Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A közhelyszótár - 27. forduló

2008.03.10. 00:56 _benito

Azt vártuk, hogy az Inter szülinapi hevülettől fűtve majd könnyedén leaprítja a Regginát, a Roma foga pedig beletörik a Nápolyi kalandba, de egyikben sem lett igazunk: az Inter az első félidőben gyengén játszva lőtt kettőt, majd a másodikban már sokkal meggyőzőbb arcát mutatva megtartotta előnyét, a Roma pedig simán két gombócot gyömöszölt le a Napoli torkán a San Paolóban. A terjengős bevezetést akár zanzásíthattuk volna annyiban, maradt a hat pont, és fordíthattuk volna figyelmünket a BL-helyekért folyó küzdelemre, hiszen a Milan (az idén jellemző fogcsikorgatással) Empoliból hozta el mindhárom pontot, a Juventus pedig Genovában tudott nyerni, miközben a közéjük ékelődő lilák lettek a második nagycsapat idén, mely a Robur kerekei között végezte. A Lazio és a Torino végleg meglépett a kiesőzónából és jók a Siena esélyei is, de az alattuk elhelyezkedő hat csapat meglátásunk szerint az utolsó fordulóig fogja gyepálni egymást – teszik ezt majd a mi legnagyobb örömünkre. Jövő héten meg Roma-Milan, azannyát!

Három nyeretlenül lejátszott meccs után az Inter visszadöccent arra a sínpárra, mely a harmadik zsinórban elért bajnoki címe felé vezet. A centenáriumát ünneplő Nerazzuri a kelleténél talán többször támaszkodott az ezt egyébként kifejezetten jól viselő Julio Cesar szolgálataira (egészen elképesztő, amit az egész idény során művel), de azért tulajdonképpen izgalommentes meccsen húzta be a kötelezőt. A menetrendszerűen érkező büntetőt Ibrahimovics váltotta gólra, majd érkezett Burdisso, aki Jimenez beadását csúsztatta a kapuba és már szét is főtt az Amaranto pitéje. Apropó, Jimenez. A chilei nem éppen a szülinaphoz illő hangulati elemekkel tűzdelt monológgal tudatta Mancinivel, mennyire nem örül lecserélésének, ami egyébként indokoltnak tűnt, hiszen Sztankovics nem igen tud mit kezdeni magával, ha nem taposhatja a vonalat, ott pedig még azért nem tart a világ, hogy Jimenezre taktikát építsenek Milánóban. Kivételesen eltekintünk az Inter büntetőjének megszületését megelőző szituáció részletes boncolgatásától, hagyjuk inkább nyugodtan készülődni őket a kedden esedékes boncolgatásra. Hogy ki fog kit, arról majd szerdán értekezünk, addig is boldog születésnapot, Internazionale! (Inter-Reggina 2-0)

Nahát, Perrotta! Pedig már igen érett, hogy kiköveteljük a Roma kezdőjéből, ahol némileg érdemtelenül kap annyi lehetőséget, melyeket már igencsak ideje volt meghálálnia valahogy. De nem ez a fontos, hanem az, hogy höhöhö múlt héten a Marca-t aláztuk meg a római kezdőcsapat eltalálását illetően, most pedig a Gazzetta vallott csúfos kudarcot – mindkét esetért Cicinhónak jár a köszönet, amit képrejtvényünk formájában kívánunk megköszönni neki. A Roma egyébként tisztára megbolondult, hihetetlen nehéz sorsolására fittyet hányva aprítja humusszá a szembejövőket, mi viszont nem lennénk mi, ha nem kongatnánk kicsit máris a vészharangokat a farkasok scudetto-álmai fölött. Az Internek ugyanis már csak egy Bl-meccse van hátra, onnantól kezdve pedig szinte az egyetlen csapat lesznek Európában, mely az összes fronton állja még a harcot. Az alábbi jubilánsokról szeretnénk megemlékezni, szép sorjában: Spalletti szülinapját már mondtuk, de azt nem, hogy ez volt a 300. Serie A meccse, ezzel pedig pont kétszázzal kullog a másik ünnepelt, Totti mögött, aki értelemszerűen az ötszázadikat játszotta (500! Ez megvan, mennyire durva?!), valamint gratulálunk Juan balhátvédként történő debütálásához, ugyanakkor muhaha. Az Inter megtorpanása miatt egyébként már nem csak a pontkülönbség szűkült le, hanem a gólkülönbségük is már közelít, a mostani duplával már csak néggyel szereztek kevesebbet a Nerazzurinál – igaz, még mindig nyolccal többet kaptak. (Napoli-Roma 0-2)

Nyert a Milan is, de nem úgy, ahogy vártuk. Mi ugyanis azt láttuk magunk előtt, ahogy dacosan, a büszkeségében sértett nemesember elszántságával szétszabdalják az Empolit, ehelyett kaptunk egy se íze, se bűze Milant, mely makacsul képtelen túllépni saját védelme okozta gondjain. Oddo például az Empoli egyenlítő találata előtt bemutatta a szezon legröhejesebb becsúszását, Bonera pedig szintén kis híján gól rúgatott az ellenfél csatárával, majd együtt végignézték, ahogy az Empoli csékája az ötösről tökegyedül fölé durrant. Még szerencse, hogy Kaká öt perccel a vége előtt a kapu elé löbbölt labdája megtalálta a fontos fejeseiről híres Ambrosinit, aki ezúttal sem okozott csalódást. A brazil pár perccel később végigloholt maga is a pályán, lövése azonban elakadt, de a lefújás előtt már nem hibázott és ő is feliratkozott a gólprémiumért kilincselők nem különösebben népes milánói táborába. Gilardinón, aki nem, nem és nem, végül megkönyörült Ancelotti, helyét az a Paloschi vette át, akinek már kezdenie is kellett volna és egyáltalán nem mondhatjuk, hogy nyugodtak lennénk a jövő hétvégi meccs előtt, ha a Milannak szurkolnánk. De erről majd később, most örüljenek az illetékesek, hogy összejött a visszavágás a nyolcadik fordulóban az Empolitól elszenvedett vereség után, ezzel pedig a Rossoneri immár egy pont távolságból bosszantja a Viola ülepét. (Empoli-Milan 1-3)

