Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 30. forduló

2008.03.29. 14:00 pancho_sanza

A spanyol és a magyar foci között párhuzamot vonni nagyon nehéz, ugyanakkor akkora ziccert nem hagyhatunk ki, hogy a spanyol és a magyar válogatott egyaránt legyőzte a világbajnok olaszokat. A két szövetségi kapitány reakciója is hasonló volt a diadal után. Azonban a két ország futballkultúrája között innentől kezdve egy éles vonalat kell húznunk, mert azért sejtjük, hogy David Villa és Gera Zoli között talán van némi kvalitásbeli különbség. Komolyra fordítva: két kiemelt mérkőzésre van kilátás: a Real Madrid otthon a Sevilla ellen, míg az Atlético a Villarreal otthonában próbál meg visszavágni az őszi vereségért. A Barcelona eközben Sevillába utazik, hogy a Betis játékosain vegyen bosszút a szurkolói dobálásért. A dobálásban érdekelt másik fél, az Athletic viszont éppen rövidre szeretné zárni a kiesési harcát, hogy a The Hives bilbaói koncertjén már nyugodtan - és helyettünk is - tombolhassanak. Esni fog 32 gól és az Espanyol végleg kersztet vethet a szezonjára.

Valencia – Mallorca 2-1
A Valencia előző három ellenfeléhez képest mintha egy kicsivel kevésbé lenne ijesztő a Mallorca gárdája. Ha a Sevilla, a Barcelona és a Real Madrid elleni mérkőzésekre, illetve David Villa olaszölő góljára gondolunk, akkor talán nem vall túl nagy bátorságra a hazai győzelem tippelése. Viszont a Mallorca már többször bebizonyította, hogy bármikor képes egy döntetlenre, s ez a találat esélyét nagyban csökkenti.

Villarreal – Atlético 2-2
A hétgólos labdával elért őszi győzelem után Sevillában is sikerült diadalmaskodnia a fővárosi piros-fehéreknek. Az elhíresült játékszer most újból kísérthet, de ezúttal a sárga tengeralattjáró legénysége mosolyodhat el a negyedik, mindent eldöntő találatra. Ettől függetlenül kiszámoltuk, hogy mindkét csapat győzelme mellett ugyanannyi érvet (támadókat, védőket, kapusokat) tudunk felsorakoztatni, így aztán még a döntetlen is elképzelhető. Sőt, ha jobban belegondolunk, az is lesz.

Almería – Levante 3-1
A bizonyosság eredménye. Mindenki tudja, hogy a Levante ki fog esni, s csak idő kérdése, hogy ez mikor következik be matematikailag is. Mindenki tudja, hogy az Almería benn fog maradni, csak idő kérdése, hogy ez mikor következik be matematikailag is. Így talán érthető, ha azt gondoljuk egymás ellen mindketten léphetnek egy nagyot a végzetük felé.

Espanyol – Racing 1-2
Egy murciai taslival a tarsolyban kicsit nehéz lehet felpörögni az UEFA kupaindulásról döntő ütközetre. Ahhoz képest, hogy a dobogó harmadik fokáért, s a BL selejtezőért harcoltak, ma már teljesen más gondolatok foglalkoztatják az Espanyol játékosait. Pedig azóta előzött a Villarreal, Atlético, Sevilla, s a mostani ellenfél is. Ez pedig sok. Különösen akkor, ha tudjuk, a Racing játékosai nem adják könnyen magukat.

Betis – Barcelona 1-3
Ez a Bojan nevű srác nagyon ott van. Ránézünk és elfelejtjük Messit. Különösen, ha párosával lövöldözi a gólokat. Ráadásul Henry és Eto’o is elkezdtek csatárra hasonlítani, miközben Iniesta mindig is jó volt, és Xavi is megtalálta mindent eldöntő gólokat lövő cipőjét. Azt tudjuk, hogy Rijkaard nem jó/megfelelő edző, s Victor Valdés helyett is az Inter kapusa lenne optimális.  Azonban néha úgy tűnik, hogy a komplett védelem is cserére szorulna.

Getafe – Osasuna 2-0
Ha a pamplonai támadókon múlik, akkor a hazai pontszerzés nem lehet kérdéses. Ugyanakkor a hazai csapat erejét figyelembe véve nem nehéz elképzelni, hogy ők beveszik az Osasuna hálóját. Többször is. Már csak azért is, mert a fővárosi kiscsapatról el tudjuk képzelni, hogy egy mérkőzés erejéig minden csapaton képes felülkerekedni. Főleg, ha hét közben még nem is kell kupameccset játszani.

