Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jobb Labdarúgásért Alapítvány - Szemét Tunyacsáp!

2007.12.20. 21:57 _benito

Volt itt tegnap ez a meccs. Chelsea-Liverpool. Nem volt valami nagy durranás, sőt, igazából csak becsületből néztük Heinrich kollégával együtt, volt néhány jelentéktelen kommentárunk bizonyos játékosok megmozdulásairól és megállapítottuk, hogy Lampard neje nagyon kapná, aztán érkezett Tunyacsáp Crouch és máris volt téma, amiről beszélgethettünk. Aztán elhatároztuk, hogy megkérdezzük kedves mindnyájukat is a  dologról.

Szerencsés véletlen, hogy a meccs után egy másik sportcsatorna futsal összefoglalót adott, nekünk pedig (még mindig Crouch rémtette felett berzenkedve - a videón 1:11-nél felvillan a 18-as karika) szöget ütött a fejünkbe a gondolat, hogy vajon milyen lenne, ha a nagypályás labdarúgás átvenné azt a szabály, miszerint tíz szabálytalanság után büntető (vagy kistestvére) jár az azokat elszenvedő csapat javára.

Aztán a gondolatot továbbfűzve a videóbíró bevezetéséről is ejtettünk pár szót, itt az a véleményünk, hogy ne nézzenek vissza semmit, amit nem kér valamelyik edző. Ha pedig bebizonyosodik, hogy nem volt igaza, a csapata elveszít egy cserelehetőséget. Cselendzs, oder was. És vissza nekünk a félmeztelenül termékenységi táncot járó, a kerítésre mászva véres habot prüszkölve sikongató gólszerzőket! Méghogy mezlevételért sárga?! Adják inkább az  5-4-1-el pályára lépő edzőnek.

Ja, és még valami. Ha az NST edző lenne, a csapatában kizárólag egytől tizenegyig számozott mezben lépne pályára mindenki. Nem kell a szerencseszám, meg anyukám névnapja...

Na, hirtelen most ennyi.

45 komment · 2 trackback

Címkék: videó szakértelem több mint foci jobb labdarúgásért alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr94270823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: the best laser hair removal in London 2018.09.22. 14:47:29

Szuper vékony épületek - Érdekességek az ingatlanok különös világából.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2007.12.20. 22:07:47

Az utolsó kívánság(1-11ig mezszám) visszatér igaz majd csak 1 meccs erejéig.Februárban a United-City manchesteri derbin a United az 58-as Müncheni tragédiára emlékezve az 58-as mezben fog játszani , tiszta piros, reklám nélkül és csak számozással név nélkül és a mezszámok 1-11ig lesznek.

Count Adyn 2007.12.20. 22:14:44

Vissza nekünk a félmeztelenül termékenységi táncot járó, a kerítésre mászva véres habot prüszkölve sikongató gólszerzőket!!!

MAti 2007.12.21. 00:55:07

Mi történt ezzel a Crouch gyerekkel?
Ez nem volt eddig ilyen hülye...

Sevcsenko meg... annyira, de annyira örülnék, ha valahogy magára találna, de most már én is azt hiszem, vége.
Pedig most, hogy Drogba elutazott, meglenne a lehetőség.

d3vnull 2007.12.21. 00:58:47

Nos, tegnap kicsit csúnyán nyilatkoztam Crouchról, s noha véleményem szemernyit sem változott nem akarom megbántani a pool drukkereket azzal, hogy féreg szarnak nevezem a csatárukat. Már csak azért sem, mert Crouch-ot abszolút nem tartom aljas játékosnak, sőt egészen eddig szimpátiámat élvezte Chelsea drukker létemre. De amit tegnap elkövetett azzal nálam belépett a roy keane fémjelezte ligába, a köcsögök közé. Nála ez pillanatnyi elmezavar volt, ok, de attól még megtörtént.

A cserék meg 12-16ig lennének számozva? A legszebb számozás, most épp a milan-catania ismétlést nézem, itt a milan b-nek olyan mezszámai vannak... 94-95, stb. :)

Count Adyn 2007.12.21. 07:30:11

Meg ott kiderült az is hogy Kaká bátyja nem annyira vágja ezt a foci témát:D

broáf 2007.12.21. 07:59:33

Crouch Peti megbolondult, nem vitás. Nem bírják az idegei a Benitez féle rotációt, igaz az enyémek sem... bele is szállok mindjárt valakibe páros lábbal térdmagasságban.

heizer 2007.12.21. 08:04:45

"tíz szabálytalanság után büntető (vagy kistestvére)".

