Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 29. forduló - A tragikomikus játéknap

2008.03.20. 10:26 _benito

Felsoroljuk a forduló hülyéit! Az Inter megint képtelen volt teljes létszámban befejezni a meccsét (idén nyolcadszor!), hülyeségéért a végleg eldőlt kérdéskör elhalasztásával fizet, míg a Roma (a forduló hülyéje!) elmulasztotta kihasználni üldözöttje apróbb botlását és megmutatta, hogy kell rohadt nagyot botlani, majd pofán végigcsúszni a gyepen, a Juventus pedig kétségbeejtően szarul játszva hagyta ki az üldözők leszakításának kínálkozó lehetőségét. A húsosfazékért harcoló két hülye legalább pont ugyanannyira volt hülye, bár a Milan kicsit hülyébb volt, mert nemhogy rámászott volna a szintén elbukó Fiorentinára, de magára engedte a Sampdoriát (mely üdítő kivételként nemhülye). A Livorno is hülye, mert jól megléphetett volna, ha képes megverni a Regginát, a Catania detto a Siena ellen, a Torino meg még akár el is hülyülheti a végét. Ez a sok hülye ráadásul volt olyan hülye, hogy a hétvégén ellőtte az összes gólját, hét csapatnak egyáltalán nem sikerült betalálnia, mégis az élmezőnyt kell a leghülyébb címszóval illetnünk, hiszen az első öt helyezett nem tudott győzni. Komolyan mondjuk, egyetlen örömünk a Cagliari!

Szögezzük le, a Roma pont ezt érdemelte ezen a derbin! A Lazio előtt viszont le a kalappal, pontosan tudták, mit akarnak csinálni és azt végre is hajtották. A hazaiak sikere még akkor is megérdemelt, ha kellett hozzá Morganti sporttárs, aki befújta a büntetőt, amiért Bianchi lerántotta Juant, aztán a lefújás előtt megfosztotta Tottit az örömtől, hogy értékelhető megmozdulással örvendeztesse meg az övéit, amikor kötelességszerűen eldobta magát a tizenhatoson belül. Lehet, hogy ezért a megmozdulásért inkább járt volna a büntető, mint a Lazio esetéért, de a Roma nagyot hibázna azzal, ha a bíróban keresné a hibást. Mi úgy látjuk, kiváló középhátvédekkel rendelkeznek a farkasok, mind Mexés, mind Juan elsőrangú teljesítményre képes játékosok, ugyanakkor mindkettőjükben erősen benne van a lehetősége egy olyan teljesítménynek, amit tegnap betettek (?) a közösbe. Nem vitatjuk, a Lazio egyenlítése csodaszép gurigázás után született meg, de azért Spalletti biztosan nekiszegezte a kérdést a szünetben hátvédjeinek, hogy miként fordulhatott elő, hogy nem egy, de négy (4!) Lazio játékos került a védelmük mögé egy bepasszolt labda után. Pandev természetesen nem hibázott, ezzel pedig kiegyenlítette a szezon eddigi legviccesebb gólját, de ekkor még mindig csak az enumerációnál tartottunk. A Roma pedig nem tágított, Totti megjátszhatatlan volt elöl, ha pedig visszalépett, általában a saját kapujával szemben kapta meg a labdát, méghozzá úgy, hogy ketten lógtak a nyakán, így nem sokat tudott vezérkedni, Taddeit pedig egyszerűen nem értjük, mi a vérvörös lópéniszt keres a kezdőben. Ledesma ugyanakkor sokkal jobban mozgatta a kékeket, bár ellenállhatatlannak nem neveznénk az ő játékát sem, ez ellen a Roma ellen tökéletesen megfelelt, főleg úgy, hogy Rocchi és Pandev akkor sem jöttek zavarba, ha kicsit hátrébbról kellett indulniuk (különösen igaz ez a bolgárra macedónra). A farkasok aztán egy lecsorgóra remekül érkező Perrotta lövésével egyenlítettek és már elkönyveltük a döntetlent, amikor kiderült, a Roma középhátvédjeinek még maradt a tarsolyában egy megmosolyogtató helyezkedési hiba, ezt pedig az akasztanivaló latorból népmesei hőssé előlépő Behrami köszönte szépen. Bár a farkasok győzelme csak a meccs egy nagyon rövid szakaszában volt benne a meccsben, vereségüket egyáltalán nem tudjuk érdemtelennek nevezni, mert szépen és eredményesen már tudnak ugyan játszani, de küzdeni és megfeszülni még nem, a derbi megnyeréséhez pedig pont ezt kellett volna tenniük. Meglátásaink a margóra: Cicinho játékát nagyon kedveljük, mégsem lesz soha Cafú méltó utódja, a tevére hajazó állmozdulatokkal rágózó etalon-jobbhátvéd ugyanis védekezni is tudott, más szóval azért Capellónak volt némi igaza. Totti pedig egy primadonna, és vitathatatlan tehetségével hiába vezére a Romának jó napjain, a rosszabbakon pont ekkora fékje csapatának. A hat is sok volt, akkor mit mondjunk a hétre? (Lazio-Roma 3-2)

Az Inter akár pontot is tehetett volna az összes, még nyitottnak nevezhető kérdésre – hacsak nem tette meg még úgy is, hogy végül másodszor sem sikerült győznie Genovában. Szaggat minket a kérdés, miként fordulhat elő, hogy egy Genoa elleni tökmindegy meccsre miért tud támadóbb felállásban kimenni az Inter, mint egy win-or-die Bl csatára, hiszen az akkor látott formációhoz képest a két szélen Solari és Pelé játéka lényegesen több veszélyt hordozott, mint a Pool elleni felállás. A meccs elején Ibrahimovics - ha mostanában nem is olyan termékeny – bemutatta a korszerű csatár játékának lényegét: egy szűk passzra rajtolva először nem esett el a becsúszó védő lábában, majd mutatós vágta után tökéletes ziccerpasszt tett Suazo elé, aki nem hibázott és, ahogy lenni szokott, már vezetett is az Inter. Aztán, ahogy lenni szokott, jött a kiállítás is – ezúttal talán még a legvérmesebb Interisták sem vitatják, hogy jogosan. A Genoa azonban magáénak mondhatja azt az olasz kis- és középcsapatokra nem mindig jellemző attitűdöt, hogy semmilyen arányban nem szeret kikapni, ezért a szünetben (három csatárra átállva) csatába küldték Borriellót, amire Mancio válasza sem késhetett: saját homlokába fúrva a kötőtűt beküldte a góllövőlista élén álló csatár semlegesítésére Rivast. Nem is ragoznánk tovább, az olasz válogatott üdvöskéje a hajrában egy csodálatos ollózással kiegyenlített, ezzel pedig visszacsempészte a Serie A mezőnyébe a remény halvány szikráját, hogy izgalmas befutót láthatunk. Ennek ellentmond, hogy az Inter kerete van annyira erős, hogy bárki sérül le, bárkit állítanak ki, bárkit jegel a padon Mancio, mindig van egy hasonló szintű játékos, aki hozza a pontokat. A hétvégén Derby d’Italia, a Juve ellen az utolsó előtti jelentősebb (?) akadály tornyosul (?) előttük, a tét nem kevesebb, mint az, hogy a Milan elleni derbi már csak az örömjátékról szóljon. (Genoa-Inter 1-1)

