Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Tiago vs. Quaresma, avagy a scudetto-egyenlet

2009.04.07. 16:57 _benito

Tavaly a Livorno kottára ugyanúgy intézte el a Romát, ahogy a Chievo a Juventust. Bár 2008 elején már kicsit korábban leírtuk, hogy eldőlt a bajnokság – idén is pedzegettük már –, akkor legalább meg kellett várnunk az Inter aktuális üldözője, és a milánói kombájn találkozását, hogy magabiztosan kijelenthessünk ilyesmit. Most nagyon úgy tűnik, hogy még a 32. fordulóban esedékes Derby d’Italiát sem kell kivárnunk, a kilenc pont, és még inkább az előny növelésének módja azt mondatja velünk, ez bizony lefőtt. További izgalmak a negyedik (és talán a harmadik) helyért lesznek, és mivel a három kiesőhelyen is már szinte csak négyen osztozhatnak, a tavalyi befutó megismétlését idén nem tartjuk valószínűnek. Nem letörni!

Az Udinese sokkal jobb csapat, mint a Chievo. Sokkal jobban is játszott az Inter ellen, mint a veronaiak Torinóban. Az Inter mégis legyőzte az Udinesét, miközben a Juventus védelme az utolsó pillanatra is képes volt hagyni egy elbambulást (volt a meccsen bőven ilyen), így csak döntetlenre futotta a Chievo ellen, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt, hogy az Internek már csak önmagára kell figyelnie. Nem borult a papírforma,a legerősebb csapat nyeri az olasz bajnokságot, nincs kifogás, ahogy tavaly, úgy idén is megérdemelten.

Nem tudjuk, hogy az ideiben mennyi része van Mourinho karizmájának, de az biztos, hogy nem hátrány, ha a csapat edzőjének minden megmozdulásából üvölt a magabiztosság. Az Interre ezt nem is volt olyan nagyon nehéz rátuszkolni, egóból nem álltak rosszul korábban sem - zsinórban három bajnoki címnek ilyen hatása van - de az idei Juventus jobb (vagy legalábbis megbízhatóbb) csapat, mint a tavalyi Roma, mégis korábban döntött saját javára Mourinho csapata, mint legutóbb. Persze, erre mondhatjuk, azzal a kerettel, ami a portugál keze alatt játszik, mi már novemberben megnyertük volna a bajnokságot, és lássuk be, az elején benne is volt, hogy Mourinho elcseszi, de még időben rájött, hogy itt másképp mennek a dolgok, a többit pedig megoldotta a csapata. Az Inter és a Juventus összehasonlítását egészen nyugodtan elkezdhetjük két fordulóval az összecsapásuk előtt, hiszen annak a végeredménye nagy valószínűséggel semmit nem fog számítani a végelszámolásnál.

Mindkét csapat keretében vannak ballasztjátékosok, akik nemhogy a sztárcsapatban, de a Serie A-ban sem értjük, mit keresnek. Csak az óriási különbség ott van, hogy míg az Internél ezek jobbára a padon ücsörögnek, addig Ranieri (sérülések, eltiltások, vagy egyszerűen jobb híján) kénytelen játszatni őket. A minőség pedig nem azt jelenti, hogy mennyit fizettek egy játékosért a Tiago vs. Quaresma példán keresztül például láthatjuk, hol is rejtőzik az a különbség, ami jelenleg kilenc pontban manifesztálódik a tabellán. Az egyik portugált páros lábbal rúgták ki úgy, hogy a lába nem érte a földet, a másik meg a csapat sorsdöntő meccsein is ott alkalmatlankodik a pályán.

A torinóiak nagyon összekapták magukat a tavaszra, szemre is szép dolgokat mutattak az utóbbi másfél-két hónapban, és természetesen szó sincs arról, hogy a Chievo ellen ment volna el a bajnoki cím. A scudettóhoz óriási bravúr - avagy Mourinho irtóztató lúzersége - kellett volna, a Juventusnak nincs mit szégyellnie, hogy nem jött össze, ahogy az Inter sem tehet róla, hogy nem tették jobban próbára. Idén sem.

A Milan nagyon készen van, a nyári megújulást iszonyúan elrontó Rossoneri szerzett a szurkolóinak egy kínkeserves szezont, hogy aztán 2009 nyarán robbanjon majd a fosrakéta. Csinál már szép dolgokat ez a teljesen működésképtelen csapat is, de azok leginkább a keretben nagy mennyiségben fellelhető zseniknek köszönhető villanások, tartós jó játékra a tavalyihoz hasonlóan idén is képtelenek. A Lecce leverése nem fegyvertény, az ugyanakkor beszédes, hogy vért kellett izzadni hozzá. (Milan-Lecce 2-0)

A Fiorentina most sokkal jobb volt, mint szokott, de még így is vesztésre állt, amikor jött a menetrendszerű mentőöv és Prandelli lecserélte Almirónt és kiállítottak valakit az Atalantából. Innentől már nem volt kérdés, a szokásos darálás most meghozta a három pontot, amivel újra ott loholnak a Genoa nyakán. Mi valamiért mégis a Romát érezzük a negyedik olasz BL-csapatnak. (Atalanta-Fiorentina 1-2) Nyilván nem azért, mert a Roma - szintén nem könnyen - leverte a Bolognát, hanem azért, mert abban a csapatban van a legtöbb a negyedik helyért küzdők között. Egyrészt dolgozik még bennük, hogy nagyon mélyről jöttek, másrészt a Roma sok más csapathoz hasonlóan képtelen lenne komolyan venni az UEFA-kupát, valószínűleg a Rotor Volgográd, vagy a Djurgardens verné ki őket. (Roma-Bologna 2-1) Már azt is tudjuk, hogy a Regginán a csoda sem segít, pedig nem sok hiányzott a fenti előkelő helyekért küzdő Genoa ellen sem a pontszerzéshez. Az ugyanúgy egy pont lett volna, mint már korábban 11 alkalommal (ezzel másodikak a ligában), és hogy mennyit ér, azt mutatja, hogy a döntetlenkirály Lecce (12) szintén a sanyarú sorsúak klubját erősíti. (Reggina-Genoa 0-1)

