Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

III. negyeddöntő és a három dolog

2008.06.22. 04:09 pote

Még mindig fenn? Akkor Te sem tudsz ezután a produkció után aludni. Amiben titkon bíztunk és amit szerettünk volna, az bekövetkezett. Úgy jártunk, mint a tutira menő szurkoló, aki mindig az ellenfélre fogad és akkor mindenképpen örül. A meccs kicsit döcögve indult, a hollandok el is felejtettek pályára lépni, de aztán Oroszország elbűvült minket. A kihagyott helyzetek sem bosszulták meg magukat (tudjuk, tegezhetünk Titeket). Tovább után három dolog, ami csak a tegnapi negyeddöntőről jutott eszünkbe.

1. Hollandia nem Törökország, Oroszország meg nem Horvátország, és nekünk is holland edzőnk van.

2. FOCIISTEN létezik.

3. Tudjuk, hogyan lehet szex nélkül orgazmust elérni.

88 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr6533003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakító 2008.06.22. 04:48:11

1. Bacca meg.

2. Nem tudom mennyibe kerül Hiddink, de annak biztos hogy a dupláját éri.

3. Most végre kisüt a nap a fekete fellegek mögül. Semmiféle Ronaldo, meg holland ifjonc, olasz vénség pedig szóba sem jöhet. Arsavin. Igen, ő lesz a következő évtized szupersztárja. Egyszerűen zseniális. Fenomenális a faszi. Mindig van egy korszakos zseni, és Zidane óta a poszt betöltetlen. Lehet hogy elhamarkodottam ítélkezek, de ez az orosz figura gyakorlatilag mindent tud a labdával. Tényleg rég láttam már ilyet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.22. 07:54:19

Ordas nagy közhelyek következnek, melyekről sokan elfeledkeztek, miközben csak a csoportban mutatott játékból indultak ki.

1. Minden meccs más és más (avagy egyik meccs nem párja másiknak) - nem lehet egy meccsből, de még háromból sem itélni és nem lehet kopp ugynazt teljesítményt nyújtani két egymást követő meccsen. Míg a csoportban minden bejött a hollandoknak, az ellenfelek főleg az olaszok meg franciák két kézzel szórták helyzeteket, addig negyeddöntőre Hiddink lekottázta (tökéletesen kielemezte) a hollandok játékát. A hasonló játékfelfogásban játszó oroszok kioltották a bódító hatású és Rizlába tekert Oranje Gandzsát. Azok a hihetetlen és nagy önbizalomma kivitelezett megoldások, melyek korábban bejöttek, az oroszok ellen vagy nem ültek, vagy teljesen elmaradtak. Nem tudtak átrohanni a középpályán sem, föleg azért, mert nem kerültek előnybe és az oroszoknak nem kellett kitámadni, ellentétben az olaszokkal vagy a franciákkal. (Azért mert valaki gyengén játszik egy meccsen, vagy akár egy egész tornán, attól még lehet klasszis játékos.)

2. Ezen az EB-n, egyáltalán a mai fociban már nincsen szuperfavorit. - bár az esélyek latolgatásnál nem nagyon indulhatunk ki másból, mint a keret erősségéből (mindig felbukkan viszonylag ismeretlen játékos is), a selejtezőbeli játékból, vagy a csoportmeccsekből, de ezeket figyelembevéve is sötétben tapogatózunk.

3. Nem csoportot kell nyerni, hanem Európa Bajnokságot!

+1. Az EB alatt médiában és a kommentelő sok hangoztatott csodálatos támadó foci vs. gusztustalan védekező foci szembelállítás nagyon leegyszerűsíti ezt a szép játékot. Az ellentétpár fényében észrevehetetlenné válik egy csomó lényeges és meccset meghatározó nüansz.

RoFä 2008.06.22. 08:03:21

1. Jól van, akkor nem vagyok teljesen hülye ha úgy láttam, hogy tegnap valami nagyon jó dolog történt a pályán (hagyjuk a geopolitikát). Én nagyon rég láttam ilyen félelemetesen jó focit. Bazmeg élmény volt nézni azt is, ahogy ezek védekeznek (előrefele), Arshavin elemzését meg meghagyom a szakértőknek, mert bonyolult a gyerek...
2. Szomorú, hogy nem csomagolhatott a török és horvát válogatott is, mondjuk kettős leléptetéssel, és akkor a tegnapi meccs csak egy edzés lett volna (és még jobb lett volna, ha ezt csak a végén mondják meg nekik hehe)
3. Nem akarom elsütni azt a közhelyet, hogy Kolodinról melyik orosz fejlesztésű fegyverrendszer jut az ember eszébe.

+1 Az EB idei legszebb kapufáját Pavluschenko lőtte

_Sky 2008.06.22. 09:13:47

1. Utoljára akkor éltem át ilyet, mikor a Pool forditott 3-0-ról a Milán ellen...
2. Előre is bocsánatot kérek minden holland szurkolótol, de végre volt egy olyan tétmeccs( a románok ellenit nem számítom ide), amit a bíró nem fujt szét a hollandok javára...
3. A végére egy kérdés: Megéri -e pihentetni az eldőlt csoportmeccsek után, mert eddig nem ugy néz ki, hogy nem... Eddig a nagy esélyesek mind ráfáztak.