Valladolid – Zaragoza 2-1
A kiesési rangadók legtipikusabbja. Szerencsétlenség a szerencsétlenség ellen. Pontosabban a helyzetkihasználás „nagymesterei” játszanak, a védekezés „magasiskolája” ellen. Az idézőjelek nem véletlenül vannak ott, mert Milito gyakorlatilag nem tud annyi gólt lőnni, amennyit hátul ne kompenzálnának. Pedig nem erre számítottak. Egyik oldalon sem.

Deportivo – Murcia 2-1
Valójában még csak sejtjük, hogy a múlt heti fényes győzelem sokkal inkább köszönhető az Espanyol impotens játékosainak, mint a mostani vendégek sikerének. Persze itt a remek alkalom, hogy megcáfoljanak minket és megmutassák tényleg nem a másodosztály felé robognak.

Recreativo – Athletic 1-2
Valamiért van egy olyan érzésünk, hogy a Bilbao rövidre zárja a kiesést érintő legkényesebb kérdést. Vagyis, hogy ki legyen a harmadik. Győzelmével magát kihúzhatja a listáról, míg a Huelva nevét egy kicsit megerősítheti. Ha ez így történik, akkor beteljesülhet az, amire a tavalyi izgalmak után mindenki vágyott: nyugodtan készülhetnek a végjátékra.

Real Madrid – Sevilla 2-1
Sok minden történhet a mérkőzésen. A Sevilla dolga az egyszerűbb: ha most játszani akarnak, a múlt heti rugdalózás után, akkor egyértelmű győzelmi reményekkel lépnek pályára. A Real Madridnak ugyanakkor csak abban az esetben lehet esélye egy jó Sevilla ellen, ha megpróbálja megismételni a múlt vasárnapi játékát. Innentől kezdve bármi megtörténhet, még az is, hogy Raúl ismét betalál. Kétszer.

55 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr59401885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutyacica 2008.03.29. 14:28:06

újfent tiltakozom a premier league hanyagolása miatt! sebaj, másik foci megmondó blogom úgylátszik meglátta a piaci rést és be is tört rá:

uk.eurosport.yahoo.com/football/early-doors/article/1774/

angol tudással kifejezetten szórakoztató, csak ajánlani tudom az ED-t!!

GO MU

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.29. 15:07:01

Az Atleti bizony nyerni fog, hisz Kun ezúttal is tesz azért, hogy végül lemossa a gyalázatot, amit Béla drusszája ejtett szép nevén.

Kutyacica, van élet a PL-en kívül is ;).

2008.03.29. 15:25:07

na mondom, ki lehet ez a Boja nevezetű Betis játékos(mert azt tudom, hogy Barcas nincs ilyen) aki ilyen jó formában van és akitől tarthatunk, de aztán végül csak leesett ;)

VGL 2008.03.29. 17:20:59

Szegény Victor Valdes annyit csuklik, annyiszor emlegetve van ezen a blogon. Nem mondom, hogy nem alaptalanul, és azt sem mondom, hogy csak itt nem vannak megelégedve vele.
Ez a Krkic emberke nagyon nagy játékos lehet, remélem, Aragones elviszi magával az Európa-bajnokságra. Torres és Villa mögé megfelelő lenne.
Ronaldinho meg vásárolja ki magát, nem fog hiányozni. Jó játékos nagyon, de neki is szüksége van egy kis környezetváltozásra, és talán akkor újra az aranylabdás formáját hozza.

Varsi 2008.03.29. 17:44:17

Szvsz a Real holnap nyerni fog, ha Cannavaro hozza az idén megszokott formáját, és Robinho is. Ha ők ketten jól fognak játszani, akkor tuti nyerünk.

