Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A bajnok éve - I. rész

2008.05.27. 07:30 _benito

Az NST standing ovation-je veszi ezennel kezdetét. Mert jogos. Jár. Zsinórban harmadszor, de először úgy, hogy annak jogosságát elismerik a legnagyobb ellenlábasok is, hiszen ezúttal a pályán, kvázi teljes mezőny előtt ért célba Mancini csapata. Alább egy nálunk merőben szokatlan, kétrészes poszt első fejezetét találod, melyben fogjuk, és végigkövetjük az Inter útját augusztustól először csak januárig, majd onnan tovább, egészen a bajnoki címet hozó májusig. Bajnokik, kupameccsek, bajnokok ligája, sérülések, gólok, vitás ítéletek és persze derbik – így ért csúcsra az Inter 2008-ban. Hajtás után videó az összes bajnokiról, meg egy csomó minden másról.

Augusztus – szeptember
A magyar válogatott ellen megsérült Materazzi, és a szintén maródi Vieira nélkül indult neki a szezonnak a csapat. Az első forduló nem hozott szerencsét a Nerazzurinak, hiszen (akkor ezt még nyilván nem tudtuk) a remek szezont produkáló Udinese ponttal távozhatott a Meazzából, s azon kevés csapatok egyike tudott lenni, mely veretlenül tudta le a szezont az Interrel szemben. A döntetlenhez egyébként kellett Julio César kiállítása is, melyet a legutolsó percben használt ki Asamoah (Cordobáról pattant be végül, de kegyetlenség volna öngólnak vennünk). A második fordulóra kellően feltüzelt csapat futott ki Empoliban, és bár Toldónak volt védenivalója rendesen, igazából elég simán elhozták mindhárom pontot a Castellaniból, méghozzá Ibrahimovics két góljának köszönhetően. Egy héttel később újabb kétgólos győzelem következett a Catania ellen, mely azért is érdemel említést, mert ekkor tért vissza Adriano. Helyette Crespo és Cesar szerezték a gólokat, így a végeredmény sima 2-0 lett.  
Közben megindult a Bl-szezon is, és a kezdés itt is döcögősre sikeredett, hogy ne mondjuk, az első akadályban irgalmatlanul pofára estek, hiszen kikaptak a Fenerbahce otthonában, és bár végül kiderült, hogy ez simán belefért, a szezon első vereségét meglehetősen korán elszenvedték (persze, csak ha a szuperkupát nem számítjuk korábbról ide)
Hoppá, egy tasli a negyedik fordulóban, Livornóban ugyanis hiába szerezte meg az eddigre szokásosnak mondható két gólját a Nerazzuri (Ibra duplázott ismét), a toszkánok egyenlíteni tudtak, ráadásul a Serie A messze legjobb jobbhátvédje rá egyáltalán nem valló módon elveszítette a fejét, és egy pirosért cserébe agyonrúgta emberét. Az Interre azonban jó hatással van az emberhátrány, ezt jó néhányszor láthattuk, Ibrahimovics most is beköszönt, ám ezt lesről tette, így maradt a döntetlen. Mindössze három nappal később a Sampdoria ellen kiköszörülésre került a csorba, Zlatan duplázott (az ötödik játéknapon már hétnél jár, második gólja a forduló találata lett), és Figo is beköszönt elég sima győzelemhez segítve Manciniékat.
Újabb három nap, újabb győzelem, ám ez már más kategória, a hatodik fordulóban ugyanis Rómába látogattott az Inter, méghozzá úgy, hogy holtversenyben vezette a tabellát vendéglátójával. A meccs aztán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis Giulyt már a 28. percben kiállították, az Inter pedig innentől kezdve bekapta, megrágta, majd keresztben lenyelte a Romát. Perrotta révén még egyenlíteni tudtak a farkasok egy óra elteltével, de a Nerazzuri felfújta az arcát, és 10 perc alatt hármat lőve óriási lépést tett a bajnoki cím felé. Mindhárom csatár betalált, sőt a végén még Cordoba is fellopakodott, hogy személyesen döfje még mélyebbre a kést. Pontelőnnyel vezet az Inter, és bár reménykedik mindenki, innentől ez már nem is változik.

