Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

AIK - IFK NORRKÖPING 2-0 (1-0)

2008.10.18. 13:47 nou san trafford

Az NST történetének első, kísérleti élő közvetítése során többek között szimuláltuk, hogy mi történik anthrax-támadás esetén, ha besül a házikészítésű részecskegyorsítónk, illetve ha bombatalálatot kap a Rákóczi úti fővezeték. A kísérlet sikeres volt, az eredményeket kielemezzük, és talán a jövőben is jelentkezünk hasonló próbálkozásokkal, amelyek nem biztos, hogy pont így fognak kinézni, és lezajlani. A kísérlet dokumentációja, melyet melegen ajánlunk a latin foci híveinek, tovább után elérhető.

AIK-IFK NORRKÖPING 2-0 (1-0)

Helyszín: Råsunda stadion.
Játékvezető: Jonas Eriksson (Bergsten, Brogevik).
AIK: 1 Tomi Maanoja - 18 Markus Jonsson, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 16 Pierre Bengtsson - 14 Kenny Pavey, 8 Daniel Tjernström, 15 Kevin Walker (5 Jorge Ortiz), 23 Mats Rubarth (26 Daniel Mendes, 9 Miran Burgic) - 10 Iván Óbolo, 29 Gabriel Özkan. Edző:Rikard Norling.
IFK Norrköping: 27 Nuredin Baklu - 10 Viktor Rönneklev, 2 Anders Whass, 8 Kristoffer Arvhage, 5 Mikael Roth - 14 Daniel Bamberg, 3 Richard Spong, 16 Magnus Samuelsson, 13 Eirik Dybendal (22 Felix Magro) - 24 Kevin Amuneke (20 Cristopher Telo), 11 Russell Mwafulirwa (19 Imad Khalili). Edző: Mats Jingblad.

Gólszerző: Óbolo (10., AIK), Mendes (82., AIK).

 


 

Közvetítés

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. Az utolsó percekre időzített katasztrófavédelmi gyakorlatunk alatt sem változott az eredmény, AIK-Norrköping 2-0. Az IFK sorsa ezzel megpecsételődni látszik, a fővárosiak viszont átmenetileg feljöttek a hatodik helyre.

Köszönjük a részvételt olvasóinknak, és a csapatoknak! További kellemes hétvégét kívánunk!

A kísérletnek hamarosan vége, de az már eddig is kiderült, hogy a Livescore-nál jobbak vagyunk.

86' Amuneke helyett jön Telo (NOR).

A taktikai érzékre visszatérve, könnyű dolog falábú vikingek helyére délamerikaiakat beküldeni...

85' Mendes helyett jön Burgic (AIK). A barzil elvégezte a melót, amire beküldték, mehet kurvázni ünnepelni.

82' GÓL! Mendes valószínűleg eldönti a mérkőzést - a gólpasszt a fű alatt a 64. percben bejött Jorge Ortiz jegyzi, 2-0. Norling mester valószínűleg dörzsöli a tenyerét, mert ekkora stratégiai érzékkel nemsokára leülhet a City padjára.

78' Özkan (AIK) kapuralövését regisztrálhattuk, és felvetődik bennünk a kérdés, hogy ilyen névvel hogyhogy még nem került be a svéd válogatottba?

Volt lövés és szöglet itt is, ott is. Az IFK kicsit csipkedi magát, de még mindig nem vagyunk elájulva tőlük.

75' Amíg dolgunk volt, itt nem történt semmi érdekes, Magro állt be Dybendal helyére (NOR). A Chelsea viszont rúgott még négyet a Borónak.

64' Jön Khalili Mwafulirva helyére.

61' A vendégek is szöglethez jutnak, csak azért hogy ne maradjanak el statisztikailag. De kéne már a gól. A padon sajnos nem ül igazi csatár.

A solnai (Stockholm) illetőségű AIK 1999-ben bejutott a BL-csoportkörébe, ahol a Barcelona, az Arsenal és a Fiorentina várt rájuk. Na ettől most messze járnak.

58' Hazai szöglet, 4-2 arányban jobb az AIK ilyen téren.

55' Dybendal (NOR) kaput talál, de csak hogy a statisztika szép maradjon.

52' Mendes (AIK) máris bekerült a jegyzőkönyvbe: gülá kott, azaz sárga lap.

51' Walker (AIK) lövése jó, de nem gól. Az új ember, Mendes (AIK) ugyanezt a figurát mutatta be - vagyis eltalálta a kaput.

48' Amuneke (NOR) lövése nem jó.

46' Dybendal (NOR) szabadrúgás, majd Amuneke (NOR) les, a szokásos...

Csere a hazaiaknál, a baloldali középpályás Rubarth helyére érkezik a brazil Mendes.

