Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Nagy magyar futballvalóság, 2007

2007.11.22. 20:00 pancho_sanza

Két hónapja lesz lassan, hogy nagy hangon bejelentettem: olyan meccset nem nézek, amelyen kettőnél több magyar játékos lép pályára. Nyilvánvaló, a legjobb futball és honfitársaink nagyon messze állnak egymástól és bár néha odakerül egy-kettő közülük valamelyik nívósabbnak tűnő mérkőzésre, de ha már hárman is szerepelnek, akkor nagyon könnyen Fradi-Szolnok szintre süllyedhet a színvonal. Most mégis megszakítottam ezt a nemes hagyományt, mert nem volt jobb dolgom és amúgy is kíváncsi voltam már, hogy a bajszos fiatalító meddig jutott az egy éve megkezdett úton.

A himnuszoknál kapcsolódunk be és rögtön meg kell állapítanunk, hogy a legszélső magyar srác nincs megáldva megasztáros adottságokkal, de legalább Király Lindánál jobban tudja a szöveget. Máris kezdjük megszeretni a fiúkat. Természetesen nem az énekhangja miatt játszik ez a fiatal, bár akármit megtehet a mérkőzésen - tudjuk meg személyesen a bajszos fiatalítótól – mert ma mindenért a mestert kell okolni, nem ezeket a fiatalnak hívott játékosokat. Felköszöntik Fazekas Lászlót és látunk pár puszit is Dunai Antal előadásában, amiről rögtön Brezsnyev jut eszünkbe, de ez sem számít már, mert bár szép dolog a férfibarátság, a bíró megkönyörül rajtunk és elindítja a játékot. Mi nézzük és kizárólag két dologért szorítunk: egyrészt, hogy az angol bírók jobbak, mint a skótok, másrészt meg, hogy a görögök annyira nem veszik komolyan a mérkőzést.

Kezdetnek egyébként nem rossz: az első percben megiramodik Priskin Tomi és elülteti a reményt spanyol focin szocializálódott szívünkbe. Abból a szögből a legjobbat hozza ki és csak azért nem lett gól, mert a túloldalon kapus van, nem portás. Egyébként bíztató az iram és a magyar csapat sem tűnik megszeppentnek, így már el is felejtettük a kisinyovi bódulatot. Ráadásul a görögök is megzavarodnak a nagy hajtás láttán, mert Buzsáky szögletzászló felé tartó, közepes erősségű löketét, sikerül nekik a bal felsőbe terelgetni. Persze a helyszínen szurkoló 30 ezer embert ez nagyon nem érdekli. Igazából minket se, mert bár csúnyácska a gyerek és nem is túl okos, de akkor is a miénk.

 Ráadásul Ákos nem áll meg. Olyannyira nem, hogy Priskin sarkazása után elszalad a labda mellett. A mozdulat megtetszik Halmosinak is, de csak egy szöglet az eredmény, amelyből két kapáslövésre futja, de ezeket mi nem emlegetnénk helyzetként. Kezd ez alakulni, kérem. Ráadásul a kapitány is felvette a csajozós szemüvegét, így láthatja, hogy Hajnal teszteli a bíró származását. Saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy angol sípmesternél nem kifizetődő a magunkat feldobálás. Közben már Szélesi támad és olyan erővel ad be, hogy majdnem elviszi a védő lábát, aki volt olyan hülye, hogy beletette. Egyelőre még nem látjuk, hogy ki tudna valamit kezdeni egy ilyen beadással, mert picikét lassabb labdákkal szoktak gyakorolni a mi fiaink, de a beadás ténye már önmagában pozitív. A kommentátor már lefújatná a mérkőzést. Mi meg teljesen elképedünk, hogy miért nem nézünk több magyar érdekeltségű labdába történő rugdosást. Vanczák Vili meg is adja fel nem tett kérdésünkre a választ, hiszen hihetetlen ravasz és finom megoldás után jutatja a kapuba a labdát. De sajnos a rossz oldalon, így határtalanul szomorúak leszünk, mert ez pont annyira volt benne a görögök játékában, mint Fekete Pakó szövegeiben az intelligencia. Semennyire.

Juhász Roland tapsol, hogy ne csüggedjünk fiúk, de ez nem hat. Viszont onnan jön a segítség, ahonnan nem is várnánk. A fiatal Vass Ádámból meríthetnek erőt a srácok. Érett profikat megszégyenítő módon látja, hogy ilyenkor nem áll meg a mérkőzés és pontosan azt teszi, amit kell: harciasságával és lelkesedésével mutat követendő példát. Tőzsér kapcsol először. Igaz ő, inkább csak agresszív: jogos is a sárga. Szerencsére Juhász is jókor van, jó helyen, így marad az 1-1 és olyat látunk a pályán, amit itthon nem sűrűn tapasztalhatunk: Halmosi sarkaz egyet kapura Buzsáky beadása után, ami ha bemegy és nem lesről történik, akkor bizony már rendeljük is a jegyet a következő mérkőzésre. A labda inkább a görögöknél van (49-51%), de szögletben mi vagyunk a jobbak (6-1), szóval jogosnak tűnik a döntetlen, persze mindez nem érdekelne minket, ha bíró korrekten felülbírálná az asszisztensét, de nem teszi, pedig Halmosi ezt lazán beverné.

Ezzel vége is az első félidőnek és összességében meg kell állapítanunk, hogy nem is olyan rossz a mérkőzés, s csak egy kicsit vonz minket a távkacsoló, amikor halljuk, az angolok épp nagyon cumira állnak a horvátok ellen.Szerencsére maradtunk és láthatjuk, hogy a két szakértő egyen öltönyben osztja az egyen észt, de még ezt a semmit okos dolgokat mondást is benyeljük, hiszen jönnek vissza a fiúk nemsokára. Meg egy új kapus a vendégeknél, ami nem jó nekünk, mert az első percben kétszer is rácáfol az ősz hajszálai számára. Semmi baj, mert Buzsáky még mindig nagyon odateszi magát és már Hajnal is kezd focizgatni. Persze izgalmak most nem nagyon vannak, így megmutatják nekünk, hogy Kisteleki továbbra is jóban van a Mészöly családdal, de most csak Gézát lehet felvállalni, pedig itt nem is játszanak zulu vadászok. Fazekas és Dunai Antal is nagy szemekkel nézi a meccset, ami tényleg leült kicsit, de Buzsáky továbbra is jó és az sem tudja elvenni kedvünket, hogy élőben fényezik kicsit Puhl Sanyit. Szerencsére a csapat nem hallja a hiúságnyalogatást, így megy előre becsületesen. Azonban ekkor beüt a ménkő, mert a görögök a semmiből csinálnak egy 11-est és már vezetnek is.

A fiúk továbbra sem esnek össze, mert mennek előre és hajtanak tovább. Az sem érdekli őket, hogy a német precizitás és a déli vérmérséklet ötvözeteként nagy fetrengésre és elhúzódó bedobásokra és pontrúgásokra számíthatnak. Pedig nem is ez történik. Buzsáky továbbra is jó: remek összjáték Hajnallal, a görögök is unják már őt és felrúgják. A szabadrúgástól Nikopolidisznek tovább őszül a haja, de Tőzsért most már nyugodtan le lehetne hozni. Ricsi kommentártor viszont majdnem rákényszerít minket a hang nélküli üzemmódra, mert besokalltuk az egy perc alatt háromszor kihangsúlyozott Görögország az Európa-bajnok bemondástól. Igaza van mindenképpen, csak egyrészt az már lassan négy éve volt, másrészt nem ezzel a játékkal és hozzáállással lettek azok, amik.

Még módosul a szögletarány, amikor a bajszos mágus Filkorhoz nyúl, akinek a haja már Figora emlékeztet, de az sem hátrány, hogy a cselei is kezdenek a nagynevű csapattárséra hasonlítani. Sajnos a hatalmas lövésébe, ami biztos, hogy gól lett volna, belelépnek, és egy perc múlva Halmosi is egy ütemmel tovább vezetgeti a labdát, mint kéne. Így utóbbit lecserélik pedig az általa kiharcolt szöglet után Vaskó fejelhetne az üres kapuba. Kimarad, nem baj, mert Tőzsért is utoléri a végzett Leandro személyében. Brazillal erősítünk, amit nem értünk és azt sem nagyon, hogy Tőzsér mit keresett a pályán 85 percig. Na mindegy, mert már úgyis vége, bár a magyarok szambakirálya még szabálytalankodik egyet és Buzsáky is hozza a mai formáját, de a lövésre már nincs ereje. Vanczák még kidühöngi magát egy sárgáért, de nincs tovább.

A mérkőzés embere egyértelműen a himnuszt még hamisan éneklő srác volt. A félreértések elkerülése végett: nem csak a magyar csapaté, hanem a mérkőzésé. Bár meg kell hagyni, hogy a görögök tényleg nem tették oda magukat teljesen, s – különösen - a vezető gól után teljesen elfelejtkeztek a visszazárásról. De ez legyen az ő gondjuk, a miénk meg az, hogy sajnos csak egy góllövésre alkalmas emberünk van és ezt minden ellenfelünk tudja már (és a jövőben is tudni fogja), így szegény Priskin Tomi szinte esélytelen harcot vív a védőkkel. A középpályánk nem rossz, mert nem lehet mondani, hogy egyenlőtlen harcot folytattak volna a görögökkel. A védelmünk viszont bizonytalan és itt kellene előrelépnünk, de amíg olyan bíztató szavak és kérések hangzanak a el a stúdióból, mint itt most, addig ide nekünk akárkit.(Játsszatok sokat gyerekek!)