+1. Forza ITALIA!!!

irrelevant 2008.06.22. 09:24:56

Csak annyi megjegyzésem lenne, hogy tegnap az m1 kommentátora ismét katasztrofálisat nyújtott.

Lojzi_ 2008.06.22. 09:25:41

1. Az oroszok már a spájzban vannak

2. Mindenki úgy viselkedik, mintha először látna focit életében, a médimunkások, a "szakértők", de még az NST is a negyeddöntős cikkeivel. Hányszor kellett itt is leírni, hogy Ricardo nem nevezhető kapusnak és ha nem találnak ki valamit, akkor ez Kloséék ellen édeskevés lesz. Hányszor kellett azt is leírni, hogy a spanyolok és a hollandok csoportbeli tündöklése semmit nem jelent, Van Bastent kár jó erőle orálisan fixálni és közel sem biztos, hogy ezen az ágon az oroszok, vagy a svédek csak vesztesek lehetnek a D2 helyről. Direkt kiváncsi vagyok, hogy ma is sikerül-e a posztírónak a terített betli.
A későbbi problémák prevenciója céljából az üveggömb tervszerű megelőző karbantartását írom elő havonta kétszer.

3. Hiddink. Nekem nem volt szimpatikus, ahogy örült a hollandok kiesésének. Egy picivel vehette volna Podolskisabbra a figurát, akkor a következő években kevesebb testőrrel is hazajáratna.
Értem én, hogy az ő csapata nyert, és ez szakmai siker, de szerintem Oroszországban sem kövezték volna meg, ha mondjuk csak megtapsolja a játékosait, majd önmérsékletet tanusítva mielőbb bevonul az öltözőbe.

Beyonder 2008.06.22. 09:38:00

1. Nincs Fociisten. Hiddink az isten. (Legyen ő a következő angol szövkap!)
2. Arsavin későn érő zseni: már 27 éves ---> nem lesz belőle a következő évtized játékosa, de pár éve még van hátra...
3. ...és azt töltse a MU-ban kötsög CR utódaként!

f.fredericks 2008.06.22. 09:39:49

1. Hiddink kurva nagy edző ( bár velünk még ő se tudna csodát tenni:( )

2.Ha az oroszok megnyerik az EB-t lehet Arshavin kapja az Aranylabdát a kis cigánygyerek helyett.

3.A mai nap se fog megszakadni az hogy a csoportelsők kiesnek!

mann 2008.06.22. 10:03:47

1. Van Basten akkor bukta a meccset, mikor lecserélte Boulahrouzt
2. Hiddink jelenleg jobb edző mint Van Basten
3. Van Persie olyan volt tegnap mint az Arsenal idén: jó kezdés, de a végén betli

mann 2008.06.22. 10:14:26

másik 3 dolog :)
1. Az orosz válogatott fodrásza évek óta szabadságon van
2. Arshavinból lenne mégegy a ruszkiknál, 90 perc alatt egy ötöst gurítanak tegnap
3. Egy meccsen milliószor is lőhetsz kapura,ha nem találod el lóf@szt se ér

bakító 2008.06.22. 10:43:15

Akkor a futball közhelyszótár kiegészíthető. Végy egy jó kapust, és végy egy holland edzőt. Persze ettől még nem lesz Arshavinod, de ha ezzel is megáld a sors, akkor henger.

Walmer 2008.06.22. 10:46:19

Én tényleg örültem az oroszok győzelmének, de szerintem várjunk az Arsavin - Zidane párhuzammal, meg az "új futballnagyhatalom született" (index címlap) szintű baromságokkal.
Ez az orosz csapat sima 3-at kapott az EB-re ki sem jutó angoloktól és komoly erőfeszítésükbe ketült lebirkózni Andorrát 1-0-ra az ucsó selejtezőmeccsen. Az izraeli égésről pedig ne is beszéljünk. És -ne legyen igazam - de szerintem simán kizúgnak a spanyol-olasz meccs győztese ellenében. Pedig nagyon nem szeretném, lévén mindkét latin csapatot utálom, mint a szart.

Mourinho már nem a király 2008.06.22. 10:50:18

1. Arshavint most istenítsétek, többet sem fogunk hallani róla, ahogy egyetlen másik oroszról sem
2. Hiddink összes csapata szed valamit. 35km 3 meccsen, na ugyan már!
3. Bevezetném a fogalmat: elportugáloskodták

dr. orter 2008.06.22. 10:53:30

Walmer: ez mind igaz, de amit tegnap csináltak, az zseniális volt. És ez szerintem mindenkinek fontosabb, mint hogy hány góllal kapott ki mikor a csapat. (NB az angolok nagyon nagyon hiányoznak ám!!!)

