Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 9. forduló

2008.10.25. 08:00 pote

Az európai kupák - főleg a kisebbik - miatt, ismét vasárnapra tolódik a hangsúly a Premier League-ben. Múlt héten a két tökutolsó randevúja számított a forduló meccsének, most a két éllovas csúcstalálkozójára fog gerjedni a focirajongók nagy része. A Chelsea - Pool mellett érdekesnek ígérkezik a Tyne-Wear derby, a United liverpooli látogatása és a Spurs következő vergődése is. Meglepetést mi az Upton Parkban várunk, de legjobban a Hullnak fogunk szorítani. Tovább után jóslatok, meg egy új tabella.

Kezdjük az utóbbival. Már marhára unjuk, hogy állandóan a Newcastle-be meg a Spursbe rúgunk hétről-hétre, így ettől a héttől kezdve az ő eredményeiket közösen nézzük, amíg ki nem kecmeregnek a slamasztikából. Vagyis vessünk egy pillantást a tizenkilenccsapatos PL-tabella végére:

14. Wigan (8 pont, +2 gk)
15. Bolton (8, -2)
16. Everton (8, -6)
17. NU-Spurs (8, -13)
18. Fulham (7, -2)
19. Stoke (7, -5)

Sajnos még így is kiesők, de azért már sokkal árnyaltabb a kép.
Ennyit a mi kis bűntudatunkról, és forduljunk is arccal a mágikus kiencedik forduló felé.

Everton - Man Utd 1-2
David Moyes is el tudott volna képzelni jobb ellenfelet a felemelkedés elkezdésére. A United kiengedte a kéziféket és teljesen más fordulaton pörög, mint leendő vendéglátója. Nem azt akarjuk sugallni ezzel, hogy sima meccs lesz, hanem, hogy ezeket SirAlex általában megnyeri. Szerdához képest annyi változás várható, hogy Ferdinand és Evra visszatér a keretbe, s talán a kezdőbe is. Tavaly egy Vidic góllal nyert a MU a Goodisonban, és üveggömbünk szerint most is ez fog történni.
Rooney-t legalább annyira kifütyülik mindenegyes labdaérintésnél, mint a Vödörfoltozót tették Torinóban.

Sunderland - Newcastle 1-1
Mindkét csapat pontot szerzett az előző fordulóban, és mindkettő többet érdemelt volna, mégis - a körülményekhez képest - összességében elégedettek lehetnek.
Egy picit csámcsogjunk el a két klub rivalizálásán. A két évvel korábban alapított Sunderland (1879 vs 1881) kettővel több bajnoki címmel büszkélkedhet, mint lokális ellenfele. Igaz azonban, hogy hatodik - egyben utolsó - bajnoki diadaluk még 1936-ban volt, kilenc évvel később, mint a NU utolsó sikere. Kupasikerek tekintetében a Geordie-k felé billen a mérleg nyelve (6-2), s nekik van még egy VVK sikerük is 1969-ből, vagyis közel azonos dicsőséglistával büszkélkedhetnek, de harmincötéve egyiküknek sem kellett kinyitnia a kupákat gyűjtő vitrint, szurkolóik nagy bánatára. Náluk is, mint sok más derbinél, több olyan játékost találunk, aki mindkét klubban megfordult több-kevesebb sikerrel. A teljesség igénye nélkül párat felsorolnánk: Chris Waddle, Bryan 'Pop' Robson (nem az a Robson és nem a mi poppunk), Andy Cole, és a maiak közül: Shay Given, Michael Chopra.
Az utolsó derbi-dupla - bizonyítva az utóbbi évek NU-dominanciáját - a 2005/06-os szezonban volt, amikor 3-2-re és 4-1-re is nyerni tudott a Newcastle. Utóbbi meccsen góllal búcsúzott mindenidők egyik legjobb angol csatára és Chopra (még fekete-fehérben) negyvenöt másodperc alatt gólt tudott szerezni. Ha nem lenne a Chlesea-Pool, akkor ezt a meccset tekintenénk meg élőben a legszívesebben. Persze ezek csak a vágyaink, sajnos egyikhez sem lesz szerencsénk.

West Brom - Hull 0-0
Két hónapja még kiesési rangadónak jósoltuk volna.
A birminghamieknek ezeket a hazai meccseket hozniuk kell, ha nem akarnak izgulni áprilisban is. A Hullnál meg hiába hangoztatják, hogy a bennmaradás a cél, egész biztosan eljátszadoznak a gondolattal, hogy milyen lenne még heteket a magaslati levegőn tölteni. Nagy küzdelmet várunk és igazságos döntetlent. A tippünk inkább óvatos, és közel sem fejezi ki vágyainkat, ami egy Halmosi győztesgól.

Blackburn - Middlesbrough 1-3
Mivel a Roverst kiesésre ítéltük még a szezon elején, így nincs más választásunk, mint jól elveretni hazai pályán a Boróval. A vendégek rápihentek a szombati meccsre, hiszen a Chelsea ellen csak a jelenléti ívet írták alá, a mozgást és a küzdést nem vitték túlzásba. Különben igaza van a keskenyfejű menedzsernek. Ha száz százalékon pörögtek volna, akkor is simán benne van a vereség a pakliban, így meg legalább fitten futhatnak ki az Ewood Park gyepszőnyegére.
Downingtól mindenképpen jó teljesítményt várunk, mert amióta lebőgött a válogatottban, nem igazán találja a formáját.

