Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Gerrard-Keane 100-1 (99-1)

2008.10.02. 12:42 donnelly

Anorthoszisz-Panathinaikosz rangadó a BL-ben Ciprus függetlenségi ünnepének napján, újabb román pontszerzés, idegenben győző Roma és kiegyensúlyozott Atletico - ennél szürreálisabb játéknap is ritkán van. Közben a spanyolok szép csöndben átlépnek Európán, az angolok pedig csak azért nem, mert a Szamos partja nemsokára olyan misztikus hely lesz, mint a Mississippi ártere Louisianában - igazából már rég az, de olyan még nincs, hogy Kolozsvár Saints. Az olasz foci erejét jelzi, hogy az Inter otthon tudott tartani egy pontot a mindig félelmetes Werder ellen, Serie A-Bundesliga 1-1, alig várjuk már a Bayern-Fiorentinát.

Ciprus a Feröer-szigetek után a nem olyan magasan jegyzett magyar labdarúgók második legkedveltebb célpontja, ennek fényében természetes, hogy az Anorthoszisz Famaguszta kispadjára is jutott egy honfitársunk, méghozzá Nagy Zoltán kapus személyében. Ő nem debütálhatott a BL-ben, nem úgy Cucák, aki első labdaérintéséből (másodikból, mert elsőre átvette) gólpaszt adott Koevermans-nak. Messi kisegítette szerencsétlenkedő csapatát, magához tért a Roma, Gerrard bombagólt lőtt - csupa közhely.

Scolari a Kaloda-féle csokiduóval fedte le széleit, ezért nem gondoljuk, hogy győzelmi reményekkel utazott a Chelsea Erdélybe. Nem igazán vagyunk tisztában azzal, hogy ki ez a Szántó gyerek, de rúgott 16 gólt Chilében és argentin, és ez bőven elég ahhoz, hogy ő legyen a Kékek kilencese (bár Viallinak lehet, hogy kinő a haja álmában). Próbálkoztak a fiúk, de célvető kompjuter nélkül nehéz eltalálni azt a 17,86 négyzetméteres felületet, pláne ha az erő és Joe Cole sincs veled. A mezőny legjobbja Eugen Trica lett, akit utoljára a Körhinta című magyar filmben láthattunk Törőcsik Mari oldalán. (Kolozsvár-Chelsea 0-0)
A Roma az utolsó félórában rakott be hármat (Vučinić, Baptista 2) a sérült Ramé helyett védő Valverde hálójába. A Bourdeaux egyébként ehhez a periódushoz egygólos előnnyel (Gourcuff) és tíz emberrel (Henrique) érkezett. Spalletti Baptista és Okaka Chuka beküldésével gyúrt rá az egyenlítésre, de végül is győzelem lett a vége, aminek következtében kevésbé meleg a calzone, mint a Kluzs elleni hazai vereség után. Laurent Blanc, a hazaiak mestere legalább elmondhatja, hogy a csoportban nekik van a legrondább mezük - az unatkozó szertáros vasárnap este nyilván egy üveg bordóit öntött a mosógépbe, vagy összemosta a cuccot a Liverpool hazai szerelésével. (Bordeaux-Roma 1-3)

A Famaguszta kispadján - Nagy Zoltán mellett még - Temuri Kecbaja a Szarkák egykori tizennégyese is ott ül, a Panathinaikoszt pedig az MTK és a Barcelona egykori trénere, Henk Ten Cate edzi, tehát akár többet is kaphattunk volna ettől a párosítástól, mint a csoport másik mérkőzésétől, de mivel egyiket sem láttuk, nem tudunk véleményt mondani. Azt viszont tudjuk, hogy Ciprus 48 éve ezen a napon függetlenedett az Egyesült Királyságtól, és Dobrašinović, valamint Hawar M. Taher mellett a vendégektől Sarriegi is átérezte, hogy milyen ciprusi görögnek lenni. Az ő góljaikat csak Szalpingidisz próbálta ellensúlyozni egy gólt érő büntetővel, de a három sajnos több, mint az egy. A mezőny legjobbja a hazaiak középpályáján felbukkanó Sávio (igen ő!) volt. (Anorthoszisz-Panathinaikosz 3-1)
Az erősen felforgatott Inter többet tartózkodott az ellenfél térfelén, mint sajátján, és Maicon góljával meg is szerezte a vezetést, de ezt Pizarro ki tudta egyenlíteni a második félidőben. Egyre csak támadott az Inter, Maicon még a keresztlécet is eltalálta harmincról a legvégén, de már korábban, Quaresma beállításánál megnyugodhatott a Bréma - nincs az a szutyok, amiből ez a portugál megmentő fogja kihúzni csapatát. (Inter-Bréma 1-1)

Sporting-Bázel. Nem egy kimondottan érdekfeszítő párosítás. A vendégek tavaly két meccsen ötöt kaptak a lisszaboniaktól, és ez most is meglehet, hiszen sokáig állták a sarat, de Abraham egy felszabadítási kísérletnél lábon lőtte Zannit, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak. A korábban kapufáig és lesgólig jutó Derlei, végül betalált a 86. percben. A visszavágóval kapcsolatban kőszívünk 1-3-at tippel - Hazai-Vendég elosztásban - így ismét meglesz az öt. (Sporting-Bázel 2-0)
A másik mérkőzésen Donyeckben a Sahtyor saját magát szopatta meg - pedig ezt Guardiola szerette volna tenni önmagával. A második félidőt végig előnyben játszó hazaiak kapusa a félórára beugró Messit hozta helyzetbe a 87. percben, aki ha arra járt, akkor már ki is egyenlített. Miután hajánál fogva megragadták a Barca fejét és egy vérrel teli üstbe nyomták, a Blaugrana hajlandó volt megérezni a vér szagát, és Messi hét perccel később a győztes találatot is megszerezte Xavi passzából. Most már nagyon érik egy kiadós verés a katalánoknak, de erre az egyenes kieséses szakasz első köréig várni kell majd. (Sahtyor-Barcelona 1-2)