Az az egy pedig lehetne akár kettő is, hogy a négyről már szó se essen, hiszen a Fiorentinának azért nem kellett volna feltétlenül kikapnia a Siena otthonában (kivált a Juve torinói lesöprése után), mégis megtették. Ahogy arról már korábban is szó volt, Toszkánában élénk futballélet zajlik, aminek következtében a tartománynak négy képviselője is akad a legfelsőbb osztályban, tehát minden csapat hat derbit tol egy évben. A lilák már ötön túlestek, meg is nyerték mindet, de úgy látszik, a sorozatterhelés és a sérülések őket viselték meg a legjobban a nagyok közül, mert a hatodiknál már beleszaladt a körmük alá a százas szög. Pazzini ezen a meccsen behozhatta volna a házi gólkirály Mutut a góllövőlistán, ám ő ehelyett a legnagyobb helyzeteit is elpuskázta, aminek aztán meg is lett az ára (ugy-ugye, a futball-közhelyek is azért olyan rohadt idegesítők, mert igazak). Big Mac ugyanis tíz perccel a vége előtt egy elképesztő szabadrúgással bevette Frey kapuját, az pedig, hogy a marhája vetkőzésért megkapta a második sárgáját, már egyáltalán nem zavarta meg a féktelen ünneplésbe fogó hazai publikumot. A Robur hat pontra van a legjobb kieső Empolitól, ráadásul a mögötte helyezkedőkkel ellentétben a gólkülönbsége sem olyan vészes (-3), így tőlük szinte már el is várjuk a bennmaradást. Az Ötök közül, úgy sejtjük, a Fio húzza majd a legrövidebbet. (Siena-Fiorentina 1-0)

Grygera Juve-győzelmet érő lövése nem volt rossz, csak legközelebb vihetne bele egy kis erőt is, mert ez a csoffadék pöckölés alig vánszorgott el a kapuig. Érezte nyilván ő is, hogy ez kevés lesz Molinaro kiszorításához az oly stabil balhátvéd posztról, úgyhogy biztos, ami biztos, pár perccel később ismét felosont egy támadással, csak most nem somta rá, hanem okosan a droid-módjára vonalban helyezkedő védők között (szó szerint) kiugratta Trezét, aki már olyan régen lőtt gólt, hogy tartottunk tőle, el is felejtette, hogy kell olyat. De nem, belőtte, ezzel pedig igazából el is dőlt minden, a Genoa azért jött előre, a Juve védelme azonban vagy állta a sarat, vagy mákjuk volt, a lényeg, hogy még a szépítés sem jött össze a Grifonénak. A zebráknak rossz hír, hogy Zanetti rosszul lépett (vagy rosszul léptek a másik lábára) és leragadt a bokája, azt pedig igen nehéz lesz hosszú hetekig elviselni, hogy Tiago játsszon a helyén. A Juve a győzelemmel (és a Siena győzelmével) ismét négy pontra szakította magáról a Fiorentinát, viszont a Roma változatlanul héttel jár előbbre, úgyhogy erre a szezonra nagyjából be is lehet fejezni az előre pillogatást, bőven elég lesz, ha a visszapillantóban nem tűnik fel egy magára találó Milan, vagy egy ilyen (és olyan) meglepetésekre bármikor kapható Viola. A következő fordulóra mondhatnánk, hogy az Öreg Hölgy bosszút állhat a Napolin, de meg sem merünk mukkanni. (Genoa-Juventus 0-2)

A hírek szerint a Cagliari úgy szertefocizta a Cataniát az első félidőben, hogy Szicília nagytestű emlősei nyikkanni sem tudtak, ám az eltékozolt helyzetekért komoly árat kellett fizetniük. Vezetésük után számos lehetőségük lett volna a megroggyant ellenfelet homloklebenyen suhintani, erre a Catania vágott be egy kontrát, a második félidőben pedig a fordítás is összejött, így az Isolaniék üres kézzel úszhattak haza a szomszéd szigetre. (Catania-Cagliari 2-1)
A Parma is egyre mélyebbre ássa magát, teszi ezt ráadásul nagy hatékonysággal, így nem lennénk meglepve, ha Mimmo Di Carlót hamarosan menesztenék. Az ígéretes ifjoncokból álló keret ugyanis törött fékszárnyakkal zuhan, ezúttal a Cassanótlanított Sampdoriától sikerült kikapniuk. Méghozzá úgy, hogy Gasbaroni 0-1-nél büntetőt hibázott volt csapata ellen, majd öt perccel később a volt Parma-alkalmazott Bonazzolit már kevésbé érintette meg a nosztalgikus hangulat és bebólintott egy szögletet. A szépítés már annyit sem ért, mint halottnak a szőlőzsír. (Parma-Sampdoria 1-2)
A Torino legyőzte a bő félóra után emberhátrányba kerülő Atalantát, ezzel pedig véleményünk szerint végleg maguk mögött hagyták a veszélyzónát. Érdekességként említsük meg, hogy a két csapat őszi meccsén már 2-0-ra vezettek a bergamóiak, amikor emberelőnybe kerültek, a Torónak mégis összejött az egyenlítés. Na, ezt mulasztották most el méltóképpen megbosszulni Doniék, így továbbra is elmondhatjuk: az Atalanta hígfos idegenben. (Torino-Atalanta 1-0)

A Laziónál nagyon bejött ez a háromcsatáros játék. Jogos is, hogy ezzel próbálkoznak, hiszen másuk sincs, csak támadóik, az pedig már szinte közhely, hogy két góljukat Rocchi és Pandev szerezték a pofonfát ismét teljes erőből rángató Livorno ellen. Ők ugyanis ezzel a vereséggel ismét csak két pontra vannak a kieséstől, szemben vendéglátójukkal, mely egyrészt a Napolit beelőzve a középmezőnyig rakétázott fel, másrészt áll a kupában és még játszik idén egy derbit is. (Lazio-Livorno 2-0)
Úgy látszik, az Udinese eredményeit csak akkor tudjuk eltalálni, ha a hasunkra ütünk és mondunk valamit. Most ugyanis a hírek szerint mindent érdemeltek, csak pontot nem, erre richtig elvittek egyet Palermóból. Foghatják is a fejüket a szicíliaiak, hiszen egy esetleges győzelemmel egy pontra feljöhettek volna a Bianconeri mögé, ehelyett nem elég, hogy maradt a négy egység, de jövő héten az Inter otthonában kellene megmutatniuk, hogy igenis rózsaszínben is lehet focizni. (Palermo-Udinese 1-1)

Őrségváltás az élen, immár az Albinoleffe (-Messina 1-0) nevével kezdődik a táblázat a B ligában, hiszen a Bologna Leccében, a Chievo pedig Riminiben játszott gólnélküli döntetlent. Az élmezőny csapatai közül győzött a Feczególnak húsz percnyi bizalmat szavazó Brescia (Ádi nem játszott), így az első öt helyezettet mindössze négy pont választja el egymástól. A Barival ikszelő Grossetóban Filkor a 65. percben szállt be, a kiesés ellen harcoló Avellinóban pedig szűk negyedórát kapott Kenő, de így is kikaptak.