Chelsea - Liverpool 1-0
Két tökugyanúgy álló sztárklub. Nyolc meccs után húsz pont a bajnokságban, három meccsen hét pont a BL-ben. Mindketten veretlenek. Azok maradnak-e vasárnap délután is? Ez a hétvége legnagyobb kérdése.
A tavalyi BL-elődöntő fényében különösen pikánsnak ígérkezik a rangadó. Riise bomba öngólja, a visszavágó hosszabbítása és Lampard gólöröme a futball történelem része már. A Chelsea azóta látványosabban játszik, a Pool meg megtanult nyerni, ez tökéletes meccset sejtet. Valami miatt mi még sem várunk akkora csatát, mert még a szezon elején járunk, és semmi sem itt fog eldőlni. Persze, ránk cáfolhatnak a fiúk egy gólgazdag, nyíltsisakos adok-kapokkal, de nagyobb az esélye egy döntetlennek, vagy egy sovány 1-0-nak, 0-1-nek.
Ezt a Liverpoolt képesnek érezzük, hogy megszakítsa a Chelsea hihetetlen hazai veretlenségi sorozatát, de tippünknél mi mégis a másik irányba mozdultunk el. Azt már csak újdonsült olvasóinknak jegyezzük meg, hogy Robbie Keane duplázni fog.

Man City - Stoke 4-1
Sok jó nem történt a City környékén az elmúlt napokban. Kiábrándító játék a tízemberrel játszó Newcastle ellen és Petrov sérülése súlyosabb, mint gondolták. A bolgár februárig nem tud pályára lépni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Benjani, Johnson, Bojinov és Vassel (najó, utóbbi nem akkora tragédia) is sérült, akkor már tényleg komoly válságról beszélhetünk. Öröm az ürömben, hogy Richards térdproblémája mégsem olyan komoly. Ezektől függetlenül, megfelelő hozzáállással simán kell verniük a Stoke-ot. Nem olyan bonyolult védekezni egy olyan csapat ellen, aki a bedobást támadásvezetésnek hívja. Robinho ilyen csapatok ellen tud villogni (legalábbis addig, amíg jól fel nem b....ák), így legalább egy duplát várunk tőle. A City év játékosának meg már most Irelandet választjuk.

Tottenham - Bolton 2-0
Ez a tippünk inkább Wolandnak szól, mint a Spursnek. Meg annak, hogy a Boltont nem csippázzuk. Érzésünk szerint, a tavalyi kupagyőzelmet, és a vele járó UEFA indulást most kezdik el átkozni Észak-Londonban. A humor egy különleges formája lenne egy esetleges vendéggyőzelem.

Wigan - Aston Villa 1-1
Mostanság nincs szerencséje Steve Bruce csapatának. Utolsó pillanatokban kaptak ki egymás után kétszer is, és a legjobb gólvágójukat piszok nehéz lesz megtartani a télen. A Villa ellen mégis látunk esélyt a pontszerzésre, hiszen a vendégek csütörtökön este még az Ajax-szal randevúztak.

West Ham - Arsenal 1-1
Az Ágyusok mindig elbűvölnek minket, elkezdünk hinni bennük, aztán ránk cáfolnak. Most nem esszük meg a Fener elleni gálát. Ha nem is nyernek a kelet-londoniak, de egy pontra mindenképpen jók lesznek.

Portsmouth - Fulham 2-3
A forduló zárómérkőzésén sok gólt várunk. A mi Zolink is be fog találni, és a győztes gólnál ő adja a gólpasszt. Pazar meccs lesz, minden benne lesz, ami miatt élmény megnézni két középcsapat kiélezett küzdelmét (butiful alliteráció).

Idő közben befutottak polo0723 tippjei - ő tudta harmadikként, hogy Garrincha először kecskébe mártotta szerszámát - úgyhogy hadd szóljon! A tét óriási: meg tudjuk-e tartani előnyünket, vagy esetleg kiegyenlítenek a kommentelők?
Íme a tippek:

Everton - Man Utd 1-3
Sunderland - Newcastle 2-0
West Brom - Hull 2-1
Blackburn - Middlesbrough 0-0
Chelsea - Liverpool 1-1
Man City - Stoke 3-0
Tottenham - Bolton 2-1
Wigan - Astos Villa 2-2
West Ham - Arsenal 1-3
Portsmouth - Fulham 3-1

A pontozás ugyanaz. Az nyer (Ti vagy mi) minden héten, aki több pontot ér el: a teljes telitalálat három pontot, a különbség eltalálása kettőt, míg a győztes eltalálása egy pontot fog érni. (pl.: a tipp 2-1, de 1-0 lett, akkor két pontot lehet szerezni; de ha 2-0 lett, akkor csak egy pontot. Döntetleneknél is egyértelmű: ha 1-1 a tipp és 0-0 lett, akkor az is kettő pontot ér).

154 komment

Címkék: üveggömb premier league tippverseny tyne wear

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr42728143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2008.10.25. 21:02:59

"No, de lényeg a lényeg holnap szétcsapjuk ezt a vándorló lengyelpiacot és megkezdjük a felszállást."

A szárnyalás pedig egészen szerdáig fog tartani...:)

Ayreon 2008.10.25. 21:07:58

Nagyon remélem, hogy a Pompey kiköszörüli a Braga elleni csorbát, a Fulham a Frattonban általában nagyot harcol, de azért megadja magát. Én is jó meccset várok!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.25. 21:31:00

Woland lassan én is úgy vagyok kedvenc csapatommal, mint te és Verebes mester arany szavaival biztatom magam. Öt vereség után mondta a barom, hogy előbb-utóbb valaki beleszalad a késbe.

Titi120 2008.10.25. 21:40:14

Én már nem tudom mit gondoljak a Spursről ... Múltkor Stoke ellen a csábító 2.10 -es szorzó miatt fogadtam rájuk, mondom most már tényleg muszáj nyerniük, mikor ha nem most alapon, erre ...

Az igazi megalázó, hogy még otthon ez ellen a nyomi Bolton ellen is adnak a győzelmükért 2.0-es szorzót, ami megint nagyon csábít, mert mikor ha nem most ? :)

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.10.25. 23:43:39

Okés mexicola, ezentúl átlapozom az összes idevonatkozó statisztikát, mielőtt eldöntöm melyik csapatot fogom utálni és melyiket nem LOL.