Muslera, bruhaha! Micsoda találat volt, hogy pont most említettük meg a Lazio kapusgondjait. Egyébként a rómaiaknak még mázlijuk is volt, hogy megúszták kettővel, Calaio még legalább kettőt üthetett volna, a Lazio meg egy bánatos Rocchi-lövésen kívül nem sok mindent tud felmutatni. Maradt a kupa, a Juventus ellen a szűk előny megvédése lehet, hogy UEFA-kupát ér. (Siena-Lazio 2-0) Jó meccset játszott a Samp és a Napoli, a 2-2 ugyan nem jogos, de legalább sok gól esett. A hazaiak sokkal közelebb álltak a győzelemhez, és a visszajátszások alapján teljesen jogosan kérnek számon egy kiállítást a bírón. Elmaradt, jött Denis a 93. percben, és elhozott egy - mostanra sikernek számító - pontot Genovából a Napoli. (Sampdoria-Napoli 2-2) Nyert a Cagliari, és tovább üldözi a Romát (bizonyám!), és muszáj megjegyeznünk, hogy ha nem úgy kezdik a szezont, ahogy - öt vereséggel - akkor most akár a BL-helyekért is harcban lehetne Szardínia büszkesége (Cagliari-Catania 1-0) Camolese hozza a lámpást Torinóba, de a pislákoló fénynél egyelőre még csak egy szűk vereség látszik, bár a Palermo ellen már a kapufát is eltalálták a bordók. Kevés lesz ez, ráadásul Rosina megsérült, és már a szünetben cserét kért. (Palermo-Torino 1-0)

153 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr281052097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Fata* 2009.04.09. 13:47:26

"kb. azt játssza, mint Inzaghi, csak két klasszissal jobban"
a nap vicce.
jááááááj a szememet báncsa.......

Mr.AT 2009.04.09. 14:14:36

@*Fata*: Nem sok vicc van benne, pedig. Inzaghit volt alkalmam hetente legalább 90 percen nézni, hosszú éveken át, míg nálunk játszott, és függetlenül attól a ténytől, hogy valószínűleg a világ egyik leghatékonyabb labdarúgója abból a szempontból, hogy az adott képességeiből a maximumot hozza ki, azt még látni kell, hogy ezek a képességek ettől még szerények.

Egy dolgot tud úgy, mint senki más: valahogy mindig jó helyen lenni. Ebből rúgja a góljainak erős 90%-át, s ebben Hispan07-nek is igaza van, elsősorban a gól minősíti a csatárt. De az, hogy egy árva cselt nem képes megcsinálni, valamint, hogy 15 méteren kívülről már csak hazaadásszerűen tudja elgurítani a kapuig a labdát, bizony erőteljesen leszűkíti a lehetőségeit.

Nyilván 250 gólt nem rúg senki véletlenül, de ha megnézzük, hogy a csapat számára összességében ki mennyit tesz hozzá a játékhoz (míg Pippot az ötösön belül ácsorogva kell 100%ig kiszolgálni, Trez benne van a háromszögezésekben, megcsinál cseleket, leköt védőket, hogy a rendre zseniális zsugákat és gólpasszokat kiosztó Amauri-ról már ne is beszéljünk), akkor eléggé más már a kép. Hogy értsd, mire gondolok: mi hasznosabb a csapatnak, 20 rúgott gól egy szezonban, vagy 8 rúgott gól és 20 gólpassz?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.09. 14:22:16

@giacinto: a legboldogabb lennék, ha az interbe menne, de sajnos nem oda fog. :(

Hispan07 2009.04.09. 14:48:33

@Mr.AT: nyilván a csapat számára az erősebb gólpassz + gól mutató a jobb, de nem tudom elképzelni, hogy Trezeguet annyival jobb lenne... esetleg egy statisztikus hozzá tudna szólni?

mickeyknox 2009.04.09. 14:50:29

@calcio_di_rigore: szubjektív. nekem jobban tetszett :)

hogy több pontjuk volt-e ilyenkor, mint a most a juvénak, nem tudom. lehet. mert akkor objektíve is :)

giacinto 2009.04.09. 15:18:05

@_benito: Diegoról van szó?

Az Inter rombuszába piszkosul beleillene és hiányposzt is a tudása, a Juvéba nem tudom hova kéne... sissokko mellé? merthogy nem balszélső az illető.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.09. 15:35:37

@giacinto: hjah, heinrich jó kapcsolatot ápol a mánágerével, naprakészek vagyunk a diego-ügyben.

csak azt tudom elképzelni, hogy egy formációváltással elöl 2-1-et játszik majd a juve, diego és alex/giovinco előtt játszik amauri, és akkor végre mehet a három vkp mögéjük :S

az interben már megvan a 3 vkp, és a juvéhoz képest csak annyi lenne a különbség, hogy 1-2 a 2-1 helyett. diego óriási kockázat bármelyik csapatnak, egyébként.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 16:00:48

@_benito: Persze, de benne van a pakliban, hogy piszkosul bejön.

giacinto 2009.04.09. 16:09:39

jó hát ilyen alapon mindenki kurva nagy kockázat akárkit nézünk.

Silva is, Hamsik is, Ribery is.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.09. 16:11:15

@popp: vegyesek az érzéseim, mondjuk úgy, inkább tartok tőle, mint reménykedek benne.

giacinto 2009.04.09. 16:13:27

Mondjuk az biztos ha én Diego lennék, az Intert választanám. Ott látom hogy van helyem, a Juvéban nem igen. aztán meg ott a pénztárca is.

giacinto 2009.04.09. 16:15:57

én elev nem azt várom tőle hogy kaká-szinten játsza a posztot, de ha egy közepes formában végigjátszana egy szezont az Interben, már nyernénk vele.

