Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hajrá, Manchester United!

2009.05.27. 15:35 nou san trafford

"Az, hogy a bárányok haragszanak a nagy ragadozó madarakra, nem meglepő: nincs értelme azonban a ragadozó madarakra megorrolni azért, mert kis bárányokat választanak maguknak prédául."

Vannak bizonyos egyszerű szabályok, amelyekhez kultúremberként ragaszkodnánk. Operát leginkább Milánóban, esetleg Bayreuthban hallgatunk és nem Indiában; kagylót Brüsszelben eszünk és nem Debrecenben; a sör legyen cseh, esetleg belga, de semmiképpen sem olasz vagy pláne amerikai. Focit pedig Angliában kell nézni (igazolt hiányzás esetén Angliából), nem pedig mindenféle gyanús délszaki helyeken. Oda majd elmegyünk megnézni azt, ahogy haszonállatokkal kergettetik magukat, meg mindenféle terményekkel dobálják egymást; ezek az ő igazi sportjaik.

A legjobb focit pedig Anglián belül Manchesterben találjuk. De nem ám csak idén, vagy az elmúlt három évben: az utóbbi két évtizedben szinte folyamatosan. Nagyjából azóta, hogy ez a nyakas skót odakerült.

 

 

 

 

management

1598, "act of managing," from manage (q.v.). Meaning "governing body" (originally of a theater) is from 1739. Manager is 1588 in the sense of "one who manages;" specific sense of "one who conducts a house of business or public institution" is from 1705.
 

 

 

Hát, helyben is volnánk, faszikáim. Ennyi a menedzser dolga, és ez az amit hosszú évek óta Sir Alexander Chapman Ferguson, CBE csinál a legjobban a világon.

Tiszta udvar, rendes ház: nem szarunk oda, ahonnan eszünk; előre köszönünk az idősebbnek és tudjuk a helyünket a pályán és azon kívül is. Megfelelő embert a megfelelő helyre: ez a kontinensen őrült ideának tűnő elv szolgál sorvezetőül a Trófeák Fővárosában. Vonatkozik ez a szakmai stábra és a játékosokra egyaránt: a Manchesterben elképzelhetetlen posztján kívül szerepeltetett játékos; nem utolsósorban azért, mert ha valakit új poszton látunk, tíz percen belül az az érzésünk, mintha mindig is ott játszott volna.
Az milyen már például, hogy Ferguson Solksjaert éveken keresztül azért játszatta elsősorban csereként, mert felismerte, hogy a srác egészen kivételes aggyal és szemmel figyeli a padról a játékot, amit beállás után azonnal hasznosítani is tud? Na, ennyit a szerencséről és a véletlen szerepéről.
 

A futball halálát hozza el az angol klubok dominanciája, hápersze. Hogy is félthetnénk a futballt attól az embertől, aki az utolsó igazán karakteres játékosokat adta a világnak? Nem idomított kismajmokat nevel, és nem is droidokat gyárt: szinte sportot űz abból, hogy a legnehezebb eseteket választja ki, hogy aztán destruktív energiáikat produktívvá esztergályozva olyan csapatot küldhessen pályára, ami elől szűkölve menekül az áldozati báránnyá vált ellenfél. Mondjatok még egy edzőt, aki képes lett volna Cantonából börtöntöltelék helyett istent csinálni?  Szerintetek mégis minek és kinek köszönhető az, hogy David Beckham, aki esetében nagyjából minden ez ellen dolgozik, 34 évesen és a világ egyik leggazdagabb sportolójaként felszántja a pályát akár San Marino ellen is a válogatottban, miközben a fiatal nímandoknak sírásra görbül a szájuk, ha meglátják a behívót a postaládában?
Volt valakinek szemernyi kétsége is, hogy az a fazon, aki Roy Keane-nel is elbírt, embert tud faragni Cristiano Ronaldoból? Akinek a játékának a letisztulását csak az nem vette észre, akiben jelentős mértékű irigység és/vagy rosszindulat munkál. Vagy ott van Rooney, aki hepciáskodó, hebrencs tiniből egy buddhista szerzetes odaadásával robotoló mesteremberré vált, miközben veleszületett zsenialitását is hatékonyabban képes használni. Vagy Carrick, a kifogástalan angol úriember mintaképe, akit csak szerénysége és jóízlése tart vissza attól, hogy 1/1-es gólátlagot produkálva a rivaldafénybe tolakodjon.

