Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Durva előjáték a hétvégi orgia előtt!

2008.04.07. 11:13 _benito

Megmozdult az eleje és a hátulja is, az elitben a Juve a bajnoki címért folyó versenyből szállt ki (ha egyáltalán benne volt), az Udinese pedig az utolsó Bl-helyért zajló csatát lesz kénytelen szemlélőként végignézni, míg hátul idegenbeli győzelmével az Empoli tornászta magát lényegesen pofásabb helyzetbe, a legyőzött Toro pedig ezzel fintorogva visszaszállt a kiesés elleni harcba. Gyönyörű gólokkal, elképesztő védésekkel és a szezon jelenleg futó szakaszára jellemző hatalmas csatákkal köszöntött ránk a Serie A 32. fordulója! Hat fordulóval a vége előtt még sem a bajnokot, sem a kupaindulókat, sem a kiesőket nem tudjuk megnevezni egyértelműen, és már most szeretnénk felhívni a figyelmet a hétvégi fordulóra, ahol a komplett élmezőny száll szembe saját magával, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy bemondjuk előre: sokat fog tisztulni a kép! Hajtás után leadott, majd visszaszerzett előnyök, Alta Tensione nem csak Milánóban és szemét eltakaró Totti.

Szombaton a Roma megkapta az esélyt, hogy komoly nyomás alá helyezze a rázósnak ígérkező bergamói túrára készülő Intert, hiszen a Genoa legyőzésével De Rossiék egy pontnyira rámásztak a Nerazzurira. Úgy is kezdtek, hogy ezzel nem lesz semmi gond, Taddei idén ugyan nem sokat játszik, viszont mindig jó helyen kolbászol és hol járomcsonttal, hol csizmaszárral szerez fontos gólokat, öt perccel később Vucinics ragasztott formás gólt Rubinho kapujába, és már dőltünk is hátra – a Romával együtt. Csak közben felébredt a Genoa, Gasperini a meglehetősen ügyefogyott kezdőjébe beküldte Leónt, a profit, akinek komoly része volt abban, hogy a magára találó Rossoblu a második félidőben egy percen belül előbb visszajött a meccsbe, majd egyenlíteni is tudott. Ilyenkor pedig mindig az a baj, hogy a lendület már oda, a kazánok másodszori felfűtése pedig mindig rohadt nehéz feladat, így gyorsan kettőt is cserélt Spalletti, bejött Mancini (majdnem megtapsolták a Roma szurkolói, de aztán inkább mégsem…), és Brighi, de a Roma győzelméhez nagy szükség volt a gólkirály-jelöltre is, Borriello ugyanis igen kretén módon lerúgta Taddeit – akiről mondtuk, hogy mindig jó helyen kolbászol, ugyebár – a büntetőt pedig De Rossi minden dühét beleadva a léc alá püfölte. De miért volt dühös a mi Danielénk? Bizony azért, mert megkapta 13. sárgáját, a szabály pedig úgy rendelkezik, hogy mostantól a fedezet minden egyes újabb lapja egymeccses eltiltással jár majd. A Román már azért kezdenek a fáradtság jelei jelentkezni, a csodaszép rózsaszín felsőben feszítő Totti például nem is merte nézni pajtása büntetőjét – mondjuk ahogy nekifutott, mi is megrettentünk, hogy a labda csatlakozik a föld körüli pályán keringő Jaap Stam-tizenegyest elszenvedő zsugához, de a gólt ugye nem kell magyarázni, ezzel pedig maradt a Farkasok négypontos hátránya, viszont az Inter magabiztos győzelmét látva ez a 32. forduló után elég soknak tűnik. (Roma-Genoa 3-2)

Na, akkor már azt is tudjuk, hogy az Inter jól viseli, ha nyomás alá helyezik, hiszen az otthonában mindig veszélyes Atalanta ellen úgy végzett szőnyegbombázást, hogy ellenfele helyzetig sem nagyon jutott el. Balotelli szerintünk úgy 17 éves, ahogy Martins annak idején, vagy mondjuk a magyar könnyűzene Szandija, ki 18 éves volt végig, míg általánosba jártunk, ám ez semmit sem számít, ha olyan higgadtan pofozza be a helyzeteit, ahogy most tette (mármint nem Szandi). Az Inter 4-3-2-1 formációja egyébként lehetne sokkal veszélyesebb is, mint amilyen most, ha a tökéletesen formán kívül játszó Sztankovics lecsücsülne szépen a padra, de ez ellen az Atalanta ellen most ennyi is elég volt – nem véletlenül szerzi az Inter a legtöbb gólt, elöl most sem volt gond. Hátul viszont… Ez a Burdisso-Rivas kettős biztos valami rossz vicc lehet, csak senki nem nevet rajta, legkevésbé a Nerazzuri szurkolói, hacsak kínjukban nem. Jöttek is a bergamói cserék, az általában egy csatárral pályára lépő Atalantában furcsa is volt mindjárt hármat látni, de ahelyett, hogy összejött volna az egyébként teljesen érdemtelen egyenlítés, Balotelli kilépett a védők között és 25 17 tavaszának minden rutinjával eldöntötte a meccset. Doni még a végén kireklamált magának egy pirosat, de ez már nagyon keveseket érdekelt, azt pedig meghagyjuk a kommentek közötti vita vezérszálának, hogy a spori miért nem fújta le az első Inter-gól előtt Vieira szabálytalanságát. (Atalanta-Inter 0-2)

Megmondjuk őszintén, vérzik a szívünk a Juventusért – ugyanakkor kalapunkat lengetve állunk sorfalat Szicília rózsaszínben pompázó hőseinek. Elképesztően jó meccset produkált ugyanis a két csapat a forduló vasárnap esti rangadóján, két ellentétes félidővel, csodálatos csatárokkal és olyan ritkán látható kapusbravúrokkal, amelyekre csak olyan mókás arcú bácsikák képesek, mint például Fontana. Az első félidőben kiderült, hogy a Juvénak rohadtul kell egy klasszis középső védő, hiszen Amauri egymaga csinált bohócot a jelenlegi kettőből, akik közül hiába tartjuk többre társánál Chiellinit, Vanczák Vili ikertestvére a második palermói gólnál hatalmasat hibázott, előtte pedig ziccert rontott. Az első félidőben tehát jogosan került előnybe a Palermo, Amauri mindkét gólja mestermunka volt a maga nemében, ráadásul Nedved összefejelt Guanával (mindketten kórházban töltötték az éjszakát, szerencsére nincs nagy baj), így Ranieri kénytelen volt átállni a 4-3-1-2 formációra, amit aztán tovább kényszerült gyúrni a szünetben: jött Tiago és Salihamdzsics, a Juve pedig megindult, mint a veszedelem. Aki meglepődött, hogy Sissoko olyan szlalomot vezetett elő Alex szépítő gólja előtt, amilyet, az mit szólt volna, ha Legro épphogy látótávolságból eleresztett lökete nem két centivel a vinkli mellett zúg el, hanem mondjuk kiszakítja tőből a kaput?! És még nem volt vége! Treze szórakozott el egy ziccert, kis híján öngólt szerzett a Palermo, de Fontana apó mindig ott volt, ahol lenni kellett, úgyhogy hiába nyomott úgy a Juve, hogy minden pillanatban benne volt a meccsben a Bianconeri vezetőgólja, maradt a 2-2. Tíz perc volt hátra, amikor Fontana előhúzta a kalapjából a vezércselt: történt, hogy a meccsen egyébként az Öreg Hölgy valaha volt leghűségesebb lovagjává előlépő Del Piero ígéretes pozícióból szabadrúgáshoz jutott, amikor pedig Alex úgy játszik, ahogy vasárnap este, általában ordenáré nagy gólokat lődöz ilyen helyzetekből. Tudta ezt Jimmy is, és úgy döntött, nem indul el a sorfal fölött csodálatosan eltekeredő labdára, hanem inkább a helyén marad, hogy a kapufáról visszapattanót kapura tessékelő Treze labdáját tolja ki a léc alól. Hi-he-tet-len védés volt, egyszerűen nem hittünk a szemünknek, hogy ezt ki lehetett szedni! Ez pedig egy olyan meccs volt, melyen végül minden a Palermo szája íze szerint alakult, a szicíliai kapanyél a lefújás előtti percekben ugyanis elképesztően nagyot szólt, mert hát mikor szerezze élete első A-ligás gólját a jobbhátvéd Cassani, ha nem a Juve elleni rangadón?! Csodálatos meccs volt ez, kérem szépen, mivel magunk egyébként sem bíztunk különösebben a héten Torinóban több száj által magabiztosan hangoztatott scudettóban, nem is bántuk különösebben, hogy így alakult. Ezt a Juvét ugyanis lehet szeretni, mi pedig egyelőre ennyit is várunk csak tőlük. (Palermo-Juventus 3-2)

