Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A gödör aljáról és pereméről jelentjük

2008.10.06. 14:42 _benito

A Tuttosport már be is mondta: Ranieri monnyonle! Nem fog. Spalletti sem, pedig ők még a Juvénál is mélyebbre tudták ásni magukat, két hét múlva az Inter ellen középhátvéd nélkül kell felvenniük a versenyt, ráadásul legveszélyesebb gólvágójuk, Panucci sem játszhat. A Milan sem tudott győzni, a két nagy(obb) csapat közül így csak az Inter és a Fiorentina húzta be a hétvégi meccseit, tovább hasít viszont az Udinese és az Atalanta. Némileg meglepő a Napoli genovai veresége, de ha hozzátesszük, hogy ezzel a Genoa száz százalékos otthonában, akkor már nem is annyira égő. Volt kilenc kiállítás – néhány közülük egész egyszerűen röhejes – jó sok gól, néhány komoly meglepetés, és Ibrahimovic belőtte a szezon gólját. Nincs már veretlen és nullapontos, Serie A, 6. forduló hajtás után.

A Juventus irigykedve nézi, hogy a Milan (a forduló előtt, persze) milyen míves lendülettel tört elő a pokol mélységes bugyraiból, és úgy határoztak, ezt nekik is ki kell próbálniuk. Örömmel jelentjük, a küldetés első fele kipipálva, a torinóiak megérkeztek a gödör aljára, és pofára érkezve, taknyos puffanással kiterültek. Múlt héten azt írtuk, Ranieri csapata képtelen bármiféle váratlan húzásra, most pedig kiderült, hogy ebben is tévedtünk, nem csak a Juve szezon előtti megítélésével, azt ugyanis még az elmúlt meccsek elborzasztó teljesítménye után sem vártuk, hogy az idegenbe szinte kizárólag szopni járó Palermo leveri az Olimpicóban a torinóiakat. A csapat rántja magával azokat, akikben egyébként bízni lehetne, Buffon és Giovinco is jobban emlékeztetett csapattársaira, mint azt a juventinók szerették volna, és erre a teljesítményre még az sem magyarázat, hogy Sissokót kiállította ez a szerencsétlen Tagliavento. A szépségtapasznak szánt Del Piero-szabadrúgást belepkéző Amelia sem tudjuk, mire gondolt pontosan, még kevésbé, hogy mi a célja a Juventusnak a jövőre nézve, mert a védelméből mostanában bohócot csinálnak még a középszerű ellenfelek is. Már ott tartunk, hogy Chiellini hiánya is csak azért tűnik fel, mert most épp nem ő helyezkedett kacagtatóan rosszul. Nagyon mély szarban van a Juventus, és egyelőre jelét sem mutatja, hogy innen vezet út felfelé. Egy biztos, ez a szünet most rohadt jól jön. (Juventus-Palermo 1-2)

Az Inter, mely ezúttal 4-4-2 rendszerben állt fel, ismét győzött, de meggyőzőnek változatlanul nem tűnt. Ibrahimovic egészen elképesztő góljával gyorsan vezetést szereztek, pedig előtte a Bologna előtt is adódott helyzet. A némileg felforgatott Inter-védelem állta a sarat, és fölényben is játszott a hazai csapat, a második félidőben pedig gyorsan meg is duplázta előnyét, miután Adriano büntetőből gólt szerzett (Ciampi sporttárs a büntető megítélésével bebizonyította, hogy nem olvasta a legújabb FIFA-határozatokat a kezezést illetően). Az Inter számára komoly figyelmeztetést jelent, hogy ismét nem sikerült kapott gól nélkül letudni a mérkőzést, ezúttal az a Cordoba hibázott óriásit (hiába adta a gólpasszt Zanetti, a kolumbiai hibája volt), akinek még biztosan kell néhány forduló, mire újra formába lendül. Egyébként is szerencsétlen dolog, hogy a középhátvédeket cserélgetni kell (ez áll a két botladozó szerencsétlenre, a Juvéra és a Romára is), ezen a poszton ugyanis az összeszokottság és a meccsrutin a legfontosabb tényezők, csak úgy nehéz ezeket megszerezni, ha a fele állandóan sérült, a másik fele eltiltott, aki meg éppen játszhat, az nincs formában. A döccenések ellenére az Inter a favoritunk (és ha Ibra nem lő mellé az üres kapunak, még meggyőzőbb is lehetett volna a mostani siker), de az olasz futball európai vesszőfutásának egyelőre nem látjuk a végét. (Inter-Bologna 2-1)