Viszont ez a Mourinho-téma is eléggé érdekes... Moratti elismeri, hogy tárgyalnak vele, Mourinho cáfolja. Lehet, hogy skizofrén a portugál? :) Azért még reménykedem benne, hogy a Realba jön, attól függetlenül, hogy miket nyilatkozott Schuster meg Calderon a hét folyamán. Tavaly is ugyanez volt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.29. 18:20:09

sztem meg valdes jo kapus. divat szidni,ennyi. nem vilagklasszis,de naon jo. viszont,ha hibatik,kifejezetten latvanyosan teszi,amit megjegyez az eleg vilag. pancho,Te meg annyiszor irod,h frankie alkalmatlan,h azert egyszer illene azt leirnod,h schuster miert is nem az. ha jol latom,laudrup kb. ugyanannyit,sot 1 kicsivel tobbet is eler getafeval,mint az edzozseni (de semmit nem nyert,csapataival mindenhol latvanyosan kezdo,aztan meg latvanyosabban osszezuhano) cipesz . valverderol is irogattatok,h ien-oan kivalo edzo,a barca padjan lenne a helye inkabb,aztan a tavasz vhogy nem ezt az allitast igazolja...

drosiii 2008.03.29. 19:21:36

popp: nincs élet a PL-en kívül :)

dillinger 2008.03.29. 20:20:04

Á, szóval ezen a héten a spanyol poszt a szét-offolandó premier league-ügyben.

szóval:én szeretem habitang írásait OLVASNI, tényleg, de úgy nehéz, ha nincsenek. és nyilván kurvára elfoglalt, meg minden, de nem lehetne, hogy a szerkesztőség találjon valakit, aki legalább társszerzőként viszi az angol témát?

tényleg csak a jóindulat beszél belőlem, meg persze az, hogy fájna, ha a manchester idei szezonja dokumentálatlanul maradna :)

badblood 2008.03.29. 20:37:07

Nekem is hiányzik a PL- "okoskodás" :))
Az is igaz viszont, hogy van élet a ködös albionon kívűl, de a magamfajta PL-függő(k)nek szerintem a többi bajnokság "csak másodlagos", avagy amolyan hiánypótló...
(én speciel a Serie-A-t úgy-ahogy követem, a La Ligát szintúgy, a gall bajnokság, ill. a Bundesliga-elnézést kívánok-fenemód nem tud érdekelni)

drosiii 2008.03.29. 21:00:05

hát PL-hez jó ötlet lenne a társszerző, biztos szívesen vállalnák páran - bár sajnos nekem nincs ES2-m. és hát így csak uefa.com-on keresztül tudom követni, h MU 4:0ra verte otthon az AV-t.
Jó lenne valami közös megoldás - akár úgy is, hogy többen állítják össze a hírt. Mert tényleg rossz, hogy más topciot offolunk szét.
Arsenal bemakkolta a Boltont. 2-0ról nem hittem volna...

IronRock 2008.03.29. 21:19:34

ferenck, ha pancho esetleg nem is említi hogy Schuster alkalmatlan Real Madrid edzőnek, én mint Real-szurkoló igen, és vannak még páran itt ugyanezzel a véleménnyel. Schuster egész egyszerűen ehhez kevés...már vagy még, döntse el mindenki, de tény, hogy hiába tart ki mellette Calderon hogy akkor is marad ha a csapat nem védi meg a bajonki címét, kíváncsi vagyok akkor is ez lesz-e az álláspont, ha a Real neadjisten nem végez BL-t érő helyen....
Visszatérve a mostani eredményekre, én nem hiszem, hogy ez a mostani Real a mostani Sevilla-t le tudná győzni, akár még otthon is...legjobb esetben iksz, de egy újabb hazai vereség is benne van...:-( Sajnos azt kell mondani, ha a Real a múlt heti éppen csak magára találó Valencia ellen nem tudott győzni, pedig megvolt rá a lehetőség, akkro egy jóval masszívabb és csapatként is sokkal egységesebb Sevilla ellen erre még kevesebb az esély....
És mivel a Barca megveri a Betis-t még sérültektől sújtva is és a Villareal lenyomja az Atletico-t (na ezt komolyan remélem), a különbség az üldözők között 1-3, 2-4 pontra zsugorodhat....ez a forduló megint nem a Real-ról fog szólni, bár ne legyen igazam....

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.29. 21:20:21

Srácok, az van, hogy mi is érezzük, mennyire tarthatatlan ez az állapot, és éppen dolgozunk az általatok is pedzegetett megoldáson.

Azért pedig, hogy a La Ligás posztot ne kelljen szétoffolni, csinálok erre a célra egy másikat, amelyben mehet a PL-csevej.