Igen furcsa volt a Milant 4-4-2 formációban látni, ugyanakkor örömmel üdvözöltük újra a pályán Pippo Miót, aki ráadásul mindjárt kettőt vágva megnyerte a meccset csapatának. Ancelotti erős kezdést vezényelt, hogy gyorsan megtörjék a négymeccses veretlenségi szériát építő Cagliari lendületét, ami be is jött, Kaká kapott díszkíséretet a védőktől a 8. percben, peckesen elvágtatott addig a pontig, ahonnan okos lövéssel megszerezhette a vezetést a Milannak, majd félóra elteltével érkezett Pippo, akit szintén elfelejtettek emberfogással megtisztelni a vendégvédők, a veterán pedig nem hibázott. Kalac miatt már kezdtük rosszul érezni magunkat, hogy ráakasztottuk tavaly a suttyóválogatott egyes mezét, most azonban némileg megerősített minket akkori döntésünk jogosságában: hiába véd idén jó formában, ekkora potyát, amit most beszedett, igen ritkán látunk. Aztán mégsem lett izgalmas a meccs vége, erről pedig ismét Pippo gondoskodott, aki ugyan a ziccert elcseszte (a szombati újságok is megírták, hogy kifele fogja megtolni), ám aztán egy szép csellel és egy pontos lövéssel javított, a Milan pedig ezzel felbukkant a víz alól és tüdőrepesztő levegővétel után máris a négy ponttal előttük tanyázó Fiorentina ülepét kezdte méregetni. (Milan-Cagliari 3-1)

Ez az ülep foglalja el ugyanis jelenleg az utolsó Bl-helyet jelentő negyedik pozíciót, melyet most a Reggina legyőzésével erősített meg. Calabria szépreményű harcosai idén még nem nyertek idegenben, és a süllyedő hajó kapitányának megtett Orlandi nem is vallott szégyent fiaival Firenzében, hiszen Mutu mindent eldöntő gólja csak a lefújás előtt esett, addig pedig néhányszor igen közel járt az Amaranto Pazzo góljának kiegyenlítéséhez. A Viola igencsak jól teszi, ha jövő héten nem bánik ilyen bőkezűen a helyzeteivel, hiszen az Inter elleni idegenbeli fellépés tétje akár a mostani helyük bebiztosítása is lehet, hiszen ugyanekkor a Milan a Juvéhoz látogat, a lilák pedig nagyon nem szeretnék a szezont komoly siker nélkül zárni, márpedig a kupából már rég kizúgtak, az UEFA kupában pedig a hazai 1-1 után nem nekik áll majd a zászló Eindhovenben, úgyhogy nincs más hátra, az életük árán is meg kell őrizniük jelenlegi pozíciójukat. A Reggina pedig hiába tökutolsó, a hátsó fertály nagyanyám babgulyását idéző sűrűsége miatt egy győzelemmel akár egészen az utolsó, még bennmaradást garantáló helyre rakétázhat előre. Kár, hogy a Sampot fogadják jövő héten… (Fiorentina-Reggina 2-0)

Cassano két gólpasszal tette emlékezetessé visszatérését, de a Livorno elleni 2-0-s győzelemben szerepet vállalt a játékvezető is, Romeo ugyanis 0-0-nál érvénytelenítette a vendégek szabályos gólját. A Samp a Bl-re még biztosan nem áll készen, akármilyen kiváló formában vannak is, a Livorno pedig egész héten nyers marhamájat fogyaszt majd, a hétvégén ugyanis a Cagliarit fogadják. (Sampdoria-Livorno 2-0)
A Catania leverte a Napolit, ami igazából nem nagy meglepetés, arányára viszont minden bizonnyal sokan felkapják a fejüket. Zenga bemutakozása az Elefanti kispadján látványosra sikeredett, hiszen csapata már negyedóra után kettővel úszott az igen tompának tűnő Napoli ellen, a fordulás után pedig a fél élvonal által csábított Vargas mindent eldöntött. Csak szólunk: a Catania jövő héten derbit tol a Palermo ellen! (Catania-Napoli 3-0)
A Torinónak sikerült otthon kikapni az Empolitól, méghozzá úgy, hogy két perccel a lefújás előtt Di Michele már mindenkin túljutott, de az üres kapuba bólintás feladata túl nehéznek bizonyult számára, az ellentámadásból pedig Giovinco labdáját Vanucchi bepofozta, így ismét éledeznek az empoli remények a bennmaradást illetően. A Toro viszont a vereséggel még nem tudta le idénybeli kötelezettségeit, sőt, újra csatába kell szállniuk, hiszen már csak öt pontra vannak a legjobb kiesőtől! (Torino-Empoli 0-1)

A Parma és a Lazio bolond első félidőt produkált, melybe négy gól mellett számtalan helyzet és kapusbravúr/baki is belefért. Végül igazságosnak mondható döntetlen született, ami a vendégeknek a tökmindegy kategória, a hazaiaknak viszont égető szükségük lett volna a győzelemre, hiszen egyetlen pontocskával hasítanak csak a 29 pontos kiesők előtt. Ráadásul hétvégén Empoliban kellene valamit összeokoskodni… (Parma-Lazio 2-2)
A Siena otthon tartott egy pontot az Udinese ellen, mindkét csapatban cserejátékosok szerezték a gólokat, és bár a vendégek talán közelebb álltak a győzelemhez a Bianconeri-rangadón, a Siena a rá jellemző harcossággal megszerezte a számára már kevesebb jelentőséggel bíró pontot. Az Udinese jövő héten megkapja a lehetőséget, hogy eldöntse az olasz bajnokság 2007-08-as szezonját, kíváncsian várjuk, élnek-e vele. (Siena-Udinese 1-1)

A B-ligában győzött a két éllovas, a Chievo Messinában nyert 3-2-re, a Bologna pedig a Modenát oktatta (4-1), de az üldözők sem hibáztak, az Albinoleffe és a Lecce is győzni tudott, a Brescia (Vass majdnem egy teljes félidőt kapott) viszont csak döntetlenre volt képes, így már 11 ponttal marad le az éllovastól. A magyar rangadón a Grosetto a fél órát kapó Filkorral a soraiban idegenben alázta Avellinót, mely nem csoda, hogy nem tudott gólt szerezni, hiszen végig jegelték Kenőt az ügyefogyott marhái.

