Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, IV. forduló - A meccs addig tart...

2008.09.15. 21:59 heinrich

Madonna koncert, bunda botrány, Lehmann-ügy, mesterhármas, szabálymódosítás, Tiltott városok és a negyedik forduló tébolyult fordulatai mellett már csak arra van erőnk, hogy igen röviden mi is megemlékezzünk a visszavonult Oli Kahnról. Csúcsra járatva pörög a Bundesliga, van itt minden, mint a bucsuban, tetején a hat gólos Ruhr-vidéki bányászderbivel és Huszti Szabolcs duplájával. Videók kifulladásig, valamint a Raphael Honigstein interjú eredetije.

Mivel a vadlábú Madonna rajongók megalázták a Wildpark stadion gyepszőnyegét, a cserét pedig még az oly szorgos, ÖKM-en edződött német kezek sem tudták megoldani, így a Karlsuher SC – E. Frankfurt nyitómeccs átmenetileg az enyészeté lett. Egészen október 22-ig.

Werder – Cottbus 3-0
Ez még a simább történetek közé tartozott. A Cottbus a megszokott idegenbeli forgatókönyvet nyomatta: első vérig tartó osztályharc, majd keringési összeomlás a bekapott gól után. Pedig már csak negyed órát kellett volna kibekkelni (a nehéz Miriuta örökség cipelői ezúttal is beérték 30% labdabirtoklással), mikor beütött a Diego-féle ménkű, amit Frings és Sanogo is megtoldott eggyel, zsebben a Werder ez évi első győzelme, alig négy forduló kellett hozzá.
 
Hertha – Wolfsburg 2-2
Magath, Magath, te szopni nem nyerni jársz ide, fölényeskedtek a Hertha drukkerek, hiszen hat meccs kellett a VW gyári csapatának, hogy ponttal gazdagodjanak a fővárosban, de ezt az egy nyomorúságos bumedlit is nehezen adták. Egy perc alatt 0-1 (Ricardo Costa), majd Kacar és Cicero góljaival a 85. percben fordítanak Pajáék (nem, sajnos még mindig nem fér be), hogy az utolsó percben Riether kiegyenlítsen.

Köln – Bayern 0-3
Toni dupla, és egy Podolski brútusz a végére. Ennyit a meccsről. Ami érdekesebb, az Klinsmann.

Sem Podolski, sem Oddo, sem van Bommel nem kellett neki a kezdőbe, maradt a Hertha ellen kifutó csapat. De még ez is kár a kecskékbe, gondolta Klinsi, majd gyorsan lekapta Schweinit is Borowski javára, így a meccset a Rensing - Lucio, Demichelis, Van Buyten – Oddo, Borowski, Ottl, Zé Roberto, Lahm - Toni, Podolski összetételben fejezték be. Lehet számolni a védőket, mi kilencig jutottunk, de talán a Lyon ellen még Lell és Breno is beküzdi magát, aztán nesze neked Benzema, meg Juninho… He?

Tovább gyűrűzik a Podolski-saga, Klinsi bizony azt is megüzente, hogy ha Lukas barátunk kevesebbet fog nyavalyogni, és bebizonyítja, jobb mint a kezdő duó, majd akkor tárgyalhatnak. Egyébként még azt is szívesen elmondja, nem lesz rest 2028-ig padoztatni, elengedni ugyanis eszében sincs. Nem tudom Makarenkónak erről mi a véleménye, szerintünk szimpla szopatás.  Ráadásul Klose egy mesterhármassal mentette a Nationalelf mundért Finnországban, ezek után egy nagyobb tétel ekrazitot javaslunk beszerzésre, kedves Lukas.

Hoffenheim – Stuttgart 0-0
Ellenben kapura lövés az volt rogyásig, pontosan 36. Gondolom, ez végül is mindenkinek jó, a svábok idegenben mintha rühellnének játszani, kiscsapatnak meg minden pont számít. A Hoffenheim egyébként nem kívánja a szűzkurva szerepét betölteni az első osztályban sem, most is 4-3-3 rendszerben rohamoztak, ezt már szeretjük.

A Stuttgartnál meg cirkusz van, egy egészen banális, ám végtelenül dilettáns ügy miatt. Történt, hogy Lehmann leigazolásakor nem tudtak időpontot egyeztetni, így nemes egyszerűséggel lelopták a fényképét az Arsenal honlapjáról, pipa le, Puma be, gyors címercsere, máris kész a csapatfotó. Persze a Nike, meg az angolok most ritmusra ütik az asztalt, hogy miféle disznóság ez, kérem tisztelettel. Kinek a hibája mindez? Természetesen Jensé.