Kuijt bombagólja biztos sokaknál kiverte a biztosítékot, Robbie Keane első Poolos találatánál - a labda azért köhögött, de legalább a sarokba ment - már Heinrich kolléga is elmosolyodott, Gerrard100 pedig, aki megint a forduló egyik legszebb dugóját érte el, még az ellendrukkerekből is elismerő csettintést kellett, hogy kiváltson. (Ha mégse váltott volna ki, akkor a gyűlölet már annyira eltorzította az elméjüket, hogy rég a sötét oldal ösvényeit tapossák.) Ez az Eindhoven egyelőre nem BL-szintű alakulat, és nem értjük Balázs mért nem kezdett, bár talán maga Stevens sem érti. (Liverpool-PSV 3-1)
Az Atleti és a Marseille izgalmas első 22 percet produkált, ami alatt a lényeges kérdések el is dőltek. Agüero 4. percben szerzett vezető góljára még válaszolt Niang, de Raúl garcia már a döntő találatot vitte be. Kíváncsian várjuk a Madridiak első igazi idegenbeli találkozóját, mely két körrel később lesz az Anfielden, de úgy tűnik, a szakik által legkiegyensúlyozottabb csoportnak kikiáltott négyes lesz a legsimább. (Atletico Madrid-Olympigue Marseille 2-1)

230 komment

Címkék: d összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr36692348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.02. 23:58:40

Nyilván Husztiról beszéltem és rizlára reagálva.

rizla 2008.10.03. 00:00:57

popp: durván az, igen, de ha valakiből, akkor pont husztiból nézem ki, hogy jó lenne egy jelenleg is nagynak számító klubba. egyrészt mert ő a legfiatalabb, másrészt mert ő a leginkább sztár-típus, a pozitív értelemben. végigmelózza, robotolja a meccseket, ahogy a labdabiztos írta, "egy bizonyos futómennyiség alá már soha nem fog menni", ugyanakkor megvan benne az a néha már-már arrogancia határát súroló önbizalom, ami nélkül nem lehet elég tökösen játszani (és ilyen gólokat vágni a szar játék ellenére is, mint most a bayernnek). gerából ez pl hiányzik, hiába szeretem őt a legjobban ; DDDDDDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 00:02:50

Mondjuk nem ártana, ha a Hannover valahogy följebb kúszna a tabellán, hogy a mi Szabolcsunk még jobban reflektorfényben legyen...

Lojzi_ 2008.10.03. 00:03:11

Szerintem a román klubbok nem versenyeznek a spanyolokkal meg az angolokkal egyáltalán.
Ők amolyan híd szerepét töltik be.
Vannak a lúzerek, akik augusztusig vesznek részt a kupákban. Velük meccselnek nyáron a románok, meg a törökök, meg a belgák, meg a bánat tudja kicsodák.
Az ő nyereményük, hogy statisztálhatnak a vezető 3-4 bajnokság őszi szezonjához, mielőtt februártól évről-évre ugyanaz a 12-14 klub 2-4 vendégcsapat (statisztának) meghívásával megnézi, hogy idén kiről pattan szerencsésebben a labda, majd a végén sok papírfecni kíséretében serleggel jutalmazzák a legszerencsésebbet.
Azért van néhány csapat akik kiesnek a szerepükből és megpróbálnak arcoskodni a nagyok közöt, mint tavaly a Fener, vagy talán idén a Kolozsvár. Ezeket gyorsan szétvásárolják, mert nehogymá' outszájder.

rizla 2008.10.03. 00:05:46

csöncsön én leszarom a hannovert. ha husztinak jól megy, azt az illetékesek ígyis úgyis látják. ők nem a sportklub alapján igazolnak, mint ahogy mi tennénk.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 00:06:52

rizla: így van! Szerintem a Várhidivel folytatott vitában is neki volt igaza. Milyen taktika az, ahol magyar válogatottnak már akkor is legjobbját ki lehet hagyni a kezdőből. Aztán csak presztízsből fél évig mellőzni. Egyébként még Dzsudzsiban is van potencia, csak neki még érnie kell, főleg mentálisan. Kár hogy egy poszton tolja ez a kettő.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 00:09:53

Lojzi, ez jó volt és találó is. De azért ahogy 2004-ben sem számított senki Porto-Monaco bl-döntőre, úgy bármikor beüthet egy hasonló.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 00:10:14

@Lojzi_:

A csapatszámokról volt szó.

@rizla:

Elsősorban persze, hogy a játékos számít. De a csapateredmény jócskán fölsrófolhatja egy játékos értékét, ami pedig aztán eldöntheti, hogy milyen szinten folyjék tovább a karrier.

rizla 2008.10.03. 00:11:30

popp, szerintem meg ott pont nem az volt a lényeg, hogy igaza van-e, hanem az, hogy mi a dolga. és azt bizony nem végezte megfelelően (kuss, és csináld, amit az edző mond), jogos volt a mellőzés. és nem jöttünk ki rosszul belőle, a válogatott akkor pont egy jó időszakát futotta dzsudzsákkal, ami mintha husztira is inspiráló hatással lett volna.
dzsudzsák tehetséges, de őt valahogy labilisnak érzem. dvsc-ben sztár volt, aztán elvitte egy nagycsapat, közben meg tényleg olyan taknyosnak tűnik. husztit meg sopronból kaparta elő matthaus a béka segge alól, és most ő a bayern-killer, ráadásul a személyisége is alkalmasabbnak látszik.

rizla 2008.10.03. 00:14:00

csöncsön: "De a csapateredmény jócskán fölsrófolhatja egy játékos értékét"

igen, de ez könnyen csalóka is lehet. egy olyan csapatban, amelyiknek nagyon megy, könnyebb jó teljesítményt nyújtani, mert húzzák egymást magukkal a játékosok, stb. meg ugye egy közepes csapatból könnyebb kitűnni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 00:17:03

Na de visszatérve az UEFA kupához az olaszoknál négyből-három. A Napoli a Benfica ellen esett ki, ami azért három esélyes volt. Az ő kiesésüket azért is sajnálom, mert így még több esélyük lesz arra, hogy ők legyenek a bajnokság meglepetés csapata, az még egy pihent riválissal több a Romának. A Sampdoria viszont ha komolyan veszi az UEFA-t, akkor nem sok esélye lesz a bajnokságban, az Udinesének könnyebb lesz továbbjutni a csoportkörből, mint a Dortmund ellen, a Milan meg a kupa legnagyobb esélyese.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 00:18:11

"egy olyan csapatban, amelyiknek nagyon megy, könnyebb jó teljesítményt nyújtani" (rizla)

Ezért is jó lenne, ha javulna a Hannover.

