Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 23. forduló

2008.02.08. 13:29 pancho_sanza

A csapatok nagyobbik része ázottan fejezte be az előző fordulót, amelyben a király verhetetlen mivoltára cáfolt rá az újonc Almería, így mutatva példát a Real Madrid árnyékában bukdácsoló bajnoki mezőnynek. A mostani fordulóban derül ki, hogy az andalúz kiscsapat tette ragadós lesz-e, azonban a listavezető mostani ellenfelére tekintve, erre nem sok esély kínálkozik. Ugyanakkor a hátránya csökkentése miatt örömmámorban úszó Barcelona Sevillába készül, és bár tudjuk, hogy a katalánok mindenhol győzni szeretnének, valószínűleg kellemetlen élményekkel gazdagabban érkeznek majd haza. A dobogóért harcoló három klub közül a legjobb helyzetben lévő Espanyol erősítheti meg pozícióját, míg a Villarreal és az Atlético is idegenben próbálja meg tartani a lépést. Ronald Koeman a valenciai szurkolók előtt vizsgázik, míg a Deportivo a végletek csapatává válhat. Hátul megy a lökdösődés, de előreláthatólag nem változik a sorrend. Esni fog 26 gól és az Eb felkészülés jegyében elkezdtük figyelni a Plasil játékát. Tovább után részletek:

Sevilla – Barcelona 2-0
Az embertelen körülmények között hat pontra redukált hátrány következtében egy kicsivel mosolygósabb hangulatban készültek a barcelonai játékosok a héten. Természetesen a felhőtlen boldogság állapotába néha belerondított a szakvezetők elkomoruló arca, amikor a hétvégi bajnokira gondoltak, attól függetlenül, hogy alig egy hónappal ezelőtt a kupában a Sevilla testén verekedte tovább magát a katalán óriás. Igaz nyerni akkor sem sikerült, pedig az andalúzok mindent bevetettek a minél kisebb erőkifejtés érdekében. Most viszont egyértelműen a győzelem a céljuk. Meg is lesz az.

Espanyol – Recreativo 2-0
Idegenbeli győzelmével visszatért a helyes útra a katalán gárda, míg a Huelva hazai pályán szenvedett vereséget a Sevillától. Önmagában már ez a két esemény is a hazai győzelem esélyét növeli, azonban mindezeken túl is jobb csapat az Espanyol. Ezen az sem változtat, hogy Tamudo csak lélekben van társaival, ugyanis a gyenge támadófutball diadalaként tartanánk számon egy esetleges pontszerzést a vendégek részéről.

Valencia – Betis 2-0
A múlt heti Valencia jobb volt, mint az év elején látott, minden mérkőzésén 2-1-et elérő csapat. Nem tudjuk, hogy a győzelem az eső, vagy Ronald Koeman érdeme volt, de igazából mindegy is, hiszen ezúttal a Mestalla közönségének is be kell mutatni, hogy mire számíthatnak csapatuktól a közeljövőben. Valószínűleg a pontvesztés nem fér bele az elképzelésekbe. Különösen a Betis ellen, amelyik saját közönsége előtt feküdt le a szárnyaló repülgető Depor előtt.

Real Madrid – Valladolid 3-1
A Valladolid nem arról híres, hogy megijed a fővárosban, ráadásul az öt csapat egyike, amelyik pontot rabolt a Real Madridtól, de erős meglepetés kategóriába tartozna, ha ezt a bravúrt megismételné a Santiago Bernabéu közönsége előtt is. Különösen mert a blancók az idény egyik legkellemetlenebb pofonjába szaladtak bele. Ráadásul a füles méretét csökkentendő, még a kezüket sem emelték fel Negredoék ellen, így erős bizonyítási vággyal szívükben léphetnek pályára, miközben fél szemmel Sevilla felé tekingetnek, hogy mekkora lesz az előnyük a forduló végén.

Racing – Atlético 1-1
Nem tudjuk, hogy melyik a kellemetlenebb egy európai kupára vágyó csapat számára: hazai pályán nem bírni a Murciával, vagy a Levanténél pontokat hagyni. Valószínűleg mindkettő elég komoly törést okozott a játékosok lelkivilágában, ezért aztán meglepetés lenne, ha nem két óvatos csapat lépne pályára, a biztos pontszerzés reményében. Ennek megfelelően a tippünk gólnélküli döntetlen lenne, de rendszeres olvasóink már tudják, hogy mi soha nem írunk La Liga beharangban 0-0-át vastagon. Pedig csipkedhetnék magukat a csapatok, mert a Sevilla egy gyorsvonat sebességével közeledik, ráadásul Luis Fabiano sem a sztrájkolós cipőjében vezeti a motorvonatot góllövőlistát.

Osasuna – Zaragoza 1-1
Amennyiben az Osasuna a pamplónai bikák lendületével próbálná levezetni a Barcelonában felgyülemlett dühét Militóékon, azt mondanánk, simán hozza a mérkőzést, azonban nem érezzük a mindent átütő lelkesedést Plasilékon, így marad az igazságos döntetlen, amivel egyik csapat sem jár igazán jól, s ha ezt időben felismerik, még egy jó mérkőzés is kikerekedhet ebből.

Athletic – Levante 2-0
Pedig nagyon kéne a pont a Levantének, hogy érdemben beszélhessenek bennmaradási esélyekről Valencia kisebbik csapata környékén. A szomorú hírünk az, hogy az Athletic sem az európai kupaindulásért száll harcba, hanem a kiesőzóna elkerülésért, s az ilyen jellegű tét mindig doppingol egy csapatot. Persze a kerékpárosok felfuttatásáról híres Fuentes doktor biztosan jobb hatással lenne a hazaiakra, de a baszkok kizárólag hiúságból is behúzzák ezt a győzelmet, így a Levante ellen elért hat pontjukat  is a mérleg bennmaradást jelentő serpenyőjébe helyezve.

Murcia – Villarreal 1-2
Már nekünk ciki, hogy a Villarreal szerencsétlenkedései ellenére nem tud leszakadni a dobogóra. Ebben persze a konkurencia is bűnös, azonban két- vagy hárommérkőzésenként illene nyernie a vendégeknek, így elhitetve velünk, hogy valójában jó csapat az övék. Persze lehet, hogy az, csak az igazán naggyá váláshoz minden Murcia szintű csapatot meg kellene verniük.

Mallorca – Almería 2-2
Olyankor szokott nyerni a Mallorca, amikor döntetlenre adjuk a mérkőzését, s ha ez kell nekik, akkor tőlünk megkapják a kellő segítséget. Többszöri csalódásunkat is hajlandóak vagyunk asztal alá söpörni, ha a szigetlakók az ősszel mutatott 4-2-es eredményekkel teletűzdelt mérkőzéseiket felelevenítő játékkal rukkolnak elő. Valószínűleg legalább ennyi kellene a Real Madrid skalpjával érkező vendégek elleni pontszerzéshez.

Deportivo - Getafe 2-1
Ez egy olyan találkozó lesz, amelyen a Deportivo elfeledtetheti velünk minden futball ellen elkövetett bűnét, a gól- és pontképtelenségét, a kiesőzónában eltöltött huzamosabb időt és kilátástalan játékát.  Ugyanis ez lenne a harmadik győzelme zsinórban, ami tiszteletet parancsolhat egy olyan bajnokságban, ahol ilyen bravúrra csak elvétve képesek a hátsó régiók képviselői. Nem is lesz ezzel probléma, mert a Getafén idén először láttuk a háromfrontos küzdelemmel járó mérkőzésdömping fáradtságát. 

