Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 28. forduló

2008.04.11. 20:03 heinrich

Ha az elmúlt fordulóban irracionálisan sok vendéggyőzelemre tettünk, most szinte eszetlenül üzemeljük be a hazai úthengert. A bajnoki cím kivételével pengeéles helyzetek a Bundesligában, a lehetőségek száma pedig kifogyóban, mint Funkel ruhatára. Három vérbeli derbi is kínálja magát megtekintésre, de mint ahogy a komplett fordulóban, itt sem számítunk vendégsikerre. A kiesés ellen folytatott véres torkú kapálódzás eredménye egyre határozottabb körvonalakat ölt majd, míg a kupás helyek sorsa tovább bonyolódik.

Nürnberg – Wolfsburg 1-1
Elméletileg akár hozhatná is a meccset a Klub, és szintén elméletileg, a lélektani előny is náluk van, hiszen von Heesen végre behúzta első győzelmi striguláját, másrészt a nagyon is kézzelfogható kiesés ellen küzdeni nagyobb motiváció, mint a disznó mázlival elérhető UEFA helyért. Csakhogy. Ha a Nürnberg annyira együtt lenne, és vállvetve küzdenének a pontokért, akkor nem kerültek volna ebbe a megalázó helyzetbe, ráadásul a tudáskülönbség, és a házi gólkirály Misimovics hiánya is ellenük szól, nem mintha Grafite játszhatna, de a farkasok jobban állnak pótlék terén, Dejagah formájában.

Werder - Schalke 04 2-2
Igazi fokmérő rangadó, remek időzítéssel. A Bréma játéka nagyjából az időjárástól függ (ide bármi behelyettesíthető), a Schalke pedig nagyban függ az ellenfél személyétől, már ha hihetünk Borowskinak, és hajlunk is rá, hogy van igazság a meglátásában. Az már egy másik kérdés, hogy ha a Barca ellen egyértelmű harciassággal képesek fellépni, akkor mi kézteti őket a lehetőségeikhez képest visszafogott lazsálásra a többi meccsen, a Schalke fő ereje egészen konkrétnak az erejükben van (ha ez így érthető), és külön mázlijuk, hogy sem Baumann, sem Pasanen nem állhatja majd útját a beíveléseknek. Sem ’ész’, sem kraft nélkül nem lehet, így ikszre adjuk.

Bochum - Hertha BSC 2-1
A Bochumra mindig is jellemző volt, hogy különösen hazai pályán már-már látványos támadójátékkal riogatnak, ehhez pedig van egy Sestak, akinek kimondottan kedveljük a játékát, ha képesek lennének megtartani (amire kevés esélyt látunk), akkor Wosz-szerű vezérré nőheti ki magát, de sem a Werder (mert illene a csapatba), sem a Bayern (megszokásból) ajánlata nem lenne meglepetés. A győzelmi tipp akkor lehet igazán helytálló, ha Maltritz csak kisebb egyenlő háromszor ragad csak be a védelme mögé.

FC Energie Cottbus – Arminia 2-0
Továbbra is hiszünk a keleti blokk nagy túlélőjében, különösen, hogy a múlt héten egy egyébként meglepően jó, és főleg bazi izgalmas meccsen gyűrték le a Duisburgot, akit különben sem kedvelünk, elsősorban lélektelen meccsei miatt, mert például a Byaer ellen is bizonyították, szét tudnak ők szakadni ha kell, csak az olyan macerás. Nem is adunk nekik pontot.

Hannover – Frankfurt 2-1
Husztiék a klub fennállásának 112. évét ünneplik a hétvégén, mégpedig egy sor visszatérővel: Rausch, Cherundolo, Ismael és Stajner is összedrótoztatott a hét során. Egészen megdöbbentő, de a hazaiak Mikulás óta csak egyszer nyertek, az is öt fordulóval ezelőtt volt. Ha győzni akarnak a Frankfurt ellen, nem a vezetést lesz nehéz megszerezni, hanem sokkal inkább azt megtartani. A klub mellett Szabinak is közeleg a szülinap, legalább egy elfmétert várunk tőle.