Szegény, szerencsétlen Romát már csak a Lazio szurkolói nem sajnálják. Spallettiék hétvégi veresége új fejezetet nyit a mumusok-mappában, a tavalyi megalázó vereség után ezúttal csak 1-0-ra kaptak ki Sienában, de ami ennél is nagyobb baj, hogy a csapat két épkézláb (értsd: ép kéz, láb. bocs.) védője is a kiállítás sorsára jutott. Panuccié megadható, de Mexesé hatalmas kreténség, tipikus esete annak, amikor a bírónak mérlegelnie kellett volna, hogy ér-e második sárgát a francia hisztirohama (ami szintén jogosnak tűnt egyébként). A Roma harmadik idegenbeli meccsét is elveszítette, ráadásul egyiket sem a Milan, vagy a Juventus ellen, egyelőre csak a hazai pályán megszerzett két győzelem miatt nem áll még ennél is közelebb a kiesőkhöz, de ha valamit nem találnak ki sürgősen, ez is megy a levesbe, mert a következő körben jön az Inter, ellenük pedig nem lesz jó taktika, hogy többet lövünk, mint kapunk. Mindezt hátvédek, irányító, szélsők és szerencse nélkül. Szép feladat, tessék felnőni hozzá. (Siena-Roma 1-0)

Simán elbukhatta volna a Milan is a meccsét, szerencséjükre azonban a Cagliari támadói, Acquafresca és Larrivey pont úgy bántak a helyzetekkel, ahogy Pato és később Seva és Inzaghi. A Milan győzelme esetén feljöhetett volna az élmezőnyre, de annyira még úgy látszik, nem jók, hogy a futball istenei gólt ollóztassanak Seedorffal, aki a csapat egyetlen kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtó játékosa, és külön furcsa, hogy fordulóról fordulóra másról gondoljuk azt, hogy képes lehet odaérni az Inter közelébe (a most ott héderezők egy idő után úgyis leszakadnak). Egy valamire azért jó volt ez a meccs, valószínűleg így nem vágják ki az első pontjait pont a Milan ellen szerző Allegrit Szardíniáról. Megfigyelték már az urak, hogy a Milan ellen szerezte eddigi egyetlen pontjait két kieső, a Bologna és a Cagliari is? Csak azért kérdezzük, mert egy másik önveszélyes helyen tanyázó csapat érkezik a következő fordulóban. (Cagliari-Milan 0-0)

Nemcsak győzött, de jól is játszott a Fiorentina, mely igazából esélyt sem adott a Chievónak. Gilardinót kell ismét kiemelnünk, hiszen a mindent eldöntő gól mellett többször került helyzetbe. A lilák kapufát is lőttek, fölényük értékéből pedig csak keveset von le, hogy a Chievóból nagyon korán kiállították (a forduló kilenc kiállítása közül ez volt a legkevésbé vitatható, Scardina konkrétan lemészárolta azt a Semiolit, akit a beharangozónkban Palermóba igazoltattunk), hiszen végre idegenben is erejéhez méltón teljesített Prandelli csapata. Kicsit hullámvasútas ez a kezdés, de a Fiorentina kezd magára találni, és nem lesznek rosszak. (Chievo-Fiorentina 0-2)

Hihetetlen jó meccset játszott a Genoa a Napolival. A két magát általában közmegelégedésre csipkedő csapat egyébként is jó szezont fut, most pedig ötgólos, két kiállítást hozó rangadót kerekítettek, melyet ismét a hazatérő Milito gólja döntött el. A Napoli már az első percben vezetést szerzett, a Genoa azonban fordított, majd el is lépett, de a végére kilenc emberre fogyatkoztak, az utolsó negyedóra mégis kevésnek bizonyult a nápolyiaknak az egyenlítéshez, a szépítőgólt szerző Denis a 94. percben fantasztikus védést csalt elő Rubinhóból. Szeretjük az otthonában száz százalékost Genoát is, de még jobban az idegenben is tökös Napolit. (Genoa-Napoli 3-2)
Az Udinese leverte a Torinót, és már második, de a Quagliarella duplájával behúzott meccs nem volt ennyire egyértelmű. Először is a Toro szerzett vezetést, de Bergonzi a forduló többi hülyéjének nyomába eredve nem adta meg Bianchi gólját, és Handanovicnak is többször kellett előhűzni egy-egy bravúrt, mint szerette volna. Az udineiekkel idén is számolni kell, a Toróval pedig komolyan idén sem kell, de legalább nem fáj őket nézni, mint tavaly. (Udinese-Torino 2-0)
A genovai emberhullásban nem akart lemaradni a város másik csapata, a Sampdoria sem (ha már a táblázaton sikerült), ők is kilencen fejezték be az Atalanta elleni meccsüket, és az a meglepetésünk van, hogy nem Cassanót állították ki, pedig kis híján összeverekedett Donival a pályán. Kispolgári ízlésünk nagyon kívánta volna, hogy így legyen, de sajnos ez elmaradt, örüljünk helyette a hat gólt és két kiállítást hozó meccsnek. További érdekességek: Floccari adott gólpasszt Doninak, nem fordítva, az Atalanta ötödik, a Sampdoria 17., egy pontra a kiesőzónától. Itt a második porba hulló fej? (Atalanta-Sampdoria 4-2)