bakító 2008.06.22. 10:59:27

Walmer: Az hogy ki mit játszott a selejtezőkön édesmindegy. Emlékeztetnélek a törökök produkciójára, és a baromarcú bíróra. Most meg a négy között vannak.
Természetesen nem most született futball nagyhatalom, de kétségkívül előbb utóbb visszaszerzik a régi renomét. Lehet hogy pont ezen az EB-n.
Arshavin persze hogy nem Zidane, de a legragyogóbb képességű játékos ezen az EB-n. Ez két meccs alapján is lejön. (Persze én láttam már a Zenitben is villogni). És fogunk még róla hallani, az tuti. Szeptembertől már nem a Zenitben fogja nyomni, és hétről hétre láthatod majd a TV-ben.

drosiii 2008.06.22. 11:07:40

1. oroszokat nem kéne az Arsenalhoz hasonlítani, inkább Zenit stílusban fociznak
2. német-orosz döntőt várok, hogy láthassam az UEFA kupa visszavágót ;)
3. ma sem csoportelső fog továbbjutni

Lencse. 2008.06.22. 11:09:12

1. Úgy tűnik, a blog.hu motorja Lengyelországból is engedi az ittasan postolást.

2. A hollandok komolyan bezabálhattak az elmúlt pár napban, a tésztarecepteket Détári Lajostól kapták.

3. Nagyon sok szempontból sajnálom a holland kiesést, de az idióta indexes legalább nem írja le többé, hogy FA-PA-PUCS.

horas 2008.06.22. 11:16:06

Az oroszok forradalmasították a futbalt!!!!
Egyzserre szépen játszani jól védekzni és támadni,mindezt noname emberekkel!!!!!!
Úgy mint ma,meg a zenit az uefa ban!!!!!

BruceWayne 2008.06.22. 11:19:18

faszér kellett a hollandok ellen szurkolni? ennyire szerelmesek vagytok az orosz csapatba?

horas 2008.06.22. 11:19:23

pontosítva a hollnadok(Guus Hiddink,Tim Advocaat)

brassmonkey12 2008.06.22. 11:29:11

1.Hiddink 20 éve edző,jó hogy jobb mint van Basten
2.Nekünk nincs pénzünk,oroszoknak van.
3.Ma olaszok valószinü hogy toávbb mennek

bakító 2008.06.22. 11:34:58

Pedig igazán szívesen elnézném amint Fabregas, Rosicky, Arshavin és Van Persie oktatja az ellent. Igazi csemege lenne (még lehet hogy be fog következni...)

A sport TV pedig elkezdhet gondolkozni, hogy a skót bajnokik helyett esetleg a ruszkit kéne adni. Úgy látszik jó színvonal lehet ott.

BruceWayne 2008.06.22. 11:38:13

a kormány pedig elkezdhet gondolkodni, hogy esetleg újar kötelezővé kéne tenni az iskolákban az orosz nyelv tanulását

VGL 2008.06.22. 11:42:44

1. A tegnapi kommentátor monnyon le. (talán egyedül az Egri Viktort nem lehetett eddig szidni a négyesből)
2. ha javulnak az oroszok helyzetkihasználás terén, akkor akár a végső győzelem is kinéz nekik.
3. nem Arshavin lenne az első, aki egy nagy tornán nyújt emlékezeteset, aztán "eltűnik",vagy elviszi egy nagy csapat, ahol töredékét nyújtja.Én azt mondom, adjunk neki időt, két-három év múlva meg meglátjuk, hogyan végezte.

Vaader 2008.06.22. 11:53:44

1. Hiddink zseniális. Másrészt nekem ehhez nem feltétlenül lenne gyomrom.
2. A legjobb kapusok közül (ami nálam 4 név) 2-nek már van potyája. Kíváncsi vagyok, ma bővül-e a névsor.
3. Az oroszok akár még szimpatikusak is lehetnének, mert szép focit játszanak, de ez akkor is EURÓPA bajnokság.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.22. 11:54:02

Egri Viktort? Aki úgy visított a holland olaszon mint egy szopósmalac?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.22. 11:56:16

Nera, sztem senki sem szorított a hollandok ellen, csupán mindenki az olyan sokat emlegetett "szép" fociért " drukkolt.
Bevallom tévedtem, eddig mind3 meccsen a "szebb" focit játszó csapat jutott tovább. De akkor meg nem értem a fanyalgókat. Nem ezt akarták?

jazs 2008.06.22. 12:00:59

"Ha az oroszok megnyerik az EB-t lehet Arshavin kapja az Aranylabdát a kis cigánygyerek helyett."

Ha megelőlegezzük neki, hogy a köv. két meccsen jól játszik, akkor 3 jó meccsért igazságos is lenne...
Végülis a "cigánygyerek" csak egy szezonon keresztül tudott csúcsformában játszani.
Le lehet cidázni a kis ruszki buzigyereket, de két szezont nem bírna végig a PL-ben, a második a cserepadon fejezné be, vagy még hamarabb kikopna onnan :)

x) ha egy csapatban vannak világszinten is meghatározó játékosok, akkor félő, hogy egy kemény szezon után nem tudnak úgy teljesíteni a nyári nagy tornákon. És talán itt nem is egy szezon a lényeg, hanem, hogy aki évről évre ott van a legjobbak között, az talán mentálisan nem tud úgy rákészülni egy ilyen világeseményre.