Amúgy meg "gyűlölködés"-ről szó sem volt, én "utálkodást" írtam, ami nem ugyanaz (ti. az egyik megalapozatlan).

Woland 2008.10.25. 23:56:49

popp,

jaja, kell egy kis önámitás. de jelenleg tényleg több esélyt látok arra hogy megverjük a Boltont mint bármi más eredményre. annak is külön örülök hogy Bale el lesz tiltva mert az utóbbi időben hihetetlen szarul játszott. (A másik piroslapos, Dawson, meg sose igazán jött be nekem.)

Frazier Campbellt többet kellene játszatni, jól megértik egymást Benttel.

Ti azért közel sem vagytok annyira a béka segge alatt mint mi! : ) Bár az is igaz hogy ti magasabbról zuhantatok.

sAp 2008.10.25. 23:58:47

off
de nem tudok máshol hitetlenségemnek hangot adni,miszerint bodor két gól vágott a PSVnek,múlt héten is akasztott egy nagyot,mi van vele ázz...msot kétszer annyi bajnoki gólja van mint huntelaarnak,csak így tovább,megvan az új csodafegyverünk,csak majd süljön el a kapanyél portugália ellen is pölö:)

Woland 2008.10.26. 00:01:30

Titi120,

a játékunkhoz/helyezésünkhöz képest kevés megalázót találok ebben a 2-es oddsban. : ))

meg ha nem tévedek a Bolton legutóbbi idegenbeli meccsén Londonban picsázta el a West Hamet. hármat guritottak.

ennek ellenére nyerni fogunk és elindulunk felfelé! reszkess Stoke! reszkess Chelsea!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 00:32:56

off. sAp, ráadásul a mi Dzsudzsink is betalált azon a meccsen! On.

Woland 2008.10.26. 01:24:12

oh FOR FUCKS SAKE!

az egész edzői stábot kirúgták...
Ramos, Poyet, Alvarez... plusz még Comolli is (mondjuk az az egy nem nagy baj éppen...)

egyetlen komoly edző vagy játékos sem fog évekig szóba állni velünk...

basszameg...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 01:34:07

Egy nappal a meccs előtt? - az komoly!

Woland 2008.10.26. 01:41:30

Rednkapp az új Tottenham-edző.

Kiváncsi vagyok hozza-e Defoe-t... vagy Kaboult.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.26. 02:27:24

Hehe, Redknapp jött - ezzel végleg elismerték, hogy idén a kiesés ellen fognak küzdeni:)))

ShanklyGates 2008.10.26. 02:49:07

A Sunderland-Newcastle és a Chelsea-Liverpool beharangozójának hossza közt némi aránytalanságot vélek felfedezni, de tényleg semmirôl nem fog dönteni a londoni teszt. Esetleg nagyobb lett a Man U x óta a tétje.

Mourinho kirúgásakor hittem utoljára, h headline olvasása közben káprázik a szemem, meg most ma este a Tottenham-hír megpillantásakor. Ez már sci-fi, nem is futball. A Spurs másodszor szúrta pontosan ugyanúgy tökön magát két egymást követô szezonban. Menedzsert, akinek csak idô és türelem kellene, lecserélni egy állásban lévô másikra...

Hiába, no: vannak nagy klubok, leendô nagy klubok - meg olyanok akik mindig egy szezon alatt akarják behozni az évszázados hátrányt. A Spurs most alaposan a fejére húzta a bohócsipkát, ôk lesznek mostantól a Jesus Gil-féle Atleticó Madrid : )))

Woland 2008.10.26. 04:28:17

donelly,

2 pont, 8 forduló - mégis mi az istent kell ezen elismerni szerinted? ... : /

ShanklyGates,

"olyanok akik mindig egy szezon alatt akarják behozni az évszázados hátrányt"
- gondolom ez költői túlzás akar lenni. a Tottenham nagy csapat, nagy múlttal, rengeteg szurkolóval és egy, az évtizedeken átivelő, látványos focit előtérbe helyező filozófiával. Az utóbbi évtizedben nem volt szerencsénk az edzőkkel, ennyi. (Martin Jolt leszámitva senki nem tett le sokat az asztalra).

Ha egy csapat úgy éri meg október végét hogy május eleje óta nem nyert akkor jogos ha felvetődik az edzői felelősség. Otthon játszottunk a Wigan-Sunderland-Hull trió ellen és egy pontot hoztunk ki belőle. A fejekben van a baj, nyilván. Kell egy olyan edző aki szót ért a játékosokkal, sajna úgy néz ki Ramos nem tudott. Még Poyeten keresztül sem.

Woland 2008.10.26. 04:42:16

most láttam az Everton-ManU összefoglalóját a Match of the Day-ből....

mennyi seggfej van a Unitedben! hihetetlen! hogy francba nem kapott sárgát Cé a fetrengésért? Neville elrúgta a labdát - azzal a lábával hozzá sem ért a csajhoz - a másik lábával érintette persze, de az effajta epilepsziás hattyúhalálát tuti meg kellene torolni. Rooney meg nagy büszkén rászart a nevelőklubjára.

mann 2008.10.26. 07:52:29

Woland egyszer próbáld ki, milyen mikor térdentalpalnak, más kérdés, hogy kb-3szor többet pörgött C mint indokolt lett volna. De ha némán, faarccal tűri akkor meg nem lenne kit osztani ;).
Nem értem miért csodálkozol Rooney viselkedésén, olyan ez mintha megdöbbennél azon, hogy C hisztizik ;). A hazai közönség az első perctől kezdve osztotta, 60 percíg bírta.

