célzás, mintha arra vonatkozna, hogy Mottának nem volna helye a Juvéban, mikor nálatok Grygera kezd a posztján. Ha félreértettelek szóljál.

Mr.AT 2009.08.25. 16:13:59

@popp: Mint fentebb írtam (nem, ne fáradj vele, hogy elolvasd, amit írok, szimplán elég, ha hülyeségnek titulálod, és öntöd vissza a saját véleményed), nálunk jelenleg hárman vannak Motta posztjára, Zebina, Grygera és Szalihamidzsics.

Erőteljesen kétlem, hogy ha negyedikként hozzánk kerülne, ő játszaná végig itt a szezont. A jövő nyilván lehet az övé, de egy fiatal, magas szinten még semmi maradandót az asztalra le nem tett játékosról van szó, akit három rutinos, (volt) válogatott játékos elé akarnál helyezni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 16:16:51

@ericcartmen: Fölösleges, ő az aki másik oldalt megy az autópályán és azt kiabálja, mi a francért jön az összes hülye a rossz oldalon.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.25. 16:22:43

@Mr.AT: Na figyelj, visszakérdezek. Ha annyival okosabb vagy, írd már le nekem , hogy milyen felállásban állt föl a Roma a Spalletti-éra nagy részében.

Mint jeleztem a Perrotta az alapfelállásban helyezkedik Totti mögött, de berohangálja az egész pályát. Olyan, mint a kis cserkész, ott segít ahol tud.

Elég sokan megfordultak a széleken a Spalletti éra alatt. Jelenleg Guberti, Menez, Taddei, Cicinho, Cerci és Vucsinics kerülhet szóba a két szélen.

A szándékos félremagyarázasáid is kuffára unalmasak. Ki beszélt extra klasszis szélsőkről?

Azt is figyelmen kívül hagyod, hogy senki nem mondta, hogy a Roma keretét nem lehetne megerősíteni, pláne 250 millából, nyilván vannak a mieninknél jobb játékosok a világon. A vita italiainagysándortól indult, aki azt állította, hogy a Roma tizedik helyért fog harcolni.

Te azzal szálltál be az irritálóan nagy arcoddal, hogy Romában Juanon, Mexesen, De Rossin és Tottin kívül csak középszerű játékosok vannak. Én fölsoroltam párat akik szerintem nem középszerűek.

Most meg klasszisokat soroltatnál velem, figyelj a középszerű és a klasszis között van egy-két árnyalat. A magamrészéről szintén befejeztem a társalgást veled.

Matteo_B 2009.08.25. 16:29:43

@Mr.AT: Ha ennyire nem szereted/bírod/viseled el a Rómát akkor ok.De miért jó az neked,ha kipécézed valamelyik játékost(Vucinic,Motta,Baptista) és az egyéni képességeit pocskondiázod?Oké,a Juventus a legnagyobb olasz klub,és csak a milan,inter,real,barca,manchester,pool érhet fel hozzá képességekben és csapatjátékban.Szurkolókban meg pláne.A Roma meg maradjon csak meg erős középcsapatnak...Vagy még az erős is túlzás?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:02:58

Mr.AT 2009.08.25. 13:05:54
Lehet visszavenni a hévből, kisbarátom, nem kell itt az indulatos fröcsögés, csak mert valaki mert szólni egy szót a drágalátos kiskedvenceidre.

Hihetetlen de ez a mondat az ő "szájából hangzott el"

Mr.AT 2009.08.25. 17:10:38

@Great Cornholio: Fogsz még valami ontopic hozzászólást is írni a közeljövőben, vagy csak a látványos kisebbségi komplexusodat próbálod leküzdeni azzal, hogy a minden humort és frappánsságot nélkülöző személyeskedéseid fröcsögöd felém? :-)

Mr.AT 2009.08.25. 17:17:55

@Matteo_B: Mottát nem pocskondiáztam. Egy feltörekvő, reményteljes játékos, akiből akár még klasszis is lehet. De nem lehet alapozni rá egy szezont - s mint korábban írtam, ahhoz hogy nagycsapatként beszéljünk a Romáról, ahhoz klasszisok, érett, befutott klasszisok (is) kellenek, s nem csak összvissz 4 az egész keretben.

Vucsinicset sem pocskondiáztam - azt írtam, hogy középszerű játékos, nem klasszis, s ezt fenn is tartom. Nem véletlen, hogy a Roma játékosa maradt olyan időkben is, ahol a nagycsapatok nagyítóval vadásznak a feltörekvő, jó csatárokra. Tökéletes lenne olyan szerepkörre, mint pl. nálunk Iaquinta, aki sérülés/eltiltás esetén beszáll, s képes világklasszist is nyújtani. Csak épp kellene elé Tottin kívül 2 valóban klasszis támadó, akikkel lehet rotálni, ha kell. Ő nem az a szint, aki egy szezonban 40 meccset kellene, hogy játsszon egy nagycsapatban.