A válogatottban a bajszos fiatalító szinre lépése óta sok minden megváltozott, de sajnos Sándor György beválogatása, szerepeltetése, Buzsáky kihagyása és a Huszti-affér miatt számunkra ő már hiteltelen és igazából nem is tűnik túl erélyes edzőnek. Ráadásul Leandro szerepeltetésével is nyitogatja a bicskát a zsebünkben, így a kapitányi mandátum meghosszabítását sem tartjuk olyan egyértelműnek, mint Nyilasi Tibi bácsi. Egyébként nagyon jó koncepció ez a fiatalítás, és nincs is vele semmi baj, amíg nem akarunk nagyot álmodni, mert hiába mondja nekünk a mágus, hogy 3 év múlva újra összeeresztené a görögökkel a csapatot. Csak sajnos a türelmi idő egy évvel ezelőtt sem négy év volt és nagyjából biztosak vagyunk benne, hogy egy év múlva sem lesz belőle két év. Továbbá soha nem is fog nyerni semmit ez a csapat, de ettől még szerethetjük, mert a miénk.

Az angol bírók viszont nem sokkal jobbak, mint a skót kollégáik, így egy kicsit örülünk is, hogy a horvátok - dacolva az ellenállással - végül visszatették a cumit az angol ajkak közé.

98 komment

Címkék: magyar görög válogatott dombi tibi

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr86238550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2007.11.22. 20:36:58

hát szerintem maradjon várhidi most úgysincs nála jobb. Ez a csapat nem fog nyerni soha, de majd a mostani U19 csapat

rizla 2007.11.22. 20:54:34

"nem ezzel a játékkal és hozzáállással lettek azok, amik."

????
nem? én úgy emlékszem, hogy de. pont ugyanazt a helyzetek nélküli favágó bunkerfocit nyomták, mint amit itt pesten a második félidőben.

rizla 2007.11.22. 20:59:35

a többivel egyetértek, bár a sándor györgy beválogatásán nem értem miért kell még mindig rugózni, az lassan 1 éve volt, azóta gyurika max ciprus ellen játszott, vagy valami ilyesmi. kanta is be volt válogatva ugye kanada ellen, aztán már ő sincs sehol. szóval ezt felhozni nem fair.
a huszti affért felhozni pedig még annyira sem fair. miért kell újra, és újra elmagyarázni, hogy hisztike saját döntéséből hagyta ott az edzőtábort, a büntetést pedig kistelekiék szabták ki, nem várhidi. várhidi azért lett hibás, mert szabikát pár meccs erejéig a padra rakta volna? na ne.
leandro valóban melléfogás, ahogy tőzsér is, bár utóbbit papíron meg lehet indokolni. erélyesnek viszont erélyesnek tűnik várhidi, a nyilatkozatai alapján nem, a játékunk alapján igen.

Helota 2007.11.22. 21:02:36

dombi tibi mit keres a cimkék között? :)

amugy a baj nem a bajszos fiatalitóval van szerintem, jelenleg magyar edzőt nemigen lehetne jobbat előhúzni a kalapból, pláne, h puszipajtások Kisteleki Köcsög Istvánnal.
a baj az, hogy nincs 1 magyar védő sem, aki legalább a középszintet megütné. és ez sajna nem kapitányfüggő.

mizie 2007.11.22. 21:05:04

de bazzz... miért nyerne bármit ez a csapat? van vki aki azon gondolkodik hogy eb-t vagy vb-t nyerünk?

akkormeg miért kell ilyenekkel jönni?


amúgy várhidivel kapcs igazatok van, legyen erélyesebb, huszti legyen benn a csapatban.

és ne a 80. percben cseréljen!!!!!

rizla 2007.11.22. 21:22:55

ez a csapat nem fog selejtezőcsoportot nyerni. a későbbiek nyerhetnek, de ahhoz le kell rakni az alapokat. lehet, hogy unalmas, és klisés duma, de ezzel kapcsolatban "jó úton haladunk". várhidi most tényleg pocsékul cserélt, ez egyébként nem jellemző rá. ez van.
huszti pedig benne lesz a csapatban, ez biztos, kisteleki is megerősítette. de a büntetését akkor is megérdemelte.
helotánál van az igazság, bár 1 magyar védő pont van, juhász, meg egy védekező középpályás vass. ami persze nagyon kevés.

Dandeer 2007.11.22. 21:42:57

Én nagyon bízom Várhidiben. Bár a brazilt én sem értem, minek kell beválogatnia, pláne játszatnia.
De ha kirúgják Várhidit, akkor nincs igazság. Minden szavazáson 90% körüli azoknak a száma, akik marasztalják. Ez nem véletlen.

Helota 2007.11.22. 21:47:14

egy Da-Silva szintű brazil kéne nekünk is, mint az usztasáknak.

drani 2007.11.22. 21:57:52

de azért fejlődik legalább, mert most már nem erőltette dzsudzsákot, berakta buzsákyt is.
egyszer majd talán a kétcsatáros játékot is kipróbálja

nasteey 2007.11.22. 22:01:17

Azért az számomra mindig megmosolyogtató, hogy egyesek 10-15 évnyi lemaradást 1 év alatt akarnak behoz(at)ni. :)

Jók vagyunk, csak pechesek. Előbb utóbb rutinunk is lesz, és ha vki így játszik ellenünk, az bizony ki fog kapni. Mert ha jól emlékszem Fülöp bizony egyszer sem védett a meccsen.

Lesz ebből vmi, csak idő kell. És tényleg... a mostani U19es-ek ha beérnek, addigra a mostani gerinc tapasztaltabb lesz, és annyi simán bennünk lesz, hogy egy VB-re, EB-re kijussunk.

(Szvsz azon az úton járunk, mint pl.: a lengyelek, csehek, etc. Otthon ramaty(?) foci, viszont van 15-20 olyan játékos, aki megüti a színvonalas külföldi ligák szintjét, ezek alkotják a válogatottat, és helyel-közzel még meg is állják a helyüket)

Helota 2007.11.22. 22:17:33

Nasteey, nagyjából igazad van, viszont a lengyeleknek és cseheknek azért nem jó a klubbfocijuk, mert a spilerek nem otthon játszanak. Ha hazamennének, tuti, hogy lenne keresnivalójuk a klubcsapatoknak is. Viszont ha ezek a magyar srácok az NB1 ben kergetnék a labdát... no, nem kell ezt magyarázni.
Fülöp mostanában meg sokat lepkézik, jó lenne ha lenne neki is stabil alternatívája, akit be lehetne tenni a kapuba egy moldáv meccs után. mert ott szerintem mind a 3 gólban vastagon benne volt.

Helota 2007.11.22. 22:18:05

de mit keres tombi tibi a cimkék között ? :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.22. 22:20:52

Helota:
hogy hozzáértők szája mosolyra görbüljön:)

doktor.dikhed 2007.11.22. 22:24:09

"dombi tibi mit keres a cimkék között? :)"

Dombi Tibi bakker :DD

Az ő szelleme vigyázza a magyar csapat gyenge teljsítményét :D

IronRock 2007.11.22. 22:31:19

Hát érdekes egy helyzet....sokan azt mondják, tényleg fejlődött a csapat játéka, mennek előre, hajtanak, és már néha szemre is tetszetősen játszanak... Ugyanakkor ennyire rosszul selejtezőn nem szerepelt még a válogatott, csak a 6. hely jutott, Máltát előztük meg, és tőlük is kikaptunk, szinte történelmet írva ezzel... Ilyen sok ponttal előttünk még nem végzett a csoportelső, és ilyen rossz se volt sose a gólarányunk. Más kérdés, hogy ez csak kisebb részben Várhidi hibája. Szerintem maradjon még, vigye végig amit elkezdett, de pár dologban azért jó lenne változtatnia. Először is, szép dolog a fiatalítás, de jól jönne a csapatba néhány olyan rutinos és tapasztalt játékos, mint Dárdai vagy Király. Akik a nehéz helyzetekben is tudnak tartást adni a csapatnak... És kellene sürgősen keríteni 2-2 megbízható és tehetséges szélső védőt mindkét oldalra, valamit középre is kellene egy-két megbízható ember Juhász mellé. Ha Huszti visszatérne és végre nem azt kellene számolgatni, ki mikor lesz eltiltott és nélküle milyen taktikával álljunk fel mert nem lehet pótolni, akkor akár komoly csapat is formálódhat... És közben megköszönhetjük a FIFA-nak, hogy a következő VB-re a sorsolást már nem az előző selejtezőbeli teljesítmény alapján osztják be hogy ki melyik kalapba kerül, hanem világranglista helyezés alapján...különben most megint szopóágra kerülnénk....

Helota 2007.11.22. 22:36:34

Dombi tibiről mindig a "szélvészgyors" jelző ugrik be, az atlantai olimpia utolsó selejtezőjén hallottam először, a skótok ellen csúfoltuk a focit éppen egy kurvarossz, mély talajú pályán, amikor a kommentátor üvöltve követelte a becserélését, és ő egy gyönyörű gurulóátfordulást produkált első labdaérintésre:))

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.22. 22:39:28

pirkóért és tiziért cserébe, adjuk meg neki... és akkor jött (kaposzkodol!) szanyó karcsi...!!!