Titi120 2008.03.29. 21:54:46

Azt hiszem Rijkaard most buktatta meg magát végérvényesen.

halareaal 2008.03.29. 22:08:43

"kíváncsi vagyok akkor is ez lesz-e az álláspont, ha a Real neadjisten nem végez BL-t érő helyen...."
Iron, kezdem azt hinni, igazából nem is követed a la ligát.

Asidotus 2008.03.29. 22:25:11

Könyörgöm, lőjjék le a Barca egész csapatát és stábját!

Asidotus 2008.03.29. 22:27:39

Ilyen nincs!
Nem mondom, hogy nem lehet kikapni a Betis otthonában, de mikor már fél óra alatt lazán, fölényesen 2:0-ra megy a csapat, akkor miért kell kikapni? E heti bérét szerintem ne kapják meg, hanem még annyival bűntessék meg őket!

nasteey 2008.03.29. 22:37:42

lol, ikszdé, és egyéb nyalánkságok... kommentelni nem érdemes. Érdemben nem tudok hozzászólni.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.29. 22:49:12

az a csapat,ameik 2-0 utan leall,es tk. lekezeli az ellenfelet,ezt erdemli. szegyen,amit nyujtottak. megis kinek kepzelik magukat? hihetetlen,h kepesek a 20. perc utan idegenben leallni. de megkaptak: most rajtuk rohog a futballvilag. azon gondolkozom,h ezek utan nezzek-e meg liga-mecccseket iden. nem a vereseg tenye miatt,hanem a luzersegert,a nagykepusegert...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.29. 22:58:57

A Barca meg a Madrid balfaszkodásai még megágyaznak a Villarealnak, az lenne csak a szép. Hegyi Iván kárörvendő mosolyától kisérve és az én nagy bosszúságomra (ugye az Atletico miatt) a Villareal épp most előzi be a Barcát! Ha az Atleti csak kicsit kiegyensúlyozotabb, volna, ha a Sevilla nem veszti el Puertát, ha Koeman nem egyszerre akar kirúgni minden Valencia legendát, akkor idén nem a két nagyról szólna bajnokság. De az is tény, hogy ma már a nagyligák közül egyedül a spanyolban verhet meg bárki bárkit!

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.03.29. 22:59:56

amikor már azt hitte az ember, hogy a Bundesliga élpozícióban lévő csapatainál nagyobb blama nem lehet a hétvégén...

micz 2008.03.29. 23:07:19

A Barca ma nagyobb öngólt lőtt mint a Fehérvár tegnapelőtt, és még mindig bízhat hogy botlik a hasonlóan kiváló Real is! Hihetetlen! Ezekután hogy melyik csapat nyeri a La Ligat? Mondanám hogy a kevésbé szar. És hogy az melyik? Kit érdekel!!!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.29. 23:11:47

innentol kezdve a villarealnak kivanom a ligat. ok legalabb becsuletesen hozzak a kotelezoket,es egy kicsit tobbet is. nem nagykepuskodnek,nem akarnak csillogni-villogni,van bennuk tartas,es ebben az idei spanyol bajnoksagban ez eleg lehet. raadasul jokora pofon is lenne a ket "nagynak." ezek utan az lenne a teljesen megerdemelt,ha a schalke is kiverne a barcat,vmi hasonlo forgatokonyvvel. tavaly ugyanez a mentalitas miatt veszitettek el a ligat. nem tudom,mi kell nekik,h tenuljanak belole.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.29. 23:36:56

Nagyon összeszedett a Villarreal, még a végén tényleg a két nagy nyakára lépnek.

halareaal 2008.03.29. 23:44:39

Villarrealnak semmi esélye nincs. azis egy vicc, hogy 3. helyen tudnak állni, és egy Nihat, Rossi páros elver egy Forlan, Aguerot. egyébként télleg érthetetlen a Real és az egész spanyol bajnokság. amíg az Atletico, Barcelona, Valencia simán kikapnak a Villarrealtól, addig a Real lemossa őket. közben mindenki mindenkit körbever, és az első helyezettnek 7 veresége van. remélem a nyáron rendbteszik a csapatokat, feltöltik a kereteket. mostmár télleg kívánom a Barcelonának és a Valenciának is, hogy erősödjenek meg, mert ez nevetségessé kezd válni.