Október
A hónap első tétmeccse egy iszonyatos lendületben lévő Intert mutatott be (igazából innentől datálhatjuk az egészen tavaszig tartó, az aranyérmet megalapozó időszakot), melynek levét a PSV itta meg (2-0, kell-e még mondanunk, hogy Ibrahimovics duplázott), majd következett a Napoli elleni rangadó, ahol ugyan a végére leeresztettek kicsit, de Cruz duplájával simán hozták a meccset, s ezzel megőrizték vezető helyüket is. Kéthetes bajnoki szünet után következett a Reggina, méghozzá idegenben, és bár Adriano hat hónap után szerzett első góljával összejött a győzelem, játékban abszolút egyenrangú partner volt az Amaranto (az első vitás eset is itt esett, Chivu simán kilökte emberét a labda alól, de a büntető elmaradt). Újabb nemzetközi megmérettetés következett, a CSZKA elleni idegenbeli siker pedig nagyon fontos volt, s a Materazzit egyébként is tökéletesen pótló Samuel 10 perccel a vége előtt be is verte a győztes gólt. A három nappal később Palermóban elért 0-0 igazából csak két dolog miatt érdemel említést, az egyik Jimmy Fontana, aki kivédte Ibrahimovics szemét, a másik viszont még kellemetlenebb kék-fekete szemüvegen át nézve: megsérült Sztankovics, mint később kiderült, igen komolyan. A hónap utolsó napján a Genoa kárára követett el komoly szőnyegbombázást Mancini csapata, az Ibrahimovics nélkül elért  4-1-es győzelem során szerezte első Nerazzuriknál elért gólját Suazo.

November
Nem is kezdődhetett volna méltóbb módon november, mint a 4-én megvívott Derby d’Italiával, melyen úgy született 1-1-es döntetlen, ahogy az a Nagy Könyvben meg van írva az olasz rangadók forgatókönyvében: pörgős, jó meccset játszott egymással a két gigász, amivel, nem is kérdés, sokkal elégedettebbek voltak a vendégek, nekik csak az számított, hogy ne kapjanak ki, és ez a meccs valóban ikszes is volt. Levezetésnek jött a CSZKA elleni visszavágó, Ibrahimovics és Cambiasso mindketten duplázni tudtak, és máris kifejezetten pofás volt a helyzet a Bl-csoportban is, amellett, hogy a bajnokságban is tovább nőtt a fórjuk. A Lazio ellen végül tükörsima 3-0-ra  megnyert meccset csak novemberben kellett volna lejátszani, de emlékezhetünk a szezon első tragikus áldozatára, a Lazio-tifoso Gabrielle Sandrira, akit pont a mérkőzésre igyekezve ért egy rendőr halálos lövése egy autópálya-pihenőben, így a szurkolói rendbontásoktól (jogosan) félve végül decemberben pótolták a rangadót. Az Atalanta elleni 2-1-es győzelem már más tészta volt, itt a végén mindenki a bírót köpködte innen is, onnan is, úgyhogy elmondhatjuk, hogy senkit nem érintett meg nagyon az Inter élő legendájának, Zanettinek a 400. meccse kék-feketében. Jött a Fener elleni Bl-visszavágó, és a törökök kifeküdtek a Meazzában, mint a büdösbogár (Mancini születésnapja volt aznap), ezzel pedig eldőlt, hogy meglesz a továbbjutás, bár az még kérdéses volt, hogy első, vagy második helyen mennek tovább.

December
Új hónap, újabb rangadó – legalábbis annak indult a firenzei túra, ám végül dögunalmas meccsen a Nerazzuri randán elrakta a lilákat. Ibrahimovics most előkészített, Jimeneznek és Cruznak is gólpasszt adott, és látva a csapat lendületét, megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy idén senki nem állítja meg őket, mondtuk ezt annak ellenére, hogy Dacourt ezen a meccsen szenvedett olyan súlyos sérülést, hogy mint később kiderült, már nem is léphetett pályára az idény során. Könnyed ujjgyakorlat volt soron, a Reggina ellen sikerrel vették a Coppa Italiában az első akadályt (összesítésben 7-1-el mentek tovább), majd következett a Torino legyalulása a Meazzában. A 4-0 tiszta volt, mint anyánk híre, ráadásul visszatérhetett Materazzi is, Ibrahimovics pedig tovább varázsolt, de felnőtt mellé Cruz is, aki például három nappal később a PSV elleni idegenbeli sikert hozó meccsen csapata gólját szerezte. Ezzel a Bl-ben csoportelsőként jutottak tovább, 12 szerzett góljukért cserébe mindössze négyet kaptak, s az önbizalom az egeket verdeste Milánó kék-fekete felében – tegyük mindjárt hozzá, teljesen jogosan. A Cagliari idegenben sem okozott gondot, a sokadvirágzó Cruz és Suazo góljaival sima győzelemmel melegítettek az első félév utolsó komoly erőpróbájára, a Milan elleni derbire. A frissen világkupát nyerő vendégek Pirlo góljával szereztek vezetést, de az Inter megfordította a meccset, nem utolsósorban Dida elképesztő bakijának köszönhetően, ezzel pedig az is eldőlt, hogy a Nerazzuri telel a táblázat tetején.