Hamburger SV – Leverkusen 3-2
Pedig ez is 0-2-nek indult (Barnetta, Helmes), de egy óra elteltével Petric győztes gólt jegyzett, még néhány stadionnal arrébb Zidant épp ekkor cserélték le…

Tetszik nekünk ez a Jol-féle HSV, a 11-7-es gólarány, amivel mellesleg 8 év után először vezetik a tabellát, már feltétlen a 80-as évek sikercsapatát idézi, nemkülönben az a lendület és elszántáság, amivel felaprították az akaratgyengeségre amúgy is kapható Skibbe bandát. Igen, még mindig szimpátia-tüntetünk.

Borussia Dormund – Schalke 3-3
Kétségtelenül a Bundesliga legnagyobb derbije. A két fél között olyan szintű az utálkozás, mely már-már bibliai méreteket ölt.

Igazhitű drukker nem mondja ki a másik város nevét, és ha mégis, máris a klubkasszánál lesz szíves befizetni a büntetést. Az Schalke helyes megnevezése Scheiss, a BVB pedig az Insekt névre hallgat – melyek a ~ szar alak, illetve a rovar kifejezéseket takarják. Közösen használható opció, a Verboten City (tiltott város).

Tilos továbbá a másik városon keresztül hajtani, a közelébe menni, ám ha mégis elkerülhetetlen, tegyük mindezt felhúzott ablakkal és kikapcsolt légkondival, nehogy valami bűzhödt kórság ránk ragadjon.

Szent küldetés, hogy mindkét derbit lehozza az adott csapat. Ha mellette nem esik ki, már fullos a szezon. Ott kell keresztbe tenni, ahol lehet.

Egy magát S04 drukkernek álcázó elvetemült dortmundi például kreált egy Szar Schalke feliratú kék-fehér sálat, és azzal fényképezkedett Mirko Slomkával, az akkori vezetőedzővel, akinek persze erről gőze sem volt.

Cserében – bár pontosan sosem derült ki – a gelsenkircheniek lelopták a híres Südtribüne feletti molinót, ami azóta sem került elő. Szakértő vélemények szerint elégették.


Aki bírja az angol nyelvet (vagy vájtfüllel a német háttérre fókuszál), az tovább informálódhat a két klub viszonyáról az alábbi riportfilm segítségével, 2x12 perc, mindenképp érdemes.

 

Hamisítatlan, pogány fiesztának indult a vendégek szempontjából, hiszen Farfan megszerezte első Bundesliga gólját, majd Rafinha törleszti olimpiai lógását, Westermann pedig megint jó helyen bukkan fel, 54. perc 0-3.

A Schalke azonban nem ismer lehetetlen, ha lúzerkedésről van szó. Pander, a jó öreg van Bommel rekordját megdöntve négy perc alatt szedett két sárgát, Ernst meg egyből a pirosra ment rá, így öt perc sem kellett a kettős emberhátrány kiharcolásához. A vérszag még egy molyrágta dromedárt is lázba hozott volna, nem a 80ezer ember tüzelte BVB-t, akik végül ikszre mentették a szezon első derbijét.

Amíg Doll egy évadon keresztül csak papolt a csapategységről, meg a küzdőszellemről, addig Klopp néhány hét alatt saját szintjére fanatizálta a gárdát.
 
Bochum – Bielefeld 2-0
Ezzel remélhetőleg mindkét csapat elfoglalta az őt megillető végleges helyet.

Hannover – Mönchengladbach 5-1
A Borussia védelem továbbra is gyalázat, talán le kellene vezényelni Ziegét a páholyból, a Hannover meg első győzelmét húzta be Huszti duplájával, ami lehetett volna tripla is, ha nem marad ki egy tizenegyes. Ejnye.

A megújult Ligakupa
Jövőre már nem kell 6-7 hetes téli szünet miatt húzni a szánk, csak röpke karácsonyi sziesztára érdemes berendezkedni. A bajnokság később indul, és a 36 csapatosra bővített Ligakupa lesz a felvezető, összerázódhatnak a csapatok, mehet a formába lendülés, ráadásul UEFA helyet kívánnak társítani a kupa mellé, így még tétje is lesz – mindenki csak nyer vele.