drosiii 2008.06.22. 12:03:23

jazs miről beszélsz?
UEFA kupa győzelemre vezette a csapatát + orosz bajnok. Egész szezonban jól teljesített, és sztem csak akkor jöhet szóba, ha min. EB döntő.
A különbség, hogy Roni rugdosta a gólokat, Arsavin meg irányító.

drosiii 2008.06.22. 12:05:26

persze ha oroszok nem jutnak ennél tovább, akkor nem hiszem, hogy szóba jöhet...

rizla 2008.06.22. 12:16:41

az oroszok nem azért kezdik visszaszerezni a régebbi pozíciójukat a futballban, mert most a 4 között vannak. hanem mert a zenit uefa-kupát nyert gyakorlatilag CSAK orosz játékossal, az utánpótlás-tornákon rendszeresen ütnek, és mert ott vannak a 4 között immár a felnőtteknél is.

VGL 2008.06.22. 12:16:59

Great Cornholio:

igen, Egri Viktot.
De ha nem tűnt fel, én erről a kommentátor négyesről beszélek.
A két Somos, meg a Gundel nem képesek felismerni a játékosokat. Tegnap is hánysuor hallharrad, hogy Arshavin (!) mekkorát védett, meg hogy Boulahrouz szerelt, vagy támadást indított a 80. percben. Arról nem is beszélve, hogy Van Basten otthonhagyta Babelt, meg miért nincs kiállítás.
Úgy tűnik, hogy Egri Viktoron kívül a másik három mintha sodródna az EB forgatagában, miközben esténként egy meccs közvetítése csak egy lenne a sok program közül.

f.fredericks 2008.06.22. 12:17:57

jazs: Azzal kezdtem, hogy HA megnyerik az EB-t, akkor LEHET hogy megkapja. Reálisan nézve nincs aki megszorítsa cé ronaldócskát. (Bár a kelet európai újságírók meg tudnák kavarni a szavazást, mint az Eurovíziós dalfesztiválon:DD) De csak azért mert Arshavin nincs nap mint nap az emberek szeme előtt, nem azt jelenti, hogy szar játékos.

rizla 2008.06.22. 12:18:51

"ha egy csapatban vannak világszinten is meghatározó játékosok, akkor félő, hogy egy kemény szezon után nem tudnak úgy teljesíteni a nyári nagy tornákon."

ez tényleg hatalmas hülyeség, arshavin szerinted mit csinált év közben? végigmeneteltek az uefa-kupában, és nem tudok arról, hogy az orosz bajnokság sokkal előbb befejeződne, mint a PL. de javítsatok ki, ha tévednék. lényeg a lényeg: ugyanúgy elfáradhatott. egyébként CR egyáltalán nem mutatott rossz formát az EB-n, csapatszinten lettek megverve a portugálok

rizla 2008.06.22. 12:20:11

egyébként tényleg nem lenne igazságos pár meccsért odaadni. arshavinnak max akkor lenne esélye, ha megnyernék az EB-t PLUSZ leigazolná egy elitklub, ahol parádés őszt produkálna. azért erre így összesen sincs túl nagy esély.

galyika 2008.06.22. 12:22:22

1 Angoloknak szurkolok Gascoigne óta, és örülök hogy most helyettük nézhetem az oroszokat.
2 Én még soha senkit nem láttam így játszani. Gyakorlatilag futsaloztak a tizenhatoson belülre érve.
3 Ha nem oroszok lennének azt mondanám hogy kokszolnak.. De oroszok. Szerintem soha nem fognak hosszabbításban kiesni, ha odáig eljutnak bármelyik ellenfelük padlót fog.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.22. 12:30:10

Jééé Walmer, te nézed az EB-t ;-)?

Lencse. 2008.06.22. 12:30:38

rizla, szerintem az oroszok tavasz-ősz ritmusban nyomják a bajnokságot, tehát durván fél évvel hamarabb ér véget, mint a PL. Tény, hogy egy bajnoki finis megterhelőbb, mint a közepe, ettől még teljesen igazad van abban, hogy Arshavin jó játékának nem ez az oka. Persze ez a tétel még sokszor igaz lehet, pl. a 2004-es görög menetelésben komoly szerepet játszhatott.

dr. orter 2008.06.22. 12:31:39

Világos, hogy szednek valamit. Éppúgy, ahogy a hollandok, a németek, az olaszok, meg mindenki.

Viszont gyönyörű futballt játszottak a legutóbbi két meccsükön és ez nagyon jó. Bár az olaszok játszanának egyszer így. Csak egyszer, egy meccsen.