Január
A szünet után nem a legjobb formában tért vissza az Inter, a Siena ellen például szükség volt Girardi sporttárs néhány vitatható ítéletére is ahhoz, hogy zsinórban hetedszer győztesen vonuljon le a pályáról Mancini csapata. Azért Ibrahimovics a miheztartás végett berámolt kettőt, Sztankovics visszatért sérüléséből (a formáját azonban az év végéig nem nyerte vissza) a csapat pedig pont leszarta, hogy ki mit durrog a bajsza alatt. Talán szimbolikus jelentőséggel bírt, hogy a szezon első felének utolsó meccse lett az egyik legvitatottabb összecsapásuk, hiszen a Parma két perccel a rendes játékidő lejárta előtt vezetni tudott a Meazzában, ám az Inter egy véleményes büntetővel és egy még véleményesebb kiállítással végül a létező legvéleményesebb győzelmet aratott az akkor már 9 emberrel játszó Crociati ellen. Időközben kiderült, hogy a Bl-ben a Liverpool lesz az ellenfél, a kupában pedig a Juventust dobta a gép, ám ezek a meccsek már a poszt második feléhez tartoznak.

86 komment

Címkék: olasz videó beszámoló összefoglaló inter serie a vegyes izé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr86489477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabez 2008.05.27. 08:27:14

Most így visszaolvasva tudatosul igazán, hogy mit művelt Ibra ősszel és hogy micsoda sérüléshullám tett keresztbe a csapatnak.

Ha a svéd menni akar, 50-60 milla alatt elengedni óriási hiba lenne.

Jó a poszt, főleg a büdösbogár, annak ellenére, hogy nem tudom, miért szokott kifeküdni. ;)

heizer 2008.05.27. 09:02:02

"a másik viszont még kellemetlenebb kék-fehér szemüvegen át nézve: "

Csak nem az MTK mámorító bajnoki címe hat rátok ennyire...:)

Üdv
b

_benito · www.nst.blog.hu 2008.05.27. 09:04:02

vehehe, és khm... és persze bocs. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 09:23:03

Nagyon diplomatikus kis poszt. Lehetne kicsit provokatívabb :-)

Gabez, a sérüléshullámmal kapcsolatban meg nem kéne rinyálni, azért tart az Inter ekkora keretet, hogy ez ne lehessen kifogás ;).

Asidotus 2008.05.27. 09:39:18

Én ekkortájt Inter - Manchester döntőt vizionáltam, annyira jó formában volt az Inter. Ha Bl sorsolását nézem, csak a dötőben akadtak volna össze.
Kár érte az őszi Inter megérdemelte volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 09:44:48

Én meg hittem Spallaettinek, aki az Inter lendületes ősze közben is csak azt mantrázta, hogy ez a bajnokság sokkal kiegyensúlyozotabb lesz mint a tavalyi és az Inter is fog botladozni.

Gabez 2008.05.27. 10:08:19

popp: nekem a rinyálásról mindig te jutsz eszembe ;)

marvin__42 2008.05.27. 10:13:41

Ja, jó meccs lett volna egy Inter-MU BL döntő!
Amúgy ez most épp szerintem sem volt rinyálás...