Asidotus 2008.03.29. 23:56:59

Két csapat van, akiért drukkolok a Ligában, a Barca és az Atlético. Ilyenkor mit kell tennem?

Asidotus 2008.03.30. 00:04:48

Kár, hogy azt kell mondjam, hogy ilyen teljesítménnyel nincs keresnivalója az Atléticonak a Bl-ben.
Egyik fordulóban megvernék a MU-ot, a másikban meg kikapnának egy Salvia Prahától.
Pedig angy név, nagy elvárások, és még a nagy pénzek is megvannak. A nyáron 74 millió eurót költöttek játékosvásárlásra, ezzel Európa 3.-ja voltak. De lehet, ha együtt hagyják ezt a keretet, pár jó védővel erősítenek, összeérik ez a kétségtelenül nagy nevekből álló, hosszú kispaddal rendelkező gárda, nagy dolgokra képesek lesznek.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.30. 00:10:22

Remélem , hogy jövőre stabilázódik az Atleti formájua, ezzel a kerettel, még a bajnoki címért is versenyben lehetnének.

szmrmszrzt 2008.03.30. 00:45:05

a sevilla ténfergését azért egyre kellemetlemenebb puerta halálával magyarázni. holnap persze csapják meg a madridot!
az atleti megint egy védőn és az edzőn bukott.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.30. 01:53:58

Halareal: elmagyaraznad,h a villarealnak,miert nincs semmi eselye?

Oarbeaskoa 2008.03.30. 03:01:50

Valencia – Mallorca 2-0
Almería – Levante 1-3
Espanyol – Racing 0-0
Getafe – Osasuna 0-1
Valladolid – Zaragoza 1-3
Deportivo – Murcia 0-0
Recreativo – Athletic 1-2
Real Madrid – Sevilla 0-0

Dean 2008.03.30. 07:31:17

Betis - Barca 3-2
Érdekes, hogy ősszel a védekezésünk volt masszív, és a csatáraink gyengék (vagy sérültek, ugye), most meg pont fordítva.
Viszont egyik gólra sem tudnám azt mondani, hogy Valdes hibája. Inkább Rijkaardé :)

Aradebil 2008.03.30. 10:56:32

Viva Submarino Amarilla!Irány a bajnoki cím:)

IronRock 2008.03.30. 11:12:57

Eza Villareal egyre jobb. Simán lemosták 3:0-ra az Atletico-t, ennél szorosabra számítottam. Most már ők a Real legnagyobb ellenfelei a bajnoki címért folyó harcban, és nekik is már csak a bajnokság maradt. Szerencséjük, hogy már legyőzték őket korábban, mert most nem mernék rá fogadni...
A Barcának ez meg legalább akkora blama volt, mint a Real-nak a Depor elleni meccs...Azt a teljesítményt se lehetett megmagyarázni, a katalánoknak meg ezt...

nadivereb 2008.03.30. 13:54:41

Hát innentől kezdve hajrá Villarreal! Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy egy "kiscsapat" nem kipukkad a végén, esetleg hősiesen kitart és beér a harmadik-nagyedik-ikszedik helyre, hanem a végén jön föl és szorongatja meg a nagyokat. Jó, persze, ehhez kell a Ral és a Barca töketlenkedése is, de akkor is respect.

halareaal 2008.03.30. 14:03:43

az a baj, h 1xüen a Villarreal nem az a csapat, amelyik képes megnyerni egy spanyol bajnokságot. az ilyen esetekben rendre beremegnek a spanyol csapatok, főleg ha ottvan a Real és a Barca is. emlékezhetünk, tavaly a Sevilla milyen helyzetből vesztette el a bajnokságot. arról nem is beszélve, ha ma sikerülne megverni a Sevillát, 6 pont lesz az előny a Villarreallal szemben 8 meccsel a vége előtt. úgy, hogy az egymás elleni eredmény is a Madridnak kedvez. és úgy, hogy lesznek többek közt olyan meccsek, mint a Levante, Murcia elleni hazai találkozók. azt hiszem, a Real befogására a most következő 2 forduló van a, ha nem is az utsó, de mindenképp a legnagyobb esély (Sevilla, ill. Mallorca idegenben)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.30. 15:45:27