 
Oliver Kahn – Impossible is nothing

Már életemben először sem lábbal, hanem kézzel közelítettem a labda felé. Igen, a labda mindig is közel állt hozzám, jók voltunk együtt. A tehetség egyfajta ajándék az élettől, de ha nem párosul kemény munkával, semmit sem ér.

Kaaahn! Nincs bent! Hihetetlen! (2001. BL döntő vs. Valencia, Amedeo Carboni)

A válogatott kezdőjébe bekerülni hatalmas feladat volt. Csak 28 éves koromra sikerült, mások ilyentájt lassan befejezik a futballt. Mindig is hosszú, hosszú idő kellett számomra, hogy elérjem a céljaim. A siker az, ami számít. Sokkal többet, minthogy ‘szimpatikus’, ‘halhatatlan’ vagy ‘tragikus hős’ legyek.

Nehéz út áll mögöttem, szükség volt a kitartásomra. De mi ilyenek vagyunk. Minden kapus egy kicsit őrült valahol.

Az e heti kapuzárás az I. NST interjú eredeti, angol változatával érkezik.

72 komment

Címkék: német videó beszámoló bundesliga h összefoglaló dortmund bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr45665261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

effberg 2008.09.15. 22:27:58

Mégegy hős távozott... :S megrígattam az öreget...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.09.15. 23:03:54

Ez a sálas trükk mekkora már :-DDDDDD

Alexxxx 2008.09.15. 23:14:33

képzelem mit kapott Slomka ezek után, így csőbe húzni vkit, oltári ciki :S:D

polo0723 2008.09.15. 23:29:51

Bocs, hogy nem ide vág a téma, de valahova be kellett raknom, mert érdekel, hogy ugye ez egy fatális bírói tévedés a videón?
www.youtube.com/watch?v=6Thq80AbhXw&feature=related
És amúgy is közel van Hollandia Németországhoz...
köszi előre is
polo

BruceWayne 2008.09.15. 23:39:03

off:

polo: én nem értem. előrébb volt mint a kapus, vagy mi?

IronRock 2008.09.15. 23:57:41

Szegény Oli, ha nem fog ki szar napot a 2002-es VB-döntőben, ma hősként és legendaként ünnepelnék...pedig a döntőig ő (és Ballack) tolta a Nationalelf seggét.... utána már nem volt sose a régi.
De ezeket a szavakat kőbe lehetne vésni.

kroos 2008.09.16. 07:51:21

Pár megjegyzés:
-miért Pantelic-cel rugstják s 11-es miközben ez volt zsinorban a 4. amit kihagyott?
-frings gólja k* nagy volt.
-magath kezdi értékelni hogy dzeko és grafite nélkül nem fog menni+misimovic-ot nagy luxus árnyékékként játszatni.
-Huszti europa klasszis szinten játszott vasárnap(slaudraff szintén ihletett formában játszott)
-Schalke védöi a leggólerösebbek a világon,de ez inkább kurányiék kritikája.
-a hamburgot meg komolyan vette a fifa-s mondatot,,uj évad uj remények"
lehet ez a jol tud valamit?

kroos 2008.09.16. 07:52:12

És Madonna koncert:P

kroos 2008.09.16. 07:54:01

ez a kacar rugott nekünk 5-öt? ebbe a herthába beférne még stabilan dárdai...

kroos 2008.09.16. 07:57:48

A HSV szerintem 18 év után vezeti a tabellát nem Heinrich?

polo0723 2008.09.16. 08:42:20

Hát ez az, én se értem, hogy ezt miért nem adta meg, mert szerintem is szabályos volt....

akron99 2008.09.16. 08:52:50

Skibbe banda most már Istanbulban van.
A Leverkusen edzője a jó öreg Bruno..

kroos 2008.09.16. 08:59:08

Hé azért azt tegyük hozzá hogy k*-jó meccset játszottak és szerintem egyálltalán nem voltak akaratgyengék,és ha fridrihet nem állitják ki akkor....

Quentin Montargis-ból 2008.09.16. 09:11:26

Helmes szépen halad a gólkirályi cím felé. :-P

kroos 2008.09.16. 09:16:36

friend vagy novakovic lesz a gólkirály.és ezt komolyan mondom.

kroos 2008.09.16. 09:22:34

egyébként a
Borussia Dormund – Schalke-röl anniyt hogy akik fikázzák a bundesligát azoknak meg kellene nézni hgy miröl is beszélnek a levekusen-hambourggal egyetemben.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.16. 09:38:14

Na én szívesebben mennék Madonna koncertre, mint egy KSC-Eintrachtra!