92 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr30329890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2008.02.08. 11:26:42

elveretnétek a Barcát, szépek vagytok :-D
ha akar még valamit a csapat a bajnokságért akkor most összeszedi magát és nyer, mert ellenkező esetben (még egy X-el is) valószínüleg végleg elúszott... szóval én nem fogadnék még kis összegben se hazai győzelemre. viszont a depor és az athletic esélyes, de az atletico soha többé nem teszek(hányszor mondtam már ezt), amit múlt héten a végén leműveltek...pedig kaptak az egyenlítésre jó pár esélyt...

BruceWayne 2008.02.08. 11:28:06

vagyis a győztes gól megszerzésére az atletico, amit aztán maxi ahelyett hogy az 5-ösről bepaszolta volna, inkább kibombázta a 22. sorba

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.08. 12:58:30

Te nem változol, pancho :D

CS0ki 2008.02.08. 13:00:30

"ha akar még valamit a csapat a bajnokságért akkor most összeszedi magát és nyer"

Azért ez nem csak akarat kérdése! :) Vagy pár korábbi meccsen nem akart nyerni? Én is jónak érzem a Sevillát egy x-re legalább. Nagyon sok a hiányzója a Barcának, A Sevilla durva stílusa meg nem fekszik a Barcelonának.
Egyébként meg nem hinném, hogy ettől a meccstől függne a bajnoki cím...
A madrid remélem megmutatja, hogy csak kisiklás volt a múltkori meccs, kiváncsi vagyok a sok hiányzót hogy tudjuk pótolni, nem lesz a megszokott csatárkettős.( tehát a jobb játék adott, csak az eredményesség kérdéses...)

kroos 2008.02.08. 13:01:40

aha mint a Zaragosa,vagy a Levante ellen.

Leito 2008.02.08. 13:31:40

@ nerazzuri
nekem éppenséggel elég sok zsetonom van a sevillán:) kanuté+keita visszajött, luis fabiano kettesével rúgja a gólokat; yaya touré pedig úgy hiányzik a barcának mint egy falat kenyér! Nem lehet folyamatosan a tiniktől várni, hogy hozzák a meccseket(bojan, dos santos stb.) És hogy magamat idézzem:
Rejkárd meg egy vicc. Méghozzá elég szar.

mickeyknox 2008.02.08. 13:52:32

yaya már nem fog hiányozni :-)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.08. 13:55:16

játszanak a bronzéremért is
a legjobb négy között vagyunk :-)

Leito 2008.02.08. 14:28:17

@ mickeyknox
engem is megkavart a bronzmeccs. széles vigyorral az arcomon néztem a Ghána-Kamerunt, mondván nem baj, hogy kiesett Ghána, legalább Essien ott lehet a 'pool ellen... Erre itt ez a kurva bronzmeccs!

papercut 2008.02.08. 14:44:42

Yaya még hiányozni fog, mert hátra van a bronzmeccs az Afrika kupán.

krysal 2008.02.08. 14:57:03

Jól esik látni, hogy a lendületbe jövő Sevillához látogat a Barca, viszont még ha ki is kap, szerintem "csak" 1pont lesz a növekedés...

Miért? Lássuk: Elnézve az Almeria elleni töketlenkedést, plusz megspékelve néhány sérülttel (legfontosabb láncszem: Nistelrooy), nem látom most a három gólt a Madridban. Pláne, hogy a Valladolid is olyan "Almeriás focit" fog bemutatni a Bernabeuban - kaparnak, rúgnak, vágnak, csípnek, harapnak - és kontráznak, merthogy abban jók. Raúlból (én még mindíg) kinézek egy gólt (akkoris), de ki lesz az, aki támogatja? Hiányozni fognak (vélhetően) Guti ütempasszai, a védelem sem túl stabil (az Égiek mentsenek meg Salgadótól...), Diarra jelenleg a vicc kategória felé sorolja magát, Robinhonak ha nincs területe, eltűnik, mint fing a szélben... Folytassam?

Szerintem igazságos döntetlen. De NE legyen igazam.

IronRock 2008.02.08. 15:02:28

A Sevilla jön föl, mint húsgombóc az ötödik pálesz után. El fogják kapni a Barcát, és szerintem később még a Real-t is. Nem játszanak még olyan látványosan mint tavaly, de eredményesek és hatékonyak. Barca meg még mindig szenved, Eto'o és Toure nélkül nehéz lesz. Jó lenne hinni hogy Real elveri a Valladolid-ot, de én ebben annyira nem bízom...franc tudja miért, ne legyen igazam, de döntetlennek látom....

CS0ki 2008.02.08. 15:24:06

"Elnézve az Almeria elleni töketlenkedést, plusz megspékelve néhány sérülttel (legfontosabb láncszem: Nistelrooy), nem látom most a három gólt a Madridban."

Nem is kell 3, elé lesz kettő is! ;) Azért idegenben nem csak a Barcelona tud bénázni
Otthon eddig szinte minden meccsen az volt az érzésem, hogy annyi gólt mindig rúgnak, hogy legalább eggyel több legyen, mint az ellenfélnek. A stílusuk nem ízlik nekünk az biztos, de ha ilyen meccseket nem hozunk, akkor nem tudom mi lesz...

"Hiányozni fognak (vélhetően) Guti ütempasszai, a védelem sem túl stabil (az Égiek mentsenek meg Salgadótól...), Diarra jelenleg a vicc kategória felé sorolja magát, "

Guti, Gago elméletileg összeszedik magukat vasárnap, tehát két gond megoldódott. salgado már neccesebb lesz, de talán belefér az ő játéka is.

"Robinhonak ha nincs területe, eltűnik, mint fing a szélben..."

??
Szép nagy a Bernabeu gyepe, van ott hely! :P
Robinho megoldja amit kell. Igazából benne lehet bízni leginkább a mostani csapatból...

mickeyknox 2008.02.08. 15:50:16

:-)
"Kevin Keegan, az együttes menedzsere szeretné leigazolni a Barcelona támadóját, Thierry Henryt."
végülis, azt hiszem nincs egyedül..

IronRock 2008.02.08. 23:07:54

Ja, Ramos meg szerette volna Casillas-t leigazolni a Tottenham-hez. Én meg szeretnék toronyórát láccal, aranyból. Keegan miért is nem Drogba-ra hajt? Az biztos hogy az idény végén távozik a Chelsea-től, és van olyan jó csatár mint Henry...

Woland 2008.02.09. 01:10:16

Hello IronRock!

ezt a Ramos-Casillas kacsát még nem hallottam! de nagyon jó : ) - SkySportNews lehozta két hete hogy Puyol készül a Tottenhambe, na attól is lefordultam a székről!

amit spanyol ligával és kapuskérdéssel kapcsolatban rebesgetnek régóta az az hogy Ramos Ustari-t akarja elhozni Észak-Londonba a Getafétől. (Na, meg Amelia-t is hallottam a Livornótól de az más náció:)

kroos 2008.02.09. 08:17:34

Ramos mevette Gilberto-t s Hertábaol,Ugy hogy van ,Lee,Asou-Ekotto,Bale.Ehhez képesz Hutton játszot balhátvédet legutobb.Miért nem inkább egy kapust veszenk?Most költhet Ramos és ez nem áll jol neki.

kroos 2008.02.09. 08:29:55

Habár ha azt nézzük hogy Madridban is ott van a z x millios Drenthe,Marcelo, és mégis M.Torres játszik,akkor Ramos se menthetetlen.

nasteey 2008.02.09. 10:45:34

Azért, mert miután megvették őket utánna jöttek rá, hogy egyik sem védő. :) Vagyis védők, csak védekezni nem tudnak. Pedig Drenthe utánpótlásban nagyon jó balbekk volt.

halareaal 2008.02.09. 14:09:12

Marcelo sokkal többet játszott ebben a szezonban, mit Miguel Torres, balhátvédként meg főleg. csak pár meccse nem játszik, asszem kisebb sérülése volt, és még nem tudott visszakerülni.

kroos 2008.02.09. 14:25:13

Nincs semmi baja Marcelo-nak,egyszerüen Torres megbizhatobb nála ennyi.Viszont Drenthe többet érdemelne.