 

Lehet picsogni az angol csapatok és különösen a Manchester nyomasztó pénzügyi fölénye miatt, meg rá lehet nézni erre a listára, ha kíváncsiak vagyunk arra, mi a siker tényleges receptje Angliában. Hol is szerepelnének ezen a listán a kontinentális „topklubok” vezetőedzői? Ja kérem, idétlenkedhetünk ilyen áldemokratikus színjátékokkal, hogy aztán 2-3 évenként új Csalez Lopez kerüljön a klub elnöki székébe, aki éppen a legtöbb banánt ígéri a könnyen megvezethető szurkolóknak. Az aktuális majomkirály meg rövid uralkodása alatt 3-4 havonta mérgesen földhöz csapja a Rubik-kockát, ami csak nem akar magától kirakódni.   

Lehet savanyúan élcelődni a United nemzetközi népszerűségén, de ugyan nem könnyebb azonosulni egy olyan klubbal, amelyik felismerhető arcéllel bír, amelynek nem kell minden idényben újra megtanulni a keretét és amely, nem mellesleg, a világ legjobb és legkorszerűbb futballját játssza? A Manchester United nem is klub, hanem intézmény. Már évek óta lángpallossal mutatja az utat a jövő futballja felé, de a többiek valahogy mindig a női napozóban kötnek ki.

 

A győztesek nagyvonalúságával elismerjük, jó kis csapat ez a Barcelona. A spanyol bajnokságba, oda jó: ahol a csapatok taktikai érettségével egy lobotomizált rhesusmajmokból álló falka is vetekedhetne, és ahol a védők olyan magabiztossággal uralják a tizenhatost, mint csöcsösdisznó a jeget –  legalábbis ezt láttuk múltkor abban a tíz percben, amit tölteléktévézéssel voltunk kénytelenek elütni, mielőtt kezdődtek volna a másik sportcsatornán Gujarat tartomány U-18-as carrom-bajnokságának nyolcaddöntői. 

Jaj, de hát olyan szépen játszanak! -  hallhatjuk azoktól, akiknek gyanúnk szerint a szünetben labdazsonglőrködő kölykök cirkuszi mutatványa jelenti egy-egy meccs fénypontját. Apropó, szépség. Lehet ájuldozni a gombolyaggal játszó kiscicák cukiságán, de aki egy kicsit is komolyan veszi ezt a játékot – ami ugye győzelemről és vereségről, azaz életről és halálról szól – az nem tudja kivonni magát egy MU-típusú csúcsragadozó bűvköréből. Nehéz rangsort felállítani Sir Alex három nagy Manchestere között, ám mégis a mostani csapat mellett kell letennünk a lantot voksunkat. Nem csak a duplázások-triplázások okán, vagy azért, mert legalább húszféle felállásban tudná elintézni ma esti ellenfelét. Egyszerűen azért, mert logikai ellentmondásba keverednénk  ha azt állítanánk, hogy minden idők legjobb csapata nem minden idők legjobb Manchestere is egyben. 

A Chelsea – a norvég hülye eszelős/korrupt (vérmérséklet szerint vélaszthatunk) ténykedése  mellett - elsősorban azért vesztette el az elődöntőt, mert ők is bedőltek a Barcelonát övező hype-nak. No, a Manchester nem fogja ezt a szívességet megtenni.

Egyébként emlékeztek arra, amikor Fergie utoljára európai kupadöntőt vesztett? Ja, hogy ilyen még nem volt, muhhahhahha. Hát, ma sem lesz.  

155 komment

Címkék: beharangozó bl manchester united döntő több mint foci hajrá beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr691146709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 17:20:08

(Mintegy két napnyi önmegtartóztatás után, Lencse., popp, Tika_, drosiii és mások kedves szavainak hatására, szavaikat megfontolva, dühtől és vérgőzös gondolatoktól lehiggadva, megbántottságomat részint átgondolva, részint túllépve rajta, teszem ismét üdvözletemet az NST-n. Lectori (Scriberi) salutem.)

Akármi is lesz: nagy meccs lesz.

Kétkedők kedvéért: utoljára ezt ennyire tisztán és világosan a spanyol-olasz EB-negyeddöntő előtt éreztem. És mennyire, de mennyire igazam lett!
:-)

jazs 2009.05.27. 17:22:06

Ez nagyon jó lett, gratulálok a szerző(k)nek!
Bárki is nyer ma, a vesztest nagyon fogom sajnálni.
Győzzön a jobbik!

Izomor Lánya 2009.05.27. 17:23:13

@Vad.Korte: már Puyolon, Busquetsen, Xavin, Valdesen, Piquén, meg persze Guardiolán kívül? Hümm.
Amúgy a Barcának tényleg a védelme a gyenge pontja...

Tika_ 2009.05.27. 17:25:19

@Csöncsön: ollé!
Most törhetem a fejemet a 2. és 3. dolgon :). A 2.-at elfelejtettem, a 3. meg te lettél volna :))

Urak, szerintem kilőhetitek azt a 3 dolog posztot...

