Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 11. forduló

2008.11.01. 08:00 pote

Végre újabb forduló, így talán lecsendesedik az Arsenal-Spurs fricskázás a kommentek között. Vesztett pontok tekintetében már a megszokott négyes található a tabella első négy helyén. Az előjelek alapján ez a jövő hét végéig nem fog változni. A forduló legjobban várt mérkőzése egyértelműen a Spurs-Pool összecsapás lesz, de a Newcastle-Aston Villa meccset is szívesen ajánljuk bárkinek. Rengeteg gólt mutat üveggömbünk, melynek lebontását és a vendégversenyzőnk tippjeit a lapozás után megtekintheted.

A múlt heti döntetlen után nem mertünk kockáztatni, így a végleges tippeknél továbbra is David Moyes legkedvesebb magyar ismerősére támaszkodunk. Donnelly-től semmi mást nem kértünk, mint lehetőleg legyen két telitalálatunk és legfeljebb két meccsnél trafáljunk teljesen mellé. Úgy érezzük, hogy tíz pont felett esélye sincs Porchmonkey-nak. Szerzőtársunk kiugró formában van különben. A héten a finn bajnokság 1973-as meccseit töltötte le, és az esetek 61 százalékában eltalálta a győztest vagy a döntetlent.

Everton - Fulham 2-1 ES2
Mindkét csapat a szezon egyik legjobb hetét produkálta. Az Everton - a kommentjeink között zajló adok-kapok mellett - a MU ellen pontot, a Bolton ellen pontokat szerzett. A Fulham pedig a Pompey-tól tudott pontott rabolni, majd Andy Johnson duplájával elverte a Wigant. A koradélután kérdése az lesz, hogy marad-e valamelyikük nyerő szériában, vagy békés pontosztozkodás lesz-é. A hazaiaknál Valente biztosan nem, Cahill és Osman esetleg játszani fog.

Chelsea - Sunderland 4-0
Pofon és egyben a hazai veretlenség megszakadása a Pool ellen, majd felszabadult foci a bravúr-újonc otthonában. Röviden ennyi történt a Chelsea-vel az elmúlt napokban. Szombaton a Sunderland sem okozhat gondot nekik, hiszen az ilyen jellegű feladatokat könnyedén megoldották eddig Lampardék. Carvalho, Ballack és Essien most sem lesz, Joe Cole játéka kérdéses, de Drogba már pályára léphet. A vendégeknél - Gordon sérülése miatt - újra kapuba állhat a mi Marcink, aki hét közben a BBC-nek is nyilatkozott helyzetéről. Reményeink szerint több bravúrt is bemutat az általa kedvelt helyszínen, és nem rajta fog múlni a méretes zakó. Lampard büntetőből lesz eredményes, Anelka meg búcsúgólt fejel, mert a visszatérő elefántcsontparti kitúrja őt duplájával.

ManUtd - Hull 4-2 ES2
Nincs jó sorsolása kedvenc újoncunknak. Három napon belül randevúznak a két BL döntőssel. A hazaiak egyre jobb formában vannak, a West Ham ellen többen pihenhettek is, borítékolható a gólfesztivál. Ronaldo, Tevez és Anderson fog osztozkodni a négy manchesteri találaton, míg a vendégeknél olyanok fognak betalálni, akik már tudják, hogy milyen a MU-nak gólt lőni: Geovanni és Halmosi. Peti esélyeit nagyban növeli, hogy Brown sérült, így csak le kell kopíroznia a 2005-ös gólját. Nem kell félni, angol bíró nem fogja megenni Neville színészkedését.

M'boro - West Ham 0-1
A Boro hullámzik, mint Parti Nagy Balatonja. Ők lennének az utolsók, akiknek a meccseire nagyobb összegben fogadnánk. Úgy látjuk, képtelenek az egyenletes teljesítményre, vagyis most vereség fog következni. Di Michele pengés góllal csendesíti el a legendás Riverside közönségét.

Portsmouth - Wigan 2-0
Ahogy az Everton-Fulham esetén jó formában lévő együttesek találkoznak, úgy itt, két rossz passzban lévő csapat fog egymásnak feszülni. Defoe teljesen felépült, ez pedig egyértelműen a Pompey felé billenti a mérleg nyelvét.

Stoke - Arsenal 1-3
A hazaiak a Sunderland elleni győzelmükkel elmozdultak a veszélyes zónából, és a lelkileg mélyponton lévő Ágyusok ellen próbálnak meg pontot szerezni. Delap nagybedobásai ellenére sem lesz szemernyi esélyük sem. Gallas esetleges távolléte nyugalmat sugározhat Wenger alakulátának, és Hakunamatata továbbra is szállítani fogja a gólokat.

