Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

D csoport - Hiddink elkapja a görög betlit

2008.06.14. 13:30 pancho_sanza

A hollandok feladták a leckét. Amennyiben a Marco van Basten csapatát körülölelő semleges nézői szimpátiából a spanyolok akarnak részesülni, akkor ma este nem csupán le kell győzniük a svédeket, hanem a földdel egyenlővé kell tenniük a skandináv csapatot. Egyébként nagyon könnyen előjöhet az ibériai ország korábbi válogatottjait jellemző kishitűség, amelynek következményeként simán bajba kerülhetnek, kapjanak bárkit is a C csoportból. Persze az sem utolsó szempont, hogy jó lenne legalább az elődöntőig elkerülni a narancsmezeseket, ha egyáltalán bármelyik csapat eljut odáig, mert egyelőre csak az álmainkban létezik a holland-spanyol párharc. Kár, hogy 3-3-nál felébredtünk, de ha a valóságban is a négy között szeretnénk - egymás elleni mérkőzésen - megtekinteni a hatékonyság mintacsapatait, akkor ma nem győzhetnek a svédek. És természetesen a görögök sem. Ezért fogunk szurkolni. Meg Labancz Lilláért a kivetítőknél. Tovább után részletek.

Most foghatja a fejét Otto király az elmulasztott fiatalításért. Ibrahimovics találata a reményt vette el a görögöktől, akiknek immáron győzniük kellene, miközben a támadópotenciál növelése és a váratlan taktikai húzás bevetése, mint olyan nem létezik. A görögök az Európa-bajnokság csalódásai lennének. Ha sokat vártunk volna tőlük. Azonban mi nem estünk ebbe a csapdába. A kivénhedt csapat egyébként nem sokkal gyengébb, mint négy évvel ezelőtt, mindössze egy fél kapott és egy fél rúgott góllal nyújt kevesebbet, de ez nagyban elegendő ahhoz, hogy felkészülési mérkőzésen a magyaroktól is kikapjon, miközben a svédek elleni tétre menő ütközetben kizárólag egy esetben szerezhetnek pontot. Gólnélküli döntetlennel. Ezt meg a bosnyák származású zseni meghiúsította, így Otto király immáron az oroszokra koncentrálhat. Ahol nem kisebb stratéga ül majd vele szemben, mint Guus Hiddink, aki a maga kultúrált modorában biztosan felvilágosította fiait a lehetőségeik beszűküléséről a spanyolok elleni vereség és a mínusz hármas gólkülönbség miatt. Nem tudjuk, mi történik majd pontosan, de a holland mestert képesnek tartjuk a nyerő taktika felvázolására, amennyiben a büdösszájú banda is felfogja végre valahára, hogy ami nem működik, azt nem kell erőltetni. Például a sokpasszos játék sem, így egy rohadt nagy átlövésre van szükség. Ha tízszer próbálkoznak félidőnként, az egyik csak bejön, amivel már el is fogták a görög betlit.

A spanyol-svéd mérkőzésen ellenben nem a kényszer lesz a legnagyobb úr, hiszen a győzelem annyira nem élet-halál kérdése, hogy nagy valószínűség szerint bármelyik csapat veresége esetén is mindketten továbbmehetnek. Csak nem mindegy, hogy az olasz és francia sajtó által fenyegetett hollandokat kapják, vagy a románokat. A spanyol kezdőcsapat nem változik, tehát a taktikába továbbra sem fér bele Fabregas játéka, de ez nem is feltétlenül probléma, ha a helyezkedési variációk és a tempó a svédek által is követhetetlennek bizonyul. Ennél fontosabb, hogy végre egy klasszistámadó ellen mérhetjük le a Barchena Marchena, Puyol belsővédő páros valódi erejét és felkészültségét. A svédek szempontjából még fontosabb a mérkőzés, mert a görögök elleni győzlem semmiképpen nem döntő a csapat erejének megítélése szempontjából. Bármi megtörténhet, de ha választani lehetne, akkor a spanyolok valószínűleg az elkerülendő csapatok listáján nem az elsők között emlegetnék a mostani riválist, miközben a svédek talán elég elől szerepeltetnék Torreséket.

Tippjeinken nem változtatunk, mert két a döntetlen továbbra is elképzelhető számunkra. Még akkor is, ha ez némi orosz és spanyol fölény mellett következik majd be. Egyébként is, az utolsó forduló izgalmainál már csak Labancz Lillát és mélyreható riportjait szeretnénk jobban.

285 komment

Címkék: euro2008 beharangozo d csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr68520011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cadaver!! 2008.06.15. 22:51:18

1. izgalmamban kihagytam, hogy ugye nem ez volt az 1. ilyenje, mintha a Liga kupa döntőben is "megcsinálta" volna.