144 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr85414898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nalazo 2008.04.07. 16:20:00

Barnetta te éti csiga. Írj levelet a Romának, hogy nálad ők a bajnokok! Ettől mindjárt más lesz a világ. Ha rajtad múlna a bajnokság, akkor Moggi lenne a játékvezetői testület elnöke.

giacinto 2008.04.07. 16:22:12

Balotelli Palermoban született Ghánai szülők gyermekeként és 2 éves korában fogadta örökbe a Balotelli család Bresciában. ennyi. 17 és fél éves :) augusztusban lesz 18, akkor kapja meg az olasz állampolgárságot és mehet az U21-es válogatottba :) vagy akár az olimpiára is :) kár hogy az EB júniusban van, oda is kivihetnék

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.07. 16:30:59

Az is lehet, hogy Balotelli olyan természeti csoda, mint a Mór Salman Rusdie regényében (A mór utolsó sóhaja), aki egy év alatt kettőt öregszik.

nalazo 2008.04.07. 16:33:38

Küldjünk Balotellinek kérdőívet, vagy nyomoztassunk?

Quentin Montargis-ból 2008.04.07. 16:58:47

Popp, én inkább honosíttatnám Amaurit.

Hitchiker 2008.04.07. 17:10:49

ha a szép játékhoz az kell hogy Sissoko ívelgesse keresztbe a labdákat meg amúgyis bárhova (figyeljétek meg a srácot ha levegőben ér a labdához) akkor legyen én benne vagyok, és amúgyis tényleg szépen játszottak a 2. félidőben élvezet volt nézni és jó lenne ha ezt az élvezeti szintet nem csak Juve érné el mert például az angoloknál már a "nem első négyes" Newcastle is elérte a mostani meccseivel.
viszont nem tudom hogy Ranieri talán izgul ha valami váratlan dolog tröténik mert van pár megmagyarázhatatlan húzása
Taddei meg legyen ott mindenhol! (a bajnoki cím irányában is kóricálhatna csak azért is)

drdugo 2008.04.07. 17:50:10

"kár hogy az EB júniusban van, oda is kivihetnék"

Sztem meg inkább legyen ghánai válogatott. Az olasz válogatottban olaszok játsszanak, ne afrikaiak.
Ha még valamelyik szülője olasz lenne, akkor legyen, de nemhogy olasz szülő nincs, hanem még csak nem is Olaszországban született.
Remélem az olasz szövetség nem követi a francia, német példát, és nem rakja tele a válogatottat külföldiekkel.

ASRM 2008.04.07. 18:03:17

Már elkezdték, nem? Camoranesi? Nincs is ezen mit csodálkozni.
Egyébként én már csak arra a dátumra vagyok kíváncsi, amikor minden ország válogatottjában lesz legalább egy brazil.

Gabez 2008.04.07. 18:07:14

Hagyjátok már Balotellit, megmondta benito, hogy csak viccőt.

Ez a hülye online jegyvásárlás egy misery :(

ADP meg lesen volt, majd nézzétek a mai összefoglalót ;)

giacinto 2008.04.07. 18:17:06

Palermo az neked milyen ország??????????????????????? ez a gyerek sokkal inkább olasz mint mondjuk Camoranesi...
Az Inter a következő 5 meccséből 4-et a Meazzában játszik, és már csak egy torinói és egy parmai (tét nélküli??) kirándulás van hátra. a hátra lévő 6 meccsből legalább 3 a kötelező győzelem (Cagliari, Siena, Torino), ez csak 9 pont, amihez hozzáadjuk a 4 pont előnyt, az már 13. vagyis a másik 3 meccsen (Fio, Milan, Parma) elegendő 5 pont, ha nem bukik a Roma egyszer sem. persze bukni fog, szóval....

drani 2008.04.07. 18:19:27

Amauri játéka leginkább Drogbára hajaz. Talán olcsóbb is. Jó vétel lenne a Milannak.

Egyébként a riporter a múltkori Camoranesi lesgólt azzal védte, hogy hát a hátsó lába egyvonalban volt a védővel. Most akkor nem úgy szól a szabály, hogy ha csak egy kicsit is előrébb lóg a teste a csatárnak, akkor les?

Gabez 2008.04.07. 18:20:52

"Most akkor nem úgy szól a szabály, hogy ha csak egy kicsit is előrébb lóg a teste a csatárnak, akkor les?"

Én is így tudom.

drani 2008.04.07. 18:21:19

és Balottelli meg játsszon csak a válogatottban, ha befér és olasz állampolgár. Miért lenne baj, hogy ott játszik?

giacinto 2008.04.07. 18:23:57

egyébként már hívták a Ghánai válogatottba, de elutasította :) szóval nem hiszem hogy rajtatok fog múlni

Count Adyn 2008.04.07. 19:12:12

Csak szokatlan lesz, mint a francia válogatottban a fehér arcok:D

Romanista 2008.04.07. 19:14:33

"Az Inter a következő 5 meccséből 4-et a Meazzában játszik, és már csak egy torinói és egy parmai (tét nélküli??)"
hát ha olyan lesz mint az előző Parma elleni meccsetek akkor tétnélküli meccsek nyugalmával vehetitek.
Camoranesi több száz éve Olaszországban él, arról nem is beszélve hogy Argentínában is rengeteg olasz származású ember él. egyébként meg egy kis aktuál politika; tetszik vagy nem ez az új Európa; az olasz Balottellivel, a német Asamoahval, a francia hajhaj ott aztán meg mindenkit fellehet sorolni.
Egyébként ha most lenne Inter-Roma............

passatempo 2008.04.07. 19:16:59

Nagyon jó meccs volt a Palermo-Juve, kár, hogy kikapott a Juve, mert győzelmet érdemelt volna, de ilyen a foci... Del Piero gólja nem volt les, aki ezt akarja belemagyarázni nem ismeri a szabályokat, mert a labda nem a kapusról, hanem Sissokoról pattant hozzá, amikor már nem állt lesen...
Az inter-meccs nagyon gyenge volt, az Atalanta semmit nem csinált, megérdmelten nyert az inter. Szerintem nem fog már annyit botlani az inter, hogy beérje a Roma, bár iszonyat gyengén játszanak, igazából nem annyira jók ők, inkább a többiek gynegék, nem kiegyensúlyozottak. Nem az igaziak mostanában az olasz élcsapatok...
Szerintem Balotelli azért nem lesz olasz váogatott, mert jelen pillanatban kurvára nem férne be még egy bővített keretbe sem, mert nála jobb csatárok is vannak Itáliában:)))
Mondjuk szerintem is szar lenne, ha pár év múlva úgy nézne ki az olasz válogatott, mint most a francia, de nem hiszem, hogy ez lesz.

papercut 2008.04.07. 19:35:57

Count Adyn. Ne haragudj, hogy magamra veszem, de annyira elegem van az ilyen típusú beszólásokból a francia válogatottat illetően, hogy csak na. Hallottam már olyat, hogy "jók csak ki kéne hipózni őket", de őszintén szólva baromira nem értem, hogy mi rejtőzik az ilyen pszudó-rasszista megnyilvánulások mögött. Franciaország egy soknemzetiségű hely, ami ráadásul a volt gyarmataival is erős kapcsolatokat tart fenn. Ha valaki ezt választja hazájának, akkor ugyanolyan joga van felhúzni a mezt, legyen fekete, fehér. baszk, elszászi, stb. Kössetek bele abba, hogy miért nem játszat szép támadó focit velük a tehetségtelen Domenech, ha egyszer olyan játékosai vannak, mint Henry, Benzema, Ribery, Nasri stb stb, de ne abba, hogy miylen a bőrszínük. Bocsánat a kifakadásomért, de annyi helyről hallotttam már ezt a sz@rt, hogy elegem lett belőle!

giacinto 2008.04.07. 19:36:23

1,mondjuk vitatkozhatunk h Camoranesi vagy Balotelli él-e régebb óta Olaszországban...