West Brom - Blackburn 1-1
Ez bizony kiesési rangadó. A pokoli küzdelem borítékolható. A vendégek nem számíthatnak legjobb gólvágójukra, Santa Cruzra, így a pontszerzést is sikerként fogják megélni. Mi talán ezt fogjuk sztrímelni, ha már eldöltnek véljük a MU-Hull rangadót.

Tottenham - Liverpool 0-2 ES2
Első az utolsóval, erre mondják, hogy országos kettes. A tippünket mi is ez alapján adtuk meg, de ennek ellenére óriási meccset várunk. A Spursnél Ledley King harcra kész, és szerencséjükre Dawson még mindig eltiltott, így egy kicsit stabilabbnak tűnik a védelem. Nem is fognak most négy gólt kapni, de kettőt igen. Corluka lassúságát kétszer is ki fogja használni a - Torrest még mindig nélkülöző - Pool. A gólszerzőt nem is írjuk le, vendégtippelőnk úgyis megtette helyettünk. Megkockáztatjuk, hogy Gerrardék legnehezebb meccse fog következni, és győzelmük esetén a szezon egyik legértékesebb diadala. Dowd hármas sípszava után meg mindenki kapcsoljon a sport2-re, hogy ott is tanúja legyen egy vendéggyőzelemnek.

Bolton - ManCity 0-3
ES2
Robinho újra gurít egy hármast, történelmet írva a PL történetében. Majd jól megsérül és soha nem tudjuk meg mire lett volna képes a téli darálóban. Ha még nem derült volna ki, a Boltont nagyon nem szeretjük. Nem Okocha miatt. Egyszerűen irritál minket a tisztátalan játékuk, ami főleg a csatáraikra jellemző. Davies egy meccsen többet könyököl, mint Mici néni évente a Fény utcai piacon. Kapusuknak meg biztos, hogy Lehmann volt a példaképe, mert alapból tud tapló lenni saját játékosaival is.

Newcastle - Aston Villa 2-2 ES2
Ha kedd, akkor Belgium. Ha hétfő, akkor Newcastle. Tökéletes időtöltés lesz estére. Hajtós meccs, jól küzdő hazaiak, köcsög Barton, góllal visszatérő Owen. Coloccini utolsó utáni percben szerzett találata sokba fog kerülni a négyeket ostromló Villának.

Kvízkérdésünket egyedül Porchmonkey tudta megfejteni, amihez nem tudunk elégszer gratulálni. Nyereménye neki is a lehetőség, hogy legyőzzön minket. Három mérkőzésnél van eltérés, így most is szoros küzdelem várható. Íme az ő tippjei:

Everton - Fulham 3-1
Chelsea - Sunderland 3-0
ManUtd - Hull 2-1
M'boro - West Ham 1-1
Portsmouth - Wigan 1-0
Stoke - Arsenal  0-2
West Brom - Blackburn 1-0
Tottenham - Liverpool 3-2 (Robby Keane duplája is kevés lesz :)
Bolton - ManCity 1-3
Newcastle - Aston Villa 2-2

 

170 komment

Címkék: üveggömb premier league bolton

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr60743295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Data4u 2008.11.01. 20:04:54

mééééég egyet! Lennon lője!

Data4u 2008.11.01. 20:12:28

hülye pável, ajtó-ablak...

Data4u 2008.11.01. 20:22:24

PÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁVEEEEEEEEEEEL!!!!!

Sladin 2008.11.01. 20:23:59

most sajnálom nagyon a 3 kapufánkat...

Data4u 2008.11.01. 20:25:34

Reszkessetek, jövünk!!! :-D

Woland 2008.11.01. 20:26:18

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
ROMAN ROMMNANANANANANANAANANANANAANNANAA ilyen nincs!

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.11.01. 20:26:44

csak tett valami jót velünk a héten a Sp*rs:)

poolfanati 2008.11.01. 20:27:17

az ilyen aljas szarokat mint a spurs azonnal kikéne zárni a ligából és vissza se engedni őket!!! nemhogy 3 pontot nem érdemelnek de még 1et sem!!!
carreghert meg eladjuk a rómának, mint riiset:D:D

Woland 2008.11.01. 20:27:32

BBC:
1925: Full-time Tottenham 2-1 Liverpool
Get me a telly where I can watch Spurs all day long and I'll be a very, very happy man. What another stunning finish to a game they have conjured up here. Amazing.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.01. 20:27:33

Ilyen mákszériát nem mutatott az üveggömb, úgyhogy a kommentelők el is húztak:P

bag 2008.11.01. 20:27:59

elsőnek gratulálpk a spursnek!
a második félidővel megérdemelték.
gólokkale kellett volna nyernünk, de kimaradtak a helyzetek.
ez van.

drosiii 2008.11.01. 20:28:15

poolfanati és amikor a pool nem érdemelt pontot és nyert? ez egyáltalán nem volt vicces amit írtál, nem lehet poénnak venni

poolfanati 2008.11.01. 20:28:30

vereség egy másodosztályó focit mutató csapattól, uramatyám... na jöttek ti még az anfieldre!!!

