Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 13. forduló

2007.11.23. 11:29 _benito

Egy tragédia (és miatta egy csonka forduló) és egy örömünnep (mely Párizsba is átgyűrűzött) az elmúlt két hét mérlege Olaszországban, ám olyan fontos kérdésekről hivatott dönteni a 13. forduló, melyek mindkettőből visszarázzák a földre a Serie A mezőnyét. A Cagliari például mindjárt új edzővel várja az idegenben újabban brillírozó Milan vendégjátékát, vagy ott van az Atalanta-Inter, ahol a második lombard derbijének feszül neki a bergamói csapat két hét alatt (az előző hét egész percig tartott a Milan ellen otthon), de a bennmaradásért eredményesen induló kampányba kezdő Reggina Fiorentina elleni meccsét is érdeklődve várjuk. A Samp az elmúlt két meccsét megnyerve utazik a szintén erőre kapott Livorno otthonába, a Genoa a remek kezdés után a rangadóihoz érve megtorpant, most a Roma ellen bizonyíthat, a szemét Udineséről meg tök mindegy, mit mondunk, úgysem az lesz. Eközben Morfeo, a Parma középpályása renitenskedik, miután a Juve ellen beszállva 30 másodperc után kiállították, a klub fegyelmi tárgyalásra hívta. Ott azonban emberünk ahelyett, hogy szemlesütve gyűrködte volna az inge ujját, vadul váffánkúlózva az elképedt társaságra vágta az ajtót. Jutalma a Serie C, a sárgák Cremonese felé irányították Domenicót.

Cagliari – Milan 1-2
Giampaolo edzőnek még annyi sem jutott, hogy tétmeccsen köszönhessen el csapatától, lévén a múlt fordulóban elmaradt a Roma elleni meccsük, a Milan ellen pedig már nem ő, hanem Nedo Sonetti készíti fel a csapatot. Szükség is lesz a komoly felkészítésre, mert a vendégek egyrészt inkább idegenben villognak, másrészt a komplett VB-címvédő középpálya jelentkezik játékra a hétvégén, arról meg ne is beszéljünk, hogy Ronaldo felépült és hiába néz ki úgy, mint egy Rubensi kentaur, egy félidőt simán kaphat, főleg, ha Gila megint önmagát adja majd. Jankulovszki még mindig sérült, arról pedig nincs információnk, hogy mi a helyzet Serginhóval, úgyhogy lehet, hogy megint vagy Favalli (pföff…), vagy Maldini kezd a bal szélen, ami újabb nyögvenyelős 0-0-át hozhat a konyhára. Ebben a konyhában pedig kezd rohadt meleg lenni, a 11. hely és a 12 forduló alatt begyűjtött három győzelem tragikusan szar. De mit mondjon akkor a Cagliari, mely a 9 pontosok közül ugyan az egyik legszimpatikusabb helyen áll, de ne tévesszük szem elől a lehetőséget, hogy ha kicummantanak a Milan ellen, akár a legutolsó helyre is visszacsúszhatnak. Az meg állítólag kutya egy érzés.

Genoa – Roma 1-2
Kezdjük a legfontosabbal, Totti már ugyan javulófélben volt, de egy edzésen földbe rúgott és így valószínűleg nem lép pályára. Pont úgy, ahogy Perrotta sem, aki el sem utazik a csapattal, viszont talán Taddei már játékra jelentkezik – amit viszont mi nem értünk, Giuly sokkal jobb nála, de készséggel hiszünk Collina és Kojak édes gyermekének, ha szerinte a brazil jobb. Két hátvéd is egykori csapata ellen készül, Ferrari a vendégeknél, Bovo pedig a hazaiaknál merenghet el a régi szép időkön. A Romáról meg kell jegyeznünk, hogy az Intert üldözők közül mi igazából őket tartjuk egyedül képesnek arra, hogy valóban kihívói legyenek a Nerazzuriknak, ehhez azonban az is kell, hogy a szezont remekük kezdő Aquilani mellé Totti is visszatérjen a roppant hatékony 4-2-3-1-gépezet őt megillető helyére. A Genoa ezzel szemben őszinte kis csapat, a rangadóit elbukja, a kiscsapatokat ledarálja és mivel most előbbieket nyomatja szériában (Seriában, érteeeed?), azt jósoljuk, nem most kezdik meg a visszakapaszkodást a táblázat felső tartományába. Vagy a múlt heti meglepő reggio calabriai vereséget most köszörülik ki egy igazi nagyvad elejtésével? Ugggyan, dehogy.