Helota 2007.11.22. 22:43:30

az kétségtelen, hogy jobbszélról, alapvonal mellől befelé húzva a magyar focitörténelem egyik legnagyobb esőemberét tisztelhetjük benne. sokszor mondjuk eredményeseket zakózott.

Helota 2007.11.22. 22:47:58

szanyó karcsiról meg X-aktát kéne nyittatni.

rizla 2007.11.22. 22:49:24

drani: "egyszer majd talán a kétcsatáros játékot is kipróbálja"

ezen a meccsen is kipróbálta többek között. jóval szarabbak lettünk tőle. bár tőzsért lecserélni a kétcsatáros játékért egyre kevésbé tűnik botor gondolatnak nekem.

nasteey 2007.11.22. 22:59:35

Mondjuk én is szívesebben látnám Tőzsér helyett Dárdait...

Király meg nagy potyamester... bár fsz tudja. Fülöppel sztem az a baj, mint anno Királlyal is volt, hogy nincs igazi vetélytársa, kényelemben érzi magát. Biztos van (sőt tuti, csak a neve most nem, sorry) vmi utánpótlás kapusunk akit fel lehetne hívni, esetlen Fülöp helyett is néha. Nem ártana oda egy kis versenyeztetés.

Most pedig megyek, megírom a pályázatot és benyújtom az MLSZ-nek. :P

feriboy 2007.11.22. 23:30:18

nekem szimpatikus ez a csapat, ha lecserélik Várhidit, akkor minimum José Mourinho-t kell idehozni :)

Helota 2007.11.22. 23:33:48

ja, vagy inkább rehabilitálni a verebes mágust.

nasteey 2007.11.23. 00:08:26

Ha Várhidinek mennie kell, akkor esetleg Bölönit tudnám még elképzelni...

d3vnull 2007.11.23. 01:15:02

Egy nagyon nagy érdeme máris van Várhídi-nek : szimpatikussá tette a mostani válogatottat a köznép szemében. Ezt ugyanúgy érzem magamon mint az engem körülvevőkön, így nem duma. Azt meg már szubjektív adalékként teszem hozzá, hogy szerintem jó úton halad és jól teszi a dolgát. A fiúkon pedig lehet látni az igyekezetet, és bizony az ínséges esztendőket élő magyar ezt már nagyon-nagy pozitívumként fogja fel. Úgyhogy szvsz Várhídi-nek maradnia kell.

klackner 2007.11.23. 02:36:40

Nem láttam a meccset, sajnos dolgom volt. Nagyjából tudtam az eredmény alakulását, 2-1 volt, amikor hazaindultam. Útközben az autóból láttam a szurkolókat hazamenni, többen beszélgettek mosolyogva, mint nem. Amikor leparkoltam, jött szembe egy társaság, kérdeztem a végeredményt, mondták, 2-1. Én mondtam, hogy akkor hétből hatodikak vagyunk. Ezen szemmel láthatóan megütköztek. Sütött a szemükből, hogy egy állat vagyok. Merthogy nem ez a lényeg.

Meglátjuk. Jön a VB-sorsolás, negyedik kalapból. Ha az utolsó hazai VB-selejtezőnkön is 30 ezren lesznek, akkor Várhidinek igaza van. Szerintem egy kísérletet megér.

Ui: Azt találtam jósolni, hogy nyerünk, mert nekünk az jó, a görögöknek meg mindegy. A görögöknek a tudósítások alapján tényleg mindegy volt, nekünk meg jó lett volna, de mégsem nyertünk. Ezt azért nem árt feledni. Meg azt sem, hogy ez volt a legkönnyebb selejtező-csoport, ebben lettünk hatodikak. Aki nem hiszi, keressen még egyet, amelyikben nem volt (2006-os) VB-résztvevő.

szabika 2007.11.23. 08:01:21

Nasteey! Komolyan gondolod, hogy ramaty a lengyel és cseh bajnokság??? Hidd el, az ottani középmezőnyből bármelyik csapat oda-vissza veri a magyar bajnokot.
Egyébként én nem lelkesedek Várhidiért. Persze elkezdődött a fiatalítás (amire természetesen szükség van), de ezt egy jobb, (nemzetközi szinten) tapasztaltabb edző is folytathatná. Nem látom a játékban a fejlődést. Küzdés, hajtás van, de ez még nagyon kevés. Az a gond, hogy bevettük a hatalmas cumit mi is: most szépen mindenki úgy gondol a közelmúltra, mintha sokkal, de sokkal rosszabbul és lélektetelenül játszottunk volna. Ez csak azért van, mert érezzük, hogy nincs lejjebb, ennél már csak jobb lehet, és egy picit többet látunk bele ebbe a csapatba, mint kellene.
Szerintem nagyon nagy hiba, hogy ezt a támadó futballt próbálja erőltetni a Várhidi. Nem kell mindenkinek nekiesni. Egy komoly védekező taktikára lenne szükség, az lenne az alapja mindenkinek. És hívják vissza Dárdait!!!
Egyébként remélem mindenki tisztában van azzal, bár a görögök igazi terepe a totál bunkerfoci, azért ha nekünk esnek, rúgnak egy ötöst.... Sajnos ennyit akartak kihozni ebből a meccsből, nem többet.

heizer 2007.11.23. 08:50:22

"Egy komoly védekező taktikára lenne szükség, az lenne az alapja mindenkinek."

Ezekből a bekkekből nem lehet semmilyen taktikával jobb hátvédsort kihozni. A 90-es évek óta olyanok a magyar bekkek hogy akármelyik nemzetközi meccsen simán bennük van legalább két gól, és nem az ellen kapujánál. Egyszer szeretnék már látni egy szubjektív statisztikát arról, hogy hány "ki nem kényszerített hibából" kaptunk már gólt az elmúlt tíz évben. A szerdai két gombócot egy európai alsóközépkategóriás védősor símán elkerülte volna. Szerintem akárhogy is erőltetjük bunkerfocival semmire se jutnánk, mert mindig hibázik valaki legalább egy nagyot.

Én Tőzsért nem érzem annyira sutyeráknak, inkább azt, hogy nem igazán azon a poszton játszik, ahol kellene. Most elvileg egy picit Vass előtt játszik, de Buzsákiék mögött, ami azt jelenti hogy több védőfeladata volna, és abba beletörik a bicskája.

Csatárunk meg egyáltalán nincs, Priskin jelenleg semmire sem jó.

Vass tényleg remek, a középpálya támadói elfogadhatóak, bár mindannyiuk teljesítménye erősen hullámzó. Hajnal pillanatnyilag egy az egyben ,másolja Lisztes 98-2004 közötti produkcióját:a klubjában húzóember, a válogatottban egy jó meccsét két értékelhetetlen követi.

Hogy lesz e jobb: nem tudom. Várhidinél megfelelőbb ezőt csak komoly anyagi áldozatokkal kapnánk, nálam az ár-érték aránya megfelelőnek tűnik.
A fiatalokról meg annyit, hogy 96 óta olyan kétévente bukkan fel ez a dézsavű érzés a soros selejtezők hajrájában: nem olyan rossz a helyzet, vannak biztató jelek, és ha beépítjük az utánpótlás-olimpiai korosztály legjobbjait akkor még jobb lesz. Igaz hogy a 4. helytől feljebb csak egyszer léptünk, akkor is hogy, pláne minek???

Így tíz év után még mindig bizakodom, de örülnék ha ez többet nem jönne vissza.

A másik érthetelen dolog: ezt a hülye kalapokba kerülést úgy állítja be mindenki, mintha ettől függne az, hogy milyen erős csoportba kerülünk. Hát kajakra nem!! Ha Luxemburg szintjére süllyedünk akkor is kerülhetünk ugyanilyen könnyű csoportba, meg az olasz-francia-ukrán-skót négyes mellé is. Csak az önbecsülésünknek fontos, egyébként semmi jelentősége.

szabika 2007.11.23. 09:03:34

CSAK az önbecsülésünknek fontos? Az éppen elég. Ez az egyetlen értékmérő, ami mutatja, jelenleg hol áll a magyar válogatott. A FIFA ranglistát meg nagyon gyorsan felejtsük el! Elég nagy ostobaság ezzel takaróznia VP-nek, ez a típikus magyar mellébeszélés.

Szerintem is rossz helyen játszik Tőzsér, de jelenleg nem tudja kiszorítani sem Buzsákyt, sem Gerát. Mondjuk Hajnal helyére még beférhetne, de még oda is kevés lenne ez a lagymatag, hitetlen játék.

Én csak azért próbáltam rávilágítani a komoly védekező felfogású játékra, mert én most úgy látom, hogy ez az egyetlen járható út. Nem vagyunk csehek, nincsenek nekünk Nedved-ünk, vagy Berger-ünk, szóval vegyük át a lettek, moldávok, esetleg szlovénok (bár most nagyon leszerepeltek) példáját, és próbáljunk meg foggal-körömmel védekezve pontokat szerezni. Ez a "rohanjunk előre, és gyorsan döntsük el a meccset" egy öngyilkos taktika! Nem is értem, hogy hogy küldhette így ki a pályára VP a mienket a moldávok ellen.

Szóval ideje lenne a zsebünkbe nyúlni, idehozni egy jó szláv edzőt, aki össze rak ebből az anyagból (persze egy-két helyen változtatva) egy tökös, védekező csapatot, és lehet reménykedni. Pont Vass Ádámot lehetne példaként venni. Rohan, küzd, ütközik, keményen védekezik... Persze az előrejátékban hatalmas lemaradása van, de most ez nem számít.