(@Vad.Korte: psszt, de a poszt az, amit te most kommenteltél - peace :))

crouchy 2009.05.27. 17:30:42

@Csöncsön: egy jó tanács: soha-soha nem próbálj meg végleg kivonulni az nstből. nem fog sikerülni. és így meg aztán ez elég hülyén veszi ki magát...

Dani Kalifornia 2009.05.27. 17:32:20

@Vad.Korte: Valszeg rossz helyre tévedtél, mert itt rajtad kívül mindenki tudja, miről van szó...

_KingJack_ 2009.05.27. 17:33:09

Barcelona - MU 1-2 (Gólszerzők: Eto'o ill. Ronaldo, Tevez)

Majd holnap vegyük elő ezt a tippet, sztem akkor is megállja a helyét! Ha meg nem akkor jót röhögünk rajta:D

jazs 2009.05.27. 17:34:21

@crouchy: ezderosszvicc volt, 1 perc mire leesett :D
Azért nem szeretem az ilyen döntőket, mert akárki veszít sajnálni fogom. Ha mondjuk valamelyik csapat a Liverpool lenne és veszítene, na az ideális lenne :D

Ronal-d'oh! 2009.05.27. 17:36:48

Keresem az állam! Erre megérte egy évet várni! Persze mit sem ér a győzelem nélkül...

crouchy 2009.05.27. 17:37:38

@jazs: Azzal én is egyetértek, hogy sokkal jobb egy olyan döntő amelyben a Pool érdekelt.:)

Lencse. 2009.05.27. 17:39:08

@uccaszoc: Értsd már meg, hogy nem játszik a Liverpool. :)

CR7 2009.05.27. 17:39:33

@Vad.Korte: Ez nem az angolkisasszonyok nevelőintézete,itt nem a kifinomult stílusú, stilisztikailag kifogástalan emberek beszélgetnek, hanem fanatikus,néha elfogult manyusok "ütik" egymást. Te aki valszeg felmentett voltál tornából, vegyél magadnak egy Fürge Ujjak című hetilapot, és azt lapozgasd. Hidd el az való neked, ott nem tudsz csalódni. Csak ne vidd túlzásba.

Üdv.

Lencse. 2009.05.27. 17:39:55

Lököm ide a hármat, mert már a számítógépem is azt akarja, hogy menjek sörözni.

1. Ezt most leírom, csak a miheztartás végett, és utána igyekszem intelligens, korrekt szurkolóként viselkedni: KÖCSÖG BARCELONA! :))))

2. November óta ezt a meccset várom, már eléggé be vagyok zsongva. Ha belegondolok, az idei szezont inkább érdeklődőként néztem, a német-spanyol döntő óta nem ültem le úgy focimeccs elé, hogy úgy igazi gyomorszorítóan szurkoljak egy csapatnak. Most igen.

3. Afféle karrierösszegző bestofot fogunk látni: Giggs félpályás szólóból, Rooney kapásból, Scholes harmincról, Vidic fejjel, Ronaldo sarokkal. Cé még becenterez kettőt, hogy mesterhármas legyen.

+1 Terveim szerint minden manchesteri gólt egy adag whiskyvel ünnepelek, győzelem esetén további (legalább) egy jutalompohár itallal hálálom meg magamnak a jó csapatválasztást.

Jó szurkolást, sok sört, átgondolt kommentelést kívánok mindenkinek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 17:42:12

@crouchy:

Amikor az ember végleg ki akar vonulni, a legkevésbé sem arra gondol, hogy három nap múlva BL-döntőzik egymással legszeretettebb és leggyűlöltebb csapata, és hogy nyilvánvalóan képtelen lesz betartani némasági fogadalmát, hanem arra, hogy fáj.

De igaz, ezt Nietzsche olvasója tudhatja a legjobban: megígérni soha semmit nem áll módunkban, mert a jövő felől nem mi rendelkezünk.

Amikor tehát azt írom: NAGY MECCS LESZ, azzal csak annyit mondok, hogy én akkor is végigizgulom majd, ha semmi sem történik rajta, hiszen nem kicsit elfogult vagyok. Én már egy jó passznak, bedobásnak, szerelésnek is örülni fogok, ha Barca-mezes csinálja.

crouchy 2009.05.27. 17:46:53

@Csöncsön: Ez az ambivelancia a legviccesebb benned, minden második kommentedben Nietzschét idézel és közben hisztis kisgyerek módjára kivonulsz, mert csúnyákat mondtak rád.:) Hát nem qwa mind1 hogy vadidegenek mit írnak rólad? És hidd el ha nem lenne most bl döntő, akkor is legfeljebb egy hét után visszajöttél volna. szerencsére.

