Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

OFFTOPIC - A Kovács Péter-probléma

2009.08.11. 00:47 donnelly

Nyilván mindenki, aki nem barlangban lakik, látta már, ahogyan az Odd Grenland válogatott támadója megszerzi a szezon eddigi legmegosztóbb találatát a Brann ellen 5-1-re megnyert kupamérkőzésen. Nyilván mindenki, aki látta, szavazott már arról, hogy ő is így tett volna, vagy Dikániót megszégyenítve bedobásra bikázza a gólyót. Na igen, csak annak idején Paolo fiúnak megadatott az, hogy végigkísérhesse az akciót, és messzebbről, Kovácsnál hűvösebb fejjel látta, amint Paul Gerrard sérülten terül el a tizenhatoson kívül.

 

A nógrádi féltroll viszont Catalin Azoiteit™ megszégyenítő sebességgel és agresszivitással csapott le a sérülten összeeső, de a földön még szerelni próbáló Håkon Opdal kapusra, és adrenalinnal egészségesen leöblített agya csak ennyit érzékelt az egész szituációból:

Itt egy kapus, hoppsz, elcsúszott! Rúgsz, köcsög? Akko' gyere köcsög, játsszuk le!

Az ő szempontjából ez nem az a helyzet volt, ahol mindenáron érdemes/kell sportszerűsködni, mert a következő alkalommal a nemzetközi kupamérkőzésen ugyanígy fogja földhöz vágni magát az utolsó emberként rontó portugál hálóőr, azt követelve, hogy tessék kirúgni a labdát! A fair playre különösen fogékony észak-európaiak közül persze sokan máshogy látják a dolgot, de ők soha nem is fognak gólt szerezni az Anfield Roadon.

150 komment

Címkék: d videó offtopic kovács péter fair play di canio

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr661301841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Henke 2009.08.11. 01:11:17

Amikor először láttam a föld közeli felvételt, naggyából onnan, ahonnan a mi kis trollunk is láthatta, kissé még úgy is tűnt mintha elcsúszott volna a fickó... utána meg a rámozdulás... hát na. :D ez a tipikus akkó jáccuk le köccsög gondolat tényleg.

Henke 2009.08.11. 01:13:16

az első videó egyértelmű kezezés, piros... XD

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 01:19:35

szerintem mielőtt bárki véleményt mond erről, mindig gondolja végig a szituációt, mit érezne, ha a saját csapata kapna így gólt.

egyébként meg (fenti megtörtént) menjenek a picsába - a mai futballban, ahol gyakorlatilag biztosra vehetné egy laikus, hogy a szabálytalanság után a vergődő játékos garantáltan meg fog halni, berohan a gyúró, leöblíti fél kulacs vízzel a fájós bokát, szélsőséges esetben rábasz három spricc jégsprayt és végigjátssza a meccset a srác, akkor mi a pöcsömet csináljon vki, ha a kapus rosszul lép és akkor ugyan fáj, de a gyúró jéggecije meggyógyítja 2 perc múlva?

egyébként meg nem lenne mellékes, hogy milyen mérkőzésállásnál (és hányadik percben ) rúgta a gólt Kovács, mivel 0-0nál nyilván más a lányzó fekvése, mint 4-1-nél.

ha a meccs kimenetele már nem volt kétséges, akkor csak a faszát veri az ellenfél, ha még volt sanszuk, akkor megértem, h szarul esik, de érdekes lenne, ha minden kapus-balfaszkodásnál mélyinterjút készítene a center a kapussal, hogy milyen a közérzete ebben a pillanatban, mert a másodperc törtrésze múlva szívesen berúgnám azt a labdát abba a nyamvadt hálóba. sőt, ahogy tornyibarnabás mondaná, "berúgná a gólt".

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 01:30:48

Először tuskóságnak éreztem, de többször is megnézve a jelenetet teljesen vállalható a gól (egyébként más sportágakban is hasonló a helyzet, pl. : teniszben sem szoktak kegyelmezni sem elcsúszásnál, sem sérülésnél).

Vaader 2009.08.11. 01:39:06

Először én is nagy bunkóságnak néztem, de visszanézve tényleg nem olyan gáz. Nem hiszem, hogy ilyenkor lenne ideje a csatárnak mérlegelni. Gyorsan lecsapott a szabad labdára.
Egyébként Community Shieldet csak én néztem? Na az volt nagy f...ság amit Ballack csinált a 2. Chelsea gól előtt.

England win The Ashes! 2009.08.11. 01:59:09

@mocsing: Ezzel lett az állás 2-0, a kapust pedig pár perces kezelés után lecserélték.

Számomra csak két ellentmondás merült fel a történetben: a csatár elmondása szerint nem tudta eldönteni, hogy most a kapus megjátszotta-e a sérülést, vagy valóban lerobbant. Való igaz, de
a) ugyanabban az interjúban elmondta, hogy a srácot már előtte is ápolták,
b) akkor miért nem ünnepelte a gólját?

Di Canio és a "hűvös fej" szókapcsolat egy mondatban? Ritka, mint a ...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.11. 02:00:36

@Dr Jozef Vengloš: "Di Canio és a "hűvös fej" szókapcsolat egy mondatban? Ritka, mint a ..." Bizony, és mégis... :)

montipájton 2009.08.11. 08:27:04

Hát, elsőre nézve teljesen egyértelműnek látszik, hogy a kapus összecsuklása sérülés, és ezt a csatárnak illett volna észrevennie.
De hát a vércseösztön nem ismer kegyelmet. )))

montipájton 2009.08.11. 08:27:46

@montipájton: Vagy keselyű. (Esetleg gyöngytyúk.)

Walmer 2009.08.11. 08:32:15

@Dr Jozef Vengloš: Senki nem tudhatta előre milyen súlyos a sérülés. De ebből a szempontból ez irreleváns is. Ha megvan a sansz élni kell vele és kész. Vagy kapsz egy fair play díjat, a csapatod meg kikap, kiesik, stb.
Mint az angol eb-n a török - horváton, mikor a törökök végeztek el szögletet a meccs legvégén (talán pár perc volt hátra, vagy lehet hogy már a sérülések miatti hosszabbítás ment), a horvátok lekontrázták őket, Vlaovics kapta a lasztit a félpályánál, mögötte lépeshátrányban egy török bekk, aki ahelyett hogy megfogja, ellöki (finoman), ráugrik, rácsúszik, agyonrúgja, derékba töri, feltett kézzel elnegedte, Vlaovics köszönte szépen, berúgta, a horvátok ezzel meg is nyerték a meccset. A török gyereket, meg biztos megdícsérték a csapattársak milyen sportszerű volt.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.08.11. 08:39:29

Nem lehet hibáztatni, a "munkáját végezte", csak ha neadjisten a portugálok ellen meghúzódik Király Gabesz nadrágszára, C meg körbekarikázza és bevágja, akkor ne szidjuk kórusban az uefát. :)

montipájton 2009.08.11. 08:51:39

@Walmer: A törökök már akkor tudták, hogy 12 évvel később Semih majd bosszút áll. )))

sh4d0w 2009.08.11. 09:06:44

Kovácsnak tökigaza volt, én is begurítottam volna, pláne azután, hogy a kapus megpróbálja lerúgni a vádlimat.