Woland 2008.11.01. 20:28:46

rablás fényes nappal!!!!!! : ))))

paff vagyok... most leiszom magam a sárga zöldig!

(copyright Dolák-Saly)

LondonFC 2008.11.01. 20:28:52

No, már nincs "szűz" csapat a PL-ben (és apránként helyreáll a világ rendje) :))

poolfanati 2008.11.01. 20:30:42

a 45. és 60. perc között 4 góllal el kellett volna húznunk. hogy gomes mekkorát védett gerrard lepattanó lövésénél, ha az bemegy akkor bemegy a többi és úgy 4-0...
na mindegy grat a spursnek a focit gólra játszák és nem helyzetre:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.01. 20:31:32

Haha Anelka mesterhármast rúgott, és kikapott a Liverpool. Tökéletes Angol forduló. :)

Data4u 2008.11.01. 20:32:02

asszem önbizalomból bárkit megüthetünk ezentúl...
1-1nél Bent és Pável mellé behozni egy szélsőt, Lennont. IGEN! mert másképp nem megy, csak, ha győzni akarunk.
a pool megint magának tette nehézzé a dolgot. az első félidőben elintézhette volna a dolgot.
most már bárki jön, nem lesz könnyü dolga, mert a fijjugg elkezdtek hinni magukban.
RESZKESSETEK!

Woland 2008.11.01. 20:34:43

ha iksz marad akkor azt mondom hogy érdemtelenül szereztünk egy pontot - de a győzelmet kurvára megérdemeltük!

a Pool meg tényleg csak magát hibáztathatja. második félidő első 25 percében lefociztak minket a pályáról.

Keane most először nem lőtt gólt amikor volt csapat ellen játszott egyébként. Itt hagyta a szivét! : )) YIDDO! YIDDO!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.01. 20:36:27

A fagyi visszanyalt. Rossz játékkal nyertünk már idén, most kifejezetten jóval kaptunk ki.

"a második félidővel megérdemelték."

Tény, hogy negyedrészt a vacsoránra koncentráltam a második félidő alatt, de mégis mit mutatott a Spurs amivel megérdemelték? A mázlis egyenlítésükig mintha labdába se értek volna, és azután sem nagyon rémlik helyzetük a gólon kívül.

crouchy 2008.11.01. 20:37:24

hát jól megvertük magunk.. Agger mit csinált a második gólnál? Na mind1, mostmár koncentráljunk a kövi meccsre, és jó hogy nem egy igazi hatpontos rangadón kaptunk ki, csak egy kiesőjelölt csapattól. ( a "szerintem most befoghatnád"okat nem kell leírni, majd odaképzelem, ne koptassátok feleslegesen a billentyűzetet) És Ramos meg a világ legpechesebb embere. Nem hiszem hogy ez Redknapp hatása...

Data4u 2008.11.01. 20:38:59

miért irod nemecsek nevét nagy betüvel?
oda tartozik, és most többet játszott, mint az előző meccsén (1 percet, muhaha)
sikeres sztár. NEM KELL!

bag 2008.11.01. 20:43:39

azért érdemelték ki szerintem, mert sikeresen kibekkelték a rohamainkat
bár Gerrard lövésénél King egyértelműen kezezett de mindegy,
utána meg feltörte a hátunkat a saját hálónk azért.

a végére a szokásos

R Kín egy katasztrófa
R Kín egy f@sz

Woland 2008.11.01. 20:43:58

tök alsó üti a tök felsőt! : ))

Data4u 2008.11.01. 20:44:06

nem tudom, kinek a hatása lehet.
valszeg Potter hatása csak annyi, hogy tiszta lappal kezdett és ezt a csapattal is elhitette.

Ramos rossz ómen volt. elmentek a csapattól (nem - csak - ő tehetett róla), új szisztémát talált ki (nem tudott még kiforrni a taktika), az újak még nem illeszkedtek be (idő kell-ett nekik) szóval minden összejött, nem tudott bizonyitani, és elfogyott a bizalom.

magunk közt, Ramos alatt nem játszottunk nagyon 2 csatárral, és támadólag meg pláne nem...
az nem a Spurs volt.

Ramost továbbra is nagyon jó edzőnek tartom, velünk nem jött össze. Bünbak kellett. Az eredmények gagyik voltak. Ramos sem mondot(hatott) egy rossz szót sem.