CR7 2009.05.27. 17:46:57

Mi hétkor indulunk csoportos szurkolásunk helyszínére. Nem hiszem,hogy ma már érdemben hozzá tudok szólni az eseményekhez. / a meccs után / Két dolog miatt fogok leittasodni, vagy azért mert nyer a MU, vagy mert nagyon simán nyerünk. Mindkettő nyomos indok.

poolfanati 2009.05.27. 17:47:27

Hát ezt kurva nehéz lehetett megírni! hihetetlen nagy akaraterő kellhetett hozzá, én nem bírtam volna meg írni. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 17:52:34

@crouchy:

Ez az ambivalencia magában Nietzschében a legviccesebb. (Én pont ezt szeretem benne.)

Egyfolytában az "erős emberről", a "veszélyes életről" értekezik, gyűlölt hevülettel rohan ki a szobájukban kuksoló filozófusok ellen, arról beszél, hogy miért természeti törvény a gyengék pusztulása stb. stb.

És mi volt ő? Egy egész életében a szobájában meg könyvtárakban kuksoló klasszika-filológus... (Jó, volt egyszer háborúban, de hamar leszerelt, mert alkalmatlan volt.)

Na de ez tényleg OFF.

Visca el Barca!

crouchy 2009.05.27. 17:54:48

@Csöncsön: jah igen, én észre se vettem hogy már megint OFF a beszélgetésünk:):)

smartdrive 2009.05.27. 17:56:09

"Manchesterben elképzelhetetlen posztján kívül
szerepeltetett játékos"


vajon mit gondol erről Alan Smith?

EMU 2009.05.27. 17:58:43

Eddig a Hajrá, Barcelonában értekeztem, ugyanezt kifejtettem, de sztem ott mindenki max 14 éve alatti, vagy 60 fölötti, mert aki ezt a mai Barca játékot a világ legszebbjének meg legjobbjának gondolja, az vagy még az iskola udvaron cselezget, vagy a 40 évvel ezelőtti állófocihoz szokott hozzá. És itt is megerősítem, nem szurkolok egyik csapatnak sem, de hogy a MU-nak kutya kötelessége legalább hármat rúgni egy ilyen bolhacirkusznak, de inkább négyet, azt komolyan gondolom. A Barca meg nem fog eljutni a MU tizenhatosáig, ezt várom. Nem azért mert szurkoló vagyok, hanem mert meg kell védeni a férfias, taktikus, erőtől duzzadó, energikus, pontos, lényegre törő játékot ezzel a tojáspatkolással szemben, amit a Barca játszik. Ebben a szezonban a Barcának a harmadik meccse jön, kettőt játszottak a Chelsea-vel, láttuk mire jutottak, csak csalással mentek tovább, nyerni így sem tudtak egyzser sem, hát a MU erősebb most, be lehetnek szarva.

gerasz 2009.05.27. 18:00:16

Akiket nem érdekel a végeredmény, nyomják a PgDn-t
+
+
+
+
Manchester United FC - FC Barcelona
3:1

Ferguson 2009.05.27. 18:01:32

Tavaly az NST ezzel fejezte be a BL döntő elemzését:

"A Manchester meg köszöni szépen, jól van, akár ne is igazoljanak a nyáron, ritmusban tudnák tolni a következő szezont. Ferguson elpusztíthatatlannak tűnik, a csapat hemzseg a fiatal tálentumoktól, manna rogyásig, nincs más dolguk, mint vércseként vizslatni az alant elterülő mezőnyt kihívók után kutatva. Jószerencsét, Európa."

H ez a jóslat mennyire bejött! :) A MU tényleg jól van, idén is rogyásig nyerte magát trófeákkal eddig, a nyáron igazoltak ugyan egy berbatovot, de egyelőre nem vált húzóemberré, ezért az a megállapítás is stimmel. A Főnök tényleg elpusztíthatatlan, a fiatal tehetségek száma idén csak nőtt, a manna csak több lett és tényleg vércseként vizslattak, midőn újból bemasíroztak a BL döntőbe. Remélem folyt. köv. lesz!

ManUtd 4ever

Ferguson 2009.05.27. 18:03:20

@EMU: LoooL :D De legyen igazad... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 18:04:11

@EMU:

Szerencsére a foci sokkal érdekesebb játék annál, mint amilyennek te képzeled. Sokkal többféle taktika lehet életképes, mint ahogy te beállítod.

Az EB-n a spanyol válogatott ugyanezzel a labdajáratásos focival csinált komplett hülyét az egész európai fociból. Ugyanezt lenne jó látni a Barcától is. És van is esély rá!

Kövi 2009.05.27. 18:06:58

Hát nem így szép az élet: meleg idő, hideg sör, BL-döntő, szent a béke, stb.