Ott a Zenit (+ orosz válogatott). Viszonylag közepes játékosokat hoztak szóba sztárcsapatokkal, csak azért, mert veszett jók voltak csapatként.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 00:20:11

Nem tudom szerintem a moldávok ellen eléggé hiányzott!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 00:20:34

"Na de visszatérve az UEFA kupához az olaszoknál négyből-három."

Nyugi, popp, akkor is offolunk, ha az UEFA-kupáról társalgunk. :-)

Egyébiránt: angolok eddig négyből három, de van még egy esélyük. Németek hatból öt. Hollandok háromból három.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 00:22:26

Szerintem meg egy viszonylag gyenge csapatból a legkönnyebb kiemelkedni. Lásd Gera első szezonja a West Bromban.

rizla 2008.10.03. 00:23:19

"Viszonylag közepes játékosokat hoztak szóba sztárcsapatokkal, csak azért, mert veszett jók voltak csapatként."

de épp ez a lényeg, hogy ne higyjék őt jobbnak, mint amennyire jó, mert az csak elcseszheti a karrierjét. ezért nem előnyös az, hogyha a csapatnak jól megy, akkor neki is. sokkal nagyobb durranás kiemelkedni enélkül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 00:24:01

Elfogadnám a példát, ha Gera most a Chelsea-ben osztogatna.

rizla 2008.10.03. 00:24:38

popp: igen. egy gyenge csapatból a legkönnyebb kiemelkednie egy JÓ JÁTÉKOSNAK. ezért átigazolásnál ez előnyösebb konstelláció. persze ez is lehet megtévesztő, mert ha túl szar a csapat, az meg túlértékelheti a jobb játékosokat. ezért írtam fentebb, hogy közepes csapatból.. stb.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 00:24:59

nyugi csöcsön, szeretek offolni!

rizla 2008.10.03. 00:25:28

csöncsön: sokan vitték volna gerát, ha nem is a chelsea, de a liverpool pl akarta. csak a wba azt mondta, hogy 20millió, ami azért nevetséges volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 00:28:29

Csöncsön, azután a szezon után elég nagy csapatok nevei repkedtek Gerával kapcsolatban.Ahogy az is annak szezonnak az eredménye volt, hogy Robson nem volt hajlandó elengedni ezért, olyan árat kért érte, amennyiért nem vitték. A következő idényben aztán végig sérült volt Gerzson.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 00:31:07

Egyébként elnéztem. Hollandok ötből öt! (?!)

Franciák négyből három.

Azt szeretem az UEFA-kupában, hogy sokkal jobban árnyalja egy-egy bajnokság erejét, mint a BL.

Még Husztihoz: rendben, csak attól félek, hogy beleszürkül a Hannoverbe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 00:35:10

A Vitória-Portsmouth hosszabbítását már nem várom meg. Itt az idő nyugovóra térni. Jó éjt!

rizla 2008.10.03. 00:35:33

popp: igen. most is voltak amúgy jobb nevű csapatok, pláne, hogy ingyen el lehetett vinni (úgy meg ugye miért ne kéne akár egy evertonnak is, minimum egy korrekt cserejátékosként), de gera egy látszólag bölcsebb döntést hozott, ami nekem kicsit csalódás is volt.

csöncsön: huszti pont azért nem fog beleszürkülni szerintem, amit írtam róla. egyszerűen ő a nagybetűs SZTÁR alaptípusa, a cowboy. az mondjuk igaz, hogy ha jövő nyáron nem lép le, akkor megakadhat a fejlődése. de egyelőre a hannover nagyon jó terepnek bizonyult arra, hogy tényleg profi játékos legyen belőle.

Lojzi_ 2008.10.03. 00:39:40

Csöncsön:
A csapatok száma csak látszólag ennyire egyértelmű.
Ugyanis ha van két automatikus főtáblás helyed a BL-ben, meg két Q3-as, valamint 4 főtáblás az UEFA kupában, valamint egy kiemelt sorsolás az Intertoto kupában, ami szintén könnyedén UEFA főtáblára váltható, míg másnak meg van egy BL Q3 és egy BL Q2 meg az UEFA kupában is néhány selejtezős helye, meg Intertotoban második kalapos, akkor ezt nem számolhatod 9-7 nek.
Számszakilag stimmel, de az egy darab verésnél sem mindegy, hogy az atyai pofon volt, vagy négy norvég a buszmegállóban lánccal, boxerrel és beseball-ütővel...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 01:13:38

...feszítővasakkal, hegesztőpisztollyal!

kroos 2008.10.03. 07:56:57

off
Détári mikor elöször látta játszani Hajnalt azt mondta sose leszbelöle jó középpáylás,ezzel a magassággal.P
Még jó hogy nem ö egyengette Xavi karrirjét:D

kroos 2008.10.03. 08:09:41

Ez a Bölöni tényleg tud valamit....a Pool-t is megszoritották most meg kiverték az Evertont.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 08:44:16

Én szívesen látnám a válogatott kispadján Bölönit. Mondjuk Kisteleki többször tárgyalt véle, valahányszor megkínálta a fajlesztési igazgatói. De Bölöninek feltételei voltak, nem annyira anyagiak, mint szervezetiek.

szferi 2008.10.03. 08:50:45

Lojzi: az a helyelosztás a BL-ben, amire hivatkozol, már elavult. Jövőre a következő kulcsok szerint osztják majd a helyeket:
en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficients#League_coefficient

en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2009-10#Champions_Qualifying

Érdekes megnézni hogyan változtak a románok koefficiens-értékei az utóbbi öt évben: 4-5-16-11-tavaly 2,6!