@Vaader: nem csak Te nézted, de az NST újabban nagyon slendriánul végzi a "dolgát" és nincs róla poszt... (No offense!)
Ballackról tudtuk, hogy f.szkalap (és Drogba szintén zenész, már a 10. perc környékén a középpályán dobálta magát), de az a 2. Chelskij gól elsősorban a jv. bakija - tulképpen azt csinálták ott, mint fentebb Kovács. A jv. volt az, aki "elfelejtette" lefújni a német könyöklését, amiért én azonnal lezavartam volna a pályáról - persze nem sokkal korábban, amikor a germán földre került, gyakorlatilag azonnal lefújta a MU akcióját.

Walmer 2009.08.11. 09:08:21

Kedvencem:
"A vendégek edzője szerint ezzel a góllal elvesztette a lehetőséget, hogy halhatatlan sportemberré váljon."

Minden tiszteletem Péteré, de volt erre valami esélye egyáltalán?

SimiTomi 2009.08.11. 09:11:39

Hát, azt mondom, láthatóan sérülés volt - nem pattant el a kapustól messzire a labda, nem kellett feldobnia magát sérülést imitálva, mert "már úgy sem érem el a labdát".

Viszont utánarúg - mondjuk nem a sérült lábával. Kíváncsi lennék, a következő meccsen játszik-e. Szerintem nem kellett volna berúgni. Mondom ezt így, hogy hatodszor is megnéztem a felvételt.

@Vaader: Ballacknak nem ez az első ilyen húzása - nála alattomosabb játékost nem nagyon tudok most mondani...

Walmer 2009.08.11. 09:12:39

@sh4d0w: Annyira szeretem ezt a nyarvogást. nem volt könyökös (többször visszanéztem. Fennt volt a keze, de a testéhez szorítva, semmi ütésszerű nem volt benne). Ütköztek a Chelsea térfelén. A spori nem fújt semmit, futballozni kell. Nem akkor kell megállni a pályán, mikor Ferguson őfőméltósága úgy gondolja.

chisslord 2009.08.11. 09:21:50

Az addig oké, hogy lecsap a labdára mikor látja, h a kapus szerencsétlenkedik... csakhát nemigen volt a közelben senki, hiába sprintelt a védő vissza mint az állat, lett volna ideje a kollégának legalább ránézni a kapusra.

Vállalható gólnak tartom én is, ez talán még benne van a fociban. De semmiképpen sem elegáns. Nem sportszerűtlen hogy berúgta, ha nem tette volna az viszont Fair Play díj.

Mivel szerintem a meccs szempontjából nem sokat számított ez a gól, honfitársunk talán az utóbbival jobban járt volna.

Walmer 2009.08.11. 09:22:31

@little_red_devil_on_board:
"Szerintem nem kellett volna berúgni"
magyarország - Svédország. 1-0-ra vezetünk egy Ibra öngóllal. Momentumunk nincs a meccsen. babos élete formájában véd. 3 ziccert és két tizenegyest fog. 10 emberre fogyatkozunk, mert Dárdai kettétöri kallströmöt. Aztán a 76. percben egy előrevágott labdával sanyi megindul. Hosszan szökteti magát. A svéd kapus elindul, de leragad a lába és a fájdalomtól ordítva esik össze. Közben a hangos bemondja, hogy a dánok megszerezték a vezetést a portugálok ellen. Sanyesz eléri a labdát és az üres kapuval néz farkasszemet...

robill760 2009.08.11. 09:22:46

Én nem rúgtam volna be, de nem tudom hibáztatni Kovács Pétert, amiért megtette. Túl sok ideje nem volt gondolkodni, és úgy is felfoghatjuk a dolgot, hogy krisztusi gesztussal feláldozta magát a közösségért, hiszen a gólt a csapat szerezte, az anyázásból viszont csak ő kap.

SimiTomi 2009.08.11. 09:31:51

@Walmer: "Ibra öngóllal" - ez tetszik, nagyon, ehhehhe...

És jó felvetés, nagyon jó felvetés. Viszont én olyan köcsög vagyok, hogy utána azt hiszem, nem nagyon tudnék örülni ennek. Mondjuk egy idő után biztos feldolgoznám, de ott és akkor nagyon ideges lennék.

petykooo 2009.08.11. 09:33:45

@Walmer: Szerintem sem volt kifejezetten könyöklés, DE 3 percel előtte fordított szituban, a jv simán bekajálta a nagyhalált, pedig az tényleg nevetséges volt... no mind1, ettől függetlenül a tizipárbajt nem kellett volna bukni :(

istenhátmögött 2009.08.11. 09:35:02

szerintem jol tette, profi ez a dolga h golt lojjon
ki emlkeszik mar arra, mikor az eb ezust ermes cseh vallaogatott izland vagy feroer ellen az uccso ot percben a serules miatt kirugott labda (cseh gyerek kerult a foldre) nem visszadat bedobasbol, hanem a kove dermedt kiscsapat vedoi kozott berugtak es egy nullra nyertek
evvan a fair play az mar egy fostos kispalyas bajnokin sem divat nemhogy nagypalyan

el sastre 2009.08.11. 09:40:51

sztem ez nem kérdés. be kellett rúgnia. ezért fizetik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.11. 09:45:46

Azt sosem gondoltam , hogy ennek a karlengetős baromállat Di Canionak a neve pozitív kontextusban fog fölmerülni.

Ami a Kovács esetét illeti, nem törnék pálcát fölötte, ösztönösen cselekedett a robotpilóta mozgatta, ahogy engem a szombat hajnali hazaúton.

@heinrich: A tenisz viszont nem jó példa. Ott ha nem ütöm be a pontot, akkor az ellefélé lesz.

Mélységi bepassz 2009.08.11. 09:52:31

Számomra az legalizálja a gólt, hogy a kapus jól láthatóan utánarúg Kovácsnak, majd amikor látja, hogy nem érte el, elkezd szenvedni. Ennyi.
Állítólag a kapus hat hétre kidőlt, és az eset előtt tíz perccel sérült meg először, csak vállalta a folytatást.
Azt meg már tényleg csak zárójelben tenném hozzá, hogy ha nem Kovács lenne a faszi neve, akkor külső személyiségjegyeit tekintve simán nézném norvégnek, írnek vagy uruk-hai orknak. :-)

Henke 2009.08.11. 09:54:20

@Walmer: Ez nagyon jó lett :D

SamS 2009.08.11. 09:55:29

Be kell rúgni az ilyet, aztán az ellenfél mondhat amit akar. A klubja azért fizeti (ahogyan el sastre is mondta), hogy gólokat rúgjon, meccseket és pontokat nyerjen a csapatának. Ha esetleg nem rúgja be, hanem megáll (akkor tényleg Fair Play díj), és esetleg nem nyeri meg a meccset a csapata, akkor nagyon kemény dolgokat kap az öltözőben meccs után - jogosan.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.11. 10:04:13

Bárhogy nézem, ezt teljesen egyértelműen gól. Nem látom benne a sportszerűtlenséget.
Egy sprintelő csatárnak nem tisztje megállapítani, hogy a kapus elcsúszott, vagy combnyaktörést szenvedett.