2, a palermói góloknál hol volt a világ legjobb kapusa? :))

3, ADP góljánál hol volt az asszisztens? :)) van videó ahol berajzolták, színtiszta les volt.

Romanista 2008.04.07. 19:41:08

Ballotelli nem is tudna annyi ideje Olaszországban élni mint Camoranesi. én kevésbé vagyok magyar mint a nagyapám mert ő régebbóta él itt?

egyébként papercuttal totál egyetértek, de nem csak a franciákra vonatkozóan. pölö ha belegondoltok ilyenek előtt hogy egy erdélyi magyar szupertehetség megmentené a magyar válogatottat akkor talán nem mondtok ilyet. és a többi.

passatempo 2008.04.07. 19:42:10

Giacinto, te ismered a foci szabályait? Mert kétlem...
Amit berajzoltak, az Sissoko lövésének pillanata volt, amikor DP valóban lesen állt, de mivel nem hozzá pattant alabda, ez nem számít. A lbda Sissokoról került DP-hez, ami ugye új játékhelyzet és akkor már nem állt lesen. Ennél egyszerűbben nem tudom magyarázni, remélem érthető...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.07. 19:48:14

Fölösleges ilyenen vitatkozni, tudjuk a Juve kapcsolatát a játékvezetőkkel. :) természetesen A Roma az esélyes ,a bajnoki címre, mert még a Udinei 2 gólos verés ellenére amit kapni fognak is tovább üldözik a fiorentinát 5-1-re legázoló Intert. Csak figyeljetek.(persze ha végre, nem Ibra és stankovic kezd)

passatempo 2008.04.07. 19:49:26

Érdekes kérdés ez a ki olasz, ki nem. Balotelli Olaszországban nőtt fel, az olasz focisuli neveltje, ott is él, joggal játszana a válogatottban. Az viszont egyértelmű, hogy származását tekintve nem olasz, hanem ghanai.
Camoranesi Argentínában élt, ott (és Mexikóban) tanult focizni, ebből a szempontból nincs köze Itáliához, de származását tekintve olasz, hiszen a nagyszülei olaszok voltak, akik kivándoroltak Argentínába. Ha ezt nézzük ő is jogosan kérei, hogy a squadra azzurraban játszon (kicsit olyasmi, mintha egy határontúli magyar akarna a magyar válogatottban játszani).
Ez a mai világ márcsak ilyen...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.07. 19:49:45

Passtempo, akkor olvasd el a vesszőparipa hozzászólásom. Mikor az inter játékos kapura rúgta lesen volt Crespo, de a védő lábáról pattant hozzá a labda, az is les, v nem kéne annak lennie?

passatempo 2008.04.07. 19:51:38

Igen, tényleg fölösleges ezen vitatkozni, mert bármennyire szópóágon van idén a Juve a bírói ítéletek miatt és bármennyire is segítik az intert, az intereseknek mindig lesz képük azt mondani, hogy a bírók a Juvenak fújnak:))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.07. 19:55:05

Passtempo, így van elég csak a fekete-fehér csíkos szemüveget levenni a szemed elől, és máris nyitott szemmel nézed a meccset. Igazából csak az zavar, hogy jó magyar módjára mindenki azt gondolja, hogy a tabella első pozícióját elfolgaló csapatot szapulni, kell mert így az adott ember kedvenc csapata lesz az első. Hát nem. Csak a szapulás árán lehet a saját lelkiismeretünket jobbá tenni? Magyarok vagyunk tehát igen. Csak sajnos szeretek vitatkozni, főleg ha 1értelmű hazugságokat állítanak egyesek. :)

calcio_di_rigore 2008.04.07. 19:55:56

Egyébként tegnap megint elmaradt egy tizi Camo lerántásáért, illetve DP-t tévesen állították meg lesen 100 %-os gólhelyzetben, ha már ennyire erőlködtök. A gólnál berajzolták a vonalat, kár hogy semmi relevanciája nem volt, nade én ezt már az első lassításnál láttam, valakinek lassabban esik le, de nembaj. Vannak szintkülönbségek ugye.

Inter meccset nem nézek mostanában, de hallom Vieira szabályos gólt lőtt vagy fejelt vagy mi:)

passatempo 2008.04.07. 19:58:00

Great Cornholio: Nem tudom melyik esetről beszélsz, de ha a védőn pattant meg, akkor les. Hülyén hangzik, de így van. Ha a passz pillanatában lesen van a csatár, akkor hiába pattan meg egy védőn a labda, az les. Ha a kapusról direktbe DP-hez pattant volna, az is les. Akkor lesz új helyzet, ha egy csapattárs ér hozzá (passzolja oda, még ha véletlenül is teszi). Meg persze ha az ellenfél védőjétől kapja a labdát akkor ugye nem les, de ott számít az, hogy a védő tudatosan próbált passzolni, nem csak megpattant rajta. Ezt Puhl Sanyi egyeszer elmagyarázta, sokkal jobban, mint én most:) és ehhez tényleg ért, bár szakértőnek szar:)

Ferkosz 2008.04.07. 19:59:29

Az anya-honlapotok szerint a Roma kétszeres bajnok. Ejj-ejj...

passatempo 2008.04.07. 20:03:50

Great Cornholio: Ne szívd mellre, ott volt a smile a végén:)))
Nyílvánvalóan, a Juve pl. azért nem mesz banjok, mert nem elég jó ehhez és elbukja az ilyen meccseket, mint a tegnapi. A Roma is rapszodikus. Az Inter meg olyan szar játékkal is símán behúzza a kiscsapatok ellen, mint tegnap. Alapból ez számít.
Csak ugye, az Inter nem állt rosszul idén ezekkel a bírói tévedésekkel és valahogy ezt az interesek soha nem ismerték el, de ha Juve javára csak egyet tévedtek, akkor jött a szöveg rögtön (mégha ellene sokkal többet is). Szóval ezen is el lehetne gondolkodni... Én pédául elismerem, hogy Camo gólja les volt az Inter ellen...

drani 2008.04.07. 20:04:19

nem tök mindegy hogy les volt-e? nem úgy tűnik, mintha a bíró tudván hogy les volt megadta volna (mert kapott egy rakás pénzt)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.07. 20:10:13

AMugy mindenki szapulta, hogy milyen szar volt az atalanta-Inter, de az is az Inter hibája volt ugye? :))

passatempo 2008.04.07. 20:16:46

Miért, nem volt szar a meccs? Szerintem az volt... Gondolom azért lehetett szar, mert a két pályán lévő csapat nem játszott szépen, nem?:)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.07. 20:22:20

A Palermo -Juve második félideje is szar volt, mert nem tetszett, hogy a Juve támad. :P Ott csak a vége tetszett. :))

giacinto 2008.04.07. 20:27:12

ÓRIÁSI GRAT PASSATEMPONAK, aki kimondta afrankót!