154 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21373619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.10. 23:26:14

"Cambiasso,Jimenez,Stankovic,Figo"

olasz csapat így nem állt fel tizenöt éve, sztem! :)
maniche a minimum...

kavics30 2008.03.10. 23:48:35

Nerazzurri el kell, hogy keserítselek, de nem érzem azt, hogy ez a mostani inter "lemossa" majd az egyre inkább magára találó pool-t. szerintem a real-roma meccsen látottakra számíthatunk. persze a pool nem "olaszos" taktikával, de tördelni fogja a játékot és nagyon masszívan bekkelni. elől meg ugye van, vagy legalábbis lehet bennük kakaó.
én meg is fogtam x-re az első félidőt. szerintem, ha az inter vért iszik a meccs előtt és nekiront a pool-nak max. akkor talán lehet esélyük.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.11. 00:16:42

egy talalt vagy egy elso felideji gollal lenne eselye az internek...ezt a meccset 10-bol 8x siman lehozna a pool jelenlegi allas alapjan...de pont ettol szep sport a foci...:)

bammennyire is utaljuk a liverpudliakat, egy olasz (? :)) csapatnak csak nem szurkolunk:)

es ha az inter kiesik, akkor az olasz bajnoksag is eldol, vegervenyesen...es ha a pool tovabbmegy, akkor az everton dorgolheti a ket kezet ;)

azert megnezzuk a meccset...:) jo szurkolast!

Woland 2008.03.11. 03:29:24

ymy,

"bammennyire is utaljuk a liverpudliakat, egy olasz (? :)) csapatnak csak nem szurkolunk:)"

Remélem a smiley-k azt jelentik hogy öniróniával irtad!
mert ugye nem kell mondanom hogy ez mennyire viccesen hangzik egy Arsenal-szurkolótól? : ))))))

amúgy ha jól tudom az Inter (nagyrészt svájci) alapitói azért dezertáltak annakidején az AC Milan-ból mert tele volt a tökük az olaszokkal. : )

minden jókat!

Weah_ 2008.03.11. 06:36:17

woland: pontosítva, a milanosok nem nagyon akarták a külföldieket a csapatukban tudni.

Romanista 2008.03.11. 06:44:20

kérdés: kik azok a svájciak? :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.11. 08:54:14

jön barnetta és definiál :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.11. 09:35:40

A juve szurkolói sírnak, hogy kiderült a csalás, ezért azt akarják, hogy dögöljön meg az inter tehene is. A Roma szurkolók, meg meglovagolva a juve csalását, azt akarják, hogy meszeljék el az Inetrt is, mert különben csak örök másodikok maradnak. Végülis erről szól minden komment.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.11. 09:51:41

Woland
Azt kivanom, hogy Berbatov helyett VEGYETEK (ismet:)) egy igazi, tokos ANGOL csatart, vagy egy olaszt:)
Amugy YOUNG-PYO LEE angol? :)

Neked is a legjobbakat...Amugy asszem iden mar nem erhettek be minket, ugye? :)

ui: remelem a psv-t kivagjatok az uefabol...!!!

Udv, ymy

Gabez 2008.03.11. 10:06:55

Hispan07, nem gúnyolódtam, csak sztem egy visszapassz és egy belsővel leadott lövés, ami eltalálja a kaput, nem igazán tartozik a klasszis kategóriába, elvégre a Milanról és az olasz első osztályról volt szó. A magyar megye 2 bajnokságban, ha egy ifista nem tudja visszapasszolni a labdát 16-ra, miután elérte az alapvonalat, lecserélik, de legalábbis elkönyvelik bénának.

Amit Mathieu Bodmer csinált a Bordeaux ellen a hétvégén, na az volt klasszis.

index.hu/sport/foci/tormer0310/

Weah_ 2008.03.11. 10:14:15

gyönyörű mozdulat volt.

szétbaszta a izét az óriásrobot 2008.03.11. 10:23:13

"meszeljék el az Inetrt is, mert különben csak örök másodikok maradnak. "

Innentől kezdve nagyon nehéz lesz komolyan venni egyetlen szavadat is. Egy Interista beszél örök másodikságról a Juvéval kapcsolatban... Na, ez a non plus ultra! Jó lett a napom, sállálá! Köszi, Corni. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.11. 10:27:23

ja csak mint TÉNY, hogy a juve csalással volt örök első. Saját erőből csak a Serie B-be volt első. :))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.11. 10:28:45

ja mellesleg Szétb izé órirobcsi, nem a juveval, hanem a roma-val kapcsolatban írtam. :)

argentin#21 2008.03.11. 11:42:06

aszongyak igy kezdenek:

Julio Cesar – Maicon, Chivu, Burdisso, Zanetti – Figo, Vieira, Cambiasso, Stankovic – Ibrahimović, Cruz

Reina – Arbeloa, Carragher, Hyypia, Aurélio – Mascherano, Lucas – Kuyt, Gerrard, Babel – Torres

rexford 2008.03.11. 12:30:06

Cornholio, óvatosabban azért azzal a TÉNY szóval.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.11. 12:53:55

Corni, és főleg az idei szezon fényében nem kéne csalóznod annyira.

BruceWayne 2008.03.11. 14:14:47

hát úgy látszik az NSO az én tegnapi (ide írt) tippem alapján állította össze a középpályát :-)

Júlio César – Maicon, Burdisso, Chivu, J. Zanetti – Figo, Sztankovics, Cambiasso, Jiménez – Ibrahimovic, Cruz.
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=172438

mondjuk nso-nak nem nagyon kell hinni, de
benito ha tényleg így fut ki a középpálya jössz egy sörrel? :-)

Romanista 2008.03.11. 17:44:52

nadekikazokasvájciak?