Ismét októberben cserélnek edzőt a Spursnél, mintha kicsit elcsúszott volna a "ciklusuk".
A bajnokság végéig kb. 10-12 meccset kéne nyerniük és mellé persze néhány x, hogy biztosan bent tudjanak maradni. Erre most nem sok esély látszik, de ha Campbell több lehetőséget kap, MU-s segítséggel összejöhet.;)
És mi lesz a Pompey-val, ha Redknapp lelép?

Strigo 2008.10.26. 12:21:07

Ronaldót annál az esetnél két másodpercen belül háromszor faultolták, az első kettőnél még továbbment, épp próbálta visszaszerezni az egyensúlyát, mikor Phil Neville beleszállt és a labdával együtt eltakarította.
Egyébként én sem szeretem Cé hisztijeit, de nem tudom az ilyen kommentelők hogyan viselnék, ha minden meccsen ötször-tízszer felrúgnák őket.

undertow 2008.10.26. 13:40:25

annyi pénzért célkeresztet is tetováltatnék magamra. simán. heti 10 felrúgás, darabja 10000 fontért.
még azt is vállalnám, hogy mu mezt húzok hozzá, pedig jobban fájna, mint a rúgások. :)

mann 2008.10.26. 14:22:11

Lencs
Nem létezik. Bár sokmindent elkövettek, hogy ezt gondoljuk.

Lencse. 2008.10.26. 14:27:28

Most már látom. :) Megijedtem.

Ronaldo amúgy végtelenül aranyos, mikor kap egy rúgást, és valamiért az agyában a kapcsoló úgy billen, hogy színház helyett megpróbál továbbmenni, és apró léptekkel visszanyeri az egyensúlyát. Phil ezt most nem értékelte annyira. :)

Ayreon 2008.10.26. 14:41:33

Tony Adams és Joe Jordan kap lehetőséget a Pompey-nál.
Neil Warnock és Big Sam neve merült fel eddig, de egyik sem hivatalos.

mann 2008.10.26. 14:49:51

Lencse :DD

Tony Adams nevét olvasva kirázott a hideg.... :)

Közben alakul az x a Stamford Bridge-en ;)

Lencse. 2008.10.26. 15:27:22

Lesz itt még olyan csontzene a második félidőben, öröm lesz nézni.

Data4u 2008.10.26. 15:59:00

nagyon jól játszik a pool...
és lecserélték Áruló keane-t is...lett is rögtön 2 helyzetük :-)
cselszki meg kezd picit idegeskedni.
jó meccs. nem látom ki lőne gólt a cselszkinél...

Andree 2008.10.26. 16:06:24

A védelem jól játszik de a középpályán azért néha túl könnyen eladjuk a labdát. Carraghert viszont régen láttam ilyen jól játszani.

Data4u 2008.10.26. 16:17:31

úristen, ilyet sem láttam még idén,
TÁMAD a Spurs!!!
GOGOGOGOGO!!!

Data4u 2008.10.26. 16:18:55

GÓÓÓÓÓÓÓL!!!
Pável! Pável! Pável!

rizla 2008.10.26. 16:22:00

úristen, bekapcsolom a tv-t, 88. perc és vezet a liverpool a stamford bridge-en, mi van itt? a liverpool idén kihúzza télig?: DDDDDDDDDD

rizla 2008.10.26. 16:26:02

ezt nem hiszem el baszki

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.10.26. 16:28:31

No, kikapott a Chelsea otthon és ez az eredmény nagyon jót fog tenni a bajnokságnak. A Liverpool ennyi év tespedés után a nagyok mögött megérdemelne egy bajnoki címet, de még mindig nem tudom elhinni, hogy bakik nélkül végig képesek vinni a szezont.

BruceWayne 2008.10.26. 16:30:21

AKURVAISTENIT! MEGGYALÁZTÁK A CSENDŐRSÉGET!
azt hittem meglesz a 100 meccs... :-(
GO BLUES!
úgy látszik ez ilyen fordított pool szezon, remélem akkor most tavasszal lesz cumi.

poolfanati 2008.10.26. 16:30:41

nagyon jó játék carrától, aggőtől, maschától és xabitól!!! és ennyi kellett a győzelemhez stabil középpálya és védelem... makker gól volt az igaz és a chelsea is nagyon jól védekezett de megérdemelt volt mert meddő mezőnyfölnyre nem adnak pontot:D és csak mi jöttünk rá hogy távoli lövésekből lehet feltörni az ilyen védekezést szóval megérdemelt... kiváncsi vagyok amúgy hogy lett-e 40% a labdabirtoklásunk:D

Data4u 2008.10.26. 16:32:51

egy nagyon kedves barátom szerint nagyjából múlt héten el kellett, hogy fogyjon a szerencséjük egész szezonra, mert ezek a forditós meccsek azért néhol mákosak voltak...
a mai teljesitményük előtt le a kalappal.

macca17 2008.10.26. 16:35:03

nem lett, csak 36%, de kit érdekel :)))
még rengeteg van hátra, de azért figyelemreméltó dolgok történnek. nincs torres, és behúzzuk a meccset idegenben, hátrányból nyerünk, a csereemberek folyamatosan jól teljestenek, sok gólt kapunk, de többet lövünk. masch még a meccs előtt magabiztosan nyilatkozott: nehéz lesz, de nyerünk. csóváltam a fejem: mire ez a nagy önbizalom... aztán nézzenek oda:))))

mann 2008.10.26. 16:35:44

Jó kis rangadó volt. A Chelsea tekergetései semmit nem értek.
Ez a Riera gyerek jó vétel volt, Benítez kivételesen nem nyúlt mellé :).

bag 2008.10.26. 16:40:06

Nyertünk!!!
fegyelmezett csapatjátékkal és kiemelkedő egyéni teljesítményekkel.
Szép volt fiúk!
Hajrá Pool!