A nagypályás fociban mi a büntető kistestvére? Szabadrúgás? Honnan? Szöglet? Félpálya üres kapu?
Mondjuk a kispályásban sem tudom mi az.

Azt hogy az edzők kérhetnek videóbírót, mondjuk háromszor, az rendben van. De miért kellene ezért megbűntetni a csapatot azzal hogy elveszít egy cserelehetőséget?

heizer 2007.12.21. 08:09:34

Szerintem meg Sevcsenko éppen most kezd majd beindulni. Szerdán is kimondottan jó volt, gólpassz, gól, egy csomó megtartott, okosan megjátszott labda. Az Arsenal ellen az első félidőben dettó. Igaz ugyan, a Milanban többet nyújtott, ahhoz képest ez kevés.
Az a baj, hogy nem való klasszikus középcsatárnak a lelkem, egy kétékes formációban sokkal jobb lehetne.

broáf 2007.12.21. 08:38:55

és mi van, ha a három csere után kérnek videóbírót? vagy akkor már nem lehetne, esetleg az utolsó cserét visszavonnák, és visszaállna a lecserélt játékos? :)

rizla 2007.12.21. 09:02:51

"Ha az NST edző lenne, a csapatában kizárólag egytől tizenegyig számozott mezben lépne pályára mindenki."

és most ezt minek? miért olyan nagy baj, hogy XY 26os mezben szeret játszani? komolyan nem értem.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 09:16:26

broáf

Ez egy jó kérdés, bár az is írva vagyon, hogy csak akkor jár a büntetés, ha téved az edző. Biztos ki lehet találni valami értelmeset három csere utánra is. Részletkérdés!:)
Alapvetően tök jó az ötlet, többek között a színészkedéssel egy játékos is azonnal büntetné a csapatát. Egyrészt, mert az ellenfél játékosa szól az edzőjének, és videó után máris repül a sárga, másrészt a saját edzőjét és csapatát senki nem akarja kínos helyzetbe hozni..
Ugye mindenki előtt ott a kép, ahogy Ronaldo szalad egy hosszabbítás felé haladó meccs 86. percében Ferguson felé, hogy "Ne, ne ne kérje ki főnök!" :)

Kérhessen a bíró is videót?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2007.12.21. 09:22:03

Nekem meg radikális változtatási javaslatom lenne, a focisták számainak ugyanis az égvilágon semmi funkciója nincs. Valamikor a hőskorban azért vezették be, hogy a bíró meg tudja különböztetni őket egymástól, meg hogy a klasszikus posztokat be tudják lőni. Az első dologhoz nem kellenek számok, egységes rendszer híján meg már az utóbbihoz sem. Szóval mindenki kaphatna név alapján egy három vagy négybetűs kódot, hogy a tévét néző féllaikusok is tudják őket azonosítani féltávolról is.

rizla 2007.12.21. 09:40:44

a jobb labdarúgásért alapítvány néha a dicső hagyományokat igyekszik lábbal tiporni. videobíró mérsékelt használati gyakorisággal lehetne, de csak 11eseknél. azért az esetek nagyobb részében dönt jól a bíró (mind a 4), mint nem. igazából a lesekkel kéne csinálni valamit, mert rohadt bosszantó, amikor visszafújnak egy szép támadást, miközben nem les.
ez az x szabálytalanság=automatikus büntető viszont egy hülyeség. a taktikai szabálytalanságok ugyanúgy a játék részei. a durva belépők büntetésére meg ott vannak a lapok, és velük együtt az emberhátrány. szóval ez egy felesleges okoskodás szerintem.

heizer 2007.12.21. 10:05:38

Továbbra sem vágom miért kell büntetni azt aki kikéri az időt, és nincs igaza. Ha valaki szinészkedés gyanús, akkor úgyis az ellenfél edzője kéri ki nem?