Apropos, mocsing, heinrich, valamelyikőtök válaszolhatna nekem. A Karlsruhét meghívták Oli 'Affe' Kahn búcsúmeccsére?

kroos 2008.09.16. 09:52:08

és közvetitések minösége is sokkal jobb.pl a roma meccsen nem lehetett tudni a kezdöket....lassan lesüllyednek ök is a spanyol szintre?plusz volt egy kapuralövés amit nem lehetett látni hogy bent van-e,....mert az operatör nem volt hajlandó megmutatni a kaput.:P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.16. 10:01:05

Kroos, akkor is inkább a Roma meccset nézném a Ruhr-derbi helyet, ha egy kamerával közvetítenék! A kezdőt meg körülbelül két perc alatt kibogozom, legalábbis a Románál.

De azt hiszemez már kissé off, amúgy jó lenne egy poszt a meccsnézési szokásokról ;-).

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.09.16. 11:17:07

dortmund-schalke rettenetesen nagy meccs volt, de tegyük hozzá, hogy a dortmund megköszönheti a bírónak, na nem a kiállítások, hanem frey lesről született, egyébként hatalmas gólja miatt. személy szerint nem bántam, mert tetszett, hogy felállnak, meg ugye hajnal, csak épp megemlítem (jól emlékszem, hogy tomit 0-3-nál lekapták?)

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.16. 11:55:15

akron99

Azért is van mellette, hogy 'még mindig szimpátia-tüntetünk' :)

kroos 2008.09.16. 13:03:15

redcar+a kis rafinját kikellet volna állitani kb a 20 percbe ütésért....

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.16. 13:53:21

popp,

szerintem biztos meghívták a KSC-t, elképzelni nem tudom, h ilyenre ne gondoltak volna. pláne hogy teljesen jó kapcsolat van a két klub között. de az tény, h ez csak feltételezés. vagy nem hangsúlyozták eléggé őket, vagy én voltam figyelmetlen.

Quentin Montargis-ból 2008.09.16. 15:04:34

Tényleg jó a HSV, pedig a VDV-utódnak hozott brazil gyerek még nem csinált semmit. Amúgy biztos csak az én heppem, de fura a szambafutballisták látványa a Hamburgban. Hozzájuk inkább a németalföldi vonal illik.

akron99 2008.09.16. 15:29:09

heinrich

megértettem - nagy nehezen..:)

amúgy Istanbulban kevésbé szimpátiatüntetnek..:)

kroos 2008.09.16. 15:33:17

Quentin..gyanus vagy te nekem...tán nem emlékszel még a Mahath-féle társaságra?

Quentin Montargis-ból 2008.09.16. 15:47:53

De emlékszem, azt a Hamburgot nem kedveltem.

kroos 2008.09.16. 15:49:49

pedig gunter netzer rakta össze személyes azt a csapatot.

drdugo 2008.09.16. 16:45:55

Huszti 2-est kapott a Kickertől. Éljen!

Hajnal Tomi viszont folytatja dortmundi mélyrepülését, megint egy gyíkfing 4.5-est kapott. elég gyengén szerepel eddig, volt egy szöglete, amiből gól lett, és más semmi. ráadásul még rosszul is játszik, Dortmund szurker cimborám nagyon elégedetlen vele, és most nézem, hogy a kickeren is nagyon rossz átlaga van idén.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.16. 16:48:50

mocsing, mindenesetre a Karlsruhét kihagyni Oli Kahn búcsúból, olyan lett volna/volt, mint a búcsúzó öccseit egy balatonföldvári legénybúcsúból ;-).

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.16. 18:26:01

hát semmi sem gátolta a KSC-t, h búcsút szervezzen Olinak:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.16. 18:50:59

Még Hajnal Tominak sem szerveztek, ezek után, miért szerveztek volna egy ilyen marginális játékosnak :).

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.09.16. 23:35:58

Hehe, régóta nem néztem felétek, mert nincs értelme, de gondoltam, a Derbyre csak bekukkantok.
Letörne a kezetek, ha pozitívat írnátok valaha is a Schalkéról, mi? :))) Például, hogy 0:3-ig lefocizták 70 ezer hazai drukker előtt a megalázásig a BVB-t. Vagy, hogy milyen érdekesen estek a vendéggólok? Ebből még szépen ki lehet hozni az igazságos döntetlent, de jobb így leírni, igaz? Hátha csak pár ember nem látta a meccset, és őket máris meg lehet vezetni.