BruceWayne 2008.11.01. 20:44:16

muhaha, nemmegmondtam? :-D csak azt hittem holnap lesz így sajna nem tudtam megtenni

Data4u 2008.11.01. 20:45:29

R Kín egy katasztrófa
R Kín egy f@sz

r kin a tiétek, egyétek meg :-)

majd csak lő egy duplát valakinek...

bag 2008.11.01. 20:48:01

enyém nem,
nálam jobban kevesen utálják...
mi a f@sznak hozták ide?

Porchmonkey 2008.11.01. 21:04:18

Spurs szurkerként mondom, hogy nem érdemelték meg, de igy sem rossz :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.01. 21:13:09

Porchmonkey

Now that's an understatement.

Hogy Woland kedvenc forrását idézzem:

'"1922: "Oh my. Is this the least deserved win of the season?"

Yes, yes it is. No question. '

bag 2008.11.01. 21:25:09

bármi is lett a vége, szerintem jó, sportszerű meccs volt
a jogos tizit megadhatták volna, de nem ezen ment el a meccs.
a két kapufánknál azért ki gondolt egy zakóra :(

Woland 2008.11.01. 21:57:19

bedobás,

elmondtam már - ha döntetlen akkor érdemtelen pont, igy hogy mentünk előre és hittünk benne ÉS egy nagyon okos gólt lőttünk a végén, megérdemeltük a győzelmet. ez az én véleményem.

ettől még minden BBC-livetext idézetet szivesen látok - különösen Jonathan Stevensontól : ) a srác klasszis.

amúgy meccs-statisztika (szintén BBC : )

labdabirtoklás: 50-50%
kapura tartó lövések: 6-6
kapu mellé tartó lövések: 4-9
szögletek: 4-4
gólok: 2-1

(ja, én is meglepődtem - rosszabbnak nézett ki a mi szempontunkból)

Morike 2008.11.01. 22:17:44

Hatalmas lesz a tét hétfő este...

UP THE VILLA

luis garcia 2008.11.01. 22:40:25

poolfanati te meg ne nevezd magad Liverpool szurkolónak , ha ilyen kommentekkel szarod tele ezt az oldalt.

mann 2008.11.02. 02:49:45

"...nem fog jönni a szelvényed, pedig biztos jó odds volt a T'ham-re ..."
;)
Lehet a Pool az ősz bajnoka, de a májusi PL vezetés egyelőre még sci-fi...

Woland 2008.11.02. 05:32:48

ymy,

lehet hogy a Stoke is kiad egyet : ) (meg is venném : )

erről a meccsről tuti nem lesz DVD, olyan szarul játszottunk mint... mint a szezon nagy részében : ) hogy ezzel is vertük a Poolt az oké, de attól még ez csak egy meccs marad, nem derby.

amúgy eddig a top4 ellen veretlenek vagyunk az újoncoktól meg pontot sem sikerült szereznünk. Tottenham all the way!

poolfanati 2008.11.02. 11:01:59

egy héten belül megverjük az elsőt és kikapunk az utolsótól:D ilyet kevesen tudnak:D
semmi baj jobb is hogy másodikok vagyunk így most a chelsean van a nyomás. de a +23as gólkülönbságük ijesztő!

kroos 2008.11.02. 11:02:44

Delap bedobásaira tényleg nem lehet készülni??

poolfanati 2008.11.02. 11:04:26

luisgarcia: 7 éve jóban, rosszban Pool szurkoló vagyok pont most ne legyek az???

mickeyknox 2008.11.02. 12:24:44

kroos:

ezt én sem értem, mert végülis olyan, mintha nem bedobás lenne, hanem szabadrúgás.
igaz, inkább ez egy ilyen belőtt labdának felel meg, nem egy beívelésnek, mert iszonyatosan megsuhintja a srác. az erőből belőtt labdák képesek zavart kelteni. de mindegy, azért tényleg tehetnének valamit ellene :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.11.02. 13:17:57

A Stoke 13 góljából 8 Delap bedobásból jött, én még nem láttam élőben, de nem csinálnak titkot belőle, hogy ezzel akarnak gólt szerezni..... hogy az arsenalnak (sem) sikerült erre felkészülnie, hát az gáz, és nagyon zavar. Egyetlen dolog: tavaly ez a hülyeség - széria tavasszal volt.... Idén majd tavasszal menetelünk?

11 forduló alatt 20 pont. Ez 38 forduló alatt, felszorozva, 69. Enyivel tavaly 5. lennénk.

Arsenal - UEFA kupa (vagy ami helyette lesz)?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.02. 13:54:37

A Delap féle bedobás, bármilyen hülyén is hangzik, az egyik legnagyobb invenció a futball történetében. Azért nem tudják kivédekezni, mert még senki nem találkozott ilyesmivel. NEM olyan, mint egy belőtt labda, mert ilyen ívet nem lehet rúgni, kivéve ha vkinek a vállából nőttek ki a lábai.