Könny szökik a szemünkbe, ahogy a Milan vergődését nézzük. A Rossoneri bőszen bontogatja a saját márványszobrát, de nem elégszik meg ennyivel, ha csak teheti, újabban meg is gyalázza. A Sampdoria elleni vereség sok összetevőből állt végül össze, ezek közül csak egy, hogy Kaká már a tizedik percben cserét kért – a helyére állt be a Milan magasan legjobb játékosa, a 18 éves Paloschi, akit, mi tagadás, mi magunk sokkal többre tartunk, mint Patót. A vendégek kétgólos vezetése a szünetre olyannyira megérdemelt volt, hogy igazából még Ancelottinak kellett örülnie, hogy nem három a hátrány, de tudnia kellett neki is, hiába áll át a szünetben három csatárra, ha azok közül egy Gilardino, ez a fajta 4-3-3 pedig rettenetesen nem fekszik a Milannak. Nem is lett belőle semmi, bár a Siena elleni meccs hőse, Paloschi a kapuba csúsztatott egy Pato-beadást, és Pirlo is megdöngette szabadrúgásból a kapufát, azt pedig talán nevezhetjük sorsszerűnek, hogy a csapatkapitányi karszalagban pompázó Gattuso hatalmas lövését a szezon egyik legnagyobb védését bemutató Castellazzi kitornászta a léc alól. A Milan védelme rettenetes, az meg röhejes, hogy ez csak akkor kamatozik kapott gólokban, ha a negyvenéves Maldini nincs ott, de valahogy olyan érzésünk van a Rossonerikkel kapcsolatban, mintha már csak egyet akarnának ettől a szezontól: legyen minél előbb vége! A rossz hír, hogy nagyon sok van még belőle, a Milannak pedig nem azért kell a bajnokok ligája, mert becsődöl az ott megkereshető pénz nélkül, hanem azért, mert igazolni szeretne a nyáron, az ő szintjüknek megfelelő játékosok pedig nem nagyon szeretnek oda menni, ahol csak heti egy meccset játszanak. (Milan-Sampdoria 1-2)

Úgy látjuk, a negyedik Bl-helyet úgy is meg lehet szerezni, ahogy a tavalyi (és az idei?) La Liga koronát: nem kell jobbnak lenni, elég kevésbé szarnak. Ezt hímezte míves betűkkel a Fiorentina is a zászlajára, mert bár a visszatért Mutu próbálkozott becsülettel (sőt, szerzett egy erősen szabályosnak tűnő gólt is, melyet végül Újfalusi mezhúzása miatt érvénytelenítettek), Lavezzi két góljával elég simának mondható győzelmet aratott a Napoli. Az óriásölő a Juve és az Inter után tehát a Violát is megrakta (az utolsó előtti fordulóban fogadják a Milant), ehhez pedig elképedve láttuk, hogy ismét szükség volt Frey közbenjárására, aki idén már nem az első potyáját kapja. A lényegen azonban ez mit sem változtat, a lilák négy pontot vernek a Milanra, viszont már öttel van előttük a Juventus, míg a Napoli csatlakozott a roppant masszív középmezőnyhöz és minden valószínűség szerint döccenés nélkül bennmarad (Napoli-Fiorentina 2-0)

Ha sokat akarnánk írni a Juventus vendégjátékáról, akkor muszáj lenne minden oldalról körbejárni, vajon ért-e büntetőt Iaquinta két védő közötti összerogyása. Konkrétan leszarjuk, ért-e! Ami viszont nagyon érdekel minket, az Ranieri azon furcsa döntése, hogy visszatette Molinarót a kezdőbe, akit aztán már egy fél óra elteltével le kellett cserélnie. Nem, nem azért, mert megsérült (áá, nem mondjuk ki azért sem!), nem is taktikai okai voltak (a Molinaro és a taktika szavak egy mondatba kerülése amúgy is harsány kacajt indukál), hanem egyszerűen annyi, hogy sárga lapja után a bárgyú arcú balbekk eszközölt még két narancssárga megmozdulást, Ranieri pedig kevésbé bízik az emberhátrányban, mint tanult kollégája, Mancini, ezért lekapta és a helyére beküldte a remélhetőleg a szezon végéig bennragadó Grygerát. Szalihamdzsics megint a bal oldalon tűnt fel, Tiago megint sehol nem tűnt fel, és hiába játszotta végig három csatárral az utolsó félórát a Juve, a legnagyobb helyzetük Iaquinta gyanús esése volt. A Napoli ellen látott, megalkuvás nélküli küzdelemnek híre-hamva sem maradt, és bár az Empolinak valószínűleg semmire sem lesz elég a most megszerzett egy pont, hogy minimum ennyit érdemeltek, az nem kétséges. A jelenleg kiesőhelyen álló csapatok ellen tavasszal az alábbi eredményeket produkálta a Bianconeri: Reggina (i) 1-2, Cagliari (o) 1-1, Empoli (i) 0-0, ha pedig már ezzel is Bl indulást jelentő helyen lehet állni, akkor talán a Serie A-ban van a hiba. Jó kis derbink lesz a hétvégén… (Empoli-Juventus 0-0)

A kiesőjelöltek közül a várakozásoknak megfelelően győzött a Cagliari, Aquafresca két meccsen harmadik gólját szerezte az Atalanta ellen, ezzel pedig immár csak két pontra vannak a bennmaradástól. Teljes szívünkből szorítunk nekik, hogy összejöjjön a földöntúli bravúr, bár jövő héten a lendületben lévő Sampdoria várhatóan átgázol rajtuk kegyetlenül. (Cagliari-Atalanta 1-0)
A Livorno viszont igen nehéz helyzetbe sodorta magát pont abban az időszakban, amikor megnyugtató előnyhöz kellett volna jutnia, hiszen két közvetlen vetélytársa is pontot tudott rabolni a Picchiben. Most éppen a Regginának jött össze a nagyon fontos döntetlen, ráadásul ők a hétvégén az ilyen meccseit általában elbukó Napolit fogadják. További rossz hír a Livornónak, hogy a padról beszálló gólfelelős, Tavano rásérült korábban összeszedett bajára. (Livorno-Reggina 1-1)
Nagyjából ugyanezt tudjuk elmondani a Cataniáról, mely a Siena ellen nem tudta otthon tartani mindhárom pontot, ez pedig nekik is igencsak sokba kerülhet – akár már a következő fordulóban. Ezzel szemben a Robur tökéletesen elégedett a döntetlennel, ők ugyanis, ha nem is megnyugtató, de biztos távolságból figyelik a mögöttük zajló csatákat (Catania-Siena 0-0)