Amúgy meg üdv Mindenkinek, kurva régi olvasó vagyok, de egészen új kommentelő. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 22:53:17

Egy újabb EB-klasszikust láttunk! A cseheknek drukkoltam, de meg kell emelnem a kalapom a törökök előtt, de remélem a horvátok kicsapják őket. A svejcieknek meg megvan a szépségtapasz. Két döntetlent tippeltem mára az iwiwwn, újra beszoptam. Ulláccik meccselemzésben jobb vagyok, mint tippelésben.

drosiii 2008.06.15. 22:56:20

Nem sok kellett volna, hogy bejöjjön erre a meccsre az X. A másikat meg telibetaláltam. Hát mindegy...

Ennél rosszabb meccset soha az EB-n.. Ha a többi is ilyen lesz, akkor talán minden idők legjobb EB-je is lehet.

BruceWayne 2008.06.15. 22:56:52

hát ez kész.... nem vagyok oda a csehekért de most azért csak nekik kellett volna továbbjutni.... Csóri Cech, 0-2 nél már kapcsolgattam, de még 2-1nél is azt hittem hogy ők mennek tovább, 2-2nél meg hogy 11-esek lesznek. de ez a Nihat mocsok nagy gólt vert... törökökről már nem írok semmit, Fatih terim, küzdeni tudás, leleki erő, stb,a végén még a horvátokat is megnyomják, pedig megint leírom: ki se kellett volna jutniuk...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.15. 22:57:04

megjegyezném még, hogy az utolsó pillanatban a forduló előtt Casillast jó érzékkel Cechre cseréltem Fantasy Footballban, abbéli félelmemben, hogy előbbit pihenteti Aragones.

troy 2008.06.15. 22:57:16


ez fantasztikus meccs volt, a bíró hihetetlen, Egri a szokásos :)

nem hiszitek el, de amikor mutatták, ahogy Nihat nyugtatja Kazim a négyzetent, azt gondolotam, ezek most visszahozzák! de a 3:2-re nem gondoltam volna.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.15. 22:59:55

ja, az UEFA nem tudom mit csinál, de egyre nő a kiválasztott játékvezetők között a pszichésen nyilvánvalóan terheltek aránya.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 23:00:56

És most nyugodtan lehetünk büszkék Szikla bára,, hiszen saját állítása szerint ő indította el a török focit, Terim meg minden tőle tanult, amit ma tud, a kutya mindenit!

Mikor jön a kapitány a naplónak második kiadása?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 23:03:01

bedobásnmál, ahhoz eleve kell egy kis beütés, hogy valaki játékvezetőnek menjen, de ez asvéd mindenidők egyik leszarabb EB bírója. Lassan visszasírjuk a svéd Dieter Bohlent, Frisket.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.15. 23:04:24

popp

én ismerek teljesen normális játékvezetőt, igaz, egészen pontosan egyet.

BruceWayne 2008.06.15. 23:05:51

ezek a balfasz németek meg lehet hogy most elintéztek egy elődöntőt töröko-nak, mert horvátok ellen is képesek lesznek ugyanezt megcsinálni

Lojzi_ 2008.06.15. 23:07:34

A baráti körben legendás tokaji illetőségű zsebkutya jutott a mai meccsről eszembe.
Történt, hogy figyelmeztettek két, a tokaji hegyoldalban sétálgató barátomat, hogy nem szabad a harapni készülő játék-ölebet orrbarúgni, mert attól csak feldühödik. Erre ők illedelmesen megkérdezték, hogy ez esetben az-e a helyes eljárás, hogy szó nélkül tartják a lábukat remélve, hogy ilyen kistestű kutya hamar jóllakik.

No ilyenek a törökök is. Szemre nem olyan veszélyesek, de nem szabad nekik gólt lőni, mert attól csak felmérgesednek...

Cadaver!! 2008.06.15. 23:08:16

www.nemzetisport.hu/Eb2008tudositas_index.php?mid=18

Nem tudom ki írja az NSO onlány közvetítéseit, de ez meg Egri Kollera beszólásához képest is nagyon súlyos. Olyan remek poénok vannak benne, mint:
"Cetin fejelt négy méterről mellé, s tökéletesen üresen ugorhatott fel. Pár Cetin múlott."
"A több sebből bibis Servetet ezúttal kézen tapossák, mint részeges Józsikát a diszkóban."
Hakan Baltás vicc nincs, nem is értem...

Én egy torrent oldalon játszok, az első 7 fogadásom bejött, azóta viszont zsinórban 4 nem, ha a németek holnap nem nyernek ideges leszek. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.15. 23:08:43

nera, azért horvát is egy az érzelmileg túlfűtött népek közül . Szikrázóan kemény negyeddöntőre számítok, Bilics Rulez!

troy 2008.06.15. 23:18:23



Cadaver

ez komoly? van még, aki ilyeneket ír?
persze, amíg van Sas-kabaré meg ilyenek....

danesdzsu2 2008.06.15. 23:21:29

Hát, azt nem tudom, hogy Tuncay mit domborított volna kapusként, Kollert már láttam, és egész jó volt:)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.15. 23:36:50

Ez mekkora volt már :-D

Azon, hogy nihat hogy tud ekkora gólt ragasztani ilyen kiélezett helyzetben, én is lehidaltam. Asszem erre mondják azt, hogy titánból vannak a tökei :-D

rizla 2008.06.15. 23:38:46

cadaver: "A több sebből bibis Servetet ezúttal kézen tapossák, mint részeges Józsikát a diszkóban."
ez a duma pl miért rosszabb, mint ami a SPORTGÉZÁN szokott menni, sőt, néha az nst-n? pont ugyanolyan szar.

drosiii 2008.06.15. 23:52:14

nekem csak az fájt, hogy bugos Asik...