lehet rijkaardot szidni,neki is van felelossege abban,h a dolgok igy alakultak,de erre a lelektelen jatekra nyilvanvaloan nem o kerte a csapatot. sot,azt nyilatkozta,h szunetben az elso 25 percben latott harcossagra biztatta oket,aztan utasitasaibol semmit nem teljesitettek. most lepnek meg 1 fajot: mivel nincs vezeregyeniseg a gardaban,nincs aki felrazza oket almukbol,ami a csapatkapitany dolga lenne (ahelyett,h mostanaban mindig nemletezo lesek miatt integetne),kib***nam puyolt a csapatbol,kb ugy,mint tette koeman - naon helyesen - albeldaval es tarsaival. fajo dontes lenne,de talan felrazna oket,es rajonnenek,h ez a hozzaallas a vegtelenig nem folytathato (vagy,ha igen,akkor mas csapatban).

argentin#21 2008.03.30. 16:27:59

"az a baj, h 1xüen a Villarreal nem az a csapat, amelyik képes megnyerni egy spanyol bajnokságot"

pedig... a villarreal szep csendben rohogte a ket nagyot ahogy veszekednek az aranyert, es lam lam odajuttot,h tobb nyert meccse van ,mint a barcanak, es a real is csak az ellenuk megnyert ket meccsel vannak elobbre (ami a nyert meccsek szamat illeti). en meg mindig azon csodalkozom,hogy hogyan sikerult ez a villarrealnak ezzel a kerettel (ami ugyancsak a real es barca balfaszsagat tukrozi)

halareaal 2008.03.30. 17:09:29

annak a 2 meccsnek a gólkülönbsége éppen 8-2voltamúgy, hamár itt tartunk. sőt, csak azért nem több, mert a Villarreal kb olyan meccset fogott kimint most a Valencia, csak kevesebb szerencséjük volt, és jól játszott Robinho. egyébként lehet jönni ezzel a balfaszsággal, de a Real ha ma nyer ugyanúgy fog vezetni, mint a MU v az Inter.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.30. 17:23:18

Halareal: vedd mar eszre,h a real uolyan szar,mint a barca,es a villareal az egyetlen egyenletesen jol teljesito csapat a ligaban. senki nem mondja,h vilagverok,de a ket "nagy" a ligaban megalazza a focit es a szurkoloit. ok,a realnak vt osszel 1 jo szeriaja,ien 5-0ak neha kijonnek,de azzal - es a kettos vereseggel 1utt - igenis sokkal jobban megerdemelne a villareal a bajnoksagot,mint a real (es a barca). tavaly az arsenal is ketszer verte a mu-t,megsem lett bajnok. vagy az ajax 5-1re leiskolazta eindhovenben a psv-t,de sokra nem ment vele. stb,stb.

gibson 2008.03.30. 17:31:56

Most már én is a Villarealnak szorítok egyébként. Ha a Real nyeri a bajnokságot, marad Mijatovic meg Schuster, amit nem szeretnék. Ha pedig a Barca nyerné - nos, azt sem szeretném :)

halareaal 2008.03.30. 17:57:12

ferenck: miért érdemelne egy csapat jobban bajnokságot, ha egyszerkevesebb pontja van?? az egyenletességről meg annyit, hogy azért a Realnak, mint ahogy a Barcának sem, nem voltak 4-5-0ás zakói. elhiszem, hogy a Reallal szemben inkább nekik szorítasz, de a Villarreal csak akkor fogja kiérdemelni a bajnoki címet, ha több pontot szerez a 2 nagynál. a csapatok nem szimpátia alapján érdemlik ki az elsőséget. amúgy meg, ha szted a Real és a Barca annyira megalázzák a focit, akkor a Villarrealtól egy hazai pályán összeszedett 0-5, vagy egy Zenit elleni kiesés nem kurva nagy szégyen?

Varsi 2008.03.30. 18:59:49

Ilyenkor kell belegondolni, hogy mi lett volna, ha nyer a Real a Valencia ellen... 10 pont előny lenne legjobb esetben... de így is lehet 7, ha a Real úgy játszik, mint az előző fordulóban Villa első gólja után. Guti vagy Robinho mindenképpen kellene a padra, ha nem úgy sikerülne a mérkőzés, ahogy azt eltervezte Schuster.