2006ban az a 16 a legtöbb volt egész európában, több, mint a topligás országoké. Két csapatuk eljutott a nyolc közé uefa kupában, mivel kevés csapat között oszlottak meg a szerzett pontok, előre is ugrottak jópár helyet a ranglistán. Tavaly már sok csapatuk indult, nem értek el semmit, az eredmény: 2,6 pont a koefficiens táblázatban. Ha a kolozsvár nem csinál csodát a BL-ben, az idén még rosszabbul fognak kijönni. Amiatt az egy év miatt kapnak BL főtáblát, és indulhat 5 gyengécske csapatuk az uefa-ban idén, és még jövőre is. majd ha már nem fog számítani az a bizonyos év, visszakerülnek a helyükre. Egyáltalán nem jó a román klubfoci (max a két gazdag klub) ezt láthattuk az idén. de ha két csapatból kettő jól szerepel egy éven, a következőben magukkal húznak öt szart az uefa-kupába. kicsit vicces.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 08:59:36

Szferi, ide nekünk abból az öt gyengécske csapatukból hármat, de legalábbis a tőkét, amely mögöttük van.

Lojzi_ 2008.10.03. 09:05:59

szferi:
Lehet ezen rágódni hetekig, de igazából senkinek sem fáj, hogy a kupa elején hány csapat vesz részt. Tőlünk is öten indultak, ha jól emlékszem, pedig na.

A lehetőség a magyar csapatoknak is adott volt, de szégyen szemre olyan is volt, aki nem élt vele, mert büdös volt elutazni Kazahsztánba...

A recept egyszerűnek tűnik. Kell két csapatot juttatni a 8 közé az UEFA kupában és már lesz is BL főtáblás helye a magyar bajnoknak...

kroos 2008.10.03. 09:09:40

a barcának nem kellet volna visszaadnia a labdát a gól elött?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 09:22:20

"A lehetőség a magyar csapatoknak is adott volt, de szégyen szemre olyan is volt, aki nem élt vele, mert büdös volt elutazni Kazahsztánba..." (Lojzi)- erre tudod mit mondott Várhidi Boborján, a bajusza alól az egyik NBI-es közvetítés alatt? - ahajam az égnek állt.

Szóval szerinte és ahogy mondja, ezt minden edző tudja, hogy azért szerepel gyengén a Honvéd, mert nyáron elindult az Intertotó kupában. Mondjuk erről megkérdezhetné Edi Reját a Napoli edzőjét, akik ugyan az UEFA-ban egy góllal kiestek Benfica ellen, de bajnokságban nagyon is jól állnak. De ez a Várhidi megnyilvánulás is jelzi a magyarországi hozzáállást.

szferi 2008.10.03. 09:30:14

Lojzi, engem is csak azért érdekel, mert más, arra érdemesebb csapatok elől veszik el a helyet. Mondjuk az első körben ígyis-úgyis híg a mezőny. Tőlünk sztem ketten indultak - a bajnoki második, és a kupagyőztes. (plusz egy az intertotóban)

A recept tényleg egyszerű :), ráadásul a románoknak megvolt az a szerencséjük, hogy egymás ellen játszhattak, így a négy között is volt csapatuk, amiért már bónuszpontok is járnak.

szferi 2008.10.03. 09:33:00

popp, tényleg mindent beleadhattak, meglepetést is okoztak a teplice ellen, tényleg fárasztó lehetett. :)

giacinto 2008.10.03. 09:36:16

nem akarom védeni a honvédot, de a napoli játszott 2 meccset augusztusban, a honvéd meg 6-ot júniustól kezdve. nem ugyanaz a helyzet.
viszont igy hogy kiesett a napoli, van sanszuk a 4. helyre.

kroos 2008.10.03. 09:36:51

de bizony!!!ápolás miatt rugták ki az ukránok.
Barca :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 09:41:57

"a napoli játszott 2 meccset augusztusban, a honvéd meg 6-ot júniustól kezdve." (giacinto) - ez mondjuk jogos!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 09:45:51

kroos, figy már ez a vita lement, már vagy száz kommenttel ezelőtt itt, vagy egy másik posztban. A Barcások szerint időhúzásból szimulált a gyerek, és időhúzásból rúgták ki, tehát nem volt sportszerűtlen. Az is fölmerült még a vitában, hogy az új szabály szerint a bírónak kell megállítani a játékot komolyabb sérülésnél. Én viszont nem tudok állást foglani, mert ahogy Bundesliga II-es meccseket, úgy ezt sem láttam ;-).

szferi 2008.10.03. 09:46:33

Szégyen a Barcára, de vannak ilyen pillanatok. 99ben a csehek szereztek így gólt és győzelmet a Feröer szigetek ellen EURO selejtezőn. mivel az összes meccsüket nyerték a csoportban, a feröeriek meg tökutolsók lettek, semmi nem múlott rajta, de azért nem szívesen emlékszem vissza rá.

kroos 2008.10.03. 09:47:58

De ha az ellenfél szándékosan kirugja a labdát akkor azt vissza kell adni és kész!!Igy gondolták az ukránok is,ezért nem figyeltek.Ha lement ez a cucc akkor bocsánat.

Azazello007 2008.10.03. 09:49:10

A bizonyítványt magyarázni nincs értelme: ha 6 magyar csapat indulhatna a BL-selejtezőkben, akkor sem jutnánk főtáblára évekig.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.03. 09:49:27

Várhidi jelenti a magyar futball mélypontját. Nem elég, hogy szövetségi kapitány lehetett, de még a többség a legjobb magyar edzőnek is tartotta. Sőt tüntetőleg mindig kiállt mellette. A magyar focinak éppen annyira problémája a szakma, mint ez a fajta szurkolói hozzáállás. Szinte nem is emlékszem olyan kapitányra, aki kinevezése pillanatában ne a legjobb magyar edző lett volna. Az éppen kinevezettet a többség a legjobb választásnak tartotta. Ezért nevezte ki az MLSZ. Hibásan.

Várhidi esetében ez különösen durván előjött, mert ő mindössze egy sikeresnek látszó U-szereplés okán került képbe. Meg azért, mert mágnestáblán ki tudta rakni az Intert. Ettől ő lett e legjobb magyar edző és a legjobb választás a szövetségi kapitányi posztra. Ráadásul ehhez asszisztált a legtöbb szurkoló is, mikor ugyanolyan mentségeket talált a megmagyarázhatatlan dolgokra mint a szövetségi kapitány. -Fiatalok még a srácok, de ha engedik dolgozni lesz jó csapat.