Már most érezzük, hogy egy egészen más Norrköping fog kijönni a második játékrészre. A statisztika alapján egyébként tejlesen kiegyenlített a meccs, kár hogy a játék képén és az eredményjelző táblán ez nem jön le. Tisztára mint egy kormányzati évértékelés nálunk. Most az a feladat, hogy a statisztikát alá kell támasztani gyakorlati lépésekkel, tehát többet támadni, cselek, trükkök, stb, ahogy ez Svédországban lenni szokott. (Egyébként tényleg, csak nem a skandináv játékosok csinálják.)

FÉLIDŐ. Az AIK szerencsés esetben még megcsípheti a semmit sem érő ötödik helyet, míg az IFK-nak ahhoz is mák kell, hogy az osztályozós helyre odaérjen. Közben Halljuk, hogy Scott Brown góljával vezet a Celtic a Felföldön, és nem hisszük el. A Cselzi is vezet Kálu góljával a Riverside stadionban.

44' Mindjárt vége az első félidőnek. Az AIK aktívabb, ami el is várható, hiszen utoljára tíz fordulóval ezelőtt tudtak nyerni. Az eddig három győzelemmel, és kiesésre álló Norrköping viszont nem számíthat sok jóra, ha nem indít rohamokat a második játékrészben.

39' Két les a hazaiaktól.

A metróépítők közben alighanem ráléptek a kábelekre, mert nagyon lassan csordogál a mérkőzés.

36' A brazil Daniel Bamberg (NOR) (nyilván Sándor leszármazottja) végre eltalálja az AIK kapuját!

Maatoja eddig kényelmesen terpeszkedett kapujában, mintha egy Ektorp kanapé ölelésében töltené szombat délutánját. (Ott persze ma sem kell dolgozni.)

 31' Az angol Pavey (AIK) lövésére a vendégektől a nigériai Amuneke (NOR) válaszolt, de egyikük sem talált kaput.

A hazaiak Djurgården elleni rangadóját az európai foci legnagyobb ütközetei közé szokás sorolni. Az AIK szurkolóihoz fűződik egyébként a svéd futball első huliganizmus által okozott haláleset: a Göteborg egyik szurkolója 2002-ben hunyt el egy randalírozás következtében.

24' Özkan (AIK), majd N. Johansson (AIK) lőtt a hazaiak részéről. A töröknevű svéd még a kaput is eltalálta, mely akciót szöglet követett. (Szögletarány 2-1)

15' Lövések (2-2) és labdabirtoklás (54-46) szempontjából kiegyenlített a találkozó. Van a pályán pl. malawi játékos (Mwafulirwa), de rasszizmusnak jele nincs.

10' GÓL! Óbolo (AIK) találatával vezetnek a hazaiak. Az argentín második szabadrúgása után szerezte meg a vezetést tizenegy méterről, a gólpassz az angol Kevin Walker (AIK) nevéhez fűződik.

7' Szabadrúgásokon (és a piros táblácskákon) kívül eddig még semmi komoly nem történt.

Az AIK egyébként a nagy hármashoz tartozik (Malmö, Göteborg), és az egyik legnépszerűbb svéd alakulat. A Norrköping legsikeresebb időszakát a negyvenes években élte meg, Czeizler Lajos edzősége alatt.

1' Az első lövésre 16 másodpercet kellett várni, a vendégek norvég balszélsője, Dybendal (NOR) követte el.

A hazaiak fekete mezben és fehér nadrágban futottak ki a pályára - tisztára mint a New Orleans Saints. A Norrköping fehér mezt és kék gatyát húzott.

A tizedik helyen álló hazaiakat csak távolról fenyegeti a kiesés, valamint az Európa ligás hely réme - nincsenek komoly veszélyben. A tavaly feljutott utolsó helyezett Norrköping viszont simán kiesik, ha most nem kezd el nyerni az utoljára július végén diadalmaskodó fővárosiak ellen.

8 komment

Címkék: élő allsvenskan aik norrköping

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr24720044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.10.18. 14:03:42

Súlyos hiba: nem említettétek meg, hogy rasszizmus elleni piros táblácskákkal vonultak ki a játékosok a pályára.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.18. 14:08:50

Pont erre vannak a kommentek. Ez egy kísérleti interaktív közvetítés.

szferi 2008.10.18. 15:26:28

donellx, hol lehet ezt streamelni? a myp2p.eu nem segít, csak csíkokat látok :(

szferi 2008.10.18. 15:31:41

átkapcsoltam chelseare :(

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.18. 15:41:17

Mi is hasonló problémákkal küzdünk, de nem csinálunk belőle akkora gondot, mivel csak kísérletről van szó;)

szferi 2008.10.18. 15:44:28

megnyugodtam, köszi :):):):):):):):)

Dandeer 2008.10.18. 18:29:18

Neeeee! Ne csordogáljunk! Könyörgöm! xxxD
süti beállítások módosítása