CS0ki 2008.02.09. 18:07:18

"Nincs semmi baja Marcelo-nak,egyszerüen Torres megbizhatobb nála ennyi."

Marcelo sérült volt...
De egyébként is kikerült a csapatból, Levante ellen harmatgyenge volt, meg előtt is is egyre többet bénázott. Fiatal még. De jó játékos lesz, csak még sokat kell fejlődnie, főleg fejben.(abban már nem hiszek, hogy "legendás" balhátvéd lesz, Carlos utódja, mint ahogy azt sokan várják.)
Drenthe többet érdemelne, de ő is fiatal még. Fog ő még kezdő lenni később! De nem hátvédként, mert az nem megy neki...

halareaal 2008.02.09. 18:32:46

hát sztem Marcelo sokkal jobb játékos, mint Miguel Torres, de végülis ez megítélés kérdése. egy Realnak támadófocit kell forszíroznia, erre Marcelo a legalkalmasabb balhátvéd a keretben. amugy meg pár meccs és visszakerül a keretbe, lehet volt pár rossz meccse, de a Torres- Salgado védőpárossal a madrid játéka elég gyatra volt eddig, igaz ez persze nem csak az ő bűnük.

kroos 2008.02.09. 20:34:25

Mikor Torres kezdett,Marcelo ott ült a padon és nem volt sérült ugyanugy ahogy Drenthe.Nem kell megint megmagyarázni hogy a Reál megteheti hogy 10 milliokért vesz 4 számu balhátvédet.Amugy az origon ma jött ki egy cikk a cime játékostemetö(madridista van benne böven).Nem baj.Csak van néhány ember akit nem kellet volna tönkretenni,pl,Reyes,Emerson,Owen.És ez a névsor csak bövülni fog,mégpedig ugy hogy:Drenthe,Saviola,Soldado........

kroos 2008.02.09. 20:37:20

Még annyit hogy a világon egyedül álló hogy egy olyan játékos keres 4,5 millio eurot aki kölcsön van adva.És ezt a pénzt a Madrid fizeti.Mert belefér.
CASSANO!!!!!!!!!!!!!!!!!

CS0ki 2008.02.09. 21:20:55

"Mikor Torres kezdett,Marcelo ott ült a padon és nem volt sérült ugyanugy ahogy Drenthe.Nem kell megint megmagyarázni hogy a Reál megteheti hogy 10 milliokért vesz 4 számu balhátvédet."

(Téged nagyon megbánthatott a Madrid valamivel! :D )

Egyébként Marcelo max 3. számú balhátvéd! ;) De igazából második számú volt az idény nagy részében.
(De 1-2 meccsel ezelőtt tényleg megsérült az egyik edzésen.)

"Csak van néhány ember akit nem kellet volna tönkretenni,pl,Reyes,Emerson,Owen."

Reyes?? Már nem kellett az Arsenálnak sem, Madridban sem tett sokat(aki azt terjeszti, hogy ő nyerte meg a bajnokságot a Madridnak, az...), átment Atleticohoz 1 év után, ahol minden meccsen csak 3 kérdés van: Mikor cserélik be, hányadik percben kap sárgát, vajon azon a meccsen is kiállítják-e...
Emerson? :) 30 éves volt, amikor idejött, követte az edzőjét. Játszott egy jót, keresett pár millát, nyert egy címet, majd elment az edzője, ő meg visszament Olaszországba. Ezzel lett eltemetve?
Owen-t szerettem, sajnáltam,amikor eladták. Sajnos csak 1 évet volt itt, ráadásul pont akkor, amikor a világ akkori legjobb csatára is itt volt. Mellette nem fért el. Azóta meg sajnos folyton sérült. :( de nem hinném, hogy a madridi levegő miatt sérül le 2 évvel később is)
Saviola átült egyik padról a másikra, ő választotta, tudta, hogy ez lesz...
Soldadot el kellett volna már adni. Sose lesz kezdő.
Drenthe még nagyon fiatal. Jobb lett volna kölcsönadni erre a szezonra, Robinho elfoglalta a baloldalt. De majd kiderül, hogy mi lesz később, lesz-e helye.
Eleve ez a tönkretevés...Nem kötelező a Reálban menni tudtommal! Nem hinném, hogy a reál edzők eltörik a játékosok lábát, vagy éjszakánként agymosást végeznek a játékosokon, hogy felejtsenek el mindent a focitudásukból! :S

"Még annyit hogy a világon egyedül álló hogy egy olyan játékos keres 4,5 millio eurot aki kölcsön van adva.És ezt a pénzt a Madrid fizeti.Mert belefér.
CASSANO!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Mi a francnak kellett megvenni azt az embert, fogalmam sincs. De asszem a fiztése egy részét a Samdoria fizeti. Meg talán már megegyeztek az eladásában.

Szóval elárulod mivel bántott meg Téged ennyire a Reál? :)

halareaal 2008.02.10. 00:05:34

barnetta: sokszor megesik, ha vki visszatér a sérülésből, nem rögtön kezdő. de ha igazad is lenne, az max 1-2 meccs volt, ha néztél volna real-meccseket tudnád, h Marcelo az első számú balhátvéd, ő játszott a legtöbbet. akiket felsoroltál, őket pedig nem a real tette tönkre, 1xüen nem voltak elég jók, vagy rossz formát produkáltak a csapatban. Saviola története meg eleve a Barcával kezdődik ugye... Reyesnek a mostani csapatba esélye se lenne bekerülni, Emerson pedig kiöregedett, nézd meg hogy és mennyit játszik a Milanban. Drenthe vállalta, h ideszerződik cserének (azt gondolom nem gondolta komolyan, h alapember lesz), egyébként azért kapott ő is lehetőséget, de ha olyan tehetség lenne, mint pl Robinho, akkor beférne, így nem. Soldadoval kapcsolatban még va is némi igazad, bár ő real-nevelés, ugyh még mindig messze többet köszönhet a realnak, mint amennyit ártottak neki. (egyébként ha nagyon akart volna, sztem 9 milláért elengedik a Benficába)
Cassano meg 1 vicc

halareaal 2008.02.10. 00:09:04

egyébéként meg a mai barca meccs hihetetlen volt, kedvencem h még volt képe azt mondani a kommentátornak, igazságos döntetlen született... főleg így, h a 2. félidőre a bíró is gránátvörös-kék mezt öltött...

CS0ki 2008.02.10. 00:35:50

"ha néztél volna real-meccseket tudnád, h Marcelo az első számú balhátvéd, ő játszott a legtöbbet. "

Hááát, azért Te is utánanézhetnél! :) Az elsőszámú bal hátvédünk Heinze, csak állandóan sérült volt vagy belső védőt kellett játszania.