Karlsruhe – Rostock 2-1
Az elmúlt öt fordulóban egy nyomorúságos gólocskáig jutottak Hajnalék, győzniük pedig természetszerűleg nem kellett. A Rostock ideális partner, hogy rendbetegyék a zülleni látszó morált, tekintve, hogy csak a legritkább esetben ragadtatják magukat pontszerzésre idegenben.

HSV – Duisburg 1-0
Nagyobb bizalmat nem merünk szavazni a Hamburgnak, és amúgy is az egy-null a cspat által leggyakrabban elért eredmény. Jarolim és Mathijsen továbbra sincs, mint ahogy Olic is sérültlistán van. Mivel elsősorban mentális problémákat látunk hazai oldalon, nincsenek kétségeink, hogy a Magath agyatlanságát ugyan nélkülöző, de ettől még vasszigoráról közismert Steevens gyeplő és ustorkezelő skillje meghozza a várt eredményt, és folytatódik a BL harc. Rudi Bommel alakulatát pedig a legbiztosabb kiesőként tartjuk számon, számatalan alkalommal bizonyították, hogy az első osztályhoz karcsúak.

Bayer 04 Leverkusen – Stuttgart 2-1
Szintén telitalálat az időzítés az UEFA kupáért folytatott párharcban. A Leverkusen talán meg is könnyebbülhet, hogy nem kell tovább kettős terhelés alatt senyvedni, Skibbe nem is erőltette különösebben az orosz visszavágót, inkább a fiatalokat delegálta a csapatba. Közülük elsősorban Callsen-Bracker játéka ragadta meg a figyelmünk, aki a) tulajdonképpen jól játszott a Zenit ellen, már amíg ereje engedte b) minden alkalmat megragadott, hogy néha csak szemtelen, olykor viszont undorító eszközökkel öregbítse hírnevét, ezentúl rajta lesz a szemünk, vajon Jekyll, vagy Hide bontogatja szárnyait a védelemben. Az utóbbi időszak gyengébb eredményiben a szerencse pálfordulása is szerepet kap, ami még behullott a Schalke ellen, az kifelé pattan azóta. A sváboknak meg nem kívánjuk a vereséget, de annyira megérett már a pofon, hogy ezúttal át is veszik – mindezt változatlanul Gomez nélkül.

FC Bayern München – Dortmund 2-0
Újabb, már a harmadik derbi a fordulóban, a nyuszika szerepét alakító Dortmunddal. Ha kiesett volna a Bayern, most azért vernék meg őket, de az eufórikus továbbjutás is Doll ellen dolgozik. Némi pürrhoszi győzelem szaga is van a dolognak, mert Ribéry belesérült a diadalba, és Jansen sem léphet pályára a hétvégén, bár ő instant pótolható. Mivel Hitzfeld Kahnra bízta a döntést, hogy vajon akar-e védeni a hétvégén, minden bizonnyal a kezdőben láthatjuk majd a munka megszállottját, aki tőle egészen szokatlan módon, nem talált szavakat a történtekre. Sokat láttam már Európában, de most nem tudom mit mondjak. A többi nyilatkozatot a sosem szócska köti össze (sosem látott, sosem érzett, sosem adta fel kontextusokban), egyedül Hoeness talált sajátos értelmezést a meccsre, mondván, bátraké a szerencse. Ha ez elatt arra gondolt, hogy Oli gyakorlatilag a saját fülénél rángatta ki magát a nemzetközi kupatemetőből, akkor, de csak akkor igazat kell adnunk neki, egyébként marhaság. Azt pedig valószínűleg sosem fogjuk megtudni, hogy Kahn akkor is feltűnt volna-e centerben, ha nem éppen élete utolsó nemzetközi meccsének véli a csütörtöki thrillert. Még mindig várjuk Kroos és Schlaudraff felbukkanását, mert ezt a karcosra hallgatott lemezt már mi is unjuk kissé.