Ja, és utánrúgásért minimum egy sárga a kapusnak!

Ronal-d'oh! 2009.08.11. 10:08:22

Mindjárt itt a szezonkezdés Angliában, de még sehol egy köcsögválogatott, így el kell majd halasztani az első fordulót!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.11. 10:16:17

@Walmer: sanyi belövi, mert ez már ilyen helyzetben nem játék. nem beszélve hajnal szögletből szerzett góljáról a 91. percben, ami után 5perces gólöröm és négy sárga lesz kiosztva.

mindannyian berúgtuk volna. aki meg nem rúgja be, annak megye2ben sincs helye.

szeme közé, laposan! 2009.08.11. 10:16:22

Először úgy gondoltam, hogy a Kovács egy görény, hogy szegény kapus össze (nem el!) esett, erre ő meg mégis berúgja, ahelyett hogy ráhajtana a világhírnévre és taccsra vágná... Aztán megnéztem mégegyszer, majd látva, hogy a kapus utánarúg, úgy voltam vele: fetrengj csak vazze, még a végén kamuzol... inkább rúgja be, többet ér az.

poolfanati 2009.08.11. 10:26:33

Nyilván mindenki, aki nem barlangban lakik, látta már ezt a gólt:videa.hu/videok/sport/molde-rosenborg-5-0-foci-gol-osszefoglalo-V7KLD2SEfIyG2gNG
1:02-nél tessék figyelni!

Salvatore Bonanno 2009.08.11. 10:31:20

@nekedX: Nekem úgy tűnik, összevont, kétszezonos köcsög- és szezonválogatottak lesznek, de csak jövő nyáron...

1-0-nál én is berúgtam volna, ahogy Kovács, de lehet, 4-1-nél is, ha eltalálja a kapus utánrúgása a bokám...

sh4d0w 2009.08.11. 10:42:21

@Walmer: akkor nézd meg még párszor: fent volt a karja, alkar keresztben, orrmagasságban, amikor Evra közel ér, kicsit előrenyomja az egészet, gyakorlatilag orrbavágva a védőt. Igazad van: nem akkor kell megállni, amikor SAF akarja, hanem akkor, amikor szabálytalanság van. Ezenkívül néhány perccel korábban miért lett gyakorlatilag azonnal lefújva, amikor a német gyepre került?

SimiTomi 2009.08.11. 10:48:38

@sh4d0w: Ezzel viszont mindenképpen egyet kell értsek: Ballack célja az volt, hogy földbe döngöljön valakit. Könyöke nem volt leszorítva, neki akart menni, simán, köcsög módon

Tika_ 2009.08.11. 10:49:41

Engem is meglepett, hogy pont csak engem érdekel az angol szuperkupa... Ezzel kapcsolatban kérdezem a Chelsea-szurkolókat, hogy a 2 szabálytalan góllal megnyert meccs akkor most nem volt fucking disgrace? :))))
Köcsögválogatottak tényleg hol vannak már???

Dani Kalifornia 2009.08.11. 10:50:13

Szerintem miután berúgta, még HÓKON is vághatta volna ezt a Haakon gyereket...

da 2009.08.11. 10:52:37

@Bastille: Igy van. Berugod, visszamesz, es ramosolyogsz:" Haver ez nem a szineszvalogatott."
@Walmer: jaja, szegeny Kovacs Peter, igy nem lesz benne a HallofFameben.

Walmer 2009.08.11. 11:05:16

@Tika_: Ne hasonlítsunk már egy angol mikiegérkupát egy BL elődöntőhöz, kérem.

Walmer 2009.08.11. 11:06:05

@Bastille:
"mindannyian berúgtuk volna. aki meg nem rúgja be, annak megye2ben sincs helye. "

Így van ez és nem másként, gyerekek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.11. 11:25:18

@Walmer: "Ne hasonlítsunk már egy angol mikiegérkupát egy BL elődöntőhöz, kérem." - nocsak, eddig azt osztottad, hogy az angol foci a mindenség teteje. Most meg többre értékeled a piszlicsáré nemzetközi kupa elődöntőt, mint az angol bajnok és kupagyőztes hagyományos mérkőzését. Puhulsz ;-)!

Walmer 2009.08.11. 11:33:56

@popp: :-)
A szuperkupa mindenhol szánalom. Európai szinten is. Annál már csak a cirkuszba való Interkontinentális kupát szarom le jobban.

szbszig 2009.08.11. 11:35:19

"Itt egy kapus, hoppsz, elcsúszott! Rúgsz, köcsög? Akko' gyere köcsög, játsszuk le!"

"Az ő szempontjából ez nem az a helyzet volt, ahol mindenáron érdemes/kell sportszerűsködni, mert a következő alkalommal a nemzetközi kupamérkőzésen ugyanígy fogja földhöz vágni magát az utolsó emberként rontó portugál hálóőr, azt követelve, hogy tessék kirúgni a labdát!"

Lényegében ez a két gondolat jutott nekem is először eszembe, csak kicsit diplomatikusabban megfogalmazva. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.11. 11:37:34

@Walmer: Utóbbi mondjuk már klub-világbajnokság és apont jó, hogy az előző Bl-győztes hivatkozhasson valamire a címvédés elmaradásakor. Na Kovács Petinek sohasem lesz ilyen porblémája.

mickeyknox 2009.08.11. 11:37:53

mindig ezt a di canio videót mutogattam azoknak, akik szívből utálták és leköcsögözték :) nagy kedvenc.

kovács meg jól csinálta, a védők se ugrálnak majd, ha megnézik még egyszer a videót.

"A vendégek edzője szerint ezzel a góllal elvesztette a lehetőséget, hogy halhatatlan sportemberré váljon." - ez a mondat pedig felvidította a napomat! :) de lehet, hogy csak ekkora respektje van kovácsnak norvégiában? :)

Ferguson 2009.08.11. 11:40:26

Én csak annyit mondanék a srácnak, h nem jó egy olyan társadalomban, mint a norvég ilyen jelenetekkel feszíteni a húrt...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.11. 11:51:01

@Ferguson: A félsérülten a bokája után rúgó kapus viszont kivívta ahűvös északiak megbecsülését.