J.Baptistát pocskondiáztam, s ha valamennyire meg akarjuk őrizni a beszélgetés komolyságát, akkor vele nem is tehetünk mást.

nalazo 2009.08.25. 17:24:14

Isten hozott mindenkit a szakértő kormány sportminiszterének a "majd megmondom én" blogjában.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:28:55

@Mr.AT: Én személyeskedem? Csak idéztelek téged, ó humor nagyágyúja. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:31:59

@nalazo: Juventinok baráti körének főinkvizítora. Minden szentségtörést megtorol, amelyben a J.U.V.E betűk kombinációját, nem az - isteni, csodálatos bámulatos, gyönyörű - illetve ezek rokonértelmű szókapcsolat követ. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 17:40:17

@Mr.AT: Most őszintén. Mi a túrónak írjak én ontopik hozzászólást? Azért, hogy legyen mit leugatnod a saját egyedi stílusodban? Kösz nem, majd a hétvége közeledtével, amikor jönnek a meccsek, és látom, hogy a többi rajongó is gyűlik, majd ontopikolok VELÜK.

Törteli Tivadar 2009.08.25. 17:44:23

Úgy belekötnék valakibe, de már nincs energiám végigolvasni ezt a hosszú nyálverést, és valaki úgyis leugatna:D

Mr.AT 2009.08.25. 18:32:24

@Great Cornholio: Amennyiben a szövegértelmezéshez kapcsolódó általános intelligenciád meghaladná egy jobb képességű kaktuszét, alighanem észrevennéd, hogy a délutáni beszélgetések a Romáról és annak játékosairól szólnak, nem a Juventusról. Bár téged a tények soha nem zavartak semmiben, ez igaz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 20:35:47

@Mr.AT: Többet nem kívánok hozzád szólni sazövegértelmezések királya. Büdös szót nem írtam a juventusról, azt rólad írtam, mint Juve szurkolóról. Senki nem sértegette a te icipici kedvenceidet. tanulj meg olvasni mielőtt lepocskondiázol, mert igenis okos kaktusz vagyok.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.25. 20:38:27

Amúgy meg te fikázod poppot hogy megsértődik, ha rossz szólnak a Romaról, erre nem is írtam semmit a Juveról és megsértődsz majd pocskondiázol. LOL
Nem tudok szöveget értelmezni erre lepocskondiázol, holott a hülye számára is nyilvánvaló hogy nem írtam rosszat a Juveról, hanem téged "parodizáltalak". Szövegértelmezésed LOL

De úgyis tudom, hogy valamivel kimagyarázod az egyértelmű és nyilvánvalót. :DDDD már várom mi lesz az.

Tika_ 2009.08.25. 22:17:08

@dino vercotti: hogy érted ezt, hogy te kis langyos?

Mr.AT 2009.08.26. 02:34:19

@Great Cornholio: Nos ha már ilyen személyeskedő offtopic hangulatba süllyedtünk, az "egyértelmű" és "nyilvánvaló" kimagyarázásához szükségem lenne egy információra: mikor voltál utoljára nővel?
:-))

Qrvára rádférne, pedig, ember, és ezt a legjobb szándékkal mondom. Már-már menthetetlen személyiségre mutat mindaz, amit itt elővezetsz.

De tudod, mit? Hagyjuk is. Ma este nyertünk, itt a BL-csoportkör, még te is span vagy. Éljen az Inter! :-)

Iustizmord 2009.08.26. 10:26:39

ma is menéztem a milan honlapját és sírtam.

8 csatár, 7 középpályás, no comment.

ha már eladták kakát egy vagyonért, lehetett volna 2-3 minőségi hátvédet meg kpályást igazolni.

az utóbbi évek leggyengébb kerete, szvsz. ne legyen igazam.

ericcartmen 2009.08.26. 10:29:22

benito: elég érv a bannoláshoz, ha valaki szimplán hülye?

daneeka 2009.08.26. 12:51:03

@Mr.AT: Én speciel sokkal jobban örülnék ha Motta lenne a Juventus jobbhátvédje, mint az általad felsorolt 3 közül bárki. Zebinán, Grygerán évente elmegy 10-15 pont.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.26. 18:15:19

@Mr.AT: Nos ha már ilyen személyeskedő offtopic hangulatba süllyedtünk.

Bocsi de azt egyedül te tetted.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 01:43:25

@daneeka: Öt éve állítom, hogy a Roma 2004-es Scudettoja Zebinán ment el.

ericcartmen 2009.08.27. 08:25:33

@popp: Azért ez túlzás, pláne hogy csak tavasszal lett kezdő.
Az a scudetto a birókon és Montella sérülésén ment el

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 08:44:14

@ericcartmen: Annyiban kiegyezhetünk, hogy Zebina hibái is vastagon benne voltak?

ericcartmen 2009.08.27. 09:58:32

@popp: Szerintem még ez is erős. Eleve csak tavasszal (a juve elleni 4-0ás meccstől) tértünk át a 4 vedős felállásra, addig nem sokat játszott, és önmagához képest azért kifejezetten jó szezonja volt. Igy hirtelen egy róla kapott gól rémlik, szintén a juve ellen ősszel, de ott meg ő lőtte az egyenlitőgólt.
Meg amúgy sem szeretem, ha egy emberre próbálnak ráhúzni egy rossz szereplést, ez csapatjáték.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.27. 13:56:24

@ericcartmen: Én mindenesetre eléggé örültem, mikor Capello magával vitte a Juventusba.

shinigami 2009.08.27. 14:05:17

@ericcartmen:
mindenkinek joga van hulyenek lenni (sajnos) :/
süti beállítások módosítása