"a Juve pl. azért nem mesz banjok, mert nem elég jó ehhez és elbukja az ilyen meccseket, mint a tegnapi. A Roma is rapszodikus. Az Inter meg olyan szar játékkal is símán behúzza a kiscsapatok ellen, mint tegnap. Alapból ez számít."

meg azért ősszel a rangadók is simán ültek.

ENNYI!

calcio_di_rigore 2008.04.07. 20:34:09

Ezzel eddig ki vitatkozott?.)

passatempo 2008.04.07. 20:38:33

Giacinto: Köszönöm, már ha nem volt ironikus:) De ez tény, azért szemellenző nincs rajtam. A Juve pl. jobb volt az inter, roma elleni rangadókon (8 pont), de már évek óta az elhullajtott pontokon dől el a bajnoki cím, sokkal inkább, mint a rangadókon...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.07. 21:28:33

Ezért nem lesz a Liverpoolból bajnok soha. Bár úgy tűnik, de mégse utálom a liverpoolt, ők azok akik a legkevésbé tudják hozni a kiscsapatok ellen. Régen ilyen volt az Inter is. Csaka kárörvendők azt nem tudják elviselni, hogyha tőlük kikap az Inter akkor a kiscsapatok ellen miért nem. :))

BruceWayne 2008.04.07. 21:48:44

"ez nem poén.És az sem hogy Viera gólja volt a 16. szabálytalan Inter gól amit megadtak ebben a szezonban"

ez a hét poénja, kösz Barnetta hogy már hétfőn szállítottad.
grat.

rexford 2008.04.07. 21:52:05

Cornholio, vigyázz ezekkel a jóslatokkal.
Lehet, hogy nemsokára elkezdheted a hasizomlazító gyakorlatokat a múltkori fogadalmad teljesítéséhez.

Count Adyn 2008.04.07. 21:58:55

Nem mondtam én hogy, rossz az hogy nem fehérek a franciák, csak szokatlan:)

rexford 2008.04.07. 22:10:14

Nyugi, majd emlékeztetlek, ha aktuális lesz.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.07. 22:11:33

És ha igazam lesz, akkor minden el lesz felejtve? :)

Asidotus 2008.04.07. 23:14:27

Camoranesi esetéről.
Dél-Amerika tele van olasz származásúakkal, és az onnan való, itáliai felmenőkkel rendelkező játékosok honosítása ősi olasz szokás, oriundó, így mondják az ilyen focistát. Eredetileg a II. VH. előtt terjedt el, így játszották ki a külföldi játékosokra vonatkozó korlátozásokat, számos legendát adva a futball világának, mint pl Altafini (brazil) vagy Raimundo Orsi (argentin).

Asidotus 2008.04.07. 23:17:00

Szinesbőrű játékosokról
Jártatok már az adott országokban? Hollandia, Franciaország, Anglia hemzseg a feketéktől, talán nem meglepő, hogy a focipályákra is jut belőlük. Genetikailag meg atletikusabb alkatúak, mint az ázsiai bevándorlók, emiatt előnyben vannak velük.

drdugo 2008.04.08. 00:14:39

Az első vb döntős argentín csapatban majdnem az összes játékos oriundo volt, pl a gólkirály Stabile is.
Uruguayban is rengeteg olasz focista volt a hősidőkben. Nasazzi, Scarone, Pepe Schiaffino, Ghiggia stb... mind tősgyökeres olasz volt.
Szóval Camoranesi jelenléte sokkal inkább elfogadható, mint Balotellié lenne, akinek 1 deka olasz vér nem csörgedezik az ereiben.
Amúgy is van elég tehetséges fiatal olasz csatár, felesleges Balotelli. Menjen csak a ghánai válogatottba.
Nem azért vagyok ezen a véleményen mert Interes, ha a Milanban játszana, akkor is ellenezném.
Persze nem én döntök ebben a kérdésben... :D

kroos 2008.04.08. 07:47:59

szivesen Nera bármikor.

kroos 2008.04.08. 07:49:58

Sokkal jobban megérdemelte volna a scudttot a dzsorkaef,ronaldo zamorano bergomi simeone féle csapat,nem ez a burdisso-rivas-os.

andree 2008.04.08. 08:37:54

Hát én is egyetértek az előttem szólókkal. A Serie A-t mindig az a csapat nyeri, aki valahogy stabilan győzelemre szenvedi a kis és középcsapatok elleni meccseket. Volt olyan Juve amelyik alig játszott valamit, de valahogy mindig behúzta ezeket, a mostani Inter formájához hasonló fos játékkal. Idén szerintem több pontot szereztünk az első 10 ellen, mint a tabella hátsó fele elleni meccseken. Az olasz bajnokságot mindig a legstabilabb csapat nyeri. Most ez az Inter ezzel a hatalmas létszámú kiegyensúlyozott kerettel. Amíg mindig jön valahonnan egy Jimenez vagy Balotelli, addig a Juve, Roma, Milan hármasnak nincs sok esélye 15-16 valóban használható játékossal.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.08. 08:40:56

ez tény!

ugyanakkor ne vegyük el az intertől, hogy amit a szezon első felében produkáltak, az nagyon durván magas színvonalú volt. erre építve már könnyen lehet, hogy tavasszal elég lesz ez az átlagos, hogy is fogalmazzak... szerencsés szarakodás is, amit most csinálnak

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 08:45:43

barnetta. ez nem a burdisso-rivas inter, hanem a cordoba Samuel Inter. Csak azok a mocskos csalók szándékosan betesznek az internek. :) Sztem nem lenn itt gond, ha a játékosok, nem sérülnének meg olyan rohadt gyakran, ami önmagában feltűnő.

andree 2008.04.08. 08:50:56

Ezért írtam a mostani Inter formáját. A szezon első felében csak azt számolgatták meg lesz-e a száz pont. Ha a többi csapat is erősödik eleget a nyáron, akkor az olasz bajnokság messzire előzi a spanyolt. (nyilván az én szubjektív véleményem szerint persze)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.08. 08:58:07

márpedig erősödik, nem is kicsit - ráadásul több esetben az angol kárára. a milan és a juve is nagybevásárlást tart a nyáron, úgyhogy van esély rá, hogy a következő szezon minden idők egyik legjobbja lesz a serie a-ban, az ilyeneket pedig csak egy csapat nyerheti meg. ugye mindenki tudja, melyik az? :)

andree 2008.04.08. 09:17:37

Az Empoli természetesen. Kölcsönvéve Giovincot, Jimenezt, Balotellit, Criscitot, Nocerinot, Emersont, Inzaghit, Gilardinot, Crespot, Molinarot, Marchisiot, Marchionnit és Paloschit, akik a sok érkező miatt nem fértek be a csapatukba. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.08. 09:22:23

egyelőre maradjanak bent, aztán én magam viszem el nekik molinarót :)

andree 2008.04.08. 09:27:18

Fizetem a benzin felét, de szerintem lenne még bőven befektető. :)

Gabez 2008.04.08. 09:28:10

"szerencsés szarakodás is, amit most csinálnak"

Aham persze...elég kifutni a pályára, és máris megvan legalább az x, a szerencse tuti bejön.

Kicsit el vagytok tévedve. Ha a Roma meg a Juve annyira csodálatosan jó, miért nem ők vezetik a bajnokságot? Azért, mert legfeljebb 1-1 meccsen jobbak, de átlagban nem. Ilyen egyszerű...