Gabez 2008.05.27. 10:25:18

döntőnek tényleg jó lett volna a MU - Inter, főleg, ha ilyen:

uk.youtube.com/watch?v=xoFFQpY2M3E

Szépen kipasszolták az angol betonvédelmet kétszer ;)

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.05.27. 10:40:53

. . . az Inter végülis megérdemelten nyert!
más kérdés, hogy Capello mester ezzel a kerettel minimum 1x BL győztes lett volna az elmúlt években.
Mancini köszönetet mondhat a sorsnak, soha nem lesz ilyen türelmes vele senki.

a szezon további ismeretében az MU-Inter döntő könnyed mészárlás is lehetett volna, szerintem -

kroos 2008.05.27. 12:09:15

a kupagyöztes jogán ki indul az uefa kupában az olaszoktól?

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.05.27. 12:47:42

az Udinese fog uefa kupázni -

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 13:09:45

Bár jó a cikk, de az csak szőrmentén említette a szerző, hogy a januári Inter meccsek mekkora vihart kvartak. Azért akkori játéka alapján már lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb botlik az Inter. Akkor már fostalicska futballal és hm... vitatott bírói itéletekkel sikerült tartaniuk a tempót. De Rossinak is ezek hetek hagytak olyan mély nyomott buksifejében, mely miatt azt nyilatkozta a bajnokság után amit.

Hiszen ebben hónapban másról sem zengett az olasz sportsajtó, hogy mintha tendenciózusan az Internek kedveznének a sporik. Emlékezhetünk, hogy ekkor írta meg a levelét a Juve, akik az Inter kedvezmények mellett, azt is nehezményezték, hogy az ő csapatukat mintha szándékosan sújtanák.

Ekkor ha jól emlékszem 7 pont távolságban voltak a farkasok és ez az utolsó két fordulóban 1-3 pontra csökkenhetett volna.

A háborgás februárban is folytatódott, ekkor már Totti is szót kért pár ezer euroért, de ez már a második rész tartalmához tartozik.

barnetta, mivel a bajnoki első kettő jutott a döntőbe, ezért a bajnoki hetedik helyezett Udinesére száll az UEFA indulás joga. Mindenesetre jobban megérdemlik, mint a Catania vagy a Lazio-Merda

calcio_di_rigore 2008.05.27. 13:31:23

"más kérdés, hogy Capello mester ezzel a kerettel minimum 1x BL győztes lett volna az elmúlt években."


Capello mesternek lett volna lehetősége BL-t nyerni 2 éven keresztül a Juventussal, mégse tette. Ott sem a kereten múlott.

daneeka 2008.05.27. 13:40:04

bacity!
Capello mester és a BL-győzelem elég nehezen összeférhető fogalmak. A Van Basten-féle Milannal összejött neki, de azóta még a döntő közelébe se jut. Pedig próbálkozott már a Romával, az Ibrával, Viérával, Cannavaróval tarkított Juventussal és a Margittal is. Szóval szerintem ezzel az Interrel is akkorát égett volna, mint Mancini.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 14:51:51

daneeka, Van Basten, szerintem 1994-re visszavonult, de ha nem is, tuti hogy sérült volt egész évben. A Barcelonát 4-0-ra verő Milanban Szavicsevics, Boban, Massaro, Desially (vagy hogy írták), Panucci, Costacurta, Baresi és Maldini brillírozott.

kroos 2008.05.27. 14:58:30

szerintem a 93-as bl döntö volt az uccsó meccse.De ha már itt járunk.
Rossi-tasotti-baresi-costacurta-maldini
boban desially albrtini donadoni
massaro savicevic
a döntöben játszott galli baresi helyén,pnaucci costacurta helyén,vagyis a maldinién mert ö huzodott be.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 15:17:31

ó, hogy Albertinit elfeljtettem, az egyik kedvencem volt akkoriban. Hm, ezek szerint Tasotti kezdett még, de már ott volt Panucci is a padon. A dolog pikantériája, hogy Donadoni szövetségi kapitányként reaktiválta egykori játszótársát, míg Mauro Tasotti a válogatott pályaedzője mostanság. Egyébként a fölsorolt védő négyes, vagy nyolc évig erősítette a MIlant.