Walmer 2009.08.11. 11:51:01

@Ferguson: Miért? Milyen az a norvég társadalom, professzor úr?

istenhátmögött 2009.08.11. 12:15:06

@chisslord: baj nem baj, de a kedvenc sportod is sokat veszitene ha nem igy lenne
pl lenne meg egy vilagbajnoksaga a franciaknak (ugye materazzi), ugye lehet hogy a magyaroknak is (ha puskas nem ugat, es a nemetek nem rugjak szet)
lattal volna egy chelsea manu bl dontot iden (ugye ovenbro szaktars)
stb...
ami meg a kispalyat illeti bezony kar, de hat sokan nem csak orombol hanem duhbol jarnak le mert nem beloluk lett a kovetkezo nyilasi, aztan egy koteny utan mar rugnak is fel
biztos a tet nagysaga

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.08.11. 12:42:41

én megnéztem jópárszor.

egyet magyarázzon már el nekem légyszi valaki, aki már focizott életében,
hogy a kapus miért nem fogta meg a labdát?

mire várt? mit akart?
hogy lefújja a bíró? akkor meg nem Kovács a hülye, hanem a bíró...

SimiTomi 2009.08.11. 12:52:14

@pattopo: Talán mert hazaadás lett volna?

doktor.dikhed 2009.08.11. 12:53:28

Nem fújt a bíró, ment a játék, az a dolga, hogy gól szerezzen. Szerintem, helyesen járt el.

Egy sztár játékos megteheti azt, amit Di Canio. Kovácsot szerintem rendesen leb*szták volna érte.

England win The Ashes! 2009.08.11. 13:14:26

@Walmer: Valaha a sport nemes versengésnek számított, nem a "mindenáronelpusztítani" Terminátorok küzdelmének. Csak szimplán a magam nevében beszélek, Kovácsot egy pillanatra sem ítélem el (hiszen tényleg a dolgát tette): nekem nem esne jól, ha mások sérüléséből szereznék előnyt magamnak.
Ráadásul hogy menne az ellenfél vuduzása, ha ebben a szituban a csatár lenne norvég és a kapus magyar!

da 2009.08.11. 13:27:25

Gyerekek, akinek az bizonyitek, h utana a kapus cseret kert, hat az nagggggyon hiszekeny es tiszta homloku. Es hat en nem hinnem h az oltozoben az edzo megdicseri majd, rugta volna ki ecceruen `magyarba`, es kesz.

Asidotus 2009.08.11. 13:27:48

Szerintem egy csatárnak be kell rúgnia a gólt, legfeljebb a bíró nem adja meg. Meg, ha nagyon nem fairnek érzik, akkor a középkezdés után adják meg a lehetőséget az ellenfélnek az egyenlítésre (angol másodosztályban volt már ilyen! Egy labdavisszaadást beszerencsétlenkedtek, mire a nem szándékosan előnybe került csapat a középkezdés után megállt, és hagyta, hogy gólt kapjanak).
A sérülés a játék része, és szerintem nem a helyzetben lévő csatárnak kellene megítélnie az esetet. Mert mi van akkor, ha elkezdik feldobálni magukat a kapusok?

davidmoyes 2009.08.11. 13:30:56

@Walmer: Tied az év hozzászólása :D (09:22 persze)

Én sem éreztem túl elegánsnak, de ha megtörténik amit Walmer ír, SÍRVA FOGOK KÖNYÖRÖGNI a Sanyinak... ...hogy rúgja be. :)
Az igazat megvallva, nem tudom. DE Sanyi tudja! Ő berúgná.. :D

_KingJack_ 2009.08.11. 13:35:27

Nem kérdés, Péternek be kellett varrnia. Az ilyen megesik, a csatárt pedig azért fizetik, hogy gólt lőjön. A legjobb példa erre Niki Lauda, akit a balesete után megkérdeztek, hogy ő megállt volna-e versenyzőtársai helyében, hogy kimentsen egy égő versenyzőt. Amire ő azt felelte, hogy természetesen nem, hiszen őt azért fizetik, hogy versenyezzen, nem azért, hogy álldogáljon.

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.08.11. 14:03:32

Péterünk legalább volt annyira intelligens, hogy nem ünnepelte mezletépéssel és a pálya körberepülőzésével a gólját. Nem úgy, mint az edzője, aki ujjongva csapkodott a levegőbe, mintha éppen BL döntőt nyertek volna. Tkp. ő volt az egyetlen rossz arc ebben a sztoriban.

tb 2009.08.11. 14:19:44

@Nűnű: Ez Hollandiában volt, én úgy tudom

Dr House 2009.08.11. 14:20:39

Kovács hülye volt! Én felpörgettem volna és beollózom

Dr Keynes 2009.08.11. 16:24:00

Egyszerűen el kellett volna esni amikor a kapus utánarúgott: tizi és piroslap, plusz nincs vita a fairplayről.
Menjen a fenébe az, aki utána rúg a csatárnak és fair playről beszél.

capor_ 2009.08.11. 16:29:27

@Walmer:

ebben a helyzetben 50% hogy sanyi mellélövi.

Egyébként rövid mérlegelés után én is berugtam volna... Aki ránézésre meg tudja állapítani, hogy a kapus, aki egyébként azzal a lábával amit fog nemrég még utánarugott, sérült-e vagy sem anak gratulálok. Kicsi tanulással eljuthatnak arra a szintre is amit az BudapestTV-n lehet látni: gyógyítani telefonon keresztül.

A legjobb meg az ODD edzője a videó végén :D

kroos 2009.08.11. 17:04:10

amugy meg akit érdekel azért nem lesz köcsög válogatott mert bele kellene rakni Dinhot, amit ugye nem lehet mert ö megnemértett zseni.
Tegnap láttam a Benfica ellen is mit össze lol-ozott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.11. 17:06:39

@mickeyknox: Nos, én annak a valóban sportszeű húzásnak az ellenére továbbra is utálom Di Caniot.

Titi120 2009.08.11. 17:11:46

@popp:
Mekkora boldogság lett volna neked, ha egyszer a Bayern leigazolta volna Di Caniot ! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.11. 18:23:06

@Titi120: Épp elég nekem, hogy a Lazioban játszott ;-).

Balilövő 2009.08.11. 21:36:50

Péterünk abszolút sportszerű volt, ugyanis a lehető leggyorsabban ért el játékmegszakítást, hogy bejöhessenek ápolni.

Amúgy nekem is Lauda nyilatkozata jutott eszembe.

kroos 2009.08.11. 21:47:18

mondjatok már egy jó horvát szüröt?