Inter – Atalanta 1-1
Rutinmunkának tűnhet, ám rés tátong a milánói pajzson. Nem is kicsi (sőt, nem is szép): Esteban Cambiasso a válogatottban kapott rúgást és csatlakozik a Vieira, Materazzi, Sztankovics hármashoz, akik egyébként már mindannyian edzenek, de a hétvégén egyikük sem léphet még pályára. Más csapatot megroppantana egy ilyen mértékű csapás, az Inter azonban csak egy döntetlen erejéig döccen egyet, hiszen azért az Atalanta nem rossz kis csapat. A hatodik helyhez nagy szükségük volt Zampagnára, akinek viszont igencsak kifele áll a rúdja Bergamóból, állítólag annyira elmérgesedett a viszony közte és Del Neri között, hogy legutóbb egyszerűen lesétált a pályáról edzés közben. Rajta kívül a csatárokat magabiztosan mészárló De Ascentis tölti három meccsenként esedékes eltiltását, az említett csatár helyett pedig Floccari lesz a szokásos 4-4-1-1 hegye. A hazaiaknál a lehetőségeivel remekül sáfárkodó Cruz kezd majd Ibra mellett és ha Cambiasso valóban nem játszik, talán ismét Cesar tapossa majd a vonalat a szélen és Solari kap lehetőséget a másik oldalon. Szerdán meg jön a Fener.

Juventus – Palermo 3-1
Úgy látszik, hiába kezdi megtalálni önmagát Tiago, és hiába bizonyítja eközben folyamatosan Nedved, hogy érdemes lenne leültetni kicsikét a padra szusszanni egyet, irányuk ellentétes marad. Chiellini eltiltott, Zambrotta és Cannavaro nem léphet pályára, mert elhagyták a csapatot fél éve, így Grygera lép majd eggyel beljebb és Birindelli feladata lesz a fel-le rohangálás a jobb szárnyon. Szerencséjére viszont ott lesz előtte Camoranesi, aki a Juve mezőnyjátékának legfontosabb láncszeme, visszatérésétől azt várjuk, hogy nézhető foci mellett győzzön is a csapat. A Palermo négy döntetlen után végre győzött legutóbb, így ha azt nézzük, öt meccse veretlen, Amauri pedig egyre feljebb és feljebb srófolja az árát, melyet állítólag már télen kifizet nekik a Manchester City a brazilért. Azt nem tudjuk, hogy csak mi szeretnénk –e nagyon, vagy tényleg igaz, de azt hallottuk, a Juventus okosba’ megkezdte Huntelaar masszírozását, aki az idén az összes létező akadályon elbukó Ajaxból kívánkozik igazi nagycsapatba – ha már hazája válogatottjában ritkán kap szerepet. Minket mondjuk nem zavarna az sem, ha Treze lőné mindhármat…

Reggina – Fiorentina 1-0
Még kiesőhelyen, de az elmúlt két fordulóban négy pontot szerezve indult meg a napsütés irányába a Reggina. A Serie A legidősebb edzője valamit most is ki kell, hogy húzzon a kalapból, mert hétvégi ellenfelük igencsak sebezhetőnek tűnik, nem is lehetne alkalmasabb az idő egy értékes skalp övre akasztásához. A lilák ugyanis otthon szaladtak bele a késbe (abcúg Udinese!), elveszítve veretlenségüket, ráadásul Pasqual a védelemből eltiltott, Gamberini sérült és Mutu, Liverani és Santana játéka is bizonytalan. Kuzmanovics meg az elhalasztott Kazahsztáni EB selejtező miatt nincs velük. Szóval van baja Prandellinek, mert a rájuk jellemző tökéletes passzjáték igencsak akadozónak fog tűnni az említettek hiányában, Amoruso pedig tavaly után idén is azt hímeztette a zászlajára, hogy benntartja a Regginát. A hazaiak történetük során még soha nem győzték le a Fiorentinát a Serie A-ban, de mi soha nem hagytuk, hogy napnál világosabb tények eltántorítsanak saját baromságaink szajkózásától.

Lazio – Parma 2-1
Felépült Pandev, éljen-éljen. Az ő visszatérésével tehát összeállhat a római csapat egyetlen csapatrésze, melyet nem érhet szó, a csatársor. Ballottát is csak dicsérni tudtuk eddig, de a veterán cerberus kretén módon gólt lövetett legutóbb Pazzinivel, ami csapata vereségéhez vezetett, így a Laziónál maradjunk annyiban, hogy csak az a kérdés, tudnak –e több gólt lőni, mint amennyit kapnak. A Parmában ezért a legtöbbet Corradi tehet, az egykori Lazio-alkalmazott azonban már úri kiszolgálást követel, ha gólt várnak tőle, mert a futásból konkrétan elege van. Viszont a helyzeteit belődözi, mert ügyes fiú. De az most gyufa.

