Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 13. forduló

2007.11.09. 17:08 heinrich

A triskaidekaphobiában szenvedő olvasóink kedvéért elfojtjuk magunkban a feltüremkedő babonás megjegyzéseinket, amúgy sincs helye a tréfának, hiszen! Hemzseg az élet-halál meccsektől a forduló, a pontszerzésben leginkább visszamaradt hat csapat egymás ellen játszik, de erre szinte nem is jut energiánk, hiszen a top csapatok is összemérik kardjukat. Huub Stevens egy fordulóra Darth Vaderként fordul édesgyermeke ellen, az irányítók csatájában Tamásunk Don Diegoval akaszt tengelyt, a déli fronton pedig sváb-bajor etnikai fellángolás várható, és ha gyarló ítéletünknek lehet egy szikrája az igazsághoz, Gomez lesz a BM bakója. 


Duisburg – Bochum 1-1
A kettes számú Ruhr-vidéki derbin ez az eredmény aztán senkinek nem jó, de végre legalább gólt lőnek a hazaiak, és a Bochum is stabilizálja magát, miután leszakadt velük a lift a harmadik forduló után. Sanyarú sors jutott osztályrészül a zebra-szurkeszeknek, a szezonban eddig csak egyszer sikerült lelegelniük a három pontot hazai pályán, no nem mintha élmény lenne Sestakékkal idegenbe járni, eddig egy árva győzelem szolgáltatott apropót berúgni hazafelé. A Hajnal miatt eltiltott Schlicke hiányzik majd, helyette Filipescu és Roque próbálja bedeszkázni Starke ketrecét. Sajnos Ailton padon kezd mert neje ikreket hozott a világra, és emberünk példás családapa, rohant Mehikóba meg vissza, Bommer meg szociálisan kőszívű.

VfB Stuttgart - FC Bayern München 2-1
Gyűlöletes pártoskodásnak helye nincs, a legnagyobb teleobjektivitással bíró gömbünk is bemondta a hazait. Időről időre a legnagyobbaknak is el kell bukniuk. A Bayern a zágrábi perszehogy belgrádi túrán még megőrizte nimbuszát, de kezdenek lekonyulni a bajnokságban, a Bolton ellen megint csak ikszre futotta. Persze nem rosszabbak, mint egy hónapja, de a futballban az elmúlt száz évben meghonosodott a formahanyatlás kifejezés, ez történik velük is. Ugyan az ifjoncok is gyalázatosan szerepelnek a BL-ben, de a lyoni zakó csak ránézésre tűnik nagynak, hiszen ha a Kalapács nem sújt mellé azzal a tizenegyessel, most bravúros feltámadásról beszélnénk, a bajnokságban már összekapták magukat, a bajorok elleni siker meghozhatná a várt feltámadást. Nincs Klose, Podolskitól pedig nem várhatjuk, hogy kiszolgálja Tonit, mert a) nem is képes rá b) jobban szereti ő saját magát fényezni ahhoz.  Hátul szintén lehetnek gondok, Lahm még nem az igazi és egy jó formában lévő Cacau meg tudja kavarni Lellt, Gomezről nem is beszélve, cél az átkaroló szárnytámadások hidegvérő befejezése.

Schalke 04 – Hamburger SV 1-2
Huub Stevens hat gelsenkircheni év elteltével tér vissza a Veltins Arenába, ahol egyébként távozása óta is gyakori vendég. Teheti ezt minden félelem nélkül, hiszen remek idényt produkál a csapata. A Schalke mindössze két pontot szerzett az elmúlt négy fordulóban, bár a Cselszki ellen már meggyőzőbbek voltak. Korábban is megpendítettük, a kékek erős ellenfél ellen mindig fel tudják szívni magukat, most is ez várható – csak ne lenne annyi hiányzójuk. A HSV hagyja, hadd rohamozzanak, hátul roppant masszívak, viszont a vendéglátók egy erősen felforgatott Rafinha, Westermann, Krstajic, Bajramovic védelemmel mennek harcba, bennük van a gól. Kompany a héten veszítette el édesanyját, RIP.

Werder Bremen - Karlsruher SC 2-1
Vért izzadva, de otthon tartja a három pontot a Werder, de csak játékosai egyéni kvalitásainak köszönhetően – nem számítunk látványos fiesztára. Jól eltalált lövés, egyéni szóló, esetleg Sanogo szöglet után begyötört labdáiból lehetnek eredményesek. A KSC hat meccsen mindössze egy gólt kapott, valószínűleg most is a shotout lesz Kornetzky zászlójára tűzve. Ne felejtsük viszont el, hogy Hajnalékat pont az különbözteti meg a középcsapatoktól, hogy a sündisznóállásaik mögül időnként kidugják a fejüket, és jókorát koppintanak az ellen orrára – aztán irány vissza a kettős fedezékbe. Ha nem mennek bele egy számukra igen kétséges belharcba, akár még pontot is csíphetnek, különösen ha végül mégsem tud játszani Diego és Borowski. 