Lencse. 2008.06.16. 00:15:20

Tegnap lement a második kör, ide akartam írni, hogy kinéz ebből is egy akkora EB, mint a kétezres, csak nem jutottam el odáig. Hát a mai nap nem győzött meg az ellenkezőjéről. Aztakurvaeget.

A törökök valami elképesztő módon be voltak indulva. Láttam már pár csapatot állat módon hajtani de ez durva volt. A piranják mozogank így, ha darálthúst szórnak a medencébe. Volkan olyan lendülettel rohant ki a szögletzászlóhoz, egy veszélytelen lecsorgó labdát kikísérni, mint Schumacher 82-ben az indításra. :) Mondjuk ő túl is pörögte kissé.

Provokálok: szerintem Fjörtoft (vagy ki ló) jó bíró, a reklamálásért repkedő sárgák irritálnak, de ezt leszámítva jó szellemben vezeti a meccseket. Üssetek!

BruceWayne 2008.06.16. 00:16:31

nem tiszta figura az biztos

drosiii 2008.06.16. 00:21:16

hát igen, érdekes figura ez a svéd.. főleg úgy, hogy sztem a cseheknek fújt.. (jó meccseket produkál eddig az EB-n)

rizla 2008.06.16. 00:24:43

lencse, egyszer megpróbálhatnál összehozni egy olyan kommentet, ami nem túláradóan nyálas. a törökök a komplett első félidőben, és a második félidő egy részében is pocsékul játszottak, hajtani pedig a legtöbb csapat hajt kritikus helyzetben, ha a továbbjutás a tét. most összejött, ami dícséretes, hősies, de szerencsés is egyben, és semmiképpen sem egyedülálló. persze kell egy nihat..

drosiii 2008.06.16. 00:33:32

hogy mekkora musztafák voltak ma ezek a törökök...
van Basten taktikával jutottak volna tovább a csehek, és sajnálom a 11-eseket is =(

2008.06.16. 00:34:23

Rizla te meg 1 olyan kommentet próbálj már meg összehozni amiben nem ugatsz be másnak, mert igen zavaró.

Hartog 2008.06.16. 00:37:42

poppal egyetemben kérdezném, hogy mikor jön a napló következő része. meg egyébként is, aszittem, hogy az Eb alatt poszthegyektől fog roskadozni az nst. Nem tudok a fociról eleget olvasni, a végén még ráfanyalodok a nemzeti sportra

Lencse. 2008.06.16. 00:39:58

Figyelni fogok. Az első félidővel kapcsolatban aztán nincs vita köztünk, a másodikban pedig tartom, hogy még az átlagnál is inkább beszpídelve mozogtak.

"persze kell egy nihat.." ...és egy cseh csapat, amelyik nagyon elbalfaszkodta ezt a meccset. Ők ezt egyszer már megnyerték, 2-0nál volt egy padlót fogott ellenfél, ahova még bejött védekezni egy turbános, akinek minden megmozdulása potenciális gólveszély volt, innen egyszerűen nem szabad nem nyerni egy komoly csapatnak. Én nem is Cech-re hegyezném ezt ki, az egész banda baszta el, úgy ahogy van.

pancho:
"vicces mint a kontrajáték Kollerral" - :D ütött, köszönöm!

Lencse. 2008.06.16. 00:43:16

drosiii 2008.06.16. 00:33:32

drosii, ha nem ezt akartam írni. Az öreg behozott még egy védőt, rábaszott. Most nem akarom tt játszani a nagy taktikust, meg nem ismerem aprólékosan a cseh keretet, de pl. Barossal, vagy valaki mással egy gyilkos kontrajátékot lehetett volna csinálni. Utólag persze kurva könnyű okoskodni.

drosiii 2008.06.16. 00:44:49

Lencse. Én is erre gondoltam amikor beírtam. Gondolom észrevetted, hogy a kamera a 2. gól után végig Barost mutogatta.. Vajon miért?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.16. 00:47:55

a mai meccs alapján nagy összegben fogadnék arra, hogy a portugálok nem nyerik meg az eb-t.