Livorno – Sampdoria 1-1
Hogy melyik az igazi arca a Sampnak, arról fogalmunk sincs. Arról már inkább, hogy a hazaiak mire képesek, nem véletlenül ejtettük ki őket már a start előtt nem sokkal. Meg is vagyunk lepve, hogy az elmúlt három meccsükön 7 pontot szereztek, de ahogy már azt jeleztük, nem bízunk benne, hogy tartósítani tudják ezt az eredményességet. Kivált, mert a Sampdoria is csipkedi magát, legutóbbi két meccsét megnyerve egész pofás kis felzárkózást mutattak be, sőt, ami a legfontosabb, már a G***** előtt állnak.

Udinese – Siena 1-0
Szemét banda.

Napoli – Catania 3-0
A hazaiaknál nincs sérült, vagy eltiltott, mindenki a fedélzeten és lelkesen várják, hogy az elmúlt pár forduló megtorpanása után végre újra parádézzanak. A Catania idegenben eddig csak egyszer nem szerzett legalább egy pontot, úgyhogy nem intézhetjük el őket egy legyintéssel, de ha a kékek sem tesznek így, most esélyük sem lesz az elefántoknak.

Empoli – Torino 0-0
A hazaiak az utolsó helyről pillogatnak felfelé kétségbeesetten, a vendégek pedig a táblázat első részébe vágynak, úgyhogy mindkettőjüknek rohadtul kellene a pont. Meg is lesz, más kérdés, hogy az egy egységgel az Empoli kitörölheti. Di Michele nem játszhat (fogadásos eltiltása után most megsérült, kezdjük azt hinni, nem is szeret már focizni) és ahogy több más csapatnál, úgy a Torino szurkolói sem kísérhetik el kedvenceiket idegenbe. Ne bánjátok, fiúk, ezért a meccsért a 200 km is sok.

22 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr76239202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

michellewild 2007.11.23. 14:57:10

A Reggina nem veri meg a Fiorentinát, a többi eredményt eltaláltad.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.23. 14:59:20

huhh, akkor egészen megnyugodtam. :)

VGL 2007.11.24. 10:31:00

De minek kell a Juvénak Huntelaar?
Én aláírom, hogy nagyon jó játékos, de talán nem a csatársor az, amit erősíteni kellene Torinóban. Inkább nézzenek egy normális középső védő, meg egy még motiválható, és ami a legfontosabb, jól és hasznosan játszó szélső középpályás (igen, Nedved helyére) után.

Ha az Interben ennyi a sérült, meg a jön a BL, akkor talán a Mi Attilánk is odaférhet a kispadra... (persze nem tudom, a primavera mikor játszik)

cooper (törölt) 2007.11.24. 10:55:47

Kiváncsi vagyok, az olasz játékosok mennyíre kezdenek pörögni, hiszen legalább 10-12 hely kiadó bárki számára az olasz válogatottban az eb-re. Szerintem ez ad egy kis + löketet a bajnokságnak. Fincsi

giacinto 2007.11.24. 11:13:40

ezt nem nagyon hiszem, az olasz keretet szinte mindenki ismeri, és nem fognak senki ismert játékost kihagyni szóval nincs 10-12 hely kiadó a 23as keretben ;) max 3-4

cooper (törölt) 2007.11.24. 11:21:34

szerintem a kezdő biztos, ha nincs sérülés, de Toni mellé bárki lehet csatár(még Pippo is), a középpályán a Milan belsőhármas tutinak tűnik. A védelem közepén Macilaci, Cannavaro + Grosso, Zambrotta , a kapus pedig Szent Gigi, de a többi nem tuti, szerintem. Na jó, Camoranesi biztos ott lesz még :)

pagliuca_a_pipából_piszkálta_ki_a_csodát 2007.11.24. 11:30:32

sziasztok, kicsit nem a témába vág: nem tudjátok, hogy hol lehetne megnézni / honnan lehetne letölteni a 91-es sampdoria - kispestet meccseket?
köszi

VGL 2007.11.24. 11:40:35

Akiket én el tudok képzelni még az olasz keretben (és eddig nem voltak felnőtt világversenyen, ha jól tudom) a következők:
Aquilani, Acquafresca, Cassetti, Montolivo, Donadel, Pazzini.