57 komment

Címkék: h hamburg üveggömb bayern münchen werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr28421716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Philipsson 2008.04.11. 20:31:52

Csak egy mai esemény: Augsburg-Mainz 2-1. Az Augsburg első gólját bizonyos Szabics lőtte. Hová lesz a világ, Bundásliga2.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.11. 22:37:31

Callsen-Bracker szerintem nem több, mint egy gyönge Ramelow-utánzat. :)

A Nürnberg meg üsse már szét a Wolfsburgot, ha egy mód van rá.

r_magpie 2008.04.12. 10:27:33

szerda este a Waldstadion nordwestkurvéjébe készülök lenni - ha üzentek valamit Kyrgiakosnak, szívesen átadom:)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 12:41:42

Érik már az újabb ultra-qurva nagy mákos tizenvalahány pontos előnnyel megynyert bajnoki cím ...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.12. 12:42:34

Nagyszerű párosítások. A két BL-párharc azért izgi, mert aki veszít, lemarad, a HSV meccs meg azért, mert nekik mindenképpen nyerni kell, hiszen a másik két párharcon "csak" lesz győzelem.

Ezek majdnem eltörpül a forduló tényleges rangadója. Jó lenne egy kis ízelítőt adni a méhecskéknek jövő szombatra, de alapvetően, ha Celozzi, Fürstner, Kraft, Sikorski stb. lép pályára, az sem zavarna annyira. :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.12. 13:47:55

basszuk már szájba ezeket a két méter hosszú off angol-ajánlókat, már bocsánat a kifejezésért. senkit nem érdekel itt és mindig a Bundesligához írjátok, basszus nincs angol poszt, kész. ezvan. tüntess habitang ablaka alatt, de ez itt mire jó, nem értem.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.04.12. 13:56:16

a tibetiek sem Tibetben tüntetnek.
tegnap óta 7 hozzászólás volt a némethez, ezért írtam ide. amúgy már többször kértem az nst-t, h nekünk tegyenek egy külön üres posztot és majd oda irogatunk. Nem lett eredménye.
Bocs, nincs más választásom. Max kimoderálják.

ymy

troy 2008.04.12. 14:03:16

sziasztok
bocs, hogy ide írok, de nem tudja vki, közvetítik-e vhol a Manchestre-Arsenal meccset vasárnap?

kösz

drdugo 2008.04.12. 14:03:41

amugy tényleg kellene vmit kezdeni az angol ajánlokkal.
mondjuk toronymagasan nem érdekel a premier liga, csak a fogadások miatt jo lenne tudni, hogy kik a sérultek, eltiltottak, stb...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.12. 14:05:26

örömmel jelenthetem, hogy a héten, ha minden igaz, visszatér a pl az nst-re, kicsit megváltozott formában, de teljes lendülettel!

még egy pici türelmet kérnénk!

jó szurkolást, jó hétvégét mindenkinek!

troy 2008.04.12. 14:06:00


kérünk egy pl posztot szépn léciléci

elnézést mindenkitől, aki itt "itthon" van

troy 2008.04.12. 14:07:03


benito!

hol lesz a manc-ars meccs?

troy 2008.04.12. 14:07:40


mindjárt lépek, kis türelmet, csak megvárnám a választ

kavics30 2008.04.12. 14:13:52

mocsing igazad van, de "a stilus maga az ember!"
bocs, ha megzavarta vki a hosszas elemzéseket.

drosiii 2008.04.12. 14:14:20

mocsing moderáld már magad légyszi. örülj, hogy élvezheted a rostock meg a duisburg meccseit. ha te erre gerjedsz...

u.i.: nem csak ymy kert kulon pl-es posztot, lehetnel te is tolerans.

troy: eurosport 2, 17.00 (vasarnap)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 14:19:28

A németfanoknak kuss van a saját topikjukban ... ezt azért nevezem!!!

troy 2008.04.12. 14:25:15


drosiii

köszi az infót és a türelmet
:)

troy 2008.04.12. 14:26:24


basti

nem tudtad, hogy a vendég az egy sztentség, de köszi a türelmeteket még 1x, és már megyek is
benito beígérte nekünk a pl topicot

sziasztok

drosiii 2008.04.12. 14:26:46

troy, nekem az a problemam, h csak sima UPC van... mindig be kell kunyeráljam magam vmi ismerőshöz, úgy h még a söröket is behűtse :(

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 14:28:59

"örülj, hogy élvezheted a rostock meg a duisburg meccseit. ha te erre gerjedsz..."