"de ha olyan tehetség lenne, mint pl Robinho, akkor beférne, így nem. "

Elég nagy tehetség Drenthe, csak nincs játszatva. Első 2 évében Robinho se nagyon villogott azért...Kell még 1-2 év Drenthének, csak kérséses, hogy hova fog beférni! :(

Sevillát meg nem értem...Ha tudtak úgy focizni, mint az első félidőben, akkor mi volt a másodikban? Vagy a Barca nem akart az elsőben? :S

gibson 2008.02.10. 01:49:26

CS0ki-nak van igaza. Reyes, Emerson - említésre sem méltóak. Own, na, őt én is nagyon szeret(t)em, volt szerencsém élőben is látni őt a bizonyos 4:2-es el klásszíkón, nagyot játszott, de abba a Madridba csak cserének volt jó. Ezt neki is tudnia kellett volna, amikor odaigazol, ugyanúgy, mint Saviolának is. Tudom én, hogy a nagy játékosoknak hatalmas egójuk van, de akkor is, nehogy már a Real Madrid legyen a hibás, hogy valaki nem kap elég lehetőséget... Csak emlékeztetőnek, a huszadik század egyik (ha nem a) legnagyobb csapatáról beszélünk, arról a klubról, amelyik megengedheti magának, hogy egy Capellót kétszer (!) elzavarjon az edzői posztról, csak azért, mert nem játszik a csapat elég látványosan.
Ha meg játékostemető, akkor sokkal inkább Inter... :)

MAti 2008.02.10. 01:51:05

A Sevilla kb. 60 percig nagyot játszott, oktatták a Barcelonat... aztán abbahagyták.
A Barca meg némi szerencsével behúzott egy X-et, amit így utólag nézve sajnos meg is érdemeltek. :(
Pedig szerettem volna, ha Sevilla-ban marad az a 3 pont...
Xavi megint nagyon jó volt viszont. Én ahány Barca meccset látok, ott mindig remekül játszik.

IronRock 2008.02.10. 02:10:22

Hát, ha a Real-t említjük mint játékostemetőt ami nem igaz, mostanában az Interre se igaz ez. Samuel Real-ból ment oda, és ismét egy megbízható középhátvéd lett. Cambiasso a világ egyik legjobb védekező középpályásává nőtte ki magát az Interben, Real-ban csak csere volt. Figo - sérüléséig - újra képes volt néha régi önmagát idézni, és sokkal nagyobb alázattal játszott mint a Real-ban. Solari sajnos nem játszik Inter-ben eleget, pedig a Real-ban nem egyszer fontos meccseket döntött el, azonban - franc tudja miért - mégse bíztak benne. Nem ez volt a madridi menedzsment és a sportigazgatóként elmeroggyant Mijatovics első és utolsó ballépése. Owen leigazolása megint csak a megalomániának szólt, de becsületére legyen mondva amikor játszott, nem vallott szégyent és gólokat is lótt. Sajnálom hogy ilyen kevés idő jutott neki, ő meg tudta volna állni a helyét a spanyol bajnokságban is. Cassano ismét a megalománia mintapéldája, most meg amint hazatért, Samp-ban milyen jó...
És akkor említhetnénk a baromi sérülékeny, frissen és drága pénzen igazolt védőket, mellettük Robbent, Saviola-t, stb....
A Real-ban nem Schus
terrel meg nem is a játékosokkal van a legnagyobb gond, hanem sportigazgatói poszttól felfelé kéne mindenkit kivágni, aki nem a Real sikerét hanem a saját pénztárcája sikerét akarja....

kroos 2008.02.10. 09:20:43

IronRock:Egyetértek,Mijatovic egy pöcs.De ha egy csapat megveszi,Heinze,Drenthe,Marcelo,+Torres ebböl egyenesen következik hogy ezekböl 2 ember csak a padon fog ülni.És aztán már eltörnek és nem fognak komoly csapatban játszani max. az interben.
Emerson-nal és reyes-sel kapcsolatban tévednek elég sokan.Emerson utolso Juvés évében Vieira-val a legjobb szürökettöst alkotta,a posztján az egyik legjobb volt.És nem ,,öregemberként"ment Madridba.
És a legnagyobb butaság hogy reyes már nem kellet az Arsenal-nak.Ugy látom senki nem emlékszik hogyan játszott akkor Reyes,de elég lehet ha csak a statisztikáját megnézzük.És higgyétek el,Cassano 4,5 millio-ját a Reál fizeti.

kroos 2008.02.10. 09:32:55

Csoki a kedvedért leirom röviden mivel bántott meg a Reál.Nem hiszem el hogy Samuel,Emerson,Reyes,Cassano,Cannavaro, stb....pont felejtenek el futbalozni mikor Madridba igazolnak.A felelötle igazolással tönkretesznek embereket.És nem is lesz másként amig minden évben több mint 100 millio-t költenek.Egyszerüen egy marketing alapuló társaságról van ezt el tudom fogadni.De azt nem hogy :egy rövid példa:Mikor Morientest kölcsönadták,Hierro bemnet Perezhez,és azt mondta hogy embereket nem lehet igy ide-oda tenni mint a tárgyakat.Mert amit a Mor-ral csináltak az tényleg csunya volt pedig hozta a goljait mindig.És mi lett következménye?Hierro bucsu meccs nélkül repült Madridbol.

halareaal 2008.02.10. 11:14:04

"Hááát, azért Te is utánanézhetnél! :) Az elsőszámú bal hátvédünk Heinze, csak állandóan sérült volt vagy belső védőt kellett játszania."
Heinze alig játszott meccset, amikor játszott akkoris általában csereként jött be. persze, ha nem lenne folyton sérült, sőt még jó formában is lenne, akkor lehet h ő lene az első számú balvédő. de így nem az:). DRenthe tehetség persze, de ez a minimum elvárás egy olyan embertől, aki ilyen fiatalon a real felnőtt kereténél van. Robinhonak nyomába sem ér, egyrészt ő már brazil válogatottként érkezett, másrészt régebben is ő nyújtotta a leglátványosabb focit a Madridban, csak messze nem volt oylan eredményes mint most. Az a gond vele (Drethével) hogy bal oldalon védőnek nem jó, előtte meg Robinho és Robben is megelőzik. máshova meg biztos nem fog beférni, főleg ha nyáron jön végre ey irányító.
barnetta: Emerson örült, h eljöhetett a másodosztályból az edzőjével Cannavaroval együtt. Őket egyébként is Capello hozta magával, ha ő nincs valszeg nemis ide jönnek. Reyes tehetséges, de nem Real-szint. vagy ha azis, nem bizonyította be. egyébként ő is hazaakart jönni, és örült h a real leigazolta, aztán nem élt a lehetőséggel. Emerson meg szted Mijatovic hozzá nem értése miatt bénázott végig egy évet Madridban, majd most folytatja ezt a Milanban? félreértés ne essék, MIjavotvicnak meg a többieknek sztem is elkell mennie, de az nem igaz, h tönkretették volna ezeket a játékosokat. az ő bűnük az, hogy ennyi pénzből sokkal erősebb csapatunk lehetne.
ja és még annyit, h a játékostemető olyan játékosokat +temet" éppen, mint Robinho, Nistelrooy, Ramos. bezzeg a mondjuk a Chelseaben élete formájában van Sheva, Ballack, bár SVPt is csak 3 év után vették észre. A Pool is nemtom hány játékost igazolt az elmúlt időszakban, ahhoz képest max ezek közül Torest lehet kiemelni,aki fél éve játszik a csapatnál. Az Arsenal nem igazol, bár akiket igen, ők sem a csapat húzóemberei, Rosicky, Hleb és Eduardo is sokkal jobbak voltak korábbi klubjaikban. A Milan, a Juve ugyanazzal a 4-5 emberrel nyomja évek óta, akik jók, az Inter ugye a Real olasz megfelelője, a Bayernek nevek alapjánjobb kerete van, minthaa többi német csapatból csinálnánk 1 válogatottat, mégis szükségük van arra, h a Bochum megverje idegenebn a Brement...ja és a barcában is jól muzsikál a "fantasztikus 4es"... de igazad van a Realnál nagyobb játékostemető nincs is, főleg h vezetik a bajnokságot (címvédőként)

kroos 2008.02.10. 11:23:20

A játékostemetö cikk az origo-n volt nem én találtam ki.Minden évben 100 milliokat költ a Reál ehhez képest 2002-töl a nagy galaktikusok Capello érkezéséig nem nyertek semmit.Ebböl a korszakbol leginkább a P.Garcia Gravesen szürökettös a kedvencem.Ketten együtt 20 millio-ba kerültek.