Woland 2009.08.11. 22:11:04

@kroos:

hehe, ket Petrov van az egesz Perimer Ligaban de azt is sikerul osszekeverniuk! : )

mondjuk a City-s Petrov (ugye Martin) valoban el akar menni ugy tudom. a Spurs is erdelkodik iranta.

balu11 2009.08.12. 10:02:51

gondolom (mivel KP is volt válogatott a nagyszerű Lothar alatt főként), ide kívánkozik a mai meccs előtti kommentelgetés

azzal, hogy lesz-e balhé, meg hogy milyen ciki lesz, ha lesz így főleg, hogy Cosma ugye - nem foglalkoznék. Én, ígérem, nem fogok szarromániázni :)

viszont láttam a várható kezdőcsapatokat (meg a keretet) Babos - Bodnár, Vanczák, Juhász, Bodor - Tóth B., Dárdai - Gera, Hajnal, Dzsudzsák - Rudolf.

nekem nagyon hiányzik Buzsáky! pedig már nem sérült (tegnap adott is asszisztot és végignyomta a Ligakupa.meccset) - tudja valaki, hogy miért maradt ki? érdekes kérdés még Leandro, aki a magyarok közül idén a legtöbb és legkomolyabb tétmeccset játszotta (jól!), és a balbekk posztja hiányposzt

plusz továbbra sem egészen értek egyet Dzsudzsák kezdőben szereplésével - elsősorban a már említett Buzsákynak lenne inkább helye, de előbb játszatnám helyette Halmosit (bal oldalon persze, Husztit jobbon) vagy Rudolfot (ha Sanyi még nem bír 90 percet, akkor felesben nyomhatnák elöl Priskinnel)

riaria!

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.08.12. 11:37:02

@balu11: Buzsáky válogatottbeli teljesítménye eddig valahol a MUHAHA és a LOL között volt, de talán azért se hívták be erre a barátságos meccsre, mert tegnap játszott, hm?

Mérgező Hulladék 2009.08.12. 12:00:58

@mexicola: talán inkább azért játszhatott tegnap, mert nem hívták be erre a barátságos meccsre. Hivatalos UEFA-játéknap, el kellett volna engedniük, ha Koeman kéri. De van még pár kreatív játékosa a középpályán, Buzsáky meg az elmúlt évben alig-alig játszott tétmeccset, valszeg megvárja, amíg újra belelendül.
Amúgy én szeretem a játékát (bár a válogatottban eddig nem nagyon bizonyíthatott), de egyetértek a mellőzésével.

szbszig 2009.08.12. 12:27:24

@istenhátmögött: Én emlékszem, Feröer ellen volt. Mármint látni nem láttam, mert akkoriban még főleg a Nemzeti Sportból tájékozódtam, de felháborodva olvastam. Azért az egy egészen más helyzet, és hatalmas bunkóság. Főleg, hogy az ő játékosuk sérült meg előtte, nem is valamelyik hazai szimulált.

SamS 2009.08.12. 12:30:15

Ez a várható kezdő kitől származik? Mert az óriási vicc lenne, ha Huszti megint kimaradna, mint Várhidinél.

balu11 2009.08.12. 12:54:47

@SamS: hopp, bazzeg ez fel sem tűnt

egyébként asszem az origo-n láttam, nem emlékszem pontosan

ha vki tud aktuálisabbat, hitelesebbet, várom, érdekel

SamS 2009.08.12. 12:59:01

Utánanéztem, NSO szerint is ez lesz a kezdő...

Van körülbelül 4 "piacképes" magyar játékos ezen a bolygón, miért kell a legjobbjaink közül bárkit is kihagyni?

balu11 2009.08.12. 13:23:15

én sem értem, ráadásul Koeman elsődleges szempontjának (játszon a csapatában) is megfelel mostanában Huszti

lehet, h ki akar próbálni valamit, hogy legyen variálási lehetőség szeptemberre, ha a Sanyi nem képes még akkor sem 90 percre

_KingJack_ 2009.08.12. 13:26:18

Kovács Péter mért nem kerettag? Igaz, hogy nevetségesen béna néha (de ugye a Sanyi is az), de a norvég bajnokságban fossa a gólokat. Magas erős, fizikai adottságai megvannak. A svédek ellen nagyon jól jönne, ha nem Rudolf Gergőnek kellene egyedül harcolnia a labdáért elöl.....

mickeyknox 2009.08.12. 13:38:35

@popp: neked kötelező is, ha jól tudom :)

Walmer 2009.08.12. 14:08:11

@_KingJack_: egyetértek. Bár lehet, a sok csatárklasszisunk miatt nem fér be...

balu11 2009.08.12. 14:33:10

@Walmer: ha nincsenek is csatárklasszisaink, de azért Sanyi mellett Priskin és Rudolf is jók (és több poszton, vagy inkább szerepkörben használhatók)

Kovács azért nem válogatott szerintem, mert már van egy Sanyi ebben a műfajban, és többre nincs szüksége Qmannak - azért nincs mert ők nagyon csak egy dolgot tudnak

jó lesz ő, ha Torghelle lesérül

carlodicanio 2009.08.12. 14:36:43

dicanio a sportszerűség és a klubszeretet mintapéldája! az, hogy éppen a politikai nézeteit nem rejti véka alá, na bumm... a korporatív államról még tóta w. is elismerően írt egyszer :) sztem rómában ennyi karlengetés bele kell férjen. ajánlom még a vele készült 4-4-2 interjút: fizetem az adót, nevelem a lányaimat, (ha már a kommunistákat nem cipőzte meg senki eddig) miért ne lehetnék fasiszta...
kovácspetiről meg vegyen példát a mi sanyink!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.12. 22:39:27

Magyar-románhoz:

nincs semmi gond, inkább most kapjunk ki, mint a svédek ellen. Az látszott, hogy négy hónapja nem látták egymást a játékosok, eléggé akadozott az összjáték, ezzel együtt a gólhelyzetek száma kb. 5-1 volt ide. Én bizakodó vagyok.

Ferguson 2009.08.12. 23:33:23

@Csöncsön: számomra pedig sajnos megint bebizonyosodott, h a magyar fociválogatott inkább idióta kretének, mintsem profi labdarúgók gyülekezete. Sajnálom, de ez a véleményem...

psychocska 2009.08.12. 23:57:13

@Ferguson:
akkor még pont beférsz te is ;)

papika 2009.08.12. 23:59:05

Ha a helyzet fordított, úgy, hogy Kovács elcsíp egy rossz hazaadást, elfekteti a kapust, épp begurítaná, de földbe rúg, vagy bármi, összeesik és lesérül, akkor elvárnánk-e az utána loholó védőktől, hogy bepasszolják a lasztit az üres kapuba?
Ha a védő ment, vádolnánk-e bunkósággal?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 00:08:59

@carlodicanio: Persze mindent lehet, például Di Caniot utálni is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 00:10:31

@Ferguson: Te magaddal szemben is ilyen könyörtelenül kritikus vagy?