meraztána egy redíing-szándörlend "csúcsrangadó" az aztán qurvára élvezetes..pff

troy 2008.04.12. 14:29:33


drosiii
:)

hát ha Rákóczifalán laknál, meghínálak :)

de nálunk is tele a placc most hétvégén sajna
azé remélem, ismét bekuyerálod magad, és utána megvitatjuk a SAJÁT topicunkban :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.12. 15:03:48

hagyjatok már ezzel a világbéke szöveggel. magyar bajnokikról írnék az olasz/spanyol postokhoz méteres elemzéseket, örülnél? az se illene oda...

egyébként logikusabb lenne odaírni, úgy többen is olvasnák.

amúgy az "ajánló" a kommentre vonatkozott nem a kommentelőkre.

drosiii,
arra gerjedek, amire akarok, pont nincs hozzá közöd. az, h te milyennek látsz egy német bajnokit, pont nem tartozik ahhoz, h ez ideillett-e.

ettől függetlenül offolni nem tragédia, mindenki szokott, de nem rendszeresen, nem 100 sor hosszan és nem uazt.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.12. 16:06:37

Igen, mi a Duisburgra meg a Kickers Offenbachra izgulunk.
(annyira szeretnénk mi is mindig a legtrendibb csapatok iránt érdeklődni, de valami itt belül nem engedi. Asszem úgy hívják, hogy egyéniség...)

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 17:30:44

Hoppá....nicsak a Brémát, még a végén a bajnoki címre törnek ;))

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.12. 17:44:48

ebben a topicban divat az offolás? :)
(kek döntőben az mkb veszprém)

ON!

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.12. 18:01:33

Nem, messze nem divat, pláne nem kell a rendszer belőle. _benito is offtopikkodjon a mentesítő csevejposztban, esetleg olasz fertályon. Meradtam kiváló tisztelettel,

neduddki

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.12. 18:06:55

az neduddgi, Dörrög!

Basti,
törni éppen lehet, de kicsit elkéstek vele. még ha ezt a harmatos S04-t le is gázolták. amúgy ez megsüvegelendő eredmény, de nehogymár veszélyesek legyenek a salátásra...

kroos 2008.04.12. 19:46:23

gyerekek szabics gólt rugott a Mainz-nak....

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.12. 19:53:21

mocsing

remélem láttad a hsz-om végén a " ;)) " jelet, mert kb ennyire lehet komolyan venni a muzsikusok igényét az idei salátástálra...

De, hogy őszinte legyek, így 10 pont távolságból egész kis szimpi csapatnak tűnik ez a Bréma! :-D

kroos 2008.04.12. 20:09:25

Basti azért egy Diegoért odaadnám Poldi-t...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.04.12. 20:36:11

na, ennyit arról, hogy azt írtam, hogy a HSV-nek nyernie kéne :-)

Hú, de izgalmas lesz a BL-ért folytatott harc. Főleg, hogy lesz két-három egymás elleni meccs is. :-)

Klasnic pedig hihetetlen figura.

Lojzi_ 2008.04.13. 09:16:25

7 meccsen 11 pöttyöt kell hozni, ha a többiek nem hibáznak.
Ezt csak a Schalke tudná kiengedni a kezei közül...

Appropos.
Valaki itt írt rendszeresen Rekordvizemeister nickkel. Ez a kérdés sokat foglalkoztatott, hogy vajon tényleg a Schalke szerezte-e a legtöbb ezüstött a BL-ban, és ma végignyálaztam a tabellákat.
Ezüst 8-5 a BM javára, bár a bányászok az új évezredben tényleg belehúztak rendesen.
A bronzok száma 4-1 szintén a Bayern javára.
Viszont előfordult, hogy a Gelsenkircheniek beelőztek és a BM előtt sikerült végezniük: tavaly, 78-ban és 77-ben.

kroos 2008.04.13. 09:42:53

de sose lesznek bajnokok...

Lojzi_ 2008.04.13. 14:29:41

Mirko Slomka számára a szezon véget ért. :o)))

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.13. 14:38:55

Sokba volt Slomkának a tegnapi ötös. Egyébként hatalmas marhaság volt most kirúgni, igaz, ő is választhatott volna másik alkalmat is, hogy átállítsa támadóra a csapatot.

Ez az öt-egy durva túlzás, adott esetben a Schalke is nyerhetett volna, még ha ez elég hülyén hangzik is.