A forduló egyik nagy győztese a Parma, mely nem mindennapi körülmények között fektette kétvállra a Palermót. Cuper hazai debütálását Mariga két vitathatatlanul sárgát érő becsúszással ünnepelte, így egy fél óra elteltével emberhátrányba kerültek, mégis vezetést tudtak szerezni. A Palermo előbb az állást, majd a létszámot egyenlítette ki, a 90. percben pedig a játékvezetőt is elkapta az ünnepi hangulat és egy röhejes büntető megítélésével a hazaiak javára döntötte el a meccset. A Parma ezzel három pontra szaladt a csapóajtótól, a Palermo pedig nem esélyes, hogy odaér az UEFA-kupás helyekre (Parma-Palermo 2-1)
A Toro végül csak kikapott az Udinesétől, mely Pepe gyönyörű szabadrúgásával hozta el a három pontot Torinóból, de jár a köszönet Handanovics kapusnak is, sőt, talán egy bólintást Mazzoleni sporttárs is megérdemel, amiért egy kezezést elnézett a vendégek tizenhatosán belül, valamint nem adott meg egy határesetnek tűnő Toro-gólt. Az Udinese jó lehet az UEFA-kupára, de a Samp formáját elnézve talán csak az Intertotón keresztül. (Torino-Udinese 0-1)

205 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr25388971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 23:22:28

"mi a bajotok Fülöppel? Faragó mellett messze a legjobb, legfelkészültebb sport tv-s kommentátor." - én is bírom Fülöpöt, aki egyébként nem Juve, hanem Bari drukker. Egyébként én Szaniszló Csabát és Méhes Gábort is bírom, Faragót modoros stílusa miatt, már kevésbé.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.22. 23:22:52

elnézést nem lesgyanús, hanem 11es gyanús-t akartam írni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 23:24:54

Corn, vettem! De azért Buffon jó nagyokat védett, különösen az áruló Chivu szabadrúgásánál :).

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.22. 23:27:06

Amugy meg nem tudom miért kell Rivast szidni mikor van egy burdissonk. :) Bár tudnám miért kell stankovicot játszatni, meg cambiasso ennyire sérült lenne?

BruceWayne 2008.03.22. 23:29:24

egy eset volt, de az is nevetséges, nem is reklamáltak.
Ibrahimovicnak meg tényleg szólhatna már valaki hogy nem tud szabadrúgást lőni.... Suazonak meg hogy hamarabb passzoljon néha

-LinoSonego- 2008.03.22. 23:42:15

mi a rákért szurkol egy magyar a barinak??? atalanta vagy genoa még megértem, vagy siena mert szép város, nno de bari!?

méhest én is bírom, kb a legkevésbé hülye, csak kicsit lazio-szurkesz. továbbá nagyon jókat lehet aludni a hangjára...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 23:58:09

Nem kicsit, Szaniszló viszont romanista :). Egyszer ők ketten közvetítették a derbit, na az jó ötlet vola Sport tévétől.

halareaal 2008.03.23. 00:52:23

lehet tévedésben élek, de fülöp nem az a "spanyol szakértő" barca-drukker, aki pl a Sevilla-Atleticot közvetítette most?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 01:26:29

hala, na az Farkas (ferkes) Norbert, Fülöp a legnagyobb italomán az egész országban, ezért is kedvelem. Ő az Inter-Juvét közvetítte.

Atyus 2008.03.23. 01:31:46

Fogjátok a lesre... Kikaptatok és megérdemeltétek... De fogjátok csak rá...

Nedved11 2008.03.23. 10:12:10

Amúgy érdekes, hogy az inter játékosok sem reklamáltak a "les" után...

Alexxxx 2008.03.23. 10:47:53

Ranieri nyilatkozata:"...Az első gól? Nem tudom, hogy hozzáért e Salihamidzic a labdához. Ha nem, akkor les volt...."
Egyébként megérdemelt JUVE-győzelem született,csak kár hogy Alex nem rugta be a 2 ziccer közül az egyiket legalább,na meg a szabadrugások :S
FORZA JUVE :)

giacinto 2008.03.23. 11:21:27

Eleve az indításnál 2-en álltak lesen, már akkor emelni kellett volna a zászlót, plusz még a útközben mintha valaki hozzáért volna, így meg már abszolút les volt.... 11es gyanús helyzet???? semmi ilyesmire sem emlékszem. delpiero mezőny legjobbja??? vicc.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 11:46:16

Giacinto, szar érzés mi? De ha szerinted szerdán megérdemelten nyert a Lazio merda a Roma ellen, akkor a Juventus még inkább megérdemeleten nyert az Internazionale ellen ;).

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 11:52:34

Camoranesi lesen állt. De nem méteresen. legfeljebb néhány centisen:

www.dinovercotti.com/les.jpg

Ez az Inter tegnap azt művelte, mintha középcsapatként szerepelnének. Semmivel nem okoztak nagyobb izgalmat, mint amikor 95-ben nyert mondjuk náluk a Juve.

Giacinto. 11-es gyanús helyzet: amikor Maicon meglökte Del Pierót. Aki egyébként a Sky szerint a mezőny legjobbja lett. A Gazzetta szerint Camoranesi lett a legjobb. Csak utána jött Del Piero. Csupa hozzá nem értő.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 11:53:52

Na, 96-ra gondoltam. Hülyülök már megfele.

calcio_di_rigore 2008.03.23. 12:41:47

Nálam is Camo a MOM, bár az igaz, hogy Alex is oda-vissza alázta a védőket (Materazzi szédül még?). Viszont miatta kellett izgulnunk a végére, ahelyett hogy hátradőlva nagyokat röhögtünk volna a Grande Inter Reloaded csapatán.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 13:03:12

rigore, elégedetlen vagy? ;)

anniehall 2008.03.23. 13:08:47

Ez az agyonalázásos duma egy kicsit vicces, tekintve hogy annyi az eredmény amennyi. És ez a tegnapi - n.fos inter - még így is x-re hozhatta volna a végén. Azt amúgy lehetett tudni, hogy a csíkosoknak ez az év meccse kb., szóval hajtottak rendesen, az inter meg nem volt felpörögve.

calcio_di_rigore 2008.03.23. 13:09:15

Kicsit:) Ki tudja mikor lesz újra lehetőségünk 5-0-ra nyerni a San Siróban!?:))))

calcio_di_rigore 2008.03.23. 13:12:02

Jó akkor nem volt agyonalázás, csak kijött a tudásbeli különbség. Így jobb?:)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 13:14:34

anniehall, mire tartalékolt az Inter, a bl-re? :))) Nekik legalább olyan fontos volt ez a meccs, mint a Juvének. Ha nem voltak felpörögve az csak őket minősíti ebben az esetben. Az viszont tény , hogy a Juve sokkal kevesebb meccset játszott az idényben. Egyébként igen, benne volt, hogy egyenlít az Inter, de 0-2-nél az is , hogy nagy pofonba szaladnak bele.