Más nem is igen van egyébként arra a posztra aki elérhető lenne. maximum ilyen Rosina féle középszint van, ami nálam még nagyobb kockázatot jelent.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.09. 16:25:05

@giacinto: rosina megítélésénél ne felejtsd el, hogy egy atomszar csapat egyetlen épkézláb játékosa.

pajtásom, egy múlt heti kommentedből csináltam egy posztot, kedden kint lesz :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 20:09:38

@_benito: Azért Werdernél már teljesen motiválatlan, talán az UEFA-kupa tűzbe hozza csak (nehogy ma játszon zseniálisan). Egyébként szerintem a Man City járna vele nagyon jól. Tinédzserként nagyon komolyan rakták együtt Robinhoval a Santosban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.09. 20:10:21

A Torinóban figyeljétek Dzemailit, meg Abatet, szerintem nagyon jók!! Komolyan!

Legalábbis azon két-három meccsen, amikor láttam, akkor nagyon jók voltak.

giacinto 2009.04.09. 22:09:15

@_benito: melyik az, lökd ide :))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.09. 22:12:34

@_benito: Na Diego bizonyít, hogy vassza meg. A Milan ellen is lőtt gólt, most az Udinesének kettőt. Jól megy neki az olaszok ellen, lehet hogy mégis jó vásár volna?

giacinto 2009.04.09. 22:15:00

@mbemba: még a végén kiderül hogy a Toronak rohadt jó csapata van, kár hogy ebből a pályán semmi nem látszik...

giacinto 2009.04.09. 22:19:52

@_benito: a világranglistásra tippelek. ugye milyen igazságtalan a rendszer? :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.09. 23:08:55

@giacinto: Két szerintem jó játékost írtam. De ha tömeges felelősségre vonást akarsz...
Egyébként pedig szerintem nagyon jó csapatok és meccsek voltak, vannak, vagyis nem szégyen kiesni.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.09. 23:24:38

@giacinto: majd meglátod. egy zseniális aranyköpésről beszélünk a hárompontos rendszert illetően.

felélesztettem vele egy régi rovatot :)

@mbemba: szégyen, nem szégyen, előfordul. és aztán egyből vissza is lehet jutni ugyebár.

kroos 2009.04.10. 08:10:24

@_benito: deigo fantasztikus játékos,nem tudom hány brema meccset láttál de elég ha a tegnapi udinei meccset láttad.És szerintem kevesebb benne a kockázat mint a 37 éves nedvedben.

kroos 2009.04.10. 08:11:12

@_benito: deigo fantasztikus játékos,nem tudom hány brema meccset láttál de elég ha a tegnapi udinei meccset láttad.És szerintem kevesebb benne a kockázat mint a 37 éves nedvedben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.10. 10:43:56

@kroos: Ráhajolt valami nagyobb koka adagra szegénykém.

kroos 2009.04.10. 11:26:56

@popp: AZT látnám már egyszer hogy a 2001-es Bayernröl irsz egy magasztaló cikket..

giacinto 2009.04.10. 15:54:04

nem is emlékszem hogy a hárompontos rendszerről írtam volna, esetleg a kisteleki-féle számolgatás az alapja meg a többiek ikszelése? :)

legalább a post dátumát ird meg :)

giacinto 2009.04.10. 16:08:24

@kroos: szánalmas amit művel, kb 3 éve már, évi 5 millió euróért. és most nagylelkűen bejelenti, innentől ne utalja az Inter a fizetését. de jó fej...

és ezzel a gyönyörű elhatározással miért nem tudott még várni másfél hónapot?

mehet a bayernbe. cannavaroval együtt :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 16:11:15

@giacinto: holnap reggelre van időzítve. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.10. 16:19:08

nyilván nem tudom, miről fog szólni a poszt, de nekem régi mániám, hogy a 3pontos rendszer játékelméletileg optimális megoldása (legalábbis két hasonló erősségű csapat között) nyilván az, ha megbeszélik, hogy az egyik meccset az egyik, a másikat a másik nyeri. érdekes, hogy erre a csapatok még nem jöttek rá. :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 16:36:49

@Titi120: ahhoz képest, h 40ért minimum el lehetne adni, de inkább 50-60 körül, elég szar üzletnek hangzik 15 milla és egy 30 fölötti kapus.

és jó nagy rejtély nekem, h pontosan mi értelme is lenne Ribérynek a Juveba menni. ott fog BL-t nyerni?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.10. 16:37:17

@_benito: gondolom, egy Adige partján szerénykedő dombtetőre gondolsz, mely dombtető fiai móresre tanítják a felsőbbrendűnek gondolt szomszédokat:))

_alerob 2009.04.10. 17:52:38

@mocsing: Hamarabb mint a Bayernal, ezt szerintem te is belátod :) Mellesleg a Juventus Olaszország legnagyobb tekintélyű klubja, ha nem tudnád. ;)

Egyébként Riberyért adnék inkább pénzt, mint Buffont :( Ha Buffon igazán formában van, sokkal többet ér mint egy Ribery. Meg hát Buffon egy vérbeli Juventino, csak most nem megy neki eléggé.