Asidotus 2008.05.27. 15:23:20

Én évek óta nem vagyok kibékülve Mancinivel.
Amióta átvette az Intert, azóta nagyon erős kerettel dolgozik, ám nagyon gyengék az eredmények. Sok-sok ponttal voltak lemaradva Juventus és Milan mögött, és a BL-ben is látványosan nem ment. Pedig jó játékosok tömege volt a klubnál. Szerintem bármely, átlagosnál egy kicsit is jobb élvonalbeli edző hozta volna ezeket az eredményeket.
Ha elmegy, nem hiszem, hogy veszít vele az Internazionale.

kroos 2008.05.27. 15:25:24

Pontosan igy van de panucci akkoriban mind a 4 védöposzton bevethetö volt.a döntöben pl balhátvédet játszott.Albertini kb 18 éves volt és már akkor minden pontrugás az övé volt.+ez a védelem veretlenül nyert bajnokságot ugy hogy 18 gól kaptak(igaz minden 2. meccset 1-0ra nyertek vagy 0-0ra hoztak)
Ez a fajta vonalvédekezés az ilyen minöségü játékosokkal olyan történeti léptékü mint pl 82-es vb gyöztes gentile scirea colovatti cabrini 4-es és az ö pancci-juk egy bizonyos Bergomi volt.

kroos 2008.05.27. 15:38:18

pl..ez a Milan a 93-as bl kiirásban 2gólt kapott.egyiket a döntöben amivel 1-ra kaptak ki a másikat Romario-tol a PSV ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 15:38:24

Úgy van, egyébként Panucci idén is játszott mind a négy védőposzton, úgy látszik öreg korára ismét ő lett a tökéletes helyettes, szerintem a válogatottban is ez a szerep vár rá, ahogy őszi visszahívása óta játszott már középen és a jobboldalon is.

(Vigázat, innentől off) Ami a legendás négyest illeti szerintem '86-tól együtt játszottak, de a 88-as bajnoki címkor már biztos. Érdekes, hogy a németek ekkoriban a jóval korszerűtlenebb belógó söprögetős (Brehme) és két emberfogós (Augenthaler, Kohler) megoldással érték el sikereiket. Többek között ezért mondhatta Sacchi a '90-es vébé után, hogy az ő Milanja az összes válogatottat megelőzi vagy 15 évvel.

kroos 2008.05.27. 15:43:36

Nem egészen a söprü az Augenhtaler volt,Brehme a balhátvéd,Bertold/Reuter a jobb a középhátvéd Kohler/Buckwald.De én személyszerint Uli Stileke vagyok.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 15:48:11

Ó tényleg, Brehme balhátvéd volt, vagy inkább balfutó, az mocoroghatott az agyamban, hogy utolsó éveiben ő is középhátvédet játszott. Guido Buchwald ostoba arcát meg el is felejtettem. Mindenesetre, hogy söprűvel és két emberfogóval játszottak, az igaz ;).

kroos 2008.05.27. 16:07:58

amugy meg Juan-Barca...

Romanista 2008.05.27. 16:10:11

naja pont azután miután leigazolták Piquét 50milkáért...

kroos 2008.05.27. 16:11:32

meg keita-a 14 misiért ,de piquet csak 5mill.Juan 9.

Romanista 2008.05.27. 16:15:24

juan magát vásárolhatná ki 9ért ami azért nagy különbség.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 16:36:13

Ezek még pletykák. Egyébként nem biztos, hogy ha csak a szakmai szempontokat nézzük egy kész Romából, egy épülő Barcába menni.

Romanista 2008.05.27. 17:04:38

az viszont engem egyre jobban aggaszt (bár lehet hogy még korai) hogy a Romát semmilyen komoly igazolással nem hozzák fel. mármint bejövővel.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.27. 17:12:25

popp:

Nem hiszem, hogy az az épülő Barca (sokkal) gyengébb lesz jövőre, mint a kész Roma. Hosszú távon meg aztán végképp nem. No, nem mintha Juan lenne vágyaim netovábbja Barca-szempontból.

drosiii 2008.05.27. 17:16:58

Eddig csak elmenő játékosokról hallani a United háza táján. Lesz igazolás is? Mit tudtok?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 17:23:17

romanista, szerintem , ha megoldódik ez tulajdonosváltás mizéria, akkor elkezdünk igazolni is.

Csöncsön, ha ez a Roma együttmarad és még tudunk 3-4 jó játékost - okosan, posztokra - igazolni, akkor római Bl-döntő sem elérhetetlen.