BruceWayne 2008.03.23. 13:57:25

tudásbeli különbség? :-)
hanyadik a juve hány ponttal lemaradva?

a LESGÓL döntött (le kell írni 1000-szer is mivel január óta állítólag az Inter csak csalással tud nyerni, szóval akik ezt ugatták eddig azok most viseljék is le) meg Burdisso ajándéklabdája...

a juve magától még a 100%-os ziccerből meg a 2 az 1 ellen szituációból sem lőtt gólt, akkkor miről beszélünk?

kroos 2008.03.23. 13:59:20

Mancini most ki van akadva de akkor nem szólt semmit mikor kapták a kamu 11-eseket?Nagy külömbség hogy itt soha egy Inter-es sem ismerte el hogy ha jogtalanul kaptak 11-est,mig a juvésok elismerik,LES VOLT Camoranesi gólja.De az ahogy az Inter védelméböl hogyan csináltak hülyét mindent elárul.

kroos 2008.03.23. 14:02:14

Nerazzuri:amit emlitettél,,,100%-os ziccer,2 az 1 ellen szituáció,stb...ezen a meccsen jobb volt a Juve,és ha láttad a meccset akkor ezt legbelül te is tudod.Ettölo függetlenül az Inter jobb csapat.

kroos 2008.03.23. 14:03:57

De az tény ha az Inter nem kap 11-est(bl-ben a 2 pool elleni meccse,Napoli,Juve,Roma stb.......)akkor egyszerüen nem nyer.Nem csalásról beszélek,ez csak 1 tény.

kavics30 2008.03.23. 14:11:47

Nera! a legmesszebb álljon tőlem, hogy az nso-t védjem, de van egy komplett cikk fent, ami arról szól, hogy les volt az első gól.
ott van jó kép...hát...aki ezt élőben megmondja, hogy les...a védő és a csatár lába is a 16-os vonalán van.

egyébként korábban is, most is azt mondom, hogy egy bajnokság alatt az ilyen bírói ítéletek kiegyenlítődnek. (lehet, hogy a juve levelének mégis meglett a hatása?:)))

mindenesetre én nagyon örülök, hogy nyert a juve!

kroos 2008.03.23. 14:13:47

,,egy bajnokság alatt az ilyen bírói ítéletek kiegyenlítődnek" 1 lesgóllal nem lehet 8 11-est kiegyenliteni...

kavics30 2008.03.23. 14:16:17

és ha ezen múlna mondjuk a bajnoki cím?

kroos 2008.03.23. 14:21:18

és ha ezen mulik pl. az Empoli kiesése?(ha emlékszel arra a nevetséges 11.-esre)?

Alexxxx 2008.03.23. 14:24:14

Nerazurri,giacinto! nyugodjatok már le pls.
1.veszíteni emelt fővel kell
2.ha vitatható ítélet sújtja a csapatotokat,amelyik különben s***rul játszott,lélektelenül,egy ekkora rangadón,akkor sem kell a vereséget arra fogni.Pláne,hogy eddig igencsak pozitívan jöttetek ki a bírói hibákból.
(zárójelben:egy lehetséges ok szerintem: nincsenek olaszok ,Zanettin kívül nincsenek olyan emberek a pályán akik kötődnek a klubhoz, nem csak a zsetont látják...valamint Mancio balf***sága)

kavics30 2008.03.23. 14:29:47

egyébként én vagyok a hülye, mert nyilván egy bajnoki cím vagy egy kiesés sem egyetlen bírói hibán múlik.
én amikor az inter felé ítéltek "pozitívan" a bírók, akkor sem szídtam őket, talán ezt kaptam vissza tegnap:)))
a szándékos csalásokról szóló összeesküvés elméleteket nem hiszem, de vannak tendeenciák szerintem. kapott az inter pár gyanús ítéletet, most meg kétes szituban ellenük fújnak, lehet hogy beugrik ilyenkor a bírónak a korábbi téves ítéletek utáni panaszáradat:)
egyébként miért nem arról beszélünk, hogy tegnap a juve jobban focizott?

Alexxxx 2008.03.23. 14:39:09

kavics:
"egyébként miért nem arról beszélünk, hogy tegnap a juve jobban focizott? "
nah ez a jo észrevétel! (azért nem erröl,mert a kékfekete szurkereknek bármi egyszerűbb,mint ezt elismerni :S)

kroos 2008.03.23. 14:39:40

kavics,teljesen igazad van.Beszéljünk arról.Chivu Zanetti szür,mindkettö kiváló játékos,de csak a saját posztjukon.És mivel a Juve nem a Nocherino-C.Zanetti kettössel állt fel itt eldölt.

BruceWayne 2008.03.23. 14:39:52

szerintem hülyeség az olasz dolog, del piero is olasz, még se tette középre a labdát az üresen álló trezegének :-)
a leshez meg annyit, ott a képen látszik hogy pont jó helyen állt a pertjelző, szóval marhára benézte, erre még azt se lehet mondani hogy határeset, szóval nem kell mentegetőzni.... egyébként meg lehessen már megemlíteni hogy szabálytalan gól volt, mivel az Inter ellendrukkerei is habzó szájjal ugattak minden 11-es után (amiből kb az volt jogtalan mikor a 16-oson kívül akasztották Cambiassot + talán még egy volt szigorú ítélet), meg mikor Cambiasso lőtt egy gólt lesről (ahol a partjelző takarásban volt), akkor mindenki azt mondta hogy az Inter csak ezek miatt nyert, most meg a juve ugye azért nyert mert hű de isten focit játszott...? szóval éljen a következetesség, ha egy ilyen gólt lőne jövő héten az Inter már itt verné mindenki a billentyűzetet hogy így csalás meg úgy csalás, Moratti, telefonlehallgatás, nevetséges bajnokság, stb, persze mikor az Inter kapott 2 erősen eltúlzott pirosat a pool ellen, akkor meg csak az ment hogy csalás nélkül nem tudnak nyeerni, meg hogy megérdemelték...

kroos 2008.03.23. 14:56:13

Kurva annyát az NSO-NAK, 1, nem is lehet látni a labdát azon a képen ami szerintük perdöntö.
2,az inter 11-eseknél nem irtak oldalas cikket a birói tévedésekröl.....

kroos 2008.03.23. 15:01:31

,,Mancini, inkább azon gondolkozz, hogy "Európa legjobb keretével" hogy a dákóba zúgtok ki immár zsinórban 3. éve a legjobb 16 között. Lehet, hogy nem is Európa legjobb kerete? Áááá, dehogynem...akkor edzői hiba? ááá, az se... Ja, és azt is vizsgálgasd, hány kamu tizenegyest kaptatok ebben a szezonban (4-et tuti). És nem a Milant oltogasd szabadidődben, hogy a "Világkupa nem ér semmit, ettől még nem lesz egy csapat a világ legjobbja" Hülye felfuvalkodott hólyag."
idézet a nso-ról.....

Metgergo 2008.03.23. 15:09:39

imgfrm.index.hu/imgfrm/5/6/8/0/BIG_0004065680.jpg

Ezen a képen tökéletesen látszik, hogy szó sincs lesről! Tehát nincs miről vitatkozni, és kész! :-)

(A képet az Inter Indexes forumáról linkeltem be, az eredetit Youme postolta)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 15:14:35

"erre még azt se lehet mondani hogy határeset"

Les volt. Erősen a határon. Vagy gyengén.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 15:19:17

Egyébként van abban valami, hogy az interesek nem kötődnek ehhez a csapathoz. Van egy ikonjuk, Zanetti, aki még csak nem is olasz. Az Inter meccseire hagyományosan sokan jártak. Most meg....tudjuk, vannak korlátozások. Minek szurkoljanak a milánói vérűek azoknak, akik nemhogy nem milánóiak, de még csak nem is olaszok. Írhatjuk, hogy nekünk tök mindegy innen. De nekik nem az. És ez nagyon érződik.