Del Piero és Nedved összevesztek, Del Piero és Ranieri szintúgy.... Capitano?!? :(

giacinto 2009.04.10. 18:10:58

@mocsing: 40-50-60 LOL

végülis kérni lehet ennyit érte, de a realitás egész máshol van.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 18:53:41

@_alerob: egész pontosan miért is lesz ott hamarabb BL-győztes?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 18:59:39

@giacinto: lol vagy nem lol, de ha pepéért kifizettek 30-at, de jongért 20-at, akkor ribéryért ne is kezdjük el a beszélgetést 40 alatt. különösen, ha a kakáért tett ajánlatról szóló hírek igazak voltak.

az, hogy ez reális-e, ér-e ennyit egy játékos, másik kérdés, minthogy reális-e, h a reál vagy a chelsea ad ennyit érte.

de megkockáztatom, a mu és a barca is belemenne.

az, h a juventus nem fog érte 40 milliót kifizetni, nyilvánvaló, nem is tőlük várom.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.10. 19:22:18

@kroos: diego fantasztikus játékos a bundesligában. a többit majd meglátjuk.

sokszor láttam játszani, ezért is tartok tőle.

kroos 2009.04.10. 21:30:06

@_benito: Eszterházy Péternek van egy remek könyve az a cime hogy utazás a 16-os mélyére.
Abban fejtette ki ha pl. valaki az NB3-ban rug 30 golt akkor az nem egy harmad osztályu játékos hanem egy jó játékos a harmad osztályban.Én is hiszek ebben.

giacinto 2009.04.10. 21:41:23

De az a játékos nem biztos hogy az NB1-ben lő akár 10-et is. és akkor meg már egész más fogalmak vannak a jó játékosról.

Pl. Quaresma.

Titi120 2009.04.11. 17:04:54

@mocsing:
Buffon 31 most, innen még simán lehet kapusként akár 5-6 nagyon jó éve (meg kettő rossz ...) is.
Riberynek a szerződéséből meg van még 2 év, aztán akkor legkésőbb csá.

Ha most nyáron elmegy, akkor se fogunk érte 40-nél többet kapni szerintem.

De a fejtsegésem csak elméleti síkon lehet valós, a Juve nem engedi sehova Buffont, extrém esetben maximum a M City-be.

Titi120 2009.04.11. 17:08:35

fejtsegésem=fejtegetésem

kroos 2009.04.11. 17:33:59

ez annyira gáz megint elkezd az inter pontokat vesziteni hogy lehessen még fogadni a maffiának....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.11. 17:36:27

@kroos: Azt ibkább a bayern eredményei támasztják alá.

kroos 2009.04.11. 19:02:48

@Great Cornholio: Gc jó hogy itt vagy.az uj updateban hulk-ibisevic csatársor 50 gólt termelt.Jó ha tudod.

_alerob 2009.04.11. 19:17:12

@mocsing: Ezt most te is komolyan kérdezed?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.11. 20:08:45

@_alerob: figyi, erről nem kezdek el veled vitatkozni. pont azért nem, mert most ezt megkérdezted. sem a mai Bayern, sem a mai Juve nem nyer bl-t, ezt a mellékelt ábra is erősen mutatja.

erre mondhatod, h de majd a juve vesz kurva sok kurvajó játékost., meg jön jó edző stb. mondjam erre, h meg a Bayern is? bocs, de ezt a vitát most kihagynám.

egyikünk sem tudja, milyen csapat lesz két év múlva Münchenben és milyen Torinoban. nagyobb esélyt nem látok a torinói világverő csapat megszületésére. te nyilván igen, ez legyen a te bajod.

a legnagyobb tekintélyű klubbal érvelővel (kacsintós szmájli ide vagy oda) meg végképp nem vitatkoznék.

ha szerinted a mostani juve-keret előbb nyer BL-t, mint a bajor, dettó nem vitatkoznék. megítélés kérdése. szerintem nem nyer előbb.

felmerült bennem, h visszakérdezek, h komolyan kérdezted-e, h komolyan kérdeztem-e. figyelembe véve, h fentiekre mit reagálhatsz, lolozol majd hármat, ahogy azt olasz posztokban vita alatt szokás, talán bölcsebb lett volna ezt tennem.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.11. 21:22:42

egy kbszt rossz vicc, amit a juventus genoában elővezet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.11. 21:27:44

@_benito: Tényleg nagyon zsengék. Jön Giovinco és mozdít egy kicsit!

dzolutan 2009.04.11. 21:27:50

Le a nyuggerklubbal, jöjjön Giovi és Trez, meg a suttyó zebina helyére akárki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.11. 21:32:51

Tényleg, ez az a meccs, amikor a fiatal tehetségnek be kell robbania, hogy kirobbanthatatlan legyen!! Robbantson egy nagyot!

Ettől függetlenül, nem ellenszenves a Genoa!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.11. 21:52:29

@mbemba: nem bizony, kifejezetten szimpatikus társaság.

nedveddel visszatért a ratyifoci, rossz nézni ma a juventust.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.11. 22:00:54

@kroos: Biztosa jó az Update. :)))
Dobhatnál egy linket hol lehet leszedni, lehet, hogy visszaváltok egy verzióval a cm-ben. Az nem használható egyébként a 03/04 hez?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.11. 22:01:44

@_benito: Nem csinálnál egy külön topikot a mostani forduló szétoffolásához. Nem kell hogy írj is bele csak legyen :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.11. 22:05:54

Úgy látom a spori nem akarja, hogy elfogyjanak a Juve játékosok a derby-re. Grygeranak is repülnie kellett volna.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.11. 22:07:57

@Great Cornholio: simán, és már korábban zebinának is. mondjuk bármelyikük lesérülése/eltiltása óriási erősítés lenne a juventusnak.

holnap délelőtt írok valamit.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.11. 22:10:54

@_benito: Csak most kapcsoltam ide, eddig egy westernt néztem, és nem bántam meg. :P

giacinto 2009.04.11. 22:37:39

Marchisio hátulról beleszállása is szép volt!

