Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Komolyra fordult a bohóckodás

2008.08.20. 09:26 _benito

Argentína-Nigéria döntő lesz az olimpiai focitornán az olaszok hülyesége miatt. Vagy a braziloké miatt, tök mindegy. A lényeg, hogy az argentinok egyrészt megvédhetik olimpiai bajnoki címüket (Na, kinek sikerült ez utoljára? Annyit segítünk, hogy 64-ben és 68-ban kell keresgélni.), másrészt visszavághatnak az afrikaiaknak az atlantai döntőben elszenvedett vereségért. Egyébként nagy mázlink volt, mert senkinek eszébe nem jutott volna nézni azt a focitornát, ha nincs ott a magyar válogatott is, de bizony ott volt, még most is látjuk magunk előtt, ahogy az Üllői úton Dombi rainman Tibi elperecel a havas tizenhatoson belül, és már kint is vagyunk az olimpián. Így viszont, hogy néztük, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Mert nehéz lenne elfelejteni, először is ahogy Nigéria bejutott a döntőbe azután, hogy a bivalyerős csapattal érkező brazilok 3-1-re vezettek 12 perccel a lefújás előtt, de a többek között gólpasszt adó Babatunde Fatusival megerősített Sasok visszakapaszkodtak, és hosszabbítás után továbbjutottak. Aztán ott volt a döntő, ahol ugye szintén hátrányba kerültek, és ismét negyedórával a vége előtt jöttek vissza, majd a legutolsó percben jött Amunike (les)gólja, és Nigéria hatalmas meglepetésre olimpiai bajnoki címet szerzett.

Ennyi talán elég is a régmúltról, lássuk a közelmúlt eseményeit. Nigéria habkönnyed továbbjutása borítékolható volt a legjobbjait hazarendelő belgák ellen, a meccs elég gyorsan el is dőlt, a végén kialakult adok-kapok (belga szempontból kapok-kapok) már a kutyát nem érdekelte, Belgiumnak úgyis csak annyi vigasz maradt, hogy a brazilok is tartalékosak lesznek a kisdöntőben, bár ők egy kicsit más okból, mint európai ellenfelük.

Mert közben Argentína igen randán elrakta a brazil válogatottat, hiába lőttek kis híján az első támadásukból (csodaszép) gólt a brazilok, utána már csak egy lesgólra futotta tőlük, egyébként az argentinok bekapták, megrágták és kiköpték őket. Diego és Ronaldinho ketten együtt sem voltak képesek 10 jó passzra, különösen Ronnie játszott kilátástalanul – annak ellenére, hogy szabadrúgásból kis híján gólt szerzett. Neki most egyelőre ennyi megy: amit zsigerből tud, azt tudja, de iszonyatosat lassult, szélesek a cselei, és ami a legnagyobb baj, képtelen akár megjátszani is, hogy fogcsikorgatva küzd.

Argentína sokkal összeszedettebb, veszélyesebb játékot nyújtott, Messi (a Barcelona komplett keretéhez hasonlóan) jobb formában van, mint a habtiszta Usain Bolt és Michael Phelps együttvéve, most mégsem ő villogott, hanem az ő passzaiból Agüero, aki két gólja mellett egy kiharcolt büntetőt tudhat a lőlapján. Az Atlético csatára igazi inzaghis erényeket csillogtatva kétszer érkezett pompásan a kapu elé, és meglehetett volna a mesterhármas is, ha a világ legszarabb klasszisjátékosa, Riquelme nem taszigálja el a büntető mellől. Az ilyeneket persze bátran rá lehet bízni (be is lőtte), de 0-0-nál a keret cserekapusát is előbb odaállítottuk volna, mint őt.