örök másodikakról csak annyit,hogy úgy örök másodikak hogy soha nem hallottam hogy ilyen csalós mizériával kapcsolatban őket.
persze Sensi meg az aranyórák jó na.

giacinto 2008.03.11. 18:52:58

közben a jó öreg csodamester Hector Raul Cuper lett a Parma új főnöke. :)) sok sikert neki, reméljük az uccsó fordulóban össznépi ünneplés lesz a Tardiniben, egy már eleve tét nélküli meccsen :))
(a gyengébbek kedvéért Parma-Inter )

Romanista 2008.03.11. 21:08:13

tizenegyesek lesznek jaaaaaaajjjj

drdugo 2008.03.11. 22:10:27

Nah az Inter jól elb*szta.
Simán lehetett volna verni ezt a liverpoolt. Ha Cruz az első félidőben nem sarkazza el Cambiasso ellen, ha Burdisso eszénél van, ha Ibra bepasszolja....
Ha, ha, ha....
Annyi a 'ha', hogy joggal lehetnek dühösek most az Interszurkerek, mert simán ki lehetett volna hozni legalább 2-0-ra, hosszabbításra ezt a meccset.
Sajnálom, kivételesen az Internek szurkoltam, mert a világon nincs ellenszenvesebb, gyűlöltebb csapat, mint benitez liverpoolja.

drdugo 2008.03.11. 22:11:13

sorry, Cambiasso elől.

Romanista 2008.03.11. 22:12:14

hát nekem már nem lesz ma igazam

anniehall 2008.03.11. 22:23:20

Egyszerűen nem hiszem el, hogyan lehet kétszer is így belenyúlni a meccsbe. Ennyi erővel Babel kezezése után is mehetett volna zuhanyozni.
Hajdú meg elélvez ettől a Pooltól, nevetséges...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.11. 22:31:59

De csak azért 1-et állítottak ki az interből, mert megint nekik fújtak! Valamelyik interellenes kollega mondta hogy a vétlen kezezés nem számít, neki is csak véletlenül volt a feje felett a keze!

anniehall 2008.03.11. 22:38:45

Az első meccsel ellentétben Ez a sárga tényleg megadható volt, de egy ilyen meccsbe ennyire belenyúlni, tekintettel Materazzi kiállítására, hát nem tudom..Legalább egyenlő feltételeket kapnánk, és úgy esnénk ki, nem lenne ilyen dühítő.

szferi 2008.03.11. 22:39:14

"Simán lehetett volna verni ezt a liverpoolt. Ha Cruz az első félidőben nem sarkazza el Cambiasso ellen, ha Burdisso eszénél van, ha Ibra bepasszolja....
Ha, ha, ha...."

ha babel berúgja, ha torres elgurítja a kapus lába között, ha kuyt legalább eccer rendesen beadja...
Ha, ha, ha... muhaha!!!

argentin#21 2008.03.11. 22:41:17

anniehall-al csak egyeterteni tudok. a Liverpoolnak ez volt az iden ket legkonyebb meccse...

Nedved11 2008.03.11. 22:43:30

Nem volt jó a pool de az inter esélytelen volt mint a 3 lábú sündisznó a négysávos autópályán. Aki meg játszatja Burdissot az számoljon vele, hogy kiállítják.

drdugo 2008.03.11. 22:44:11

'Egyszerűen nem hiszem el, hogyan lehet kétszer is így belenyúlni a meccsbe. Ennyi erővel Babel kezezése után is mehetett volna zuhanyozni.'

Valóban kellett a bírók hathatós segítsége a Poolnak, de csak azért nem tudom tiszta szívemből sajnálni az Intert, mert most legalább ők is megtapasztalják, milyen az ha elfújja a meccsüket a bíró.
Amennyi ajándéktizit kaptak a mostani bajnokságban, azt most kamatostul kellett visszaadniuk.

BruceWayne 2008.03.11. 22:45:48

HÁT srácok, nem tudom kiben mikor dőlt el a továbbjutás, de esélyeink szerintem a minimálisra redukálódtak már a kezdő11-el....
9 védőnkből 4 nem játszhat, erre Mancini a többi 5(!) védővel áll fel + 2 védekező kp-val, mellé pedig a hetek óta abszolút formán kívüli Stankoviccal és Cruzzal, Burdissoval a balszélen...no comment
mondjuk így is volt még esély, amit a 2 db első félideki ziccer Cruz általi elcseszésével tovább rontottunk, a 2. félidőt meg már nem is érdemes elemezni.....

ami még kurrvanagy minusz: Ibrahimovról már 3 éve is lerítt hogy köze nincs a szabadrúgásokhoz, mi a faszért rúgja akkkor ő?
a másik: Stankovic kurva gyenge volt ismét....

benito remélem holnap leosztja Mancinit, jogosan!

babel kezezését nem láttam, de ha direkt volt le kellett volna küldeni.... Burdisso kiállítása túlzó volt erősen, de nem ez a lényeg...

a meccs a hazai oldalon dőlt el, sajnos

még emberhátrányban is elbaszta Ibrahimovic a 100%-os ziccert....

Romanista 2008.03.11. 22:48:17

hát azért nem biztos hogy ez a bíróra kéne verni. még a kiállítás után is volt legalább két olyan ordító inter helyzet hogycsak.

BruceWayne 2008.03.11. 22:52:49

nem a bírókon múlt hanem Mancinin, de most már tényleg... bár ha azt a 2 esetet fordítva ítéli meg talán lett volna esélyünk. azért azt ne felejtsük el, hogy a pool 11 Inter játékosnak nem lőtt gólt a párharc során...

és még annyit hogy Rivas sajna egy baromi nagy tévedés, lassú és sokszor rosszul helyezkedik...

argentin#21 2008.03.11. 22:53:25

azert ket ILYEN kiallitas odaba$z barmilyen csapatnak, valljuk be...
Ibra pedig nagyon megy at parasztba

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.11. 22:54:27

A gondolat megnyugtat, hogy ez a liverpool idén sem nyer semmit, mert harmatgyenge. Főleg ha a barcával kerül szembe, mert akkor lehetetlen, hogy a barca ellen fújjanak, és akkor focizni is kell majd.