Kövi 2009.05.27. 18:07:33

És ha TOTÓ kettes lesz a vége éjjel is, akkor meg főleg... )

Ferguson 2009.05.27. 18:08:43

Amúgy a hajrá barcelona cikkben tényleg van egy adag MU fikázás, míg itt csak a MU-t dicsérik. Ez két dolgot jelent(het):

1. Az NST szerzőgárda nagyobbik része ki nem állhatja az MU-t.

2. A MU-nak több a gyenge pontja, amit támadni lehet.

(+1. A barca-nak kevesebb az erős pontja, amit ki lehet domborítani.)

Summa summarum, szerintem a MU komplettebb csapat (ezt sok barca-s is sugallja) és remélem nyer ma este...

d3vnull 2009.05.27. 18:10:00

"Nincs védelme a Barcanak. Gólokkal nyer a United. "

Általában minden csapat azokkal szokott nyerni, kivéve a barcát az elődöntőben :)

Ferguson 2009.05.27. 18:10:09

@Csöncsön: Az lehet, h a spanyol válogatottnak is ment ez a labdajáratás, de nekik az EB-n annyi értelmes ellenfelük sem volt, mint idén a barca-nak és ez TÉNY, RAFA! :)

frank602 2009.05.27. 18:11:32

Hajrá MU! Örülök, hogy végre valahova betudtam lépni/grat NSO/ .Most nem olvastam végig minden hszt.,de már a Chealsea - Barcelona meccs után
is felháborodva -utálkozva olvastam különböző
fórumokon a fanatikus Barca drukkerek véleményét,
hogy a londoniak nem hagyták a spanyolokat az Ő
gyönyörű szép focijukat játszani! Úgy tudom a focit
gólra és nem pontozásra/ szépségre/játszák!Hajrá
UNITED!!! Egy kérdésem lenne a nálam okosabb
olvasó társaimhoz, remélem végre kapok választ:
aki esetleg konyít a portugál /és spanyol/ nyelvhez,
miért mond egy-két magát okosnak tartó sportriporter figÚ-t,naldÚ-t,ronaldinhÚ-t, de ugyanazon meccsen belül pl.C ronaldÓt.A másik ,
a spanyoloknál Xabi,Xavi és hasonló nevek kiejtése
szerintem Sabi Savi és nem CS-vél.Várom válaszotokat.Üdv

EMU 2009.05.27. 18:11:41

@Csöncsön: Messze nem igaz, hogy ugyanezzel a focival nyertek. Az nem is labdajáratós foci volt, sokkal inkább élt a kontrákkal. De mindegy, én nemvagyok szakértő, szemben veled, csak figyelek és látok. És egyet értek, sokkal érdekesebb a játék a futball annál, hogy pusztán azokat tartsuk a legjobbnak, akiknél sokat van a labda.

Azazello007 2009.05.27. 18:12:13

Csak beköszönök, mindenkinek jó szurkolást! Remélem, senki nem kap agyérgörcsöt, az enyhe aritmia még belefér. Holnap -- munkaidőben, hehe -- kitárgyalunk mindent, most megyek és megnyitom az első sört.

jasszgeri 2009.05.27. 18:12:50

"Egyébként emlékeztek arra, amikor Fergie utoljára európai kupadöntőt vesztett? Ja, hogy ilyen még nem volt, muhhahhahha."

erről jut eszembe. ha mi nyerünk(united), akkor ősszel minden pénzemet felteszem a sahtyor győzelmére monacóban. legendásan szar indulunk minden szezonban. tavaly 5.6 volt a zenitre. :D

CR7 2009.05.27. 18:16:20

Egy Kis múltidéző!
http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-barca_kontra_man_united_legendas_golok-23062

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 18:17:56

@frank601:

Spanyolban a

ch = cs

Katalánban, úgy tudom:

ch = s-hez hasonló hang.

Vagyis a Csavi ugyanúgy elmegy, ahogy a Savi, hiszen ő, ugye, katalán. De Pancho neve például pancsónak ejtendő.

@EMU:

Én mindkettőnek szurkoltam. Szerintem hasonló játékuk volt, ha nem is egészen ugyanaz persze. De az a spanyol válogatott sem a nyers erőre épített, az biztos.

Ferguson 2009.05.27. 18:18:09

@jasszgeri: Idén megalázzuk a shahtart is, ellentétben a tavalyi zenittel, mert idén a fiatalok fognak játszani :D

CR7 2009.05.27. 18:18:45

@Csöncsön: Ott az EB-n a buta németek álltak szemben a spanyolokkal.Ma este kicsit más lesz a felállás.

questra 2009.05.27. 18:19:24

Fantasztikus lett a poszt, erre tényleg érdemes volt várni.
Kicsit (na jó, eléggé) izgulok az esti meccs miatt.
És természetesen Hajrá Manchester United!

kroos 2009.05.27. 18:20:44

@Csöncsön: senkinek sem a személyeddel volt problémája hanem ezekkel a ,,komplett hülyét csináltak a spanyolok mindenkiböl"-hsz-eiddel.
Ami egyrészt nem igaz másrészt degradáló a többiekre nézve harmadrészt egyszerüen unalmas.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 18:21:59

@CR7:

Nem véletlen, hogy nekem egyből az olaszok elleni negyeddöntő ugrott be...