A tegnapi csak a nevében volt rangadó. Ennyire lélektelen Intert én még nem láttam. Láthatóan nem is zavarta őket a vereség.

kroos 2008.03.23. 15:21:25

1000. hozzászólás is alátámasztotta hogy les volt .Ok.De mikoe Cambiasso 16-os kivül esett el,vagy mikor Vanucci nem kezezett akkor azt 3 kommentel elintéztük.

BruceWayne 2008.03.23. 15:34:46

barnetta nso-ról idézni LOLLL, ez is egy szint :-)

amúgy az Inter átlagnézőszáma az utóbbi kb 6 szezonban 2-szer is a legmagasabb volt, a többiben pedig a 2. volt.

amúgy a keret nagyrészével nincs gond, egész őszi szezonban jöttek az eredmények, szép játékkal, megvolt az akarás és az összhang, ez most nincs, plusz elképzelés se, meg - a sérülések ellenére - logikus kezdő 11, jól végrehajott cserék, viszont vannak bérelt helyek a gyengébb forma ellenére is és személyi elentétek ...
egyszóval Mancini felelőssége egyértelmű, kell a váltás minél előbb, mert ő többet már nem tud kihozni a csapatból

kroos 2008.03.23. 15:39:57

Azért ez elég burkolt volt Nerazzuri.A sérültek miatt a középpályán rendszeresen Zanetti,Chivu,Pelé,Rivas,stb játszott.Az az Inter sokkal jobb volt amikor Ronaldo és Zamorano mögött Djorkaeff irányitott és ök még sem lehettek bajnokok.Ez az igazságtalanság,hogy most ez a Zlatan+10 bajnok lehet.

BruceWayne 2008.03.23. 15:44:44

ja persze 2008-ban mikor minden az üzletről szól a fociban csak az Inter egy zsoldoscsapat mi? :-)
csak mi inkább ha van egy hiányposzt akkor megpróbáljuk megkeresni oda a megfelelő embert nemzetiségtől függetlenül, a juvéba lévő olaszokat meg fordulókon keresztül szidták a saját szimpatizánsai hogy mennyire nem vállnak be, na most akkor mi van?
egyébként az Inter kezdőjének nagyrésze meg lehet nézni mióta játszik a csapatban....

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 15:52:07

Nerazzuri, ne engem győzz meg, hanem azokat, akik nem mennek ki a San Siróba. Igaz, Rómában sem mennek ki. Sőt, Torinóban sem.

De egészen félelmetes az az apátia, ami körülveszi a mostani Intert. Tegnap mintha nem is egy rangadó lett volna. A szurkolók is csak csendben szemlélődtek (persze az olasz viszonyokhoz képest). Pedig ez egy fontos meccs volt az Inter számára is. A játékosok meg talán épp edzőt akarnak buktatni. Ki tudja. Ha nem is mosolyogtak a vereség után, de hogy jól tudtak aludni este, az is biztos.

BruceWayne 2008.03.23. 15:54:56

akkor ez egy játékospuccs volt tegnap? mert a helyzeteink megvoltak, még ha nem is látszott az akarás simán ikszes meccs volt, csask ugye jött az a 2 gól...
a bajnokságot azért csak meg akarják nyerni, nem?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 16:01:36

Nem tudom, Nerazzuri. Erős a gyanúm, hogy az elmúlt napok nyilatkozatai (Mancini lemond, aztán mégsem) bizonytalanná tették őket. Valószínűleg nem is rajonganak Manciniért. Nehéz is lehet.

De megoldódnak majd a gondok. Moratti a nyáron belenyúl a pénztárcába, elhozza Mourinhót, meg igazol még újabb 20 dél-amerikait. Aztán azon veszi észre magát, hogy még inkább csökken a nézőszám meg az interisták lelkesedése.

BruceWayne 2008.03.23. 16:10:52

ez hülyeség, szerintem egyrészt nyílt titok hgy nyáron menni fog Mancini, ez ki is hat a kapcsolatukra a játékosokkal, de viszont az utóbbimásfél év jó eredményei azt igazolják hogy eddig jól kijött a csapattal, Ibrahimovic is azért nála lett igazán jó,Cambiasso, Zanetti Materazzi is láthatóan jó kapcsolatban van vele és látszik a teljesítményükön is, Stankovic is nagy haverja (sajnos), mondjuk a másik oldalon ott van Vieira (aki mondjuk magával baszott ki + Domenech is bekavart), Figo, Crespo, Adriano....
a másik hogy Mourinho hónapokkal ezelőtt bevallotta hogy szívesen dolgozna olaszországban, most ez a pénztárcába nyúlás egyértelmű dolog ha versenyezni kell a világ legjobb szabadon lévő edzőéért + a csapatban csak 1-2 poszt van ami erősítésre szorul, a még 2-3 sérülttel is teljes volt a keret, csak mikor már 6-8 ember bajlódott akkor voltak gondok.... egy Samuellel és Cordobával a védelelmben kb most 10 ponttal vezetnénk.

kroos 2008.03.23. 16:39:08

Nerazzuri egy jó tanács,nézz meccset!Ha fejreállsz is tegnap jobb volt a Juve.Több helyzete volt,nagyobb helyzetek,és a 2343 védövel felálló Interben a kreativitás (lásd a tul oldalt alex) szikrája sem volt meg.

kroos 2008.03.23. 16:42:23

,,Samuellel és Cordobával a védelelmben" van egy szint ami neked az nso határoz meg,nekem meg az intellektus.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 16:49:58

Nera, nagyon fájhat, hogy az egy hónappal ezelőtti 11 pontból már csak négy maradt, úgy hogy ellenünk még be is segített nektek Rossetti, szerdán meg Morganti ;). Most meg lehet cidrizni, hogy visszakapjátok az egész éves nagypofájúskodást. De tényleg elismerhetnéd/nétek, hogy tegnap jobb volt a Juve. Így is nektek áll a Scudetto, mert nekünk még ott a Bl is, persze marha boldog lennék, ha 2001 után újra bordó-sárga drapival csomagolnák be a Circus Maximust!

BruceWayne 2008.03.23. 16:55:09

barnetta ja, a gól után, addig az Inter lőtt kapufát meg volt 2-3 nagyobb helyzete....

halareaal 2008.03.23. 17:08:46

na, mindjárt milyen szar csapat lett az Inter, elvégre csak 2 és fél éve vezeti az olasz tabellát. a nyár attól még jól fog jönni nekik.

BruceWayne 2008.03.23. 17:17:07

ja, 38 meccsen kell bizonyítani nem kettőn.

PapaHet 2008.03.23. 17:21:08

halareaal: ezt most nem gondolod komolyan!? az inter 2és fél éve vezeti a tabellát? de hogyan???
ha elfelejtetted volna. az első év: odabasznak nekik egy trófeát.(3. hely, -15p a Juéval szemben), aztán egy Juve nélküli, pontlevonós bajnokságban nyernek. fantasztikus... az idei évre mondom, h igen,az "olasz" csapat vezeti még a slágerlistát.... még...
ha a Juve nyáron beerősít és a Milán is valahogy összekapja magát és a Róma is jobban kihasználja a ziccereit, oda kerül az inter, ahol azelőtt volt hosszú-hosszú ideig!
Amúgy meg örüljön az inter, h ennyivel megúszta! lehetett volna zakó is!