Lencse. 2008.06.16. 00:50:48

rizla: "hajtani pedig a legtöbb csapat hajt kritikus helyzetben, ha a továbbjutás a tét" - Hajt, de nem így. Rengetegszer van, hogy mennek előre, kötelező jellegel, de tűz nélkül. Szerinted a Rangers játékosai így mozogtak, mikor hátrányba kerültek a Zenit ellen? Láttál ilyen elmebeteg módon rohamozó Barca-védőket a manchesteri meccs 2. félidejében?

rizla 2008.06.16. 00:54:08

Isarsturm: neked eddig egy kommented volt ebben a topicban, amiben nekem ugatsz be. ezek után szerintem psszt.

rizla 2008.06.16. 01:00:41

lencse: a török csapat előtt még volt egy szűk fél óra 2-0s hátránynál. egészen más volt ennek a meccsnek a ritmusa, mint az uefa-kupa döntőnek.a tűzről annyit, hogy hamit altintop szerint nem igazán hittek a sikerben 0-2nél. mentek előre, és kijött a lépés.
a barca nagyon rossz példa, mivel ők két éve nem játszanak tűzzel.. de mindegy, tőlem lehet neked ez a világ harmadik csodája, csak mondjuk a 2005ös BL döntő után érdekes lehet leírni egy ilyet, hogy "még sosem láttam csapatot ennyire hajtani", ésatöbbi.

rizla 2008.06.16. 01:02:13

csak zárójelesen: (egyébként abszolút pozitívan nyilatkoztam a meccsről, nihaton meg egyenesen le vagyok döbbenve, mielőtt megint jön valami erkölcsileg felsőbbrendű kommentfelügyelő, és elmagyarázza, hogy már megint kötekszem)

rizla 2008.06.16. 01:03:17

ja, amúgy ha már feljött a 2000es EB, nosztalgiázzunk picit. én a legnagyobb comebacket ott láttam, szlovék-jugó. 3-0ról milosevicsék EMBERHÁTRÁNYBAN hozták ki az x-et. ahhoz mit szóltál lencse?

drosiii 2008.06.16. 01:07:24

rizla ahhoz csak 7 perc kellett...

Lencse. 2008.06.16. 01:08:15

Jó, ilyet nem írtam. A Milan-Pool nagyon jó példa, hidd el, akkor is lelkes voltam. :)

Más: Volkan a második cseh gólnál mi a túróért végezte el olyan gyorsan a kirúgást? Mert ezután a reklamálásnak kevés alapja volt, ha a kapus nem várta meg cserét.

rizla 2008.06.16. 01:08:56

nem emlékszem ilyen részletesen. vagy a 2005-ös BL döntőről beszélsz?
mondjuk a szlovén-jugó más volt. az igazi balkáni lezserség és zsenialitás egyvelege.

drosiii 2008.06.16. 01:11:41

én a szlovén meccsre mondtam a 7 percet.
de tényleg elég agresszív stílusod van, nehéz így veled eszmét cserélni =) léééégy kedvesebb (mint az utolsó kommentedben)

Lencse. 2008.06.16. 01:16:34

A szlovén-jugó is gecinagy volt természetesen. Nyilván nem példanélküli az ilyen feltámadás, de én azért megsüvegelem.
Volt egy Marseille meccs is, amikor azt hiszem félidei 0-4 után fordítttak. A Werder pedig egyszer idegenbeli 0-3 után jutott tovább az UEFA-kupában.

Hartog 2008.06.16. 01:20:20

Szlovén-jugó, estenem, de nagy meccs volt! Meg ugyanabban a csoportban a spanyol-jugó... Tipikusan olyan meccsek, amikhez ha hasonlót látok a kedvenc focimenedzser-játékomban (és persze én szívok), a billentyűzettel szétverem a monitort és üvöltöm, hogy "ilyen a valóságban nem is fordulhatna elő!!!". De azért az örök kedvenc a Liverpool-Alavés UEFA-kupa döntő marad, még ha nem is az nyert, akinek szurkoltam

drosiii 2008.06.16. 01:22:09

ha fordításokról beszélünk, akkor természetesen (csak az utóbbi évekből):
a '99-es BL döntő
Manchester - Tottenham 5:3 (0:3)
Pool BL győzelme
franciák továbbjutása az angolok ellen - előző EB
ha párharcok:
depor - milan

Hartog 2008.06.16. 01:30:34

depor-psg-t ki ne hagyd!

drosiii 2008.06.16. 01:51:52

azt nem volt szerencsém figyelemmel követni =(

madbalee 2008.06.16. 07:50:00

nekem is az angol protugál jutott eszembe rögtön

danesdzsu2 2008.06.16. 07:57:07

Lencse, szerintem az Anderlecht-Werder Bremen meccsre gondoltál, ahol 3:0-ás első félidő után elmentem aludni. Másnap reggel mondták, hogy 3:5 lett a vége.
Vagy az Espanol-Leverkusen UEFA kupa döntőre, ahol a spanyolok idegenben nyertek 3:0-ra, majd otthon kikaptak 3:0-ra, a 11-eseknél az első 2 pár után 2:0 volt nekik, a végén 2:3. Na, az volt a felülmúlhatatlan comeback:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.06.16. 08:02:59

volt egy PSG - Steaua BL selejtező is, ahol a franciák első meccsen zöldasztalos vereséget kaptak (0-3). néggyel kellett nyerniük. 5 lett a vége, azt hiszem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 09:07:03

nonono, a francia bajnokságba volt pár éve ,(tán strasbourg vmi) 4-0 első félidő után 4-5 ! v fordítva na az volt fordítás :)

montipájton 2008.06.16. 10:37:27

Szerintem elég megmosolyogtató azért fitymálni a törököket, mert "az első góljukig fogalmatlanok voltak". 0-2-ről felállni 15 perc alatt egy ilyen szinten, ez nem az a történet, amit magyarázni szokás.
Ha már a Liverpoolal bezzegezett itt valaki: az angoloknak hány percen keresztül nem volt "fogalmuk" a BL-döntőn? Mégis, a 6 perc alatt lőtt 3 góljukkal történelmet írtak, és senki józan ésszel meg nem kérdőjelezheti a dicsőségüket. Ki a tarkaf*szt érdekel, mit csináltak előtte...?