Ráadásul rengetegszer a video alapján is nehéz megítélni a leshelyzetet, pláne a szinészkedést. Ki dönti el, hogy egy finom kis karmozdulattól mennyire kellett volna eldőlnie a játékosnak? Nyilván csak a video által is egyértelmű esetben lehet megváltoztatni az ítéletet. Na most Grosso minden valaha futballozó ember szerint is tovább bírt volna menni (ITA-AUS VB 1/16), ugyanakkor neki ez nem volt dolga, mert ha kicsit is de eléfeküdtek. Ezt a szituációt minden épeszű edző kikérte volna, és hiába van láthatóan igaza, a bíró biztosan nem változtatott volna az ítéleten. Ha ez a 60. percben történik már el is bukta egy cseréjét. De miért? Mert az igazáért harcolt? Ez így hülyeség!

Count Adyn 2007.12.21. 10:27:45

Jah és állítólag, ha hinni lehet a magyar sportlapnak még Tunyacsápnak áll feljebb merhogy hülyebíró:D

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 10:30:07

batigol

Hogyan akadályozod meg, hogy valaki tízszer kikérje a videót feleslegesen? Valami visszatartó erő kell, hogy bnehogy a taktika részét képezze a videoszünet.. "Tarsatok ki 70 percig, utána jövök én videókkal!" stb..

"Ha valaki szinészkedés gyanús, akkor úgyis az ellenfél edzője kéri ki nem?"
Attól függ, mit ítél a játékvezető! Ha nem fújja, be akkor ugyanolyan erővel akarhatja a színészkedő edzője kikérni, mint a védekező játékosé, ha lefújták az esetet..

Amúgy pedig még mindig több esélye van a jó ítéletnek, ha a bíró látja azt a bizonyos karmozdulatot, nem?

the real 2007.12.21. 10:34:33

A mezszámos ötletet nem támogatom (így egyszerűbb felismerni őket), a mezlevételes büntetés eltörlését abszolút (ez úgyis csak a szponzorok kérése volt). Sőt, a női fociban marketingokból kötelezővé tenném az ünneplés e formáját :)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.12.21. 10:42:24

Count Adyn

Hát a sportnapilap bizonyosan csúsztat, ha abból valóban csak annyit lehet kivenni, hogy "hülyebíró", vagy te fordítod félre a magyart magyarról!:)
Nem mintha ez felmentené, de elnézést kért, elimerte, hogy marha volt, de hozzátette, hogy feltehetőleg nem történik meg az esetet megelőző bírói ítéletek nélkül.
Még egyszer: nem felmentésnek szántam, de és nem tudom, mit írta sportnapilap.

Asidotus 2007.12.21. 10:47:09

Szerintem a színészkedést a meccs utáni videofelvételekkel kellene szankcionálni, az utólag kiosztott sárgákkal. Az adott meccset már nem változtatja meg, de a játékos talán nem játszhat legközelebb, és ez elsősorban az ő büntetése, nem a csapaté. Én rohadtul utálom a kiállítást, 90%-ban elbassza a meccset.
Be lehetne vezetni egy ondjuk szürke lapot. ILyet labdaelrúgásért, stadionból kiszaladásért, stb. ami nem durvaság, de időhúzó, kellemetlenkedő tett, lehetne adni. Két szürke vagy egy szürke és sárga után zuhanyzó, de ekkor még az edző cserélhet a helyére, ha van neki.
Szünetben lehetne egy extra cseréje az edzőnek, ha akkor cserél amúgy.
Be lehetne vezetni a 0:0-ás meccsre nem jár pont. Aki nem rúg gólt, nem kap pontot. 1:0-nál meg 2 pont, de ezt még át kéne gondolni.
Miért nincs két bíró a pályán? Ez minden bajnokság minden osztályában megoldható, nem úgy mint a videobíró. A videonak nincs mélységélessége, a képernyőn egymást fedő tagok közötti távolságot nem látja!

Asidotus 2007.12.21. 10:49:10

a női fociban sokkal csinosabb mezben is pályára léphetnének. Láttam pár női boxmeccset, ők rövidke kis sortban, és feszes, kis topban nyomultak, és a Csábi Bettina igenis jól nézett ki a meccsen.

