Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétközi jóslatok - Bundesliga, 29. forduló, szerdai játéknap

2008.04.16. 17:47 heinrich

A tegnap látottakat egylőre nem kommentáljuk, szigorúan az esti fordulóra fókuszáló jóslatok érkeznek, különösebb meglepetés nélkül. Ha nekünk is több időnk lesz a szezonégi duplafordulós, UEFA-s, BL-s dömping közepette, akkor bővebben szólunk majd az elkezdődött átigazolási találgatásokról is, és a Bundesliga 2009-2012 időszakára szóló közvetítési jogokat biztosító tender meghirdetéséről is, mely akár komolyan befolyásolhatja a liga fejlődését is. Addig is, egy szolgálati közleménnyel élünk: jelentkezzen az a becsületes megtaláló, aki élőben tekinti meg a Frankfurt meccset, mert jojózik a szemünk a kommentek átfésülésétől, de akkor sem találjuk. Vesszen Kyrgiakosz!

Eintracht Frankfurt - FC Bayern München 1-1
Frankfurtban legendásan rosszul megy a Bayernnek, részben ezért hajlunk az osztozkodás felé, részben meg azért, mert ami előny lehetett a BVB ellen (feldobottság, eufória a Getafe-saga után), az most krónikus fáradtság formájában jelentkezhet. Nem lesz pályán az eltiltott Zé Roberto, aki eddig 2231 percet csúszott-mászott-szerelt-lőtt-passzolt a szezonban, ezzel ő legleterheltebb BM játékos, ezért nem is bánja a pihit. Még azt is mondja, hogy pályafutása megkoronázása lenne ez a szezon a Bayernnél. Ha ezt összekötjük a Gattuso leigazolásáról szóló (általunk egyébként kétségekkel a szívünkben fogadott) pletykákkal, akkor azt sejtjük, talán utoljára látjuk az (tulajdonképpen nem is olyan nagyon) öreget. A sasoknak nem szokásuk három buktát enni zsinórban, ez a pontocsak jó lesz hangulatjavítónak, a 25.000 eurós sarc után, amit a DFB vetett ki a klubra a Nürnberg elleni botrány kapcsán. Ez az összeg egyébként megmosolyogtató.

Arminia Bielefeld - Bayer 04 Leverkusen 0-2
Ez lesz a Bundesliga auslander kövületének, Barbareznek a 325. fellépése, amivel megdöntötte a hetvenes évek Hamburgjában vitézkedő Dane Ole Björnmose rekordját. Pedig anno, csak két hétre érkezett látogatóba, de aztán a mindig hasznos külföldi nagybácsi, leszervezett neki egy próbajátékot a Hannover tarcsiban. A HSV járt vele a legjobban, itt futotta a zeniten, és az S04 klasszikusával, Ebbe Sanddal közösbe lett gólkirály. Nyugdíjas éveit tölti a Leverkusennél, de a jóságos mentor funkcióját betöltve remekül elvan az unokákkal. A HSV tegnapi vergődését, és a Bochum felkínálta mannát boldogan elfogadva megállhat egyet szusszanni a Leverkusen, ehhez le kell nyomni a Bielét, mint Süsü a cölöpöt.

VfB Stuttgart - 1. FC Nürnberg 2-1
A svábok lezárták a nyolc meccses veretlenségi etapot, ez akár tudatalatti megkönnyebbülést is okozhat. A VfB-nél iránymutató lehet a meccs, hogy most akkor hogyan tovább, lássuk, mekkora tartás szorult a csapatba azok után, hogy nincs Gomez, Hitzlspergert tucatnyi öltéssel kellett összestoppolni a Castróval történő összecsapás után, és Khedira sem lesz. Veh azt mondja, hogy nem mondja. Mármint, hogy ki lesz a kapuban a hétvégi szerencsétlen gólok után, szerintünk ki fog tartani a kötyökkutya Sven Ulreich mellett. A Klub meg egy nagyon tanulságos leckét készül épp megtapasztalni, azaz tartás nélkül magasról esik nagyot az ember, mint Sanyi lovam vágta közben. Bónuszban Misimovics kehes, Saenkó és Kluge eltiltott.
 