Na éppen ezért nevetséges fikázni a tegnapi török csapatot. Ez futballklasszikus meccs volt, épp azért, mert ha a csehek nyertek volna 3-2-re, az is jogos lenne.)) De tényleg nem volt mindennapi az a fanatizmus, ahogy a törökök harcoltak. Legalábbis szerencsésnek gondolom, aki szerint az ilyesmi "szokásos" dolog hátrányban, ő biztosan sok ilyen meccset látott.

montipájton 2008.06.16. 10:39:02

Ja igen, van egy olyan érzésem, hogy ha az Eb-t nem valamelyik "nagy futballnemzet" nyeri, tele leszünk fanyalgó meg fikázó kommentekkel - visszamenőleg az egészre.

Pedig a tegnapi után a törökök is megnyerhetik akár, meg is érdemelnék.)))

Lencse. 2008.06.16. 10:59:32

És arra emlékeztek amikor a Vasas a 90. percben még 6:0-ra vezetett a III. Kerület ellen, végül a Kerület mégis bravúrral fordított, 3:0-ra nyertek? ;-)
Egyébként ilyen mérgezett egérként rohangáló játékosokat (mert az eredeti téma ez volt) még a kiesés ellen küzdő Cataniaban láttam, az utolsó fordulóban, igaz, abból csak részleteket.

Egyébként a tegnap este egy nagyon szép példája volt a férfilélek működésének: senki nem reklamálta Lillát. Úgy tűnik, egy kis dráma, fordítás, csodagólok, potyagólok feledtetni tudják a legszebben formált gumidudákat is. :D

Azazello007 2008.06.16. 11:03:22

Én is úgy látom, hogy megközelítheti az idei a kétezres csoda-EB szintjét; persze ehhez az kell, hogy a negyeddüntőkben is maradjon ez a színvonal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.16. 11:03:25

Sokáig úgy tűnt, telitalálatom lesz az iwiwen: cseh győzelem és svájci iksz. Gondoltam is, hogy érdemesebb az embernek az eszére hallgatnia, mint a szívére. Aztán jött a török egyenlítés (erre tippeltem volna szívem szerint), és győzött a szív. Na de a vége?!

Ez kész. Megemelem a turbánom a törökök és a Szőke Szikla (meg Bozsik Péter) előtt: ez nem volt semmi.

Ráadásul a törökök az olaszoknak is megmutatták, mit kell tenni, ha hülye (és ellenük fúj) a bíró: eggyel több gólt lőni, mint az ellenfél.

(Azért, Nihatot elnézve, a spanyol bajnokság nem véletlenül még mindig a legerősebb.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.16. 11:06:25

Lencse.:

A Zaragoza utolsó meccsei mind ilyenek voltak. Különösen a Depor és a Real ellen. Ott tényleg azt éreztem: ennél többet egyszerűen nem lehetséges tenni a győzelemért.

Ettől függetlenül ez a cseh-török tényleg EB-klasszikus.

Beyonder 2008.06.16. 11:08:36

A nagy fordítások felsorolásánál a Middlesborough Uefa-kupás meccseit a 2005-06-os idényből szépen kifelejtette mindenki. A Bazel vagy a Steua elleni meccs már nem rémlik senkinek?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.16. 11:15:51

Beyonder:

De, igen, a Boro is ott van. Meg a magyar válogatott egy időben rendszeresen eljátszotta azt, hogy az utolsó percekben két gólt kap. (Az olimpiai válogatott is Atlantában így kapott ki Japántól.) Vesztes félként ez a legborzasztóbb érzés.

r_magpie 2008.06.16. 11:25:58

amikor Nihat nyugtatta Kazimot a 87. percben még 1-2nél, az az Eb eddigi egyik legnagyobb momentuma volt

Asidotus 2008.06.16. 12:11:01

Már írtam párszor, de úgy látszik, továbbra is igaz. Idén antifocival nem lehet az EB-n nyerni. A csehek próbáltak védekezni, ráülni az eredményre, de nem jött össze nekik.
Emiatt is gondolom, hogy a románok kedden kikapnak és kiesnek.

hmikey 2008.06.16. 12:22:09

Nekifutásból a cseheknek szurkoltam, de a végén levettek a törökök a lábamról :) Kollert a második félidőben már leszedtem volna és beküldtem volna Baros-t pl. De amit török csapat csinált, azért maxirespekt. Persze azt nem tudom, az elején miért kell mindig balfaszkodni?

rizla 2008.06.16. 12:28:46

montipájton: sajnos megint nem olvastad el rendesen az elhangzottakat, félmondatok alapján osztogatsz, de inkább ne tedd.