Nem csatlakozom azokhoz, akik szerint ma kiesik a negyedik csoportgyőztes is.

mann 2008.06.22. 12:32:39

Brassmonkey 12
1.Hiddink 20 éve edző,jó hogy jobb mint van Basten

Igazad van, most így visszaolvasva tényleg elég fos amit írtam. De nyugtass meg, ugye nem csak azért tartod jobbnak mert korábban kezdte a dolgot ? :)

Egri Viktor?
Öööö... Ugye ő az aki még mindig nem tudja megemészteni, hogy Nistelrooy gólja nem volt les....?
Hát inkább két Somos egyszerre mint az a kölök

dr. orter 2008.06.22. 12:34:04

Nem csak az oroszok futnak 12 km-t négynaponta a meccseken. És nem is ezen dőlt el tegnap sem. Hanem azon, hogy hova mennek azok a labdák. Az meg már nem a bogyókon múlik. Amit, mondom, kivétel nélkül minden csapat szed, hogy legyen erőnléte.

da 2008.06.22. 12:34:36

Valaki mondja mar meg: Miert nem jatszatja van Basten szinte soha Huntelaart? Hat mit csinaljon az a szerencsetlen hogy ne Kuyt / van Persie jatszon allandoan?

jazs 2008.06.22. 12:37:17

rizla
"ez tényleg hatalmas hülyeség, arshavin szerinted mit csinált év közben? végigmeneteltek az uefa-kupában, és nem tudok arról, hogy az orosz bajnokság sokkal előbb befejeződne, mint a PL."

Na ez a hülyeség:)
Az UEFA-kupa nem BL, az orosz bajnokság meg nem PL.
Ne keverjük már a szezont a fa***mal:)

CR meg szerintem messze volt a legjobbjától.

rizla 2008.06.22. 12:47:17

a meccseket ugyanúgy le kell játszani. ha az orosz keret nincs egy szinten a portugállal, akkor az uefa-kupa nekik ugyanolyan fárasztó, mint amott a BL, nemde? mindenkinek a saját szintjén kell hoznia a maximumot.

da 2008.06.22. 12:47:37

Ja. Mindegy. De erted?

jazs 2008.06.22. 12:55:28

Van Basten nem tudom milyen edző, viszont nagy egyéniség.Semmi nem látszott rajta a meccsen, nem is reklamált.Van stílusa.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2008.06.22. 12:57:37

Arshavin és Cé közt szerintem a különbség, hogy az orosz srác nem remeg meg a döntő meccseken (Bayern, UEFA döntő, svédek, hollandok), hanem extrát hoz. Cé rendszeresen begörcsöl és hisztizik a nagyon éles szituációkban (németek ellen például, Barcelonában), és csúcsformáját soha nem a legeslegfontosabb pillanatokban hozza. Ennek ellenére nemkérdés, hogy a csúcsformája valóban lélegzetelállító, és hihetetlen dolgokra képes. Mondom ezt annak ellenére, hogy portugálokkal szimpatizálok. Egyszerűen mentálisan még nem érett meg teljesen a gyerek minden zsenialitása ellenére.

Valaki megemlítette, hogy az oroszoknak nincs fodrásza:) Nekem is szemet szúrt egy dolog: nincsenek felnyírt, festett, zselézett frizuk, nincsenek tetoválások minden szabad testfelületen, nincsenek látható sztárallűrök. Csak mennek, futnak, passzolnak és teszik a dolgukat. Ettől igazán szimpatikus nekem ez a csapat. Sokkal emberközelibb...

BruceWayne 2008.06.22. 12:58:37

ja értem, hibázott. amúgy a VB kieséskor is így gubbasztott ott szó nélkül végig

BruceWayne 2008.06.22. 12:59:51

azért Arashvinnak elég metro-s a sérója

slowmotion 2008.06.22. 13:01:50

1. vajon létezik az, hogy a hollandoknak a leggyengébb csapatrésze a védelem?
2. csak azért kérdezem, mert a szélen bőven mindig meg tudták őket kerülni, és ebből lett az első két gól
3. meg azért, mert - kövezzetek meg, de - csak a fhansziák elleni meccsüket láttam (de akkor is söröztem, és nem esett irányba a tv), de ott a félidő végén csak vdS miatt nem kaptak három gólt, mert szédületeseket fogott az ürge
+1. kommentátorokról meg inkább semmit, én már régen jobban szeretem a külföldi kommentálást (minden sportágban)
+2. ezeket a focistákat össze kellene gyűjteni, és elvinni egy amifoci edzőtáborba, akkor talán nem zuhannának össze, amikor rájuk néz valaki. engem speciel nagyon irritál a játéknak ez a vadhajtása :(

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.22. 13:06:48

Awkward, valószínűleg igazad van , mikor azt mondod, hogy az oroszok doppingolnak, de kiterjeszteném ezt az egész mezőnyre, sőt az egész élsportra. Mondhatnád, hogy légből kapott feltételezés ez, de nem annyira. Az igaz, hogy nem sok doppingteszten lebukó focistáról hallunk. De azért időről-időre csurran-cseppen némi információ, mely a feltételezésemet támasztja alá.

Nézzük csak, ami hirtelen az eszembe ötlik. Vagy nyolc éve a francia világbajnok Petit keltett föltűnést egy nyilatkozatával, azt mondta élvonalbeli futball teljesítményt nem lehetne leadni doppingszerek nélkül. Aztán emlékszünk a képre, ahogy Cannavaro kapja éppen az adagját.

Évek óta buknak le az élvonalbeli kerékpározók, a Tour de France, ma már nem a kacskaringós hegyiszerpentineken, de a doppinglaborokban, sőt a bíróságon dől el. A bickilis dopping ügyekkel összekapcsolt Dr. Hoffm.... öööö, Fuentes doktor pácienseinek listáján a cangások mellett ott található a La Liga krémje. Meg is volnánk a három topligával.