Különben sosem mondja egy Schalkés egy dortmundira, hogy Insekt, és fordítva, hogy Scheiss (mondjuk ilyen szó nincs is). Két ruhr-vidéki pedig nem fog egymást között angolul beszélni, hanem még a német által sem értett dialektust nyom, eszem megáll, ilyen hülyeségeket. Nem segítek, milyen kifejezéseket használnak egymásra, majd segít a nagytudású BBC-s, vagy milyen idolod.

Bis zum nächsten Derby!

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.17. 00:22:31

Esküszöm, le a kalappal, he erről a meccsről neked az igazságos döntetlen jut eszedbe - mint fő-fő Schalke drukker.

'A nagytudású BBC idoljaim': Arthur Saager, Klaus Fischer...(S04), illetve Olaf Suplickzi, Alfred 'Aki' Schmidt, Michel Zorc (BVB)

Közös ismertetőjelük, hogy németül nyilatkoznak, 128, a klubnál eltöltött évvel a hátuk mögött, de most rajtam keresztül óvatosan őket oltottad le. Hogy igazából miért, azt csak te tudod.

kroos 2008.09.17. 07:49:50

én láttam a meccset és valoban lehetett volna 5-0 is a schalkénak.de mint már irtam rafinhat le kellett volna küldeni a 20. percben.frei golja meg tényleg lesröl született....
ezt elkurta a schalke, mert az elsö órában le kellett volna zárnia a meccset és a helyzetek felét belöni...de ez a kurányi asamoa csatársot még farfannal megtámogatva is gyenge.pedig a Subotic, Hummels, kettösnél erösebb védöpárosok is várnak a schalkéra...

kroos 2008.09.17. 07:52:33

kár volt elzavarni amedick-et?szerintem ö az uj mertesakker...
Westerman-nak pedig ideje lenne kiszoritnai krsztajicsot.És berakni rakiticet irányitani.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2008.09.17. 19:00:25

@heinrich
egy regénynyit válaszoltam

Titi120 2008.09.20. 16:56:41

0-5 ...

úúúúúúúúúristen!!! :(((

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.20. 17:06:08

Egyenes következmény, a Bayern 8 védővel kire akar nyomást gyakorolni, labdát tartani stb.???

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.20. 17:15:04

Júúúj, :-D. Ez azért izzó vörösödhet Uli és Oli feje, mindjárt átöltözik Klinsi is. Lehet, hogy visszacserélnék a bajorok Klosét és Pizarrot is, ráadásul a bajor becsületgólt is egy brémai muzsikus, Borowsky lőtte.

Titi120 2008.09.20. 17:24:22

Pedig voltak passzaink ...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.20. 18:43:20

heinrich,
az odáig rendben van, h sok a védő felfogású játékos, de többet volt a labda a Bayernnél. ráadásul a gond nem az volt, h nem ment a góllövés, hanem hogy a védelem csődöt mondott.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.20. 18:50:43

OFF
popp,
pár nap késéssel, de leesett a legénybúcsús komment ;)
ON

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.20. 18:59:11

0-5nél valóban ment már a góllövés is...

A labdatartás meg a kaputól 100méterre volt csak megoldott, nyomásnak a legkisebb jele nélkül. Mindent elmond, hogy a brémai védelem gyakorlatilag egyszer sem hibázott

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.20. 19:04:30

nem a két rúgott gólra írtam, h nem a góllövéssel volt gond, hanem hogy alapból ez egy békés 0-0, vagy urambocsá 0-1 is lehetett volna, ha ötször nem kapitulál a védelem. pedig ugye voltak elegen, kicsit sokan is ahhoz, hogy ne zavarják egynást.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.20. 20:03:58

Valaki meg tudná mondani, mikor kapott utoljára hazai pályán öt gólt a Bayern? Nem tegnap lehetett...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.09.20. 20:11:00

9 Nov 1974 FC Bayern Munchen 2-5 FC Kaiserslautern

9 Oct 1976 FC Bayern Munchen 0-7 FC Schalke 04

5 Oct 1991 FC Bayern Munchen 1-4 SV Stuttgarter Kickers

17 Feb 1996 FC Bayern Munchen 1-4 Karlsruher SC

Ezek voltak a legnagyobb zakók.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.20. 20:15:58

Köszi, heinrich.

Elég durva, hogy ezek szerint most harmadszor fordult elő ilyen.