"Ha már a Liverpoolal bezzegezett itt valaki: az angoloknak hány percen keresztül nem volt "fogalmuk" a BL-döntőn? Mégis, a 6 perc alatt lőtt 3 góljukkal történelmet írtak, és senki józan ésszel meg nem kérdőjelezheti a dicsőségüket. Ki a tarkaf*szt érdekel, mit csináltak előtte...?"

senki sem bezzegezett, egészen más kontextusban írtam a liverpool-meccsről. már csak azért sem bezzegeznék velük, mert úgy van, ahogy írod, 6 perc alatt 3 gól, pedig gyengék voltak, dehát istenem, küzdöttek, és szerencséjük volt. a törökök győzelmét kevésbé érzem máknak, nem mintha egy pillanatig is vitattam volna úgy egyébként a győzelmük jogosságát..

)nihat gólja szerintem az EB gólja, sorsdöntő pillanatban megrúgta így, gyönyörűen kicentizve, zuhogó eső, üvöltő fanatikusok, festményre illő kép volt.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 12:50:16

Nünü, nagyon könnyen osztogatod az antifoci jelző. A cseheké nem volt az, az első félidőben pont az történt, amit Brückner elképzelt, ha 2 vagy 3 góllal vezetnek, a törököknek szavuk sem lehetett volna.

Ezekután a törökök nekirohantak cseheknek, de amint a poplacsekek fölocsúdtak vezettek két mintaszerű kontrát és rúgtak belőle egy gólt, nemsokra rá jött Polak kapufája, amely ha bemegy még ezt a mentálisan erős török csapatot is a padlóra küldte volna. Aztán egy ilyen fantasztikus fordítás nem születik Fortuna kegye nélkül. Hogy mást ne mondjak, hogy Czech nem hibázik ólajtónyit a hétköznapojkon.

Viszont Szikla bá megint fölfedezett egy klasszist :-), ebből az Ardából még nagy király lesz, ha megéri.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.06.16. 13:34:51

popp. tévedésben vagy, Szikla bá nem felfedező alkat, ő inkább létrehoz. :D

Beyonder 2008.06.16. 13:47:52

Tök jó szöveg ez a fortunázás: ha kikap a kedvenc csapatom, akkor mákos volt az ellenfél. Ha nyer a csapatom, az viszont azért van, mert szimplán jobbak. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 13:58:01

OJ, igazad lehet, de az tény , hogy Fatih Terim mindent a Kálmán bátyánknak köszönhet :D. Valamit megindított a török fociban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 14:12:29

Beyonder, valami ilyesmiről szól a szurkolás! Ide zuhanyhiradózok neked egy frázist: szerencse nélkül nincs győzelem. Egyébként ezzel nem akartam kétségbe vonni a törökök érdemeit. Egyébként ha az olaszok továbbjutnának készséggel elismeremném, hogy szerencséjük volt. Az már más kérdés hogy magasról letojom majd.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.06.16. 14:28:23

Azért biztos ami biztos, majd Román győzelmet tippelek az iwiwen. :P

ApukadHUN 2008.06.16. 14:32:38

a "büdösúristenit neki"

danesdzsu2 2008.06.16. 14:37:51

Rosszul emlékszem, vagy a bwin reklámban tényleg lecserélték a "nyuszit" hollandról németre?:D

kardinálispinty 2008.06.16. 15:46:18

na mi van már, sztrájkol az NST?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 15:58:30

szferi, és mit szólsz a cseh-törökhöz?

Azazello007 2008.06.16. 17:55:27

Tényleg nincs túl sok frissítés; pedig naponta annyiszor járok vissza, hogy lassan már rizla sem zavar, sőt, üde színfolt:-)

pxpxpx 2008.06.16. 18:27:49

Erwin bácsi naplójának friss bejegyzéseit követeljük! :D

poisson rogue (törölt) · http://atjeffs.blog.hu 2008.06.16. 20:35:12

Kedves NST! Ilyen passzív hozzáállás mellett minimum egy csetszobát megérdemeltünk volna ide:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.16. 21:34:31

Nos, ritka szar meccs, ez a derdiedas rangadó, remélem a második félidőben bemákolnak egyet a sógorék.

Cadaver!! 2008.06.16. 21:46:54

Menyútó 4 prez! :D
Olyat is nagyon ritkán látni, hogy az edzőt elzavarják a kispadtól, nadehogy mindkettőt, ráadásul egyszerre, ilyet még nem pipáltam.