Ha mások is elkezdik alkalmazni ezt a bedobást, akkor előbb-utóbb kitalálják az ellenszerét. Egyébként SZERINTEM a kapusoknak kellene megoldani ezeket, ehhez persze az kell, hogy a védők úgy helyezkedjenek, hogy a kapus hozzáférjen a labdához.

Lencse. 2008.11.02. 14:34:46

Új szerelmem, Ásta Árnadóttir, az izlandi női válogatottból:
www.youtube.com/watch?v=5uoW8k73ziA

Strigo 2008.11.02. 15:36:39

"Egyébként SZERINTEM a kapusoknak kellene megoldani ezeket, ehhez persze az kell, hogy a védők úgy helyezkedjenek, hogy a kapus hozzáférjen a labdához"

Ezt múlt héten elemezték a Sky Sportson, hogy ez lehetne a megoldás, de a kapus és a labda várható érkezési pontja között legalább 3-4 Stoke-játékos van, ez az emberfogókkal együtt 6-8 ember, és így esélye nincs a kapusnak átverekednie magát ezen a tömegen.

halareaal 2008.11.02. 15:50:47

"Új szerelmem, Ásta Árnadóttir, az izlandi női válogatottból:"

ehhez képest Delap sehol sincs.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.02. 17:32:55

a bedobáshoz annyit, h amikor a stoke jön bedobáshoz, akkor eltelik legalább 1 perc, míg újra játékba kerül a labda, ami sztem igencsak szabálytalan.

a srác odamegy a bedobáshoz, a labdáért, elkezdi törölgetni, a védők felkocognak a fejeshez... simán telnek a másodpercek... kb annyi idő megy el, mint egy szögletnél... sztem ez szabálytalan.

amúgy meg a stoke-nál még labdaszedő is kb 4 fő volt összesen, ami kicsit vérlázító.

az első gól amúgy egyértelműen Almunia gólja volt.

Üdv, ymy - sima BL hely lesz, nyugalom.

Vaader 2008.11.02. 19:01:40

Delapnak hazai pályán még az is segít, hogy a Stoke pályája a legkeskenyebb a Premiershipben, pont a minimális méret. Ez sem véletlen...

Bite Yer Legs 2008.11.02. 19:21:28

"a srác odamegy a bedobáshoz, a labdáért, elkezdi törölgetni, a védők felkocognak a fejeshez... simán telnek a másodpercek... kb annyi idő megy el, mint egy szögletnél... sztem ez szabálytalan."

Aha. Szóval szögletnél legálisan mennek a másodpercek, bedobásnál meg nem, mi? Miféle marhaság ez már megint? És mégis miért lenne szabálytalan?

Woland 2008.11.02. 20:46:03

ymy,

te vagy az első ember akitől azt hallom hogy az első Stoke-gól nem Kolo Touré lelkén szárad.

a spanyol is ludas, de Tourét egy az egyben verte meg a jamaikai srác ráadásul úgy hogy a védő volt előnyösebb helyzetben.

úgy tűnik, hogy ennek a védelemnek még az az alpesi favágó Senderos is tud hiányozni.

a bedobással kapcsolatban pedig: messze nem Delap az első aki ezzel operál. Csábira emlékszik még valaki? akkor sem volt szabálytalan, most sem az. mellesleg nem annyira nehéz kivédeni ezt a taktikát - a Spurs ramosi iszonyatgyenge védelme ellen egyszer sem tudták kihasználni, pedig 80 percig emberelőnyben voltak.

crouchy 2008.11.02. 21:11:19

nah ez jó kis hétvége volt. Kedvenc csapat kikap a 91. percben, és kedvenc csapat versenyzője elveszti a világbajnokságot az utolsó előtti kanyarban. Remek. Amúgy meg ez a szegény Hajdú B. mostanában nagyon durva meccseket kap, szenved is rendesen:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.02. 21:21:51

Lencse:)))

Az izlandi női válogatott nekem is a szívem csücske, de ezt még nem is láttam:)

crouchy 2008.11.02. 21:29:26

donnelly: sejtem hogy mennyire figyelemmel követed az izlandi női futballválogatott szereplését, valószinűleg csak azért nem láttad mert ez az utánpótlás.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.02. 21:35:25

Woland,

Nézd, sztem simán a kapusé az a gól. Nem azt mondom, h Toure nem hibázott, hanem ha a kapus kijön, akkor nincs dolga Kolonak (Kolo várta a kapust? Mondjuk nem szólt...). Az "ötös" vonalról fejeltek...Ráadásul a hosszú oldalon, ahol más játékos már nem volt. Ha kijön Almunia, akkor az övé a laszti.
Persze, ez az én véleményem.