A tabellát változatlanul vezető Lazio hiába borította fel a pályát, nem sikerült megvernie a masszívan védekező Leccét, sőt, még a rómaiak örülhettek a pontnak, hiszen Simon Inzaghi a bátyó egymillió hasonló góljából lekopírozva egyet a 88. percben hozta vissza az elveszettnek hitt reményt. A Lazio klasszis csatárai nem fogtak ki jó napot, pedig tovább növelhették volna előnyüket a góllövőlistán, mert helyzetük, az akadt bőven. (Lazio-Lecce 1-1)
A Catania emberhátrányban is megvédte az egyik pontot Reggio Calabriában, és változatlanul részegítő magasságokban áll, igaz, most már a másik szicíliai csapat mögött. A Reggina még nem tudott nyerni, és második döntetlenjével jottányit sem lépett előre igen szomorú helyéről, ráadásul Firenzébe utaznak a pauza után. (Reggina-Catania 1-1)

84 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr95699522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabez 2008.10.06. 15:39:58

Idén már tuti nem. ;P

Juvésok, Romások: kaptok egy ilyent store.inter.it/dettagli.asp?cat=719&id=I8860&ric=&sposta=
ha az Inter megint bajnok lesz - sokat segítetek, köszi! :-)

"Szegény, szerencsétlen Romát már csak a Lazio szurkolói nem sajnálják. "
Ez övön aluli volt...a sajnálatnál nincs rosszabb, még az utálat is jobb.

hófehérke (törölt) 2008.10.06. 15:42:53

Gabez,
bár bírom a macikat, de nem ilyen mezben :)
azért kösz.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.10.06. 15:48:39

mister moggi szelleme szállta meg sienát ezen a hétvégén. a következő calciopolinál el kell majd számolni ezzel a vasárnappal is az ....istáknak.
FORZA ROMA

hófehérke (törölt) 2008.10.06. 15:51:33

kösz, de még mindig nem az igazi :)

calcio_di_rigore 2008.10.06. 15:52:34

Persze, hogy idén. Miért szerinted meddig tarthat az, hogy az összes klasszis játékos egyszerre van szar formában?:) Ez egy rossz vicc.
Ennek a csapatnak van tartása, karaktere és akaratereje, én nem féltem őket.
Ranieri pedig természetesen maradjon, minimum a szezon végéig, mi nem vagyunk Palermo (mégha nekik most véletlenül be is jött a váltás:))

kroos 2008.10.06. 15:56:53

,,Ciampi sporttárs a büntető megítélésével bebizonyította, hogy nem olvasta a legújabb FIFA-határozatokat a kezezést illetően"

bocs de ez nekem nincs meg.miröl van szó?milyen határozatról?

calcio_di_rigore 2008.10.06. 15:58:30

nektek nem egy gyík a kabalaállatotok? szegény maci, hiába kapálódzott.:)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.06. 16:37:40

nem számít kezezésnek, ha a játékos lábáról pattan fel a labda a kezére, mert akkor biztosan nem szándékos.

calcio, most kicsit sötétebben látom a dolgokat, mint te, de mindkettőnk érdekében remélem, hogy neked lesz igazad.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 16:47:16

Azt vágtátok, hogy Inzaghi Öcsi négy év után először rúgott bajnoki gólt?

Ami meg a Romát illeti, továbbra is azt mondom, hogy 10 fordulónál lehet ítélkezni, addig még behúzhatunk négy meccset és máris az élmezőnyben találhatjuk magunkat.

Ha két hét múlva elkapnánk az Intert, az adhatna erőt és mindent lebíró akaratot. Bízom benne, hogy sikerül. Az előjelek viszont nem kedvezőek, aki nem sérült az különböző válogatottak edzőtáboraiba vonul (igen, még Perrotta is). Szóval tényleg komoly feladvány előtt áll a csapat. Jelzem Spalletti első szezonjában is botrányosan kezdtünk aztán egy olasz győzelmi rekordba meneteltünk.

Gnyoka 2008.10.06. 17:05:05

Perotta vonuljon be, és maradjon is ott, amíg fel nem tudja fogni, hogy ha felé rúgják a labdát, az valószínűleg egy passz akar lenni.
Riisének nincs esetleg valami borzasztó fontos dolga bárhol máshol a világon? Csak nem Rómában!

kisbukti 2008.10.06. 17:33:21

_benito ne izgulj, a télen majd érkezik Cannavaro, és járókerettel ugyan, de megmenti a juvét!:)))

krysal 2008.10.06. 17:48:22

Vigyázzunk, mert _benito is megírja lassan a Torinói Gödröt... (Bár ha ez kell hozzá, mint a panchoé a barcának, fene bánja...)

Erős formahullás, de azért temetni nem kell az idényt. Bár ezt már kroos óta tudjuk, én menthetetlen romantikus vagyok...