Az igaz viszont, hogy a MU jobban támad, mint az olasz válogatott. De az is, hogy a Barca is jobban támad, mint a spanyol, a MU gyengébben védekezik, mint az olasz, és a Barca is gyengébben védekezik, mint a spanyol... :-)

Glory 2009.05.27. 18:22:36

szevasztok. huhh mar nagyon izgulok. sajna en ugy erzem hogy egyszer ki kell ohgy jojjon a lepes a barcanak angol csapat ellen, igy ez sajna ma is lehet. ha megnezzuk hogy az utolso 4 meccsukon csak 1 golt tudtak loni angol csapatnak (mu: 0-0, 0-1; chelsea: 0-0, 1-1) vmikor ki fog jonninekik a lepes. remelem nem ma, de hat .......para na. szamomra az lenne a legnagyobb ha anderson lone egy olyan golt hogy megindul beinti a paszt, de inkabb egyedul indul es beveri. az mi golorom lenne :)))). mindjart indulok kocsmaba nezni, mindenkinek kellemes estet, gyozzon a jobbik
GLORY GLORY MAN UNITED

CR7 2009.05.27. 18:23:04

Egyébként borítékolni lehet,hogy sem Tevez, sem Berbatov nem lesz kezdő,mert Fergusonnak mindig van valami döntőre kiagyalt taktikája.Most is ezt várom, no meg azt,hogy a védelmünk meg tudja állítani a Barca három csatárát.

Glory 2009.05.27. 18:23:12

amugy pedig welcome back csoncson

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 18:24:37

@kroos:

Rendben, akkor finomabban fogalmazok: a spanyol válogatott sem volt teljesen eredménytelen az EB-n egy labdajáratásra építő, sokmozgásos, a testi erőt előtérbe helyező ütközéseket kerülő játékkal.

CR7 2009.05.27. 18:25:26

@Csöncsön: Minden állításoddal egyetértek, kivétel az, hogy az olasz válogatott védelme jobb mint a Unitedé. Mondjuk egyformán ragyogó mindkettő.

Glory 2009.05.27. 18:25:51

mindenhol ezt a kezdot valoszinusitik: vds, oshea, rio, vida, evra, park, carrick, giggs, ando, rooney, cr (cr elol egyedul oldalrol segiti ot rooney es park)

tade82 2009.05.27. 18:26:24

Asszem igy kell fenyesre nyalni valaki segget... :P

Ferguson 2009.05.27. 18:32:08

@Glory: tényleg az mekkora lenne, ha 0-0-nál a 92. percben lötyögnének a csapatok a középpályán a hosszabbítást várva, anderson-hoz kerülne a labda, a barca-sok fellélegeznek, h biztos passzolni fog, erre ő bemutatná a jobbra nézek, balra indulok meg cselt, betörtetne a 16-oson belülre és akkora vinyagólt lőne valdezne, h kidőlne a kapu és le kéne azonmód fújni a meccset... :DDDD

gyz 2009.05.27. 18:33:34

nagyszerű írás, nem lehet vitatkozni a megállapításaival.

viszont győzni a Barcelona fog :-)

CR7 2009.05.27. 18:34:22

Az meg, hogy milyen focit fogunk látni, szerintem secko-jednom, mármint a szakvezetőknek,meg a játékosoknak. A lényeg, hogy úgy 23-23.30 körül /cet/ ki emeli a magasba a BL serleget.

Ferguson 2009.05.27. 18:35:45

@Csöncsön: Amúgy te mióta v miért "utálod" a MU-t? Azért tettem " " - be az utálod szót, mert szerintem kicsit erős annak leírására, amit egy ember érezhet egy futballklub iránt, de ez már magánvélemény...

Glory 2009.05.27. 18:39:24

@Ferguson: vvvvvvvvááááááááááááááááá de jo lenne, visitanek mintha vagnanak :DDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 18:46:44

@Ferguson:

Ezt most így két bekezdésben? :-)

Ezek gyerekkori dolgok, jórészt hülyeségeken alapulnak. Például nem tetszett a mezük, nem tetszett a stadionjuk, kiverték a Pécset az UEFA-kupából, nem tetszett maga a szó sem, hogy "mencseszter", nem tetszett, hogy mindenki nekik szurkolt, nem tetszett a játékstílusuk, nem volt szimpatikus Ferguson (mármint a Szőr Alkesz), nem szeretem, ha egy edző rágózik a kispadon stb. stb.