Futó Lada 2007.11.23. 09:14:46

Szeritem nem rossz a koncepció, csak ha már ez a felállás van, akkor kellene Vass mellé mégegy ilyen stílusú játékos Tőzsér helyett. Szélső védőnek Bodnár simán beférne. Vaskó sajnos úgy fordul mint a pótkocsis ifa, ott egy Máthé lehetne alternativa. A többiekkel nincs gond, ha hoznának egy jó közepes átlagot nem lenne baj. Leandro meg hogy mit keres a válogatottban, az egy rejtély...

dx 2007.11.23. 09:23:42

Régen láttam a magyar csapatot utoljára játszani, ugyhogy a teljesítményhez nem tudok hozzászolni. Egyvalamit azonban érzékelni vélek: mintha eltunt volna a hazudozós, ámítgatós, önbecsapós hozzáállás a pályán a stúdióban és a közvéleményben is. Ez nagyon pozitív és remélem a nézök is ezt értékelik amikor a vereségek ellenére is kimennek biztatni a válogatottat.
Tényleg tök mindegy melyik kalap- kabát vagy miböl húznak hova, nem áll a magyar foci azon a szinten , hogy kijusson akár az eb-re akár a vb-re, viszont tisztességes hozzáállást és kuzdelmet elvárhatunk bárki is legyen az ellenfél.
Egyébként a csehekkel kapcsolatban, azért ha jól emlékszem tavaly és idén is egy csapatuk a BL.-ben van. Persze zakóval mennek haza, de azért a magyar klubbcsapatok nemzetközi szereplésehez képest óriási a kulönbség. Nem beszélve a cseh válogatott játékosokról akik azért élvonalbeli klubbokban játszanak nem az angol másodosztályban.

szabika 2007.11.23. 09:25:16

Vaskótól sokkal többet vártam, de nem hiszem, hogy ő fejlődni fog annyit, hogy megüsse a válogatott mércét. Pedig jó fizikai adottságokkal rendelkezik, de lassú, körülményes, nehézkes, és technikailag képzetlen.
Én Dárdait szívesen látnám újra címeres mezben, ki lehetne próbálni Bajzátot. Husztira pedig mindenképp szükség van. Vagy balbekk pozícióban, vagy a középpályán.

Dean 2007.11.23. 10:02:11

Egy éve olyan iszonytató mélyponton volt a magyar foci, amit legrosszabb rémálmainkban sem tudtunk volna elképzelni azelőtt.
Ehhez képest Várhidi olyan hihetetlen fejlődést produkált, hogy ehhez tényleg a nemzetközi szinten is jól ismert magyar f*szkalap mentalitás kell, hogy valaki nyavalyogni tudjon rajta.
Persze, nem vertünk meg mindenkit, mióta ő a kapitány. De ki volt az a mentálisan sérült, aki arra számított?! Minden más országban már tele lenne az összes utca "Várhidi for president" plakátokkal, egyedül a magyar emberek képesek még egy kisebb csodán is csak fanyalogni.
Hagyják dolgozni, különben megyünk vissza a béka s*gge alá.

(A kritika nem a cikkíróknak szólt, hanem a fanyalgóknak. És elnézést a radikális hangnemért.)

tomiP 2007.11.23. 10:07:28

Miért hozzák fel egyesek mindig ezt a Dárdait? Mennyiszer kapott már lehetőséget a bizonyitásra? Élt vele? Sztem nem! Tőzsér helyére meg valaki olyan kellene, aki segítene Vassnak, mert csórikám majd minden meccsen szétszakad annyi a dolga, mivel Danika nem nagyon csinál semmit. Rosszat se, jót se. Szinte olyan mintha eggyel kevesebben lennénk. Vadócz - Vass párost kellene megpróbálni szvsz.

Cucu Malac 2007.11.23. 10:14:17

Dean: azért totálisan szemellenzősek ne legyünk már. Ezeket az eredményeket nemhogy LM-al, de még Gelleivel és Bicskeivel is hoztuk. Akkor hogy gyalázta mindenki Gelleit, amikor idegenben kikaptunk a lettektől, most a moldávok elleni vereségnek szinte örülünk? Ne a dilettáns Bozsik-Détári páros legyen már a mérce... Aztán azt se felejtsük, hogy az első nemzetközi meccsét játszó Montenegrónak is melyik csapat asszisztált a győzelemhez. Úgyhogy ezt a "kisebb csodát" meg "hihetetlen fejlődést" felejtsd el gyorsan, próbáljunk már meg objektíven gondolkozni...

Ettől függetlenül én is azt modnom, hogy maradjon, legalábbis másik magyar edzőt semmi értelme a helyére tenni, maximum egy valóban jól felkészült külföldit, de azt meg nem fogják megfizetni Kistelekiék.

tomika 2007.11.23. 10:14:45

én személy szerint nem várom el a csapattól, hogy nyerjen

ÉN SZERETHETŐ CSAPATOT SZERETNÉK,
>> olyan játékosokkal, akiknek megtiszteltesés a válogatott mez,
>> akik meghalnak a pályán,
>> aki soha nem adják fel a meccset, de nem rugják le az ellenfelet tehetetlenségükben,
+ ha még a himnuszt is éneklik, az már ráadás :)))

ui.: Leandro nálam sem válogatott játékos a tudása alapján, de hogy az edzésen és az öltözőben mit ad hozzá a csapathoz azt nem tudom megitélni ...

heizer 2007.11.23. 10:17:09

Vadócz szintén teljesen fogalmatlan védekezés szempontjából. A Matthaus alat Takács volt jó azon a poszton, de aki a dán bajnokságba nem fér be azt inkább mégse.
Hirtelen nem tudnék egy fia értelmes magyar szűrőt se. Tóth Balázs? Dárdai? Mindegyikkel buktunk már... Nem tom!

Persze hogy az önbecsülésünk a legfontosabb, de ezeket a kalapokat úgy állítják be mintha azon múlna a vb selejtezős szereplés melyikben kapunk helyet.

Egyébként tényleg lehet szeretni ezt a csapatot, addig amíg el nem kezdik nyomni a vakert a hülyeségről. Odáig jussunk végre el hogy mindenkit megizzasszunk egy picit (bár ugye Fülöp meze, röhej, nem izzadni kell hanem figyelni), és ne kedélyes kis teadélután legyünk mindenkinek, beleértve Moldovát is.

nasteey 2007.11.23. 10:17:42

Srácok... ezt a cseh - lengyel hasonlatot vessétek össze a 10-15 éves lemaradásos hozzászólásommal. :)

Okés, hogy minket elvernének, de sehol semmi komolyat nem tudnak nyújtani.

Ezt a Vass gyereket meg klónozni kellene...

szabika 2007.11.23. 10:33:13

Szerintem bizonyított épp eleget Dárdai. Voltak gyenge meccsei, de szerintem amikor a pályán volt, akkor küzdött, ezt nem vitathatja senki. Azt pedig, hogy egy kritikus időszakában szünetelteni szerette volna a válogatottságot, én megértem. Érdekes, ha Totti-ról van szó, akkor kiny...ják egyesek a s... ggét is ezért!!!
Hihetetlen fejlődés???? Na ne!!!!! Egy-két bíztató jel pár fiatal játékostól, de nem több! Ebből a csapatból sokkal többet ki lehet hozni! Szükség van egy keménykezű, rutinos külföldi edzőre! Mondjuk egy Radomir Antic típusú emberre!!!

bacity · http://kacat.blog.hu 2007.11.23. 10:47:44

35 éves vagyok, szeretem a focit. 12 éve tevékenykedem a külkereskedelemben, európa szerte számtalan partnerrel. hétfőnként sírva hallgatom végig az áradozó élménybeszámolókat a mindenféle bajnokságokból, mert ők is szeretik a focit. emlékezetem szerint, én és a korosztályom kb. '87-'88 mikulása óta van türelemre, megértésre felszóllítva. a magyar labdarugás és a benne szereplők által. 2007 mikulása közeleg. ELÉG! ELÉG! ELÉG!