Mindenesetre: Calcio! Neked legyen igazad!!

krysal 2008.10.06. 17:50:12

OFF(kroos, mielőtt belekötnl, hogy milyen drukker is vagyok én, jelzem, Istenigazából Real Madrid, de ha ők nem lennének, erősen tusakodnék a Juve_Arsenal páros között... Bocs az ide nem passzoló commentért, gondoltam, megspórolok egy oda-vissza szólogatást:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 18:06:17

Gnyoka, az ezzel a Riisével tényleg jó nagy bakot lőttünk. Szerintem Rafa Benitez hasát fogta röhögéstől, hogy sikerült ennyiért eladni. Ez csak annyival jobb, mint Vanczák Vili, hogy néha elsül a bal lába.

PonPonPataPon 2008.10.06. 18:23:14

nem csak a bírón ment el a siena-roma meccs farkas szempontból, szvsz megint fingok voltak a srácok, a tavalyi önmagunkhoz képest ez k. kevés... talán egy-két megmozdulást láttam ami halványan hasonlított a tavalyi Romára. könyörgöm, ugyanaz az edző, és majdnem teljesen ugyanaz a középpálya mint tavaly, az előző év jelentős darabkája is elment azért Totti nélkül, mégis tudtak normálisan és SIKERESEN játszani... ezért nem magyarázat hogy két-három ember le van sérülve, meg épp felépülőben van... a tegnapit meg egyszerűen nem értem, Mexest ismerjük eldurran az agya néha benne van a pakliban, de Panucci... hogy lehetnek ilyen gyökerek hogy az inter elleni meccs előtt kiállíttatják magukat??? az olimpicoban meg végigézhetjük kb. hatvanezren két hét múlva meg a világon még ki tudja hányan hogy ibra&co szanaszét szopatják a jobb esetben a Juan-Loria, rosszabb esetben Cassetti-Loria (Uram irgalmazz, nem is tudom melyik meccset játszották így valamikor az elején, besírtam rajta) védőpárost... rohadt nagy felelőtlenség a csapatot meg a szurkolókat ilyen helyzetbe hozni! mikor láttam Spallettit ahogy üti a fejét a francia kiállításánál, hát én csak félig éreztem így, inkább Mexes fejét ütögettem volna... bakker... no mindegy, Forza Roma!

Steve73 2008.10.06. 18:23:27

Várhatunk még pár fordulót, csak addigra már tényleg nem marad más, mint győzelmi rekordoknak örülni és szurkolni annak, hogy meglegyen a sima BL indulás is.

Forza Roma!

Gnyoka 2008.10.06. 19:46:03

nagy bakot? popp! jobb lett volna ha marad a kis antunes, igaz szaladgált össze-vissza a kisgyerek, de benne legalább volt valami spiritusz, vagy mi...
de van 2 hetünk, juan már be tudott jönni cserének, tehát javulgat. és mostmár igazán meggyógyulhatna tonetto és cassetti is!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.06. 20:02:35

Perrotta már bizonyított, neki csak jól kell játszania, és fog is.
Miért lenne olyan nagy bajban-szarban a Juve: BL-ben megy, bajnokságban négy pont a hátrány. Voltak jó meccseik. Meg rosszak. Szerintem az hibádzik még náluk, hogy most is a kezdőben heten voltak most-igazoltak, nem ismerik eléggé egymást, még Giovinco sem rutinos, Del Piero már nem fog meccsről-meccsre jó lenni.
Ez nem olyan, mint a magyar ..., hogy egyre ..., ez csak jobb lesz! Tuti! :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 20:05:23

Gnyoka, ja csak most Juan megy a brazil válogatottba megint , ahol legutóbb is lesérült.

De ez a Capitano körüli lassan egy éves a legaggasztóbb. Lehet, hogy őt már nem látjuk csúcsformában játszani.

Antunest csak kölcsönadtuk, ő még fog játszani nálunk és ha ez így megy tovább már télen visszaránthatjuk.

Romanista 2008.10.06. 20:13:30

ha Loria kezd az interellen akkor én lebattyogok a Teveréről, lerángatom és beállok helyett, legalább esztétikusabb vagyok, ami ugyan nem nehéz, de legalább valami. még talán gyorsabb is.
játszana a Brighi középen, tán még az is jobb lenne.

olyan nincs hogy jogtalanság (?) miatt elengedik az eltiltást? bár ha jobban belegondolok hogy KIK is jönnek...

Gabez 2008.10.06. 20:24:26

Megnézve az összefoglalót, Mexes lapja teljesen jogos, arrogáns pulykakakas a csávó, inkább gyengíti a Romát, mint nem (Samuel vagy Juan mikor csinált ilyeneket?), Panuccié viszont véleményes...alig ért hozzá a csatárhoz, az máris dobta magát. Már öreg a fickó, látszódott rajta most.

Gabez 2008.10.06. 20:40:12

Akkor Samuel is pulykakakas :P

Romanista 2008.10.06. 20:49:26

:D naja, most ez mindegy is szerintem.
és egyébként Panucci nem elsőre kapta a piros?