Ferguson 2009.08.13. 00:22:33

@értelmetlen_nevű: @psychocska: @popp: ismertek a fórumról gondolom :) Igen, túlságosan kritikus vagyok, a magyar focit állandóan ostorozom, a hibákat hamarabb észreveszem, mint a pozitívumokat. Ez az én személyes hibám, elismerem, de a véleményem ettől még vállalom. Aki azt mondja, h ezek profi focisták, akiknek van fogalmuk a korszerű landarúgásról, elsősorban annak támadó elemeiről (főleg az itthon játszók), az óriásit hazudik magának szerintem...

Ferguson 2009.08.13. 00:24:04

@popp: Nem kell tökéletesnek lenni, én sem vagyok az és magammal szemben is ilyen kritikus vagyok. Csak látná az ember a fejlődést. Lassan évtizedek óta már, h nincs egy normális csatárunk, a problémát még szerintem el sem kezdtük sose igazán orvosolni, nem h valójában orvosolnánk...

psychocska 2009.08.13. 00:26:58

Tényleg , ezek nem is profi focisták, hanem amatőrök. Te engem meggyőztél! :D

értelmetlen_nevű 2009.08.13. 00:28:36

@Ferguson: ismerünk, de egészen másról.

Ferguson 2009.08.13. 00:30:09

@psychocska: beszélgessünk inkább a manutd-ről, ott legalább van miről ;-)

SamS 2009.08.13. 00:30:19

@Ferguson: Mintha olyan rohadt sok NBI-es játékos lett volna ma a pályán...

Lehet ócsárolni a magyar focistákat, csak nincs semmi értelme. A magyar futballközeg Angliához, Spanyolországhoz, Olaszországhoz, Németországhoz képest nulla pénzből ezeket a játékosokat "termeli ki". Az USA-ban sokkal nagyobb a haderő, mint itthon, mégsem kell emiatt utálni a magyar katonákat.

Ferguson 2009.08.13. 00:38:49

@SamS: sok mindenben egyetértek veled. Igazából tényleg sajnálom, nem akartam senkit megsérteni a magyar futballról alkotott negatív véleményemmel. Sokszor megfogadtam már, h ha magyar fociról van szó, akkor inkább kussolok, de néha nagyon nehezen megy. Néha az embernek ki kell adnia magából, ami benne van, különben "megőrül" :)

Viszont egy dolog: a foci, mint ah sok más szakma művelése nem CSAK pénz kérdése. Koncentráció, a forma előhozatala, kitartás, akaraterő, győztes szellem stb. nem pénz kérdés. Mondom, nem kell tökéletesnek lenni, csak látná az ember a fejlődést, a "mindent meg akarok tenni és még annál is többet' virtust. Nincs másról szó, mint h az ember elvégzi a munkáját, amit a szakmája rászab, semmi többet nem kell tenni, csak ami a dolgod...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 00:51:21

@Ferguson: Tőlem lehetsz kritikus a magyar válogatottal. De azért ez az idióta kretének gyülekezete túlzás. Nem hazudik sem másnak sem magának, aki profi futballistának nevezi ezeket a srácokat, mert tény, hogy azok. Külföldi, igaz nem MU szintű klubjaik megbecsülik őket, azok vezetői nem tartják idióta kreténeknek őket, sőt elég jó életszínvonalat biztosítanak a számukra.

sörbarát 2009.08.13. 00:55:54

@SamS: Fergusonnal abban egyetértek, hogy nincs jó csatárunk. Ezért lett volna esetleg nagy szám, ha Németh Krisztián esetleg játszik vlmikor Pudliban...

Amúgy nem a pénz az egyedüli kérdés, mert pl Kamerun, Elefántcsontpartnak sem feltétlen van több pénze szerintem futballra mint nekünk...

Mondjuk amatőröknek nem nevezném a csapatunkat, mert Augsburg és Watford is hivatalosan profi csapat, csak annak a 2. szintje...

Összességébe úgy látom a mostani csapatot, hogy képesek vagyunk megizzasztani erősebb csapatokat és kis arányú vereségeket elszenvedni, de 4. hely a reális végére a 3. hely már szerencsés...

Ferguson 2009.08.13. 00:59:36

@popp: az idióta kretének persze túlzó volt :) De ha rooney (most őt fogom példának hozni) és társai profi focisták, akkor ezek a magyar játékosok a szó legszélesebb értelmében nem azok. Jó életszínvonaluk van, ez tény, de ezért teljesítmény kell/kéne, el kéne normálisan végezni azt, ami a dolguk. Rooney ezerszer jobban él ezeknél, mégis jobb. Ill. deh jobb, abban jobb csak, h tökéletesen elvégzi a munkáját, mert a tehetsége mellett van mentális ereje is!!! Nem annyival jobb játékos, amennyivel többet keres v amennyivel jobban sztárolják. Mégis megy neki az, ami a mieinknek nem: tökéletesen megdolgozik a pénzéért. Miért?

sörbarát 2009.08.13. 01:04:31

@Ferguson: szerintem elején mikor vlmelyik klubhoz kerül akkor a tehetség számít, utána meg a klub edzése által is lesz olyan jó. Gondolj bele legtöbbet egy profi focista ott edz.
Klubtól függ milyen ellenfelek ellen kell játszania. Edzőstáb, stb ilyenek nagyban közrejátszanak sztem...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 01:08:25

Szerinted hol tartan Rooney, ha ideszületik? Azt vajon honnan tudod, hogy nem végzik becsülettel a munkájukat? Azon a szinten ahol játszanak megfelelnek és teljesítik az elvárásokat, különben nem fizetnének nekik egy buznyákot sem.

Ferguson 2009.08.13. 01:10:23

@sörbarát: értem. Akkor csak annyi lenne a kérdésemre a válasz, h egyszerűen el vagyunk maradva mindenben az elittől? Rosszabb az infrastruktúra, rosszabbak az ellenfelek, rosszabbak az edzők stb. Valszű igen...