BruceWayne 2008.03.11. 22:54:30

Ibra nem paraszt hanem abszolút formán kívüli és motiválatlan, teljesen szarul játszik mostanában...

BruceWayne 2008.03.11. 22:56:27

Great: én már nem mondok rájuk semmit, annyira egy mákos csapat 3 éve folyamatosan....

remélem a MU meggyalázza őket oda vissza

Mu-pool
Barca-Porto
Chelsea-Arsenal
Roma-Fener

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.11. 22:56:42

babelt ugyanugy ki lehetett vna allitani,mint burdissot. birok rendesen tamogattak a poolt. remelhetoleg osszesorsoljak a 4 angolt.

drdugo 2008.03.11. 22:56:50

Annyira nem látok bele az Interbe, hogy Mancinit lehülyézzem a felállás miatt, de sztem a bíróknak nagyobb szerepe vt. az Inter kiesésében.
Eleve a kinti meccsen Materazzi két sárgája összesen ért talán egyet. Ha az nincs akkor minimum 0-0 lett volna az a meccs az Inter szemszögéből.
Most ugyanez, amikért Burdisso sárgákat kapott, olyanokat a Poolosok is csináltak nem keveset.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.11. 22:59:15

vegen csak abban biztam,h gerrard osszeszedi valahogy a masodik sargajat,es az elso negyeddonton nelkule jatszik a pool.

drdugo 2008.03.11. 22:59:29

Nerazzuri, ugye Barca - Schalkét akartál irni? :D
Bár én is jobban örültem volna a Portonak.
Angolszurkerek most biztos a mennyekben vannak.
Dehát tavaly is ez volt mikor 3 angol jutott az elődöntőbe, aztán koppantak jó nagyot.
Úgyhogy most is hajrá Roma, hajrá Barca' :D

szferi 2008.03.11. 23:00:40

Volt pár inter helyzet, de azért benne volt a játékban egy pool gól is. Annyira meg tizenegyen sem voltak jók, hogy négy gólt rúgjanak... de legalább jó meccs volt, a három olasz közül még az inter játszotta a legszimpatikusabb focit. De a pool jobb volt. Főleg a jobb szélen játszottak óriási fölényben, kár hogy kuyt majd' mindent elbaszott. És párszor kigurigázták az inter védelmét rendesen, csak bátrabban kellett volna lőni a kaput, valószínű az előny miatt sem igyekeztek minden áron gólt rúgni, elég volt ez is.

anniehall 2008.03.11. 23:01:32

Rivas és Burdisso tényleg szarok, de mégis kit kellett volna játszatni? Erről spec.nem Mancs tehet. Ibra tényleg paraszt, de egy zseni -most n. elfogult vagyok - nem lehet nem játszatni, bármikor benne van a gól, amúgy meg ki lett volna jobb választás? Suazo, Crespo vagy ki? Én Cruzban csalódtam, mert ő is teljesen formán kívűl van, ezeket a bajnokikon simán bevágja. Viszont V. Rossi Inter drukker, ezt nem is tudtam.

Woland 2008.03.11. 23:03:02

ymy,

hmm, úgy látom nem kellett volna megelőlegeznem neked az önirónia képességét : ) te tényleg nem látod a párhuzamot az Inter olaszsága és az Arse angolsága között. ez van : ) a nyilvánvalót nem fogom elmagyarázni, mert nyilván észrevennéd szemellenző nélkül.

azt is jól kiszúrtad hogy bizony nekünk is vannak külföldi játékosaink bőven (kábé fele-fele) mint ahogy az Athletic Bilbaón kivül szinte minden európai élvonalbeli csapatnak.

No, kicsit relevánsabb téma:

Inter-Pool borzasztó egy meccs volt... (a Spurs-PSV lehetett még ilyen, ha hinni lehet haveromnak:)
Ibrahimovic bőven alulmúlta Kuyt-öt. Az volt az érzése az embernek hogy az Inter 4 meccsen sem lőne gólt a Poolnak ha a svéd-bosnyák pályán van. Na meg a Pool sem rúgott volna gólt 11 ember ellen egyik meccsen sem az is elég tiszta volt. Kiállitások nélkül két 0-0 és büntetőpárbaj vetett volna véget a csatárok és a nézők szenvedésének.

Négy PL-csapat a negyeddöntőkben... elég szomorú Európára nézve... az angol kupákban közép- és kiscsapatok oktatják a big4-t, külföldön meg (eddig) visznek mindent ami eléjük kerül.

Valahol annak azért örülök hogy a négyből legalább kettő bármiféle serleg nélkül marad : )

szferi 2008.03.11. 23:03:31

Remélem a roma angol ellenfelet kap. Mindegy kit.

BruceWayne 2008.03.11. 23:03:36

bírók odafújtak min2 meccsen, de ez nem tereli el a figyelmet Manciniről.
a faszért kelett például a tapasztalatlan Rivast kezdetni és Burdissot kitenni jobbra? mind2 döntés látszik hogy baromi nagy tévedés volt.
Maicon-Burdisso-Chivu-Zanetti adta volna magát simán.
akkor középpálya: Vieirat és Cambiassot is felesleges együtt játszatni, de ha mégis így állunk fel akkor azért illene a másik két posztra támadóbb szellemű játékost állítani.
Stankovic hetek óta nulla, simán kezdhetett volna a kp-án Maniche vagy Figo (előbbi nem is tudom miért kap csak epizódszerepet a csapatnál)
elől meg Cruz már a sérülése előtt is formán kívül volt, hát még most, oké hogy benne volt a gól de hát látjuk mi lett belőle...Suazot meg a padon jegeli 60percekig, és akkor még ott volt az egyre jobb formába lendülő Crespo....
szóval teljes érthetetlenség....