Ha tetszik, ha nem a doppingolás ma már része az élsportnak, szóval a kedvenc csapat kihullása fölötti szomorúságban, nem ártana más ürügyet találni.

A félreértések elkerülése végett hozzászólásommal nem akarok pálcát törni az élsportolók feje fölött, de az álszent sportvezetőké fölött mindenképpen!

mann 2008.06.22. 13:11:50

Míg a csapat az első két meccsen "üszkölődött", volt ideje kicsit adni a stíílre...

davidmoyes 2008.06.22. 13:18:21

1. Nem kell ahhoz eltalálnom az eredményt ,hogy boldog legyek a végén.
2.Kellett az európai focinak az orosz vérfrissítés.
3.Aki még egyszer azzal áll elő, hogy a nagy futballnemzetek játékosait nem csinálja ki a hosszú szezon és a sok meccs, az valószínűleg sok időt töltött a tűző napon. :)

davidmoyes 2008.06.22. 13:22:04

mann!
"Az orosz válogatott fodrásza..." nagyon nagy duma!!!
Fetrengtem!!

troy 2008.06.22. 13:32:13



szasztok, kellemes ebéd utáni sziesztát mindenkinek!

azon gondolkodtam, hogy a hollandok tűz nélküli játékában benne volt-e Boulachrouz tragédiája? Ahoigy az előző meccs végén Van der Saar, Kuyt meg van Bronchorst a gyerekeikkel a karjukon örültek a meccsnek? Számomra ez együtt megrendítő így utólag.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.22. 13:33:59

"Arshavin és Cé közt szerintem a különbség, hogy az orosz srác nem remeg meg a döntő meccseken (Bayern, UEFA döntő, svédek, hollandok), hanem extrát hoz."

annyira nem remegett meg a lába, hogy a Bayern elleni visszvágón nem is játszott...
az első meccsen meg nem igen volt momentuma

LOL

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.22. 13:39:33

"ez tényleg hatalmas hülyeség, arshavin szerinted mit csinált év közben? végigmeneteltek az uefa-kupában, és nem tudok arról, hogy az orosz bajnokság sokkal előbb befejeződne, mint a PL. de javítsatok ki, ha tévednék. lényeg a lényeg: ugyanúgy elfáradhatott."

nem akarok ebben (tehát hogy a fáradtság mennyit számított) állást foglalni, de annyit megjegyeznék, hogy a Zenit idén (tehát a naptári évben) hat (azaz 6) bajnokit játszott összesen.

crouchy 2008.06.22. 14:07:30

1. Hollandia peches ország, és nekünk is holland edzőnk van
2. Lehet hogy létezik fociisten, de biztos hogy nem Európában lakik, és nem az a meghatódos fajta (bouhlarouz)
3. Szar lehet pote barátnőjének lenni:)

Azazello007 2008.06.22. 14:26:20

Doppingügyben: focival kapcsolatban nem is érdekel, hogy doppingolnak-e, vagy sem, mert nincs olyan szer, amitől olyan meglátásaid lesznek, mint mondjuk Arsavinnak vagy Iniestának. Egyébként is mindenki doppingol, el kell fogadni, ettől még nem lesz rosszabb a játékélmény.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.22. 14:31:10

Azazello0007, ezzel egyetértek. Ahogy tesi tanárom mondta nekem egyszer: hiába doppingolják a murányi lovat, soha nem fog derbyt nyerni.

nagyontrue 2008.06.22. 14:45:11

1: Törökország a legjobb négyben
2: Oroszország a legjobb négyben
3: el kéne gondolkodni Európának, a törökök ismét Bécsnél, az oroszok is egykori birodalomi határuk közelében, és ellenük csak egy harmatgyenge (de sosem lebecsülendő, ld. Portugália) német csapat és egy piperkőc olasz/örök vesztes spanyol bagázs:) Kell ez nekünk?:)
(4: ugyan nem szeretem egyiket sem az olasz-spanyol párosból, de hátha megtörik a spanyol átok és megmentik Európát:))

halareaal 2008.06.22. 14:58:42

"a meccseket ugyanúgy le kell játszani. ha az orosz keret nincs egy szinten a portugállal, akkor az uefa-kupa nekik ugyanolyan fárasztó, mint amott a BL, nemde? mindenkinek a saját szintjén kell hoznia a maximumot."

teljesen igazad van rizla. Arsavint azért nem kell hasonlítgatni pár jó meccs után, mert Ronaldo nagyságrendekkel magasabb szinten játszik. ettől még Arsavin az eb felfedezettje, de aranylabdára akkoris esélytelen, ha az oroszok nyerik az eb-t. Zidanehoz hasonlítani meg hülyeség. főleg, hogy nagyon nagy játékos sose lesz belőle, ha télleg igaz amit vki írt, h már 27 éves.

mann 2008.06.22. 15:53:25


10 Andrej Arsavin

*
Klub:
Zenit Szentpétervár (Oroszország)
*
Poszt:
támadó
*
Született:
1981-05-29
*
Magasság / súly:
172 cm / 69 kg