Nekem is eszembe jutott Senderos. Ezen a meccsen hiányzott. De csak a fejesei. Sajna, Ő csak rombolni tudott nálunk, építkezni nem. És ugye a pooli egyenlítő gól megvan a BL-ből? Úttörő testcselló, még most is forog Sendi...

Vmi megoldást kell találnunk középső kettős védőnek, mert ott szívunk állandóan.

Wenger meg csak most tanulja a rotálást. Ezt is meg kell tanulni, ahogy Rafa megtanulta. 4 középső középpályással kezdeni, szinte el sem hiszem...

Holnap kicsi szurkolás a 'Castle-nek, aztán valahogy túl kell élni ezt a hetet is, főleg a 7végét...

Üdv, ymy

Lencse. 2008.11.02. 22:00:00

Csak úgy véletlenül kapcsoltam oda az izlandi-ír meccsre az eurosporton, aztán egy bedobásnál nem győztem lesni, hogy mi történt. Ezt persze rendszeresen megcsinálja. :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.11.02. 22:12:37

Lencse: egészen biztos vagyok benne, hogy én ezt a mozdulatot már láttam valamelyik női világbajnokságon úgy 3-4 éve (és nem izlandi volt az elkövető, hanem valamelyik topcsapatból... talán Svédország vagy Németország). Akkor gondolkodtam is rajta, hogy ez mi. Betudtam az exhibicionizmusnak... bár kíváncsi lennék rá, hogy fogadnák manapság egy férficsapatnál edzésen.

"Fiúk, új módszert vezetünk be a bedobásra. Először is mindenki megcsinál ötven bukfencet."

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.02. 22:33:28

Ezek szerint ez egy új trend lehet a női fociban, mert én meg a brazil U-20-as Leahtól találtam egyet:

www.youtube.com/watch?v=Rwni6UoImH0

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.11.03. 00:01:05

Nordtveitet visszahívta az Arsenal
Az US Salamanca szerdán megerősítette a hírt, hogy az Arsenal 6 hónap után, még a szerződés lejárta előtt, visszahívta a náluk kölcsönben szereplő fiatal norvég védőt Håvard Nordtveit.

:)

rexford 2008.11.03. 00:23:21

15-20 évvel ezelőtt egy Labdarúgásban volt egy ilyen bedobás kikockázva, 3 vagy 4 képben. Egy norvég követte el, ha jól emlékszem.

ZenZo 2008.11.03. 10:52:16

A hétvégén egy meccset sem láttam, pedig érdemes lett volna úgy látom. Anelka mesterhármasát meg a Pool meccset... Delap "gólokat"... Bolton is győz, mik vannak itt.

Azt hittem a Chelsea jobban megszenved a Sunderland ellen, de gyorsan elintézték, nyilván fél óra sem kellett öt gólhoz, durva. Most már viszont tényleg el kell kezdeni a rangadókon is pontot, pontokat szerezni, mert idén a többi meccset úgy látszik nagyon el tudják intézni. Kíváncsi vagyok, a Scolari faktor mennyire számít abban, hogy idén sokgólos győzelmeket játszanak a fiúk. De akárhogy nézem, biztosan sokat nyom a latban, mert nem hiszem, hogy Anelka lenne a megfejtés a feladványra :) még az az ember. De amíg meglövi a góljait, próbálok pozitívan hozzáállni, mégha sosenem is lesz a szívem csücske a francia. Igen kevés pénzt tettem volna rá az idény elején, hogy 11 forduló után Anelka a góllövő lista élén fog állni, Malouda meg asszisztokat tekintve dobogós. Igen kevés pénzt.

Adamfark 2008.11.03. 10:54:59

azért kíváncsi lennék egy ilyen női bedobásra az Old Traffordon:
Árokból, paron felfelé! :))))

poolfanati 2008.11.03. 16:07:25

"A Stoke 13 góljából 8 Delap bedobásból jött"
akkor ez 8 gólpassznak számít??

poolfanati 2008.11.03. 16:08:29

vagy nem mind rögtön a bedobás utáni fejesből jött?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.03. 16:55:49

poolfanati, nem, volt ahol több érintés volt.

Apropó, arra remélem már mindenki rájött, hogy (részben) melyik szabály az, ami miatt ilyen nehéz a Delap bedobások ellen védekezni. :)))

poolfanati 2008.11.03. 19:19:03

bedobásnál: én nem is tudom segíts már hogy mit használt ki. :-)))

Woland 2008.11.03. 21:17:30

Bajnert becserélték Tristan helyére a Tottenham-West Ham tartalék meccsen! (más kérdés hogy 6 perc múlva a mieink lőttek gólt, de mégis jó látni hogy játszik a srác.)