BruceWayne 2008.03.11. 23:07:39

mármint burdissot balra tenni miért kellett. ezért volt olyan élénk a pool jobb oldala.

amúgy az Inter 2x90 perc alatt csak képes lett volna egy gólra, a pool gólja most meg ugye a hiányos védelem hibájából született

mook 2008.03.11. 23:14:15

ymca!
(vagy ynwa?) :-)

Azoknak, akik a Barcát akarják a Pool következő ellenfelének: Tavaly átgázolt rajta a Pool, most nem biztos, hogy ugyanez lenne, de van most olyan formában lévő játékosa a katalánoknak, mint Torres? Vagy Gerrard? Komolyan kérdezem...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.11. 23:18:51

egyreszt az idegenben lott gollal valo tovabbjutast nem neveznem atgazolasnak. masreszt,igen,van olyan formaban levo barca-jatekos: xavi.

giacinto 2008.03.11. 23:20:16

a kezdővel semmi baj nem volt. az inter jól játszott, de nem volt szerencséje. plusz ugye MEGINT belenyúlt a bíró, nemkicsit. még szabálytalanság sem volt burdi esete, sőt, majdnem h őt talpalták le. remélem összesorsolják a 4 angolt. 105 perc emberelőny 1 párharc során ennyit jelent.
Rivas kurvajó védő, nemtudom mit nézel Nerazzuri. amikor játszott a szezonban szinte mindig a védelem legjobbja volt, és ezt nem csak én mondom, hanem gyak. az egész inter-topik, meg a gazzetta. eszméletlen gyors, jól helyezkedik és kemény.

BruceWayne 2008.03.11. 23:21:53

torres bombaformában? azoknak a proli alsóházi angol csaspatoknak nem nagy szám berámolni egy hármast.
Arsenal,Chelsea,MU,Everton, nekik eddig hányat vert?

én azt mondom egy Messi nélküli Barca csak a schalkét vagy a fenert kapja inkább, ennek az Antikrisztus FC-nek meg jó lesz a MU

halareaal 2008.03.11. 23:21:54

hihetetlen hogy ez a Pool képes volt továbbjutni. na nembaj, a jelenlegi erőviszonyok mellet úgyis MU-Arsenal döntő lesz. egyébként Maniche miért nem játszott? Cambiasso után simán ő a legjobb középpáylás a csapatban, ráadásul így, hogy egy normális irányító nem játszik a csapatban. Adrianoért kár, Cruz nem klasszis. Julio Cesar és Maicon viszont óriási erősítések lesznek majd a brazil válogatottnak.

argentin#21 2008.03.11. 23:22:35

valoban nem hibazott ma Rivas. a gol is egy stupid Maicon eloregazolasbol szarmazott. Masik dolog,hogy asszem egyedul vagyok,aki szerint Cruzzal ma nem volt baj... csak epp golt nem rugott a 64.percig

BruceWayne 2008.03.11. 23:23:19

giacinto: a gólnál is olyan kurva jól helyezkedett, meg babel indulásánál is, mi? tehetséges de nem az igazi sajnos...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.11. 23:25:43

Én is örülnék, ha a Roma angol ellenfelet kapna, a bosszú kedvéért. :-)

Az Inter párharca szerintem ott dőlt el, hogy bekapták Liverpoolban 1-0 után a másodikat is. Lelkileg ez kibírhatatlan teher, azért maradtak ma ki a ziccerek (szerintem).

Amúgy akik most az angol focit fogják magasztalni, azoknak, no és a spanyolok siratóinak, annyit: a Milant és az Intert is egy-egy spanyol (Fabregas és Torres) ütötte ki, és az edzőket is a latin világból szállították oda.

Ezzel együtt továbbra is: előre a Barcelona-Roma döntő felé (bármily kicsi is az esély rá)!

BruceWayne 2008.03.11. 23:26:03

hala: Cruz marha nagy klasszis, csak hetek óta formán kívül van, de amúgy egy igazi "clinical finish" csatár, vagy hogy mondják ezt a fifában :-)
általában kíméletlenül kihasználja a helyzeteit....

kavics30 2008.03.11. 23:26:10

előrebocsátom, hogy az odavágóból és a mai első félidőből csak az összefoglalót láttam, a mai meccset pedig a kiállítás után, az 55. perctől.
Nerazzuri tegnap ezt írtam szinte szó szerint...a pool bekelget, amolyan angol módon. és a real-romat vártam, a félidőben x-el.
ezt láttam...ha ezt a meccset (igaz 10 emberrel) holnap estig játszák, akkor sem lő gólt a teljesen impotensnek tűnő olasz csatársor.
mi kell nekik még??? volt ziccer az első félidőben, volt utána az ibrának...2 meccsen egyet sem lőtt az inter. érdemelt volna továbbjutást?

BruceWayne 2008.03.11. 23:27:47

kavics: a poolnak is kb 5 helyzete volt 180 perc alatt :-)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.03.11. 23:28:30

Csoncson: ugyanezert a dontoert szoritok en is:-)

szferi 2008.03.11. 23:29:20

Nerazzuri, azért az első félidő kiegyenlített volt, nem volt benne egy többgólos inter győzelem. csak halkan jegyzem meg, ha az inter rákapcsol a második félidőben, a pool is azt tette volna, nem hiszem hogy idegenben 2-0 után első perctől apait-anyait beleadnak. Giacinto, ez a válasz a te kommentedre is: kiállítás nélkül is a döntetlen lett volna a legvalószínűbb.

Szerintem nem volt ez rossz meccs (annyira), a roma-realnál többet mutatott mind a két csapat.

szferi 2008.03.11. 23:31:16

ezzel jól lemaradtam :)

argentin#21 2008.03.11. 23:31:47

kedves kavics30, amit a zarojelben irtal az maga a valasz a kerdesedre . egy santa internek ma eltortek a masik labat is a birok,eselyt nem adva az eredmeny visszaforditasara,ugyanis kb a 60 perctol valoszinu , h egy Vieira-Crespo csere lett volna,ami lehet valtoztatott volna a dolgokon.

kavics30 2008.03.11. 23:32:47

csöncsön, az angol bajnokságot szeretni, nem ugyanaz , mint mondjuk az angol válogatottnak szurkolni. szerintem.
igazad van, hogy külföldi edzők, meg sok külföldi...és??? az interben, a barcában a meghatározó emberek sem spanyolok vagy éppen olaszok. ettől még lehet mindkét csapatot, vagy a válogatottat szeretni nem?
a bl-ben 4 angol csapat van, ez tény. ők ráadásul szerintem hetente éles meccseket vívnak(lásd fa kupa) és gyakorlatilag az egyetlen nagy bajnokság, ahol még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa.
én nem istenítem az angol focit, de a PL tűnik a legjobb bajnokságot nekem az eredmények alapján.