Viszont évvgén drasztikus változások kellenek. Mijatovic nem a Real Madrihoz való, Schusternek még lehetne adni talán egy kis időt, főleg úgy, hogy Mourinho az Inter felé kacsingat, Vicente Del Bosque pedig spanyol szövetségi kapitány lesz.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.30. 19:17:28

pontositsunk: a real elonye 6 pontnal semmivel sem lehet tobb ma este. a villareallal szemben,mivel ok a masodikak. egyebkent reszemrol annak orulnek a legjobban,ha a real is,a barcelona is,meg a valencia is kijonne a godorbol,es a bajnoksag nivos meccseken,nem egymas hibai es luzersege miatt dolne el. akkor lenne realitasa annak,h a spanyol csapatok az europai kupakban jo esellyel alljanak ki az angolokkal szemben. mennyivel erdekesebb es nivosabb lenne,ha most 3-4 szupercsapat jobbnal jobb es egyenletes teljesitmenyt nyujtva kuzdene a bajnoki cimert. ezert mondom azt,h a villareal megerdemelne. mert hozzak a toluk telheto maximumot.

Varsi 2008.03.30. 19:24:50

Tényleg, igaz, ezt benéztem, szal 6 pont lenne...

halareaal 2008.03.30. 21:09:25

számszerűleg valóban 6, de mivel jobb az egymás elleni meccseken a Real, pontazonosság esetén is előzi a Villarealt

argentin#21 2008.03.30. 22:07:38

most ennyire leragadni egy 5-0as zakon ..nem ertem.. attol nem lehet bajnokeselyes egy ugymond kiscsapat? es en ugy erzem,h a villarreal kiesese az uefabol kozelsem olyan szegyen,mint peldaul a nagy Barca es Real bukasai kupaban , BLben es nem utolsosorban a BLben. Es megint visszaterve a csapat keretere: milyen semmitmondo, salak , mindenhonnan osszekapart ,mas csapatnak nem kellett jatekosai vannak a villarrealnak es hanyszaz millios reklamsztarok a masik ket csapatban. Akkor most hol a szegyen kerdem en?

halareaal 2008.03.30. 22:47:31

ezek a dolgok csak azt bizonyítják, hogy a Villarrealnak ugyanúgy voltak szar időszakai, és nem fut jobb szezont a Realnál. egy Zenit és egy Roma között van különbség azért... persze ez a legkönnyebb, ráfogni h a nagycsapatok gazdagok, sokkal nagyobb elvárások vannak, ezért nekik folyamatosan teljesíteniük kell, míg a Villarealnál jöhet bármilyen eredmény, ők a szegény kiskirályfi akik csak jól jöhetnek ki a dologból. azt sem egészen értem, h a mai Real hol van telepakolva világsztárokkal, illetve a Villarrealnak mióta vannak "salak" játékosai. ha meg a Villarreal bajnok akar lenni, igenis a nagymenőkkel kell felvenni a versenyt, akár gazdgaok akár nem, akár vannak sztárok akár nincsnenk. innentől kezdve nem érv, hogy bezzeg a Villarrealnak mennyire kevés lehetősége van. abszolút teljesítményt mérünk, az számít kia jobb, ki vezet, nem az ki mennyi pénzből gazdálkodik. végezetül meg, jah kurva nagy szégyen lesz a Realtól, ha megnyeri a bajnokságot

argentin#21 2008.03.30. 23:13:24

az irasomban nem mindent a realra ertettem... akinek nem inge...
es szerintem igenis szamit,h mennyi penzed van es azzal hoogyan gazdalkodsz.ha van penzed ,multad, stb, akokr persze,h az a jopar millio szurkolo elvarja,h teljesitsen a klubja,kisebb csapatoknal kisebb az elvaras es mar egy ilyen 6pontos kulonbseg igy a vegefele is mar egy teljesitmeny. Az teljesen oke, h pontokba es teljesitmenyben merik a dolgokat, de azert kicsit feltuno mennyire szukul a helyzet.
amugy nekem kulonosen semmi bajom nincs a spanyol nagycsapatokkal, csak azon tunodom,hogy ilyen tehetsegekkel megis benaznak. Dehat ettol csak izgalmasabb mindenkinek.Na meg az sem elkepzelhetetlen, h csak harmadik lesz a villa. Nyerjen az kinek a vegen tobb pontja lesz :D [asszem igy is lesz]