poolfanati 2008.10.26. 16:41:56

macca17: hát mascha komolyan gondolta mert nem sok mindenkit engedett át a félpályán:D ha meg valaki átment carra és aggő ott volt. apropó agger: jóhogy ilyen jó "tartalék" középhátvédünk van...
xabi alonso szabija gólt érdemelt volna és akkor 2-0 és nem rágom le az összes körmöm:-D

bag 2008.10.26. 16:50:41

hát azért annyira nem kellett rágni :)
így utólag persze...
A kékek legnagybb helyzete a balbekk szánalmas perdítése volt.
Megmondom őszintén nehezebb meccset vártam.
Az ellenfél ma nem fogott ki balami jó napot.
De ez mind nem érdekes, legyen az ő bajuk...
A lényeg h 3 pont előnnyel vezetjük a mezőnyt.
Mégha egyesek hitetlenkednek is , fájdalom ott is maradunk a tél után is!

ShanklyGates 2008.10.26. 16:52:55

YESSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!

poolfanati 2008.10.26. 16:56:52

bag: a 2-0 azért jobb mert akkor nem az történik mint az atletico ellen... de most már tudom hogy tőlük kell jobban félni:D

sepsta75 2008.10.26. 16:57:05

Öcsém, a Cselszki olyan gyengén játszott a 2. félidőben,mint a harmatos lepkefing.

LondonFC 2008.10.26. 17:01:53

Valahol itt olvastam, hogy a 'poolnak van valami házi haszonállata -konkrétan "malaca", -amit mostanság idegenbe is el szoktak vinni -vagy valami ilyesmi :))
Viszont a lényegen ez nem változtat, ma jobb volt a Liverpool, megérdemelten nyertek. De még messze a vége...

bag 2008.10.26. 17:07:59

hol vannak ilyenkor a már unalomig ismert észosztó Pool szidók?
na nem mintha hiányozna a fanyalgásuk...
gyerekek ez van. nyertünk és még sokszor fogunk!

rexford 2008.10.26. 17:10:29

Bag, én is azon morfondíroztam, hogy provokáljam-e egy kicsit a népet. Megelőztél.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.26. 17:27:56

"AKURVAISTENIT! MEGGYALÁZTÁK A CSENDŐRSÉGET!" - :-D, Hun van a Szabó bakter?

bag 2008.10.26. 17:37:42

Mielőtt vki elkékült fejjel vagdalkozna, ismerjük el sportszerűen:
Káprázatos VOLT ez a veretlenségi sorozat.
Grat, dehát elmúlt...

Lencse. 2008.10.26. 17:53:24

Ha jól látom, megindult a Tottenham.

sepsta75 2008.10.26. 17:58:13

Adebayor miért nem játszik?

Henke 2008.10.26. 18:03:31

A Tottenhamnél kezd beérni az ÚJ edző munkája :D:D

Woland 2008.10.26. 18:03:49

Telitalálat pötének : )

bár a 6-4 megint reálisabb eredmény lett volna! Gomest elkapta a Zrinyi-szindróma, minden beadásra kirohant és legtöbbször ellenfélhez öklözött a kapu meg üresen... nem is értem hogy nem kaptunk gólt.

Hatalmas meglepetés volt hogy Modric jól játszott. Sőt nagyon jól - és ráadásul pont egy izomcsapat ellen.

No lényeg a lényeg:
- megvan az első három pont
- nem tőlünk állitottak ki
- nem ellenünk itéltek tizit
- nem öltük a játékot
- Hutton nem csinált taplóságot
- King király volt
- Modric megmutatta hogy van benne kreativitás

ja, és gratula a Poolnak - rühellem őket, de a Stamfordon nyerni magáért beszél. Bár ez inkább a Chelsea-nek dicséret.

macca17 2008.10.26. 18:04:58

valaki egyszer megtaníthatna streamelni, mert így soha a büdös életben nem látom csapat meccseit...
mondjuk az összefoglalókat megnézem a lfctv-n, de azért az nem uaz.
poolfanati: aggerben mindig jobban bíztam skrtelnél, csak kell némi idő míg visszarázódik az éles meccsekbe. annak örülök, h carra is jól játszott, mert eddig elég sok - rá nem jellemző - bizonytalankodása volt

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.26. 18:09:47

Én kicsit úgy gondolok a Poolra, mintha egy spanyol csapat lenne az angol élvonalban. Szóval azok közül, akik megnyerhetik a PL-t, mindenképpen nekik szurkolok. És eddig nem is hiába.

Lencse. 2008.10.26. 18:10:37

Nem igazán jött be a jóslatom, a Chelsea annyira impotens volt (miután a liverpooli középpálya jó adag brómot itatott velük), hogy még különösebb hentelés sem lett a dologból.

mann 2008.10.26. 18:13:06

A fejszét Xabi Alonso forgatta, de ezért Webb Rierat büntette lappal ;)

mann 2008.10.26. 18:17:01

Mellékesen Robinho ma első mesterháromasát vállalta.

West Ham-Arsenal
Bendtner ollózik a tizenhatosról...életemben nem láttam ekkora gyertyát :DD

BruceWayne 2008.10.26. 18:38:23

Csöncsön: "Én kicsit úgy gondolok a Poolra, mintha egy spanyol csapat lenne az angol élvonalban"

ezen a kijelentésen most nem tudom sírni vagy nevetni kéne-e, már bocs..... mindenesetre érdekes gondolataid lehetnek :-)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.26. 18:41:14

Miért, Nerazzurri, sokkal több benne a spanyol, mint pl. az angol. Spanyol az edzője, spanyol egy csomó játékosa, ott van a fél spanyol válogatott, és a játéka sem áll távol a spanyol csapatokétól.