Ez a 10 pontos Inter-előny viszont a szombati meccsre a juvénak előny....

calcio_di_rigore 2009.04.11. 22:43:04

Palladino, Criscito, Olivera, Sculli... ezek a srácok a Juvéban nagyon kevesek voltak, de most simán az átlagtudások felett nyomják sorozatosan. Ha ez Gasperini érdeme, akkor jöhet a Juvéba.:)

Gáz, hogy nem is akartunk ma nyerni, és ha a csapat így gondolja, akkor én nem fogom idegesíteni magam miattuk. Az interisták meg akkor is velünk fognak foglalkozni, ha 20 pont lesz az előnyük, persze ők is érzik, hogy a csapatuk egy normális bajnokságban kb. a harmadik-negyedik helyre lenne jó.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.11. 22:48:03

@calcio_di_rigore: De szerencsére még akkor is a Juve előtt lennénk..jóval. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.11. 22:49:14

@calcio_di_rigore: Egy normális bajnokságban, nem lenne az Interben, figo, maxwell, muntari, stankovic (csakhogy azokat említsem akik gyakran játszanak).

Hispan07 2009.04.11. 22:56:51

simán lehet még 2. is a milan. persze nem a mutatott játék képe alapján...

Mr.AT 2009.04.11. 23:01:28

Botrányosan sz*rok voltunk ma is. Tényleg, legszívesebben hagynám az egészet a francba. Rossz nézni, hogy a csapat ennyire lesz*rja az egészet.

Délután az Inter döntetlenje után még bíztam benne, hogy faragunk a hátrányból - hát nemhogy nem faragtunk, de növeltük. Qrva yo fejek vagyunk, tényleg. Ökörállat Camoranesi is sikeresen kiállítatja (és így eltiltatja) magát a derbyre, gratulálok, pláne egy ilyen jelentéktelen szituban. Amúgyis dúskálunk a kreatív játékosokban, nem fog hiányozni ő sem (Amauri és Sissoko mellett), nyilván.

A mai teljesítmény után ha én lennék az edző, megvárnám, míg mindenki beér a zuhanyzóba, aztán egy őrző-védő céggel kiveretném az egész bandát ostorral egy szál f*szban, és Genoából Torinóig hazáig ütettném őket, gyalog.

calcio_di_rigore 2009.04.11. 23:07:25

@Mr.AT: Most csak az a kérdés, hogy az állítólagos DP-Ranieri affér miatt volt-e ez a beleszarás, mert akkor CR-nek annyi. Alexet meg le kéne tenni a padra úgy 5 fordulóra, csak Ranieri ezt nem lépheti meg, mert Capellot is megtalálták emiatt.
Conte kellene most edzőnek, neki nem nagyon pofázna vissza senki, a szurkolók között meg amúgy is Isten.

giacinto 2009.04.11. 23:19:41

Amauri és Sissokko tuti kihagyják a derbyt?

calcio_di_rigore 2009.04.11. 23:20:18

@Great Cornholio: most akkor miben is mondasz ellent nekem?

giacinto 2009.04.11. 23:21:03

"Az interisták meg akkor is velünk fognak foglalkozni, ha 20 pont lesz az előnyük"

mivel ti vagytok a 2. helyen... de nehéz volt rájönnöd.
tavaly le sem szartunk bennetek, akkor a Roma volt terítéken.

Mr.AT 2009.04.11. 23:23:16

@calcio_di_rigore: Függetlenül attól, hogy személy szerint Ranierit nem érzem sem elég karizmatikusnak, sem kellően zseninek ahhoz, hogy a Juve edzője legyen/maradjon hosszú távon, s ADP természetesen a Juve valaha volt legnagyobb játékosa, és marad is, függetlenül attól, hogy mit csinál ill. nem csinál most, vagy mostantól, ebben a mostani konfliktusban Ranieri mellé állok.

Az edző kompetenciája megmondani, hogy ki, mikor és mit csináljon. Ezért ő az edző. Aztán ha ez szar, akkor felelősségre lehet vonni, természetesen. De az nem működik, hogy egy kvázi beosztott, legyen az bármily nagy játékos is, mindezt megkérdőjelezi - majd a pályán látványosan szabotálja.

Nyilván mi nem tudunk róla, hogy pontosan mi hangzott el, és így nehéz objektíven értékelni a reakciókat, de összességében Alex már átélt egy ilyet Capello alatt is - ott szépen leült a padra, mikor pedig beállt, hajtott, küzdött, tette a dolgát, s nem mellékesen rúgott 15 gólt abban a szezonban is, úgy, hogy ált. csak perceket kapott. Vissza is küzdötte magát a kezdőbe. Ettől volt ő a kapitány - példát mutatott mindenkinek.
Én ezt várnám tőle most is, nem ezt a sértődött arcoskodást.

calcio_di_rigore 2009.04.11. 23:23:18

@mocsing: "és jó nagy rejtély nekem, h pontosan mi értelme is lenne Ribérynek a Juveba menni. ott fog BL-t nyerni?"
"egyikünk sem tudja, milyen csapat lesz két év múlva Münchenben és milyen Torinoban."


Ezt majd fejtsd ki jobban, mert így elég halvány.

calcio_di_rigore 2009.04.11. 23:29:14

@Mr.AT: Egyértelmű, hogy Ranierinek van igaza (főleg DP viselkedését nézve), de az is egyértelmű, hogy ki fog ebből kijönni győztesen. Nem CR.

Mr.AT 2009.04.11. 23:46:38

@mocsing: A személyes véleményem (ezt aláhúznám hangsúlyosan, mert alighanem lesz ellenvélemény) az, hogy a Juventus mindig is A Juventus lesz, a Bayern meg mindig is CSAK a Bayern.
Függetlenül attól, hogy a Bayern 4x, a Juve meg csak 2x nyert BL-t, s a Bayern éppúgy német rekordbajnok, ahogy a Juve olasz - pont a két bajnokság presztízse miatt nagyobb a vonzereje a torinói csapatnak.