Szerintem is erős az "utálat" szó. Egyszerűen csak minden meccsükön örülök annak, ha nem ők nyernek. Olyan élvezetes látni, ahogy a veszteni nem tudó, bizonyos értelemben nagyon is gyerekes (persze melyik nagy ember NEM gyerekes?) SAF feje egyre vörösebb lesz, és egyre nagyobb frekvenciával rágja a gumit...

CR7 2009.05.27. 18:50:59

Mindenkinek jó estét kívánok. Viszlát.

Ferguson 2009.05.27. 18:52:11

@Csöncsön: értem, kösz a választ...

MUfanatic 2009.05.27. 18:55:08

Nekem bejött ez a 2 nap az NST-n!
Kell ez a polgárpukkasztás, fényezés, miegymás, hogy az embernek 100%-os legyen a meccshangulata! Jók ezek az ilyen viták, az ember egy napra lazít és kiadja magából a feszkót, és ez így van rendjén!
Tippem: szar meccsen 1-0 a MU-nak!

kroos 2009.05.27. 18:56:43

@Csöncsön: nem zavar,tényleg nem csak ilyen hsz-ek után nem tudom milyen reakciót vársz.
Vállald be nyugodtan de akkor ne sértödj be, meg ilyenek.....tessék maradni és harcolni.

THC 71 2009.05.27. 18:59:50

Légyszí,majd egy sajnálkozó posztot is dobj,ha a katalánok,jól megbasszák a MU-t.
Mondjuk én különösebb érzelmek nélkül fogom nézni,két köcsög divat csapat,a globalizáció nevében.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.27. 19:06:05

@kroos:

Engem tényleg nem zavar, amikor valaki korrekten kimondja, hogy ő bizony elfogult, szubjektív, és tessék az ő szavait ennek tükrében olvasni.

Az szokott idegesíteni, amikor valaki az objektivitás nyilvánvalóan hamis köntösében osztja az észt.

Te magad is leírtad, hogy szubjektív vagy, mert miattam nem szereted a Barcát (akikkel amúgy semmi bajod nem volna). Akkor miért jössz azzal, hogy csak én vagyok ilyen?

zoli29 2009.05.27. 19:19:01

Legjobb cikk! Mindent leírtál, amit gondolok a Manchesterről. Kétség kívül a világ legjobb csapata. Ha a Chelsea-t képes volt megfojtani a Barca játékát, a Man UTD még inkább képes lesz rá.

Ezzel együtt le a kalappal Guardiola és a Barcelona előtt! Ennek a csapatnak sikerült elérnie, hogy ismét nézzek spanyol bajnokikat a Real-Barcán kívül is - mégpedig a Barca meccseit akárki ellen...

kroos 2009.05.27. 19:26:36

@Csöncsön: de ma este nekik szurkolok...tegnap volt 10 éve a gyalázatnak amit sosem fogok megbocsátani.........a világnak.

BK 2009.05.27. 19:29:07

három dolog a meccs után lesz? :-D úgy már könnyű!

Tika_ 2009.05.27. 19:37:20

@EMU: noha a 14 év alatti életkort te bizonyítod magadról ma délután/este, minden hozzászólásoddal
@Tika_: én szóltam...

Ybl 2009.05.27. 19:48:10

A gyanús délszaki helyekrő csak annyit, hogy Brazília is délen van.........

BK 2009.05.27. 19:48:27

@Tika_: ne küzdj az index-címlap démonaival! felesleges. :-)

ChapMan (törölt) 2009.05.27. 19:49:37

a kezdők és a padok :

http://www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=15280/match=302813/report=lu.html

MU-nél Fletcher helyett Giggs, másrészt ugyanaz,mint az Arsenal ellen a visszavágón

Barca-nal kezdőben Sylvinho és Busquets, gondolom a két eltiltott helyett/helyén

a 3 sérült, nem teljesen fitt játékos mind kezd(Ferdinand,Iniesta,Henry)

GO MU!!!