Lehet erőlködni a bírókkal, meg a szerencsével, de tavasszal is látszik, hogy az Inter a legjobb, csak nincsenek (illetve sokan nem voltak) formában. Ennek ellenére a vereség abszolút nincs benne a játékukban, minimum az x-et kihozzák (tudom, tudom, napoli és juve, de a kivétel erősíti a szabályt).

Az utolsó két meccsen azért már jönnek felfelé, az Atalantának a 93. percben volt az első helyzete, hazai pályán, miután a Milant meg a San Siroban verték..szerencsés szarakodás lenne?
A szerencse az, amikor ADP elé 2x is odapattan a labda és ő belebikáz egyet a kapu felé és bemegy...bezzeg Amauri góljai igazi mestermunkák voltak!

Na adjátok csak ki minden dühötöket, aztán igyatok egyet a bánatotokra, 2. és 3. helyzettek ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 09:42:04

_benito · "az ilyeneket pedig csak egy csapat nyerheti meg. ugye mindenki tudja, melyik az? :) "

Akiknek a bírók fújnak? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 09:43:42

Engem csak ennek az óriási Inter-szurkoló brének érteném az okát. Most úgy tűnik, hogy egy olyan kerettel, amelyból két ugyanolyan fasza tizenegyet lehetne kiállítani, óriási előnyből elveszíthetitek a bajnokságot és ha van isten, el is fogjátok ;). A Romának a két keretet összehasonlítva az is siker, amit idáig elért, tehát joggal lehetne öblíteni a második helyre, hát még ha fordul a kocka a Nerazzuri elleni versenyfutásban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 09:44:15

az engem szót az elejéről felejtsétek le!

rexford 2008.04.08. 10:01:31

Ha lehetne úgy cserélni, mint kézilabdában, Molinaro a Juve egyik legjobbja lenne.

drani 2008.04.08. 10:19:24

Gabez, azért elég vicces pont Delpieróra azt mondani, hogy elépattan a labda ő meg belebikáz egyet és mekkora mázlija van hogy bemegy....

kroos 2008.04.08. 10:45:44

A Roma szerzett annyi pontot ami elég ahhoz hogy nekik ez a szezon nem csalódás.De ha a zinter elveszti a bajnoki cimet,akkor lestek ki a fejetekböl.Amugy a Romanak egyenlöre még két fronton kell helytállnia.Ha neagyisten kiesnek a BL-böl akkor csak a bajnokikra kell koncentrálniuk.

kroos 2008.04.08. 10:46:32

Ugy az internek nincsennek ilyen problémái.....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 11:54:41

Barnetta, a holnapi naphoz istennek semmi köze sem lesz. kíváncsi lennék hol lenne a Roma, aha mondjuk totti, De rossi, mancini, mondjuk fél évre kidőlne. Az meg elég gagyi dolog az Inter utóbbi időkben nyújtott teljesítményét úgy értékelni, hogy milyen jó a Roma. Ha az inter az őszi formát hozza, az őszi játékosokkal, akkor most 30 pont lenne a különbség és itt sírna rína mindenki.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 11:56:41

Ja és csak annyit tennék hozzá, hogy a Bl-ben csak a győztes számít, az összes többi vesztes, úgyhogy nyugodtan jöhetnek a Roma szurkolók, hogy bezzeg mi se nyertünk semmit de legalább tovbb meneteltünk, mert bár mások nevében nem beszélhetk, én max majd megmosolygom. :)

kroos 2008.04.08. 12:11:09

Great: attól nem lesz nagyobb bajnok az Inter ha fikázod a Roma-t.A Roma-nak ez a szezon nem csalódás.A bl-röl meg csak annyit hogy nektek a Reál is gyanusan nagyfalat lett volna.

BruceWayne 2008.04.08. 12:26:58

popp: nem sokat ér egy fasza 22-es keret ha annak a fele nem bevethető....
a tavaly "csúcsformában" teljesítő Materazzi a fél szezont kihagyta, aztán mikor visszajött pont kidőlt az addig magasan legjobb Samuel, Materazzi meg azóta vicc, utána kiesett mellőle Cordoba a szezon utolsó 3 hónapjára, Chivu minimum 3-szor sérült le, Maxwell is pár hétr kidőlt.
középpályán Vieira vagy egy évig folyamatason bajlódott, a tavaly baromi jó Stankovic több hónapot kihagyott, azóta is csak kóvályog, Dacourt a 14. forduló óta sérült, Cesar a 19. óta, közben Figo kihagyott 3 hónapot, Crespo is és Suazo is hosszab ideig sérült volt..

így már nem is olyan sok a 23 mezőnyjátékos :-)

anniehall 2008.04.08. 12:31:40

A roma most jobb formában van, de mit csináltak szeptembertől - január végéig? Az Inter nem a bírók miatt fog - reményeim szerint - bajnokságot nyerni, hanem pl a róma töketlensége miatt is, mert azért az utóbbi két hétben szórják a pontokat ők is rendesen - lsd cagliari, lazio meccs, ha ezeket hozzák, már vezetnének.

kroos 2008.04.08. 12:34:26

A Roma a lehetöségeihez képest jól teljesit,és minél jobban földbedöngölitek annál kevesebbet ér a bajnoki cimetek mert mégiscsak a 2. legjobb csapatról van szó,nem?

kroos 2008.04.08. 12:35:06

És hogyha egy szar Romat elöztök meg akkor egy szar bajnokságot nyertek meg.

BruceWayne 2008.04.08. 12:41:12

senki nem mondta hogy szar a roma (én legalábbis biztosan nem), ha szar lenne akkor nem 4 ponttal vezetnénk.

Gabez 2008.04.08. 12:59:26

drani: "Gabez, azért elég vicces pont Delpieróra azt mondani, hogy elépattan a labda ő meg belebikáz egyet és mekkora mázlija van hogy bemegy...."

Természetesen ő a Juve (meg Italy?) legjobbja és őt látnám legszívesebben az Interben is, nem ronaldinhot meg mittudoménkit, de hétvégén attól még ez történt ;) A szerencse emlegetése miatt írtam ezt.

Van jegyem a Fiorentina meccsre!! Akit érdekel, majd csinálok egy képes beszámolót Milánóból.

Philipsson 2008.04.08. 13:03:32

Csak egy dolog, idén a legtöbb piros lapot az inter kapta. Ennyit a bírók ide-oda fújásáról. Ennek ellenére a 10 emberrel befejezett meccsek 78 százalékát hozta az inter. Serie A-BL-kupa, mindenhol. A Roma idén nem rossz csapat, DE, fent, valahol a miniszteri székekben senki nem nekik szurkol. Csak egy tény, az olasz parlament több mint fele Lazio drukker, ezután senki ne csodálkozzon, ha a FIGC-től kezdve senki nem segíti a Roma bajnoki címét. Az pedig sosem volt kamu, hogy Inter-Lazio barátságban van. Ezek után lehet spekulálgatni...... :) Ja, hogy miért nem a Lazio vezeti akkor a tabellát? Mert Moratti pénze legalább akkora tétel mint Berlusconi befolyása ugyanazon pozícióknál. A Milan pedig egyszerűen rosszabb idén, riválisai. A Juve esete bonyolultabb, nekik még legalább 1-2 évig nem is fognak scudettot osztani a bundabotrány miatt, viszont huzamosan nem tehetik ki az első osztályból 1.pláne hogy kapásból visszajött a B-ből, pedig nem szerették volna 2.ugye az egyik legnépszerűbb csapat, és viszi a haza becsületét majd nemzetközi szinten is jövőre, ami mindig beleszámít a következő évek uefa számításaiba. Látjátok nem is olyan bonyolult ez a qrva olasz foci, csak a csapatok mgé kell kicsit nézni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 13:04:58

Great Cornholio, azért Totti a fél őszt kihagyta, Aquilani meg az egészet és a legjobb védőnk Juan is sérülésekkel bajlódik már két hónapja.

anniehall, szeptembertől januártól, kábé olyan teljesítményt nyújtott a Roma mint azóta, vagy még jobbat. A második helyen állt már akkor is, csak addig az Inter nem tudott hibázni (hogy a bírókat ne is mondjam ;).