Na persze! Meg eljő a paradicsom és lesz egészségügyi reform is. Csak hagyni kell, hogy minden menjen a maga útján.

Örömteli, hogy külföldi szövetségi kapitányunk van, aki helyén kezeli a csapatot és a játékvezetőket és gyakorlatilag nem nyilatkozik semmit. Ezzel nem kizárólag a nagy Lothartól különbözik, de a bajszostól is, aki láthatóan szereti a kamerákat.

Jelenleg a másik utánpótlászseni is lelépőben van. Sisa Tibor helyét holland szakember veszi át. Nem vagyok szomorú. Mellélőni nem nagyon lehet. A magyar foci jövője Agárdon dől el. Arra talán egy külföldi is képes lesz, hogy beválogassa az MTK-t. Meg talán még az is, hogy Németh Krisztiánról ne a játékos menedzsereinél, hanem esetleg Rafa Beníteznél érdeklődjön. Ha én Rafa Benítez lennék, akkor lehet felvenném a telefont egy Sisának is. De egy Jámbornak biztosan.

Azazello007 2008.10.03. 09:50:04

kroos: és ezért ejtette ki serdülőmeccseket idéző bénasággal a kapus a labdát? Mert nekem úgy tűnt, figyelte, hogy merre megy...

kroos 2008.10.03. 09:52:53

Ok jogos de ez nem menti fel a Barcát.

szferi 2008.10.03. 09:56:46

"ide nekünk abból az öt gyengécske csapatukból hármat, de legalábbis a tőkét, amely mögöttük van"

a vidéki román csapatoknál nincs sokkal több pénz, mint a mieinknél. Legfeljebb a maffiapénz, amin a steaua, és pár másik klub adja-veszi a meccseket. a román klubfociban ez számít befektetésnek (tisztelet a kiételnek), ezt meg azért ne vegyük át, ha nem muszáj.

kroos 2008.10.03. 10:13:03

magyar csapatok.Nem genetikailag vagyunk rosszul kodolva.Más a baj.Pl.ott van a futsal.Kivitték Székelyudvarhelyre a csapatot,aki teltházas meccseket játszik,szintén magyarok elött,magyar edzövel.Megnyerték a román bajnokságot,majd aláztak a BL-ben is többek között a belga Bl döntös/gyöztes csapatot.(Itthon debrecen rendezte a Bl csoprtkört-kint voltam) a berettyo simán gyözelem nélkül kiesett.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 10:15:01

pancho, a Várhidivel kapcsolatos szavaidat, akár én is írhattam volna. Az olasz meccs, bármilyen boldogságot okozott nekem a helyszínen, egy baromi nagy szerencse volt (szerencsés időpont, motiválatlan olaszok a pályán, jaj csak meg ne sérüljünk jelszóval). És csak arra volt jó, hogy félévre-nyolc hónapra meghosszabbítsa bajusz regnálását.

Ugyanakkor Kistelkiéktől sem korrekt, ahogy emberekkel bánnak, mondjuk Várhidi szépen aszisztált ehhez. De ahogy Róth Antalt szó nélkül elküldték (aki kishíján kijutatta a Juhász Roland-féle U21-et az EB-re a címvédő olaszok ellenében, ahol többek között Chiellini, Aquilani és Pazzini is pályára lépett), ahogy Sisát sem kereste hónapokig senki az MLSZ-től az EB-bronz után, az enyhén szólva gyomor forgató volt.

Azt meg nem kérheted számon a kiéhezett szurkolón, hogy a remény vékony sugarába is belekapaszkodna.

stécé 2008.10.03. 10:20:13

"Az olasz foci erejét jelzi, hogy az Inter otthon tudott tartani egy pontot a mindig félelmetes Werder ellen, Serie A-Bundesliga 1-1" Ez mekkora olaszalázás! Köszönöm, donelly. XD
És amúgy is marha jó poénok vannak benne.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.03. 10:28:53

a sport elég racionális ahhoz, hogy ne kelljen vékony sugarakba kapaszkodni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 10:30:37

szferi, az csak részben igaz, amit írsz a román fociról. De a dolognak egy másik oldala, olyan hiteles arcok tértek haza és szálltak be a fociba a román aranygenerációból, mint Petrescu és Popescu és mögéjük állnak be a tőkések. Aztán ott van Kolozsvár esete, bár azt suttogják ott épp magyar tőke mozog és Demján áll Pászkány Árpád mögött, mondjuk ezt mindig cáfolják.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 10:32:45

Az lehet , hogy a sport racionális, de a szurkolás érzelmi kérdés.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.03. 10:33:30

A LABDAVISSZAADÁSRÓL
még annyit, hogy az új mentalitás (amit az FA alkalmaz, de utána nézek, hogy az UEFA is magáévá tette-e) FELKÉRI A CSAPATOKAT, HOGY NE RÚGJÁK KI A LABDÁT, MAJD A SPORI MEGÁLLÍTJA A JÁTÉKOT, HA MUSZÁJ - VISZONT HA MÉGIS KIRÚGJÁK A ZSUGÁT, AKKOR NE VÁRJÁK, HOGY VISSZAKAPJÁK.

Ennyi.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.03. 10:35:14

Igaz! Racionálisan nem lehet például olaszoknak szurkolni.

kroos 2008.10.03. 10:38:00

Oksa a Barca fel van mentve.Kiváncsi vagyok ha ezt egy német vagy olasz csapat teszi akkor is ilyen künnyen fel lenne -e mantve.?:

ASRM 2008.10.03. 10:40:50

Pancho, kinek lehet racionálisan szurkolni? És az milyen?

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.03. 10:52:39

@kroos

én ezért akárkit felmentek, mert ez igazi portugálellenes hozzáállás;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 10:58:16

donnelly, és természetesen skót barát...

pancho, racionálisan szurkolni - rövid gatyát kitérdelni...

mickeyknox 2008.10.03. 11:14:17

a skótok udvarias emberek, ez tény!

