Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Francesco Totti IQ- és Futballkvíz

2008.02.22. 12:00 nou san trafford

Azaz David Beckham IQ- és Futballkvíz Light. A kvíz annyiban feltétlenül rendhagyó, hogy kifejezetten a mai napra készült, ezen kívül nem igényel egyik kérdés sem órákig tartó guglizást, mégis illik talán annyiban az eddigi tesztek sorába, hogy így is van köztük rengeteg olyan érdekesség, ami talán sokatoknak újdonság lesz! Tehát a szabályok ismertek, bandázni lehet a kommentek között, de aki tippelget, azt lekötözzük a REAC-Tatabányán a nézőtérre. A megfejtéseket továbbra is a benitonstATyahooDOTcom címre várjuk ma este 8-ig, a győztes pedig az lesz, aki nyer. És a többiek. Jó mulatást!

1. Volt nemrég egy BL-szezon, melynek egyenes kieséses szakaszában sikerült összesorsolni a két legnagyobb esélyest – akik ráadásul egy évvel korábban is meg kellett, hogy vívjanak egymással a döntő felé vezető úton (ahova egyébként egyikük sem ért el). A Február 22-én lejátszott első meccs igazából el is döntötte a párharcot, a győztes pedig meg sem állt a csúcsig. Kik ők?

2. Kezdetnek stílszerűen egy játékost keresünk, aki Brazíliában látta meg napvilágot, méghozzá pont ma 35 éve. A Sao Paolóban a fél világ esdekelt a kegyeiért, ő azonban végül ugyan egy erős bajnokságba, de annak egy nem különösebben meghatározó csapatába szerződött. Később játszott Skóciában és Spanyolországban is, és bár nem tudta mindenhol a legjobbját nyújtani, mégis meleg szívvel emlékeznek meg róla a szurkolók, bárhol járt. Jelenleg levezetget délen. Ki ő?

3. Tavaly, véletlenül pont február 22-én történt, hogy egy olasz kiscsapat (amelyről nemrég posztoltunk is) megütközött egy spanyol kiscsapattal, mely aztán bebizonyította, hogy pancho kolléga nem nyúlt mellé, amikor a spanyol kiscsapatok legendássá formálódó népmesei figurájának emléket állított. De kik ők és mi lett a meccs?

4. Szintén ezen a késő téli napon esett meg, hogy a Juventus egy az Ajax kötelékében szolgálatot teljesítő, kelet-európai gyökerekkel rendelkező játékosra vetette ki a hálóját. Kicsoda ő és hol játszott az Ajax előtt?

5. Ezen a napon történt 2006-ban, hogy a FIFA bejelentette, az olaszok új megoldást találtak a korábban kizárólag chippel megoldhatónak vélt bent volt-nem volt bent kérdéskör eldöntésére, melyet a márciusi kongresszuson fognak megvitatni. Mi is volt ez a módszer?

6. Méghogy a Newcastle szar csapat, kérem szépen. Már hogy lenne, hiszen nem is volt olyan régen, hogy bizony európai klubtrófeát nyertek – melyet ki sem találnátok, melyik napon adtak át nekik! Igen, február 22-én vették át ezt a bizonyost, ami mi is volt? És korábban mikor is nyertek utoljára bármit?

7. Tavaly az UEFA kupában (csak nem február 22-én?) összecsapott két olyan csapat, mely egy évvel korábban, ugyanebben a kiírásban szintén legalább az elődöntőig jutott. Sőt, mivel szülinapunk van, eláruljuk, hogy… (nem, nem áruljuk el!). Szóval kik ők?

8. Rettenetes körbeveréseknek köszönhetően Kolumbia jutott tovább a Szovjetunió mögött a B csoportból, pedig mindössze két pontot szerzett, gólkülönbsége pedig 3-4 volt – amit elsősorban annak köszönhetett, hogy (igen, február 22-én) 3-1-re kikapott a csoportgyőztestől. Hol is történt mindez?

9. A Németországban esedékes világbajnokság előtt járunk, a selejtezők első körében. Február 22. van, nagy napra készülnek a British Virgin Islands játékosai, hiszen nem kisebb játékerőt képviselő ország válogatottja érkezik hozzájuk, mint St. Lucia nemzeti tizenegye. Mi lett a mérkőzés végeredménye?

10. És boldog 68. születésnapot neked, aki vagy minden idők egyik legnagyobb skót labdarúgója, tizenhat évesen már gólt szereztél az első osztályban, és még húsz sem voltál, amikor rekordösszegért vitt el a Manchester City. Játszottál Olaszországban is, majd visszatértél és a város másik csapatával letaroltad a világot, míg aztán 1964-ben a Fifa Év Játékosának is megválasztottak. Ki is vagy TE?

11 komment

Címkék: videó kvíz szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9349602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rezgrof 2008.02.22. 12:24:01

'aki tippelget, a lekötözzük a REAC-Tatabányán a nézőtérre ' :DDD

_benito, you sick bastard

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.02.22. 12:31:48

Az elején belelkesültem, hogy a nagy részét talán ismerni fogom. A harmadik kérdés magasságában lefagyott a mosoly az arcomról :D

kukonyalori 2008.02.22. 12:53:40

Természetesen tudom az összes választ, ezért nem is játszom. Megadom a lehetőséget neketek. Reac-Tatabányát meg szívesen megnézném. Már nem az egetverő színvonal miatt. De imásoma nyugdíjas harcore beszólásait. A legszebbet 4-5 éve egy magyar-macedónon hallottam a megyerin. Hogyazongya, azt a hurka bitorló tréningnadrágos tolvaj kurvaanyádat!!! Hát nem gyönyörű. Meg azt is szeretem, hogy ezek a öregek fiatalkorukban mind legálábbis Pele szintű játékosok voltak. Hiába, blasz 1-ben játszottak.

winston01 2008.02.22. 13:52:35

Hm, a Wikipédiában nem egészen ugyanezek az adatok vannak a 10. válaszról.

drdugo 2008.02.22. 13:54:34

A másodiknál majdnem beírtam, hogy gondoljátok át még egyszer azt a skót bajnokságot.
Nem gondoltam volna hogy játszott ott valaha válogatott brazil, pedig tényleg:D

the real 2008.02.22. 14:30:22

Az a 10. kérdés tényleg nem túl tökéletes, mert FIFA Év játékosa cím még nem volt akkor. Másrészt elmúlt 20, amikor elvitte a City. De gondolom, attól még mindenki tudja, kiről van szó.

sleepy 2008.02.22. 14:42:05

a 2. pont alattival kb egy honapja raztam kezet, ahogy szembejott az utcan bibibubibabibaaa :D:D:D

crouchy 2008.02.22. 18:32:21

a győztes pedig az lesz aki nyer:)

szbszig 2008.02.22. 18:46:28

Győzelem, Totti-kvíz!!! :D

Mellesleg valóban sokkal könnyebb a szokásosnál. Konkrétan vannak olyan kérdések, amire kapásból tudom a választ, Wikipedia és Google nélkül. :)

Dzsúd Horse 2008.02.22. 19:56:36

hát aki a 8-9et tudja fejből az nem ember.... St. Luciai lakos :D

halalosiram 2008.02.23. 12:33:32

Nemhiába Totti-kvíz... Gondolom azért nem Beckham-kvíz, mert Totti elég butuska privátban, ez meg egy könnyebb, szülinapi kvíz... Index is megírta 1-2 éve, hogy Totti benzinkutas lett volna, ha nem focista...
süti beállítások módosítása