Kezdem félteni a "pénzem", hogy a németekre fogadtam...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.06.16. 23:03:14

Egy dolog még kikivánkozik belőlem, már akkor eszembe jutott, amikor tegnap a török csodát néztem: a sokunk által sokszor idézett Hornby focikönyvben van ám egy lista, hogy milyen a tökéletes, emlékezetes focimeccs. Szabad fordításban, kicsit semleges szurmolóra ferdítve:

1. sok gól, lehetőleg úgy, hogy egyik csapat fordít. Ideális: 3-2, 0-2 után.
2. Néhány ordító játékvezetői hiba.
3. Üvöltő tömeg. Éppen akkor a leghangosabbak, ha a csapat jól játszik, vesztes helyzetben - talán ezért is olyan jók a 0-2-ről fordítós meccsek.
4. Eső, csúszós pálya stb.
5. Egyik fél kihagy egy büntetőt
6. Kiállítás is van
7. Valaki "butaságot csinál" - azaz pofozkodik stb

Hát tegnap a cseh-török majdnem az összes pontot kipipálta, nem véletlen, hogy olyan jól éreztük mind magunkat - talán szegény morvákat leszámítva........

Szóval én azt gondolom, hogy ezt az EB-t már nem nagyon lehet elrontani, akik el tudnák azok ráadásul mind ki is estek - esnek, szóval részemről engem megvettek kilóra.

montipájton 2008.06.16. 23:41:35

Hornby rulez! )))
Ez a rész a tökéletes meccsel már annyiszor eszembe jutott, de a tegnapi, hát tényleg közel állt hozzá. Nem a cseheknek, persze.))

Ha ma Ballack nem rúgja úgy p***án a labdát (illetve ha az osztrák kapus nem játssza el Hegedűst Szombathelyről a 83-as Hali-Vidi bundameccsen, amikor Novath szabadrúgása előtt egyszerűen beállt a sorfal mögé, otthagyva a szabad sarkot...)) ), akkor az Eb-történelem második legpenetránsabb 0-0-ját láttuk volna.

Hogy úgy mondjam, nem lennék beszarva a portugálok helyében - ámbár a patás nem szeret fal felé fordulni, lásd még... (innentől Lineker i.m.)

Lencse. 2008.06.16. 23:50:52

Hornby alaptétele nekem is eszembe jutott tegnap. :)

"nem lennék beszarva a portugálok helyében" - Na, ez hülyeség! A német válogatottól m.i.n.d.i.g félni kell valamennyire. (Eddig 0 amit mutattak, még mielőtt valaki...)

szferi 2008.06.17. 07:34:52

Popp: ha véleményt nyílvánítottam volna cseh török témában, az mind hozzám, mind a fórumhoz igencsak méltatlan lett volna. így két nap után, immár teljesen belenyugodva megpróbálom: basszák meg a kurva annyukat!!! :)

Legnagyobb problémát még mindíg abban látom, hogy nem állt vissza a csapat 4-4-2re, az első félidőben egy ügyes, mozgékony csatárral koller mellett eldönthették volna a meccset, második félidei kontrákról nem is beszélve. Ráadásul úgy talán nem poláknak kellett volna felérnie a támadásokhoz (akinek posztjából adódóan ez is a feladata, de személy szerint alkalmatlannak éreztem ebben a szerepkörben, se irányítani, se veszélyesen játszani nem tudott, a kapufát kivéve). Középpálya feleslegesen sűrű volt, hárman védekeztek bent, ahol még a 2. félidőben is meg voltak halva a törökök, a széleken meg plasilnak kellett visszajárni, egészen az alapvonalig, ezt nem értettem. Kadlec becserélése ebből a szempontból jó húzás volt, de egyrészt hátvéd létére rosszabb volt mint plasil, másrészt akkor már polákot kellett volna lehozni, nem pedig kiherélni az amúgy is harmatos kontrajátékot. mikor vlcek bejött, már csak a fejemet fogtam, minek kellett egy ennyire darabos, lassú támadót beállítani a gyors török játékosokkal szemben, ráadásul akkor, mikor már van egy 100kilós tank a pályán? de még így is simán meg lehetett volna a győzelem, rozehnal vagy 20 percig egyedül tartotta az egész csapatot, a védelem többi részére se lehetett panasz - egy török gól törvényszerű volt, benne volt a játékban. Aztán az addig nagyszerű jankulovsky és cseh elkúrták az egész meccset, buta hibákkal.

Ezt a török csapat nagyonis verhető volt, a kiesés fő oka szerintem a 4-5-1 felállás, a túl sűrű középpálya semmit nem tudott hozzátenni a támadójátékhoz, a védekezéshez se sokat. koller mellé hiányzott egy gyors támadó, a középpályán meg egy ember felesleges volt, csak hab a tortán hogy polák nem talált magára irányítóként. Sionko és plasil klasszis teljesítményt nyújtott három meccsen, nekik köszönhető, hogy egyáltalán ennyi összejött. a védelem is nagyon rendben volt, az utolsó 10 perc kivételével, rozehnalt emelném ki, és sajnálom, hogy pont azon a két emberen ment el a meccs, akiktől a legtöbbet lehetett elvárni. Szerintem ebben a keretben több volt, mint amit most brückner kihozott belőle, nem mintha az első félidő parádés játéka után őt lehetne egy ilyen drámai fordítás miatt okolni, bár szerintem nem jól cserélt.