Egyszerűen azt nem hiszem el, h ennyivel rosszabbak legyenek a focistáink, mint a nagycsapatoknak. A mentális tényező persze sokat számít, én azt vallom, h arra kéne a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Teljesen felkavar a magyar futball sajnos :(

Mondom, egyetlen problémám, h látnám már az előrelépést v annak egy nagyobb szikráját, de 20 éve szinte semmi v csak a nagyon minimális...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.08.13. 01:11:03

A korábbi években a barátságos meccseken ment a játék, elkaptunk európabajnokot, világbajnokot (bár az inkább hasonlított kretének gyülekezetére;)), aztán ha volt tét, akkor ment a szenvedés. Egy nyári felkészülési meccs után nem nagyon lehet tanulságokat levonni, ha csak nem a padon ülünk. Nem a sorsdöntő meccsek előtt kell elfordulni a csapattól és lehülyézni őket, csak mert ma nem ment a játék, úgy, hogy még így is behúzhatták volna egy kis szerencsével. Aki pont ez után a meccs után fakad ki, az a) nem igazi szurkoló b) fél az igazi tétmeccsektől és már inkább előtte elfordul, hogy ne kelljen lerágnia a körmét, tehát nem igazi szurkoló c) sznob MU-s, tehát nem igazi szurkoló ;D

Ferguson 2009.08.13. 01:15:32

@popp: persze, ez tiszta sor. De mikor lehet egy v több szinttel feljebb lépni? Mert ha vmit csinálsz, akkor alapvetően két célod van: 1. megélj belőle, 2. fejlődj és egyre jobb legyél, végső soron a szakmád mestere, még ha nem is a legjobbja. A magyar játékosok az elsőnek eleget tesznek, a másodiknak aligha. Miért? Tényleg csak a körülmények teszik lehetetlenné...? (amúgy félig-meddig, hipotetikus, költői kérdések ezek :P)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 01:16:52

@Ferguson: Ha nem az MU-dhoz viszonyítanád őket, hanem a magyar focivalósághoz, akkor te is örülnél egy-egy részsikernek, észrevennéd a szép megoldásaikat és nem várnád, hogy úgy játszanak, mint a top sztárok. Látnál némi szikrát is pislákolni. Ráadásul ez egy barátságos válogatott meccs volt, ahol Rooney sem úgy mozog, mint egy éles tétmeccsen.

Ferguson 2009.08.13. 01:18:59

@mexicola: "sznob MU-s, tehát nem igazi szurkoló ;D"
hehh :) ez nem volt szép, bassza meg, amúgy bele sem gondoltam, h a véleményemmel lejáratom a MU szurker társadalmat :P

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 01:19:26

@Ferguson: Szerintem Babos Gabi, Juhász Roli, Dárdai Pali, Gera Zoli, Hajnal Tomi vagy Huszti Szabi legalábbis mesterei a szakmájuknak.

Ferguson 2009.08.13. 01:23:06

@popp: igen, valszű ebben van vmi, amit mondasz. Maximalista vagyok eléggé amúgy, az MU esetében is, pedig az már eléggé a csúcsot jelenti, ilyenformán viszont a magyar válogatott esetében ez csak fikázást szül. Nyilvánvaló nem kéne MU-s szemüvegen keresztül néznem a magyar válogatottat :(

Viszont tényleg vannak olyan kivételek, akiknek nem jobb a sorsuk a magyar focinál, mégis jobban művelik. Változatlanul állítom, h mentális tényezőkben állhatnánk ott, ahol a nagyok, mert az nem elsősorban pénz és a körülmények kérdése. Persze ez is csak nagyvonalakban igaz lehet...

Ferguson 2009.08.13. 01:25:44

@popp: "Szerintem Babos Gabi, Juhász Roli, Dárdai Pali, Gera Zoli, Hajnal Tomi vagy Huszti Szabi legalábbis mesterei a szakmájuknak." - igaz, de egyik sem csatár sajnos, h zsákszámra ívelje a gólokat, ami a legfontosabb lenne...

értelmetlen_nevű 2009.08.13. 01:34:04

@Ferguson: hülyeségeket beszélsz, és utána az állítólagos kritikus felfogásodra hivatkozol. Ezen a fórumon az emberek 95% szokta kritizálni a saját csapatát, mégsem érezte rajtad kívül senki szükségesnek lekreténezni a válogatottat. Szegénységi bizonyítvány, neked már a sokadik.

Ferguson 2009.08.13. 01:42:26

@értelmetlen_nevű: elfogadom, amit mondasz, még ha nem is érzem a hangodon a minimálisan elvárható jóindulatot v megértést sem. Gondolom végső soron számodra is kiderült, ha visszaolvasod a beszélgetést, h nem a kreténezés volt a lényeg v a fő pont. Üdv

értelmetlen_nevű 2009.08.13. 01:47:50

@Ferguson: nem akartam személyeskedni, így utólag elnézést. csak nem értem hogy valaki hogy tud így beszélni a válogatottról, mint ahogy azokat sem értem, akik olasz mezben szurkoltak a magyar-olasz (egyébként megnyert) meccsen. nyilván nem nálunk játszanak a legnagyobb zsenik, ez van, ezt kell (és lehet is) szeretni.

Ferguson 2009.08.13. 01:55:33

@értelmetlen_nevű: oks, túltárgyalva. Kösz a választ!

montipájton 2009.08.13. 08:30:05

Hohó, a kedvencem: Verebes és Mészöly kritizálja a válogatottat a Napkeltében. )))

spangol 2009.08.13. 09:29:24

@montipájton: Gyalázatos volt, két fancsali pofájú, ezerszer leégett, sértődött vén szivar, az egyik beszélni sem tud, a másik meg szánnivalóan puffog.

balu11 2009.08.13. 09:44:06

voltak a meccsnek egyértelmű pozitívumai:

1 - kiderült, hogy sok játékos játszat több poszton is a válogatottban, kivéve a Vanczák Vili szélső bekket

2 - a VB-selejtezőktől eltérően lehetett sört kapni a stadionon belül

3 - rossz főpróba, ...

Walmer 2009.08.13. 09:47:21

@popp:
"Szerintem Babos Gabi, Juhász Roli, Dárdai Pali, Gera Zoli, Hajnal Tomi vagy Huszti Szabi legalábbis mesterei a szakmájuknak. "

Könyörgöm, csak ezt ne. Bármit, csak ezt ne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 10:10:21

@Walmer: Mi bajod szaki , talán, hogy nincsen Baboshoz fogható angol kapus ;-)?

balu11 2009.08.13. 10:12:59

@popp: egyetértek

kiváncsi leszek, mit fognak mondani a (hogy finoman fogalmazzak) erősen negatívan a válogatotthoz állók, ha mégis kijutunk a VB-re...?

mázli? bunda? az ellenfelek voltak szarok? ez semmi, majd a VB-n jól elvernek minket, az számít???

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.13. 10:20:46

@balu11:

Ha végigvernénk a világot soha nem látott sorozatot produkálva, 7-1-re legyőznénk a világ legjobbnak tartott csapatát, 4-2-re a brazilokat és 8-3-ra a németeket, majd a döntőben egy paraszthajszál miatt kikapnánk 3-2-re, akkor is mindenki fanyalogna, sőt forradalom törne ki, mert hogy ez már milyen felháborító, hogy csak ezüstérmet nyertünk, nyilván egy Mercedesért elbundázták a játékosok a döntőt, soha nem voltak profik, soha nem is lesznek azok, dögöljenek meg.

Ellenpont:

(Szokás szerint nagyon szimpatikusan nyilatkozott tegnap Koeman, abszolút normális ember, le a kalappal előtte.)