Gnyoka 2008.10.06. 21:14:09

ambrisini is kiborult és belepüfölt a lasztiba, erre rosetti szólt neki, hogy csillapodjon már le. ennyi. azért mexes nem egy ordas bunkó, aki csak a kértyamutogatásból ért.
romanista szerintem legyen cassetti loria helyén, te meg csavard le a pályáról riisét! lééééégyszi! :o)

Romanista 2008.10.06. 21:20:56

és akkor Cicinho-Casetti-üvegcsontúJuan-Tonetto/én?
:D
viccet félretéve, talán ez lenne a legjobb, bár sajnos már nem nagyon remélek semmit. csak emelt fővel jöjjünk le a pályáról.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 21:32:01

Gabez , de hogy lett volna jogos. Ott kezdődött , hogy ő jött volna szabaddal. Panuccié meg szerintem még csak fault sem volt. Elismerem, hogy szarul is játszottunk, de Bordeuxban is teljesen váratlanul fordult a meccs. Szóval ki tudja mi lett volna tizenegy-tizenegy ellen.

Egyébként De Rossi klasszis teljesítményre lenne képes középhátvédként, de akkor meg a középpályáról hiányozna.

Gnyoka 2008.10.06. 21:38:54

elég lesz ha szurkolsz, de torkodszakadtából ám!
nyugi, nem leszünk ám mindig olyanok, mint valami rehab szanatórium.
mmm, nem tudok sehogysem olyan lelkesítő lenni, mint popp. :o)

Gabez 2008.10.06. 21:41:21

popp: onnan láttam az öf-t, hogy hátulról jött Mexes és lábbal együtt vitte a labdát - utána meg bepipult, ami érthető, de nem elfogadható. no mindegy, két hét múlva úgysem rajta múlott volna a meccs...

ha az inter most összeszedné magát, elég durván elbánhatna a romával, más kérdés, hogy ez nem szokás...0-1 vagy 1-2 lesz, esetleg 1-1. majd a lecce és a siena ellen kell megnyerni a bajnokságot, nem igaz...

giacinto 2008.10.06. 21:55:35

Azt a Roma-féle 11 (?) meccses győzelmi rekordot döntötte meg nagyon csúnyán az Inter 06-07-ben 17 meccsesre. Udinétől-Udinéig :)

Hispan07 2008.10.06. 22:06:39

inkább kapjunk sokat, de lőjünk eggyel többet, mint ez a vacak 0-0 méltatlan a milánhoz egy kájári ellen... no mindegy, az Úr adja, az Úr elveszi, kár érte, de lesz majd valami.

viszont valaki nagy guru mondja már meg, mi van ezzel a Flamini fiúval? a dinnye is fejelt már interverőt, a kozák is bepréselt egyet, de a legtöbbre hivatott igazolásunkkal mi a búbánat van?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 22:11:42

13 meccses volt Roma sorozata, az utsó még teljes bajnokságban.

ericcartmen 2008.10.06. 22:41:57

Szerintem 11 meccses volt a sorozat. A 12ik lett volna az inter,de materazzi kiegyenlitatt a 85. percben

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.06. 23:37:46

Igen és a Lazyo elleni derbi volt az utolsó, mikor góloknál, az azelőtti meccsen megsérült Capitanohoz szaladt ki az egész csapat. És lehet, hogy tényleg csak 11 volt.

kroos 2008.10.07. 07:55:33

OFF krysal: meg sem fordult a fejemben hogy számonkérjek rajtad valamit is.És én szintén kedvelem az Arsenal-t.De! Wenger tevékenysége elött (boring-boring arsenal) nem volt ez igy,és ha egyszer elmegy,gyanitom változni fog a klubb politikája.
Sajnos. Szoval egy ember miatt nehéz lenne drukkerré válni.

ON

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.07. 11:48:30

Romanista 2008.10.06. 20:30:05

Samuel a pulykakakas, mikor cordoba szabálytalankodott, a Ajaxos csávó meg könyökkel fejbekúrta csak úgy. Volt képe felháborodni. ÉS igen ezzel felmentjük a Roma játékosait, mert azok sose csinálnak ilyesmit.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 13:14:03

GC, azért az vitathatatlan, hogy C. Ronaldo és talán Van Bommel után-mellett Materazzi és Ibra a világ két leggyűlöltebb játékosa -legalábbis mindkettőnek bérelt helye van a világ köcsög válogatottjában. Mindegyik a durvaságának és az arroganciájának -kivéve C.-t , mert ő pusztán az utóbbinak - köszönheti ezt a megtiszteltetést. Ha meg az említett négyből kettő egy klubban játszik, akkor óhatatlanul vetül valamennyi a klubra is a jelentős tulkok negatív megítéléséből.

krysal 2008.10.07. 13:33:37

Kroos, értem, mire gondolsz - átnyaltam párszor a Hornby könyvet, meg emlékszek a Wengertelen időkre:) Reméljük, nem csak Wenger képes nyarat tenni:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 13:40:52