kroos 2008.02.10. 11:27:33

Halareaal:Érdekes hogy te birálod az olyan Csapatokat mint a Milan,vagy az arsenal.Vannak akik csapatot épitenek,és játékosokat ,,gyártanak,és vannak akik ezeket összevásárolják.Nekem az elöbbi szinpatikusabb.

kroos 2008.02.10. 11:28:22

És ha már megemlitetted az Intert.Kössz a Seedorf-Piro tengelyt.

halareaal 2008.02.10. 11:32:53

a játékostemető sztem nem egyenlő azzal, h vki gyenge játékoskat vesz. hanem amikor jó játékosok, esetleg sztárok, eltűnnek a csapatban, vagy rossz formát mutatnak. pl a Chelseanél sztem fennált azelőbbi eset, de nem voltgond, senki meg nem szólhatta érte őket, mert csapatként nagyon jók voltak, és simán lettek bajnokok. egyrészt a real 2003bn még bajnok lett, másrészt mondjuk a MU tehetségeit és szuperigazolásait elnézve, gondolom senkinek se jut eszébe, h játékostemető lenne, vagy ne értenének a dolgokhoz. ahhoz képest nekik is a tavalyi bajnoki cím volt az első 2003 óta, mint a Realnak és a blben se voltak sikeresebbek (sőt, tavalyi évet leszámítva). lehet volt FA kupa vagy ligakupa siker, amit mellesleg szinte végig a b csapat játszott, és a wigan volt a döntőbeli ellenfél, de nem hisze, h ez érdemben vigazstalata volna a drukkeruket.

halareaal 2008.02.10. 11:42:05

nem a többi csapatot akartam bírálni, hisz akkor gyakorlatilag az egész európai labdarúgást bírálnám, hanem vmelyest rámutatni arra, milyen idegesítő ez a berögzült sztereotípia, h a real v az inter játékostemető, amikor a többi nagyklub sem külöbözik sokban tőlük. A Seedorf-Pirlo tengelyvezette csapatnak mennyi is a hátránya most a bajnokságban? melléfogások lehetnek persze, mint a realnál Morientes eladogatása, de ezt nem kéne kivetíteni az egész csapatra, főleg akkor, ha amugy sikeresek, mint most a real v az inter. amugy a csapatépítéshez: a Milan aztán kőkeményen neveli a jövő tehetségeit, akik majd esetleg a realba szerződhetnek, nem baj, h 15 játékosbóláll a keret és 30fölötti az átlagéletkor. az Arsebal más, bár ha megnézzük, kik sajátnevelések a klubnál, nem sok embert találunk. mondjuk ígyis kihozzák a maximumot, de a mai fociban igazolások tartják egyben a nagy klubokat. egyébként meg ott van egy olyan zseni, mint Wenger, emelllett pedig a kevesebb pénz és ezáltal kevés sztárigazolás teszi lehetővé, ami az Arsenalnál van. jah és ha megnézzük a kezdőt, sztem legalább a fele az elmúlt 2-3 évben került a csapathoz ott is.

halareaal 2008.02.10. 11:45:25

amugy a Real utánpótlás központja az egyik legjobb a világon, bár az kétségtelen, h ajátékosmegfigyelők nincsenek a helyzet magaslatán.

argentin#21 2008.02.10. 11:54:55

en azert nem szidnam annyira Mijatovicsot... ugyanis vannak jatekosok, akik tudnak alkalmazkodni mas kornyezethez, mas tarsasaghoz, mas strategiahoz,mas edzohoz. Van akinek sikerul ,van akinek nem, de altalaban 1 szezon utan ugyis rajon mindenki ,es olyankor mindket felnek (jatekos es csapat) a legjobb ha tovabblep es ujra "feltamad" vagy eltunik a playarol

argentin#21 2008.02.10. 11:58:44

es persze nagy osszegekrol beszelunk ,de az olyan kluboknak ,mint a Real nem egy igazan nagy gond ilyen jatekosok vasarlasanal kockaztatni ,mert ugye megveszik es egy ev mulva felaron tavozik, de ez benne van a pakliban,ezt szerintem kevesbe fugg a jatekmegfigyelotol,h mennyire fog tudni alkalmazkodni...

CS0ki 2008.02.10. 13:21:02

"A Sevilla kb. 60 percig nagyot játszott, oktatták a Barcelonat... aztán abbahagyták."

Reál ellen is ezt csináűlták, csak ott 2 gól után hagyták abba. pedig lőhettek volna még párat, ha akarnak.(mármint ellenünk)

"IronRock:Egyetértek,Mijatovic egy pöcs."

Ezzel szerintem szinte mindenki egyetért! :)

"De ha egy csapat megveszi,Heinze,Drenthe,Marcelo,+Torres ebböl egyenesen következik hogy ezekböl 2 ember csak a padon fog ülni."

Sokadszorra...Drenthe NEM balhátvéd!! Még ha korábban volt is ilyesmi gondolat, az egy meccs után el is párolgott. Torres ugye saját nevelés, és ő inkább jobb oldali. Fájdalom, amit bal oldalt művel...Marcelo fiatal tehetésg, nem lehet rábízni egy szezont. Heinze jött biztos kezdőnek, és Marcelo a cseréje.

"És a legnagyobb butaság hogy reyes már nem kellet az Arsenal-nak."
??? Akkor miért nem maradt ott? Nem szeretett már ott lenni? Lehet...mivel már csak csere volt ott. Max cserének kellett volna. De Reyes nem egy nagy játékos. Az atleticoba se fér be, nem véletlenül. Tehetségesnek indult, de nem mindenki váltja be a hozzá fűzött reményeket.

"Nem hiszem el hogy Samuel,Emerson,Reyes,Cassano,Cannavaro, stb....pont felejtenek el futbalozni mikor Madridba igazolnak.A felelötle igazolással tönkretesznek embereket."

Samuel, Emerson az olasz bajnokságból jött, ahova valók...nem fekszik nekik a spanyol stílus. De ne mond már, hogy a Madrid tehet arról, ha bénán fociznak??? :) Mindkettő kapott elég lehetőséget.
Cassano-nak nem a tudásával volt a gond, hanem a viselkedésével.
Cannavaro-nak kellett egy év, hogy hozzászokjon a spanyol bajnoksághoz, idén már nagyon jó volt az idény nagy részében.

'És nem is lesz másként amig minden évben több mint 100 millio-t költenek.'

Sajnos ez így lesz, mivel a madridnak mindig duplán számláznak, mert tudják, hogy kifizetik...

"Heinze alig játszott meccset, amikor játszott akkoris általában csereként jött be. persze, ha nem lenne folyton sérült, sőt még jó formában is lenne, akkor lehet h ő lene az első számú balvédő. de így nem az:)."

Shuszter lenyilatkozta ki az első szűmú balhátvéd. Én is azt írtam, hogy sérült volt meg stb, de ő az első számú. Nem véletlenül...

"Robinhonak nyomába sem ér, egyrészt ő már brazil válogatottként érkezett, másrészt régebben is ő nyújtotta a leglátványosabb focit a Madridban, csak messze nem volt oylan eredményes mint most."

Robinho idősebb volt. És az első éveiben nem mutatta meg mit tud. Pedig több lehetősége volt, mint Drenthének. Nem mondom, hogy akkora játékos lesz, de még korai bármit mondani.