BruceWayne 2008.03.11. 23:32:49

én meg azt mondom hogy Inter kispad nem=tanulópad, ide több kell, nyárra ide kell hozni José Mourinhot és kész.

iizi 2008.03.11. 23:33:22

Szferi: igazad van, a real semmit nem mutatott - nincs is mit... :)
A Romáról viszont már épp eleget írtál ahhoz, hogy abbahagyd!

BruceWayne 2008.03.11. 23:35:15

Roma azt mutatta ami a továbbjutáshoz kellett. kiváncsi vagyok kit kapnak, szerintem csak az arsenal és a Chelsea ellen lennének ők az esélytelenebbek...

kavics30 2008.03.11. 23:35:57

Nerazzuri éppen erre utalok...ők 5-ből, ha volt összesen annyi?:) 3-at bevartak...ezt nem éreztem az interen. tök mindegy, hogy hányan vannak a ziccert cruz és ibra is kihagyta. fele akkora helyzetet torres simán bevágott. ezért ment tovább a pool szerintem.

szferi 2008.03.11. 23:37:50

iizi!
A romát mindenki agyondícsérte az emberelőnyben, gyengén játszó real legyőzése után, most meg mindenki fanyalog h a pool megtette ugyanezt egy jóval többet mutató ellenféllel. Te nem így látod?

Ok, megértettem, ejtem a témát, örökre :)
Várjuk a sorsolást!

argentin#21 2008.03.11. 23:38:03

Inter coach Roberto Mancini has just confirmed that he will be stepping down as the coach of the club at the end of the season.

Full report to follow...

(goal.com)

BruceWayne 2008.03.11. 23:38:12

de csak 10 ember ellen :-)

kavics30 2008.03.11. 23:39:16

argentin21 lehet, hogy igazad van, de az inter a két meccsen nem mutatott semmit, amiért azt kellene gondolnom, hogy nekik kellett volna továbbmenni.
azt ugye magad sem gondolod, hogy az a bírók ki akarták szórni az intert. a mai kiállításnál nekem sárgának tűnt az eset, második, így kiállítás. (de sajnos nem láttam végig a meccset így csak arra hivatkozhatok, amit láttam)

argentin#21 2008.03.11. 23:40:13

mostmar csak az a kerdes,h Mourinho kitol kap nagyobb fizut: Barca, Real v Inter? (esetleg Milan)

kavics30 2008.03.11. 23:40:32

:) 10 ember ellen valóban nehezebb a ziccert beverni:)

argentin#21 2008.03.11. 23:43:31

En nem gondolom azt,h a birok ki akartak szorni az Intert, de nem tudom megerteni,hogy hogy lehet ennyire peches egy csapat,h egymasutan ketszer igy seggberugjak. Es van egy olyan dolog tudtom szerint,h a masodik sarganak az erosseget kicsit maskepp merik, ami ebben a ket esetben egyszersem tortent meg

BruceWayne 2008.03.11. 23:43:44

Carlo és Cipész marad a seggén

iizi 2008.03.11. 23:44:26

szferi: szerintem a Pool azt játszotta amit kellett. Ami tisztán látszott, hogy formán kivül van az Inter, valamint én személy szerint sajnáltam a kiállítást (nem a jogosságát firtatom) - így egy talán izgalmas végjáték maradt el.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.11. 23:46:21

Kavics30:

Azért a spanyol és olasz csapatoknak a gerince (az Intert kivéve) mégiscsak hazai, és mondjuk az argentin stílus nem áll olyan messze az olasztól, mint a spanyolé az angoltól.

Az angol bajnokságban az az undorító, hogy néhány dúsgazdag klub odavisz egy ottani játéktól teljesen idegen stílust, és így négy csapaton kívül senkinek semmi esélye. Egy angol klubtulajdonos ilyenkor inkább idejön a Fradihoz, mert ott semmi esélye eredményt elérni. Ennek az angol szemléletnek a csúcsa a Chelsea, amely ráadásul már önmagában is maga a dögunalom, vagyis még a külföldiek közül is az unalmasabbját viszi oda.

A Barcelona pl. Iniesta, Xavi vagy Puyol nélkül a szívét veszti el.

A tendencia az, hogy az angol válogatott egyre gyengébb lesz, a spanyol és az olasz egyre erősebb, hiszen az igazi angol futball (amely mégiscsak egy stílust jelent, és az FA-kupa miatta érdekes) teljesen lefojtódik, teljesen esélytelen a nagyokkal szemben.

Jó, ebbe most nyilván nagyon bele lehet kötni. Mégis azt érzem, hogy nézem a Poolt meg az Arsenalt, Chelsea-t, és... unom. A MU talán inkább kivétel.

kavics30 2008.03.11. 23:47:16

hát lehet, hogy van ilyen, de ezt bírói mérlegelésnek hívják és ez nem szerepel a szabálykönyvekben. ami sárga az sárga, ha első, ha második.
egyébként nagyon megértem és sajnálom az inter szurkeszeket...szar így kiesni, ha az én kedvencemmel történne ilyen, akkor engem is idegesítene az tuti (ezt diplomatikusan fogalmaztam)

argentin#21 2008.03.11. 23:49:57

ez van... mar hozzaszoktunk. vegulis mar csak az kene meglepjen ,ha tovabbjutunk.
de mar unalmas mondani,h majd jovoben mondjuk Mourinhoval.

kavics30 2008.03.11. 23:54:34

Csöncsön, igazad van, ami a pénzt illeti. messze a legtöbb pénz a PL-ben van, de ezeknek a csapatoknak hasonló a költségvetése a real, barca, inter, milan költségvetéséhez. az igazi különbség szerintem a top csapatok alatt kezdődik. csak a spanyoloknál, olaszoknál kevesebb a dúsgazdag csapat.
mint tudjuk pénzt csak pénzből lehet csinálni. a sok pénzen összevásárolt játékosokból alkotott ligáért sokkal többet fizet a tv pl. így ezeknek a csapatoknak lesznek komoly bevételei.
a válogatott ugye más kérdés...

anniehall 2008.03.11. 23:54:53

A Pool tényleg azt játszotta amit kellett, de összességében 4 félidőből kb. 2,5-en emberelőnyben játszottak, és ugye Materazzi kiállítása vicckategória. Ha nem csalták el, akkor a Pool egy rohadt nagy mázlista. Remélem kiesenek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.12. 00:03:13