Szerintem Wenger megváltotta az Arsenalt ebből a szempontból, nem hiszem , hogy vissza állna a boring, boring foci, mert évtizedeken át ezt címkét viselte az Arsenal. Egyébként a Wenger előtt Merson-Wright-féle csapat sem játszott annyira unalmas focit már. Nyertek ők bajnokságot és KEK-et és FA kupát is pár éven belül.. Arról már nem is beszélve, hogy fölnőtt egy, lassan két generáció, amelyik csak a Hornby könyvéből ismeri a Boring, boring Arsenal kifejezést.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.07. 13:50:58

ad1) Igazából nem értem, mitől arrogáns Ibra, attól hogy büszke arra, hogy jó játékos. Talán olyan ember mondja, hogy beképzelt arrogáns, aki jobban focizik nála.
ad2) Totti, minden áldott alkalommal feldobja magát mihelyst lehet. következtetés, az egész Roma egy promadonna csapat, és amikor nem hiszi el a bíró a szabálytalanságot, a földhöz csapkodják a labdát következtetés arrogáns tulkok.

neeskens 2008.10.07. 13:56:36

A Juve meccset láttam a fordulóból. Sajnos tényleg bajban van a csapat, nemcsak az eredmény miatt,, hiszen Sisokko kiállítása elég korán jött és a Palermo szerintem jó kis csapat.
Hanem mert nem tudtak helyzeteket kialakítani, fölényt kiharcolni. Elől Amauri tényleg erős, mint a barom, de mintha csak DelPiero tette volna oda magát rendesen.Tök kilátástalan volt az egész, egyedül abban lehetett bízni, hogy Alexnek még egy szabadrúgás beakad.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 14:05:35

Re: GC '
1. Persze Ibra a tipikus nice guy, nem igaz? Csak rá kell nézni, az ilyenre mondják, hogy még saját magának sem köszön. Azon kívül meg a könyöke mindig kint van és többet rúg oda, mint egy átlagos védő. Emellett persze kétségtelen, hogy egyedülálló fizikai adottságaihoz képest még roppant technikás is, jól lő távolról, jól cselez és az összjátékban sem elveszett, viszont néha hajlamos a látványosabb megoldást alkalmazni, mint az egyszerűt. Ebből láthatod , hogy nem vitatom képességeit, de azt is megtudom mondani, miért utálom.
2. Totti tényleg dobálja magát, de az is biztos, hogy az ő hozzá hasonlóan briliáns technikai képességű játékosok sokkal többet kapnak, mint az átlag. És a köcsög Jancsi játékvezetők éppen őket védik legkevésbé, így ebből típusból a legtöbben dobálják magukat. Egyébként ha hallottad volna egyszer is mint hördül föl az Olimpico népe, ha csak hozzáérnek, te is rájátszanál a helyében.

Végül én nem mondtam, hogy az Inter tulokcsapat, csak annyit, nem csoda, ha vetül rájuk két olyan jelentős tapló negatív megitéléséből, mint Mátrix vagy Ibra.

Gabez 2008.10.07. 14:36:19

Az igaz, hogy Ibra és Materazzi nem vmi széplelkűek, hívhatjuk őket bunkónak is bármikor, de bunkó Totti és Mexes is, vagy de Rossi is, pl. Szal nem kell a szomszédba rohannod egy kis könyöklésért, kedves popp ;) Ilyen szinten kevés ember tudja kontrollálni önmagát, szerencsére vannak kivételek.

Az meg, hogy kit utálsz szelektíve, a te dolgod. A lényeg a tabella és hogy ki mennyire tud focizni.

Gnyoka 2008.10.07. 14:38:58

éredekes vita...le is szűrtem belőle, hogy valószínűleg tudathasadásos vagyok, mert ibra és totti is szimpatikus nekem. vagy esetleg én is egy köcsög vagyok... (upsz, és még materazzit is bírom)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 14:44:08

nem maradt ki a g és az ny közül egy e ;-)? Tottit meg Mexest én is bírom :-D.

Egyébként a szomszéd tulka mindig taplóbb.

Gabez 2008.10.07. 14:45:00

Gnyoka: mert más a mércéd :)

én csak azt akartam mondani, hogy "bunkók" mindenütt vannak, kérdés, ki mennyit van címlapon

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 14:46:43

nem maradt ki a g és az ny közül egy e ;-)? Tottit meg Mexest én is bírom :-D.

Egyébként a szomszéd tulka mindig taplóbb.

Gnyoka 2008.10.07. 15:17:46

popp, ez a kérdés már többször felmerült velem kapcsolatban, szóval lehet benne valami. ;o)
az ibra féléket azért bírom, mert színt visznek a fociba, lehet róluk vitatkozni. aki meg szépen csendben teszi a dolgát, azokat meg azért bírom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.07. 15:37:43

Hát érdekes kérdése, ez a játéknak, a való életbe nagyon kedves ember vagyok, meg barátságos és közvetlen, de mikor régen kosaraztam, küldtem dialízisre 1-2 embert. :) És a könyököm is 1-2 ember hátából állt ki. Akkor most köcsög vagyok? :PP

Én a fociba az erős agrasszív játékos szeretem ezért szeretem az olasz bajnokit, és utálom a brazilokat. Azon a véleményen vagyok inkább legyen keméyn egy meccs, minthogy dobálják magukat a játékosok ha kell ha nem.