Glory 2008.10.03. 11:19:33

csak ha erdekel vkit: megyek a mu-celticre :))))))
juppijeeeee hurrrrrraaaaa aaaaaaaaa

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 11:32:24

"kinek lehet racionálisan szurkolni? És az milyen?" (ASRM) - Mindenkinek, mert mindig annak szurkolsz, aki éppen támad ;-).

szferi 2008.10.03. 11:41:34

racionálisan szurkolni talán azt jelenti, hogy észreveszed, mi történik a pályán. Ne adj isten tudatosítod, és elismered. persze "szurkolni" lehet a pályának háttal állva is, de ez már olyan... hogy is mondjam... olaszos :)

kroos 2008.10.03. 11:47:44

,,Racionálisan nem lehet például olaszoknak szurkolni."
mostmár én is kiváncsi vagyok,kinek lehet racionálisan szurkolni.

Lohengrin 2008.10.03. 11:52:29

OFF
Bölöni MLSZ témára - nem sikerült megtalálni Bölöni nyílatkozatát arról, hogy mit is várt ő el az MLSZ-től, pedig emlékszem, hogy volt ilyen. Ha valaki megtalálja kérem linkelje be. Googli nem sokat segített, de még rugózom a dolgon.
Lényeg a lényeg, úgy emlékszem, hogy nyílvánosságra szerette volna hozatni a saját szerződését és az MLSZ költségvetését. Tisztában van ő a magyar viszonyokkal, úgyhogy csak jólneveltségből ült le beszélgetni Kistelekivel. Tudta, hogy mit kell kérni ahhoz, hogy egy időre kihagyják a tervekből, mégis pozitivan itéljék meg a szurkolók és mellékesen még bele is rugott Kistelekibe. Mitagadás, kedvelem ezt az embert. :)
ON
OFF
Román foci jelenleg a bundáról szól és sokkal több pénzről mint azt mi el bírjuk képzelni. Gigi Becali az emblematikus figurája a juhpásztorból lett milliomos aki feszítővassal javítja a Bentley-t. A pénz viszont még ilyen körülmények között is kitermeli az eredményeket és a tehetségeket. Jövőre is lesz "meglepetés" egy-egy román csapat mecsén.
ON

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 12:04:48

Gigi Becalit nem kell bemutatni. Egyébként mintha Stadler is juhászként kezdte volna!

szferi 2008.10.03. 12:08:52

meg is érkeztünk a lényeghez. szerinted 5-6 stadler józsi meg is oldaná a magyar klubfoci problémáit?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 12:15:22

szferi, az érzelmi alap nem azt jelenti, hogy háttal állsz pályának, sőt sokkal jobban beleéled magad, ha a helyszínen vagy az energiádat, a lelkedet és a hangodat is beleadod a csapat érdekében. Ha pedig tévében nézed, igazán adrenalin teli állapotba kerülsz, szinte rátapadsz a képernyőre és persze elfogult vagy, de nagyon.

Ez az elfogultság panchonál, úgy jön ki, hogy jobban üti a kedvenceit, mint más csapatot, nálam meg úgy, hogy elnézőbb vagyok például a farkasokkal és néha talán többet látok a játékukban -feltéve de meg nem engedve ;-) - mint amennyi benne van.

A Barcás poszthoz is beszúrtam eztet, bocs!

szferi 2008.10.03. 12:22:23

a "háttal állsz a pálynak"-ot arra értettem, h csak azt látod amit akarsz. Attól h szurkolok a csapatnak, még észreveszem a hibákat is. főleg ha rátapadok a képernyőre :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 12:31:17

Persze meg elismerem ami jogos, DE csak duzzogva, szitkozódva, habitus szerint káromkodva. Egyébként emlékszem ám , hogy ki voltál, mikor a csehek kiestek.

ktn 2008.10.03. 12:34:10

szferi és a románok

"magukkal hoznak 5 szart"
a szar unirea 0-2-re esett ki a hamburggal (idegenben 0-0 volt), a még szarabb rapid buk. 2-1-e a wolfsburgtól. az elmúlt pár hétben láttam a roma-cluj meccset és a fiorentina-steauát - a kolozsvár hülyét csinált a romából, az agyonsztárolt fiorentinának esélye sem volt gólt rúgnia otthon, sőt.

kíváncsi lennék, hányszor láttál román csapatot futballozni (bajnokin, nemzetközi kupameccsen és nem összefoglalón) az elmúlt egy évben, hogy ilyen biztos vagy a dolgodban.

szferi 2008.10.03. 12:39:38

5 csapatból 5 kieső, nem hiszem h pont ők növelték a színvonalat. Azt írtam, h két-három klubjuk erős, de a többi négynek semmi keresnivalója az uefa-kupában. nem is értek el semmit, ahogy tavaly se. de azért ott vannak öten, és ott lesznek még két évig, amíg beszámítják azt az ominózus 16 pontos évet. aztán meg nem. Ezzel nem bántottam a kolozsvárt, de ez kb. olyan, mintha a falkirk erejét szeretnéd a celtic BL szerepléseiből próbálnád levezetni.

Gotama 2008.10.03. 12:48:54

Nem tudja valaki, hogy az uefa csoportok meg vannak-e már? köszi

szferi 2008.10.03. 12:49:56

kedden lesz a sorsolás

poolfanati 2008.10.03. 14:24:42

off
kuyt hogy beszólt már a man citynek:D
„Egyre több csapatnak vannak kiemelkedő tulajdonosai, ilyen például most a Mancheseter City és az Aston Villa. De én biztos vagyok benne, hogy tőlünk nem vesznek meg senkit, mert a Liverpool egy sokkal nagyobb klub mint a City.” - kezdte a holland

„Azt is halottam, hogy sok sztárt akarnak szerezni, köztük van Gerrard is, de Steven Gerrard egyenlő a Liverpoolal, Ő testesíti meg ezt a klubbot. Biztos vagyok benne, hogy nem fogja elhagyni az Anfield Roadot. A City elfelejti azt, hogy a pénzzel nem lehet hosszútávon sikereket elérni.”