Seduxen (már NEM dr.) 2007.11.23. 10:53:39

Igaztalanul bántjátok DombiTibit. Ő a valaha volt legjobb szélső, aki a magyar válogatott mezében a zöld gyepre lépett. Egy aprócska hibája van: az bőr (avagy "műanyag") golyó zavarta világ életében, de piszkosul :-)))
A kialakult helyzetért én elsősorban Juhász Ruland, és Vass Ádám anyukáját tenném felelőssé... MIÉRT NEM IKREKET SZÜLT??? :-)))
Olvasgattam különböző fórumokat, ahol nagyon sokan most nekiesnek VP-nek, meg a csapatnak is (elég sokan azok közül is, akik az olaszok ellen szoborparkot követeltek a Puskás Stadionba), amit nem igazán tudok hova tenni. Ha "behúzzuk" az X-et (vagy adabszurdum NYERÜNK), és megvan a csoport 4. helye, akkor mennyivel lenne jobb ez a csapat? Akkor is ugyanúgy kiutalnék 2 jégkorongos lepkés-kesztyűt Marcinak (az utolsó 2 meccs 5 góljából én alsóhangon is 4-t neki tulajdonítok), akkor is ugyanolyan "szélvésgyors" lenne Vaskó, akkor is ugyanolyan "Kraucs-robot" mozgású lenne Vanczák, ugyanolyan alibista lenne Tőzsér, és még sorolhatnám. Én vallom, hogy a mai magyar játékosállományból a lehető legjobbat igyekezett összehozni VP. Talán a keménykezű edző javaslaton azért lehetne elgondolkodni, mert amit "Matyi" anno nem tudott megtenni a primadonna játékosokkal, az most talán nyitott fülekre találna ennél a - szerintem - sikeréhes fiatal csapatnál. Csábítsuk el Rehaklészt! És MELLÉ másodedzőnek VP-t.
A magam részéről akármi is történjen ugyanúgy fogok szurkolni ennek a válogatottnak, mint tettem azt az utolsó jó néhány meccsen...

istvan' · http://www.youtube.com/watch?v=uK6H3sAmI6k 2007.11.23. 10:54:42

25 éves vagyok. 3 éve impotens. Mindez a magyar foci miatt! ELÉG! :D

Azért nem túl bíztató, ha Dárdira van szükség. A küzdés az ő posztján alap. A támadójátékhoz viszont nem tud sokat hozzátenni. Támadásban vagy sok labdát elszór, vagy alibizik.

apo49 2007.11.23. 10:56:33

Mivel napok kérdése és gumicsontszerű jelenséggé válik a médiában a kapitány maradása/távozása, nem árt egy kis mérleget vonni.
Várhidi úgy vette át a csapatot, mint egy megbízott, helyettes őrsvezető: "Te fiam csak egyre ügyejjé, ho' mindeképpen fiatalitni kő" - azt hiszem ez volt a közvetlen ukáz. Erre körüljárta az ovikat és kipróbált minden térdzoknist. És látá, hogy jó. Mi? A játék? Hát az éppen nem, de a vezetők sűrűn bólogattak, és a nép is örülni látszott. Ez volt egy meccsen. Ami azután következett, számomra az az egyetlen pozitívum ezzel a "szakemberrel" (úgy gondolom, hogy hála a félévszázados bezárkózásnak, képzett hazai szakember fogalmilag kizárt) kapcsolatban. Sikerült észrevennie, hogy szép lassan összejött egy csapatnyi - sajnos néha még 11-nél kevesebben vannak - olyan emberke, aki külföldön játszik, s így van esély arra, hogy napról napra úgy edz, mint egy igazi focista. És azóta azt látjuk, hogy ez 8-10 fickó azon erőlködik, hogy hozza azt a játékot, amit kint a kettőben is kötelezően elvárnak tőle. Igen ám, de kint még a skót bajnokságban is, hogy az olasz B-ligáról ne is beszéljünk tényleg komoly szakemberek által kidolgozott szisztémák működnek a játékban, amelyet ő szépen begyakorol és így szerencsés esetben hasznos kis fogaskerékké válik (mint mondjuk Vanczák a Sion-ban). Aztán hazajön és az öltözőben találkozik egy könnyes szemmel moralizáló, alapvetően szorongó, fura kis figurával, aki mond nekik néhány üres szentenciát. Úgy általában. Arról, hogy milyenek lehetnek ezek a szakmai instrukciók, képet alkothatunk a sportmédiában felbukkanó edzői, szakkommentátori nyilatkozatok mindegyikéből: "többet kell törődnünk az előrejátékkal", ne álljatok úgy vissza", "Te mindig előre ruggyad azt a labdát" és hasonlókat. És képzelhetjük a döbbenetet és tanácstalanságot, amit a hál' isten külföldön játszó vagy legalább eddző focista érez ilyenkor. Aztán nincs mit tenni, ki kell menni és ott muszáj valamit improvizálni. Ez néha bejön, de legtöbbször inkább csüggesztő eredménnyel jár. Mindegy is, a váz megvan. Olyan embereket kell játszatni, akik lehet, hogy a valódi labdarúgásra már nem is emlékeztető viccben, azaz a magyar fociban - ahol néha 5 perc is jut egy labdalevételre - nem voltak olyan pengék, de akárhol átlépve a határt, már egy olyan közegben űzik a szakmát, amelyben mindenki más, akivel válogatott szinten játszani fognak.
Ehhez kell még egy kipróbált és nem csak focistaként ismert, hanem edzőként is nevet szerzett úriember által vezetett, külföldi szakmai stáb, amely még csak meg sem hallgattja, hogy a bokájukat mardosó hazai "szakmai izé" tagjai mit fröcsögnek. Ők a pariban maradásért küzdenek, ezért akármire képesek. Áskálódni, itt-ott hazudozni, befeketíteni: ez a szakmájuk. A pályák közelében nem szabad rájuk bízni senkit, mert a véletlen tehetségeket is simán elszűrkítik.
Nem tudom, hogy ez a váltás éppen most megtörténhet-e, de abban egészen biztos vagyok, hogy csak ez az út maradt. Minden Schlosser, Puskás, Albert-féle előzménytől függetlenül úgy kellene felfognunk a dolgot, mintha a 80-as 90-es évek Skandináviájában lennénk. A külföldön játszókból ütőképes válogatottat faragni, amelynek sikerei talán lecsapolhatják a hazai mocsarakat...

dx 2007.11.23. 10:58:42

Azért a csehek legalább eb-ken jól szerepeltek. Egy ezust ha jól emlékszem a legutóbbin pedig messze a legjobb focit mutató csapat volt. ùgy látszik ha egy-két kulcsjátékosukra nem számíthatnak középszeruvé sullyednek. Mindenesetre alulról nézzuk a többi k.-európai csapatokat (román,ukrán,lengyek,bolgár,cseh,szerb,horvát) mind másik kasztba vannak. A realitás az , hogy számunkra már nem kiscsapat :montenegró, bosznia, lettország stb. ezen a szinten vagyunk és már az is elörelépés ha ezt mellébeszélés nélkul elismerjuk.
Biztos vagyok benne , hogy kulföldi edzö nem lenne sikeres a magyar vállogatott élén. Ha meg van az alap de nem sikerul belöle a maximumhoz közelit kihozni lehet jó megoldás a kulfoldi edzö (holland edzök szinte mindenhol sikeresek, most pl. a lengyeleket, oroszokat vitték ki az eb-re) de attól tartok nálunk éppen ez a biztos alap hiányzik.

istvan' · http://www.youtube.com/watch?v=uK6H3sAmI6k 2007.11.23. 11:03:59

Mondjuk VP-t szerintem se kell szidni. Nincs vele baj, voltak rosszabbak is. Én mondjuk Matthaust se rúgtam volna ki. Tök mindegy, milyen szakember, felpezsdítette a válogatott körül az állóvizet, írtak rólunk külföldön is, volt egy kis pörgés, ami mindenképpen jó. Szerintem jót tett volna, ha marad.

VP-vel most egész meg lennék elégedve, ha nem lett volna a vereség Moldova ellen. Így mondjuk sz*r :D ...de nincs könnyű dolga. A nagy "tehetségek" meccseiről is mindig lemaradok. Amikor láttam pl Filkor eddig mindig körülményes volt, gyenge lövésekkel, Feczesin meg lassú és darabos, de tény, hogy nehéz jobbat találni náluk.
Tőzsér viszont áltálában nagy gáz. Annyira alibi, hogy meggondoltam magam, a helyére jöhet Dárdai.

Gera me még mindig klasszis ebben a csapatban (sokszor egyetlen passzából látszik, hogy jobb, mint a többi együtt), csak nagyon úgy tűnik, hogy rossz választás volt a West Brom...

Fat Abbot 2007.11.23. 11:34:47

Aki bottal akarja elzavarni Mr. Mágnestáblát, annak ajánlom, hogy nézzen körbe a helyettese után. Merthogy olyan nincs. Ő már letett valamit az asztalra: valahogy sikerült összerakni egy ambiciózus csapatot, aki miatt nem feltétlenül jön rá az emberre a gyomorgörcs, és ez nagy szó manapság.
Az ilyen bacity félék meg vagy toborozzanak egy Sebes Guszti bácsit, a hozzá tartozó Kocsisokkal, meg Budai II-kel vagy maradjanak kussban. Ez van. Pontosabban vagy ez vagy semmi.

Titi120 2007.11.23. 12:48:59

Kell a fenének Király, Dárdai meg a többi már nem egyszer leszerepelt és megannyi lehetőséget kapó magyar "géniusz".

Kapuban Fülöp hosszú távon szerintem be fog válni, de igaza van azoknak, akik szerint kéne mellé egy másik alternatíva.
A védelem Juhász kivételével elégé gyengus ne szépítsük, de jogos, hogy sok választási lehetőség itt nincs, mondjuk Vanczákot így is messzire zavarnám a válogatott közeléből.
Akkor már sokkal inkább Bodnár vagy Vermes vagy akárki, de Vili NE !

Középpályán Vass mellé, Tőzsér helyére Buzsáky ideális megoldás lenne (ezt szerintem VP is meglépi), előttük pedig Gera - Hajnal - Huszti hármas ütősnek tűnik.
Előre tolt éknek meg marad Priskin / Feczesin formától függően.

Nagyjából Várhidi is ilyesmiben gondolkodik szerintem, ha marad akkor ezen a 4-2-3-1 -es taktikán nemigen fog már változtatni.