Paul Newman Jr. 2008.10.07. 15:39:54

'ezért szeretem az olasz bajnokit' - ez most valami irónia, ami nem jött át nekem?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.10.07. 15:45:13

ja, az angol a futóköcsögök középreívelők hazája, a spanyol a próbálok technikásan játszani, az német. mindenből egykicsit próbálok se semmi sem jön össze, az olasz, meg a nem kapok gólthabeledöglesz, már pedig bele fogsz ha megpróbálod, stílust alkalmazza.

halareaal 2008.10.07. 15:53:20

igazából Materazzit is csak a vb döntő óta utálják ennyire. azelőtt is bunkó volt, mint sokan mások, de ha egyrészt nem javul fel a játéka, és nem lő 10en akárhány gólt az egyik szezonban belsővédőként, másrészt pedig nem akasztja ki Zidanet, akkor semmivel sem lenne hirhedtebb mészáros, mint mondjuk Samuel vagy a többi argentin védő. sőt, azis lehet, hogy mondjuk Terryvel v Cannavaroval hasonlítgatnák, akik szintén zseniális védők általában, és szintén vannak durvaságaik (igaz Cannavaro csak azóta szabálytalankodik feleslegesen sokat, mióta a Realban van)

halareaal 2008.10.07. 15:55:57

Ibrahimovic fantasztikus egyébként.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.07. 17:52:06

olaszrajonóként mondom, hogy nem úgy van ahogy mondod: ,,igazából Materazzit is csak a vb döntő óta utálják ennyire"
it.youtube.com/watch?v=dlaqsOPlt-0

Aki ismerte őt, az inkább előtte nem volt oda érte
:((

giacinto 2008.10.07. 18:40:17

Lehet hogy furcsa lesz amit irok, de a VB döntő óta gyakorlatilag nemigen volt olyan kirívó durvasága. Ha jól emlékszem 1 szer állították ki azóta, a 4-3-as derbyn, mikor a gólját ünnepelte :S

giacinto 2008.10.07. 18:42:06

Amelia, De Santis, Curci. Ezek vannak olazs keretben. Pokol. Miért nem hívják be Toldot? 36-37 évesen is tud annyit, mint ezek itt 3-an összesen...

halareaal 2008.10.07. 18:45:37

igen, én is írtam, hogy előtte ugyanolyan bunkó volt, sőt talán még durvább, de ez csak azután tűnt fel a nagyközönség számára, miután híres topjátékos lett. az ilyen youtubeos videók is a Zidane-affér után terjedtek el igazán, én pl csak az azt követő héten legalább 10 helyen láttam belinkelve Materazzi gaztetteit. de attól még nem biztos h ő a legbunkóbb játékos.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.07. 18:59:18

hala,
akkor a magam nevében mondom, hogy előtte még nagyobb gazembernek tartottam, mint most :))
Hogy jót is mondjak róla: a vébén, mikor az ausztálok ellen leküldték, bár elmélkedhetett volna hangosan, uralkodva magán, lement. Sztm a döntőben a tizenegyesnél is begurulhatott volna, mert...
De Rossin is gyakran látom, hogy érzi a felelősséget. És ez jó!

calciomax 2008.10.07. 19:14:03

Matrix kifejezetten lehiggadt és nemcsak önmagához képest. A VB-n meg nagyobbat játszott mint Kannaváró, csak a Zidane-os sztoriról birt irni mindenki. A németek ellen pl gigát játszott. A döntőben szintén + egyenlitő gólt fejelt és bevágta a 11-est. A tavalyi szezonja gyengébb volt, de már szarul is indult + a Siena elleni balhé a végén..

halareaal 2008.10.07. 20:29:28

"A VB-n meg nagyobbat játszott mint Kannaváró,"

az igaz, hogy kurvajó volt ő is, de az Cannavaro vbje volt. a németek ellen is Cannavaro volt a legjobb, egyszerűen hihetetlen volt, amit produkált, pl Del Piero gólja előtt is ő indította a támadást, úgyhogy előtte megnyert 3-4 párharcot a 110en vhanyadik percben. egyébként Materazzi is világklasszis teljesítményt nyújtott, de azt tegyük azért hozzá, hogy a döntőben saját hibáját kellet korrigálnia (ő hozta össze ugye a 11est), szóval nem arról van szó, h ő nyerte volna meg a vbt az olaszoknak vagy vmi ilyesmi...

giacinto 2008.10.07. 20:54:37

a csehek elleni SORSDÖNTŐ csoportmeccsen csereként beállva is gólt fejelt. már ott ki is eshettek volna. A döntőben meg nem követett el hibát, csak a bíró benézte csúnyán. Malouda dobta magát.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.07. 21:26:16

Cannavarou volr a numero uno. Húúúúú!
Még mindig beleborzongok az aranyra emlékezve:
it.youtube.com/watch?v=gf529mw3_Tk&NR=1 Mindenki álljon fel otthon:)))
Fújtak már be olyant, de...
Meg hát Matracot ki is állították az auszok ellen, meg az a 11-es. Szóval, voltak vitatható pillanatok.
Cannavarónak nem!