Romanista 2008.05.27. 17:26:20

háát mindenesetre remélem nem lesz késő... mindenesetre ebéstől mindenestől mozgalmas nyár lesz.... a római Romai Bl döntő pedig egy szép célkitűzés.

bacity · http://kacat.blog.hu 2008.05.27. 17:32:01

az elmúlt napokban 30%-ot mozogtak a Roma részvényei.
sajnos, messze még a megoldás -

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 17:44:34

Egyébként is csak július elsején nyílik a piac. És azért sok fals informáci szivárog ki ilyenkor mindig. Helyezkednek a menedzerek súgják ahíre3ket a sajtónak, hogy fölverjék a kuncsaftjaik árát vagy, hogy jobb pozicióban ekerüljenek a szerződés hosszabbításnál.

bacity ebből az árfolyam liftezésből valaki, Soros vagy Sensi vagy más bennfentes rengeteg pénzt foghatott.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.27. 18:11:11

Roma, bl döntő, popp az örök optimista. :)))

Nem értem miért sír mindenki a Inter -Parma miatt, mikor a vétkes által elismert gólba tartó kezezést hajtott végre, aminek megvan a maga büntetése, de ha ettől mindenki jobban érzi magát, akkor csaltak.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.27. 18:21:28

GC, F. Couto annyit ismert el, hogy kézzel ért labdába, de azt mondta, hogy nem szándékosan kezezett. És ugye nem minden kezezés szabálytalan. De ezen vitán annak idején egyszer már túljutottunk. Arról nem is beszélve, hogy a Parma meg egy egyértelmű tizit nem kapott meg.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.27. 19:13:34

Túl jutottunk, de akkor miért kell postba felhozni, mint már írtam, maradona se szándékosan ért labdába. Hagyjuk már. Szándékos nem, gól lett volna. Láttunk ilyet Abel Xaviertől is emlékezeteset, az mégcsak nem is gólba tartott, és eb elődöntő volt.
De gondolom mindjárt jön a Giuly kiállítasa is csalás volt, mert ő sem szándékosan ért bele, csak odafújta a szél a kezét. :)

Romanista 2008.05.27. 19:47:30

jajj a zinter szurkolófáájdalooom

WallyB 2008.05.27. 21:45:51

Korrekt post. Kicsit talán már tényleg "letérdelős" is. Persze megígértétek, az Inter a bajnoki címet megérdemelten védte meg (a Roma meg a kupát), de tavasszal nagyon rossz volt nézni őket (mármint az Intert). A legfrissebb hírek(?) szerint Moratti és Mancini ma 20 perc alatt megbeszélték a nagy dolgokat, míg Branca Portugáliában Joséval egyeztetette a szerződés utolsó részleteit...
Jah, Manchester, valakik kérdezte... ez nem hangzik rosszul:

• DAILY MIRROR: Sir Alex Ferguson has told the Manchester United board he wants to conclude his £50million summer transfer spending within the next fortnight.

WallyB 2008.05.27. 21:46:58

Huhh... azért elolvashattam volna a kommentemet, mielőtt elküldtem... mindegy, a lényeg talán kihámozható.

giacinto 2008.05.27. 21:48:03

Köszöntsük nagy tapssal a bajnokcsapatot és annak új edzőjét!

(A MU-nak semmi szükségge igazolásokra, amximum ! egy jobb hátvéd kell, aztán ennyi, meg egy csere balbekk)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.27. 21:50:11

Romanista, nem nekem, fáj nektek, mert nem tudjátok méltósággal elviselni a vereséget, és igazolnotok kell önnön gyengeségeteket, erről szól az összes csalós komment. Szerintem.

giacinto 2008.05.27. 21:57:08

közben Barzagli is farkas lett :)) no nem rómában hanem Wolfsburgban. mekkora lúzer!

Quentin Montargis-ból 2008.05.27. 22:49:46

Jó írás lett, _benito. Kicsivel több odaszúrásra számítottam, de nem baj. :)

Hiányolom viszont Capitano Zanetti méltatását, aki ősszel élete egyik - ha nem a - legjobb félidényét produkálta. Tavasz végére igencsak elfáradt szegénykém.