"A játékostemetö cikk az origo-n volt nem én találtam ki."

Origo...Az ilyen felületes hírportálok nagy baromságokat dunak írni. Sorozatok/filmek terén is olyan szintű hülyeségeket szoktak írni...
De ez az egész "játékostemető" egy baromság...Vannak játékosok, akik bevállnak, vannak, akik nem. Ha más bajnokságból jön, nő az esély a második esetre...

"És higgyétek el,Cassano 4,5 millio-ját a Reál fizeti."

Bocs, de nem hiszem el! :) A sampdoria 1,2 millát fizet, a Reál a többi részét a fizetésének. Azért vicces lenne, ha csak úgy poénból odadnaák tök ingyen valakinek kölcsönbe. Viszont ez pont, hogy jófej dolog a Reál részéről, hogy adták ezt az esélyt Cassanonak(amivel úgy néz ki él is). Mondjuk gondolom nem akarták azt se, hogy rombolja a hangulatot az öltözőbe.

halareaal 2008.02.10. 17:38:16

Robinho kb másfél évvel voltidősebb Drenthénél, és mint már mondtam, őmár madridi érkezése előtt is válogatott volt. azt hiszem, a brazil válogatott és a holland u21es csapatközött elég nagy a különbség. Robinho valóban nem mutatta meg az első 2 évben mit tud, ezért olyan nagy szó h még így is a Madrid egyik legjobbja volt. Az azonban biztos, h Robinho már 20 évesen, brazil bajnokként is sokkal jobb és kiforrottab játékos volt, mint most Drenthe. egyébként sem értem, miről beszélünk, megnéztem Drenthét. augusztusban lesz 21, ilyen idős korban már simán a kezdő közelében lehetne, mint ahogy Robinho megváltóként érkezett. nem modnom h nem tehetséges,de még semmit se bizonyított, Robinhohoz pedig egy ilyen játékost nemis lehet hasonlítani.

kroos 2008.02.10. 19:45:58

Halareaal Te irtad hogy az Inter a Spanyol Reál?Hogy lehet egyszerre drukkolni az Internek és a Reálnak?Bernabeu+a szép játék apostolai,Herera + cattanacio".Divat a köbön,aki ennek a 2 csapatnak drukkol.

Gabez 2008.02.10. 19:47:36

Banyek 5-0 43 perc alatt...nem semmi.

gibson 2008.02.10. 19:47:44

Fanni sérülése ide, szedett-vedett védősor oda, az első félidő nem volt rossz... :)

CS0ki 2008.02.10. 20:52:37

Na, Marcelo ezért nem elsőszámú balhátvéd! :( Gyengén védekezik.
Drenthe meg kapo egy kis időt, elég jól játszott! :)

halareaal 2008.02.10. 21:07:52

barnetta: azt írtam, az intert ugyanúgy játékostemetőnek szokták mondani, mint a realt. amugy azóta drukkolok nekik mióta Ibra odament:) jah, divat, az. mind1 ez a legutóbbi beszólásod végképp rádöbbentett arra, hogy nem érdemes veled vitatkozni.
Marcelo speciel pont végigjátszotta a meccset, ugyh ezt nem a legjobbkor írod. amugy az h Schuster mit nyilatkozott vmikor, lényegtelen, Savioláról pl azt mondta h nagyon fontos szerepet szán neki a szezonban, Soldadot meg nem engedi, nagy szükség van rá... amugy igaz, Marcelo nem tud védekezni, de ebből még nem következik, h nem első számú balbekk. amugy nem lógott ki sztem a védősorból, a Real amugyis hajlamos ilyen hibákra, egy ilyen lazázós meccsen meg fel se lehet róni nekik. Drenthe jó volt, de azért nem annyira, amennyire a kommentátor magasztalta. neki egyébként gyorsasága messze a legnagyobb erénye.

Keelhaul 2008.02.10. 21:15:37

7:0
És nem kapkodtuk el.

CS0ki 2008.02.10. 21:18:10

"Marcelo speciel pont végigjátszotta a meccset, ugyh ezt nem a legjobbkor írod."

Mivel nem is tudta volna lecserélni...Kire?
Shuszter világosan elmondta(januárban), hogy az igazi védelem a Ramos-Pepe-Canna-Heinze sor, ami pontosan egyszer tudott eddig összeállni.(pont a Barcelona ellen, amin a legmagasabb szintű védőmunkát mutattuk be.) De ez egyáltalán nem meglepő, ez a 4 játékos a legjobb 4 védőnk.
Marcelo kifejezetten kilógott egyébként...Kedvelem őt, remélem nagy játékos lesz, de még nagyon nincs azon a szinten. De még csak 19-20 éves, szóval van még ideje fejlődni.

"amugy igaz, Marcelo nem tud védekezni, "

??? Azért ez elég komoly "hiba" egy védőtől, nem? :S

Keelhaul 2008.02.10. 21:21:29

Marcelo rettenetesen buta volt ma, versenyre kelt még Diarrával is, akivel meg nem tudom mi van, de kezdeni kéne vele valamit sürgősen.

tgabee2 2008.02.10. 21:26:28

hülyesééég. pont most bizonyosodott be ismét, hogy Robben nem fogja megelőzni Drenthét sehol. Az egyik körülményes, kiszámítható, sérülékeny és szögletes, míg a másik robbanékony, fordulékony de mégis robosztus, és gyors mint a szél. Hogy Robinho mellett hogy fog beférni még nem tudom, de majd biztos kiderül. :)

halareaal 2008.02.10. 21:34:18

Heinze annyira nem jó játékos sztem, mint szted. Miguel Torres szintén nem. de én egyébként csak azt mondom, lehet az lenne az ideális védelem, de nincs értelme erről vitatkozni, mert ha Heinze sérült, akkor nem játszik. így a csapat balvédője Marcelo tud védekezni, csak nem olyan magas szinten, mint modnjuk ahogy támad, labdát tart v cselezget. Roberto Carlos utódjának sem azért kiáltották ki, mert bármelyikük is elreteszelte volna a bal oldalt. a Barcelona ellen meg nem Heinze miatt volt jó a védelem, hanem Pepe játszotta élete egyik meccsét. főleg mivel Eto középen, Ronaldinho bal oldalon támadott, max Iniesta bukkant fel néhányszor Heinze oldalán, neki elég volt csak segíteni a rombolásban. ettől még jól játszott, de azért sztem erős azt mondani egy játékosra, h a csapat első számú védője, legerősebb védősor stabil tagja stb, ha a kezeimen összetom számolni, hány meccset játszott életlében a csapatban. ez olyan, mintha azt mondanánk, tavaly és idén Ronaldo a Milan első számú csatára, mert ő a legjobb. a különbség annyi, hogy ő ott télleg klasszisokkal jobb a többieknél, Marcelo azontúl, h egyértelmüen túl fogja szárnyalni mondjuk Heinzét, nem hiszem h akár már most nagyon le volna maradva.

CS0ki 2008.02.10. 21:46:02

"Marcelo azontúl, h egyértelmüen túl fogja szárnyalni mondjuk Heinzét, nem hiszem h akár már most nagyon le volna maradva. "

Jelenleg le van maradva, nem kicsit. Carlos nem azért volt legendás bal oldali védő, mert csak támadni tudott...Hanem mert nagyon jól támadott, és emelett jól védekezett. Marcelo jelenleg támadásban próbálkozik, de igazán hasznosat ott is ritkán csinál(pár lövésére emlékszem...még mindig keresik a labdákat, és egy darab beadása volt használható kb), a védekezése meg még szerinted is gyenge.
Egy védőnek még a madridban is a védekezés a legfontosabb feladata! Előbb oldja meg azt, utána jöhet a többi.