Az azért különbség, hogy a Real, a Barca, az Inter és a Milan mégiscsak egy futballkultúrára építkezik, a Pool, a Chelsea és az Arsenal meg odaépít egy vadi újat. Csak a SZELLEM hiányzik belőlük. Én nem szeretem a Milant, de azt mindvégig érzem, hogy igen, ami ott zajlik, annak történelme, múltja, hagyománya van. Még a MU-nál is érzem ezt, bár azt sem szeretem. A mostani másik három nagy angol klub nekem egy felfújt lufi. Bárhol létezhetnének ilyen klubok. A Barcelona csak Barcelonában lehetséges. Ezért, hogy nekik szorítok, amíg csak lehet.

h492019 2008.03.12. 00:09:20

zt mire alapozod? a játékosállományra? a szurkolótáborra? mire?

kicsit olyan nesze semmi... jellegű a hsz-ed... max annyit tudok belőle leszűrni, hogy szereted az Intert és/vagy a Milánt és fáj hogy mindkettő kiesett...

egyébként előbbi nekem is, de ettől még nem irogatok hülyeségeket :)

kavics30 2008.03.12. 00:11:43

A Barcában egyet értünk:)
Wenger azért nem a spiccen lévőket vesz meg, igaz ha befutott világsztárt akarna, és az jönne, akkor a tulajok megvennék, mert lenne rá pénz. A MU is építkezik belülről, bár mintha a nagy öregek(Giggs, Scholes, Neville stb.) mellé mostanában kevésbé tudnának saját játékost letenni. és azért ők sem zidane, beckham, ronaldinnyo, ibrahimovics, sevcsenko kaliberű és értékű játékosokat vesznek meg.
marad a Chelsea...ravasz, fogós kérdés...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.12. 00:13:56

A játékukra.

Írtam már (egyébként többször is), hogy a Milant kifejezetten nem szeretem. De a játékuk teljesen eredeti, olasz. Ugyanez (mármint hogy angol stílusú lenne) a Liverpoolról nem mondható el. Ez egy hibrid csapat, mindenféle szellem nélkül.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.12. 00:17:14

csöncsön

atyavilág... bárhol létezhet olyan klub, mint a liverpool??? mint csapat, igazad van, ehhez elég beníteznek elköltözni, de mint klub?? jesszasz. szerintem olvass egy kicsit utána azoknak a hagyományoknak, aztán legközelebb jelentkezz a "három dolog"-ban!:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.12. 00:19:32

Ja bocs, habitang, csapatot akartam írni, természetesen.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.12. 00:23:14

ja, így már egy kicsit más:) de te azt írtad: "A mostani másik három nagy angol klub nekem egy felfújt lufi. Bárhol létezhetnének ilyen klubok."

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.12. 00:24:07

affene, hogy mindig megelőzöl:)

Romanista 2008.03.12. 00:24:13

Még hogy Mourinho?!

Héctor Cúper a Parmán keresztül oson a foson visszafelé Milánóba


:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.12. 00:24:44

Késő éjszaka van. Találni még jónéhány szóismétlést is. De a lényeget szerintem csak az nem érti, aki nem akarja. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.12. 00:29:02

Az elírásokról nem is beszélve...

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.12. 00:35:00

csöncsön

nem szóismétlésen, hanem a "klub" szón akadtam fenn, de már a kommentem előtte egyértelművé tetted, hogy miről beszélsz. én voltam lassú.:)

mook 2008.03.12. 01:01:05

Nerazzurri, valóban hármasokat nyom proli alsóházi angol csapatoknak, de középszar olaszoknak is rúg legalább egyet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.12. 01:11:07

Én is ki lennék, ha Inter szurkesz lennék, de ha ezt a "csalást" észrevettétek, akkor azt is kiszúrhatnátok, hogy bajnokságban meg nagyon sok kedvező itéletet kaptatok fontos momentumokban (ej, de diplomatikusan fogalmaztam).

Szferi, lassan hozzászokom a Roma fóbiádhoz - jó étvágyat hozzá. Igaz, mi nem vagyunk, Madrid, Barca vagy ManU, nekünk már ez is nagy siker. Elfogultságomban viszont azt mondom , hogy senki ellen sem lennénk esélytelenek, sőt a hét csapat többsége ellen a mi esélyeink jobbak. Nem bánnám, ha a 'Poolt kapnánk, az egy jó lehetőség lenne visszavágni '84-ért (hogy szopna lovat Bruce Grobbelar). Végül egy Roma-Barca döntővel én is kiegyeznék, római győzelemmel persze.

szferi 2008.03.12. 08:29:42

Nincs fóbiám, cssak kompenzálom a roma körül lebegő rózsaszín felhőket, bár lassan már én is hozzászokom. Konkrétan hét csapatból három ellen van esélyetek, és remélem a poolt kapjátok. Én már akkor fellélegeztem, mikor megtudtam hogy az inter lesz az ellenfelünk, ezt írtam is, vissza lehet keresni. Most a romát szeretném, hasonló megfontolásból, várhatóan hasonló eredmény miatt.

Egyébként csak az zavar, h nem tudjátok elismerni ha szarul játszik a csapatotok. Vannak nagyszerű meccseik tény, de nem mind az. sőt. Minden jót!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.12. 12:23:18

szferi, ha most a Madrid elleni meccsünkre gondolsz, nem kell semmit elismerni, te így láttad, én meg úgy. Egy meccs kódolása nagyon szubjektív dolog, van benne elfogultság, nem is kis kicsi, számít a habitus, meg az ízlés is, de még attól is függ milyen klubnak szurkolsz (álandóan nyerő, följövőben lévő, kiesés ellen harcoló, német, angol, olasz, spanyol stb.). Lásd a bajnoki cím kapujában sírdogáló madridistákat. De az se mindegy melyik csapatot nézed többet, ha valamelyiket látod hétről-hétre, nem itéled meg egy meccs alapján, de ha valamelyiket egy évben kétszer látod, akkor 7-1-ezel vadul. Te azt mondod 'Pool szurkeszként örülnél a Rómának, én viszont azt mondom, hogy abban a párharcban a farkasok esélyesebbek a vörösöknél. Rezüméként egy általam gyakran citált Puhl Sanyi klasszikus: "Ettül szép ez a játék.".
süti beállítások módosítása