Floorballer 2007.12.21. 10:53:15

Egyetlen gyökeres változás kellene:

2x30 perc TISZTA játékidő. Ezzel értelmét vesztené a meccs végi időhúzás, a földön fetrengés (érdekes, hokiban szinte soha nincs, de említhetnénk a kézilabdát is), ezen kívül nem lenne olyan gond, hogy az angol meccsen 70 percet megy a játék, a magyaron 45-öt ezért nem bírjuk. Legfeljebb náluk 2 óra lenne a meccs, nálunk 3. Ez a szabály a foci szinte valamennyi gondját kiküszöbölné...

danesdzsu2 2007.12.21. 10:54:37

A 0:0-ra nincs pontot támogatnám, bár tartok tőle, hogy beleroppanna az olasz labdarúgás és az edzői kar.:)

danesdzsu2 2007.12.21. 10:55:35

Nűnű: női fociban kötelező mezlevétel gól után?:)

rizla 2007.12.21. 10:58:20

2x30 perc, persze.
szálljatok már le a földre.

Asidotus 2007.12.21. 11:00:12

Nem lenne rossz, ha alatta nem viselnének valamit, de akkor a tévések csak késő este adnák le.
Meg, hát nem imnden hölgy olyan ideális, így legalább az illúziók megmaradnának.
Meg az asszony nem engedné nézni az ilyen meccseket:)

heizer 2007.12.21. 11:02:21

Habitang:

Csapatonként meccsenként 3 v. 4 lehetőség a kikérésre. Több nem. És utána lehet mérlegelni. Ha ettől többször van akkor szétesik a meccs.

VB kikéréskor vekker leáll.

A többiben igazad van.

Nálunk a megye III-ban már az egy bíró + egy partjelző is nagy szónak számít.

A mezszám számomra irreleváns, nyilván marketing okokból alakult így. Csak a 30-as szám felett lépi át az ingerküszöbömet.

Más szabályok bevezetésével nem nagyon értek egyet. Felesleges még megbonyolítani + lapokkal, meg plusz cserékkel, meg minden féle átvariált pontszámításokkal. Az a jó benne hogy egyszerű.
A plusz lapok nem kellenének ha a bírók a jelenlegieket következetesen alkalmaznák.

Viszont ha már így belejöttünk a jobbnál jobb javaslatokba: én a hosszabbítást variálnám át. Lehetne hosszabb (pl. kétszer 20 perc) de akkor lehetőség volna csapatonként még 3-3 cserére. Így igazságosabb volna, mert annak volna nagyobb esélye, akinek a tartalékjai jobbak, ergó a csapata is. Csak a szívem szakadna meg a kevesebb tizipárbaj után.

r_magpie 2007.12.21. 11:02:31

vagy ez: a sorfal 9 helyett 11 méterre álljon.

heizer 2007.12.21. 11:05:31

Off: Torino-Roma 0-0 jobb volt mint akármelyik hétvégi Grand Slam!
Mellesleg az olaszoknál a legmagasabb a gólátlag a bundesliga után, az öt nagy közül.

Floorballer 2007.12.21. 11:05:52

2x30 TISZTA, az simán minimum ugyanannyi mint a 2x45 futó órás.

heizer 2007.12.21. 11:07:28

Plusz csere + a hosszabbítás +3 embere ellentmondás de akkor is...

szferi 2007.12.21. 11:08:34

A 2x30 perc nagy hülyeség, az időhúzás pedig ugyanúgy menne, csak más okból: a fizikálisan gyengébb csapat egyfolytában játékon kívül tartaná a labdát h pihenni tudjanak és ne darálják be őket.
Az egyértelmű színészkedést vagy durvaságot meg utólag kell példásan büntetni, akár észreveszi a bíró és befújja , akár nem. Videóbíró meg kell, főleg a leshelyzeteknél, gyakorlatilag pár másodpercen belül vissza lehet nézni egy kérdéses esetet, a bíró meg nyugodtabban tovább engedheti a játékot, legfeljebb ha szabálytalan gól esik közvetlen az eset után, odaszólnak neki hogy ne adja meg és kész.