BruceWayne 2008.03.23. 17:24:46

...ha....ha.....ha
kicsit sok a ha

Count Adyn 2008.03.23. 17:32:04

Hát srácok az első Juve gól igy megállítva les, de videón nézve határesetnek tűnik.
Ez van, ahogy manciniék mondták a juve elleni bírói tévedések kapcsán: Ez benne van a játékban, a bírói tévedések hosszú távon kiegyenlítik egymást.

Kiegyenlítették:)

halareaal 2008.03.23. 17:32:15

Davids: te most megerősítetted, amit mondtam. 2 éve bajnok az Inter, és most is vezetnek;) attól h a tavalyi bajnoki cím szted nem ér semmit, még tavaly is vezettek. egyébként mitől annyival komolyabb az idei bajnokság, mint a tavalyi? mert van 1 Juve, Buffont leszámítva szinte csak 2. vonalbeli játékosokkal, akik harcolnak a dobogóért? a Milan nem a 8 pont miatt nem volt ott tavaly, hanem amiért idén se: lélektelenül beleszartak az egészbe szinte egy teljes szezonon keresztül, csak Kaká nyert nekik egy BL-t. még azt sem mondanám, h a Roma annyival erősebb idén, mert tavaly is volt ennyire jó( Bl negyeddöntő akkor is megvolt+olasz kupa+szuperkupa)
az Inter talán gyengéb idén egy picit az igaz.

calcio_di_rigore 2008.03.23. 17:56:13

"mert van 1 Juve, Buffont leszámítva szinte csak 2. vonalbeli játékosokkal,"

Ez a mondat mehetne egy Best of NST postba, ha lenne ilyen.:)

calcio_di_rigore 2008.03.23. 17:58:31

"a gól után, addig az Inter lőtt kapufát meg volt 2-3 nagyobb helyzete...."

a kapufán kívül milyen nagyobb helyzetük volt? A két szabadrúgás?

calcio_di_rigore 2008.03.23. 17:59:59

"Ez benne van a játékban, a bírói tévedések hosszú távon kiegyenlítik egymást.

Kiegyenlítették:)"


Maradjunk annyiban, hogy mérföldekre vagyunk az "egyenlítéstől".

halareaal 2008.03.23. 18:00:09

akkor mondj igazi sztárokat a csapatodból. úgy értem a jelen játékosait, ne Del Pierot vagy Nedvedet. de most komolyan, sztem nem lesz könnyű.

BruceWayne 2008.03.23. 18:04:00

itt ma még Coutu is el fog jönni.

calcio volt egy szabadrúgás, a kapufa meg még asszem egy nagyobb helyzet. és nektek a gólig?
egyébként ha az Inter zsoldoscsapat akkor a juve meg szakmunkás 8párat leszámítva) ezekkel a játékosokkal :-)

BruceWayne 2008.03.23. 18:05:08

buffon trezeguet max,
c.zanetti meg szalihamidzic már rég nem az

BruceWayne 2008.03.23. 18:07:29

"Maradjunk annyiban, hogy mérföldekre vagyunk az "egyenlítéstől"."
ez így igaz, még mérföldekre vagyunk a 2004 előtti dolgaitokért :-)
na de hagyjuk, mert ilyenkor mindig ugyanoda jutunk

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 18:08:12

Nerazzuri:

7. perc: Nedved beadása után Del Piero közvetlen közelről leadott pattintott lövését védte Cesar.

46. perc: Nedved lövését bravúrral hárítja Cesar.

Talán Nedvedé volt addig a meccs helyzete a kapufa mellett.

calcio_di_rigore 2008.03.23. 18:08:43

A sztárok téged érdekelnek, galaktikus barátom, engem nem. Mondhatnám: sztár nem egyenlő jó játékos. Hogy értsd, nem cserélném el Chiellinit, Zanettit, Camoranesit, Trezt, Jakintát, Sissokót, vagy Legrót sem egyetlen Real játékosra sem. Ha ők sztárok vagy mik.
Ez a Juve max. 2-3 poszton szorul erősítésre, és már jelenleg sem kell félnie senkitől. Ezt nem a tegnapi meccs után mondom, hanem hónapok óta.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 18:10:07

Inkább 11 szakmunkás, mint 11, talán olaszul is alig beszélő importáru.

BruceWayne 2008.03.23. 18:14:30

hehe, a csapat döntő többsége olaszországban játszik :-) de látom te sem tudsz túllépni a nemzetiségi határokon. azt kell leigazolni aki a legjobb lehet az adott posztra... de ha ti beéritek molinaro nocerino meg mittudomén még kikkel legrotaglie stb akkor hajrá....

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 18:18:50

Beérjük. De lehet persze, hogy az lesz majd a szép világ, ami Angliában van. Sőt, úgy tűnik, hogy egyre inkább ez lesz a módi. Ül majd a sok turista a hivatalos mezben, a hivatalos ülőpárnán és nézi, ahogy mondjuk 11 argentin játszik 11 holland ellen egy olasz bajnoki rangadón. Persze erősek lesznek ezek a csapatok, de a szenvedély az szép lassan elmúlik. Te valamit nagyon nem értesz, úgy gondolom.

BruceWayne 2008.03.23. 18:27:01

a Chelsea is jópárszor kifutott 11 külföldivel a pályára, mindenféle nemzet játékosai képviseltették magukat a csapatban, most meg kb ők adják a legtöbb játékost az angol válogatottba. az Inter keretében is van pár olasz, dehát a többiek egyenlőre jobbak, az a kevés olasz topjátékos meg máshol játszik.
mondjuk Angliában súlyosabb a helyzet

gabenito 2008.03.23. 18:30:38

a nemzetköziség globalizálódás nélkül azt sem tudnád ki az a del piero. ez egy foci kezdete óta kibantakozó egész világban megfigyelhető folyamat amiből neked hogy hogy nem az a pillanat tetszik amit ismersz. nem a húsz évvel ezelőtti amikor még kevesebb vendégjátékos volt, nem a 80 évvel ezelőtti amikor még kuriózum volt, hanem ez. mert ami volt az szép ami van az még jó de jövő mindig csúnya. például az arsenal szenvtelen. érzelmek érzelmek

PapaHet 2008.03.23. 18:36:07

halareaal: én csak azt mondom, ha nincs a botrány, az inter sehol sem lenne! Sem idén, sem előtte! Az meg jelent valamit, h a Juve ilyen kerettel is képes 3. lenni. Főleg, ha nem baxnak el annyi "kötelező" meccset. Ilyen kerettel is lehetnének elsők, a "zavaró körülmények" kizárásával. A Milannak meg idén semmi sem jön össze. Már kicsit sajnálom őket. Ugyanúgy, mint a Fradit... Pedig egyikért sem vagyok oda. Ha meg tényleg bevezetik a meccsenként max 5 külföldi játékost, akkor asszem, sok "sztárcsapat" bajban lesz!