Titi120 2008.09.20. 20:29:19

Ordas védelmi hibák tömkelege, amit nem is lehet teljesen a 3-5-2 -vel magyarázni, mert a második félidőben már 4-4-2 -ben játszottunk, és akkor már semennyivel nem volt több védekező játékos a csapatban, mint mondjuk tavaly, sőt a középpályánk attraktívabb is volt (Schweini, Boro, Van Bommel, Zé R.).

Nem éreztem, hogy az első játékrészben kevesebb helyzetünk lett volna, mint a Brémának, csak őnekik szinte minden bement, nekünk meg nem.

Hátul volt a gond, de ott már inkább katasztrófáról kell beszélni.
Helyezkedési hibák, kapushiba, meg ahogy Lahm végignézte Pizzaro befordulását a negyedik gólnál, abban minden benne volt.
Totális fogalmatlanság.

Lojzi_ 2008.09.20. 20:50:38

Várható volt.
Én már többször megírtam ide, hogy az ősz tétje az, hogy az új játékrendszert milyen áldozatokkal vészeli át a csapat. A Bundesligában 5 és 10 pont közötti hátrányból tavasszal akármi lehet, ha a BL-ben és a német kupában is áll a csapat, az meg egyenesen szuper. Ja és az sem árt, ha november közepére nem az edzőcsere lesz a fő téma a csapat háza táján.
A villáémgyors és sok mozgásos támadójátékhoz, amit Klinsi ki szeretne alakítani rengeteg idő kell és az sem ártana, ha a végső kezdő minél gyorsabban kialakulna. Erre persze esély sincs, amíg nincs Ribéry.
A csapat játékában most is bent volt akár a győzelem lehetősége is. Toni és Poldi féltucat helyzetet hagytak ki, a Brémának meg minden összejött (Pizzaro kapufáját leszámítva).
Ha Rensingnél nem jön össze a "rabenschwarzer tag", akkor nem ilyen egyértelmű a dolog.
(fenti kifejezést egy ősrégi német nyelvű bundesliga-menedzser játékból kölcsönöztem)

A nagy pofon pozitívuma az, hogy mindenki láthatta, hogy
1. többször ennyi szívós munkára lesz szükség ahhoz, hogy ebből egy szervezett, tudatos csapat összeálljon, aki úgy támad elől, hogy a kisebb védelmi hibákat fontos meccseken is elbírják, valamint tényleg annyira lekötik az ellenfelet a saját térfelén, hogy elég a 3 védő.
2. a télire a csatársorba kell valaki, mert egy sérültnél már nincs cserejátékos, pedig ma kettő elkélt volna.
3. Rensing végre lejött a földre. Mától nincs nagy veretlenségi sorozat, van viszont sok elvégzendő munka és végtelen lehetőség a fejlődésre, hogy felnőjjön ahhoz a gyönyörű 1-es mezhez a mai kijózanító este után.
4. ha valakit ki kell hagyni a középpályáról Ribéry visszatérésénél az nem lehet más, mint van Bommel. Kiábrándító teljesítményt nyújtott eddig ebben a szezonban.

Ja és Heinrich 8 védős elméletére már a múltkor is akartam reagálni, csak valamiért kimaradt. Szerintem ez nettó hülyeség.
Lahm, vagy Lell inkább az egész szélet alapvonaltól, alapvonalig végigjátszó szélsők, még akkor is, ha a hivatalos titulusuk a "hátvéd".
Lahm a mai Bayern egyik legjobbja, rengeteg támadás indult tőle, ha úgy tetszik több hasznára volt elöl a csapatnak, mint hátul. Zé Roberto és van Bommel (de remélem inkább Borowski) pedig több támadófeladatot kap középen, mint Hitzfeldnél a 4-4-2-vel.

Titi120 2008.09.20. 21:13:07

Aki emlékszik a Scolari - féle 2002-es vb-győztes Brazíliára (illetve Hethéssy még a Zoff - féle Olaszországot említette) az nagyjából sejti, hogy mit szeretne játszatni Klinsi.

Edmilson, R.Junior, Lucio, szélen R Carlos, Cafu, középpályán G Silva.Ott se volt bizony kevesebb védekező játékos, mint a mai Bayernben, szóval erre ne fogjuk már tényleg!

Az ötből meg hármat 4-4-2 -ben kaptunk ...

Ennek ellenére mondom, hogy ha a három belső védőből egyik neve Van Buyten, akkor inkább ne erőltessük.
Lell se úgy tűnik, mint aki alkalmas jobb oldalon a több támadó feladatot megoldani, új posztján Zé Roberto teljesítménye is visszaesett legalább 20-30 %-ot.