„Tehát nem lesz könnyű dolga a Citynek, ha világklasszisokat szeretnének szerződtetni. Természetesen lehet remek játékosokat szerződtetni, de az, hogy olyan játékosokat vegyenek, akik már egy nagy klubbért harcolnak, az a nehéz dolog.”- fejezte be Dikr Kuyt.

rizla 2008.10.03. 14:55:47

pancho: "Várhidi jelenti a magyar futball mélypontját. Nem elég, hogy szövetségi kapitány lehetett, de még a többség a legjobb magyar edzőnek is tartotta. Sőt tüntetőleg mindig kiállt mellette. A magyar focinak éppen annyira problémája a szakma, mint ez a fajta szurkolói hozzáállás."

és az utóbbiból következik az előbbi? hozzáteszem, a többség nem mondott olyat, hogy "a legjobb magyar edző" lenne, legalábbis ilyesmit sosem hallottam. ami tény: megtalálta azt a felállást, amiben a magyar válogatott képes masszív játékra, ez azóta is maradt. amíg jól ment neki, ott volt a padon, amint rosszul, elküldték. mi a probléma? nem volt jobb szövetségi kapitány, mint mások, de hogy sokkal rosszabb, meg mélypont?
nem vagy te egy kicsit demagóg?

rizla 2008.10.03. 15:08:17

popp: "Az olasz meccs, bármilyen boldogságot okozott nekem a helyszínen, egy baromi nagy szerencse volt (szerencsés időpont, motiválatlan olaszok a pályán, jaj csak meg ne sérüljünk jelszóval). És csak arra volt jó, hogy félévre-nyolc hónapra meghosszabbítsa bajusz regnálását."

ez meg a tipikus magyar depresszió. mi olyan rettenetesen ártalmas dolgot tett a bajusztörp a következő fél évben, amiért olyan borzalmas volt az olasz meccs okozta eufória? bazmeg, nyertünk a világbajnok ellen, JÓ VOLT, végre volt valaminek örülni. az ország jókedvű volt, és kiállt a csapat mellett egészen a moldáv meccsig. ez talán olyan borzalmas? én már akkor is lelőttem volna azokat, akik nekiálltak okoskodni, hogy ETTŐL NEM LESZ JOBB A MAGYAR FUTBALL, blablabla. ki a faszt érdekel? én nem annak örültem a stadionban, hogy úristen, akkor most biztos kijutunk az eb-re, vb-re, akárhova, hanem annak, hogy végre nekünk is jutott valamiféle meccsélmény. aki ennek a létjogosultságát megkérdőjelezi mindenféle alátámaszthatatlan kusza érvekkel arról, hogy "ez csak árt a magyar focinak", az egy hamisítatlan sótlan hülyemagyar.
meg kéne érteni végre, hogy a válogatott az csak a jéghegy csúcsa, ott nem dől el semmi. csak megmutatja azt, ami már rég eldőlt.
aztán eltört valami, igen, és? várhidit el is küldték. ahogy most a 0-8 után is kirúgták a francba, jelenleg az MLSZ semmilyen szerepet nem szán neki. mégis ő az antikrisztus, ti meg a bölcs emberek, akik átlátnak mindenen. unalmas.

nordsee 2008.10.03. 15:30:10

"ami tény: megtalálta azt a felállást, amiben a magyar válogatott képes masszív játékra, ez azóta is maradt (rizla)"

Akkor mégiscsak lehet a mélypont analógiája, ha onnatól datálhatjuk a fölfelét. :) Bizonyára pancho is csak így értette. (Nem)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.03. 16:52:14

Rizla vs pancho, na megint összecsapott a racionális elemző és a érzelmes szurkoló. Szerintem mindkét attitűd elfogadható és föl is oldódhatnak egymásban. Gondolompanchonáll is a 0-8 és a nyilatkozat verte ki végleg a biztosítékot.

Egyébként kurva jó volt a helyszínen végignézni magyar-olaszt és nem bánom, hogy megtörtént egy ilyen. Attól még tény, hogy ha nincs az győzelem és a közvélemény kiállása, akkor korábban hozhattak volna egy külföldi kapitányt, akinek így több ideje lett volna megismerni magyar viszonyokat és a csapatot. Mert az azóta történtekből következtetve az is nyilvánvaló, hogy Kistelekiéknek eszük ágában sem volt a bajszossal neki menni a vébé-selejtezőknek.

Egyébként az sem igaz, hogy Koeman nem változtatott - a 4-2-3-1-es hadrenden talán nem -, de a görcsös fiatalításon igen, például Fülöp Marci helyett visszahívta a 32 éves Babost (egy kapusnál nem olyan öreg), vagy a középpályának stabilitást adó Dárdait is meghívta. És azt is bevállalta, ha már nincs csatárunk, hogy inkább együtt játszatta a kreatív támadó szellemű játékosokat. Bár ebben kérdésben ő is bizonytalan kicsit, mert a svédek ellen már a reménytelen Sanyi Torghellével kezdett.

(Hogy lesz a Bl-esből válogatott poszt, hiába megint jön a válogatott hét.)

rizla 2008.10.03. 17:12:42

pancho mint racionális elemző? aki szerint várhidi a futball rákfenéje? ezt te komolyan gondolod?

"kurva jó volt a helyszínen végignézni magyar-olaszt és nem bánom, hogy megtörtént egy ilyen"

nem bánod? nem semmi.

"akkor korábban hozhattak volna egy külföldi kapitányt, akinek így több ideje lett volna megismerni magyar viszonyokat és a csapatot."

ÉS AKKOR MI? KIJUTUNK? : DDDDDDDDDDDDDDD

"az sem igaz, hogy Koeman nem változtatott - a 4-2-3-1-es hadrenden talán nem"

én meg pont csak a hadrendről írtam.

"És azt is bevállalta, ha már nincs csatárunk, hogy inkább együtt játszatta a kreatív támadó szellemű játékosokat."

megsúgom, hogy várhidi is bevállalta ezt a szlovákok ellen. kapott is hideget-meleget, hogy ezt mégis hogy képzeli egy barátságos meccsen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 18:30:59

Érdekes, amit szferi belinkelt. A magyar klubfoci ezek szerint 53 ország között a 26 helyen áll. Mondtam én mindig, hogy a középmezőnyben vagyunk. :-)

Még Lojzi_-nak: szerintem baromira nem mindegy, hogy egy országból hány csapat indul. Maga a meccs is számít, nemcsak az, hogy ki jut a négy közé vagy a döntőbe.

