Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Skócia virágai, VII. fejezet

2008.09.30. 14:00 donnelly

A két nagy szalad elfele, és továbbra is a Kelták játszák a legjobb meccseket. Gólgazdag fordulón vagyunk túl, 3,833333333 találat esett minden mérkőzésen. Az eddigi hét játéknapon mindössze hat döntetlen született, és most sem volt megalkuvás. Előre megmondtuk Kenny Miller és egy Celtic-támadó dupláját, a Falkirk és a Motherwell győzelmét, tehát hatból négy - a maradék kettőt benéztük, mint Rob Styles Cé műesését. Minden esetre nem függesztjük fel a jósolgatást, mert le akarjuk lőni az összes poént.

A Parkhead stadionban nem csak Jan Vennegoor of Hesselink duplázott - akinek a legrövidebb keresztneve van a csapatban - hanem kedvenc Tanarunk, Charlie Mulgrew is kétszer örülhetett, aki a sérült Severin helyére állt be az első játékrész derekán, és aki megint a mezőny legjobbja lett szabadrúgásgólja egyébként legalább akkora volt, mint Huszti Szabié. Az egynullára rápihenő Celtic nagyon meglepődhetett azon, hogy Mulgrewnak volt pofája fordítani, és nagyon meg kellett izzadniuk a szakadó esőben ahhoz, hogy visszafordítsák a folyamatokat. A hosszúnevű egyébként meglehetősen jópofa góllal döntötte el a találkozót a 90. percben. Strachan (és a világon mindenki) szerint jobb volt az Aberdeen, de Bernben meg mi voltunk a jobbak, és az is 3-2-es szopó lett. És ott is szakadt az eső. CELTIC-ABERDEEN 3-2.

A Terroristák ráijesztettek Csabiékra, és sima hármassal küldték őket vissza a Lowlands túloldalára - ennek ellenére a fővárosiak jó sorozatuknak köszönhetően még mindig a harmadikok. A feltámadó Dundee - melybe Pötének Istennek hála Willo Flood is visszatérhetett - így máris a hetedik, és most már az általunk jósolt hatodik hely csak a minimális elvárás, a következő Hearts elleni meccsre valószínűleg már beérik az Edinburghiakat. DUNDEE UTD-HEARTS 3-0.

Magához tért a Falkirk is (John Hughes megmondta előre), ha így folytatják, még a végén bennmaradnak. Az első félidőben még jobb volt a Hamilton, de a másodikban aztán a Gyerkőcök addig rúgták őket, amíg mozogtak, Olejnik meg beengedett egyet a legvégén, hogy ne legyen olyan csúnya. A duplázó Scott Arfield volt a mezőny legjobbja, míg az első dugót az Amy McDonaldot dugó nemrég eljegyző Steve Lovell helyezte be. A kiesési rangadón FALKIRK-HAMILTON 4-1.

Az aranylábú felföldiek úgy döntöttek, hogy mégis inkább patrióták, és elintézték (valamint pontszámban beérték) a szemlátomást megtorpanó Killie-t - a fél Felföld átbuszozása után persze lehet, hogy mi is megtorpannánk, de mi, a puszták gyermekei az Alföldről és a mellől vagyunk okosak (donnelly kolléga egyébként nem is itt született, tehát hazátlan bitang - a szerk.). A vendégek egyébként a negyedik percben megszerezték a vezetést, de a Caley hegylakói még a szünet előtt fordítottak, és még egyet bedaráltak, ami első hazai győzelmükhöz, meg a negyedik helyhez lett elég. INVERNESS-KILMARNOCK 3-1.

A Well meghálálta bizalmunkat és ezzel kieső helyre küldte a Havereket. A jobban kezdő St Mirren Billy Mehmet találatával állt jobban fél óra után, de az acélagyúak a második félidőben fordítottak Sutton és Malcolm eredményességének köszönhetően. MOTHERWELL-ST MIRREN 2-1.

A Hibbies vasárnapját a kíméletlen Gers tette tönkre. Az íreknek szakadt az eső, de ezzel egy időben a Rangers kedvéért sütött a nap is az Easter Roadon. Kenny Miller, ahogy előre megmondtuk, duplázott, de Riordan nem talált be - mondjuk, ezt a 01-es mezszámot még Jorge Campos-nak se bocsájtottuk volna meg. A győzelmet az első gólját szerző Bougherra tette tükörsímává. Mixu Paatelainen beismerte, hogy mocskosul szarok voltak, Walter Smith viszont absolutely happy volt a performanszszal. Kivételesen nem Pedro Mendes lett a mezőny legjobbja, de az impotensebbik arcát mutató Káposzta ellen nem is volt szükség tőle klasszis teljesítményre. A Kékorrúak továbbra is meggyőzőek. HIBERNIAN-RANGERS 0-3.


A következő fordulóban:
Csupa jó meccs, szombaton mindjárt Aberdeen-Hibernian, egyes; Dundee Utd-Inverness, melyet megkockáztatjuk döntetlennek; Hearts-Kilmarnock, megjósolhatatlan, de még bízunk Csabiban, egyes; Celtic-Hamilton, nagyon csúnya lesz, kivéve, ha a Shrácokat nagyon lefárasztja a Villarealtól kapott verés - ebben az esetben egy frusztráló 1-0 várható.
Motherwell-Falkirk, a forduló legjobb, vagy legunalmasabb találkozója lesz les- és öngóllal, valamint hazai győzelemmel. St Mirren-Rangers, gólarányjavítási lehetőség.

1 komment

Címkék: d beszámoló skót üveggömb spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr54688351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pbgi 2008.09.30. 14:04:40

Jön fel a Well!

Ahogy nézem ez a papírforma meccsek fordulója volt!
süti beállítások módosítása