Meglátjuk, mennyi volt igaz a Gerets pletykából, bár nem hiszem, h a szezon végéig rendes edzőjük lesz, megoldják házon belül.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.13. 15:48:23

gondolom ezek után Slomka biztos megköszönte Altintopéknak, hogy féltucat ziccert kihagytak..

..amúgy sztem is marhaság volt ilyenkor kirúgni :X

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.13. 17:35:31

ez van mikor Schweinsteiger irányít és nem csak Ribéryn keresztül vezetünk támadást.... na meg egy ilyen edzőpartner is kell, mint a Dortmund! :)
/amúgy szerintem a jövőheti kupadöntőre taktikáznak ;)) /

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.13. 17:36:42

A BVB úgy tűnik, rámegy a Bielefeld nyolcas szezoncsúcsára. Be kell hozni Kohlert.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.13. 17:39:29

Hohó, lebuktál Basti :)
Bezzeg amikor én követelem Schweinit irányítóba, akkor az botorság.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.13. 17:48:57

heinrich!!!..te kutyulsz valakivel.

Ha rajtam múlna, már rég nyugdíjba küldtem volna Bommelt és Basti irányítana =)

kroos 2008.04.13. 18:01:45

Akkor talán láthatjuk hogy miért nem lehet egy meccs alapján megitélni egy csapatot.4-0.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.13. 18:24:52

már pont kérdezni akartam, hogy látta-e valaki Ottlt? XD

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2008.04.13. 18:31:30

:) igen, a 4-0 már már történelem...már 5-ös-sel megyünk :)

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2008.04.13. 18:33:50

most már csak attól tartok hogy kiürül a Dortmundnak tartott gólzsánkunk, és megbánjuk ezt még Berlinben, de talán most tényleg ennyire gyenge a BVB...

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.04.13. 18:40:45

Hát... Nekem van egy aprócska kis sanda gyanúm, hogy a "méhecskék" megpróbálnak beetetni a döntő előtt.... a nagy összecsapás előtt rásegítik a bajorokra nagymellényt (az meg - a korábbi tapsztaltokból kiindulva - könnyen rájuk megy :)

kroos 2008.04.13. 18:45:22

Lehet de az eredmény önmagáért beszél.Azt meg eddig is tudtuk hogy a Dortmund védelme fos,ráadásul most be is pattant minden...

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.13. 19:14:44

Itt a házi megoldás a Schalkétól: Büskens a tartalékoktól Youri Mulder-rel párban az új edző.

Mulder btw még most is hasznosabb lenne, mint Asamoah

kroos 2008.04.13. 19:38:31

Szerintem nekik Özil-t nem kellet volna elengedni.Rakitic-csel ketten egy akár kurányi mögött is jól mozogtak vona...

Paul Newman Jr. 2008.04.13. 19:42:22

Ez a csávó, aki a Leverkusen-Stuttgartot adja, hát ez legalja.hu

freiburg 2008.04.13. 19:44:01

Bayern válasza az nst-nek..:)

kroos 2008.04.13. 19:48:48

éN A Schalk-hoz Hiddink-et hoznám ö ugy is jóban van a gasprom-al..

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.13. 19:56:23

Pár hete írt alá 2010-ig az orosz válogatottnak, irtózatosat kellene buknia az EB-n, vagy megfúrni a barátság vezetéket, hogy kirúgják.

Az én javaslatom Koeman lenne, még ha ronggyá is égett a Valenciával, a hollandokkal amúgy is jó a viszonya a Schalkének, talán tudna pár fiatalt szerkózni az Ajaxtól, akik focizni is tudnak, nem csak futni.

Lojzi_ 2008.04.14. 09:53:07

Kiváncsian várom Urilány posztját a fordulóról.
Sárga-fekete szemüvegben érdekes lehetett a tegnapi meccs első félórája... :o)))

Egyébként a hiányolt szépjáték jelentem megérkezett. A "Zé Roberto cselez, felnéz, vár, vár, odavarázsol, Toni érkezik, repül, gól" szituáció a hétvége legszebb jelenete volt. Pláne úgy, hogy az olasz a gól előtt tíz-tiznkét másodperccel még a Zé Robertot hosszan kiszöktető játékosnak tette vissza kényszerítőbe a labdát, történt mindez 25 méterre Kahn kapujától.

kroos 2008.04.14. 13:22:48

Hiddink is holland
süti beállítások módosítása