A Bayern pontosan annak köszönheti mindezt, hogy nincs igazán ütőképes, hosszútávon is európai szinten is jegyzett ellenfele otthon. Minden évben van 1 vagy 2 csapat, aki akkor összeáll, s akivel változó sikerrel elkergetik egymást a Bundesliga tabelláján - de egyetlen olyan potens, évről évre egyenlő eséllyel jegyzett kihívója sincs, mint a Juventusnak az Inter és a Milan.

Ezáltal a német bajnoki cím sem olyan vonzó egy külsős világsztárnak, mint az olasz - s nem is jegyzik olyan magasan. A Juventusnak (pont az elmúlt három év botrányából fakadó még meglévő hátrányát leszámítva) ebben a kvázi erősebb bajnokságban is minden évben bajnokesélyes csapata van, amelyik ott van a BL-ben, s mindkettő rajtjánál szerepel a potenciális győztesek listáján.

Jól alátámasztja mindezt, hogy a klasszikus nagy Bayern csapatok mindig a hazai mezőnyből összeszedett, s aztán klasszissá kinőtt német játékosokból (Müller, Beckenbauer, Matthaus, stb.) álltak, nagyon ritkán kiegészítve külföldi játékosokkal, s még ritkábban kiegészítve külföldi világsztárokkal.
A Juventus éppígy mindig ügyelt, hogy legalább a csapat fele olasz válogatottakból álljon - de mindig volt egy két igazi világklasszis külsős húzónév, Boniek-től Platini-ig, Zidane-tól Nedved-ig. (S ezek a játékosok mind a motorjai, a lelkei voltak a csapatnak, nem csak kiegészítő elemei, mint pl. Lizarazu, vagy Kuffour.)

Félre ne érts: nem a jelenlegi csapatokról beszélünk. Függetlenül attól, hogy a Bayern milyen héten van túl, nem gondolom, hogy a mai Bayern rosszabb lenne, mint a mai Juve, sőt. De az biztos (s az átigazolási történelem is ezt támasztja alá), hogy a MINDENKORI Juve vonzóbb egy külföldi sztárjátékosnak, mint a MINDENKORI Bayern.

Nem véletlen, hogy Ribery is már kényelmetlenkedik a bőrnadrágban - pedig még nem is nyerte rommá magát. Potenciálban, hírnévben, hogy úgymondjam "eshetőségben" többre vágyik. S ebben feltétlen többet nyújt a Juve - függetlenül attól, hogy lehet, hogy a Bayern a következő 3 évben végig BL-t nyer, a Juve meg a csoportkörökben kiesik.

kroos 2009.04.12. 08:52:19

@Mr.AT: Tegyük fel hogy igazad van.
(belemehetnénk a 70-es évek gladbacjába,a magath féle bek gyöztes hambourg stb.)

De ki tehet arról hogy a bayernnak nincs ellenfele?
Ezért utálja mindenki de miért van ez? Nem velünk van a baj hanem a többiekkel.
Nem a lyonnal van a baj hanem a monacoval psg-vel.
2 éve a lille középpáyálya amely megverte a mu-t.
Makoun-Bodmer-Keita. Most mind a lyonban van.
Nézd hány Pl-t nyert a mu.az a dominancia sokkal erösebb bárminél.
A baj azokkal van akik nem tudnak felnöni a feladathoz.Amugy nagyából egyetértek.

kroos 2009.04.12. 08:57:50

és sok hímes tojglit mindenkinek, holnapra meg heveny másnaposságot.

touristique 2009.04.12. 09:30:13

@calcio_di_rigore: " Az interisták meg akkor is velünk fognak foglalkozni, ha 20 pont lesz az előnyük, persze ők is érzik, hogy a csapatuk egy normális bajnokságban kb. a harmadik-negyedik helyre lenne jó."


Ezt a meccset a Genoa remek játéka miatt is élmény volt megnézni. :) Remek csapat lettek, ráadásul a gólzsák Milito nélkül sem vannak zavarban. Ezt a normális bajnokságos dolgot meg azért nem értem, mert mondjuk szerintem az Inter egész ütős csapatok ellen szerezte azt a 73 pontot, ahol még a kiesőjelöltek ellen is nagyon kell vigyázni. De figyelj, ha a veszíteni nem igazán tudó Camoranesinek elszállhat az agya egy-egy pillanatra, akkor végül is te is írhatsz ilyeneket, elvégre rajtad nincs is akkora felelősség.

giacinto 2009.04.12. 16:23:44

@calcio_di_rigore: éppe eleget foglalkozol te is velük meg a normális bajnokság dumáddal.

gondolom nálad a calciopoli előtti bajnokság volt a normális bajnokság. de meggyőződésem hogy ez az Inter sokkal erősebb az akkori Internél és ez nem csak Ibrahimovics miatt van.

Julio Cesar fantasztikus formát mutat hónapok óta, aztán ott van Maicon, aki megint csak világszerte elismert klasszissá nőtte ki magát, Zanetti középpályára kerülése is erősítésnek tűnik és a formációváltás is az előnyünkre vált.

Szóval ez a jelenlegi Inter harcban lenne az akkori Juvéval meg Milannal.

persze ügyes taktika porba taposni az idei és korábbi scudetto-k értékét.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.12. 17:36:59

@calcio_di_rigore: fejtsd ki előbb, hogy mi a nagyanyámhónajlát fejtsek ki ezen

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.12. 17:38:30

@mocsing: hogy a csába sikerült kikapnunk a két botlábútól, azt. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.12. 17:51:36

@Mr.AT: Lizarazu kb hét évig volt a balhátvédje a Bayernnek. kiegészítő elemnek nem mondanám.

de a lényeg nem ez, mert másról beszélünk.

az, hogy vonzóbb a Juventus, mert egyébként nyilván több pénzt is lehet keresni, meleg van és az olasz bajnoki cím magasabban jegyzett, nem tudom, mennyiben kapcsolódik ahhoz, hogy BL-t szerintem nincs nagyobb sansza ott nyerni. igen, a calciopoli hatása miatt is.