BruceWayne 2008.03.23. 18:45:44

na mondtam én hogy még Coutu is előjön ma. Davids már bekezdte a "ha nincs a botrány, az inter sehol sem" témával, bravó. erre kb annyit lehet mondani hogy az Inter hamarabb bajnok lett volna ha a juve nem bundáz meg néhány bajnokságot.... szóval ez annyira egy piti és lejárt lemez

a fradit meg azért ne sajnáljuk már

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 19:04:11

Nera, ha elkerülte volna a figyelmedet közlöm, hogy az a kevés olasz topjátékos megnyerte a világbajnokságot. Azért Del Piero igazi világklasszis. Tegap sem egyszer csinált hülyét az Inter védőkből.

Ha ilyen habzó szájjal leseztek a tegnapi meccs után, miért csodálkozol, hogy előjön F. Couto.

BruceWayne 2008.03.23. 19:06:56

vb-t nyertek, megérdemelten, de én azt mondtam hogy nem sok olasz topjátékos van akit lehetne egyáltalán igazolni...
meg pl Zambrotta is vb-t nyert, meg Canavaro is, aztán azóta kb 2 egyeneset ha rúgtak a labdába 1,5 év alatt....

amúgy meg fél méteres les, kisebb dolgokért is ment már itt az Inter-osztás, jogos 11-esek után is

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 19:13:59

Nem volt az félméteres les, sőt volt testrész, amelyik egy vonalban volt. Szerintem az elnézhatő kategóriába tartozik. Egyébként az ilyen esetek miatt kéne bevezetni a videobírót.

PapaHet 2008.03.23. 19:20:57

nerazzuri: aztán mér ne hozzam föl a témát, ha valaki ilyen baromságokat ír??? hadd döntsem el én! Tudom, h fáj az igazság egy interesnek! kívánom, h az inter is kerüljön oda, ahol a Juve volt! csak ennyi a két csapat közt a különbség, h a Juve még egy ilyen fasz edzővel és ilyen játékoskerettel is 3. és még ígyis megverte a zintert. te meg aztán nagyon tudod, h ki, mikor és hol bundázott! ott voltál!?
ennek a mácsíninek meg már egy ilyen állítólagos lesgól is így fáj? de akkor nem jártatja a pofáját amikor nekik ítéltek egy rakat tizit, stb. no comment!
A fradit sosem szerettem, sőt... Csak már komédia, ami velük történik...

BruceWayne 2008.03.23. 19:24:52

popp szerinted ha ez az elnézhető kategória akkor már régen rossz...
Davids te is sokat tudhatsz ha ilyeneket írsz hogy mi van ha nincs botrány. ott voltál!? :-)
rakat tiziből meg max ha kettő volt jogtalan, ennyit a juve is kapott már jópárszor meg más csapatok is

PapaHet 2008.03.23. 19:32:38

senki sem volt ott, úgyh sem te sem én nem tudhatom! örök titok marad, mint az is h valszeg az inter is nyakig benne volt. nehogymá azt mond a végén, h a Juvét segítik a bírók, az intert meg nem? vedd le a szemüveged! az inter javára már a fél bajnokságot megkárosították. nyugodj meg, h a botrányt tíz év múlva is az inter orra alá fogják dörgölni. el kell viselni!
ez olyan biztos, mint az, h az inter sosem lesz olyan sikeres, mint a Juve!

PapaHet 2008.03.23. 19:34:45

mondjuk ez egy tipikus meddő vita, mert te az intert szereted, én meg Juve drukker vagyok 23 éve.

halareaal 2008.03.23. 20:00:09

"Mondhatnám: sztár nem egyenlő jó játékos. Hogy értsd, nem cserélném el Chiellinit, Zanettit, Camoranesit, Trezt, Jakintát, Sissokót, vagy Legrót sem egyetlen Real játékosra sem. Ha ők sztárok vagy mik."
én azt mondtam, Buffont kivéve szinte csak 2. vonalbeli játékosok alkotják a csapatot. nem azt mondtam, te kit kivel akarsz elcserélni. és ahhoz képest, h gyakorlatilag nem cáfoltad meg a hszemet elég vicces, ahogy először reagáltál rá. amúgy még annyit mondanék: 2. vonalbeli nem =szar játékos. Trezegeuet még talán ott van, de a többiek messze nem tartoznak a világ élvonalába... ennyi. Zanetti, Legro, Sissoko... az a keret, ahonnan te ezeket a játékosokat tudod kiemelni igenis 2. vonalbeli. a többi nagycsapaté szinte mind messze jobb. azzal hogy neked ez így teccik, semmi baj nincs. lehet persze, hogy ezzel a kerettel is bárkire veszélyesek tudtok lenni. épp mint a Getafe.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.03.23. 20:20:51

Mondjuk esetleg Camoranesi....meg talán valamennyire Del Piero.

Így persze még kellemetlenebb a vereség.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 20:47:40

Davids, ha 23 éve szurkolsz az öreghölgynek, akkor vágod, hogy már akkor is a Juventust tartották a bírók kedvencének. Talán az öreghölgy és a zebra mellett a csaló volt már akkor is a legtöbbet emlegetett szó a Juvével kapcsolatban ;).

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 20:55:56

halareaal, Del Piero és Raul egyidőben tűntek fel, mindakettő hatalmas egyénisége az utóbbi 10-15 év focijának. Ezért sem értem, miért feledkezel meg Alexról már másodszor.Tetszik vagy nem (nekem se mindig), ő igenis világklasszis. Arról már nem is beszélve, hogy Trezeguet, Iaquinta, Del Piero, Gigi Buffon, Camoranesi mind világbajnokok, ezt a jelenlegi Realból csak Cannavaro mondhatja el magáról.

De nem is értem, mi ütött belém, nem vagyok én a zebrák és Moggi ügyvédje (az utóbbi elé sokat kereshet mostanában).

PapaHet 2008.03.23. 21:01:41

popp: ez a népszerűség átka...

halareaal 2008.03.23. 21:06:25

Del Piero klasszisát teljes mértékben elismerem. de sztem ő már a múlt. már 2 éve is az volt, amikor nem tudott bekerülni a Juvéba, és a válogatotnak sem, oszlopos tagja (finoman szólva). ettől még akkora játékos, h még mindig vannak nagy meccsei, de a jelenlegi Alex már rég nincs a világ top20 csatárai közt.
Treze, Iaquinta és Camoranesi bár ott voltak, csapataik finoman szólva sem nekik köszönhették a vb címeket.
de nem kell így felfújni azt az egy kommentet, egyszerűen én nem látom erősnek a Juve keretét, a klub persztizséhez képest, és a Lippi csapathoz képest is kifejezett gyengének vélem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 21:15:28

Lehet, hogy két éve az volt, de az utóbbi két évben játszott a vbé győztes csapatban (kegyelemdöfés az elődöntőben). Tavaly gólkirály volt, igaz, hogy a Seria B-ben, de szerintem ezért sem kell boscsánatot kérnie. Idén meg jobban játszik, mint az utóbbi öt évben bármikor. Ha láttad a tegnapi meccset, te is meggyőződhettél róla , bár a ziccereket kihagyta.