Nera, épp ez az, hogy ennyi sérültet pótolva is pofás kezdővel tudtok kiállni.

Asidotus 2008.04.08. 13:14:12

Philipsson!
Én nem tudom, honnan veszed, amiket írtál, de innen nézve meglehetősen meredek állításokat is tartalmaz.
Honnan veszed, hogy az olasz parlament fele Lazio drukker?
Meg az olasz szövetség hol tett keresztbe a Rómának?
Meg a Juvénak nem fognak scudettot osztani? Ha nem akarták volna, hogy kapásból visszajöjjön, akkor marad a 30 pontos levonás. (Én úgy emlékszem, hogy a 2. körben kiosztott -17 ponttal is fel jutottak volna.)
Ha az Inter -Lazio olyan nagyon szövetzkeztek volna a Roma ellen, akkor nem x lett volna, hanem nyer az Inter. 3 pontos rendszerben csak a győzelemnek van értéke.

Philipsson 2008.04.08. 13:43:20

Ezek nem kimondott tények. Lazio meccseken soxor paroláznak olasz politikusok a díszpáholyban, akár empoli, vagy cagliari meccseken is az olimpicoban nem csak a nagyvadak ellen. Tény, hogy sokan a Lazioért szorítanak. Nagyon nem szeretik Moggit és bandáját. Ezért nem volt ellenvetés a Juve lesorolásánál sem. Bár szerintem az Inter-Milan-Roma hármas sem volt makulátlan. Persze tudjuk, hogy a Milan és a Fiorentina is kapott büntit, de szerintem vagy mindenki büntizzen vagy nem sorolunk csak egy bűnbakot a B-be. Mondom ezt úgy, hogy inter drukker vagyok. Az hogy a Juve kapott enyhítést az ennek a következménye, csak későn kaptak észbe. Az első felindulás a kitiltás volt, utána már ciki lett volna a FIGC-nek visszavonni a nagysúlyú döntést. A szövetség nem tesz jobban keresztbe a Romának, mint a többi "nagycsapatnak" csak nemhiszem hogy hagynák nyerni a végén. Ha keresztbe tennének ott is repkednének a pirosak, tizik, eltiltások. A Lazio-Inter pedig megintcsak kellemetlen lett volna, ha az Internek lefexenek, erről cikkezett minden olasz sajtó két hete. Az x-szel nincs probléma senki szemében. És így nem lesz boltolásra gyanú ha a kupában esetleg botlik az Inter. Ezzel egyébként uefa kupás lesz a Lazio nagy valszínűséggel ha bejut a döntőbe.
Az olasz foci sajnos jó 20 éve ha nem több szenved a mocskos üzletektől. Kétes átigazolások, hamis útlevél, dopping, bíró küldés-csalás, adó ügyek. Ezeket sajna el kell fogadni, mi úgysem tuduk mást csinálni, mint kibeszélni, megvitatni. Ameddig a pénz és a hatalmi harcok döntenek felesleges ámítani magunkat egy tiszta szezon után.
Azt pedig ne mondjátok, hogy meglepő amiket itt olvastok. Nincsennek forrásaim csak sokat nézem az olasz nyelvű adókat.

Asidotus 2008.04.08. 14:31:22

Nekem annak idején is feltűnt a Juvét segítő bíráskodás, a többieknél nem annyira. (Lehet, hogy mivel Juve drukker vagyok, több meccsét láttam az Öreg Hölgynek.) Ha nem egyformán bűnösek, akkor nem kell egyformán büntetni.
Én úgy tudom, hogy Olaszországban a Juventus a legnépszerűbb, de alapvetően a burzsoázia csapata. Legalábbis a fáma szerint Lippi annak idején elment az apja sírjához, bocsánatot kérni az öregtől, hogy a burzsujokat fogja szolgálni, mikor '94-ben elvállalta a Juventus kispadját.
Ha sokat néznéd a spanyol adókat, lehet, hogy ott is látnál - hallanál mocskos dolgokról szóló történeteket. Mint ahogy nálunk is hallani.
Az tény, hogy az olaszok sosem a tisztességes üzletelésről voltak híresek.

Philipsson 2008.04.08. 14:42:15

A lényeg Nűnű, hogy ennek ellenére jó hajrát várok, ha az uccsó fordulóból indulok ki akkor ez meg is lesz. Bár a scudetto sztem el van döntve. Ennek már csak Mancio balfa..sága szabhat gátat.
Forza Inter!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 16:29:05

Barnetta, én seholsem fikáztam a Romát véleményem szerint, mivel nem utálo. Pusztán azért nem a kedvenc csapatom, mert az Inter az. :) Különben, a Juve és Milan mellé nem fér be még egy 3. ellenség is. :))
Amugy a te hozzászólásaidból süt az Inter gyűlölet, ezért veled lehetetlen (poppal ellentétben) értelmes emberek(szurkolók) közötti vitát folytatni. Innentől a te hozzászólásaidat részemről ignorálom.

giacinto 2008.04.08. 17:11:51

barnetta 2008.04.08. 07:49:58

""Sokkal jobban megérdemelte volna a scudttot a dzsorkaef,ronaldo zamorano bergomi simeone féle csapat,nem ez a burdisso-rivas-os.""

az is megérdemelte volna, csak Juliano, Moggi meg Ceccharini (??) spori másképp döntött anno........

az meg hogy az idei nem érdemli meg, egy vicc.

mantegna 2008.04.08. 17:27:20

Kicsit más hír. Persze nem biztos lesz végeredménye is...
Viszont amennyiben lesz, kicsit megváltozik a macsek fekvése a Serie A-ban.
Soros Sensi cserét rebesget a gazzetta.
Az öreg Sensi hiába gazdag - biztos az - nem tudott külső, értsd saját pénzt beletenni a csapatba, mint pl Abra. Az ilyen csapatoknál, mint T. Hotspur, AS Roma, Valencia, Chelsea, Schalke, BDortmund, Leeds, melyeknek sok a bevételük, de lényegesen kevesebb, mint a közvetlen vetélytársaiknak, mint ACM, MU, BM egy tőkeerős játszótárs meg tudja dobni az esélyeiket.
Lásd Chelsea. Anyagilag és játékosállományban is ott lenne, mint Nwcastle, T Hotspur, ha Abra papa nem tol oda plusz milliókat évről évre.
Sensi és a Roma már évek óta veszteséges, kész csoda, hogy nem jártak úgy, mint Fio, Lazio, Parma, Leeds, amelyeknél a túlköltekezés után jött egy gyilkos, böjtös időszak.
Szóval Sensi jól ügyködött, hiszen a csapat forgalma évek óta benn van az első tízben.
Ha egy tőkeerős partner beszáll, - és Soros az - és hajlandó 25 -75 millió közötti összeget betolni minden évben a büdzsébe akkor
1. A büdzsé MÉG több lesz, hiszen a jó játékos - jó szereplés; népszerű játékos - több eladott vacak és stb.
2. A már így is erős keretet képesek lesznek továbberősíteni. Versenyképesé tenni a legnagyobbakkal.
Valljuk be, a Roma eddig tőkéletes idényt fut. Nincs olyan versenyfutás, ahol nem a legjobb értsd leggazdagabb -legjobb játékosállományú csapattól kap(hat)na ki. A Roma eddig hosszú távon anyagi feltételeit nézve dobogóra, de nem bajnokságra esélyes csapat volt. Ezt implicite Totti is elismerte, mikor kijelentette, a Romával egy scudetto többet ér, mint a Juvéval tíz.
Ezt a képletet változtathatja meg Soros, ha ad moneyt.
Na mennem kell.