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 1-0
A sasok két null-nullal érkeznek az Iduna Parkba, nem lennénk meglepve, ha egy harmadikkal toldanák meg a sort. Hogy ki ellen kell ezt megtenniük, arról fogalmunk sincs, Doll bepörgött, mint szélkakas a tornádóban, egyedül Weidenfeller, Tinga, Kringe és Petric helye biztos a csapatban, a többieknek rettenetes dörgedelmekkel tarkított fejtágításokat tartott a héten, és bejelentette: Mr. Nice Guys’ days are over – vége a gyereknapnak, aki nem tud megfeszülni a Dortmundért, arra nincs szüksége. Az Eintrachtot sérültek hátráltatják első idegenbeli győzelmük megszerzésében, eddig négy remi, a többi betli.

Hertha BSC – Hannover 2-1
A berliniek jobbára otthon gyűjtögetik a középmezőnyben való dagonyához szükséges pontjaikat, és a Hamburg ellen mutatott második félidei játékukra alapozva lenyomhatják az idegenben egyébként roppant kellemetlen Hannovert. Favre kedvére válogathat a teljes keretből (kivéve Lucio), és elképzelhető, hogy nagy sunyin átállnak majd 4-3-1-2 rendszerre, elől Pantelic és Okoronkwo, aki végül nagyon szimpatikusan küzdötte be magát a kezdőbe, mögöttük Gilberto, és Piszczek (ha támadni akarnak), Ebert (ha nem annyira). Tavaly Paja betalált a vendégeknek, most valószínűleg csak Huszti lesz pályán.

Rostock - FC Energie 1-0
A hazaiak négy meccsen egyszer voltak képesek betalálni, azt is inkább Fortunának meg Neuer kapusnak köszönhetik. Azonban nincs mire várni, Damoklész kardja lebeg fejük felett, hiszen vendégsiker esetén helyet cserélnének a táblán, ami egyben azt is jelenti, hogy a halászokat kiesőzónába rántja az örvény, egy fuldokló élni akarásával küzdenek majd a három pontért.

Wolfsburg - Bayer 04 Leverkusen 3-1
A farkasok egy kivételtől eltekintve mindig szereztek gólt, és a bajnokság legkiegyensúlyozottabb csapata, mindenből négyet gyűjtöttek, gólarányuk nullás. A Völler gárda is hasonlóan teljesít összességében, viszont két meccs között óriási hanyatlásokra és feltámadásra képesek, most az döntött ellenük, hogy hétközben Moszkvában voltak kockára fagyni.

Arminia Bielefeld – Nürnberg 2-2
Egy újabb ki-ki meccs az alsóházban, nyílt sisakos rohamokkal. Mintaléknak mindent meg kell tenni a pontszerzés reményében, hiszen ha újra kikapnak és a Rostock is tartja magát a jóslathoz, öt pontra távolodnak a még üdvösséget jelentő tizenötödik helytől, és az UEFA kudarc mellé (vs. Everton 0-2) nem hiányzik a demoralizáció. Middendorp legényei frissek-fittek, egyedül az öreg harcos Beinlich hiányzik, meg az a képesség, hogy az ilyen meccseket valahogy behúzzák.

4 komment

Címkék: bundesliga h üveggömb bayern münchen werder bremen fordulo schalke 14.

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr67223682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ciru717 2007.11.10. 16:45:30

Nincs is annál szebb dolog mikor igaza van a gömbnek a Bayern-veréssel kapcsolatban...csak nehogy rúgjanak 3at, idő még van rá.
És Diego végül tud játszani...:D

VGL 2007.11.10. 17:22:44

Hát-hát, nagyon elkapálták a Bayernt. Momentuma sem volt nagyon, ami eléggé meglepő tőlük. Érdemes volt nézni a kispadot 0-3-nál, sokat elárult.
Szegény Karlsruhe torkán is lenyomtak egy pár gombócot.
Talán lesz még izgalom, és mégsem olyan egyértlemű ez a Bayern diadalmenet?

Ylaya 2007.11.10. 22:02:11

egy birodalom sem tart orokke.. meg ha .... uber ales is

agymosott 2007.11.11. 19:01:42

a crvena zvezda belgrádi
beinlich pedig a rostockban van

gratula a stuttgart-tipphez, bár ez most annyira nem volt meglepő.
süti beállítások módosítása