Seduxen (már NEM dr.) 2007.11.23. 13:02:25

Titi: az általad leírt verzió még akár működőképes is lehetne, az egésszel csak az a bajom: világ életében ezt az egyfajta taktikát fogja játszani a válogatott? Mert akkor elég könnyen kiismerhetővé válik. Amit - nagyon halkan - szemére vetnék VP-nek, az az, hogy miért nem próbált több formációt begyakoroltatni a srácokkal? Mert azt már látjuk, hogy - hellyel-közzel - ez a - leegyszerűsítve - 4-5-1 működik. De én kíváncsi lennék mondjuk egy 4-4-2, vagy egy 4-1-2-3 felállásra is. Ez utóbbi kicsit offenzív lenne, de értékelhetnénk egyfajta "menekülés a győzelembe" profilként. Vicces lenne 6-5.-ös győzelmeket aratni :-)))
Jó, a végét elvicceltem persze, de az alapkérdés marad...
Túl rózsás jövőképet nem lehet várni, ha folyton egy séma szerint játszik a válogatott, még akkor sem, ha azt az egy sémát álmából felkeltve is tudja. Nem?

szabika 2007.11.23. 13:09:59

Azért én el tudnék képzelni egy Milutinovic-ot, egy Antic-ot Mr. Bajusz-király helyett....

rexford 2007.11.23. 13:10:16

De! Sőt, egyáltalán nem lehet rózsás jövőképet várni. Szarok vagyunk, szarok is maradunk még egy jó darabig. Azért szeretjük Peti bácsi gyerekeit.

rexford 2007.11.23. 13:11:20

Sőtmég, semmilyen jövőképet nem lehet várni, fösteni viszont igen.

zdrabik 2007.11.23. 13:14:01

miért nem veszitek észre hogy ez a feczesin gyerek eg y nagy 0?? Az nb1ben nem tudta magát a kezdőbe verekedni... gólt rúgni?? vmi ügyes menedzser eladta külföldre, oszt ennyi... jah és nem mellesleg ujpesti...véletlenül. Ilyen erővel Hrepka is simán játszhatna, ő legalább tud cselezni, és a NEC is van olyan jó csapat mint a Brescia

rexford 2007.11.23. 13:14:44

Milutinovics, Antics túl sok pénzbe kerülne, és rövid távú eredményeket várnának/várnánk el tőlük. Az is kérdés, hogy egyáltalán akarnának-e ide jönni.

zdrabik 2007.11.23. 13:14:52

ja és feczesin azért ilyen nagy sztár, mert az olaszok ellen belebotlott a labdába?? szánalmas

zdrabik 2007.11.23. 13:15:24

a gondolatmenetet folytatva rájöttem ki lesz az ultimate ütőkártyánk!! Koplároviiiiiics Béélaaa

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.23. 13:22:04

vannak dolgok, amelyek esetében nem az ár a legfontosabb szempont, hanem a minőség.
a szövetségi kapitányi pozició pontosan olyan, amelyik esetében nem lehet köntörfalazni többé: nekünk az elérhető legjobbat kell leigazolnunk!

amennyiben Várhidi a legjobb úgy nincs probléma, viszont ha nem, akkor kell hozni külföldről egy Cristoph Daumot (aki jó edző és a kokóügy egy kicsit le is nyomta az árát - egyébként csak mondtam valamit)
s talán most az egyszer ez még müködne is, mert nem Urbányi Pistire vannak bízva a játékosok hét közben
egyébként jelentkezzen az, aki úgy gondolja, hogy Várhidi Péter szerdán felhívja a West Brom edzőjét, hogy figyu mi helyzet Zolival, vagy esetleg Mancini mesterrel konzultál Filkor erőállapotáról...
na pontosan azért kell egy Cristoph Daum, mert ő ezt megcsinálhatja (van európai hitele és ázsiója), mialatt a mi szövetségi kapitányunk az Újpest- Győrön tanyázik (minek is), és után megbeszéli Nyilasi Tibivel és Mészöly Kalmival, hogy a Vass gyerek milyen jó szokott lenni a válogatott meccseken
Itt most olyan ember kell, akinek van szakértelme és kapcsolatrendszere Európában, mint amilyenek az afrikai szövetségi kapitányok: franciák, németek és hollandok, akik jól tudják, hogy nem Burkina Faso bajnokságában kell kereseni játékost, hanem francia, holland, angol és német csapatoknál

szabika 2007.11.23. 13:22:38

Ne bántsd a Mi Bélánkat!!!! Hatalmas sztár ő!!! Egyébként lenne pénz a szerbekre, minden másra van, erre is lehetne szerezni. És valóban, azonnali eredményt kell követelni. Mondjuk, hogy legalább pontokat szerezzünk Ciprus és Moldova ellen. Nem hiszem, hogy olyan rohadt nagy elvárás!

szabika 2007.11.23. 13:26:50

Egyébként szerintem már egy kész kalandtúra elvállalni a magyar szövetségi kapitányi posztot. Már-már extrém sport!:)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2007.11.23. 14:03:19

titti120al egyetértek. csak abban nem, hogy király nem kell. Sajnos Fülöp olyan rohadt bizonytalan, hogy mindig megremegek ha kapu felé megy egy kósza labda.
Leandronak pedog több lehetőséget kellene adni mert nagyon keraiv ügyes srác, csak a válogatottba nincs ideje megmutatni.
Az én kezdőm igy nézne ki: Király-Bodnár, Juhász, Balogh, Halmosi(Leandro), Vass, Buzsáky, Gera, Hajnal, Huszti, Priskin

Seduxen (már NEM dr.) 2007.11.23. 14:07:00

Mit szólnátok a svéd "telefonoshoz"? S.J. Erikszon. Hm? Ő nem olyan jó, de legalább sok pénzbe kerülne. Az angolokat legalább kijutatta a legutóbbi VB-re. (Bár mineeeeeek....)

michellewild 2007.11.23. 14:10:57

Kint voltam a helyszínen, eszméletlen jó meccs volt.
Szerintem nem lehet véletlen, hogy britt bírókat csak egyébként tét nélküli meccsekre engednek, ezek az emberek totál sötétek.
Nem látom a blogban, hogy bárki felvetné a Fülöp família szerepét, apuci MLSZ alelnök, (a köcsög Kisteleki ezeréves spanja) fiacskáját ha a bajuszos fiatalító ki merné hagyni, repülne azonnal.
Kapus nélkül pedig nehéz jól védekező csapatot csinálni. (Szegény Vanczák megköszönheti a lehetőséget élete első öngóljához.)
Buzsákyt mindenki dícséri, a helyszínen az jött le, hogy eszméletlenül jó játékos, érthetetlen, hogy tud valaki ilyen kurvajól focizni.
Mellette szegény Hajnal csak egy lankadt pici pénisz, akinek gyorsan vissza kellene bújnia a Bundesliga birkanyájába.
Leóval a bajszos a bíró helyett lefújta a meccset, szerintem nem akarta túlhajszolni a fiatalokat.

michellewild 2007.11.23. 14:13:26

Bocs, a himnuszról lemaradtam (parkolás/rendőrök/beléptető rendzser..) nem tudom ki volt a legszélen álló srác?
Aki hidegre tette Mészáros Materazzit?

rexford 2007.11.23. 14:57:46

Na, megvannak a kalapok. Nagyjából reális, bár Izrael egy kicsit furcsán mutat a 2.-ban, a 4. és 5. kalapokban meg egy kicsit lehetne csereberélni.

Titi120 2007.11.23. 15:21:05

Seduxen!
Nyílván az lenne az egészséges, ha legalább 2 formációt tudna magabiztosan játszani a csapat, de nekem már az is elég ha egyet jól tud. :)

Másrészt nagyon kevés ideje van a mindenkori szöv. kapitánynak az ilyen taktikai jellegű dolgok begyakorltatására, még a nálunk sokkal jobb válogatottak is ritkán, akkor is rendszerint szükségből variálnak meccsen belül.

Titi120 2007.11.23. 15:22:19

michellewild,
Buzsáky volt a legszélén.

michellewild 2007.11.23. 17:10:32

Kösz Titi!
Énekelni nem láttam, focizni igen, szeretném együtt látni a pályán Gera Zolival, Hajnal figyelhetne a kispadról...

BastilleBilbao 2007.11.23. 17:49:51

jo ez a csapat es nem csak azert mert a mienk, persze igen foleg azert.

ja es ma van a 6-3-as evfordulo, mert az NSnek nem sikerult

spangol 2007.11.23. 18:21:05

Sancho-Sancho, nem ez volt életed posztja. Ha valaki bevalottan nem követi a magyar focit, sem a válogatottat, az inkább csendben szégyellje magát a sarokban, de a véleményét (ami se nem tul eredeti, se nem mérvadó) inkább a haveri körnek tálalja, esetleg nekik se.

klackner 2007.11.23. 21:49:13

Egyszer korábban már állást foglaltam, hogy: Várhidi megér egy kísérletet.

Ezt a kalapos hazugságot azonban tisztázzuk: NEM IGAZ, hogy a magyar válogatott most előrébb van az európai rangsorban, mint két éve, az EB sorsoláskor. Akkor 29. volt a magyar válogatott, most 30. Tehát még vissza is estünk egy helyet. Csak az EB-selejtezőkön hét csoport volt, a VB-selejtezőkön meg kilenc. Vagyis akkor hét csapat volt egy kalapban (az utolsót leszámítva), most meg kilenc. Hát ezért vagyunk most a negyedik kalapban, akkor meg az ötödikben.