Ferguson 2009.08.13. 10:33:37

@Csöncsön: "Ha végigvernénk a világot soha nem látott sorozatot produkálva, 7-1-re legyőznénk a világ legjobbnak tartott csapatát, 4-2-re a brazilokat és 8-3-ra a németeket, majd a döntőben egy paraszthajszál miatt kikapnánk 3-2-re, akkor is mindenki fanyalogna..." - asszem ez a "veszély" egyelőre nem fenyeget. Ráadásul sose vernénk meg 7-1-re az angolokat LoL :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.13. 10:40:24

@Ferguson:

Pedig volt már olyan, és pont az történt, amit leírtam.

Ferguson 2009.08.13. 10:49:07

@Csöncsön: tudom. Ejj, de régen volt... :(

SimiTomi 2009.08.13. 11:24:22

@popp: Elismerve azt, hogy azért az említettek tényleg letettek valamit az asztalra, de megkérdezném, hogy ebben az esetben milyei a szakmának a következő emberek:

Casillas, Rio Ferdinand, Xavi, Ronaldinho, Drogba, Fabregas

Szóval érted, hogy mire gondolok?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.13. 11:27:16

@little_red_devil_on_board: Művészei, zseniei, doktorai, professzorai - ahogy tetszik ;-).

SimiTomi 2009.08.13. 12:22:35

@popp: jól van, kimásztál a magadnak ásott veremből.

SamS 2009.08.13. 13:33:30

@little_red_devil_on_board: Az említett úriemberek mind olyan edzéseket kaptak gyerekkorukban, amihez hasonlót Magyarországon kb. 5-6 éve (akadémiás rendszer). Most már van akadémiája az MTK mellett a Honvédnak, van Felcsúton, Szombathelyen, de ezek még mindig csak hasonlítanak arra, ami mondjuk a Barcánál, Manchester Unitednél, Real Madridnál vagy akármelyik európai élcsapatnál van. Majd ha 10 év múlva ugyanitt fog tartani a magyar foci, akkor lehet panaszkodni. De már most jelentős fejlődés az akadémiák megjelenése, az más kérdés h látható eredménye csak évek múlva lesz.

Walmer 2009.08.13. 15:09:32

@SamS: Hú, már alig várom 2021-et, mikor az MTK oktatni fogja a MU-et.

SimiTomi 2009.08.13. 15:15:10

@SamS: Nem nagyon értem, hogy melyik kijelentésemhez fűzöd hozzá a kommentet...

balu11 2009.08.13. 15:45:40

@Walmer: addig még 1-2 VB-n bizonyítanunk kell, hogy ismét a (bő) világelithez tartozunk :)

kroos 2009.08.13. 17:57:02

"Az nem lehet, hogy a fiam emlékének szentelt mérkőzést egyesek meggyalázzák!"
Ezt Cozma édesapja mondta a meccs elött.
Én nem értem az egészet. Meghalt egy klasszis élsportoló akit gyászolt az egész ország. (azok is akik elötte azt sem tudták ki ö, csak azt látták kik ölték meg.). Szóval,...akik szarrománoztak a meccsen,azok szerint Cozma a kivétel? Vagy akkor hogy van ez?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.08.13. 18:11:03

@kroos: Volt, aki Cosmát is lebüdösrománozta...:S

kroos 2009.08.13. 19:01:50

@donnelly: akkor no comment és haggyuk is ezt mert ez már nem focihoz kapcsolódik amit mondanék

Asidotus 2009.08.13. 19:31:36

Szerintem Chivu világklasszis védő, és nekem nem jut eszembe vele egy szintű portugál v. svéd védő.
Mert én a tegnapi vereség okát elsősorban abban látom, hogy a túlságosan Torghellére építő támadójátékunkat (majd ő leveszi a labdát, és csinál vele valamit, berúgja, vagy leteszi a társaknak) nem tudtuk játszani, mert Chivu teljesen levette őt a pályáról. (Na jó, nem ezért tartom Chivut világklasszisnak, de annak, és sokkal-sokkal jobban örülnék neki, ha a Juvéban játszana.)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.13. 19:46:21

@Ferguson: hát, Sanyi bizony nagyon jó úton halad arrafelé hogy mestere legyen a szakmájának. fegyelmet tanult, a klasszikus tankcsatárokhoz hasonló erényeket lehet látni (még ha nem is Rooney szint, és soha nem is lesz olyan szinten), különösen a bohócligás éveihez képest érett játékot mutat.

egy dolog változott a mostani selejtező-sorozaton: most végre a kötelezőnek tartott meccseket hozták.
úgy hiszem, a legalján már túl vagyunk, és talán lassan kezdünk kimászni a gödörből. lehet, fiaink már jóval jobb focit fognak látni. én egyelőre egy 2014-es vb-szereplésnek is örülnék. a 2010-eshez még azért kell nemkevés szerencse is, no meg a "másik jóval jobb, így nincs vesztenivalónk, essünk nekik" mentalitás, ami aztán vagy sikert hoz, vagy nagy zakót.

rexford 2009.08.16. 13:53:50

Bréking: Dzsudzsi 2 szabcsigólnál tart a psv-ajaxon. 3-3 a 60. percben

Lencse. 2009.08.16. 14:31:34

Baszki, ez a srác ma nem szarral gurított. Bravó!

BK 2009.08.16. 15:37:41

@rexford: nagyon jó volt ez a PSV-Ajax! mindig ilyenkor fogadom meg, hogy nem felejtem el megnézni az Ajax-meccseket, de aztán...
bár 4-3 lett a vége.

mindenesetre a válogatott szempontjából két jóhír a véd meccs előtt: 1., Dzsudzsák még szürkébb társak mellett is tud nagyon nagyot játszani; 2., Isaksson nem jó kapus. nem csak az első Ajax-gól alapján, hanem a mérkőzésen végig látszott, hogy valami nem 100%-os most nála.

amúgy ilyenkor Koeman megfontolja, hogy Hajnal Tomi helyett majd Dzudzsák is ellőhessen néhány szabadot?

kroos 2009.08.16. 16:59:35

Fantasztikus volt. A meccs utáni interju nem különben. Halottam már magyar játékosokat nyilatkozni és döbbenetes mennyire buták, mennyire nem tudják kifejezni magukat.A sport tv-be behivnak minden héten egyet.
Ehhez is ki kell menni külföldre hogy az ember megtanuljon beszélni?

Feech 2009.08.17. 00:09:40

Mai napról egy Nyilasi aranyköpés: "Piqué touchdown-t rúgott." :D

Titi120 2009.08.23. 21:59:55

"A talákozó után Bódog Tamás, a Videoton pályaedzője Csertői Auréllal került szóváltásba, majd a korábbi válogatott játékos leköpte a zöld-fehérek vezetőedzőjét. A kölcsönös nyálcsere után a két szakember egymásnak esett, a rövidebbet pedig Bódog húzta, aki a földre került."

Haladás - Videoton, nso beszámoló.

:o
süti beállítások módosítása