Kétségtelen, fura egy képződmény ez a Benítez-féle Pool; de még mindig szimpatikusabb, mint három (robotfocit bemutató, agyonhájpolt és agyonistenített) riválisa.

BruceWayne 2008.10.26. 18:52:43

na mer a pooltól fényévekre áll a robotfoci??? loll, ennyit fordult a világ a a tavalyi szezon óta?(idén vagy10 percet ha láttam a poolból, de élénken élnek még bennem a tavalyi meccsek, valamint benito "japán köztéri térfigyelőkamerás" írása)

bag 2008.10.26. 19:03:51

elhiheted öreg h engem sem igazán hoz lázba a bundázó olasz brigád, de néha azért belenézek a meccseikbe (a romát szépen elintézték)
az viszont már a te mérhetetlen szegénységi bizonyítványod h idén 10 percet láttál a remek Pool meccsekből.
de azért számolatlanul osztod az észt most is, a jól ismert patronjaidat puffogtatva, dehát változik a világ, ez már senkit nem érdekel, főleg a mai győzelem után...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.26. 19:05:05

Ja, én a Poolt (meg a többi angol csapatot) csak a BL-ben látom, meg most azért egész sokat néztem a Chelsea-Poolból. Messze nem annyira robotosak, mint az Arsenal (vagy a MU!) (vagy a Chelsea!!!).

Nem is értem, hogy az utóbbiaknak hogyan lehet egyáltalán szurkolni. No de mindegy, a szurkolás útjai kifürkészhetetlenek, és különben is: Forca Barca!

(És megy a Villéarreal-Atlético!)

BruceWayne 2008.10.26. 19:06:57

nincs EUSP 2-m, mit csináljak? de bazz, augusztus óta Joga Bonito megy az anfielden, a másik 3 nagy meg átvette a pooltol a betanítottmunkásfoci szerepet, vagy mi? :-)) mert tényleg érdekelne

BruceWayne 2008.10.26. 19:09:25

"bundázó olasz foci"
"Nem is értem, hogy az utóbbiaknak hogyan lehet egyáltalán szurkolni. "

még 2-3 ilyet az óvodai szintű közhelyparádékból aszt teljesen jó lesz a hangulat megint.

de szerintem meg a South Park tehet róla, meg Marilyn Manson

Lencse. 2008.10.26. 19:11:00

Csöncsön, te nézted ezt a meccset, vagy csak látatlanban örvendezel a latinos jogabonitó győzelmének? :DDD

Woland 2008.10.26. 19:15:42

hmmm...

a poolnak most jonnek az eredmények, de hogy valaki a szép játékra asszociáljon velük kapcsolatban... különösen a (szemét) Arsenal és a (tetves) ManU kárára, no az vicces. Sőt a Scolari-edzette (rühes) Chelsea is gyakrabban játszik szépen mint a pool.

Ha már asszociálni kell akkor Mourinho kékjei jutnak az eszembe róluk - ami eredményességet szem előtt tartva nem éppen rossz dolog. De a szép játék az más dolog, kevés csapatnak jön össze a kettő együtt.

rizla 2008.10.26. 19:19:23

arsenal=robotfoci
pool=joga bonito

LOL
csöncsön is szórja mostanában az öngólokat

rexford 2008.10.26. 19:20:41

Woland: az idei első győzelem után maradt energia egy kis gyalázkodásra is?

BruceWayne 2008.10.26. 19:22:11

én is mingyá megkapom hogy még mindig nem bírtam megemészteni a tavalyi BL nyolcaddöntőt :-)

Josénál is azért jellemző most is meg előtte is az eredményfoci, de ott azért a villantás is megy gyakran

BruceWayne 2008.10.26. 19:23:20

mit akarsz rexford, országos 1-es volt az a meccs, de tényleg... bár azt nem tudom megindul-e innentől a szekér

Leito 2008.10.26. 19:45:05

vacsoráztam, ittam még két jägert, ittam még két sört és most már képes vagyok higgadtan értékelni a délutáni gyalázatot...
ha valamelyik csapat megérdemelte azt, hogy megszakítsa a 86 meccset, akkor az a mai 'pool...
úgy játszottunk mint egy lánygimnázium... 90 perc, hazai pálya, 1 kaput eltaláló lövés, a legnagyobb helyzetünket pedig kibaszott Cashley Cole hagyta ki...
Amíg Di Santo és Belletti szintű cseréink vannak, addig sose leszek nyugodt egy sima bajnokitól se... Ráadásul a Hull következik, idegenben, az se lesz egy fáklyás menet...
C'mon you Blues!!!

Strigo 2008.10.26. 19:50:20

Liverpool meg a szép foci, ez elég röhejes. Vagy ha neked az a szép, hogy az utolsó percekben mindenki előremegy az ellenfél tizenhatosára és valahogy beküzdik, hát lelked rajta.

bag 2008.10.26. 19:56:28

na előjöttek az észosztók, és csak nyomják és nyomják... (egyik még be is vallja h nem nézi a Pool meccseit de azért is nyomja)
srácok nézzetek a táblára!
szevasztok

rexford 2008.10.26. 20:01:55

Na itt az örökzöld téma, a "Liverpool meg a szép foci".

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2008.10.26. 20:05:16

A kommentekből rohadtul lejön amúgy, hogy a Liverpoolt osztó arcok 90%-a csak az eredményeket olvassa, de a meccseket nem látja.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.10.26. 20:23:11

Most olvasom egy mások fórumon, hogy legutóbb, 86 meccsel ezelőtt az arsenal győzött a stamfordon, és akkor bajnokok is lettünk - Liverpool: ómen?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.26. 20:25:43

Ha jól számolom, ez 5-9 a kommentelők javára. Gratula polo0723-nak!
Kár lett volna, ha nem jönnek meg ezek a tippek!;)

Woland 2008.10.26. 21:17:41

rexford,

hol itt a gyalázkodás? nekem a mai poolról José Chelsea-je jut eszembe és nem a Barcelona vagy a Sao Paolo. A Poolt az utóbbi évek Chelsea-jéhez hasonlitani miért gyalázkodás?