Argentína innen már behúzza, nem csak azért, mert az ősi ellenség legyőzése olyan önbizalommal ruházza fel őket, aminek képtelen lesz ellenállni Nigéria, hanem egyszerűen azért, mert sokkal jobb csapat, mint ellenfele. Persze, nem szabad elfelejtenünk, hogy az argentinokról beszélünk, akik bármikor képesek magabiztos jóslataink fölé guggolva egy masszív brióst tekerni rá, mint tették azt tavaly nyáron a Copa América döntőjében.

Meg aztán, mit tagadjuk, nem is drukkolunk nekik igazából. (A nyitóképet erdélyi testvélapunktól, a sportoldal.ro -ról bugáztuk)
 

34 komment

Címkék: videó olimpia összefoglaló válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr37624148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.08.20. 10:08:00

hol nézted a meccset?

"Diego és Ronaldinho ketten együtt sem voltak képesek 10 jó passzra"

diego már megint rossz a válogatottban?
ez csak egyet jelenthet: nem lesz jó szezonja a werderrel, lol

_benito · www.nst.blog.hu 2008.08.20. 10:11:32

valakivel összekeversz, tóni

rizla 2008.08.20. 10:49:46

te a kérdésre felelj

_benito · www.nst.blog.hu 2008.08.20. 10:58:21

bocs, most látom csak, hogy diego a hátára vette a pályát, és sima győzelemhez segítette brazíliát. ronaldinho régi önmagát idézően nemcsak kapura volt veszélyes, de remek passzokkal szolgálta ki társait is.

hajrá brazilok, hajrá werder!

(nem egészen értem a kérdést, fizikai valómban újpesten voltam, és egy panasonic márkájú tévén néztem az m2 adását, ahol a táskanyitogató ember közvetítette a brazil-argentin meccset. és igen, diego ölég szar volt. a werdert nemtom, de nagyon nem is érdekel.)

rizla 2008.08.20. 11:01:40

fasza. hajnali 15:00kor kiverem magam az ágyból, hogy lássam a meccset, látom az m1en semmi, ilyen nincs, eurosport, semmi, euro2, semmi.

a diegos részt nem magyarázom el, utalás volt egy másik topicra, nem fontos.
ronaldinhon meg egyszerre lehet kárörvendeni (én megmondtam), meg szomorkodni.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.08.20. 11:05:15

személy szerint nagyon sajnálom ronaldinhót, és nem csak a barcához fűződő érzelmeim miatt, hanem azért is, amiért van bastent, valerónt és recobát.

ha ancelottinak egy csöpp esze van, seedorf mögött végigpadozza a szezont.

Freeezer 2008.08.20. 11:09:53

sajna nem lattam a meccset...pedig szivesen megneztem volna! volt bennem vlmi ilyesmi erzes,h az argentinok nyernek.nemtom riquelme,h jatszhatott, a hollandok ellen lattam,nekem mar ott sem jott be.egyszeruen semmit nem lattam tole,mar akkor sem ertettem,h minek ennyire eroltettni ot... meg ha megkerlek leirnad a csapat felallasokat?!elore is koszi

Tigerblogger (törölt) · http://callcenter.blog.hu 2008.08.20. 11:15:54

A volt csajom először egy nigériai majommal csalt meg, most meg argentin faszija van. Asszem, ezt a döntőt inkább kihagyom és keresek egy normális csajt:)))

_benito · www.nst.blog.hu 2008.08.20. 11:17:08

18 ROMERO Sergio (GK)
2 GARAY Ezequiel
3 MONZON Luciano
4 ZABALETA Pablo
5 GAGO Fernando
10 RIQUELME Juan (C) (-91')
11 DI MARIA Angel
12 PAREJA Nicolas
14 MASCHERANO Javier
15 MESSI Lionel
16 AGUERO Sergio

RENAN (GK)
2 RAFINHA
3 ALEX SILVA
5 HERNANES (-61')
6 MARCELO
7 ANDERSON
8 LUCAS
10 RONALDINHO (C)
14 BRENO
15 DIEGO (-71')
17 RAFAEL SOBIS (-61')