Szóval el kell gondolkodni JK-nak, hogy érdemes - e erőltetni ezt a rendszert.

Rezgrof 2008.09.20. 21:47:08

Ma még Buyten volt a legjobb védő, megszokásból kár rugdosni. A R. Carlos-Cafu - Lell, Lahm párhuzam óriási, bár gondolom te nem viccnek szántad.

Hogy Klinsi mit szeretne az édesmindegy, ha egyszer ez a keret köszönöviszonyban sincs sem az olasz, sem a brazil válogatottal. Lell sima védőnek is szar, támadni meg... a helyükön kapják a gólokat. A kzp maga a szánalom (kivétel Schweini), semmit sem tudnak kezdeni a labdákkal.

A werder volt a legjobb csapat, akivel játszottak a szezonban, meg is lett az eredménye, a szuperkupát bebukták, hsv meccs, a BL-ben is gyakorlatilag lefocizták őket a szőrösök.

Amit eddig Klinsmann csinál az nulla, de ez a keret 90%ra is igaz.

Titi120 2008.09.20. 21:51:26

Buyten 45 percet játszott ma, nem 90-et, az meg, hogy a hátsó hármasból ő a leggyengébb láncszem nem kérdés.

Lehet, hogy ez a keret köszönő viszonyban sincs a Selecaoval, de nekünk nem is vébét, hanem Bundesligát kell nyernünk.

Rezgrof 2008.09.20. 22:05:01

Az persze menni fog, de nemzetközi szinten megint jön majd a tavalyi atomégés. Amúgy ezzel a szerkezettel meg felállással még a liga sem jönne össze, ha nincs Ribéry.

Nem élből fikázom a bayernt, csak klinsi szánalmaskodik, miközben Kroos, Müller ülnek a padon.

Lojzi_ 2008.09.20. 22:22:13

Szerintem Müller nem is ült a padon, másrészt ha ott is ült volna, akkor sincs még kész arra, hogy a Werder Bremen ellen beálljon a félidőben Toni helyére, hogy "sréc, kettővel mennek, rajtad a világ szeme".

Kroosban igazad lehet részben. Amit van Bommel hozott, azt ő is megcsinálja. A kérdés inkább az, hogy hogyan hatna rá (kizárólag mentálisan, mivel erőnlétileg és technikailag készen áll), hogy neki kell egy szétesőben lévő csapattal felállni hátrányból.

A keret meg nem olyan gyenge, mint lefested. Ribéry nélkül is menne, csak van Bommelt kellene elfelejteni. Altintop, Zé Roberto, Borowski, Schweini középpálya, posztjukat sűrűn cserélgetve, mert mindegyik elég sokoldalú. Csereként Kroos és hátrányban az EB-döntős német válogatott mintájára Poldi is jöhetne. Ribéryvel persze még jobb.
Csak előre kellene valaki nagyon, aki Toni válláról kicsit leveszi a terhet.
Hátul meg megnézném egyszer Brenot. Ennél sokkal rosszabb nem lehet...

Rezgrof 2008.09.20. 22:31:46

Rensing - Oddo, Breno, Misi, Lahm - Schweini, Borowski, Kroos, ZéRoberto, Ribéry - Toni

Mást nem tudok hozzátenni :)

Lojzi_ 2008.09.20. 22:47:06

Nem rossz.
Altintopnak azért akkor is szorítanék helyet. Formától függően Oddo, Borowski, vagy Kroos helyére, ha Schweini bemegy középre.

Van Bommelt meg el kell adni a Hannovernek.

Lojzi_ 2008.09.20. 22:47:43

Jó eséllyel Demichelis.

halareaal 2008.09.20. 23:22:25

"Lehet, hogy ez a keret köszönő viszonyban sincs a Selecaoval, de nekünk nem is vébét, hanem Bundesligát kell nyernünk"

akkor meg minek ez az új játékrendszer? sőt, továbbmegyek, minek Klinsmann? persze én is jó húzásnak tartom/tartottam h kinevezték, de a bundesligát Hitzfeld is meg tudja nyerni. a Bayernnek az a szerencséje, h nincs egy valamirevaló kihívójuk. ha csak egy igazán erős csapat lenne a ligában rajtuk kívül, már gondban lennének.
a leggyengébb poszt egyébként sztem a középső kp posztja, v Bommel nem való ilyen csapatba, Zé Roberto meg már öreg, és mostanában talán nemis annyira jó. Altintopnak, Schweinsteigernek meg nem középen a helye.