"a Barcelona ellen meg nem Heinze miatt volt jó a védelem, hanem Pepe játszotta élete egyik meccsét. "

Pepe, canna, Diarra és heinze érdeme volt ott a jó védelem. Ramos lógott ki egy kicsit, Heinze hiba nélkül lehozta a 90 percet.

"ettől még jól játszott, de azért sztem erős azt mondani egy játékosra, h a csapat első számú védője,"

Talán nem Eto'o az elsőszámú csatára a barcelonának? pedig kb 5 meccset játszott...Az első számú pont azt jelenti, hogyha egészséges, akkor kezdő a csapatban! Ennyi..Ha többet nem lesz sérült idén heinze, akkor végig ő fog kezdeni.(remélhetőleg a bal oldalon, és nem kell középhátvédet csinálni belőle)
"Heinze annyira nem jó játékos sztem, mint szted. Miguel Torres szintén nem. "

Heinze a legnagyobb bajnokságokban is megállta a helyét, pár éve az év játékosa volt a Unitedben. Nem véletlenül. Persze nem R Carlos, de egy megbízható, klasszis védő.

halareaal 2008.02.10. 22:44:56

a Unitedből azért jött el, mert kiszorult a csapatból. igaz ott is a sérülése miatt, de egy játékoshoz ez is hozzátartozik. Heinze olyan keveset volt egészséges, hogy nem bocsátkozhatunk feltételezésekbe, stabilan végigjátszaná-e a szezont. Eto'o csak azért első számú csatár (bár én nem tartom annak, de ez lényegtelen), mert az előző szezonokban egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen volt a helye. gondolom ezért nem idézted be teljesen, h: ha a kezeimen összetom számolni, hány meccset játszott életében a csapatban.
1x korábban már leírtam, h a klasszis szélsővédők a támadásban mutatott teljesítményük miatt emelkednek ki az átlag, jól robotoló szélsők közül. Carlos is ilyen volt, védekezni meg csak akkor védekezett jól, ha épp nem ragadt fennt. több olyan alkalmora is emlékszem, amikor az ellenfél kifejezetten arra játszott, hogy az ő felfutásai helyén menjenek el kontrázni.
nah mind1, Marcelo képességeinek bizonygatását inkább befejezem, úgy is eléggé egyedül vok ebben a témában, de arról azért nem sikerült meggyőzni, h ne lenne jó akár már 1 Realba is, és arról sem, h Heinze az első számú védő. (tudom ez a csökönyösségnek már 1 idegesítő foka, de ez van:D)

BruceWayne 2008.02.11. 00:09:47

fura meccs volt ez a 7-0, ha beállnak bekkelni a vendégek lehet 3-at se kapnak... sajnálom őket mert jópár nagy helyzetet eltöketlenkedtek, de nem kétséges a hazai győzelem jogossága, bár én az első gólt nem adtam volna meg....

szmrmszrzt 2008.02.11. 08:25:48

a végére még baromi izgalmas lesz a 2-6 hely sorsa. megreccsent az espanyol?
szeretném javasolni az nst-nek, hogy a szezon végén az olvasók által összeállított spanyol köcsögválogatott is megjelenhessen vagy legalább egy képzeletbeli köcsögdobogót jó lenne betolni.

ehhez aztán végképp semmi közöm, de furdal a a kiváncsiság és talán másokban is felmerült a kérdés: halareaal hozzászólásait vajon legalább a madrid drukkerek végigolvassák?

további jó munkát!

tgabee2 2008.02.11. 08:41:13

"ehhez aztán végképp semmi közöm, de furdal a a kiváncsiság és talán másokban is felmerült a kérdés: halareaal hozzászólásait vajon legalább a madrid drukkerek végigolvassák? "

Engem pl kifejezetten idegesít.

kroos 2008.02.11. 09:04:17

Miota Ibra odament azota Inter drukker.Divat a köbön.

krysal 2008.02.11. 11:51:27

Öööö. A KIRÁLY meztelen - de ez nem baj, míg a többiek csak a kopasz seggét nézik...

gibson 2008.02.11. 12:01:26

Engem halareal hozzászólásai nem, sokkal inkább ez a "divatdrukkerezés" idegesít, de kurvára (ld. például barnetta hozzászólásai mostanában). ennél gyerekesebb, idegesítőbb dolgot elképzelni sem tudok, pár éve ment ez a stílus az NB1.hu-n meg az NSO fórumaiban, az idióta reklámmargitozással, meg "GO, GUNNERS, GO!!!" típusú "hozzászólásokkal". Jó lenne, ha az NST-t nem süllyesztenénk idáig.

kroos 2008.02.11. 12:13:19

szoval te is Inter+Reál drukker vagy.

the real 2008.02.11. 12:14:45

Én általában elolvasom halareaal hozzászólásait is, bár most tényleg sok volt, kifutok a munkaidőből :) Viszont még mindig sokkal jobb, mint azé, aki az összes cikknél csak provokál meg hülyeséget beszél. De barnetta biztos nem így gondolja.

kroos 2008.02.11. 12:28:21

OK,akkor ezt biztos elolvassátok.Szerettem a 10 évvel ezelötti Reált,amikor Mijatovic még játszott,pl Suker vagy a Mór oldalán,Raul olyan lendületes volt mint a mostani Rooney,és Hierro szava szent volt,+Redondo stilust teremtett.Ez futbalról szolt nem egy marketingen alapulo gazdaságról.Szóval nem a Madridizmus intézményével van bajom,hanem azzal ami most van.De azt tényleg egyfajta paradoxonnak tartom hogy valaki Inter+Reál drukker.Facetti+Di Stefano?catenaccio+joga bonito?Elvek nélkül ez pedig csak akkor is divat.

gibson 2008.02.11. 12:41:32

"szoval te is Inter+Reál drukker vagy."

Gratulálok, ha ezt sikerült leszűrnöd a mondandómból... :)

halareaal 2008.02.11. 14:40:32

tgabee: a hozzászólásaim idegesítenek? azért írtam sokat, mert CS0kival vitatkoztunk, amugy senki sem kérte h olvasd végig, nekem elég ha az olvassa, akivel vitatkozom. az viszont bunkóság, h utánn a beszólsz 1 ilyet, ha nem értesz egyet, vmilyen más módon is hangot adhatnál ennek. az meg h sokat írtam ehhez a posthoz azért volt mert elkalandoztunk az eredeti témától, egyébként nem egészen értem, mért baj az ha egy vitázó blogra írok dolgokat, nem szidtam senkit, nem volt szándékom kigúnyolni senki álláspontját, bár ez a divatozás barnettától sztem már rászolgálna erre is. azt meg énsem gondoltam, h aki nem vesz részt a vitában v nem érdekli ez a téma az elolvasná a hszeket, de h ezt mi értelme szóvátenni, azt nem értem, szmrmszrzt. ha vmi másra írtad h idegesít, akkorvissza az egész, bár nem ugy néz ki.

halareaal 2008.02.11. 14:51:08

barnetta: a Real és a magyar válogatott az, amelyeknek minden körülmények között szurkolok (független attól h játszanak, milyen a keret stb) esetleg még magyar kluboknak európai szereplésük során (...). ezeken kívül valóban nincs semmilyen elv, de mért kéne h legyen? én azért nézek focit, h szórakozzak, nem azért h beletartozzak egy olyan külföldi v akár magyar szurkolói körbe, ahol nemis tudnak rólam.

szmrmszrzt 2008.02.11. 16:31:16

érdekelt, hogy végignyálazzák-e vagy görgetnek, mint én.