Romanista 2008.10.07. 23:15:04

" Great Cornholio 2008.10.07. 11:48:30
Romanista 2008.10.06. 20:30:05

Samuel a pulykakakas, mikor cordoba szabálytalankodott, a Ajaxos csávó meg könyökkel fejbekúrta csak úgy. Volt képe felháborodni. ÉS igen ezzel felmentjük a Roma játékosait, mert azok sose csinálnak ilyesmit. "

csak te beszeltél Roma és Inter játékosokról,csókolom. nem felmenteni akartam senkit, csak szerintem én is láttam már Samuelt, ilyen vagy olyan mezben.

calciomax 2008.10.08. 12:03:37

szep is lenne ha egy 11-est egy gollal kellene kijavitania vedoknek....

drani 2008.10.08. 12:13:42

Végre egy lehetőség jó játékos igazolására:
Zsirkov a Juvéban

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.10.08. 12:53:04

Azt nem tudom, hogy Zsirkov igazolása hivatalos-e, eddig csak szóbeszéd volt, és nem is a téli szezonban jönne, csak jövőre. Őszintén szólva nem lepne meg, ha ez is csak kacsa lenne, mint Diego, Schweini, Alonso vagy Stankovic.

A téli szezonra a frissen bedobott nevek:Rossi (Villarreal), Ledesma, Modric, Gilberto Silva, Ivanovic. WTF??? :SSSSS

Ez a nyomorult Secco a sajtóosztályon volt aktatologató, látszik is a munkáján, hogy fogalma nincs semmiről.

drani 2008.10.08. 13:35:01

Hát ezek közül egyedül Rossinak lenne értelme, nekem csak az a bajom, hogy kb. az ő posztján játszik ADP is....

Diego szerintem még mindig jó vásár lenne

Gabez 2008.10.08. 13:58:05

Egy kis komédia:

www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=902167

“What a bunch of losers! They can’t even beat a team playing in pink.”

:-)

halareaal 2008.10.08. 21:52:04

"www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=202865"

na ezen a híren behalok. lehet eljön majd az idő, amikor az nso az nstről merít majd a cikkeihez...:D

calcio_di_rigore 2008.10.08. 22:10:08

Majd ha az NST-t is citálja az ANSA, akkor talán...:)

kroos 2008.10.09. 12:13:29

sajnálatos esemény révén de megint összeállt a világ valavolt egyik legjobb védö4-ese Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.09. 12:34:39

"na ezen a híren behalok. lehet eljön majd az idő, amikor az nso az nstről merít majd a cikkeihez...:D "

egy ideig gyűjtöttük az ilyeneket, de annyira általánossá vált, hogy már inkább hagyjuk a francba. a legjobb a kolozsvári cfr-írásunk volt, amiből még a képeket is kilopta az nso. :)

giacinto 2008.10.09. 12:48:17

lehet hogy összejön benito álompárja, a juve és benitez? :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.10.09. 14:40:30

@halareal

Egyébként a linkelt cikk is a goal.com-ról származó 100%-os fordítás.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.10.09. 16:26:59

az álompárom már összejött, mikor mourinho és az inter egymásra talált :)

amúgy meg rémálmaimban se jöjjön elő, habi is mindig ilyenekkel paráztat.

halareaal 2008.10.09. 19:30:15

na igen, az is egy történet, h az nso hogy állítja össze a "cikkeit", de ennél a hírnél én azon döbbentem le, hogy vmi André nevű fórumozóra hivatkoznak mint hiteles forrás, ráadásul még a címbe is beleteszik. persze akár még igaz is lehet, de ez már akkor is gáz.

Gabez 2008.10.14. 08:49:18

Mint Inter szurkoló mondom: remélem, a Roma-t sikerül eladni, vagy valahogy kimászni a bajból, mert ez így nagyon nem kóser!

sportgeza.hu/futball/2008/10/14/csodbe_juthatnak_az_europai_topcsapatok/

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.14. 10:05:14

Hallani a líbiai Tamoil nevű cég érdeklődéséről, amelyik korábban a Juvével kokketált és Kadhafi ifjú focista fiát is Olaszországba hozta.

rexford 2008.10.14. 16:37:56

Dugtak is, nemcsak kokettáltak.

giacinto 2008.10.14. 17:52:30

Perugia-ban játszott a kölyök :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.14. 18:01:26

Sőt játszott egyszer valami Zidane barátai-Ronaldo barátai jótékonysági izén, na azon azért kiakadtam.
süti beállítások módosítása