-LinoSonego- 2008.04.08. 18:03:49

olyasmiket olvastam a vilaghalon mindenfele, hogy egyreszt ugye a soros-ugy, amirol mar itt is volt szo, meg bizonyos paul ince szoba kerult az inter padjara. azt hiszem jatszott is ott

-LinoSonego- 2008.04.08. 18:06:34

bizonyam, 95/97. erdekes huzas lenne
jelenleg az m(ilton) k(eynes) dons (3. osztaly talan) edzoje. sok rutinja nincs...

giacinto 2008.04.08. 18:09:54

ilyeneket bárki nyilatkozhat. sztem szóba sem került a neve, csak ő futtatja magát. ilyen alapon Lothar is bejelentkezhetne

halareaal 2008.04.08. 18:17:07

akkor az nem volt igaz, amikor kijött az a lista, ahol a Romát a világ 10.leggazdagabb klubjaként említették?
amúgy hiába ver el mindeki mindenkit, ez az olasz bajnokság semmviel sem jobb, mint az elég mélyponton lévő spanyol bajonkság.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 18:49:18

Nos, a Roma is csúnyán túlköltekezett korábban, a Batista, Samuel, Candela, Cafu, Emerson, Cassano, Nakata vásárlásokra gondolok, na meg Capellora. Be is jött így egy bajnoki (2001) cím és két második hely (2002, 2004). később vissza kellett fogni a költségvetést, elment Batigól, Capello, Emerson, Cafu, Montella, Cassano mert bevezettek egy fizetési kalapot, ezt csak Totti lépi túl jócskán, a többiek maximum 2 és fél millányi jurót kereshetnek. De ahogy jönnek az eredmények, ez már nem volt elég Chivunak, de Mancini is többet akarna, ezért kerülhet szóba egyáltalán a két született romanista De Rossi (ő a következő, aki túllépheti akalapot) és Aquilani eladása. Ilyen körümények között különösen nagy dolog, amit a Spalletti féle Roma két éve művel.

És nemcsak a pályán sikeres a klub, de a Bl szereplésnek közönhetően pénzügyelig is az. Az AS Roma egyedüliként az olasz mezőnyben nyereséggel jött ki a tavalyi évből.

Egyébként nem a Roma miatt van cudar anyagi helyzetben a Sensi család, hanem az Italopetroli (olajcég) tetemes adósága miatt. Ebből a csapat szempontjából, nem is lett volna baj, ha a hitelező bank nem adott volna ultimátumot Sensiéknek az adóságtörlesztéssel kapcsolatban. Így Sensiék, bár ezt folyamatosan cáfolják, kénytelenek lesznek megválni a klubtól. Egyébként Soroson kívül egy másik amerikai üzletember, bizonyos Mr. Fisher is érdeklődik a farkasok iránt.

Tény, hogy Soros vagy Fisher lóvéjával a Roma csatlakozhatna a legnagyobbakhoz (tőlem jöhetnek is.). Csak az a kérdés, hogy az ultrák mennyire fogadnának szívesen egy külföldi befektetőt, amikor még a gyerekkora óta Roma szurkoló Sensi ellen is tüntettek, a kilencvenes évek közepén, mikor átvette a klubot.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.08. 20:49:12

Rendben van hogy jön a pénz, majd a Roma-nak, meg jönnek az uj Nagynevű játékosok, és velük együtt a gondok is. Akkor nagynevekből fog állni a csapat, de marad-e a "csapat" amitől a Roma ott tart most ahol?

Romanista 2008.04.08. 20:59:10

Great, ettől félek én is és én inkább asszem amelett lennék hogy maradjon kb így minden de ne legyünk egy olasz-amerikai cselszkij (huhh) mert inkább csússzon be egy két kevésbé jó idény minthogy divatdrukkerek hadával kelljen együtt reménykednem a csapatomért.
popp: Sensiéknek valahagy mindig összejön hogy megtartsák a klubot. kiváncsi vagyok hogy most mi lesz. öszintén szólva nem vagyok az a fajta ember aki nemzeti gazdaságot sürget de jobban örülnék egy olasz üzletembernek aki "csak" rendbe tenné az anyagiakat és nem seggestől borítaná bele a pénzt mint egy hobbiba. ja és aki építene és befektetne az igy is fantasztikus utánpótlás nevelésbe.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 21:26:25

Állítólag a Manchester meccs után leülnek Sensiék Sorosékkal. Romanista, én is azt mondom, hogy a jövő Romája De Rossira és Aquilanira épüljön. Csak az a baj, hogy a mostani csapat megtartása is csak új tulajjal lehetséges és számunkra az lenne a legnagyobb erősítés, ha együtt maradna a mostani gárda. Jó, csatár posztra lehetne hozni vagy két embert, meg egy balhátvédet és egy szélsőt, oszt meg is vagyunk jövőre is.

Romanista 2008.04.08. 21:40:33

Így van, pontosan ahogy mondod, de pölö az hogy bedöntsenek a Romába 12 isteni futball gépet az nekem egyáltalán nem hiányzik. már pedig hogy ha egy szimpla pénz ember tulajdonába kerül a klub akinek semmiféle érzelmi kötődése nincs a csapattal a szurkolókkal a várossal akkor valószínűleg a haszonért fogja csinálni. amivel nincs is baj csak azzal hogy ha CSAK a haszonért megy. vagy ha csak azért veszi meg hogy legyen.
jelenleg én azt mondanám, jöjjön Soros de maradjon Sensi. vagy valami ilyesmit.
az erősítendő posztokkal meg köbö egyetértünk :)
tippeid egyébként?

rexford 2008.04.08. 21:44:24

Gyuri bá nem arról híres, hogy beleszól a szakmai dolgokba. Ő csak a lóvéval foglalkozik.

calcio_di_rigore 2008.04.08. 21:44:27

Sorosnak mi köze a focihoz? Mennyiért vihető a Roma? Nem egy aranyos tőzsdespekulációról van itt szó?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.08. 21:58:26

Állítólag megakarja tartani Sensit, mint tiszteletbeli elnököt. Soros 200 millió eurot ajánlott Sensiéknek. A Sensi család összadósága pedig 383 millió.
index.hu/sport/foci/sorom0407/

BruceWayne 2008.04.10. 16:21:48

friss hír hogy állítólag a Milan 20 milliót ajánlott Ronaldinhoért, az Inter viszont 25 milliót...
(az a gáz hogy a Barca a Milanból senkit nem tudna kérni, viszont az Interből kinézték J.Cesart meg Maicont, mondjuk előbbi nem eladó, remélem utóbbi se, bár nagyot erősödne vele a Barca)

BruceWayne 2008.04.10. 16:28:18

+ "Marco Ballotta, a Lazio 44 éves kapusa bejelentette, hogy nem vonul vissza az idény végén és még egy évet elvállal."

nem semmi a pali, Koszta hány éves koráig is védett?
süti beállítások módosítása