BruceWayne 2007.11.23. 21:51:41

a védelemhez csak annyit: sebők vili munkássága, a mátyus-korsós bukaresti szerencsétlenkedése, juhár..., lőw és éger produkciója a norvégok ellen (ja és lőw keresztpassza wales ellen ugye megvan mindenkiben?), balogh-vaskó montenegróban, vanczák-vaskó-balogh moldovában, nem tudom kik lettországban grúziában a jugók ellen és itthon a románok ellen, kint a norvégok ellen, királygabi walesben, stockholmban, a portugálok, a norvégok, a meg még ki tudja kik ellen...stb stb stb
tizenakárhány éve amióta nézem a magyar selejtezőket mindig megvolt a potyakapus+bafasz védelem kombónk, ez standard, és most se jobb a helyzet, sajnos... itt kezdődne valahol a rendrakás (végy egy jó kapust, aztán meg egy védelmet, nemde?)
de sajnos jól látszik hogy vaskó-vanczák-tőzsér trióval a kezdőben nem sok jóra számíthatunk, a csatárjátékunk pedig egyetlen előretolt, "statikus" centerrel nem sok jót ígér, főleg ha még választék se nagyon van e téren... pedig minden közepesen kis országnak van egy gólvágója aki mellesleg ismert klubcsapatban is játszik,,,

klackner 2007.11.23. 21:52:49

Ja, és Bastille!

A 6-3 1953. november 25-én volt. Vagyis ráérünk holnap után megemlékezni róla.

darkopancsev 2007.11.23. 23:48:00

Néhány megjegyzés:
1. örülok, hogy itt már nem igazán sirja vissza senki matthaust..akkor járnék erre utoljára.
2. Tőzser szvsz az egyik legtechnikásabb játékosunk, aki ráadásul jegyzett csapatban játszogat. Tudom, hogy frappáns dolog valakit kiválasztani és azt cikizni, de ez ma már elavult dolog. 15-20 éve lehetett jókat vitatkozni, hogy ki legyen válogatott, ma nem igazán. Lehet, hogy hülyeség, de engem mozgásában , rúgótechnikában kicsit Détárira emlékeztet, sajnos nem annyira gólerős (semennyire nem az, gólerőtlen).
3. VP csinálja meg a VB selejtezőket aztán meglátjuk, nem kéne őt hibáztatni a 6. helyért, és egyébként is, van még olyan ember, aki megint a szöv, kapitány kirúgásában látja a jövőt, te jó ég, ezt játszuk 30 éve, itt már volt mindenki aki akart, és sokan, akik nem is akartak (pl Garami Józsi bácsi). Az elmúlt 20 évben nem volt olyan válogatott, amelyiknek bárhová kijutni komoly esélye volt, fogjuk már fel.
4. A dombi féle skót meccs után nem sokkal jött ez, érdekes névsor:
23 July 1996 Miami, Florida
Brazil: Dida - Ze Maria, Aldair, Ronaldo Guira, Roberto Carlos - Ze Elias, Juninho, Flavio Conceicao, Rivaldo(74'Amaral) - Bebeto, Ronaldinho(74'Savio).
Hungary: Safar - Sebok(72'e), Peto, Lendvai, Molnar - Dragoner(46'Madar), Herzceg, Bukszegi, Lisztes(65'Szanyo) - Szatmari, Dombi.

BRAZIL 3 (Ronaldinho 35', Juninho 61', Bebeto 84')
HUNGARY 1 (Madar 58')

rizla 2007.11.24. 02:57:32

"Nem látom a blogban, hogy bárki felvetné a Fülöp família szerepét, apuci MLSZ alelnök, (a köcsög Kisteleki ezeréves spanja) fiacskáját ha a bajuszos fiatalító ki merné hagyni, repülne azonnal."

várhidi végh-gel próbálkozott kezdetben, aki aztán szépen csődöt is mondott, csk-ként, és kapusként is ebben a válogatottban. jelenleg fülöp a legmagasabban jegyzett kapusunk, angol másodosztályú csapat (elsőosztályú csapattól kölcsönkapott) elsőszámú kapusa. vagy te inkább látnád babost?

darko: tőzsér papíron tényleg a válogatottba való, viszont a játéka alapján nem. egyszerűen nem hajlandó kivenni a részét a játékból, a poszton, ahol játszik, meg végképp tökéletesen alkalmatlan.

szbszig 2007.11.24. 08:51:01

Azért hova jutottunk már... Nem is olyan régen, az előző évtizedben még azért sírtunk hogy mennyi jó kapusunk van, akik ismert csapatoknál, külföldi első osztályú bajnokságokban védenek stabilan, és miért nem tudunk hozzájuk hasonlóan kitenyészteni jó mezőnyjátékosokat is.

Ma már megbízható kapusunk sincs... De tényleg, elég csak végiggondolni az Eb-selejtezőket:

- norvégok ellen Király (kétszer, illetve Éger)
- máltaiak ellen Király
- törökök ellen Balogh
- moldávok ellen Fülöp
- görögök ellen Fülöp (és Vanczák közösen)

Remélem, mindenki emlékszik mindegyikre...

d3vnull 2007.11.24. 12:31:08

Seduxen : azért be ne szarjunk már ha egy szöv.kap. kijuttatja az angol válogatottat VB-re. Amúgy Ericsson kicsit nem menne, mert a Man.City-nél jól elvan és úgy fest sikerrel.

BruceWayne 2007.11.24. 15:48:46

darkopancsev: Lothar helyzete eleve elvetélt volt mivel itthon mindenki fúrta és rossz szemmel nézte hogy egy külföldi akarja majd it megmondani a frankót.... nem azt mondom hogy vissza kéne sírni őt, de annyira szar se volt... a mostani Várhidi csapatban is van 4-5 üres poszt, pedig ő azért tisztában lehet a rendelkezésre álló anyaggal mivel évek óta az utánpótlásban is dolgozott...

tb 2007.11.24. 17:01:13

szerintem az, hogy egy kapus hibázik, kap egy potyagólt, nem jelenti azt, hogy megbízhatatlan lenne... emlékezz csak mondjuk van Breukelenre, aki a 80-as évek másodikfelének 90-es elejének egyik legnagyobb kapusa volt, mégis az írek ellen a 90-es VB-n egy megnyert meccsen kiejtett egy hazaadást a kezéből úgy egyenlítettek, és ezzel lettek harmadikok a csoportban és kerültek össze a későbbi világbajnok németekkel a 16 között, a románok helyett. de Arconada is szépen belepkézte Platini szabadrúgását, Seamen is kapott érdekes gólokat. Ilyenek becsúsznak, amíg nem rendszeres úgy gondolom ez nem olyan nagy probléma és úgy veszem észre, hogy ezek a hibák nem rendszeresek Fülöpnél, azt meg főleg igazságtalannak érzem Baloghgal szemben, egy szétesett válogatottba kellett csereként beállnia, ráadásul ez volt a bemutatkozása a csapatban nem azt mondom, hogy törvényszerű, hogy ilyen pechesen érjen hozzá a labdához, de hogy emiatt nem kell leírni az biztos

szferi 2007.11.26. 08:11:55

Sajnos azokkal kell egyetértenem, akik nem sok előrelépést látnak a magyar válogatottnál. Kikapni Máltától, aztán megverni a bosnyákokat, végül kikapni moldovától nem fejlődés, ez lófasz. Még azt a szintet se érjük el lassan, amit két éve. Hogy az embereket jobban érdekelné a válogatott, az nem ssz példa, de aktuális: az angol média megfúrta erikssont, aigaz. Az nem mérvadó, hogy mennyien mentek ki a görög meccsre. Én úgy emlékszem h annak idején Románia vagy a svédek ellen is alig fértünk a stadionba, a bosnyákok ellen viszont a sóstói stadiont is csak kétharmad részben töltöttük meg. Az érdeklődés még mindíg inkább a nagynevű ellenfélnek szól, bár az elmúlt időszak borzalmai és az azt követő ígérgetések felkeltették az emberek figyelmét. A magyar edző azonban nem a szakma csúcsa, a munkájuk kb. abban merül ki h egymást váltogatják az aktuális enbéegyes csapatok + a válogatott padján, és eszeveszettül bizonygatják, hogy nem kell ide külföldi szakamber, háthiszen itt vannak ők...!!! Sajnos csak a szavakig jutnak, az eredmények másról mesélnek. Egyetértek panchosanzával és azokkal, akik Bölönit, Anticot, holland edzőt, stb. szeretnének a kispadon látni. Ha görögországból európabajnokot lehet csinálni, ha ausztráliával (3 jegyzett játékos) ki lehet ejteni a horvátokat és partiban lenni az olaszokkal, ha lettországot ki lehet vinni egy eb-re, akkor a magyar válogatott is elérhetne komolyabb eredményeket (mondjuk 15 évente 1 világverseny nem lenne nagy kérés, vagy legalább egyszer-egyszer csoportmásodik hely, bizalomnövelőnek). Csak meg kéne már találni a megfelelő SZAKMAI STÁBOT, és véget vetni az alibizmusnak. Én azt is alibizmusnak tartom h valaki 6 év alatt akar ütőképes csapatot összehozni, addig meg szarjunk az eredményekre. Ez a patópálúr hozzáálás egy idejig még türelemmel viselhető, de könyörgöm, ha egy év után még Moldova is szopatja a csapatot, akkor ott valami nem stimmel.