BruceWayne 2008.03.23. 21:20:56

srácok, Guivarch (remélem jól írtam) is világbajnok, meg Barthez is :-D

most serie a-tól függetlenül, cannavaro és zambrotta is az, én mégís sírok meg röhögök rajtuk 2 éve (Barca miatt előbbit nem is bánom, utóbbi viszont nagy minusz a csapatnak sajna)

halareaal 2008.03.23. 21:21:57

popp, tegyük fel akkor, h ok, de ha Del Pierot tartod a Juve legjobb játékosának jelenleg, kérdezném, h szted nincs e mondjuk (hangsúlyozom, jelenlegi tudása alapján) nincs e a többi nagy klub kulcsjátékosai mögött (Kakától Tottin keresztül C.Ronaldoig bárki). vagy máshogy fogalmazok: a csatárokban nem túl acélosan álló Román kívül melyik Juve-kaliberű klubba/topcsapatba férne be jelenleg Alex? fix kezdőként ugye.
de mind1 is, ha engedek, és elismerjük h Del Piero ma is a szűk elitbe tartozik ettől még sztem igaz amit mondtam. főleg h az átlagot lehúzzapár olyan játékos, akik még egy Juvénél gyengébb csapatba sem biztos h beférnének.

halareaal 2008.03.23. 21:23:17

Nerazurri:

az a múlt szezon volt, idén Cannavaro nem hibázik többet, mint a többi top védő, és kifejezetten jó meccsei vannak. bár ma azt alökést nem kellett volna. ahogy befújni se kellett volna feltétlen.

calcio_di_rigore 2008.03.23. 21:39:45

Neked ők 2. vonalbeli játékosok, nekem nem. Chiellini a legjobb olasz belső védő jelenleg. Zanetti két éve játszik klasszis szinten (ja, ő soha nem lesz sztár, előre szólok, de ez se őt, se a juventinókat nem érdekli). Legrot még Moggi hozta a csapathoz, és az öreg nem nagyon nyúlt szarokhoz: kezd beigazolódni hogy vele sem, csak kellett neki egy kis idő. Camoranesit nem fogom magyarázni. Sissokot már régen kinéztem a Juvéba (még az Emerson, Vieira korszakban), minden adottsága megvan ahhoz, hogy posztján a világ egyik legjobbja legyen. Trez meg Trez. Maicon, Chivu, Cambiasso, Zlatan- az Interből kb. ők férnének be ebbe a csapatba- nálam.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.23. 21:47:33

hala, a nagy név nem minden, ezt Real drukkerként tudhatod, hiszen átélted, hogy egy gyengébb nevekből álló Depor, vagy Valencia is el tudta vinni a bajnoki címet a galaktikusok elől. Sokszor elég lehet egy jó edző és egy jó képeségű játékoskból álló összeszokott csapat (például a 2004-es Porto). De szerintem a mostani Romának is Spalletti két éve bevezetett játékrendszere a titka, meg olyan játékosok, akik nem világklasszisok de meghalnak a Romáért például Taddei, Tonetto vagy Cassetti. De Rossit és Aquilanit csak azért nem mondom, mert előbbi már most klasszis, utóbbi meg még lehet.

Egyébként, ha a Juve idei céljait veszed, azokhoz böven elég a mostani keretük. Bár nem örülök neki, nyáron tutti, hogy nagy bevásárlást rendeznek. Az lehet, hogy Del Piero más nagy csapatban nem lenne kezdő, de Juvének ikonja a srác és sokkal többet ér nekik, mint egy agyonfizetett zsoldos.

halareaal 2008.03.23. 22:01:44

popp: amiket te felhoztál, sehol nem tagadtam, és messze nem is erről szólt a vita.

"Egyébként, ha a Juve idei céljait veszed, azokhoz böven elég a mostani keretük."
nem vagyok tisztában a Juve céljaival, csak azt látom, h milyen különbség van a között a csapat között, ami szétesett és lement a másodosztályba, és aközött, ami feljött. én a Juvét ezeknek ellenére egyértelműen a nagycsapatok közé sorolom, és sztem ehhez kissé méltatlan a jelenlegi keretük, játékuk. még akkoris, ha ez a körülmények hibája, és nem ők tehetnek róla. illetve azt sem értem, hogy a Juvénak nem célja a bajonki cím, csak túl akar lenni ezen a szezonon, akkor az Inter esetleges idei bajnoki címe mitől lenne értékesebb, mint a tavalyi, amikor szintén csak a Roma volt komolyabb rivális. vagy egy csapat, minél kisebb különbséggel nyer ligát, az annál nagyobb szó?

calcio: ok, ha neked Chiellini a legjobb belső olasz védő, és Legroékat is olyan jónak tartod, elfogadom, hisz biztos h sokkal több Juve meccset láttál és jobban tisztában vagy a képességeikkel. akkor 1xüen ottt van az eltérés köztünk, h mást tekintek én 2. vonalbelinek, és mást te. attól azonban, h különbözik a véleményünk még furcsa volt az első reakciód.

Nedved11 2008.03.23. 22:15:35

Amúgy az inter keretét sokan túlmisztifikálják, amíg ilyen rivasok meg burdissok beférnek a csapatba addig nem kéne azt mondani, hogy európa legerősebb kerete, sztem a MUnak van a legerősebb keretes most. Ja és halareal, nézd meg az Arsenalt ahol csak 1 világklasszis van, Fabregas, mégis jók.

halareaal 2008.03.23. 22:29:05

"Ja és halareal, nézd meg az Arsenalt ahol csak 1 világklasszis van, Fabregas, mégis jók."

mondtam én, h nem??? a Juvéról mondtam egy véleményt, azt pedig azért amit az előbb fejtettem ki: "Inter esetleges idei bajnoki címe mitől lenne értékesebb, mint a tavalyi, amikor szintén csak a Roma volt komolyabb rivális. vagy egy csapat, minél kisebb különbséggel nyer ligát, az annál nagyobb szó?" .
hamár itt tartunk valódi világklasszisból a mostani Realban is jó ha van 3, mégis vezetjük a ligát a Barcával szemben. álszentnek hangozhat ez tőlem, de aki azt gondolja h még mindig a galaktikus filozófia és a félelmetes nevekből álló Baptista, Sneijder, Gago Guti stb kpálya egyéniségei miatt vezetünk, az le van maardva.
az h úgymond első vonalbeli, az sem feltétlen csak a világklasszisokra vonatkozik, szinte az egész védelem, és Hleb is bőven idesorolható az Arsenalba. az meg a másik, h ajelenlegi Arseanaltól ez a Juve messze elmarad.

Nedved11 2008.03.24. 11:15:57

...nincs az olyan messze. Főleg ha azt vesszük, hogy Wenger úgysem fog igazolni nyáron.

gabenito 2008.03.24. 14:25:01

Rosicky, Hleb, Gallas, Toure és lassan clichy, adebayor
is azok lesznek. Legalábbis a képességeik megvannak hozzá

halareaal 2008.03.24. 15:31:45

Rosicky és Gallas már voltak is. ők sajna inkább a múlt, mint a jövő. azért sajna, mert Rosicky játékát nagyon bírom, ő sokkal nagyobb karriert beuthatott volna.
süti beállítások módosítása