Csöncsön úr megjegyzésére reagáltam amúgy - és fenntartom a véleményem hogy a Liverpool nem játszik szemetgyönyörködtetően.

Amúgy nem kaptam lehetőséget ma a Lane-en úgyhogy sokmindenre maradt energiám : ) simán befogjuk a Scousereket februárra! : ))

crouchy 2008.10.26. 21:22:35

Nah ez má döfi volt. Kár hogy nem láttam, de miattam ne lássam soha csak nyerjünk. amúgy azt azért én is túlzásnak tartom h joga menne az Anfielden, de szerintem szórakoztató meccseket játszunk . Mondjuk nem mindig az egész szórakoztató, hanem ált csak az egyik félidő. A lényeg hogy aki poolos az örüljön, de ne legyen nagy a pofája, aki meg nem poolos az nézzen meg egy meccset, szerintem tetszeni fog, ha nem akkor meg viselje el hogy mások örülnek.

Morike 2008.10.26. 21:27:10

Na, csak sikerült kitömnünk a Wigant. :)

A gólszerzők a szokásosak (Barry, Agbonlahor, Carew) + Sidwell a bajnoki bemutatkozása után két perccel szintén beköszönt, sima 0-4.

Szerdán jöhet a Blackburn a Villa Parkban. :)

rexford 2008.10.26. 21:27:55

Woland, már önmagában az is gyalázkodás, hogy a Chelsea-hez hasonlítod a Poolt.

rizla 2008.10.26. 21:31:10

"aki meg nem poolos az nézzen meg egy meccset, szerintem tetszeni fog, ha nem akkor meg viselje el hogy mások örülnek."

szerintem az égvilágon senki sem bántotta a poolt, még én is elismertem már idén, hogy tudnak ezek jól focizni.
de attól még egy égbekiáltó baromság, hogy a liverpool A jogaspanyol csapat, az arsenal meg nyomja a robotfocit, lol

crouchy 2008.10.26. 21:36:54

rizla: nem nagyon bántották szerintem se, ezt csak azoknak írtam akik nem láttak még pool meccset, és mondjuk majd kifognak egy everton-elleni első félidő-szerűt, és akkor majd jönnek hogy úristen ezek hogy vezetnek, hogy lehet ezt szeretni.

Bite Yer Legs 2008.10.26. 21:55:30

"Hutton sajna egy igazi tapló, nincs mit szépiteni rajta. amit Sörensennel csinált eltiltással kellett volna illetni. Semmi különös nincs a srácban, hiba volt leigazolni. Maradt volna az a hisztis Chimbonda inkább. Skóciából igazolni mindig nagy lutri."

Baromság.

halareaal 2008.10.26. 21:57:46

ott lesz az Arsenal is a végén:) főleg ha a jó meccseiket a másik 3 nagy ellen időzítik.

Woland 2008.10.26. 22:21:45

Bite Yer Legs,

bővebben? láttad mit csinált Sörensennel? Spurs-drukkerként égett miatta a pofám. szerintem egy Rangers-szurkoló is beláthatja hogy Stephen-Hunt-szintű taplóság volt.
sajna amikor Hutton felmegy a támadásokkal vagy eladja a labdát vagy nagyon átlátszó módon szabadrúgást akar kicsikarni. szóval inkább maradjon hátul. Ott legalább nem csinál gyakrabban hülyeséget mint Assou-Ekotto vagy Bale. Szóval nem egy kurva nagy igazolás, átlagos jobb-bekk, nyolcmilláért főleg.

Ennek ellenére feljődhet még. Modric sem mutatott sokat eddig, ma viszont hihetetlen dolgokat művelt.

szóval, tisztelettel, melyik része baromság?

Bite Yer Legs 2008.10.26. 22:40:12

Nem a Sörensen-ügyre gondoltam, hanem a többire. Hutton érkezése után a Spurs egyik legjobbja volt télen, nem véletlenül adták el Chimbondát, aki egész egyszerűen nem fért be miatta. Hutton simán ott van a PL legjobb jobbhátvédei között. Idén pont a Stoke ellen játszott először egy hosszú sérülés miatt, az alapján a meccs alapján badarság leírni.

macca17 2008.10.26. 23:34:41

sztem a pool korábban is képes volt jó, szép focira, de nagyon rapszodikusan, soxor csak akkor, ha az ellenfél (az eredmény) rákényszerítette. mondjuk, olyan focit, mint az arsenal, elég ritkán láttunk tőlük (egyérintők kicsibe, szinte már kispályás foci)

Woland 2008.10.27. 04:13:38

Bite Yer Legs,

igy már érthetőbb.
örülnék ha ugyanúgy látnám Huttont mint te - számomra nem tűnt ki abból a csapatból amelyik a Ligakupa győzelem után összesen három meccset nyert meg a bajnokség hátralévő részében.

nyilván nem a Stoke meccs alapján itélem meg - kábé az összes meccsünket láttam mióta szerződtettük (kettő-három kivétellel). Nekem nem tűnik ki. Skóciában lehet hogy messze ő volt a legjobb, nem tudom.

Chimbondát már akkor kiszoritotta Hutton mikor még a Glasgow-London járaton ült. Az az ügy előre el volt döntve. De azt nem mondom hogy gyengébb lenne Chimbónál. Kábé egál a tudásuk szerintem.