BruceWayne 2008.05.27. 23:14:33

végre elolvastam, egy dolgon akadt meg a szemem:
"Derby d’Italiával, melyen úgy született 1-1-es döntetlen, ahogy az a Nagy Könyvben meg van írva az olasz rangadók forgatókönyvében: pörgős, jó meccset játszott egymással a két gigász, amivel, nem is kérdés, sokkal elégedettebbek voltak a vendégek,"

én úgy emlkészem 1-0ás vezetésnél jópár sima ziccerhelyzetet szórakoztunk el, főleg Figo "kiválása" miatt, tény hogy nem volt rossz a juve de azt a meccset 0-1 után simán be kellett volna húznunk

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.28. 08:24:54

Nera ezen nekem is megakadt a szemem, de tudjuk így csak egy juve drukker láthatja. ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 11:00:30

GC, Maradona "isten keze" szándékos volt az nem vitatható, ha látta volna a spori le is fújta volna. Egyébként Cuoto kezezése kapcsán valaki beidézte a labdarúgás szabályzatát, amelyből szintén kiolvasható, hogy csak a szándékos kezezés a szabálytalan, ehhez kapcsolnám Puhl "ettül szép a fodball" Sanyi igazán autentikusnak mondható szemléltetését a témában: "Nem mindegy, hogy a kéz keresi a labdát, vagy a labda a kezet." Szó se róla, nem olyan könnyű megítélni melyik kezezés a szándékos és melyik nem, de az tény, hogy szabályok ezügyben lehetővé teszik a mérlegelést a játékvezetők számára. Szóval az az ítélet a 92. percben igencsak véleményes.

"Romanista, nem nekem, fáj nektek, mert nem tudjátok méltósággal elviselni a vereséget, és igazolnotok kell önnön gyengeségeteket, erről szól az összes csalós komment. Szerintem." - ez meg gyönyörű épp a te szádból azután, ami csalózást rendeztél a 'Pool elleni kiesés után. A csalás szót viszont általában te használod.

kroos 2008.05.28. 11:11:14

,,csak a szándékos kezezés a szabálytalan, " 1998 olaszország Csile.Baggio,megvan valakinek?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 11:31:29

Emlékszem a meccsre 2-2 lett! Meg volt valami vitatott tizi, de mire is gondolsz konkrétan? Hátha eszembe jut a szitu.

kroos 2008.05.28. 11:40:46

Baggio ,,kezet lötte az elötte álló chileit

kroos 2008.05.28. 11:41:19

nem találok linket hozzá...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.05.28. 11:43:49

Bádzsó kábé 1-másfél méterről, kézen lőtte a vele szemben védekező szerencsétlen chileit, akinek egy vétke volt: volt keze! Tizenegyes járt érte. Máig nem értem!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 12:18:23

Igen emlékszem már, nem is volt jogos az a tizi, bár én örültem neki, hogy megadták.

kroos 2008.05.28. 13:59:56

Cassano lesz a 10-es.a spanyoloknál meg Fabregas

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.05.28. 14:04:46

popp.
www.youtube.com/watch?v=Q6oN3cx_wlM
Ha le van szorítva a keze, akkor nem is tizi, de ebben a szituban, szerinted véletlen volt a keze a feje mellett? Más a 86. percben volt, ha ne mraklamálnak stb, még 10 perc lett volna hátra, ők húzták az időt, hogy x-jenek, de ki tehet arról, hogy gólt kapnak 2 perc után?
De te is tudsz örülni ezek szerint, ha véleményes tizit kap a csapatod. :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 14:10:50

A lendület vitte, és fejjel ment labda felé nem kézzel, szóval én nem adtam volna tizenegyest, de mondom lehet ezt másképp is látni.

Cassano nemcsak az olasz tizes, hanem az EB játékosa is lesz reményeim szerint, álmomaimban meg ősztől ismét Roma játékos lesz!

kroos 2008.05.28. 14:18:30

Pirlo lesz a 10-es sorry...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 14:40:36

Barnetta, zúzz már egy ide vonatkozó kinket

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 14:44:19

Persze, hogy De Rossi a 10-es, Totti hiányában ez elég egyértelmű volt, hogy is hihettem neked te hóhányó svejci!www.corrieredellosport.it/Notizie/Euro2008/31385/Donadoni+manda+a+casa+Montolivo

kroos 2008.05.28. 14:45:54

nem baj a lényeg hogy jó helyen van.Mondjuk én Cassano-nak adtam volna.