Freeezer 2008.08.20. 11:20:32

nagyon szepen koszonom!fasza csavo vagy

rizla 2008.08.20. 11:22:25

"személy szerint nagyon sajnálom ronaldinhót, és nem csak a barcához fűződő érzelmeim miatt, hanem azért is, amiért van bastent, valerónt és recobát."

miért? van basten pl önhibáján kívül nem hozhatta ki a maximumot a pályafutásából, de még így is 3 aranylabda. összehasonlíthatatlanul profibb szemléletű.

persze olyan értelemben csak sajnálni lehet, hogy egy szenzációs zsenivel kevesebb, akit nézhetünk.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.08.20. 11:35:47

egyreszt az olimpia meg a foci meg mindig ket kulonbozo dolog,masreszt,mint oranje-fan,azt kell mondanom,elegedett vagyok. a csapat lelazsalta a csoportmeccseket,aztan jott argentina,es ha nagyobb szerencsenk lett vna,utso 10 percben kiverhettuk vna oket. vegul messi zsenije dontott. azert vagyok elegedett,mert argentina majdnem a legjobb csapataval (majdnem a-valogatottal jatszott),es meg igy is hollandia szorongatta meg leginkabb. az a hollandia,akiknel a valogatottban soha nem szerepelt sibon,a kozepesnek is alig nevezheto jaliens es a zeniten jocskan tullevo(+serult makaay) vtak a tulkorosak. abbol a szempontbol vagyok elegedett,h ha az olimpiai csapat legjobbjai (marcelis,babel,emanuelson,maduro es ha osszeszedi magat drenthe,stb.) beepulnek a nagyvalogatott keretebe,argentina es spanyolorszag mellett a 2010es vb nagy eselyesei lesznek.
argentina,remelem megnyeri a dontot. mint barcelona-drukker,termeszetesen szoritok messiert,es ronnie-t is sajnalom,viszont az o bukasa es marco idoelotti visszavonulasa valoban nem uaz a kategoria. marcsak azert sem,mert marco vt a legzsenialisabb csatar,akit valaha is lattam,mig ronnie csak 3-4 evig vt hasonlo magassagokban.

Lohengrin 2008.08.20. 11:45:47

A belgak a belga bajnoksag miatt huztak haza? Azert nem nagyon erdemes. Siman lemondtak egy olimpiai eremrol.
OFF
"te a kérdésre felelj "
lol
rizla a provokator - mindig bespeedezve kekeckedik mindenkivel akar topicokon es blogokon atnyulva - mindenhol a hyperterben csak egy kerdese van: Miert? Ezt most, hogy erted? Indokoljad meg! Demostrogtonazonnal! - Magyarul Mindenki hulye csak en vagyok eszkavator!
Nembaj kell valaki aki allando edzesben tartja a szerkesztoket. Nem konnyu dolog am valakinek visszafogottan valaszolgatni amikor a legszivesebben elkuldened a buspicsaba.
ON

Fj0d0r 2008.08.20. 11:54:26

Gondolom az Argentínok felé húzol ezért felejtetted el megemlíteni hogy a 96-os döntőben a dél-amerikaiak 2. gólja jogtalan 11-esből született és Amunike se volt lesen hanem 2 másik nigériai. Legrosszabb esetben mindkét oldalon 1-1 játékvezetői hiba gólt eredményezett.
Csak a korrektség kedvéért.