Németh játszik most a Liverpool-tarcsiban? Simon? Gulácsi?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.03. 21:30:03

Woland

Németh még sérült, 2 hét múlva van tervben a visszatérése a Wigan ellen. Gulácsi véd ma, Simon most áll be csereként.

rizla 2008.11.03. 21:37:13

simon is sérült volt jó darabig. sőt, pölöskei is sérült (ugye már ő is liverpoolos).
kurva nagy pech.

Woland 2008.11.03. 22:30:42

köszi a poolos infót bedobás és rizla!

fasza hogy Gulácsi és Simon is pályán van - mekkora a poolnál a esélye a tarcsiból bekerülni a nagyokhoz? nálunk elég sok olyan van a tarcsiban aki viszonylag sokat játszott már az első csapatban és akár idén is visszatérhetnek (aminek néhány esetben örülök - Taarabt különösen, néhány esetben inkább viszont aggaszt a lehetőség - Boateng... bár a West Ham ellen jól nyomta ma a tarcsiban).

Ligakupa-meccs kettő-négy magyarral a Lane-en? : )

rizla 2008.11.03. 22:59:16

ahogy én látom van rá esély, legalábbis a kispadra odaülni, pár percet játszani mindenképp (el zahrnak is összejött, pedig semmivel sem taksálják többre az angolok, mint némethet). stabilan megragadni viszont elég kevés, szerintem némethből és simonból sosem lesz liverpooli csatár (nem a tehetségük miatt), de végülis nem is ez a lényeg.
gulácsira már sokkal nagyobb a sansz szerintem, a kapus poszt más némiképp, ott még egy nagycsapat is inkább hajlik arra, hogy házon belül megoldja a kapusgondokat. más kérdés, hogy lehetőséghez jutni talán ott nehezebb (két játékosnak is ki kell dőlnie)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.03. 23:36:46

"mekkora a poolnál a esélye a tarcsiból bekerülni a nagyokhoz?"

Hát, ez kemény kérdés... Mostanában Plessis meg El Zhar kerültek fel néhány tétmeccsre (Lucast nem venném ide, nála nem is volt kérdés, hogy az első csapatban lesz a helye), de nem hiszem, hogy megragadnának (bár amíg nincs épkézláb jobbszélsőnk, én nem bánom, ha El Zhar játszik).
Igazság szerint a Carra-Gerrard-Owen trió után nem volt olyan saját nevelés / reserve játékos, aki tartósan játszott volna a nagycsapatban.

A mostani reserve-ből szerintem leginkább Insuának, Pacheconak és Némethnek van esélye. Sajnos Krisztiánnal kapcsolatban sokan hozzák föl példaként Neil Mellort, aki szintén őrült mennyiségben termelte a gólakat a tarcsiban, aztán mégsem jött neki össze a nagycsapatban. Ez persze duplán hülyeség, mert egyrészt Mellor más típusú csatár, másrészt meg amikor lehetőséget kapott, igenis jól teljesített (például nélküle nem lett volna meg a BL), csak aztán a rosszkor jött sérülések után elkallódott. Persze ez így még ijesztőbb szcenárió Némethnek.

Mindenesetre, ha kikeveredik a sérülésből, szerintem idén kap majd lehetőséget az első csapatban. Mondjuk ebben sokat segítene, ha visszavennétek Keane-t. ;-)

Woland 2008.11.03. 23:47:29

haha, ötmilláért visszahozzuk bármikor : )

nem gondoltam volna hogy Pavljucsenkó hamarabb lő gól(oka)t mint Keane az új kedvenc csapatában. de még mindig azt mondom hogy jó lesz ő a Poolban. Kuyt gólját is ő teremtette meg tulajdonképpen (bár még igencsak volt vele dolga a hollandnak). Az egyik oka annak hogy kikapott a Pool szerintem Keane lecserélése volt. utolsó húsz percben majdhogynem fölényben játszottunk addig meg ugye sehol nem voltunk.

szóval Keane jó lesz majd, sőt már most sem rossz - Torresszel tud majd igazán játszani, kell neki valaki aki nála is sokkal jobb (mint Berbatov volt nálunk).

rizla 2008.11.03. 23:54:32

és mi lenne ha németh menne a tottenhambe?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.04. 00:27:05

Woland

én nem voltam Keane szerződtetése ellen (ha már egyszer csatárt vettünk), de nehezen tudnám leplezni a csalódottságomat az eddigi teljesítménye miatt. Sajnos egyelőre 2. Kuytként mozog a pályán, belőle meg egy elég (igaz, egy kell is).

A fő gondom az, hogy erre a gyors egyérintős játékra, ami mostanában kezd szépen összeállni, nem nagyon tűnik alkalmasnak.

rizla

kölcsönbe, a szezon végéig simán!

Woland 2008.11.04. 01:44:29

rizla,
no, annak tudnék örülni! bár jelenleg az ex-barcás dos Santos sem tud a kezdőbe kerülni (sőt...) - és a Frazier Campbell (ManU-loanie) személyében már van egy kvázi utánpótlás korú csatár a padunkon.