Titi120 2008.09.20. 23:33:19

A Bundesligát meg KELL nyerni, de ez csak a minimum ... Ha BL- trófeára nem is vagyunk kimondottan esélyesek, de nem titkolt cél, hogy idén nemzetközi szinten is maradandót alkossunk.

Így persze nehéz lesz ...

Lojzi_ 2008.09.21. 00:28:01

Én ezt nem értem.
Van egy új edző, egy új játékrendszer, új edzésmódszerek, új szemlélet. Ha ez össze akar állni, akkor ahhoz idő kell, meg türelem.
Én azt el tudom képzelni, hogy Klinsmann kiismeri a keretet, begyakoroltatja, amit akar, télen 3-4 játékos érkezik olyanok helyére, akikről menetközben kiderült, hogy képtelenek felvenni a ritmust, majd tavaszra összeáll egy csapat. Nyáron egy, vagy két új ember még érkezik keretbővítő jelleggel (az sem baj, ha olyan klasszisok, mint Toni, vagy Ribéry), és jövőre úgy lehet nekivágni a BL-nek, hogy a trófea a cél.
De idén? Szurkolok nekik, de én a csoportból való továbbjutást is óriási eredménynek tartanám.
Szerintem még az sem lenne nagy probléma, ha a salátástál nem jön össze, ha látom, hogy hétről hétre javul a támadójáték.

ycool 2008.09.21. 11:41:59

Szerencsére nem láttam a meccset, de ez kemény vereség! Sajnálom, de akkor is csak egy csapat van! ÜBER ALLES BAYERN MÜNCHEN! (Irigylem az ismerőseimet, akiknek mindig van egy másik csapata ilyen helyzetekre... )
Amúgy szerintem is csak idő kérdése, hogy összeálljon az új rendszer.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.21. 12:53:10

"a bundesligát Hitzfeld is meg tudja nyerni" (halareaal)

Teljesen egyetértek. Hitzfeld (Magath stb.) pont arra jó, hogy megnyerje a Bundesligát. Klinsmannban viszont benne van a nemzetközi téren való kiugrás lehetősége is.

Amúgy (viszonylag) semlegesként én annak örülnék, ha a Bundesliga érdekes lenne. Ehhez az ilyen 2-5-ök nagyon jól jönnek...

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.21. 13:57:08

Csöncsön,
az ugye odaáig megvan, hogy a Generális két különböző német csapattal (4 év eltéréssel) is megnyerte a BL-t és a Világkupát?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.09.21. 14:01:11

@mocsing:

Előre tudtam, hogy valaki ebbe bele fog kötni. Gondolkoztam is, hogy megelőzzem-e, és már az előző kommenthez is hozzáfűzzem-e, hogy:

jó, egy időben Hitzfeld még képes volt többre is, de mai viszonyok között egyértelműnek látszik, hogy komolyabb célok elérésére már nem alkalmas.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.21. 17:05:17

nem tudtam, hogy ez ilyen egyértelmű

kroos 2008.09.22. 08:01:55

Hala...sose értettem miért kommentelnek olyanok akik nem néznek bundesliga meccseket.
Zé roberto öreg? :DDDDD
,,ÉS az a szerencséje, h nincs egy valamirevaló kihívójuk."
erröl nekem a tavalyi sapnyol bajnokság ugrik be.

kroos 2008.09.22. 08:04:58

És van bommel volt az egyetlen aki kiment a végén megköszönni a közönségnek....

kroos 2008.09.22. 08:10:13

Most azért látszik mekkora hülyeség hogy a Bayernek nincs kihivoja.
Rendkivül erös ez a Bréma,jó játékrendszerben játszanak,egy jó edzövel.
De!Nem fog minden meccsen bepattani nekik minden mert most ez történt.Megérdemelten nyertek de ennyivel nem voltak jobbak.Minden bement nekik, nekünk meg semmi.Ugyanezek pl a famaguszta ellen kimaradtak..
És némi ürömmel konstatálhato hogy igazam volt Özil-lel kapcsolatban.Azota Rudi Assauer 12 bocsánatkérö levelet küldött az eladása miatt.....
És ha valaki azt irja hogy ,,eza pofon jókor jött...stb azt kimoderáltatom...
(tavaly mikor mi rugtunk 4-et a Weserben akkor hol voltatok?)
süti beállítások módosítása