szferi 2008.06.17. 07:48:39

jankulovsky helyett újfalusit akartam írni, bocs.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 10:37:30

Tényleg lehiggadtál ;-). A második olasz meccs után én is vártam inkább két napot mileőtt idemerészkedtem , de majd ma! Eljött a diadal napja! Nagyon durva, hogyha másik meccsen bármennyire is nyer Hollandia, Olaszország egy 1-1-es döntetlennel továbbjutna.

szferi 2008.06.17. 10:50:20

a románok az első meccset óvatosn kihúzták, a másodikat nem láttam, de akár nyerhettek is volna ha belövik a tizenegyest, mindenesetre ha kiesnek csak magukat okolhatják, már most kvázi továbbjutóként várhatnák az utolsó meccset. kíváncsi vagyok, mit kezdenek a helyzettel: neki mernek-e menni a hollandoknak, vagy csendben megvárják, míg lemészárolják őket :)

Olasz-franciát nem tippelném meg, de inkább a franciákat tartom esélyesnek a győzelemre, persze egy olaszoknak kedvezőbb döntetlen a legvalószínűbb eredmény.

danesdzsu2 2008.06.17. 11:57:22

Szerintem az olaszok behúzzák, a franciák teljesen impotensek, a Feröer-szigetek ellen is csak a döntetlenben reménykedhetnének, az olaszok meg kapaszkodnak a veszett fejsze nyelébe, bármi áron.

De mind1 lesz, mert a románok egy ekkora esélyt nem hagynak veszni...

Cadaver!! 2008.06.17. 13:00:39

Popp: "...bármennyire is nyer Hollandia, Olaszország egy 1-1-es döntetlennel továbbjutna."

Már miért jutnának tovább? Akkor 2-2 pontja lenne a franciáknak, olaszoknak, románoknak egyaránt, és először a gólkülönbség számít.
Legalább 4 góllal kellene kikapnia a románoknak, és akkor a másik meccsen döntetlen esetén 11-es rúgások döntenek a továbbjutóról.
en.wikipedia.org/wiki/Euro_2008#Tie-breaking_criteria

Ha a románok 3 góllal kapnak ki, és a másik meccsen olyan arányú döntetlen születik, mint ahány gólt a románok lőnek a hollandoknak, akkor mókás a szitu, mert 3 csapat állna 2 ponttal, ugyanolyan gólaránnyal. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.17. 13:14:52

Ezt rosszul tudod, mert ha 3 csapatnak azonos pontszáma van, akkor az egymás elleni eredmények számítanak, így a hollandok elleni meccs kiesik.

Felteszem tehát hogy a románok kikapnak, a francia-olasz meg 1-1. Ez esetben Olaszország románok és franciák elleni gólaránya 2-2, míg másik két csapaté a hármas összevetésben 1-1, így több lőtt góllal Olaszország jutna tovább.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2008.06.17. 13:40:12

itt elég faszán levezetik az összes lehetőséget:

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/euro_2008/italy/7457863.stm

ami döbbenetes, hogy (amint itt már vki felvetette), TÉNYLEG elképzelhető, hogy büntetőket rúgnak majd a 3. helyért. :D

tb 2008.06.17. 13:43:26

csak akkor számítanak a hollandok elleni vereségek, ha 0-0 az olaszország-franciaország, ebben esetben, ha 0-3nál jobb eredményt érnek el a románok akkor ők jutnak tovább, ha 0-3 vagy rosszabb, akkor az olaszok, de 1-1 vagy jobb eredmény az olaszoknak + román vereség, mindenképp az olaszok jutnak tovább, akármennyire kapnak ki a románok

Lencse. 2008.06.17. 15:26:28

Milyen sokat agyalunk, hogy milyen szabályok alapján, és hogyan választódik ki, hogy kit fognak lemészárolni Villáék a negyeddöntőben. :-)

Cadaver!! 2008.06.17. 15:41:46

Óóó gyász, pedig egész ebéd alatt a különböző lehetőségeket magyaráztam a családnak, most meg kiderül, hogy rosszul. :D
Még mindig van arra esély, hogy a románok 2 ponttal tovább menjenek, és ez a lényeg.

drosiii 2008.06.17. 15:47:31

Románia jusson tovább, ez a lényeg. A többiek meg legközelebb próbáljanak csapatként futballozni és ne más(ok)ban keressék a hibát. Akárcsak szurkolóik.

Lencse. 2008.06.17. 15:56:54

MIndenesetre, bárki is lesz a C2, ha a spanyolok nem ejtik ki őket, onnan kezdve már tényleg minden alapjuk meglesz, hogy meccsek előtt a himnusz helyett ezt énekeljék:
www.youtube.com/watch?v=gFi8toT60Js
(Persze csak ha az angolok még nem foglalták le)

irrelevant 2008.06.17. 16:08:12

Lukatóni hamarosan mehet nyaralni Máltára.
youtube.com/watch?v=m1TnzCiUSI0
süti beállítások módosítása