krysal 2008.02.12. 12:56:38

Pancho kolléga, most nem lesz Spanyol összefoglaló? Vagy fél akár egy dícsérő szót is ejteni egy-egy csapatról, mert félsz, hogy az összes (találd ki) megsértődik, mert nem bírja látni, ha van náluk jobb?

gibson 2008.02.12. 14:02:33

igen, Pancho, nem a Bundesliga összefoglalóba kéne kommentelgetni, hanem inkább dolgozni a La Liga összefoglalón! :)

krysal 2008.02.12. 14:05:25

Ezazezaz. Milyen munkamorál ez, kérem? XD

kroos 2008.02.12. 14:07:17

Nem csak Reál drukkerek vannak a világon!!!A Bundesligaban 3 olyan meccs is volt hétvégén ami,szakmailag több mondani valót tartalmaz mint a Madrid 7 Gólja.

kroos 2008.02.12. 14:10:35

Pancho ne hallgass senkire,irj Leverkusen-Hamburg, Bayern-Werder,Stuttgart-Hertha BSC-rol.Igaza van Emrének ha ez igy megy tovább tényleg csak Inter és Reál-osok fognak ide irni.

krysal 2008.02.12. 14:12:56

Jójó. Láttam a két rangadóból kettőt, Hajnalé is szép volt, ok. Viszont mi is várhatjuk, nemde? És ez nem a Real-drukkerségről szól, hanem érdekel, mit ír az NST a spanyol pontvadászatról.

Egyébként fenemód idegesítő, hogy sopánkodnak a barca-drukkerek, hogy madrid-dícséret megy a postokban - pedig nem is olyan látványos.

Innen üzenem MINDEN Barca (és egyéb) drukkernek, tavalyi idény elején (közepén, etc) ugyanúgy itt voltak a madridisták, miközben az írásokban úgy fényezték a katalán garnitúrát, hogy ... csak na.

El voltatok kényeztetve...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 15:02:00

még nem tudom mi legyen a címe
Lehetőségek:
1, Nistelrooy nélkül
2, halovány madridi támadójáték

vagy ezek kombinációja:
halovány madridi támadójáték Nistelrooy nélkül

kroos 2008.02.12. 15:03:26

Szerintem az legyen a cime hogy Robben elkezdte törleszteni a 36 millios vételárát.

kroos 2008.02.12. 15:05:30

Apropó 36.Ennyibe került Pepe is.

krysal 2008.02.12. 15:08:42

Az én ötletem - Fieszta a semmiből

Vagy: Válasz az irigyeknek:)

Esetleg: A KIRÁLY meztelen XD

CS0ki 2008.02.12. 15:10:18

"Apropó 36.Ennyibe került Pepe is."

"Csak" 30 :). Illetve 5ször 6 millió! Kapott a Madrid részletfizetési lehetőséget! :D

"halovány madridi támadójáték Nistelrooy nélkül "

...és Robinho nélkül!! Azt se hagyd ki!

kroos 2008.02.12. 15:12:50

Csak 30?Az már csak a fele annak amit pl Rio Ferdinánd-ért,vagy Cannavarok-ért fizettek ki.

CS0ki 2008.02.12. 15:24:38

"Csak 30?Az már csak a fele annak amit pl Rio Ferdinánd-ért,vagy Cannavarok-ért fizettek ki. "

Hogy mi? kik? mikor? mennyi? :D 60 millába került Ferdinand meg Cannavaro?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2008.02.12. 15:29:38

Rossz szóvicc kategóriában indulhatna még az "Ez a Real Madrid hete volt".

Btw. Rio Ferdinand ára 33 millió font volt, ha jól emlékszem.

kroos 2008.02.12. 15:33:02

O akkor már értem.Pepe tényleg megért 30 milliot.

krysal 2008.02.12. 15:34:25

Legyen a Király meztelen:) Rég találtam ki ilyen jó címet (haha)...

Bukott pontok hete? (Utalva a Sevilla pontvesztésére, vagy arra, hogy kicsit tökösebb védekező játékkal, és hatékonyabb támadóval a legszinpatikusabb feljutót nem paskolták volna pi***n ilyen nagyon...)

Remegve várom a befutót:)

krysal 2008.02.12. 15:35:12

Barbetta, ezt majd csak 2-3 év múlva tudjuk meg, hogy megérte-e... Nem egy idényre igazolunk játékost...

CS0ki 2008.02.12. 15:39:24

"Btw. Rio Ferdinand ára 33 millió font volt, ha jól emlékszem. 2

29,1 millió, ha jól tévedek!

fatan 2008.02.12. 16:27:18

Még szerencse, hogy CSOki is itt van, mint a kultúrált, kellő tudással felvértezett, relatíve objektív Real szurkoló megtestesítője.

Akárhányszor hozzáfűznék valamit az éppen futó témához ő mindig megteszi kb. azokkal a válaszokkal amit én is mondanék. :)

Igazából csak annyit szólnék hozzá a dolgokhoz, hogy jó lenne megérteni, hogy a VALÓS ÉLETben nem (mindig) úgy működnek a dolgok, mint a futballmenedzser programokban. Nem úgy megy, hogy Emerson Defence pontja 95 akkor megveszem és az én csapatomban is 95 lesz. Kismillió dolog lehet, ami befolyásolja egy játékos játékát.

Csak képzeld magad Robinho helyébe, aki egy lepukkant brazil putriban (mán' elnézést de ez a valóság) nevelkedett és gondolom nem ELTE előkészítő mellett focizott. 18 évesen mikor a mai srácok közül jónéhányan a hokit ismerik (azt is csak a saját szobájukban) ő már felkapott "sztár" lett Braziliában és olyan játékoshoz kezdték el hasonlítani, mint Pelé (jó tudom kb. minden 2. brazil zseni Pelé-utód, ahogy minden 2. törpe argentín meg az új Maradona). Aztán elrabolják az édesanyját (kizárólag a pénz és hírnév miatt), majd dollártízmilliókért megvásárolja a világ egyik legnagyobb csapata, ahol azonnal teljesíteni kell különben a közönség meg a sajtó kicsinál.

És hopp azt veszed észre hogy még 22 se vagy, a putri eltűnt, helyette arannyal borított WC-ülőke, vakuk meg paparazzik mindenfelé és luxuskurvák úton-útfélen. Nem könnyű ám ilyen éles váltás közepette is (sport)embernek maradni (lsd. britniszpírsz).

Úgyhogy pontosan emiatt adózok tengermély tisztelettel az olyan sportemberek előtt, mint Raúl, Beckham vagy épp Ryan Giggs, Maldini stb.

Cé Ronaldo mióta is van a MU-ban? Első évében még örökölni se lehetett tőle a labdát. Nem volt más mint egy melírozott takony (most egy melír nélküli zselézett takony), aki azzal tűnt ki, hogy képes volt egy támadás alatt a félpályátó egyedül elcselezni a szögletzászlóig is vissza.

Mára ez nem kis mértékben változott. Egyszerűen IDŐ és nevelő kéz kell minden zseninek. Ugyanez a helyzet Drenthével is: Davids felépítése, Gattuso mentalitása, Robinho technikai tudása és C.Ronaldo sebessége. Csak épp ez még nincs így összerendezve. Ehhez kell(enek) a megfelelő szakember(ek).

És az, hogy melyik ígéretből lesz világsztár nemcsak saját magán, de azon is múlik, milyen környezetbe kerül.

Guti pl. hiába a világ egyik legjobb képességű irányítója, önnön fa**sága megakadályozza, hogy a legnagyobbak közé emelkedjen. Amíg Kaká vagy Zidane tudását 100 meccsből 93-on lehozza addig ez Guti esetében jó ha 40.

Ez a véleményem. Köszönöm a szót. :)
süti beállítások módosítása