Fülöp óta nem volt magyar a Spursben, jól esne egy Németh vagy egy Filkor. Bár mostanában hazai (angol, brit) játékosokra teszi a klub a hangsúlyt.

Arsenal ellen: Hutton, Woodgate, Huddlestone, Jenas, Bale, Bentley, Bent, Gunter, Lennon. Liverpool ellen még ehhez jött O'Hara és King. Szóval ha fiatal új játékos akkor az vagy a saját tarcsinkból lesz vagy egy angol/walesi tinédzser a Southamptonból/Cardiffból...

Woland 2008.11.04. 01:53:37

bedobás,

ja, Keane legjobban a Torres mögötti térben mozogna. Rafa sokszor játszatta szélsőként idén - ott nem hiszem hogy valaha is jól fog menni neki. úgyhogy eddig tényleg nehezen találja-találják meg a helyét. gyors egyérintős játék ment neki Berbával sokszor vittek végig nagyon gyors támadásokat, bár nem egy kifejezetten selyemfinom játékos az tuti.

Nagyon hasonlit amúgy Kuytre tényleg!

szerintem a Spurs-meccs teher volt neki - most hogy mögötte van felszabadultabban fog játszani és jön a "Robbie Keane kettőt vállal"-jóslatok pár fordulót késő beteljesülése.

Walmer 2008.11.04. 10:33:30

"Bár mostanában hazai (angol, brit) játékosokra teszi a klub a hangsúlyt. "

És ez nagyon-nagyon jól van így:-)

Woland 2008.11.04. 22:38:09

Stevie G is a cunt.

mostantól hivatalos, ilyet Cé sem csinál. remélem alaposan kinyalja a biró seggét meccs után.

aztakurva.

Stevie G is a cunt.

poolfanati 2008.11.06. 21:21:28

németh kölcsön szerződésével kapcsolatban:
a cardiff citynek az összes támadója lesérült ezért nagyon gyorsan szeretnének valakit kölcsön venni szezon végéig. sok a jelöltük, de köztük van a mi krisztiánunk is! egy néhány hónap európa egyik legerősebb bajnokságában egy feljutásért harcoló csapatban jót tenne neki. és szerintem veszíteni valója se lenne: ha rúg egy 10-15 gólt akkor ha nem is a pool de PL klub felfigyelhet rá, ha meg nem jön össze akkor bizonyít majd a tarcsiban és onnan lesz híres...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.06. 21:31:37

Azért a Championshipnél sok jobb bajnokság van Európában ;-), de Németh valóban fejlődhet ott. Ha meg segítségével fel is jutnának, az egy szép karrier kezdete lehetne. Hajrá Krisztián!

(Nem sérült ő most?)

crouchy 2008.11.06. 21:34:14

hohó pont a Cardiffba? ez vicces.

poolfanati 2008.11.07. 16:35:29

elvileg már, nem de a hétvégén a tarcsi edzője még nem kockáztat de krisz már az az utáni meccsen nagyon szeretne már játszani!
popp: persze én se a legkomolyabban gondoltam...:-)
de ha például a válogatott szempontjából nézzük a dolgot: a bundesliga kettőnél és az NB I-nél is erősebb a Championship ahol válogatottunk csatárai játszanak!

poolfanati 2008.11.07. 16:36:54

sőt még azt is meg kockáztatom hogy esetleg a tartalék csapatok is erősebbek a magyar klubboknál!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.07. 16:49:05

a Cardiff Michael Choprát veszi kölcsön a Sunderlandből.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.07. 16:49:17

A Bundesliga 2 szerintem sokkal színvonalasabb, mint a Championship.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.11.07. 16:52:11

Csöncsön, Csöncsön, te egy született komikus vagy. :)))

BruceWayne 2008.11.07. 17:12:52

lehet erősebb, sőt biztos, mint ahogy az is hogy a szigetországi értelmező szótárakban a favágás, a Championship és a Scottish PL rokonértelmű szavak...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.07. 17:28:04

Miért lennék komikus? Én ezt tök komolyan gondolom. :-)

A Championship meccsei egyszerűen nézhetetlenek, még a szerdai Real-Juvét is alulmúlják. Németh Krisztián ott jó eséllyel legföljebb csak meghülyülhet.

A Bundesliga 2-ből pedig Európa egyik legerősebb válogatottjába is delegált játékost Joachim Löw.

Kúrcsány Ferenc 2008.11.07. 19:13:44

Nincs nézhetetlen meccs, csak kevés sör.

poolfanati 2008.11.09. 14:39:22

kúrcsány ferenc: ez nem úgy van hogy nincs ronda nő...?
süti beállítások módosítása