Amúgy most olvasom hogy Sörensen elfogadta Hutton bocsánatkérését úgyhogy én is ejtem a témát és remélem hogy egyszeri kisiklás volt...

polo0723 2008.10.27. 09:13:05

Köszi a lehetőséget, büszke vagyok rá, hogy egyenlíthettem.
Sok sikert a továbbiakban!
Polo

poolfanati 2008.10.27. 09:18:30

19 év után jó lesz úgy is megnyerni a bajnokságot hogy egyesek szerint csúnya focit játszunk...
nerazzurira nem is reagálok még biztos nem heverte ki a BL-nyolcaddöntőt:D meg hát én úgy vagyok az interrel mint ő a poollal... a chelseasek meg ne épp a tegnapi teljesítményűk után pofázzanak szép játékról szerintem...
szerintem az is előrehaladás a poolnál hogy 2 rangadóból(európa múlt szezoni 2 legjobbja ellen) 6 pont és ez a lényeg.
hajaj amúgy bajban vagyunk mert egy ilyen jóformában lévő spurs ellen még bajunk lesz hétvégén :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.27. 11:46:30

Nem állítottam, Woland és a többiek, hogy "szemet gyönyörködtetőten" játszik a Pool, csak azt, hogy még mindig közelebb vannak ahhoz a focihoz, amit én kedvelek, mint a Big4 másik három csapata.

Valahogy én például az Arsenalban semmi fantáziát nem látok. TÖKÉLETESEN játsszák azt, amit tudnak, ebből a játékból könnyedén kialakítanak meccsenként vagy harminc helyzetet, és ennyi. A felszín alatt az Arsenal egy elviselhetetlenül unalmas csapat. De ugyanez a Chelsea is. (Meg a MU.)

Persze, mint mondom, én kibic vagyok, akinek semmi sem drága. A Villarreal-Atlético meccset például biztosan nem cseréltem volna el semmilyen angol bajnokira.

(Ja, tavaly láttam a Tottenham-Chelsea 4-4-et, az hasonló volt, mint ez a 4-4.)

poolfanati 2008.10.27. 11:50:13

csöncsön: én is láttam a villareal-atleticot, egy óriási meccs volt! nem is kell elcserélni, én néztem a chelsea-poolt és a villareal-atleticot is ennyire egyszerű:D sőt még a barca-almeríát is néztem:D

Everred 2008.10.27. 13:10:41

Hát, ízlések és pofonok, de erős a gyanú, hogy Csöncsön esetén egyszerű a dolog: kábé két angol bajnokit látott az elmúlt 10 évben, így aztán annyit tud a Liverpoolról, hogy sok ott a spanyol, ezért kedveli őket. Az, hogy ez a focijuk miatt van, csak vakítás, szerény véleményem szerint.

LondonFC 2008.10.27. 14:25:14

Khm, Uraim engedtessék meg...
Szép foci, joga bonito, iparos foci, stb... Én úgy tudom ezt a játékot gólokra játsszák, általában pontokért, nem látványra. Kötény cselért, esernyő trükkért, Ronaldinho-féle elastico-cselért (ami viszont hatalmas!!!) tudomásom szerint még nem adtak sem gólt, sem pontokat...
Lehet velem van a baj, de engem fenemód nem érdekel, hogy milyen játékkal nyer a kedvenc csapatom. A látványos, trükkös győztes meccs is csak három pontot ér, szintúgy mint a szürke, unalmas, bekkelős játékkkal elért győzelem... A lényeg a győzelem.

poolfanati 2008.10.27. 14:38:20

a newcastle/spurs csapat már 11 ponttal már 11. :-)

ZenZo 2008.10.27. 14:52:19

Na ideértem. Először grat a poolnak, ez munka volt, kétség kívül jobbak voltak, mint kedvenc londoni kékjeim. Másodszor forduljanak föl, 86 meccs, vazze... :)
Egyébként bűn rosszak voltak a kékek, megérdemelték ezt a pofont. Scolari Chelsea-je bármily látványosan keni el a Pompey vagy a Boro száját 4-5 gólokkal, a rangadókon fejben nem tud ott lenni. Már majdnem megégtünk a Spurs(!) ellen, aztán a ManU ellen is, a Roma-t még csak-csak behúztuk, de imbolygott a léc, hát most a Pool leverte. Kemény mérkőzés volt, de a védelmünk lányos zavarában adott egy gólt a Poolnak, akik a szokásos szervezettégükkel meg is tartották ezt. Sajnos a támadóink tegnap gondolták lehoznak egy viccet.
Anelkaval eleve nem is foglalkozom, szerencsétlen a karaktereket sem érdemli meg, remélem lassan a nézőtérre sem engedik be. De Malouda előhúzta a tarisznyából a tavalyi formát, és azon kívül, hogy majdnem kiállítatta magát, semmit nem csinált. Kalou legalább jól mozgott, bár 1-az-1-ben még kicsit kevés, de Scol meg lekapta a pályáról. Lampard és Deco úgy döntöttek, hogy inkább nem játszanak, csak úgy kimennek a pályára. Ennyit a támadószekcióról. Nagyon elkellne egy tökös csatár.

LondonFC 2008.10.28. 14:51:29

Zenzo

Ha már szóba hoztam a pontokat, bizony nálad a pont... Lasan égető szüksége lesz a Chelsea-nek egy fiatal, ámde fain csatárra. Az se baj, ha kettő lesz belőle... Bár egy már van, dee... - (di "Szántó")
Egyébként szerintem a középpálya is "öreges". Lampard 30, Deco, és Ballack viszont már elmúlt 30... Két-három éven belül kell majd egy fullos "vérátömlesztés", ami már lehet hogy elkezdődött. (di Santo, Kalou, Obi Mikel, Sinclair, Mancienne)
Anelka: a leigazolása szerintem inkább csak "tüneti kezelés" volt, a problémát nem oldotta meg, és valószínű nem is fogja megoldani, attól függetlenül, hogy jelenleg házi gólkirály.
süti beállítások módosítása