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2008.06.22. 16:30:01

Hiába mondjátok, de cétől az aranylabdát csak egy ember képes elvenni, és az Arsavin. Orosz bajnok, UEFA kupa győztes, ha megnyerik az EB-t, komoly esélye lesz (ha ilyen színvonalon játszik továbbra is). Ősszel nagy valószínűség szerint elviszi egy nagy klub is, tovább javítva az esélyeit. Igaz, hogy az UEFA kupa nem egyenlő a BL-el, de a Zenit sem egyenlő az MU-val. A Zenitnek sokkal nagyobb tett volt megnyerni az uefát, mint a manchesternek a BL-t. És ezt nagy részben Arsavinak köszönhetik.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.22. 17:15:53

Szerintem Arsavin marad a Zenitben és a Bl-ben is leraknak valamit az asztalra!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.22. 18:25:48

nagyontrue 2008.06.22. 14:45:11

Harmatgyenge németek mellett lesz egy, olasz/spanyol. Ha a németek harmatgyengék, akkor akik nincsenek ott, akkor ők a "fos" kategória ugye?

brassmonkey12 2008.06.22. 18:42:42

1. Cé Roni nem tud egyedül eldönteni meccseket,ö csak nagyon gólerös szélső
2.A MANCHESTER UNITED nyerte BL-t és angol ligát
3.4 éve a görögök nem szerencsével nyertek,a törökök kurvára szerencsések,de az szokott elszálni
+hiddink tapasztalata ott jöhet ki hogy nem csoportkörbe lövjük el a puskaport

daneeka 2008.06.22. 18:51:56

1. Na azért ne élvezzünk a gatyánkba attól, h az oroszok kiverték a hollandokat.
2. Az elmúlt 3 EB felfedezettje francia bajnokságnál magasabb szintre nem jutott, Arsavin se kivétel.
3. Mi köze van Céronáldónak az orosz-holland meccshez?
4. Nincs több.

BruceWayne 2008.06.22. 19:38:27

1. ez az Aranylabdát Arshavinnak mozgalom a hét vicce
2. CSZKA-ra is mondták hogy elindult valami, meg még sok keleti csapatra, de végül mind csak egy fellángolás maradt
3.egy orosz-német döntő itthon is jó kis vitákat szülne (a régi sérelmek)

halareaal 2008.06.22. 19:44:53

"elvenni, és az Arsavin. Orosz bajnok, UEFA kupa győztes"

orosz bajnok. aztakurva... UEFA kupa? tyűűű. 2 meccs az ebn eddig? hát ennél télleg nincs jobb.

Lencse. 2008.06.23. 01:04:12

"egy orosz-német döntő itthon is jó kis vitákat szülne (a régi sérelmek)" - Ezt nem értem, arra gondolsz, hogy régi pufajkások, meg illegalitásban bujkáló nyilasok veszekednének, hogy Ballack vagy Pavlijucsenko a jobb? :)

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.23. 01:08:56

Lencse:
Ja, Horn Gyuszi tuti nekimenne Szíjártónak a meccs hevében...

grecki 2008.06.23. 09:49:12

"orosz bajnok. aztakurva... UEFA kupa? tyűűű. 2 meccs az ebn eddig? hát ennél télleg nincs jobb."

Ja, mert aztán a kokszos kannarázó végigsziporkázta az évet 2006-ban... Volt egy jó vébéje, azt' szevasz. Ennyi erővel Arshavin simán odaérhet, töbek között azok miatt, amiket frankón lefitymáltál.

hmikey 2008.06.23. 12:07:51

1. Arshavin tényleg (nagyon) jó játékos, de nem kell rögtön az égbe lőni
2. Fel kellett volna hagyni már korábban a "betoljuk valahogy Van Nistelrooy-nak" taktikával, mert ez nem működött (tudom, ő fejelte a góljukat, de a nagy számok törvénye ugye...)
3. Az oroszok annyi lóvét töltenek a ligájukba, hogy ott tényleg lehet majd valami egyszercsak.

ZenZo 2008.06.23. 12:46:07

1. Nagyon szurkoltam a hollandoknak, most még a potenciált is láttam bennük, hogy végre nyerhetnek valamit, de nem. Tett róla egy hollandus: Hiddink a saját taktikájával verte el van Bastent. Az aznap jobb teljesítményt, nagyobb hajlandóságot, akaratot lehozó csapat nyert, így nem vagyok szomorú, és kitartok a hollandok mellett, egyszer úgyis odaérnek :)
2. Nagyon jó kis EB kerekedett abból, hogy a nagycsapatok fáradtan, enerváltan jöttek el. Egyelőre több a jó meccs, mint az ilyen-olyan, és már nincs sok hátra. Ha viszont török-orosz döntő lesz...
3. az igazán nagy klasszisoknak tartott játékosok nem tudták hozni még az "elvárt" szintet sem, s ez igaz volt már legutóbb a vb-re is. Lehet, hogy időszerű lenne elgondolkodni azon, hogy 75-80 meccset senki nem tud lehúzni egy évben ugyanazon a szinten (feltéve persze, hogy pozitív értelemben beszélünk róla - bárki képes 80 meccsen sz@r lenni), s nem biztos, hogy a legtöbbet játszókra kellene építeni a válogatottakat?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.06.23. 16:21:48

A hollandokat mindenki favorizálta, de nekem gyanús volt, hogy csak kontra-jellegű gólokat szereztek.