ha úgy tetszik, baromságnak gondolom azért elmenni a Bayernből a Juvéba, hogy nagyobb sansszal nyerhessen BL-t, amikor olyan csapatokhoz is mehetne, akik viszont valódi esélyesként futnak neki egy szezonnak. a juvenál egyelőre megsüvegelendő, ha a kieséses szakaszban mennek egyet. (sajnos nálunk is) odébb van, hogy ők is olyan esélyesként induljanak neki egy BL-nek, mint a MU vagy a Barca.

nem tudnám elfogadni, hogy a juvéba menjen. kicsit olyan mint elhagyni egy drogos csajt egy alkoholistáért. egy picikét jobb, mert nincs szétszurkálva a keze.

elmennie most/fél év múlva a barcába, elfogadható lépés lenne. tudnám kedvelni tovább simán. a juvéba unacceptable.

(bár Ribéryről emberileg egyébként sincs nagy véleményem, de ez már nem tartozik ide.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.12. 17:59:38

@_benito: bazzeg, ha nem adsz labdákat, még én se fogok gólokat rúgni :) még nekik se :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.12. 18:04:28

'botlábú', 'még nekik se' - hagyjuk ezt, csoda hogy döntő szettre kényszerültünk - a realitások talaján inkább ezt ünnepeljétek :)

Mr.AT 2009.04.12. 19:01:17

@mocsing: OK, korrekt amit írsz. Amivel nem is vitatkoznék, ha a jelenről beszélnénk - azonban a jövőről beszélünk.

A jövője azonban egyértelműen a Juventusnak tűnik fényesebbnek - s a még mindig elég fiatal Ribery számára alighanem ez is a döntő érv. A "lehetnél a következő Platini/Zidane" csábítgatás mkinek jól esik.

Ahogy itt az olaszos posztokban már többször megbeszéltük, a Juve elmúlt 3 éve azzal telt, hogy stabilizálja, felépítse a csapatát a romokból. Ez mostanra sikerült - nagy pech, hogy pont idén gyakorlatilag az egész szezonban sújtott minket az a páratlan sérüléshullám, ami, s emiatt sem a Serie A-ban, sem a BL-ben nem sikerült maradandót alkotni. (A magam részéről én már természetesen lemondtam a már csak matematikailag megszerezhető scudetto-ról - bár Olasz Kupát éppenséggel még nyerhetünk.)

Buffonban még van legalább 4-5 jó év, Chiellini már most a legjobb olasz középhátvéd, Sissoko az egyik legjobb védekező középpályássá nőtte ki magát, Giovinco is kezd beérni, elől Amauri idén végleg bekerült a világklasszisok közé, beértek a fiataljaink (Marhisio, De Ceglie, stb.), s néha még a nagy öregek is tudnak villanni egyet-egyet.

Ez egy olyan csapat, amelynek már csak egy igazi ikon kell, aki a hátán vigye. Olyan ikon, mint anno Zidane, vagy Platini. Egy ilyen ikonnal (és egy normális orvosi stábbal...) igenis racionális esély lenne mind a BL-re, mind a scudetto-ra.

Ez az ikon lehetne Ribery - s ezt tudja ő is. A Barcában, vagy a ManU-ban csak egy lenne a sok sztár közt, másodhegedűs kiegészítő C.Ronaldo vagy Messi mögött. A Real-ban semmi koncepció vagy potenciál nem látszik - a tudatos csapatépítés, és a saját ego presztízsének figyelembevételével igenis az egyik legésszerűbb választás a Juve.

Nyilván ettől még elfogadom, hogy nem szívesen látnád távozni a csapatodtól.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.12. 19:49:39

@Mr.AT: háát, olyan tényezőket még ki is hagyva a beszélgetésből, hogy másfélszer annyit biztos ajánlanak neki fizetés gyanánt pl a mu-nál, nem hiszem még mindig, hogy megérthető döntés lenne.

az új zidane-os, platinis is jól hangzik, de (minden degradáló felhang nélkül) ez csak líra. és pont ő az, akinél nem érzem, hogy hangsúlyos lenne a líra.

az, hogy a Juventusban van potenciál és most van lehetőségük újra felérni oda, ahol voltak, tény, de még pár csapatra elmondhatjuk ugyanezt. többek közt a Bayerne is. igazolni itt is kell, ott is kell. új edző is kell. pénz van itt is, ott is. elbaszni el lehet itt is, ott is.

a Bundesligából, az ottani ellenfelek "közül" jutottunk el a döntőbe '99-ben is és 2001-ben is. két éven belül már nem lehet véletlen, mint egy portói bl-siker. utóbbi alkalommal emlékeim szerint kivertük a mu-t és a reált is - ha egymás mellé raktuk volna a kereteket, ott se a bajorok nyertek volna pontozás után.

még egy Liverpoolt is hamarabb megértenék, ott legalább a közönséggel lehet élni-halni egymásért. vagy egy Milant.

mindenesetre feltéve, de meg nem engedve, hogy ezt az enyhén szólva is merész és elfogult kijelentést, miszerint a Juve jövője fényesebbnek tűnik, igaznak tekintjük, akkor sem értem, miért menne valaki el oda, ahol van esély a csúcsra éveken belül, ha mehetne oda is, ahol most van - ráadásul sokkal nagyobb - esély.

pont úgy ismerjük, mint akit a kihívások csak inspirálnak. lófaszt, már bocsánat. ribéry egy zsoldos, aki még nagyképű is, e mellé olykor alattomos is tud lenni. erre mondják, h Zidane nem csak azért volt Zidane, mert a hosszabbításban akkora gólt tudott vágni a Kusennek 2002-ben ballal a jobb felsőbe, hanem mert emberileg is olyan volt. és Zidane tudta, mikor kell panenkázni, mert nem fog beégni.