Borussia Dortmund - Hannover 96 1-1

Maximum a BVB ötössel megtépázott tartása lehet a tét, ez a szezon keserű szájízzel van lecsengőben mindkét fél számára, a Dortmund legalább a kupával vigasztalhatja magát, nem mintha nem nézne ki a pofon párja ott is. Labdaeladások a középpályán, kényszer szülte lövések, nyolcvanezer dühös ember – ennyit várunk a meccstől. Ha legalább 37.654 mazochista megtikinti mindezt élőben, akkor a Borussia tizedik szezonja lesz, mikor legalább 1M embert csalt lépre ki élőben a stadionba.
 
MSV Duisburg - Karlsruher SC 1-1
Ezen a meccsen minden kimenetel valószínűtlen. Hajnaléknak nem kell, a hazaik meg nem tudnak ennél többet. A KSC azért is ment olyan jól, mert a szezon elején komoly idegenbeli meccseket is hoztak, erre viszont nem volt precedens október óta, utoljára még a Schalke (ki más) itta a levét a feljutás lendületének. A zebrák meg úgy komplett nem tudnak nyerni, se otthon, se idegenben, se tavasszal, se ősszel, tomiék akár meg is segíthetnék öket három ponttal, de az már elég orcapirító lenne.

23 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr46428647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.04.16. 22:12:00

"Addig is, egy szolgálati közleménnyel élünk: jelentkezzen az a becsületes megtaláló, aki élőben tekinti meg a Frankfurt meccset, mert jojózik a szemünk a kommentek átfésülésétől, de akkor sem találjuk."

Mármint a forma aki írta, hogy kinéz a Wald-stadionba? Asszem' valami szarka volt... r_magpie, vammi.

Viszont SIEG!!! DEUTSCHER MEISTER WIRD NUR DEN FCB!

Lojzi_ 2008.04.16. 22:17:42

Toni nem tud egyetlen gólt szerezni a héten...
:o))))))

Azért hét napon belül 3 dupla az még topligán kívül is megsüvegelendő.
Céronaldo hány gólnál jár, hány mérkőzésen?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.16. 22:39:27

Ami sokkal fontosabb, hogy Huszti Szabi és Hajnal Tomi (győztes gól) is betalált, és mindkettő csapata nyerni tudott.

Lojzi_ 2008.04.16. 22:53:01

Márhogy annak fontosabb, akit érdekelnek a magyar focisták...
Attól azért herótot tudok kapni, amikor az adott topliga hétvégi fordulójában csodálatos dolgok, hatalmas meccsek, remek sztorik vannak és a végén muszáj elböffenti azt a mondatot, hogy Dárdai Pali a 88. percben csereként állt be, de csapatán már nem tudott segíteni.
És/vagy megemlíteni egy első osztályról szóló összefoglalóban, hogy mi a túró történt Gera Zoltánnal a napfényesnek éppen nem nevezhető Anglia másodosztályú bajnokságában.
Jóhogy azt nem mondják be, hogy Kis Pista is kint dolgozik és sikeresen tett jeget a BigMac mellé felszolgált üdítőbe.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.16. 23:57:11

hétvégén ütni kell a csúcsformától messze lévő Dortmundot és már csak 3 uefa-meccset kell nyerni a bódogsághoz és akkor Herr General is dicsőségben mehet bóhockodni Svájciába. ó be szép is lenne.

féloff:
ez a Getafe nem akarja leigazolni Hector Cupert, vagy Daumot? olyan kis balfaszok...

Paul Newman Jr. 2008.04.17. 00:56:47

Lojzika,

ezt a Gera -Burger King párhuzamot nehéz minősíteni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.17. 01:09:05

Lojzi_, Dárdai nem is topligában játszik ;).

Lojzi_ 2008.04.17. 08:25:51

Paul: nem is azért írtam, hogy minősítsd. Csak ez a véleményem. Egyébként van egy dakota mondás, hogy "soha ne kérj BigMac-et a Burger Kingben..." :o)))

popp: Rossz a szórend.
Helyesen:
Dárdai topligában nem is játszik.

mickeyknox 2008.04.17. 08:37:53

c. ronaldo és toni hány gólnál járnak a saját ligájukban?