Nerazzurinak is igaza van abban, hogy itt egy külföldi edzőt nem hogy nem becsülnek meg, de fúrják ahogy tudják, az pedig, hogy tanuljanak tőle, eleve kizárt. Ezen a hozzáálláson is változtatni kellene, és minnél előbb kezdünk külföldieket idehozni, annál hamarabb elfogadja őket a magyar szakmai társadalom, és annál hamarabb bekapcsolódunk az európai foci vérkeringésébe (ezt panchosanza igen szemléletesen leírta a hozzászólásában).

szferi 2007.11.26. 08:17:47

Hoppá, valamit belemásolt a gép, az értelmetlen mondat javítva: Hogy az embereket jobban érdekelné a válogatott, az nem igaz. Az nem mérvadó, hogy mennyien mentek ki a görög meccsre.

d3vnull 2007.11.26. 09:21:49

szferi : én úgy vagyok vele, hogy ha innentől egy év múlva Moldova ki tud szopatni minket akkor tényleg gáz van, el van baszva a dolog, és tévedtem, VP menjen. Viszont szvsz ebben az esetben tényleg lehet látni miért is van az, hogy várni kell. Nyílván nem 6 évet, de én már most látok fejlődést, és ha 1 év múlva töretlen ritmusban fejlődünk akkor elégedettek lehetünk. Ha nem akkor lásd mint fent.

És ezt úgy gondolom, hogy néha nyílván ki fogunk kapni, de nem lesz Málta-Mo. 2-1, és Moldova-Mo 3-0. És nem gondolom, hogy azt kéne gondoljuk (figyeljünk : léderert idéztem, osztály vigyázz! :)), szegény magyart elég ha csak nem alázzák meg; cél a győzelem legyen.

szferi 2007.11.26. 09:31:44

Nem tudom, ugyanazok az emberek ugyanazokat a hibákat követik el minden meccsen, szerintem ez még mindíg egy helyben toporgás. Eleve szkeptikus vagyok a várhidi-koncepcióval szemben, és ez a meccs végképp kiábrándított. Ne áltassuk magunkat, egy év alatt csak a sajtója javult a válogatottnak, a mutatott játék és az eredményesség ugyanaz. Egyetértek, a cél a győzelem legyen, még ha egyelőre csak kis győzelmek is. Várhidi ezt nem hozza.

szferi 2007.11.26. 10:11:45

Egyébként tetszett, amit a "tetű portugálokról" írtál egy másik posthoz, remélem az északiak kiejtik őket! Viszont Dániával sem leszünk partiban, szomorú, de a fejlődést csak albánián lehet majd lemérni.

Ami nagyon nem tetszik az az, h a legrosszabb második helyezett automatikusan kiesik. Ebből nekem az jön le h aki a legnehezebb csoportban szorosan behúzza a második helyet, az búcsúzik, akik meg vígan végiggyalogolnak a csoportjukon (pl. lengyelek, csehek), azok majd pótselejtezőt játszhatnak.

Kájzerszóze 2007.11.26. 11:55:47

Sziasztok! elolvastam a kommenteket, azt hiszem rájöttem a megoldásra: nem juhász anyukának kellett volna ikreket szülnie, nem, hanem egy másik csatárból lett védőt kell keríteni középre!!!! A legjobb megoldások Juhász mellé belső védőnek: Torghelle, Kovács Péter, Klausz.... ez lenne a tuti!!!
:-))))

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.26. 12:31:59

Nem tudom, Várhidi hibája-e vagy sem, de tényleg úgy tűnik, az a cél, hogy ne égjenek le... ennél magasabbra kell(ene) a mércét tenni.

aranyhaj.blogspot.com

d3vnull 2007.11.26. 12:33:45

Jézusom, Torghelle mint védő :) Mégis hány büntetőt jósolsz a csapatunk ellen egy meccsen, ha Sanyikát beállítod hátra? :):):)

Szferi : te negatívan látod, ez szíved joga. Én veled ellentétben úgy látom, hogy ambíció, akarás van ebben a csapatban. Természetesen nem kizárt, hogy tévedek, de egyelőre én ezt észlelem és ez független a sajtótól és attól, hogy más mit mond. Egyébként Dánia : hát igen, ott is benne van a zakó. De jobban tartok a svéd, portugál csapatoktól. Láthattuk a PL-ben mire megy Priskin Tomi Ricardo Carvalho-val :) Ennek én akkor nagyon örültem, most nem fogok :)

rexford 2007.11.26. 13:05:45

Kíváncsi lennék, hogy az albánok (akikkel jelenleg egy szinten vagyunk) mit mondanak a sorsolásról és az esélyeikről.

szferi 2007.11.26. 13:12:26

Nem akarok sokat vitatkozni, mert tiszteletben tartom a (naiv) lelkesedésedet, de az hogy bárkitől faszolhatunk mert az eredmény nem számít, az nem ambíció. Az viszont, hogy 4 év múlva kijutunk egy világversenyre, utópia. Főleg a jelen fényében. Akarás van, de felkészültség nincs, nagyrészt csak játszunk bele a nagyvilágba. Potyagólok, kapushibák, védelmi megingások vannak bőven, támadásban pedig tanácstalanságot látok, szerintem a legfájóbb a gólképtelenség: Priskin nem rossz, de nem is egy világszám, más pedig...
Sem stabil védelem, sem gólerős támadójáték, mire épít várhidi???

Kájzerszóze 2007.11.26. 13:26:16

az előbbi viccemet félretéve, én is borúsan látom a jövőt. Megnéztem a sorsolást, kár tippelni is bármit, hogy kivel mit tudnánk, vagy fogunk játszani. Azért kár, mert nem mi vagyunk akik összállítjuk a csapatot és kiagyaljuk a taktikát. Innentől kezdve a jelenlegi és hát majd nyilván inkább az akkori kapitány felelőssége ez, de én ezt kiegészíteném a szövetséggel is. Megpróbálták Lothart, nem igazán jött be, hagyjuk is, de abban gondolom egyet ért velem a többség, hogy a magyar edzői szakma ott kötött bele a németbe ahol tudott, sokszor tettek neki keresztbe. Így van? Ha ezt elfogadjuk, akkor csak egy megoldás maradhat józan ésszel: Ha külföldi jönne kapitánynak az MLSZ kötelezze az edzőket az együttműködésre, ha ezek után sincs eredmény, szépen megy a külföldi ahová akar, és vele a szövetség is!!! Legyen már ennyi felelőssége az MLSZ-nek, hogy ha már ők döntik el, hogy ki kapja a varázspálcát, akkor vállaljanak vele sorsközösséget is!!! Ha marad VP, oké nem bánom, kapjon még egy kis időt - negy 4 évet!!!! - és ha ez sem jön be, akkor megint, mint előbb írtam, mindenkinel olaj... Még egy észrevétel: a szerződések legyenek végre nyilvánosak, tudjuk meg, mi az a pénz, amiért akár egy külföldi eljön ide dolgozni, csak hogy mi kívülálló pórnép legalább tudjuk meg, miről lehet álmodozni, és ki az aki nem jön ennyiért... Vélemény?

rexford 2007.11.26. 13:29:22

Amíg ez a helyzet, semmi jóra nem lehet számítani:

www.mozgovilag.hu/2007/05/03sarkozy.htm

Kájzerszóze 2007.11.26. 14:12:33

húúú ez kemény volt, SÁRKÖZY FOR PREZ!!!!!!
Ez nem vicc, tényleg kokemény...

Kájzerszóze 2007.11.26. 14:29:35

www.mozgovilag.hu/2007/05/03sarkozy.htm

márint ez, tényleg
rexford, ott a pont, erről beszéltem én is nagyjából

szferi 2007.11.26. 14:30:55

Nem vagyok közgazdász, de tökéletesen igaz az, hogy megfelelő hátteret kell biztosítani, mint anyagit, mint szakmait. Ami az anyagit illeti, Sárközy kicsit úgy beszél, mint akit kitúrtak a húsosfazék mellől, támadja a hibákat, de azér' vágyik is ottlenni... A szakmait viszont csak külföldi segítséggel lehet emelni, lemaradtunk, be kell ismerni. A visszaélések eltüntetéséhez elsősorban akarat kellene minden szinten az meg nincs, ebbe ne is menjünk bele.

Kájzerszóze 2007.11.26. 14:37:51

így van, viszont amit a válogatott hokival kapcsolatosan elmodott, illetőleg megcsináltak, az gondolom megér egy kalaplengetést.

d3vnull 2007.11.26. 16:33:01

"Nem akarok sokat vitatkozni, mert tiszteletben tartom a (naiv) lelkesedésedet, de az hogy bárkitől faszolhatunk mert az eredmény nem számít, az nem ambíció."
Valóban lehet, hogy naív vagyok, de más topicokban már sokszor elmondtam : "én most bízom először a magyar válogatottban, ha pofára esek rutinosabb leszek" :) Ki mondott olyat, hogy az eredmény nem számít?

szferi 2007.11.26. 19:31:24

hát kisteleki meg várhidi, ha jól emlékszem.

d3vnull 2007.11.26. 20:27:29

Én erre nem emlékszem, de ez semmit sem jelent :) Mikor mondta ezt Várhídi? (Kisteleki nem túlzottan érdekel) Az Eb selejtezőkörökre mondott ilyet, mégpedig azért mert ő is pontosan látta, hogy esélytelen kijutni (miután már majdnem matematikailag is az volt), innentől viszont nem hinném, hogy van ember akinek ne az eredmény lenne az elsődleges.

Ozsi20 2008.01.09. 11:07:50

szerkesztek egy oldalt, ahol a külföldön játszó magyarokkal foglalkozok, és a válogatottal:
www.gportal.hu/portal/magyarfocistak/
süti beállítások módosítása