Count Adyn 2007.11.24. 12:49:10

Viszont ez a Chiellini gyerök még viheti valamira a válogatottban is meg a Juve ben is:)

krysal 2007.11.24. 14:29:04

Hát, egy Huntelaar minden csapatnak a hasznára válna. Más kérdés, hogy a Juvéban máshol akadnak a gondok: mondjuk egy JÓ középső védő lenne a minimum téli igazolás, ha oda akarnak érni a BL helyekre, és egy szélső sem ártana (bár ezt már leírták helyettem). Viszont Thiago értelmetlen igazolás volt, nem látom be, hol fér bele ebbe a szerkezetbe... Helyette mindenképp kellene valaki. Szóval máris ott tartunk, hogy van három hiányposzt, és csatárt akanak így is... Nem mondom, a régi szép időkben a madridnak is bejött, hogy többet rúgjanak, mint amennyit kapnak, de ezt a Serie A-ban... Javallatok: Van der Vaart, Barzagli (...be szép is lenne), Qaresma...

Így már szebb jövőt tudnátok jósolni Ti is a zebráknak, nemde? :P

calcio_di_rigore 2007.11.24. 16:04:01

Huntelaar már hónapok óta téma, de ez nem azt jelenti, hogy a védelembe vagy a középpályára ne érkezne senki, nyugi. Nedved helyettesítése? Nem vagyok biztos benne, hogy ne lehetne megoldani házon belül. A jelenlegi keretből Palladino és Marchionni is jó megoldás. És akkor ott van a kis Giovinco, aki már most az olasz juventinók kedvence, és nyáron valószínűleg jön vissza. Középső védő jöhet, itt ugye Chiellini hosszú évekig biztos pont lehet, mellé kellene valaki, de ha Legro tartja a formáját, és Andrade is visszatér, itt sem lesz gond.

krysal 2007.11.24. 16:26:52

hát, Marchioni-t inkább jobboldaliként ismerem, Palladino sem igazán szélső, hanem amolyan Del Pierós jelenség. Ráadásnak a keret korhatárát sem kéne elfeledni, valahogy nem hiszem jónak, ha átlagéletkorban a Milan-nal kelne versenyre a Juve... Giovinco ügyes, megnézném, mit hozna Nedved helyett. Viszont Legrottaglie sztem nem életbiztosítás, ezt már évek óta bizonyítja... Bár a jó formájának örülök én is, de azt ne felejtsd el, le lehet csúszni annyira Andrade sérülésének ideje alatt, hogy felejtős legyen a BL indulás... Bár majd Trezegól megoldja:)

calcio_di_rigore 2007.11.24. 21:20:00

Marchionni a felkészülési meccseken játszott baloldalon, és a csapat egyik legjobbja volt, majd sajnos jött a sérülés. De abban igazad van, hogy sem neki, sem Palladinonak nem ez az igazi posztja. A korhatáros megjegyzést nem igazán értem, tudtommal egyik sem öreg.:)

Gabez 2007.11.25. 12:37:12

Forza Inter!

Úgy látom, simán hozta az Inter a meccset. Ha vesznek egy Sztankovics szintű középpályást, 101 %, hogy megnyerik a bajnokságot. Ha nem (Moratti azt nyilatkozta, nem vesznek senkit, mert minek), akkor csak 100. ;)

Kíváncsi vagyok a Milanra, mit produkál ma...ha nem nyernek, asszem a 4. helyre is nehezen érnek oda.

Zabrotta pedig megy vissza a juvéba?

rexford 2007.11.25. 13:17:26

Elkelne, bár az árulókat nem szeretjük.

krysal 2007.11.25. 13:50:29

calco_di_rigore!

No, kérlek, nem is rájuk értettem, hanem az "aktív" kezdőkre: Nedved,Del Piero,Camoranesi... Egyik sem mai gyerek már, és ez néha meglátszik a teljesítményükön is... Erre értettem a fiatalítást:) Bár az is tény, hogy a Milan-nal még nehéz lenne korban felvenni a versenyt, de jobb félni, mint megijedni...:P

Count Adyn 2007.11.25. 14:06:32

Azért az Inter második gólja nem semmi malac volt:)
egy elrontott beadás kapufára megy és pont a csatár elé pattan vissza xD

Romanes eunt domus 2007.11.25. 17:12:37

Cagliari-Milan talált. Pirlo gólját meg beterjesztem az év gólja címre

giacinto 2007.11.25. 20:44:21

mint az év potyagólja? merthogy egyértelműen az volt. full középre ment a lövés jóval 30-on túlról, az nem mentség h csavar volt benne. egy közepes szintű kapus simán fogja, 1 kézzel. :)

Count Adyn 2007.11.25. 23:45:27

Juve meg vágott 5öt, erre se fogadtam volna, Palermonak nagyon nem ment ma. Alex szabadrugása fincsi volt:)
süti beállítások módosítása