Everred 2008.04.17. 11:24:44

Toniról fogalmam sincs, Ronaldo 28-nál.

r_magpie 2008.04.17. 15:05:49

üdv, jelentkezek, en voltam tegnap este a Waldstadionban

kiraly volt minden, csak Toni löhetett volna kettövel kevesebbet (egyebkent minden rezdulesen - labda nelkül is - erzödik, hogy oriasi jatekos, elöben felelmetes)

nagyon nagy volt a hangulat, kisse be is rekedtem, mert a nordwestkurveban nem lehet nem vegig enekelni, elegge erzik a szurkolast errefele is

sajnaltam a Frankfurtot, a 60. percig sokkal inkabb kinezett a 2-0, mint az 1-1, onnantol viszont veget ert a meccs...kar erte

voltak azert gyanus szituk, ma a premieren ujra megneztük, de nem ezen mulott

a vegen az interjuban Hitzfeld is elismerte, hogy wir hatten glück nach 1-0

2008.04.17. 16:15:42

Na akkor jól emléketzem, hogy Te voltál.. vammi.xD Az Eintracht vezető gólja után nyomta a frankfurti tábor az ugrándozással kísért Pippi Langstrumpfos dallamot, ha jól emlékszem, de nem mutatta őket a rendező. Megint az egész kanyar benne volt a mókában, mint azt néhány elég durca felvételen látni?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.17. 20:13:06

Kicsit OFF, de Gera kapcsán eszembe jutott.

Láttam a napokban néhány angol másodosztályú meccset, és összehasonlítva a német második ligával az ítéletem egyértelmű.

A Bundesliga 2. sokkal színvonalasabb és élvezetesebb, mint az angol másodosztály.
(És nemcsak Horti Gábor miatt.) :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.17. 20:17:03

(Ja, természetesen nem néztem őket végig, mielőtt valaki betegnek néz.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.17. 20:24:34

az angol másodosztály első negyede egyértelműen a bundes 2 előtt van színvonalban, viszont utána van egy hatalmas szakadék és vmi katasztrofális minőséget produkálnak. két angol 2-es középcsapat meccse egyszerűen nézhetetlen. a hátul állókról nem is beszélve.

a bundes 2nél nincsen ekkora különbség a csapatok közt, ott kiegyenlítettebbek a meccsek, ezért nagy átlagban színvonalasabbak is.

viszont a patikamérleg serpenyőjét elhízott bálnaként billenti a nézhetetlenebb meccsek javára ez a hortiként ismertté vált fasz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.17. 20:58:29

Legfeljebb hallgathatatlanabb akkor.

De épp azért hoztam szóba, mert eddig mindig csak úgy hozták szóba, hogy "mi lenne a Bundesliga 2., ha nem lenne Horti". Hát, ezerszer inkább, mint az angol másodosztály. (Még az atmoszféra is jobb szerintem.)

r_magpie 2008.04.17. 23:41:26

Isarsturm, benne bizony, nagyon allat volt! viszont nem art, ha addigra megissza az ember söret, egyebkent nagy sz*rban van:)


bl2: egy-egy meccs nehezen köt le, de kedd este egy felidön at lehetösegem volt premiere-körkapcsolasban nezni bundesliga 2-t, igy kifejezetten elvezhetö volt

2008.04.18. 00:44:35

Hát ebben van valami..:) Bár azért sörrel Kurvét látogatni, majdhogynem eretnekség, már persze aki télleg az elejétől a végéig szurkolni akar, :) legalábbis amikor az Allianz-beli SüdKurvéban voltam hamar rá kellett döbbennem hogy sörnek ott helye nincs, pedig azért sajnos az ottani szurkolás messze elmarad a frankfurtitól.. nem tudom tervezed-e hogy a jövőben kilátogatsz esetleg mégeccer, mindenesetre ha eddig nem ismerted volna íme egy oldal www.fangesaenge.de/erste-bundesliga/detail/eintracht-frankfurt/index.html ahonnan felvértezheted magad néhány rigmussal.

rexford 2008.04.20. 20:59:12

Szakik, Toni mester hány gólt rúgott összesen a szezonban?

Lojzi_ 2008.04.20. 21:44:59

34-nél jár.
Ebből 20 a bajnokságban. 10 az UEFA kupában. A többi értelemszerűen a DFB kupa.
A Zenit ellen eltiltás miatt nem játszhat, de vasárnap a szokásos dupla érkezik a 2-es vágányon... :o)))

Hajnal Tomiék meglephetnék szombaton a Brémát.
Ekkor vasárnap reggel a VfB a csapatbusszal hozhatná azt a hatalmas tányérszerű, színesfém tárgyat, ami véletlenül hozzájuk került tavaly. Ugyan a tárgy szeret Dél-Németországban időzni, de nem pont a nyugati oldalon.

rexford 2008.04.20. 22:24:02

Elképesztő. Kösz, Lojzi.
süti beállítások módosítása