Romanista 2007.12.21. 11:09:26

azt lehet tudni hogy crouchot megszidta-é a szövetség ezért valamivel? vagy piros lap aztán ennyi? ez ugyanolyan piros lap mintha a gólvonalról kézzel ment egy játékos? (...) vagy ugyanolyan mintha egy reklamálásért + mezlevételes gólörömért egy-egy sárga után leküldik?

szferi 2007.12.21. 11:13:51

"a hosszabbítást variálnám át. Lehetne hosszabb (pl. kétszer 20 perc) de akkor lehetőség volna csapatonként még 3-3 cserére. Így igazságosabb volna, mert annak volna nagyobb esélye, akinek a tartalékjai jobbak, ergó a csapata is"

Ez így nem igaz, ez annak kedvezne akinek több a pénze és megengedheti magának h jó képességű játékosokat tartson cserepadon, aki meg egy kis klubnál szerény anyagi feltételek mellett összerak egy jó kezdőt, annak az első hoszabbításnál befellegzett...

heizer 2007.12.21. 11:32:41

Tény hogy a kiscsapatoknak nehezebb lenne, de ezen az alapon mindenki álljon vissza megye III. anyagi szintjére. Viszont nagyjából egyenlő erők küzdelme esetén ez igazságosabb volna.

Tudom én is hogy a fociban az a szép hogy nem mindig a jobbik győz.

Lond · http://lond.blog.hu 2007.12.21. 11:46:41

Szerintem sokkal jobb az, hogy ha mindenkinek van egy megszokott mezszáma. Jön az összeállítás, és meg kell jegyezni, hogy most Kaka épp 10es vagy 11es, így meg egyszer megjegyezted a 22-t és jo vagy. Nyilván van határa (pl spanyol bajnokságban 1-25ig mennek az állandó mezek elvileg... kivétel Bojan 27ese... mer nem akarta a 13mast :D). De saját egész szezonos mez maradjon!

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2007.12.21. 14:33:04

Látni kell, hogy a futball szabályok nagy része egyre jobban TV-orientált. A 15 perces szünetről is simán kijönnek 12 perc alatt, ha sok volt a hosszabbítás, hisz a 2 órás formátumba bele kell férni valahogy.

Hosszabbításban +1 cserét szeretnék, vagy ha ez nem lehet, akkor legalább hosszabbításban sérülés esetén lehessen cserélni, ill. Kapus sérülése esetén lehessen akár +1 cserét csinálni.

Ezzel csak az lenne a gond, hogy bárki eljátszhatja a nagy halált, s mindjárt ott a plusz egy csere...

Szóval maradjon a hosszabbítás esetén +1 csere (ígyis 30 percenként jár a csere). Videobíró csak tördelné a játékot, inkább legyen gólautómatika, esetleg autómatikus lesjelző. Mindkettő egy-egy csippel megoldható.

Emellett a mezlevétel annyira nem gáz, nőknél pedig tényleg lehetne kötelező bizonyos szintű szépség felett :D

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2007.12.21. 14:35:57

Esetleg autómatikus piros lap és 3 tizenegyes minden Real meccs elején a királyi gárdának.

Na jó, kicsit reálisabban:

A magyar fociban idén egy jó dolgot találtam, alacsonyabb osztályú döntetlen esetén is továbbjut a kupából 1 meccs esetén. Ezt támogatnám.

0-0 esetén 0 pont szintén jó lenne.

Esetleg ahogy a norvégoknál van, hogyha legalább 2 osztály eltérés van, a gyengébbik csapat lőhet asszem 5 tizenegyest a mérkőzés elején.

Hazai vesztes meccsek után sorfal és gratuláció az ellenfélnek. Mi floorball meccsek végén mindig megtapsoltuk a másikat. Ez egy szép hagyomány.

Fülöp ellen elkövetett gól (amikor félbeszakadt a meccs és az ellenfél az újrajátszás elején lőhetett) fair play szempontjából nagyszerű volt, többet kellene gyakorolni.

Ronal-d'oh! 2007.12.21. 14:41:41

5 tizi az elején, abból bemegy 5, akkor utána végig bunker... Hülyeség. Ezt kb. 6 osztálynyi különbség után lehetne bevezetni...

ktn 2007.12.21. 14:41:54

két és félszeres nem.

videózás: elveszne a játék folyamatossága, ez nem hoki, ahol eleve 30 mp-enként megáll a játék.

számcsere: örülök, ha végre októberre memorizálom az állandó mezszámokat. mostantól meccsenként újra? na ne!