Taxomükke (UK) 2009.05.27. 19:49:39

Szurkolást illetően nincs könynű dolgom, kedvelem és nagyra tartom mind a két csapatot, de a vicc kedvéért nem bánnám, ha a Barca győzne, szívesen olvasnám a szerző e tárgyban írt következő művét... Mert, mind you, ez tetszett, szó se róla, jó a stíl...

adidas_joe 2009.05.27. 19:55:55

Mindkét cikk nagyon szuper, végig röhögtem az egészet. Talán a Barca-s lett viccesebb. Három imádott klubomból kettő szerepelni fog a döntőben, magasról lesz**om, ki nyer, csak jó legyen a meccs! Hajrá Manu! Hajrá Barca! (Hajrá Ajax!:D)

luis garcia 2009.05.27. 19:58:35

kezdem úgy érezni, hogy a itt a kommentek között már nem elég jó a biztonság...:(

metal · http://electric.blog.hu 2009.05.27. 20:35:45

Azért nem lesz ez ilyen egyszerű!

norbis 2009.05.27. 20:41:01

Egyreszt kisse nagykepu a cikk, masreszt nem igazan ertem a kiralyi tobbest, amivel TE (akinek semmi kozod sincs az MU-hoz) a gyoztesek nagyvonalusagaval elismersz barmit is.... hm...foleg a meccs elott. Hat jo szurkolast mindenkinek es gyozzon a jobbik csapat

Hetvenkedőkatona 2009.05.27. 20:58:19

OOOOLÉÉÉÉ-OLLLÁÁÁÁ!!!!!!!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.27. 21:13:05

á, most nem kommentel senki, a meccset nézik. szörnyű, pedig mijjen izgalmas :)

hokuszpk 2009.05.27. 22:41:14

no akkor errol a postrol es a mogotte levo szakertelemrol ennyit :D)

THC 71 2009.05.27. 22:41:29

Most szívhatnánk a véred,hogy mi is van szőr aleksz nyerési szériájával? De nem........
Máskor meccs után nyomd a nagyarcú dumád!

Tomekkowal 2009.05.27. 22:47:01

Csak kicsit esett pofára a posztos gyerek:) Ez de ciki...

norbis 2009.05.27. 23:02:39

akkor kedves cikkiro varom a meccs ertekeleset!!!!

nils_h 2009.05.27. 23:05:49

@Tomekkowal: Azért egy Mocskos Barca! Mocskos MU! Hajrá Barca! Hajrá MU! kombinációban volt erre sansz, nem gondolod?
Komolyan, nem is értelek...

értelmetlen_nevű 2009.05.27. 23:09:01

@THC 71: nem tűnsz túl okosnak így monitoron keresztül :)

funkenstein 2009.05.27. 23:09:51

Na a poszt írójának legalább ugyanannyi "faszkorbács" jár, mint a C(igány) Ronaldónak...
Adéu MU! :P

paragulisz 2009.05.27. 23:18:05

Egyébként emlékeztek arra, amikor Fergie utoljára európai kupadöntőt vesztett? Ja, hogy ilyen még nem volt, muhhahhahha.

és még egyszer muhhahhahha.

Tomekkowal 2009.05.27. 23:23:52

@nils_h:
"Egyébként emlékeztek arra, amikor Fergie utoljára európai kupadöntőt vesztett? Ja, hogy ilyen még nem volt, muhhahhahha. Hát, ma sem lesz."

Nem értem, min vitatkozunk.

Rántott máj (törölt) 2009.05.27. 23:25:04

Sajnos korabban nem valaszoltam, de a mostani donto elott mintha tavaly is elvesztett volna egy Europai Szuperkupat.

nils_h 2009.05.27. 23:29:58

@Tomekkowal: Megírták oda-vissza mindkét csapat magasztalását és lehúzását is. Erre te (utólag) kiveszed az egyiket, és megjegyzed, hogy a posztíró pofára esett. ???
Nem vitatkoztunk. Csak nem értelek...

fraki 2009.05.28. 00:02:19

jó poszt, jó kommentek XDD

Tomekkowal 2009.05.28. 00:09:06

@nils_h:
Csak ez ilyen tipikus MU-es poszt:) De a Brcásat seholse találom. AMúgy nincs is kiírva a posztíró neve se.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.28. 02:54:18

a Manchester vereségi a jelenlegi világrend válságának eddigi legegyértelműbb tünete, tulajdonképpen fontosabb jelzés, mint a Merrill Lynch csődje

Vad.Korte (törölt) 2009.05.28. 08:09:52

@CR7: A vélemény meg a stílus két külön dolog. Neked csak az egyik van. De az meg olyan, mint a segglyuk, tudod.

A végeredmény tudatában meg már csak mosolygok halkan. És folyamatosan.

Taxomükke (UK) 2009.05.28. 09:11:41

... hát akkor, kedves Szerző, tegnapi hozzáfűzésem értelmében várnánk az eredménnyel kapcsolatos újabb posztot...

a boltos 2009.05.28. 10:39:18

Gondolom láttad a meccset. Hát ez a majom Barcelona úgy leszedte a MU-t a pályáról, hogy az valami elképesztő. Alázás volt a javából....

Buncog 2009.05.29. 11:13:52

Hát most a kiselefánt belesz@rt az oroszlán szájába...
süti beállítások módosítása