Egyébként a brazilok elleni 96-os elődöntőben Kanu egyenlítő találata számomra máig a footballtörténelem egyik legszebb mozdulata. Nem tudom emlékeztek-e rá az ötös környékén háttal a kapunak egy lapos paszt fel a lábfejére és a kivetödő kapus fölött fordulásból berakta a kapuba. Pimasz egy gól volt. Sajnos videót nem találtam róla. :(

Jobb Internetért Mozgalom 2008.08.20. 11:59:29

Lohengrin: do not feed the troll

Fj0d0r 2008.08.20. 12:00:58

Na csak találtam egy összefoglalót. 3.10-nél van az a bizonyos mozdulat.

hk.youtube.com/watch?v=FHvFoLwDx90

Mondjuk én úgy emlékeztem hogy csak átrakta a kapus fölött de ezekszerint fölpörgette és bepasszolta. Ettől még úgyanolyan gyönyörű.

corporal clegg 2008.08.20. 12:12:09

"a világ legszarabb klasszisjátékosa, Riquelme"

Ezen fetrengtem, nagyon találó:DDD

rizla 2008.08.20. 12:12:44

Lohengrin: úgy-úgy, csontig. szép volt.

poolfanati 2008.08.20. 13:05:48

A szombat reggeli(6kor lesz bizony ám:D) olimpiai foci döntőnek lesz magyar vonatkozása is! Ugyanis Kassai Viktor fogja vezetni a meccset!

Azazello007 2008.08.20. 13:19:59

Rizlát békén kell hagyni, ő igazán üde színfolt, hiányozna, ha nem lenne. Főleg, hogy -- rendszeres délutáni, fórumok közti kalandozásaim alapján -- neki Mi vagyunk az élete, hiszen egész nap kommentel mindenfelé, nem is tudom, hogy jut ideje másra.

drani 2008.08.20. 14:42:32

Nekem rizláról mindig - és nem akarom megbántani - a viccekben szereplő agresszív kismalac jut eszembe.

Azazello007 2008.08.20. 14:56:35

Ő egy igazi nemzedéki ikon.

Hispan07 2008.08.20. 15:10:30

megint szép idény elé néz a milan :/

crouchy 2008.08.20. 17:15:00

szerintem is jó hogy itt van rizla, vele való kommunikáció az egyik legjobb edzésmódszer. Tigerblogger: lol:D

rizla 2008.08.20. 20:38:19

azazello: nst-t mostanában kb hetente egyszer olvasok, a hozzászólásaim is ilyen ütemben vannak. ezzel nem azt mondom persze, hogy nem érek rá
: DDDDDDDDD

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.08.20. 21:06:48

Nem baj, már csak párat kell aludni, és valaki a házi feladatokkal lesz elfoglalva esténként kommentelés helyett :P

Don Carlos 2008.08.20. 21:32:23

én azért Riqut nem bántanám...

crouchy 2008.08.20. 21:34:11

JClayton: Már bocsánat, de a kurva nénikédet!:)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.08.20. 22:02:10

végre jó post, jó kommentek! :D mindenki bassza meg! :D riquelme meg dögöljön meg, éljen az olimpia ÉS KASSAI VIKTOR!

greffi 2008.08.21. 02:43:46

Mi vaaaan?! ÉLJEN KASSAI VIKTOR?!?!?!?! No hiszen...

Azért ezt a napot minimum piros betűkkel felvésni a magyar játékvezetés arany pillanatai közé! Nagyjából Puhl 94-es döntője mellé. de amúgy éééérted? Arany pillanat...

poolfanati 2008.08.21. 16:53:31

amúgy nem lesz poszt a magyar-montenegró meccsről?

halareaal 2008.08.21. 21:47:47

hm az argentinok 3 védővel játszottak? Garay milyen?

ferenck, kissé talán túlbecsülöd a hollandokat, az általad említettek közül (mondjuk én Bakkalt is idevenném, meg Afellay nemtom kinnt van-e egyáltalán) max 2-3 ember fog beférni a 2010es csapatba. persze ígéretes generáció, csakhát manapság már az összes focinagyhatalomnak nagyon erős utánpótlás játékosai vannak.

Ronaldinho sztem a Milanban még legalább 1x megtalálja önmagát, persze ez nem feltétlenül az őszi szezonban lesz.

kroos 2008.08.25. 08:00:46

meg nem is az olimpián volt,ki is lett fütyölve...
süti beállítások módosítása