Az oroszok eszméletlenül feljavultak, megérdemelték a sikert. Viszont előre szólok: szerintem az oroszok úgy járnak, mint amikor ellenünk Mexikóban győztek: kiadtak mindent magukból. Arshavin arcán ugyanazt a kifejezést láttam tegnapelőtt, mint anno Belanovén.

halareaal 2008.06.23. 19:03:20

"savanyú a szőlő?"

miért lenne savanyú a szőlő?:D nem különösebben érdekel, ki nyeri a gyenge orosz bajnokságot, az UEFaban meg a Zenitnek szurkoltam a Rangers ellen. csak Arsavint aranylabda esélyesként emlegetni egyrészt hülyeség, másrészt vakság. amugy ilyen alapokn amiket írtak róla, már a fél Sevillának aranylabdásnak kéne lennie, hogy mástn mondjak.

"Ja, mert aztán a kokszos kannarázó végigsziporkázta az évet 2006-ban... Volt egy jó vébéje, azt' szevasz"

lol. vb kicsit nagyobb dolog, mint egy UEFA. ráadásul az uefában sem Arsavin volt a legnagyobb király, hanem Pogrebnyak. Cannavaro minden idők egyik legjobb védelmét irányította, minden idők egyik legjobb teljesítményével, és amúgy ő megnyerte a vb-t, és nemis csqak 2 meccsen játszott.

BruceWayne 2008.06.23. 19:05:06

na azért Cannavaro is 7 (valójában kb 3-4) meccs alapján lett aranylabdás....

halareaal 2008.06.23. 22:41:15

előtte azért nem véletlen jutott el oda, hogy az olasz válogatott csk-ja legyen, megelőzve Buffont, Del Pierot és Tottit. Arsavin ezelőtt mit tett le az asztalra? semmit, de legalábbis annyit közelítőleg se, mint Cannavaro. ha meg Canna aranylabdája is vitatható, akkor az sztem inkább ok amellett, hogy Arsavin messze nem érdemli meg...

dr. orter 2008.06.24. 09:41:15

halareal, az aranylabda, az nem életműdíj, tökmiundegy, hogy korábban miket tett, a kérdés az, az adott naptári évben csinált-e olyat, amit senki más nem tudott megtenni.

kardinálispinty 2008.06.24. 12:31:19

Vaader!

1. Oroszország fővárosa igenis Európában van, meg a lakosság 80%-a is.
2. Törökországgal mi a helyzet?
3. Izraelnek területének mekkora része fekszik Európában?

+1: Izland melyik kontinenshez tartozik földrajzilag?

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.24. 12:43:27

kardinális:

Izland területének kb. 80%-a az európai kontinentális lemez fölött helyezkedik el, az ország nyugati központi vidéke pedig az amerikai lemezen. Igazából egy kontinenshez sem tartozik, mert a két lemez között felfelé szivárgó magmából szilárdult meg (ha nagyon be akarjuk sorolni vhova, akkor inkább Európa). Viszont a 20. szd. közepéig Dániához tartozot és mindig is Európa része volt kulturális, gazdasági és geopolitikai szempontok alapján, ahogyan Törökország is.

halareaal 2008.06.24. 22:10:09

"halareal, az aranylabda, az nem életműdíj, tökmiundegy, hogy korábban miket tett, a kérdés az, az adott naptári évben csinált-e olyat, amit senki más nem tudott megtenni."

jó, elfogadom (bár ez a gyakorlatban nem teljesen így van). egyébként igen, csinált, jelentősen többet mint Arsavin. egyébként pedig nemis személyiség alapján, szal vegyük sorra, h európai aranycipős, bl gólkirály, bl és pl győztes és Európa (statisztikai adatok alapján) jelenlegi legerősebb bajnokságának legjobb játékosa. ha csak azt nézzük, hogy a Blben elvileg a legerősebb európai csapatok vannak, akkor ezek közül a címek közül 3 olyan, amiben kimondottan megelőzi Arsavint (bl, bl gólkirály, aranycipő), még akkoris, ha nyilván nem Arsavin tehet róla, h a Zenit csak az UEFa ba tudott indulni.
az a minimum, h várnék az ilyen Arsavin-aranylabda elméletekkel, h megvárom amíg az oroszok ebt nyernek, Arsavint pedig (jogosan) megválasztják az eb legjobbjának. zárójelben hozzáteszem sztem az orosz válogatott eddigi legjobbja Pavjucsenko.

crouchy 2008.06.25. 20:40:38

OFF: Agressivgullfisk: Megnéztem a blogod, és mivel látom hogy te csinálsz ilyenekt ajánlom a figyelmedbe hogy Rafa Benitez úgy néz mint Persányi Miklós, Buffon meg nagyon hasonlit Mahon FBI ügynökre A Szökésből, Xavi meg egy az egybe Joey. szerintem.
süti beállítások módosítása