10 szabálytalanság után büntető: a kistestvérét nem értem, az vajon mi? rávezetés a félpályáról? én inkább a 10. szabálytalanság után levennék egy embert 10 percre a pályáról, "kiskiállítással".

a csipes megoldásokat falun/örményországban sosem tudják bevezetni.

javaslat: mi a francért nem törlik el az idegenben lőtt gólokkal továbbjutás-szabályt? ennek az lett az eredménye, hogy egy hazai csapat is már inkább 0-0-ra játszik, mint 1-0-ra, mert majd idegenben találok egy gólt és az értékesebb. lósz@rt. számítson inkább az otthon lőtt gól "duplának", és akkor mindenki otthon, saját közönsége előtt játszana bátran és nem taktikázna. nevetséges, hogy egyenes kieséses rendszerben ma egy hazai 1-0 többet ér, mint egy 4-3.

Asidotus 2007.12.21. 14:48:21

Az idegenben lőtt gólnak az volt az oka, hogy sok csapat idegenben ráült a 0:0-ra, mondván, hogymajd otthon úgyis nyernek.
Két bíró a pályán? Közülük lenne mondjuk egy főbíró?
3 lőtt gól esetén mindenképpen kapjon egy pontot a csapat?

Eboué 2007.12.21. 16:00:33


Oy!

Nem értem miért kéne tökéletesíteni ezt a játékot. Sztem csak elvennénk ezzel a játék sava-borsát. Én nem akarom, hogy mindig a jobb csapat nyerjen, mindig megérdemelten. Pont emiatt szép a játék, mert nem ez van.

mickeyknox 2007.12.22. 16:53:29

bazeg, még jó hogy nem találta el ezt a szegény mikel gyereket...

Woland 2007.12.23. 01:35:24

Azokhoz tudok csatlakozni akik a meccs utáni videós büntetéseket vezetnék be. Rengeteg játékost meg lehetne (kellene) büntetni utólagosan. Ez nemcsak hogy nem tördeli szét a meccset hanem a játékot is tiszticcsa.

Meg rengeteg idő lenne elemezni is. És csak az egyértelmű esetekben lenne büntetés. (pl. sárga C-nek a Derby elleni utolsóperces kamuesésért, eltiltás az alattomos Fabregasnak, törlesztő Ashley Cole-nak és a lábtörő Ebouénak az Arsenal-Chelsea után.)

Meggyőződésem hogy jobb játékost faragna ez a módositás sokakból. Csak akkor esnének el/gesztikulálnának büntetőért ha valóban szabálytalanság történt. És a jó játékra koncentrálnának a hiteles szinészi alakitások helyett.

Hires precedens van ha bántóan kevés is - a Rivaldo ügy ugye.

Angliában az FA úgy nézem nem hive a meccs utáni változtatásnak. (Ld. Robbie Keane eltiltása.) Ennek ellenére az FA lehet hogy most megbünteti Ashley Cole-t utólag egy az Arsenal elleni meccsen történt incidens miatt.
DE: itt jön a hülyeség - azzal nem volt baja az FA-nak hogy Fabregas Ferike beleszállt Cole-ba (nyilván dühből, alattomosan - hátulról, labda sehol) és megúszta sárgával, meg azzal sem hogy utána Cole megtorolta a dolgot. Mindez nem bántotta a szemüket - az verte ki a biztositékot hogy Cole állitólag beintett valakinek.

Csodálkozok - és nagyon helyesnek tartom - hogy a Crouch gyereket kiszórták. Nekem úgy tűnt hogy nagyon járt a szája miközben lement és biztosan nem bocsánatot kért. Meccs után meg mindenki úriember.

d3vnull 2007.12.23. 03:07:54

Cole-t amiatt baszogatják, hogy meccs után szalutált az arsenal drukkereknek. Hát igen, ferike sárgát kap, Cole-t meg emiatt támadják. Mondjuk nálam mostanság még mindig a csúcs Robbie Keane 3 meccses eltiltása. Ha az megtörténhetett akkor már az is lehetséges, hogy egy turné erejéig ismét összeáll michael jackson.

Amúgy utólagos visszanézős eltiltós véleményem szerint is NAGGGYON kéne.
süti beállítások módosítása