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.30. 23:22:04

hala, van igazságod, de kezeljünk csak minden csapatot a maga szintjén. A Vilareal története a legjobb szezonját futja (és csak 2004-ben volt hasonló), ezt a Madrid azért nem mondhatja el magáról. A teljesítményüket az se kisebbíti, hogy a Real bukdácsolva is hat ponttal megelőzi őket.

halareaal 2008.03.30. 23:36:20

én nem a Villarreal érdemeit akarom elvitatni, pusztán azon csodálkozom, így hogy hirtelen megelőzték a Barcát, mért érdemelnék meg rögtön a bajnokságot. azis kezd sok lenni egy kicsit, hogy mennyire furfangosan nevető 3.ok a lúzerkedő Real és Barca mellett. a Real mégiscsak 6 ponttal vezet, és annyira balfasz, hogy megnyeri a bajnokságot. az utóbbi évek leggyengébb Barcája pedig alighanem 4ben lesz a Blben. szóval nem kell leírni őket. és 1 csöppet a Villarreal hirtelen támadt népszerűsége is fura, miután korábban a Riquelme-Forlan-Sorin fémjelezte csapatot inkább tartották mákos középcsapatnak, illetve amikor előjöttem Riquelme és a csapat zsenijével, nem sok hasonló véleményre emlékszem.. holott az a Villarreal már akkor is nagyon erős volt, sztem jobb is, mint a mostani.

halareaal 2008.03.30. 23:40:49

argentin21: persze, hogy számít, ki hogy gazdálkodik a pénzével, de önmagában azért, mert egy csapat rosszul teszi ezt, nem kell szidni őket. szidják ezéret a Madridot a saját szurkolóik, a többieknek mért probláma, ha egyszer nem szurkolnak a Realnak. a Real meg gyenge játékosokat vett aránytalanul nagy összegekért, tehát mindegy is, hogy mennyi pénzük van, ha nem tudják megerősíteni a keretet eléggé. inkább lenne jogos a kritikád, ha a régebbi Zidane-Ronaldo féle galaktikus csapat játszana így, és szedne össze ilyen vereségeket mint idén.

krysal 2008.03.31. 00:11:40

Annyit tennék még hozzá ehhez a kissé parttalan beszélgetéshez, hogy a futballt -végső soron- 11 ember játssza másik 11 ellen, és a dollár (euró, font, etc) milliók a pályán alig számítanak többet, mint fing a szélben. Sokkal inkább a tizedmásodperceken múló döntések, az aktuális forma, egy-egy csel, etc, etc. A múlt nem döntő érv, mint ahogy az sem, hogy "mekkora csapat" valaki. Lásd anno UEFA kupa döntő, Pool-Alaves...

Hj, és egy igazi ok az igazi El Capitano mellé: Raúlt nem azért szeretjük, mert kicselezi a vele szemben álló védőt. Nem, hanem azért, mert amikor az elvette ttőle a labdát, ő utánnamegy, és visszaszerzi:) Na, ezért nem baszarintotta ki senki a KAPITÁNYT senki a madridból:) (Najó, elég volt a puncsból, térjünk nyugovóra. Off.)

argentin#21 2008.03.31. 09:28:32

halareaal: a villarreal nepszerusegerol annyit,h en szemely szerint a villarreal kedvelem az elso szezonjuktol a primeraban (talan 99). nem tudom miert elso perctol szimpatikus , kuzdo kis csapat volt,akinek nagyon erdekes modon sikerult elcsalni viszonylag keves penzert ebbe a meg mindig semmi klubba (asszem egy intertoton kivul semmit nem nyertek), gondolok itt olyan "klasszisokra" ,mint Craioveanu, Palermo, Sonny Andersson, majd az oket koveto argentin invazio az altalad emlitett Riquelme es Sorin paros , Forlan (stb),amely velemenyem szerint is sokkal erosebb volt a mostani csapatnal (errol beszeltem fentebb). Szoval nekem meg mindig (a gauchok tavozasa ellenere) a kedvenc spanyol csapatom,csak eddig valahogy nem lattam ertelmet beszolni ide egy villarrealos gondolatta,amikor mindenki csak ket csapatrol beszelt, de most valahogy aktualisabb megis ket szot ejteni roluk, de elnezest kerek esetleg masok neveben is,hogy a Barcat megelozve egy kicsit felfigyelunk/tek rajuk is. ennyi.
süti beállítások módosítása