nem szívesen látnám, ha ezek a képességek távoznának a csapatomból, de aki ezt a mezt leveszi a szünetben, hogy kicserélje egy másikra, az ne is vegye fel többet. vagy kérjen bocsánatot.

kérdezz meg pár bajor szurkert, ha érdekel a véleményük: inkább egy Effenberg, inkább egy Kahn, vagy inkább három Ribéry. persze az legyen a mi bajunk, hogy Kahnt akarunk a csapatunkba - a lényeg, hogy van baj a sráccal.

nagyon jó, zseniális játékost fog venni az a csapat, amelyik leigazolja, olyat, aki a hátára tudja venni a csapatot, de egyelőre csak döntetlen, vagy győztes állásnál. az igazán nagyok vesztesnél is tudják ezt. Ribéry MÉG nem, mert elmegy a kedve és kinézi az ellenfél csatárának mezét. kár.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.04.12. 20:09:30

Szerintem "csak" arról van szó, hogy Ribéry lassan és módszeresen próbálja leverni az árát ezekkel a magánakciókkal, miután lélekben elhatározta magát a távozásra.

Korábban egyértelműen a csapat lelke volt, a Bayern rengeteg pontot köszönhet a képességeinek és az elszántságának. Nekem úgy tűnik, ameddig Franck akar focizni, fog is, ráadásul egyenletesen jól teljesít.

(és hogy hova megy? szerintem is a Juventusnak lenne rá a legnagyobb szüksége. Ribérynek viszont bőven nincs akkora szüksége a Juventusra)

Vul-Kahn 2009.04.12. 21:36:10

@mocsing: Ez a legjobb komment, amit valaha itt az NST-n olvastam. Különösen Ribery negatív kritikájával értek egyet. Á, de nem is, az egésszel. Úgy ahogy van, tökéletes. Voll Respekt!

rizla 2009.04.12. 21:44:59

erre a ribery-henry mezcserés baromságra alapozni bármilyen véleményt hatalmas sületlenség. és mindezt egy nemzetisport cikk dobta be, uramatyám.

persze hogy zsoldos ribery, zidane is egy zsoldos volt (aki egyébként nem a hosszabbításban lőtte a kapásgólt a leverkusennek, de ez mindegy amúgy). mindenesetre így is jobban hajtott pl a barca ellen, mint a német, sajátnevelésű svejnstejger.

SamS 2009.04.12. 22:15:01

Riberyn látszott legalább, hogy akar valamit. A győzelmet. Rajta nyilvánvaló volt, hogy el van keseredve a vereség miatt. Melyik másik Bayern játékoson látszott ilyesmi? Azt meg nem értem, miért kell zsoldosozni valakit. Egy ilyen gyenge csapatból, mint a Bayern, ilyen képességű játékos bolond lenne nem elmenni.

calcio_di_rigore 2009.04.12. 22:38:51

@giacinto: felsorolhatod az egész csapatodat, csak az a baj, hogy a MU megmutatta ennek a bajnokságnak az erejét. End of story.

calcio_di_rigore 2009.04.12. 22:40:56

@mocsing: ne menjen Ribery a Juventusba, mert ott nem fog BL-t nyerni, de persze fogalmunk sincs, hogy milyen lesz 2 év múlva a Juve.
Most akkor ezt hogy?

calcio_di_rigore 2009.04.12. 22:53:59

@mocsing: "még egy Liverpoolt is hamarabb megértenék, ott legalább a közönséggel lehet élni-halni egymásért. vagy egy Milant."

látszik, hogy fingod sincs a Juve játékosok és a szurkolók kapcsolatáról.

Titi120 2009.04.12. 23:01:13

Ezt a mezcserés dolgot így felfújni ...

Ha már lebasszuk érte Ribery-t, akkor Henry-t miért nem ? Vagy ő nem szégyenítette meg a Barca - mezt ezzel ?

Szerintem egyszerű gesztus volt a két játékostól egymás felé az egész, nem több, nem kell itt belemagyarázni semmit se.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.04.12. 23:11:24

Nem kimondottan csak a mezcseréről van szó. Ha valaki figyelemmel kísérte Ribéry nyilatkozatait az utóbbi kb. fél évben, akkor a kis francia eljutott a "nem megyek sehova"-tól a "ha itt az ideje, továbblépek"-ig. És messze még az átigazolási idény kezdete, akkor lesz igazi hiszti.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.13. 02:28:23

@rizla: elhiszed nekem, h nem a nemzetisport-cikk alapján gondolom azt, amit?

egyébként nem is erre alapoztam, csak ez volt a legfrissebb élmény. más bajom is van vele, le is írtam dióhéjban, h mi.

@calcio_di_rigore: nagyon várom azon kommentem idézését, amelyikben azt mondtam, Ribéry nem fog BL-t nyerni a Juventusban.

@Titi120: miért sejtem úgy, hogy nem Henry akarta a cserét? meg azért van különbség 0-4-nél mezt cserélni félidőben és a csapatod egyik legjobb meccsén 4-0-nál.

rizla 2009.04.13. 06:47:39

@mocsing: elhiszem, de az tény, hogy a nemzetisport dobta be a köztudatba ezt, ezzel pedig a kollektív tudatalattinkba is.
mondjuk nem ők szopták az ujjukból (hanem a kicker, vagy tudomisén), az igaz, nem szóltam.

giacinto 2009.04.14. 23:42:06

@calcio_di_rigore: a nagyszerű capellos juve is kiesett 2, jelen MU-nál jóval gyengébb csapat ellen, bizonyára emlékszel rá... vagy már akkor is gyenge volt a bajnokság? sőt, a werder ellen is egy ordas nagy mákkal, egy emerson-féle potyagóllal sikerült 8 közé vergődni.
süti beállítások módosítása