Ezeknek a nemzetközi kupáknak pont az a varázsuk, hogy mindegyik csapat már az elején tétre játszik.

szferi 2008.10.03. 18:43:22

már bocsánat, de van még olyan ...ma magyarországon, aki még mindíg lát valamit a balfasz várhidiben? Meglepő, de van. Apád neked, vagy micsoda?

csöncsön, mi vagyunk a választóvonal európában :). A horvátokat leszámítva olyan ligák vannak mögöttünk, hogy az borzalom. és jövőre már horváto meg ciprus is előttünk lesz. ami nem is olyan nagy baj, mert tíz helyet kellene javulnunk, vagy tizenötöt esnünk hogy változzon a besorolásunk. STABIL középmezőny :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 18:53:42

"A horvátokat leszámítva olyan ligák vannak mögöttünk, hogy az borzalom."

Nem is értem, hogy a horvátokat hogyan előzzük (még).

Ami föltűnő: a Fradi kizárása a koefficienseken is tisztán éreztette hatását. Nézzétek csak meg!

szferi 2008.10.03. 18:57:07

horvátokat én sem, de van ott egy év, amikor 0.333at kaptak - ennél alacsonyabb érték a táblázatban csak 0.0. ugyanaz, mint a románoknál, csak fordított előjellel. ha majd ez a szar év kiesik a számításból, ugranak vagy 5 helyet előre.

szferi 2008.10.03. 18:57:58

a fradis dolgon még gondolkodom :)

rizla 2008.10.03. 19:19:44

"már bocsánat, de van még olyan ...ma magyarországon, aki még mindíg lát valamit a balfasz várhidiben? Meglepő, de van."

valóban meglepő, hogy létezik olyan magyarországon, aki nem kizárólag fekete-fehérben gondolkodik. "én kérek elnézést"

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.03. 19:27:53

Várhidi: nem jobb és nem rosszabb, mint a legjobb magyar edzők. Bozsiknál mondjuk nyilván jobb volt. Gelleinél szerintem rosszabb.

Ami viszont biztos: ha az utóbbi évek történéseiben van valami undorító (márpedig hogyne volna!), akkor az elsősorban nem Várhidi sara, hanem az MLSZ-é.

bag 2008.10.03. 20:21:00

a számok miként a tények, makacs dolgok. mindegy ki mit mond vagy ír.

Hány pontot is szereztünk és hány gólt értünk el továbbjutó csapattal szemben Várhidi Mágnestábla Péterrel az élen?

Szóval ezt nehéz lesz alulmúlni...
Nincs miről beszélni.
Ja h médiakedvenc megmondóember, hát istenem.
A pálya nem mágnestábla.

rizla 2008.10.03. 20:22:24

bag, te nem akarsz valami politikai fórumra járni inkább?
egyébként a selejtezőben bozsik is benne volt, el is szórt 3 kötelező pontot. csókolom.

bag 2008.10.03. 20:31:47

nem, jó nekem itt.
szeretem a légkört és a focit. itt majdnem mindenki így van ezzel.
téged leszámítva mert megint személyeskedsz, mint mindig...

rexford 2008.10.04. 13:45:07

Elég felületes megállapítások vannak a kommentek között a román fociról, pedig simán a görög/török szinten vannak. Annyi talán a különbség, hogy a g/t nagycsapatoknál egy árnyalattal több pénz van, emiatt ott már játszanak minőségibb külföldiek is. A románoknál ez a következő lépés.
Amúgy maffia meg bunda(vád) melyik országban nincs?

szferi 2008.10.04. 19:38:14

szerinted mekkora erőt képvisel a török/görög liga ötödik,hatodik helyezettje? igen, szerintem is pont akkorát, mint a románé. egy ilyen csapat sincs már versenyben az uefa-kupában, csak a galata és az olympiacos, akik ugye kirakatcsapatnak számítanak, ahogyan a steaua - kolozsvár kettős is. hogy 3-4 élcsapat tud külföldön is vásárolni, az inkább bizonyos meccsek színvonalát növeli, nem a bajnokság egészéét.

szferi 2008.10.04. 19:50:58

meg is néztem gyorsan a statisztikákat, mióta csoportkört rendeznek az uefa kupában, törökországból és romániából csak a fővárosi nagycsapatoknak sikerült csoportkörbe jutni, görögországból még a paok-nak és az aris-nak jött össze, a csoportból persze ők sem jutottak tovább. még most sem látom a r/t/g középcsapatok átütő erejét.

rexford 2008.10.04. 22:39:32

Élvezetes bajnokság, 2-2 BL-résztvevő általában, jó néhányszor uefa-csoportkör, néha-néha negyed-/nyolcaddöntő, eb/vb-n részt vevő válogatott. Közvetlenül az elit mögött. Ez az r/t/g foci, soha rosszabbat.

szbszig 2008.10.04. 23:43:52

Most már tényleg kíváncsi vagyok. Azt már tudjuk, hogy ha egy védő a gólvonal mögött fekszik, akkor nincs les. És ha a csatár érkezik a gólvonal mögül egy szögletrúgásnál?

kepfeltoltes.hu/view/081004/akkorezisles_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mindenesetre Busacca sporttárs nem fújta le Szentpétervárott...

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.05. 00:08:48

@szbszig

Ebben a szituációban nem lehet les, mert a labda az alapvonalon van, tehát onnan csak visszafelé (vagy a vonallal párhuzamosan) lehet passzolni, és akkor pedig nincs les.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.10.05. 00:09:22

Egyébként az alapvonalon túl helyezkedő csatár csak akkor nincs lesen, ha kivonja magát a játékból, de ha belép a játékba, akkor lesnek számít.
Persze ennek kérdéses a megítélése (mint a passzív lesnek), mert lehet, hogy az akció első passzánál lesen helyezkedik, de tétlen, és a támadás végén ő rúgja a gólt...:S
süti beállítások módosítása