Romanista 2008.05.28. 15:01:05

Peter Pant nem tudom van-e Romai drukker aki nem akarja visszavenni. mindenesetre egyenlőre maradjunk a Popp által helyesen használt "álmaimban" kifejezésnél hisz a reményhal meg.

GC: ha felmerül az az egy-két teljesen egyértelmüen hibás ítélet ami az intert segítette az inter szurolók egyből karvalyként szállnak rá mindenkire. lehet hogy a te néző pontodból mi a vereséget nem tudjuk elviselni (megjegyezném hogy én ezt nem tekintem vereségnek és minden reálisan gondolkodó roma-szimpatizáns így va ezzel szvsz), de egyre inkább úgy fest nekem hogy ti a győzelmet nem bírjátok elviselni. mire ez a durcás világfájdalom?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 15:03:37

Talán én is Cassanonak, de most klubszimpátiától függetlenül a Del Pieron lenne legméltóbb helyen, sőt játszott ő már 10-esben az olaszoknál, pontosan a 2000-es EB-n, de 2002-ben már Totti feszített benne.. Gondolom most is megkapta volna, ha nem ragaszkodott volna a 7-eshez, melyben világbajnok lett.

kroos 2008.05.28. 15:08:58

Mexes miért maradt ki?

rexford 2008.05.28. 15:32:57

Landreau - Sagna/Zebina, Mexes, Silvestre, Clichy - Ben Arfa, Flamini, A. Diarra/Dacourt, Rothen/Pires - Trezeguet, Cissé

kroos 2008.05.28. 15:39:08

De kimaradt pl Bastürk+Hamit altintop.nem férnek bele a taktikába.De Semih Sentürk vagy Mevlüt Erding esetleg Ayhan Akman belefér?

kroos 2008.05.28. 15:53:47

Ez kb 1 hónapja eldölt...

BruceWayne 2008.05.28. 16:25:15

Inzaghi, Raul, Seedorf, Trezeguet, Maniche, Rosicky, Mexes, Cissé, Joachin, Batürk, Nedved(mondjuk érte nem kár)
névre talán ezek a legnagyobb hiányzók

popp · http://koncertblog.com/ 2008.05.28. 16:29:18

Azért odavenném Mexest és Flaminit, ők biztos skorpiók!

BruceWayne 2008.05.28. 16:36:37

"Az AC Milan és a Fiorentina hivatalos oldalai kész ténnyé tették azt, amiben már mindenki biztos volt: Alberto Gilardino a következő idényre Firenzébe költözik."

BruceWayne 2008.05.28. 16:39:50

+ Inter president Massimo Moratti will have to pay Roberto Mancini €30m in compensation following the coach’s exit. Mi a f*szér?

Hispan07 2008.05.28. 16:48:08

hát a acmilan.com-on még tutira nincs fent, de arrivederci alberto (az utóbbi 2 év alapján a fenlnek fogsz hiányozni, bocs...)

Bondi 2008.05.28. 16:50:43

"Mexes miért maradt ki?"

Mert domenech egy idióta barom, más magyarázat nincsen. Mexes az egyik, hanem a legjobb francia védő.

ericcartmen 2008.05.28. 17:02:04

"Peter Pant nem tudom van-e Romai drukker aki nem akarja visszavenni. mindenesetre egyenlőre maradjunk a Popp által helyesen használt "álmaimban" kifejezésnél hisz a reményhal meg."

Bizom benne, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, de én nagyon remélem, hogy soha többet nem húzza magára a bordó-sárga mezt.

calcio_di_rigore 2008.05.28. 18:59:09

30 milliót fizetnek a távozó edzőnek, nettó 9 milliót évente az újnak... És verik a mellüket ha 20 év után kapnak egy kis ajándékot.:))

Gabez 2008.05.28. 19:17:50

jah, de ez csak pletyi, az viszont nem, hogy a juve mennyiért igazolt hótbénákat, euro tízmilliókért, és most burdissot üldözik :))

calcio_di_rigore 2008.05.29. 12:20:06

Miért kit igazoltak?

Amúgy aranyos egy interistától az ilyen kijelentés az elmúlt évekre gondolva.:)) Moratti hány milliót hagyott ott hulladékokban? Van der Meyde és társai.:))
süti beállítások módosítása